Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Most találtam rátok, és ha nem bánjátok, jönnék közétek.. Eredetileg a 2010. márciusi babák topikba írtam, de ott volt topic-költözés, meg minden, és most nem sokan maradtunk.

Második babát várjuk, ahogy a vonalzóm is mutatja, kisfiú lesz ő is, és a 31. hetet fogom mindjárt betölteni. :)

Igyekszem visszaolvasgatni és kicsit megismerni benneteket!

Kép

Kép
monccs
 
 


Red,

a 32. héten van az utolsó genetikai uhu. ezt követően ahogy a kiskönyvhöz csatolt tájékoztatóban is van 2hetente kell járni dokkerhoz és védőnőhöz is, a 38. héttől pedig hetente.

kép nincs, sietett a doki mert elhívták szülni, és már csak engem nézett meg.

Monccs,

üdv közöttünk.

Kép
gota79
 
 


hm. nemtom, nekem nem kell 2 hetente járni. sőt: önszorgalomból mentem vissza múltkor a 4. helyett a 3. héten... és a következőig is 3 hét fog eltelni- nem mondta hogy hamarabb menjek :?
a védőnőhöz is 3-4 hetente kell mennem, nem sűrűbben.
:shock:
na mind1
(majd a 36 héten lesz az első nst a védőnéninél és onnantól heti 1 alkalommal ismétlés...)

monccs, szió :)
látom, h pest megyei vagy. melyik kh-ban fogsz szülni?

Kép

Kép
redwings
 
 

 
 

Sziasztok!

na itthon vagyunk végre! 4napos apulátogatáson voltunk. Nagyon jó volt!!!! Na a lényeg:
ugye hétfőn 10:10re volt időpontunk, bőven időben megérkeztünk, nagyon kedvesen fogadtak minket. Hajszálpontosan 10:10kor szólítottak. A drnő elég határozott jellemnek tűnt, de a viselkedése abszolút nagyon kedves és megértő volt. Megmutattam a leletemet és mondtam, hogy már annyi helyen voltunk, de senki nem látott semmit és mindenképp javasolták a genetikát->amniót. Erre a válasz -leletekből előbukkant-, hogy azt meg minek Önnél??? Tökéletes a kombinált teszt és már 5 jó szonográfus is megnézte és senki nem talált semmit. Tehát előre megmondta, hogy minden okés lesz. Felfeküdtem a vizsgálóasztalra, és meguhuzott nagyon alaposan, az összes ujjacskáját kezén lábán megszámoltuk, füleit megkukkoltuk, stb. Hihetetlen jó minőségben "moziztunk". Komolyan még a 2dt is úgy láttuk, mintha 4 lenne, csak monoban.
Azt mondta, hogy ennek a gyereknek semmi baja, sőt, szép hosszú combú csajszink lesz! és átkapcsolt 4dre és együtt gyönyörködtünk a picurban.
Annyira boldog vagyok most hogy csak na!

És a tegnapi nap jóhíre, hogy nem volt emelkedett a cukrom! 5,8lett ami nagyon szuper! ez a terheléses és az éhgyomori pedig 4,9! Annyira boldog vagyok!

Üdv köztünk Monccs!!!! Hű, te is nemsokára fogsz szülni! Van már nevetek? Spontán jött a baba?

Gota, jaja, valami van, hogy 2hetente, nekem anno megvoltak az időpontjaim ha így visszagondolok, de mivel a végét kórházban töltöttem, így ingyenes lett 8) :shock: :cry:

Kép
Kép
onlány
 
 


de zizi vagyok, a vonalzódon ott figyel a neve a babának :shock: :oops:

Kép
Kép
onlány
 
 


Onlány:
na ugye!
:lol: 8) :roll:
örülök, hogy végre megnyugodtál!
képetek van?

Kép

Kép
redwings
 
 


Redwings: szia! Érden lakunk, de az Istvánban fogok szülni. (Legalábbis remélem, hogy nem félúton a kocsiban :) ).

Onlány: háát, azért a mindjárt túlzás. :) Bár már nagyon szivesen fognám a kezemben.. Meg olyan kíváncsi vagyok, hogy a nagyobbacska fiam mit szól majd hozzá.. Ráadásul számomra nagyon pozitív volt az első szülésem, szóval már vágyom a szülés élményére is..
Egyébként a baba spontán jött, bár előtte áprilisban volt egy spontán vetélésem is, ki tudja miért..
Gondolom, már százszor leírtad, de lusti vagyok visszakeresni, nálatok spontán jött?
Olvastam a kálváriádat, egyszerűen nem értem, hogy miért kell riogatni a kismamákat, és miért kellett Veled úgy bánni, ahogy.. Van egy barátnőm, novemberben szült Svájcban. A két ország terhesgondozása, szüléslevezetés és gyermekágyas ellátása ég és föld.. Ott emberszámba veszik a kismamát, külön hálálkodás nélkül is..

Gota: orvosa válogatja, hogy milyen időközönként nézi a kismamát az utolsó időszakban, persze ha magánrendelésre kell menni, az nem olyan kifizetődő.. De a lényeg, hogy jó kezekben légy!

Kép

Kép
monccs
 
 


hát igen, egy szikla esett le a szívemről, de túl vagyok rajta és senki nem hozhat ki a sodromból :D :roll: legalábbis remélem......
[quote]L írta:egalábbis remélem, hogy nem félúton a kocsiban
:shock: nekem is ez a rémálmom.... bár elvileg programozott lesz, de akkor is. Vagy esetleg egy jó kis bkv sztrájk és... na befogtam a csőröm, nem beszélek badarságokat.... Mindenki időben a szülőágyon lesz!

Nos, hát nekem mindig is problémák voltak a progeszteron szintemmel, így tudtam, hogy clostyt kell iratnom, csak ugye azt nem igazán hajlandóak felírni csak úgy... De nagy szerencsém volt, mert lyukat beszéltem -egy kis túlzással- a dr hasába és felírta. Sőt, nem akart se vérvételt se uhut, hogy hogy áll a petém, de az is lett a végén 8) és sztk alapon. Végül rögtön, az első hónapban sikerült a kis drágám!

Már a 1,5éves nővérkéje várja nagyon. Előbb az uhu képeket puszilgatta :) annyira aranyos! Remélem így is marad és nem tör elő belőle a féltékenység.

Na egen,.... Svájc... meg Mo.... össze se lehet hasonlítani.
Sajnálom a vetélésed :(!

Red, igen van képünk de még mindig nem tudom feltenni a netre, na majd apájára jól rápirítok :lol:

Monccs, te merre laksz? Én is Pest megyében :wink:

Kép
Kép
onlány
 
 


Onlány: Érden lakunk. Ti?
Én csak azért parázok a kocsiban szüléstől, mert nem szeretnék hamar elindulni a kórházba, és hát Danit valahová tenni kell, ami azt jelenti, hogy jó esetben fél óra alatt anyáméknál vagyunk vele, és onnan még félóra a kórház. Igen, és ilyenkor jön be, hogy ha nappal megyünk és dugó van, és .... Na de tényleg, mindenki időben a szülőágyon lesz, nagyon kevés esetben szokott autóban szülni az ember lánya.. :)
De édi, puszilgatta a képeket? :) Dani meg mindig kérdezgeti, hogy majd játszik-e vele a baba, eszik-e túrórudit, meg ilyenek. Múltkor megnézte a ruháit is, és már meséli másoknak, hogy vannak a babának ruhái is, mert fázni fog.. :)

Ti attól nem féltek, hogy mi lesz a nagyobbal, amíg a kórházban leszünk? Az én fiam mostanában lett anyás (mikor máskor). De azért bízom benne, hogy menni fog nélkülem is nagyobb probléma nélkül.

Kép

Kép
monccs
 
 


no-no, csak ne filózgassatok a félúton szülésről :!:

monccs: hát igen, mi is tartunk attól, hogy miként éli majd meg a nagyobb, míg én a kh-ban leszek, mert ő is naggggyon anyás... :roll:

úgy fogjuk majd megoldani a "felügyeletét" hogy - mivel nagyon jóban vannak és össze is vannak szokva - anyukám vigyáz majd rá napközben minálunk, de hazaviszi őhozzá fürdés/alvásra.
mondjuk nekünk mázli, hogy anyám is itt lakik a lakótelepen 5 percnyire, tehát ha majd rácsörgök hogy indulunk, akkor hamar itt tud majd teremni.
a kh-ba nem hozzák majd be hozzám :? előre félek, hogy miként fogom kibírni nélküle napokig (mindjárt bőgök a gondolattól is :cry: )

Kép

Kép
redwings
 
 


Monccs, én Dunaharaszti vagyok. Tősgyökeres :wink: Szóval közel hozzád, ahogy a pannon reklám mondaná... Amúgy meg Dömsödön élek férjurammal és lányzómmal immáron 5éve, de áruljuk a házat! Nem nagyon szeretünk itt lakni....

Érdekes, én nem tartok attól, hogy mi lesz a lényommal, inkább "csak" nagyon hiányozni fog, de úgyis mindennap fog látogatni az apjával! Amúgy meg apa nagyon ügyes és talpraesett, sok kismama megirigyelhetné! Még én is :oops: ráadásul Liza nagyon apás, tehát jó kezekben lesz. Nem beszélve arról, hogy anyósom a szomszédban lakik és állandóan megrendeli Lizát :twisted: :twisted: :twisted: Tehát nem idegenek egymásnak. Mondjuk nagyon jó, hogy van és lesz segítségem!

Igenis Red :!: :wink: Neked is szerencséd van akkor! És nálatok Monccs, hogy lesz???

Min filóztunk apjával.... szerintetek hogy oldja meg az a szülő azt, hogy eljuttassa időben és értemenjen időben az oviba a gyermekéért, akinek nincs segítsége????

Anyós kindertejszeletet süt holnap :shock: kár hogy nincs kínlódós szmájli fej :shock: :roll:

MEgint kínait csináltam, nyaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm! Isteni lett! Enyhén csípős és mhhhhh

Kép
Kép
onlány
 
 


csajok, iwiwen fennt vagytok?

Bejelentkeztem jövő szerdára dr.hoz. Most már 2hetente kell járnom! Mert ugye speckó eset vagyok. Először megilyedtem, hogy havi 20.000 lesz a dr költségem, de jó fej volt és azt mondta, hogy egy hónapban csak egyszer kell fizetnem. Huh, még szerencse.

Kép
Kép
onlány
 
 


én vagyok viven :wink:

Kép

Kép
redwings
 
 


én is én is priviben megírom...ha :oops:

Kép
Kép
onlány
 
 


Az én uram totál be van parázva, hogy mit fog csinálni Danival, míg én kh-ban vagyok. Egyből modta, hogy hívja anyósomat.. Mondtam, hogy anyáméknál jobban elvan Dani, mert anyámat és apámat imádja, anyám főztjét mindig megeszi, és ott laknak a bátyámék, ahol 1,5 éves a kisfiú, akivel nagyon jól eljátszanak. Szóval végül abban állapodtunk meg, hogy 1 nap anyukáméknál, egy napra jön anyósom, és minden nap meglátogatnak engem. Soha nem volt még tőlem napokra távol..

Onlány: és merre szeretnétek házat nézni?
Anyósod olyan lehet, mint az enyém.. A gyereknek kizárólag csak süteményt kell ennie.. Minden második hétvégén ott vagyunk náluk, és ahogy odaérünk, már tömi is sütivel. Dani egész nap nem eszik mást, csak sütit. Hiába beszélek neki. Anyós szerint ez rendben van..
Kínait csináltál???? Hűűű, akkor majd némi recepttel megdobhatnál, én még soha nem csináltam, de szeretjük!

Oviba jutós kérdés: szerintem ezek a gyerekek kénytelenek hamar felnőni és egyedül menni oviba.. Persze csak ha nem kell nagyon forgalmas úton menni..

Én is iwiwezek.

Ja, és onlány, tök rendes a dokid, hogy nem kell minden vizsgálatnál fizetni.. Az tényleg kemény lenne..

Kép

Kép
monccs
 
 


Sziasztok!

nos itt, újra a fedélzeten. Ma apája dolgozik, úgyhogy hehe garázdálkodhatok, már amennyire Liza engedi...

Moncs, jah nehogy sértődés legyen a vége->jó így ez a variáció, bár szerintem is a szüleidnél jobban ellenne....
Na eggen, anyós... már rászólok, de csak előttem nem csinálja, ha ott vagyok és azt hiszi nem látom akkor is csinálja azt pl hogy összevissza tömi minden cuccal a gyereket. Nem igaz, hogy el kell magyarázni neki mindent. A férjemmel ugyanezt csinálta és csak húst hússal volt hajlandó enni, hát én leszoktattam erről! Mert ha valami nem kellett azt mondta, hogy mit főzzek és megfőzte és ugye ezáltal mindig az volt, amit szeretett volna. Lizával ugyanezt csinálja. Meg tudnék mesélni....
Nekem van két házam Dunaharasztin, de gyakorlatilag egyben sem tudok lakni.... ill. tudunk... Anyutól kaptam egyet és a mama meg most iratta ránk (egymás mellett van a 2) anyumék a mamáéba laknak, de a másik házat ők akarják elfoglalni, belefáradtam már a harcba, menjenek oda, csak legyen már valami.... ja azt a házat már 11éve csinálják.... no comment. De úgy kirakom őket onnan hogy csak na. Nálunk sajna nem egyszerű a szülőkkel, de nem nyavalygok....
ezt a házat az apeh 2004ben 16mftre becsülte, és most engedtük le az árát 3adjára így 11,9ért kínáljuk. Ennél lejjebb nem megyünk, mert egy hatalmas telek van hozzá és 190nm a ház.

Red, megvagy! Milyen helyes a csajod!

Gota, látom ti is szerettek utazgatni!!!!!!!!! Mi is!

Itt áll Liza mellettem és vigyorogva kiabál, hogy anya :shock:

Kép
Kép
onlány
 
 


Monccs, ne is mondd!

Ádáz harcaink vannak anyóspajtival a gyerek tömése okán. Mintha még nem nevelt volna fel 2 gyereket :shock: (amúgy is az a játék megy anyósnál, hogy lépten-nyomon megpróbálja aláásni az anyai tekintélyemet, már nagyon unom.)
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Panna amúgy is hajlamos a székrekedésre, nagyon oda kell figyelni alapból is nála, de ezt -valamilyen számomra rejtélyes okból - képtelen figyelembe venni az a *köhömmm: csillagos jelzők sora...*
Volt már rá példa, hogy fél napos otttartózkodás után két hétig küszködtünk, mert a kislánynak kijött az aranyere miattuk! :shock: :twisted: :cry:
na azóta az van, hogy vagy csak azt eheti náluk amit mi viszünk (ebből persze sértődés van), vagy valamelyikünk ott lohol a nyomukban és kikapkodja a csaj kezéből a töménytelen mennyiségű vackot amit bele akarnak tukmálni, mondván, hogy : dehát úúúúgy szereti...!
egyszerűen nem értem, hogy felnőtt emberek miért nem képesek felfogni, hogy ezzel szenvedést okoznak a kisgyereknek?

onlány:
a kínai receptet éééén is kééérem, léccci :oops: :D plíííz

Kép

Kép
redwings
 
 


Onlány:
beelőztél :lol:

köszi a dícséretet! muszáj vagyok folyamatosan felnyomni a sok képet, mert a távolabb élő rokonság/barátsereg állandóan rágja a fülemet.
Lizád is nagyon édes! jajj, olyan szép szőke mint egy baba! egyszer azt álmodtam, hogy szőke kislányom született (ami meglepő mert világéletemben CSAK fiút tudtam elképzelni magamnak) és azóta elolvadok a kis szőkéktől :oops:

Kép

Kép
redwings
 
 


[quote]l írta:épten-nyomon megpróbálja aláásni az anyai tekintélyemet
egyetértek! Nálunk is ez a helyzet, sőt tovább megyek, és tanácsot kérek...
szóval minden egyes nap megrendeli tőlünk és ha nem engedem sértődés van. Sőt ha jön valaki, mármint olyan személy, (hogy is mondjam.... nagyon vallásosak és hát mi nem vagyunk azok és az ismerőseik előtt nem tudom hogy kifejezni, de nem akarnak szégyenben maradni, ezért minket nem invitálnak, csak a Lizát, mert őt még majd be lehet fűzni) aki a "barátuk" és villogni akarnak Lizával (ezt úgy kell érteni, hogy "az őőőő unokájuk" és nem a mi lányunk.... érthető?) persze nélkülünk és tudják, hogy nem szívesen engedjük át ilyenkor. A csel ilyen esetben az, hogy felhív, hogy ugye ekkor és ekkor átjöhet Liza. Persze előre, de ez már gyanús.... na Mindegy... nem tudom, hogy hogyan kezeljem le ezt, mert nagyon sértődős és bosszúálló és én szívok mindig...

Kínai az saját recept, apa azt mondta, hogy lassan kiadhatok egy receptes könyvet, majd leírom csak üvölt velem a gyerek

Kép
Kép
onlány
 
 


Na, úgy látom akkor Ti is tudtok hozzátenni a "milyen anyós ne legyek" történethez..
Anyósról még én is tudnék mesélni.. Érthetetlen, hogy egy egészségügyben dolgozó ember hogyan tud ilyen butaságokat elkövetni.. Áhhhhhhhhh!

Onlány: huh, kicsit bonyolult ez házas történet.. Szóval ha van 2 házad, akkor mindkettőt eladni és egy újat venni a cél, jól értem?

Red: hogy a fenébe nem érti meg anyósod, hogy a gyereknek milyen komoly problémákat okoz az össze-vissza töméssel, amikor már egyszer aranyere lett ilyen piciként???? Én letiltanám mindenről, ha sértődik, ha nem.. Fúú, mennyire így van nálunk is.. Süti, csoki, édes lónyálak, amiben gyümölcstartalom 3% és cukor 40%...

Mi az, hogy megpróbálja aláásni az anyai tekintélyedet??? Ezt meg hogy gondolja??? Éppen azt kellene erősítenie.. Én azt hittem, hogy másnak normális anyósa van..

Onlány: szerintem anyóssal meg kellene egyezni, hogy mikor megy oda Liza, és mikor van veletek. Legyen valami rendszer, amihez mindenki igazodik. Ti vagytok A CSALÁD, nem boríthatja fel úton-útfélen a rendszert. Bár szerintem ezt apának kéne felvezetni, hisz mégiscsak az ő anyukája.
Én olyan heti 2 alkalomba belemennék, de a többi idő legyen a tiétek Lizával.

Kép

Kép
monccs
 
 


onlány
Örülök, hogy jól vagy már, de ne rontsd el a kedved azzal, hogy folyton anyóson agyalsz :lol:
monccs
Azt hiszem még nem üdvözöltelek. Most szeretném megtenni. Üdvözlet köztünk. Kicsit irigyellek, hogy ti Red-el már rövidesen babáztok, mi meg még jócskán előtte leszünk :lol:

Nálunk hírek: Voltam a védőnőnél, aki már 2 hetente rendel be Tanácsadárs, hogy miért nem tudom, közte meg házhoz jön. Szóval heti 1 alkalommal találkozunk. 26-án megyek a dokihoz, UH-ra nem tudom mikor legközelebb.
Beindult a babaszoba elkészítése. MA jönnek a bútorszállítók és elviszik a bútorokota, ami annó csak azért lett betéve a 3. szobába, hogy ne álljn üresen. Február első hetében festés, aztán laminált padló és öjhet a berendezés. Hétvégén akarun elmenni megrendelni a kis szekrénysort meg egy heverőt a szobába, illetve kiválasztani a laminált padló színét.
Közben az apróságaink gyűlnek. A vaterán vásároltam kis rucikat. Nagyon tündériek és mindössze 5000 Ft volt egy doboznyi ruhácska. Több, mint 30 darab. :lol: Nagyon cukik.
MA mentem dolgozni és a büfés nénitől meg kaptam ajándékba egy cumisüveg termoszt. Annyira aranyos, azt mondta eddig babonából nem kaptam semmit, de most már lehet :lol:
Amúgy most jól vagyunk, lekopogom gyorsan, de nem szúr sehol, nem fáj semmink.
Még 2 hetet dolgozok és pihi :lol:
Mindenkinek további szép napot! :lol:

Kép
domi001
 
 


jaj félreértetted Monccs! Ez amiben most lakunk ez a férjemé. Ezt akarjuk eladni és visszaköltözni Harasztira :)

Anyós ügyben már volt ilyen moegmozdulásunk és azóta lett csalfa, hogy hátulról kerül meg mindent, úgyhogy nem is tudjuk, sejtjük, hogy mit akar mert ő már előre elkérte, csak mikor rájövünk akkor közli a dolgokat. Amúgy mondtam neki, hogy szeretnénk mi a szülei lenni... erre csak az jutott el a tudatáig, hogy elakarom szakítani a gyerektől és sírt. Mondtam neki vagy 5ször hogy nem erről van szó, de ezt szajkózta. Aztán felálltam és mondtam a férjemnek, hogy menjünk innen, mert úgysem képes megérteni és azért még azt is mondtam mielőtt felálltunk volna, hogy lehet a fiát a sírással megtudja hatni, de engem nem. Mármint a műkönnyel.

Szia Domi, de rég voltál itt!
Hogyhogy hetente?? Ez nekem magas! Jaj de jó, hogy ti már itt tartotok! Mi majd fizu után ha minden igaz.... Képet kérünk majd.

Sikerült elaltani a kiscsajt, jupppi! Mindjárt teszek fel kínais recepteket, ami gyorsan megvan!

Kép
Kép
onlány
 
 


domi:
tök jó lehet a kis szobát készíteni! :) a vaterán tényleg ki lehet fogni jó dolgokat - neked is el tud lágyulni a szíved egy-egy édes kis holmi láttán? :wink:
hahh, mekkora jó, hogy a mi védőnénijeink lustábbak :lol: nem tom mit kezdenék, ha egyfolytában itt toporogna a küszöbön, vagy nekem kéne rohangálnom hozzá - már így is elég nehézkes megoldani néha, hogy P-val mi legyen míg én nődokinál/védőnőnél sb vagyok (és most megint megsűrűsödnek a dolgok :? : jövő héten kedden vagy csütörtökön labor, ráköv héten kedden nst, azzal másnap át a dokihoz... előre utálom a sok sorbanállást :evil: )

azt a 2 hetet mostmár csak láblógatva gürizd végig ;)

monccs:
hát ez nem fér az én fejembe sem bele, hogy MIÉRT nem képes felfogni hogy ezzel rosszat tesz?!?!?! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
redwings
 
 


Domi! Szia! Ne aggódj, gyorsabban megy majd az idő, ha a kis szobácskát fogjátok csinálni. Képet kérek majd! Én is elkezdem a jövő héten a rendezkedést..
Jézus, mit akar az a védőnő, odaköltözik hozzátok??? Én eddig kétszer találkoztam vele.. Mindig azt mondja, hogy hívjam majd, de én nem hívom. Ő meg ilyen "gyakran jön". :)
Büfés néni aranyos! :)

Onlány: éreztem én, hogy nem értem a ház dolgot.. :) Szóval vissza Harasztira. Az jó, az tényleg közel is van hozzánk. :)
Fúú, anyósod tényleg nem egyszerű... Műkönny.. Áhhhhhhhhhhhh..

Red: tényleg, hogy oldod meg, hogy ennyi vizsgálatra el tudj menni? Viszed magaddal, vagy valaki vigyáz rá? Lassan nekem is el kéne gondolkoznom, mert Dani nem fogja kivárni mellettem nyugiban az nst-t, meg a dokiknál való várakozást (uh..stb)

Kép

Kép
monccs
 
 


domi,

tök jó, én is már csak 2hetet dolgozok. ma voltam védőnőnél, szerencsére minden oké. 4 hét alatt 1,5kgot híztam, így most minusz 4,5kgnál járok.

Kép
gota79
 
 


én eddig összesen 10 kg-nál járok :oops: végülis nem csoda, mert eszem, mint a gép (férjem szerint zabálok, mint egy anyakoca :lol: )

monccs: hááát... ha csak lehet leadom anyámnál megőrzésre, vagy apájára hagyom ha épp sikerült úgy kisakkozni az időt(merthogy a Zzuram tanító és vannak napok mikor később indul, meg olyan nap is mikor haza tud jönni a lukasórák között. vagy volt már olyan is hogy bevittem a lányt hozzá suliba)
muszáj vagyok megoldani hogy ne jöjjön velem, mert fehérköpeny-szindrómás, mióta 10 hetesen megműtötték :( nem heverte ki szegénykém...
de enélkül sem szívesen vinném magammal, pl rendelőbe beteg emberek közé stb... akkor már 100x inkább kikunyerálom anyámnál, hogy oldjuk meg valahogy vele a felvigyázást.

Kép

Kép
redwings
 
 


Gota: mínusz 4,5 kg?????

Én plusz 6kg.. Nyomom a tornát rendesen, hogy ne szálljon el a súlyom. De én is zabálok.. Mindent.. Sokszor többet eszem, mint az uram.. :oops:

Red: szegény drága, 10 hetesen műtötték.. :( Megkérdezhetem, hogy mi volt az ok?

Kép

Kép
monccs
 
 


:lol: hehe, én csak eszem és semmit nem tortázom (kivéve hancúrkodás és P ellátása 8) )

megkérdezheted, szerencsére semmi igazán komoly dolog. Polydactiliával született, ami az ő esetében annyit jelentett, hogy plusz 1-1 ujjperc lógott kis kocsányon mindkét kisujjáról (ezekben idegek, erek, inak is voltak, még picinyke köröm is nőt rájuk.)
Ezeket szedték le neki a flór f kh gyermeksebészetén.
Nem hagytam jóvá a mélyaltatást, csak gázzal kábították, és mivel azonnal tudott szopizni ahogy magához tért, nem kellett bennmaradni vele éjszakára... de így is megviselte az egész, mert előtte ugye volt több laborlátogatás és vércsapolás, meg utána is, plusz varratszedések stb...
na azóta ha orvosi közegbe kerül, azonnal vészriadóra kapcsol a kis idegrendszere, de pl az én fehér fürdőköntösömet is anyámra kellett hagyományoznom, mert szabályosan félt ha meglátott benne.
:( hát ez van. pedig reméltem hogy kinövi...
minden oltás egy élmény :cry:

Kép

Kép
redwings
 
 



Kép

Kép
redwings
 
 


jó reggelt!

Nincs hang a gépemen :shock:

Jaj én a mérlegre nem mertem ráállni.... :oops: Gyűlölöm teljes szívemből! Bár eddig az utolsó mérés óta nem volt súlygyarapodásom.... De ennek már több mint 2hónapja és ugye itt voltak az ünnepek.... No mind1. Amúgysem vagyok az az anorexiás típus.....

Tegnap annyira felb@szta az ember az agyvizemet.... Van egy újjabb háziállítunk már hónapok óta és nem tudjuk megfogni. Berámolt a speizba mindent és még a hűtőt sem érem el akkora a kupac. Már káromkodtam is ezért.... Erre észrevettem 2vézét, amit a kollegáktól kaptam, mikor gyesre mentem ill az esküvőnkre. Kihoztam, mondom neki nehogy visszavidd, mert ez törékeny és számomra sokat jelent. Errre kb fél óra múlva hatalmas csörr, káromkodás. Mondom ugye nem azt rúgtad fel, amit megtiltottam, hogy visszavigyél. Nem szól, csak annyit mond, hogy hagyjam már békén. Erre látom, hogy darabokban hozza a kedvenc vázámat, amit a kollegáktól kaptam. Hát úgy felment a pumpa bennem, hogy kiabáltam vele este és már ott tartottam, hogy itthagyom a picsbe.
Ma mennénk az unokatesójához vendégségbe, de lehet bosszútállok és bejelentem, hogy nincs kedvem menni... Csak az a ciki, hogy az anyukája meg a szomszéd anyóshoz jött látogatóba....
Ötlet bosszúra???? Inkább megtorlásra???

Red, jah az ágytorna sok kalóriát éget.... :wink: úgyis leadjuk szülés után, bár nekem a pocak megmarad... :( Szegény Pannád, de hogy még a te fürdőköpenyed is kiakasztja :shock: :roll: :roll:
Monccs, mit tornázol? Nekem is elkéne kezdenem, mert csak :( Meg úgy tervezem, hogy szülés után rengeteget fogok sétizni a családdal és kirándulni. AMúgy a te 6kgd teljesen jó, hisz már 31hetes múltál! Irigyke!
Gota, te az amnió miatti idegeskedéstől fogytál így le? Szegény! De nemsokára behozod¸;-)
A drim azt mondta, hogy 9-10kg a teljesen normális hízás egy terhesség alatt, pontosabban ennyit "javasolnak" vagy mit mondott.... De jó lenne betartani
Domi, 2hét az hipp hopp eltellik!

Kép
Kép
onlány
 
 


Onlány, remélem azóta kissé lehiggadtál és mégsem küldted el apátokat a sunyiba... nehéz lenne 2 kicsivel az élet apátok nélkül ;)
Ó, a bosszúra rengeteg ötletem van, de a végén azokkal is te szívnád meg huzamosabb távon, szal inkább higgadj le szépen és kérj tőle vmit kiengesztelésül, pl egy jó lábmasszázst, kedvenc filmnézést együtt, vagy mittomén - hátha akad még otthon 1-2 felesleges váza ;) :)

Én is úgy tudom, hogy kb 10 kiló az még okés.
Amúgy meg nem aggaszt túlságosan, bízom benne, hogy majd leszopizza a kispöcsös (legalábbis Pannánál eléggyorsan fogytam, míg szoptattam)
(egyébként itthon szerintem kissé el van túlozva ez a súlykérdés... de ez más tészta)
Én lehet, hogy majd pilatest fogok nyomni itthon, ha lesz időm a két kis csimpi mellett. Majd meglátjuk, mert elég lusta vagyok, ha önmagam gyötréséről van szó :D

Képzeljétek, asszem elhagytam a nyákdugóm 1 részét.
Nem vagyok benne biztos, mert épp csak egy pillantást tudtam vetni rá mert lecsúszott a klotyón.
(Pannával is a 35 héten lépett a távozás mezejére az említett cucc, darabokban, kb 5 nap alatt. Ezután még 2 hetet húztam ki nélküle, teljesen ki lennék egyezve vele, ha most is hasonlóképp alakulna. Misi szerint tökhülye vagyok, de nem szeretném túlhordani Botit. Félek, hogy kiselefánt méretűvé nőne és megszenvednénk nagyon a szülést, hogy szanaszét szaggatna... :shock: Szerintetek is hülye vagyok, igaz?)

Kép

Kép
redwings
 
 


Onlány,

én a terhesség 8. hetétől fogytam először 5kgot, ugyanis volt olyan hét, hogy kijött a reggeli és a vacsora is. tehát csak az ebéd maradt bennem. az amnio utáni 3hét várakozás alatt szintén lement 2kg. így összesen 7 (itt jegyzem meg bőven volt miből). kb. 2hónapja állt meg a fogyás, az előző mérlegelésnél 4hét alatt 1kgot híztam, most pedig szintén 4hét alatt 1,5kgot. de amúgy ez sem én vagyok, hanem szerintem babóca, aki most majdnem 1kgot hízott 4hét alatt. az arcom beesett, fenekemen, combomon lóg minden nadrág. pedig biztos voltam benne, hogy ha más hízik 10kgot, én 20at fogok. a pcos miatt nem gyengén hízásra hajlamos vagyok. szerencsére ez most így jött ki. ha már csak 4kgot hízok a végéig, akkor is jelentős minusszal zárom ezt a terhességet. amúgy szerintem sokat számít a merckformin, amit a pcosra szedek. egy csaj mesélte, hogy ő 10kgot fogyott a terhesség alatt, és ő is szedte végig.

Kép
gota79
 
 


Onlány: férfiból vannak, ha valamit megtiltasz, úgyis megteszi. A bosszúval meg nem mész semmire, hagyd a fenébe, a váza sajna attól még törött, és még jól össze is vesztek. Nem éri meg, az a fontos, hogy most nyugiban legyél. :)
Torna: van egy nagyon gyenge tornadvd-m, ami nem is torna, csak átmozgatás, de amikor azt csináltam, híztam tovább. Aztán megszereztem a Rubint Réka kismama tornát, és azt nyomom, ezzel megállt a hízás. Nem kedvelem RR-t, meg az egész Norbi csapattól kész vagyok, de más tornát nem tudtam szerezni, és végülis jól bevált.

Én Danival hiperkeveset híztam, pedig azt és annyit ettem, amennyit akartam. Ez a teljes terhesség alatt 5,5 kg-t jelentett. Most viszont a 12. héten már plusz 3kg, a 22. héten plusz 5, 24.-en 6. Azóta tartom ezt a súlyt, ami biztos, hogy a tornának köszönhető, mert mindent ugyanúgy eszem (csoki, süti), mint előtte.
Nekem azt mondta a doki az első terhességnél, max 10 kg-t hízhatok, ha túlmegyek rajta, addig fog cseszegetni, amíg vissza nem fogyok a plusz 10-re..

Red: nem vagy hülye! Én is mindig korábban szeretnék szülni. Most is mondtam a fiamnak, hogy két héttel előbb jöjjön, meglátjuk mennyire lesz szófogadó. :) Én türelmetlen vagyok, és már szeretném a kezemben fogni.

Gota: nem irigyellek a kezdeti hányós időszakért.. Egyébként a lényeg, hogy a baba rendben legyen, és ha 4 hét alatt 1kgot hízott, akkor rendben is van. :)

Pénteken voltunk 4d uh-n. Nem nagyon akartam menni, de mivel Daniról is van dvd, legyen a másik babáról is. Hááát, ismét nagyot csalódtam. Az ára 3000-rel több lett, mint a telefonban mondtak, a minőség pocsék, életlen még a 2d-s rész is, gyakorlatilag semmi nem vehető ki. A 4d-t akár a kukába is dobhatjuk, annyira semmi nem vehető ki. Persze szegénykém a végén már menekült, elbújt, úgyhogy aztán már végképp nem lehetett róla képet készíteni. Összességében rövidebb időt töltöttem bent, mint amennyi a vizsgálat ideje lett volna, többet fizettem, csak még azt nem tudom, miért is fizettem egyáltalán, mert semmit nem látunk a dvd-n..
Némi vitába is keveredtünk ott, aztán odadobtam a pénzt, fogtam a dvd-t és se köszi, se viszlát eljöttem..

Kép

Kép
monccs
 
 


sziasztok!

Áh nem vagyok én bosszúálló típus, csak annyira elöntött az ideg, hogy na :oops:

Jaj míg el nem felejtem... Valamit nem értek.... nagyon nagy bátorságot vettem és ráálltam a mérlegre, mit látok, hogy 6 hónap alatt még nem híztam semmit, a saját mérlegem szerint, pedig rendesen eszek. Nem értem hogy hogy lehet ez. Meg kérnék valamit tőletek...
Álljatok a mérlegre a padlón, kövön aztán álljatok a mérlegre úgy, hogy a szőnyegre vagy polifoamra pl a fürdőben, és van e nálatok különbség a 2 mért súly között. 3 mérlegen csináltuk a férjemmel és mást mutatott....

Jaj Gota, ezt mondtad is anno, csak kiment a fejemből.... :oops:
[quote]e írta:lhagytam a nyákdugóm 1 részét.
:shock: :shock: :shock: jaj rohannom kell apa és liza visít

Kép
Kép
onlány
 
 


Onlány:
a kemény padlós súly az "igazi"

Monccs:
:( sajnálom, hogy így jártatok a 4D-vel és nagyon fel is vagyok háborodva!... Igazán szemétség! Megkérdezhetem, hogy melyik becses műintézmény volt ez?
Mi 4d-n csak a genetikai vizsgálat miatt voltunk, "babamoziban" nem. Egyrészt tényleg rizikós, hogy elbújik-e a trónörökös és akkor pénzkidobás mert nem látni semmi érdemlegeset, másrészt meg "csak" a látványért nem nagyon tudtuk kiszorítani az árát
:( (míg az alapos kivizsgálás ugye "muszáj" volt)

Amúgy a mi fiacskánk is elbújós kedvében volt mindkét alkalommal, a lába közén kívül semmit nem mutatott meg magából, az arcát egyenesen befúrta lepénybe és még a kezét is odatette, hogy a feje búbján kívül semmit ne lehessen látni... nem is sikerült normális képet csinálni róla, csak a 12 héten egyet oldalról, de azt is csak 2d-ben mert mire átváltott 4d-re a doki, már el is fordult...
Annyit sikerült megnéznem csak belőle, hogy hasonlóan domború homlokúnak látszik, mint a nővérkéje - aztán persze majd minden csak akkor lesz biztos, ha már itt lesz a karjaimban :D
(huhuhúúúú, nemsoká...!!!)

Mástól is hallottam, hogy a RRéka-féle tornák nagyon jók. Bár engem a hideg kiráz attól a nőtől, de lehet benne valami, hogy ennyien dicsérik. Én terveim szerint egyenlőre maradok a pilatesnél, meg majd megint nekiállok hastáncolni, ha nem húz le egy malomkeréknyi kő itt a köldököm körül :wink:

Kép

Kép
redwings
 
 


onlány: kipróbáltam a szőnyegen és a kövön. Háát, ha vigaszra vágyok, akkor ráállok a szőnyegen. :lol: 6 kg-val kevesebbet mutatott.. Szóval a kövön mérd..

Red: már csak 33 nap... De ha már elhagytad a nyákdugót, akkor szerintem max. 3 hét! :D

Egyébként RR-t én sem kedvelem, sőt férje urát sem. De mivel ezt a tornát tudtam megszerezni, és hatékony is, csinálom. Felülkerekedtem az előítéletemen. :lol: A hangja egyébként elég szörnyű, de mivel akkor tornázom, amikor Dani alszik, így teljesen le van halkítva.. :wink:

Kép

Kép
monccs
 
 


na itt ismét, kemény napom van :shock:
Szóval, Monccs, ez érdekes :roll: :shock: nekem pont fordítva volt az összes mérlegnél, de akkor ez a verzió jobban tetszik, mert a kövön 3-4kgval kevesebb vagyok 8)

Jaj R.R. :lol: az add önmagad1ben milyen visítozós hangja van :lol: :lol: :lol: egyszer néztem és emiatt többször nem! Meg azt kiabálja mindig, hogy: dzjerünk, hogy vagy? :lol: Azt el kell ismerni, hogy nagyon hatékony a tornéja és azért a nő is rohadtul jól néz ki, ha fejére zacsit húz :oops:

Red, akkor nagyon hamar kinn lesz a kicsid, nem várja meg szerintem a 40hetet, juj de izgi!

Nekem a medence csontom annyira kész van, hogy csak na, mintha hónapok óta egész éjjel terpesztenék és úgy maradnék egész napra és fáj.... :shock: Nektek nincs ilyen érzésetek?



[quote]a írta:kkor tornázom, amikor Dani alszik, így teljesen le van halkítva
:D :lol: ez tetszik!

Hné, mi van veled???

Kép
Kép
onlány
 
 


lejjebb vittük a ház árát 13,9ről 11,9re ha így sem kel el, felkötöm magam. Bár eddig 2 megkeresés volt, hogy cseréljük el... Köszi de nem, mert így is van hová menni és végre a hitelt le akarnánk tudni végleg

Kép
Kép
onlány
 
 


:shock: senki? :shock: :?
Na mindegy, gyorsan megosztom veletek az új receptemet!!! Mennyei! Ez egy saláta, amit melegen kell szervírozni. Előbb próbáltam ki és alig ettem belőle, de már gurulok!

szóval minden ízlés szerint megy bele... 2főre kell hozzá egy fej sali, bár az eredeti recept ruccolával írja, de az baromi drága, így én a fejesnél maradtam.... aztán 2-3fej hagyma, amit fejenként 8adolok, kakukkfű, fenyőmag, sonka, balzsamecet és 1-2ek olaj

A sonkát gyorsan megpirítom, majd kivadászom, félreteszem egy tányérba. Aztán beledobom a hagymákat, kissé párolom, mikor látom, hogy mintha elkezdődne az üvegesedési folyamat, rászórom a kakukkfüvet és a fenyőmagot, aki akarja sót is tehet hozzá (mivel én házi sonkából készítettem, így nem raktam hozzá, hisz a hús elég sós). 5percig párolom, illetve egészen addig, míg aranyszínű nem lesz, de semmiképp nem égettt. Egy salis nagy tálba helyezem a salit, rákaparom amit főztem és nyakonöntöm balzsamecettel. Parmezánt szórok a tetejére és mhhhhhhhh jöhet az élvezet!

Kép
Kép
onlány
 
 


huhh, ez durván jól hangzik! 8) , betolnék én is egy adagot.... :wink:

irtó c*r éjszakánk volt és eddig a napunk sem hozott túl sok javulást, nemtom mi ütött a gyerekbe, talán megint a hó zavarta meg. vagy fogalmam sincs, de szegény tisztára ki van bukva, mint amikor a frontok miatt szokott.
nyafog/visít/hisztizik/dühöng - megállás nélkül..... kissé elegem van szegénykémből, meg magamból is :oops: ráadásul olyan durván keményedek(szinte folyamatosan: éjjel meg napközben is), hogy már nem tudom hová tenni magamat.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
valaki állítsa meg a világot, hogy bebújhassak egy sarokba és alhassak egy kicsit :cry:

Kép

Kép
redwings
 
 


Red: nálunk múlt vasárnap volt ilyen hisztérikus nap, hú tényleg kemény.. De hátha a napközbeni alvás segít a problémán. S ha nem, akkor éjjel tuti kialussza, szóval kitartás!!!
Igen, néha tényleg jó lenne egy kis szabadságot kivenni az életünkből..

Onlány:fúú, ez a sali nagyon jól hangzik!! Fénypostával jöhet ide is! :lol: Kínais receptet azóta is várjuk ám!
Házeladáshoz pedig türelem, télen nem dönget az ingatlanpiac. Szerintem márciusban kezd indulni. Legalábbis nálunk akkor kezdtek el jönni az érdeklődők, pedig mi is januárban már hirdettünk..
Ja, medencecsont. Nekem csak ritkán szokott lenni, de nem tartósan és nem nagyon fáj. Nem tudok okosat mondani. :roll:

Kép

Kép
monccs
 
 


télleg, medencecsont:
nekem az nem szokott, csak a forgóim tudnak piszkosul fájni, ha 15-20 percnél tovább fekszem valamelyik oldalamon.
ami izgi, mert mindig is oldalt alvó voltam. háton utálok, most a pocakom is hülyére feszül úgy, meg egyébként se kényelmes. hason meg korábban sem tudtam a cickók miatt.
:shock:
már próbáltam párnával a térdem között, meg minimális magasságú párnán, meg gyúródeszkával a lepedő alatt (hátha a matrac túl puha), de sehogyse jó. :( :cry:

Kép

Kép
redwings
 
 


Jaj Monccs a próféta szóljon belőled! Hát már jó egy éve áruljuk, úgyhogy egyre türelmetlenebbek vagyunk... Tudod a hitel nagyon szorít minket. Havi 100al lennénk beljebb...

Sorry, a sali azonnal elfogyott, pedig sokat csináltam belőle;-) Na majd holnap! Akkor egy másfajtát csinálok! Azt is megosztom veletek. Kínaival jövök legközelebb, ígére. Van egy alaprecept és én azért változtattam rajta rendesen, de nekem így jobban ízlik.

Red, hát, nem tudom, hogy vígasztal, de Liza is ilyen már 2 napja :shock: Ma kölcsönadtuk anyósnak :D :lol: Na de viccet félretéve, apával megyünk fogdrhoz és ezért, meg nagybevásárolni.

Nálunk gyönyörűen havazik! Nálatok?

Kép
Kép
onlány
 
 


jajaja! kb fél óránként forgok egyet, mert elkezd baromira fájni nekem is. Csoda, hogy apja még nem reklamált.... Szerintem tornáznom kéne. Whá, de annyi dolgom van, tudom akkor ne sírjak :roll:

Kép
Kép
onlány
 
 


onlány:
nálunk nem gyönyörű :( ilyen kis daraszerű izé hullik, de össze-vissza vágja az ember arcába a szél, szúr is rendesen, 30 perc séta alatt részeges-pirosak lettünk a gyerekkel :?

a kínai recit várom ám én is!!!
(holnap éhgyomri vérvételre megyek, úgyhogy reggel ne írjatok nyálcsorgató dolgokat léccciiii :roll: )

a hitel nekünk is 100-110-ben van havonta.
(70-ről indult, csakhát a válság... :evil: és nagyon izgi, mert van ugye a párom pedagógusfizuja, meg az én maximált gyedem+csp.
néha varázslónak érzem magamat, hogy be vannak fizetve a csekkjeink, nincs köztartozásunk és még enni is jut :? )

Kép

Kép
redwings
 
 


sehol senki?
pedig túléltem, úgyhogy nem szabadultatok meg tőlem :wink:

Kép

Kép
redwings
 
 


félig itt vagyok! Egész reggeltől mostanáig azt hallgattam: anya annnya! és most hazajött az apja és ő a sztár...
Én balga, felemeltem Lizát, most meg nyomatom a magne b6ot... Lehet sejteni, hogy hogyan hatott a pocakra.

Néhányan már telóztak ingatlan ügyben, de... szerintem komolytalanok voltak :(
[quote]n írta:éha varázslónak érzem magamat, hogy be vannak fizetve a csekkjeink, nincs köztartozásunk és még enni is jut
ha tudnád, hogy teljesen átérzem a helyzeted..... én mondjuk ezért utálom, ha megjön a fizum, mert tudom, hogy köv nap a postának adom :( és ez kiborít. De ha végre eladjuk a házat, akkor majd örülni fogok a fizumank!!!!

Kép
Kép
onlány
 
 


:) az jó, legalább látod a végét (nekünk még 16 év van vissza, de mostmár elég a nyavalygásomból! :roll: )

indulunk sétálni (kb nulla kedvem van, a hasam kőkemény egész délelőtt), anyám bevállalta délutánra a csajt, mert holnap jönnek hozzánk szerelők és fullra ki kell pucolnom a konyhát+fürdőt, de egész egyszerűen képtelen vagyok haladni míg itt lábatlankodik ez a kis miniterrorista...

Kép

Kép
redwings
 
 


Red: gyúródeszka :D :D hát úgy asszem nekem se esne jól aludni.. :) Nekem egyenlőre még jó úgy, hogy a takaró egy részét gyűröm a két lábam közé. Remélem így is marad..
Éhgyomri vérvétel, pfúúúúj.. Úgy útálom, de már csak 1 van. Ja, és a szememben hős vagy, ha túlélted, én már a sorbanálláskor rosszul szoktam lenni.. Egyszerűen éhgyomorra terhesen nem tudok ácsorogni, elájulok..

Onlány: háát, igen, a hitel nálunk is ennyi.. De türelem, biztos, hogy megjön a vevőtök!

Pénz: és az állam még ekkora csp és gyed/gyes mellett akarja, hogy vállaljanak több gyereket a párok.. Persze nekik nem ennyi a fizujuk.. Én akkor szoktam ájuldozni, amikor megjön a gázszámla.. A férjemnek mondtam, hogy ne is mondja el, hogy mennyi.. :(

Ma engem is kiborított a gyermekem.. Szobanemtisztaságot játszott. Csak bepisilés és bekakilás.. A teljes ruhatárát kimostam, és mindez egy fél nap alatt.. Esküszöm, szórakozott velem..
Holnap de megyek a 32. heti uh-ra.

Kép

Kép
monccs
 
 


jujj, az Uh mindig izgi :) majd írd meg, hogy mi volt :D
(én majd csak jövő szerdán megyek, túúúúúl sok idő van addig, már nagyon türelmetlen vagyok... váváváváááá)

érdekes, tegnap nálunk is fosinda-nap volt, bár csak 3 garnitúra rucit áztattam be este. (mondjuk ő még messze van a szobatisztaságtól, most a szőlő volt a "ludas" , átrobogott rajta, mint az expresszvonat :s )

köszi a hősi titulust :D!
a lefagyott járdák jobban megizzasztottak, mint maga a sorbanállás, szerencsém volt és csak kb 10 ember várt előttem, úgyhogy viszonylag gyorsan bejutottam.

Kép

Kép
redwings
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?