Vera: vadászik nálunk anya is, apa is, én is, meg Gábornak is megvan a vadászvizsgája, meg lőtt már nyulat meg fácánt, és ha otthon vagyunk Földváron, akkor megyünk együtt vadászni, bár én mostanában csak sofőr vagyok...
Egyébként megvagyunk, jól vagyunk, bár az éjszakák kezdenek egyre hosszabbak lenni (vagy rövidebbek???)...
A pocak nő, Gábor egyre jobban élvezi a helyzetet, én már kevésbé (nem tudok úgy bújni...
).
És aranyos a kis drága, mert amikor tanulás van (jogon vizsgaidőszak van), akkor nyugi van.
Február közepére várjuk, de én megéreztem hogy fiú lesz, és az az érzésem hogy már január végén meg fog születni... (csak hogy ne törje meg a sort a Csontosoknál, mivel minden Csontos Gábor januárban született). Aztán majd holnap megmondja Mosonyi bácsi, hogy mi újság.
Olga: ahogy Kata is írta, a nyulat lehet vadasnak is, vagy zöldségágyon megsütve a vastagát, az apró részekből pedig paprikást.
A zöldségágyas történet az úgy zajlik, hogy fokhagymával meg szalonnával megtűzdelni olyan sűrűn ahogy csak tudod. A fűszer csak egyszerű só meg bors, semmi több. A zöldségágyhoz kell hagyma, sárgarépa, fehér répa (minden fölkarikázva).
Ezeket bele a sütőedény (apa nagy kacsasütő edényben szokta sütni) aljába a zöldségek jól összekeverve, rá a husi, és tehetsz még bele külön szalonna csíkokat, meg fokhagymát is.
Általában krumplipürével meg áfonyalekvárral szoktuk tálalni.
A fácánt lehet levesnek, vagy sütni is, ha gondolod.
A főzés, mint a "normális" húsleves, semmi ördöngős.
Sütni általában a combokat szoktuk só, bors, majoranna. Szintén krumplipüre, meg áfonyalekvár.
Vagy a mellét esetleg kiránthatod, mondjuk orly módra, isteni finom.
Vagy reggelire időnként úgy szoktuk csinálni, hogy a mellét felkockázzuk, vagy felcsíkozzuk, és lisztbe beleforgatva hirtelen kisütjük. Őszintén megmondom, én így imádom a legjobban, főleg jó forró teával...
Ezek a legáltalánosabb és legegyszerűbbek szerintem.
Ha bármi kérdés van, tudod hol találsz...
Az iwiw-es dolgot pedig nem értem, pedig Szolnok van megjelölve...
És a vadász dolog még úgy van, hogy ezt tanultam Gödöllőn, és ebből államvizsgáztam nov. 30-án (egyetemi szakomon), meg fogok mégegyszer júniusban (főiskolai szakomon).