Új privát üzeneted érkezett!

Judit, azert ha sporolni mesz haza akkor ne a Brandon legyen a celirany, mert az talan a legdragabb ami odahaza letezik babaaruhaz cimszo alatt :) Persze lehet, hogy egyes dolgok megerik, vagy sokkal jobb a valaszteka, de ugy altalanossagban szerintem horror dragak magyar viszonylatban.

luna6
 
 


Judit, en pl mellszivot nem veszek, gyakorlati tapasztalataim miatt, amik egeszen egyeniek es ram vonatkoznak... es marhara sajnalom is. Epp tegnap irtam rola odaat, hogy amit eddig en probaltam nalam nem mukodott... Aventet nem probaltam az teny, de mar nem merek ra beruhazni (elektromosra ugysem adnek penzt max kezire) mert tenyleg en sehogysem boldogultam es a noverkek sem velem :(
Elso babanal viszont nekem is volt.
Amit tuti nem veszek (franciaknal pl nem is forgalmazhato!) az a legzesfigyelo. Bebiorom viszont eddig nem volt, de nem is volt ekkora lakasom, ugyhogy asszem ezt be kell ujjitanom mindenkeppen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.01.03 13:30-kor.

luna6
 
 


Luna: csak ezt ismerem, ezt is csak nevrol. :(
De ha van ujabb otlet, hogy merre induljak akkor szivesen veszem.
Edi koszi a kepet, most mar legalabb van fogalmam a parnarol.
pocaklako
 
 

 
 

Pocak
azt jelenti, hogy ha a kis ribizli lekukacol a figyelő panelekről, akkor sem riaszt be tévesen, csak akkor riaszt, ha valóban gond van. Sok más légzésfigyelővel ellentétben, ahol csak a panelek érzékelnek. Nagynénémnek is ez van, egyetlen egyszer riasztott, és nem tévesen :shock: a kiscsajszi annyira mélyen aludt, hogy elfelejtett levegőt venni... de nem lett semmi baj, ma már 1,5 éves:D:D

A babaőr, amit kiviszel magaddal, és hallod, ha a baba sír és felébredt:D

és ez nem buta kérdés....
www.angelcare.hu
Vendég
 


Judit, hat az en csajom mar 8 eves es 5 eve nem vagyok ott, ugyhogy az aktualisan jo boltokat meg diszkontokat majd a lanyok megnevezik, akiknek frisebbek az elmenyeik :)
Brendon mar akkor is volt mikor a 16 evesem szuletett, es mar akkor is az elitebb kategoriaba tartozott, a 'kicsivel' meg leginkabb csak otleteket gyujteni mentem oda mert jo nagy a valasztek egy helyen, utana marka alapjan a neten kikerestem hol lehetne olcsobban beszerezni, mint naluk :) Szoval azert erdemes ott szetnezni!

luna6
 
 


Luna
Nekem is kézi mellszívóm volt az Aventtől, de olyan vákummal bír, hogy eszméletlen. Egy szar Medelával kezdtem az elsővel és sírtam, hogy nem megy. Majd Anyukámtól kaptam az Avent-et és egy álom volt. Nekem sokat segített, mert megküzdöttem a tejért nagyon. Szedtem a homeopátiás tejserkentőket Urtica Urens 5CH, és a Ricinus Communis 5CH, plussz egy egy fejés és istenien beindult. Igaz meg is dolgoztam érte, hogy a kisfiam 2éves7hós koráig szopizott... :roll:
Vendég
 


Igen Luna olvastam a kinszenvedesedrol a fejessel kapcsolatban. Itt ahol lakok van egy gyogyaszati segedeszkoz bolt, lehet kolcsonozni elektromos mellszivot, a csaj azt mondta nagyon profi, olyan amilyet csak a korhazak hasznalnak (ugyanugy sziv, mint a baba), nekik a buli benne az, hogy eladjak neked a hozza tartozo szettet. Hogy mibol all pontosan ne kerdezzetek, mert nem tudom. A csaj megmutatta ezt a nagy berendezest, majdnem akkora volt, mint egy aktataska, csak meg vastagabb. Hat nem tudom, hogy majd en ezzel a nagy izevel fogok a korhazba besetalni, vagy az mar inkabb csak otthon hasznalatra javasolt. A korhazba meg vegyek egy kis kezi szivogatot? Ilyen alapon, hogy idom majd ugyis lesz bent, es megtanulom??? Hat nem tudom...
pocaklako
 
 


Brendon nem mindenben drága... Van amiben horror, de nem mindenben. Pl. A szopispárna jó árban volt ott :D :D :D
A Kenguru Gold-ot nem ajánlom, mert szar és nagyon drága.
Részemről a Soroksári úton lévő Baby Outlet-et javaslom (régi Mega Toys) ott egész normál árak vannak, ha babakellék kell. De érdemes több helyen is körbenézni, mint az Elefáni vagy a Minimanó. Itt is van ami drágább mint a Brendonban, de van ami sokkal jobb árban van. Majd segítek :D:D:D:D
Vendég
 


igigig kérdezted a Bolgárkerék utca mely kórházaknak csinálja ingyenesen a kombinált tesztet. Mikor nekem volt aktuális, felhívtam őket, és bizony nem kerteltem, rákérdeztem, hogy ahova én járok, ott ingyenes-e, és készségesen mondta a hölgy, h igen. A kórházunk terhesgondozójában csak annyit keleltt mondanom, h jöttem a kombinált tezstre, vinni kellett a 12. heti UH-s leletet és kitölteni néhány adatot. 1,5 hét kb. az eredmény, sms-ben küldik meg, illetve eljuttatják a kezelőorvoshoz is.

detti_10
 
 


Edi, nekem a r. Medela ugy szetszedte a mellbimbomat (raadasul a gyereket pont akkor csak 4 orankent engedtek szoptatni, de volt, hogy elotte megetettek es igy nem is akart) hogy kaptam egy jo kis gyulladast, ugyhogy az elso kanyarban engem operaltak is melltalyoggal, odaig bort fajulni. Na a masodik csajnal mar 15 ho szoptatas volt nalam is es a homeos bogyok, de a fejes az ugy megy, hogy 10 nyomasra 1 csepp... igy indul :( Es a noverek sem voltak eredmenyesebbek, egyszeruen valamiert nem jartak rendesen a tejutak. Ezek utan merjek en aventtel probalkozni? (egyebkent a masodik gyereknel egy hetes koraban kezdodot tmegint a mellgyula, kaptam ra antibigyot, helyre is jott...csak eppen elment a tej... mondhatni nuallara, ugyhogy onnan a nullarol - gyerekorvos minden szkeptikus fejingatasa ellenere - kezzel labbal fejes es a homeobogyok segitsegevel visszaalltunk a csak anyatejre, es tartottuk 8 honapig. Ez amugy sikersztori boven, de annyi de annyi melo volt benne, de ezt neked akkor nem kell reszletezni)

luna6
 
 


Csajok..csemegezek a sok jo infon amit irtok...tejserkento meg mimas......nem is hallottam meg ezt a szot.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , na lassan megtanulom ezt is.
Luna: lehet, hogy en is csak otletet fogok gyujteni es arhasonlitas vegett megyek majd be oda. De ha mar erre jarok.....tuti olcsobb, mint itt. Egy fejvedo, sima kis lepedovel, takaroval 60 euro nalunk.....az agyamat majd eldobtam..es azert kellene legalabb 2 valtas agynemu, ha a gyerek telebufizi vagy ilyesmi..
Edi: megnezem mindenkepp a legzesfigyelot...asszem mind a kettore szukseg lesz nalunk. Eleg messze van a konyha es a nappali a baba szobajatol igy bebiorre is szukseg lesz.
pocaklako
 
 


Judit!!! Takarot (bebipaplant) neeeem! :) Nehogy vegyel, semmire nem jo e csak kiadod ra a penzt feleslegesen! Nem kell bebiagynemu garnitura. Lepedo kell tobb is... es esetleg pici takarok, de leginkabb a zsak valo ekkoraknak.
(a nagyobbikomnak nem volt fejvedoje. a kicsinek meg en vartam es csak a hatso racson volt,. most valosinu veszek egyet az ikeaban tizenpar euroert. Amugy van egy hieprszuper fantasztikusan allatjol kinezo csajosom... szerintetek a fiu reklamalna a hercegnos fejvedoert? irto jol nez ki, teljes aron megfizetethetetlen darab, de akciosan vettem falvedonek a nagynak :) )

luna6
 
 


Luna
a Medela egy szar, azzal nekem sem jött semmi, de semmi ki!!! én is szívtam vele, és csak a bimbómat szedte szét. Az Avent ég és föld hidd el. Valahogy másképp szívja, és a kézit is eszméletlen könnyen lehet használni. Nekem nagyon jó volt, bár az én fiam az cicifüggő volt, Ő fél órénként is cicizett volna a kis betyár. A legjobb mellgyulladás ellen, ha gyakran rakod a babát cicire ez tény... Persze, ha nem akar szopizni... :roll: Nem irigyellek, szegénykém... a mellgyulladás az pokolian fáj:S
Vendég
 


Luna: akkor ujabb tippet adtal, hogy mit ne vegyek..a zsakban hany hos korukig tudnak aludni?
pocaklako
 
 


Hat a mellgyula faj (sikerult eletemben egyszeri alkalommal el is ajulni kozben :D) es lazat csinal, es utana a mutet... es a mutet utan senki egen es foldon meg nem tudta mondani mi lett az atvagott tejutakkal es fogom e tudni szoptatni a masodikat. Hat tudtam, de nem mert barki is biztatott volna... egyszeruen senkinek nem volt ilyen tapasztalata meg, a gyerekdokim utolag bevallotta, hogy likas garast nem adott azert, hogy a nullara elfogyo tejembol egy csak anyatejes gyerek jon ossze 15 hoig.

Na de lehet am, hogy akkor megis beszerzek egy kezi hasznalt aventet... uvegbol van, nagyon torekeny? Itt eselyem nincs ra, teszen tudok venni, de az ut egy reszet muszaj lenne neki postan megtennie. Remenytelen?

luna6
 
 


Pocak
a babapaplant én is feleslegesnek tartom. De pl. az én gyerekem nem bírt aludni zsákban :roll: ez is babafüggő szerintem. Nálunk kis vékony takarók voltak, télre meg vastagabb takaró :D
Vendég
 


Luna
nem, nem üveg. Műanyag és szép nagy dobozban van. Ha gondolod beszerzek egyet neked szívesen, és ki is küldöm. Persze körbe kell nézni, mert lehet már nagyon jó árban is kapni.
Vendég
 


Edi, az en gyerekeim 6 eves korukig zsakban aludtak :) A nagy szerintem tovabb is, de olyan reg volt, nala most a fiuk a tema... nem is emlekszem mar :D (eszembe fogsz jutni ha harmadiknak kikapok egy zsakot nem birot :D:D)

luna6
 
 


Edi, nagyon koszi a felajanlast, vegulis te jobban tudod, hogy mi kell hozza feltetlenul es mi nem :) (remelem 2 kiloba belefer, mert afelett a posta megfizethetetlen onnan ide... jah, es hogy bevegyek levelkent ne csomagkent, ez a lenyeg, itt nalunk nem erdekes mar csak otthon szoktak a mereteken szorozni) Van magyar bankszamlam, ugyhogy adott esetben azonnal is tudok ra penzt utalni.
Persze a dolog nem surgos most azonnal, de ha korbeneznel, hogy mi az abra az jol jonne bizony!

luna6
 
 


Luna, én is örülnék, ha most aludna zsákban a kis ribizli, mert az nagyon kényelmes:D:D:D és kitakarni sem tudja magát, meg egyéb előnyei is vannak....
Vendég
 


Luna, okés... Szerintem belefér 2kg hogyne, nem annyira nehéz. Szerintem levélként is fel tudom adni, sőt szerintem tuti. Úgy is nekem is vennem kell még pár dolgot, akkor nézem neked a mellszívót is. Van olyan csomag is, amibe sok plusszt beletesznek, de totál felesleges szerintem, mert elég a mellszívó és az üveg hozzá. Van ilyen alap csomag is, az bőven jó, nekem is az van. Több helyre is megyek, és megkukkolom akkor, és egyeztetünk. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Niki nagyon sajnálom ezt a fejfájást :(:( Nem kapsz rá semmi gyógyszert, iszonyat lehet igy a mindennapokat csinálni!

Bibar: örülök, hogy vége a popsi szuriknak!

Meme drukk, hogy meglegyen az eredményed végre, csak átirta a nővérke a nevet!

Edi: akkor drukk holnapra az UHra ++ Nekünk a lánynevünk fix, az "megmaradt". A fiú nevünk eredetileg Miksa volt, de most néhny napja megváltoztattuk Patrikra. Ez már nem hiszem, hogy tovább változna. :D

Pocaklakó: nem tudnak valami más gyógyszert adni? Ez az allergia nagyon rosszul hangzik! Majd megkeresem Neked a listám :) Hozzáteszem, nekem mindenből több volt, nem volt gond, igy csak hetente-másfél hetente kellett mosni. Nekünk volt/van TummyTub-unk, de az 1 évesem se fér már bele. Ő imádta kicsinek, egyébként még a hasfájós babáknak ajánlják. Mellszivóból nekem is az Avent jött be, meg a kézi fejés.

Igigig: sajna nem igaz, hogy a tünetek megszűnnek a 12. héttel, illetve nem mindenkinél. Nekem mostanában kezdenek enyhülni az esti rosszulléteim, de még valamennyi mindig van.

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Kicsit lemaradtam:
eddig olvastam az angelcare oldalat. Edi, itt 4 modell is van, melyiket ajanlod nekem, neked melyik van?
pocaklako
 
 


Ja, egyébként pl az Avent cuccok másfél éve a Brendonban voltak a legolcsóbbak.

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Pocak
Nekem az Angelcare AC 301 R típusú lett végül. Ez l.figyelő és babaőr is egyben :)
Vendég
 


Gigi: holnap a 16. hetbe lepek, a 15. hetet toltom. Meg mindig van hanyinger es emelyges. Egyentol fuggo teljesen..igy meg nem tudom azt irni, hogy teljesen jol vagyok.

Fokamoka: most kiserletezem a gyogyszert, tegnap estere a szam tele lett aftaval, reggelre, mintha csokkent volna, remelem nem fog teljesen kijonni az allergia. Ha igy maradna akkor tudnam vegig szedni a gyogyszert, 3 hetes a kura. A romlik le kell allnom vele.

Megnezem a mellszivattyut is. :lol: :lol: :lol:
pocaklako
 
 


Csajooook, hol vannak az ígért pocakfotók???? kérjük őket :P

Mondom ezt én, aki szintén nem rakott még fel, pedig mászott felfelé a pocakom szerintem :lol:
Vendég
 


Edi: elso elolvasasra nekem is az volt a szimpi, eleg sokat tud. a Masik a vilagoskek tipus mar tul bonyolultnak tunik. Szeretem a viszonylag egyszeruen kezelheto dolgokat. Ha bonyolult nem is hasznalom. : lasd: kenyersuto, vagy zoldsegparolo.
Van rajta ezer meg egy program..az elso 2 perc utan feladom ha nem boldogulok vele
pocaklako
 
 


Poci akkor drukkolok, hogy ne romoljon!

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Pocak:D
Én pont így vagyok vele. Én bementem az üzletbe és mindkettőt kibontattam (ex fogyasztóvédelmis múlt átka) és megfogdostam, elmagyaráztattam. Ez a típus éppen megfelelő. A másik kicsit távolabbra is bír szabad téren, meg van egy két extra funkció amit én tuti nem használnék... Nekem az a fontos, ha baj van sikítson a gép, és halljam, ha a prücsök felébredt:D No ez a típus zseniális rá:)
Vendég
 


Edi asszem ennel maradok en is, akkor igy mar bebiort kulon nem kell vennem ha jol ertettem ugye?
Az olasz ebay-en 99 euroert van uj, olcsobb valamivel mint otthon. De licittel is ki lehet fogni egesz jokat, van most egy elado 40 euro a kezdoar. 2 honapig hasznaltak.
pocaklako
 
 


Fokamoka: remeljuk nem romlis. Az aftak nagyon nagyon tudnak fajni a szajban. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
pocaklako
 
 


Edi az én pocakfotóm egyelőre a fényképezőgépen, meg kéne keresni a letöltőkábelt :oops: :P

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Pocak
Igen, ehhez már nem kell venni külön semmit. Ez 2in1 :D
Akkor ott szuper árban van, és a 2hónapot használt is jó, mert még garanciás ugyan úgy :)
Vendég
 


Edi, meglestem kozben a helyi avent viszonyokat.... hat messze nem olyan jo mint otthon, de itt i lehet keriteni, viszont ujat tuti nem is erdemes otthonrol kuldeni mert ahogy nezem ott olyan 14-15 ezer korul van az alap, itt meg 65 euro... nos plusz postaval semmifelekeppen nem eri meg. Majd ralesek a teszre is... jo nekem a hasznalt is, ha mukodik :) (de meg ugy is lehet, hogy nem eri meg postastul a hasznalt az uj elleneben) Na majd visszterunk meg erre :)

Judit de jo neked, hogy van evbayetek!!! Bezzeg itt :( (a legaktualisabb banatom ami itt nincs, az a hazhoz rendelos kajaszallitas, mint otthon a foodexpress es tarsai. Hat en a csajom szuletese utan hetekig azon eltem... hogy most mi lesz? most nem is csak magamban leszek a bebivel nyar leven, hanem itt fognak korulottem tobbek nyuzsogni... mi a fraszt forunk enni? :) tegnap mondtam a paromnak, hogy meg kell tanulnia fozni nyarig :D)

luna6
 
 


Luna
Okés, akkor majd szólj, ha kell mégis:D Szerintem sincs semmi baj a használt darabokkal sem, csak legyen jó állapotban. Kukkold körbe, és akkor majd szólj:D Én az enyémet 10500.-ért vettem 2 hete kb. az Auchanban:D
Vendég
 



Én a mellszivót és a mikrós sterilizálót együtt vettem 9000Ft-ért vaterán, ebből a mellszívó állitólag kb 5-6szor volt használva. AZóta kiszolgált engem, a barátnőmet, és remélem most a másodikkal is jó lesz.

Egyébként én az Aventnek a tároló poharait is nagyon szeretem!

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Luna
igen, én ott vettem. A Cora is forgalmazza, meg a Tesco és a DM is. Hátha van nálatok is valamelyikből:D Érdemes körbenézni, mert akciókat is szoktak rá csinálni. Én pl. a mikrós sterilizálót 5000.-ért vettem akcióba:)

Fókamóka:D
Akkor keressssd meg azt a zsinort, kivi vagyok a pocakra:D
ééés igen, ki lehet fogni nagyon jó darabokat, most a barátnőmnek fogok vadászni használtat a teszveszen szerintem vagy megnézem a vaterát is.... köszi a tippet :P
Vendég
 


Se CORA se Tesco se DM. Mi tobb, semmifele a dmhez hasonlithato drogerialanc nincsen. Ezen jol meg is lepodtem anno.
De Auchan az van... igaz itt Jumbo fedonev alatt fut :D

luna6
 
 


Luna
hmmm akkor marad a Jumbo :P háááátha találsz ott is jó árban:D vagy a Teszveszen tuti találsz.... Az van nálatok is, ha jól olvastam:)
Vendég
 


Mar irtam is az ebayes eladonak, hogy az -e az a modell, mert persze a leirasba nem irtak bele.

Luna: ne keseredj el, itt sincs hazhoz hozzak a kajat, sot meg drogeria lanc sincs, mint a Rossmann, vagy a DM. Se Tesco se Cora. :( :( :( :( , de pizzeria az van dogivel.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A mellszivannyut meg nem kukkoltam meg. Csajok a sterilizalorol dobjatok kepet lecci, aztan en majd megnezem itt. Koszi

Fokamoka: en is kivancsian varom a pocakfotot
pocaklako
 
 


En a hazhoz hozzak a kajat helyett vegszukseg esetere szoktam keszen venni fagyasztott tesztat csak ki kell serpenyoben olvasztani, nem minden marka finom, de a findus az nagyon jo, ehenhalas ellen kituno. Szerintem nalam nyaron nem lesz nagy forgatag, igy a ferjem marad a fagyasztott zacskoskaja koszton, en meg babazok. A rokas idoszakbol mar megszokhatta.
Luna: mivel nalatok is irto meleg van nyaron, en gyakran elutom egy orias vegyes salival..nalad ez nem mukodne eccer-eccer :lol: ??
Vagy tonhalas babsali lilahagymaval?
pocaklako
 
 


Pocak:
két fajta van, elektromos és mikrós. Nekem a mikrós van:)

Mikrós
Kép

Elektromos
Kép
Vendég
 


Oks estére megpróbálom elővarázsolni a kábelt : )

Poci: arra azért készülj fel, hogy előfordulhat, hogy a tejtermelésre a szervezeted iszonyat szénhidrátéhséggel reagál! Én az előző szülésem után korlátlan mennyislgű kaját tudtam megenni, az első néhány hétben a csokis kekszért gyilkolni tudtam volna. Aztán szépen lassan elmaradtak az éhség rohamok, de nagyon durvák voltak.

Kép

Kép

Kép
fókamóka
 
 


Hat azert baromi meleg itt nincsen :) Ne feledjuk el, en nem mediterran eghajlaton lakom (tudom csaloka) hanem oceanin :) Ugyhogy ez nem melegebb am mint magyarorszag nyaron, elenben sosem all be olyan kibirhatatlan dogletes hozeg mint ott neha, mert legmozgas mindig van :)

Gyerekagyas anyukanak honapokra nem eppen a legmegfelelobb taplalekforras a zacskos es kesz fagyasztott kaja :) Es nekem legalabb meg egy gyerek lesz itt, de lehet, hogy a 16 eves nagy is... nos ez mar egy fel hadsereg, es akkor meg nem beszeltunk apukarol :) Ennyi embert keszetellel taplalni kesz anyagi romlas :D (de nekem meg tenyleg nem lesz jo a zacsis felkesz es kesz... most oke, szoktam am en is sokszor, de szoptatos idoszakra csak vegszukseg esetere vennem, egyszer egyszer... de kozben mit eszek, kuszobot? :D)
(vigyazz azzal a tonhalas babsalataval, majd ha nem tudod mitol uvolt a bebid, mitol faj a hasa, gondolja a benne levo alapanyagokra :D )

luna6
 
 


pocaklako
 
 


Pocak
Igen, nekem az a modell van amit elsőnek tettél fel. A nem elektromos. Az unokahugomnak az elektromos van, ő imádja. Én jobban szeretem magam állítani meg nyomkodni a tempót:)
Vendég
 


Fokamoka, nem voltal ezzel egyedul :) Nagy zabalasok idoszzaka az, es ha valaki akkor minimalkoszra megy lehet kovetkezmenye, hogy nem lesz annyi tej. Mondjuk en nagyon drasztikus valtozast nem ertem el csak szenhudrattal (de van ismerosom aki igen, ha lejebb adta, csokkent a mennyiseg, ezt mseslte) de ha nem ettem rendesen, ertsuk ez alatt a napon belul reggeli, ebed vacsi minimum es ebben ketfogasos fott ebed, akkor az nalam sem igazanmukodott jol :(
(olvastam mindenfele tejfokozo sutemenyekrol is, meg tenyleg a sok szenhidratrol... klassz lesz :D)

luna6
 
 


Ah Luna, en ilyeneket nem eszek...a ferjemnek szoktam ilyet csinalni. Tonhalas babsalit alapbol nem, mivel vega vagyok es a tonhal mar nem jo. A zacsis kajakert meg inkabb o van oda. En mindig elutom valamivel. Valamelyik este (mert sokszor irtad mar, hogy csinaltal es nagyon megkivantam ) csinaltam egy fazek borsolevest. Csajok, egy delutan es este alatt bevagtam a fazek borsolevest, annyira jol esett. Az uramnak nem is maradt, neki asszem meg csinalom kellett rizottot. :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?