Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Mi kedves férjemmel egész nap pihentünk. :roll: Most viszont már elment dolgozni, így egyedül vagyok. Jó nagy hó esett nálunk is. Most voltam kint elsöpörni.

Reni: nyugalom!!!!! Mindenkinek van rossz napja, a férfiaknak meg néha el kell magyarázni, hogy most nem tudjuk kinyalni a segg...

Én is a társasjátékos összejöveteleket szeretem és hála az égnek a mi baráti társaságunk is ilyen beállítottságú. Szilveszterkor én egyedül leszek, mert férjecském megy éjszakára dolgozni. :( A barátaink meg itt dolgoznak meg laknak Pesten, de ünnepekre mindenki hazamegy. Szóval majd gyerek pezsgőzök. :)
Vendég

Nóri! Bizony bizony, már csak pár nap és utolérsz. Mármint ami az éveinket illeti. :lol:

Itt is szakad a hó. 1 óra alatt leesett vagy 5 cm hó. Gyönyörű, jó lenne elmenni sétálni, de nagyon hideg van kint. Még meggondolom. :roll:

Nem megyünk a barátokhoz, mert megbetegeett a hím tagja a családnak úgyhogy csinálok mindjárt forralt bort itthon és szürcsizünk itthon meg nézzük a Csillag születiket.

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Hihi! Reni, ez jó! Család hímtagja... :lol: Na az nálunk is beteg! :lol:
Vendég

Én is ezen kacagok! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Apa hozott 5db parkettát, hogy ő befűt a kályhába... :shock: Édes szívem! Nem egy vidéki ember ez! :lol:
Vendég

:lol: :lol: :lol:
Nem érthet mindenki a kályhában fűtéshez! Még a hímtagok mindegyike sem! :lol:
Olyan szívesen ülnék most egy cserépkályha tövében, de olyanunk sajnos csak a telken van, oda meg most nem vágyom! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

na gyorsan bejelentkezek.

Szandi kb déltől megint állandóan 38 közelébe mocorog, hol az egyik oldalról, hol a másikról. Most ők is a csillag születiket nézik, így legalább még egy ideig szemmel tarthatom.

Nóri: nagyon jó kis ajándékokat írtál, Eszter a maga lassan 10 évével is kapott tavaly HighSchoolMusical parfümöt. A mai lányok már ilyenkor kezdik a nőcisedést, egy szép csillogó hajpánt, bizsu lánc, kakrkötő menő cucc rögötn lázba hozza.

Tényleg nem tudok buktát sütni :) :)

Igen nekem a csonkolás után cx2000 volt a kezdő méhszáj, az csak annyit jelentett, hogy zárt volt,de rövidebb az átlagnál. Na ez TELJESEN felsimult a 26 hétre. Ezért fektetett be a doki, mert azt mondta, hogy ha elkezd kinyílni, az Isten se állítja meg. Aztán a sok magnézium, gynipral hatásaként, amit a 36 hétig nyomattak, Szandi a 38 héten született. Most vagyok cx 1110 tehát elvileg a belső méhszáj még zárt, de már 1 ujjnyira egyébként nyitva vagyok. Az én esetemben ez azért problémás, mert a műtött méhszáj, nem tud tágulni, csak feszít egy ideig és aztán szétreped hirtelen.Épp ezért fosok attól, hogy nehogy úgy járjak mint anyuka az m3-ason....
Barbi talán annyival előnyösebb helyzetben van, hogy neki még normálisan fog funkcionálni a dolog, tehát a sok fekvéssel várhatólag bent tudja tartani a babót.

Puszilok mindenkit most mennem kell
stephie

Hát Csajok! Én nem tudom mitől vagyok bekakkantva a 2000 méhszájammal? :oops: Vigyázzatok magatokra csajok! Semmi vagánykodás.

Huhh, megittam egy bögre forraltbort és lángol a fejem :lol: Vigyorgok, mint a földitök :oops: A manócskám először fejen pörgött a borocskától, most meg bealudt :roll: :lol:

bellerreni
Eger

Köszi a tippeket betlehem ügyben! Ha megyek Budaörsre, bejelentekezem Nóri.

Barbi, vigyázz nagyon magadra!

Zarja: az nem úgy van, hogy vajúdásnak minősül az egész több órás cécó, amíg tágul a méhszáj, és a végén az a kitolási szakasz (vajúdáson belül), ami a 10 perces? Persze, lehet, ez csak dogmatikai kérdés, de azért nem ártana tudni arra az esetre, ha olvasok róla valamit. Legalább tudjam, mire vonatkozik. Persze fáj így is, úgy is, tök mindegy, hogy hívják. :lol: (na, majd 7 hét múlva, nem leszek ilyen vidor :shock: ) Mi két típusú légzést tanulunk kismamatornán. Az egyik a vajúdás (?) során fellépő fájásokra vonakozik, ez mellkasi, a másik a kitolási szakra, az mellkasival kombinált hasi. Elméletben már nagyon megy, kiváncsi leszek, mit fogok tudni alkalmazni belőle.

Csajok, kéne egy kis segítség, konyhai tapasztalat: szóval ismét nekiestem Bea csokis-meggyesének. Múltkor isteni lett. Most még jobbra számítottam, mert az új géppel kutyultam össze a dolgokat és gyönyörű sima lett a tészta. Grammra betartottam mindent. Igaz, nem vártam meg, hogy teljesen kihűljön, hanem féllangyosan kioperáltam a tepsiből. ÉS MORZSÁIRA HULLOTT :oops: Most már kihűlt, úgy fest, mint valami császármorzsa, csak barna, az íze isteni, de feltálalhatatlan. Mit szúrhattam el???? :?: :?: :?:

Kép
juci-77

Juci!

Passzolom a kérdést. De kezdd el enni a tepsi egyik felén és talán mire a végére érsz, rájössz. Ilyenkor jön a vészhelyzet megoldó program. Főzöl egy kicsit hígabb csokipudingot, kiszeded a morzsákat és megborítod a cuccal. Esetleg tejszínhab! Tuti siker!!!!
Vendég

Juci! Igaza van Nórinak! Abból lehet a legjobb "somlóit" csinálni. :lol: Öntsd nyakon pudinggal meg tejszínhabbal és megyek én is enni. :lol:

bellerreni
Eger

reni: Azért csak vigyázz a méhszájad állapotára. Tartsd csak meg ebben az állapotában.

juci: Nekem most a muffin lett teveszar szárazságú. Megpróbálom eltüntetni az összeset, annyira szégyenlem. Ízre jó. Már mindegy, eddig mind száraz lett, de ez most a legrosszabb.
vicky79
Budapest III. kerület

Hahó!

Ma reggelt voltam jógázni, meg egy pár dolgot vásárolni, de rögtön keményedtem, gyógszerek ellenére, úgyhogy azóta szigorúan fekszem. most keltem fel csak hajat mosni, meg banyanetezni :)

Olyan szépen esett a hó - így, hogy nem kellett bele kimenni, teccett nagyon :)

Köszönöm a megnyugtatásokat Berci méretére, én is abban bízom, hogy ha ilyen vidáman szétrúgja a seggem - ahogy most is :oops: - csak nincs baja.

Apja egy kicsit összeszedte magát, bár még most sem egy matyóhímzés...

Érzett vki olyat, hogy mintha belülről lenne kék-zöld foltja a hasában? Én azt érzem, mintha - ahol a feje van - beütöttem volna, persze nem, csak őgy sajog, mint egy zúzódás. Elég sokat feszíti neki a fejét, lehet attól?

Ezek a méhszáj értékek: nekem soha nem mond számokat a doki, csak azt, hogy zárva van. Azt honnan látja, hogy mennyire rövidült, meg mi van nyitva - tapizásból, vagy UH-ból?

Nóri, én is tudok pszichomókust, ha érdkel, egy 50-60 körül nő, én hozzá jártam pár éve, és nagyon sokat segített! Mondjuk nem olcsó mulatság, de megérte.

Juci: én az Ecclesiaban vettem Betlehemet: már egy kifejezetten nagy és igényes darabot lehetett venni 15e-ért:
ECCLESIA Kegytárgy-és Könyvesbolt
1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8.

Kakti - még nem hívtam a fiúkat, mára alakult ki, hogy melyik autókat kéne megnézni, de szombaton nem volt pofám telefonálni, még ha munkanap is volt. Hétfőn tervezem zargatni őket :oops:

Viki, asszm Te mondtad a párásítót: rohadt száraz a lakásunk, már reped tőle a kéz- és arcbőröm, akármennyit kenem. De Csabi nagyon ellenzi a párásítót, hogy pénzkidobás, "olyan f***ság, mint a morzsaporszívó", én meg szeretnék... De megéri? Használ?

Na, hosszú lettem, szép estét!

boruska

Vicky! Próbálok rá vigyázni, csak legyek már végre itthon...

Boruska! A méhszáj értéket tapizásból tudja megállapítani a dokker. A méhnyak az, hogy milyen mélyre tud benyúlni, a nyílás meg úgy tudom, hogy újjheggyel nézi. Valaki javítson ki, ha rosszul mondom, de én azt hiszem így van. :roll: Ha nem mondd semmit az csak jó, akkor minden rendben van. Jah jut eszembe. Az embőc nézett nektek autót, de nem akar sz@rt rátok sózni úgyhogy azért nem jelentkeztem eddig ezzel kacsolatban.

Na mentem feküdni.

Jó éjt mindenkinek

bellerreni
Eger

Uh, Stephie, ezek az értékek nagyon durvák. Csodálom, hogy még egyáltalán nem a kórházban várod a babó jöttét. : Meghajlás :

Juci: sejtettem, hogy nem lesz így érthető ilyen tömören, de azért bepróbálkoztam. Szal a szülésfelkészítő szerint a 3. trimeszterben a méh és az egész szervezet már edz a szülésre, ezért is van némely jel, ami megrémít minket (pl keményedés, jóslófájás, baba nyomja a fejével a méhszájat stb…) Ez több hét lehet, ez idő alatt már puhul a szervezet izomzata, távolodnak a medencecsontok, lazul a méhszáj stb. Aztán jön maga a vajúdás amely 6-20 óra lehet. És végül a korona maga a kitolás ami kb 10 perc. Természetesen mindez csak akkor; ha minden a természet rendje szerint zajlik, Erre mondtam, hogy a méh készülődéséhez képest a vajúdás időtartama 10 perc, csak arányt próbáltam írni. Legalábbis szerintük, tapasztalatom még nincs erről.

Reni: jó fej vagy, próbálsz vigyázni a méhszáj miatt, a másik kommentben, meg bemégy még dolgozni az irodába januárban is. Nincs itt valami ellentmondás???

zarja

Egy kicsit hosszabb elmélkedés:
Hát a helyzetem sajátossága miatt ajánlották, hogy fogadjak dúlát. Zsolti persze kifejezetten örül, hogy ő majd csak hobbizik benn, igazából más támogat (??) a szülésben. Szal csacsogtam a dúlával, és a szülés spirituális oldaláról beszélgettük (az lesz az ő feladata, deréktól felfelé vigyázni rám) említettem már, hogy végigbőgtem a beszélgetést (ciki volt egy vadidegen nő előtt sírni, de nem bírtam kontrollálni).
Sokat rágtam az elmúlt napokban magam rajta. Vajon mitől van ez? Egyszer egy pszichológus barátnő megcsinálta nekem a Rolschak féle pacás tesztet. Minden pacáról el kellett mondanom mit látok, és adjak egy egy címet a képeknek. Az egyiknek csípőből a Szembenállás címet adtam. Nagyon ellenszenves kép volt. Kirázott a hideg ahogy megláttam. Na - poénként - ez a kép elvileg a nőiességhez és anyasághoz való viszonyt jelképezte. F*sza. (érdekes mert az apasághoz, és férfiakhoz való viszony képéhez meg a Hivalkodásunk a gyilkolás nevet bírtam adni, tán nem véletlenül vagyok ennyire feminista??? )Nem is foglalkoztam vele, azon kívül, hogy kiröhögtem és megállapítottam, így van. DE most egyre többet foglalkoztat az a jelenet is, meg ez a fura könnyezés, amikor nem a babó gyakorlati ellátásáról van szó, hanem arról, - vazze - hogy anya leszek. (jaj nem). Nem tom hova tenni, és zavar, hogy megoldatlan csomó van a lelkemben. A problémák és feladatok csak mint megoldandó vannak az életemben, ott képben vagyok. De valahogy nem tudom elfogadni a gondolatot, hogy anya leszek. Jaj de hülyén néz ki leírva, nem tudom érthető e (valszeg nem). Tudom ésszel és racionálisan hogy anya leszek, készülök rá, tudatosan, DE az érzelmeim fel vannak bolydulva a témától. Nem tudom azt mondani, hogy várom vagy sem. Áááh, semmit se tudok. Az érzelmeink miért nem olyan kiszámíthatóak mint az egyszer egy??? Rühellem. Pl most is sírok, és számításaim szerint a szülést is végig fogom bőgni a lelki gubancaim miatt. De mitől van ez? Hogyan lehetne feloldani?

zarja

Boruska!
A párásítóhoz szerintem ragaszkodj, mert a babának sem tesz jót a túl száraz lakás! Nálunk ilyenre nincs szükség: mi a Ceresit Stop-pal sem tudjuk sokkal szárazabbra varázsolni a lakást: helyből párás itt minden. Pláne, amikor teregetünk is! :)

Ami a sütési bakikat illeti:
mikor az islert csináltam múltkor, gőz felett felolvasztottam (azaz csak akartam) egy tábla katica tortabevonót hozzá. Azt hittem, rosszul látok: egy ideig szépen olvadt, aztán elkezdett kicsapódni rajta valami, és az egészből (ahogy Vicky fogalmazta) teveszar lett! Egy száraz kakaóporszerű izé. Végül nagymamim segített ki egy gyors csokimázzal. De a karácsonyi islerhez vettem a lidlben kakaómázat! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

boruska: Én nagyon szeretem a párásítónkat, kivéve mikor meghülyül. Mi akkor vettük, amikor egyedi fűtésünk lett és akkor nagyon száraz lett a levegő. Szerintem nem olyan nagy összeg, ha csak kipróbálásra vesz az ember egy olcsót. Mi most vettünk a gyereknek egyet 4000 Ft-ért. Mondjuk nem olyan profi, mint amit nekem vett apa karácsonyra. Abban van érzékelő (szerintem ez rakoncátlankodhat most) és még különböző fényeket is tud. Nagyon hangulatos. És emellett nem kell annyira magas hőfokra fűteni a szobát, mert melegebbnek érzi az ember. Mondjuk nekünk előtte is volt ilyen kis porcelán párologtató a radiátorokon, amibe csak vizet kell tölteni. Próbáld ki, ha az jó lesz, akkor jöhet az elektromos. Méhszáj állapotát nálam kézrátétellel vizsgálja. Elég kellemetlen. De uh-val is lehet állítólag látni az állapotát. Egyébként a kiskönyvedbe be kell hogy írja a számot, van neki rublika.

zarja: Szerintem majd ha ott leszel, akkor tök talpraesetten fogod kezelni a dolgokat. Akkor mindent úgy fog látni az ember (remélhetőleg) mint az egyszer egyet. Bízz magadban!!! Majd visznek az események magukkal. Ott lesz az a pici baba, aki a te segítségeddel jön a világra. Te leszel neki először az egész világ. Na szép, én is mindjárt sírok. Hát nem jó vigasztalót fogtál ki.

És még ráadásul Tabáni István nyert!!! Neki drukkoltam, (vagy Andrénak).
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok, most olvastam a mai termést, kivagyok, majd holnap jövök...

Edit

Kép
ézsóné

kakti: Az albérletünkben nekünk is ceresitünk volt, folyt a falakról a víz. Minden második nap kb. 1 liter vizet öntöttünk ki belőle.
vicky79
Budapest III. kerület

Huhh, Vicky! Nekünk azért ennyire nem szörnyű a helyzet! :)
Naponta kétszer szellőztetünk ilyenkor télen. Nyáron meg amúgy is egész nap nyitva vannak minimum bukóra az ablakok (kivéve, ha nem vagyunk itthon), a teraszajtó meg tárva-nyitva - a kuttyok ki-be járkálnak naphosszat! :)

NÓRI!
Röppent egy privi!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri! A Hor zrt tuti hely, csak nekem sosem volt rá pénzem. Viszont Borinak rengeteg Fakopáncsos játéka van.

Párásító: nekünk azóta van, amióta kiderült, hogy a gyerekek (és persze a felnőttek) felső légúti nyavajáinak kezelésére kiváló. Így ha Bori benáthásodott, rögtön bekapcsoltuk. Most meg a fűtés miatt megy, így nem szárad ki a levegő. Úgyhogy csak ajánlani tudom. Ha érdekel, megnézem, nekünk milyen márkájú van, nem volt vészes áron.

Méhszáj: kedden most már megnézetem magam a dokival, nekem utoljára október elején nézte. Múlt héten hétfőn randiztam volna vele, gondolom, akkor megnézte volna a rendelőben, de hát ez a magzatvizes hülyeség bekavart, így csak a kórházban találkoztunk futtában.

Egy kis panaszáradat: Ma nagyon kiakadtam estére. Férjem meg rajtam akadt ki, hogy mit nyavajgok, hiszen egész nap ülhettem. Ja, Bori mellett, akire fél percenként rá kell nézni, főként, ha gyanúsan csendben van. :evil: Késő délután megkapta apjától a karácsonyi ajándékát, készített neki egy hatalmas csúszdát! Majd mutizok képet is. Persze Bori azzal is folyamatosan engem ugráltatott, hogy tegyem fel a babáit (Noddyk és Fifik) a tetejére, ő meg lelökte őket aztán lecsúszott utána. Gondolhatjátok, mennyit ültem... Ma amúgy is feszült voltam, azon meg felagyaltam magam, hogy 4 óra felé ettem volna valamit, de nem volt itthon kenyér!!!!!!!!!!!! 2 napja össze van írva a lista, drága férjem tudja, hogy ma nem mozdultunk ki, s előre agyaltam magam, hogy ezek után még ő fog letolni, hogy hogyan történhetett ez. Végül nem tolt le, még a száját sem húzta. Lement havat lapátolni, aztán elment boltba. Hozott 2 száraz zsemlét, mert este 7-kor már csak azok voltak a közértben. :cry: :cry: :cry:

Tudom, tök hülye vagyok, hiszen hetente uh-znak, de a rettegésem ezek ellenére is folyamatos. Emő megint nagyon keveset mozog. Mondjuk ezt már csütörtökön is éreztem, az uh szerint viszont minden okés vele. Jó lenne már a 36 hetet elérni!!!!!!!!!!!!!
ktc

Zarja! Olvasd el, nagyon ajánlom főként most neked, de a többieknek is, akik bármilyen szinten félnek az anyaságtól, vagy nem érzik magukat jó anyának: http://kisgyerekesanya.blogspot.com/200 ... chive.html

És egy körkérdés: aki kap kölcsön ruhákat, hogyan oldja meg, hogy megjegyezze, idővel kinek, mit kell visszaadni? Mi annó levideóztuk a kölcsönkapott cuccokat, de elég nehézkes volt utólag még így is a beazonosítás, válogatás. Most azt találtuk ki, hogy egyrészt csak 1 helyről fogadunk babaruhákat (ha megoldható), és mivel azok tűnnek többnek, így a sajátjainkat egy kis hímzőfonallal nem látványos helyen pár öltéssel megjelöljük. Nagy meló lesz, bár Borinak elég kevés kicsikori saját ruhája van, mert annak idején is kölcsönkapunk egy komplett készletet. Szóval várom az ötleteket!!!!!!!!!!
ktc

Katica!

Én is lefényképeztem a kölcsön cuccokat. Bár én egy helyről kaptam csak, a többit vettem.

zarja

reggelt!

Szandit lázcsillapítóval kellett ágyba küldeni, de legalább éjjel nem ment fel a láza. Úgy botorkáltam át hozzá mint egy zombi, de legalább aludni aludt. Reggelre meg megint elkezdett köhögni, úgyhogy én biztos elkezdem adni a hörgőtágítót, mert nem hiszem, hogy pusztán a mandulájától ilyen.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem úgy fáj alul, mintha jól nunán rugtak volna :shock: Az első két gyerekkel ilyen nem volt.

nálunk is inkább párás a lakás, főleg amióta műanyag nyílászárók vannak.

ktc: látom, nálatok is kezd meghülyülni apu (bocs) Szerintem lányok lehet hogy itt inkább arról van szó, hogy most már ők bírják egyre nehezebben a terhességünket, nem mi :)

vicky: én is Tabáni Istvánnak drukkoltam. Mondtam is Iminek, hogy bár André nagyon profi, sőt, túl profi. Úgy értem, hogyő tényleg maximálisan teljesített mindent de épp a profizmusa miatt kicsit távolságtartónak és hidegnek tűnt. (Ahogy Fáy fogalmazott, nem látszott a szive, csak az, hogy kőkeményen megdolgozott)
István ezzel szemben épp az emberi mivolta, kicsit bizonytalan, önbizalomhiányos, összeomlott az érzelmek súlya alatt De mindvégig láttuk az EMBERT belül és ahogy énekelt az meg csúcs volt. A magyarok meg főleg szeretik a nehéz sorsú, gyámolításra váró embereket akikkel együtt tudunk sírni. Mindazonáltal vele kapcsolatban remélni lehet hogy ez a díj, hírnév, nem fogja olyan módon megváltoztatni, hogy elszállna magától.

kölcsön cucc: mivel a barátnőim közül én szültem először, így nem nagyon volt, a második gyereknél meg az Eszterről megmaradt ruhák tették ki a tetemes részét.
stephie

Boruska A méhnyak "belóg" a hüvelybe, mint egy cseppkő a barlang mennyezetéről. (A természetes családtervezés része a rendszeres önvizsgálat. Most nem merem, nehogy befertőzzem, bár lehet hozzá se férnék :lol: .)Tehát doki benyúl és megnézi milyen hosszú, a "cseppkő" ennek végén van a méhszáj, normál esetben csak érezni lehet, hogy ott egy vonalka. Na, ha ebbe bele tud nyúlni, az már nyitva van. Én úgy gondolom, hogy UH-n csak a belső méhszáj látható, de ebben nem vagyok biztos. Az én dokim sem szeret minden tanácsadáson tapizni. Egyet az elején, egyet valahol a 20. héten és egyet a 28. héten. Kifejezett kérésre, keményedésre persze megnézi.
Múltkor nézegettem a Vaterán/Teszveszen 5000ft-ért már lehet párásítót kapni.

Zarja Aki 10 perc alatt kitolja a babát, hát az nagyon gyors. Én átlagos voltam, de azért egy 20 percig eltart a dolog :wink: . Anyaság: amikor első baba megszületett és megmutatták, elsőre nem volt bennem semmi érzés. Olyan idegen volt :oops: . Aztán ahogy teltek a napok és 3 óránként hozták a babát, egyre jobban vártam. Ebben sem vagyunk egyformák. Van aki megszüli és már imádja, kész édesanya. Van akinek meg időre van szüksége, hogy kialakuljon benne az anyai ösztön. Csak nyugi. A másodiknál már nem volt semmi ilyesmi :D .

Ktc-Katica Az első babánál én több helyről kaptam kisruhát, amit visszavártak. A Te módszeredet használtam. Különböző színű gépselyemmel egy-egy keresztet öltöttem a ruhák nyakába (de megteszi egy kevésbé bonyolult "minta" is). Színtartó. Ilyen kenyérhiányos esetekre rakj be egy félkilós szeletelt kenyeret a fagyasztóba :D . Nálunk ilyenkor jön a tejbedara vacsora vagy emberem süt egy tepsi zsemlét :D.
pammut

Jó reggelt!

Mi három helyről kaptunk babaruhákat, ebből egy az, ahová vissza is kell adni, a többit megtarthatjuk. (Vannak olyanok is, ami látszólag nem is volt még gyerekre húzva.) A visszaadósok már voltak kölcsön, ott egy alkoholos filccel, a címkékbe beleírta a csajszi, hogy Zs (mer' Zsuzsitól vannak). A többit, amiből pl. ki van vágva a címke, azt alaposan körbeírva "leltároztam". Későn jutott eszembe, hogy le is fotózzam, így az elmaradt, de bízom benne, hogy megtalálok majd mindent. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

fasza. írtam kisregényt, és elszállt. váááááááááááááá

Edit

Kép
ézsóné

Hahó

párásító: mi akkor vettük amikor krupposok lettek a kölkök.
most nem üzemel, de afütés miatt száraz a levegő, párologtatok a radiátoron.

méhszájvizsgálat: eddig mindig megnézte a dokker havonta. kézzel.
eddig C3000.

anyaság: én is így voltam, mint Pammut, az elős után kb 2 hét kellett. tök könnyű volt a szülés. aztán rámtört a babyblues. meg a felelősség, stb...második után azonnal meglett a kötődés:)

suttogó: én nem olvastam. meg más könyvet sem, de azért igyekeztem napirendet kialakítani a kölköknek igény szerint szopizhattak, de aztán később, evés, alvás, séta, fürdés, stb hasonló időben legyen. szerintem jó ha van egy kis rendszer az életünkben.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liba, liba, liba, és a végén ostoba liba, te!

Nekiálltam ma az isteni sütit megsütni. Recept elő konyhaajtó magamra zár, zene, aztán ná dáse.

Szerintetek 1/2 l tej, az mennyi? Hát igen, Koóséknál az keményen másfél liter tej, mert ugyebár a l jelenthet egyet is meg lityit is. Öntöm át a krémet egy nagyobb edénybe, aztán még nagyobba, vazze és egyre csak dagad a krém. Na akkor vált gyanússá. Most itt állok kész az álomsüti, meg még vagy 1 liter krém tartalékban. Liba!

zarja

Kérek krémet! Magában! Megeszem nyammm! :lol:
Vendég

ktc: Én csak egy helyről kaptam babaruhákat és a barátnőmék azt mondták hogy ne adjam őket vissza. Azért van olyan takarójuk, amit Áron amerikából kapott, azt mielőtt a sógornőmékhez leküldeném azért még egyszer rákérdezek.

zarja: Nem lehet lefagyasztani? Vagy csinálj még sütit. Sokat. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Eszter!
Csinálj még sütit, és küldd el nekünk gyorspostával! :)

De amúgy ez még mindig jobb, mint amit mi csináltunk egyszer anyukámmal: 10 gramm helyett 10 deka zselatin ment a tortámba! Szerintem, ha a másodikról ledobtuk volna az udvarra, simán vissza is pattant volna! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

olvasó üzemmód...

bellerreni
Eger

Ugye annyi baja van a krémnek, hogy mikor észrevettem a ballépést, akkor megpróbáltam korrigálni (még tettem bele vaníliapudingot) így kicsit csomós lett. A sütis részt átpörgettem, hogy oldja fel a csomókat, de a maradék krémet nem. De ahogy elnézem kedvesem, nem kell lefagyasztani. :) Nagyon egészségesen élünk ma. Én hajnali 4 óta fenn vagyok, Zsolti 5-kor ébredt. Döntöttünk. Irány a Tesco bevásárolni, mert normális ember ilyenkor még alszik. Úgyhogy brióst reggeliztünk, aztán kinyaltuk az összes edényt, felettük a maradék krém felét, ettünk egy fél vödör mogyorót, és most - naaagy - meglepetésemre egyikünk se éhes.

Ja álomsüti: nem tom ki, de valaki már régebben felrakta az álomsüti receptjét: ez a Kinder bueno. Akinek van kedve mindenképp álljon neki, mert kicsit hosszú összetákolni - de ha jól olvasod a receptet - isteni fini.

zarja

Nóri!
Van egy jó és kipróbált brownie recepted? Vagy bárki másnak???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Amúgy időszerű lenne a táblázatunkban egy 3. trimeszteres fül is, nem? :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hi!

Katica!
Mi textil filccel pöttyöztük be a kölcsönkapott ruhákat belül, nem látható helyen (cimkén vagy ha az már kinyírva, akkor belül nyak résznél).
Nem jön ki mosásnál és nem is maszatolódik szét.

Bakhe, nekem ma kéne letúrni a bozótot, de segítségem nincs, a kezem meg ahhoz is rövid lassan, hogy kitöröljem a nuncsakum :lol: :oops: :roll: :evil: :shock:

Egy hete ismét zsibbad a kezem (csak a jobb) hajnalban meg reggel. Gondolom tér vissza a vizesedés, de eddig még nem mertem ráállni a mérlegre mégis hány tonnával lettem súlyosabb az utóbbi 4 hétben. Magán doki tuti le fog b@szni holnap..

alvás
Kizárólag hanyatt fekve nincs ez a szar érzés, mintha le akarna szakadni a méhem, úgy viszont nem tanácsos aludni, az oldalamon meg jó pár percig feszül a pocak, amíg fel nem veszi a megfelelő pozíciót, addig viszont eléggé nem jó nekem. :?

Kattkat

Kép
kattkat

Hát ma nem valami eleven a topik :D . Nálunk jó gazdag ebéd volt, disznóöléses húsleves, rántott szűzpecsenye, sült hurka, kolbász, krumplipüré, rizs, párolt káposzta, körtekompót. Azt hiszem holnap sem főzünk :D . Ma felmásztam a tetőtérbe és a kb. 20 doboz babaruha közül 2-t átnéztem. És elgondolkodtam: ennyire kicsi lesz? Nagyon régen volt a kezemben baba. Még jó, hogy van közte olyan, amiket az enyémek is hordtak, onnan tudok következtetni, hogy mennyire kicsi is az a kicsi (itt vannak 50-es ruhák is, remélem az nem fog kelleni).
pammut

Katkat: ha kispárnával alátámasztod a pocid az nem jó?

Nekem csak a jobb oldalos fekvés megy, mert Bulcsú baba RENDSZERESEN a bordáim közé dugdossa a tappancsait. Állandósult a bordaszúrás. De most variálja hol a jobb oldalra előre dugja, ha megunja akkor balra hátra. Ha megszületik lerágom a lábait asszem!

zarja

Sziasztok!

Anyucim hazament... :cry: De szerdán jön vissza :D

Barbi, Vicky vigyázzatok magatokra :!:

Reni, szerintem most már csak magatokkal törödjél...a főnőködet hagyd másra...

Zarja, Kaktti, a sütis storyn majd be pisiltem :D :D :D

Nagyon ügyködös csajok, szégyen ide, szégyen oda, sajnos nekem a pocak már a WC-ig való kiporoszkálástól is bekeményedik,így szinte fekvésre vagyok ítélve amit nehezen viselek...egyébként minden csigatempoban megy pl. a csülkös bablaves laza 5 óra alatt készült el :oops: :oops: :? Szóval le a kalappal előttetek!

Zarja, te nagyon racionális gondolkodásu vagy, így amikor eljön a szülés, szerintem ez a feled fog győzni. Ebgyébként csatlakozva az előttem szólókhoz teljesen természeteseka félelmeid, reakcióid.

Stephie, jobbulást kicsi lányodnak. Nekem is úgy fáj lent már MINDEN. :shock:

Kölcsön rucik, főleg az öcséméktől jött, de szinte mindegyik fiús, így nem lesz gond a beazonosítással :wink:

Méhszáj, nekem dokkencs mindig UH-val nézte, kivéve most, amikor bevágtattunk a kórházba görcsökkel.

Kattkat, én most nagyon sz@arul aludtam...úgy keltem, mint akit egész éjszaka focilabdának használtak :roll:

Pammut, most meghoztad az egyébként sem kicsi étvágyamat :oops: :roll: :D

Kép
csipike09

Én még ezt a borda szadizást nem tapasztaltam, de semmivel sem jó alátámasztanom a pocakot, mert úgy borzadályosan feszül.
A térdeim közé szoktam begyűrni a takarót vagy egy párnát.

Hehh.. tökre antiszociál lettem/voltam mindig is.
Próbálnak elrángatni a sógornőmék valami fotókiállításra, ráadásul süt a nap, szép havas a táj, még sincs kedvem.
Belejátszik az is, hogy sógornő férje jó egy éve rákapott a fokhagymára, hogy az milyen egészséges, amit nem is vitatok, de basszus minimum 3-4 fejjel megeszik egy nap.
Vagy lereszel egy fürtnyit, meglocsolja olivaolajjal, bele egy befőttes üvegbe és nagy kanállal zabálja mindenhez...
Behányok már tőle.
Párolog ki a bőrén, meg mindenhol.
Olyan szaga van, mint egy hajléktalannak.
Okádós szmájli hegyek

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
:lol: :lol: :lol:
Amúgy a fokhagyma MÉRTÉKKEL valóban egészséges, tisztítja az érfalakat pl. De nem szabad állandóan enni, mert könnyen visszacsaphatnak a hatások! Szóval nem biztos, hogy jól teszi ezt a zabálást, ráadásul büdös is. Van olyan fokhagymatabletta, mitől nem lesz büdi a bőre, és mégis eléri a hatást vele. Vegyél neki karira ilyet. Amúgy a K. felesége hogy bírja elviselni?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lanyok, lanyok, nagy hir van!
Ismet velunk van a szerelmetes ferjecskem!
Meglepett, ejjel fel haromkor ebresztett! Korabban indult ket nappal, elvileg is igy tervezte meg. En csak annyit tudtam, hogy szombat ejfelre vette meg a kompjegyet, de sohasem lattam a visszaigazolast, hogy tenyleg igy tortent-e. Es kepes volt ket napig ugy telefonalgatni velem es beszelni a munkarol, a pakolasrol, a londoni idojarasrol, hogy kozben mar felenk tartott. :lol: :lol:
Amugy volt egy megerzesem, hogy korabban jon, de en pentek reggelre vartam, azt hittem, hogy addig ideer, amig nekem mennem kell orvoshoz, mert o is akart jonni. De mivel nem erkezett meg, igy azt gondoltam, hogy atvagott a hetedik erzekem (ami egyebkent Ferivel kapcsolatban sohasem tevedett meg). Kiderult, hogy a megerzesem jo volt: Elvileg szerda este indult volna csutortok ejjeli erkezessel, hogy penteken tudjon vinni dokihoz, de nem lett kesz az auto (a teligumi miatt felnit kellett cserelni), igy at kellett rakatnia a kompjegyet.
Es a 24 oras utat 42 ora alatt tette meg az europai havazasnak koszonhetoen. Masfel ora pihenot tartott kozben egyszer, akkor szundikalt, egyebkent vegig vezetett.
Imadom!!! :D :D :D

Anyasag: mind irtam korabban nalam is volt baby blues. Es mint pammut is irta korabban belolem sem tort ki a hihetetlen anyai erzes az elso napokban. Nem hiszem, hogy selejtes vagyok es nem is szegyenlem. Nagyon orultem, boldog voltam, hogy egeszseges es szep kisbabam szuletett, hogy minden jol ment, hogy velunk van, de nem sirtam, amikor a kezembe vettem, csak neztem teljesen ledobbenve. Ellattam, gondoztam ahogy csak tudtam, szerettem, de messzirol sem annyira, mint nehany hettel kesobb, vagy mint most. Nezegettem egesz nap, hogy milyen gyonyoru, simogattam, boldog voltam, de kicsit furcsa is volt meg osszerakni azt, hogy ez a baba az a baba, aki bent volt es ugy vartam. Mert a pici arca ugye ismeretlen volt a szamomra, szoknunk kellett meg egymast.
O eleg hamar elmosolyodott, mar nem is emlekszem, de asszem azt mondta a doki, hogy az elso szocialis mosoly (amikor tenyleg direkt mosolyog valakire, vagy visszamosolyog) az olyan ot hetes kor korul van, de korabban mar mosolyoghat onkentelenul, amikor felalomban van, alszik. Nah, ilyen nagyon hamar volt, epp enekelgettem neki (csak aludjon vegre), tejecske utan is volt, elegedett is volt, az olemben is volt es az altalam kitalalt harom soros enek kozepso soranak a felenel ujra es ujra elmosolyodott. Tunderi volt, Feri is latta. Nah, akkor bogtem eloszor a gyonyorusegtol es ekkor kezdtek igazan mely erzesek megmozdulni bennem.
Olyan szep volt! Es meg most is az. Rengeteget nezegetem az alvo, tunderi, nyugodt arcu Kristof babat. :D

Kitolasi szakasz: hat, nalam sem epp tiz perc volt. Eleve volt az a resze, amikor mar nem vajudtam, tolofajasok voltak, de meg csak tologattam, nyomogattam lefele, hogy lejjebb keruljon a gyerek, de meg messzirol sem volt kint semmilye. Ekkor meg nem is voltam a szuloagyon.
Tudod Zarja, ekkor kellett csinalni azt a dagad vizi balerinas fenek letologato esotancot. :lol: :lol:
Asszem mar ez is a kitolashoz tartozik. Utana mondtak, hogy mar a csatornaban tapinthato a feje, ugorjak fel az agyra, nah, azutan en meg jo bo 20 percet ott voltam (bar nekem kettonek tunt), ugyanis gatvedelemmel szultem. Metszessel allitolag kirobbanhat a baba mar a masodik, harmadik fajasra, metszes nelkul nem johet ilyen gyorsan, jo sok ido kell, hogy felvegye a szulocsatorna a baba meretet, hogy a gatizmok lazuljanak. Vissza kell fogni a tolast, hogy nehogy kirohanjon gyorsan a baba, mert akkor a szovetek nem tudnak tagulni is repedes van.
Szoval a vedelmes kitolasra nyugodtan ra lehet szamolni 20-30 percet, de az sem gond, ha tovabb tart.

Mehszaj es szex: segitsetek! Most mar lenne ferjem, akivel szexeljek, de nemtom, hogy szabad-e 2100-as mehszajjal??? Igencsak szeretnek, talan meg esely is van ra ma, de most esett le, hogy a doki semmit nem mondott errol. Olvastam mar olyat is, hogy ha nyilik a mehszaj nem lehet, de a szuleszno sogornom tavaly azt mondta, hogy lehet nyugodtan, mert nem a mehszaj vedi a babat a fertozestol, hanem a magzatburok. De az mar a terhessegem vegen volt, szoval akkor az sem lett volna gond, ha beindul a szules a szextol. Most meg nem szeretnem.
Szoval?
Szerintetek?
Vendég

Kattkat: ez a fokhagymas sogorno ferj sztori most engem elborzasztott. En is imadom a fokhagymat, de most elkepzeltem, hogy milyen lehet. Hat, jo durva!!!
Vendég

Bea
De jó meglepi:)
én is emlékszem, amkor először kacagott Gergő. Én meg bőgtem :lol: :lol:
szex, passz. nekem egyiknél sem volt nyitva.

Pammut
kajahegyek :D :shock: nálunk pulykahúslevest és sült csirkét készített az ember.

tegnap ettem én is vendégségben browniet . forrón, dióval vaniliafagyival. hát mit mondjak, isteni volt. szóval receptet tud valaki?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bea!

Húzzatok zoknit. Az a fertőzéstől megvéd. Mivel úgyis csak háztartási verzióban nyomhatjátok (ha orgiákat rendeztek még most is, akkor irigyen lelépek innen :oops: ) nem hinném, hogy ártana.
Én már nem emlékszem, mikor volt bármi is... De több hónapja. Mondjuk kb októberben! :lol:
És még 3hónap. És rettegek, hogy mikor akarja újra? 10perccel szülés után, vagy lehet, hogy egy egész napot is vár vele???? :lol:

Menü: fasírt, krumplipüré, túrós palacsinta.
Hótorlaszok miatt nem lehet feljönni kocsival a hegyre, cipelni meg senki nem akart a boltból semmit! :D
Vendég

Brownie: nem vagyok nagy csokis, nem sütöttem még. De innen sokat sütöttem és baromi jól néz ki!!!!

http://macikonyha.blogspot.com/2008/05/ ... ownie.html
Vendég

Nori!
Orgia?
Ugy, hogy kozel egy honapig nem is lattuk egymast, elotte meg ket es fel honapig anyosommal egy szobaban eltunk???
Szerinted mekkora esely van igy orgiazni?
Mar annak is orulnenk, ha kesobb lenne vege a szexnek, mint ahogy elkezdjuk... :lol: :lol: :lol:
Feri folyamatosan mondogatja, hogy ha elallo fule lesz Eriknek a terhesseg alatti szexhianyunk miatt, akkor felkoti magat. :lol: :lol:
A zoknis dolgot megprobaljuk. Vicces lesz, mert soha, de soha nem hasznaltuk, amiota ismerjuk egymast. :oops: :oops:
Vendég

BROWNIE: nekem ez a jo es kiprobalt receptem:
http://charmed.animehq.hu/blog/2008/03/ ... rownie-ja/
Nigella fele. Nagyon jo es nagyon durva.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?