Új privát üzeneted érkezett!

Julcsika! Olvasd el az előző hsz.-emet, mert kiegészítettem pl. a bolt nevével. Cuppppppp

Rákerestem, ez az:
http://www.vanity.hu/uzlet/coin-aruhaz-bp-dorottya

Lyó éjt drága Kismamik és Mamikák+leendők ;-) !!!!!

Kép
bodza2005
 
 


Emerenc és Micike! Ez a laptető a Tietek!
Micikém! Hogy vagy? A másikat most nem tudom olvasni sajna.
Mindkettőtöknek+++++++++++++++++++

Kép
bodza2005
 
 


Na látom mindenki későn feküdt le, igy én vagyok az első :lol:
Próbálok kicsit vissza rendeződni a hétköznapi életben, mert az utóbbi időben átlagba 3 körül alszunk el és 11 körül ébredünk , igy nagyon sok mindenről lemaradok :lol: (pl 3 hete nem húztuk ki a kukát és hasonlók :D ), meg aztán már a férjem is dolgozik, ma is ment úgyhogy nem jó fáradtan ébredni.

Álmomban szokott fájdogálni, fesziteni a hasam, és magától borzasztó hülye dolgok jutnak eszembe, persze mindig próbálom elhesegetni ezeket a rossz gondolatokat magamtól, gondolom ez valamelyest normális is a hormonok miatt, de akkor is elég nyomasztó.
Képzeljétek, néha meg szexuális töltetű álmaim vannak és akkor is érzem, hogy keményebb a hasam, mint szokott lenni. Nem tudom mi van velem. :lol:
Ilyenkor reggel viszont mindig olyan jól vannak elhelyezkedve a babáim, hogy nem nyom, nem feszit, kényelmes, szeretem ezeket a reggeleket. :wink:
Mindig megbeszélem a csajokkal, hogy még tartsanak ki egy darabi, majd szólok, ha készülhetnek a nagy találkozásra a mamival :wink: , de közben meg már szeretnék ott tartani, hogy a kezembe tartsam a babáimat. :wink:
Na megyek reggelizni, aztán nézek filmet az ágyból :wink:
jövök majd később...
chilike1
 
 

 
 

Sziasztok!

Bodza! Jaj, anyira nem emlékszem már, hogy nekünk a fiút, vagy a lányt mondtad! Megpróbáltam vissza keresni, de feladtam... :lol:
De eszti csuda édi lehet, hihetetlen, hogy ilyen szépen fejlődik! Vigyázzatok rá nagyon!

Chili! Ilyen álmaim nekem is vannak, meg olyankor tojok be, mikor félálomban a hasizmaim (nem a méhem, hanem az egész hasam) görcsbe rándulnak és ezt többször megteszik, aztán felébredek és abba marad. Kicsit ahhoz hasonlit, mikor az ember rúg egyet álmában...De szerintem ezektől nem lesz a babának semmi baja, legfeljebb felébred és ő is rugdos néhányat. :lol:
Ha majd a kezedbe fogod őket tartani, akkor meg majd hiányzik a mocorgásuk a hasadból figyeld meg!

Nem is irtam, hogy hétfőn voltunk a Scamp-ba is az uh. után. Akartam venni 1 db badyt, ehhez képest vettem 8-at, egy kisnadrágot, meg egy zoknit. Férjem kiakadt, mert a 8 bady közt van 3 kifelyezetten csajos. Annyira kis szépek, finom anyaguk van, sajálom, hogy rugikat nem gyártanak, biztos azt is vettem volna. Mondjuk kicsit aggódom a minta miatt, mert az ilyen nyomott, hogy nehogy lejöjjön a mosástól, bár a csaj azt mondta nem jön le, csak ne a szinén vasaljam (mondjuk ez evidens minden ruhánál).
Már azt is kitaláltam, miben hozzuk haza a kórházból. :lol:
Csak ahhoz még vennem kell egy ujjatlan fehér himzett, vagy fehér állatmintás rugit. (Multkor az Elefániban gyönyörűt láttam, de 50-es volt sajnos...)

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok.

bodzi:én úgy emlékszem,hogy nekem kiscsajt jósoltál.Hozzáteszem én is magamnak.De az uh előtt már mondogattam a családnak,hogy szerintem fiú. :lol:

Rencsim:én is aggódom!! És mikor elájultál remélem volt otthon valaki? Ezt tényleg nagyon ki kéne vizsgálni!!! Tegnap este pont gondoltam rád mikor a Suttogót olvastam.A bukást emlegette az írónő.SzORITOK ÉRTETTEK NAGYON!!!

csajok elmentem a könyvtárba és vettem ki könyveket.pl a Suttogót is.Igaz ez nem az első része mert azt valaki pont kivitte.Gyerekkoromba voltam utoljára könyvtárba.

Julcsi:ÖRÜLÖK,hogy minden rendbe van!! 2 hét és pakolhatsz,azta!! :lol:

Mindenkinek kösz a babarucis felvilágosítást! Ezt nem tudtam hogy 56-ost kell venni. :lol:

libus:szép neveket választottál!!! :lol:
hanyatka:még egyben vagy?
chilike:pihenjél csak nyugodtan.Nekem mindenki azt mondja,hogy most aludjam ki magam.

moncsiga:??? miújság???
csomee: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Hello Lányok,

Chilike,
Ma én is kivételesen fél 10-ig aludtam, olyan későb feküdtem le tegnap. Meg a férjem titokban felkapcsolta a fűtést, így nekem nagyon meleg volt éjjel- na de hajnalban orvvul kinyitottam az ablakot :)
Hú Chilike mire nem válaszoltam? Most ezt nem tudom, de bocsánat :(

Libus,
Nem ismerem ezt a boltot... kifejezetten bababolt?

Hanyika,
Mi van veled ma? Gyere mert ha nem jössz azt hisszük, hogy már bementél a kórházba, és így nem tudjuk mikor kell drukkolni :)

Rózsafa,
Furcsaságokat mondtak az asszisztensek neked. Egyrészt nem csak ikreket szeret elvállalni Apánk, nálunk nem is volt kérdés, hogy elvállal-e, azonnal igent mondott, pedig nem ikreket várunk. A császár sem így működik, az igaz, hogy Apánk nem császár ellenes, de nagyon szigorú előírásai vannak annak, hogy mikor lehet császár, és ezt Apánk be is tartja. Látod, Rencsike sem császárral szült.
A hátrányai viszont adottak annak, ha Apánknál szülsz, ez igaz. Csak csütörtökön és hétvégén tud ott lenni, illetve bármelyik nap éjjel, ha még reggel 6 előtt befejeződik a szülés (ezt pont tegnap mondta nekünk) .

Bodzus,
Már elküldtem priviben a receptet, de most másik kettővel együtt elküldtem mailben is :)
Hát igen, izgulok! Fura, hogy már lassan hívni kell a szülésznőt is :)
Egyébként vicces volt, mert kinéztük a naptárban, hogy melyik nap kellene szülnöm, és mondtam Dévisznek meg a férjemnek is, hogy akkor március 18. csütörtökön fogok szülni, úgy készüljenek. Nevettek, azt hiszik viccelek, pedig én meg fogom beszélni a kislánykámmal hogy akkor jöjjön. Akkor Apánknál szülhetek, plusz hétvégén tud jönni a férjem, hétfőn meg már mehetünk is haza. Szépen kitaláltam, igaz? Kis naív :) Ja és még azt is mondtam nekik, hogy 2 óra vajúdás után fog megszületni Szonjus. Na ezen már tényleg nagyon nevettek, nem is értem miért :D
Na ha ennek a csak a fele összejönne, már boldog lennék :D

Jaj elfelejtettem, mit akartam még írni :(
vjulcsi
 
 


Ja igen!

Csomee,
Szuper, hogy ilyen jól bírod, és hogy minden rendben van a babóval! Szeirntem kisfiatok lesz :)

Moncsika,
Hogy vagy ma?
Ügyesek vagytok, hogy ennyi mindent meg tudtatok venni.
Sajnos nálam is így van ez, én azt gondoltam, a 7. és 8. hónapban még nagyon fitti leszek, és az is lennék, de ez a csípő minden tervemnek keresztbe tesz. Annyiból persze jó, hogy rákényszerít a sok pihenésre.
Drukkolok, hogy még pár hétig bírja ki Nimród, és maradjon bent a pocakban!
vjulcsi
 
 


jóó reggelt :)

Hát én bevallom minden nap fél 11 körül kelek fel,olyan jókat tudok reggel aludni,de nem is bánom :)
Igaz mi is mindig későn fekszünk.

Még egyben vagyunk,bár tegnap este megint annyira feszült a mellem alatt,nagyon nyomta a lábával,úgy fájt mikor nevettem:) és hát a tali a csajokkal nagyon jól sikerült,nevetésben nem volt hiány.
8an sikerült összejönni,férjem mozi után jött értünk,fél 12-re értünk haza.
Éjszaka többször éreztem feszüléseket,de Patrika is nyomogatta ki magát az oldalamon.Sztem.már nagyon nincs helye a kicsikémnek.
Mondogatom,hogy már nyugodtan jöhet,hisz apa is örült,hogy elengedte moziba,mert nagyon tetszett neki a film.

Chilike,ők is az Avatart nézték 3D-ben és el volt ájulva,annyira jó.
Én még nem voltam ebben a VIP részben,de majd ki fogom próbálni.
Ja elfelejtettem neked írni,hogy az elmúlt két hétben a kilóim nem voltak olyan aranyosak,mint előtte,hisz 2 megint rámkapaszkodott :)De nem idegesítem magam,meg ha azt vesszük akkor egy hónap alatt híztam 2 kg és itt nagyon nyugtatnak,hogy ez teljesen jó,mert sokan az utolsó hetekben híznak.
A férjem szerint így is nagyon jó vagyok és büszke rám,hogy "csak" ennyit híztam.

Julcsika,örvendek,hogy minden rendben volt Apánknál.Na meg jókedvében volt a társaság :)
Nekem pont tegnap este mikor mentem a városba,a villamoson jutott eszembe,hogy milyen kis hülye voltam néha,ahogy próbáltam Apánk figyelmét elterelni olyankor ha nem vittem minden kért leletet és ne legyen morci.
Szóval előrukkoltam a legfontosabbal és vigyorogva megkérdeztem,hoy naaa,ügyes vagyok vagy ügyes vagyok,hogy már kész is van?erre persze mosolygott és a következő percben már nem tudott haragudni,mikor kiderült,hogy mondjuk másik kettő hiányzik :)

Kilsibus,én észre sem vettem,hogy beírtad a neveket.Gratulálok a választáshoz,az egyik ismerőseinknek is most derült ki,hogy kislány és ők is az Annát választották.Nagyon szép név.

Bodzi,hát azért írtam :) ;-)

Rencsike,jelentkezz majd Apánk után,remélm nincs nagy gond.

Kép
hanyatka
 
 


Anyucik figyelmébe :)

http://www.babafalva.hu/hp/szulinapi-to ... #more-4581

vagy

Csokitorta (babára hangolva) (9 hónapos kortól)
Hozzávalók:
5 púpos evőkanál Milupa Csokis tejpép
4 db Milupa Biskotti keksz
2 banán
150 ml ivóvíz (felforralt és 40°C-ra lehűtött ivóvíz)

Elkészítés:
Egy kistálba kimérünk 1 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 50 ml ivóvizet, majd alaposan összekeverjük. A híg tejpépbe beáztatjuk a Biskotti kekszeket kb. 10 percre, arra ügyeljünk, hogy a kekszek megpuhuljanak, de még ne essenek szét! Amíg puhul a keksz, elkészítjük a többi hozzávalót. A puha banánt nagyon vékony szeletekre felvágjuk és egy kistányérra tesszük. Elkészítünk egy sűrűbb tejpépet is a következőképpen: egy kistálba kimérünk 4 evőkanálnyi Milupa Csokis tejpépet és hozzáadunk 100 ml ivóvizet, majd csomómenetesre keverjük. Egy üvegtál aljára elhelyezzük a megpuhult kekszeket, rárétegezzük a szeletelt banánt, majd a sűrűbb tejpéppet. 5 percig állni hagyjuk, és már kész is a finom, laktató gyümölcsös csokitorta.

Kép
hanyatka
 
 



Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok!

csAndi!
Mellesleg megírom, hogy egy nagy paca lettem a képektől, tudni illik elolvadtam! Gyönyörű! Gratulálok!

Sajo
sajo
 
 


Köszi Hanyi!!!
Lassan mi is törhejük a fejünket a szülinapi tortán,bizonyám..Hihetetlen,h eltelt az idő.Ari vagy,köszönjük a tippeket.
Örülök,h jól sikerült a tegnap estétek!
Julcsi,jó,h végre minden rendben volt apánknál!
Csomeee,ti is szépen növögettek!!! :lol: Kittikénk,h van??Nem tudja még mindig a család a nagy hírt?
Bodzi,édes lehetett a lánykátok..Majd meglesem,ha raksz iwiwre.. :lol:
Tényleg,te adsz tejpépet Esztinek?
Rencsikém,mi a helyzet????
Moncsi??????
Sajo!Neked is köszi,olvasom néha a másikat is,nagyon szorítok nektek!!!Nagyon jó fej vagy,h "ennyi idősen"(na nem mintha öreg lennél.... :lol: )belevágsz Jucussal egy ilyen nagy feladatba,és még ilyen jól is kezeled ezt a kérdést.NAgyon megérdemlitek ti is a sikert,és biztos vagyok benne,h eljön a ti időtök is!!!
Sára nagyon édi kiscsaj lehet!!!!
Egyébként a vonalzódon lévő idézet az egyik kedvencem,anno a férjemnek ez volt az egyik,első"vallomása".. :oops:
Jók legyetek.

Kép
cs.andi
 
 


Képzeljétek, reggel benyomtam 2 fasirtot (ügyelek rá, hogy minden nap egyek húst, bár már annyira utálom, hogy azt el se tudom mondani, de próbálom változatos formában elkésziteni), erre visszafeküdtem nézni a filmet és nagyon szarul lettem. Hányingerem volt, rázott a hideg, de közben melegem is lett, még a fejem is megfájdult kicsit és úgy alapból elég szarul éreztem magam. Na jó nem úgy, hogy olyan nagyon szarul, de szarul. Biztos most kevésbé viselem jól, ha van valami nyűgöm. Köhögtem egyet és szó szerint éreztem, hogy az egyik baba, ül a gyomromom, nagyon fájdalmas volt, aztán kikapcsoltam a filmet, nyűglődtem egy sort és egy kicsit vissza aludtam.
Nem is ettem ma még azóta semmit, csak most ittam egy kis teát, de nem is nagyon merek enni, mert nem kivánom a kaját. A hőmet megmértem 35,8, a vérnyomim is jó 124/68 habár kevesebb szokott lenni 116 körül., de még ez is belefér. , szóval nem tudtam eldönteni mi a fene bajom van. Most rájöttem, hogy hétfő óta eszem ezeket a nehezebb kajákat, fasirt, bolognai, stb és szerintem nem birja most a gyomrom ezeket. Plussz még biztos nagyon össze is vannak préselve a szerveim, az is közre játszhat a dologban, vagy nem?
Na mindegy, legalább a közérzetem kicsit jobb, abár ahogy látom ma már nem öltözök át a pizsimből. :lol:

hanyatka
Na örülök, hogy jól sikerült a kimenőd :lol:
Eddig én is csak jókat hallottam a filmről, hogy látványos, stb, előbb-utóbb eljutunk mi is megnézni.
Na , ha jól emlékszem azt mondtad, hogy holnap lesz a nagy nap, ugye? :wink: Vagy nem?
Nagyon kis ügyike vagy, hogy ilyen aktivan csavarogsz, nem vagy egy elveszett csajszi. :lol:
Nem vagy már bezsongva?
Most én sem hizok semmit, de téged se érdekeljen az a 2 kiló, simán lemegy, ha megszületett Patrika.
Pont tegnap mondta a tesóm, hogy már lát a lelki szemeivel, hogy hogy le leszek fogyva negyven valahány kilóra amikor már megszületnek a lányok. Ááá mondom nem hiszem, 6-ik osztályba voltam utoljára annyi. :lol: :lol:
De én is úgy látom magamat, hogy 5-el fog kezdődni a mérleg nyelve :wink: , azt hittem sokkal hizékonyabb leszek terhesen.

julcsika
Nem egy konkrét dologra nem válaszoltál, csak úgy irogattam a "gondjaimról" és azt hittem lesz véleményed róla :lol:
De nem baj, hogy nincs :lol: , már én is túl léptem a témán, majd az idő úgyis megoldja, úgy ahogy rózsafa is irta. :wink:
Egyébként most jól érzem magam lelkileg, csak mostmeg fizikailag vagyok ilyen fáradt. Me fel kellett volna hivnom az őssejteseket is, de nincs hozzá erőm, majd holnap. :wink:
Én is "programozom" a csajokat, hogy miket szeretnék, pl. mikor szülessenek, meg hogy majd szólok előre, ne ijedjenek meg a császártól, stb. Pont egyik nap mondtam az anyunak(mert ők állandóan a hülyeségeikkel fárasztanak, na jó tudom, hogy csak aggódnak, de olyan ötleteik vannak, hogy néha kiboritanak, amúgy is most olyan türelmetlen vagyok, nem tudok csomó mindent végig hallgatni )szóval mondtam neki, hogy én ezeket alapból meg se hallom , amik ilyen negativ kicsengésű dolgok. Sokat számit, ha az ember fejben eldönt dolgokat. Jó lesz minden és kész! :wink:

moncsika
Mizú?

melánia
Hát én nem vagyok alapból egy nagy alvó!
Mármint szeretem magam kipihenni, a napi 9 óra alvásól vagyok jól, akkor nem vagyok nyűgős meg ilyesmi, de igy egész nap ágyban lenni nem tudok. Gyerek koromba talán voltak olyan vasárnapok, amikor a diszkó után egész nap henyéltem :lol: , de már "sajnálom" rá az időt, annyi mindent tudok addig csinálni. :wink:
Persze ilyenkor "letilt" a szervezet és több pihenésre késztet a várandósság. :wink:

kislibus
Igen , szerintem is ezektől a babák nem érzik magukat rosszabbul vagy ilyesmi. De tényleg fel szoktak ébredni és rúgnak 1-2-őt. :wink:
Múltkor olvastam, hogy például az orgazmus ami nagy méhössze húzódásokat vált ki, még az se számit a baba szempontjából, mert a szülésnél lévő méh összehúzódások mértékével össze se lehet hasonlitani annyira elenyésző és még a baba is jól érzi magát a felszabaduló boldogság hormonoktól. :lol:

...habár ahogy elnézem mindannyiunkat nem is tudom kinek tudnék javasolni egy jó kis szexet???
julcsika-nem jó a csipője
moncsika-állandó rosszul lét
libuska- most mentek belétek
én-most kelltem fel, semmi erőm, plussz még émelygek , és szédülök is.
hanyatka-áá már lehet meg is szülne tőle, még a vizsgálat is fájt neki
esetleg melánia és rózsafa maradt,meg csomee, ha birja a pici lány mellett., na mit szóltok? :lol: :lol: :lol: :lol:

bodzika, cs.andi és többiek titeket nem emlitelek, ti már túl vagytok ezen a nyűglődős időszakon, naketek hajrá! :wink:
chilike1
 
 


Sziasztok!
Annyi mindent írtatok, azt sem tudom, kinek mire kell válaszolni.

Kislibus! Nagyon tetszik az Anna Katinka! Nagyon romantikus, szép, finom, nőies...gyönyörű így együtt a két név!

Chilike,a múltkor írtál valami olyat, hogy nem nagyon tudod, mikor keményedsz és mikor a lányok feszengenek. Úgy a legkönnyebb megállapítani, hogy ha a baba/k feszítenek, akkor csak a pocak azon része feszül ahol a baba van- ha az ujjaid hegyévek kicsit megnyomizod, érzed a különbséget. Ha a méhed ugrik össze,akkor az egész pocakod kemény, mintha labdát nyeltél volna (nem kis gumilabdát, hanem kőkemény kosárlasztit! :lol: ). Ilyenkor is látszik, hol a baba, mert ott csálé a hasad, de ott is kemény, ahol nincs senki.

Csajok, az normális, ha kicsit több a hüvelyváladék, mint eddig volt? Semmi szín, szag csak néha egy kis nedvesség. (elárulom, természetesen beparáztam ezen is, hogy a magzatvíz szivárog. De az nem áttetsző, hanem "színes", ugye?)

Jaj, Chilike, nekem is mondták már, hogy a terhesség dudaorrot csinál. :lol: Nézegettem magam, szerintem nekem még a régi szabvány szerinti. :lol:

Viszont képzeljétek, nekem a kezeim nyomorognak, amikor felkelek alvás után. Annyira fájnak az ujjaim, alig bírom kinyitni, becsukni a tenyerembe őket. És olyan furcsán működnek, hogy amikor pl. mindet nyitom ki egyszerre, akkor az egyik lemarad, vagy nem is jön a többivel, aztán ugrik egyet és úgy egyenesedik ki. Olyan, mintha nem fokozatmentes volna benne a kapcsoló. :lol: És az izületeknél piros és fájdalmas is. Főleg a bal kezemen veszem ezt észre. Jó, mi?
Viszketősök! Tegnap nekem is viszketett a térdhajlatom! Van is 2-3 kis kiütés rajta.

Húúú, Hanyatka én már nagyon izgulok értetek!

Bodzikám, de jó hogy megint ilyen sokat írtál! Sajnos sütésből megbuktam, ebben nem tudok segíteni. Még jó, hogy Chilike így kiképezte magát. Az a rizses nekem is tetszik.

Julcsika, te már beszéltél helyettes orvossal a Jánosból? A szülésznőt is leszervezted? Miért kell hívnod? (szerintem én nem fogadok szülésznőt, hátha tényleg sikerül császárt megcsípni. Másrészt mind aranyos volt, amikor benn voltam -lényegesen aranyosabbak a nővéreknél- legfeljebb aki ott lesz a szülésnél utólag kap köszilóvét.)
Én Apánkat nem is kérdeztem, hogy vállal-e. Gondoltam, hogy ha hozzá járok, akkor egyértelmű, hogy őt szeretném. Úgy tűnik, neki is így esett le, abból következtetve, hogy a múltkor tök természetesen mondta a programozott császárt amikor látta, hogy Nimóka popival van a kijáratnak.
Olyan sokat emlegetlek a csípőd miatt. Mindig sajnálgatlak, hogy nekem csak pár napos sántaság volt akkor is néhány órán át csak, neked meg milyen rossz lehet...
Én is megbeszéltem a gyerekemmel, hogy febr. közepéig fog mindenképpen a pocakban maradni. Remélem szót fogad.
Holnaptól kiíratom magam táppénzről és kiveszem a tavalyi szabimat, az pont addig tart, nem szeretnék egy napot sem elveszíteni, mert szülés után gondolom már nem lehetek szabin.

Rencsike, ez az ájulás tényleg ijesztő! Nincs okosabb ötletem annál, amiket a többiek írtak. Remélem, hamar fölerősödsz!

Na, a szexuális álmok. Nálam egyik napról a másikra teljesen leálltak ezek a késztetések.
:oops: (pedig volt néhány elég "forró" hónapunk :lol: ) most már annyira félek, hogy a nemi izgalom okozta vérbőség -hogy másról ne is beszéljek- kinyitja a méhszájam, hogy teljesen lefagytam.
Chilike, az orgazmus természetes hogy méhösszehúzódást okoz. Így van ez máskor is, csak akkor nem érezzük a méhünket. Ne aggódj emiatt!
Kislibus, én meg ébredés után szoktam, mintha nyújtózkodnék a hasizmaim feszítgetni. Mire teljesen észhez térek és tudatosul bennem, mit csinálok, addigra már jól megfeszítgettem a pocakom. Remélem nem árt....

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Chilike,

Megint jót nevettem azon, amit a szexszel kapcsolatban írtál :)
Hát megmondom őszintén, hogy mi itt karácsony tájékán megint belecsaptunk a lecsóba (nekünk ugye elég sokáig nem szabadott, aztán meg kicsit féltünk, de miután Apánk többször is reklamált hogy Apa miért nem jár 'ott', így végül engedtünk a kísértésnek. A csípő dolog mondjuk tényleg bezavar :(
Nekem is elmúltak viszont az álmaim... lde szerencsére nem izgulok a dolog miatt, nem éreztem, hogy fájt volna a hasam egyébként, vagy ilyesmi.

Jaj én meg úgy vettem már kitárgyaltuk azt a témát :) Remélem hamarosan nem jön elő újra ez a téma, és most kicsit nyugis időszak jön, békében :)

Vigyázz ezzel a kajálással, én is érzem hogy nagyon meghálálja a szervezetem, hogy kimélőbb (natúr hús, hal, zöldség) kajákat eszem. Az emésztésemmel eddig sem volt baj, de most egyszerűen szuper, a kilók sem jönnek, savam sincs...
Pihengess most már minél többet! Sokszor eszembe jut, hogy te kétszer akkora súlyt cipelsz, nem is tudom elképzelni ez mennyire megterhelő lehet...

Moncsika,
Aranyos vagy hogy így aggódsz miattam! Én már kezdek beletörődni, hogy ez a szülésig nem fog változni, inkább az zavar, hogy szüléskor mi lesz... hogy nem zavar-e be a természetes szülésbe, mert én viszont nagyon nem szeretnék császárt...
Jövő keddre kaptam időpontot egyébként ortopédiára.
Nem beszéltem még helyettes orvossal, azt mondta Apánk, majd a 36. héten mutat be. Ha meg addig szülnék gondolom, és Apánk nem ér rá, akkor marad az ügyeletes :(
Mi szeretnénk szülésznpőt felfogadni. Én azért szeretném, mert jópár órás vajúdásra számítok (tudom-tudom, reggel még 2 órát írtam, ez a terv, de sajnos készülnöm kell a B variációra is), és én szeretném, ha akkor foglalkozna velem valaki olyan, akiben tényleg megbízom, ismerem már előtte, stb. Tudom, hogy a többi szülésznő is jó, de azért más, ha már előtte hetekkel ismerem, és bízom benne. Pont, mivel olyan apátlanok vagyunk a Jánosban, én fontosnak tartom, hogy legalább egy valaki legyen ott végig, aki jobban ismer mint az ügyeletes. Olyan sok kiadásunk van már így is a terhességgel kapcsolatban, hogy nekem ez az 50eFt már belefér, ha ettől jobb lesz vmi. Őt már lassan hívnom is kell, mert Melcsi is mondta, hogy mondta neki a szülésznő, hogy a 36. hét már elég késő volt a kapcsolatfelvételre, ideálisabb korábban.

Nálad más a helyzet, ha az lenne a valószínű, hogy császár lesz, akkor én sem fogadnék, már ha programotott császár. Mert Melcsi is császár volt, de nem lehetett előre tudni, és neki nagyon jó volt a szülésznő a több órás vajúdás alatt.

Rencsikém drága,
Hol vagy??? Nagyon izgulunk érted!

Andi,
Petike tényleg gyönyörű, nagyon jók a képek! Kis huncut fiú, nagyon tetszik :)

Hanyika,
Jó hogy ilyen jól egymásra találtatok a barátnőiddel, kellenek ezek a csajos esték. Mi is tegnap a barátnőimmel vacsiztunk együtt, akkora adag bolognait nyomtam le....
vjulcsi
 
 


Moncsi,de jó h jelentkeztél!!!
Ilyen ízületi"kattogásom" nekem is volt,aztán elmúlt..
És a hüvelyváladék is normális,ha több.Nekem terhesség alatt is,meg a szülés után,amikor elmúlt a vérzés is,akkor is több volt egy darabig.
A magzatvízed nem hinném h szivárog,és az elméletileg színtelen(bár nekem nem folyt el,hanem burkot repesztettek,és ágytálba engedték,de az szép tiszta volt,meg fincsi meleg..)Elméletileg(de hátha valaki ezt jobban tudja),az már nem jó,ha"színes"a víz.A"nyákdugó"az színeskés,azt tudom,vele találkoztam,de az meg olyan kocsonyás vmi.. :shock:
Chili,milyen a pizsiparti? :lol: Ettél már remélem azért vmi könnyűt.

Kép
cs.andi
 
 


Ja,és Chili,jó volt ez a szexes duma..Jól kielemezted.. :lol:

Kép
cs.andi
 
 


megjöttünk dévaitól, Domikát nem vittük, de nem is hiányolta. nem tudta megmondani hogy mitől vérzek lehet még a szülés de lehet mensi is, ami biztos hogy nagy bajt nem látott oddabnet, ha nem múlik el akkor 2 hét múlva kell visszamennem, de akkor is max megint adnak vért, mert Apánk nagyon tanácstalan volt, mert nekem a prolaktinom miatt szabálytalan a mensim volt hogy hónapokig véreztem egyfolytában, de a bromo rendbehozta. viszont most a tejcsi miatt bromot nem kaphatok, mert elapad tőle, szóval 22 csapdája....
Kidolgoztunk egy alvási szisztémát, APával váltjuk egymást és így már alszom napi 5-6 órát szóval sokkal jobban vagyok.
Egyébkétn "csak összeestem" nem ájultam el, csak utána annyira gyenge voltam, hogy a karomat se tudtam felemelni de végig tudatomnál voltam. DE szerintem ez már biztos hogy a vérveszteség +a szörnyű kimerültség miatt volt.

váladék nekem szörnyű sok volt a terhesség alatt, 1x megmutattam Apánknak hogy mennyi ő is megijedt, és gyorsan letapizta a mehszájamat, mert félt hogy szivárog a magzatvíz, de cscak sima folyás volt....
Császsárnál szerintem tök felesleges a szülésnő, a helyettes dokinak meg Dévai mutat be a 36 hétenazon a héten maikor az első ctg van.

Az Anna nekünk is nagyon tetszett :D , a Milánt meg mondtam Domiapunak és Melikém nagyon meg lettél dícsérve, hogy jó ízlésed van, (mert Domiapu kedvenc csapata..... ):wink:
Annyira édes Petike!!!!!!

megyek pihizni, mert 1 óra múlva fürdés... :D :D

Kép
rencsi79
 
 


Meli! Köszi! Mostmár csak reméljük tényleg kislány!!! :D
Neked mennyire mondták biztosra, hogy fiú???

Julcsi! Csak ruhabolt. Magyar babaruhákat (badykat, nadrágocskákat, zoknikat, pólókat) gyártanak. Közel van a duna plázához. Felmész a www.scamp.hu -ra és ott megvan a mintabolt cime.
Fú, akkor ti is már mindent megbeszéltetek apánkkal a szülésről!!! :o

Hanyatka! Tudod Anná én nem választottam, hanem álmodtam. Még kb. 5 hetesen. Akkor megfogadtam, ha igaz lesz és tényleg kislány lesz, akkor Anna lesz. A Katinkát választottam. :)
Nagyon izgi, hogy jóslóid is vannak már, igy tényleg bármikor jöhet Patrika! És nagyon klassz, hogy tudtatok még egy jót tracsizni, kellenek az ilyen feltöltődések nagyon fontosak a szülés előtt.

Chili! Akkor marad a natúrszelet, meg a nem annyira fűszeres kaják! Biztos rosz lehetett ez a roszzullét, de amit irsz az tök logikus!
Hát egy kis hancúr jól jönne már, mert mióta ez a baba megfogant.... :roll: Most mondta az Elekes a méhlepény miatt, hogy házasélettel nagyon-nagyon óvatosan. Hát ezt szegény párom úgy forditja le, hogy inkább ne...Dévaitól meg ugye nem kaptunk engedélyt... Úgy vigyáz ránk mint a himestojásokra, pedig szegény nagyon ki van már (meg én is). Valamelyik nap viccelődtünk is, hogy az a tesó nagyon gyorsan össze fog jönni.
:lol:

Moncsika! Aranyos vagy, szerintem is nagyon jól össze illenek, meg kellett is ilyen nőies név a vezetéknevünkhöz. :D
A bővebb folyás lehet sokmindentől, de a magzatviz normálisan nem szines, nem szabad, hogy az legyen. Viztisztának kell lennie tk. szerint legalábbis. De ha emiatt aggódsz, menj el uh-ra ott kiderül, ha esetleg gond van.
Ezek a nyújtózások sem hiszem, hogy sokat vetnek a latba, mondjuk az elején nekem meg is fájdult, meg görcsölgetett tőle a pocim, de már nagyon rég nem hál'Istennek.
te is itt forró hónapokat emlegetsz, mi meg csak kerülgetjük egymást, mint kacsa a forró kását...

Kép
kislibus
 
 


Rencsi! Akkor lehet ez gy lesz amig szoptatsz??? Hát minden tiszteletem a tied! remélem azért nem kell a vért kapnod...
Jó, hogy az alvást megoldottátok, remélem igy könnyebb valamelyest.
Örülök, hogy az Anna neked is tetszik! :D

Kép
kislibus
 
 


na úgy látom, jól lemaradtam rólatok!

Pihentem egész nap, ittam kamilla teát meg délben ettem egy kis zabkorpából készült "tejbegrizt", vacsira meg tönköly kifliből piritóst, teával. Nagyon nem is merek enni mást, pedig a párom is hozott csomó kaját. Mostmár jobban vagyok szerencsére. Igaz a hálóingemből azóta se bújtam ki, lassan ideje lesz megfürdenem :lol:

julcsika
Na látod te is bolognait ettél, mint én és neked semmi bajod. :wink:
Próbálok erre a hülye hús evésre figyelni, pedig sokszor nagyon mást szeretnék enni és szerintem ezt nem birja már a gyomrom tolerálni.Az emésztésemmel nekem se volt sose gond, mostmeg főleg nincs, pedig irták, hogy a vas pótlástól elméletileg lehetnek gondok, de nálam ez abszolút nem jelentkezett, szerintem azért nem is hizok különösebben. Jó lenne igy maradni, igy sose tudnék elhizni :lol:
Sajnálom a csipődet, remélem a doki mond majd valami okosat. A bőröddel mi van? Helyre jött már?
De fura, akkor én a csomagolással már elkéstem :lol: , mindegy úgyis hétvégére terveztem az összepakolást. :wink:
Addig még ki kell mosni vasalni az új hálóingeket, meg a babák cuccát külön táskába teszem, hogy csak útólag hozzák be utánnam.
Pont ma röhögtünk a férjemmel, hogy a két baba után még egyet kihordani, megszülni már gyerekjáték lesz(tervben van még egy kisfiú is :wink: ).
Nincs viszonyitási alapom, igy nem tudom, hogy ez most mennyire nehéz, de igy a 30. hét után azért már elkezdtem érezni, hogy várandós vagyok(addig szinte nem is éreztem :lol: ), már nagyon nagy a pocim és nyomogat, főleg az a kényelmetlen, ha befelé rúgnak, mert az elég fájdalmas. Én még el sem tudom terelgetni őket onnan, mert nincs helyük máshová menni.
Mindig javasolják a fekvést, nekem az az egyik legkényelmetlenebb. Felnyomódik a hasam, akkor kezdek émelyegni, nem kapok rendesen levegőt, stb. Sokkal kényelmesebb feltett lábakkal ülni. :wink:

Ja a szex nálunk sincs ám már napirenden (vagyis a hagyományos formában...), csak álmomba jelentkezik mostanában többször.
Férjecskémet már többször "megfenyegettem", hogy csak múljon el a gyermekágyi korszakom, aztán nincs menekvése, :lol: , de ő mindig kiröhög és mondja, hogy én bolond vagyok. :wink: :lol:
chilike1
 
 


moncsika
Hát nekem teljesen ugyanezek vannak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Eddig azt hittem, hogy a kezemet csak elfeküdtem álmomban, azért nem tudom mozgatni, a jobb kezemen a mutató újjam az egész nap ki se jön a "görcsből", csak egy bizonyos ideig tudom behajlitani, naponta többször meg is szoktam maszirozni, de attól se lesz jobb.
Ja akkor olyan keményedéseim nekem is szoktak lenni, inkább csak éjszaka álmomban. Én ezt úgy veszem észre, hogy a babák fennt vannak és akkor alul is kemény a hasam, de nekem ez nem fáj. Na jó egy kicsit kényelmetlen, de nem fájdalmas.
Régen én is mindig nyújtózkodtam felkelés előtt az ágyban, de még a beágyazódási időszakban leszoktam róla, én mindig csak a lábaimat nyújtom meg egy kicsit, de igy is nagyon öregesnek érzem magam. Tudom, hogy most nem az az időszak jön, de alig várom, hogy újra formába kerüljek és tudjak rendesen mozogni, ilyenkor jön rá az ember, hogy milyen jó is a mozgás, jártam futni meg kengoo-ra(tudod abban a cipőben kell aerobicozni, nayon kemény , de én imádtam), mostmeg még az is nehezemre esik, hogy felvegyem a cipőm. De car lesz megöregedni :lol: , mondjuk én arra gyúrok, hogy akkor is aktiv maradjak., :wink:
Ja az nekem is szokott lenni, volt már olyan, hogy azt hittem bepisiltem :lol: , többször is kell bugyit váltanom, szintelen olyan , mint a viz és előszőr én is azt hittem, hogy folyik a magzatviz, de apánk kinevetett, azt mondta azt észre fogom venni, ha az folyik. :lol:
Ezen a szülésznő dolgon már én is gondolkoztam... programozott császárnál szoktak fogadni szerinted?
Jó lenne, ha együtt szülnénk, mi? Mondjuk 4-5 hét múlva. :wink:
chilike1
 
 


cs.andi
De jó tapasztalataid vannak. :wink:
Jó volt a pizsi party, köszi :wink:

rencsike
Na örülök, hogy minden rendben veletek. :wink:
A kimerültségtől már én is estem össze, még fiatalabb koromba, igaz én munka közben( több állásom volt és volt, hogy napokig nem aludtam :lol: ), szóval átérzem mit érzel :wink:
Mostmár próbáld meg tartani a napirendet, hátha úgy jobb lesz, bár szegény férjednek se lehet könnyű, gondolom ő meg napközben dolgozik, éjszaka Domizik...
chilike1
 
 


Sziasztok!

Chili! No remélem jobb már a közérzeted, a hústól én is igy voltam amit irsz még az elején, de akkor pár napra beszüntettem, és helyre jött minden. Azóta meg nem csak húst eszem, hanem vegyesen minden fehérjetartalmú ételt.

A kutyám kiborit... Állandóan ugat, mostmár megállás nélkül. Hajnal 6-kor kezdi, mikor az első szomszéd elmegy... De már belebolondulok, hogy lassan 1,5 év után nem ismeri meg a szomszédokat, és csak az én kutyám ugat állandóan. Persze aludni se tudok tőle, nem tudom, veszek egy olyan szájszoritót, aztán ránevelem vele, hogy ne ugasson állandóan ok nélkül.... Mert igy szegény gyerekem se tud majd aludni, az a baj, hogy olyan éles hangja van fiú kutya létére... :? :x

Kép
kislibus
 
 


Libuska,
Ne félj attól, hogy a gyereked nem fog tudni ettől aludni! Hallja a pocakban is az ugatást, és megszokja. Kérdezd csak meg Rencsitől, hogy Domika felébred-e, amikor a kiskutyáik nekiállnak ugatni :) Kiskutyákat írok, mert törpesnacik, de jó erős hangjuk van ám! :)

Nálunk is az egyik kutya ugatja az ikerszomszédokat, mert utálja őket sajnos....
Vannak módszerek, amikkel le lehet szoktatni erről a kutyát (és sokkal jobban mint elszorítani a száját :)), ha gondolod leírom majd neked priviben (kutyanevelésből elég jó vagyok 2 év kutyasuli, meg nemistudomhány könyv elolvasása után :)).

Chilike,
Hogy vagy?
Igen, én nem lettem rosszul a bolognaitól, de nekem vas gyomrom van, nagyon ritkán leszek rosszul bármitől is. Meg tegnap azért nagyon odafigyeltem, hogy kompenzáljam ezt a 'kilengést' :)

Ja, ezt el akartam mesélni, nagyon vicces volt a védőnőnél tegnap. Tegnapelőtt ugye Apánknál volt méreckedés, és 7 kilót híztam az elejétől, de farmerban, csizmában, tehát ez kb. 6-6,5. Szóval tök jó szerintem. Tegnap meg a védőnő is mérlegelt, és megszólal 'rendesen gyarapodunk ám' (tehát lefordítva: Jó sokat hízott maga!). Mondtam neki, hogy 7 kilót egyáltalán nem tartok soknak, erre visszakozott, hogy ja hát végülis ha az elejétől nézzük akkor tényleg nem sok (???). Úgy bírom, hogy szegénykém nem várandósan több kiló mint én, és akkor ilyeneket mond, kedvem lett volna megkérdezni, hogy ő mennyit hízott amikor ő várta a babáit?
Na de nem idegesítettem föl rajta magam, inkább mulattatott.
Egyetlen értékes infoval lettem gazdagabb nála: itt a kerületben is lehet mérleget bérelni, 2000 Ft/ hó. Apukának kell bemenni érte amíg mi a kórházban leszünk.

Chilike de érdekes hogy neked a fekvés kényelmetlen... nekem meg az a legkényelmesebb, igaz, nekem most a csípőm miatt fáj az ülés hosszútávon, de nekem a hasam sem szereti.
Viszon Szonja nagyon kis huncut: a vesém miatt bal oldaon kéne aludnom ugye, de a csípőm miatt nem tudok, ezért a jobb oldalon próbálok mégis. Na hát Szonjus ezt nem szereti, az egyetlen, amikor nem kezd el nagyon rugdosni, az a háttal fekvés, ami viszont nekem most elég nehéz... De azért megy valahogy.

Na gyertek majd!
vjulcsi
 
 


Sziasztok.

kislibus:én konkrétan láttam a fütyijét az uh-on.Dokkerbá még képet is adott róla nyílakkal.Bár elég szar kép mit ne mondjak.Ahogy a hasamra tette a vizsgálófejet egyből az első kép a fütyije volt.Nem szégyelős ez a gyerek az biztos.Viszont az arcát meg nem mutatta meg.Belefurta a méhembe.Ezért megyünk majd 22. kontrollra.

chilikém:köszönöm a virtuális orgazmust! :lol: Mi nem vagyunk letiltva de nem is vagyunk túl aktívak.Mióta a méhszájamról felvilágosított a doki óvatos vagyok.Bár azt mondta,hogy mehet minden ami eddig volt. :oops: Én már így vagyok a fekvéssel mint te.Csak én inkább délután és este szenvedek a legjobban.Reggel minden szupi.

Rencsim:és apánk nem ijed meg attól,hogy összeestél? valami vitamint nem kaptál? Párodat üdvözlöm. :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Julcsi! Örülnék, ha leirnád, hogyan szokathatom le erről! Mert más ötletem nem volt, azért gondoltam azt a szájszoritót, amit a dokinál láttam. De asszem ma elmegyek én is könyvtárba, ott is keresek valami jó kis kutyaneveléssel foglalkozó könyvet. Meg valami babázósat is.

Meli! hát akkor nektek biztos, ha ilyen szépen megmutatta magát. Mi láttuk az arcát is, picit meg is "rémültem" mert most még úgy néz ki, hogy olyan nagy lesz az orra mint apukájának. Remélem ez azért még változik nála, vagy husisodik az orrához, mert igy, hogy kislány, a nagy orr, nem épp előnyös.... :D

Kép
kislibus
 
 


sziasztok,

képzeljétek csoda történt :) a fél éve iszonyatosan fájó izületem,csontom vagy nemtommim a bal csuklómban tegnapra teljesen elmúlt,de úgy ahogy jött,szinte egyik pillanatról a másikra :)
Úgy érzem,hogy ez is egy jel,hogy lasan befejeződik a várandós időszakom :)
Ja és az éjszakáim egyre nehezebbek,ma éjjel pl. nagyon keveset és rosszul aludtunk.Patrika nagyon sokat fészkelődött,mindig kinyomkodta magát itt ott,feszült a hasam,1-2 hosszabb fájásom is volt,de érdekes,hogy mindig pipi után mikor lefeküdtem.

Kitaláltam,hogy tuti péntek éjszaka megyünk a korházba és hajnalra megszületik,mert a párom 16-át érez,nekem meg jó lenne azért is,mert akkor 2 napig ott lehetne,nem kell melóba rohannia.
na?milyen vagyok?

Kép
hanyatka
 
 


Julcsika,akkor neked is jól sikerült a kedd estét a csajokkal.
Kellenek is ezek a kiruccanások néha.Nekem már mostanság nem lesz ilyen,de nem is bánom :)
Már ott tartok,hogy nagyobb a kiváncsiság meg a vágy,hogy lássam a kicsi lányunkat,mint a félsz.Persze akkor majd újra előjön az is,de most éppen nagyon izgatottan várom a pillanatot, a nagy találkozást.

Chilike,sajnálom ,hogy tegnap rosszul voltál.A diétától ma már jobb?
Tényleg ennyire kell erőltetni ezt a húst még mindig?
Én sajna nem tudtam minden nap enni.Nekem annyira elegem lett a lombikok utánni 2-3 hetes napi fél kg. húsevésből,hogy nem tudtam erőltetni.
Bár tegnap éjszaka paradicsomos húsgombócot álmodtam,így este le is mentünk a boltba darálthusiért meg paradicsomléért és ma azt főzök.Eszembe jutott,hogy utoljára okt.végén ettem,mikor költöztem ki,akkor vettem a stop shopban egy kifőzdében.

Rencsike,remélem mielőbb felépülsz drága és a vérzés is megszünik.

Bodzi,Andi örvendek,ha bejöttek a recik,remélem találtok köztük szimpi tortikát a babykáknak.

Kép
hanyatka
 
 


chilike, nem is aggódom a kilók miatt,majd szépen leküzdöm őket.Kiváncsi vagyok,hogy mennyi megy le szüléskor.
Ja,elveszett csajszi nem vagyok,nem is voltam soha,szerencsére.
Azt hiszem ezt szereti a férjem bennem,vagyis ezt is ;-)

Jót nevettem a soraidon,hogy elosztottad kinek miért nem jöhet szóba a sex :)
Bevallom én még mindig olyan kívánós vagyok ;-) :)és olvastam,hogy az orgazmus ilyenkor jó is lehet.

Moncsika,gondolom már megnyugtattak a lányok a hüvelyváladékkal kapcs.an,így nem is részletezem nagyon,csak annyi,hogy nekem is teljesen hasonló a dolog.
És az "egészséges" magzatvíz tényleg színtelen,de azt elvileg észre fogod venni.

Libus,ez annyira jó,hogy az Annát megálmodtad.Én sajna soha nem álmodtam a babával kapcs.an,míg a férjem kb. 3x látta álmában.De jó volt az is mikor elmesélte,hogy mit látott,milyen volt a kislányunk stb. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hanyatka 2010.01.14 12:33-kor.

Kép
hanyatka
 
 


naaa,sehol senki?alukáltok korán kelők? :)

jajj,hát majdnem elfelejtettem,hogy tegnap reggel világra jött az itteni kismami barátnőm kisfia.Elég hosszas volt a dolgo,de mindketten jól vannak.
Ma doki után be is ugrunk megnézni őket.Olyan izgi.

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok,

itthon maradtam a sztrájk miatt, elég lehangoló egy helyzet...tegnap egy órát gyalogoltam, hogy bejussak a munkahelyemre... nem ártott, de jó lenne ehhez egy kissé jobb idő.
A kilókról írtok:
Julcsi, ez teljesen jó, nem is értem a védőnődet. Egyébként az első 13 hétben nekem egy kiló jött fel, Apánk mégis elmondta, hogy három alma és három szelet hús...őszintén, én ezt ritkán bírom betartani. Ti hogy vagytok ezzel? Mindenféle pizzákról és tortákról olvasva...kicsit megnyugodtam, hogy Ti is lazítotok néha.
Beadattátok a H1n1 elleni oltást?
És még valami: volt valakinek ínyfájása? Biztos buta kérdés, két hete voltam fogászati ellenőrzésen, mindent rendben találtak, és két napja nagyon fáj az ínyem. Szerintetek ez normális?

Hanyatka, neked már nem kórházban kellene lenned? Nem úgy volt, hogy mentek? És tényleg, Ti meddig dolgoztatok, dolgoztok? 7. hónap?
És mindenkinek köszi a Rákóczi proffal kapcsolatos infókat...azt hiszem, kihagyom...
Szép napot mindenkinek!
rozsafa
 
 


Rozsafa!nem,ma csak dokihoz megyünk újabb ctg-re.
Korházba csak akkor kell menni,ha történés van,ami talán holnap éjjel lesz :)

Akkor ma szabin vagy?
Én csak ma hallottam,hogy otthon sztrájkol a bkv, elég szomorú.

Azt hiszem itt a fórumon egyikünk sem dolgozik már.

Az elején nekem is nagyon érzékeny volt az ínyem,de aztán pár hét és jobb lett.
Most a megjavult csuklómnak örömködök nagyon.
Kész is vagyok a paradicsomos húsgombóccal meg a brownie-val.
Akarok ma vinni egy kis sütit az anyuci barátnémnak.

Kép
hanyatka
 
 


Hanyatka! Akkor 16-én lehet szurkolni??? :lol:
Az arcára én sem emlékszem (pedig láttam álmomban, de ez kitörlődött), csak arra, hogy kicsi volt, és Annának hivtam.
Aztán 6 hetesen volt egy másik álmom is, akkor nagyon megijedtem tőle, mert ott egy üres pólyát fogtam, amiben nem volt baba, de olyan nehéz volt, mintha lett volna... Akkor még úgy állt a dolog, hogy ikrek, úgyhogy nagyon megijedtem, hogy mindkettejükkel lesz valami baj. De ugye csak az egyik baba nem maradt meg, a másik itt van a pocimban. Szóval ilyesztőek is tudnak lenni ezek az álmok...
Gratulálok az ismerős kismaminak a kisfiúhoz!

Rozsafa! Én egyáltalán nem dolgoztam, mert ez a terhességem is vérzéssel kezdődött...Aztán meg már nem hiányzott visszamenni a 12. hét után, pláne, hogy be sem oltattam magam. Jobb igy, nyugodtabb vagyok, no stressz, sokat pihizhetek!
Inyem nekem vérzet is kb. 2-3 hete, akkor be is volt duzzadva. Van itthon dologel-em, azzal bekentem (babáknak s szokták adni fogzáskor, gyógynövényes) és a duzzadáson meg a fájdalmon enyhitett. (persze csak a köv. evésig...)

Kép
kislibus
 
 


na vagyok én is... :wink:

Reggel végre elvitettük a szemetet, karácsony óta nem sikerült kihúzni időben a kukákat, mindig korán jöttek, mire felébredtünk már el is tűntek a kukások. Ma lett volna dolgunk délelőtt, mondanom se kell 11-kor tudtunk elindulni, akkor is úgy, hogy meg kellett keresni az utcákban a kukás autót. Na mindegy, végre nincs egy zsák se kinnt a kukáknál. :wink:
Aztán elmentünk a házidokihoz, meg sétáltunk egy nagyot.

kislibus
Az egyik kutyám nekem is nagyon ugatós, de bizom benne, hogy igy van ahogy julcsi irja, hogy hozzászoknak a babák és nem fognak felkelni percenként.Nálunk ami még szar is, hogy az utcába kiengedik a kutyákat éjszakára, hogy sétáltassák meg magukat, tegnap is az egyik szomszéd kutya ide feküdt (volna) le a házunk elé. Namármost az én kutyám persze ezt nem viseli el, úgyhogy egész este a másik kuytát kellett elkergetni a ház elől. :lol:
A sogornőm amikor a kislányát akarja nálunk elaltatni és elkezd ugatni a kutya, kikopog az ablakon. Mindig mondom neki, hogy ezzel csak rosszabbat tesz, mert még jobban idegesiti a kutyát.

rózsafa
Én nem oltattam be magam. Nagyon sokat beszélgettünk itt a fórumon erről, van aki beoltatta magát van aki nem.
Én speciál úgy gondolom, hogy fel van fújva ez a téma, elég sok helyen élnek a világban ismerőseim(tengerentúlon, spanyolba, ausztiába)és sehol nem ennyire központi téma ez, mint itthon.
Dolgozni szinte senki nem dolgozik közölünk, én is a legelejétől itthon vagyok.
chilike1
 
 


hanyatka
Hú én is imádom a húsgombocót, mondjuk én most nem gerjedtem rá, biztos a tegnapi utóhatás még :lol:
Nem vagyok rosszul csak valahogy nem nagyon van étvágyam, nem kivánok igazán semmi kaját. Na jó a hülyeségeket azért megenném, nem mondom, hogy nem kanalazék be egy kis nutellát :lol: , de normális kajára nem nagyon vágyom, pedig az kéne. Ma ettem reggel egy sonkás melegszendvicset, ebédre meg csináltunk szilvával töltött karajt, mártással, az fincsi volt. :wink:
A hús amiatt fontos, mert úgy tudom, hogy attól fejlődnek a legjobban a babák. Persze a napi 3-at én sem tudom tartani, örülök, ha 2 eszem , de 1-et minden nap megeszek.
Tök szupi, ha holnap megszületik Patrika :wink: ,

melánia
Na akkor tényleg úgy vagy, mint én. Reggel én is nagyon könnyed vagyok, akkor valahogy olyan jól helyezkednek el a babák, hogy nem nyom, feszit sehol sem. Este viszont amikor lefekszem, percekig nyögdécselek, úgy fáj alul a hasam, ahogy nyúlnak azok a szalagok. Ma meséltem a férjemnek, hogy olyasmi érzés van most a combomba például, mintha csomót tornáztam volna, de nem nyújtottam volna le utánna.
Szerintem ilyenkor már azért tud nyüglődni az ember, de én szerencsére jól birom a gyűrődést. Ma is megdicsért a házidoki, hogy milyen kis friss és fürge vagyok. :lol:

julcsika
Neked hol fekszik a Szonja baba? Nekem nagyon fennt vannak a babáim, szinte a bordám magasságában, egyik nap meg a kis lábát vagy könyökét középen nyomta ki az egyik, a szegycsontomnál, a gyomrom helyén, szóval szerintem ezért nem kényelmes a fekvés. Lehet neked lejebb van és azért nem rossz még, nem?
Hát ne haragudj, hogy ezt mondom ,de szerintem kicsit bolond a védőnőd.
Ne is foglalkozz vele, te is tudod, hogy apánk milyen szigorú és , ha nála belefér akkor nehogy már a védőnőnek legyen gond. Egyébként nem is hallottam még ilyet.Na mindegy.Ne vedd magadra. :wink: Nekem például mindig azt mondja, hogy nem hizok eleget. :lol:
chilike1
 
 


Sziasztok!

Chili! Én csak azért aggódom, mert engem nagyon zavar alvás közben a kutyaugatás, meg bármi más zaj. Szegény babára remélem ez nem ragad át.
A kutyákat nálunk csak egy szomszéd engedi ki, de az a dúrva, mert az a kutya még agressziv is. még nem voltam terhes, mikor jöttem haza, az a kutya meg itt acsarkodott a mienkkel a keritésen keresztül, de úgy, hogy még engem sem engedett be, na akkor át kellett másznom a keritésen, hogy be tudjak jönni.
No, ez a kutya azóta is itt köt ki időnként, a multkor két fenyőfát cipelő csajszi körül ólálkodott a kutya, meg morgott rájuk, úgy tartották oda a fenyőfát, hogy ne támadja meg őket.
Beszélni kellene a tulajjal, de akkor iziben, mikor a kutya kint van... Csak igazából várok a férjemre, hogy majd ő elintézi. Csak ő meg nem akar vitázni, amit valahol meg is értek.

No, ma a szervizbe kötött ki a kocsink, közben gallyra ment az aksi is, klasz... Meg még mi baja lehet, reméljük a katalizátor nem ment tönkre, mert akkor már nem is éri meg kijavittatni, akkor meg nem lesz kocsink... Jövő héten igy is tuti, hogy tömegközlekedünk Dévaihoz...

Kép
kislibus
 
 


Mosnom kéne, de órák óta gyözködöm magam, és egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy berakjam a cuccokat a gépbe, pedig fontos lenne, mert holnap jönne anyum vasalni. Húúú, de lusta vagyok! :lol: :lol:

kislibus
Nálunk az a szerencse, hogy nekem olyan kutyám van, akit nem kell félteni. Persze nyilván nagyon óvom, hiába egy nagy medve, mégsem szeretem ,ha összetűzésbe kerül más kutyákkal, mert mindig aggódok érte, ahogy utánna pislog rám a nagy bűnbánó szemeivel(nagyon hosszú szempillái vannak, és azt rebesgeti rám, ha rosszat csinált :lol: ), szóval, ha ide jönne a kapuhoz a másik kutya én lazán kiengedném rá az enyémet, biztos többett nem lenne kedve ilyen közelre jönni. A szomszéd kutya viszont nagyon rafinált, nem jön olyan közelre, hogy veszélybe kerüljön, de annyira azért közel jön, hogy az én kutyám lássa és idegesitse!
Húú azért ez nagyon durva! Én tutira azonnal mentem volna a szomszédhoz! Nehogy már te ne tudjál a saját házadba bejutni az ő kutyája miatt!Nálunk sajnos a kukát szedik szét ezek a "hobó" kutyák, többször előfordult már, ezért nem lehet például előző éjszaka kihúzni, pedig sokkal egyszerűbb lenne, mint hajnalba kelni! Képzeld múltkor a szomszéd kutya (aki rendszerint kukázik) szédszerdte darabokra a mi kukánkból a neylon zsákot és az egész utcába szét hordta a benne található szemetet. Már nagyon idegesitett, pedig többször haza zavartam, a végén úgy felbosszantott, hogy felvettem a telómra kamerával meg csináltam pár képet róla ahogy 2 lábon húzza ki a zsákot a kukából. Másnap reggel még nem vitték el a szemetet , erre látom, hogy a használt betéttel (!!!) a szájába koborol megint itt, pont jött a szomszéd csaj, mondtam neki, hogy ezt tutira nem én fogom összeszedni!
Persze ő még akkor is próbálta mondani, hogy nem biztos, hogy az egész kukát az ő kutyája szedte szét, stb, még szerencse, hogy meg tudtam mutatni neki a képeket. Jött a férje is , elkezdték össze szedegetni a véres betétet(már bocsi), na azóta nincs gond a kukából, legalább aznap nem engedik ki a kutyáikat!
Pedig én aztán imádom a kutyákat, de azért ez durva, nem?
chilike1
 
 


Chili! Hát ez az! Fú, nem csodálom, hogy ki voltál borulva. Egyáltalán nem tudom megérteni, hogy milyen alapont engedi ki valaki a kutyáját felügyelet nélkül az utcára akármikoris.... Én nem engedem ki az enyimet, az biztos, pedig az enyim nem is agressziv az emberekkel.
Hát én is gondolkodtam, hogy egyszerűen ráengedem a másikra, csak félek tőle, hogy dolga végeztével nem jönne vissza, tudod, nem hallgat rám. Meg aztán még a szomszéd perelne be, hogy az idegbeteg Husky kutyájának baja esett. Bár nem ismerem ezt a szomszédot.
Remélem a mosást azóta betetted. Én a takaritással vagyok igy. Minden nap eltervezem, de olyan nehezen visz rá a lélek...

Kép
kislibus
 
 


LÁnyok,

Ebben a kutya témában nagyon erősen ki kellene állni a szomszédok ellen, persze nem nektek, hanem a férjeteknek. Be lehet őket fenyegetni, hogy TILOS kutyát póráz és szájkosár nélkül sétáltatni még akkor is, amikor ott van vele a gazdi, így meg pláne nem lehet, hogy önsétáltat a kutya. Ez iszonyat veszélyes!!! Most álljatok még ki a dolog ellen- akár a többi szomszéddal szövetkezve- mert hamarosan babákkal fogtok az utcán mászkálni. Mit csináltok, ha mondjuk két kutya jön egyszerre, ti meg ott vagytok a babakocsival??? Nem tudjátok megvédeni.
Ez iszonyat gáz, hogy ennyi hülye ember van! Fel kell ellenük lépni mindenképp.
Nálunk szerencsére nincs önsétáltató kutya, de egészen biztosan szóltunk volna már, ha lett volna.
A szomszéddal való konflikutus le van tojva ilyenkor szerintem, ha a gyerekeink testi épségéről van szó....

Libus,
Az ugatásról elég macerás leszoktatni, sok türelem meg idő kell hozzá. Amikor ugat valamire, kimész, odahívod magadhoz, leülteted, ha megcsinálja, jutalomfalat. Ezt eljátszod kb. 100-szor :), akkor előbb-utóbb nem fogja érdekelni, ami kint történik, csak a jutifalat, és később már akkor sem fogja érdekelni, ha te nem vagy ott. De tény hogy macerás, sok idő kell hozzá és sok párizsi vagy virsli (nálunk az a jutifalat). Mindig dícsérni kell, ha azt csinálta, amit szerettél volna. Ha nem azt csinálta, akkor sem kell nyilván bántani. Egy határozott Nem felkiáltás, és látványos nem foglalkozás a kutyával bőven elég (ha odajön hozzád, egyszerűen hátat fordítasz neki, ezzel ő látja, hogy nem foglalkozol vele, és ennél nagyobb bünti nincs egy kutyának).

Chilike,
Szonjus tulajdonképpen szépen függőlegesen végig fekszik: a feje egészen lent van, a lába egészen fent, a melleim alatt-között. Most már elkezdte a bordáimat rugdosni néha, az már kicsit fáj. Nekem a gyomrommal csak akkor van baj, ha sokat eszem, egyszerre kb. egy maroknyi méretű kaját tudok megenni bármiből is.

Melike,
Köszi hogy megnézted az akciókat! Meg is beszéltük a férjemmel, hogy elszaladunk, hátha találunk majd valamit még Szonjusnak.

Nekem sajnos nem volt túl jó a tegnap estém, apósom élettársa kórházban van, 2 hét alatt teljesen leépült, már beszélni, mozogni sem tud, borzasztó volt. A kórház meg.... jobb nem is beszélni róla. Apósomnak főztem kaját, mert el van árvulva, még hazavittük (vidéken lakik), szóval éjfélre értünk haza. Este nagyon sokat keményedett a hasam, szóval most megint vigyázok.
Ma este pakolja ki férjem és sógorom Szonjus szobáját, holnap reggel festés! :D

Legyen szép napotok, du. még talán jövök!
vjulcsi
 
 


Sziasztok Kismamik!

Rencsi remélem már jobban vagy, tudsz pihengetni, így, hogy már felváltva kelltek fel a Domikához. Vigyázz magadra!

Ti éreztétek, amikor beágyazodott a babuci? Lehet egyáltalán érezni? Semmit nem érzek, csak egy kis szúrás félét a petefészkemben, de ez a műtét óta van, gondolom, a leszívástól.

Libuska: Az én kutyám is mindig ugatot éjszakánként, sőt még vonyított is hozzá. A szomszédok többször is szóltak, hogy csináljak valamit a kutyával, mert beleörülnek. Mível nem akartam, hogy megteljen az utcánk lakóival a dili ház, kikellett találnom valamit. Mikor haza jöttem a munkából, mevacsiztattam, elvittem sétálni, majd jött be velem a lakásba. Megvagyok róla gyözödve, hogy erre ment ki a játék! :lol: Éjszaka amikor akció volt, nyitottam a terasz ajtót, mikor vége akkor ugyancsak be.
A cicámmal úgyanez a helyzett, pedig ő nem ugat, ki-be engedem éjszaka. Rájöttem, hogy ez a babás időszakra való felkészítés, megtanultam, úgy felkelni, hogy még alszom! Teljesen jól beidomítottak az állatok! :lol: :lol:
Persze ezt nem megoldásnak mondom, csak úgy eszembe jutott. :wink:
emerenc
 
 


Julcsi! Most ez hülye kérdés, de nem fog a kutya később a jutalomfalatért ugatni??? Mert kinézem belőle! :lol:
A nem foglalkozást nem lehet vele megcsinálni, csak ha otthagyom. Egyébként meg jön és bököd az orrával, ha mondjuk elfordulok, elém áll, néz azokkal a nagy boci szemeivel, akkor megint elfordulok, akkor megbököd az orrával megint. Ha meg otthagyom csinálja tovább azt amit addig.
Ma 3x szóltam rá, mert elvitte a lábtörlőnket, mert kitettem amig takaritottam (meg a felmosó rongyot is ami a cipők alá van rendszeresitve). A felmosó rongyot hajithattam ki, a lábtörlő megúszta, de ehhez harmadszorra rá kellett koppintanom az orrára, abból értett.
Apósod éllettársát sajnálom, gondolom nem sok esélyt látnak rá az orvosok, hogy rendbe jöjjön! De te azért vigyázz magadra, Szonjusnak még bennt kell maradnia pár hétig!

Emerenc! Fú, hát annak nagyon komoly oka kell legyen, hogy beengejük! Mióta itt lakunk megfogadtam, hogy állat a lakásban csak nagyon kivételes okból lesz.
Én nem éreztem a beágyazódást, de mondjuk nem is beültetett a baba. Megaztán engem egyébként se kell követni, mert vagy 2 hetet véreztem még az első pozitiv teszt után....

Kép
kislibus
 
 


Emerenc,
Már akartam neked írni a másikon (meg csomó mindenki másnak is), csak pont akkor ment el a hülye net itthon, és nem volt erőm aztán...

Szóval szerintem nagyon jó helyzetben-lelkiállapotban vagy most, a beülti után. persze nem tudhatom, pontosan miért sikerült nekünk akkor, de az biztos, hogy ez a boldog, kiegyensúlyozott, 'nyaralós' lelkiállapot nagyon sokat segít. Élvezd ezt az időt amit otthon töltesz, csinálj olyan dolgokat kizárólag, ami jól esik. Semmi ne legyen kötelező :) De ahogy írtad így is csinálod, és ez szuper :)
Egyél sok husit is, túlstimutól függetlenül, én hiszek abban, hogy ez is közrejátszik.
Illetve amit még én csináltam, és szerintem ez is nagyon bejött (Rencsike adta nekem a tanácsot erről annak idején), hogy én nem csak beszélétem a babához, hanem el is képzeltem őt... valahogy mosolyogva, hogy betették, és most ő azt gondolja, hogy hű de nagyon jó helyen vagyok itt a csésze után, na akkor itt is maradok még majdnem 9 hónapig. Ez olyan furán hangzik, de szinte 'éreztem', hogy neki most nagyon jó a pocakomban...
Annyira drukkolok neked! Te voltál az első, akivel megismerkedtem annak idején az intézet előtt várakozva :)

Libuska,

ÁÁáá, olyan nincs, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nagyon jó módszer a kutyák megregulázására, ha tudatosítod benne, hogy a családban nem ő a főnök, hanem te, illetve a férjed (ezt ti tudjátok mi a sorrend, nálunk a férjem a falkavezér). Ezt úgy tudod elérni, hogy mondjuk amikor kimész hozzá, nem veszel róla tudomást. Persze jönni fog, bököd, ugrál, mindenképpen fel akarja magára hívni a figyelmet. Ilyenkor ellen kell állni. Nekem asszem annak idején másfél óra volt a kajla kutyámmal ez... a másikkal meg 5 perc. Onnan fogod látni, hogy megértette a dolgot, hogy szépen békénhagy, lefekszik valahova, elkezd rágcsálni csak unottan néz. Na ha ezt látod, akkor hívd oda magadhoz, dícsérd meg. Le fog neki esni :)
Van egy nagyon jó könyv, most nem emlékszem a címére, de leírom neked hamarosan!
Bár lehet inkább gyereknevelési könyvekről kéne beszélni :) Bocs a többiektől!!!
vjulcsi
 
 


Libus,
A felmosós rendetlenkedésre muszáj lenne bevezetni a határozott Nem felkiáltást. Előbb-utóbb tudni fogja, hogy mit jelent. Ha koppintasz, akkor is ezt mindenképp kösd össze a Nem-mel, és ne mondj semmi mást, mert akkor nem fogja megtanulni (párom pl. szokta ilyenkor szídni szép kerek mondatokban, én meg jókat röhögök, hogy na ebből így a kutya sokat nem ért, csak azt látja hogy apa ideges :))
vjulcsi
 
 


Emerenc,
A beágyazódást nekem mensis görccsel járt, talán 1-2 óráig tartott. Onnan pedig rendszeresek voltak a mensis görcsök.
De szerintem a beágyazódás nálad még arrébb van, kb. jövő hétfő-keddre saccolnám, mert ugye hétfőn fogant a baba.
Ja és nem mindenkinél volt jele, szóval semmiből semmi következtetést nem ér levonni, csak pozitívan szabad hozzáállni! :)
vjulcsi
 
 


Na sziasztok!

moncsikám merre vagy? Már kezdek aggódni érted...

hanyatka
Na mizú? Eljött a nagy nap,a hogy remélted? :wink:

emerenc
Van akik érezhetik állitólag a beágyazódást, olyan kis "kapargatás szerű" érzés, ahogy én hallottam/olvastam. Persze ez is lehet, hogy csak útólag van belemagyarázva. :lol:
Miért te mit érzel?
A legfontosabb, hogy jól érezd magad és mindenképpen pozitivan nézd a dolgokat és végig hidd el , hogy most minden rendben lesz és hamarosan kisbabád lesz. :wink:

julcsika
Sajnálom az apósod élettársát, szegény apósodnak biztos nem könnyű most. Próbáljatok meg a támasza lenni, amennyire lehet.
Na milyen lett a szoba? Kész vagytok?
Én nem félek a kutyáktól, sokszor harapott már meg kutya, nagyon sokszor kaptam tetanuszt a régi kutyám miatt. Ő olyan volt, hogy nagyon csúnyácska volt :wink: , de én gyönyörűnek láttam, és mindig mindenkibe belekötött, utánna meg szaladt oda mögém, behúzott farokkal. :lol: Szegénykém már kicsit bolond volt 13 évesen :lol: , mindig megpróbáltam megvédeni, ezért mindig engem harapott meg a másik kutya. :lol:
Szóval én nem féle a kutyáktól, de múltkor amikor elmentem egyedül sétálni és kinnt volt az egyik házból egy kaukázusi, pont azon gondolkoztam, hogy máskor simán lerúgnám, mostmeg inkább vártam percekig amig elhúz a francba.
chilike1
 
 


Ja ma voltam ám apánknál, nagyon szeretek vele találkozni, olyan közel áll hozzám. :wink:
2 ember volt csak elöttünk, úgyhogy nagyon gyorsan bejutottunk.
Teljesen jó volt a vérnyomásom(106/62), a súlyommal sincs gond, és a vérképemen lévő csillagocskák is a terhesség velejárói, úgyhogy azzal sincsen gond.
Viszont a méhszájam sajnos kinyilt , úgyhogy mától kezdve meg se mozdulhatok csak feküdhetek, még minimum 2 hétig. Viszont kell mennem CTG-re, egyszer oda elmehetek, aztán, majd még kell mennem 1x apánkhoz, utánna befektet és ha minden jól megy február 18.-án szülök, bizom benne, hogy igy lesz, most erre programozom magam meg drukkolok , hogy kibirja a méhszájam addig. A babák egyébként szuperül vannak 2 kilósak, külön-külön, szép fejlettek és jó erős szivhangjuk van. Úgyhogy hála Istennek minden okés, csak most nagyon kell kimélni magam. :wink:
chilike1
 
 


Hali!

Kicsit sűrű napunk volt tegnap meg ma, holnap leírom a történéseket. Most fekszem, fekszem, fekszem.
Nem olvastam vissza (bocsi)csak arra voltam nagyon kíváncsi, hogy Chilike mit intézett Dévainál.
Huh, ez nagyon konkrét program! Én is izgulok a méhszájam miatt. Meg Nimóka is sokat szórakozik velem. Most két napja megint olyan kis lusti. Ha számolgatom, akkor megvannak a mozgások, csak mégse annyira erőteljes, mint előtte.
Annyira kíváncsi vagyok, nekem jövő pénteken mit fog mondani Apánk! ( a febr.18 nekünk is megfelelne...)

Sok mindent vettünk a Babucinak, Petim a babakocsit is elhozta. Nagyon tuti, de tényleg jó vaskos a Bergon. Kislibus, esélyed sem lesz a Te súlyoddal, hogy cipeld. :lol:

Puszik mindenkinek!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Chilike! Nagyon izgi!!! Szepen maradj a kis sejhajodon addig!!! 4het.:-)
Hanyimami! Patrika! Huuuu, ma van a nagy este????
Tiszta izgalomban vagyok. Varjuk a hireket!!!
Szep szulest/szuletest!!
Moncsika! Meselj majd!! Ugyikek vagytok!!!
Lanyok! Elkuldtem a fotokat, eddig Muci es Hanyi jelzett vissza, remelem, a tobbieknek is atment...???
Libuska! Te pl.megkaptad???
Koszonom a kedves reakciokat!!!!:D
Julcsika! Te kis idomarno!!!
Melike! Merre vagy?
Rencsike! Alukaltal???
Andika! Ikky! Nektek is elkuldtem termeszetesen!

Kép
bodza2005
 
 


jó reggelt :wink:

Mostanában nem ébredek fel, 3 -kor, de rendszerint fél7-7 -kor kidob az ágy! Na igy még nehezebb feküdni, legalább, ha tudnék aludni délig, elmenne a fele nap... na mindegy.
Ja a magne b6-adagot meg kellett emelni napi 8-ra, de még igy is olyan furcsa érzés van a lábamba, olyan, mintha mindig egy kis masszázsra vágynék, úgy sajog vagy mi van vele.

moncsika
majd gyere mesélj mit csináltál tegnap :wink:

cs.andi
Ha jól emlékszem te mesélted, hogy nálad úgy "leengedték" a kórházba a magz.viz.-et. Neked akkor meginditották a szülést?
Ha igen, meslhetnél kicsit róla, hogy volt, fájt-e stb.
Tegnap annyi mindent meg akartam volna kérdezi apánktól,de annyira meglepett ez a kinyilt méhszáj dolog, hogy ezzel voltam elfoglalva, igy nem is igazán kérdeztem semmit a szülésről.
Azt sem értem, hogy ez elméletileg nagyon szokott fájni, nem? Vajúdáskor nem ezért vannak a fájások, hogy táguljon meg kinyiljon a méhszáj? Jó nekem is fájt mostanában a hasam főleg éjszaka, deazért één ennél sokkal szörnyűbbnek hittem ezt a dolgot.
Vagy keverek valamit és ez még nem ugyanaz, mint a vajúdás?
chilike1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?