Melyik topicba írjak?
Az én lányom a fogkefét áá-nak hívja, mert mindig mondtam neki, hogy "Lili, á! á!". Eleinte megengedte, hogy kicsit megmossam neki, késöbb nem. Nála is volt olyan fázis, hogy nyalogatta a fogkrémet, és a fogkefét rágta. És nem nyúlhattam hozzá. Gondoltam ez is jobb mint a semmi, és a jó szokást is bevezetjük legalább.
Legújabb fordulatot a nyaralás hozta, Lili kapott új fogkefét, amit imád (naponta kb. tízszer "mosott" fogat). És akkor jött az ötéves unokatestvér, és esténként együtt mosták. Ekkor Lili is elkezdett minket utánozni
Én azt javasolnám (és nekem is ezt kéne tenni, nem pedig ágyazni), hogy mindig együtt mossatok fogat, utána pedig ragaszkodj hozzá, hogy Te hátul még megsikáld gyorsan. De ne eröltesd. Én azt a módszert vezettem be régebben, hogy egyszer a fölsöket, máskor az alsókat mostam (ennél több idöre nem hagyta) - így legalább minden másnap minden fog megvolt.
Szerintem ez már nagyon jó, hogy magától "mos" fogat másfél évesen, esetleg erre koncentrálj (és ne arra, hogy nem jól csinálja). Lesz még ideje megtanulni helyesen
Kati