Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó reggelt!

Képzeljétek, megyünk a Minimanóba vásárolni :)
Összerírtam hogy miket kéne venni, hát ha sikerül, nem kevés pénzt fogunk otthagyni. De legalább haladunk :)

Chilike,
Az őszinteségben hasonlóak lehetünk, én elég 'kemény' tudok lenni, ha valami nem tetszik akkor nagyon megmondom. Szerintem ezért is nem vitatkozik velem anyukám, anyósom, úgyis tudják, hogy felesleges, mert csak dühös leszek és akkor kő kövön nem marad :D
vjulcsi
 
 


Sziasztok Kismamik! :D

Moncsiga: Hol van helyileg az ovódád? Nagyon rokonszenves amit írsz, nagyon bízom benne, hogyha kis tűszőmből, gyermek lesz, ilyen klassz, bele való nevelők, segítők fognak bennünket körülvenni. :wink: Nem is tudom, lehet, hogy arra várunk, hogy Te vissza menj dolgozni, mikorra mi már ovisok leszünk? :D
De most én is lépésről-lépésre haladok, így ennyire előre ugranom nem szabad, hétfői punkciómra kell koncetrálnom, aztán a visszaültetésre,stb....de jó tudni, hogy igenis vannak jó nevelők. Köszi! :D

mindenkinek puszi, nem nagyon lenne szabad itt lennem, mert tényleg kis lépésekben szabad gondolkodnom.De én az a típus vagyok, aki már a gyerekének az esküvőjét szervezné, miközben még csak egy hajszállal több mint gondolat.... :wink: :D
emerenc
 
 


Emerenc! Az lmodozásnak teremtő ereje van nem tudtad??? Úgyhogy nyugodtan tervezgesd a gyerkőc esküvőjét, meg gyere ide is! :D

Chili! No ezt megbeszéltük akkor. :lol:

Julcsi! Kellemes vásárlást nektek! (Pont ma kérdezte a férjem, hogy mi mikor megyünk, mondtam majd márciusban). Aztán kérünk ám képet a beszerzett cuccokról! :)

Kép
kislibus
 
 

 
 

emerenc
De aranyos vagy! :lol:
Gyere nyugodtan. :wink:

Julcsika
De jó neked, gyere ám majd este és dobj fel pár képet, mit sikerült venned. :wink:

kislibus
Na annyit beszéltünk a szó kimondásról, hogy ma sikerült is jól elmondanom a magamét és jó nagy veszekedés lett belőle itthon. Ami még tetőzte az egészet, hogy itt voltak anyukámék és hallották az egész balhét, aztán a párom elment itthonról, gondolom nem is jön majd csak este! Úgyhogy jól telt a napom! :wink:
Nagyon furcsa ez a helyzet ami velem van, amióta terhes vagyok... teljesen egyértelművé vállik a körülöttem élő emberek hogy viszonyulnak hozzám, ki milyen, mennyire lehet rá számitani .
Érdekes, hogy mi 14 éve élünk együtt, de sose voltak ekkora problémáink egymással, mint most amióta várandós vagyok. Remélem rosszabb már nem lesz és sikerül megoldanunk, mert tudatosan törekszem rá, hogy ne távolodjak el a férjemtől a terhesség miatt, viszont nagyon nehéz, mert valahogy nem olyan a hozzá állása a dolgokhoz, mint amit elvárnék tőle.
Hát nem tudom... remélem csak átmeneti dolog és csak a hormonok miatt látom ilyen borúsan a dolgokat. :wink:
chilike1
 
 


Sziasztok.

Julcsi:remélem jól telt a nap és bevásároltatok. :lol:

Chilike:leírnád nekem a pizzátok receptjét?! Főleg a tésztája érdekel! De a többi is!

emerenc:NYUGODTAN GYERE IDE!!! Szokjad a légkört mert mindjárt jöhetsz hivatalosan is!!!

Ha minden igaz megvan a baba neve.Vonalzón olvashatjátok. :lol:

Kép
Kép
melánia
 
 


Melánia,
Nagyon szép nevet választottatok! Gratulálok :)

Emerenc,
Gyere ide, ne hülyéskedj! Egyetértek Libussal, az álmodozásnak teremtő ereje van. Sokszor olvastam, hogy ha babát szeretnénk, képzeljük el hogy már van babánk, ahogy játszunk vele vagy babusgatjuk... és akkor előbb-utóbb meg is fog történni. Bízom benne, hogy a te időd hétfőn jött el, akkor fogan meg az a pici kis élet aki veletek marad!

Chilike,
Kitartás, már csak pár hét :)
Mi alapjában véve elég sokat veszekszünk (mindketten oroszlánok vagyunk), ezek hangosak, de gyorsan ki is békülünk. Most kevesebbet veszekszünk sokkal... mondjuk én egyáltalán nem lehetek így terhesség alatt sem hisztis vagy nyűgös, mert a férjem ezt nem hagyja. Szóval igyekszem, hogy a hormonok ne hülyítsenek meg.
Remélem hamar kibékültök, szerintem már meg is történt, ugye? :)
vjulcsi
 
 


Na azt elfelejtettem leírni, hogy miket vettünk:
A minimanóba végül 3 órát töltöttünk, jól elfáradtam. Vettünk kádat állvánnyal, ágyneműt fejvédővel és baldachinnal, sapikat, kesztyűket, bimbóvédő krémet, melltartóbetétet, cumisüveget, eldobható bugyit, hálózsákot... most ennyit jut eszembe :) A légzésfigyelő+ bébiőrt is meg akartuk venni, de mivel csak 1 év gari van rá, inkább azt március elején vesszük csak meg, hogy ne teljen addig is feleslegesen a gariidő.
Du. meg a praktikerben voltunk, na ott is eltöltöttünk két órát, vettünk festéket Szonjus szobájába (nagyon szép meleg sárga), meg a festéshez való szerszámokat, és jövő hétvégén nekiállunk :) Már úgy várom. Meg még vettünk egy csomó fürdőszobai kiegészítőt ami még a költözés óta elmaradt...
Nagyon jó érzés hogy így haladtunk!
vjulcsi
 
 


Melánia, nagyon szép nevet választottatok!

Jövök én! Nem nagyon bírom ki, hogy ne olvassak a kismamikról... :lol: Aranyosak vagytok.

Chilike: Ezt tuti, hogy a hormonok teszik! Erről szakirodalom is van, ne aggódj. Ilyenkor mindent felnagyítva lát az ember, olyan mint egy nagy karikatúra! :D Én mensi előtti napokban látok mindent feketében,érzékenyebbé válok, sírdogálok. Levendula teát szoktam inni és sokat segit a magnézium6 is.
A Te esetedben a lányok születése után, már megszünik. Nem is nagyon lesz időd mással foglalkozni. :wink:
Ja, és a kamaszok is hasonlóképpen látnak ilyenkor! Kitartás! Minden rendben lesz!puszi!
emerenc
 
 


Sziasztok.

Nem sokat írtatok tegnap óta.
Ma mi is csavarogtunk.Én is vettem a Tescoba egy hálózsákot a picurnak.Nagyon le van árazva.+vettem 2 csomag textil pelust.8db.
Tényleg anyucik ebből mennyi kell? a kis feje alá,büfizéshez stb???

Julcsi örülök hogy szépen haladtok!!! Milyen cumisüveget vettél?Én kaptam a védőnőtől szórólapot Petit fajta cumisüvegekről.Nálunk gyógyszertárba kaphatók.Valaki ismeri esetleg??? Vélemény?
Julcsi ha van kedved tegyél fel képet! Eldobhatós bugyi hasznos dolog???
Köszi a névdicséreteket.Milán:azt jelenti kedves. :lol:

emerenc:hol tartasz most???

Kép
Kép
melánia
 
 


Meli,
Tommee Tippee cumisüveget vettem, ez olyan, hogy a babának jó erősen kell szívnia, nem folyik úgy, mint a többi, így talán nem lustul el, ha netát cumisüvegből kéne etetni. De remélem ez csak különleges alkalmakkor fog előfordulni, mondjuk ha egy estére anyukám vigyáz rá, és lefejt tejet kap.

Hú hát most nincs erőm fényképezgetni amiket vettünk, meg ezek most nem is olyan érdekesek. Az ágynemű nagyon cuki, de azt majd talán inkább akkor fényképezem le, ha már meglesz a szoba, és benne lesz az ágynemű, meg fent lesz a baldachin :)

Én 10 db pelust vettem, szerintem ennyi elsőre elég...
Mennyiért vetted a hálózsákot?
vjulcsi
 
 


na sziasztok,

nem sokat csacsogtatok a 7végén :( mindenki pihizget vagy esetleg csavarog?
Mi tegnap leszedtük a fát,takarítottunk,majd kimentünk vacsizni és kaját vásárolni,hamar eltelt a nap.Ma meg egész nap lusti volt,filmeztünk.

Julcsika,szuper,hogy haladtok a vásárlással.Mik maradtak még?
Nagyon várom majd a fotókat Szonjaszobáról.

Melánia,Boldog Névnapot! ;-)
Szép nevet választottatok,a Milán nekem is bejön ;-)
Én kb. 15-16 textilpelust vettem.Sztem.ha ennyire le vannak árazva a dolgok a tescoban,lehet érdemes még egy csomagot venned,hisz ha több van az azért jó,mert nem kell 2 naponta mosni,ha mondjuk nagyon sokat kell használni etetések után.
Meg a kiságyban(bölcsőben) is jó a feje alá,esetleg a babakocsiban is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hanyatka 2010.01.10 20:29-kor.

Kép
hanyatka
 
 


Julcsika,én anno auchanba láttam nagyon cuki hálózsákokat jó áron.
Nekünk is az egyik auchanos valami E betűvel kezdődik a márkanév,igaz azt nem én vettem,hanem használtan kaptuk,de nagyon jó minőségnek tünik és szép is.

Chilike,hol vagy?ugye ma nincs rossz napod?megbeszéltétek pároddal a dolgokat?
Gondolj arra,hogy már nincs sok és minden visszaáll a régi kerékvágásba,hisz ennyi boldog év után ez a pár hónap és a hormonok által kiváltott nehezebb pillanatok nem lehetnek leküzdhetetlenek.Ami a legfontosabb,hogy mindent időben át kell beszélni,de hát gondolom ez nálatok sem müködik másként és ezt is megoldjátok.
Én szerencsére nagyon ritkán voltam/vagyok ilyen érzelmi állapotban,ha netalán jobban tombolnak a hormonok,esetleg sírdogálok egy sort a páromnak sikerül megvigasztalni.
Mi is 14 éve vagyunk együtt,sok mindent megéltünk már.

Kép
hanyatka
 
 


Emerenc,nagyon drukkolok Neked holnap!!!!

Moncsika,ez jutott eszembe neked :)
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... =9+h%F3nap

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... EVE=Magzat

Még egy kis infó,magamnak is találtam a cikkben hasznosat,pl.,hogy a 36.hétben levett hüvelyváladék eredményére holnap feltételnül kérdezzek rá,uganyis ezt el is felejtettem,hogy volt.

http://www.termeszetesnogyogyaszat.hu/c ... ory/15/36/
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára hanyatka 2010.01.10 20:22-kor.

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok!
Már úgy irigykedem (a jó értelemben), hogy mindenki ennyire közel van a szülés pillanatához. Én még csak a 14 hetet kezdtem.
Azt szeretném kérdezni, volt-e valamelyikőtöknek amniocentézise? Apánk nem akarja elfogadni, hogy nem megyünk el erre, hiába lett teljesen negatív az Istenhegyin a génvizsgálat. :((( 1:8035-höz a betegség esélye. Eléggé felemelt hangon közölte: férje 45, maga 35, és ICSI volt...mindenképpen, 3x-os kockázat.
Nagyon nehezen jött össze, félek a vetéléstől. Ti megcsináltattátok? Megcsináltatnátok? Ugyanakkor nagyon szeretem Apánkat, és bízok benne.
És bocs, hogy itt az örömeitek között ilyen negatív kérdéssel állok elő...
Köszi előre is ...
és minden jót mindenkinek!!!
rozsafa
 
 


Haligali!

Chilikém, dehogy haragszom! Csak beszélgettünk, nem????
Remélem, csak a nagy békülés miatt nem jöttél ma!

Julcsika, de jó neked, hogy vásároltál. Én úgy vagyok, hogy tök mindegy, mit veszek, egy komplett babaszobát, vagy csak egy babahajkefét, ugyanúgy élvezem. (sőt, inkább elégedettséggel tölt el) Az a lényeg, hogy NEKI lesz!

Hanyatka, köszi a linkeket! Ma 3 napos fociedzés után nyuginapot tart a drágám. Annyit azért mocorog, hogy ne aggódjak, de nagyon kis enervált. Sőt, azt hiszem megint duzzog-háttal feszül a hasfalamnak, mert nem kifelé, hanem befelé és alulra érzem a rúgásait.

Rózsafa, nem könnyű kérdés ez! Akik épp babát várunk, nem csináltattuk meg egyikünk sem az amniot. Nekem személy szerint sokkal gyengébb lett az eredményem, mint a tiéd és én is 35 vagyok (mondjuk nálunk "sima" IVF volt, és a férjem is egyidős velem) mégsem vállaltuk. Azzal nyugtattam a Dévait (aki nekünk is mindig hangsúlyozta, mennyire javasolja), hogy ha a 18. heti genetikai vizsgálaton valami kicsit is gyanús lesz én fogom kérni, hogy mehessek amniora. (azt mondta, a 20. hétig el lehet végezni)

Melike! A Milán nagyon szép név!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Emerenc, gyere csak, szokjad a légkört! Holnapra egy taliga babakakit küldök szerencsehozónak. :lol: :lol:
Melike,az eldobható bugyesz a szülés után kell majd a kórházba.
Neked küldött valaki a közkézen keringő listákból? Ha nem, írj egy e-mail címet és postázom. Abban sok hasznosságot találsz.
Csak hogy én is meséljek az érzelmi életünkről kicsit: mi általában nem veszekszünk, ez persze nem nekem, hanem Petim áldott jó természetének köszönhető. Én nagyon jó vagyok veszekedésből... :oops: az az önmagát hergelő típus... :wink:
Nálam a hormonok nem vitakedvet, hanem sértődősséget hoztak. Ha szegény drágám nem úgy és akkor szól vagy néz, ahogy azt az én kis lelkem épp igényelné azonnal bőgök... naponta 3 sírás simán benne van a mostani programban, persze a legtöbb ok és alap nélkül.
Még jó, hogy van benne kitartás mindig vigasztalni, pátyolgatni. Azt hiszem, ha egyszer ez az egész elmúlik, örök hálával fogok tartozni Neki a terhesség hónapjaiban tanúsított példás türelméért. Egy a lényeg: én sem vagyok normálisabb nálatok. :lol: :lol: :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok!

Chili! remélem már kibékültetek! Tényleg már csak kis idő! Nemcsak a terhesség, de most még a lakásújitgatűs is ott volt, ott a nagypapa iránti érzelmek. Felfokozott a hangulat az biztos, de 14 év után meg tudjátok oldani bármi is volt az ok! :)

Melánia! Milán nekem is nagyon tetszik! De jó, hogy te is vásárolgatsz! (Én már megkaptam anyutól, hogy nem jó omen, barátnémtól meg hogy semmit nem szabad venni amig meg nem születik...) Ezek ugy rám tudnak ijeszteni, pedig ugy szeretek uh-ok után egy-egy darab ruhácskát venni, kvázi megünnepelve, hogy idáig elutottunk és jelzésként, hogy nagyon várjuk a babát!

Rozsafa! Nemrég én is 14 hetes voltam, még nem éreztem mozogni, még aggódtam, hogy minden rendben legyen. De minden nappal közelebb kerülünk ahhoz, hogy a kezünkben tarthassuk!

Hanyatka! Mi vettünk egy új társasjátékot, azzal tanultunk játtszani a hétvégén, meg ma jöttek anyuék ebédre. :D
Ezért nem jöttem sokat. De neked minden nap jönni illk! :D

Moncsiga! Valamikor nőnie is kell Nmródnak és akkor nem pazarolhatja az energiáit fociedzésre! Olyankr lustizás és hizás a feladat! :wink:
Szegény, olyan sokat sirdogálsz? Most mondanám, hogy nem szabad, de ezt ugyse tudja irányitani az ember, pláne ha várandós. Férjednek bizony nagy tisztelet! :)
Nálam ez másképp alakult. Az első 12 hétben nagyon-nagyon aggódtam, de ugyanakkor állandóan vigyorogtam, boldog voltam, mint aki beszivott. Most vagyok kb. olyan, mint szoktam lenni (no azért még mindig 1 m-re a föld felett járok :D ). És hogy mi lesz később? Remélem nem leszek nagyon gáz. :lol:

Kép
kislibus
 
 


Csajok!
Olyan kedvesek vagytok, köszönöm, hogy 'aggódtatok' értem/értünk :wink:
Igen kibékültünk, habár elég nagy volt a vita(kedv) főleg az én részemről még ma is tartott, és nagyon bele tudom hergelni magam. Ami érdekes, hogy nem érzem magam idegesenek, persze biztos az vagyok, csak olyan sok bennem az adrenalin, hogy nem is veszem észre, hogy bepörgök és már 2 napja mondom a magamét. Igaz ehhez hozzájárult az is, hogy borzasztó nagy az igazságérzetem(oroszlán vagyok, ugye :wink: ) és a párom sok mindenben nem ért velem egyet, amin máskor kézlegyintéssel túl lépek, mostmeg nem birom ráhagyni( ő ugye bika, úgy, mint moncsika :lol: ). Ráadásul már nagyon sok téma feljött a múltból is lényegtelen dolgok, de mindenki csak fújta a magáét. Aztán végre elcsitultak a viszályok, elmentünk vásárolni, mert ez aggasztott a legjobban, hogy legalább a kórházi cuccaim meglegyenek(am persze nem ért meg ekkora cirkuszt, de mindegy), na ahogy hazaértünk, akkor meg hivtak anyuék, hát az sem volt leány álom. Apukám még hagyján ő "csak" csalódott volt, hogy az ő kicsi lányát "bántották" meg, hogy az unokái, stb, de anyum az aztán nem rejti véka alá a véleményét. Persze még magához képest finoman fejezi ki magát, tekintettel az állapotomra, de persze rögtön arra célozgat, hogy gondoljam meg, hogy döntök, hogy le akarok-e élni igy egy életet, stb. És mindez csak 1 veszekedés miatt, aminek fültanúja volt! Hát igen, jellemző rá ez a hozzáállás, ő nagyon független ember, nem tudja elképzelni, hogy attól még az ember szeretheti a társát, mert vannak viták(szerintem mindenhol vannak), szerinte elvakit a szerelem, bla, bla, bla. (mondjuk annak csak örülni kéne, ha 14 év után még az ember tényleg szereti a társát). Igaz, hogy csúnyán viselkedett a párom és olyanokat is mondott amit nem kellett volna, de azért nem kell rögtön válni.(mármint szerintem, anyu szerint nem...)
Na ezért félek elfogadni a segitségét a babákkal kapcsolatba is...!

Dobok fel egy hálóinges képet, ez a legfrissebb! :wink: Kép
chilike1
 
 


kislibus
ja lehet ez is közrejátszott, hogy túl sok minden összejött... szerintem a vége felé lehetnek neked még ilyen érzelmi hullámvölgyek, amikor már sok a hormon a szervezetben. Aztán ki tudja, vannak olyan szerencsések, mint hanyatka akinél ezek nem jellemzőek. :wink: Mindenesetre van még időd..

moncsikám
A sirás nálam is napirenden van, még akár olyan formában is, hogy nevetésből átmegyek sirásba, vagy sirok és közben nevetni is tudok. :lol:
Például olyanokon is tudok sirni, hogy rájövök, hogy hogy szeretjük egymást és alapjába véve milyen boldog vagyok, közben meg mindig reklamálok valamiért , holott semmi bajom sincs igazából csak keresek magamnak valamit.
Mondjuk nálam a legtöbb feszültséget ez az itthoni "bezártság" okozza, nagyon nehezen viselem(már olyanokon szoktam filozofálni, hogy az állatkert egy milyen kegyetlen hely, múltkor például elképzeltem a vadállatokat, oroszlán, tigrist a szavannákon, aztán meg a városligetbe a kifutójukon meg a ketrecbe, hogy milyen szar lehet nekik)!
Megfigyeltem, hogy átlagba 3 napig birom itthon, aztán szoktam robbanni!
Igy azért megnyugtatóbb, hogy nektek is akadnak nehézségeitek, ezzel kapcsolatban, legalább nem vagyok egyedi eset! Pedig már akartam hivni apánkat, hogy normális vagyok-e.?
Már azon is aggódtam, hogy a babák ebből mennyit érzékelnek és lehetnek-e ők is ettől idegesebbek vagy ilyesmi. Ezt kivülről igy nem érzem egyébként, szóval nem ugrándoznak izgatottan többet vagy ilyesmi, de itt a netten is azt olvastam, hogy nem kell aggódni, mert a szüléssel akkor adag stressz hormont viselnek el a babák, amit egy felnőtt ember ki se birna, szóval ők jól veszik ezeket az akadályokat. Bizom benne, hogy tényleg igy is van és nem érzik ezeket az idegességeket, hanem vigan elvannak oda bennt és tudják, hogy anya most egy kicsit labirisabb. :wink:
chilike1
 
 


rózsafa
Ahogy moncsika is irta, mi nem voltunk amnión,de minket is győzködött apánk ezzel kapcsolatban. Én is azt csinálnám a helyedben amit moncsika javasolt, menj el a köv. genetikaira és , ha ott bármilyen kételyed felmerül, akkor csináltasd meg, ha viszont megnyugszol az eredméyntől, akkor mond meg apánknak, hogy nem vállalod. Készülj fel, mert ez esetben alá kell irnod minden féle papirt, tudod apánk stilusában megfogalmazva... :wink:

hanyatka
Köszi a biztatást! :wink:
Igen mi is nagyon sok mindent megéltünk már, csak tudod utálom az ilyen vitákat, mert sok olyat mond az ember, amit nem kéne, a terhesség meg "elmúllik" 1x, a sérelem meg megmarad. Mindenesetre azért sok mindenre ráébred ilyenkor az ember, ezeket csak akkor fogom tisztán látni, ha kitisztultak belőlem a hormonok és nem eltúlzottan hanem reálisan látok majd. Jelenleg olyanokon is tudok vitatkozni ami máskor fel sem tűnik.
Mi ugye nem ketten élünk a párommal, hanem velünk lakik a lánya is, akiben mostanában valahogy keresem a hibát. Ő kamasz, nehezen emészti, igaz ezek olyan dolgok amit máskor is elmondok neki(Pl. tartsa rendben a szobáját, adjon a kutyának vizet, stb), szóval teljesen természetes dolgok, de sokszor ő nem úgy reagál, ahogy elárom ebből már ki is alakul a vita. Közben meg jól tudom, hogy ő is nehéz korban van most, biztos a háta közepére nem hiányzik a b@szogatás. Szóval elég nehéz engem most elviselni....
Jó, hogy nálad ez kimaradt :wink:
Gondolkoztam rajta, hogy lehet a 2 bébi miatt dupla annyi a hormon bennem és ezért tör ez ennyire felszinre, de az is lehet, hogy csak egyszerűen ilyen a természetem és ez most jobban megmutatkozik...

julcsi
Mi is olyan cumisüveget vettünk, rózsaszinűt :wink:
Pelenkából én kb. 20-25- vettem, de nálunk tudod kell is a mennyiség. :wink:
Viszont vettünk ma a pelenkázóra lapot, nagyon cuki, meg ágyneműt is vettünk naturtex-et , nagyon jó minőség, gyönyörű hófehér, már csak huzat kell rá.
Szerinted az ágyneműt is ki kell mosni(nem a huzatot hanem magát a paplant, párnát), lehet holnap bedobom a gépbe. :wink:

melánia
Bocsi, hogy nem küldtem még el a receptet... küldöm :wink:
Igen a pelusból kb. 10 kell eleinte, büfizéshez+ a baba feje alá.
Az eldobható bugyi hasznos dolog, én több faját vettem, van olyan a gyógyszertárba, ami hiába eldobható ki lehet mosni 2x-3x. Meg vettem olyat is amibe 5 db van egy csomagba ez olcsóbb kb 900 ft, a gyógyszertári is annyi, de az csak 1db-os. Betétet vettem több fajtát, de azt mondják csak a Tenalady lesz a jó, ez azt hiszem 30db-os és 2500 ft körül van.
Ja és a MILÁN tényleg nagyon szép név. :wink:

emerenc
köszi, aranyos vagy. :wink: Én is bizom benne, hogy elmúllik, mondjuk a szülés utánni depresszitól azért tartok kicsit, attól függetlenül, hogy abszolút nem vagyok egy szomorkás alkat, de ez teljesen más érzés, nem is tudom befolyásolni, csak hirtelen feltör belőlem az ideg.
És tényleg a képzeletnek teremtő ereje van, úgyhogy vedd úgy, hogy már hivatalosan vagy itt, oké :wink:
chilike1
 
 


Eredeti Olasz Pizzatészta ! recep

Hozzávalók:
250g liszt fél tk.só 20g élesztő 150ml meleg víz 3ek. olívaolaj csipet cukor

Elkészítés:
A lisztet,sót összekeverjük.Az élesztőt elkeverjük a cukorral,majd a meleg vízben feloldjuk,hozzáöntjük a liszthez.Végül az olívaolajjal jól kidolgozzuk a tésztát.Letakarva meleg helyen 30percet pihentetjük.Kész is!

Tanácsok:
Mindenki ízlés szerinti feltéteket rakhat rá.Ebből az adagból kb.4 db.20cm-es pizza jön ki.
chilike1
 
 


Mi vékony tésztát szoktunk késziteni, van pizza sütőnk és akkora méretűre nyújtja a férjem. Te csinálhatod úgy is, hogy csak 2 gombócot csinálsz és vastagabbra sütöd a tésztát. :wink:
chilike1
 
 


Chili! No örülök, hogy rendeződtetek! Anyukára meg nem feltétlen kell hallgatni ilyen ügyekben, mi a párommal együtt sem lennénk, ha anyura hallgatok a legelején, aki: "Találsz te magadnak jobbat is" felkiáltással fogadta az én páromat. Nomeg a nagymamám is azt mondta, hogy lesz még nekem annyi más pasim... Csakhogy nekem nem kellett-nem kell- másik. :D
Nagyon csini vagy a hálóinges képen!
Pzza hmmm.... Nekem már csak az hiányzik... :lol:

Kép
kislibus
 
 


Chili! És a vonalzódon mostmár tényleg kijavithatnád azt az aug. 5 köv. uh. születésének várható idejét a csajok nevére! Nem mintha igy nem lenne édi, de a nevük inkább oda való nem? :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a tanácsot mindenkinek. Most én is arra hajlok, hogy nem megyek el az amniocentézisre, csak nem tudom, hogy adom be Apánknak. Félek, hogy akkor nem vállal tovább, ami katasztrófa lenne.
Ahogy tanácsoltátok, a 16-18. heti vizsgálattól teszem függővé.
De ha valakinek van mégis tapasztalata a vizsgálatról, nagyon kérem, írja meg.

Chilike, hűha, milyen szép nagy pocakod van. De ezzel együtt nem is értem, hogy fér el ott két baba! :)
Még annyit, van az ismeretségi körömben hozzátok hasonló felállás. A nagylány féltékenysége csak a babák (ott is ikrek vannak lombikkal) megszületéséig tartott, s az akkor 16 éves kislány csüngött a kistesókon, és az anyuka szépen bevonta őt a gyermekekkel való foglalkozásba, éreztetve, talán tudatosan is hangsúlyozva, hogy nagy szükség van rá, s így a gyerek nem érezte magát feleslegesnek a "családi idillben". És most szépen működik a dolog. De ez majd úgyis meglátod. Szerintem mindannyiunkban tombolnak a hormonok, mi is sokat vitatkozunk a férjemmel, főleg akkor, amikor hányok és azt mondja, hogy nem eszek rendesen. Pedig bármit eszek, úgyis kijön belőlem.:(
És a Ti kapcsolatotok nem tartozik a szülőkre. Mert leváltunk, bármennyire is kötődünk hozzájuk.
Örülök, hogy minden rendben. És kitartás február végéig!

Más: noha nem híztam semmit, Apánk hús és almaevést parancsolt. Nektek is? És ezt be lehet tartani? És a hústól vagyok rosszul...

Szép napot mindenkinek!!!!
rozsafa
 
 


Sziasztok!

Én ma megint ágyban. A csípőm még mindig használhatatlan, most már komolyan tartok ettől, hogy mi lesz ha ez már végig így lesz. Semmit nem tudok szinte csinálni, egy mosogatás után is pihennem kell már, annyira nem bírok álldogálni. Főzni már csak rövideket tudok, ahhoz is odahúzom a bárszéket, takarítani iszonyat nehezen.
Holnap pedig megyünk Apánkhoz, plusz még este a barátnőimmel vacsizni, úgyhogy muszáj lesz ma rápihennem.
Ma reggel méreckedtem, és híztam fél kilót az elmúlt pár napban, annak ellenére, hogy nagyon vigyázok. Na erről beszéltem, hogy ez már nem érdekel, mert ennél kevesebbet nem vagyok hajlandó enni, szerintem az utolsó harmadban különösen fontos, hogy minden tápanyagot bevigyünk. Ha emiatt 12 kiló lesz a vége, akkor annyi, nem érdekel.

Chilike,
Na nem akartam írni, de képzeld, miután szombat este megírtam neked, hogy mostanában keveset veszekszünk, nálunk is iszonyat botrány lett. A vita azon robbant ki, hogy valami hülye tálcát piszkosan raktam vissza e helyére, erre a férjem kiakadt a 'trehányságomon'. Én meg csak pislogtam, mert ilyen még sosem volt (mármint hogy így nekem esett volna), közben én meg feküdtem az egész napi vásárlás után sajgó csípővel, begyulladt körömággyal, és mellesleg közben véresre vakartam a lábam megint ( nem múlik ez a hülye viszketés). Szóval nem esett túl jól a dolog, és szerintem ugyanúgy, ahogy te, bepörgettem magam, és sajnos nagyon csúnyákat mondtam (én ilyenkor sajnos elvesztem a fejem, és nagyon végletes dolgokat tudok mondani, már ott tartottam, hogy majd ha meglesz a baba jól otthagyom aztán lesheti a családját, majd akkor bánni fogja:( ). Na szóval nagy ordítás lett meg külön alvás, sokat sírtam is még másnap is.
Viszont aztán annyira jól esett, hogy annak ellenére amiket mondtam neki, túltette magát rajta, és ő jött hozzám tegnap puszilgatni meg kedveskedni, biztos elgondolkodott rajta, hogy azért nem egyszerű nekem sem... na akkor meg ezen sírtam, mert ettől úgy meghatódtam. Szóval ki is békültünk.
Szeirntem ez egy elég nehéz időszak, bennem egyre több félelem van azzal kapcsolatosan, hogy mi lesz ha itt lesz a baba (mennyire leszünk képesek jól csinálni- az eszemmel persze tudom, hogy minden rendben lesz, de akkor is félek), páromnak is nagyon nehéz most, most váltott munkahelyet, nagyon meg kell felelnie, plusz lassan tényleg minden teendő rá hárul itthon. Tegnap éjfélig takarított szegénykém.

Szóval a hormonokkal ugyanúgy állok mint te, valahogy ezt túl kell élni, okosan-ügyesen, és sajnos amikor meglesznek a babák, szerintem átmenetileg az első hetekben akkor sem lesz jobb. De majd az is el fog menni, és szépen fokozatosan belejövünk az új szerepbe.

Szülőkkel kapcsolatosan: még egy korábbi kapcsolatomban, amiről sokat meséltem annak idején a szüleimnek, a napi problémákról is- megtanultam, hogy az ilyen veszekedéseket sosem szabad nekik elmondani, mert akkor ők ezen agyalnak, és óhatatlanul lesz valamilyen véleményük, hogy kinek volt igaza, kinek nem... Előttük meg pláne nem szabad veszekedni, juj! Szerencsére az én szüleim soha egyetlenegyszer nem mondtak rosszat a páromra (tudják, hogy azt nem viselném el, meg hát okuk sem volt rá szerencsére), de nem is mesélem el ezeket, teljesen felesleges.

Rózsafa,
Nem hiszem, hogy Dévisz nem vállalna el, ha nem mész el az amniora, legalábbis ilyet még nem hallottam. Én is egyetértek Moncsi módszerével, a 18. heti UH-n sokminden kiderült, plusz érdemes elmenni egy speckó szívUH-ra ( a lombiknál sajnos nagyobb az szívrendellenesség veszélye). Nekünk legalábbis ezt mondta Apánk, amikor nagyon győzködött minket, és mi ellenálltunk, hogy akkor legalább menjünk el a szívUHra. Pedig mi mindeketten 35 alatt vagyunk, csak éppen aznap rossz kedve volt. (A többieknek nem mondta pl. ezt a szívUH-t, csak nekünk, annak ellenére, hogy tényleg szuper lett a kombinált tesztem, talán 1:30 000,a korunk sem vészes...)

Melánia,
Igen, az eldobható bugyi a kórházba kell, abba kerül majd a tena betét, ha koszos lesz a bugyi egyszeráen kidobjuk, nem kell majd mosogatni meg normál bugyit nagyon bepiszkítani. Én 5 db-os csomagot vettem, az árára nem emlékszem de 1000 ft alatt volt.

Viszont nem emlékeztem melyik bimbóvédő krémet javasolta Bodzus, így én a Medela krémjét vettem. Remélem az is jó, nem kell lemosni (jó drága :( )
vjulcsi
 
 


Chilike,
Nagyon nagyon csini vagy! Tetszik a hálóing is :)

Nem tudjátok véletlenül, hol lehet olcsón találni hálóinget-pizsit, amit lehet majd a kórházban is használni? Tehát nem feltéltlenül kimondott szoptatós hálóing, de monddjuk lehet annak is használni? A minimanóban néztem de 8000 Ft volt egy, én annyiért meg nem veszem, pláne, hogy több is kell... Viszont nagyon mászkálni nem tudok, csak célirányosan :(

Emerencnek nagy drukk mára!!!

Hanyattka veled mi újság? Vannak ma jóslóid?
vjulcsi
 
 


Chilke ezt írtad:


'Például olyanokon is tudok sirni, hogy rájövök, hogy hogy szeretjük egymást és alapjába véve milyen boldog vagyok, közben meg mindig reklamálok valamiért , holott semmi bajom sincs igazából csak keresek magamnak valamit.'


Hú Chilike az annyira jellemző rám is, és engem úgy idegesít. Alapvetően annyira jó dolgom van, és mégis néha úgy érzem milyen rossz nekem. De hülyeség ez.
vjulcsi
 
 


Julcsi,én a kínaiban vettem jó hosszú gombos hálóinget,azt használtam.Tökéletes volt.
És tessék ne veszekedni!!!!!!(mindenkinek írom.. :wink: )Tudom a hormonok,meg a pasik.. :x
Az eldobható bugyi nagyon hasznos,és még a gyerekágy alatt is azt használtam itthon is..Tena volt 5 db,mindig mostam,jól bírták.Nekem a sima bugyi nem volt kényelmes akkor még(igaz alattam komplett"matyóhímzés"volt :cry: )Én a betétből is megettem vagy 3 csomagot,de azt sztem azért,mert az jó puha,meg nagy volt,azon tudtam"ülni",mert annyira már nem véreztem csak 2-3 hétig,a többi már csak maszatolgatás volt.
Puszi mindenkinek.
Chili,Libus szépek a pocifotók!!!

Kép
cs.andi
 
 


julcsika
Én hálóinget a Corába vettem, óriási leárazások vannak most, mindent fillárekért lehet kapni. A naturtexes bébi paplant/párnát például 3000-ért vettük, akárhol néztem eddig mindenhol tizezrekért láttam. Igaz ehez nincsenek kiegészitők Pl. baldachin, meg ilyenek és kell még huzat is hozzá, de még igy is sokkal olcsóbbra jött ki. Ráadásul nálam nagyon fontos volt, hogy jó legyen a babáknak az alvás(én is mádok aludni és sehol nem alszom olyan jól, mint itthon a finom ágyneműmbe, meg a szállodákba is imádom az ágynemüket :wink: ), szóval mindenképpen olyat akartam venni ami könnyű, légáteresztős, nem műszálas, stb. Amik mintára tetszettek eddig azok műszálasak voltak sajnos.
A hálóingeket is a corába vettem meg átlagba 2-3000 Ft/darab .
Ami a képen van én ezt már arra a célra vettem, hogy viszem a kórházba, meg vettem ilyet rózsaszinűbe is, vagyis inkább mályva szinű meg vettem egy hosszú újjút fehér/barna mintával. Talán a 3 hálóing került 8-9000 ezerbe. :wink:
Egyébként nagyon szép babaruhák is vannak, olcsón. Igaz én mostmr visszafogom magam, mert szivem szerint mindent megvennék :wink: Vettem cumisüveget is olyat, mint te, melltartóbetétet, ollót :wink: -csipesszel-reszelővel, hajkefét, pelenkázó lapot meg ilyesmiket. :wink:
Ha vana közeletekbe Cora érdemes kinézni szerintem.
Mi a fótiba voltunk, itt az m3-on.

Párom sose olvassa itt a fórumot, de most megmutattam neki, amit irtál. Olyan fura, néha tényleg olyan vagy, mintha az én szavaimat irnád le. :lol:
Remélem azért azóta megoldódott nálatok is minden, tényleg valahogy túl kell élni ezt az időszakot.
Nálunk sem jellemző a veszekedés, de mi elég vehemensek vagyunk, szóval, ha összeveszünk az elég látványos és hangos szokott lenni. Most pont szarul jött ki, hogy itt voltak anyumék és részesei voltak a dolognak, tényleg vissza kellett volna vennünk magunkból, csak sajnos én mostanában olyan vagyok,hogyha bepörgök nem tudok leállni.
És tényleg mindig olyan apró jelentéktelen dolgokon robban ki a vita nálunk is, például ilyenen, mint nálatok a hülye tálca, nálunk a hálóing. :lol:
Igazán én azt sajnálom, hogy az anyuék is átélték ezt, mert mi másnapra kibékülünk, bennük meg bennük marad. Tegnap is néztem a Joe Blacket, végig bőgtem, hogy én is , hogy szeretem apukámat és biztos ő most emészti magát, mondta is a párom, hogy majd felhivja, mert tényleg olyan, mintha a fia lenne a férjem, de nyilván a vitába akkor is nekem ad igazat apukám.Utánna meg eszembe jut, hogy milyen jó érzés ez, hogy ilyen jó apja van az embernek(nekem sokkal szorosabb a viszonyom apummal, mint anyuval), közben meg a páromnak is milyen rosszul eshet amikor a lányáról beszélek, szidom, stb mekkora önuralom kell hozzá, hogy ne vesszen velem össze emiatt. Én nem biztos, hogy tudnék igy reagálni, ha az én gyerekemet bántanák. Közben meg a kislánya is mondja az apjának, hogy próbál változni, de nagyon nehéz, 13 évig az anyja nevelte bele a rossz szokásokat, nem tudja egyik napról a másikra levetkőzni. Én nagyon tisztaság másniás vagyok, ő meg marha rendetlen. De ez mégis olyan apróság amin kár ennyit veszekedni.Tegnap aztán rájöttem, hogy alapvetően az idegesit benne, illetve magában a helyzetben, hogy eddig én mindent megcsináltam és nem kellett rá számitanom, viszont most egy csomó dolgot nem tudok megcsinálni(például, ha vendégek vannak, utánna ki domestozom a wc-t, jó lehet hülye vagyok, de igy szoktam meg), eddig ugye megcsináltam én, mostmeg rá vagyok szorulva, hogy ő csinálja meg, ő meg nem csinálja, mert nem érdekli, vagy mondja, hogy majd, most nem tud segiteni(közben meg nem csinál semmit, csak nettezik vagy ilyesmi, persze azt mondja tanul), szóval ezeken felhúzom magam és nem birom ráhagyni, hanem elkezdem mondani a magamét. Aztán meg sirok ey csomót, hogy nem akarom a babákat stresszelni, aztán már ő is sir, mert kamasz, és szegény apjának a legrosszabb, hogy igazságot tegyen....
Aztán sajnos nem tudom megállni, hogy ne kezdjem el az anyját szidni, hogy tőle látta ezeket, persze arra meg ugrik, na szóval onnan meg már nem lehet elcsititani a vitát. Én azt hittem, ha terhes leszek, mindenki körülöttem fog "ugrálni" és lesik minden kivánságomat, de naiv voltam, mert ez nem igy műkődik, attól még semmi nem változik, mármint az emberek ugyanazok maradnak akik, csak a helyzet lesz más.
chilike1
 
 


cs.andi
Én is vettem tena bugyit, de azt mondták, hogy csak 1x mosható ki. na mindegy majd meglátjuk. :wink:
Nekem nem szokott gondot okozni a mensim, kb 4 napig szokott tartani az első nap kicsit erősebb meg akkor fájdoál a hasam, de utánna semmi különös. Mostmár előre félek ezektől amiket hallok, hogy hetekig, meg erős lesz a vérzés, stb. Számomra ez olyan elképzelhetetlen. Igaz most 9 hónapig Hawaii volt :lol:

Ja julcsika tényleg a medelát mondta bodzi. Én még nem vettem, nem tudom szükség lesz-e rá, Azt mondják, ha jól helyezed a cicire a babát akkor nem lehet gond. Majd meglátjuk, ha mégis fog kelleni én is ezt veszem majd.
A kilókat meg sz@rd le, az semmi, annyit hizhatott Szonja is, meg lehet nem voltál wc-n :lol: . Én most mindent eszek igaz nem sokat csak mértékkel, de nem hiztam egy dekát sem. Érdekes , mert engem meg ez idegesit kicsit, hogy akkor a babák, hogy fejlődnek, ha nem látszik a súlyomon. Pedig elméletileg már azt hiszem ilyenkor a két baba akár fél kilót 600 grammot is hizhat egy héten.
Ja , ha mész venni hálóinget mindenképp próbáld meg, mert nagyon carul vannak méretezve. Múltkor az eladó nőci rám akarta beszélni az L-est, én nagynak gondoltam, igy vettem M-est, de S-set akartam venni csak nem volt. Namármost az M-es viszont nagy egy kicsit lóg rajtam.Ezeket amiket most vettem 42-re vannak méreteve, egyébként 38-as a méretem, mégis pont jók, biztos el vannak számozva, ugyanúgy, mint a babaruhák.
A tesóm gyönyörű overállokat hozott a babáknak angliából, majd dobok fel képeket.
chilike1
 
 


rózsafa
Biztos, hogy emiatt nem küld el apánk.
Én mondjuk nem vagyok idős, sőt mindig mondtam is apánknak, hogy kis fiatal üde vagyok, mint a harmat :lol: :lol: (32 éves vagyok), de ettől függetlenül mondta az amniót,de le lehet állitani kedvesen szép szóval. :wink:
Remélem igy lesz nálunk is ahogy irtad az ismerőseidet. Igazán az a furi, hogy én eddig úgy láttam, hogy tökre szeretett volna kistesót, mostmeg valahogy nem tud mit kezdeni a helyzettel. Lehet, hogy fél, hogy az apukája már nem fog vele úgy foglalkozni vagy valami, kicsit én is hülye vagyok, mert nem tudom a helyén kezelni a dolgokat. Hiába nem vagyunk tökéletesek.
Remélem megoldódik, mert nagyon szeretem őt is, 3 éves kora óta ismerem, nagyon sok dolgot tanitottam neki az életben, például megtanitottam úszni meg iylenek amiket sose felejtünk el, hogy volt, szóval nem szeretném, ha eltávolodnánk egymástól.
Húst és almát sztem mindenkinek kell ennie. Nekem például 3 szelet hús/nap. Nagyon durva, marhára megutáltam már a húst, sokszor le se tudom nyelni.
Engem a párom a "pihenj" szóval tud kiboritani. Hiába tudom,hogy pihennem kell, a méhszáj miatt is, hogy zárt maradjon még legalább 3-4-5 hétig, de akkor is idegesit, ha rám parancsol.
Szedsz elevitet? Én azt szedem, én nem hánytam soha, persze ez mindenkinél másképp van, majd jönnek a csajok és adnak egy-két tanácsot mit lehet ilyenkor kezdeni. :wink:
chilike1
 
 


kislibus
A vonalzómat már nem javitom ki, csak amikor megszülettek a lányok. :lol: Na jó kicsit hülyén néz ki, de már addig bird k kérlek. :lol:
Nem hallgatok anyumra(nagy bánatára), eléggé a saját fejem után megyek, ha rá hallgatnék már mi se lenénk együtt rég! Csak nagyon rossz, mert valahogy sose tudok az ő elvárásainak megfelelni, pedig egész életembe törekedtem rá, de hiába, nem lehet. És még pont úgy jön ki, hogy ez a vita is előtte zajlik, amit persze ő nagyon felnagyit és teljesen másképp látja.
Már "késziti" nekünk a helyet, hogyha el akarnék költözni, stb, közben meg eszem ágában nincs itthagyni a férjemet egy hülye vita miatt. Mondtam is neki tegnap, hogy nem neki szülök gyereket.
Persze őt sem akarom megbántani, tudom hogy jót akar, csak nála nem létezik csak fekete- meg fehér. Tesómék kapcsolata nem volt a legideálisabb, sőt együtt laktak anyumékkal , nem is birtak együtt maradni. Pont tegnap mondtam anyunka, hogy mit ért el vele a tesóm, hogy elválltak, semmivel sem boldogabb, ugyanúgy a férjével tölti az ünnepeket, annyiban nehezebb, hogy a kisfiát a hétköznapokban eyedül neveli. Semmi haszna nincs a válásnak, én abban hiszek, hogy amig az ember szereti a másikat addig meg kell próbálni megoldani a helyzetet. Nincs rá semmi garancia, hogy akit majd talál az ember az szebb lesz meg jobb lesz, mint az előző.
Na mindegy ezen én nem is gondolkozom, csak még 1 dolog amibe nem az ő elvárásai szerint viselkedek.
chilike1
 
 


Sziasztok!

Sokat írtatok, ezért csak arra reagálnék ami megmaradt a kismami fejemben! Ezért előre elnézést kérek! :) :oops:

Tegnap voltunk az Elefániban, és vettünk mellszívót, meg cumisüveget. Kezdetnek ennyit. Aztán körbenéztünk, hogy mit mennyiért lehet kapni, aztán átmentünk a Brendonba is és ott is körbenéztünk! Az Elefáni talán picit olcsóbb, mint a Brendon, főleg hogy ha 50.000,-Ft felett vásárolsz akkor kapsz egy 5%-os törzsvásárolói kártyát, ha pedig 90.000,-Ft felett akkor meg egy 10%-osat! Hát én ott a bútort néztem ki, nagyon tetszett, de még képlékeny a dolog, mert a Brendonban is láttunk szépeket! Majd még kiderül. A babakocsit is néztünk, most 2 van ami "megfelelő" lenne, de azt is majd meglátjuk és persze még nézelődünk is!

Melánia!
A név nekem is tetszik! Azt hiszem nálam is eszembe jutott, de már nem kell gondolkodni rajta! Hogy álltok a vásárlással? Elindultatok már nézelődni?

Julcsi!
Képzeld Mi is Tomee Tippe -s cumisüveget vettünk! Én már novemberben tudtam, hogy nekem ez kell! A csajszi a bababörzén mindent elmondott róla, remélem nálunk is beválik majd! Kíváncsi vagyok Szonja baba szobájára! Én még nem döntöttem a szoba színével kapcsolatban, de szeretném ha minden passzolna mindenhez, vagyis legalábbis nagyjából!

Hanyattka!
Este rólad, vagyis rólatok beszéltünk! Nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen. Milyen ott a kórház egyébként? A nővérek a dokid?

További szép napot!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Egyem a szíved chili,nem könnyű a te helyzeted sem..de hidd el majd kialakul minden,a lányzó is változni fog,ez most neki a legrosszabb korszaka. :lol:
Nekem azt mondták többször lehet a hálós bugyit mosni,én aszerint is tettem,semmi gond nem volt,egyben maradtak.. :lol: Pedig még haskötőt is hordtam pár hétig és a tépőzár volt h beleakadt.. :wink:
Egyébként lehet,h neked nem lesz"annyira"erős a vérzés,mivel nálad tutti a császár(ezt Bodzi biztos tudja),én nem tudom akkor h jön meg v vmi.. .(nekem volt"miből"véreznem :roll: )EGyébként tök jó volt az élet mensi nélkül,nekem mosst volt meg 3x mióta Pötyi megvan..A gyerekágy után 6 hónapig semmi nem volt..(igaz az kitette a 6 havi mennyiséget :shock: )
Puszi mindenkinek.
Julcsi,vigyázz a csípődre.
Moncsi,te is pihizz,ne keményedjen a pocid.
Hanyi,jóslókkal mi a helyzet?
Kislibus,mikor mész az uh-ra?
Vigyázzatok magatokra,megyek kiszedem a gyereket az asztal alól..megy a macska után.. :shock: :lol:
Rózsafa nekem volt amnióm,de rossz eredmény miatt,nem Apánk miatt(én nem hozzá jártam).Ha nem muszáj,nem kell.

Kép
cs.andi
 
 


Sziasztok!
Ma jól megjártuk az uh-ot. Jöttünk már hazafele, amikor hátulról úgy belénk jöttek... Hát igy 19 hetes terhesen nem épp egy hátulról érkező löketre vágyik az ember lánya, de megkaptam. Még jó, hogy használok ilyen kismama övterelőt, igy nem nyomta meg a hasamat az öv, de a tehetetlenségi erőt azért megéreztem rendesen. Szegény baba utána mocorgott, de mióta haza értünk teljesen nyuiba húzódott. Remélem semmi baja, én nem vérzek, nem is görcsölök. Dehát szegénynek ez tuti nem hiányzot... Asszem holnap azért leslattyogok a védőnőhöz és hallgattatok vele egy szivhngot, csak hogy megnyugodnjak.

Egyébként az uh-on elptte minden rendben volt, úgy néz ki kislány. A lepény még mindig mélyen tapad, később meg kell nézni, hogy nem lesz-e a méhszályon, merthogy még az is növekszik és úgy tűnik gyorsabban, mint ahogy felfele kúszik... No mindegy ez legyen a legnagyobb bajunk.

Kép
kislibus
 
 


Jöttem egy gyors kukkra,mert a délutáni doki látogatás után még nem igazán tértem magamhoz,pontosabban,hogy a férjem szavaival éljek: H.azóta fosik :)-ezt mondta a szüleinek skypeon :)kedves,na de majd meglátom mennyire fog ő,mikor szólok,hogy indulás van :)

Szóval a vizsgálat annyira fájdalmas volt mint még soha,rögtön éreztem,hogy valami nem stimmel,aztán pillanatokon belül a doki megerősített,hogy igen,itt a héten szülés lesz,mert nagyon lent van a buksi :)
háát,azt hiszem kezdhettek drukkolni,hogy ha eljött az idő gyorsan túl legyünk rajta ;-)

Holnap még jövök,mert most a férjem filmet akar nézni a laptopról és már számol vissza a fülemben meg mindig elmozgatja az egeret:)

Libuska,sajnálom a mai balesetet.Újabb lány a csapatban?;-)

Julcsika,remélem jobb lesz a derekad,úgy sajnállak.Én a csuklómmal vagyok így kb. a terhesség közepe óta és ez szülésig így is marad/maradt.Tudom ez nem vigasztal meg gondolom a derék sokkal rosszabb.De hát reménykedjünk,hogy nálad elmúlik.

Chilike,örvendek,hogy kibékültetek.
Ja és Julcsikáék is.Hát hiába,ezek a hormonok,meg hát a férjeinknek sem lehet egyszerű elviselni.De már nincs sok...;-)

Andi,vannak jóslóim,minden nap mondhatni,ma a ctg- már mutatta is,bár a doki szerint nem volt elég erős.De hát én nem is mondtam,hogy erős,csak azt,hogy érzem őket :)

na mennem kell,jók legyetek,holnap jelentkezem.
jóéjt

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok!

Andi köszi a hálóing tippet, elmegyek az Ázsia centerbe, hátha melltartót is kapok olcsón, meg pizsit is, mert igazából pizsi mániás vagyok :)

Libus,
Jaj szegénykém, pihenj akkor sokat! Nagy sebességgel hajtott belétek? remélem az ijedtségen kívül nem lett baj, és a baba is jól van.
Mennyire biztos, hogy kislány?

Hanyika,
Aztaaaa! Juj de izgi! Nagyon drukkolok, hogy pikkpakk meglegyen Patrika! Mindenképpen jelentkezz sms-ben, ha van valami, a biztonság kedvéért elkülöm a mobilszámomat én is :)

Aranyosak vagytok hogy így drukkoltok a csípőm miatt, holnap megyünk Déviszhez, megkérdezem tőle, mire számítsak.
Most azt is hallottam valakitől, arra számítsak hogy előbb jön a baba, mert azért fájhat ennyire, mert kevés neki a hely és nagyon csinálja a nagyobb helyet. Nem nagyon hiszem, hogy ez így igaz, de kíváncsi vagyok Dévisz mit mond.

Jó éjt!
vjulcsi
 
 


Szép jó reggelt!

Julcsi:én a hálózsákot 1140ft-ért vettem.3800-ról volt leértékelve.De ez ujjatlan.Gondoltam májusban már ez is jó lesz babykának.Ma mikor mész apánkhoz? Minden rendbe lesz.Szobatársam a kórházba 31. hétre szült és nem a csípője fájt hanem a hüvelye lefele mert nyomta a feje babykának.
Tehát nyugika!!!

moncsiga:azt hiszem megvan a lista amit kérdeztél.Arra gondolsz amit bodza küldött? Hogy vagy?

Katám:még túlzásba nem vittem a vásárlást.Egy két dolgot vettem csak.Sok mindent nem is kell vennem mert van tesóméknak 2 fiú után.Te hogy állsz?

libus:és nagyon összetörtetek? A marha! Hova figyelt éppen? Sajnálom.Babykát nézesd meg de szerintem semmi baja. :lol:

hanyatka:hű de izgi,akkor apa is izgul rendesen.Meg persze te is!Drukkok mennek a gyors szüléshez!!! És apa fosásmentesítéséhez! :wink:

chilike:köszi a receptet! Kicsit jobb már a kedved?
bodza:??? de eltüntél.
cs.andi:van cicátok? milyen?

Kép
Kép
melánia
 
 


Ja csajok.Egyébként most lesznek a Corába Tescoba a babahetek.Már várom az újságokat.Tescost már anyumék kaptak,mi még nem.Majd ma.Azt mondja hogy sok minden akciós benne.

rencsim:veletek miújság???
Én ma megyek védőnőhőz délután.Csajok nektek van orrdugulásotok,orrfolyásotok? Semmi bajom de már hónapok óta fújom az orrom.Mintha allergiám lenne.Pedig sose volt.

Kép
Kép
melánia
 
 


Sziasztok!

Először is: Hanyatka, drukkolok, hogy minden rendben legyen. Lemaradtam: hol fogsz szülni?
Kislibus, szerintem dokihoz menjél, az a biztos! Azért ez nagyon durva.

Cs.Anditól kérdezném még: amikor elmentél az I. Női klinikára, rögtön csinálták a vizsgálatot, vagy előtte volt valami előzetes vizsgálat, amivel eldöntötték, hogy mégis kell? Azaz, ha Apánk beutalt, el is végzik-e automatice, vagy átgondolják előzetes vizsgálat után?
Február 1-re kaptam időpontot, nem tudom, mire számítsak.

Még egy kérdés: Van valakinek tapasztalata a Szent Imrés Rákóczi profról? Úgy tűnik, ha kibírjuk, én és a baba is, nála fogok szülni. de csak júliusban...
(A topikot róla már végigolvastam.)
rozsafa
 
 


Jó reggelt!

Melánia,
Tudnál ezekről a babahetekről több infot mondani? Pontosan mikor lesz?
Mi alapvetően nem járunk már ezekre a helyekre nagyon, de az akciókat nagyon megnézném, hátha pont találunk olyat, ami kell nekünk.

Köszi!
(neten a tesco, cora honlapján egyelőre semmit nem találtam erről)
vjulcsi
 
 


Rozsafa,nekem a mávban csinálták,Hajdú dr-nőnél.Marha érdekes,és gyors volt,kaptam beutalót a rossz integrált eredményem után a dokinőmtől genetikai tanácsadásra(a máv ill a sote csinál ilyet nem maszekban),sote-t hívtam közölték velem hétfőn,h PÉNTEKEN telefonáljak egyáltalán időpontért,majd kb 3 hét mire adnak időpontot(én már 19 hetes elmúltam ekkor..),másnap a munkahelyemről kinyomoztam,és elértem a máv-ot,aztmondták most menjek..Én elintéztem a helyettesítést,apa értem jött,s mentünk.Volt egy uh,amin minden oké volt,beszéltem egy pasassal,majd kiülettek gondolkodni,h döntük el szeretnénk-e mert akkor megcsinálják még ma a mintavételt.Eldöntöttük,megcsináltattuk(egyáltalán nem volt vészes.nem fájt,de én oda se néztem,csak a végén,a monitoron mutatták meg,h ott a pici,a sarokba kucorodva vert a szíve,csak egyfolytában imádkoztam apukámhoz).Egy hét pihi itthon,aztán mentem vissza a karácsonyi hajtásba dolgozni,semmi baj nem volt szerencsére.Sok magnéziumot szedettek velem előtte meg utánna pár napig.Kariajiként meg megjött az eredmény,h EGÉSZSÉGES FIÚ.. :D :D
HA nem muszáj,ne csináltasd meg,csak ha téged ez megnyugtat(voltak ott olyan nők is akik ezért mentek).Felesleges kockáztatni,de ezt ugyis nektek kell eldönteni,én nem nyugodtam volna meg másképp,belénkrakták az ideget(megis köszöntem a sejtbanknak,amikor rá 1 évre felhívtak,h mi újság?...Egyébként vmi olyat hallottam,h januártól nem támogatja a tb az amniót???Hallottatok vmi ilyesmit?
Rákóczinál szült a szomszédunk,nagy nehezen megcsászározta(nagyon császiellenes,őmiatta császiellenes nagyon a szt imre),nem nagyon dícsérte ő sem.Bocsi,de nekem sem volt szimpi.Amikor elvetéltem 3 éve,volt egy nagyon kellemetlen találkozásom vele,azóta nem bírom az öreget.
Nagy király ő a kórházban,sokan szeretik,biztos nagy koponya,mindenkiről vannak jó és rossz vélemények.A te benyomásod fontos!!!!!!
Kislibus,gratula kislányhoz..Mekkora marhák vannak az utakon!!!!Azért tényleg menj el a védőnőhőz,megnyugvásképp.
Hanyika,de izgi!!!!!!!!!Drukkolunk!!!!
Meli,egy csodaszép félperzsa vörös kandúrunk van.Nektek is van cicátok?(julcsiról tudom,h van nekeik.)
Puszi mindenkinek.

Kép
cs.andi
 
 


Julcsi:hozom az infót miest kapok újságot,jó? Hozánk még nem ért ide,anyumék már kaptak.Egyenlőre csak Tescot.De a Cora is ilyenkor szokott akciózni január végén.Ezt már megfigyeltem az évek alatt.

rozsafa:én nem tudok neked segíteni mert Szegedi vagyok.

Kép
Kép
melánia
 
 


cs.andi:nincs most cicánk.De mindig volt otthon.Nekem szijámi cicáim voltak.Nagyon okosak.Hiányzik is,de itt lakásba nem tartunk cicust.

Kép
Kép
melánia
 
 


Sziasztok!

Szerencsére nagyobb volt az ijedelem, mint a baj. Baba mozgott aztán tegnap este is, ma reggel is,nem vérzek, nem görcsölök, ugyhogy megnyugodtam.
A kocsinak csak a hátulja tört meg. (opel astra caravan, igy van mi felgyűrődjön hátul.)
A hátsó ajtot ki kell cserélni, vagy kalapálni valószinűleg, meg a lökháritót cserélni, de a lámpák épek, igy haza tudtunk vele jönni. A Kipufogó elhajlott, reméljük a katalizátornak nem esett baja. Mindenesetre most nem autókázunk, még jó, hogy olyan helyen lakunk, ahol jó a tömegközlekedés, van busz is, meg vonat is.
A ficak sem volt igazán hibás szerencsétlen aki belénk jött. Az út mellett valami féleszű ugy állt fel egy ferde parkolóhelyre, hogy nem húzta be a kéziféket, mikor át akart menni a kocsija megett a túloldalra, a kocsi megindult egyenest bele a forgalomba, sodorva megával a ficakot is, aki meg tolta volna vissza (gondolhatjátok mennyi sikerrel...). No, mi még el tudtunk mellette menni éppen. Utána megálltunk, hogy segitsünk neki. Az utánunk jövő őt kikerülte, visszajött a mi sávunkba, csak mi meg ugye épp ott álltunk. Persze azt mondjuk nem értettük miért nem állt meg ő is, mert neki lett volna ideje még a féleszű előtt megállni ahhelyett, hogy kikerüli és belénk hajt....Node megértem, mert azért ilyen dolgokra az ember nincs felkészülve. Meg aztán nem is kekeckedett, elismerte, hogy ő a hibás, igy nem is volt gond az egészből. (Még meg is kérdezte, mikor kiszálltm, hogy minden rendben van-e velem. )

Orvoshoz most csak úgy tunék menni, hogy zötyögök egy sort a vonaton vagy buszon, ami nem hiányzik. Szedek inkább egy kis magne B6-ot, meg elmegyek a védőnőhöz, de mozog a baba, ugyhogy tényleg csak megnyugtatásként...

Valaki kérdezte, hogy mennyire biztos, hogy lány. Az orvos úgy fogalmazott, hogy "Úgy néz ki kislány." Úgyhogy most van 3 db. kifelyezetten lányos badynk, a többi unisex, ruhácskákkal még várok, de abból is van egy unisex szinű. Ha meg tényleg kislány, elkérem a Dorina ruhatárát. :D

Andi! Vörös cicák mindig is a gyengéim voltak, de sose volt még vörösöm. Gréti is szimpla cirmos házicica. (No mondjuk nem benntlakó...)

Kép
kislibus
 
 


sziasztok lányok,

elkezdtem visszaolvasni,de közben ennem kell,utána jövök.

Csak Rózsafának reagálnék egy gyorsat a Rákóczi profról: egy pénzéhes,perverz disznó.Bocsánat a kifejezésért,de orvosban ekkorát még nem csalódtam,sőt felháborító volt a viselkedése,annyira,hogy ott akkor,ha észhez térek időben, tuti felpofozom.
A helyedben,ha tehetném elkerülném jó messzire.
Bocsánat,de tényleg nem javaslom,aztán lehet neked mégis bejön.

Kép
hanyatka
 
 


Sziasztok!

Én is megjöttem! Bár ti ilyenkor szoktatok elvonulni. :cry:

Chilike, nagyon csinik vagytok a lányokkal!
Nem könnyű neked sem, de legalább látod a helyzet buktatóit. Azt mondják,az már fél siker!
Julcsika, nagyon várom, mit mond ma Apánk neked! Mikor mondtam neki, hogy néha lesántulok, úgy nézett rám, mintha beszívtam volna. Kíváncsi vagyok, neked mit szól rá!

Melike, nagyon felizgattál az akciós babaruhákkal. Olyan hálózsákot én is vettem még az első körben, amikor 1900-ra volt leárazva, meg tegnap még egyet mérgemben 1100-ért.

Kislibus, örülök, hogy végül minden rendben veled! Nagyon aggódtam, amikor olvastam, mi történt.

Hát, lányok én ezennel letettem a nagy bevásárlókörútról, pedig annyira vártam! Tegnap próbából csak ide, Esztergomba mentünk el körülnézni, de nagyon szenvedtem, mire hazaértünk. Arról, hogy én Pestre utazzak vásárolgatni szó sem lehet. Hiába pihenek rá akármennyit a vége irtózatos keményedéshegyek.
:cry: :cry:
Ezt belátva tegnap vettünk kiságyat, nagyon cukipofi ágyneműcskét, pelenkázólapot az ágyra. Meg kinéztük már, honnan vesszük a matracot, meg a kádat de már bezárt az üzlet,mire visszaértünk. Fájdalmamra sehol nem lehet kapni olyan kis itatópohárkát, meg a Medelás cicikrémet.
Vettem még Tommee Tippee mikrós sterilizálót)volt benne két 260ml-es üveg is), meg T.T. játszócumit. Tudom, már írtam, de el vagyok varázsolva ezektől a T.T. cuccoktól. Annyira szépek, gusztusosak...
Ma reggel a babakocsit is elintéztem. Vettem egyet iszonyat jó áron a Teszveszen. Bergon, amire vágytam. Így, a képen nagyon szép, majd Petikém elmegy érte. Még Hordozót is kaptam hozzá, igaz nem a kocsihoz való, így abba nem lehet beilleszteni, de bánja kánya!
Most már csak véglege "tereprendezés" hiányzik. A héten kimosom a rucikákat is, és előkészítek mindent. Nekem még szükségem van jó pár dologra, azt is mihamarabb beszerzem, nagyjából össze is cuccolok, hogy akármikor mehessünk, ha kell. Olyan kabala lesz ez, mint eső ellen az esernyő. :lol: :lol:

Jaj, Hanyatka! Annyira tetszik, hogy nem köntörfalazol! Úgy nevettem a szókimondásodon! Most mit tehetsz, ha ez az igazság... :roll:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Jaj, még eszembe jutott valami! Képzeljétek vasárnap este akkorát szenvedtem! Lefekvés után az egész gyerek befurakodott a két csípőcsontom közé. Annyira lenn volt, hogy nem tudtam eldönteni,a hüvelyemen, vagy a végbelemen (bocs) keresztül jön ki. Mozgott, mint a motolla, de egész lenn, a szeméremcsontomnál, néha egy-egy szalagot, vagy ideget is megcincált, a csípőcsontomat meg tolta két felé... Iszonyatosan fájt! (na, ekkor jutott eszembe Chilike, meg az ő elmélete a császárról, meg a fájdalomtűrésről, és mélyen egyetértettem vele.Hol volt ez még a szüléshez és én majd kinyikkantam) A végén annyit tudtam csinálni, hogy hanyatt fekve egy párnával megemeltem a csípőmet, így kénytelen volt a Baba följebb vándorolni. Azóta jó helyen van. Remélem, nem fordult meg...császárt akarok!!!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Melikem! Draga vagy, h hianyolsz! Mar 3alkalommal irtam, ebbol 1privit Rozsafanak, de hiaba kuldom el, nem kerul be... :-( Ez az utso probalkozasom a telefonrol /a gephez nincs idom odaulni/.
A Karacsony csodas volt, a legszebb az eletunkben. :1) Eszti imadta!!! :-) Ha ez atmegy, reszletesebben is leirom.
Moncsim! Medela cicikrem esetleg neten rendelve?
Vagy: Ha jottok ujra, ki is nyomhatok egy tegelybe, egy eletre eleg egy tubus. :lol:
Andikam! A mososzappanra visszaterve. Vannak bodyk, amikbol nem jon ki azonnal, de ha bedorzsolod es par orat ugy hagyod, magatol kiszedi.
Julcsika! Elkuldened a repatortad receptjet? Ha fejsz majd, mert Anyud vigyaz Szonjara, miert kell cumisuveg? Poharbol siman megissza egy kis ujszulott is es nem zavar be a szopizasba. Persze ugy csinalod, ahogy jonak latod, en ha nem letkerdes, nem cumiztatnam.
folyt.
Chilike! Csaszar eseten pont ugyanugy verzel utana 6hetig sajna.
Tena szuper es a halos bugyi is.

Kép
bodza2005
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?