Új privát üzeneted érkezett!

Én himzés közben többször szoktam kezet mosni. Nem szoktam a végén kimosni. De csináltam már párnát , törölközőre feliratot és ezeket értelemszerüen többször mostam már (gépben). Nekem nem eresztett , de én Puppetset használok.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Én achnort használok, és nem vettem még észre, hogy eresztené a színét...

Beababa!
Most mit hímzel a következő számnak? Nagyon érdekelnek a kulisszatitkok KépHogy zajlik ez a háttérmunka?

Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano
 
 


Szia Zsuzsimanó, Drusza!

Ha jól láttam már regisztráltad is magad a www.xszemes.hu -ra.;)
Ott sok mindent megtudhatsz az újságról is.
A 4. számban egy gyönyörű hagyományörző rovatba kerülő terítőt hímeztem, az 5. számba meg most hímzem egy szarvasos párnát. Az is szép. ;)
Ha akarsz, akkor Te is vállalhatsz hímzést az újságba, nem baj, hogy vidéki vagy, postán elküldik neked a munkát, Te meg visszaküldöd.
Háttérmunka:
A főszerkesztő kiosztja a munkákat, illetve megmutatja, hogy mik közül lehet választani, és aki akar hímezhet. Meg van a határidő mikorra kell késznek lenni, visszaküldjük a kész művet, a maradék fonalat. Lefotózzák, majd utána visszakapjuk a művet, az a miénk, azt csinálunk vele amit akarunk. Aztán kapunk még egy tiszteletpéldányt az újságból.Kép Röviden ennyi.Kép

Más:
Aki szeretne egy most induló csapatban dolgozni, kérem jelentkezzen nálam. Pénzért szeretnénk kamatoztatni a hímzés tudásunkat.
Egy-két konkrét megkeresés már volt, abba kell dolgozgatni most, de terveim szerint szeptembertől egy nagyobb projektbe is beleugranánk, és ahhoz keresek/sünk embereket.

beababa
 
 

 
 

Bocsánat aláírás lemaradt az előbb:

Zsuzsa
(megjegyzem sokáig ez jelent meg a hozzászólásom mellett, de mostanában, a Beababa-azonosítóm, nem tudom, miért)

beababa
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy létezik ilyen topic és szeretném megkérdezni, hogy szabad-e hozzátok csatlakozni?
Nálunk családi hímzés folyik Kép, anyukám horgolni tud gyönyörűen, a húgom és én keresztszemes "őrültek" vagyunk Kép. Én csak kisebb dolgokba fogok bele, mert a 3 gyerek mellett nem egyszerű hímezni, a húgom viszont nagyban csinálja Kép, most készült el VIII. Henrikkel és feleségeivel, nagyon szépen dolgozik.
johitimi
 
 


Én szívesen látlak!!!Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga!

KösziKép
johitimi
 
 


Sziasztok!Kép

Johitimi!
Én is örülök, hogy jöttél.Kép Én is nemrég csatlakoztam, a keresztszemezésben igencsak kezdő vagyok.Kép

Lányok
Megint lenne pár kérdésem csak, hogy ne unatkozzatok.Kép
Szóval azon gondolkodtam (keresztszemezgetés közben), hogy vajon egy ilyen kép mennyi ideig marad szép. Arra gondolok hogy egy idő után nem fakulnak-e ki a színek?

Az a két kép amit eddig csináltam nem szabványméret, ezért keretet sem kaptam hozzá. Úgy szeretném bekeretezni, hogy csak maga a kihímzett rész látszódjon. Kérdeztem az ötlettárban, hogy kb. mennyibe kerülnek a csináltatott képkeretek és az eladó azt mondta, hogy egy 13x18-as kép keretezése kb. 4000 ft lenne.Kép Ezért most házi képkeretgyártásba fogtunk, egyelőre szegélylécből próbálkozunk. Ha valakinek van esetleg valami ötlete szívesen fogadnám.Kép
Ági
agica76
 
 


Sziasztok!

Ági: én úgy szoktam csinálni a keretezést, hogy famentes rajzlapot rakok köré, amibe pontosan akkora rész van kivágva, amekkora a kép, és így rakom be a keretbe.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!Kép

Cory!
Akkor végülis olyan a képed, mintha paszpartu lenne körülötte?
Nekem még mindig az a vágyam, hogy csak a hímzés látszódjon, igaz akkor a keretnek kellene takarnia az anyag szélét. Ilyen keret biztos nincs forgalomban.
Hőre szilárduló gyurmával dolgozott már valaki? Abból nem lehetne megcsinálni a képkeretet?

Ági
agica76
 
 


Ági!

Házi keretezésben nem tudok segíteni, én képkeretezővel szoktam bekereteztetni a képeket, mindenhol elég drágán kereteznek Kép.

Színtartóssággal kapcsolatban: a legrégebbi képünk 8 éves, a kislányomnak csinálta a hugom, amikor megszületett, annak semmi baja, ugyanolyan szép, mint eredetileg. Vannak törölközőink, azok kb. 2 évesek, dmc fonallal vannak hímezve, én azokat rendesen gépben mosom és miután fehérek a törölközők, időnként fehérítős domestosszal is találkoztak Kép, még bírják a kiképzést Kép.
Gondolom ez függ attól is, hogy milyen fonalat használ az ember.

Timi
johitimi
 
 


Ági!

Tavaly a Brico Store-ban egy 23x23 cm-es képet 1300-ért kereteztek be. Üveggel, hátlappal, mindennel. Másnap mehettem érte. Lehet, hogy most már van egy hét várakozási idő is, legalábbis halottam ilyet, de érdemes próbálkozni. Már persze, ha eljutsz oda.

Cili
foltvarró_cili
 
 


Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy nem szebbek ezek a képek üveg nélkül? Vagy inkább beletetetitek az üveget is? Nem verődik vissza a fény, rontva a hatást?
Én is most készülök kereteztetni....

bera
berka
 
 


Sziasztok!Kép

Johitimi
Köszi az infót a színtartóssággal kapcsolatban, megnyugodtam.Kép

Cili
Épp nemrég jártunk a Brico-ban, de csak beugrottunk és se a képkeretes pultnál, sem a közelben nem volt eladó, így otthagytam őket.Kép Na majd legközelebb, ha arra járok.

Bera
Te hol kereteztetsz? Majd írd meg légyszíves mennyibe került, jó? Az üvegen én is gondolkodtam, de nélküle biztos hamar beporosodna a kép. Ezért én mindenképpen szeretnék bele üveget is.

Ági
agica76
 
 


Nekem üveg alatt van, és az a tapasztalatom, hogy egyáltalán nem zavaró, max. ha le akarod fotózni, akkor visszacsillan. De a falon jól mutat.

Még azt felejtettem el az előbb, hogy ha szerencséd van, az IKEÁ-ban is találhatsz keretet, ott nagyon sokféle van. Csak tudnod kell a méretet, és tudni a "trükköt".

A "trükk": rá kell feszíteni a kivasalt képet egy vékony kartonra, akár cellux-szal ráragasztani a hátoldalát, de nagyon jó erre pl. a festőszalag is. És ha ráfeszül, akkor már könnyű beletenni az üveg alá. Ja, és az üveget kívül-belül megtisztítom!!!

Cili
foltvarró_cili
 
 


Berka!

Most kereteztettünk egy képet, amibe olyan üveget rakott a képkeretező, ami nem veri vissza a fényt, igaz, így többe is került a keretezés.
johitimi
 
 


Köszi Timi, rá fogok kérdezni.
Esetleg elárulod így mennyibe került? - már csak viszonyításképpen, ha odáig jutok én is....

bera
berka
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek az első keresztszemesem végre a falra került.KépKépKép
Persze a keret nem tökéletes, mert van benne egy karton szegély, ami lekicsinyíti és azt volt ráírva, hogy 13x13-as. Nekem pont ekkora keret kellett volna, viszont a gyakorlatban csak 12x12-es, így egy kicsit eltakarja a kép szélét. Gondoltam, hogy nagyobbra vágom a lyukat, de annyira vastag a karton, hogy nem mertem, mert a végén szétfarigcsáltam volna. Mindegy a lényeg, hogy a falon van már.Kép
A keret viszont nagyon tetszik a másik képemnek is ilyet veszek. Persze a kartont ki szeretném cserélni másikra. Hol lehet valami szépet beszerezni?

Ági
agica76
 
 


És mikor látunk róla képet?Mármint , hogy milyen szépen mutat a falon? Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga
Feltettem a másik topicba.Kép

Ági
agica76
 
 


Nem tudjátok mikor jelenik meg a Keresztszemes magazin következő száma? Megrendeltem a 4. számtól, de nem tudom mikor szokott megjelenni.
berka
 
 


Berka!
A Keresztszemes Magazin minden hónap utolsó napjaiban kerül postázásra az előfizetőknek. Elvileg a múlt hét pénteken kezdték postázni, és azóta lehet, hogy már meg is kaptad a lapot. Lehet, hogy már én is megkaptam, de csak hétvégén fogja hozni a párom, mert én most nyaralok a gyerekekkel. Annyira izgat már, hogy most mi van az újságban, hogy csak na... Elvileg tudom, hogy án mit csináltam benne, és kb a többit is tudom, csak kiváncsi vagyok, hogy hogyan hozták össze a dolgokat.
Az újságárusoknál meg minden hónap első napjaiban lehet keresni.

Sziasztok! Zsuzsa

beababa
 
 


Sajna ma még nem volt az újságosnál.KépKépKép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Még én sem kaptam meg, de én is nagyon várom.
Hátha mire hazamegyek, mégiscsak a postaládában lesz. (Nekem ez lenne az első szám, a többit nem sikerült elcsípni, ezért is rendeltem meg.)
bera
berka
 
 


Berka!
Na, megkaptad????
Az első 3 példányt hátha megtudod szerezni a szerkesztőségtől. Szerintem megér egy misét irni egy levélkét a főszerkesztőnek. Nagyon aranyos fiatalasszony. Kép A www.xszemes.hu -n, MSMacska néven megtalálhatod Juditot, a főszerkesztőt.

Zsuzsa
Ui: Vannak akik már megkapták, igy biztos, hogy megjelent most már.

beababa
 
 


Nem, sajna nem kaptam meg. Ezek szerint már nem is fogom...Kép - mert gondolom egyszerre szokták kiküldeni.
berka
 
 


Beababa!
Köszi az infót, ha tetszeni fog - és egyszer megkapom ezt a 4. számotKép - akkor megpróbálom.
berka
 
 


Berka!
Attól is függ, hogy mikor fizetted be az előfizetést, mert 2-3 hét az átfutási idő, ha jól tudom.

Zsuzsa

beababa
 
 


Igen, erre én is gondoltam. 20.-án fizettem be, de gyakorlatilag másnap, ahogy kiküldték a csekket. Most hívtam őket, de egy automata azt mondja be, hogy augusztus 9-ig szabadságon vannak....Kép
berka
 
 


Berka!

Nagy méretű kép volt és így 1000.- forinttal többe került a keretezés (viszonyítás képpen 12 ezer helyett 13 ezer volt a keretezés, szóval tényleg jó nagy Kép ). Nyilván kis képnél olcsóbb, mert kevesebb üveg kell rá.
johitimi
 
 


Berka!
Akkor tényleg csak azt tudom javasolni, hogy az xszemesen keresd meg MSMacskát. Megjött már a nyaralásból, s beszokott nézni oda minden nap... De a 20-a az szerintem elég cikis, de biztos, szerintem legalábbis meg fogod kapni a 4. számot, csak egy kicsit később. Kép

beababa
 
 


Sziasztok Csajszik!
Bökögetet már köztetek Venus fonallal? A Podmaniczky kézimunka boltban ajánlotta az eladó a DMC helyett. Így 160Ft/db helyett 95Ft/db hagytam ott. Azt mondta , hogy ugyanolyan jó minőség. Kinézetre tényleg olyan.
Ja és mégegy olyan Aidát használok amin egy kocka 4×4 szálas. Erre hány szállal hímezzek szerintetek és a kontúrt mennyivel?
Eddig 3-4 szállal csináltam , de több helyen hallottam , hogy 2 is elég. Lehet , hogy Coryt holnap felhívom -nyaral-mert amit legutóbb mutatott az nagyon tetszett. De mindenki tapasztalatait szívesen fogadom!!!
Jóccakát!
Kanga
Itt a Podmaniczkyben végre megkaptam a Keresztszemes magazin 4. számát!!!!Berka ! Volt még pár 3.szám is!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Pici és egyszerű rózsa mintákat keresek, de eddig nem találtam. Állítólag egy régi Burdás keresztszemes újságban voltak, nincs meg vkinek?
De más rózsának is örülnék, köszi előre is.Kép
Timici
timici
 
 


Kanga!

A kezimunkabolt.hu webáruházban is árulnak venus fonalat 85 ft-ért és ha jól emlékszem 1500 forintos rendelés felett Budapesten ingyen házhoz is szállítják.
johitimi
 
 


Timi!
Igen láttam! Csakhát jobb személyesen látni a színeket , mert a konvertáló táblázat abszolút megbízhatatlan (totál más árnyalatok vannak benne) .Meghát ha rászánom magam , akkor abban a pillanatban el kell kezdenem , nem bírok várrni!Kép
De köszi!Kép
Ja és elkezdtem két szállal és nagyon jó!
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga!
Köszi, de azt ígérték, hogy pár napon belül megkapom a magazint.No meg egyébként is a világ Kép másik végén lakunk.

Timi!
Mekkora volt ez a kép, mert szörnyen soknak találom az összeget.
Nem tennél fel róla egy képet?

bera
berka
 
 


Berka!

Kerettel együtt a kép 55X65 cm. Nem én hímeztem, hanem a húgom. Majd lefényképezem neked az övét, most felrakom a katalógusban szereplő képét. Nagyon kalandos úton jutott el hozzá Angliából, nem is adja ki a kezéből Kép.
Kép
johitimi
 
 


Hát nem semmi a kép!
Biztos élőben mégszebb!
Mennyi idő volt a készítés?
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga,
én hímeztem már Vénusz fonallal, szerintem nagyon jó, és tényleg nem mindegy, hogy mennyit hagy ott érte az ember lánya.......Az aida egyébként 4*4 szálas kockákból áll, ami nem ennyi, hanem mondjuk csak kettő, az már Panama, ha meg már csak egyszálas, az meg hímzővászon.

Szila
szila
 
 


Szia Szila!
Már belevágtam a Vénusba és jó tapasztalataim vannak!Kép
Két szállal csinálom és szépen mutat , csak egy csiga is gyorsabban halad! Nembaj egy hét és kezdődik az ovi és csak egy csemete parancsait kell lesnem!Kép
Bár addigra készenkéne lennie 2 fotóalbumnak és egy faliórának. Persze , hogy én még csak az első albumnál tartok!Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Sziasztok!

Sikerült lefényképeznem a húgom képét, sajnos ennél jobb képet nem tudtam csinálni. Az ablakból jövő fényt és a lámpát visszaveri az üveg, de a vakut ez sem bírja Kép.

Kanga!
Fél évig hímezte, munka után volt csak ideje hímezgetni.

Mindenesetre Henrik biztos forgott a sírjában, mert folyamatosan szídta a húgom, hogy minek kellett ennyi nőt elvennie feleségül Kép.

Kép
johitimi
 
 


Timi!Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Timi!
Nagyon szép a kép! Kép Meg a megjegyzés is nagyon tetszik, hogy Henriknek minek volt ennyi felesége.
ha lenne egy kis időm lehet, hogy neki állnék, próbálkoznék vele, de most remény sincs rá, hogy lesz erre időm. Mást hímzek épp reggeltől estig, estétől reggelig. Kép A Keresztszemes Magazinba hímzek, és ég a képemről a bőr, mert már rég határidő után vagyunk, és én még fogalmam sincs, mikor leszek vele kész.

Zsuzsa

beababa
 
 


Zsuzsa!

A kép szerintem is nagyon szép, de én hozzá se kezdtem volna Kép, megmaradok az egyszerűbb projekteknél Kép.
Adtam a húgomnak újabb feladatot, a butus megkérdezte anyukámat és engem, hogy mit szeretnénk karácsonyra, kiválasztottunk két újabb nem egyszerű képet, szerintem karácsonyig ellesz vele Kép
Mivel vagy elmaradva, mit hímzel a magazinnak?
johitimi
 
 


Egy Halászbástyás képet, és egy Magyarország térképet hímezk... Még nem látom a végét. Kép De nagyon-nagyon sietek vele. Amikro elkezdtem a Halászbástyát, néztem, hogy na ebből mi fog kijönni... most már túl vagyok a felén, és nagyon tetszik. Kép

Nem felejtettem el a hugodat, lehet, hogy lesz valami, csak anyagot kéne vennem. He-he. Jövő héten be kell hogy szabaduljak az anyag nagykerbe. Remélem összejön.

Zsuzsa

beababa
 
 


Na látom, a nagy kapkodás, megint meghozta az eredményét. Kép Írni sem tudok. Kép
Ja, és a 2. bekezdés Timinek szólt.

Zsu

beababa
 
 


Zsuzsa!

Bizti szép lesz, amit hímzel, majd megnézem a magazinban Kép
johitimi
 
 


Lányok!
Hétfőn szept. 6-án jelenik meg a következő Keresztszemes Magazin, akkortól lehet keresni az újságosoknál. Kép
Johitimi!
Kész van a Halászbástya, szerintem gyönyörű lett. Majd egyszer felteszem a topikba, de most még nem...

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa
 
 


Sziasztok!
Valaki hímezte már a Nefertiti fejet?
Én mos szeretném elkezdeni, visznt készletben iszonyat ára van (13e Ft). így letöltöttem a kínai oldalról a leszámolható rajzot és már megvan a fonal is. hímzővászonra kell hímezni, viszont a készletben festett, foltos hatású, vöröses sárgásbarna hímzővászon van. uolyan színűt készen nem találtam.
azzal próbálkozom most, hogy vöröshagyma héjából főztem levet és egy kis darab anyagot befestettem. az anyagot összetekertem, mint a batikot. jó sokáig ázott a löttyben, kimostam és ma reggelre meg is száradt. szinte uolyan színű, mint a készletben.
csinált már valamelyikőtök hasonlót? általában nem szoktam kimosni a munkáimat, mert nem dolgozom piszkosan.

láttam egyszer vhol képen négyszögletes (A4-es méretű vagy nagyobb) hímzőkeretet. Meg tudnátok mondani mi a neve és hol lehet kapni? kerek Anchor hímzőkeretem van, de az most kicsi lenne a képhez.
Érdekelne az anyagos nagyker is, valaki említette itt a topicon.

köszi
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Olyan jó lenne , ha itt is lenne egy kis mozgás!
Gumicukor!
Sajna nem tudok segíteni.De biztos szép lesz ha elkészülsz!!!FEltétlenül tegyél fel képet!!!!
Nem tudom melyik anyagnagykerre gondolsz , de írok két üzletet is ahol "minden" kapható. Fővárosi vagy?
Egy kisebb üzlet : Twins 79 Bt.
VI.Ker.Podmaniczky u.1-3.
Tel.: 312-41-36
És egy nagy bolt : Foltvarázs
1095 Soroksári út 54,
Tel.: 219-59-23
Jó munkát!
Lányok!
Konyhai faliórát szeretnék csinálni. Van valakinek komplett képe kóddal és leírással együtt?
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?