Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lanyok!
Megjottem a kivizsgalasokrol, es mindjart mindenrol beszamolok, de elotte reagalnek par iromanyra, mert visszaolvastam mindent:

Vikimi!
En 10 kg hiztam a gyogyszerektol, es kicsit tanacstalan vagyok a fogyokuraval kapcsolatban, inkabb tornaznek.

Tunde30!
Nekem a fogyigatlo abbahagyasa utan 6honapig szuperul megjott, mindig a 28napra, aztan mar csak a 45, vagy 46ra. Akkor kaptam a clostyt, meg a medrolt, de azt senkinek nem javaslom.

Moni!
En most kaptam azt az orrspray-t amit Te is hasznalsz, nekem nagyon tetszik. Hanyszor lehet szerinted hasznalni egy nap? A dobozon 6 alkalom van, nekem az tul keves, eleg intenziv az allergiam
Moni23!
Nekem is policisztaim vannak. 18 eves koromban vettek eszre, most 24vagyok. Ezert kellett a closty, ezert nem volt peteeres, de engem soha senki nem akart muteni, mert a sok aprot nem tudjak eltavolitani, ezek felszivodnak, de az is igaz, hogy helyette masok alakulnak ki. Szerintem kerd ki mas doki tanacsat is. Semmi kepp se izgulj, a sogornomnek is van, es van mar ket gyonyoru babajuk.

Szoval csajok!
Ugye emlekeztek meg ra, hogy irtam jartam termgyogyinal, es talalt veseben, majban, mellben, petefeszekben cisztat, huvelyemben meg egy csomo bakterium, virus szaporodott el.
Anyum orvos, es Pecsett vegigvitt minden orvoson, hogy nezzenek meg. Szerdan voltam nodokinal, tiszta minden, semmi koros dolog nincs, de azert levett kenetet, annak holnap van meg az eredmenye. Ma voltam maj, vese, mell ultrahangot, minden egeszseges, nincs baj. Vervetel eredmenye hetfon. Candida vervet eredmenye holnap. Delutan pedig huvelyultrahangon, ahol semmi ciszta, csak a szokasos apro policisztas cucc, ami eddig is volt, igaz most joval kevesebbet latott. Viszont latott a doki egy 16mm petesejtet, es azt mondta hajra, mindent bele, probalkozzunk. Most vagyok a 11napon. Minden egyes honapban tolodik ki a mensim. Legutoljara 36.napra jott meg. Megis, mikor kene akcioznunk?
Szoval a termeszetgyogyasz is elmehet a sunyiba, de az Acs is, mert mindegyik orvos azt mondta, hogy minimum 2ultrahangra el kellett volna kuldjon.

Szoval ugy dontottem, egy par honapig semmi orvost, termgyogyaszt nem akarok latni, inkabb csak ket csikos teszteket.
Jo az a 16mm? Mindenesetre azert ma is elkapom a ferjem Kép
El sem hiszitek, milyen boldog vagyok, hogy mind hazugsag, amit a termgyogyasz mondott. A candida lehet, hogy igaz, de a dokik azt mondtak, akkor sem kell olyan drasztikus dieta, mint amit ezek irtak.

Bocs, hogy hosszura sikeredett, de gondoltam mindenrol beszamolok

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Azt akartam meg kerdezni, hogy a grepfruit csepprol hallott mar valaki?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!
Örülök, hogy nem találtak nálad semmi komoly bajt. Látod, nem kell rögtön elhinni mindent ezeknek a csodadoktoroknak.

A tüsző kb. 20mm-es nagyság fölött reped meg, tehát lassan elkezdhetitek az akciózást. Mi általában a 12.,14.,16. és 18.napon voltunk együtt. Igy elvileg nem maradhattok le a tüszőrepi idejéről.

Az én allergiám is nagyon intenzív, a Sterimar is kevés már sokszor, de én nem akarom túl sokszor használni, még a végén hozzászokik az orrom és még ennyit se használ. Én naponta kb. 3-4-szer használom csak.

Grapefruit cseppről semmit se hallottam még.

Móni
Monik
 

 
 

Ezvicc
örülök, hogy igazából nincs is semmi bajod Kép Az a hülye természetgyógyász meg jól megijesztett Kép

Szilvi
a 25. napon még naggggyon korai tesztelni, még várj legalább 10 napot a teszttel, és még akkor sem biztos, hogy kimutatja. Leghamarabb az elmaradt mensi napjától mutatják ki a tesztek a terhességet. (nekem még akkor sem...)
Egyébként rájöttem, hogy a terhességnek hasonló tünetei vannak, mint a közelgő menstruációnak. (mellfeszülés, hasfájás, pattanások - legalábbis nálam)

Edina
az Elevitben van Mg és B6 vit. is. A doki ajánlotta a MagneB6-ot? AMúgy a B vitamin vízben oldodó, asszem így túladagolni sem lehet egykönnyen.

Móni
szegény kutyut úgy megsajnáltam, mikor írtad, hogy reszket KépKép

Jó éjt
Olgi
Polgi
 


VikimiKép

Nem szedek semmit, a doki azt mondta, hogy míg le nem jár az egy év próbálkozás, nem foglalkozik velem. Szeptemberben megyek hozzá.

Henci
henci
 
 


Ezvicc!
Nagyon örülök,hogy a természetgyógyász tévedett és nincs semmi baj.A 16mm-es tüsző az nagyon szép 12.napra.Nekem két nap alatt 4mm-t nőtt a tüsző ez napi 2mm jelent.Ahogy Móni is írta 20mm felett repedthet,kb. ki lehet számolni.A hízásodról a doki nem mondott semmit?Én két hét alatt 3kg híztam le is ment magától,de mivel új hónapba léptem szedtem az utrot ismét 3 kg,amikor abbahagytam lement és most következik ismét a +3kg.Kép

Henci!
UH-on nem nézett meg?Hogy van e peteérésed,mert ha nincs akkor nem tudom mire várni.Miért ragaszkodnak a dokik ennyire az 1 évhez?Kép

Lányok!
Most az a gondom,hogy nem tudom pontosan hanyadik cn-on vagyok,mert amikor megjött utána való nap semmi,majd csak az azt követő napon jött meg ismét.Most az az első nap mikor jelentkezett,vagy az amikor "velem" is maradt a menszesz.Mert ha az első napot nézem akkor ma a 16.napon vagyok,de ha a második lehetőséget akkor a 14.napon.( a hőm ma reggel 36.6)Ja és az első naphoz számított időhöz képest a hasam a 13.napon nagyon görcsölgetett ami 2 napig tartott.Most semmi.Kép
Vendég
 


Vikimi!

Nem nézett meg UH-on, pedig szerintem azt és a hormonvizsgálatot nyugodtan megejthettük volna már.

Henci
henci
 
 


Sziasztok!
EzviccKép
örülök, hogy nincs komolyabb baj. A 16mm nagyon szép, kezdjetek el akciózni, kétnaponta. Most mi is ezt a "gyűjtögetős" taktikát próbáljuk ki.

VikiKép
Akár 14.cn, akár 16. akciózzatok, hiszen erre tartogattátok a katonákatKép, nem? Drukkolok, nagyon.

HenciKép
mióta próbálkoztok? Én sem értem, hogy miért kéne egy évet várni. Nekünk ez a 7. hónapunk és ha most sem jön össze, akkor keresünk egy dokit és addig megyünk, amig valamelyik hajlandó lesz foglalkozni velünk. Szerintem egy uh és egy hormonvizsgálat nem a világ. Több ilyen sztorit hallottam már, hogy a doki azzal küldi el a párokat, hogy próbálkozzanak. Hát nekem ilyet ne is próbáljanak mondani, mert akkor én is mondok szépeket! Teljesen készen vagyok az ilyen dokiktól!

MóniKép
te kicsit közelebb vagy a "tűzhöz". NEked sincs tipped, miért kéne egy évig próbálkozni anélkül, hogy megvizsgálnának?

Stella

Kép
stella9
 
 


SzilviKép
Semmi sincs veszve. Ha nem akarod a tesztgyártókat feleslegesen támogatni, akkor várd meg, amig késik a menzid (legalább 5 napot).
Ne add fel, csak egy kis türelem és kiderülKép!
Hajrá mindenkinekKép!
Stella

Kép
stella9
 
 


StellaKép

Szeptemberben lesz 1 éve, hogy próbálkozunk, úgyhogy jövő hónapban irány a doki. Azért váratnak, mert egészséges pároknál is van, hogy kell egy év, mire sikerül a baba. De mi van akkor, ha a pár mégsem egészséges? Akkor csak az időt vesztegetve várják a csodát!

Henci
henci
 
 


Ezvicc!

Én szedtem grépfruit cseppeket, nekem bevált a diétával.
nyanita
 
 


mire való az a grépfruit csepp?????????????????????
Vendég
 


Szép jó napot mindenkinek! Kép
Gyorsan olvasom vissza a tegnapi termést. Na mondom mi ilyen vicces ezekben a dolgokban, hogy mindenki igy kezdi a levelét: Ez vicc! Kép Nézem vissza megint, hát látom, ez felhasználónév Kép Szóval Ezvicc, jól megvicceltél, de legalább jól kezdődött a napom Kép
Néhány reakció: Stella: nagyon kedves dolog, hogy pozitiv tesztet kérsz a gyógyszertárban Kép Ha találok ilyen gyógyszertárat, megadom a címét Kép
Én is örülök, hogy nincs gond nálad Ezvicc, ezt a tortúrát nem semmi végigcsinálni!Tisztelem a kitartásod (mindeki másét szintén)!
Móni: még jobban irigyellek Kép Kutyus is baba is, tiszta kánaán Kép Mindkettő a szivem leghőbb vágya!
És hogy én is árulkodjak magamról: ma van a 14. napom,akció tegnap volt,a hőmet nem tudom, mert még mindig nem volt időm hőmérőt venni Kép
Csóközön Kép
Tündi
Vendég
 


Henci,

Nálam, amíg komolyabb gond nem lett addig egyfolytában azt mondogatta a doki, hogy nem elég, hogy még nincs egy éve, hogy próbálkozunk, de mit akarok 23 évesen, még ráérek megijedni. De most sajnos ilyen körülmények között, de végre mindent megnéz, hogy mi lehet a gond.

Móni

Kép
móni23
 
 


TündiKép
nem kell kapkodni a hőmérővel, ez csak egy olyan plussz, amivel stresszelheti magát az ember. Persze van jó oldala is, mert tudod mikor van tüszőrepi és mikor "kell" akciózni. Ciklus első napjától kell mérni, mert csak így ad értékelhető eredményt.
Reméljük, hogy sikieres hónapod lesz és akkor nem is kell hőmérőznödKép!
REmélem Te mielöbb rátalálsz a pozitiv teszteket áruló gyógyszertárra!
Stella

Kép
stella9
 
 


Lányok,

a hőmet én is mértem egy darabig,de lehet, hogy már akkor sem stimmelt valami, mert állandóan ugrált. Egyik nap 36,1 ; majd másnap 37 ; majd ismét 36,2 lehet ez is azt jelezte, hogy nincs peteérésem?

Móni

Kép
móni23
 
 


Henci

Maximálisan egyetértek mindenkivel, hülyeség 1 évet várni. De még ha a dokid szemszögéből nézzük is, hogy még egészséges pároknál is beletelik 1 évbe, mire összejön a baba, akkor pedig vizsgáljon meg alaposan, legalább UH és hormonok, és ha mindent rendben talál, akkor mondja, hogy várjatok 1 évig.
Én egyébként nagy orvosellenes vagyok,(szeptember óta a 3.dokinál tartok!), én a helyedben azonnal otthagynám ezt az orvost. Mert nekem aztán senki ne pocsékolja az időmet, ha én orvoshoz megyek, az azért van, mert valami gondom van, ezért (és a pénzemért) elvárom, hogy alapos kivizsgálás után oldja meg, vagy legalább próbálja megoldani a problémámat. Ne pedig tanácsokat osztogasson, hogy várjak türelmesen,stb. (honnan tudja ő, férfi létére, hogy milyen az, gyereket akarni mindenáron???), ha ilyesféle tanácsra lett volna szükségem, megbeszélem a férjemmel, a barátnőmmel, a pszichológussal. A nőgyógyásztól ennél többet várok, tegyen is valamit.

Móni
A te dokidat ugyanígy nem értem. Remélem, most nagyon boldog a dokid, hogy végre helyrehozhatja azokat a károkat, amiket megelőzhetett volna, ha türelemre intés helyett, kivizsgált és kezelt volna. Ahhoz pedig, hogy 23 éves vagy, semmi köze. (És ha te 10 gyereket terveztélKép, honnan tudja ő, akkor időben el kell kezdeni.)
Egyébként én is 24 évesen mentem dokihoz, 5 hónap sikertelen próbálkozás után, de első dolga az volt, hogy olyan megoldást találjon számomra, ami a leghamarabb eredményt hoz. Hozott is, a 3.hónapbanKép És nagyon bántam, hogy nem mentem el hozzá hamarabb.

Tündi
De remélem legalább jól kijön majd egymással a kisbabus és a kutyusKép

Móni
Monik
 


vikimi

a grépfruit csepp gombás fertőzések ellen van pl. candida

bocsi hogy mindent kis betűvel írok de a cicám itt dorombol az ölemben és lefoglalja az egyik kezemet, simogatni kell, ahogy abba hagyom bökdösni kezd
nyanita
 
 


szia monik

ha nem titok elárulod milyen megoldást talált a dokid
nyanita
 
 


Móni,

Remélem lassan nálam is minden rendben lesz, és a doki kitalál nálam is valamit, és hamarosan összejön a baba.
Különben hogy viseled a terhességet ebben a bolond időben? Rosszulléteid vannak?

Móni

Kép
móni23
 
 


Nyanita

semmi különös, kiderült, hogy a sikertelen hónapok oka az, hogy nincs peteérésem. Norcoluttal meghozta a mensimet, utána pedig jött a Clostylbegyt, közben UH-gal és vérvétellel ellenőrizve.

Móni
remekül vagyok kösziKép Engem eddig minden kellemetlen terhességi tünet elkerült, (és mivel holnapután kezdjük a 17.hetet, talál már így is marad!). Soha nem volt hányingerem, nem hánytam, nem jártam sokat pisilni, nem fájtak a cicijeim, nem volt zabálhatnékomKépKépKép
A rossz időt most kifejezettem szeretem, az allergiámnak nagyon jót tesz, kapok levegőtKép és látok a szemeimmelKép, ja, és a legfontosabb, nem kínzom Babust az állandó hapcijaimmal. Úgyhogy tőlem maradhat ilyen az idő október végéig, én nem kérek a hétvégi felmelegedésből.

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Meglett a candida teszt, es a kenetek eredmenye. Minden NEGATIV. Makk egeszseges vagyok.

Szerintetek a tuszorepedest mindenki erzi? Lehet, hogy hulye kerdes, de nagyon erdekel

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc!!!

Én pl. sose éreztem.Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Köszi a bíztatást, megpróbálok türelmes lenni.:-)
szilvi26
 
 


Sziasztok!

A hétvégén már nem tudok jelentkezni, és hétfőn reggel megyek a dokihoz, és hormonvizsgálatra. Remélem hamarosan okosabb leszek és elválik, hogy tényleg kell-e műtét.
Jó hétvégét mindenkinek.

Móni

Kép
móni23
 
 


Edina

Válaszoltam. Ha nem kaptad meg megint, szólj és elküldöm mégegyszer.

Móni
Monik
 


Sziasztok!
Hű, micsoda forgalom van itt, kihagy az ember egy hetet, és már nincs is képben! Győztelek visszaolvasni titeket!
EzVicc! Örülök, hogy elmentél rendes orvosokhoz is, és kiderült, hogy nem volt igaza a természetgyógyásznak!
Edinka! Nagyon örülök, hogy végre sínen vagytok! Végre a nőgyógyász is beleegyezett, hogy babás legyélKép!

Találtam magamnak új dokit, aki NEM Bromocriptint írt fel a magas prolaktinra, hanem azt a Mastodynon cseppet (homeopátiás készítmény), amit amúgy is szedek már egy hónapja! (Figyelsz, Vikimi?!)Ennek nincs mellékhatása, a dokim szerint a Bromo. nagyon erős (szerintem is). Peteérésem viszont eddig nem volt (ma van a 15. nap), semmi páfrány, a hőm 36,4 körülKép. A nőgyógyász viszont azt mondta (2 nappal ezelőtt), hogy a méhszáj állapotából ítélve most lesz peteérésem. Monik! Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de előfordulhat olyan, hogy nyitva van a méhszája egy olyan nőnek, aki épp nem vár babát, a peteérés körüli időszakban? A doki vmi ilyesmit mondott, de ott átsiklottam felette, csak itthon kezdtem el rajta filózni. Az nem történhet meg, ugye, hogy alapból nyitva van a méhszájam?! Amikor a kislányom született, a 28. héten már egy ujjnyira nyitva voltam, de kihúztuk valahogy a 37. hétig!
Tünde28

Tünde
tünde28
 
 


Tünde
sajnos fogalmam sincsKép Nem hallottam még ilyet, furcsán hangzik, de lehet, hogy van ilyen.

Móni
Monik
 


Sziasztok!Kép

Micsoda pangás van itt hétvégén?!

Én azért leírom, hogy milyen aranyos sztori történt. Legalábbis szerintem.Kép
Mi mindig vasárnap kezdünk új hetet Babócával, ma épp a 17.hetetKép Nálam már az elejétől kezdve szokás, hogy boldog X-ik hetet kívánok neki. Apuci bezzeg mindig elfelejti, erre tegnap megdorgáltam, hogy mikor lesz már az, hogy egyszer neki is magától eszébe jut felköszönteni a kisbabánkat, ráadásul hamarabb, mint nekem.
Ezután telt-múlt az idő, nekifeküdtünk aludni, apuci még tévézett, én gyorsan el is aludtam, és arra ébredtem, hogy 00:01 perckor apuci puszit ad a pocimra és boldog 17.hetet kíván pocaklakónak. Hát nem édi?!?Kép

Móni
Monik
 


Szia Móni!
Nem csak hétvégén van pangás, a hétfői kezdés is picit nehéz Kép Szerintem nagyon aranyos a történeted,igen, édi az apuka Kép
Ha jól emlékszem, te írtál olyat a coccus-ok kapcsán, hogy hazamentél és megbeszélted a bébivel, hogy zárjon be jól minden ajtót.Azt szeretném kérdezni, hogy ezt csak viccből irtad, vagy esetleg olvastál publikációt az anya-magzat kapcsolatanalízisről? Mert én olvastam ilyet, nagyon érdekel a téma, és örülnék, ha esetleg személyes tapasztalatról is olvashatnék.
Amúgy üdv a kutyusnak, a kutyusok nagyon szeretik a kisbabákat, szerintem nem lesz vele gondod Kép
Tündi
Vendég
 


Tündi

Én nagyon komolyan gondoltam. Olvastam is egy pár dolgot erről,(pl. egy baba farfekvéses volt és a mamija a szülés előtti hetekben addig mondogatta neki, hogy meg kellene fordulni, hogy az utolsó pillanatban, amikor már senki sem gondolta volna, befordult fejjel), de ettől függetlenül is hiszek abban, hogy így befolyásolni lehet bizonyos dolgokat.
Én komolyan elbeszélgetek Vele minden este, apuci rendszerint megmosolyogja ezt az egészet, én azonban rendületletlenül dumcsizok Vele. Egyetlen napot ki nem hagynék.
A személyes tapasztalatokra azt hiszem még várni kell. De ha megteszi, amit kérek tőle, akkor februárban valóban épen és egészségesen születik majd meg.

Remélem a kutyus dologban igazad lesz. Igazából én is így gondolom. Csak mindenki hülyének néz körülöttem, hogy hogy gondolom én azt, hogy kutya és kisbaba együtt. Pont tegnap vitáztam egyet anyummal ezen(pedig ő szereti a kutyust). Szerintem kellően odafigyelve minden megoldható. Megfelelő higiéniával és azzal, hogy a kutyát és gyereket nem hagyjuk egyedül együtt, minden baj elkerülhető. A kutyák elvileg szeretik a gyerekeket és a mi gyerekünk is az állatok szeretetét fogja látni. És sokkal jobb, ha születésétől fogva együtt vannak, mintha hébe-hóba találkoznának(merthogy anyum azt szeretné, hogy náluk legyen a kutya). Különben is, hogy várhatja el bárki is, hogy egy majdnem 13 éves kutyától csak úgy megváljak?! Már az életem része.
És ne értse félre senki, persze, hogy a világon mindenkinél jobban fogom imádni a gyerekemet, de azért nem lehet kizárólag Vele töltenem a nap 24 óráját, annyi szabadidő, amennyit egy kiskutya igényel, annyira nekem is szükségem van. Szerintem.

Móni
Monik
 


Móni!
Maximálisan egyetértek veled mindenben! Szerintem ugyanazt olvastuk a kapcsolatanalízisről (babanet oldal: Raffai Jenő publikációja). Én is szeretném majd valahogyan felvenni a kapcsolatot a babámmal a pocimban ha lesz és ő is akarja, és persze ha képes leszek erre KépCsak azért kérdeztem ezt, mert hátha valahogy a konkrét módszert meg lehetne tudni, az nincs sajnos leírva. Én úgy tudom ezt elképzelni, mint amikor az agykontrollosok "lemennek alfába" Kép Szerintem ehhez is nagyon el kell mélyülni magunkban, és úgy lehet a gondolatokat átadni a babának Kép rettentően érdekes dolog ez Kép
Tudod, én teljesen odavagyok a kutyákért, ezért nem nézlek hülyének Kép Nekem sajnos nem lehet, mert panellakásba nem vagyok hajlandó kutyust tartani. Szegény egész nap egyedül lenne otthon, annál pedig jobban szeretem, hogy bezárjam. Szerintem is kicsit több odafigyeléssel a higiéniára minden rendben lesz. Kutyás filmekben is azt mondják, hogy a kutyust nem kell elválasztani, mert pont akkor fog kialakulni benne egy féltékenység. Ne add oda anyukádéknak, nem lehet megválni tőle Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Móni, Tündi!

Szerintem is létezhet kommunikáció a magzat és az anya közt. De szerintem ehhez nem kell semmiféle külön módszer, elég az egyszerű beszélgetés, úgy, ahogy Móni csinálja. Nekem a Raffai Jenőben éppen az a nem szimpatikus, hogy a "módszerből" pénzt akar csinálni, és azt mondja, hogy csak az ő közreműködésével jöhet létre a kapcsolat. Ez butaság. Szerintem egy anyát és a magzatát olyan szoros kötelék fűz össze, amihez nincs szükség semmiféle külső közreműködőre.
Egyébként annak idején Petivel én is sokat beszélgettem, hol hangosan, hol magamban. Ha mentünk a dokihoz, akkor mindig elmondtuk neki előre - kispapával együtt -, hogy mi fog történni, és ne ijedjen meg, a dokibácsi nem fogja bántani.Kép És Peti - bár nem problémamentesen - békésen jött a világra, nem sírt, szinte ismerősként üdvözölt minket, tudta, hogy nagyon szeretjük.

Kutyánk nincs, ehhez nem tudok hozzászólni...Kép

Dió
szabotimi
 
 


SZia Dió!
Igazad van: anya-magzat közötti kapcsolathoz nem kell külső segítség Kép És Peti reagált is a beszédetekre?
Tündi
Vendég
 


Sziasztok!

Irtam, hogy a doki a 11.dik nap (csutortokon) egy 16mm petesejtet latott. Azt olvastam, hogy tuszorepinel elofordulhat folyas. Szombaton lagziban voltunk, es este mintha megjott volna, de tiszta feher volt. Ki kellett varnunk a reggelt. Reggel akcioztunk itthon, aztan gyertyaztam. Nem keso ez, ha tenyleg szombaton volt a tuszorepi? A masik kerdesem pedig, hogy ha 36. napra jott meg, akkor lehet a 13.napon a tuszorepi?
Annyira izgulok, csak nagyon felek a pofaraesestol. Lassan egy eve probalkozunk, kezd elegem lenni. Attol felek, hogy csak egyoldalt van peteeresem, es igy a kovetkezo honap kimarad.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Ezvicc

Lehet, hogy előfordulhat folyás tüszőrepinél, én még nem hallottam róla. Csak arról, hogy a méhnyaknyák lesz hígabb ilyenkor.

Szerintem nem volt késő a vasárnap, vagyis, ha jól számolom a 14.nap reggele. A kilökődött petesejt ha jól tudom 24 óráig (vagy 36óráig?) termékenyíthető meg. Előtte mikor akcióztatok? Mert a kiskatonák 2 napig kitartóan várnak a petesejtre. Szerintem a legjobb a 12.-től a 18.napig kétnaponta akciózni, így nem maradtok le semmiről.

36napos ciklusnál kicsit korai a 13.napi tüszőrepi, de ki tudja, mindig vannak kivételek. Általában a tüszőrepitől számított 14-16.napon jön meg a mensi, ehhez viszonyítva is korai.

Attól ne félj, hogy csak egyoldalt van peteérésed. Ettől még nem feltétlen marad ki egy hónap. Nekem 3 egymást követő hónapban csak a bal petefészkemben ért meg 1db tüsző, mégis lett belőle babaKép Tehát nem törvényszerű, hogy egyszer jobb, egyszer bal oldal.


Holnap drukkoljatok, megyek AFP vérvételre. De most még megbeszélem Babóval, hogy csak a szükséges AFP mennyiséget juttassa a vérembe, se többet, se kevesebbet, mert akkor anyuci izgulhat majd, hogy minden oké-e.

Móni
Monik
 


EzviccKép
Nem késtetek le semmiről! Felesleges már most izgulnod. Igaz én is ilyen vagyok. Ciklus közepén képes vagyok kiakadni, hogy biztosan mindent megtettünk-e és vajon jókor?!
Egyébként nekem az utóbbi időben 34 naposak a ciklusaim, de most folyamatosan iszom a cickafark teát, ugyhogy remélem beáll 28 napra. Sőt, ne is álljon be! Legjobb lenne, ha nem is jönne meg!

MóniKép
Biztosan minden rendben leszKép

EdinaKép OlgiKép
Mi a helyzet veletekKép?

Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!
Móni! Mi az AFP? És honnan lehet azt tudni, hogy melyik oldali petefészekben van tűszőérés?
Tündi
Vendég
 


Szia StellaKép
Hát elvagyunk állandóan hányingerrel küszködök
Legközelebb jövő héten csütörtökön kell mennem uh-raKépAmit nagyon várok
Nem beszélve arról hogy rendesen megkinoz a kicsike fáj a mellem is, na meg a szédülést ne is emlitsemKép Nem baj itthon elszédelgünkKép) De ezeket leszámitva elvagyunk már én is társalgok vele hogy odabent jó baba legyenKép)
Veled mizus? Mindenkinek sok sok kitartást kivánok mert megéri várni a Csodálatos érzésért

Kép

Kép
edinka
 
 


EdinkaKép
Irigy kutya vagyokKép! Vigyázz magatokra, remélem hamar túlleszel a szédülős, hanyingeres időszakon.
Azt hallottam, hogy ha felkelés után mogyorót eszel (csak pár szemet) az segít leküzdeni a hányingert. És nem szabad hirtelen kipattanni az ágyból, csak szép komótosan.
Probáld ki, talán segít, ha nem akkor kitartás!
Mi a ciklus közepének a végén tartunk. Próbálkozunk kétnaponta. Pénteken pedig elmegyünk egy hétre Horvátországba. Pont akkor "nem kell" majd megjönnie, mikor hazajövünk. Szeretnék minél elöbb beállni mögétek a gömbölyödők sorábaKép
Drukk mindenkinek++++++++++++

VikiKép
El vagy tünve. Elkezdődött a suli?
Tőled is jó híreket szeretnék hallani, mire hazajövünkKépKépKép!

Stella

Kép
stella9
 
 


Szia Stella!
Ha jól számolom, kb. egyszerre kell neked meg nekem "nem megjönnie" KépBízom benne, hogy mindketten erről írhatunk majd itt a többieknek Kép (végre vettem egy hőmérőt, most tanulmányozom, hogy babaproject előtt hogy is kell használni, de remélem, nem jön meg és akkor nem is kell használnom Kép)
Nagyon jó pihenést és nyaralást kívánok nektek, na meg persze jó utat! Vigyázzatok magatokra, és 1-el többen gyertek haza! Kép
Tündi
Vendég
 


Tündi

Az AFP (=alfafötoprotein), egy magzati fehérje, ami az anyai vérbe is bekerül. Ha az átlagosnál több van, akkor valamilyen testüreg záródási elégtelenség lehet(pl. nyitott gerinc, nyitott hasfal), ha pedig kevés, akkor a Down-kór gyakoribb. De az egész vizsgálat nem egészen pontos, állítólag külföldön már nem is csinálják, mert annyi pontatlan eredményt ad és az anyukák feleslegesen pánikolnak.
Nekünk kb. 2 hét múlva lesz meg az eredmény, de azt hiszem telefonon már hamarabb érdeklődni fogok, a Schöpf-Merei-ben csinálják és ott már állítólag 5 nap alatt megvan az eredmény, csak a kórházakba küldik ki később.
Aztán pedig 14.-én megyünk a genetikai UH-raKép Már úúúúgy várom!!!!! Már 4 hete nem láttam Babót!!!!

Azt, hogy melyik oldalon volt peteérésem, az UH-ból tudom. A Closty mellett állandóan UH-ra kellett járnom és ott egyértelműen látszódott.

Edina
Jobbulást!Kép De szerintem ez a fajta rosszullét a legjobb a világonKép Nem szedsz valamilyen kismamavitamint? Én az Elevitet szedem a mai napig és sose voltam rosszul, persze lehet, hogy nem ezért. De a B-vitamin tartalma miatt csökkenti a hányingert, egyébként rá is van írva, hogy csökkenti a koraterhességi panaszokat. És a babának is jó.Kép

Na most alszom egyet, nagyon elfáradtam ma.Kép

Móni
Monik
 


TündiKép
Akkor tőled is jó híreket szeretnék hallani, mire hazajövünkKép
Mindent bele+++++++++++++++
Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam vérvételen, ahol hormonokat néznek, de majd csak szeptember 27-re várható az eredmény. Addig megint idegeskedhetek, na és persze csak ezután írja ki a doki a műtétet. Nem is tudom mikor próbálkozhatunk újra a babóval, pedig már annyira szeretném én is, hogy a pocimban érezzem.

Móni,
Biztosan minden rendben lesz az AFP vizsgálaton. A barátnőm nővére is végig beszélgetett a babóval a terhesség alatt, és a végefelé már a kispapa is, és azt mesélték, hogy amikor megszületett a baba teljesen olyan volt, mintha felismerné a hangukat. Úgyhogy beszélgess szorgalmasan a babóval és próbáld meg rábeszélni a párodat is.

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok!

Hát nem tudtam aludni, megzavartak a munkahelyemről egy telefonhívással.

Móni
Szerintem is tuti felismeri majd a hangunkat. Az enyémet biztosKép

Azt nem is írtam előbb, hogy ma is megtapasztalhattam, hogy mennyire végtelenül "figyelmesek" az emberek a kismamákkal. Míg vártam a buszt, mellém állt egy nő és rágyújtottKép és haláli nyugalommal fújkálta rám azt a rohadt cigifüstöt.KépMár épp szólni akartam, mikor beállt a busz és inkább gyorsan felszálltam rá. De micsoda bunkó, nem? És ne mondja, hogy nem látja a pocakomat, mert már a hülye is észreveszi akkora, 17 hetes létemre.
Aztán beérkezem a kórházba, kilométeres sor a labornál, beálltam a sor végére, legalábbis én úgy láttam ott vagyok, erre egy öreg papi odalép hozzám és a könyökével úgy arrébb lökött, mondván ez még nem a sor vége. Nagy gyengeségemben majd elestem és hirtelenjében szóhoz sem jutottam. Kép
Ezután átvánszorogtam a vérvételi helyhez, minden kismamát behívtak előre, és még olyanokat is, akik jóval később jöttek nálam, bezzeg én kerek 1 órát vártam ott. Én nem vagyok egy rosszullévős fajta, de többször is megszédültem már ott. Hirtelen megüresedett egy hely, gyorsan leültem, nem érdekelt, hogy hány mami meg papi ácsorog ott. Elég cudarul nézhettem ki, mert egy 50-es pasi odajött hozzám, hogy jól vagyok-e, miért nem megyek be soron kívül, vagy bekísér ő. Mondtam mostmár kivárom, de jólesett végre, hogy van valaki, aki észrevesz engem is.Kép
Hát ennyit az emberekről.Kép

Móni
Monik
 


Móni: köszi a tájékpztatást az AFP-ről. Most már csak azt nem értem, hogy tényleg miért nézik, ha egyszer össze-vissza eredmények jöhetnek ki? És a kismama meg stresszel, ami bizonyára nem tesz jót. Ha legalább 100 %-os bizonyossággal lehetne kizárni az említett igen súlyos betegségeket!
A cigifüst engem is zavar a buszmegállóban, de sajnos ez van, ilyenek az emberek, és csak rosszabb lesz.
Stella: mi sem hagyjuk elveszni a "kiskatonákat", már amennyire ez lehetséges a dolgos hétköznapokon Kép Kép
Vendég
 


Tündi

Nem tudom, de kötelező. Sőt, ha olyan rossz az eredmény vagy pedig még a genetikai UH-on is látnak valami eltérést még a magzatvízmintavételt is javasolják az anyukáknak.
Sajnos sok mindentől függ ez az AFP érték, legfőképp a terhesség pontos idejétől, szinte pont a betöltött 16.hetet kell megcélozni, ha előbb veszik le a vért, kisebb értéket adhat, ha később, akkor magasabb értéket. De függ még az anyuka súlyától is, és ezt nagyon sok helyen figyelmen kívül hagyják. Pl. itt Gyöngyösön se számít a súly, a MÁV Kórházban viszont pontosan kérik a vérvétel napján mért testsúlyt. És ez érthető is, hisz ugyanaz az AFP érték másképp oszlik meg egy 100kg-os kismamán, mint egy 50kg-oson.
De én már felkészültem, legalábbis megpróbálok nem stresszelni ezen, 2 hét múlva úgyis lesz UH, 20.héten elmegyünk a Praxisba, ott is alaposan megnézik. Az AFP pedig csak jó lesz. Babus megígérteKép, még vérvétel közben is a pocimra tettem a kezem, úgy szugeráltamKép

Mindenkinek jó akciózást, Stella nektek meg jó nyaralást is, és hármasban gyeretek ám haza!Kép

Móni
Monik
 


Lányok!
Mi a véleményetek arról, hogy szabad-e védekezés nélkül akcióznunk a hormon eredményekig, valamint a pco-m miatt, vagy nem érdemes kockáztatni?
Móni

Kép
móni23
 
 


Móni

Ha nem szedsz semmiféle olyan gyógyszert, ami árthatna a babának, akkor szerintem igen. Hisz annyi reménytelen helyzetből (egy petefészek, elzáródott petevezető, rossz spermakép) lettek már itt babák, neked talán egy PCO-ból jön össze. De inkább kérdezd meg a dokid.

Móni
Monik
 


Ja, hogy kötelező az AFP vizsgálat!?! Akkor túl kell rajta esni, nincs mese. Pláne ha a baba megígérte, hogy jó lesz ;)
2 kérdésem még lenne (látjátok, mennyire az elején járok, milyen tudatlan vagyok):az egyi, hogy mi az hoyg genetikai ultrahang? Miben küldönbözik a sima ultrahangtól? És mi az a PCO? :o
Köszi Kép
Tündi
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?