Új privát üzeneted érkezett!

Jimboné,
nálunk a gyerekek már overálban vannak, mikor én még bugyiban melltartóban :lol: De két perc alatt öltözöm, és indulhatunk, így tuti, hogy Levi nem bukik le engem.

Anetto,
Lili anno járt babaúszni, csak 15 hónapos korában vesemedencegyulladása lett (nem ott), és onnantól nem járhatott. Most 4 évesen vittük be újra medencébe (eddig csak természetesbe mehetett), ráadásul ugyanoda, ahol anno a bacit kapta, remélem most nem lesz gond.
Úszni kettesben járunk Levivel, tudod, nekem Lili már ovis, így könnyű :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi-köszi a napirendet :lol:
Linácska erre az orrsimogatásra rájöttem magamtól :lol:
kicsit most örülök magamnak. :lol:

Mi napirendünk: szopi függő h fürdünk, ahogy kijön a szopi kb.
8-9 között szopi, elötte fürdés, vagy bealszik, vagy nem utánna, és fennt van még. Ha ásítozik be az ágyába orrsimi (lógok az ágyba) és elalszik. Régen sokat kellett ringatni.
Azán éjféj és 4 között kel, és akkor már magam mellé veszem :oops: , és attól függően h kelt 4-6 között újraszopi, és 8-10 ig alszik ha mellette vagyok. Ha nem 10 perc után felkel!
Reggel játék, majd kaja, játék, és ha ásít be a kiságyba szemöldök simi és mostmár alszik 30-45 perceket (elötte10 perc volt a rekord!)
Felkel játék, kaja és viszem le kb 2,5-3 óra séta, mert csak ott alszik. Feljövünk játék, és ha nagyon zizi, már csak karban alszik kb 10-20 percet.
Játék, fürdés, kaja.
És két dologra jöttem rá, h nem tud egyedül elaludni, és reggel még el van 30-40 percet is magában, de du már nincs.
Biztos én nem voltam elég tudatos az elején nem tudom :roll:
Jah és ha nem megyünk le csak úgy alszik du, ha mellette fekszem, ha kisurranok 10 erc és fennt van!

Tegnap este megint volt vér a kaksiba kicsit kivagyok már :roll: A dokit nem érem el majd 1 töl rendel újra hívom.

Én is most akarok próbálkozni a sütőtök anyatej variáción.
Azt hogy csináltad Jimboine, kiolvasztod a tejcsit, turmix azt kész?

Még egy kérdés (lehet butácska :oops: ) hozzátápival elkezdtek vízet is adni a babának, vagy továbbra is elég az anyatej?

Linácska tudtam h romlik a szemem, de ennyire h nem láttam a dobozon a házat :wink:
Egyébként megkellene újra szemüveg nélkül élnem Zora pikk-pakk lekapja, és hát kicsit drága volt. Mondjuk csak 1 es, de nagyon hozzá szoktam, ha nincs rajtam k...ra homályosan látok.

Bolond nő végigordította az ünnepeket, semmi nem történ, de állítólag kezelésre jár, szegény kisfiú. :twisted: :cry: Mondjuk gondoltam h ünnepekre teljesen bekattan megint :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Anetto:

Nem hordozóba van Gréti hanem rendes ülésbe a hordozó már ne jó mert az nem a válla fölött hanem a háta mögül jön a vállára. A vonalzóm alatt rányomsz a www-re és ott a képek.

most mennem kell Gréti türelmetlen már nagyon, reggel takarítottam most készül az ebéd és irány sétálni.

Angelita:

Ultimax, ez régi szín így 13000 ft-al olcsóbb volt mint a mostani szinek
nikó

Jah és apad a tejem tökre úgy érzem, elkezdtem ma megint az urtikát.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Anett, de jó, hogy jöttél :)!
A hagyományos orrszívóval tényleg nem egyszerű a helyzet, ha beteg lesz Emmus, akkor tutira mi is bevetjük a porszívósat! Azt az 1-2 kósza cicakakit sikerül 'kioperálnom' a sima orrszívóval.
Nikóéknak nem hordozóban ül már Gréti, hanem Concord 0-18kg kategóriás ülésben. Én is ilyen kategóriában keresgélek, mert Emma is nagy baba, valószínű nekünk is Concord lesz végül.

Hó nálunk is szakad, Emma baba nyűgi. Ma már megkapta a kisadag almalevét :).

Kép
angelita

Nikó, köszi a választ :)! Szerintem én sem keresgélek tovább!

Adri, Zora már az alsó szinten alszik a kiságyban? (Írod, hogy lógsz az ágyba.) Már fel tud ülni magától?
Kontaktlencsét próbáltad már? Nekem az van, de nekem muszáj állandóra, mert -2,5, ill. -3 a dioptriám. Csak éjszaka helyettesítem szemüveggel.

Kép
angelita

Adri, víz szerintem egyelőre nem kell ha eddig sem kapott Zora, mert úgyis gyümilével kezded a kóstoltatást.

Kép
angelita

37.2 még normális,ugye???
tegnap kapta az oltást, most olyan kis gyámoltalan, melegnek éreztem a fejét, és ennyi lett a hő....
ezzel még nincs mit tenni, ugye?? Vagy kell??? Remélem, du-ra nem megy fel.....

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok Lányok!

Jó sokat írtatok alig tudtam végigolvasni. De már elfelejtettem miket írtatok.

Bea: Nekünk is felborulta a napirendünk. Hiába itthon voltunka ha vendégek jöttek nem akart aludni Marcus, meg ha elis aludt nem sokat. Viszont kezd visszaállni de még most sem tökéletes meg teljesen bedurrant alul a kis ínye és hiába kenem annyit használ mint halottnak a csók. Üvölt és csak a cumit szívja. Szopizni sem nagyon akar. Nem lehet, hogy nálatok is elkezdődik a fogzás és ezért sem akar aludni Marci?

Anett: 9 kiló???? Az szép súly MArci 6200g Akkor mi nagyon levagyunk maradva. De nem akar sokat enni. Én azért is kezdtem a hozzápótlást, hogy többet egyen a kisdrágám. Még mindíg csak 120akat eszik egyszerre. Nem tudok vele mit csinálni cumisüvegből sem akar többet enni.

Tali? Mikor lesz és hol? Csak az a baj ha a város másikvégén lesz akkor nem tudunk menni mert Tárnokról elég messze van. :( Viszont tavasszal itt is lehet nálunk egy babatali.

Na jó mennem kell mert MArcusom nagyon nyügi.

Beus

Kép
Kép
beusmimi

na, most megyünk sétizni...
nem is tudom, hgoy így szabad-e... Ömlik a hóóóóóó. Kenguruban akartam vinni, de most elbizonytalanodtam. Be kellene mennünk a gyógyszertárba ---popsikenőcs, fürdető, meg kapott az arcára valami kencét----

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Állítólag nem is szabad 38 alatt adni semmit nem?
Merthogy kell, hogy az immunrendszerük gyűrje a dolgot. Csak figyelnikell ezerrel,hogy ne menjen fel.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Milyen kencét kapott? Nem szteroidos ugye? Csak mert szerintem azt százszor meg kell gondolni, csak nagyon végső esetben.
Nekünk azt írtak fel, és most meg elvékonyodott a bőr kicsit és látszanak jobban a kis piros erek Máténál.
Egy kis séta bizti nem baj, bár tény, hogy én nem vinném hőemelkedéssel, de ha menni kell a gyógyszertárba akkor azért simán lehet.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Beus - öööö....lehet, hogy akkor elmértem, na jó, holnap tuti megméretem. Szegény Marcus akkor ő is megszenved a fogjövéssel. Ez kb. foganként úgy 3-4 nap ami kemény, nem? Úgy rémilik. Matyikának nincs még bedagadva, de így is már a tépőzár a kedvenc rágcsálnivalója.
Orrszívó - ja, értem. Az nagyon jó, hogy még nem volt megfázva. Most voltunk otthon Miskolcon és meg kell hogy mondjam, hogy olyan kis szép lett, nem? Azért sok mindent felújítottak, variáltak. Nem tudom, hogy mennyire élhető. Munka miatt gondolom nem annyira, de mindenesetre boldog volt a szívem.....

anettoo

Nikó - tényleg, akkor erről beszéltetek. Ez lenne nekünk is szupi, csak hát igen, még egy plusz befektetés.

Adri - nem kell víz, mert először ahogy írta Angelita is, a gyümölcs levét adod csak, aztán majd reszeltet, de az is lötyis, bár én sem tudom, hogy mikortól kell elkezdeniinni adni, végülis ha szoptatunk, akkro elég a kaja után még egy kis szopi,nem? Én Mátét már hozzátápláláskor tápiztam, neki akkor adtam vizet, amikor már krumplit meg iyleneket kapott.

anettoo

Anett, Miskolc belvárosában ezer éve nem voltam, de azokat a részeket, ahol mi mozgunk -Diósgyőr és Görömböly- nagyon szeretem :). A munkahely témát ne is mondd, szerencsére férjemnek és nekem is van, de tényleg nagyon durva a helyzet! A bérekről meg szintén ne beszéljünk...
A 9 kilót nem biztos, hogy elmérted! Már Emmus is közelít a 8-hoz és ő 2 héttel fiatalabb, mint Matyid. Ha már 74-es rucikat hord, akkor simán lehet 9 :)!

Anna, ahogy már írták is, figyeld, hogy feljebb ne menjen, de egyébként a 37,2 nem vészes!

A séta ma nálunk elmarad, az úton vastagon áll a hó, nem is lehetne tolni a babakocsit. Viszont a havazás most elállt, ahogy látom.

Kép
angelita

Irdab,
semmi gond, az inszemes fórumban sem vették észre rajta a házat :lol: Amúgy szemműtét tuti dolog (bár 1-est még nem vállalnak), életem legjobb döntése volt megcsináltatni. 5 perc, és már lát is az ember :lol:

Madaran,
38,5 alatt nem kell semmit adni. Anno mikor kórházban voltunk Lilivel 38,4 volt neki, és semmit sem kapott. Én meg tiszta ideg voltam, hogy másnap indulnánk nyaralni, és így tuti nem fogják kiengedni, és miért nem adnak már valamit. Be kellett feküdni, hogy bacis a vizelete, éjszaka már nem találtak semmit, reggelre megint bacis volt, én meg közöltem, hogy na ne szórakozzunk, adjanak szájon át gyógyszert, és húzunk nyaralni (végül kiderült, hogy tényleg nem volt baci). Előtte 10 nappal vesztettük el angyalkababát is, elég antiszociális hangulatomban voltam egyébként is.
Szerintem kiviheted Zsigit, max. a hideg levegő lehúzza egy kicsit a lázat :lol:

Levi ma tiszta nyügi, nem alszik egyben 30-40 percnél többet, de utána 1 óránál többet nem bír ki ébren. Ma reggel óta már harmadjára alszik, mindjárt megyek is mellé.

Hozzátápi: mi nem gyümilével kezdtük, hanem rögtön a gyümivel. Vagyis egyszer kapott őszilét, hogy kakiljon, egyből 30ml-t bepuszilt, mert kóstolni az smafu, aztán meg már a rendes pépet. Fél bébiétel símán lecsúszik, de csak hetente kétszer kap fél-fél üveggel uzsinak szopi után. Almát evett még talán kétszer eddig, meg az almalével megismertettük (babylove-os szűrt), hogy jövő héten a vizsgálaton megigya. De mivel abból is lecsúszott elsőre egy deci nem adtam többet, mondván, hogy tuti meg fogja inni.
Nem tudom miért, de még annyira ragaszkodom a szopihoz. Lilivel nem ment, ő ilyenkor már csak reggel-este szopizott, már szerintem lassan husis kajákat evett, Levi meg még csak őszit, almát, meg egyszer sárgarépát, de nem napi szinten.

Szerintem amúgy még nem kell majd víz, max. kajcsi után szopizik a baba. Ha jön a nyár, addigra meleg is lesz, meg közel egy évesek, akkor már lehet, meg kelleni is fog szerintem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Én is itt vagyok,csak dögrováson....Éjszakáink még mindig rémesek.És bizony még mindig a hasfájás okozza...
MA du megyünk gyógy-tárba,doki néni kevertetett ki neki vmi port,azt kell szednünk hétfőig 3x1 adagot.Akkor kapja az oltást,és akkor meglátjuk,hogy mi lesz.
közbe a kis arcocskája is ekcémás lett...Lucának is az volt anno..volt rá egy jó kence,de már nem gyártják..de szerencsénkre itt a gyógy-tárban kevernek ki olyat,tegnap este bekentük és már lényegesebben szebb az arcocskája :wink:

Napirend:nálunk nem időhöz kötött napirend van,kivéve a fürdés...
Reggel felkelés utána,öltözés,szopi..egy kis játék.amikor látom,hogy fáradt berakom az overálba és irány a babakocsiban a teraszra :) Ott alszik kb 2-3 órát.
Ébredés után megint egy kis játék,majd evés...
Délután 2x alszik fél -fél órát.
Fürdés általában fé7-7 fele van,utána szopi és alvás...
Na és innentől kezdve borul minden....mert össze vissza kel,oríási sírások....és kezdődik az éjszakai műszak :cry:

Tali,örülnék ha mi is el tudnánk menni.De mikor is lenne?Apa febr 16ig van itthon,utána megy Koszovóba,akkor 2 gyerekkel egyedül tuti nem tudok elmenni.Max Zsombival felvonatozunk :roll: de ez meggondolandó...
És én is szívesen felajánlom,hogy nálunk is lehet bármikor tali!!!! :)
A másik topik ahova írok,ott is szoktunk talizni, itt nálunk már 2x volt :wink: Persze azt lényegesebben könnyebb összehozni,mert nem lakunk messze egymástól.

Babaúszás:ugye én is szeretném vinni Zsombit,de ha apa kimegy,akkor 2 gyerekkel nem tudok egyedül menni.Egyenlőre agyalok azon,hogy kit is fűzhetnék be,hogy segítsen.Lucát továbbra is fogom vinni..

Hozzátápi,én még vaccillálok,hogy mikor is kezdjük el...Majd hétfőn megkérdem doki nénit is,de lehet úgy lesz,mint Lucusnál,hogy gondolok egyet és nekilátunk!:)
Mi egy hónapig ettünk gyümit,egy hónapig zöldséget és utána kezdtük a főzelékeket.5hósan kezdtük egyébként.És én nem 'leveztem'hanem egyből pépet kapott.És nem 1-2 kanállal :oops: Mondjuk nálunk ezek hamar kiváltottak egy-egy szopit.Tudom,hogy nem így kellene,de nekünk ez így megfelelő volt,és nem kellett a tápi,mert maradt elég tejcim :)

:én örülök,hogy esik,esett :) de most már eső esik.Nemsokára megyünk is ki szánkózni...De a múltkor is elaludt a babakocsiban Zsombi mire odaértünk a kis dombra :wink:

Jimbone,a laveolacot nem próbáltad ki a kaksira?

Na próbálok visszakapcsolódni,de apa is itthon van szabin 19éig aztán nemigen szereti ha a gépnél vok,na meg a nemalvás is közre játszik ahogy írtam is... :(

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Én is nagyon rég voltam már, de azért néha olvasgatlak titeket.
És ha nem vagyok még elkésve akkor boldog új évet kívánok mindenkinek!

Érdekesek számomra a témák amikről most szó van.
K-vitamin: mi szedjük még havonta 1-et kell amíg szilárd táplálékot nem kap a baba. De ez a 2-es már nem olyan nagy adag mint az 1-es volt, sokkal könnyebb oda adni is.

Bevallom a hordozónkról fogalmam sincs hogy jó e még mert mostanában ha mentünk valahová (anyósomékhoz vagy anyukámékhoz, mindkettő 1 km-en belül lakik) akkor a babakocsi mózeskosarába vittük Hajnust mert azért abban csak kényelmesebben van.

Babaúszás: mi jövőhét csütörtökön kezdjük el, reggel 8-ra kell menni majd kíváncsi vagyok hogy hogy fogom tudni felkelteni Hajnust. Itthon már gyakoroltunk a kádban meg anyuéknál is, szilveszterkor ott aludtunk és tök jó volt mert nekik sarokkádjuk van és abban sokkal kényalmesebb volt.

Hozzátáplálás meg ilyesmi: még csak natúr almalevet kóstoltattam vele nem nagyon szívta az üvegből inkább csak a cumilyát rágta mert nagyon elindult a fogzásunk. Néha mikor egy csepp mégis kijött az üvegből nagyokat fincsorgott. Ja meg Szentkirályit vett anyukám és abban van hozzáadott cukor úgyhogy olyat többet nem veszünk.

Napirend: nem nagyon van. Fürdés este 7-kor aztán éjfélig minden renben az alvással. Majd éjfélkor kelés evés alvás mert ilyenkor a szemét sem szokta kinyitni, utána 3-4 körül kel újra akkor már teljesen felébredve ilyenkor szoktam tisztába is tenni.

Csajok próbálta valaki a Pampers éjszakai pelenkáját? Holnapig akciós a Tescoban, ha bevált már valakinek akkor vennék én is.
Vendég

Piroska, a Sleep and Play-re gondolsz? Szerintem nagyon jó pelus, jó az ár-érték aránya!

Almalé: én lereszelek egy almát és csak a levét kapja meg Emma, az tuti 100% almalé. A maradékot megeszem én :).

Kép
angelita

Tündi, szerintem egy kis almalevet Nektek is érdemes lenne kipróbálni, nálunk utána 1-2 órával van kaksi, legalábbis 2 nap tapasztalata ezt mutatja. Az alma egyébként székletfogó, ezért kell csak a levét kipróbálni. Nekünk a védőnő is ajánlotta, mikor ilyen jellegű problémánk volt. A barack meg tuti lazító, csak az sajnos friss formában most nem fellelhető...

Kép
angelita

Angelita: igen arra gondoltam, mikor Hajnus újszülött volt próbáltuk a Pampers-t de akkor nem vált be, most kipróbáltuk a nagyobbat és azt tapasztaltam hogy jó.
Vendég

V.Piroska,
a Pampers Sleep&Playt konkrétan úgy reklámozzák, hogy minőség megfizethető áron. Ez azt jelenti, hogy nincs olyan jó, mint a rendes Pampers, de valamivel olcsóbb, és még természetesen azért minőség. Nekünk síma van, az bevált, ezt egyszer használtuk talán Lilivel.

A hozzáadott cukorról akartam még írni, hogy nem véletlen van a babakajákban. A kisbaba kb. 3 éves koráig a szénhidrát a fő tápláléka. 80%-ban ezt kell, hogy tartalmazza az étrendje a megfelelő fejlődéshez. De amúgy ösztönösen tudják ám, a lányom nagyon sokáig krumplin, rizsen és tésztán élt. Minden más csak módjával.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kicsit megkésve,de Én is felteszem a body-s képet :D
Kép
Kép

Kép
noki&potyi

Linácska: akkor miért mondják azt hogy nem jó az a bébiétel és ital amiben hozzáadott cukor van? Valamelyiket kifejezetten úgy reklámozzák hogy cukrot és tarósítószert nem tartalmaz meg más hasonlót amit úgy gondolnak hogy nem jó a babáknak.
Tuti tanácstalan vagyok ezekben a kérdésekben, nem tudom mi lenne helyes :roll:
Meg a gyerekorvos is azt mondta hogy 3 éves koráig nem is szabad a gyerekeknek cukrot és csokit adni még a mézet is ellenzi. Azt mondta hogy a teát is cukor nélkül adjam majd neki, mert ha így szokik hozzá az ízéhez nem fog neki hiányozni a cukor belőle.

Lehet hogy rátérek majd arra amit Angelita írt a reszelt dolgokra.
Vendég

Piroska: szerintem igaza van a gyerekorvosotoknak, nem kell semmit megcukroznod, kap ő úgyis elég tápláló ételt (mint amiket Linácska írt). A cukrozást azért nem ajánlják, mert túlságosan hozzászokhatnak a babák az édes ízhez, ami később oda vezethet, hogy mindent édesen akar majd enni, elhízik, magas vérnyomás, érrendszeri problémák, stb.

Ma mindent bevetettem Marci alvása terén, nem mondanám elsöprő sikernek. Régen én is simiztem a két szemöldöke közét és tényleg használt, de most nem megy. Elkezdem simogatni és Marci ellöki a kezem. Olvastam mesét, összebújtunk, ringattam, de semmi. Egyre csak nézelődik, kukucskál, kapálózik a kezével, lábával, nyúl a hajam, orrom felé.
Óriási sírás lett a vége, úgyhogy gyorsan megszoptattam (amiközben persze elaludt), és lementünk sétálni. Ott végül egy órát aludt röpke 40 perc séta után.

Vettem a gyógyszertárban fogínyre való kencét, holnap kipróbálom.

Bea

Kép

Kép
dbea

Adri: amíg volt napirendünk rendesen, így nézett ki:
reggel kb 8- fél kilenckor keltünk, peluscsere, öltözködés, szopi. Utána Marci eljátszott egy-másfél órát, fél óra szundi, aztán megint szopi.
Utána megint játék, alvás fél óra, szopi, másfél-két órás séta miközben újabb félórás alvás, hazajöttünk szopi, aztán a fürdésig játék, éneklés, mondókázás.
Este fürcsi előtt apával nagy játék, fürdés, szopi, és olyan fél kilenctól alvás 5-ig, szopi, aztán alvás nyolcig.

Most is hasonló a menet az etetéseket tekintve, de az alvások hiányoznak :lol:

Nem számoltam össze, de kinek hányszor eszik a babája? Marci még mindig hatszor eszik és háromóránként. Van akinek már ritkábban?

Mikor térnek át a gyerkőcök a napi két alvásra?

Kép

Kép
dbea

Dbea,
Levi is hatszor eszik, ha az éjszakákat is beleszámolom, és még szintén 3-3,5 óránként. Azt nem tudom, mikor alszanak napi kettőt, de az tuti, hogy Lili még 21 hónaposan, mikor oviba került úgy aludt. Csak ott szokott le róla, hisz más volt a ritmus. Ő még jóval kisebb volt a többieknél, ha kellett hamarabb megetették, és hamarabb ment aludni.

A cukron én legalábbis nem aggódom. Lili 2 éves koráig nem látott csokit, csak Boci étcsokit meg gesztenyemarcit a tejallergia miatt, de cukros dolgokat szerintem kapott. Ennek ellenére szomjoltónak most is csak vizet iszik, nem hízott el, pedig csokizik azóta rendesen, és a fogai gyönyörűek.
Viszont azt tervezem, hogy Levinek főzni fogok, mert Lili óta kb. üvegenként 100Ft-tal drágultak a bébiételek. Lili nem szerette, amit én adok neki, remélem Levinek majd jobban bejön.

Ja, akartam írni, hogy egy másik fórumon, ahova írok úgy csinálták, hogy jégkockatartóban fagyasztották a megfőzött, összedarált turmixolt husit, mert abból egy kocka pont elég egy kajcsiba. Lassan lehet, hogy majd trutyizok én is, bár a husis kaja még odébb van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Noki, nagyon cuki Réka, mindíg feldobod a képet valami jó kis kiegészítővel, az a hajpánt csúcs!:)

Napirend: nálunk nem nagyon van, csak arra figyelek, hogy egyen és aludjon eleget. Fix dolgok: reggel 7-8 között kel, délután 4-re megyünk oviba, addig 2x alszik, és általában odafelé menet is elalszik. 6 körül fürdés, de ha nagyon fáradt hamarabb, aztán szopi és alvás. Éjszaka 11 körül kér enni, utána mág 2x eszik éjszaka/hajnalban, de nem tudom mikor annyira álmos vagyok, csak odafordulok, megetetem és alszom is tovább. Etetés kb 3 óránként, de ha nagyon nyűgös, kap egy kis nasit közben is. Játszani egyedül szokott a játszószőnyegen, nagyon édesen elvan, persze azért meg-meg dögönyözöm, akkorákat kacag, hogy én is nevetek vele sokszor.

Linácska, ezt a lefagyasztást én is csináltam, Megpároltam a csirkemellet, leturmixoltam, és bele az ikeás gumi jégkockatartóba. Nagyon könnyen kijön belőle 1-1 adag. Volt, hogy egy nagyobb adagot csináltam kajából, zöldséggel, hússal, azt kisebb agagokra szétvettem (aventes pohárba) és az is be a fagyasztóba adagonként. /A hozzátáplálás témához még: spenótót egyszer lehet adni a gyerkőcnek a héten, olyan anyag van benne (oxalát) amit nem szabad túlzásba vinni, viszont a vastartalma szuper. Szóval nekünk az egyik nap a héten mindíg csirkemájas spenót volt, imádta!/

A cukor témával kapcsolatban én is úgy hallottam vigyázni kell. Nagymamám súlyos cukorbeteg volt, biztos ezért érint ennyire. Zora sokáig csokit sem látott. Viszont: mostanra rettentő édesszájú lett. Köszönhető ez annak (is), hogy nem voltam elég kemény anyósommal, mikor először csokit hozott a lakásba... (Persze azért a súlyán nem látszik az édesszájúság, 4 évesen 14 kg.) Inni ő is vizet szeret a legjobban!

Na most megyek mesét olvasni...

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
és hány centi Zora? Lili most négy évesen már 18 kiló, 102 cm, de mégis nagyon kis vékonynak látszik. Az egész családunk ilyen, hogy sokat mutat a mérleg, de mégsem látszik. A tesóm most 22 éves, igazi csinos fiatal lány, és 60 kiló.
Nekem anno Lili nem ette a főztömet, de valahogy nem is olyan állagú volt, mint a bébiétel. Én botmixerrel trutyiztam össze, és olyan nagyon krémes lett, és Lili fulldoklott tőle. Lehet, hogy több lé kellett volna rá, vagy még plusz anyatej, nem tudom. Majd most kitapasztalom, nem nagyon akarok bébiételezni, csak ha megyünk valahova, de állandóra nem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, Zora 98 cm. Elég soványka, de nagyon izmos. Nekem meg pont az üveges bébikaját nem ette... Érdekes, bébinek nagyon jó evő volt, mármint tejet rengeteget ivott és főzit is evett (a tejpépeket mondjuk annyira nagyon nem szerette), de most katasztrófa milyen kevés félét és keveset eszik. (Én sem ettem gyerekként, nem csoda.)

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Anet:ma aludt már kb másfél órát igaz 2-4ig és még mindig fenn van és játszik ezerrel.

Szóval lehet,hogy nem fogom erőltetni.

Tali: mikorra tervezitet és merre? A mostani kocsink annyira nehéz,hogy nagyon nehezen tudok bárhova elmenni vele. A sportbabakocsit pedig márc-ban szeretném megvenni.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Először is mégegyszer mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!!!Én is, és a kis Dorcsi is!

Napi programunk:
6-6.30 környékén kelés: kajcsi
Aztán játék, pakolgatás, takarítás (általában ez szokott minden kajcsi után a program lenni)
Ezután pedig alvás (kb. 1 óra, de a reggeli kelés után 1,5 óra is szokott lenni)!
Nálunk este hatkor van fürdetés!Aztán szintén kajcsi és alvás!!Éjszakát pedig ügyesen végigaludjuk!!:)
Hát nagyon röviden ennyi!

Depi:Depis nem vagyok, de néha is vágyódom arra, hogy kimozduljak egyedül otthonról(pláne hogy nem egy otthon ülős típus vagyok)!Ilyenkor például, ha kocsival megyek felnyomom csutkára a magnót jó kis Marlin Manson számmal vagy ami éppen benne van!Hihetetlenül jó!!De ezt csak akkor tudom megtenni, ha Apa itthon van és tud a kis Leányzóra vigyázni!!Utána egy pár napig mintha kicseréltek volna!!

Dbea:Gatula a kis Marcinak a forduláshoz!

K-vitamin:Mi beszedtük azt a mennyiséget, ami a dobozban volt, és aztán kész!!Mi félig szopisok, félig tápisok vagyunk!

Hozzátápi:a héten mi is kipróbáltuk a Leányzómmal az almát!!Azt hiszem befog neki jönni!!Tetszett neki az alma is és a kanál is!!Tündéri volt nagyon!!Csajok egyféle ételt meddig kell addig, hogy azt mondhassuk, hogy be lehet vezetni?

Nikó:Nagyon tündéri kicsi Lánykád!

Angelita:Gratula a kis Emmának az első almájához! :D

Irdab:Megtudtatok valamit a véres kaksival kapcsolatban?!?

Rólunk:Nálunk, ami most újdonság az az ülés és a tárgyakért való nyúlás!!
Valamint szerintem bekaptunk egy kis melegkiütést!!
Szegénykémen nem is csodálkozom!Anyósom fűt ezerrel, mint az őrült!Ha meg mondod neki, hogy vegyen egy kicsit vissza, akkor meg olyan hideg van, hogy a 12 fok van a szobában és majd meglehet fagyni! :twisted: Tehát még az öltözékét sem nagyon tudom variálni!!

Csajok:Ezek az üveges bébiételek mennyibe kerülnek?!?Én házi megoldás híve vagyok, de kíváncsi lennék rá!

Kép
bener

Bener,
egy üveg kb 250 és 450Ft között van, attól függ, mi van benne. Gyümit talán 199-ért is lehet kapni. A DM csinált saját bébiételmárkát, az is babylove, az talán néhány forinttal olcsóbb, és az a jó, hogy síma egyszerű kaják is vannak benne, mint pl. natúr almalé, almapép.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok
Elromlott a lányom :roll:
Hajnal 3kor felébredt és jó nagyokat dumált nekem.
Azt sem tudtam hirtelen ,hogy ki és mi vagyok.......nagyon álmos voltam.
Tegnap délután 4órától este 8ig sírt!
6óra körül már gondoltam ,Én is sírva fogok fakadni,de ehelyett inkább magamra kötöttem a lánykát ,és csináltam tovább a dolgom.
Rettenetesen élvezte, és végre csend lett!!!
Nem nagyon szeretném ehhez szoktatni,de még mindig jobb, mintha egész nap csak sírna!

Mi már 1hónapja 10-12óra körül 3db almát eszünk meg!
Rengeteg termett a kertben,amiket a pincében tárolok,így frissen (BIO)tudom neki adni. Nagyon szereti :D
Amikor meglátja a kanálkáját a kezemben Réka,egyszerűen beleremeg :D
Van vagy 40zacskó körte is lefagyasztva(meghámozva és 4felé vágva), ami kb 150ml, ha összeturmixolom.
Ezt még nem mertem neki adni, nehogy felfújja őt.
Sütőtököt szoktam neki sütni,és azt szoktam még az almához keverni,vagy kekszet!Imádja a kisasszony!
Van a fagyasztóba még spenót is, de amikor azzal próbálkoztunk ,még nagyon nem szerette.
Jégkockatartóba tettem a "kezdőcsomagot" ;) még mindig van belőle bőven + zacskóba is van, szintén kb 150ml-s adagokban.

Pelenkákból ,mi most mindenfajtából kaptunk egy halommal!
Libero:nagyon jó ,de eléggé kemény a betét része.
Sima Pampers:Az is bevált,és azt hiszem olyat bármikor vennék ezután is.
Sleep and Play:Szerintem annyira elvan vékonyítva,hogy ezáltal nem is tud annyi folyadékodékat tárolni. Estére nem azt használom :)
Pampers premius care:Nekem nem vált be! Rettenetesen érződött a pisi szaga is!
Huggies:Nagyon szeretem, akár nappalra, akár estére,de az ára miatt nem ő a kedvenc :)
BabyDreamRossmann-os.....bláááá,utálom!
Beusmimi-től múltkor kaptam egy Tecsós pelust, amikor náluk voltunk,hogy próbáljam ki!
Nem gondoltam volna,hogy ennyire jó lesz! Azt hiszem ha elfogynak a pelusok ,olyat veszek majd!
Viszont a DM-es pelenka, a BabyLove-os, szuper! Én azt is nagyon szerettem.
Tehát nem a nagy márkájú pelusokat fogom vásárolni ,az már biztos :)

Bébiételt vettem most a rossmann-ba,mert a Humana le volt értékelve 109Ft-ra.
Sajnos nagyon elkapkodták....későn érkeztem :(
Na,de így is tudtam venni ,Bio vegyes zöldségest 12db üveggel.
Nem mertem többet venni,mert mi van ha nem szereti a lányom?! Na meg csak ez az egyfajta maradt.
Szerencsémre, nagyon ízlik neki :D Ma is azt fogunk enni!

Inni Hipp-es üdítőt adtam neki,mert 200Ft-ért tudtam hozzájutni eddig.
Sajna elfogyott, és sajnálok 05L-ért kiadni 505Ft-ot.
Most az instant teákat isszuk,de azt is ugyan úgy szereti, főleg a csipkebogyóst :)

K-vitamint, Mi is csak annyit szedtünk be ,ami a dobozba volt.

Ma fel kell hívnom a Dokinéninket,mert az agyhártyagyulladás elleni oltást szeretném beadatni a lánykának!
Van aki beadatta a gyerekének?
Milyen oltást érdemes még beadatni?
Dokikánk , mindig csak azt mondogatja,hogy Én döntsem el :roll: Ami Oké,de jó lenne tudni ,hogy melyiket érdemes ,és melyiket nem!?

Napirend: Nálunk evés ,napi 5x van.
Reggel amikor felébred(6:30-7:30)anyatejet kap(cicizünk).
10körül bébiétel(alma,sütőtök stb...)+ üdítő olyan 150ml,persze nem egy slukkra.
14óra körül ,anyatejeszünk :)
18óra körül szintén anyatej.
20:30kor fürdés után 200ml kapott anyatejet kap+cicizünk is.

Na, eddig tartott a nagy alvás!
És végre tudtam írni is ,egy keveset :)
Igyekszem többet jönni,és hozzá is szólni a dolgokhoz :D

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
noki&potyi

Irdab - délelőtt még el tud aludni, de már délután nem? csak babakocsiban? MOndjuk Matyika és Máté is nyűgösebb délutánra.
Nálunk az éjszaka kritikán aluli volt. Máté 100-szor kelt, Matyi is. Egymást keltegették. Ők közben-közben aludtak, én nem. 5 körül kihoztam őket, hogy hagyják apát aludni. Most meg mindannyian didióták vagyunk :), de aludni nem akar egyik sem....

anettoo

Voltunk tanácsadáson, Levi megkapta a 4 hós oltást, a 2. prevenárt, meg a 2. rotát. És semmi hatása. Mármint ugyanúgy pörög, nem alszik...
Le is mázsálták, 8250g, és 67,5 cm. Ha így halad, még ezt a hatalmas születési súlyt is sikerül megdupláznia fél éves korára.
Viszont dokibácsi beutalta Levit neurológiára. Na ide nem terveztem menni :cry: Mit csinálnak ott egyátalán??? Csak ugye elég nyilvánvaló különbség van a felső és alsóteste között mozgásfejlődés ügyileg.

Hmbori,
megkérdeztem azt a kis fehér pöttyöt, azt mondta a doktorbácsi, hogy szokott ilyen lenni, abszolút ártalamatlan, csak azt kell figyelni, hogy ne legyen nagyobb. Valami nyálkahártya redőzetnek az akármilye, de persze nem bírtam megjegyezni. A lényeg, hogy ami látszik, az nem gyulladás, nem genny az a fehér valami.

Noki,
melyik agyhártyagyulladás elleni oltásra gondolsz??? Mert a Prevenár, amit ingyen kapnak, az is jó annak is egy típusára, meg fizetősben van a Menjugate, az is a meningococcus okozta fertőzés megelőzésére szolgál. Aztán van az Encepur/FSME immun, ami meg a kullancsencephalitis ellen véd. Én ezeket beadattam anno Lilinek, meg a bárányhimlő elleni Varilrixet is.
Én később be fogom adatni majd a hepatitis meg a HPV-t is, de ezek még nem aktuálisak, remélem egy darabig nem is lesznek még :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

igértem képeket, majd visszaolvasok, ha tudok, most elaludt:
a kiságyban nem nagyon fér már el, asszem 1 éves kora körül rendes ágyba fogom tenni: Kép
reggeli jókedv Kép Kép
az első kanál almalé
Kép
de utánna kért még Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

Na 10 perc alvás volt, de otthagytam az ágyban és csönd van egyenlőre.
Az éjszakánkat nem minősíteném én sem, k....va sz@r volt, eddig talán a legrosszabb. Azt hittem nincs elég tejem, de ezek szerint nem csak ez lehet más is megszenvedett.

Én is szeretnék kajákat gyártani, főleg azért mert anyukám mondta h én anno az előre gyártottól nagyon rosszúl lettem. Persze azóta eltelt 32 év.
Védőnőmet 2 hónapja nem láttam, azért kérdezek ennyit, de mondjuk ha láttam volna szerintem akkor is ennyit kérdeznék, mert nem egy IQ bajnok.
Na anyukámat meg hagyjuk, mindig azzal jön h én ennyi idősen már töltött káposztát ettem :roll: .
Pl a főzelékbe tesztek sót?
folyt

Adri

Kép

Kép
irdab

A Linácskától kapott body-ban:

Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Irdab, nagyon mosolygós tündér Zora:). És ez a nagy haj!
A főzelékbe az elején én nem tettem sót. De később kicsi sót is, és hagymát is tettem a csirkéjéhez, sőt, fokhagymát is a zöldségekhez néha. Persze minimálisat.

Kép
Kép
Kép
oui

Noki: 3 alma? Nagyon durva, annyit még én sem tudok megenni... :lol:

Marci tegnap is átfordult egyszer, meg ma is :lol: Kis ügyes, úgy látom, hogy már a hasonfekvést is megszokja. Már le-leteszi a fejét is :lol: Eddig az volt a baj, hogy nem jött rá, hogy le lehet azt tenni is, nem feltétlen kell mindig tartani :lol:

Tegnap elmentünk sétálni, Marci egy órát aludt a babakocsiban :lol: Szerintem még soha nem aludt egyszerre benne ennyit, örültem nagyon, hogy este akkor nem lesz nyűgös, de nem jött be a számításom. Rosszabb volt mint szokott, biztos a hülye időjárás miatt is nyügi.

Pelusok: érdekes nekünk a Huggies egyáltalán nem jött be, lépten nyomon kifolyt belőle a pisi. Amikor egy nap már harmadszor öltöztettem át Marcit, akkor azt mondta, hogy soha többet. A sima Pamperst én nem szeretem, mert hülye púderszaga van, a pisi-kaki szaggal keveredve nekem elég gyomorforgató. Nekünk a Pampers Premium Care jött be. Nem illatos, és jól megtart mindent. Marci néha tényleg pisiszagú, de engem nem zavar, úgyis max. 3 óránként kicserélem.

Lányok: ti már nagyon felkészültetek a hozzátáplálásra. Mi még el sem kezdtük, de még nem is nagyon gondolkozom, hogy mit meg hogy. Igaz Marci még csak holnap lesz négy és fél hónapos. Jövőhéten megyünk oltásra, majd megkérdezem a dokit, hogy ő mit gondol.

Bea

Kép

Kép
dbea

Kép

Kép
Kép
Kép
oui

na a nagy csendnek végeszakadt bemegyek a szobába, és ebben a kis ágyban keresztben a gyerek és hason, lába meg a feje felkenődve a rácsra :twisted: :roll: :lol:

Angelita ágyba lógás az első képen látszik, h a rács másik felén ott a mi ágyunk, ott fekszem este és a kezemet lógatom be, mert Zora fogja.
Hát tegnap egy csaj azt mondta az Ő gyereke is ilyen volt, 5 hónapos korára besokalt. Egy hétig hagyta ordítani, onnantól aludt a gyerek, meg mentek külön szobána és az éjszakát is végigaludta. Én nem hiszem h erre képes lennék? :roll:

Anettoo: igen ahogy mondod, de még alszik egy fél órát vagy egy órát, de utánna csak a babakocsi maradt.

Véres kaki, 3 alkalommal volt azóta sem. 2x volt bevizsgálva negatív lett, meg most is ment be minta. A dokim azt mondta anyatejeseknál előfordul amikor sűrűn kakilnak (és Zora mostanában minden kaja után termelt). De etől én nem nyugodtam meg. Holnap jön a doki aztán megmondom h járjunk már ennek utánna, de amióta utánna olvastam a neten azóta apad a tejem is :cry:
Csak a rota 2 adagját is be kéne adni 6 hónapos korig, most nem tudom mi legyen?! a 18.000.-Ft oltás ott figyel a hűtőben, persze lesz@rom csak a gyereknek ne legyen semmi baja.
folyt

Adri

Kép

Kép
irdab

Na most már ez az utolsó, de: pont ebben a pillanatban fordult a hasáról a hátára!!!:) (csak egy koppanást hallottam, ahogy a feje leérkezett a játszószőnyegre...)

Kép
Kép
Kép
oui

dbea én azért keztem Zorának el a hozzátápit/kóstoltatást mert azért h megegyen belőle egy adagot nem egy nap. A másik, h kinézte a szánkból a kaját már, ha ettünk nyalogatta a száját meg nagyokat nyelt, már szinte sajnáltam. :roll:
Merre sétálsz ilyen nagyokat Bp-en?

Adri

Kép

Kép
irdab

oui Mirus is nagyon szépséges, és milyen hosszú lába van, tiszta manökenes. Figyi, nem fáj a feje a koppanástól?
Ha lesz még egy gyerekem és kislány lesz lehet Mirának nevezem el, hátha olyan jó babákot kapok mint Ő. Tied, meg enyém zora eléggé hasonlóak a maratoni fenntlétben, de úgye egy idő után jobb lesz?

Adri

Kép

Kép
irdab

Jah és megtaláltam a legjobb játékot, a másfél literes ásványvízes üveget, most az a sláger. Van egy amibe száraztésztát is tettem és jobban zörög. És azért kell a másfél literes mert azt a lábával is tudja gyűrni. na bedugulok :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Linácska - én is áttöltöttem már a képet és nagyon-nagyon köszönjük, öröm emlék lesz. Minden családtagomnak nagyon tetszett és mindenki meg volt hatódva, hogy milyen ajándék. :)
Kép

anettoo

A név tényleg kötelez. Hááát Mátét ne adjatok. Ön és közveszélyes, avele egyidős babák közül is van egy Mátécska, és ő is ilyen. Rengeteg a közös vonás. Érdekes.
Viszont a Mátyás nagyon jó!!!!! :D

anettoo

Irdab - jó ötlet, mire felkel meg is csinálom, de szerintem ez még Máténak is fog tetszeni, mármint a száraztésztás...

anettoo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?