Új privát üzeneted érkezett!

Baba, nekem még K.P. mondta a 3X2 Magneb6-ot!!

Boni, tök jó a maci és gyönyörű szemei vannak Zsiginek!

Kép
kata05
 
 


Halihó!

Babim! Gyorsan ujjongok, hogy el ne felejtsem! És tényleg ennyi magneb6. Nekem is mondták a dokik anno, meg a védőnő is. Jól tetted az alvást.

Boni! Jaj de huncut! :wink: :lol: Az autót sajnálom, azért helyetted is reménykedünk, hogy hátha. :roll: És jó volt a beszámolód, így hasonlítgattam egy picit a fiúkat.

Kata! Hű Lőrinc is már itt tart fordulgatásban. De gyors és ügyes! :lol:

Szilcsi! Jó, hogy írtál és valahogy sokkal lelkesebb az írásod, mint eddig. Talán a munka! :roll:

Tényleg! Boni te már gondolkodtál bölcsin, munkába menetelen, hogy hogy lesz 2 éves korától?

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike az én tervem az volt, hogy pikk pakk babásodom majd és még egy darabig itthon.. no ez megdőlni látszik, így szeptembertől Zsigi és én tuti különválunk pár órára.. ezt már előre sajnálom :cry: de neki biztos jót fog tenni közösség
Vendég
 

 
 

Stephie! Még egyben? Kinek írsz, ha már itt az idő?

Bonitól lesve egy kis beszámoló:

Mátét is érték apróbb balesetek. Sajnos legtöbbször a száját harapta el, ezzel járnak a fogak. Meg egyszer nekiesett a radiátornak. Az nagyot kongott. De szerencsére nem lett nagyobb baj a puklin kívül, bár egész nap figyeltem, hogy nem e bágyadt, hányás stb.
Tényleg nem lehet őket egy percre sem szem elől veszíteni. Mert aztán ilyenkor persze kukázik :), valamit majdnem magára ránt stb.

Beszélőke nagyon beindult. Valamelyik nap számoltam kb. 40 szónál tartunk, igaz a többségét fordítanom kell még a többiek felé. A halandzsa az meg már nagyon megy. Majd megpróbálok felvenni egy két dolgot.

Mindent utánoz, amit csinálunk, de tényleg. Takarításban és teregetésben szeret a leginkább segíteni. Nálunk a Halász Judit Csiribiri DVD jön be, ha valamit akarok csinálni, de szinte mindent lehet mellette csinálni, kivéve a gépezés.

Alvás - mióta megvettük a gyerekágyat, azóta ott alszik, vagy a babakocsiba, ha a körülmények olyanok. Befekszünk együtt az ágyba és csendben, sötétben elalszik. Aztán egy párszor kel éjszaka, de csak inni kér. Mostanság oda teszem az ágyába és ha megtalálja, akkor nem is kellek. 6 körül ébred meg jobban, ha apjuk nem megy dolgozni, akkor közös alvás van 8-ig. Ha megy akkor felkelünk és ha elköszöntünk apától akkor még fekvés 8-9-ig.
Reggeli 8 körül, tízórai 10 körül, ebéd 12 körül, uzsi 15 körül, vacsi 18 körül majd fürdés. Ilyenkor még kér a mi vacsoránkból, meg kakaót iszik. 12 kg-ot nyom. Látszik is az étvágyán. Szinten mindent megesz. Igaz néha nekem is csalni kell mint Boninak. Viszont 1-2 kanál után megunja és várja, hogy etessem.
Nagyon ügyesen iszik saját bögréjéből, meg a csőrös poharából.
Szerencsére bírja még az etetőszéket (fából asztallá és székké alakítható), már így használjuk! És még a babakocsit is szereti!

Bilit messziről megnézni és mondja, hogy piiii. Szóban már bilizünk.

Fogmosás (10 fog és most jön 4) addig érdekes míg megeszi róla fogkrémet. Meg jókat nevet, amikor én köpöm ki.

Köszönöm Boni az alapot! :lol: :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Bettike szivi :lol:

ügyes Máté! 40 szó :shock: tündenyelvet imádom :lol:
Vendég
 


Két kép:

Elloptam a szaloncukrot és sunyiban megpróbálom megenni:

Kép


Hangos olvasás:

Kép

Kép
bettike
Eger
 
 


Mit jelent, hogy pár órára?

Én csak azon aggódom, hogy nekem fél 8-tól 4-ig kell dolgoznom! Tehát reggel 7 és délután fél 5 között biztos nem látom! Nem lesz ez sok idő egymás nélkül? :roll: Vagy ez őket annyira nem viseli meg? :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


KIRÁLY!Hasmenésem van.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Nagyon cukik a fiúk!

Jajj, mit is akartam nektek írni..elfelejtettem....

Ja, igen:
Bettike: szegény gyerek! Kukáznia kell!Igazán adhatnál neki enni! :lol: :lol: (Sorry, nem bírtam kihagyni, de csak viccelek!Puszi)

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


BAba na fosiért nem irigy

Máté nagyon édi! zsivány lehet ő is!

pár óra irónikus volt, tudom több lesz :oops: :roll: szerintem minket visel meg jobban :roll:
Vendég
 


Boni, a bölcsitémán már én is agyaltam, főképp, hogy ránk már az új Gyed-Gyes szabályok lesznek érvényesek. (Gratulálok annak, aki kitalálta! :cry: )

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Baba, a magneb6 hasmenést is okozhat!!!

Kép
kata05
 
 


Babim! Még vissza vonhatják! :wink:
Gondoltam, hogy csak vicc!

Boni! Ja azt hittem, hogy csak részmunkaidő vagy ilyesmi!

Kép
bettike
Eger
 
 


na, bölcsi téma, helyben vagyunk. Tegnap adtuk le a jelentkezési lapot, elvileg szeptembertől megy, de lehet évközben is vinni, csak szólni kell, ha mégis később menne. MÁr most lelkibeteg vagyok a gondolattól, hogy olyan hosszú időre távol lesz tőlem. De sajna nem fogjuk bírni a hitelt az én fizum nélkül, apa most sztrájkol, de biztos csökkeni fog a pénze :( Majd még azt próbálom elérni a melóhelyen, hogy egy darabig csak 6 órás legyek.
Amúgy nagyon szimpi volt a bölcsivezető, lőrincre fogjuk vinni, mert itt csak 30 férőhelyes bölcsi van :evil:

Babim
jobbulást

Bettike
druszáról is jó volt a beszámoló :D

Szilcsi
ráértek még tesóval, az a lényeg, hogy felkészülj rá :D mi most cak kiszállás módszerrel védekezünk, nem akarok gyógyszert szedni, de később se nagyon

Máténak már a 6. foga kibújt hétvégén :D most cicizik rendesen, és nem próbálja harapdálni a cicit :D fogait egyelőre még csak nedves gézzel törölgetem, ezt olvastam, hogy most még cask ennyi. Dentinoxal is ecsetelem neki, az fertőtleniti. Vettem fogmosás tanuló szettet, de azt még csak egyszer próbáltam, nem jött be. Ti használtatok ilyenkor egyebet?

Kép
gaby25
 
 


Gaby, ma a TV-ben a Babavilágban pont a szopisztrájkról volt szó és eszembe is jutottál. AZt mondták, okozhatja, ha az anyuka erőteljesebben szól rá a babára, ha megharapja :cry: .Remélem, visszatér az igazi világ!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Kép

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Gaby, a Brendonban lehet venni xilit tartalmú fogtörlő kendőt, direkt kicsi babáknak az első tejfogakhoz, finom édes íze van, többféle ízesítésben lehet kapni, mi azt használtuk az első fogacskákhoz.
Illetve vannak ujjra húzható fogkefék, puha szilikon anyagból, ráhúzod az ujjadra és finoman átdörzsölöd vele a fogacskákat.
Na akkor nyilván a fogak voltak a ludasak a sztrájkban.

Bettike, mekkora már Máté is!!! :shock: :lol: Nyáron megyünk apával kettesben a Szépasszony völgybe wellness hétvégére. :wink: Szülinapjára kaptuk a barátainktól. (milyen jó, neki volt szülinapja, de én is kaptam ajándékot...) :lol: A napirendünk nekünk is hasonló...
Reggel fél 7-kor ébrsztem Lalit (hétközben), reggeli, háromnegyed 8-ra beérünk a bölcsibe, én dolgozni, 4-kor megyek érte, 5 felé hazaérünk, fél 7-kor vacsi, fél 8-kor fürcsi, 8-kor fekvés. Hétvégén pihizünk, reggel alszunk, ameddig Lali is (8-9 óra), reggeli, fél 11: tízórai, fél 1: ebéd, fél 4-ig alvás, 4-kor uzsi, 7 körül vacsi, 9 körül fekvés. Lali is kel még, inni vagy mert elzsibbad valamije...

Baba, ha nagyon görcsölnél, a MAgneB6 helyett erősebb a Magnesii Citrici, vény nélkül kapható, de azért kérdezz rá a dokidtól... Én végig azt szedtem, 3X2-ben a 37. hétig. :roll: Érdekes, nekem a magnézium inkább szorulást okozott...

Vannak már tervek, ki merre megy a nyáron babával együtt? Mi még nem tudjuk, de jó lenne egy közös családi nyaralás hármasban.

Kép
szilcsi
 
 


sziasztok lányok!

a másikon (2010 februári babák) írtam, hogy pár órája elment a nyákdugóm. Azóta semmi, se fájás, se víz, de fájásaim az előző két gyerekkel se voltak.

Kata száma el van mentve, majd őt értesítem ha van valami,de a másik topikról is van egy nyiregyi anyuka kontaktom.
stephie
 
 


Idézet:
"Tegnap este 8:55-kor megszületett Torma Levente Csaba 3150 grammal és 50 centivel! Mama és baba is jól vannak. Apa örül. Az érzéstelenítőről lecsúsztunk!!"

Gratulálok azt immáron 5 taggá bővült családnak!! Sok tejcsit és gyors felépülést kívánok!!

Kép
kata05
 
 


Stephinek és LEventének gratuláció a különváláshoz :lol:

anyukának mielőbbi regenerálódást, sok tejcsit a babának! :lol:
Vendég
 


Újabb hír Anitáékról:

"Levente még nem nagyon akar szopizni, csak szunyál, de próbálkozunk"

Kép
kata05
 
 


Stephie, hatalmas gratula. Csak beindul majd a szopizás++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Stephie! :D
Gratulálok! Sok boldogságot, jó egészséget!

Szép nevet választottatok! :lol: (Nekem is Levente Csabám van...)
szilbee
 
 


A képek a csemetékről irtó jók! (Mindig nézem őket...) Annyira helyesek! :lol:

Babim! Na igen, úgy és olyan gyorsan nőnek a törpék, mint gomba esőben. És hát az idő sem ólom lábakon jár, mint az első terhességem alatt... :lol: Lassan már az oviba iratásnál tartunk. :shock:
szilbee
 
 


Jó reggelt!
Nagyon nagy a csend.
Mivel nem múlt el a köhögésem, ma elmegyek a háziorvoshoz és felíratok valamit. Ez már így nem mehet tovább. :cry:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok!

Stephiéknek gratulálok! :-D képet majd várunk a legújabb topik babáról :-)

Gaby: örülök, hogy a szopi-dolog helyrejött :-)

Babim: helyes a Picurotok :-) menj csak el a dokihoz, nagyon makacs ez a köhögés :-(

Bettike: jó a beszámoló Mátéról :-)

Boni: pedig nagyon drukkolok Nektek a spontán babóhoz!!! Ciklusilag hogy állsz különben?

Bölcsi témán én is sokat agyaltam. Mi nem biztos, hogy vállalunk még 1 babát (lombikozni tuti nem fogunk), és ezért szeretnék GYES-en itthon maradni Bendivel. Viszont a másik oldala a dolognak, hogy ha épp akkor tud a cégem visszavenni, mikor Bendi 2 éves lesz, akkor lehet jobb lenne kihasználni, hogy vissza tudok menni. Nagy dilemma...

Amúgy megvagyunk, Bendi folyton hasrafordul, mindenhol, egy szempillantás alatt :-) hihetetlen, hogy ez az elmúlt 5 nap "termése" :-) tegnap pl. 3x aludt napközben, hason. Hátra letettük, ő meg hasrafordult, kis nyivákolás, ujj bekap, aztán aludt. 1-1,5 órát :-) Éjszaka most egész jó volt, lekopogom. Este fél 7-től reggel fél 5-ig 2-szer kelt.
Múlt hét olyan jó volt, Apa itthon volt velünk. Feltöltődtem teljesen, de sajna ma már mennie kellett :-( Jó sokat viháncoltak Bendivel :-D

Most épp a védőnőn bosszankodom. Volt egy tök aranyos védőnénik, csak túl nagy volt a körzete, ezért 1-2 utcát leadott a kolléganőjének januártól. Mondta is, hogy majd hív a kolléganője, meg jönni is fog. Hát nem tudom, itt van január közepe, de még csak fel sem hívott. Meg ugye ki is kellene jönnie havonta 1x, kíváncsi leszek, mikor jelentkezik.

Boni, ezt a Viburcolt mennyi ideig lehet adni?

Szép napot!

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Lányok, már bölcsin gondolkodtok!! :shock: Rohan az időőőő!!

Szezso, gratula Bendinek a forgáshoz!! Lőrinc még csak oldalazik de az nagyon megy!
Védőnő! :evil: :evil: :evil: Én 7 hete nem láttam a mienket, szarik ránk!!Gondolkodtam a feljelentésen már, pedig nem vagyok egy ilyen típusú ember de a pénzt meg felveszi utánunk ő vagy vki az biztos! :evil: :evil: Semmit nem tud rólunk!!

Baba, kíváncsi vagyok mit mond a doki! Görcs elmúlt? Magnéziumot szeded?

Kép
kata05
 
 


Kata: akkor már Lőrinc is csak egy köpésre van a hasrafordulástól :lol: olyat nem szoktatok, hogy kiterítesz egy törölközőt, a végére ráfekteted hanyatt, és átfordítod a törölközővel először hasra, aztán hátra, míg végig nem értek? Aztán meg vissza. Ez tök jó kis gyakorlat, mi rendszeresen szoktuk csinálni. Bendi is egy nap egy ilyen után fordult át még decemberben magától hasra. Igaz, azóta nem nagyon gyakorolta, de most belejött :-)
Védőnő biztos felveszi utánatok a pénzt!!! A mienk azért adta le a mi utcánkat, mert azt mondta, gyakorlatilag ingyen dolgozott, mert az oep csak bizonyos létszámot fizetett meg neki!

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Szezso, köszi a tippet, ilyet nem csináltunk, de kipróbálom!!

Már kezdek hozzászokni ebben az országban h jóformán senki nem dolgozik de felveszi a pénzt!! Persze sarkítva!! :evil:

Kép
kata05
 
 


Stephie
gratulálok, ügyesek voltatok :D szopi remélem azóta már megy

Szezsó
ha apa fizujából kijöttök, mikor gyesen vagy az jóó, én is szívesen maradnék még 2 éves koráig legalább, csak hát fránya lakáshitel :cry:
nagyon ügyes Bende baba, Máté is forgott már ilyenkor mint a ringispil, és alig lehetett pelenkázni :lol: igaz most sem egyszerű :lol:
Védőnőnek havonta ki kell jönnie? :shock: Nekünk sem jön, párszor azért volt már, meg mobilon bármikor hívhatom.

Kata
Lőrinc is nagyon ügyi, közel a forgolódás, aztán majd neked sem lesz egyszerű dolgod :lol:

Babim
fránya köhögés :cry: jubbulást
nagyon jó a kép a csodabébiről :D

Tegnap este észrevettem, kijött még 2 fogacska, szóval Máté 8 hónaposan már 8 fogú :D :lol: most egy darabig remélem nem fogzik :lol: 3 napja újra ébred éjszaka, ki érti, mitől függ ez :roll:

Kép
gaby25
 
 


Köszi nektek a gratulákat Picúrhoz. Tényleg nagyon cuki!

Már kamillával gőzöltem, ittam hársfateát, Homogene9-et szedtem, Suspensio Terpinit, 1 üveg Stodalt és 1 üveg Prospánt. Néha ha köhögök belenyilall ott a pocimba, ahol a baba van.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


csajok a védőnőről annyit,hogy mi januárban láttuk utoljára, addig is akkor, amikor mentünk a drnénihrez oltásra! :twisted: :twisted:

hugom meg már annyiszor volt...

Szezsó én csak fogzáskor adtam és lefekvéskor...
ciklusom beállt 29-31 naposra...
:lol:

Babim köhögés sajnos ilyen... :cry:

Kata ez a forgatós dolog tényleg beválik :lol:
Vendég
 


Na, ilyen az én formám:
4-től rendel a doki. Odamentem 3:10-re, hogy ne kelljen 3 órát ülni beteg emberek közt. 1 ember már volt előttem.
1/2 4-kor megjött az asszisztens (addig kint álltunk a hóban9 és közölte, ma helyettesítés van és menjek vissza reggel. Egyetértettem, mert helyettest meg nem akartam.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Baba :evil: , tényleg dühítő!

Boni, kocsi üggyel mi a helyzet? Védőnőd is k...a be!

Na addig mondogattam h még csak oldalaz, és megígértem neki a forgatást, míg most délután megfordult 2X egymás után! :D Persze az elsőről lemaradtam, már csak a hatalmas nyögéseire figyeltem fel, amikor is a kezeit próbálta ahasa alól kiráncigálni! Tündéri volt!

Kép
kata05
 
 


Gaby: nekünk is van hitelünk, sajnos :-( anyagi szempontból még nem gondoltuk át a dolgokat, majd meglátjuk.

Babim: affene :evil: miért nem írják ki, hogy helyettesítés van? :roll:

Kata: na, ez gyorsan ment :lol: most aztán nincs megállás! :-D
(ha alatta marad a keze, lehet neki segíteni, úgy, hogy megemeled picit a mellkasát, hogy ő maga húzza ki a kezeit. De lehet, hogy ezt már tudtad :-)

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Katám apa holnap megy szerződést kötni újra.. régiről nincs hír :cry: nem is lesz :cry:Cascóról nincs hír, a héten lesz válasz.. nyomozás 30napig van... biztosító utána fizet csak..autósülést is veszünk STM starlight sp..

KAta, Szezsó ügyesek fiúk!

BABim jobbulást, sajna ilyenkor nehezebben gyógyul az ember lánya... :cry:
Vendég
 


Boni, látod, mondtam én, hogy a biztosító csak akkor fizet, amikor lezárta az ügyet. :cry: Úgy sajnállak Titeket!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


az nem baj, de az eredmény előbb lesz..mi úgyse kapunk semmit :roll:
Vendég
 


:cry:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Boni! Sajnálom én is. :(:(

Babim! Kakukkfű? Azt hallottam róla, hogy jó köhögésre. Egyébként milyen tipusú a köhögésed? Száraz vagy hurutus? (Nekem terhesség végén, vmint szülés közben és után volt köhögős kórságom. Nagyon nem szedhettem rá semmit, de nem is tudtam utána nézni, mert annyira szarul voltam, hogy örültem hogy egyáltalán kilátok a fejemből...)

Stephiékről lehet tudni vmit?
szilbee
 
 


Na, megjöttem a dokitól. Az este is ,meg reggel is majd megfulladtam a köhögéstől, már szúrt a hasam is. Az orvosnál nem, mert nap közben csak néha jön elő. (épp most köhögök)
Megvizsgált, szerinte jól vagyok. Mondom neki, hogy látna regg./este. Kis híjján megfulladok olyan köhögési rohamaim vannak. Nem akarta adni semmit. Végül kiegyeztünk Maripen extrában, mást ő nem hajlandó adni, azt mondja. Amiket a nőgyógyi említett (Augmentin, Klacid)szerinte azokat sem szabad. Nagy nehezen felírta a Maripent. remélem, használ. A patikában adtak mellé Normaflórt is. Vettem még a jövő héttől szedendő Femibion 400-at is. Majdnem 8000-et hagytam a patikában. (Ja és 2 órát ültem a dokinál!)


Szilbe:olyan, mintha belülről egy tollal csikizné valaki a torkom és egyre erősebben ingerel köhögésre. Ritkán jön fel cucc, ált.vban ugatásszerű száraz.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Baba, most lehet hogy itt sokan meg fogtok kövezni érte amit mondok, de én nem szedném be a Maripent!! Penicilin tartalmú antibiotikum és te még az első trimeszterben vagy amikor is a babánál szinte minden most alakul ki! Én nem kockáztatnék.... Tudom nem vagy előrébb azzal amit én most írtam neked. :(
Viszont ha olyan érzésed van h vki csiklandozza a torkod, akkor nem a levegő száraz nálatok?

Kép
kata05
 
 


Baba lehet hogy tényleg száraz a levegő.? akkor szokott nekem olyan lenni.. meg a szmog is ront rajta :cry: én a Klacidot szedtem..
Vendég
 


Na, a Klacidot anőgy.mondta, a háziorvos meg jajjvezsékelt, hogy Isten ments! A Maripent lehet szedni, mindenütt írják.
Mindent kipróbáltunk: vizes törcsi a radiátoron, rajta páologtatóban víz, abban mentholos gyógynövényes cucc inhalálásra való belecsöpizve.
AZ elektromos párologtatóba való befektetés lehetősége is elgondolkoztatott már, de nem tudom, megéri-e. Tegnap a hálóba beköltöztettem már egy kisebb virágot is.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


baba ha gondolod férjed ugorjon át a párologtatónkért, próbáljátok ki segít e..
Vendég
 


Baba, az elektromos párologtató szerintem a baba miatt is megéri majd.

Kép
kata05
 
 


párologtató babiméknál :lol: jelentem nagyon szép kismami :wink:
Vendég
 


Babim
szar lehet ez a köhögés, nekem megfázás végén volt köhögés, és mindig akkor jött rám, amikor altattam :twisted:
párát tudok adni, nálunk sok van :lol: nekünk stop pára készülék kellett

Szezso
hát érdemes anygi szempontból is végiggondolni :wink: mondjuk nekünk nagyon sok a hitel, még mindig nem törlesztettünk be a magas árfolyam miatt :?

Kép
gaby25
 
 


Köszi a tippeket!

Boni :oops: és mindent köszönök. Majd msn-en mesélek.
Képzeljétek, szegény Apával hogy jártunk éjjel. Este becsukogatta a háló ajtaját, hogy ne menjen ki a pára. 3-kor felébredtem pisilni. Nagy lendülettel kiindultam. Soha nem szoktuk éjszaka csukva tartani a szobaajtót, így nagy lendülettel nekimentem. Azt hittem, elered az orrom vére. Az nem tudom, a hasam megütöttem-e, de olyan pánik lett úrrá rajtam, hogy csúnyán összevesztem Apával. :cry: Aztán persze fájt a pocim. Na, akkor sírtam.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Babim :cry: de most már nem fáj poci ugye,?

szegényke csak a legjobbat akarta nektek
:cry: de hát félálomban az ember lánya... :cry:
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?