Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Trinky
Borzasztóan sajnálom! :cry: De ennek biztosa így kellett történnie. Legalább most már tudjátok, hogy természetes úton is sikerülhet! Kívánom, hogy minél előbb teljesüljön az álmotok!
Tengdivel mélységesen egyetértek. Bizony egy tisztítókúra és egy vitamin, ásványi anyag feltöltés nem ártana!
Fel a fejjel! (pü-re válaszoltam!)
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Csuti!Én is csatlakozom ez előttem szólókhoz!!!Sokat gondoltam Rád(még így ismeretlenül is:),hogy vajon mikor jön a csajszid!!Igazán édes baba,sok-sok örömet és boldogságot Hozzá!!!
Gratula a gyors szüléshez is,gondolom nagy megkönnyebbülés volt mikor már teljesen kibújt!!:)
Én ma voltam uh-n,ahhoz képest,hogy a 31. hét végét tapossuk,közölték,hogy 33 hét és 5naposak vagyunk,úgyhogy felejtsem el a február 9-i dátumot:)Persze az uccsó mensi alapján eleve jan.31-re számoltam,a doki már az elején vmit nagyon benézett,de ma megerősítettek,hogy 32.hét elején 2220 g-mal ne számítsak rá,hogy még sokáig bent fog időzni a csajszim...:)
Bocsánat,hogy még kismamás dolgaimmal untattalak Titeket,de az csöppségem még odabent figyeli az eseményeket:)

Trinky!!!Fel a fejjel!!!!!!!!!!!!!!!!!A kiscsajszid sok-sok erőt ad Neked,nah meg a drága férjecskéd is...Ők mindennél fontosabbak,új év,új remények...és ha talán tudatosan nem is reménykedsz,akkor könnyebben megérkezik a második csöppség:)))

bentley86
 
 


Köszi Tengdi és Bentley nektek is. :)

Bentley, igen, nagy megkönnyebbülés volt mikor végre kicsusszant. :)
Nem is értem hogy tudta így elszámolni a dokid! Ő nem az uccsó mensi első napjától számolt? De miért nem?

Kép
Kép
csuti25
 
 

 
 

Trinky: nagyon sajnálom,de Lotti és a férjed segít túl lenni a traumán és ha bármiben segíthetek csak szólj és igen márciusban tuti sikerül és lesz egy gyönyörű tesókája a csajszinak

csuti: hatalmas gratula a babóhoz,nagyon édi!

5 vizsgán túl vagyok még kettő hátra van,szóval van még melóm,

nagy hír: Hannának 3 nap alatt kibújt három foga,hihetetlen hogy jönnek sorra eddig meg semmi.,sajnos be is lázasodott tőle és elég nyügi,de remélem hamar átvészeli.

most végeztem a vasalással csak két órát csináltam,és elfogytak végre.most megyek pihenni

pusszantás mindenkinek!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Szija Csuti!!:)
Mikor elmentem legelőször dr. Palczerthez (akihez mellesleg 5. éve járok) akkor abszolút az uh-s gépre hagyatkozva állapította meg a pici "korát",még akkor nem voltam ugye védőnőnél...aztán eljutottam hozzá is,aki ugyan megkérdezte,hogy mikor volt az uccsó mensi,én mondtam is neki,hogy ápr.végén,minden áron májusi dátumot írt be,a doki részéről meg a gép igazolta ezt az elején...azt hiszem még 3. hónapot sem töltöttem kiírta a szülés várható idejét,ami így lett febr.9.,én már akkor is mondtam neki,hogy a megállapított máj.2-es uccsó mensihez képest sem jó,mert akkor is febr.6. lenne,erre ő:inkább hagyjunk rá egy két-három napot..abból nem lesz semmi...azon túl,hogy az anyaságit már lassan igényelhetném(GYÁS),elég dühítő,hogy így írt ki...mármint ilyen rendszer vagy módszer alapján...
Szóval most itt tartunk,azért kiváncsi leszek jan.4-én megyünk az uccsó uh-ra és du. a dokihoz,hogy akkor mi lesz a helyzet,ugyanis hivatalosan a doki szerint még a 34.hetet sem tölteném be,közben meg már a 37. hetet kezdjük,ha minden igaz..akkor elméletileg ránk igazol a masina...marha jó:)a februári csajsziból lesz nekem jan. eleji:)
Röviden:)tömören:)ez volt a sztori:)
Neked,hogy mennek Zsókával a napok???Gondolom nem tudsz betelni vele!?!!:)Szép ünnepetek lesz:)

bentley86
 
 


Andy, köszi neked is. Nehéz lehet bébi mellett vizsgákra tanulni és vizsgázni. Minden elismerésem! :)

Bentley, hát ez tök érdekes. Nekem mindenhol az utolsó mensihez számolták. Mondjuk a védőnő így is tudott beírni hülyeségeket a héthez a kiskönyvbe. Ez a hanyadik hét - betöltött hét mindig zavaros volt, :D

Nagyon édes a kiscsaj! Jól megvagyunk. Az esti elaltatással szoktunk küzdeni, de az éjszakák viszonylag simák egyelőre, szerencsére. :)
Tegnap voltak nagyik látogatni, hát anyám az kikészített szokás szerint... de ma már csak hármasban vagyunk végre itthon! 8)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Trinky! jön a Kari és az újév, ami majd feltölt jókedvvel! aztán a vitaminkúra nagyon jó ötlet.

Bentley! nekem Hunor 3 héttel jött hamarabb a kiírtnál, pedig nem volt elszámolás... szóval össze van már készítve a kórházi cuccod? Kész a pici helye? :D

Csuti! ezek az első napok a legjobbak! (Nosztalgiázom... :cry:) Meddig marad veled a párod otthon?

Ma esett hó! Már alig várom, hogy még több essen! Azt kívánom, hogy legyen picivel hidegebb, maradjon jó sokáig így az idő, essen sok hó, aztán 1-2 hónap elteltével szépen lassan melegedjen az idő. Utálom a frontokat!!! Hunor még a havat is megérezte. 6,45kor kelt, sírt mint a veszedelem, aztán vmikor 7 után elkezdett szállingózni a hó. Izgi.

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Trinky, sajnálom, ha valamiben tudunk segíteni, csak szólj nyugodtan!

Csuti, nagyon-nagyon gratulálok a babádhoz, csodaszép! Élvezz ki minden percet, én már most visszasírom ezeket az első napokat, pedig Emma "még csak" féléves, de már olyan mobil! Én még szeretném egy darabig ha kisbaba maradna. Nagyon gyorsan elszaladt az idő!

Andy, gratulálok a vizsgáidhoz és a fogacskákhoz is! Ezek szerint én is készülhetek, hogy sorban fognak jönni ha egyszer elindul! :lol: Eddig még nálunk sincs semmi!

Hozzátáplálsban kérnék segítséget tőletek! A védőnő szerint úgy kellenne ennünk, hogy reggel tápszer, délben főzi+husi utánna "desszertnek" gyümi ( :shock: ) délután megint főzi (husi nélkül) aztán lefekvésig ( kb. 9-kor) még két tápszer! Szerintetek ez nem túlzás???? :roll: Eddig is így evett csak a délutáni főzi helyett tápszer volt és a gyümit délelőtt kapta tízóraira. Pont azért akarnék változtatni, mert már így is azt érzem, hogy egész nap csak tömöm szegényt, de nem tudom, hogy mennyi lenne elég neki. :oops: :? Elvileg tápszerből még 5-800 ml-t meg kellene innia egy nap. Vagy szerintetek váltsunk tápszert, mert még mindig az 1-est eszi. :?

Leírnátok, hogy körülbelül ki hogyan csinálja? Előre is köszi :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Én is kérnék segítséget, hasonló gondokkal mint Crissy!
Most kezdtem Bulcsúnak adni a gyümiket, almát, körtét, barackot (első két nap egyszer adtam neki, majd kétszer egy nap, de keveset), na ezután 4 napig nem kakilt :( a 4. nap már nagyon szenvedett sírt, nyomott. Nagy nehezen kúppal, meg hőmérővel kiszenvedtük a kakit a negyedik nap :( Aztán most tegnap csak délben adtam neki egy kis barackot és ennyi.... de most megint a második nap lesz hogy nem kakil :( Már imátkozok a kakiért :lol:
És nem mondható hogy hirtelen adom neki mert ugye picinek kapott teát, aztán 4 hótól meg gyümi leveket, almát, barackot, körtét, és akkor tudott kakilni... Most lett 5 hós és kezdeném a pépet csak úgymond nasinak szopi után... de nem jön a kaki :(

Holnap beszélek védőnénivel is, de hátha tudtok valami jó ötletet...
Na és azóta az éjszakák is rémálom, óránként-kétóránként felkel... kezdek nagyon fáradt lenni :( Valószínű az időjárás is rájátszik de nagyon nyűgösen telnek a napjaink ...

tücsi85
 
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan teszek fel pár mikulásos képet az én drágámról.
Jó Éjszakát Mindenkinek!!!
U.I.: Szerdán börze lesz a Csigaházban!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
baba0727
 
 


Tücsi! Talán az segíthet ha megpróbálod különválasztani a gyümiket, 4-5 napig adjál folyamatosan csak egy fajtát, hátha így ki tudod szűrni, hogy melyik okozza a bajt. Lehet, hogy valamelyikre még nem érett meg a pocija és ezért fájdogál neki. Én a körtére tippelek, az puffaszthat. Szerintem előbb próbáld az almát, barackot és a sütőtök is jó, az lazítja a kakit, de nem lesz tőle hasmenése! Először próbáld meg sütőtöklével én a szentkirályit vettem, egyszer kipróbáltuk, utánna már simán beverte a sütőtök+krumplit amit én csináltam. Igaz, hogy abban van cukor, de azt az egy üveget kibírja, utánna meg már tudod neki te is csinálni.

Baba, már a múltkor is akartam írni, hogy Roli baba nagyon édi! És nem tűnik betegnek, sőt! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Jaj, Tücsi azt elfelejtettem írni, hogy nálunk is nyűgösek mostanában az esték/hajnalok. Szerintem az időjárás is közrejátszik, mert ma volt egy kis hóesés nálunk és Emma extra nyűgi volt! :? A kakis gondot meg átérzem, nekünk is volt egy kemény 2 hónapunk mikor nem jött a kaki csak 4 naponta, de Emma akkor még csak tápszeres volt. Én is kénytelen voltam már 4. nap meghőmérőzni, úúúúútáltam! Nálunk pont a gyümik tették helyre, az almától pl. rögtön jön, meg a sütőtöktől is.

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Mit csináljak a Rolival?Szegénykém ma 4x kakilt.Először csak egy körömnyit aztán már nagyobbakat.
Az utolsónál már sírt kaki közben.Elég kemény és büdi a kakija.
Az tuti,hogy nem a hasa fáj,inkább a popó luka.Mi is már gyümizünk,de még a cici a fő kaja.Almát,sütőtököt,burgonyát,barackot és vaníliás tejpépet eszik felváltva.(és a gyümik keverékét.)(univer konzervet szoktam neki adni,de van amikor frissen csinálom anyatejjel)
Általában 7körül cici.10 körül cici,12körül 1 egész üveg gyümi.3kor cici.5kor cici.fél 7kor pép.8kor cici.és hajnal 3 körül cici.
Pépből is vagy 120-at megeszik.Még a szopizást nem akarom kiváltani,ezért adok neki 2 szopizás között.Ez így jó?Mi foghatta meg a hasát?

Kép
baba0727
 
 


Az almát-körtét adtam neki egyben, hisz előtte ivott levet külön-külön és akkor nem volt baj és hát nem sokkal volt hígabb a gyümilé.
Most a barackot ugye külön adom de még mindig nincs kaki :(
Ja és most éjszaka kemény 3 órát hagyott egybe aludni, de inkább 1-2 óránként kel és 5 óra óta fent vagyunk..... :cry:
Crissy ne ijesztgess, hogy két hónapig tartott nektek a 4 napos kaki.... :(

tücsi85
 
 
 


háát szoptatott babáklnak 6 hónapos korig nem ajánlott mást adni! Lehet amiatt is fáj a pocak, mert még nem érett meg az emésztésük másik ételre.
Tápszereseknél nem tudom, de szerintem ott sem biztos.

Az alam és a körte inkább fog, a körte puffaszthat is. Eleinte csak egyfélét szabad adni. A banán is inkább fog.

Én biztos felfüggeszteném 1-2 hétre a gyümiket, ha azt venném észre, hogy azóta nem oké az emésztés. De nem akarok okoskodni.

Andy
Vizsgákhoz gartula, a fogacskák :shock: ilyen gyorsan mindjárt 3! Megvan azu oka az utóbbi idők nyűgösségének!

Trinky hogy vagy lelkileg fizikailag?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Nikilány!:)
Ne viccelődj velem:)Valahogy amolyan előérzetként nagyon az van bennem,hogy nem húzzuk febr.-ig semmiképpen,sőt...nem tudom,hogy mennyire jön be...de teljesen igazad van..hazajöttünk,másnap elrobogtunk tatyót venni,és már össze van készítve a motyónk,mert nem egyszer hallottam bizony,hogy a kisbabó annyira tudta,hogy melyik a 36. hét,hogy szépen,pontosan meg is született...nem akarok lekvárban maradni,úgyhogy már csak gyors listaátfutás,aztán "nyugiban" várjuk az első fájásokat:)

bentley86
 
 


Tücsi, nem akartalak ijesztgetni! :lol: Az még akkor volt nálunk mikor csak tápszert evett. Aztán szépen lassan elkezdtük a gyümiket, először csak barack, almalé aztán sütőtöklé, de mindent csak nagyon lassan és egyszerre egyfélét, hogy tudjad, melyiktől lett esetleg gond. Mondom, nálunk az alma és a sütőtök amitől tuti, hogy jön a kaki, nálunk ezek lazítanak, de minden baba más.

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Nikilány! Párom a saját cégét vezeti és most lábalnak ki a válságból, úgyhogy eszembe sem jutott, hogy itthon marad velem. Nővérem volt itt 4 napot, az tök jó volt, sokat segített.

Críssy, köszi neked is! :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


sziasztok!

Andy
Gratulálok a "letudott" vizsgákhoz, Hannának pedig a fogacskákhoz! Boginak még mindig "csak" 2 foga van. (Azok már 4hónapos korában kibújtak, azóta semmi!)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Andi! Gratula a 3 foghoz! nem semmi... Hogy megy a fogacskákkal a szopi? Kitartást a vizsgákhoz!

BAba! Roli tök édi! Teliszájjal nevetés a legjobb! :) :lol:

Bently! ijesztő, mi? :) Mi mikor elindultunk a kórházba 3 táskával mentünk. Az én cuccom össze volt pakolva egy közepes méretű táskával. Napokig pakoltam, hogy ne legyen túl nagy. Aztán megvolt Hunor hazamenős táskája. Aztán mikor elkezdett a magzatvíz folyni, megmostam a hajam, és ezalatt a párom a legnagyobb táskánkba, (ami kb egy hokisnak is elég lenne) telepakolta cuccokkal, de hogy még mivel, azt azóta sem derítettem ki... hát így költözködött egyik szobából a másikba a szülészeten :) Amikor fel tudtam kelni, azzal kezdtem, h rendet raktam és hazaküldtem a cuccok felét :)
De ne ijedj meg! Akkora élmény, amire mindig emlékezni fogsz!!

Csuti! nekem párom itthon volt velem1 hétig egyfolytában, és nagyon jó volt, mert mindent elfelejtettem, otthagytam, nem tudom hova tettem, stb. szóval elég zavaros volt, és ő adott szinte mindent a kezembe. Szerintem nem árt, ha 1-2 hétig van segítséged otthon...

Hunor már jobban van! Remélem nem minden havazás előtt fog "jelenteni" :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Na, megint itt vagyok! Az előbb vmiért nem hagyta, hogy tovább írjam! :evil:

Crissy
Bogi reggel 230ml tápszert kap, tízóraira egy kis gyümölcsöt(fél üveg), ebédre 1ü. főzeléket husival és kb. 40-50ml. tápszert(ezt már el kéne hagynunk,de nem megy), uzsonnára tejpépet gyümivel (180-200ml) és persze egy pici tápsz. kb.30-40ml, vacsorára pedig megint 230ml. tápszert.

Tücsi
Én úgy tudom, hogy a szilva kimondottan segít a kakilásban!!

Baba
Roli igazi "komoly" és szép nagyfiú már! Egyáltalán nem úgy néz ki mint aki alultáplált!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Nikilány, biztos tök jó, ha otthon lehet az apuka 1-2 hétig, de sajnos most nem tehetjük meg. Viszont azt mondta, hogy ma hamarabb hazajön. :)

Sajnos tegnap Zsóka elkezdte a hasfájást. :( Egész délután tartott. Vettünk Infacolt gyorsan, hátha Zsókának beválik, mert tudom, hogy nem mindenkinél. Az éjszaka végül nyugodtan telt, de délelőtt megint szenvedett. Legalábbis gondolom, hogy hasfájás. Nagyon rugdalózik, kapálódzik, hozzá szenvedő hangokat ad, néha sikítás féle hangot ad. Helyzetváltoztatás után pár percig csend, aztán megint kepeszt tovább és elaludni sem tud. Most szerencsére délben elaludt. Honnan lehet tudni, hogy nem más baja van?
Már gondolkodom hogy délután elvigyük az orvoshoz, pont rendel.

Kép
Kép
csuti25
 
 


Csuti,

Sajnos valószínű hogy Zsókának a hasa fáj.... én Bulcsúval végig jártam a hadak útját... :D nagyon hasfájós volt, elvittem többször dokihoz, védőnénihez, hogy segítsenek már mert volt hogy éjfélig üvöltött nagyon kétségbe voltam esve, és nem lehetett megnyugtatni, a válasz az volt, hogy kitartás.... sajnos ha fáj a hasa nem tudsz vele mit csinálni.... három gyógymód van amivel tudsz neki esetleg segíteni: infacol, espumisan cseppek, és 1 hótól gripe water. Sajnos mi bele estünk abba hogy egyik sem használt, úgyhogy tényleg maradt a kitartás :)
De ha nagyon kapálózik, feszíti magát, húzza fel a lábát akkor sajnos tényleg a poci fáj... ilyen piciként sajnos más nagyon nem jöhet számításba.
Próbálj figyelni hogy te se egyél puffasztó ételeket... és hát kitartás :)
Nekünk 3 és fél hóig tartott a mindennapi hasfájás és hát nem volt egyszerű higgadtan kezelni....

Sajnos most nekünk is fáj a poci... azt mondta védőnéni most szüneteljünk 2-3 napra aztán majd próba megint és ha nem jön a kaki megint akkor kamilla teával kell próbálkozni a gyümi mellé az kicsit hashajtó... na meglátjuk mi lesz... de szegénykém ma nagyon sokat sír....

tücsi85
 
 
 


Ja és még van :
Köménymag tea (nagyon megoszló a vélemény hogy hatásos-e), meggymag párna, és esetleg tudod a pociját masszírozni az óra járásával megegyező irányban, tornáztasd úgy hogy a két lábikót felnyomod a hashoz.... még ezek jutnak eszembe....
Sajnos van úgy hogy nagyon vigasztalhatatlanok, nekem Bulcsú úgy üvöltött hogy már majdnem kihívtuk este az ügyeletet még anno nagyon durva volt és ijesztő :(
Esetleg még ha nagyon vigasztalhatatlan még azt is kipróbálhatod hogy felülről levetkőzől teljesen a babót is egy kicsit, és a mellkasodra rakod....állítólag megnyugtatja őket, nálunk ez sem hatott... :(
A vízcsap volt hatásos arra egy kicsit megnyugodott, a csobogó hangra :D

tücsi85
 
 
 


Hú, Tücsi akkor nektek nagyon keserves lehetett! :( Reménykedem, hogy Zsókának annyira durva nem lesz. Ő nem sír egyfolytában csak szenved, nyög, néha sikít.
Ma magamra kötöztem picit, akkor aludt egy keveset, de aztán nem tudott rugdalózni mikor felébredt és újra fájt, mert kevés volt a helye a kendőben. A pocakmasszírozást már csinálom, az egy ideig hat. Majd tornáztatom is, ha engedi. Egyelőre infacol, aztán majd jön az espumisan.
Hát igen a puffasztó dolgok. Szombaton zöldbabot ettem, mert azt mondták az nem olyan mint a bab, stb. Hááááááááát, nemtom.
Köszi az ötleteket! :)

Vajon mikor ér el hozzá az amit én megeszek?

Kép
Kép
csuti25
 
 



Jah és azt mondják hogy 6 hetes koráig elvileg kinövi ha nem akkor marad a 3 hó :D

tücsi85
 
 
 


Csuti!
Orsi is hasfájós volt, annyit pukizott szegény, pedig nem ettem puffasztó dolgokat. Minden reggel egy órán keresztül nyögött, szenvedett és próbálta kitornázni a pukikat, segítettünk neki, hogy felnyomtuk a lábacskáit. Nekünk semmi nem hatott, se az infacol, se az espumisan. Remélem Nektek hat majd. De igazából az Ő kis bélrendszerének kell fejlődnie.

Nikilány csodállak, amiért örülsz ennek az időnek... :wink: Én már nagyon várom a jó időt. Engem kikészít ez a mindennapi öltözés a sétához, először felöltözöm én, aztán öltöztetem Orsit, teljesen kimelegszem, mire elindulunk, természetesen sikerült is megfáznom. Tegnap elmentem a fül-orr-gége ügyeletre, mert arra keltem, hogy alig bírok nyelni, de szerencsére csak megfázás, ma már alig fáj a torkom, viszont tüsszögök és fújom az orrom... szegény Orsi is szörcsög, ma már 3szor kiszívtam az orrát... :cry: Remélem nem lesz nála komolyabb. Náthával kapcsolatos tapasztalatok? Valamilyen balzsam a mellkasára? Mit lehet egy 3hós babának adni? Bár annyira nem vészes még a helyzet... ennyi idősnek szerintetek lehet már valamilyen vitamint adni?

Andy: Csak így tovább a vizsgákkal! És gratula a fogakhoz is!

Kép

Kép
esztke
 
 


Ja, BAba! Szerintem sem látszik semmi különös Rolin, nagyon édes !!! :D

Kép

Kép
esztke
 
 


Köszi Tücsi :D meg neked is Esztke. Jó elolvasni mások tapasztalatát. Hát meglátjuk mi lesz. :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Teszek fel új képeket Emma babáról.

Bocsi, ha már sok vagyok és unjátok, de nem bírom megállni, hogy ne rakjam fel őket. :oops: :D Most a legújabb produkciója ez a térdelés, már lejjebb is kellett raknunk a járókáját! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!
Emma tök szupi csajszi! :lol:

Esztke! nekünk van egy nagyon vastag anorákunk. Azt eddig csak ráadtam, és kész. Amikor megkaptuk Hunor még eltünt benne... de már kezdi kitölteni :) Tegnap már adtam alá egy melegebb kardigánt, és úgy mentünk sétálni. Nekem is ez a menet, amit leírtál. Én ekkor szoktam szellőztetni, míg a kendőbe gyömöszölöm be Hunort. De így is leizzadok :) hálistennek Fruzsa türelmes, mindig ő vár ránk :? :D

Téli túrákat nagyon szoktam élvezni. Már várom a jövö hetet is, akkor megint itthon lesz velünk Apa két hétig!!! Sokat akarok kirándulni menni. Egyenlőre még az 1 órás sétákkal edzek rá :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!
Nagyon örülök, hogty végre találtam egy jó fórumot. Szeretnék tőlketek kérdezni pár dolgot. Már írtam az egyik fórumba, de ott az utolsó bejelentkezés szeptemberben volt. attol félek lekésem a választ. Nemsokára megszületik második gyermekem. A korházat már kiválasztottuk, van orvosom és szülésznőm is. Az első gyermekem két éve született. Arra lennék kíváncsi mennyit változtak azóta az anyagiak. Mármint ami a dokit illetve a szülésznőt illeti. Mostanában hogyan működik ez a dolog? Mennyit szokás adni?
Remélem nemsokára megint netközelbe jutok, mert sajna nekünk nincs otthon, így át kell sétiznem a férjem munkahelyére. Még jó, hogy nincs messze :D

Előrre is köszönöm a segítséget.
sdia
 
 


Sziasztok

Csak gyorsan beugrottam, mert szeretném a segítségeteket kérni.

Készítettem nektek egy karácsonyi ajándékot... :D :D :D , de nem tudok addig várni!

Rita, Tündi, Crissy, Esztke, Nikilány, Andy, nektek tudom a mail-címeteket!Többiek..meg tudjátok adni tiéteket priviben?Nem szeretném ide ország-világ elé feltenni..de ha nektek jó priviben, nekem az is jó. Csak pl. én többet nézem az e-mailjeimet...

Szeretném elküldeni nektek, ma evvel foglalkoztam a házimunka mellett, viszont a vasalással el vagyok havazva, úgyhogy mennem is kell.

Köszi mindent!

Kép
fruzsa7
 
 


Szia Sdia! Gratula a második babódhoz! :)
A dokik díja nagyon változó, 50 000-től 200 000-ig mindent hallottam már. Nem kérdezel rá a dokinál? A szülésznőre olyan 20 000 - 40 000-et hallottam én, de nekem nem volt fogadott. Szerettem volna adni vmennyit annak aki bent volt a szülésemkor, de sajnos nem találkoztam vele később.

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok Csajok!
Most olvastam egy másik fórumon,hogy kerületenként változóan a babó születése után adnak egyszeri támogatást...nem tudom,hogy a XVII. kerületre ez mennyire érvényes,hallottatok róla valamit?Szerintetek hol és hogyan tudom ezt megérdeklődni??Telefontéma az ilyen???
Crissy,tündéri a kiscsajod,igazi kis vigyorex:)

bentley86
 
 


Fruzsa!!!!

Annyira fantasztikus az ajándék amit készítettél! Nagyon nagyon köszönöm, hogy Mi is belekerültünk és egyáltalán hogy gondoltál erre a fantasztikus meglepire! Nagyon tetszett. Már rég nem néztem be(hú de milyen rég, már idejét sem tudom) de szívemet melengető érzés volt viszont látni Titeket és a csöppségeket (akik mellesleg hatalmasat nőttek) ebben a biztos hogy nem kevés munkát és időt igénylő albumban.
Nem is szaporítom az ömlengés, Egyszerűen TÖKÉLETES ajándék és meglepetés.

Köszönjük neked Hannussal

Éva és HAnnus

Kép
viccvucc
 
 


Marcsi, Andy, Gabi, Dia...Mindeki!!!

Sziasztok

Örülök hogy Fruzsa segédletével ismét beugrottam Hozzátok! remélem Mindannyian jól vagytok és a babók szépen fejlődnek.
Az elöbb elbénáztam az üzenetet és egy telefon által bezavarva bezártam a babanetet és elszállt az egész. Így bocsi ha rövid leszek mert ilyenkor nagyon máérges vagyok magamra meg arra hogy nem találták fel a vissza billentyűt ilyen esetekre!:-)))

Mi nagyon jól vagyunk, boldogan éljük meg a mindennapi csodákat végre a saját kis lakásunkba, melyeket HAnnus tár elénk. Ő annyira tökéletes tündérszár! Persze ezzel Mindannyian így vagytok. csopdás érzés ránézni, mert akkor a szívemet olyan melegség és nyugalom járja át hogy minden "sz.r" ami van a mindenapi világban, környezetben, már nem is számít!

Tezsek majd fel pár képet róla, de elküldöm ezt a levelet nehogy elbénázzam megint. :lol:

Kép
viccvucc
 
 


Amúgy mióta változott meg a babanetes oldal. olyan furcsa volt elöször mert nem találtam a fórumot. :-)))

Kép
viccvucc
 
 


Kép Sétára készülve
Kép Játszom
Kép Anyával
Kép Jól laktam
Kép Ünneplősen
Kép Segítek apának Kép Szeretem a tejet
Kép Boldogságom

Kép
viccvucc
 
 


na most nem bénáztam el!

Majd igyekszem kicsit visszaolvasni de azt nem ígérhetem hogy az összes 54 oldalt sikerülni fog. tehát elnézést ha majd nem tudok vmihez hozzászólni ami esetleg függőben lévő téma köztetek!
Most már azért ha már így visszataláltam, remélhetőleg gyakrabban fogok bekukkantani.

Mindenkinek szép estét!!!

Kép
viccvucc
 
 


sziasztok!

Viccvucc
De jóóóóóóóóóó, hogy ismét köztünk vagy!!!!!!! :D nagyon örülök Neked! (gondolom a többiek is)
Hanna nagyot nőtt mióta nem láttuk! Igazán helyes kishölgy!
A lakásotok is nagyon szép! (már ami látszik belőle) Végre a sajátotokban lehettek! Anyósod hogy bírja nélkületek? És Te anyós és macskák nélkül? :wink:
Gyere máskor is! Várunk!

Fruzsa
Itt is, és még egyszer! Nagyon köszönjük a fantasztikus ajándékot!
Igazán klassz meglepi!

jó éjszakát mindenkinek!
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Roli baba valószínüleg meg fázott.Be van rekedve már 2 napja és reggel óta köhög is.
Vigyem fel orvoshoz?Vagy majd el múlik??

Fruzsa!
Nagyon aranyos az ajándék!
Imádni valóak a babócák!!!!!

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!
Évi! örülök, h újra közöttünk! Mekkorát nőtt Hanna!!! gyönyörűszép! Én akkor kezdtem ezt a fórumot olvasni, mikor megszülted őt! Hát, nem tűnik olyan régnek... pedig mennyi minden történt azóta :) :) :)
Remélem gyakran jössz majd! :)

BAba! szerintem mindenképp vidd el Rolit dokihoz. Ha két nap alatt nem múlt el magától, sőt még fokodódott, akkor mindenképp.
és egy cipőben is járunk...

én most teljesen ki vagyok akadva a milyenkre :( Tegnap elmentem hozzájuk, mert a csipőuh-n azt mondta a doki, hogy a bal veséje lejjebb van 6 mm-rel. Végül is nincs vele komolyabb tennivaló, még kontrollra se kell visszamenni. Ez azt jelenti, hogy ha bármi baja lesz Hunornak, akkor első az, h vizelet vizsgálatot csinálnak, h elsőként a veseproblémát szűrjék ki. De ez 90%-ban kinövik a babák. A feneke is piros picit, gondoltam azt is megkérdem, arra meg csak azt mondták, h levegőztessem és vizze mossam le.
Viszont ha már ott voltunk, megméreckedtünk. 2 hete 5700 g volt, és most 5710 g. Hát úgy néztek rám, hogy úristen miért nem hízott! Én mondtam, h nekem nem tűnt fel semmi. Rendesen eszik 3 óránként, ami elég is neki, mert magától hagyja abba, és ha utána kínálom, akkor csak nyalogatja :) A kakijával is minden rendben, kb 2-3 hete óta napi két kaki van, de 3 napja napi 1. Ezt én úgy vettem, hogy egyre jobban meg tudja emészteni a tejem- de király! Erre nem is mondták, h baj. Aztán " ránk szállt" a védőnő, h béreljek mérleget, nézzem mennyit eszik, adjak neki mindkét mellből, vagy 2 óránként. Aztán kifele menet még hozzámvágtak egy Milupa receptet. Hát menjenek a jó k életbe!!! :evil: Ha már nem az átlag szerint hízik, akkor már rögtön etessem tápszerrel??? Hát nem, még a hozzátáplálást sem akarom elkezdeni. Most azt csinálom, h etetem 2óránként, tejem van, Hunor eszik is mindig, amikor kínálom, mert mikor hiszti napja van, akkor gyakrabban etetem, mert a tejcitől megnyugszik és be is zuhan olyankor és pihen is kicsit. Szóval most hízókúrán tartom, aztán meglátjuk.
úgyhogy Baba most teljesen át tudom érezni a te kiakadásodat...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Nikilány!!!
Nekünk is ez a "bajunk"!!!!
Mi se híztunk semmit.3 sőt már inkább 4 óránként evett a Roli!Örültem is neki kicsit,mert így több időm jut takarításra,főzésre...
Nagyon kiegyensúlyozott,mosolygós baba volt.Aztán a doki tápszert írt fel és ránk erőszakoltak egy mérleget.Kaja elött után mértem a Rolit.A nagyon maximum 110-120 volt amit egyszerre megevett.De ez is egyszer volt egy nap.A többi cicizéskor csak 90-et,de volt olyan,hogy csak 50-et evett.Erre én teljesen rá stresszeltem.Utána etettem 2 óránként,de szívott kettőt és elaludt.Aztán Ki váltottam a tápszert.Cici elött mérnem kellett.Ha pl.100-at cicizett akkor tápszerből még 50-et kellett enki adnom.Szóval mindig 150-et kellett összesen meg ennie.Szegénykém.A tápszert mindig ki hányta.Mondtam a dokinak erre felakart írni egy másik fajtát.Mondtam neki,hogy felejtse el.Ezért mi elkezdtük a gyümizést+vaniliás tejpépet eszünk.
Persze a fő hami a cici.2x kap egy nap 2 cici között,hogy ne váltsam még ki a cicit.du.-án 1-kor általában gyümit kap.du.-án 6-kor meg pépet.
Így most szépen el kezdett hízni.
Én sem akartam ilyen korán hozzátáplálni,de inkább ez,mit a tápszer.
Ja és a poén az egészben,hogy amikor a tápszert kapta egy idő után nem akart cicizni.Úgy kellett küzdeni vele,hogy már pedig cicizni kell.Erre a doki azt mondta,hogy igen,lehet,hogy le fog szokni a ciciről.
Na köszi,ez nekem nem kell.
De most már nem aggódok.Hízik ahogy hízik.Nem minden baba egyforma.Amúgy is csak apára kell nézni....
Szóval ne aggódj te se.

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok lányok,

megkerültem, jobban vagyok. A vérzés is gyengült. Már-már furcsa, hogy alig van :) Lassan visszatérek a régi kerékvágásba.

Niki, Baba,
nem tudtok orvost választani? A védőnőt meg kitíltani az életetekből? ezek nem normálisak. Ez a világ hála Istennek nem egy nyavajás falanszter, ahol mindenkinek egyformán kell ennie, nőnie, aludnia. Nem mondta nekik senki, hogy a babák is emberek, nem gépek amit tömni kell?! Ne aggódjatok, semmi gond nincs egyik baba súlyával sem. A legjobb ha szopiznak, hiszen ebben a beteges időszakban a tejcsi védi őket.
Niki, Lotti 6 hónaposan volt 6 kiló, és semmi gond nem volt vele. A védőnő és az orvos is tökéletesen elégedettek voltak. Pedig meg sem duplázta a születési súlyát. Én is sokat paráztam, mert engem meg a "jóindulatú" anyukák kergettek az örületbe a "milyen pici" beszólogatással, holott nem az enyém volt pici, hanem az övék nagy :D Amúgy azóta a legjobb, mióta nem mérem mennyit eszik Lotti. Még két szopi van, és tutira nem eszi meg az elvárt 500 ml tejcsit, de nem érdekel. Boldog, huncut kis csajszi, és ez a lényeg.
Tehát nyugi csajok. :D

Baba, szerintem is vidd Rolit orvoshoz, biztos nincs nagy baj, de legalább nem fogsz annyit aggódni.

Évi, igazi kis hölgy már Hanna, hatalmasat nőtt, nagyon aranyos.

Crissy, Emma nagyon édes a nagy kerek szemeivel. Ügyesen térdel. A kúszást elkezdte? Ha így halad nemsokára mászni fog.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!


Mi is megjártuk a méredzkedéssel szerdán, Nikilánnyal és Hunorral mentünk, hát mindketten felhúzva jöttünk el. Beni baromi hosszú, most 5 hós, és 69 cm, és 6640 g. Viszont 440 g-ot gyarapodott közel egy hónap alatt, szerintem ez így jó, és többen is írtátok már nekem hogy másnál is hasonlóan alakulnak a dolgok, de a doki ki volt akadva hogy nincs meg a fél kiló, és heti 10 deka kevés......elképesztő. Pedig Beni már 4 hós (nem 6 hó!) korában megduplázta a születési súlyát, mert akkor volt 6200 g, és 3020 g-mal született..úgy tudom a duplázás után amúgy se híznak baromi sokat már. Ráadásul ezek az elvárások hülyeségek, nincs átlag gyerek, hogy mindenki egy sémának feleljen meg.
Hiába mondtam a dokinak hogy a gyerek nem eszik többet (nem azért mert nincs tej, csak ennyi elég neki), a másik mellemet nem eszi ki teljesen, mert nyávog ha tömni akarom akkor miért fogadná el pluszban még a tápszert. Pedig eddig szimpi volt a dokink, de most felhúzott. Ráadásul már rég nem kéne úgymond napi szinten kakis pelusokat termelnünk, de neki még napi min. 2 van de néha több, pisisből is van 6-8 pelus, csak baromi sokat mozog már és letornázza.
Amúgy 3 óránkén teszik, bár most 2 óránként kínálom. Éjjel meg néha félálomba megszoptatom mert van hogy 7-8 órát durmol, a melleim meg kész vannak. Biztos felébredne ha éhes lenne...plusz most néha elfogadja a másik mellett de nem szívja ki teljesen, csak kicsit eszik belőle, ha meg erőltettem hogy egyen még belőle, nyivákol, meg sír, és kibukik egy csomót. Ráadásul ha annyira éhezne akkor biztos rákattanna a gyümikre, mert mindegy mi csak ne éhezzek. De nagyon utálja egyelőre....én nagyon szeretek szoptatni, úgyhogy nem adok belőle....Ja és nálunk apa "nyúlbéla" ,vékony nagyon durván és 50 kiló,kicsit több na most ezután miért legyen a gyerek szumós kinézetű??? Férjem gyerek kora óta ilyen....de jó az evőkéje csak ilyen alkat.
Na mindegy , csak megdöbbentem, hogy azonnal jönnek a tápszeres recepttel, mintha ez mindent megoldana.

Köszönöm a képeket amiket küldtetek, már dolgoztam rajta, kész is van, már csak egy babáról várom a képeket, és akkor küldőm az újított verziót, amelyben némi változtatások is vannak, de remélem így is tetszeni fog, szerintem ez sokkal jobb. :D


Kép
fruzsa7
 
 


Helló Bajcsysok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mást is elkapott a "fotós" néni a szülés után vagy csak engem vett palira?

Kedves, idős hölgy, nővérkejellegű ruhában, bejött 2 nappal a szülés után, nyájasan érdeklődött a gyerek felől, majd felajánlotta hogy csinál 3 profi képet a babáról 3000-ért. Mondtam, hogy nincs nálam pénz és majd megbeszélem a párommal. Gondoltam ezzel lerázom, de nem, azt mondta ő megbízik bennem és előre megcsinálja a képeket. Én hülye, nem mertem visszautasítani, mert mégis milyen anya lennék, ha nem akarnék az újszülöttemről profi képeket! Na most gondoltam elkattint jópár (min. 30) kockát és kiválasztja a legjobbakat, ahogy egy igényes fotós tenné, de legnagyobb meglepetésemre konkrétan 3-at kattintott. Azt mondta vaku nélkül persze, de én valahogy mégis láttam a villanófényt.

Kérdeztem hogy kapom meg a képeket, azt mondta 10 nap múlva átvehető a csecsemősöknél. Másnap jött a pénzért, én meg mondtam hogy nem járunk a kórház felé, küldje el postán a képeket. Az még 500 Ft mondta. Ejha, még a postaköltség sem fér bele!? De csak 300 volt nálam. Végül megegyeztünk ennyiben.

Na, tegnapelőtt meg is kaptam a képeket. Nagyon nem tetszenek. A párom telefonjával jobbakat csináltunk. Zsóka szegény mindegyiken grimaszol, az én fejem meg kilóg a képből, amin ketten vagyunk. Gyönyörű mondhatom.

És az egészben a legaljasabb szerintem az, hogy kihasználja a frissen szült nők érzelmi labilitását és kiszed belőlük egy irreálisan magas összeget ezért a "szolgáltatásért". :x

Fontolgatom, hogy feljelentsem a kórház vezetőségénél, de legalábbis, hogy írok a hölgynek egy levelet.

Más is járt így?

Figyelem, még szülés előtt állók, ne dőljetek be neki!

Kép
Kép
csuti25
 
 


Csuti,én a magam nevében tudok "beszélni"..nagyon köszönöm,hogy leírtad ezt az esetet,és rettentően sajnálom,hogy így rászedett ez a "kedves" hölgyemény :twisted: Én minimum jelezném a csecsemősöknél,hogy mi történt és ha nem akarnak konfliktust,beszéljenek a drágasággal,mert valószínű,hogy lesz,aki kicsit vehemensebben lépne fel,mint Ti!!!!A 3300 ft,majdhogy nem 100 db pelus ára,amire valószínűleg sokkal-sokkal nagyobb szükségetek lenne,mint arra a "csudi" 3 fotóra:(
Hálás vagyok,hogy megosztottad velünk,hamarosan mi is megyünk szülni,és írtó tanulságos,hogy az ilyennel az ember mégcsak szóba se álljon!!!!!!KÖSZÖNÖM!!
Tényleg,én vagyok egyedül kismami vagy a többiek csak "bújdokolnak"???
Csajok,senki nem tud még mindig semmi okosat hozzászólni az előzőleg felvetett témámhoz, a támogatással kapcsolatban???????
Kellemes,szép napot!!!!Csuti,Neked meg sok-sok bátorságot és erőt,ez csak egy tipp,amit írtam,de én azért szóvá tenném...

bentley86
 
 


Köszi Bentley, örülök, hogy Te is úgy látod ahogy én. Akkor nem vagyok hülye, csak lúzer. :D
Egy ismerősöm, aki terhesen feküdt a Bajcsyban vagy egy hónapot, utólag mondta, hogy elfelejtett szólni, hogy van ez a hölgy. Kár! Jó lett volna, ha tudok róla.

Kép
Kép
csuti25
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: