Új privát üzeneted érkezett!

Szia dbea neked akartam még írni, h nagyon sajnálom az ismerősötök kislányát. De nektek egészséges bb-ok lesz, ne is gondolkodj ilyen hülyeségeken, h nem. Azember ezzel odavonzza a bajt, csak pozitívan. :lol:
Amúgy hol szedhette össze a kórházban?

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja, igen: megint azt álmodtam, hogy terhes vagyok :shock: Érdekes, amikor az voltam, akkor soha nem álmodtam ilyet...

Akik vetettek le köldökzsinórvért: voltatok már a második vérvételen? Elvileg lehet a helyi ÁNTSZ-nél is intézni ezt, de én nem találtam meg, hogy hol foglalkoznak vérvétellel.
Hátha már nemsokára lesz autónk és el tudok menni Marcival.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok, Lányok,
nagyon köszönöm a rám gondolást, ma tudtam jönni először hosszú idő óta.
Anyukám a H1 kapcsán beszerezte a tüdőgyuszit, előbb nagyon leromlott az állapota, de szerencsére idejében bekerült, a szervezete reagált a gyógyszerekre. Mellette viszont haltak meg....
Csak karácsonykor engedték ki, sütöttem-főztem, küldtem neki mindenfélét, mert a gyerekorvosunk nem javasolta, hogy odautazzunk.
Szilveszterre lemerültem, mint a skoda akkuja, aztán maga a szilveszter is macerás volt (Komáromban jártunk, 3 család, 6 gyerek, 6 felnőtt.... :shock: - nem volt épp pihentető...).
Végül a párom kapta el a szokásos, korosztályi középvezetői népbetegséget, és a szabi alatt teljes erővel kitört rajta. Kétszer is ügyelet lett a vége. Nem gondoltam volna, hogy a stressznek ilyen komoly fizikai tünetei vannak; rémisztő volt átélni a szívrohamszerű tüneteket, a fulladást stb. Hiába hogy tudtam, csak lelki szinten éli ezt meg, nagyon ijesztő látvány volt.
Tömtem belé a vitamint, a magnéziumot, a gyógyteákat, mozogtunk és igyekeztem kímélni. Na, ebből az lett, hogy mindenki jól van: anyukám, férjem, fiam, csak én érzem magam úgy, mint akit kétszer ledaráltak egy szűk mákdarálón.
De lesz ez még jobb, a hangulatom sokkal emelkedettebb, hogy ez egy új év, és ilyenkor mindig tele vagyok tervekkel. Valahogy minden nagy megpróbáltatás után erősebbnek érzem magam - dacára a fáradtságnak.
Tücsök remekül van, bár elég sokat elégedetlenkedik. Hasra fordul, aztán szánalomra méltóan nyüszög, mert nem tud visszafordulni (pedig tud, sőt, előbb tudott!). más is 180-szor siet napjában a gyerek segítségére? Amúgy élénk, kíváncsi, vidáman gagyarászó, remek emberke. Most sétálunk egyet, délután visszaolvasok, és igyekszem hozzászólni rendesen!
Küldök két képet erről a nyagy fiúról!
Puszi mindenkinek!
Ági Kép Tücsök és a Dinó Kép
goldplast

Sziasztok!

Én is behavazódtam :oops:

Gp Ági,nagyon örülök,hogy felépült anyukád!Nagyon sokat voltatok eszembe!Nagyon édes Tücskötök van!:)

Lina,majd írd meg mi volt a gyógytornásznál.Dévényre mentek?Vagy csak sima gyógytornászhoz?

Anna,mit mutat a tesztecske? :wink:

Adri,sajnálom,hogy így megjártátok a fülbevalóval :(

Rilla,tegyél majd képeket!! :) :)

Rólunk:tegnap megkaptuk az 5.hós szurinkat.Neis-vac-ot/nem kötelező/.A mérleg 7340g-ot mutatott,és 72cm-nek mérte doki néni.Azt mondta,hogy olyan értelmesen néz :) De tényleg olyan kis cukika volt :D

Kép
Kép
tundi24

Megjöttünk, hát nem nyugtattak meg :cry:
Levinek viszonylag súlyosabb nyaki és háti hipotoniája van, meg azt mondták, hogy az izmai olyan tésztás tapintásúak. Hogy mit jelent pontosan nem tudom, de a lényeg, hogy testszerte gyengébbek.
Több lehetséges ok van, hogy miért alakult ez ki, legvalószínűbb a születés körüli oxigénszint ingadozás (nem hiány), de okozhatja kromoszómarendellenesség, fejlődési rendellenesség, anyagcserebetegség is. Ha az oxigéningadozás, akkor azt 100%-ban ki lehet kezelni, és utol fogja érni a kortársait, ez kb. 4-6 hét múlva már látszódni fog, hogy reagál-e. Mert ha nem, akkor tuti a második kupac közül valami, mert akkor tényleg látványosan nem regaálnak a kezelésre, nem fejlődnek... én bízok benne, hogy Levinél nem ez van, hisz eddig is fejlődött, csak tényleg lassan.

Ilyenkor vagyok kicsit mérges, hogy miért pont akkor voltunk a Heim Pálban, amikor szabin volt a gyógytornász, mert akkor ez már 2,5 hónapja kiderülhetett volna, és nem csak akkor, mikor már én láttam, hogy nagyon nem úgy fejlődik, mint anno Lili. Mondta is a gyógytornász, hogy még szerencse, hogy jó szemem van, hogy észrevettem. Innentől hetente egyszer megyünk, és napi 3x10 percet kell itthon tornáznia, hogy őt magát aktív mozgásra bírjuk, mert csak akkor fog megerősödni az izomzata.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Vagyok-vagyok.....csak néha átolvasom a hsz-eket és elhatározom,hogy holnap írok....de addigra még írtok....és mindig lemaradok!

Magunkról!
Bebe 7és fél kg és még mindig 2óránként szopik....egyszer napközben és egyszer éjfél után alszik 3órát....és akkor a kaja is később van!Így időm nem sok....vagyis a köztes idő...na meg Nati is itt van Nekem (hála)!
Minden nap főzök,mosni muszáj naponta...és ha esetleg itt ülök a gép előtt gondolkozok...mit nem csináltam meg,hogy van időm erre is....
Bebe is 3-as pelust hord...és Én a Babylove -ra esküszöm....még nem találtam ettől jobbat...jó lehet van olcsóbb...de ott meg a ruha mosása kerül sokba...és mivel Bebe szopizik és termel is naponta 4.5ször...néha a nagy játékban forog-pörög-csavarodik és mégse ázik át,nem csurog ki....más pelusnál meg biza előfordult(amikor váltani szerettem volna,vagy próbálkoztam)!
És-és-és semmit az ég világon nem nyel le ,ami nem anyatej....és ugye vettem ezer cumisüveget,de nem fogadja el egyiket se...szóval a száj műtétem ez miatt is tolódik!

Annácska,köszi a hiányolást....na lássuk azt a tesztet....kétszeres anya vagy már????

Nekem még nem jött meg....de nem izgat,van,hogy másfél évig sincs meg....ha meg becsúszik egy újabb "ezmárlehetetlencsodababa" -na akkor meg szülök ismét!!!-el nem vetetném soha!

Na magunkról ennyi....rohanok is,mert állandóan vennem kell az Avent-es pohárkákat fagyasztani...mennem kell venni...mert azt hittem van még 1db-om....és el van repedve...szerintem gyári hibás...

na pusza Nektek!

Bébikék szépségesek!
Bocsi,hogy személy szerint nem írok senkinek!

Na mégis...Linácska....Levi nagyon nagy baba....szerintem azért is lustibb az izomzata...nem????
kandi72
Budapest III. kerület

Lina,nem lesz Levinél semmi gond sem.A lényeg a torna,és késztetni arra,hogy ő maga is csinálja a dolgokat.gondolom megmutatták miket kell csinálni.És hidd el tényleg minden rendben lesz!
Viszont a korai fejlesztés hetente 3X fél óra/ennyit támogat az állam/.Ha tudod próbálj még 1et valahogy beiktattatni.A nyaki izmok jól erősödnek ha kicsit többet van hason Levi.Csörgess neki vmi klassz kis csörgőt,vagy csörgős labdát,vmi jó színeset,ami felkelti az érdeklődését.
Még esetleg arra figyelj,hogy ne csak egyik oldalán feküdjön,hanem,hogy mindkét oldalon kb ugyanannyit,tudom ez nem egyszerű,de menni fog.Ha tudok vhogy segíteni,csak szólj! :)
Amit írtam forgatást,még az is egy jó kis játékos feladat.

Kép
Kép
tundi24

Kandi, GP Ági, jó, hogy jöttetek és hírt adtatok magatokról! Ági, örülök, hogy Anyukáddal minden rendben!

Linácska, szerencsére időben léptetek, Levi biztosan szépen fejlődik majd a torna hatására!

Most mennem kell, felébredt babszi :)!

Kép
angelita

Én is hoztam két mai fotót :).
Az ilyen ruhácskák miatt sajnálom, hogy olyan gyorsan kinövik őket...

Kép

Kép

Kép
angelita

Sziasztok!

Linácska: sajnálom a rossz diagnózist, remélem hogy minden jól alakul majd és hogy Levi utól fogja érni a társait!

Én is parázok mert ma találkozott a párom az unokatesójával akinek a kislánya 1 héttel fiatalabb Hajnusnál és ő is szilveszter óta hasra tud fordúlni és vissza is. Viszont 1kg-al könnyebb baba mint Hajnus.

Lehet hogy nekünk is előbb vagy utóbb fel kell keresnünk egy szakembert.

Kandi: még nekem sem jött meg. Tegnap volt egy kis rózsaszínes valami de csak egy-egy alkalommal amikor mentem pipilni.
A Babylove pelus hol kapható?

Angelita: Emma baba egy igazi kis angyalka!!! Ő is jó húsban van igaz?
Vendég

Piroska,
ez volt az első, amit mondott a gyógytornász, hogy ok, hogy nagy baba, de ne fogjuk a súlyára azt, hogy nem mozog megfelelően.
A Babylove a DM saját márkája. Pelusban, popsitörlőben, most már bébiételben is.

Tündi,
mi most Dévényes gyógytornásznál voltunk magánban. Igazából nem tudtam előre, hogy milyen módszer alapján dolgozik, csak őt ajánlotta az a nő is, akihez anno a Lilivel jártunk tornázni, meg a gyerekorvosunk is, így hozzá mentünk, de így külső szemmel tényleg nagyon profinak tűnt, mindent elmagyarázott, és nem is sírt annyira Levi nála, mint amire számítottam.
A korai fejlesztést "írják receptre"? Pl. a neurológián, mikor megyünk? A kettő együtt alkalmazható?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,általában legtöbbször dévényeshez küldik a szülőket.Mert igazándiból konduktorból kevés is van,meg vhogy az orvosok a gyógytornászokat jobban ismerik :roll:
A neurológián csak megvizsgálják Levit,nem oda kell járnotok terápiára.Ők majd ajánlanak vmi módszert.Pl dévény,katona,vagy konduktort,vagy vmi mozgásfejlesztőt...De a katonából már mondjuk kinőttök...
És igen akinek vmilyen okból korai fejlesztésre van szüksége 3at fizet az állam.Később meg 2őt.
Ez mondjuk úgy néz ki,hogy heti3 dévény pl.És ha te ezen kívül még elviszed máshova azt neked magánba kell fizetni.
De ennek pontosan kérdezz már utána a neurológián,mert nálunk azok kapnak támogatást akiket a pedagógiai intézetben is megvizsgálnak,ide magánemberként is lehet időpontot kérni vagy a doki ad beutalót.
Én azért azt mondom,hogyha 4hét után sem éri Levi utól a többieket ne keseredj el,és ne add fel,mert az nem azt jelenti,hogy akkor a másik kategóriába tartozikÉn kevésnek látom heti 1 fejlesztés mellett a 4hetet,persze fogalmam sincs arról,hogy miket tud Levi,na és persze,hogy milyen az izomzata.
De tuti nem lesz gond! :)
És esetleg 4hét után vagy előbb is megmutathatod másnak is ha úgy érzed.Pl pesten a Petőben anno hetente 2x volt szűrés.Ha gondolod megkeresem atel-számot,de a neten is fent van. www.peto.hu és kérhetsz egy időpontot.ez anno ingyenes volt,sztem most is az.És több szem,többet lát :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Újra itt vagyok!De sajna nem a legnagyobb happyben!!Péntek óta, mintha rám szakadt volna minden szerencsétlenség!
Csak párat belőle: pénteken reggel ahogy keltünk szopizni, elment az áram, nem indult a kocsi, "először jött meg a mikulás" (nem gyengén), Dorcsikám végig ordította mindkét üzletet vásárlás közben, bedurrant a mellem, stb........!!!Ez mind pár nap alatt, és még a többit le sem írtam!Valahogy most nagyon összejött minden!Nagyon rám férne egy kis kiruccanás!Néha kell egy kis feltöltődés!!Remélem csütörtökön vagy pénteken összejön a kiruccanás!!A GYED-s papírokat is vissza kellene vinni a Csajoknak, pótszabis papírt is le kellene velük pecsételtetni, stb...
Na ennyit rólam!!De aki a lényeg, az a kis Leányzóm!Nálunk most a nagy újdonság az egyik kézből a másikba való pakolgatás és az ülés!Hihetetlenül édes!!A fordulás még nem igazán akaródzik!!Szoktuk Őt forgatni , akkor nagyon tetszik neki, de magától nem nagyon akaródzik neki!
JA!!!És kegyetlen sokat dumálunkl!! :lol:

Hozzátáplálás:Csajok egy gyümit pl. hány napig kell adni a babának?!?Ti mennyi szünetet tartotok két gyümi között?

Pelenka:Mi a Pampers Aktív Babyt (3) használjuk!Nekünk bejött!Nem mondom, hogy nem próbáltuk ki a Liberót, ami nem volt szintén rossz, de a Pampers mellett maradtunk!Arra kezdtük el először gyűjteni a blokkokat! :D
De a Pamperst is csak ha megyünk valahova, vagy éjszakára szoktam Dorcsira adni!Ha csak itthon vagyunk, akkor meg Anyukáméktól kaptunk egy nagy kiszerelésű pelust (nincs olyan nagy ismert neve) és azt használjuk!!Nekem ez is bejött!!!

noki&potyi:Nagyon tündéri a kicsi Réka! :D

Dbea:Mi ötször eszünk egy nap!Reggel, 10-kor, 13-kor, 16-kor és 18.30 körül!Alvás pedig nálunk 3-szor egy óra!És az éjszakai alvás!Ami 10-11 óra!
Marcikának gratula a forduláshoz!!

Linácska:Azt hiszem maradunk a házi kajcsi mellett!De azért jó tudni!Ki tudja, hogy mikor lesz szükség rá!Anyukáméknak nagy kert van és onnan tudok gyümit és zöldséget is hozni!És az legalább nem az a felturbózott, ki tudja mi van benne......!

Irdab:Nagyon jók a képek a kicsi Zoráról!!Zora hihetetlen nagy baba!
Én is osztom Oui véleményét a sózást illetően!Eleinte én sem fogok rakni sót Dorcsi főzelékébe!!Majd később igen egy kicsit!Állítólag nem egészséges nekik a korai adása!
Ez a tésztás üveg tetszik!Azt hiszem én is ki fogom próbálni!Dorcsit nálunk is inkább a házi szerkesztésű játékok érdeklik!Hiába lett megvéve a tízezer forintos játszószőnyeg....!Jó!!!Nem azt mondom, hogy nincs el rajta, de jobban leköti a poharak, mikor törölgetek, stb...

Oui:Mira baba is nagyon csini a Linácska ruciba! :D
Gratula a forduláshoz!

Anetto:Nagyon csini a kis Matyin is a body! :D

Hmbori:Valóban szalad az idő!Lassan már az lesz a téma a fórumon, hogy mennek iskolába!:)
TES-GYED:Egy ember csak egy ellátásra jogosult! :( Sajnos!!

Angelita:Nagyon bájos a kis Emma baba! :lol:

A francba!Időkorlát van az oldalon!Írtam még egy csomót és elszállt!!Mert újra be kellett lépnem!!

Kép
bener

Lina,megnéztem a honlapot.Ki is van emelve az első vizsgálat.Vannak olyanok akiket ismerek...Szerdán a Márta van.Én voltam nála gyakszin,nagyon rendes nőci!:) Ő jár az I.sz gyerekklinikára is szűrni,meg a shöpfméreibe,meg még vhova..
Igaz 6hót írnak,de már 5hósan is fognak fogadni sztem :)

Kép
Kép
tundi24

linacska:
A torna biztosan fog segiteni... Neha mar ledobbentoen hasonlitanak a fiaink problemai :(
Mondjuk nalunk meg feszesek az izmok, de ez is hipotoniaba fog atmenni allitolag... nehany helyenmar latszik is...
A Deveny tornara tamogatast a neurologus vagy mas szakorvos javaslatara kaphattok a Moszkva terre kell hordozni a Deveny Anna Alapitvanyhoz. Ott akkor tamogatast fizet a tb ra. A magan Devenyes tornaszoknal ezt nem tudod ervenyesiteni. Mi fizetjuk sajat zsebbol az egesz kezelest, ami heti 10 ezer Ft jelenleg meg, remelem lassan mar heti 1 alalkomra atterhetunk majd... Mi csutortokon megyunk vissza a neurologushoz.
Nagyon jo a torna, mert ahhoz kepest, hogy Robi hogyan indult, most mar oda-vissza forog. Igaz csak egyik oldalra meg, de hasrol mar siman allandoan es tegnap hatrol is 3x megfordult. Szoval tuti nagyon hatasos.
En a 4 hetet nagyon kevesnek tartom. Ha hasznal az lehet latszani fog annyi ido utan, de akikkel eddig beszeltem szinte mindenki sok honapon kertesztul jaratta a gyereket ezekre a tornakra. :roll:

Mi 3-as liberot hasznalunk, nekem a pampesrbol hatul mindig kifolyik a kaki... :roll: Robi most 6,7 kg. :lol:

hozzataplalas:
Hat nalunk nem nagyon jon be semmi eddig. Az almara fintorog, a sutotokot meg kikopi kapasbol, pedig mar sinlaccal is suritettem... Most pici szunetet fogok tartani aztan egy het utan ujbol megprobaljuk majd.

baratodildi

Sziasztok!

Linácska: Nagyon remélem, hogy "inkább" az oxigénes probléma áll fent... Barátnőm kisfiával ugyanez volt. Neki akkor azt mondta a Dévényes, hogy kb egy év mire behozza a lemaradását ehhez képest kb 2 hónap alatt akkorát fejlődött a kissrác, hogy hihetetlen. Simán behozta a kortársait. Nem volt egy éves még, de már állt, sőt ha kapaszkodott akkor járni is tudott és most 13 hónaposan már jár is.
Szóval nagyon bízom abban, hogy Levi is pontosan ilyen ügyes kisfiú lesz majd!!! :)

Egyébként lehet, hogy telhetetlen vagyok az üléssel, meg ilyesmivel kapcsolatban. De talán mivel első babám Zara ez érthető is. Nekem is minden új ilyen szempontból nemcsak neki. ;)

Angelita: Akartam már kérdezni, hogy ez a Cam Stilo etetőszék amit vettetek Emmának dönthető? Mert erről sajnos sehol nem találtam infót. :? Most viszont meg tudnánk venni olcsóbban, de én csak olyat szeretnék ami dönthető, hogy ha Zara még nem tud rendesen ülni akkor se legyen gond.
Nekünk is van olyan rózsaszín szőrös pulcsink, de gatyó nincs hozzá sajna. :) Én mikor megláttam nem tudtam ellenállni. Én is sajnálom, hogy hamar kinövik ezeket a cuki ruhákat. Meg aztán lehet, hogy én többet nem is tudom majd ráadni már senkire, mert nagyon szeretném, ha a majd a második babácska fiú lenne. :)

Madaran: Megértem, hogy nem akartok sokat várni a tesó projekttel, ezért drukkolok, hogy teljesüljön a kívánságod! :)

Mi most pont azon gondolkoztunk, hogy valószínűleg egy év múlva visszamegyek majd dolgozni, remélhetőleg sikerül részmunkaidőben menni majd. Mert szeretném, egy kicsit anyagilag rendbeszedni magunkat mielőtt belevágunk a tesóba. Azt gondolom 2,5-3,5 év korkülönbség teljesen rendben lesz közöttük. Mondjuk nekem úgymond több időm van ezen törni a fejem, mert én még csak 25 leszek februárban.

Goldplast: Nagyon örülök, hogy anyukád jobban van!!! Ez igazán jó hír!
Kitartás! Én sem szeretem ha Zara sír így sokszor én is úgy érzem, hogy kismilliószor segítek rajta hol ezzel, hol azzal. :)
Ákos nagyon édi! Kész kis legényke már! :)

Annyi mindent szerettem volna írni, de mindig elfelejtem amikor nekilátok... :?

Ja igen... Zsizsa is nagyon régen volt már. :(

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Tündi,
nem azt mondta a csaj, hogy utoléri magát Levi 4 hét alatt, hanem hogy 4 hét alatt már látni fogja, hogy reagál-e a kezelésekre, tehát használ-e valamit.

Angelita,
te nem tudsz Ágotának valami közelebbi elérhetőségét. Se privire, se mailre nem válaszol, és Villő kisbodyját még nem tudtam elküldeni.

Képzeljétek, ma mentünk volna Pestre, holnap laborba Levivel, és ma reggel Lili 39 fokos lázzal ébredt. Úgyhogy irány a Heim Pál, nehogy megint a veséje legyen. De ha megint vesemedencegyulladást kapott abban a vízben, akkor frászt kapok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Barátodildi,
és ha az ember 70 km-re lakik Budapesttől, akkor is a Moszkvára kell hordani? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok,

Linácska,
nagyon sajnálom! Jobbulást Lilinek és persze Levinek is sok energiát a mozgáshoz. De leginkább: kitartást és erőt Neked!

Orew ,
köszönöm a kedves szavakat, olyan jólesik tudni, hogy jól van anyukám.
Mióta én is anya lettem, valahogy a viszonyunk is átértékelődött bennem. Azelőtt is rendben volt (jó, persze a szokásos dolgoktól eltekintve), de most már látom, milyen nehéz lehetett neki 20 évesen egy nagy kőpadlós házban, kútról vizet húzva, sokszor egyedül két pici gyerekkel....
Amúgy le a kalappal azok előtt, akik többet is nevelnek, én sem tudom, hogyan csinálják, nekem Ákos néha az összenergiám feléli :wink: .
Egyébként jövőre én is visszamegyek dolgozni, és egyenlőre én is csak részmunkaidőben. A bölcsi a sarkon van, egy régi kúria épület sok fával, nagy parkkal és van játszóháza, ahová 6 hótól mehetnek a gyerkőcök akkor is, ha nem oda járnak bölcsibe. Mi oda megyünk majd játszani, szép fokozatosan megismerkedünk a hellyel és persze a gondozókkal. A tavalyi szabim kivételével fogom kezdeni, és azalatt a két hónap alatt fogjuk beszoktatni Ákoskát. Borzasztó bűntudatom volt, míg eldöntöttük, hogy másfél éves kora után ez lesz, de én viszont 36 múltam, és ha szeretnénk kistesót, egy fél évre vissza kell mennem dolgozni, hogy egy picit normálisabb fizu legyen az alap.
Tehát ez az évem csak Ákosé. Ettől a gondolattól meg is nyugodtam, és úgy érzem (most), nekünk így lesz jó. Na persze ha nem szereti, akkor itthon maradok, de szerintem rendben leszünk.
még két dolgot gyorsan:
1. Evés
Délben én is adok egy kis reszelt almát Tücsöknek, nagyon szereti, bár egyikünk sem túl ügyes kanál-ügyben. Azért jól elszórakozunk, és jó együtt lenni. Viszont én semmivel sem tudom kihozni az almafoltokat a ruhákból!!!! :shock:
Valaki javasolta az Ikeás előkét. Ti használtok ilyet, jó? Mégsem etethetem pucéran a manót (pedig az lenne a legpraktikusabb...)
Illetve arra gondoltam, 3 naponként váltunk gyümit. Na de utána? Ti pároltok és nyers gyümi felváltva? És aki írta a spenótot csirkemájjal (nyamm!) - bocs, már nem tudom, ki - szóval a májat is párolni kell vagy lehet sütni? Jaj, béna vagyok ebben az etetés kérdésben. Nem akarom elodázni a dolgot, mert mi naponta kb. 7-szer eszünk :shock:! Néha nyolc... És ez a 2. számú problémám:
2. Szopi
Szerintetek érdemes kicsit nyújtani az időt, vagy ez a sok etetés azt jelenti, ideje a hozzátáplálásnak? Ákoska egyenletesen növöget, nagy fiú, és én néha úgy érzem, bírna ő 4 órát, de szívatni nem akarom.
Amúgy ő háromszor szundizik, átlag 40 percet. 7 körül kel, tisztába tevés, ruci, játék apával (ha itthon van), evés. 9.30-10 körül szundi. Ébredés, evés, játék, fél 1 körül újabb szundi. Ébredés, evés, játék, Fél 5 körül újabb alvás. Ébredés, evés, játék (de most nyűgösebb - ez a legnehezebb időszaka a napnak), fürcsi este 7-8 körül, evés, alvás. Éjfél előtt picivel evés, 3.40-4 körül evés...

Pót-téma: Csoki. Megáll az eszem, mennyire kívánom az édességet. soha nem is szerettem, most pedig megettem az összes karácsonyi szaloncukrot, a mézeseket és a hosszan elálló sütiket is! És amúgy is olyan az étvágyam, mint egy zsiráfnak - egész nap legelnék. Jó, hogy szoptatok, és minden nap majd egy órát levegőn vagyok, de mégis! Ma elhatároztam, hogy az itthoni készlet felkélése után nixi kutyus édesség! + 15 perc torna... Brrrrr!

Kép
goldplast

Goldplast, sajnos a jelenlegi szabályok szerint 1 évre kell már visszamenni dolgozni;-(

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: nekem megvan Ágota mobilszáma, elküldöm sms-ben!
Majd írd meg mi lett Lilivel, remélem nem a veséje!!!!

Kép

Kép
dbea

Szia, Linácska, hogy vagytok?
Egyébként én úgy tudom, 3 év volt a határ, amit tavaly ősszel változtattak meg 2-re, de megfogant életre nem alkalmazható a törvény, tehát az augusztusi apróságok "elvben" még 3 évig otthon maradhatnak.
goldplast

..........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.04.27 21:38-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Ne haragudjatok, de tegnap már nem tudtam jönni....

Szóval a teszt negatív lett. De pont arra gondoltam, hogy korábban hányszor rázott meg az a látvány, most meg egyáltalán nem érdekelt. hiszen itt van Zsigike, és majd jön e tesó, ha akar. Semmiféle görcs nincs bennem. Annak idején (lombikok), mindig tisztára kivoltam a neg. tesztektől, hiszen egy-egy hónapban iszonyat fájdalmakon, érzelmi-anyagi hullámokon mentünk keresztül, hogy sikerüljön.

úgyhogy fogtuk magunkat, és gyorsan elmentünk wellnessezni ide a helyi fürdőbe!! Háááát, iszonyat jó volt. Az egész létesítményben voltunk vagy 30-an (5 medencére), Zsigivel hármasban (apa+anya+zsigi) voltunk a gyerekmedencében! Tökre élvezte, rendesen lubickolt!! Ráadásul délelőttönként 40%-os kedvezmény van, 2éves kor alatt pedig ingyenes. Úgyhogy beiktatjuk a programba ezentúl heti egyszer, amikor api ráér délelőtt!!
Képzeljétek, szoptatós szoba is van, tök intim, olyan faxa székkel, hogy kényelmesebb volt, mint itthon :shock: Zsigi be is aludt, úgyhogy egy nyugszéken aluszkált utána legalább 1 órát!! Mi meg addig felváltva úsztunk a nagymedencében........ Mit nem adnék, ha legközelebb is így összejönne.
Aztán haza, kajcsi, és hatalmas alvások mindhármunknak. MÁr el is felejtettem, hogy a víz hogy kiszívja az embert.
Este meg már apié volt a gép, mert csinálja a költségvetésüket, úgyhogy nem tudtam jönni :oops:

LInácska :lol: Nem igaz, hogy mindig van valami Veletek!!! Milyen tornát javasoltak, és hogy jöttek rá, hogy Levinek szükséges???? Én is kezdek aggódni, hogy Zsigi nem fordul egyik irányban sem!!! :roll: :roll:

Goldplast, Kandi :lol: :lol: :lol: :lol: De jó, hgoy végre jöttetek!!!! Örülök, hogy ANyud jobban van! NEked kitartást!!! Fúú, Ti is jó hamar elkezdtétek a hozzátápit!!! egyébként én is azért gondolkodom rajta, mert jó nagy Pocok (már több mint 7 kiló), és talán izlene neki már az alma.... Ha jön a héten a védőnő, meg is kérdezem, lehet-e...

Na, megyek, mert ébredezik, megyünk sétizni...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Madaran: nagyon jó, hogy így állsz a dologhoz, úgyis össze fog jönni a kistesó :D
De jó nektek, hogy így el tudtok menni hármasban.
Most nekem is nagyon depis hangulatom van, részben a párom miatt is. Amikor Marci megszületett megbeszéltük, hogy hetente kétszer fog eljárni edzeni, de már megint ott tartunk hogy heti háromszor megy plusz még egy alkalommal futni. Így is alig van itthon, este sokszor épp hogy beesik a fürdetésre, de így még van olyan este, hogy nem is találkozunk, és még hétvégén is kevesebbet...
Arról nem is beszélve, hogy azért én is szeretnék elmenni itthonról kicsit kikapcsolódni és feltöltődni, de ez nekem egyelőre csak álom marad :( Marcit sajnos nemigen tudom kire hagyni az apósomon kívül, ő meg minden héten tesz nekünk valamilyen szívességet, nincs képem megkérni, hogy még ezen felül vigyázzon Marcira is. Jövőhéten is eljön velünk (helyesbítek, elvisz minket) a bőrgyógyászatra, és ott fog ülni nem tudom hány órát, hogy bejussunk végre arra a hülye rendelésre.

Babauszi: megkérdeztünk egy bőrgyógyászt a babaúszásról, azt mondta, hogy Marci bőrével ezt nem javasolja. Úgyhogy lehet, hogy nekünk ez (is) kimarad az életünkből :(

Holnap mi is megyünk oltásra, szegénykém megint kettőt kap, remélem olyan jól bírja, mint a múltkor.

Kép

Kép
dbea

Linácska: amit írtál, azt úgy értetted, hogy legalább egy évre vissza kell menni dolgozni, ha visszamész?

Kép

Kép
dbea

Olyan vagyok,mint a mosott xar, ez már a sokadik éjszaka óránkénti keléssel :cry: Nem tudom mi van Balival, miért nem tud rendesen aludni, de éjjel már azzal is fenyegetőztem, hogy kirakom az erkélyre :oops:

GP, örülök, hogy anyukád jobban van, és is sokat gondoltam rátok!

Balu már nagyon forog. Ha bárhova leteszem, már pördül is hasra, aztán egy idő után nyüszög, hogy fordítsam vissza. Ezt 100x is eljátssza egymás után.
Vendég

Szép reggelt!

A csirkemájas dolgot én írtam, nem megsütöttem, hanem megpároltam, mintha csirkemájpörköltet csinálnék. De sütni is biztos lehet...

Linácska, drukkolok a gyógytornával kapcsolatban!

Dbea, megértem, amit érzel, hogy te is szeretnél kimozdulni. Viszont ha az apósod szívesen segít, akkor ne szégyelld megkérni heti plusz egyszer hogy segítsen, és akkor te is jobban leszel. Nekünk is voltak ilyen időszakok, amikor a férjem rengeteget dolgozott (oké, most is, de nem este 10-ig, éjfélig), hát azt nagyon nehezen viselem én is. Ő mondjuk nem jár sehova szinte a munkán kívül, de "workaholic", szóval tényleg nagy erőfeszítés neki hazaérni emberi időben.

Most rohannom kell, még jövök...

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Goldplast, de jó, hogy jöttél! Én is nagyon örülök, hogy Anyukád meggyógyult. Nagyon szép baba Tücsök!

Kandi, érdekes, hogy Nektek nem jött be a Happy pelus... Úgy látszik, ez egy lányos pelenka, mert Angelita Emmusának és az én Bettimnek is nagyon jó!

Madaran, örülök, hogy ilyen jól sikerült a tegnapi napotok a neg. teszt ellenére is! Hol van ez a wellness? Úgy vágyom már én is egy kis úszkálásra! (Pont a napokban gondolkodtam el rajta, hogy a 2008-as nyaralásunkkor úsztam legutóbb... Az nem most volt! :roll: :( )

Linacska, jobbulást mindkét gyerkőcnek! Várjuk a híreket Liliről!

Angelita, nagyon édes Emmus! De hidd el, mindig találsz majd neki olyan ruhákat, amitől mindenki elolvad! :)

Dbea, sajnálom, hogy így alakul a helyzet a pároddal! Hát igen, nem minden férfi tudja beleélni magát az otthon lévő anyukák helyzetébe, pláne nem akarja a megszokott életét megváltoztatni... De hidd el, nem lesz ez mindig így - majd amikor egy kicsit nagyobb lesz Marcus és jobb idő lesz, jó nagy közös kirándulásokra tudtok majd menni, ami legalább annyira egészséges, mint a futás, ráadásul mindhármatoknak örömet okoz!
Egyébként a kikapcsolódás nekem is még csak álom - igaz, 2hetente szombaton járok masszázsra, de az is csak fél óra... De nem telhetetlenkedem, kezdetnek ez is megteszi.

Tündi, olyan jó, hogy ilyen jártas vagy ezekben a témákban, és így tudsz nekünk segíteni! És mi tudunk Neked valamiben segíteni???

Csajok, nem nagyon reagáltok baratodildi babatalis ajánlatára!? Jó lenne megint összefutni, nem?

Pótolni akartam a hétfői ellógott baba-mama tornát, elvileg szerdánként tartanak Ringató foglalkozást nem messze tőlünk. A biztonság kedvéért megnéztem a neten - átmenetileg szünetel a csekély érdeklődés miatt... :( Úgyhogy úgy tűnik, a héten kimarad a csoportos foglalkozás. Tényleg, irdab, Ti jártok már? (Ugye Te írtad, hogy akartsz menni?)

Kép

Kép
hmbori

Oui,
köszi a hami-infót!
Férj: Épp most röhögtünk (kínunkban) az egyik barátnőmmel ezeken a dolgokon.
Az ő férje februárban Las Vegasba utazik szolgálati útra, az enyém Berlinbe jövő héten, de ma is elment két napra vezetői továbbképzésre, Zricre, egy négy csillagos szállodába. A könnyem kicsordul.
Na. Amikor megállt a szoba közepén, és emelkedő hangsúllyal megkérdezte: fürdőgatyám? - az volt az a pont, ahol egy pillanatra kristálytisztán láttam magam az idő keresztmetszetében. Egy pillanatig tűnődtem, hogy odaadjam-e neki, vagy előbb keressek egy ollót, amivel csinos lyukat vágok a fürdőnadrágján.
Amíg nekem az egész napom úgy telik,
hogy hol ebbe kapok bele, hol abba, attól függően, mennyi időt van el nélkülem Tücsök, és a legnagyobb gondom,
hogy szedjem ki az almafoltokat a bodykból,
hogy mozog-e eleget a gyerek, illetve,
hogy én is századszorra fordítom őt hanyatt, és ez csak a kezdet,
hogy a hét nagy részében egyedül fürdetek, cipelem ki a kádat a szobából fogaim között a törölközővel,
hogy vagy gügyögök vagy némán káromkodom (egyre többet, sajna),
hogy akkor is sétálok, amikor semmi kedvem, és az utolsó öreglányt is ismerem már a harmadik utcából, és mindig ugyanazokat a köröket róvom, és a zöldségesnél úgy ismernek, mint egy rutinos mámit, aki nem éri be másodosztályú póréhagymával,
hogy néha elrémülök, ha tükörbe nézek, és egy régi áttetsző felsőm láttán röhögőgörcs és könnyes nosztalgia között sóhajtok,
hogy az uram semmit! nem talál meg otthon, és ez az évek teltével csak fokozódik,
hogy van ugye borkóstoló, szakmai tréning, tárgyalás, míííting stb., néha pedig pihennie kell, de hogy én eljussak egy árva fodrászhoz, ahhoz előre be kell írnom magam a naptárába,
hogy összecsapom a fürdésre és kozmetikára szánt időt, hogy utolérjem magam,
hogy a hallásom olyan, mint a hiúzé, és minden sírásra összerezzenek
és ti nyilván folytathatnátok a sort,
na szóval néha én is azt érzem: vagy megtanulok röhögni ezen és néha gyorsan élni egy-egy lehetőséggel, vagy besavanyodott, keserű, veszekedős mártír anya leszek.
És figyu: most nem az ezer örömet adó babáról van szó, hanem egy léthelyzetről. Nyilvánvaló, hogy én is rengeteg örömem lelem Ákosban, de ember vagyok és nő - legalábbis úgy emlékszem...

Kép
goldplast

Na még az apa-témával kapcsolatban csak azt szerettem volna írni, hogy ahogy az évek múlnak, és baromi rossz helyzeteket átéltünk már kapcsolatilag, pont a Goldplast által leírt élethelyzetbeli különbségek miatt, meg kellett, hogy megtanuljam értékelni az apróságokat. Például azt, hogy hamarabb hazaér, mint tavasszal, és hogy felhív, ha valami közbejön. Tévedés ne essék, a "hamar" az nálunk este 6 óra, azelőtt soha. És általában heti 4-szer hív fel, hogy még bent kell mégis maradnia. De legalább felhív, és ez egy nagyon nagy haladás, és így sokkal nyugodtabb vagyok, mert érzem, hogy mégiscsak ember és nő vagyok, hogy tudatja velem, mikor érkezik... és nem egy szállodának tekinti az otthont:).

Kép
Kép
Kép
oui

Na nem hagy nyugodni ez a téma: mikor azonban visszamentem dolgozni, sokkal kevésbé érdekelt, hogy a férjem mikor ér haza, hiszen nekem sem abból állt az egész nap, hogy a gyerkőccel vagyok, hanem anyuka helyett ember tudtam lenni. Igazán csodálom azt, aki sok gyerekkel sok-sok évig otthon van, a türelmet, a monotónia-tűrést, de nekem tuti nem fog menni:).

Kép
Kép
Kép
oui

Nekem sem, oui, :wink:
ezért is próbálom egyrészt elmondani, kinevetni, megbeszélni, másrészt nem véletlenül gondolom, hogy nekem jövőre már mennem kell egy kicsit dolgozni. Ahogy a gyerekeink nem egyformák, így mi sem: van, aki ilyenkor kivirágzik, csupa mosoly és megértés, és vissza sem akar menni dolgozni, élvezi, hogy főállású anya és feleség - sőt, van az ismerősi körömben egy pszichológus lány, aki egyik gyereket szüli a másik után, mert teljesen elveszítette a szakmai kompetenciáját, és be is vallotta, hogy ő már nem akar dolgozni... - , mások pedig komoly kényszerszünetnek élik meg az otthonlétet némi identitásvesztéssel.
Bevallom, én is inkább errefelé húzok, noha igyekszem a legtöbbet kihozni a helyzetből. De tény: kevés férj érzi át ennek a léthelyzetnek a fonákságát, és bár nagy szükség van rájuk, közel sem olyan kényszerű a függőségük, mint a miénk. Én is csak nézem néha az ablakból, ahogy a férjem beszáll a kocsiba... Néha olyan szomorú tudok lenni. Máskor nem érdekel. Korábban meg különösen nem érdekelt, én is sokat dolgoztam, még élveztük is a hosszú estéket. De ez most más.
Komolyan elhatároztam, hogy ha megjön, főzök valami finomat, és leülök vele beszélni. Megkérem, hogy rendszeresítsen magának házimunkát. Eddig annyi van, hogy hetente egyszer általában kimondatlanul is ő főz. Nem akarom én kiosztani, de kíváncsi vagyok, átlátja-e, miben tudna még segíteni.
Az a szálloda-metafora nagyon találó....

Kép
goldplast

Sziasztok lányok!

Olyan jó, hogy ilyen sokat (és sokan) írtatok :)!

Ági,
azért a májjal még várj -a januári Baba Magazinban van egy jó kis táblázat, hogy mit hány hónapos kortól ehet a baba és a "fiatal állat mája" 8-9 hónapos kortól adható. (Persze az egész a mai trend szerint 6 hós kortól kezdi a hozzátáplásái táblázatot, de a máj előtt ott a csirke- és pulykamell, ami előbb bevezethető.)
Egyébként szerintem ne stresszelj azon, hogy mindig újat találj ki Tücsöknek, én pl. már egy jó hete almát adok Emmusnak, előbb a levét, aztán már püréként. Ha egyféléből megeszik legalább 5 kanállal, akkor érdemes új ízt kipróbálni, így olvastam. Én most éppen sütőtököt sütök, az almája mellé abból kap majd egy falatkát :).

Bea, szerintem az Apósod biztosan szívesen segítene, örömmel vigyázna az unokájára heti 2-3 órát! Én úgy gondolom, hogy jó érzéssel töltené el az is, hogy ennyire megbízol benne!
Most, 5 hónaposan mi az a 2 oltás, amit kap Marcid?

Férj-téma: én azt hittem, csak nálunk ez a helyzet! Emma Apája 2 napja fel se vette a gyereket, mert hétfőn épphogy hazaért a munkából a fürdetésre, tegnap pedig holtfáradtan esett be az ágyba, szintén csak a fürdetésben vette ki a részét.

Anna, ez a wellness nagyon jól hangzik és milyen szuper, hogy Zsigi is ennyire élvezte!

Az itteni jó példákon felbuzdulva tegnap este kipróbáltam, hogy az utolsó evés után még éber állapotban tettem le Emmát a kiságyába és egy kis nyüszi után magától elaludt! Ma délelőtt dettó! Eddig mindig elringattam, de ahogy egyre nő (már közelíti a 8 kilót), ez egyre nehezebben megy, így nagyon örülök ennek az új, jó szokásának :)!

A Happy és a Pampers is lányos pelus lehet, mert nekünk mindkettő bevált, nekem még a Sleep&Play kamillás intenzív illata is tetszik :).

Kép
angelita

Orsi, a Cam Stilo sajnos nem dönthető, ezért csak 6 hónapos kortól ajánlják, amikor már stabilan ül a baba.

Adri, a "Lidöl"-lel kapcsolatban akartam írni, hogy nálunk -mármint Miskolcon- az idősebb korosztály "Lidli"-nek mondja, ha úgy ejtem ki helyesen, ahoghy írtad, akkor sokan meg sem értik, miről beszélek :).

Bener, csak végeszakad ennek a pech-sorozatnak!! Gyere, írj gyakrabban :)!

Linácska, sajnos nincs elérhetőségem Ágotához, de Bea segítségével biztosan sikerül vele felvenni a kapcsolatot!

Ági, én textilpelust teszek Emma nyakába, amikor almát eszünk, így azt keni össze, nem a rucit :). (Ő nem etetőszékben van még, hanem az ölemben ilyenkor.)

Kép
angelita

Még ezt megosztom Veletek (aztán "lelövöm" magam, mert már velem lesz tele az oldal...): a neten rábukkantam Anne Geddes poszterekre, kettőt rendeltem keretezve, egyet a babaszobába, egyet az előszobába, már nagyon várom, hogy megérkezzenek :)! Persze majd fel is kell őket tenni, amire nem tudom, mikor kerít sort a férjem, mert már féléve imádkozom, hogy a meglévő képeinket feltegye :)...

Kép
angelita

Ági, ez a megbeszélés jó ötlet, illetve akkor jó, ha nem megy "magától". Mert ahogy írtad, a főzésbe pl besegít a férjed, és ez nagyon szuper! A pasik mondjuk nem nagyon szeretik túlbeszélni a dolgokat, az én férjemnek legalábbis ez az álláspontja, Valahogy azt várja, hoyg minden magától menjen, Példa: megkér, hogy reggel öltöztessem fel Zorust oviba menetel előtt (míg ő mondjuk dolgozik a gépen - állnadóan dolgozik, mint mondtam:). OKé, felöltöztetem (nem kis harc árán), haját megcsinálom, de az overált nem adom rá, nehogy bemelegedjen, Hetekig ezen ment a vita, hogy miért nem öltöztetem fel... pedig csak az overál hiányzott. Ha az overál rajta van, a férjem csak akkor hajlandó elkezdeni öltözni és indulni. Na mire ez kiderült, hogy kinek mit jelent a felöltöztetés, tényleg több hét volt... Meg nekem is belátni, hogy inkább 5 percet legyen szegény gyerkőc az overálban idebent, minthogy azt hallgassam, hogy miattam késnek el mindíg:), Nekünk tehát az jön be, hogy mindent pontosan megbeszélünk, kinek mi a feladata... Percre pontosan. Mert ha csak 1-2 szóban tisztázzuk, akkor utána vita van a félreértések miatt. Ja, és a másik pedig az, hogy ha kialakul egy rutin, utána már nem kell újra és újra megbeszélni, szóval érdemes az energiát belefektetni a megbeszélésbe. Az egy másik dolog, hogy nekünk ehhez sajnos szakember kellett, hogy megértsük...
Na egy kicsit sok voltam, bocsánat.

A házzátápival kapcsolatban: a textilpelust is ki kell mosni sajna, ha azt tesszük a nyakába:). A Women's Secretben vettem egy szuper lemosható és kimosható előkét, de az ikeás "ujjas"-ről is sok jót hallottam. Ha trutyis lesz, csak letörlöd róla szovaccsal, vagy beteszed a csap alá. Az ikeában egyébként a gyerekosztályon nagyon sok praktikus dolog van, ott vettem neki hálózsákot, a következő méretet is ott fogom beszerezni.

Kép
Kép
Kép
oui

Lányok, nagyon örülök, hogy így leírjátok a gondokat. Kicsit megnyugodtam, mert 1-2 momentumban ráismertem az én férjemre is - ezek szerint nem egyedi esetről van szó! :) Gp, az egyedül fürdetést és a kádcipelést sajnos nekem is elég gyakran kell gyakorolnom, valamint a férjem sem mindig (általában nem) találja a dolgokat, még azokat sem, amiket ő tesz el. (Legutóbbi akció: -Hol van a telefontöltő? - kérdezi. -Én nem láttam, vagy ha láttam volna, a helyére tettem volna. -De ott sincs ... Ezek után az emeleten találtam meg véletlenül, ahol már kb. 1 hete nem jártam (lakásra még nem alkalmas állapotban van) - persze a férjem vitte fel...) :) Oui, nálunk is hasonlóan alakul az öltöztetés: amíg ő készül, addig én készítsem össze a pelenkázó táskát, öltöztessem fel Bettit és én is készüljek el. Persze mindig megkapom, hogy ő már kész, meddig szöszmötölök még? :) Angelita, egy képfelrakás nálunk is hasonlóan alakult: egy tavaly karácsonyra kapott festménynek Betti érkezésére (júli vége) sikerült a helyére kerülnie. :)
Szóval vicces, hogy tényleg mindenkinek vannak hasonló "jó" tapasztalatai.

Óóóó, kisütött a nap, megyünk sétálni!!! 8) 8) 8)

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

goldplast: Szívből örülök, hogy Anyukás jobban van! Biztos nem lehetett neked könnyű!
És Csípem ahogy írsz a dolgokról! Úgyhogy gyere sűrűn!

Úgy látom a férfiak nagyon hasonlítanak egymásra! Szerintem el kéne az összes pasival olvastatni a Csernusnak A NŐ című könyvét! Meg utána a Férfi címűt is! :lol:

Ma fogtam magam, felöltöztünk a délelőtti almaevés után, hogy elmegyünk be a központban, nézek sapit, meg rugdalózót a kiscsajszinak!
Tiszta üvöltést nyomott le pár helyen, ilyen még nem volt! Aztán hazafelé sétáltunk a játszótérnél elindult felénk egy nagy dög kutya, akkora feje volt, véreb természetesen! Tudtam, hogy ilyenkor nem szabad kiabálni, meg nyugton kell maradni! Na majd összetojtam magam! Ez meg a hátam mögé jött és ugye a kutyák hátulról támadnak! Megfordultam, de a kocsiba így a manó szembe volt és néztük egymást egy ideig, egyikönk sem mozdult! Na úgy voltam vele, ha megindul felénk, akkor a babakocsit felborítom, mert Dominika úgy be volt bugyolálva, hogy nem ütné meg magát, de legalább nem tépné szét ez a dög!

Aztán ahogy néztem a kutyát ő elfordult, én meg elindultam, de annyira féltem, hogy nehogy hátulról nekem ugorjon, közben próbáltam nem túl hangosan hahózni, meg hogy valaki, segítsen már! A játszótér mögött volt egy kávézó odaértem hogy a lépcsőn felcipelem a kocsit, de addigra annyira remegtem így utólag, hogy egy szúnyogot nem bírtam volna felemelni! Odaszóltam egy hapsinak, hogy legyen olyan kedves és segítsen, közben mondtam neki, hogy nem vagyok béna, csak betojtam a kutyától!
Erre ő: ÁÁÁ, az nem bánt, szokott így kint kolbászolni, ők ismerik!
Szóval látta hogy én ott bénázok, kocsiból nézte, de baszott odajönni! Elnézést a kifejezésért, de ez nagyon bosszant! :twisted:
na most arra nem merek többet menni, mert állítólag mindig ott van ez a dög

linácska: hát rendesen zajlik nálatok is az élet. Remélem e torna segít Levinek! Tök jó, hogy észrevetted, hogy valami van és vitted dokihoz! De biztosan hamarosan fog csinálni mindent! Nagyon drukkolok, hogy Lili veséjével ne legyen gond!
Írj, hogy ha tudtok valamit!

Dominika nagyon csavargósan nyomja már,kezd próbálkozni a fordulással egy ideje, de mikor majdnem sikerül abbahagyja! ő inkább szökik! :lol: Most is kolbászolt az áhyában ezerrel, sírt nagyon beszaladok, hát megfejelte a rácsot!
most fogja a kezem, ketten gépelünk! :lol:

kovisziszka

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen sokat írtatok, mert jó látni, hogy nem én kezdek "elsárkányosodni", hanem mások is járnak hasonló cipőben...
Mi is beszélgettünk erről a férjemmel, és én azt látom, hogy azért is dolgozik többet, mert úgy érzi, hogy most már ő a családfenntartó (ami valljuk be őszintén most így tényleg így van, nemsokára kb egy keresetből fogunk élni) és így nagyobb rajta a felelősség, nyilván jobban meg akar felelni ő is a munkahelyén.
Szerencsére azért ő még nem késett el egyszer sem a fürdetésről, nálunk az szent és sérthetetlen :lol:
A házimunkába napi szinten nem akarom bevonni, szerintem nem is hagyná magát. Hétvégente ő szokott főzni, meg néha bepakolja a mosógépet, ha megkérem ki is tereget, meg elég neki az egész napi rohangálás, idegeskedés, nem akarom terhelni pluszba még ilyenekkel. Azt viszont szeretem, ha hazajön és megdícséri milyen finomat főztem, vagy megköszöni a vasalt inget, vagy észreveszi, hogy kiporszívóztam. Ezek nekem azt jelentik, hogy nem feleslegesen töltöm ezekkel a dolgokkal az időmet, és bár nem nagy dolgok, de azért fontos a visszajelzés.

Ági: annyira szeretem mikor ilyeneket írsz :lol: :lol: :lol: Nagyon jól megfogtad a dolog lényegét :lol: :lol:

Angelita: ez még a 4 hós oltás, csak elmaradtunk kicsit :lol: Szóval a kötelező meg a Prevenar 2. része.

Kép

Kép
dbea

Akartam egy képet is feltenni :lol: :
Kép

Kép

Kép
dbea

bea: Marcibaba is nagyon szép! Igazi szívtipró! :lol: Nagyon jó a frizurája! :lol: És az a huncut kis mosoly...

kovisziszka

Goldplast,
én arra gondoltam, hogy ha tesót akartok, akkor most már egy évre kell visszamenni ahhoz, hogy visszatérjen a jó pénz. Nekem azt tanácsolták, hogy várjak május 1-ig, akkor új szabályok lesznek, és hátha kedvezőbbek. Most hiába mennék új babával táppénzre, akkor is csak a minimálbér kétszerese számtana.

Gyorsan rólunk, mert a barátnőméknél vagyunk Pesten. Szóval nem tudjuk, Lili mitől lázas. Nem a veséje, a torka kicsit piros ugyan, de tiszta a tüdeje. Viszont nagyon csúnyán köhög, valami felső légúti akármi lehet. Délután aludt, megint lázasan ébredt, kapott lázcsillapítót, kb 5 perc alatt lement a láza, és már játszik ezerrel, mintha semmi baja nem lenne.

És képzeljétek, Levi oldalra tud fordulni. Igaz csak balra, és kb. olyan 5-10 fok hiányzik ahhoz, hogy a padlóra leérjen, na de a tegnaphoz képest ez nagy előrelépés :lol: Az esti tornát már nagyon nem bírta, kevesebb ment, mint délután, de én akkor is nagyon boldog vagyok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Elértem Ágotát, költöznek, most albérletben laknak, gondolom ott nincs net.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska :lol: De jó hír!! és ez már szerinted a tornának köszönhető?? Szupi, hogy Lili is jól lett!!!

húú, na most hogy is van ez??? Ugye maradt a három év Gyed még?? Rendesen beparáztattok itt. Na, utánakérdezek.....

Adri :lol: Jó lenne a részletfizetés, majd mondom apinak...

Goldplast :lol: tök jól írsz, szerintem simán publikálhatnál!!! hála Istennek nálunk azért nem ez a helyzet, sőt, mindig mondja a párom, hogy menjek el egy kicsit csavarogni, ide-oda. Itthon meg állandóan segít mindenben ---mondjuk egyéni munkarendje van, és sokszor itthon tud lenni. De neki nem gond se pelenkázni, se fürdetni, se játszani (akármennyit), egy dologot nem tud jobban helyettem: szoptatni :wink: :wink:

Bori :lol: itt van Tbányán: Gyémánt Fürdő a neve...

Ja, ma betoppant a védőnő, és mondta, hgoy nyugodtan kezdjük az almát, aztán szép lassan a többit, mert Zsigi elég nagy baba. Mondtam, hogy mostanában nincs az a tejmennyiség, ami elég lenne Neki!! :shock: :shock: Állandóan éhes, pedig van tejem! És mivel harapdálja az alsó ajkát, azt mondta, biztosan viszket az ínye, azaz jön a fogacska... Hát, én nem érzem még, de tény, hogy állandóan macerálja, és van egy Nuk-os rágóka, az a kedvence...

madaran

Ja, és Zsigi ma feszt kúszott, de hátrafelé :wink: :shock: :roll: Fél-egy métert simán :shock:

madaran

lina: örülök a jó híreknek! Szupi, hogy kezd próbálkozni Levi! És jó hír, hogy Lilinek nem a veséje miatt volt a láz! Lehet, hogy ennyi volt csak és holnap semmi baja nem lesz! Ilyen is szokott lenni, kis egynapos nyavaja!

madaran: Zsigi is édes lehet, ahogy hátrafelé kúszik! Domi is egésznap ezzel szórakoztatja magát és engem is, pakolom vissza a kis vackához a habtapira! a kiságyban is csavarog, hol itt hol ott van a kismanó! Egy percen belül bejárja az egséz ágyat!
Zsigit is pakolászhatod majd most állandóan vissza! De olyan aranyosak, ahogy nyomulnak! :lol:

De jó, hogy Ágotáéknál sincs semmi baj! Néha csak egy jól vagyunkot írhatna, ne kapjunk frászt! Meg esetleg egy db képecskét!?

kovisziszka

Goldplast: Hogy mennyire a számból vetted ki a szót ezzel az apa témával az hihetetlen! Hiányoztál innen, nagyon is! Jó hogy végre írtál Te is! Nekem nagyon sokszor leírod a gondolataimat érzéseimet amiket én sajnos nem tudok rendesen, ilyen szépen megfogalmazni.

Orew

orew

Angelita: Köszönöm az infót! :) Ma mi is megvettük ugyanezt a típusú széket Zarának. Alig várom már, hogy nekilássunk a kóstolgatásnak. :) De most még megy a szopi rendesen és én nagyon szerettem volna, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet kapjon ha sikerül minden rendesen és úgy néz ki, hogy sikerülni fog. :)

Orew

orew

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?