Új privát üzeneted érkezett!

szilvás76 csodálatos a szopis képed!!! teljesen meghatódtam!!!
jaaaa, és közlöm: beleszerettem a fiadba!!! :lol: :lol: :lol: :lol: csak remélni tudom, hogy a miénk is ilyen cukorbogyó lesz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Sok szeretettel a pom-pom lányoknak! :wink:

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tündi, ha meg lányod lesz, még vejednek megszerezheted :D

Ircsi, köszi!!

Kép
xtina75

Kormányváltás
Én már abban se bízom :cry: :cry: :cry:
Inkább országváltásban gondolkozom...

Katka
Sajnos, kevesebbet találkozom a hugaimmal, mint szeretnék :cry:
Messze vagyunk egymástól. A kisebbik az USA-ban, a nagyobbik Angliában él.
A hétvégén fogunk találkozni! (ha az időjárás nem szól közbe :? )
Vonalzó, képlevágás ellen nem lehet semmit se tenni, a rendszer ilyen :evil: (kisebb vonalzó kell :wink: )

Évi
Gratulálok Kíra szüleinek!

Ormolya
Sajnálom.... de gyere nyugodtan...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, én tavaly, mikor a válság kezdődött, 5 évet adtam Magyarországnak. Előtte már egész jól álltunk, most meg csak megyünk lefelé... :(

Évi, én is gratulálok...!

Kép
xtina75

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok Kismamik!Szép jó reggelt!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt, jó hetet Mindenkinek!

Eddig visszaolvasó üzemmódban voltam. :-)
Először is Szófi. Sajnálom. Kitartást küldök Neked, egészségesek vagytok, képes voltál már kihordani egy babát, NEMSOKÁRA JÖN A KÖVETKEZŐ!!!
+++++++++

[quote="gtunde75"][ írta:gtunde75b]szilvás76 csodálatos a szopis képed!!! teljesen meghatódtam!!!
jaaaa, és közlöm: beleszerettem a fiadba!!! :lol: :lol: :lol: :lol: csak remélni tudom, hogy a miénk is ilyen cukorbogyó lesz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszönjük a Kispasim nevében is. Én mondjuk alapból elfogult vagyok Vele, de én is belezúgtam már... vagy 3 éve :-)

Jó fej nagyon, és egyre inkább az! Elhalmoz a szeretetével, vagyis sztem igaz, hogy a kisfgiúk inkább anyásak ( A kiscopfosok meg biztos, hogy inkább apásak...)
Szóval ez nálunk nagyon igaz! :)

szilvás76

Zsófit akartam írni... Ne haragudj.

szilvás76

Hahó, sehol senki???

Akkor kénytelen leszek dolgozni... :lol:

szilvás76

Sziasztok!!!!

Babások: nagyon szorítok nektek, sokszor olvasom miket írtok hogy én is tanuljak belőle :D

Sophie: nagyon sajnálom de jó a gondolkodásod, én sem adom fel, és most hogy megjött már próbálkozunk is apival :D lesz ami lesz

Tina: szurkolok neked is nagyon!!!!

Macs: te meg itt a mindenki lelki és minden segítője, neked is sok sok puszika és szivárvány, hogy jó kedved legyen és baba gyorsan!!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Végre sikerült elintéznem pár időpontot, dokimhoz mehetek 25-én háromnegyed 3ra. :) Kérdeztem tőle, megcsinálja-e a 12. heti genetikai ultrahangot (védőnő mondta, kérdezzek rá), mire azt mondta, hogy meg, de sajnos hivatalos lapot nem adhat róla, így valószínűleg arra is el kell külön mennem,de jó, hogy az is a kórházban van. Háziorvossal is beszéltem, fogadnak, holnap mehetek negyed 5re, megcsinálja a belgyógyászati vizsgálatot, az ekg-t, ad laborbeutalót (de az sztkba még külön kell telefonálnom labor időpontért :evil: ). Most már csak a vércsop.meghatározás és a hepatitis szűrés elintézése van hátra, most őket próbáljuk hívogatni, remélem felveszik, nem úgy mint pénteken. :?
Közben tanulni is próbálok, de most már esti rosszullétem is van, nem csak reggeli. :( Este nagyon szokott fájni a fejem, olykor szédülök is, az orrom is kicsit véres, ha kifújom (ami nálam nem jó, mert régen nagyon orrvérzős voltam és mindig a kórházban kötöttem ki :( ), ezért félek most, és tegnap este hányingerem is volt. :( Lehet csak sok volt a vacsi. Megmértük a vérnyomásom, hátha azért fáj a fejem, de 105/ 61 volt, a pulzusom meg 71... Mindig is alacsony vérnyomásom volt.

Katka, köszi! :) Hát elég nehéz így tanulni valóban, próbálok az alvásnak meg a tanulásnak is eleget tenni. :wink:
Sophie, nagyon nagyon sajnálom, de talán tényleg a kisfiad vigasztal!!! Sok erőt és kitartást, és kívánom, hogy mielőbb újra babás legyél! :)
Évi, én is gratulálok a sógorodék babájához! :)

Na megyek vissza tanuló-pihenő üzemmódba, aztán még jelentkezem. :wink:

Kép

Kép
barbcsi

Barbi, a 105/61 (71) az nagyon a béka sejhaja alatt van, min csodálkozol??? 8) A normál vérnyomásúak is szédelegnek ilyenkor, akkor Te??? :lol:
Ne félj, semmi baj nincs. Amikor a szemem több kaját kíván, mint amennyit enni bírok, én is rosszul vagyok. Inkább keveset egyél, több alkalomra osztva. Ne terheld a gyomrodat...
A hányinger meg törvényszerű, örüljünk ha eddig elkerült minket. Biztos, kapsz egy kis ízelítőt, ezt szörözd be x-szel és megtudod, milyen, amikor valaki a 6-12 hét között menetrendszerűen végighányja a reggelt és pluszban mindentől felfordul a gyomra... :-)

Nyugi! :wink: :lol:

szilvás76

...szorozd...

szilvás76

Csak gyorsan bekukkantottam, látom, kaptunk rossz híreket :( sajnálom, de hajrá pozitív hozzáállás!

Tettem fel én is képeket magunkról.

KépKép

KépKép
stelly

Szilvás, mindig is a béka sejhaja alatt volt a vérnyomásom... :lol: De köszönöm a nyugtatást, nagyon jól esik. :)
Engem sajnos végigkísér a szorozd be x-szel végighányod a terhességed 6-12 hetét... Én majd' minden reggel a wc-n kezdek, és amit megeszek utána reggelire, az mind visszajön. Volt már olyan is, hogy semmi nem jött belőlem, csak szorongattam a wc-t és öklendeztem. :( Na és a kajálás... Hát igen, néha alig eszem, nem bírok ránézni semmire. Mindig mondják nekem, hogy na csak egy kicsit, egy kicsit egyél, de még így sem annyit, amennyit kellene, mert nem megy egyszerűen. :( De hogy most már este is hánynom kell lefekvés előtt... :( Ez újdonság.
Végre sikerült elintézni a vércsoport meghatározást! jippi 8)

Kép

Kép
barbcsi

Mindenki jól van ma?Vettem ma 2 melltartót...az egyik 95C a másik 100C-s :DA 100-as szopis melltartó :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

ÉVI!
Gratula Kíra születéséhez!!!!
Sok egészséget a mamának és a babának!

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mi ez a pangás????? :roll:
Remélem, mindenki jól van!

Barbcsi
Mennyi helyre kell menned :roll: :roll: :roll:
A 105-ös vérnyomás nem is alacsony :wink: Teljesen jó!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

én is vagyok, de csak olvasóban. szenvedek a nyűgömmel...

reggel hívtam a dokit, akihez az utóbbi időben jártam, endo és nőgyógy egyszemélyben... telefonban azt mondta, hogy holnap reggel menjek menetfelszereléssel a klinikára... nagyon fosok! meg a másik, hogy nem is tudom, hogy kell-e nekem ez a küret dolog. szerinte minden ügynek a végére pontot kell tenni.

Ircsi, bocsi, de rohadtul be vagyok parázva az altatástól! gondolom sokan, de én most nagyon...

nem tudom. reggel elvisszük Beni anyóshoz, mert ő nyugdíjas, otthon van, mi meg a férjemmel megyünk tovább a klinikára! kifaggatjuk a dokit, hogy miért is kell a műtét, stb. nem tudom! szeretnék jól kiszállni belőle, ha lehet ilyet mondani!

egy pici drukkokat kérhetek!?

sophie27

Ircsi!

Dokibácsim mondta, hogy mire legközelebb visszamegyek hozzá, ezek a vizsgálatok legyenek meg. :wink: :wink: :wink:
Meg a védőnénimtől is kaptam egy lapot, aminek az a címe, hogy várandósok eseménynaptára, és rajta van, hogy melyik héten milyen vizsgálatra kell mennem, hova (kórház vagy sztk, vagy háziorvos), milyen számon lehet időpontot kérni, úgyhogy hál' Istennek ezeket már tudom. :) :) :)
Akkor jó, ha jó, de egyébként az én vérnyomásom mindig is 90/60 körüli volt, max. 100/70 :).
Most találtam egy cikket a veszprémi kórházról... Igaz, 2008-as,de akkor is... :( Eddig is tudtam, hogy nem lehet választott orvosnál szülni, de azért még reménykedtem.
http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/30607/1/belfold/Halapenz_Szules_szazezerert_Veszpremben

Kép

Kép
barbcsi

nagyon jók a képek! bocsi, hogy most nem reagálok semmire, nézzétek el nekem!

...

:(

sophie27

Nagyon érdekes dolgok ezek... Itt van, hogy mi lett az ügynek az eredménye... Én már nem értem. Akkor a cikk szerint nem kérdezhetem meg az orvosom, hogy pénzt kér-e a szülésért vagy sem?? Most menjek be úgy a kórházba, hogy Apa zsebében legyen 100 ezer forint hátha kér a doki? :?: :?: :? :? :x :x
És én nagyon nagyon szeretnék fogadott orvosnál szülni... De hát úgy látszik, ez nem lehetséges. :( Pedig a dokimnál akarok szülni!!! Az nagyon megnyugtató lenne... :roll:
itt a cikk:
http://www.nol.hu/belfold/papiron_ingyenes_a_szules_veszpremben

Kép

Kép
barbcsi

Zsófi!!!
A kürettel szerintem nem ártasz...nekem a 3 vetélésemből az utolsó után csináltak küretet....nem bántam meg....de nem vagyok orvos!!!Én örültem hogy megcsinálják.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Barbcsi
Csak nekem az a furcsa, hogy hány helyre kell menned vérvételre. :roll:
Miért nem lehet elintézni ezt egyszerűbben????? Egy helyre elmész vérvételre, ott megszúrnak, leveszik a szükséges véreket. ÉS... onnan küldik a rutin laborba (vérkép, kémia), a véradóba (vércsoport), az ANTSZ-hez (hepatitis).
Mi így szoktuk csinálni.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Csillag, a másik kettőnél miért nem kellett!?

sophie27

Hmm...ez valahol Jogos!!!!

".... OEP által finanszírozott szülésért még a fogadott orvosnak sem lehet semmilyen formában pénzt kérnie. "

Annak idején nem erre esküdtek fel!!!
Annak idején "parasztbácsi" elkezdte a sonkával,kolbásszal...és elértünk idáig.
Én jobbnak tartottam a vizitdíjas dolgot...és így a korház kapta volna a pénzt szülésért...nem az orvos zsebébe ment volna,aki medencét csináltat a házához.Az egészségügynek marha nagy szüksége lenne a pénzre....
Én inkább a kórháznak adnám.Persze nekem is volt fogadott dokim 2000-ben a lányom születésénél...de nem 100.000-ért vezettek le szülést!!!! :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="sophie27"]C írta:sophie27sillag, a másik kettőnél miért nem kellett!?

Az elsőnél minden elment...ott csak befejezés volt....
a másodiknál állítólag felszívódott...de a dokim nem akart csináltatni semmit.... a harmadiknál már másik orvost választottam!!! Ő rögtön mondta a küretet...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Zsófi
Altatástól ne féljél!
Valószínűleg, kapsz vénásan altatószert, erős fájdalomcsillapítót. Pár perc és elalszol... Kb. 15-20 perc alatt ezek a gyógyszerek lebomlanak a szervezetedben (ennyi idő elég a műtéthez).
Műtét után pár órával akár haza is mehetsz.
A méh akkor tud összehúzódni, akkor szűnik meg a vérzés, ha kiürül. A bennmaradó magzati maradványok (burok, lepénykezdemény) még fertőzést is okozhat.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Én nem nagyon szoktam hálapénzt kapni :cry:

Egyébként ez a hálapénz dolog olyan magyar szokás... USA-ban, Ausztriában nincs. Viszont ott nincs is olyan, hogy x. doktor bemegy hozzád, amikor szülsz.
Akkor meg jogos az, hogy az orvosnak fizetni kell, ha elvárod, hogy a munkidején kívül is bemenjen a TE szülésedet levezetni!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaban nem nagyon szoktam hálapénzt kapni :cry:

Egyébként ez a hálapénz dolog olyan magyar szokás... USA-ban, Ausztriában nincs. Viszont ott nincs is olyan, hogy x. doktor bemegy hozzád, amikor szülsz.
Akkor meg jogos az, hogy az orvosnak fizetni kell, ha elvárod, hogy a munkidején kívül is bemenjen a TE szülésedet levezetni!!!!!

Na de ennyiért?
Azért mert valaki babát szeretne nem biztos hogy van "erre" is kerete.... :oops: :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

egész jó kis "túlórapénz"...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi!

Én sem tudom, hogy ez miért van így. De a vércsoport meghatározás és a hepatitis szűrés a kórházban van, ott ahol a szülészet, nőgyógyászat, ők csinálják. Viszont sima vérvételért az SZTK-ba kell menni, hiába vagyok kismama... Sokkal jobb lenne, ha nem kéne ennyi helyre rohangálni, hanem csak a kismamáknak elintéznék mindkettőt a kórházban. Azt viszont nem tudom, de a kiskönyvben benne van, hogy apa vércsoportja, dátum, eredmény, most akkor neki is kell? Mert se a védőnő, se a dokim nem mondta. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

Tarifa
Orvosa válogatja.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="csillagfeny1976"]H írta:csillagfeny1976mm...ez valahol Jogos!!!!

".... OEP által finanszírozott szülésért még a fogadott orvosnak sem lehet semmilyen formában pénzt kérnie. "

Annak idején nem erre esküdtek fel!!!
Annak idején "parasztbácsi" elkezdte a sonkával,kolbásszal...és elértünk idáig.
Én jobbnak tartottam a vizitdíjas dolgot...és így a korház kapta volna a pénzt szülésért...nem az orvos zsebébe ment volna,aki medencét csináltat a házához.Az egészségügynek marha nagy szüksége lenne a pénzre....
Én inkább a kórháznak adnám.Persze nekem is volt fogadott dokim 2000-ben a lányom születésénél...de nem 100.000-ért vezettek le szülést!!!! :(

Csillag, teljesen egyetértek Veled, én is inkább a kórháznak adnám!!! De ez annyira nem igazság, hogy reménykedjek abban, hogy amikor szülök, éppen az én dokim ügyel.... :( Azt tudom, hogy 2 ügyeletes doki van, és én választhatok kettejük közül, de azt csak ott és akkor tudom meg, hogy kik azok, amikor szülök! Miért, többet kértek Tőled, vagy kevesebbet? És a fiadnál hogyan volt? :)

Ha már az anyagiaknál tartunk, azt olvastam, hogy aki min. 4-szer járt terhesgondozásra, az részesül anyasági támogatásban, aminek az összege a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-val, ami 2009-ben 64125 Ft. És az igényt az "Igénybejelentés anyasági támogatásra" c. formanyomtatványon kell benyújtani a szülést követő 180 napon belül a lakóhely szerint illetékes Kincstárhoz. Mellékelni kell hozzá a terhesgondozást végző orvos igazolását, amely tanúsítja, hogy a szülő nő a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson, illetve a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.

Kép

Kép
barbcsi

Zsófi nagy drukkok mennek!!! :) Remélem minden rendben lesz!

Kép

Kép
barbcsi

A helyedben én is nagyon félnék, de ezt most nem szabad!

Na én egy picit most pihenek Apuval, mert már hiányol. :roll:

Kép

Kép
barbcsi

A Fiamnál 95-ben nem volt fogadott dokim....mégsem sínylettem meg a dolgot...a lányomnál volt dokim (hálás is vagyok neki) -(sokat segített a jelenléte)...de ő nem nagyon akarta a pénzt elfogadni (3szor tolta vissza a borítékot)...így tudtam hogy mi a kedvenc piája,gyorsan vetettem egyet a metroban és az mellé csomagoltam be 30.000-et :oops:
Mondjuk akkoriban jobban álltunk azért anyagilag mint most....(20 éve a 30.000 sokkal többet ért)Ezzel nem azt akarom mondani hogy majd éhen halunk...hisz akkor nem vállalnánk a babát.De azt sem állítom hogy 300.000-et keresünk.De azt tartom pofátlanságnak amikor az orvos közli veled már az elején hogy ő már ugyan 80-100 alatt nem vezet le szülést!...Számomra Durva!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Olyan orvost kell választani, aki rádbízza a döntést, hogy mennyit adsz....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Pécsen nekem nem volt szerencsém a doktorkkal a klinikán (ott csináltuk az első 2 lombikot) :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

relative...

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="lombikbaba"]O írta:lombikbabalyan orvost kell választani, aki rádbízza a döntést, hogy mennyit adsz....

kevés az ilyen doki!!!! :( :( :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok,

Sophie, privi ment, és EZERREL DRUKKOLOK NEKED!!! :!: :!: :!:

Fogadott orvos: Maccsal közös dokink a kismamákra bízza a döntést. Ilyenkor íratlan szabály, hogy a vizsgálat díja x 10. De általában akkor vállalnak, ha kezdetektől odajársz. De legkésőbb a 12. héttől. Ha nem akarjátok megkérdezni, hogy mennyi, akkor tegyétek fel úgy a kérdést (miután már rábólintott, hogy nála szülj), hogy "mit kell még tudnom ezzel kapcsolatban?" Ha nem mondja, hogy ennyi vagy annyi, akkor marad az íratlan szabály.

Kép
xtina75

Sziasztok!

Sophie: Drukkolok nagyon holnap reggel. Ne félj, biztos nem lesz semmi gond, és inkább most ess túl ezen a beavatkozáson, mint később egy szövődmény.

Ircsi: Tényleg jó nagy távolság. De a mai technikával, akár minden nap láthatjátok egymást, és beszélhettek. Reméljük a hétvégén pedig találkozhattok.

Nálunk ma nagy "bölcsöde/óvoda" volt. Itt volt tesóm a kisfiával (3 és fél éves), és a kislányával (fél éves), és anyukámék. Aztán anyát itthagytuk a 3 gyerkőccel, mi (tesóm, apa, én) meg elmentünk kutyát gondozni. Befogadtunk egy kutyust a telkükön, mert megsajnáltuk. Közben kiderült, hogy a kutyának szőrtüszőatkája van, ma meg az is, hogy bolhás. :evil: És az is, hogy babát várok ugyebár. :-) Ezért én nem nagyon merek hozzányúlni, így hetente jön az egész család, és tesómmal meg apával visszük az állatdokihoz gondozásra. Jól el is fáradtam. De azt hiszem a családban mindenki így van ezzel. :-)

Most pedig indulok ultrahangra a dokihoz!

sziasztok:
Katka

Katka
KépKép
katka77

Alkalom*10??????.......Akkor magyarul 60.000...mégis csak barátságosabb ár :D
Mint hogy közli 100 alatt nem vezet le szülést... :)
Na megyek kiviszem Bubukámat sétálni...Lehet este még jelentkezek! Puszi mindenkinek!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

nálunk meg 80ezer

Kép
xtina75

[quote="barbcsi"] írta:barbcsiÉn már nem értem. Akkor a cikk szerint nem kérdezhetem meg az orvosom, hogy pénzt kér-e a szülésért vagy sem?? Most menjek be úgy a kórházba, hogy Apa zsebében legyen 100 ezer forint hátha kér a doki? :?: :?: :? :? :x :x

úgy látom van valami őrült félreértés az ügyben! persze, hogy nem kérdezheted meg az orvosod, hogy kér-e pénzt... s ha már megkérdezted :arrow: nem válaszolhat!

egy valamit tisztázzunk :arrow: a hálapénz adózatlan jövedelem, s mint olyan TÖRVÉNYELLENES! az orvos, aki elfogadja adócsalást követ el, aki adja az veszteget!!!

szerintem azt a dokit, aki előre kijelenti, hogy mennyiért vállal szülést, azt nagy ívben ki kell kerülni! ha viszont felkérsz egy orvost, hogy vezesse le a szülésed, azt ILLIK meghálálni :arrow: de nem egy előre lefixált összeggel! mindenki annyit ad, amennyit gondol és amennyit a pénztárcája enged... ez lenne a hálapénz lényege :arrow:

Kép
gtunde75

Tündi,
"a hálapénz adózatlan jövedelem, s mint olyan TÖRVÉNYELLENES! az orvos, aki elfogadja adócsalást követ el, aki adja az veszteget!!! "
Nem. Jogilag aki elfogadja, annak mint ajándék után 150ezer ft fölött adóznia kell. Aki adja, az meg ajándékozó.
A vesztegetés fogalma: ha jogtalan, törvénytelen előnyhöz akarsz jutni a pénzed segítségével. A vesztegetett pedig ezért cserébe hűtlen lesz a hivatásához (pl rendőr eltekint a gyorshajtási bírságtól)

Ezt előre le kell tisztázni. Ha konkrét összeget mond a doki, hozzáfogja tenni, hogy ő ezért szolgáltat: bejön munkaidőn kívül, akár a gyereke szülinapi partijáról is, és a külföldi nyaralásáról is. (Vagy nem. De akkor meg nem fizetsz neki) Ha normális, akkor azt mondja, hogy amennyit a kismama gondol. De a fogadott orvos el fogja várni. Ez ma Magyarország. Ha nem, akkor lehet az ügyeletes orvosnál szülni.

Kép
xtina75

ezek szerint ad róla számlát??? mert ha szolgáltatást nyújt, akkor annak az ellenértéke nem ajándék!!!

Kép
gtunde75

mert ha úgy nézzük, akkor a fizetésem ajándék, s cserébe én dolgozok... :lol: :lol: :lol: :lol: akkor miért is adózok utána???

Kép
gtunde75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?