Új privát üzeneted érkezett!

Szóval nálunk David állandó éjszakásként dolgozik sajnos és hiába keresünk neki munkahelyet most már több mint fél éve még csak interjúra sem hívják be. Pedig anyanyelvi angol, diplomája van, és kb 15 év tapasztalata is a területén. :( Úgyhogy ő hétköznap napközben itthon van, de többnyire alszik. Ez mondjuk még nem is zavarna, inkább a nagy szenvedélye, a számítógépes játékok zavar... Ezekkel órákat képes eltölteni. Miközben persze beszélgetni sem lehet, mert érzem és tudom is, hogy nem figyel normálisan. Ez ugye sajnos kihat arra is, hogy Zarával mennyit játszik/foglalkozik egy nap. Már mondtam neki, hogy fel fogom írni, kb két hétig, hogy mennyi időt tölt el ébren itthon, ebből mennyi a játék, mennyi az evés és mennyi az amit a munkába készülődéssel tölt. Meglepődne azt hiszem az eredményen. Mert a játékot órákban lehetne mérni az összes többit szinte percekben, azt is amit Zarával tölt. Tény, hogy lecseréli a pelenkát ha kell, sokat segít a házimunkában, általában én főzök, ő mosogat, porszívóz, felmos, ha kell.
Nála az a legnagyobb probléma, hogy nem látja be, hogy ez a játék dolog addiktív, és azt sem, hogy ő is a rabja ennek. Nem értem, hogy ahogy a cigit egyik napról a másikra le tudta tenni ezt miért nem tudja...
Remélem egyszer ez is megoldódik... Jó lenne minél előbb.

Hétfőn voltunk Depeche Mode koncerten. Hát... amennyire vártam, hogy oly sok idő után kettesben kimozduljunk, pont annyira nem volt jó az egész. És nem a zenével/bandával volt a baj, hanem a közönséggel. Én csak 165cm vagyok... Állóhelyen voltunk, az emberek nagy része pedig magasabb volt nálam. Ez mondjuk még nem lett volna akkora baj, csakhogy teltház volt. Akkora volt a tömeg, hogy nem volt elég hely mozogni. Úgyhogy én a koncert nagy részén az előttem álló kb 2 méteres hapsi hátát láttam, plusz a hónalját szagolhattam amikor lóbálta a kezét... :(
Anyuék vigyáztak Zarára addig. Tök jól megvoltak. :) Szépen elaludt időben a kisasszony. Anyu megetette tejjel, amit a fagyasztóból vettem ki még aznap délután. :)
Mondták, hogy máskor is szívesen vigyáznak rá így, úgyhogy remélem, hogy a 25ik születésnapomon is megyünk majd valahova. Annyira régen volt már olyan igazi romantikusan ünnepelt születésnapom és a 25ik azért talán mégiscsak különleges. :wink:

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Linácska: Remélem Lili lázának holnapra már nyoma sem lesz!
Levinek pedig további ügyeskedést kívánok! :)

Orew

orew

Jó reggelt mindenkinek!

Orew. hát erre nem tudok semmi okosat mondani! :cry:

Csajok, drukkoljatok, hogy minden simán menjen, fogorvoshoz készülök reggel! Feltéve, ha elvisz!

kovisziszka

Sziasztok!

Ati pörög ezerrel és elkezdett kúszni is. Lasan vigyáznom kell mit hagyunk lent a földön.

Orew: nem szeretnélek elkeseriteni de nem biztos,hogy változik a helyzet max. ha többször mondod neki a dolgokat.
Nálunk is apa eléggé játékfüggő,volt olyan ,hogy szóltam a nagynénjének (rá hallgat) hogy próbáljon beszélni a fejével,mert már nagyon unom az egészet.Azóta egy picivel jobb a helyzet.
A takaritásban nekem is sokat segit sőt mostanában főz.Igy most nincs okom panaszra.

Lina:hogy van Lili?

Talira:én már irtam,hogy nekem jó. A 2 nap közül mindkettő jóü.Legalábbis most nem kell sehova sem mennünk.

Hétfőn megkapta Ati a prevenar 1. részét most jól viselte éjszaka is szupi volt.

Sziszka:remélem minden renden lesz a fogászaton.
Vendég

Sziszka: Fogorvoshoz kitartást és minden jót! :)

Találkozó: Én is írtam, hogy tulajdonképpen bármelyik nap jó nekünk. :)

Sissi: Próbálok beszélni vele... Mondjuk már rengetegszer megtettem. Remélem egyszer sikerül megoldani a dolgot.
Szerintem az is baj, hogy neki elég sokáig nem volt komoly kapcsolata és nehezen szokja meg, hogy már nem a régi szingli élete van.

Orew

orew

Orew :lol: Depeche Mode koncert :P :P :P :P
2m-es hónalj :? :? :? :?
Azért tök jól megoldottátok fagyi tejjel, gratula :wink: én még ilyet nem mertem csinálni, pedig tényleg jó lenne elmenni néha esténként. Mondjuk valami jó kis blues koncertre vágyom (Deák Bill papa hmmmm!!!) Régen tök sokat jártunk... :P :P

Sziszka :lol: Fogorvoshoz sok erőt.... :? Majd mesélj, mi volt! Lassacskán nekem is el kellene menni, mert július óta nem voltam, és ugyi a szoptatás azért kivesz belőlünk rendesen... :roll:

Játék-szenvedély: Mi mindketten imádtunk játszani. Én pl pár éve akár fél napot is elSimseztem úgy, hogy nem ettem, nem ittam közben... :oops: Aztán közösen úgy döntöttünk, hogy játékra nem használjuk a gépet, és a tv-t is csak ha tényleg érdekel valami. És elkezdtünk inkább olvasgatni, egymásnak adogatjuk a könyveket. Hiszen mindketten könyvimádók vagyunk és olyan nonszensz alakult már ki, hogy akár egy hónapig is nem olvastunk semmit. és: működik. A férjem is csak munkára használja, ill. fórumozik, olvas, ír.
Még most is, béjbi mellett is van időm könyvet olvasni érdekes módon esténként. Igaz, hogy van, hogy az 5. oldalnál már nem látok, de akkor is baromi jó érzés. (Most pl az egyik régi kedvencemet olvasom újra: Don Quijote)
Szóval, ezzel az egésszel csak annyit akartam mondani, hogy szerintem meg lehet és kell beszélni, mert függőséget okozhat!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

telefonnal készült, de azért látszunk (keddi fürdőzés 8) )

Kép

madaran

és ez lett a bírság miatt a jó kis Maxi Cosi helyett... :cry:
de elég jónak tűnik. tegnap vettük meg...

http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_827854

madaran

Jimbone, én is sokszor izgulok azon, hogy te jó ég, mit szólnak ahhoz hogy a gyerekem hisztizik vagy sír köztéren... de aztán belegondolok, hogy ez lehet, hogy csak engem zavar annyira, és különben is mit érdekel, hogy mások mit gondolnak arról, és hogy nevelem gyerekem... Főleg, ha fáj neki valami, teljesen természetes, hogy sír. (Persze közben izzadok, hogy rendbe hozzam a lelkét, és a másik se kezdjen el sírni.) De a lényeg számomra az, hogy gyakorlatilag edzem magam, hogy ne érdekeljen, másmit gondol:).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Na, mi ma már megjártuk a gyerekdokit... Semmi komoly, nyugi! Az történt ugyanis, hogy d.e felhívtam a védőnőt, de nem volt bent, hanem pont a dokibácsi rendelt. (Ugyanabban a helyiségben "laknak".) Vele beszéltem, hogy Bettinek kicsit száraz a bőre, milyen testápolót lehet rá kenni, ha lehet már egyáltalán. Mondta a doki, hogy lehet, csak kellene látnia, mennyire száraz, menjünk le, most rendel. Le is mentünk, szerencsére senki nem volt, nem kellett a betegek között várakoznunk. Jó hír, hogy csak enyhén száraz a bőre - viszont kérdezte, hogy allergiás-e a férjem, vagy én? Mivel sajnos én a parlagfűre allergiás vagyok, Betti is hajlamos allergiára, ezért valami "light-osabb" krémet írt fel neki, napi 1x kell bekenni. Meg ajánlott omega-3, meg omega-8 zsírsavas fürdőolajat is, hogy fürdetésnél a vízébe azt tegyünk. Ha már ott voltunk, írattam fel fürdetőkrémet is, mert fogytán van, meg popsikrémet is.
Szóval annyira csodálkoztam, pedig ez lenne a természetes, hogy a dokibácsi látatlanul nem nyögte be valami csoda-testápoló nevét, hanem lelkiismeretesen megnézte Bettit, hogy milyen állapotban van a bőre, és ahhoz mérten írt fel neki kencét. Úgy örülök, hogy ezek szerint bevált a dokiváltásunk! :)
Ja, meg megmutattuk azt a kis dudort Betti tarkóján, ami már 2 hetes kora óta ott van - még mielőtt kitapintotta volna, mondta, hogy ha a bal oldalon van, akkor valószínű a szervezet BCG-oltásra adott természetes válasza, egy kissé megduzzadt nyirokcsomó. És kitapintotta és valóban az! (Mert a BCG-oltást a bal karjába kapta - azt is megnézte, szépen gyógyul már a helye.)
Úgyhogy teljes mértékben elégedett vagyok a "kiszolgálással". 8)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!
Hmbori - Szuper, hogy ilyen jól sikerült a doki-látogatás; szerintem nagyon fontos, hogy megbízz és elégedett légy a gyerek orvosával, hiszen ez egy hosszú távú történet! Majd mesélj, gyógyul-e Betti bőre. Ákosé is száraz kicsit, de neki bevált a Bepanthen, viszont amint abbahagyom, újra száraz.

Jimbone
Azt a mindenit, milyen klasszul megnyugtattad a gyereket! Szerintem nagyon klasszul csináltad, ilyenkor nem fontos a századik Béla bácsi, akinek ez a nap élménye, csak az, hogy az a kis apróság, aki ugyan megy és mászik, de még kicsi, és nincs elég esze szegénynek, hogy ne ugorjon fejest a kőpadlóra, szóval hogy ő érezze: számíthat rád, és nem kell halálra rémülnie, mert nem is fájt olyan nagyon, és már túl is van rajta, és ott vagy vele, te, az anyukája.
Szerintem egyébként ebből a kicsid is tanult, méghozzá sokat!

Madaran

Hű, ez nagyon jó kép! De remek ötlet volt tőletek, nagyon irigykedünk! Hol van a fürdő?

Kovisziszka

Köszi szépen, kedves vagy! Hogy telt a napod? Remélem, minden rendben ment a dokinál, és most patyolat tiszta lelkiismerettel dudorászol. Hajh, bizony nekem is menni kell, júniusban voltam utoljára...
Gyerkőcök hogy vannak?

orew
Sokat gondolkodtam azon, amit írtál, és azon, hogy tényleg mit lehet erre mondani. Mi itt ismeretlenül is ápoljuk kicsit egymás lelkét: biztatjuk, aki épp gyűrődik, örülünk, ha valakinek nagyon jó, és eközben együtt vártuk, hogy szüljünk, "együtt" szültünk és lassan majd együtt lépegetünk a babákkal.
Szóval nagyon nehéz erre hümmögni valamit, vagy okos dolgot írni, hisz te látod legtisztábban a helyzetet.
Elsősorban azt írnám: nagyon sajnálom; ez szörnyű rossz érzés lehet neked, hiszen szereted a párod, látod, milyen képességei vannak, és a babátok is kettőtök összetartozását erősítette meg.
Másrészt viszont: ne hagyd!!!!!! A játékszenvedély menekülés a mindennapok kudarcai elöl. Ha többet alszik, mint általában, ha csökken az érdeklődése a külvilág dolgai iránt, ha feladni látszik a dolgait és már csak immel-ámmal keres munkát, ahelyett hogy nap nap után újságot látnál a kezében, frissítgetné a CV-jét és havonta egyszer felkeresné a közvetítőket, akkor olyan úton indult el, aminek nem lesz jó vége.
Segítened kell neki, mert egyedül nehéz visszafordulni. Egyre kevésbé fogja elhinni, hogy ő milyen értékes és fontos, és egyedül a fantáziajátékokban látja meg, milyen erős és hogy le tudja győzni saját magát.
Nem akarom hosszú lére ereszteni, de hidd el, nem csak az udvariasság mondatja: nagyon együtt érzek/együtt érzünk veled, és drukkolunk, találd meg a módját, hogy felébredjen.
Szerintem egyébként itt már nem beszélgetésre van szükség, hanem szakorvosra vagy munkára, de valamelyikre nagyon gyorsan! Szívből szorítok neked!
Talán eleinte elhívhatnád magaddal sétálni, javasolhatnál pici programokat, összebújást stb. direkt úgy, hogy kedvesen megtörd a játékidejét, hogy lásd, mennyire komoly a helyzet vagy épp mennyire csak időtöltés. Ezt követően lehetne szembesíteni barátságos körülmények között saját függőségével.

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú voltam, csak nem tudok elmenni az ilyen dolog mellett. Kollegiális és családi szinten is láttam már, mire képesek ezek a játékok.

Cserébe a türelemért a következő hozzászólásban leírom, milyen klasszul szórakoztam ma a védőnőnél!
Sziasztok,
Ági
Kép
goldplast

Sziasztok!
Mi is megjártuk a gyerekorvost.
Marci 6600 gramm és 67 centi a mérések szerint. (Bár a súlyánál szerintem valamit elmértek, mert vasárnap mi 6440-nek mértük és kizártnak tartom, hogy 160 grammot hízott volna azóta, de mindegy is.)

Mi is kaptunk Sinlacot tarcsiba, ha esetleg csökkenne a tejem, akkor tudjunk neki adni, meg állítólag jót tesz allergiás babáknak, meg vannak benne vitaminok.

Marci bőre nagyon csúnya volt éppen, így kaptunk rá szteroidos krémet, napi egyszer kell bekenni, addig amíg meg nem javul, mellette meg testápolózni, mint eddig. Hazajöttünk, bekentem, már most sokkal szebb lett. Eleinte ódzkodtam nagyon az ilyen erős krémektől, de az utóbbi időben már annyira tehetetlennek éreztem magam, hogy nem javul a bőre, hogy rászántam magam, hogy akkor most már bekenem.

Kaptunk igazolást, hogy mehetünk uszizni, de csak akkor, ha szép Marci bőröcskéje, és figyelni kell, hogy az uszivíz nem ront-e rajta.
Orew: mi is a kispesti usziba fogunk járni!!! (azt hiszem te írtad, hogy arrafelé kacsintgattok ti is :lol: )

Megvolt a két szuri, volt nagy sírás-rívás, de hamar megnyugodott a kis Prücsök, úgyhogy tulajdonképpen rendben volt minden.

Én is írtam Ildi babatalis ajánlatára, hogy nekünk jó mindkét nap!!

Orew: szerintem is meg kellene oldanotok a kialakult helyzetet, Ági javaslatai tök jók voltak, úgyhogy nem ragozom tovább :lol:

Sziszka: mi volt a fogorvosnál?

Jimbone: ügyes voltál Áronnal!!! Donát hátha egy-két nap alatt visszazökken az otthoni kerékvágásba! Mi is megszenvedtük az ünnepeket, meg hogy Marci mindig társaságban volt, de most, kb két hét után talán kezdünk visszaállni a régi "rendre".

Sissi: nem semmi, hogy Ati már kúszik!!!! Ügyesek vagytok!

Orew: de jó nektek, hogy voltatok a DM koncerten! Én is úgy el akartam menni.

A sógornőmmel lehet, hogy holnap este elmegyünk jógázni. Még meditálok kicsit rajta, de kedvem van hozzá :wink:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Nagyon édesek a picurok a képeken, jó nézegetni őket. Jó olvasgatni ki hol tart fejlődésben.

Kép
Share Your Pictures!
Kisasszonykával ma voltunk orvosnál már 7800 g és 66,5 cm. Nem egy nádszál kisasszony. Napokon belül elkezdjük kostolni a gyümölcsöket. Elértük lassan a 6 hónapos kort. Eddig szinte csak anyatejet kapot. Almavet egyszer végszükségletben már kapott, szerencsére pár cseppett elfogyasztott belőle, így kibirta míg haza értem és tudtam tejet adni neki.
5 hónaposan még semmit nem igazán csinált, még oldalára se igazán fordult, ezt betudtam annak, hoyg 4 hónapig terpeszbetéteztünk és hát abba elég nehéz lett volna ilyen produkciókat csinálni. Karácsonyra viszont megtanult előbb hasról /inkább 4 kézlábról/ hátra fordulni és hátrafelé kuszni, pár napra rá megtanul hátról hasra fordulni. Lassan már nem csak hátrafelé halad hanem előre is. Most próbálgat hátrafelé kiülni, már majdnem sikerül neki. Öltözéskor van hogy picit felültettem, /úgy könnyebb egy két dolgot ráadni/ nagyon egyenesen ül és most már ha esetleg megbillen gyönyörűen visszahozza magát és ha akar simán előre megy négykézlábra, kiforditja lábát és indul is. Alvásilag hol jobb hol rosszabb napunk van, van hogy alszik 5-6 órát egyben éjszaka, de vannak napok amikor 1,5-2 óránként ébred és eszik egész nap, de súlyát elnézve azért nem éhezik. Hál istennek nincs okom panaszra tündér lánykám van.

Linácska kicsi lánykád hogy van?

Sisi Nóci kicsi lánya hogy van?

Kenderike
Kép
kenderike

GP - Nagyon kész, ahogy írsz. Sírok meg nevetek egyszerre. Mit is dolgozol? (na, jó.....dolgoztál?). Csak azéé kérdezem, hogy felhasználod-e eme nagyszerű tudásodat?

Kenderike - nem semmi, hogy miket tud már a lánykád, nagyon ügyesen és hipergyorsan fejlődött. Hihetetlen. Persze tudom, hogy most nagyon számít egy-egy hét a fejlődésben, de Matyikám igaz, hogy forgolódik, de még csak most próbál négykézlábra állni, nemhogy hátra kiülni.....Mátécskámnak ilyenkorra már volt két foga és ki is tudott ülni, nagyon hamar csinált mindent.
VIszont lehet, hogy Matyi hamarabb fog beszélni....mert Máté már 20 hónapos, de kb. 15szóval magyaráz el mindent....a beszéd nem erőssége.

Dbea - szteroidos krém - múltkor is írtamés tudom, hogy te is most írtad, hogy nem akartad, de szerintem nem is kellene feladni, Máténak is őrült csúnya volt és a végén csak kentem én is szteroidossal és el is múlt pár nap múlva, de ha abbahagytam visszajött. A doki azt mondta, hogy tovább is kell kenni, szóval ha elmúlt akkor még egy hétig nyugodtan kenegessük. Megtettük. Jóval később jött vissza, ez igaz....de azóta elvékonyodott a bőre. Mivel az roncsolja a sejteket és nagyon-nagyon nehezen vagy sehogy nem regenerálódnak.
Persze az is idegtépő, hogy hogy néz ki szegénykének az arca és inkább bekeni vele az ember, de most én még egyszer nem csinálnék ilyet....

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Orew - erről a szgépes játékról én is tudnék mesélni. Belefáradt férjem a semmittevésbe, amíg várta az én több órás szoptatásomat. Először nézte, aztán kiment, aztán géphez ült, netezett, aztán játszott...majd játszott akkor is amikor már nem szoptattam, egész nap....viszont itt Németországban eszébe sem jut már a játék. Szóval tényleg kell valami nagy változás, hogy kizökkentse, mert durva drog lehet ám.
(bár nem olvastam amit te írtál, csak gondolom ez a lényeg a hsz-ekből)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Olvasgatok visszafelé, de csak lassan....
Goldplast - Berlin?Világkiállításra? Gyertek ti is, tudod mi itt lakunk :)

anettoo

Na csak gyorsan, mert kivagyok, mint a liba...

A lényeg, hogy mind a két gyerekem beteg.
Éjszakára Lilinek megint 40,1 fokos láza volt, de már Levinek is 38.
Aztán reggel 8-ra vittem Levit UBT fújásra, amit nem akartak megcsinálni, mert hajnalban evett. Ok, hogy tök éhgyomorra kell menni, se fogatmosni, semmit nem lehet, de mivel Levi csecsemő, azt mondta a doktornéni, hogy reggel 6-ig ehet, és utána ne. Na most fél 5-kor evett. 9-ig ott ültünk, mire megcsinálták, vagyis elkezdték. Du 2-re mentünk vissza az eredményért, aztán a két gyerekkel haza a gyerekorvoshoz, ahova már reggel bejelentkeztünk, így ahogy odaértünk (kivárva, még az egyben ügyeletes orvos kimegy egy részeghez mentőt hívni) mehettünk is be. Egy órán át nézte a két gyereket, Lili végül szuriban kapott lázcsillapítót mert már megint 39,7-nél járt. Lehet, hogy influenzás, de ha nem is az, valami makacs vírus.
Levi is valószínű azt kapta el, csak védi az anyatej, és ezért jött ki rajta kevésbé. Neki most az a lényeg, hogy szopizzon, amennyit tud, és ha kell valami teával, vagy gyümilével pótoljuk, és ha még kell, csak akkor a tápi, mert most nem a kaja, hanem a folyadék a lényeg. Ma így a torna is kimaradt, de szegény Levi végigaludta a napot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hali, Lányok,
Linácska
Szia, jobbulást nektek, kutya egy napod lehetett, de gondolom, a gyerekeknek is! Nagyon vacak dolog, hogy egyszerre betegek. Remélem, az éjszaka kicsit jobb lesz, és holnapra már megszűnik a láz. Drukk nektek, és a te álmodért is!

anetto,
jó is lenne Berlinbe utazni! Van egy kis mini Reichstagom, a kollégámtól kaptam, aki ott csinált Lesznai Anna-kiállítást, amihez én küldtem az utcsó pillanatban némi anyagot. Na szóval képeslapból kellett kivágni az épületet és összeragasztgatni - még én is képes voltam rá. Gyakran nézegettem ólmos délutánokon, milyen klassz lenne körbejárni és felfedezni a várost.
Sajna viszont az ember szolgálati útra megy, nem vihet magával (tolmácsot visz - remélhetőleg nem valami popsiközépig érő hajú szőkét -, és csak három csillagos a szálloda, ahová megy, fúj!). Pedig jó lenne találkozni egy babakocsis sétára, biztos klassz helyeket ismersz!

Egyébként neked és a többieknek is köszi a dicséretet, igyekszem méltó lenni rá. Magyar szakot végeztem és muzeológus vagyok, egy irodalmi múzeum könyvtári kutatószolgálatát vezet(t)em.

Tanmese:
Ma én is elvittem megmázsálni Tücsök komát, mert nov. vége óta nem voltunk, és mert a napi nyolc evés immár elgondolkodtatott.
Jelentem, a legény 7 kiló szín-izom!! :lol:
Kérdem a védőnőt, vajon ez a gyakori evés, az éjszakai ébredés és hogy napközben nyűgösebb, többet aludna, nem jelenti-e azt, hogy az éhség miatt megszakított éjjeli pihenést pótolja, és hogy lassan ideje volna a hozzátáplálásnak.
A védőnő kimérten rám nézett amolyan "lusták vagyunk felkelni, anyuka?"-tekintettel, majd így válaszolt:
"A WHO ajánlása szerint 6 hónapig szoptatunk."

Legyűrtem a röhögőgörcsöt, majd miközben halkan és megfélemlítve perszé-ztem, azon tűnődtem, hogy most már mindörökre ki vagyok zárva a tutiból, és hogy tévedés volt az egész pályaválasztásom. Én már sosem lehetek magabiztos és fontos ember, én már örökre az izgulékony és bizonytalan lény maradok.
Bezzeg ha védőnő lennék, akkor minden más lenne! Akkor tudnám a színigazat, és miszlikbe aprítanám, aki csak egy kicsit is letér korunk mentálhigiéniás országútjáról!
Mert ugye hogy jövök én ahhoz, hogy felülbíráljam a WHO-t (ahol nyilván Ranschburg-féle 60-70 év körüli mukik ücsörögnek grafikonok felett, és egy sem 24 órázik hónapokat - félreértés ne essék, direkt írom R.-t, ő a nagy kedvenc, de történetesen legfrissebb könyvében siet elismerni, hogy mennyit tévedett korábban a szopival kapcsolatban -), megkérdőjelezzem, hogy minden csecsemő egyforma-e, és egyáltalán: örülhetek, hogy ilyen nagyszerű szervezet foglalkozik velem, úgyhogy mars haza etetni.

Miközben hazafelé zötyögtettem az alvó fiúcskát, és bámultam az arcát, azon méláztam: na szegény kis Tücsök, így fogsz te még hetekig éjszaka két-három óránként kelegetni, mert a gyáva anyád nem mer neked mást adni, csak anyatejet. Hogyisne! Hogy majd felnőtt korában az analitikus összetépesse vele a fényképemet, mert idő előtt hozzátápláltam! Azt már nem! Velem nem tol ki a WHO!

Jó éjt nektek, gondoktól és kétségektől mentes, vidám holnapot!

Ági

Kép
goldplast

Linácska: Kívánom, hogy hamar meggyógyuljon Lili is és Levi is! Kitartást neked az ápolásukhoz!

Dbea: Én nem tudtam, hogy a Kispesti Uszodában is van babaúszás, de ha van akkor nekünk is oda kéne mennünk inkább, mert az 5 buszmegállónyira van tőlünk. :) (Bár most busszal nem jutunk sehova...)

Goldplast: Tudod, az az érdekes, hogy amikor nem vagyunk itthon, mert éppen családot látogatunk Birminghamben, vagy voltunk már Egerben is ugye, akkor teljesen más a helyzet. Akkor ugye nincs számítógép, olyankor mintha egy egészen más ember lenne David. Akkor lehet vele beszélgetni, élvezi, hogy velünk van, hogy jövünk-megyünk. Nagyon bízom benne, hogy összejön végre egy nappalos munka neki, mert szerintem az is sokat változtatna a helyzeten. Végre 8 hónap után el kezdett magyarul tanulni is.

Ez a védőnős sztori tényleg nagyon jó! Elgondolkodtató amit írtál arról, hogy ugye nem minden baba egyforma. Viszont azt nem értettem soha, hogyha a WHO szerint 6 hónapos korig szoptatni kellene miért van az, hogy bizonyos orvosok mégis már korábban javasolják az anyukáknak, hogy adjanak gyümölcsöt stb a babának, meg olyan orvos is van aki azt mondja, hogy kell vizet adni a szopi mellé stb.
Én mindezek ellenére rendíthetetlen vagyok és nagyon szeretném, ha ezt az utolsó hónapot is sikerrel zárhatnánk Zarával a csak szopizós időszakból. :)

Orew

orew

Dbea: Én nem találtam infót arról, hogy a Kispesti Uszodában lenne babaúszás... :(

http://kispestiuszoda.hu/

Viszont a kőbányai KÖSZI tanuszodában van kifejezetten babaúszás. 2200ft/alkalom.

http://babauszas.info.hu/

Időpontok

Az alábbi időpontokban várjuk Önt és babáját sok szeretettel:
FONTOS: Ezek az információk csak a Köszi uszodára érvényesek!!

Időpontok:
Szerda: 18:00-19:00 ig
Szombat: 8:00-09:00 ig
9:00-10:00 ig
10:00-11:00 ig

Ár: 2.200,- Ft/ alkalom

Testvéreknek: 3.200,-Ft/alkalom

A szombati időpontokra a baba napi ritmusától függően (mikor ébred, eszik) lehet jönni. Várjuk szeretettel!

Az első alkalomra szükség van egy házi orvosi igazolásra a baba nevére szólóan: az oldalunkról letölthető formanyomtatványt kellene a háziorvossal közösen kitöltetni, aláíratni vele és az orvosi bélyegzőjével hitelesíteni. (Ide kattintva letöltheti a dokumentumot)

Orew

orew

Babaúszás
Mint azt már kutatások bizonyították a csecsemők születésükkor nagy traumán esnek át hiszen világra jövetelükkel szembesülnek azokkal az érzésekkel, hogy fáznak, hogy éhesek és nem érzik magukat biztonságban úgy, ahogy azt az anyaméhben 9 hónapig megszokhatták. Így három hónapos korukig mosolyukkal nem találkozhatunk. Éppen ezért a boldog időket felelevenítendő, a magzati korból számukra már ismert biztonságos közeget tudjuk a vízben újra felidézni. Emelett a babák a vizi foglalkozásának célja a szülő és a gyerek közös nyelvének megtalálása, szorosabb kötelék kialakítása, és az uszodában velük együtt úszó babák megismerésével elősegíthető a késöbbiekben az emerek felé való nyitottság, és könnyebb társadalmi beilleleszkedődése.
A baba életére pozitívan hat, hogyha mindkét szülejével együtt lehet ebben a közegben, ami nem utolsó sorban a családi összetartásban igen nagy szerepet játszik. Sajnos a mai rohanó munkával teli világban az Apukák gyakran csak az esti órákban tudnak gyermekükkel lenni, kimaradva ezáltal sok pozitív élményből, amely a gyerek fejlődéséből adódik.

Tapasztalatból mondhatom, hogy az úszásokon igen nagy számban vesznek részt Apukák is, hogy részesei lehessenek ők is gyermekük fejlődésének.

Három hónapos kortól várjuk a babákat az uszodába, mert ilyenkor a kötelező védőoltásokat már megkapták. Lehetőségekhez képest érdemes minnél hamarabb elkezdeni a vízhez szoktatást, mivel az úgynevezett búvárreflex a babák 9-10 hónapos koráig tart. A búvárreflex azt jelenti, hogy a babák, amint a szájukat víz éri, azt becsukják. Tehát az orr és a garatnyilásukat lezárják és így nem nyelnek vízet, ez a reflex a magzati kórból maradt vissza.

A foglalkozás menete:
A foglalkozások ideje 45 perc. Az elején 5 perces átmozgató masszírozással kezdünk a szárazföldön és utána 5 perces vizi tornával folytatjuk. Ezután kezdődhet az "úszás". A foglalkozások strukturáltak ezáltal minden mozdulatsornak megvan a jelentősége. Az úszás mozdulsorainak előkészítésére segédeszközként karúszót, úszólapot használunk. A foglalkozások végét egy kötetlen játékkal fejezhetik be, amelyhez játékokat biztosítunk (labda, csúszda, felfújható játékok, úszógumik), ezek után a szuna használatát is igénybe lehet venni.

Orew

orew

FELSZERELÉS BABÁKNAK

baba úszánadrágA babák részére az uszodában vásárolható speciális úszánadrágra lesz szükség, amely a combnál és a deréknál is gumisan passzosra állítható, színtartó, mosógépben mosható. Egy ilyen nadrág kb. fél évig de akár egy évig is jó lehet a babára.
A nadrágnak az ÁNTSZ álltal felállított szempontoknak kell megfelelnie. Nem szabad, hogy a nadrágból az anyagcsere termék kiszivárogjon az uszoda vízbe így annak mindig passzosra állítva kell lennie a babákon. Érdemes a babáknak két törölközőt hozni: egyet az öltöztetésnél használni és egybe pedig az úszás után törölközni.

A nadrág ára: 2.700,- Ft/db

Orew

orew

Orew: a KÖSZI-re gondoltam, mikor kispestit mondtam :oops:

Kép

Kép
dbea

Milyen jó dolgom van...reggel 9:18, kávézgatok, mind a két gyerekem alszik :lol:
Lili sokkal jobban van, jót tett a szuri, Levi csúnyán köhög, viszont ő kevésbé lázasodik szerencsére.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Azt hiszem estére kevesebb a tejem :(
Ezért keservesebbek az éjszakáink, ezért alszik el nehezebben Bali. Tegnap este csak próbaképp elővettem egy kis fagyitejet, amikor az esti szopi után nyűglődött. Csodák-csodája hálásan behörpölt egy keveset (épp ennyi hiányzott a teli pocihoz?) és elégedetten elaludt. Nyugi is volt hajnali 2-ig, amikor újra szopizott.
Most rajta vagyok a tejszaporításon...
Mellesleg két hete elkezdtem diétázni :oops: , lehet, hogy ez is közrejátszik. A férjem hívott ma reggel a munkahelyéről (ma végre ő is tudott aludni), hogy írjam össze miket szeretnék enni, ő mindent hoz a kajáldából, csak legyen megint elég tejem :)

Milyen az omega zsírsavas fürdető?????????

GP, tényleg nagyon jó a stílusod, én is kedvelem az írásaidat. Én megszavaznék minden oldalra egy hosszabb hozzászólást tőled! :wink:

Talira mi is mennénk, de a február tuti nem jó. Majd a következőre.

Lina, jobbulást a gyerekeknek!

Orew, milyen munkát keres a férjed? Mi a végzettsége????
Vendég

Csajok,
a talival kapcsolatban akartam írni, hogy ha nagyjából mindenkinek mindegy, hogy mikor lesz, akkor legyen már inkább február 2, mert a gyógytornászhoz legközelebb február 4-én kell mennünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska - azért ez a 40 fokos láz elég carul hangzik, szegénykém.
De látom, te aztán beört, erős anya vagy, reggel mosolyogva kávézol, pedig nehéz lehet.
Nekem meg most a változatosság kedvéért meghúzódott a hátam, legalábbis remélem, hogy csak az a baj. Konkrétan nem tudok felegyenesedni, de kívülről, ha nyomkodom, nem fáj.
Remélem pár nap alatt elmúlik,mert már szinte levegőt venni is alig tudok. Matyikát meg szinte a földön húzva rakosgatom egyik szobából a másikba.
Cscsi - lehet, hogy kevesebb a tej, de azért már így is nagyon ügyes voltál, hogy eddig ment, úgyhogy azért ne aggódj. Milánnal meddig is tudtál?

anettoo

cscsi: én is múlt héten szopis teázni kezdtem megint, kevésnek éreztem a tejem! De már az első tea után jobb lett, ittam tovább, úgy beindult megint, hogy be is gyulladt a bal cicim a hétvégén!
Lehet hogy fejlődési ugrás van és azért kevés nekik!?
Dominika esténként azt játsza, hogy csak akkor cicizik, ha elaludt! Próbáltam korábban fürdetni etetni, de akkor is úgy hajlandó este enni, ha bealszik! Nem tudom ezt miért csinálja!

linácska: örülök, hogy jobban vannak a gyermekeid! Kívánom, hogy gyorsan múljon el nekik ez franc betegség!

Ma megint megjööt 27 napra! Ez egészj ó mert előtte 23 naponta volt meg! Remélem most már így marad! Ja és semmi fájdalom nincs! Ezt is megbírnám szokni!

orew: mi is a Köszibe szeretnénk járni! Már csak az anyagiagnak kell úgy alakulni! Febr elején szeretnénk kezdeni! Ha tudunk Domival menni, jó lenne, ha így többen összetudnánk egyeztetni és taliznánk! :wink:

kovisziszka

Evés: Dominika eszik reggel 8,00-9,00(szopi), aztán 10kor kevés gyümölcs, 12-13 körül szopi 14,30-15 megint kis gyümölcs, este 8 szopi! éjjel 12 szopi, de csak ivás szinten, 2-3 szopi, 5-6 szopi

most már pár korty gyümölcslevet iszik!

Nem jutottam el fogorvoshoz! Éjjel majd megőrültem annyira fájt! De ha apa nem tud jönni, akkor nem tudom hogy menjek el! Ha törik-ha szakad hétfőn mindenképpen megyek, csináljon egy kis időt apa rám! De ksözönöm csajok, hogy gondoltatok rám! Majd hétfőn drukkoljatok lécike!

kovisziszka

Sziasztok!
Lina jobbulást a gyerekeknek!

Bocsi,hogy nem jelentkezem,de mire ide jutok,nincs erőm írni. :oops:

Olvasni olvasok,de elfelejtek mindent.
Kicsit zsufi volt a hetünk,kicsit sok minden történt,holnap holnap után meg a Szabi szülinapját ünnepeljük.
Annyian jönnek,hogy egy buli keretében nem férünk el a lakásban
:lol:

Csilla!
Mi is diétázunk de nekem több lett a tejem :lol:
Nem koplalunk,szinte minden nap eszünk húst mert a fehérje kell,és rengeteg zöldséget eszünk.
A kenyeret tésztát szinte teljesen kiiktattuk az étrendünkből,csak a Szabinak vannak ilyenek,mert a Fanni is velünk diétázik.
Mennyiségre nem eszünk kevesebbet,csak köretnek párolt zöldség vagy nyers salátákat de jó sokat.
Reggeli pl saláta sajt pl sonkával vagy virslivel .Mi későn reggelizünk és későn ebédelünk ami inkább vacsi.Vacsira zömében valami fincsi párolt hús zöldséggel.Pl agyagedényben zsír nélkül nagyon fincsiket lehet csinálni.

Én a Reginek adok már gyümit,almát banánt ,kap sütő tököt,répát.Általában mindent almával kutyulok össze.Pl sütő tök alma.
Nm is gondoltam volna,hogy így fog neki csúszni a más kaja.Nemsemmi mennyiséget tud megenni belőlük.Délelőtt kap gyümit és este a tököt.És jelentem nem alszik jobban tőle :lol:
Ugyan úgy felébred..max első nekifutásra alszik 5-6órát,de utána kb 2óránként rácuppan a cicimre.
És tuti nem azért mert nem lakik jól,inkább valamiféle megszokás lehet,no meg ott van mellettem és önkiszolgál :lol:

mimi12

Na hát nem a hasrafordulás és vissza lesz Dominika fő profilja! :lol: Ma négykézlábra állt a kiságyban és most is azon fáradozik! Megint nekiindult a földön, a habtapilap már kiesett a látómezejéből! Nagyon rajta kell tartanom a szemem! Ja és közbe brümmög ezerrel, szerintem versenyautónak képzeli magát! :lol:

mimi: írtam karácsony előtt a noénak(központinak) hogy segítségre lenne szükségünk! Január elején kaptam választ, hogy nem tudnak segíteni! Tagnak kell lenni egyébként?

Jó kis diétás kaják! Nekem diétára nincs szükségem(50 kg vagyok) de a mozgás nagyon hiányzik, mármint egy kis futás, tánc, kis torna valami!

kovisziszka

Na elkiabáltam a dolgokat. :cry:
Lili felkelt délutáni alvásból, majd közölte, hogy fáj a füle. Este 3/4 6-kor. Hirtelen ötletből felhívtam a fülészét, hogy nem rendel-e még véletlen. Mondta, hogy de véletlen igen, még egy 15 percig, de akkor induljunk, megvárja Lilit. Már ott volt érte a férje, mire odaértünk, de türelmesen vártak. Tegnap óta Lilinek full dagadt tüszös a mandulája, és középfülgyulladása lett, amit utolsó pillanatban kaptunk el, hogy ne kelljen szurni. Azt mondták, azonnal antibiotikum, mert ha tegnap még szinte piros sem volt, most meg tüszös, akkor valami nagyon virulens dologról van szó, és nehogy tüdőgyulladása legyen.
Na most áldom magam az oltás miatt, hogy beadattuk, mert aztán most aggódhatnék, meg szidhatnánk magunkat, hogy miért nem tettünk meg mindent. Így legalább valószínűsíthető, hogy nem az újinfluenza, csak valami hagyományos.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Linácska, jobbulást Lilinek, tényleg jó, hogy hamar kapcsoltál! Ha ilyen sokszor van fülbaja, úgy emlékszem, ilyenkor orrmandulakivértelt szoktak ajánlani: egyik barátnőm kislánya is a fülével szenvedett sokat, ha gondolod elkérem tőle a dokijuk elérhetőségét! Azt hiszem náluk megoldódott a dolog.

Kovisziszka, nem semmi, hogy Dominika négykézlábazik!

Anetto, vigyázz magadra, remélem rendbe jön a hátad (és a lábad)!

Mirus mostanában elég nyüszi, talán az idő miatt is. Hozzá tartozik a képhez, hogy teljesen besokalltam az othonléttől, és elkezdtem tanulni a szakvizsgámra, lehet, hogy ezt érzi meg rajtam...hogy nem tudok 100 %-osan rá figyelni. Pedig napközben nem is nagyon tanulok, csak feszültebb vagyok, mert tudom, hogy este mi vár rám (könyvtorony). Nem tudom valaki közületek próbálkozik-e hasonló dologgal (tanulással baba mellett), van-e valami tipp a napközbeni lazulásra és az esti koncentrálásra? Eddig azért nem vágtam bele, mert nem akartam hogy a baba rovására menjen, de mostanában már az ment a rovására, hogy csak velük foglalkozom, és kicsit sok volt már a szuperanyaságból, a mondókázásból, altatásból, házimunkából. Érdekes, Zora esti elalvása is jobban megy azóta, mert egyszerűen csak melléfekszem a könyvekkel mese után, mondom neki, hogy alvás van, és én tanulok, ő szép lassan elunja és elalszik (eddig 10-11-ig altatni kellett).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Először is nagyon boldog új évet, jó egészséget kívánok Mindenkinek és minden Babának! :P :P :P

Nagyon-nagyon régen jártam itt közöttetek - utoljára a szüléstörténetet meséltem -, valószínűleg már nem is emlékeztek rám.... azért remélem, hogy esetleg bekapcsolódhatok még a beszélgetéseitekbe...

A távolmaradásom oka az, hogy igen ritkán jutok netközelbe, ilyenkor pedig a hivatalos ügyeimet kell intéznem....de a főbb ok az, hogy nem volt erőm írni Nektek, nem is tudtam beszélni arról, hogy mi történt velünk az elmúlt 5 hónapban.... Annyira azért nem drámai a helyzet - vannak sokkal-sokkal súlyosabb esetek is, de az első gyermeknél nehezen éljük meg az esetleges problémát. Mostanra próbálom magam túltenni az első megrázkódtatásokon, és amikor elolvastam tegnap Lináék történetét Levi babával, elhatároztam, hogy írok, hátha tudunk eszmecserélni, meg talán és is megkönnyebbülök....

A történetünk dióhéjban: Dávid 3,9 kilós babaként, 59 centivel született, arctartással, császárral - miután az 5 órás indított vajúdás nem vezetett eredményre. A szülészorvosomnak 1 ilyen esete volt 7 év alatt, a gyermekorvosunknak utoljára 30 éve volt ilyen esete. El is felejtettük volna ezt a szüléssel kapcsolatos esetet, csakhogy anyukám észrevette, hogy Dávidot olyan másképp kell fogni, mint engem, mindig hátrafelé C alakba hajlik és lógatja a fejét, a tartása is olyan laza. A gyermekorvos lelkiismeretesen kijárt hozzánk, mert nyomon akarta követni az arctartás miatti fejlődést, ülésbe húzta a kisfiamat, aki mindig lógatta hátra a fejét, nem húzta be a nyakát és nem gömbölyödött. Azt mondta, hogy az izomtónusát érzi gyengébbnek, ezért beutal minket a Budapesti Szent Margit kórházba vizsgálatra. Még csak 4 hetesek voltunk, amikor a neurológus doktornő megvizsgált minket, és megerősítette a doktornő gyanúját néhány torna és vizsgálat után. Azt mondta, hogy 5 napos kivizsgálásra feküdjünk be a kórházba, azután többet fogunk tudni. Hazafelé végig bőgtem az utat...... Hát várandósan nem ez volt az álmom.....
A kórházban agyi ultrahang, különböző gyógytornák voltak, hallás-látásvizsgálat, reflex-vizsgálat, agyi tevékenységet vizsgáltak, de sajnos nem ahhoz a doktornőhöz kerültünk, aki pár nappal előtte megvizsgált minket, mert ő szabira ment. A fiatal doki, aki végigkövette az 5 napot, azt mondta a végén, hogy semmi rendelleneset nem lát Dávidnál, fektessük hason sokat, és 2 hónap múlva menjünk vissza kontrollra, majd magától beindul a mozgásfejlődése. Ekkor a megkönnyebbüléstől sírtam.... bár sajnos nem igazolódott be a doki jóslata...
A gyermekorvos továbbra is felügyelt bennünket, és azt mondta, hogy ne várjuk meg a 3 hónapos kort, előbb menjünk vissza kontrollra, mert ekkor Dávid még mindig nem tartotta a fejét rendesen, sokszor lógatta hátra.
A doki, amikor megnézett minket a kontrollon, előadta, hogy igen hypotónok, izomgyengék vagyunk, ez lehet, hogy oxigénhiányból ered, de az is lehet, hogy izombetegség, nem tudja, hogy fel vagyunk-e erre készülve...... elsötétedett a világ, napokig sírtam, csak sírtam..... Szerzett nekünk időpontot a Bethesda kórházba az izombetegségek legfőbb doktornőjéhez.
Elkezdtem kutatni a netet, eldöntöttük, hogy Dévény tornára fogunk járni, mert muszáj valahogy segíteni a problémán, és az nem létezik, hogy ne gyógyuljunk meg. A gyermekorvosunk nagyon segítőkész volt, bejutottunk Gödöllőre Dévény tornára (ez államilag finanszírozott), és a gyógytornász hölgy ott további másik tornát is javasolt nekünk, adott telefonszámot, így Csömörre is bejutottunk egy másik gyógytornászhoz (fizetős). Mindkét hölgy megállapította az első kezelés után, hogy Dávid hypotón baba, vagyis izomtónus eloszlási zavara van, főként a nyaka, válla, háta, törzse érintett. A lába elég erős, a karja is viszonylag gyengébb. Ez a probléma valószínűleg nem az arctartásból ered, hanem egy szülés körüli oxigénhiányból. Mindkettejük szerint kikezelhető 1-2 éves korra, addigra behozunk minden lemaradást, gyengeséget. Ez a betegség nem kezelhető gyógyszeresen, csak tornával. Vannak enyhébb, közepes és súlyos esetei, a miénk közepes súlyosságú.

A mostani életünk úgy néz ki, hogy heti kétszer járunk Dévény tornára, összesen másfél órára, ott kemény masszírozás van, illetve tornagyakorlatok, melynek kb. a felét a babám végigsírja. Itthonra kemény feladatsort kaptunk (forgásgyakorlás, támasztás, pszichomotoros tréning), mely elsőként az egyensúlyt fejleszti és a támasztást segíti. Az itthoni tornát is kőkeményen be kell tartanunk, hogy fejlődjön. A karácsonyi ünnepek miatt kevesebb tornára tudtunk eljutni, így az izmok ismét kezdtek letapadni, és kezdett visszamaradni a mozgásban.
A két hölgy aranykezű! Két három torna után már gyönyörűen tartotta a fejét, és végre meg tudta csinálni az ülésbe húzódzkodást, amit már 1 hónapos baba is tud. Azóta sokkal erősebb, oldalára megfordult, oldalról hasra tud fordulni, szépen támaszt. Igaz, hogy ezt kemény tornával sikerült elérnünk, és nagyon sokat kell noszogatni, illetve segíteni, hogy forduljon, mozogjon, mert magától nem nagyon tenné meg. Tornaszőnyegünk van, gimasztikai labdánk és gördeszkánk, mindez a mozgást segíti, és átalakította az életünket.
Keményen küzdünk, most még nem látszik, hogy nagyon le lennénk maradva, de ha nem tornásznánk, valószínűleg csak a hátán feküdne. A gyógytornászok szerint időben elkezdtük a tornát, 3 hónapos korban. (Igen, de ha a doki nem mondja azt 4 hetesen, hogy semmi bajunk, akkor már előbbre lennénk)
A Bethesda kórházi vizsgálatok szerint genetikai izombetegségünk nincs, így "csak" az oxigénhiány lehetett az oka.
Csak most tudom értékelni azt, hogy micsoda csoda az, ha magunktól mozgunk és nem kell mozgatni bennünket......
A torna, a mozgás és az örökös kórházba járás az életünk része lett..... hozzá kellett edződnünk.

Egyébként most már jóval optimistábban látom a világot, miután sok hasonló gyermek van, de egy anyának mégiscsak borzasztó a gyermekének a betegségét megélni.

Optimistán látom a világot azért is, mert látom, hogy szépen fejlődik, a két gyógytornász szívét-lelkét kiteszi azért, hogy eredményt érjenek el. De küzdeni kell és nem feladni!

Csak azt tudom mondani, hogy akinek hasonló problémája merül fel, minél előbb menjen kivizsgálásra, gyógytornára, mert minél előbb kezelik az ilyen típusú gyerekeket, annál hamarabb behozzák a lemaradást. Úgy tudom, hogy az esetek nagy százalékában teljesen gyógyítható a betegség.

Járni fogunk még gyógypedagógushoz is, aki szintén testileg erősít bennünket valamint szellemileg is.

Dávid egyébként egy tünemény baba. Okos, értelmes szemei vannak, figyel mindenre, tanulmányozó gyerek, imád kommunikálni, beszélgetni, gügyögni, kacagni, mesét és versikét hallgatni. Hosszú vékony baba, gyümit és főzeléket is eszik már, de a tejcsit (tápot) imádja a legjobban. Éjjel 12 órát alszik egyhúzomban, de nappal néha nagyon rossz, nem mindig enged el maga mellől. Szóval nem vagyunk lemaradva semmiben, egyedül a mozgásfejlődés üteme nem megy nálunk magától, csak torna által.

Ne haragudjatok, ha nagyon hosszú voltam, és rátok zúdítottam a problémáinkat, szeretnék majd jönni közétek, ha lehet, remélem, hogy többször tudok jönni és beszélgetni.

Lina, ha tudunk konzultálni a témáról, akkor jó volna beszélgetni akár itt a fórumon.

A babák gyönyörűségesek! :P :P :P

Üdvözlet, Judi
judi79

Cscsi: Davidnek számítógépes végzettsége van. Több éven át volt rendszergazda, de volt saját vállalkozása is ahol tönkrement gépeket támasztottak fel újra plusz adatokat mentett olyan gépekről amiket már nem lehetett megmenteni.
Most telefonon keresztül nyújt számítógépes segítséget. Csak sajnos mindezt éjszaka... Nagyon jó lenne találni neki nappalos munkát.

Orew

orew

Judi: Üdv újra itt! Gyere gyakrabban eztán! :)

Linácska: Nagyon remélem, hogy egyik gyerkőcnél sem lesz már ennél komolyabb probléma és, hogy hamar meggyógyulnak!

Tőlem legyen akkor 2án a találkozó, elvégre az a cél, hogy minél többen ottlegyünk. :)

Dbea: Tök jó lenne, ha néha sikerülne összefutni az órákon!

Na és persze veletek is Sziszka!

Orew

orew

Judi: Kitartást kívánok mindenhez! Biztos, hogy nem lehetett könnyű megbírkózni ezzel, de jó úton jártok és Dávid ugyanolyan ügyes, okos, mozgékony fiúcska lesz néhány év múlva mint azok a társai akiknek nem kellett mindezzel megküzdeni.

Orew

orew

Orew,
hát már én is szeretném, ha vége lenne a betegeskedésnek. Lili most jobban van, de hát ugye reggel van. Hajnal 1-re ment le a láza, addig sikítozott, hogy fáj a füle, de utána már rá is tudott feküdni, meg ugye a láza is elmúlt, talán sikerült elcsípni.

Oui,
nekünk nagyon jó fülészünk van, ráadásul nagyon szeretik Lilivel egymást. Tegnap is még fél órát várt ránk a rendelőben, hogy odaérjünk. Ő azt mondta anno, hogy amíg ilyen szép az orrmandulája, addig nem nyúl hozzá, és inkább tubust kapott, ami meg is oldotta a dolgot, csak most augusztusban ki kellett venni, mert fél év a szavatossága, Lilié meg már 1,5 éves volt, és még nem akart magától kiesni, viszont vadhús kezdett rajta nőni. Most azt mondta, ha ez még előfordul, akkor visszakap egy új tubust.

Judy,
írok privit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nem tudjátok hova lett az iwiwen az augusztusi babás klub, amit Anetto csinált? Igazából Danidaniel nevét szeretném kideríteni, mert címet írt nekem a bodyhoz, de nevet nem, amit a borítékra írhatnék.
És ha kiderítem, akkor már csak Milagrosé lesz hátra, de Kata nagyon nem jelentkezik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: megvan még, augusztus 2009 babák klubja a neve, bár nem tudom ez e az amit Anetto csinált.

Judi: örülök, hogy jobban vagytok, gyere gyakrabban!!

Orew: nagyon édes képeket tettél fel az iwiwre Zaráról!!

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Csak gyorsban van időm megint :oops:

Judi,én teljesen átélem a helyzeteteket,persze Lináékét is...
Rengeteg szülővel és babával találkoztam,sokat meséltek..és láttam,hogy hétről-hétre hogy hordják fejlesztésre a babákat,és hogy hogyan kezdtek el fejlődni,és utólérni a társaikat.
Persze nem mindneki éri utól,de ott már más gondok is vannak.
Az nagyon jó,hogy hamar elkezdtétek a dévényt.Sajnálom,hogy Dani nem igen bírja,de ez természetes sajons :( Nem sok babáról hallottam aki sírás nélkül végi tudná csinálni...
Viszont én mindig tépem itt a számat,de már nem fogom ígérem!!Ez az utolsó,hogy egy kicsit a konduktorok mellett voksoljak.Nem azért,hogy fényezzem magunkat...FÉlre ne értsétek...
Csak egy sokkal fájdalommentesebb dologról van szó..és hasznos is.Tényleg kevesen hallanakróla,de én azért javasolnám,hogy olvassatok utána,hogy mi is ez pontosan,és hogy mi hogyan is csináljuk!
www.peto.hu !!!!!
És itt nem csak mozgásfejlőséd van,hanem tanulási folyamat is!Rengeteg mondókával,énekkel,játékkal,és csupa csupa klassz eszközzel :) Persze itt is van amiket nem szeretnek a gyerkőcök :wink:
Megkérdezhetem,hogy a Margit kórházban ki vizsgált meg benneteket?Gondolom konduktor is,mert oda járnak ki szűrésre.

Sissi,talán tudna nektek mesélni egy kicsit!!

De belinkelem az első oldat,a többi infó megtalálható a honlapon.És sajnálom,hogy a dévényesek utálják a konduktorokat,pedig jól lehet(ne)együtt műküdni!!!!Sok olyan szülőt ismerek aki mind2 helyre hordta,és olyanokat is akikkel a dévényes aláíratott egy papírt,hogy ha dévényre jár nem járhatnak konduktorhoz,de titokban mégis jártak.
NA de befejeztem a kis kampányomat...ÉS BOCSI még1x!!!!Én tényleg csak segíteni szerettem volna!!!
Mert ezek a gyerekek az én kis kedvenceim!!! :) És hiányoznak is :cry:

És akkor egy kis ízelítő!
Nemzetközi Pető Intézet Korai Fejlesztő Központja olyan csecsemők és kisgyermekek számára nyújt komplex fejlesztést, akik a központi idegrendszer károsodása következtében nem életkoruknak megfelelően fejlődnek. A konduktív nevelés annál eredményesebb, minél fiatalabb életkorban veszi kezdetét. Jelentős hátrányt szenvednek, akikkel későbbi életkorban kezdenek el foglalkozni. Az egyéves kor alatt megkezdett konduktív neveléssel megelőzhető:
a gyermek passzivitása és mozgásszegénysége,
kóros tartások, kontraktúrák kialakulása,
kóros sztereotípiák megjelenése,
viselkedési és adaptációs problémák,
értelmi elmaradás,
diszfunkciós személyiségjegyek kialakulása,
beteg gyermekként való viselkedés,
a család életvitelének, működésének zavara.
A Korai Fejlesztő Központban zajló komplex nevelés magában foglalja a mozgástevékenység és a kognitív funkciók fejlesztését és az önellátási szokások kialakítását. Külön hangsúlyt fektetünk a manipulációs- és játéktevékenység, a beszéd korai fejlesztésére, a testvázlat kialakítására, a gyermek ismereteinek bővítésére, valamint a vezető diszfunkció kóros kifejlődését megelőző feladatok beállítására. A Korai Fejlesztő Központ céljai közé tartozik a családi nevelés segítése, a gyermek óvodai, illetve iskolai életre való felkészítése.

Korai Fejlesztő Központ olyan prevenciós technikákat alkalmaz, melyekkel elkerülhető a további fogyatékosságok kialakulása. A szakemberek minden gyermek számára kidolgozzák a fejlődését legjobban szolgáló egyéni vagy csoportos foglalkozást. A csoportos és egyéni foglalkozásokon a konduktor segítségével maga a szülő közvetíti gyermekének a feladatokat. Ez nemcsak a korosztály pszichológiai sajátosságai miatt helyes, hanem azért is, mert az együttműködés során a család megérti, hogy nem a tornagyakorlatok elvégzése a cél, hanem a tanultak alkalmazása, felhasználása az életben adódó helyzetekben. A konduktív pedagógia szerint nem a gyermek körüli környezetet kell átalakítani, hanem a gyermeket kell környezetéhez felemelni.
Korai Fejlesztő Központ területei:
a.) Korai fejlesztő csoportok és egyéni foglalkozások (Gyermekambulancia)
b.) Szülők iskolája
c.) Mamás bentlakó csoportok

Kép
Kép
tundi24

Tegnap lebontottam a karácsonyfát, így visszakerült a járóka a helyére. Marci nagyon élvezte a régi-új helyét. Rögtön elkezdett pörögni jobba-balra. Ahogy hasrafordult a bal keze beszorult a hasa alá, és hogy ki tudja szabadítani elkezdte magát felnyomni a térdével :lol: :lol: Hát nagyon édes volt!!!!

Kép

Kép
dbea

Lina,gyerkők jobban vannak???

Remélem lesz időm majd bővebben is reagálni.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Nem tudtam még mindent végigolvasni, tegnap szüleimnél voltunk, plusz a Tescóban -sok babadolog akciós, "feltankoltunk" pelusból, popsitörlőből, bébivízből. Ma Anyósomékhoz készülünk.

Judi, természetesen emlékszünk Rád! Gyere, írj gyakrabban ezentúl! A kitartásod és erőd irigylésre méltó, nagyon jó, hogy a kisfiad ilyen szépen fejlődik!

Linácska, jobbulást a gyerekeknek!!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Zsuzsa, honnan szerzed be az Osanit-ot?
Vendég

Jimbone,az biztos,hogy külföldön tárt karokkal várják a konduktorokat,és kb 4x annyit fizetnek mint itthon,de lehet 5x.
Én írországban voltam egy hónapot 2006ban.De mivel én németes vok,és hiába tanultam előtte egy kis angolt,az kevés volt...
Én ha a gyerekek nagyobbak lesznek,talán nyaranként egy kis MOIRA-n gondolkozom.Mert oda nem létszügséglet az angol.
Mi az az osanit?Még nem hallottam róla...

Angelita,én is tegnap tescóztam egy kicsit,1-2 cuccost én is beszereztem! :D

Kép
Kép
tundi24

Jelentem ma már egyik gyerekem sem volt lázas :lol: Mivel Lili füle sem fáj, ma nem kellett mennünk, majd holnap. Levi csúnyán köhög még, és szegény néz rám kérdően, hogy akkor ez most mi. Meg nyúlna le a torkába. Kicsit ma már tudtunk tornázni is. De legtöbbször amennyire áthúzom a lábát az oldalára, addig fordul, majd pihenget az oldalán, és esze ágába nincs szenvedni a hasrafordulással.

Jimbone,
gratulálok a fogacskához!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,de jó,hogy jobban vagytok!:) egyszer majd azt veszed észre,hogy hipp-hopp átfordul a hasára Levi! :wink:

Jimbone,ment privi! :D

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
azért mostanra hőemelkedése van mind a kettőnek, de legalább nem 39-40 fok, mint eddig. Viszont Levi nagyon durván elkezdett köhögni, fulldoklik tőle. Szerintem a mellkasomon tölti az éjszakát. Most apán alszik. Ha letesszük nagyon köhög.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?