Új privát üzeneted érkezett!

Vendég

Amit még jó ennél a széknél, hogy 18kg-ig használható, és nem 9-ig mint általában. És nagyobb korban fixálva a hintás alját, sima széknek is jó!!
Vendég

Köszi, most már priviben is átjött. :wink:
csillag25

Sziasztok!

Ma van 6 hete, hogy kórházból hazajöttünk :) ennek örömére, elővettem a porosodó mérleget. 4730 grammot mértem üres pocakkal, tiszta pelussal. Ez pont 900 grammal több, mint 6 hete :)
1-3 hétben 300 gramm volt a gyarapodás, 4-6 hétben 600 gramm. Ezzel egyetemben a pocak kinézete egyre "hordósabb", az én kezem pedig egyre izmosabb :)

Olga jó, hogy írtál a hintáról, mert nem is oly régen láttam ilyet fényképen, de gőzöm nem volt, mi lehet a neve, csak megtetszett :)
Eddig még mi nem vettünk semmit, tehát se pihiszéket, se hintát, egyelőre annyi a változatosság, hogy hol a hátán alszik, hol a hasán :) Napközben többet általában, de éjszakánként szigorúan 3 óránként ébred :? de ennél nagyobb bajom sosem legyen :D

Szép napot mindenkinek!

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok.
Látom mindenki sugárzik a boldogságtól a babák születése óta, ennek tiszta szívből örülök.

Olyanoktól szeretném kérdezni akik az első babájukat szülték, hogy milyen érzés anyának lenni?

Számomra még mindig olyan mesés, pedig nekem már a 4. babám.
Olyan hamar megnőnek, még csak most születtek, de már 1 hónaposak. :cry:

manocskak

Sziasztok!

Sprite,köszi a hintás infókat! :) Mi is veszünk!
Mai Tait meg csak késöbb,mert nekem van egy rugalmas hordozókendőm egyenlőre....aztán,ha nem kapom meg azt amit ismerősöm igért,akkor nyár elején beruházunk egy olyanba is! :)
Nagyon édesek a képek!A dézsa nagyon jó!

Tulip
Vendég

Manócskák!

De jó, hogy jöttél, már kérdezni akartalak :oops: de először is, hogyan telt az első születésnap?

Remélem, nem túl diszkrét a kérdésem... hogyan derült ki, hogy ismét várandós vagy? Már csak azért a kérdés, mert még ilyenkor nem is biztos, hogy van menstruáció, és hát ez szokott az első jel lenni a terhességnél. Igaz, előnyben voltál, hiszen többedik terhesség, de kíváncsi lennék a tüneteidre.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi
Nagyon jól telt együtt tartottuk a Gergő fiaméval, mert neki 7.-én volt a 12. szülinapja.
Nem indiszkrét a kérdésed, sőt hiszen ezért van ez a topik szerintem, hogy egymástól tapasztalatokat gyűjtsünk.
A Joel január 10.-én született és nekem már február 28.-án meg is jött a mensim (1 hétig kb meg is volt), és mivel mi a párommal együtt voltunk, így végül is elég hamar babás lettem. Mondjuk azt hittem (én naivan), hogy azért nem jött meg márciusban, mert ez még nem rendszeres, de tévedtem, mivel kiszámoltam, hogy kb mikorra kellene következőleg megjönnie és nem jött vártam még egy kicsit, hogy hátha késik, ugyan azok a tünetek voltak, hányinger, mellfeszülés stb.

manocskak

Judit! A csípőszűrésre mi az újpesti sztk-ba mentünk.

Sprite, nagyon édi a kis Hubus! Nagyon jók a képek, a dézsa is tökre tetszik. Ahogy Gio is írta, én sem tudtam eddig elképzelni hogy lehet benne fürdetni a gyerket. Nyakon fogva? A hinta is tök jó.

Melinda, Noel is nagyon szép, és a pihiszék is szupi. A miénk nem ennyire szupi darab, de abban is úgy elvan Zéti, gondolom Noel folyton benne lenne.

Ma volt nálunk a gyerekorvos, és írt fel egy szert a bukásra, amitől besűrűsödik a gyomrocskájában a tej, és nem jön vissza. Már elég ritkán volt az utóbbi időben, azt hittem kinőtte Zéti, de tegnap is nagyon sok jött vissza. Koszmó problémája van valakinek? Zétinek kb. 1 hete korpásodik a haja, és a szemöldökénél is mintha vastagabb lenne a bőr, gondolom a koszmó jele, pedig mióta hazajöttünk minden fürdés előtt olajozom. A dokinő javasolta a Babet, vagy a további olajozást, fogkefével finoman átdörzsölve a fejbőrt. Ez utóbbi elég durvának tűnik, a Baberől meg mintha már írtatok volna. A koszmós sampon bejött nektek? És a szemöldökkel mi legyen, ha nem szívesen dörzsölném a fogkefével.

Gabi, gratula a 6. héthez.
Ja, és újra mérlegelünk, hogy kiderüljön elég-e a tejem. Dokinő szerint min. 600-t kell enni egy nap Zétinek, de szerinte, mivel este 2 óránként eszik, és nem alszik, hanem ölben van 6 órán át, valószínűleg estére nincs elég tejem, hiába fejek reggel, olyan sok van. Én pedig megnyugodtam, mert ma éjjel is igaz, hogy 6-tól éjfélig fel volt Zéti, de utána negyed 5-kor kelt (11-kor evett utoljára), így azt hittem tejcsi probléma nincs. Dokinő gyanúja szerint estére elfáradok, és ezért csappan meg a tejem. Drukkoljatok csajok, hogy ne így legyen.
Vendég

O'hara először is drukkolok, hogy elég legyen, gondolom Zéti étvágya is napról-napra nagyobb :) így lépést is kell vele tartani.
Amit tudok, nálunk este jóval nagyobb az étvágy, mint napközben. Jóval többet eszik Zalán ilyenkor, van mikor én csodálkozok a legjobban, hogy hová fér még a kaja :shock: Lehet, Neked is van ugyanannyi tejed, mint napközben, csak többet kívánna Zéti. Jó, tudom, mivel mi tápszerezünk, így könnyebben nyomon követhető, hogy mikor és mennyit eszik.

A koszmót már én is kérdezni akartam. Nálunk a szemöldöknél, bevált a bepanthen kenőcs, napi kétszer kentem 2 napig, gyönyörűen megszűnt, azóta sem jött elő. Lehet, sima olajozás is hatásos lett volna, de mivel akkor kentem az arcát is, mert tele volt piros pöttyökkel, így a szemöldökre is azt kentem.
A fején viszont most sok van, reggel babaolajjal bekentem és majd este fürdéskor lemosom, illetve úgy tudom, hogy elég babahajkefével "ledörzsölni".
Eredményről holnap beszámolok.
A védőnő annyit mondott, hogy nagyon jó a babe sampon, de csak akkor érdemes beruházni rá, ha az olajos módszer nem hoz hatásos és tartós eredményt.

Üdv. Gabi
Vendég

Manócskák köszi a választ!
Vendég

Csak gyorsan két zúgás közben beírom, hogy ami nekünk mostanában még beválik, hogy ha fáj a pocija hajszárítóval melegítjük és a meleg meg a zúgás együtt szépen megnyugtatja. Persze ha kikapcsoljuk rögtön észreveszi, de ha nincs nagy fájdalma még bele is szunnyad és minden happy. :)
Néha mikor nem akarjuk beüzemelni a hajszárítót vagy apánál van, apa zúg neki. :lol: Mondjuk hamar el lehet fáradni a hajszárító utánzásban... :D
Megyek tovább zúgok, mert most nem a beszunnyadós változat van, felsírt.
csillag25

Ohara : a BABE koszmó elleni samponja nagyon jó!!!!Mi használtuk az előzőnél,és hamar javult a fejbőre...csak kissé drága...!Fogkefével én sem szadiznám szegényt....! :shock: :D

Nekem is van egy kérdésem!
Van itt olyan aki GYES-en volt,és még nem járt le...és megigényelte az újszülöötjére a GYES-t,a nagyobbikét meg átvette valaki!(apa,nagyszülő?)Ma felhívtam egy számot,ahol azt mondták nem lehet ezt,de mintha itt valaki írta volna régebben,hogy lehet...?!
Vendég

Hú, hirtelen belódult, nem is tudom, mire reagáljak.

Olga! Nagyon tetszik a dézsa, sztem ráveszem Apát. A hinta is jó, de 38m2 a kecó, nem tudnánk hová tenni.

Manócskák, kérdésedre lehetne ömlengeni, talán ki tudom kerülni.
Egyszerűen csodálatos! Ezt elképzelni nem lehet. Bármi, amit eddig gondoltam, még pocakkal is, annak sokkal többszöröse. Én nagyon élvezem, és persze érzem a felelősséget is, ami ugye kettős, mert aggódik az ember, de ugynakkor jó érzés valakiért élni.
Felfordult minden, de olyan jóféle felfordulás ez.

Szó szerint, amit olvastam egy vonalzón: Gyermeket vállalni annyi, hogy az ember úgy dönt, ezentúl a testén kívül dobogjon a szíve.

És tényleg. Röviden.

Tényleg hamar nőnek, Áronon is látszik, annyira kinyílt már, nézelődik, hangokat ad. Gyártom a képeket, videókat, mert mondták, hogy gyorsan változnak.

Csillag, mi is alkalmazzuk a hajszárítót, szépen bekerült a fürdőből Áronhoz, és ott is maradt. :lol:

Rita, mi itt lakunk Újpesten, és ma voltunk csípőszűrésen. Régen, mikor én gyerkőc voltam, még nem ott volt a gyermekszakrendelés, meg is lepődtem, de szépen megcsinálták szerintem.
Vendég

Gabicika, Pumi, Lemon, nagyon eltűntetek!!!
Olvasóban sem vagytok?
Vendég

Mi Rákospalotán lakunk Judit, így én nem ismertem eddig a helyet. De elégedett voltam vele. És annak meg nagyon örülök, hogy mindenhol, ahová időre megy az ember, tartják az időpontot. Ez annyira jó a nődokis rendeléshez képest. Ott órákat is el lehetett időzni, itt szupi a rendszer. Emlékeimben még az él, hogy keresztlányommal csípőszűrés egy délelőttöt és fél délutánt igénybe vett.

Köszi a koszmós véleméynt. Lehet, akkor a bepantent használom, illetve az jutott eszembe, hogy van sudeco-m, az elég sok mindenre jó. Talán te hasznász Manócskák a popsira is. Szerinted próbáljam ki a szemöldökére koszmó ellen? Akkor a Babe-vel még várok, ha olyan drága. Végülis még nincs koszmó, csak korpaféle, így reményedek az olajban. Eddig hajkefét használtam Gabi, csak a dokinő azt mondta, az annyira finom, hogy érdemesebb fogkefézni.
Vendég

Tulipános
Amikor a nagy fiammal voltam GYES-en és a Gergő fiam született (köztük 2,5 év van) mentem megigényelni a GYES-t a Gergőre, de ott azt mondták, hogy ilyen esetben, ha még az egyik gyerekkel nem jár le a GYES és megszületett közben a másik akkor folyamatosan jár amíg a kicsire jogosult.
Nekem 1995-06-15-én született a nagy fiam ő utána 1998-06-15-ig járt a GYES, de mivel nekem a Gergő fiam 1998-01-07, így nekem nem kellett volna csak akkor továbbra igényelnem a GYES-t amikor a nagyobbikkal lejárt. Így én 1995-06-15-től 2001-01-07-ig folyamatosan kaptam a GYES-t.
Remélem nem voltam nagyon bonyolult. :oops: :roll:

manocskak

Én vagyok, csak a gyerekem kicsit behisztisedett mostanára, és kevesebbet hagy lazázni. :lol: Ma ugyan megint volt kimenőm, de arra használtam fel, hogy végigjártam a környékbeli turkálókat és beszereztem pár 68-as(!) rugdalózót, mert a gyerkőc gyilkos ütemben nő és a 62-esek kezdenek feszülni. :lol: Tegnap meg egész hosszan voltunk sétálni, magamra kötöttem a hordozóban és végig aludt.

/
lemonsong

Judyka!èpp ma írtam levlistán,de lehet,nem küldte el a betàrcsázós net,nagy volt a képek miatt,mindjárt újra megpróbálom.

Kép
pumipumi

De jó, csak hiányolni kellett!!

Lemon, 68-as, mekkkora már Gergelyed?

Pumi, hogy vagytok?
Vendég

Tegnap volt 5,5 kiló, de hosszában is piszok nagyot nőtt! Majd holnap megtudakolom a védőnőtől, hogyan mérik a kórházban a gyerekeket, mert egyre hosszabb, közben meg még mindig csak akkorának mérem, mint születésekor. Vagy a hosszukból is veszítenek az elején? :lol:

/
lemonsong

Sziasztok,
Látom mindenki ír, h ki mennyit hízogatott, Dominik 3200-zal született, 3080-ra visszaesett, és most több, mint 5 kiló :shock: :shock: :shock: , nagyon dúrva, ja és 6 cm-t nőtt...

Manócskák, 4 gyerek, erről lemaradtam, :D ez nem semmi, és tervbe van még következő?
Amúgy tényleg szuper az anyaság, az elejét nehezen éltem meg, de hétről-hétre könnyebb,és mindig jobban imádom a kis szarost...

Csillag, jó ez a hajszárítós ötlet, kipróbálom!! Amúgy már jobbak az éjszakáitok???

KépKép[/url]
domi06

Lemon, Áron 57-tel született és az 1 hós vizsgálaton 55-öt mértek. Holott már nőtt ki rugit. :shock:

Valszeg azért mert a kórházban olyan szabócentivel mérnek kanyarban, mert akkor még magzatpózban van a baba, most meg már egyenesebb, és nálunk egy asztalra festett/ragasztott mércével nézték.
És akkor még ott van Tulip-ék +10 centije is.
Vendég

O'hara úgy tűnik, hatásos a babaolajos kezelés koszmóra. Annyit tettem még meg, hogy a szokásos fürdés után egy durvább törölközővel töröltem a fejét, majd babafésűt alkalmaztam, és nagyon szép lett a bőre.
Lassan teljesen egészséges gyerek kinézete lesz Zalán, mivel e pöttyei is elmúltak, márcsak az oltás helyének kellene gyógyulnia :)

Manócskák érdekes a kérdésed, órákat tudnék írni érzésekről, gondolatokról :D Röviden annyit, hogy a mai napig furcsa kimondani, hogy anya vagyok, még furcsább ezt a párom szájából hallani. Igaz, hogy eddig is volt itthon 2 gyerek, de ettől függetlenül senki nem szólított anyának.
Szerencsére az életünk nem változott meg gyökeresen azzal, hogy nagycsaládosok lettünk, annyira tüneményes alkalmazkodott mindenki az új helyzethez. Ezzel egyetemben nekem is teljesen természetes, hogy van egy pici baba a háznál, akivel törődni kell. Gondolatom szerint az anyaság érzése akkor fog tetőzni, amikor az első óvodai anyák napján kell majd részt venni :) Az biztos, ott a könnyeimmel fogok küzdeni :)
Végezetül még annyit, hogy egyszerűen imádok itthon lenni Zalánnal, piszokul élvezem ezt az életformát. Eddig híre-nyoma sincs a gyermekágyi rossz hangulatnak, remélem nagy ívben el is kerül. De próbálok is minden percet kiélvezni, mivel tudom, ez a csoda, egyszer adatik meg az életemben.

Üdv. Gabi
Vendég

Az ún. anyai ösztönök vagy nem is tudom minek nevezzem, talán ahogy Gabi is írta, hogy anya vagyok, azt hiszem most kezdenek fokozódni bennem és majd kitörni:-) Az első két hét vmi föld és ég közötti zombiállapotban telt, nem tudtam mikor van éjjel, s mikor nappal, szoptatástól szoptatásig éltem, küzdöttem a sebemmel, ezáltal nyűgösebb voltam és azt hittem nem látom el elég jól a "feladatom", már-már azt hittem a gyermekágyi depresszió talált meg, amikor egyszercsak aludtam egyben 4 órát és rájöttem csak ennyi a gond. Pihennem kell.
Most kezdek rájönni, megérezni azt, hogy az anyaság nem elvégzendő feladat, nem teljesítménykényszer mint azt a mindennapokban, munkában, rohanásban az elmúlt 15 évben megéltem. Egy csoda, egy élő -fejlődő érzés, élmény.
Még nem fogom fel teljesen hogy ő az enyém és belőlünk lett. Nem is tudom mikor érkezik meg ez az érzés. Talán tényleg az első anyáknapi ünnepségen? :)
Vendég

Anyaság:
Hááát igen,az ovodai anyák napja az könyörtelen könnyfakasztó ünnepély!!! :D Hihetetlen érzés...és olyan nap ami örökké beivódik emlékezetünkbe!Hát ide most olyan emotikon kéne ami mosolyogva sír!!!!Annyira boldog olyankor az ember!!!!
És az iskola első napja sem semmi!!!!!
Sajnálom azokat akik nem vállalnak gyereket,mert ekkora boldogságot mint gyerek mellett át lehet élni,soha nem fognak átélni az életükben!!
Ők Isten apró ajándékai!!!

Manocskák,köszi az infót,értelek!Szóval akkor két gyerekre egyszerre nem lehet felvenni...

Vettünk hintát Ajsának!Nagyon tetszik neki!Mellesleg hasfájós babáknak is ajánlja az gyártó!
Itt egy kép amin hintázik Bogyó kisasszony:
Kép
Vendég

Tulip
nagyon édes!! Már az iwiwen is lestem:-)
Hova függesztettétek fel és hol vettétek végül? Annyira tetszik és olyan kis tündér benne? Meddig lehet ezt biztonsággal használni hogy nem esik ki?
Vendég

Gio: Egy csajtól vettem meg aki eladta az övét,mert az ő picije nem szerette,és ők meg nem próbálták késöbb amikor nagyobb lett....!Így olcsóbb is volt valamennyivel,mint ha a gyártótól vettem volna!
Az étkező/nappali részbe függesztettük,mert ott vagyunk a legtöbbet napközben,és Ajsa is itt szeret velünk lenni...nem pedig egyedül a szobában a kiságyában!!
15kilóig(3éves korukig)lehet használni.Itt egy link ahol meglesheted,ha érdekel :) :
http://www.adamo.hu/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.13 11:50-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok,
képzeljétek, azzal ünnepeltük a 6 hetet, h a Drágám este fél 11-től reggel negyed 7-ig aludt :shock: :D
igaz, közben nyöszörgött, 2-3-szor be kellett menni hozzá és a cumit a szájába tenni, meg ugye hajnali 3-tól nem aludtam, mert vártam a szokásos ébredést... :shock: :D :D :D
Remélem ez folytatódik... :P [/img]

KépKép[/url]
domi06

Domi ha szeretnél a táblázat tagja lenni, akkor priviben várom az adataidat!

Itt a teljes tábla, időrendben :)

Kép

Itt pedig a hiányzók :(

Kép

Üdv. Gabi
Vendég

ha valaki itt van, meg tudja nezni, hogy tegnap atmentek-e csimota kepei? nekem kimenoben megvan, de nem erkezett, pedig mindig kuld masolatot. most van gyors netem egy par percig, amig a hivatalban varok.

Kép
pumipumi

Kép

Azóta alszik mióta beleraktam!
Érdemes volt befektetni ebbe a hintába,mert eddig úgy tűnik Ajsi nagyon szereti. Édesen alszik benne! :D :D :D
Vendég

sajna nem jöttek át Pumi! :(
Vendég

Sziasztok!

Ahogy sejtettem, mikor már azt hiszem van valami rendszer, megdől az egész. :twisted: Nem baj, majd alakulunk...

Anyaság: valahogy a hétköznapokban föl sem fogom, hogy itt egy csöppség a mi szerelmünkből és én vagyok az anyukája. Inkább csak teszem a dolgom, próbálok segíteni a bajain. Amikor visszagondolok a szülésre vagy elkezdem nézegetni a képeket, akkor jövök rá, hogy milyen csoda történt velünk. Visszaidézem mikor a hasamra tették a kis meleg testét, belegondolok, hogy ő volt a pocakomban 9 hónapig és el is bőgöm magam... :oops:

Furcsa, mert egyrészről siettetném az időt főleg, hogy múljon a hasfájás, másrészről félek, hogy olyan hamar vége lesz ennek az időszaknak. :shock: Már most is eltelt 1 hónap, vége az újszülött kornak, lassan ruhaméretet váltunk. Éjszaka azon is elpityeredtem, hogy már nem tudtam sehogy ráigazítani az 1-es pelust és rájöttem itt az ideje a következő méretnek. Olyan végleges, visszavonhatatlan máris vége egy korszaknak. :cry: Már soha nem lesz ilyen pici.
Hú lányok, ezek a hormonok...

A hétköznapokban el tudok olvadni tőle pl. szopi után mikor nyújtózik és olyan szemeket mereszt, csücsöríti a száját hát meg tudnám zabálni. Úgy agyonpuszilgatnám őt olyankor! :D Van amikor meg is teszem. A másik mikor reggel a kiságyban ébredezik és nyitogatja a száját, cuppog, keres. Annyira édes!!!
csillag25

Tulip, Ajsa nagyon édi a hintában. :lol:

Csillag, nálunk is ugyanaz; egyik nap ilyen, másik olyan.
Pont egy bnőm mondta, az ő csöppje 2 hónaposan aludta át az éjszakát. Hát vészesen közeledik, és ez ügyben sehol sem vagyunk. Én nem bánom, hisz ez a dolgom, de jó lenne tudni, hogy egyszer majd alszik éjjel. :shock:

Pumi, én nem láttam a leveled, de /pill. freemail az sehol, úgyhogy majd később csekkolom. Örülök, hogy jöttél.

Ma megjött a pihiszék, én vateráztam, Milla javaslaára,, és tök jó, egyedül szereltem össze, nem volt pikk-pakk, de meglett. Most voltam elemet venni, az nem járt hozzá. Lent voltunk másfél órát, kismanóm ezt sem aludta végig, most viszont húzza...
Vendég

Sziasztok Anyukák!

Korábban,még a terhesség első felében voltam itt köztetek, aztán kicsit abbamaradt a fórumozás. Nem hiszem,hogy nagyon emlékeztek rám, nem irtam annyit, de a táblázatba bekerültem. Most, ha kicsi fiam engedi, ismét itt vagyok köztetek zugolvasóként. De látom, Gabi feltette a hiányzók tábláját is, igy gondoltam, mégis életjelet adok magunkról.
Igyekszem irni is, nem csak zugolvasó státuszban lenni. Bevallom, igy is sokat tanulok tőletek...

Magunkról: Dec 11-ére voltam kiirva kicsi fiammal. Aki a 23.hétig a 4D-s uh-ig Zsóka volt,aztán átváltott Zénóra.
Dec.7-én este elkezdtem iszonyúan vérezni, irány a kórház, és másnap reggelre dec.8-án lett meg Zénó baba 56 cm-rel és 3700g-mal.
Mint utólag kiderült, a méhlepény egy darabja már levált, innen volt a vérzés.
Zénó baba tegnap volt 5 hetes, és már 5100g. Kicsit meg is ijedtem, mert számomra iszonyú ütemben gyarapodik, de a gyerekorvos szeint semmi gond, jó a tejem, és anyatejes babát nem lehet (állitólag) túletetni.
3 óránként eszik... sajnos éjszaka is, igy irigylem kicsit azon anyukákat,akik azt irják, hogy 4-5 órákat alszik a babájuk.
De majd biztos eljön az az idő is.... :)

A pihiszékről volt szó nemrég: Nekünk is olyan van, amilyent fmelinda belinkelt. Zénó nagyon szereti a rezgő funkciót, most is épp ugy alszik benne.
Pontosabban már ébredezik, igy megyek is hozzá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára she76 2010.01.13 18:10-kor.
she76

Nagyon édi Aisa! Lehet, nekünk is be kellene szerezni egy ilyen hintát, az esti műszak megkönnyítésére?

Hát csajok, ti mind arra vágytok, hogy a picik átaludják az éjszakát. Én ettől kevesebbet kérek: ne legyen ébren minden nap éjfélig 4-6 órán át. Szívesen kelek az éjjeli etetésekhez, sőt számomra ezek meghittebbek, mégha alig látok ki a fejemből. De előtte, hogy órákon át ölben kell rázogatni Zétit, kikészít. Férjem meg már csak a gyerek szórakoztatásáából veszi ki a részét. Ma a konyhából arra mentem be, hogy a gyerek nagyon nyöszörög, közel a sírás. Kérdem, miért nem ent oda hozzá, simogatta meg, vagy vette ki megnyugtatni? Hát, mert ő úgysem tud mit kezdeni vele, nála nem nyugszik meg, úgyis én kellek neki. És valóban elaltani képtelen zétit. Ma is kimentem a közértbe, Zétinek aludnia kellett volna. Úgy mentem haza, hogy a gyerek átüvöltötte az apjánbál az egész időt, én átvettem, 5 perc múlca aludt. Férjem valahogy nehezn viseli, hogy az altatás kis sírással kezdődik. Ebből ő azt vonja le, a ygerke nem álmos, akkor csipogok, zörgök neki, meg lóbálom. Na így hogy aludjon egy gyerek? De nem örülnék, ha emiatt, hogy nála zéti még sosem aludt el, teljesen lepasszoljon nekem minden nyűgösebb percet.

Anyaság érzése: kettős. Valahogy a terhesség alatt olyan természetes volt, hogy egy baba van a hasamban. Most meg hihetetlen, hogy ez a picúr a hasamban volt. Olvadozok tőle, és nagyon örülök, hogy van. De nem tudom egyszerűen a terhességemmel összekötni. Hülye vagyok nagyon?

Gabi, örülök, hogy az olajozás bejött a koszmóra. Így mi sem vettük meg a babe-t. Órákig az olajat még sosem hagytam zéti fején, majd holnap.

She, tök jó, hogy hírt adtál magadhoz. Írhatnál bővebben a szülésedről, a mindennapjaitokról. Persze ha van időd, és energiád.

Pumi, átjött a leveled. Nagyon kis tünemény Azurra. És azért van ott művészi kép is. :)
Vendég

o'hara: eleinte nálunk is ugy volt, hogy a párom nem tudta megnyugtatni Zénót. Ha már egy kis hangja is volt a babának, már adta át nekem. Aztán azt látta az egyedüli megnyugtatási módnak, hogy nekem mondta,hogy tegyem cicire, majd nem sir.... Dehát ha épp előtte evett, akkor nem az éhség a ludas...
Aztán elmagyaráztam neki finoman, hogy meg ne bántsam a lelkét, hogy türelmesnek kell lennie, és nem azt várni, hogy csak hozzászól,és attól megnyugszik a picur. Szerencsére ma már ott tartunk,hogy napközben már ő is meg tudja nyugtatni. Az éjszakák az enyémek továbbra is. De szerencsénk van, mert Zénó baba nagyon keveset sir
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára she76 2010.01.14 10:54-kor.

Kép
she76

Én is próbálom szépen mondani neki, és elmagyarázni hogyan altasson, de eddig nem jött össze. Igazából szívesen csinálok mindent a baba körül, csak néha igényelem, hogy segítsen. És olyankor rossz, hogy nem magától teszi, illetve úgy érzi, neki úgysem megy, csináljam én. Szerencsére nekünk is keveset sír Zéti, csak az estéink gázosak, de akkoe is azért sír, mert velünk akar lenni kézben, meghatározott pózban. Ekkor a férjem is kiveszi részét szépen a dologból, hisz ekkor szórakoztatni kell a picúrkánkat, csak napközben nem tud vele mit kezdeni, amikor nem szórakoztatni hanem altatni kell.

Lányok hol érdemes olyan játékot venni kiságyra, ami nem zenél, hanem mondjuk csörög, és keresztbe a kiságyba lehet felkötni. Arra gondoltam jó lenne valami ilyesmi, amit idővel el tud érni, tud lökdösni, és fejleszti, hogyan használja a kezecskéjét. A csörgő zenélőjét imádja, jár keze lába, és gagyog neki, ezért gondoltam, jó lenne olyasmi, amit el is érhet, érezze, hogy a kalimpálása miatt mozog a tárgy. De ilyesmi a teszveszen sem nagyon van.
Vendég

O'hara, szerintem tök normális, amit érzel, nekem is vannak hasonlóak, az az igazság, hogy én egy nagyon jövős-megyős, hyperaktív csaj vagyok ( a férjemmel együtt ), és terhessen csak élvezetem a vele járó szépségeket, elképzeltem egy idilli képet, apa, gyerek meg én, aztán mikor megszületett, az első hetek :shock: :shock: :shock: .
Valahogy nem erre számítottam, mindenki csak a szépet meséli el, mert ugye az emlékek megszépülnek, viszont az is igaz, hogy akkor abban az idilli képben sem tudtam elképzelni, hogy ennyire lehet szeretni....
Imádom, imádom, imádom :D
Azért még mindig türelmetlen vagyok néha, de majd alakul...

Judy, majd mesélj, hogy vált be a pihiszék! :D

She76, örülök, h nem én vagyok egyedül új, kicsit kívülállónak éreztem magam... Amúgy nálunk dettó az a helyzet, mint nálatok, ha Dominik nyűgös, apa azonnal a cicimre tenné, amivel persze fokoztuk a hasfájását eleinte, mert még az előző adagot sem emésztette meg szegény! :?

KépKép[/url]
domi06

Domi, remélem, hamar elmúlik a kirekesztettség érzése, vagy már el is múlt! Szívesen látunk itt mindenkit, az a jó, ha minél többen tudjuk megosztani egymással véleményünket, gondjainkat, tapasztalatainkat, és igyekszünk segítséget adni egymásnak a tanácsainkkal.

Este két etetést mértem. 3óránként 40-40-et evett Zéti. Az utolsó után viszont több, mint 4 órát aludt. Magától aludt el (ilyen sem fordult este el elő mostanában). Ezek alapján nem éhes, szóval csak nem azért eszik keveset, mert elfogyott a tej, nem? Hisz akkor üvöltene, hogy éhes, és tuti nem aludna el magától 4 órára. Reggel evett 90-t és 120-t. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből, megeszi-e a szükséges napi adagját? A Nutrilon viszont sajna újra előhozta a nehéz puki gondot, reggel arra ébredt fel szegény sírva, hogy nem megy olyan könnyen. Így nem is adom minden kajcsihoz úgy döntöttem. Azt hiszem Lemon írta, hogy mérleg paramami lett (nem nyílik meg a mail-em, nem tudok utánanézni). Remélem most a mi esetünk kicsit megnyugtat. Nem működhet minden baba a nagykönyv szerint. Viszont már Zéti is 5 kg-os, ami szép gyarapodás, hisz ma 7 hete jöttünk haza 2980 g-mal.
Vendég

Sziasztok
Most az elmúlt 2 éjszakánk jó volt, tegnapelőtt este 8-kor fürdés vacsi és 9-től 4-ig aludt, és utána 1/2 7-kor kelt, tegnap este 1/2 8-kor fürdés (nagyon nyűgős volt azért hoztuk előbbre) vacsi és 8-tól aludt 2-ig, majd 4-kor kelt és reggel 8-ig aludt.

Tudjátok lányok, hogy nekem a Joakim a 4. fiam nagyon jó érzés átélni újra ezeket a dolgokat.
Amikor még a Joel nem volt meg, sokat gondoltam arra, hogy milyen lenne megint egy babával, és most tessék egyszerre 2 babával kell lennem, ez felér egy iker párral, bár csak 10,5 hónap van köztük, de 1-2 év múlva olyan lesznek mint azt ikrek.

Holnap megyek az aneszteziológushoz és jövőhéten műtét.

manocskak

Csajok, nem tudom, h ezzel mondok-e bárkinek újat, de tegnap elkezdtem inni a lakoherb teát, mert változó a tejcsi, mikor fáradt vagyok igen csak megcsappan, de a lényeg, iszogattam napközben, még sose fájt ennyire szegénykémnek a pocija, mint most, és egész álló nap, éjjel. :?
Utánanéztem a neten, nagyon sokan panaszkodnak ugyanerre!
Ti isszátok???

KépKép[/url]
domi06

O'hara Gombinak és nekem is bevált a Melinda által adott ötlet, hogy kamilla teával készíteni, ill. adni a tápszeres vízhez, és sokkal könnyebb a babáknak :) én tegnap pl. kamilla helyett mecsek baby teával készítettem tápszert, mintha gépfegyver ropogása, olyan sorozatban jöttek a pukik a pelusból :)

Domi igen, a laktoherb okozohat ilyet :( én mecsekre váltottam, de védőnő szerint még jobb a naturlandos fitolac tea. Már megvettem, de nem próbáltam, most teamentes hetet tartok, jelenleg sört iszom esténként :)
Nem küldtél privit... nem is szeretnél szerepelni a táblázatban?

A mi éjszakánk is most nagyon jó volt, 10től 3/4 4ig hagyott aludni a gyerekem, ilyen már hetek óta nem fordult elő. Nem bánnám, ha a 3 órás ébredések kicsit ritkulnának.

She örülök, hogy jelentkeztél! Még jobban örülnék, ha kicsit sűrűbben néznél be hozzánk írásilag :) Ezúton is gratulálok Zénóhoz, ezek szerint itt a fórumon Ti vagytok a másodikok, akiknek egyik uh-tól a másikig lett lányból fiú.

Üdv. Gabi
Vendég

Manócskák meddig kell kórházban lenned? Addig hogyan oldjátok meg a picik ellátását, hiszen Te még szoptatsz.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi
Szerdán fekszem be, de a dokim azt mondta, hogy haza is mehetek és csak csütörtökön a műtétre feküdjek be, pénteken reggel meg haza is jövök.
De azt is mondta a dokim, hogy bent lehet velem a Joakim. De inkább az előzőnél maradok, ha lehet. Meg itthonra fejek le tejet és lefagyasztom amit aztán a párom oda is tud adni neki, mivel a műtét napján mivel altatva leszek 2 órát nem szoptathatok ébredés után.

manocskak

Melinda, küldtem tegnap privit, nem tudom, miért nem ment át, elküldöm akkor itt:
Dominik baba, 2009.12.06-ra volt kiírva, de 02.-án érkezett, 3200gr, 50cm, pécsi vagyok, 28 éves

KépKép[/url]
domi06

Melinda, küldtem tegnap privit, nem tudom, miért nem ment át, elküldöm akkor itt:
Dominik baba, 2009.12.06-ra volt kiírva, de 02.-án érkezett, 3200gr, 50cm, pécsi vagyok, 28 éves

KépKép[/url]
domi06

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?