Sziasztok Lányok!
Ismét termeltetek az elmúlt két napban. Legalább van mit olvasni és örülök, hogy pörög a topic.
Pocak: kérted, írjak a Manócska mozgásáról.
Az elmúlt két napban szinte alig-alig éreztem. Lehet azért, mert ismét rosszabbul vagyok. Tegnap iszonyatos migrénes fejfájással küzdöttem, illetőleg még visszatért a hányinger is. Nem tudom miért. Talán azért, mert szedem még az Utrogestant (de már csak a héten) és lehet, hogy a méhlepény is már átvette a szerepét, így termelődik rendesen a hormon. De majd a dokit megkérdezem. Szóval visszatérve a mocorgásra, hogy lehet, ennek köszönhetően, de alig érzem most. Kis lepkecsapásokhoz tudnám hasonlítani, időnként meg erőteljes kapirgálásokat érzek. De az biztos, hogy mennyei érzés. És talán leírhatatlan is, de nem sokára Te is érezni fogod, egészen biztos. Most nem is néztem a kiskönyvet, de talán az első megmozdulás dátumát is figyelni kell és fel kell írni. A régi kismama könyvbe volt ilyen. De a dokim is anno megkérdezte ezt a dátumot. Bár ő azt mondta, hogy 16.hét körül szoktak először megmoccani a Babócák. Nekem sikerült jóval előbb tapasztalni Nórival is és most is. Egyébként Nóri most sem egy egyhelyben ülő típus. Folyton mocorognia kell.
Kérdezted azt is, hogy mit tippelek, hogy milyen nemű lesz? Fogalmam sincs, megmondom őszíntén. Nincs két egyforma terhesség. Nórival nem voltam rosszul sokáig, talán 2-3 hétig és az is inkább gyomorsav szerű volt. Egy-két alkalomra tehető az igazi rosszullétek száma. Most meg?! Jó korán jött a rosszullét és még most is itt van. Pedig már azt gondoltam elmúlik, mert kb. egy hétig nem volt. Szívem szerint lányt szeretnék ismét, Apa pedig kisfiút. De igazából mindegy, csak egészséges legyen. Ez a legfontosabb.
Derékfájás nálam is van. Jó gyógymód igazából nincs rá, csak a pihenés. Van úgy, hogy biza leülök mondjuk az Auchan kellős közepén a cipő osztályon. Nórival pedig egyenesen akkora pocakom volt, hogy a bevásárlást abszolút nem bírtam és ha mentem is, akkor mindig kerestem az ülő alkalmatosságot, amíg Apa bevásárolt. Egyszerűen nem bírtam a mászkálást. És akkor tél volt. Most nem tudom, mi lesz nyáron, ha már most sem bírom a derékfájások miatt. És még valami. A magas sarkú cipőt, csizmát kerülni kell ilyenkor. A lehető legkényelmesebb cipőt kell "túrázáshoz" választani. Még eszembe jutott valami, ha úgyis aktuális a derékfájás: masszírozást ne alkalmazzatok, mert korai szülést okozhat, se a pocaknál, se derék tájon. Én anno megkértem párom, hogy masszírozza meg a derekam, mert úgy fáj, majd jól megkaptam a védőnőtől, illetve voltam szülésfelkészítőn is, ott is elmondták, mert valaki rákérdezett a csoportból. Na, de honnan tudtam volna, ha addig senki sem mondta?!
Ja, igen, még a párnáknak vannak jótékony hatásuk éjszaka. Esetleg ha szándékozol szopis párnát venni, azt már most lehet használni, később meg majd a babának lesz jó. Én a lábam közé tettem, kiegyenesítette ezzel a tartásom, amikor oldalt feküdtem, a csípőmet is ezzel tehermentesítettem. Lehet, elő kellene megint bányásznom, mert én is kezdek már kényelmetlenül aludni, sokszor forgolódom, mert elzsibbad és megfájdul itt-ott. De sima párna is megteszi ám.
Edi: székrekedés remélem megoldódik Nálad. Nálam is a narancs és a savanyú alma vált be, persze savat csinálnak, így csak mértékkel szoktam. De a narancslé is jó, a Hohes-C Mild Juice, csökkentett savtartalmú. Illetőleg tejtermékek is jót tettek, mint pl. a joghurt (activia) vagy kefír. DM-ben állítólag lehetett kapni direkt erre a célra készített kismama lekvárt. Gondolom, az pont olyan fajta, ami csak annyira hajt meg, amennyire kell és nem jobban. Most olvasom éppen, hogy már kérdezted a DM-ben is. Én 8.-án megyek a védőnőmhöz, ha gondolod és még nem késő, akkor rákérdezek nála. Ő elég sok praktikát tud. Közben olvasom tovább a hsz-eket, hogy Pocak is ajánlott Neked valamit. Mindegy, azért rákérdezek majd, ha megyek, még jól jöhet az infó később is.
Láttam, belinkelted a babaszobáról ugyanazt a felhasználót, akitől a napokban rendeltem éppen nextet
)) Ő most valóban jó áron tudja beszerezni. És láttam, Te is rendeltél
380-390 alatt eddig még senki sem hozta be mostanában. Így rá is csaptam a lehetőségre és rendeltem az akciós cuccok közül (pl. terhes bugyikat
) .
A next honlapon már fent vannak egy ideje az akciós holmik (felül jobb oldalt SALE fülnél). A Westendben pedig vasárnap kezdőtött az akciózás, nem tudom, meddig tart. Én hétfőn voltam ott és pl. gyerekcuccok, amik jók lettek volna a lánykámra, már nem voltak. Viszont édi-bédi kis csecsemő rucók voltak még. Csak a nyálam csorgattam, mert nálunk minden el van téve Nóriról. És az elején igyekeztünk unisex rucikat vásárolni. Kb. 86-os mérettől vannak nextjeink. Onnan már csak lányos cuccok.
Munkahelyeden nem kellene elmondani mégis hamarabb? Kirúghatni nem rúghatnak ki, mert Babát vársz és akkor kímélnének is talán. Megértik, hogy nem olyan a munkatempód, meg a törvény is véd Téged. És ez így nem jó, hogy még Téged terhelnek, ahelyett, hogy levennének terheket a válladról. Persze, tényleg nem szeretnék én itt okoskodni és remélem, nem veszed rossz néven, mert Te tudod, milyenek a körülmények, csak féltelek Te kismama! Egyet azért ígérj meg nekünk, ha érzed, hogy merülsz, jobban fáradsz, akkor mindenképpen jelzed feléjük. A testünk pontosan tudja, hogy mikor kell pihenned vagy visszafogni a tempóból.
Maki: írtad, hogy reális lehet a mocorgás érzése a 13.héten, pláne ha sovány testalkatú vagyok. Nos, azt nem lehetne mondani. 55 kiló voltam Nórival az elején 78 kg-mal fejeztem be, de szülés után visszaestem rögtön 58-ra. Az elmúlt egy évben pedig visszament a súlyom 65-re, mert ugye a maradékok mindig rám várnak, amit lánykám meghagy. Szóval innen indultam és legutóbb mikor mértem, akkor voltam 67,5 kg (3 héttel ezelőtt). Azóta rá sem mertem állni a mérlegre. Tehát soványka nem vagyok.
Jah, igen és mindehhez 165 cm mélységgel rendelkezem
És az is igaz, hogy erős csontozatú, így a szél nem szokott elfújni
Ez örökölt adottság. De fogyókúrázni nem mertem, mert mindig attól féltem, mi van, ha teherbe estem. Mivel már a baba project már egy ideje téma volt nálunk. De majd a második Babóca után szeretném a súlyomat visszanyerni, ha már nem lesz szopizás. Cél az 55-58 kg elérése, aztán lehet hogy csak álom marad. Pedig anno nem kellett a súlyommal foglalkozni, azt ehettem és ihattam, amit csak szerettem volna. Nem híztam, standard 54-55 kg voltam közel kb.15 évig.
Barbuss: nagyon édes a Babócád! És köszi a leírást is hozzá, avatatlan szem észre sem venné, hogy hol van a hematóma. De reméljük, mihamarabb felszívódik onnan. Pihizz sokat!
Luna: húúúúú de irigyellek a mesztic lánykádért. Mutatsz nekünk képet róla? Persze a másik lánykádról is. Ha esetleg itt nem szeretnél, akkor iwiwen vagy facebookon megtalálható vagy?
Olyan szépek a mesztic lányok! És mennyi idősek a csemeték? Az egyikről látom, hogy most lesz 3 éves, mint az én lánykám is, csak ő jan.13.-án. Előre is boldog születésnapot neki! Mit kap ajándékba? Én ezzel olyan gondba vagyok, mert ugye volt Télapó, jött a karácsony és már elfogyott az ötletem, hogy mit lehetne. Görkorcsolyát szeretne, de azt lehet, hogy inkább majd húsvétra kapja, mert tuti télen nekiállna tanulgatni. Jégkorira is gondoltam, de oda meg nem tud elmenni most velem, így majd inkább jövő télen kapja.
Next webshop pedig addig nem lesz nálunk, ameddig nincs euro, az biztos. De szerintem még utána is évek fognak eltelni, mire be fogják vezetni.
meme: örülök, hogy előkerültél. Az jó hír, hogy a Párod most kényeztet, az viszont nem, hogy Apukád folyton idegesít. De ha gondolod, írd meg nekünk nyugodtan, hátha tudunk mondani pár vígasztaló szót. Lehet, hogy már az is segít, hogy kiírod magadból. Mi szívesen meghallgatunk, persze, ha Te megosztod velünk.
Aprooka: üdv. közöttünk és gratula a Pocaklakóhoz. Nagyon ari Fiacskád van, megnéztem a picassán
Bocsi lányok, ha sok voltam, de igyekeztem most az elmaradásaimat bepótolni.
Boldog új évet kívánok Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!
Jó éjt!
Manorka