Új privát üzeneted érkezett!

manocskák,
nekem a férjem elhozta a születési és lakcímkártyát személyesen, a TAJ-t pedig postán várnánk, ha jönne... :? De nem jön...

Kép
apkata

Sziasztok!

Tegnapi orvosos napom (9-től fél5-ig) után azt hittem, ma jobb kedvem lesz, de még nem javult sajna. Főleg hogy a másik fórumon ma éjjelre már mind a négy kismama megszült, aki velem egy napra volt kiírva :shock: Nem akarok ebben a pillanatban szülni, de azért ez most kicsit rosszul érint már.
Ráadásul nekem tényleg semmi de semmi jelem továbbra sem. Pedig tegnap este még férjemmel is belendültünk, ami nagyon jó volt. Utána jó nagyokat keményedett is a hasam, aztán meg durmoltam reggelig :lol:
Jó lenne, ha ki tudnám használni valamire ezeket a napokat. De ha kimozdulok, akkor totál kikészítem magam. Itthon meg már nincs mit csinálni. Azt hiszem nekiállok zserbót sütni :lol: Olyat se csináltam még, és talán elég időigényes ahhoz, hogy lefoglaljon.

briell

Gio,
egyébként én is tök egyesül voltam az utsó egy hónapban (előtte meg dolgoztam :? ), és iszonyat szar volt. Zoli reggel 6kor ment dolgozni, délután-este meg az egyetemen volt, és este 9-10 között ért haza. Gondolhatod... Azt hittem, el fogok felejteni beszélni itt totál egymagam a négy fal közt... Merthogyugye a kocsimat eladtuk augusztusban, és még kimozdulni sem nagyon tudtam... Szóval megértelek!!!!

Kép
apkata

Látod Kata ha ezt hamarabb tudjuk és tényleg közel lakunk, akkor át tudtam volna menni 8) AKkor neked még nehezebb volt, mert a férjemnek legalább vannak napjai amikor délelőtt itthon tud lenni.
Én mondjuk 7. hónapban hagytam abba a munkát, de az valóban egész jó gondolatterelő és időpörgető volt.Legközelebb sem csinálom másként.

Briell
és miket mondott a doki? Nyiladozol már?
Ne aggódj, ha még ilyen jóízűt tudtok huncutkodni a férjeddel (irigy-irigy) akkor azt használd ki azt mondom:)
A jelek - jóslók- nekem most hétvégén kezdődtek...És megvallom van az úgy hogy azt kívánom hogy ne legyenek, akkor is ha ez már azt jelzi hogy itt az idő lassacskán. Ugyanakkor valóban bezár engem is a 4 fal közé rendesen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.16 08:15-kor.
Vendég

Gombi volt a nagy reményem, hogy együtt leszünk a kórházban :lol: De tuti nem bírja egyben addig, mint én! :wink:

Érdekes, férjem tök türelmes. :P Mindig mondja, hogy a Picilány tudja, mikor jó neki kijönni, majd ő eldönti. Persze, mert ő még pörög ezerrel a munkahelyén, hogy mire szabira jön, minden el legyen intézve. Neki az lenne az ideális, ha csak karácsony után kéne szabira jönnie. :?

Nincs senki, aki szülés előtt elkezdte a szülési szabadságot? Szeretném jövő héten elkezdeni, félek nagyon az ünnepek alatti ügyintézéstől. :? Csak nem tudom, akkor hogysmint kapnám a pénzt.

briell

Saját dokimmal nem is találkoztam, mert egész nap nem volt. Úgyhogy annyit tudok csak, hogy Picúrnak gyorsan ver a szíve, ha mozgolódik... :? ( Nálunk még a méhtevékenységet sem nézi a gép) Meg utána voltam belgyógyásznál, és adott "engedélyt" a vias per naturales szülésre. Ja, és én is kaptam szép jelzőt: kp fejlett és táplált 39 hetes gravida :lol: :P

Egyébként abszolút megértem, hogy ez a folyamatos, ilyen intenzív jóslózás sem lehet kellemes. Úgyhogy nagyon drukkolok Neked, meg Gombinak, hogy mielőbb jöjjenek az igaziak :wink:

Azt hiszem, ebben a szép hóesésben lesétálok a boltig, és veszek egy Nők Lapját, legyen mit olvasgatnom :)

briell

Sziasztok!

Hírek Olgáról bent fogta doki kórházban, 2 ujjnyira nyitva van, és az nst fájásokat mutatott. Majd ír, ha komolyodna a dolog :)

Briell én szülés előtt kezdtem a szülési szabit, és Najda is, mást nem tudok. Én is az ünnepek miatti ügyintézés okán, és amiatt, hogy ne akkor kelljen rohangálni, amikor hazajövünk, intéztem el mindent. Annyira jól sikerült a dolog, hogy 26-án délután adtam le a papírjaimat, és 27-én reggel szültem :)
Most gondolom táppénzen vagy, tehát január elején akkor 2 fajta pénzt kapnál.

Kata olyan jó olvasni itt téged, mivel közülünk elég kevesen vannak, akik rendszeresen jelentkeznek. Tudom, nem is könnyű a csöppjeink mellett.
Én most szenvedek a gátsebemmel, egyre jobban fájnak-húznak ismét. Remélem javul majd a helyzet, mert nem akarnék dokihoz menni vele így az ünnepek táján.

Én nem tudom, hogy ruhailag hogy is állunk, ugyanis az 0-3 hósak most jók, de nem sokáig, azon felül pedig öröklött ruháink vannak, aminek ráadásnak nagyrésze házilag varrt, így nincs mérete. Na, meg mi elég rövidek is vagyunk, de bízom benne, hogy nagylegény minimum olyan magas lesz majd, mint az apukája :)

Üdv. Gabi
Vendég

Briell nekem itt a Nők Lapja tegnap óta (elő van fizetve) csak olvasni nincs időm :( Ami szabadidőm van, azt netezéssel töltöm :)
Vendég

Drukk Olgának is :D

Gabi: és ezt a munkahelyen kellett intézni, ugye? Múltkor telefonon beszéltem az ottaniakkal, de mivel küldtek GYED igénylő lapot, azt hiszem nem értették meg, mit szeretnék :x :shock: Baromira nem szeretnék bemenni, de úgy néz ki, kénytelen leszek :?

Nem kéne ilyenkor már begyógyulni a gátsebnek? Vagy normális, hogy ennyi ideig fáj? :(

briell

Briell OEP-nél kell intézni, de a munkáltatónak kell kitölteni egy 4 oldalas nyomtatványt, ami mellé Neked még nyilatkozatot kell tenni, és ebben az esetben, hogy korábban kezded szülési szabit szülésnél a kiskönyvedet, vagy orvosi igazolást arról, hogy mi a szülés várható időpontja.
Most amikor megszültem, akkor kellett még bemutatni nekik a születési anyakönyvi kivonatot, és a kórház igazolását az ott tartózkodásról.

Egyéb kérdés?

Üdv. Gabi
Vendég

Hull a hó és hózik-zik-zik....
azt hiszem, ma ki sem mozdulok :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Hú Olga!!! Nagy drukkk!!! Még a végén összejön a szülinapi szülése:-)

Briell
akartam már múltkor is kérdezni, hogy az nst+ doki körhöz miért kell tulképpen egy egész napot ott dekkolni? Nem tud rögtön a ctg után fogadni?
Vendég

Nagy gratula Nónának és Tücsöknek!!!

Manó itt szuszog mellettem, együtt netezünk. :lol: Este pedig apjával Star Treket nézett. Nem mintha ellátna a tévéig vagy a monitorig, de nagyon érdeklődőnek tűnik, ha épp ébren van. :lol: De legjobban a csíkos dolgokat szereti, mindig a függöny előtt büfiztetem, mert ott eleve kitátja a száját az ámulattól. :lol:

Az 56-os ruhák rá minden további nélkül jók, mondjuk mind használtak, így lehet, hogy tágultak már valamennyit.

/
lemonsong

Labkat írt, hogy reméli a héten a fiúk is megérkeznek, mert mostmár semmilyen szurit nem kap annak érdekében hogy leállítsák a fájásokat.
Hát ez a hét tényleg babahavazás lesz :D
Vendég

El is felejtettem :oops:

Tücsöknek és Nónak nagy gratuláció!!! :D :D :D

Gabi: akkor kiskönyv elég lehet az igazoláshoz? Nem kell valami extra papírt kérnem a dokitól? És akkor elég a munkáltatótól kérni azt az igazolás kitöltését, aztán tudom intézni én? Jól értem? Köszi!

Gio: nálunk úgy van, hogy odamegyek, beadom az ambuláns lapomat, 1-2 óra múlva sorra kerülök, aztán kiültetnek, és amikor dokim arra jár, és éppen ráér (nem műt, nem a nőgyógyászaton néz meg valakit stb.), akkor behívnak hozzá is. Szóval laza :? Tegnap meg 2-re még mentem a belgyógyászhoz, aki fél négyre ért oda, mert valami h1n1-es megbeszélés volt :evil:

briell

Labkatnak is nagyon drukkolok! Sokszor eszembe jutott, mi lehet velük :D
Bár a fiúk biztos nem lesznek még otthon karácsonyra, ugye?

briell

Nem tudom. ELvileg elég nagy babák ahhoz hogy akár otthon lehessenek, ha a héten megszületnek. Tök jó lenne.

Azért ez nem semmi hogy ennyire kiszámíthatatlan elcsípni a dokit. Nálunk úgy van, hogy ctg után fel kell hívnom hogy merre jár az épületen belül és odamenni. Mondjuk 5 perce sincs rám általában, de legalább hamar végzünk. Kíváncsi vagyok holnap - lévén már egy napos túlhordásban leszek - szán-e rám több időt, mondjuk egy méhszájvizsgálat erejéig. Neked azt néztek Briell?
Vendég

Nekem múlt kedden nézett méhszájat. Akkor még semmi nem volt. Pénteken mondtam neki, hogy most nem kell vizsgálat :) Ma meg hívnom kell, hogy mikor menjek legközelebb, akkor biztos megnéz majd. Én nagyon sokszor érzem azt, hogy mintha tágulnék odalenn, de gondolom ez csak olyan megérzésesdi. Nem akarnék nagyot csalódni, ha mégsem.

Lemon: de nagyon édes lehet! :D Úgy irigyellek :wink:

briell

Briell jól érted soraimat :) a netről is letölthető az a nyomtatvány, amit a cégnek kell kitölteni, ha az megvan, akkor már saját magad intézheted, báááár nekik kellene, de én is úgy voltam vele, az a biztos, ha én adom be az OEP-hez :)
Én úgy tudom, vagy a kiskönyvet mutatod be, vagy orvosi igazolást. Nálam több igazolás is volt, mondták mindegy, melyiket adom, így amit az anyasági támogatáshoz adott a dokim, azt mutattam be, azt is elfogadták. Gondolom, ilyen igazolásod már van :)

Üdv. Gabi
Vendég

Jó reggelt!

Húúú Olga,megy a drukk!

Én ma reggel eséssel kezdtem a napot....csináltam egy fél spárgát...ffáj is a bal oldalamon az izom,mert meghúzódott! :(
El is pityeregtem magam...jó lenne már szülni!

Na most megyünk is...járom még a várost...hátha beindul a szülés! :roll: ...tudom nem vagyok normális....na de hátha segít..!
Vendég

Kezdem összerakni, köszi lányok a segítséget! :D
Tehát TGYÁS-hoz elég a kiskönyv, anyaságihoz kell az igazolás. Egyébként nekem még olyan nincs, de azt úgyis csak szülés után lehet igényelni. Na lassan ráveszem magam, hogy hívjam a főnököm :?

Tulipános: vigyázz magadra azért!!! :shock: Nem lehet, hogyha lazítanál picit, többet segítene, mint a mászkálás? Én mindig attól félek, csak nehogy egy ilyen hullafárasztó nap után induljon a szülés, inkább hajnalban, egy kiadós alvás után.

Ehh, nem kaptam újságot! :evil: Mégegyszer nem biztos, hogy kimerészkedem.

briell

Még egy kérdés, TGyÁS-hoz kell a magánnyugdíjpénztári belépési nyilatkozat? Nekem az valahol eltűnt a sok költözésben, vagy nem tudom, hova keveredett, de jelenleg nem találom sehol :x

briell

Manócskák igen, az anyaságihoz csak az igazolás kell, de Briell még egyelőre a tgyás-t szeretné megigényelni.

Briell ehhez nem kell a magánnyugdíjpénztári belépési papír. Lehet, a gyed-hez majd kell, de ott még nem tartunk. De addig van időd beszerezni, a magánnyugdíjpénztár ad ki másolatot, ha kérsz.

Üdv. Gabi
Vendég

Briell, akkor a munkáltatódnál meg kell legyen! Nekem is ezt mondták, de aztán meglett itthon
Vendég

Sziasztok Lányok!

Ma voltam nst és a dokinál. Meg is vizsgált és a méhszáj értéke 3100, ami 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt. Azt mondta, hogy a héten nem szülünk :cry:

Gio ez most nem jön össze nekünk, de legalább Olga talán látja a végét :wink:
Nekem is szoktak lenni nyilallások, azok mik lehetnek? Olyankor megijedek.

Tulipános már azt hittük a lányokkal, hogy szülni mentél, de látom még nem.

Briell az igazolást már most is ki tudja állítani a doki, mert gondolom többször voltál terhesgondozásom mint 4 alkalom, de az
anyasági nyomtatványon azt hiszem rajta van, hogy maga a kiskönyvvel is igazolhatod az alkalmak számát.
Sajna azt nem tudom, hogy a TGYÁS-hoz kell-e manyu belépési, nekem a munkahelyem fogja intézni.

Kép
Kép
akella

Apát nem láttuk vasárnap óta, és nem tudom, a hó miatt, ma hazajön-e? Olyan szar ez, de sajna ilyen a december.

Olgának megy a drukk!
Vendég

Köszi Gabi, Judy! Felhívtam a főnökömet, aki megígérte, hogy elintézi a gazdaságissal, és majd hívnak. Tűkön ülök addig :lol:

Tényleg jó lenne karácsony előtt legalább ezzel meglenni, lesz ott is még annyi minden.

briell

Judy apa mivel foglalkozik, hogy már vasárnap óta nem láttad? Enyém apa is rengeteget dolgozik, de legalább minden éjszaka itthon van :)
Vendég

nekem a kiskönyvemet nem is látta még a dokim :lol: Csak a védőnő pecsételget abba....

Akella: akkor te is maradsz még velünk pocakosokkal egy ideig :? :)

Igazából annyira jó kismamának lenni, hogy ezt a részét sajnálni fogom.
Tényleg, tegnap olyat láttam, amit még nem. Bébimanó egyik lábát úgy nyomta ki a hasamon, hogy kb egy két centi hosszú, láb átmérőjű dudor lett rajtam. Férjem ki tudta venni a talpacskáját :shock: Nem mondom, hogy nem volt ijesztő :lol:
Most is nagyon próbálkozik. Próbálom meggyőzni, hogy kint tágasabb :lol:

briell

briell igen még én is maradok így egyben egy pár napig :lol:
Nekem is úgy kidugja néha a kezét és a lábát, hogy apa rendesen megijed, hogy most mi van :P Én már fel sem veszem.
Tényleg furcsa lesz, ha már kint lesz a pici, de minden korszaknak meg van a maga szépsége. Én is szoktam játszani vele és amikor cirógatom és beszélek neki érdekes, hogy oda dugja a kezecskéjét vagy a kis tapiját. Úgy szeretem a babák tapiját, szerintem én meg fogom "zabálni" :lol: :lol: :lol:

A kis könyvembe eddig nekem is csak a védőnő írt és azt a dokival csak lepecsételtette, de most utolsó két alkalommal a saját fogadott orvosom is írt bele.

Kép
Kép
akella

Megyek lassan ebédelni, majd később benézek.

Olgáról van már valami hír? Nagyon szorítok Neki!

Kép
Kép
akella

Nnna hogy belendült az élet így a nagy havazásban.
Pedig más körülmények között de kint lennék és szaladgálnék mint egy kisgyerek. Imádom az első havat!!
Én kb. 3 órtá aludtam - mefogadva Kata tanácsát - úgyhogy mostmár jöhet akinek jönnie kell! :wink:

Póki?? Merre vagy? Mindenki elmegy szülni előttttem?? Tessék bejelentkezni!

Akella
ezek szerint a nyillalás semmit nem jelent :) Nekem többen mondták, köztük a védőnő, hogy jelezheti a méhszáj nyílását. Hát elég csalódott leszek, ha mondjuk holnap kiderül hogy totál zárt még a rendszer. :shock: MOndjuk akkor mégjobban ha meg sem vizsgál.

De nyilván minden túlélhető, hugicám első babájánál 2 hét után méhszájérleléssel indult meg a kisasszony, a kisherceg meg 5 nap túlhordás után egyszerűen kilőtte magát:-)
Mondta hugom, hogy simán megszülné helyettem annyira szeretett szülni :shock: És nekik mára házasélet is működik :shock: 6 hete szült...Szval csúcs a csaj, nekem Ő a példaképem :D MÉg szerencse hogy családtag is, mert ha elbizonytalanodom vagy rámtör vmi félelem, akkor mindig felhívom és megnyugtat pillanatok alatt.
PEdig senki nem sejtette még mondjuk 5 éve hogy ekkora anyatípus és ennyire természetesen kezel mindent, ami ezzel kapcsolatos. Hátha a vérünkben van és nálam is így fog működni 8)
Vendég

gio most még én is kihasználom a napokat. Most mosok és leengedem a hűtőt, holnap meg takarítok.(remélem lesz rá energiám) :lol:

Holnap írj, hogy mi volt a dokinál,mert nagyon kíváncsi vagyok neked mit mond, főleg ha megvizsgál.

Nem semmi a hugicád, helyettem is mehetne szülni :lol: :lol: :lol:
Én a szülést és a kórházi létet szívesen kihagynám :roll:

Ha minden oké, hány napot kell a kórházban lenni sima szülés esetén?

Kép
Kép
akella

Gio nagggyon jó egy ilyen hugi a háznál :)
Amit tudok, nincs poziív emlékem szülésről, de jobban aggaszt, hogy mikor fogom magam ismét NŐnek érezni... szerintem itt kevés lesz a 6 hét :cry:

Pókica biztos küld valakinek sms-t, ha indul a dolog, legalábbis, ha lesz rá ideje 8)

Üdv. Gabi
Vendég

Akella
Nálunk 3at. SZval ha holnap szülök délelőtt mondjuk , akkor ha nem sárgul be a a bébi kiengednek vasárnap. Ha délután szülök akkor meg hétfőn reggel. De király is lenne!! :) Nálatok?

M&G
szerintem azért azok vannak kevesebben akik így élték meg mint tesókám. És ez nem baj, jó hogy van ilyen is olyan is. Első babánál több mint 2 hónapig gyógyult ő is, 2 hétig nem bírta a gyereket sem megemelni mert annyira szétrepedt , holott akkor még EDAt is kapott. Mondjuk azt meg pont azért élte meg szépen, merthogy kínlódott de nem fájt neki :) Legalábbis a szülés. Viszont utána....! Azt hitte sose lesz épkézláb ember. Aztán mégis:-)
Vendég

Tulip
Azért óvatosan azzal a vásárlással! Muszáj erőltetni? Miért nem a párod oldja meg egyedül? Ez az esés azért ijesztő lehetett. Te nem is bátor vagy hanem vakmerő! :)
Vendég

Amúgy meg oké a túlhordás, oké a várakozás...Amit én nem értek, hogyha nem a szülés beindulását jelzi, akkor miért fáj ennyire az alhasam, hogy mostmár lassan eljutok arra a szintre hogy kihívás egyik szobából átmenni a másikba, holott nem vizesedek, nem óriás a hasam. Tehát túlhordom én szívesen csak ne akadályozna ez a húzó fájdalom az égvilágon mindenben. Azt hittem hogy ilyen csak a vajúdás biz. szakasza után van hogy az ember nem tud menni :?: :roll:

egy kis csemege szülés előtt:
http://hvg.hu/sport/20091216_sulyemeles ... szult.aspx
Vendég

Gio a hugi az élő bizonyíték, hogy 2 szülés mennyire más lehet. Az elsővel akkor nagyon megszenvedett, a második pedig nagyon könnyű volt :) Remélem, ők jól vannak, és minden rendben van velük.

Bízom benne, hogy azért fájsz ennyire, mert tényleg már kifele készül Dóri baba. Nekem ilyen fájdalmaim nem voltak, mégis mire kórházba kerültem, tágultam rendesen. Azt, hogy beékelte magát a baba a helyére, azt is csak azon vettem észre, hogy egyik-napról a másikra kirepedt a bőröm a hasam alján, és csak szülés után láttam meg, mennyire csúnyán :shock:

Kitartás és türelem, már biztos nem sok van hátra! Tippem szerint holnap a vizsgálat után már nem fognak téged sem hazaengedni, bár az ottani szokásokat nem ismerem, itt biztos nem engednének haza.

Üdv. Gabi
Vendég

gio pontosan nem tudom 3-5 nap. Majd jövőhéten hétfőn megkérdezem a szülésznőt.

Kép
Kép
akella

Gio: ez a hír!!! :shock: :? Hogy mik vannak.

Én is elaludtam az előbb olvasás közben a fotelban. Közben meg lejárt a mosógép, úgyhogy gyorsan kiteregetek, és folytatom immár az ágyban :D Aztán nekiesek a zserbónak :)

briell

Tulip csak óvatosan mindennel! Tudod, olyan öregasszonyosan :)
Én alig várom, hogy végre kitehessük a lábunkat a lakásból, nekem már nagyon hiányzik a levegő és a séta. Az nagyon kevés, hogy naponta 5-10 percet vagyok kint, már az is felüdülés volt reggel, hogy lesöpröttem a teraszról a havat. Tudom, nem éppen egy gyerekágyas elfoglaltság :shock: de annyira jól esett...

Üdv. Gabi
Vendég

m&g egy-két csíkom van nekem is és az mind a hasam alján + néha úgy érzem, annyira lent motoszkál, mintha ki akarna nyúlni a kezecskéjével. Nem tudom akkor mi van :shock: :lol: Mi nem fogunk tágulni? :oops:

Kép
Kép
akella

briell ha kész a süti megkóstolnám :wink:

Én most kezdek nagyon álmos lenni, de nekem is ki kell venni a mosógépből a ruhákat és ki kell még mosnom a hűtőt :x

Kép
Kép
akella

Akella nekem semmi nyűgöm nem volt mielőtt bekerültem szülőszobára. Vizesedtem az utolsó 2 hétben, jóslóm csak kétszer volt összesen, keményedni is ritkán keményedtem. Nst-n végig reaktív volt, a rendszer is zárt volt, a betöltött 39. heti vizsgálaton mondta a doki, hogy méhszájam már változik, készülődik.
Ezek után számomra teljesen váratlanul indultak be a dolgok.

Összeségében szabály nincs, mindenkinél más a folyamat. Ettől is olyan szép ez az egész :)

Üdv. Gabi
Vendég

Én is úgy érzem mintha simán kinyúlna bármikor a kicsike és kényszert érzek arra hogy tartsam a pocakom. Tök fura 8)
Nekem egy hete azt mondt a doki hogy beékelődött.
Vendég

Csak emlékeztetőül :)

Kép
Vendég

Gabi, Zalánnak mekkora a súlya mostanság?
Mikorra szedte össze a szül. súlyát?
Vendég

m&g köszönöm az infót, de pont most mondta az egyik ismerősöm is, hogy neki csütörtökön azt mondta a doki, hogy teljesen zárt és szombaton megszült, elment a magzatvíz.
Ma mesélték, hogy nst-n volt egy kismami és a buszmegállóból jött vissza, mert menet közben elfolyt a magzatvize. Na ezt azért én nem szeretném, de ez nem is fenyeget, mivel apa hoz-visz kocsival.

gio mi akkor hasonló dolgokat produkálunk, de Te időben előttünk vagy :lol:

Kép
Kép
akella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?