Új privát üzeneted érkezett!

Én is így tudom, hogy a túlzott A vitamin nem jó terhesség alatt.
Sajna a Roaccutant én is szedtem, de ez évekkel Lillu előtt volt, nem lett semmi baja... :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Roaccutant én is szedtem még Pálmi előtt 5 évvel. De nekem úgy rémlik, hogy 1 évet mondott a doki, hogy ne essek teherbe a szedése után! :shock: Mondjuk akkor még szó se volt bébiről, se komoly kapcsolatom nem volt, úgyhogy nem okozott gondot, hogy várjak 1 évet... :roll:

Velem az a baj, hogy mindig csak azt tartom észben, ami éppen érint, aztán elfelejtem :lol: Majd a következő bébinél újra bele kell mélyednem, hogy mi hogy van, A vitamin, stb :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Veronika: Pálmi nagyon édes! :)
Látom, a kismamivitamin volt a téma. Én is most sima multivitamint szedek, mert a Gravidát mindig kihányom. Eleve elég hányós lettem sajnos. :? Minden nap szoktam, Petinél csak heti 1-2x volt, és ilyen tájban kezdődtek egyáltalán a rosszulléteim. Szedek külön folsavat is. Vettem egyébként most a Dm-ben, ott is van folsav, azt hiszem, B6-al kombinálva, nem is olyan drága, most vettem észre.. Talán 1200 Ft volt. Még nem tudom, hogy milyen, az előző csomag még nem fogyott el. Meg szedek Omega 3-at, ha eszembe jut.
Nekem sajna az Elevit nem jött be, még terhesség előtt szedtem, egy hónap alatt 3 kg-t kaptam fel úgy, hogy nem vagyok hízékony alkat. Ráadásul nincs benne jód, ami egy magyar kismamának fontos lenne, mert értelmi fogyatékos is lehet nélküle a baba. Meg ugye oda kéne figyelni, hogy sok gyümölcs, de én most nem bírom. Csak a citromlevet, minden gyümölcstől a hideg kiráz, és öklendezek... (és még meg sem ettem...), nem tudom meginni a tejet sem, azt tuti fél percen belül vissza is küldöm, pedig a joghurt általában jól csúszik. Furcsa.

Kép

Kép
nikuc

Jó reggelt,

nikuc, én anno Zsófival napokig csak hideg tejfölön éltem. Fruzsival meg kólán :oops: Csak úgy tudtam enni pár falatot, ha kólát is ittam előtte, közben, utána. És még így sem volt teljes a siker :roll:
Vendég

Nikuc ilyen van... az Elevittől nem terhesen én is híztam, most néha azért be bekapok belőle. Én most a hányós időszakban Femibiont szedtem. Kitartást a hányáshoz. Én Lilluval végig hánytam, de akkor bírtam enni, most Lénivel csak a 20. hétig de Panndihoz hasonlóan napokig csak egyfajta kaján éltem, épp ami lement... jobb egyiktől sem lett.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Érdekes, hogy mindenkinek más és más vitamin jön be. Nekem az Elevit nagyon bevált, mert amikor reggel felkeltem émelyegtem. De bevettem az Elevitet és max 10 perc és el is múlt. Szerencsés alkat vagyok, mert egyszer sem hánytam. És csak a reggeli émelygés volt kb 2 hónapig, de azon meg sikeresen segített az Elevit. És nem is híztam tőle. Szerencsére.

Tegnap megcsináltam életem első linzerét. Hát bevallom, nagyon macerás. Mivel az előző lakó eltüntette a sütő tálcáját, csak tepsiben tudtam csinálni, és vagy 8 x kellett cserélnem. A fülem is ketté állt, pedig 2 db sütőpapírral dolgoztam. Amíg sült az egyik, addig a másik papírra dolgoztam a formákat, és így is órák alatt lettem csak készen. Próbálkoztam a páromnál, hogy a mézeskalácsot inkább hagyjuk ki, mert az se valami ripsz-ropsz meló lenne így, de olyan fancsali képet vágott az ötletemre, mint egy kisgyerek, akinek azt mondják idén nem kap ajándékot. Tehát holnap mézeskalács sütés lesz. :(
Ma megcsinálom a káposztát, és a húslevest is, hogy holnapra minden meglegyen. Holnap elég lesz az ajándékok csomagolása, meg a sütögetés, faállítás.

Az az igazság, hogy én eléggé karrierista nő voltam-vagyok, így lehet rám csúnyán nézni, de nem igazán főztem, sütöttem. Tudom az alapokat, anyu megtanított, és szinte bármit megcsinálok szakácskönyvből. Ha főztem, az szinte mindig jól sikerült, párom imádja a főztömet. De így se főztem rendszeresen. Meg hát én elég keveset eszem, hiába vagyok kövér, alig eszem. Így nem éreztem szükségét. Meg mindig nagyon sokat dolgoztam, rengeteg túlóra. Imádtam dolgozni. :-)
De most, hogy itthon vagyok kénytelen vagyok főzni (mindig azt mondtam a páromnak, hogy majd ha itthon leszek, főzök, de addig amíg 10-11 óra munka után hazaérek ne követelje, hogy még főzzek is), és néha azt érzem, hogy ez megvan pikk-pakk. Néha meg annyira utálom, hogy csak na.
Szóval még ebbe az itthoni munkámba még bele kell rázódnom.
Kíváncsi lennék, Ti mennyire szerettek otthon lenni? Nem vágytok vissza a munkába? És ha nem, mit javasolnátok nekem, hogy kicsit át tudjam értékelni az itthonlét idejét. Hogy kicsit kevésbé vágyjam vissza a munkába.

Bocsi, kicsit hosszú lettem. :-)

Andi

KépKép
wertzuz

Andi,
sem a tél, sem Gergő pici kora nem kedvez a jövés-menésnek, de meglásd tavasszal minden más lesz :wink:
Én szeretem a munkám, szerettem dolgozni is, de egy percig nem cserélném a családom el a karrieremre :wink:
Jövőre már apró kis kezekkel sütöd a mézest! Na az garantált hajtépés, de annyira jó, hogy már a kosz sem érdekli az embert :lol:

Ha addig nem jönnék, boldog ünnepeket kívánunk minden kedves topiktársunknak!

Kép

KépKép

KépKép
beneildi

Andi,
igen, én is ezt akartam mondani, mint Ildi, hogy télen szar, de tavasztól-őszig, mikor lehet jönni-menni és már nagyobb egy kicsit a gyerkőc, sokkal jobb lesz! Már én is alig várom a tavaszt! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Andi, én is nagyon szerettem a munkámat, és most egy cseppet sem hiányzik :)) Persze hozzáűtartozik, hogy én a lányok mellett fejeztem be a főiskolát, vagyis Fruzsi születése előtt négy héttel államvizsgáztam, és addig azért az itthonlét nem láblógatás volt, úgyhogy most élvezem, hogy tényleg "csak" itthon vagyok, és semmi dolgom :) Én szeretek itthon lenni a lányokkal, és még jó sok évig ezt tervezem :wink:
Vendég

Andi! Én tanítottam, imádtam a gyerekeket, de a tanítás nem hiányzik, a gyerekek szoktak. Míg Adél nem volt, ők voltak az én gyerekeim, de most már a sajátom sokkal fontosabb. Nem is tudom mi lesz, ha 2,5 év múlva vissza kell mennem. Hogy engedem el őket oviba, bölcsibe. Annyira gyorsan telik az idő. Tavaly ilyenkor még kis tehetetlen csomag volt, most meg egy hacias amazon és a tesója itt rugdos a pocakomban. Meglátod jön a tavasz és jobb lesz. Illetve, ha Gergő beindul, többet lesz fenn, kúszik, forog, az nagyon jó lesz. Az első életév második fele szerintem mozgalmasabb.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Mindenkinek Áldott Ünnepeket Kívánok!

(Andi, én most megyek vissza januárba, 4 év után. Én is jöttem mentem, amíg itthon voltam, és amikor meg már nyüzsögnek a gyerekek, felüdülés is néha itthon lenni, egy kis nyugiban, már h aaz van. :) De mindig i scsináltam közben valamit. Dolgoztam heti 10 órát itthonról, vagy suliba jártam, szóval én nem bírtam ki, hogy csak a gyerek legyen, a mindennapi háztartás pedig nem elégített ki. De így, ennyi kis plusszal viszont nyugdíjas koromig ellenék. Most is azért megyek vissza dolgozni, mert kell.... Persze azt is várom, mert szerettem. )

mtunde

Áldott, boldog, békés karácsonyt kívánok minden fórumtársamnak!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Boldog, békés karácsonyt kívánok !

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Boldog karácsonyt :)
Vendég

Kellemes, békés ünnepeket kívánok minden anyukának!
:wink:

Andi

KépKép
wertzuz

Boldog, békés karácsonyi ünnepet kívánok Nektek, és a családotoknak, és persze az ÁEK szülészet összes dolgozójának! :wink:

Kép

Kép
nikuc

[quote="nikuc"]B írta:nikucoldog, békés karácsonyi ünnepet kívánok Nektek, és a családotoknak, és persze az ÁEK szülészet összes dolgozójának! :wink:

Sziasztok,

Tudtok segíteni? :oops: Az ÁEK-hoz tartozom, de orvosom vagy szülésznőm nincs (az én dokim nyugdíjas, már nem szül), januárban már szerintem kellene beszélnem ott valakivel, (február 20 körülre vagyok írva) de nem tudom, hogy hogy kezdjek neki, jó lenne megnézni a helyet belülről is...
Tudnátok tanácsot adni, hogy hogy kezdjek neki?

Előre is köszi a választ.
Zani
zani80

Szia! Én nem oda tartoztam, választottam a kórházat. Szülésznőt sajnos nem választhattam, és úgy tudom, még most sem lehet sajnos. Orvost még a régi honlapjukról választottam, elolvastam, amit írtak magukról, aztán beírtam a nevüket a gugliba... :lol: Akiről találtam valami fórumot, azt elolvastam, és ez alapján döntöttem. Esetleg megkérdezheted az orvosodat is, hogy Ő kit ajánl!

Kép

Kép
nikuc

[quote="nikuc"]S írta:nikuczia! Én nem oda tartoztam, választottam a kórházat. Szülésznőt sajnos nem választhattam, és úgy tudom, még most sem lehet sajnos. Orvost még a régi honlapjukról választottam, elolvastam, amit írtak magukról, aztán beírtam a nevüket a gugliba... :lol: Akiről találtam valami fórumot, azt elolvastam, és ez alapján döntöttem. Esetleg megkérdezheted az orvosodat is, hogy Ő kit ajánl!

Köszönöm, megpróbálok tőle érdeklődni majd valamikor.. szerintetek a 36. héten már késő megkeresni? (akkor megyek legközelebb a dokimhoz, aki esetleg tud ajánlani)
zani80

zani
Az ÁEK- ban nem lehet szülésznőt fogadni/választani!
Dokit mielőbb keress, 36. héten nem lesz egyszerű, ilyen "előrehaladott" terhességnél már senki nem szeret új kismamit, ezért ajánlom, hogy mielőbb intézd ezt el.

Lányok megcsinálta valaki a barackos szűzhúst? :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Kellemes ünnepeket! Remélem mindenkinek jól telt a karácsony! Szilveszterre terveztek valamit? Mi nem, maradunk itthon, csak délután jön át anyukám és mi elugrunk moziba, de estére már itthon leszünk.

Tavaly anyukám a felső szinten vigyázott Pálmára, mi meg lent a nappaliban vendégeket fogadtunk, de most nem fogunk. Viszont anyu mondta, hogy a nagy petárdázásra folyton felébredt a baba tavaly, úgyhogy majd végig vele leszek, szerintem sokszor fel fog riadni. Úgy utálom a petárdázást! Mindig nézem a hiradóban is, hogy a sok szegény kutyus is ilyenkor hogy menekül :(

Pálmi karácsonyra kapott hintalovat, nagyon tetszik neki :) Nagymamától meg kapott egy autót, ami zenél, megy össze-vissza, nyitogatja az ajtóit. Na ezt valahogy nem szereti, mindig megfogja és nyújtja nekem, hogy kapcsoljam ki :shock: :?
Mostanában egyébként nagyon félős lett, a karácsonyi vendégeskedéskor minden helyen kellett neki vagy fél óra, mire aztán elkezdett jönni-menni, addig hozzámlapulva nézegetett és nagyon kapaszkodott a ruhámba a kezével.

Zani,
mikor én szültem volt szülés előkészítő tanfolyam, annak a végén meg lehet nézni a szülőszobát is, szerdánként volt ha jól emlékszem, de már nem tudom hánykor. Nekem az sokat segített, hogy láthattam előre a szülőszobát, meg az előadás is. (én csak 1 ilyenen voltam, nem tudom, hogy volt-e több is többféle témában)

Lányok,
egyébként ha nincs dokija és csak úgy odamegy, akkor szülhet az ügyeletesnél is, nem?

Kép

Kép
sz.veronika

[quote="sz.veronika"]L írta:sz.veronikaányok,
egyébként ha nincs dokija és csak úgy odamegy, akkor szülhet az ügyeletesnél is, nem?

Igen! Én is az ügyeletesnél szültem. És minden a legnagyobb rendben zajlott, már amennyire lehetett. :wink:
Csak odamegy a szülőszobához, és becsönget, mikor kinyitják megmondja, hogy szülni jött xy perces fájásokkal, és a "ki az orvosa" kérdésre csupán annyi, hogy nincs. Akkor rögtön hívják az ügyeletes dokit, és ennyi. Annyi a bökkenő, hogy ha úgy jár mint én, akkor lecserél egy pár szülésznőt, és dokit is. :lol: :lol: :lol:

Andi

KépKép
wertzuz

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a kárácsony!

Én már jó rég nem jutottam géphez, így nem tudtam semmit se ezekről a vitaminokról, meg minden... :( :?
Nem vettem vitamint, mert amikor mondtam, hogy nincs rá pénz az szó szerint volt értendő kb 400 ft lehet a számlámon... Egyébként én Alexanderrel Nutrilite-t szedtem (ez amerikai vitamin) ez nem kifejezett kismama vitamin a szüleimtől kaptam és nem csak a napontát szedtem, hanem plusz ba még B komplex, vas, kálcium, C vitamin és nem emlékszem még mit de rengeteg doboz vitaminom van még most is ezkből mert nem ettem meg mert elfelejtettem, meg minden... :oops: Alexandernél nem volt ennek következménye szerintem... :roll:
Egyébként nagyon aranyosak vagytok hogy így agodtok értem meg minden.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Mennem kell!

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Susy: Én ilyen speckó dolgoknak neki sem állok! :lol: Mármint olyanoknak, mint a szűzhús... :lol:

Zani: Én nem mernék ügyeletesnél szülni, de ha komplikációmentes vagy, akár ez is megoldás lehet. Persze Te érzed. :) Én még eddig rossz élményt nem hallottam a MÁV-os ügyeletes dokis szülésekről, sőt, több fórumon is dícsérték a kismamák az ügyeletes dokikat. Előny lehet az is, hogy egy ügyeletes doki nem "macerál" annyit szerintem, így nyugodtabban tudsz szülni, és hogy egy kipihent dokid van, nem olyan, aki mondjuk a 24 órás ügyelet után ugrik be levezetni a szülést. (Egyszer úgy jött be az orvosom megnézni a gyerekágyas osztályon, hogy épp túlvolt egy 24 órás ügyeleten. Hát, nem úgy nézett ki, mint amit megszoktam a magánrendelésén... :lol: :lol: )

Mi lehet, hogy elmegyünk szilveszterezni a barátnőmhöz, csak Ő lesz a Férjével, meg mi a Férjemmel, és persze a 2 csemetéjük, meg Peti. Bár most elég rosszul vagyok, az Ő gyerekei meg náthásak, úgyhogy utolsó pillanatban dől el...

Pálmi szerintem teljesen rendben van, hogy ilyen szégyenlős. Legalábbis sok ismerősöm mondja, hogy az egy év körüli gyerekek ilyenek lettek hirtelen.
Peti meg abszolut nem ilyen. :oops: Akárhova megyünk, először körbejár, 5 perc múlva meg már kirúgja a ház oldalát. :oops: Az emberek annyira nem érdeklik. Akárhol elkezd azonnal pakolni, szekrényt nyitogatni, meg ilyenek. (Anyósomnál a horgolt terítők nem tetszettek neki valamiért. Ahányszor elment egy mellett, ledobta a földre. Lerámolt mindent a szekrényről is... pfűűű, és ha mondom, hogy nem szabad, akkor csak vigyorog...). Ma laborba jött velem, mert vérvételen voltam. Szerettem volna leadni az Ő pisijét is, de nem akart pisilni sajnos... kb. egy órát vártunk, hátha, közben össze-vissza szaladgált a rendelőben, visongatott, mindent megvizsgált... A bevásárlóközpontokban is egyből otthon érzi magát, minden félelem nélkül rohangál a sorok között, és roppant megsértődik, ha megfogjuk a kezét, és csak úgy mehet. (a bevásárlókocsiban minden baja van, így ha már kellőképpen kifárasztott minket, akkor a kosár részébe tesszük, ahol legalább egy ideig elnézegeti, amit vásároltunk.) Szerencsére ott még polcot nem rámolt le. A játékboltban végigsétál a polcok mellett, és a nyomogatós játékoka kipróbálja, de nem hisztizik, ha tovább kell menni, néz másik játékot.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Szerintem sem gond, hogy Pálmi félénk lett, Zsófinak is volt ilyen időszaka, de kinőtte :)

Hű, én a kosár részbe nem teszek gyereket, engem zavar :oops: Ott élelmiszerek vannak, szerintem nem gyerekszállításra való. Sok helyen ki is írják (pl Auchan), hogy oda nem ülhet gyerek. De szerintem ez is olyan, mint a boltban evés. Van, aki odaadja fizetés előtt a kiflit, van, aki nem. Nálunk boltban evés nincs. Ha kifizettem, hazafele megeheti, de a boltban nem. Én ilyen szigorú vagyok :roll:
Vendég

Vissza térve a vitaminozásom hoz - Találtam othon folsavat, úgyhogy azt mostmár szedek szerintem hétfőn megjön a pénz (gyes) úgyhogy veszek majd és köszi Mártinak is hogy a kedvemért keresett olcsó terhesvitamint a kedvemért. Egyébként a dokim Gravida vagy hogy hívják írta fel.

Most is csak siettem :cry:

Boldog új évet kívánok mindenkinek már most, mert szinte tuti hogy csak jővőre leszek megint!

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Sziasztok, nagyon köszönöm mindenkinek a választ, majd január elején utána járok a dolgoknak, remélem, akkor már nem kell dolgoznom és ilyen "apróságra" is sor tud kerülni február közepéig mint szülésfelkészítő, végre jóga és dokiválasztás/direkt nemválasztás, mert eddig egyikre sem jutott :(

BUÉK :D

Zani
zani80

Sziasztok!

Kicsit izgulok, de este leadom a kis csöppséget a nagypapájának, és a párjának, hogy tudjunk szilveszterezni. Olyan jól sikerült a múltkor is, akkor a nővérem és a kislánya voltak nálunk, hogy kicsit bátrabban merem otthagyni. Viszünk neki utazóágyat, meg meg mindent ami kell.
És érdekes volt ahogy apum lereagálta az ötletemet, hogy mi lenne ha este náluk lenne.... Örült neki. Ez azért érdekes mert apukámból felém való érzelmeket azóta vélek felfedezni, amióta kiderült, hogy útban van a Gergő. Ez nekem ismeretlen érzés. És még hihetetlenül furcsa, hogy jön és érdeklődik mi van velem, meg a pöttömmel, hoz ajándékot (soha semmit nem kaptam gyerekkoromban tőle, ha kinőttük a cipőt a válasz az volt, vágjuk ki az orrát!) De nagyon nagyon sokat változott azóta. Hozzáteszem, hogy anyumat 3 éve vesztettük el, és akkor frissült fel a kapcsolatunk apuval és a nővéremmel is.
Szóval a telefonban kifejezetten örült, és belelkesedett, és még az esti programjukat is lemondták csak, hogy vigyázhassanak a Gergőre! Valahol olvastam, hogy a nagyszülők kapcsolatát az unokájukkal úgy lehet igazán erőssé tenni, ha rájuk bízzuk a kicsiket, még akkor is, ha esetleg nem 100%os a peluscsere, vagy bármi más. (Hiszen soha senki nem tudja úgy ellátni őket, mint mi, de nem lesz semmi bajuk.)

Ja, és a Gergő elkezdte nézegetni a kezecskéit. Olyan cuki hangokat hallat közben, mint mikor az apja játszik vele. Imádom!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!! Kép És az év utolsó képe, egy nagyon jól sikerült kép, ez most a kedven a csöppségről.

Andi

KépKép
wertzuz

Panndi: Azért hús közelében én sem tárolok gyereket. :lol: Van egy "medvebőrnek" becézett kis barna plédünk, azt szoktam ráteríteni a kosár ülőrészére, vagy ha nagyon nyüzsi, akkor bele. A ruhákat, játékot, kifliszacskót meg fogdozhatja nyugodtan szerintem. Nyers húst mi általában csak a hentesnél veszünk, mert nekem a hipermarketesek általában nem tetszenek. (még régen vettünk, és volt, hogy büdös volt a fólia alatt, pedig frissnek látszott, ami meg a pultba ki van rakva sokszor... hááááát). Ha véletlenül mégis ott vásárolunk, akkor azt a legvégén vesszük meg, hogy minél kevesebbet legyen hűtés nélkül, és akkor már Peti nem ülhet bele a kosárba mellé, mert nem akarom hogy hozzányúljon, még ha be is van csomagolva.
Boltban evés nálunk sincs, az szerintem lopás. Bár mostanában ivás előfordul. :oops: Ha nagyon szomjas vagyok, vagy rosszul vagyok, egyszerűbb egy ásványvizet felbontani, mint bevinni magunkkal innivalót. (még volt, hogy Peti cumisüvegét is megkérdezték, hogy nem-e vettük) A pénztárnál sosem szóltak, hogy miért csak félig van az üveg.
Azon ki vagyok akadva, hogy sokan megesznek-megisznak valamit, az üres csomagolást meg otthagyják valahol. Múltkor láttam egy apukát, aki kibontotta a gyerekének a pattogatott kukoricát, és adott neki egy marékkal, a többit meg otthagyta a polcon. Néztem is, hogy jóra tanítja a gyerekét. :evil: Azóta is bánom, hogy nem szóltam be neki, de nyuszi vagyok.

Liliommanó: A folsavat a 12. hétig fontos szedni, elvileg a babatervezéstől, mert az "csak" a nyitott gerincet védi ki, aminek a záródása a 12. hétig befejeződik (vagyis azt hiszem, pontosan a 10. hétig). Persze azért ártani nem árt most sem, de nem is használ, ilyenkor már inkább valami multit kéne inkább szedni.

Boldog új évet Mindenkinek! Most már mi is indulunk lassan (bevásárolni a menühöz)

Kép

Kép
nikuc

Panndi!

Én is szigorú vagyok, szerintem ez evidens: csak azt esszük meg, amit már kifizettünk!
De, ha ilyen gyorsan jönnek nálatok is a gyerekek, mint nálunk egymás után, akkor lehet, hogy megváltozik a véleményed a kosárrészbe ültetésről! :lol: Inkább azt, minthogy a gyerkőc jól eltűnjön az üzletben (nálunk a 2. volt kicsinek ilyen kószálós bárányka)! Szóval rendszert nem csináltunk belőle, 1 kezemen meg tudnám számolni, hányszor törént ilyen, na de 4 gyerekkel egyszerre néha kivitelezhetetlen másképp vásárolni... :lol:

Wertzuz!

Édes a kicsi fiad, olyan okos a tekintete!
Átalussza már az éjszakát, hogy ott mered hagyni a nagypapira? Vagy megelégszik az üveggel is éjjel?
1000 köszönet a banános kókuszgolyó receptjéért, dupla adag készült, nagyon hamar elfgyott és mindenki dícsérte!

Boldog új évet mindenkinek!!!

Márti
borossné becz márta

Márti!
Hazajövetelünk első hete óta végigalussza az éjszakát. Est 9-10kor lefekszik, és reggel 7-8ig alszik mint a tej. :) Hálás is vagyok neki érte! :wink:

Nekem karácsonyra nem sikerült megcsinálni a golyókat, ma fogom a bulira, de örülök, hogy mindenkinek ízlett!

Andi

KépKép
wertzuz

Márti, nikuc, igaz, én is elég sok mindenben megváltoztattam a véleményemet, mióta gyerekek vannak :)
Vendég

Sziasztok,

Először is BUÉK mindenkinek.
3 hónapja olvasgatom a fórumot, most, hogy új év kezdődött gondoltam csatlakozom hozzátok:), nagyon szimpatikus mindenki..

Rólam annyit érdemes tudni, hogy van egy 4 éves kisfiam Kristóf és volt egy kislányom akit szeptemberben a 21.hétben elvesztettem..Őt az ÁEK-ben szültem meg Aszódi doktornőnél, nagyon meg voltam elégedve a kórházzal és a személyzettel, azért is kezdtem a fórumot olvasgatni mert kíváncsi voltam másoknak milyen tapasztalata volt.
Kisfiam Harsányi dokibácsinál született még a Rókusban:)

Most 3 hónap eltelte után újra próbálkozhatunk, remélem mihamarabb el újságolhatom nektek a sikerünket.

Szép napot nektek:)

Zsu
kátaizsu

Szia Zsu!

Örülök, hogy jelentkeztél és nagyon drukkolok, hogy mihamarabb gyere a jó hírekkel! Nagyon nehéz lehetett Neked az elmúlt időszak, nagyon bízom benne, hogy hamar beköszönt hozzátok is a boldogság!
Én most február-márciusban szülöm az 5. babámat Harsányi dokinál! :lol: A 3.nekem is a Rókusban született nála, 3 éve. Az 1-2-4. babám pedig szintén nála, a MÁV-ban/ÁEK-ben. Én követő üzemmódban vagyok, most a Kútvölgyiben szülünk majd!

Panndi!

Fruzsinak boldog névnapot!!
Most jöttem rá, hogy Kamillám Zsófival a szülinapját, Fruzsival pedig a névnapját ünnepli szinte egyszerre! :lol:

Márti
borossné becz márta

Köszi szépen Márti :)

Igen, tényleg, utólag is boldog névnapot neki! :)
Vendég

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Márti, Panndi
Lánykáitokat isten éltesse sokáig!

Zsu
Üdv köztünk! Nekem is Kristófom van! :)
Drukkolok, hogy mihamarább teljesüljön a szivetek vágya.

Lányok, aki még emlékszik Mankára...
Dec. 31- én délelőtt 10. 17 perckor császármetszéssel, 2990 grammal, 52 cm- rel megszületett gyönyörűséges kislánya, Kíra Aliz.
Sok boldogságot nekik!

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm a kedves fogadtatást:)

Márta

Én a 2. babát a korai szülés miatt nem tudtam nála szülni, mert a Kútvölgyiben nincsen genetikai központ nekem pedig (sajnos) olyan helyre volt szükségem ahol az ilyen esetekre felkészült orvosok és szülészet van.
Harsányi doki és Hajdú doktornő ajánlotta az ÁEK-ben Aszódi doktornőt aki találkozott már olyan esettel mint az enyém és sajnos volt benne gyakorlata. Amilyen keménynek látszik a doktornő olyan kedves nő.
Nagyon kedvelem Harsányit én is szülnék nála legközelebb is, egy dolog ami bizonytalanná tesz, hogy nagyon meg voltam elégedve az ÁEK-ben a szülészettel, már nem ismeretlen számomra, és ki tudja legközelebb a dokibácsi melyik kórházban lesz.(bár egyik orvosnak sem biztos a helye..
Majd ha aktuális lesz remélem sikerül a legjobb mellett döntenem.

Zsu
kátaizsu

mankának gratulálok, és jó egészséget nekik :)
Vendég

Sziasztok!

Nem tudja v-ki véletlenül, hogy a máv szülészetes weboldala létezik e még vagy megszünt? Régebben mindig a keresővel megtaláltam, de mostmár mindig csak egy új áek-s lapot ad ki, amin nincs semmi.

Az az oldal érdekelne, ahol a orvosok, szülésznők stb minden infó rajta van.
Ha még létezik esetleg a címét elküldené v-ki?

Köszönöm!

Szilvi
keny01

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet!

Zsu! Üdv itt! Remélem hamarosan jön a kistesó!

Keny: szerintem te a www.mavszuleszet.hu-ra gondolsz, ami már régóta nem megy. Igaz én 15 hónapja szültem, de az már akkor sem volt aktuális, nagyon sok doki, szülésznő nem dolgozott már ott.

Susy: én még nem csináltam meg a szűzt, de minden megvan hozzá, csak most mást ettünk.

Kamillának és Fruzsinak boldog névnapot, utólag is.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

sziasztok, mi is itt :wink:

Üdv az újaknak is :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok lányok,

boldog új évet mindenkinek!
Én két hétig nem nyitottam ki a gépet, annyira örültem, hogy végre apa is velünk van :), meglátogattuk a nagyszülőket, utána meg magunkra meg a barátainkra koncentráltunk, végre sikerült megszervezni a találkozásokat.

susy, a mogyoróról: szerintem sem gond, hogy már adtál neki, de ha szét sem rágja, akkor nem sok értelme van a dolognak, így tényleg jobb, ha félreteszed még kicsit. Róza az olajbogyót nem rágja össze, csak nyeli (de mindig bízom enne, hogy ez megváltozik), na az is elég jól néz ki egészben a pelenkában :)

Kép
Kép
szalamandra

Lányok!
Én új vagyok ezen a fórumon, és látom,hogy itt elég sokat beszéltek az ÁEKíről.Érdeklődnék,hogy van e náluk alternatív szülési lehetőség? Olvastam,hogy szinte csak jókat írtatok a órházról és az orvosokról. Nekem még nincs PEsten nőgyógyászom, de ez a kórház lenne legközelebb hozzám. Ha akerületben lakom,akkor automatikusan odatartozom?Vgy csak simán bemehetek és választhatok ott egy nőgyógyászt magamnak? Tudjátok esetleg,hogy a szülészetről hol találhatnék képeket?
Köszönöm előre is a segítséget.
bhtündi

Mindenkinek áldott boldog új esztendőt, egészséget kívánok!

Szia Bhtündi!

Én nem pesti vagyok, az Áek-ben szültem, nem tudom kerületileg hogy működnek a dolgok. Saját dokimat jó szívvel tudom ajánlani(Dr.Spánik Gábor, van róla egy fórum a babaneten is...) Ha érdekel priviben elküldöm a számát. Nem tudom mostanában milyen alternatív lehetőségek vannak.... Pár hónapja volt írás a Kismamában a szülészetről. Nekem most Eszter gyorsan megszületett, csak bementünk a kórházba, és kb. másfél óra után már megvolt, úgyhogy alternatív lehetőségeket időnk sem lett volna kipróbálni.
Betti

Kép
becsengo

[quote="becsengo"]M írta:becsengoindenkinek áldott boldog új esztendőt, egészséget kívánok!

Szia Bhtündi!

Én nem pesti vagyok, az Áek-ben szültem, nem tudom kerületileg hogy működnek a dolgok. Saját dokimat jó szívvel tudom ajánlani(Dr.Spánik Gábor, van róla egy fórum a babaneten is...) Ha érdekel priviben elküldöm a számát. Nem tudom mostanában milyen alternatív lehetőségek vannak.... Pár hónapja volt írás a Kismamában a szülészetről. Nekem most Eszter gyorsan megszületett, csak bementünk a kórházba, és kb. másfél óra után már megvolt, úgyhogy alternatív lehetőségeket időnk sem lett volna kipróbálni.
Betti

Köszi Betti!
A számot elküldheted,a fórumot meg átolvasgatom,amit ajánlottál.Mivel egy orvost sem ismerek, végülis bármelyiket választhatom. :lol:
bhtündi

Tündi, a kórház területe a 4. és 13. kerület, ettől független nyugodt szívvel választhatod...

KépKép

KépKép
beneildi

susytunder!

Köszi, de ez sajnos nem az ami volt nekik régebben.
Valószínű az megszünt.

Azért még egyszer köszi!
keny01

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Hú, Ildi, már csak 44 nap???
Hú, most, hogy utána számoltam, hivatalosan már nekem is csak 56 nap van hátra! Jó ég!!! Mindjárt szülünk!!!!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?