Új privát üzeneted érkezett!

MIlla
az volt a jó ebben a lépcsőzős tortúrában, hogy tudod nagyon odafigyelnek rád. És ez jó. Biztos csak még álmos volt a kicsikéd.
Az enyém általában akkor sértődik meg ha korareggel pucérpocakra ráteszik a tappancsokat:-) - persze ez nekünk jó ,mert nem kell noszogatni legalább. De ott a nőci annyira azért nem figyeli mi a helyzet. Mondjuk nem is orvos.
Tök jó hogy ilyen jófej barátaitok vannak! Nagyon kedves tőle hogy vigyázott rád!
A fogdoki miatt nem irigyellek , nekem is van restanciám és csak reménykedek hogy minden kibír még pár napot a számban:-)
De a fogorvosi székeket - nálunk legalábbis - nem szokták teljes vízszintesbe dönteni, nem?
Vendég

Olga!
Köszi! Már megnyugodtam egy kicsit. Lehet hogy az idő is benne volt ebbe az apjaf...a hangulatban. De ténylegesen jobb a helyzet. :D És köszin Tulip a kérdésedet Neked is!
Zizu imádnivaló ezen a képen!!! Nagyon cuki! Hihetetlen hogy így el lehet aludni! :D :D :D

Gio!
Aranyos vagy! Normál esetben engem is felháborítana, csak ez nagyon összetett nálunk. A dokink elég közeli barátunk is. Pontosabban a páromé, és így az enyém is. Egyáltalán nem ilyen, nagyon rendes doki. Csak most olyan helyzet állt elő, hogy a családjában nagyon súlyos gondok vannak. Szegény lelkileg teljesen gatya! Épp 10kg-ot fogyott pár hét alatt. Szóval gáz. És tényleg nagyon sajnálom ezért őt, mert nem érdemli ezt meg. Szóval kissé zilált mostanság. Én meg rosszul fogadom attól függetlenül ezeket a dolgokat így nagy pocakkal. Tudom hogy nem akarna rosszat, és mondta is ugye hogy ne, mert nem akar császárba kergetni. Szóval nem akarom bántani, nincs is okom rá. Meg én is átrágtam már a dolgot, és ha nincs ott épp, hát nincs ott. Ez van. A szülésznő ott lesz. De jól esik amit írtál.
Vendég

Melinda! Zéti 3180 g-mal született, 2980 g-mal hoztuk haza. A születési súlyát múlt héten szerdán, 9 naposan nyerte vissza. Ma már 3490 g-mot mértünk. Meg is lepődtem, megmértem újra, de annyi. Úgyhogy szépen növöget. Elemet cseréltetek, lehet az a baj? Illetve nekem is volt olyan, hogy ha nem középre tettem, nem pontos súlyt mutatott. Szerintem addig ne aggódjatok, míg a heti súlygyarapodást nem látjátok.

Olga, nagyon édes Zizu!

Mustyi gratulálok Csabikához!

Csajok, úgy döntöttem, holnap elmegyek a nődokihoz. Ma újra úgy fáj a gátam, hogy alig bírok ülni. Szerintem a hólyagféleség lett ennyire érzékeny. mivel a pisilés is kellemetlen még mindig, nem várok a 6 hétig, nézzen meg, és remélem megnyugtat, mert nagyon idegesít a dolog.

Tulip! A tegnapi tanácsom után ma észrevettük, hogy 2 hónappal a festés után mi is penészesedünk pont a pelenkázó mögött. Lemosás, szárítás, holnap átrendezzük a szobát. Nagyon kiakadtunk mi is, mert a játszószőnyeg amit vettünk tiszta víz volt a párától, és egy figura még penészes is volt. :cry: Pont a gyereksarok penészes, lehet, hogy emiatt szörcsög a kis orra. :cry:
Vendég

Olga,

Zita tündér aranyos!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
apkata

JA! Gio!
Ebből a diagnózisból épp annyit értek mint Te szerintem. Azt füzte még hozzá, hogy nagyon szép szülésre van kilátás. Merthogy a méhszáj szépen fejtődik ki. Nem tudom ez számszakilag mit jelent, csak akkor a sokktól nem igazán voltam képben, hogy erre rákérdezzek. De megnyugtatónak tűnik ezek alapján.

A ctgm először nagyon hullámos volt, aztán normál lett. Anna keveset mocorgott, még ébresztgetni is kellett. :D
Vendég

kicsit visszaolvastam,

Mustyinak gratulálok!!!!

nekem egyszer sem volt kenetvétel (sotén "szültem")

Kép
apkata

Nna megint korábban járt a szám, azaz a kezem, mielőtt még tudtam volna a hátteret. Bocsi Najda! Így érthetőbb sokminden és biztos mindent elkövet hogy tényleg szép szülésed legyen!!
Jó lenne ha az én méhszájam is szépen fejtődne akkor. Ma mikor 60ra ment a ctg mondta ott egy doki hogy lehet rejtett módon már nyílik a méhszáj egy ideje. Erről eddig csak olvastam, de tetszene ha titkosan kinyílna eléggé mire odakerülök :-)

O'hara
gratulálok hogy ilyen szépen gyarapodik a kisfiatok! És jól teszed hogy elmész dokihoz,hisz minek szenvedjen az ember ha nem muszáj.
Vendég

Jaj Ohara sajnálom!Valószínű vízes alapú volt a festék....legalábbis mi amikor beköltöztünk ide ,akkor olyannal festettük le...szerintem ez is rásegített rendesen!!!!Nem tudott levegőzni a fal....mi ezért is csiszoltuk le a nyáron a festéket...vakolatot a falról,hogy szellőzni tudjon!
Vendég

Gio! Semmi gond! Honnan tudtad volna?? :D

Ez a penészesedés durva lehet! Nagyon sajnálom!!!!
Vendég

Ohara amúgy lehet venni páraelszívót már 13ezerért....nekünk most egy olyan van a fürdőben....oda kevés ,de a szobába szerintem elég!Csak ne teregess oda ruhákat...semmit ami vízes ne tárolj ott!Még szobanövényt sem!!!!Mert az is párásít! :(
Vendég

Kata, valahogy éreztem, hogy a SOTÉ-n nem csinálnak :? Csak nem értem, hogy akkor a strepto-t hogyan tudják kiszűrni :? Fura, bár azért megbízok egy egyetemi klinika rutinjában. Mondjuk hiányolom a ctg-ről a méhtevékenység mérést is. Olyan jó lenne tudni, van-e valami!

Ja, és ne írd idézőjelbe, hogy szültél!!!! Én is azért nem szeretnék császárt, mert azt most nem érezném szülésnek. Ahogy a saját "születésélményemben" is benne van, hogy nem én csináltam, hanem megtörtént. De muszáj ezt valahogy pozitívba átfordítani, különben rossz hatással lesz következő terhességnél, illetve már most a magadról alkotott képnél. Én valahol a saját születésemet is szeretném kompenzálni egy természetes szüléssel, de fel kell készülnöm arra, hogy mi van, ha nem úgy sikerül. Számomra nagyon szomorú, hogy ennyi császármetszés volt már most itt is :( Viszont jel, hogy velem is megtörténhet :( Bár azt hiszem ezzel inkább mégis csak utólag foglalkoznék, ha megtörténik. De akkor muszáj lenne nekem is dolgozni rajta!

briell

Köszi Tulip a tippeket! Az a durva, hogy a levegő meg totál száraz, egyik nap a szobában teregettem ezért. Még jó, hogy csak egyszer. Mindenesetre nem értem hogy lehet penészes, ha a levegő olyan száraz, hogy a férjemmel arra szoktunk kelni, hogy kapar a torkunk a szárazságtól.
Vendég

Én is örülök Gio a gyarapodásnak. Tegnap mondjuk durva napunk volt, egész nap a mellemen lógott, kétszer aludt fél órát majd kétszer egyet. De hát meg is lett az eredménye a mai mérlegelésnél! :D
Vendég

Szerintem ha a babáinkra koncetrálunk és arra - ami szerintem majd úgyis hatalmába kerít ha ottleszünk-, hogy a lényeg hogy minden rendben legyen vele és egészséges legyen, akkor el kell törpülnie emellett annak hogyha császárral jön a világra. Gondoljatok bele lányok, hogy milyen fantasztikus hogy már van ez a lehetőség és bármi van, a babákat meg lehet menteni a műtéttel. Ez a modern kor csodája is mondhatni - annak ellenére hogy már réges-régen is csináltak ilyet. Szóval inkább áldás ez mintsem átok és olyan amiért szégyenkezni kellene. 9 hónapig együtt vagyunk, óvjuk, tápláljuk, hordozzuk, sokmindent "elviselünk", rosszullétek, ilyen-olyan tünetek. Az hogy a végén nem úgy érkezik ahogy elképzeltük az szerintem egy Anya értékéből semmit nem vesz el. Hogy is vehetne?
Én legalábbis így készülök és nagyon hálás leszek azért ha épen egészségben a kezemben lesz a kislányunk. MIndegy hogy jön ki 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.10 18:08-kor.
Vendég

O'hara,
és a cicid hogy bírj a gyűrődést? érdemes beszerezni a mellbimbóvédőt szerinted?
Vendég

Nálunk tavaly volt penész egy jópár napos fűtés nélküli időszakban. Mi vettünk ceresit párastopot, gyakran szellőztetünk, és nagyon figyeljük nehogy megint kijöjjön. Most vettünk páratartalom mérős hőmérőt. Az nekünk általában 60% körül van. Az a még elmegy kategória. Szerencsére a gyerekszoba van a legjobb helyen ilyen szempontból. Anno azért is választottuk azt a gyerekszobának. Meg ott a festék alá kentünk penészgátlót. Kíváncsi vagyok, ha bejön a a nagy hideg, megússzuk-e. :?

briell

Gio: ez abban a pillanatban igaz, hogy mindegy, hogy hogyan, csak legyen már vége, és ne legyen baj. De azért nagyon nem mindegy, hogy milyen szülés és születés élménye lesz az embernek. Sokszor komoly feldolgozásra lehet szükség. Főleg, ha valami olyan történik, amire előre nem volt felkészülve.

briell

Olga, jaj de nagyon édes a kis Zizud! :D Milyen szép kislány!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát nem tudom Briell...Számomra ez most is igaz. Főleg hallva-olvasva egy-két születéstörténetet.

De azzal nem vitatkozom, hogy meghatározó lehet az ember életében saját születésélménye is, de ez már mélylélektan, ehhez mindannyiunknál jobban értesz. Ebben nincs tapasztalatom.

Hiszem, hogy minden okkal történik, tehát nem tudok negatívan állni sem a császárhoz, sem az Edához.
Vendég

Igen, egy idő után én is fel tudtam fogni a vetéléseimet is úgy, hogy okkal történtek, de azért nem volt egyszerű...

Nem bírok ülni, úgy bedagadnak a lábaim... :( :? Viszont holnap férjem szabin lesz, és egész nap engem fog furikázni :lol: Bárcsak hamar végeznénk, és lenne erőm kinézni egy icipicit a Vörösmarty térre! Este a tömegbe már nem merészkednék be, de jó lenne látni.

briell

Ó én is oda vágyom!! :-)
Bár lehet hétvégével túl nagy a tömeg, de mégis. Biztos tök jó lesz!!
Vendég

Mustyinak nagy-nagy gratula Csabihoz!!!!

Olga, édes a kis Zizu!

Áron ma 10 napos és csak súrolja a születési súlyát. Sajna, épp csak annyi tejem van amennyi elég neki, remélem, gyarapodik majd, ha az igénye nő. Kicsit aggódok, mert a drnő már tápozni akarja, én még húzom.
Egyszerre csak 40-eket szopik, pedig 60-at kéne, de szegénynek nagyon nehéz a bimbóvédővel, pedig annyira küzd, a szivem megszakad érte. De próbálok nem aggódni, nehogy az is baj legyen. És hasfájós is, sok levegőt nyel.
De ezen kívül minden oké, mi is megyünkmajd uh-ra, de csak januárban.

Remélem nektek könnyebb meccs lesz a szopi!!!!
Vendég

sziasztok!

Nincs nagyon energiám visszaolvasni :oops:

Nálunk a ctg teljesen sima volt. Este doki megnázett, jól felnyulkált, és már én mondtam neki, hogy elég lesz... Nagyon utálom már. Jövőhéten csötürtükün kell újra mennem.... Most 2111 a méhszáj, frjr kicsit lentebb jött. Utána kiborultam apára (nem ért haza időben, ezért késtünk a dokitól, ami miatt két órát kellett várnunk, mert nem vett előre az aszisztens, és érkezési sorrend van behívásnál, nem a megadott időponti. UTÁLOM!!!!!!!!! Persze a végén a szokásos 10000 Ft kellett neki, pedig 5 percig sem voltam bent). Sírógörcsöt kaptam az autóban hazafelé... Nagyon gáz vagyok. Elegem van mindenből! Szombaton jön a csempéző. Lenne már jövőhét vége.... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

No de mit panaszkodom. Mindenki ilyen állapotban van. Bocsi :oops: :oops: :oops:

Kép
kicsi80

Kicsi
joggal vagy kiborulva. És mindenki aki várakozott finisben lévő kismami volt? Mert én azt tapasztaltam hogy nagypocival már a magánrendelésen is előre szokás venni az ember lányát. Főleg ennyi pénzért. én 8500 Ft-ot fizettem alkalmanként és hát nekem sem tartott sosem 10 percnél tovább..Most így az utsó héten legalább már nem kell menni.
Kitartást, ezek szerint már nyiladozol, mindjárt itt az idő!!
És panaszkodj, ezért vagyunk így együtt hogy legyen kinek elmondani, elsírni.
Vendég

Sziasztok!
Ma nekünk sem volt jó napunk, egyre jobban hisztis vagyok a nemalvás miatt... csak felületesen olvastam vissza...
Egész nap a gép előtt ültem, de legalább befejeztem az ismerősnek ígért honlaptervezést, meg egy csomó mindent kellett "marketingelni" a pub-hoz (söröző, plusz jövő héttől lesz nálunk ebéd is...)

Mustyi: gratulálunk Csabihoz :)

Sprite: Zizu nagyon aranyos :)

Briell, Kata: pont tegnap kérdeztem rá a dokimnál erre a kenetvételes vizsgálatra és mondta, hogy nem része a terhesgondozási protokollnak a sote-n. Szóval a streptot sem nézik. sehogy. Nézessem meg magánban??? vagy??? azért lehet belőle baj, ha pozitív....
Vendég

Lányok, esemény! Éjféltől 1-ig 5-8 perces fájások, aztán visszaaludtam, 4-kor pukkanás az ágyban, fürdőben magzatvíz elfolyás, 5 perces fájások, indulunk a kórházba. Felhívtam a szülésznőt aki közölte, hogy ha apa nincs beoltva, nem jöhet be a szülésre!!!! :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: 2 napja jött ez ki! Teljesen kiborultam...erről eddig nem volt szó! Apa is maga alatt van. :cry: Majd írok.
csillag25

CSILLAG!
Hajrá-hajrá!!!

Hírek: Najda (Kriszti) írt éjjel fél 2-kor,hogy szülőszobán van.Majd jelentkezik!!!

Dupla babaeső ma!!!Juhé.....
Vendég

Folytatom is:

Najda írt: Anna Lili 11-én 4óra 30perckor megérkezett.3110g és 48cm.Kriszti és ANna is jól vannak!!!!
Vendég

OLGA! Köszi a híreket, ezek szerint Te minden hajnali babás sms-t megnyertél magadnak :wink:

Gratulálok Krisztiéknek, Csillagnak szorítok!

Ennyi örömhír után már azt is elfelejtettem, hogy hajnalban 1 órát műsorozott a fiunk hasfájás miatt.

Üdv. Gabi
Vendég

Briell, Gio', köszi a biztató szavakat! :)

Csillag, hajrá, Krisztinek pedig nagy-nagy gratula!!! :lol:

Gabi,nekünk Réka - aki a képeken egy békés kis angyalka - minden áldott éjjel 4-6 órát "műsorozik", azaz ordít egyfolytában. Nappal egy hangja sincs. Elég kimerítő, már minden létező szakirodalmat elolvastam a tárgyban - konklúzió, hogy "van ilyen". :roll:

Kép
apkata

Krisztinek nagyon -nagy gratula!!!! :D

Mégis összejött az utazás előtti szülés :wink: És ahogy nézem, jó gyors volt, és milyen minike a leányzó :D

Csillag: drukk!!!!! :wink: :)

briell

Sziasztok

Krisztinek üzenem, ha beszéltek vele, hogy nagyon gratulálok és Isten áldása legyen rajtuk, sok tejcsit is kívánok neki, és problémamentes napokat a kórházban és majd otthon is.

Csillagnak szorítok, és imádkozom, hogy rendben legyen minden.

manocskak

Jó reggelt!

Micsoda hírek! :D

Jaj de jó!Gratulálok Krisztinek!És sok tejcit a kis Annának!

Csillag neked pedig szorítunk!!!!!!
Vendég

Kata akkor én csak csendben maradok... mi általában alszunk éjszaka :) igaz, hogy szinte mindig szopizáskor mindketten elalszunk, így nem mindig kerül vissza a kiságyba a nagylegény.
Napközben inkább fent van, jóval kevesebbet alszik, de inkább ez, így legalább éjszaka tudunk pihenni.

Bízom benne, hogy hamarosan nálatok is megváltozik minden, előbb-utóbb be kell következnie, hogy ne cserélje fel a nappalokat az éjszakával. Addig is kitartás, állítólag ezeket az éjszakázásokat is olyan hamar elfelejti az ember, mint a szüléssel járó fájdalmakat, valamint a gyermekágyas kellemetlenségeket.

Egyébként röhejes, hogy tiszta tortúra egy gyors tusolás is, mire mindent leápolok, becsomagolok, felöltözöm, addigra el is fáradok :?
Eltelt 2 hét, de még tükröt nem mertem kézbe venni, hogy alvázilag hogyan nézek ki, csak belegondoltam, hogy nemtom 4 hét múlva lesz-e kedvem bármihez apával :? nagy pocakkal is remekül működött minden, de nemtom, csöpögő mellekkel mennyire működhet...

Na, miután jól elkalandoztam gondolatilag, kellemes, nyűglődésmentes napot mindenkinek, várom Csillagról a híreket!

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi....hát igen...csöpögő mellek szex közben....ismerem! :roll: Nem a legkellemesebb!
Vendég

Tegnap mondták hiradóban,hogy különböző fórumokon egymást ijesztegetik a kismamák a H1N1 oltással,és arra buzdítják őket,hogy ne oltassanak!
Erre párom megszólal: "Mindjárt benne lesz a híradóban,hogy egy bizonyos Tulipános nevű kismama is ezt teszi"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Aztaaa!!! Micsoda hírek!!!
A két leányzó már amúgyis nagyon akart szülni és úgy tűnik bejött 8)

Krisztikém
HATALMAS GRATULA!!! Ahogy számolom ez tényleg gyors, ezáltal szép szülés lehetett!!!

Csillag
remélem már túlvagy mindenen és csöppöd ott szuszog rajtad!! NAgyon várom a híreket.

Én eddig hiányoltam az ilyen-olyan fájásokat, hát nálam is beindult éjjel..Azért jó lenne ha ma még nem szülnék, mert a férjem déltől estig nincs :-( Lehet tényleg minden agyban dől el? Bár sztem Najdának a dolki azért rásegített a tegnapi vizsgálattal mégiscsak, nem beszélve a pszichés leterhelésről hogy szabira megy.
Vendég

Manocskak nagyon éééédes Joakim!!!!
Vendég

MAnocskak
hát igazán gyönyörű baba!!! Micsoda szájszerkezet kérem!
Vendég

Krisztinek hatalmas gratula Annához!!! Sok boldogságot!!!!!!!!!!!

[b]Manocskák!
Joakim nagyon édes hajasbaba!!!!!!!!! Mégegyszer gratulálok!!! :) :)

Ohara! Megnézem az elemet a mérlegben. Köszi a tanácsokat!

Judyka! Én is bimbóvédővel szoptatok. Noel ma 8 napos és 150-nel kevesebb születési súlyánál. Én is aggódom elég-e neki a tej. Az eljén tök szépen szopizott 50-60-akat. Most meg alig 30-40. Ma elkezdtem laktoherb teát inni, hátha segít. Én is megpróbálok nem aggódni, de rossze ez a bizonytalanság[/b]
Vendég

Fmelinda a homeos tejserkentő bogyók is nagggyon jók!!!!!!Most hirtelen nem tom mi a neve,csak azt hogy nekem használt!
Vendég

Tulip! Szerinted ehetem a tea mellett azt is? Mert akkor ma veszek. Köszi
Vendég

Szerintem érdemes lenne utánaolvasni hogy szedhető-e a bogyó és a tea együtt vagy beszélni egy homeopatás dokival. Fórumokon megoszlanak a vélemények, épp tegnap olvasgattam, hogy többen nem javasolják együtt.
Lehet Sprite tudja.

Jaj . mikor ír már Csillag?

Épp Krisztivel írtuk múltkor hogy be kéne még festetni a hajunkat szülés előtt, hogy a gyerek nehogy azt higyje hogy a nagyanyjuk vagyunk, de ezek szerint neki sem volt ideje rá 8)
Vendég

Hááát ezt sajna én sem tudom Melinda!Kérdezz rá a gyógyszertárban...!?
Én azt hiszem nem ittam mellette teát!

Gioia...én is nagyanyó vagyok már....most hétvégén akarom befesteni a hajam!
Vendég

Nem tudom mennyire sikerült Krisztinek az utazás előtt,ugyanis mikor éjszaka írt,akkor épp kivolt kapcsolva a szülésznője és a dokija telefonja is,ráadásul a párja sem mehetett be.Nem tudom,hogy aztán elértek-e valakit,vagy az ügyeleteseknél szült.

Homeó: Nem tudok biztosat mondani,de szerintem nem jó ötlet túl sok dolgot össze szedni/inni.Inkább csak egy fajtát.
Én is,hogy elkezdtem szedni 3 napja a Caulophyllumut,abba is hagytam a málnalevélteát.Mindenkettő a méhszájra hat és azt meg nem akarnám,hogy több kárt okozzon a kettő együtt mint hasznot.

GIO!
Gyorsan azzal ahajfestéssel,ahogy a vonalzódat nézem hamarosan te vagy a soros.

Ja és tegnap felhívta férjem a szülésznőnket hogy mi a helyzet ezzel a látogatási tilalommal.Megnyugtatott!MOst részleges látogatási tilalom van,ami azt jelenti,hogy szülésre bejöhet apa,látogatni is,de rajta kívül senki.Több látogatót csak egy másik szinten lehet fogadni,de baba közelébe nem mehet senki apa és anya kivételével.Viszont ez annyiban módosulhat,hogy ha teljes tilalom lesz,akkor apa sem jöhet látogatni,viszont SZERENCSÉRE szülni akkor is bejöhet.

Én is kíváncsi vagyok mi van már Csillaggal?Kinek üzen majd?
Vendég

Kata (labkat) írt:
Megint vannak fájásaim, de nem akarják hogy szüljek, úgyhogy kapok magnézium infúziót. Babák jól vannak. Lemon a szomszéd szobában vár a csaszira.

Sprite
Te hogy állsz a fájásokkal?
Vendég

GIO!
Elvagyunk.Vagyogatnak,de össze-vissza.Szerintem ez a homeós bogyó dolgoztatja a méhem igen intenzíven.De nem hiszem,hogy a napokban kibújna Hubus.Pedig nagyon hálás lennék érte.MOndjuk ha ma :D

Tényleg TULIPÁNOS!
Megyünk ma szülni? :D
Vendég

Sprite: :lol: Hát persze!!! :lol:
Igaz most nagyban mosok!És szárítok...de este ráérek! :lol: :lol: :lol:
Poén lenne ha tényleg mindketten ma szülnénk meg! :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?