Új privát üzeneted érkezett!

Edit: ez a "hasitasi" nagyon jó volt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dél körül megjöttünk a védőnénitől. A kis drága elfelejetett szólni, hogy táppénzre megy és nem lesz többet. Csak néztek rám nagy szemekkel, hogy őt keresem (1 hónapja beszéltük meg). De megtudtam, hogy ki lesz az új védőnőm és akivel most beszéltem, tök rendes volt.
Megallgattuk Babóca kicsi szivét. Szabi úgy vigyorgott mint a tejbe-tök :D
Hazafelé pedig sétáltam egy jót, olyan szép napsütéses idő van! :)
Próbáltam karácsonyi ajándékokat is venni, de nem jutottam semmire.

Hízás: eddig 5,5 kg-nál járok, ami szerintem nem rossz, viszont rémes, hogy milyen kelttészta-képem lett :(

EDA: én most úgy gondolom, hogy szeretnék majd kérni, de előtte beszélgetni akarok az anesztes ismerősömmel. (ha kell, úgyis ő adná be)

A fórumokat gondolom azért nem szeretik, mert könnyen terjed a hülyeség és a kismamák egymást paráztatják be.
zuzmooo

zsizell: Így már értem miért nem szeretik, csak azt nem, hogy miért mond valaki ilyet. Én nem hiszem hogy valaha is beszéltem volna hülyeségeket és igazából úgy tud segíteni az ember a többi fórumtársnak, ha őszinte. Az meg hogy ki hogy érez valamelyik doki iránt, az az ő dolga, nem vagyunk egyformák. Biztosan vannak olyan dokik, akik olvasgatják az írásainkat és ők másképp ítélnek meg mondjuk egy szülést, mint az aki átélte. Hát ez van.

beneildi: A mi dokink mennyire híve ennek a gátvédelemnek? Bár ugye az először szülő anyukáknál sajnos tudjuk a gátmetszési arányt, de mennyire vevő az ilyenre? Mondjuk én előkészíteni biztosan nem tudok, mert nem akarok oda semmi bacit vinni a kezemről. Így meg szerintem nehezebb.

lara: Nem tudom hogy hány ujjnyinál adják be, de én most a legjobb tudomásom szerint 1 ujjnyira vagyok nyitva. Remélem hétfőn sem mond mást a doki. Eléggé félek a hétfői vizsgálattól, hogy nem küld-e rögtön szülni. A bmc-s topicba olyan lányok írogatnak, akik a budai meddőségi központba járnak/tak. Mint mondjuk én és kakti. Ott sajnos elég sokféle ok van, ami a meddőségünket okozza és ezért lehetnek félreértések. Azt hiszem valami ilyesmire gondolt kakti is.
vicky79
Budapest III. kerület

kakti: Látom azóta már válaszoltál te is. Bocsi.
vicky79
Budapest III. kerület

nekem is anesztes is és szülész-nőgyógyász :)

elkezdtem feltölteni gmailre a zene ovi-téli ünnepet. Nagyon jó biztos a ti babócáitoknak is tetszeni fog. Ovisok énekelnek és sok nagyon aranyos dalocska van
stephie

Edit! Te már nemsokára mész haza. Én meg még maradok :cry:

EDA: Én úgy gondoltam, hogy meghagyom magamnak a lehetőséget és úgy beszélem meg a dokival meg az anesztessel, hogy kérek, de ha bírom akkor nem fogok kérni. Majd meglátjuk. Én is attól félek, hogy ha azt beadják akkor feküdni kell én meg szeretnék sétálni meg állva vajúdni. Állítólag gyorsabb úgy, mert ugye a babócára hat még a gravitáció is :roll: Na majd meglássuk :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok,

hát a mai napom az első itthon... ezért ünnepeltem, és délben keltem ki az ágyból.... :) megebédeltem, elsétáltam a patikába és tök nagy szerencsém volt, mert a Maltofer FOL mindenhol hiánycikk, és pont benne volt abban a szálltmányban, amit akkor hoztak, így gyorsan meg is kaptam... tök rendi volt a csajszi a patikában, ajánlott egy csomó dolgot, hogy mit hogyan, és mi mikor lesz akcióban náluk... szóval szép ez a nap no nem hiába... :)

EDA... én is úgy hallottam, hogy csak bizonyos tágulási szakaszban adható... de majd megkérdezem.

majd még jövök...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Fent van az fw-n a Kriston féle Intim Torna.
zuzmooo

zuzmooo: nincs ennek a zene feltöltésnek valami egyszerűbb módja, mert egyszerre csak 2-3 file-t tudok feltölteni

apropó, ha valakit érdekel, akkor feltölthetem gmailre a rubint réka:légy bombajó kismama tornát
stephie

én kész vagyok a rubint rékától :shock:
se hanggal, se hang nélkül nem vagyok képes elviselni 8)
akkor inkább maradjak mangalica, mintsem hogy az ő instrukcióira fogyjak le és nézzem ahogy meresztgeti a szemeit
jajjj de ezzel nem akarok senkit megbántani,akinek segít vagy szereti, csak a privát véleményem!!!!!!!!!!!! :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

Anita: becsomagolhatsz néhány file-t zip-be vagy rar-ba, és akkor nem olyan aprólékos a feltöltés. De az a baj, hogy a gmail levelekben korlátozott a méret. Ezért töltöttem én is a hangoskönyveket és a tornát is a fw-re. Nagyon könnyű használni, ha van Total Commander a gépen.
zuzmooo

Edit, :D :D

Kattkat, :D :D :D :D Velemenyem ugyanez.

Na megyek pogacsat sutni a zoldseglevesem melle.

Kép

Kép
editmk

Vicky, én gátvédelem párti szülésznővel szültem...
Doki tudta, hogy szeretnénk megpróbálni, bár Lillus Bpd-je nem abba az irányba mutatott, meg az első szülés, hogy sikerül is...
Azt beszéltük meg, hogy a szülésznő csinálja, ha kell a doki vág. Vágott, ezt ott és akkor nem is érzed.
Én másodikra is így megyek neki, lesz olaj, próbáljuk, dokié a végső szó, én tényleg megbízom benne. Most ugye kétesélyes, hogy milyen szülésznőt fogunk ki.
Igazából, én sok gátvédelmes szülést tudok, de mind repedt is, így a varrást nem igen ismerek aki 100% megúszta...
Kibírható, ott és utána is. Felszívó varratok voltak már akkor is, ki nem kellett kiszedni semmit.
Nekem csak egyet felejtett el mindenki mondani, hogy a szülés után nem is annyira a fájdalom miatt, hanem már a türelmetlenségem miatt nem fogom bírni a varrást... most már úgy készülök, hogy még ez is idő, csak akkor már annyira nem akar az ember a lába között semmit-senkit látni :oops: szóval jó ha fél órát erre is betudtok előre fejben :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nem is hallottam még olyat, hogy egy nődoki anesztes orvos is. Ez nagyon szimpatikus párosítás! Így van a legnagyobb biztonságban az EDA-t kérő anyuka.

Zuzmoo, milyen ügyes vagy az 5,5 kg-mal!

Kakti, Vicky, azért milyen cselesek a dokik, hogy felmentek a fórumra, ráadásul ott ezek szerint simán beazonosíthatóak voltak a kismamák..
lara

Lara: pedig az enyém az :) nem véletlenül érzem magam biztonságban a kezei között :)

Nekem Réka semleges.

Zuzmooo: nem tudom mi az fw-s cím
stephie

Lara, Vicky - én a régebbi átszervezés körüli időszakból tudok olyan dokit, aki írogatott is az Áekes fórumra ill. csecsemős nővért is... mondjuk ők írásaikban vállalták is ezt a tényt, hogy kicsodák :wink: a nővérke ma már nem dolgozik ott, az orvost nem is tudtam-nem is nyomoztam ki lehet :wink: igazából nem is érdekel.

KépKép

KépKép
beneildi

én biztonságban érzem magam a 24 órás elérhető edával is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Lara: köszi a kilós dícséretet, de nem az én érdemem. Inkább csak szerencsém volt eddig, mert mindent eszek össze-vissza (főleg édességet nassolok) :oops:

Anita: küldtem privit
zuzmooo

stephie: Az extrán jobban megy a feltöltés, mint az fw-n, de oda már egy jó ideje nem lehet regisztrálni. Meg ma le is tiltották az oldalamat illegális tartalom miatt, szóval az összes könyvet le kellett törölnöm. Remélem az fw-t nem ellenőrzik túl sűrűn. A gmailen fent van az fw-s cím és a feltöltés is.

kattkat: Hát a Schobert család nekem sem a kedvencem, sajnálom is mindig amikor a norbis pudingot eszem, hogy gazdagítom őket. De a puding az finom és a péksütik is, bár azok jó drágák.

beneildi: Nem vagyok gátmetszés ellenes, csak kérdeztem hogy ő mennyire hajlik a dologra. De ezek szerint lehet próbálkozni majd a dologgal. Mondjuk olajat még nem vettem. Gondolom ha már tágult a gát, akkor kisebb vágás kell. Vagy ez nincs összefüggésben?

lara: Hát ha a dokik nem is olvasták azt a fórumot, de a recepciósba azért belefutottam és ő be is tudott azonosítani. De megbeszéltük személyesen a dolgokat és még jól is jöttem ki belőle, kevesebbet kellett várnom ha ő is bent volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát most jutottam net közelben. Ma már nem látom olyan sötétnek a világot, bár tegnap éjszaka is bőgtem, ma reggel mosogatás közben (összekötöttem a kellemest a hasznossal) meg benn az Alapítványnál a Wcben.
Szal tegnap reggel elmentem gondozásra, erre kiderült két keresztes a vizeletem, jól leb*szott az orvos (nem is akárhogy), hogy már a múltkor is megmondta, hogy minimum 2 litert igyak naponta. Hiába mentegetőztem, hogy igyekszem, de honnan tudjam, hogy az a pohár víz tegnap vagy ma volt. Összefolynak a napok. Mondta, hogy ha így folytatom, akkor koraszülött is lehet a babó. Na, ez kellett. Tudom, igaza van, talán ezért is fájt annyira. De a hangnem! Felírt egy gyógyszert, amit két napja nem bírok kiváltani, mert hiánycikk a patikákban. DE legalább két másfél literes üveget megtöltöttem teával, vízzel, és addig nincs alvás, míg meg nem iszom. Jövő héten a védőnéni ha újra keresztesnek talál, akkor antibiotikum és újra randi a dokival, ha nem akkor csak januárban kell mennem.

Délután voltam szülésfelkészítőn - most babaápolás volt. Kérdezte a csajszi, hogy a Zsolti mit mond bejön e velem szülni. Hát mondtam, hogy bizonytalan. Adott egy telefonszámot – egy dúláét, és javasolta beszéljek vele. Hát tegnap randiztam a csajjal. Előadtam leányálmaim a szülésről, erre megkérdezte, hogy gondolkodtam e otthonszülésről. :) Mondtam igen, de a panelben a 6.-on? A kaposvári kórházzal a háttérben? Megegyeztünk, inkább a Megyei kórház. Megnyugtatott, hogy az alternatív szülőszobának nincs akkora keletje, érdekes a kismamák nem preferálják. Nem értettem miért, aztán szerinte azért mert aki fogad dokit ott a doki rábeszéli őket a szülőágyas verzióra. Mondtam ilyen gond nincs, mert nem vágyom dokira. Elég az ügyeletes. Erre megnyugtatott, hogy ha nem fogadott doki, akkor tényleg nem nagyon néz rád az ügyeletes, max felvételkor meg kitoláskor. Ennek azért én kifejezetten örülök. Beszéltünk az alternatív fájdalomcsillapításról meg sok mindenről. Helyes a csaj, asszem rábízom magam (no meg a szülésznőre). Olyan húrokat pengettünk meg (jaj nekem olyan nehéz az érzelmeimről beszélnem, olyankor mindig elsírom magam, egyszerűen peregnek a könnyek), így ott bőgtem a pécsi Árkádban. Hajnali fél 6-kor indultam el szakadó esőben sötétben levezettem Komlóra, aztán Pécsre majd este 8-kor meg vissza ugyanez Kaposvárra. Azt hittem kifolyik a szemem, szúrt az oldalam. A végén már fél kézzel nyújtózkodtam, mert úgy nem szúrt már az oldalam fél kézzel meg vezettem. Rohadt jó volt. Erre mire hazaértem Zsolti előadta, hogy neki is milyen rossz napja volt, mert ő meg Fóton volt, gyereket vittek. Az már rohadtul nem érdekelte, hogy leszakad a hátam alig élek. Ő a fontos, hogy ő milyen fáradt. Aztán elmeséltem ezt a dúlás sztorit, hogy mit gondol róla. Gyanúsan gyorsan mondott rá igent. Aztán kiderült miért: mert én állítólag ráerőszakoltam, hogy jöjjön be velem a szülőszobára, holott ő egyáltalán nem akarja (gondolom fél, hogy esetleg nem tud miattam eleget aludni) és én zsarnok kis dög, addig nyúztam, míg igent nem mondott. Az igaz, hogy sokszor felhoztam a témát, de azért mert k*ra félek, hiszen tulajdonképpen szembe megyek az árral, és félek egyedül a szülőszobán. Kell valaki, aki támogat abban, hogy mégiscsak jó az elgondolásom. Azt hittem a párom ebben segíteni fog (nem is magában a szülésben), de nem. Mint kiderült ő egyáltalán nem akar ebben részt venni. Csak én b*szogatom. Ezért örült meg, hogy nem kell velem bejönnie, hanem bejön a dúla. És most jön az eget rengető fordulat, de bejön csak azért mert annyit b*szogattam. Mondtam akkor jöjjön be, ha segíteni akar és tud. Neeem, ő biztos rosszul lesz, de bejön, mert én nem hagytam békén. Szal így aludtunk el – illetve én végigforgolódtam az éjszakát, hogy ennyire gonosz nő lennék, hogy nem gondolok rá. És a csúcs, másnap közölte, hogy ő visszafekszik, mert nem aludt jól az éjjel és fáradt. Az, hogy nekem kiesnek a szemeim és szakad a hátam és már annyira pihennék rohadtul nem érdekli. Mondtam, jó akkor a sütihez legyen oly kedves a délelőtt folyamán valamikor levenni a konyhaszekrény tetejéről egy lábost. Szerintetek? Este 6-kor értem haza, szerintetek ki vette le azt a hülye lábast? Utálom ezt az álszentséget mások előtt megjátsza magát, de aztán rohadtul nem érdekli, hogy mi van velem, csak a saját kényelme meg legyen.

Bocs csajok, nem akartam ilyen hosszú és nyavalygós lenni, de olyan szarul esik, hogy mindent én intézek és őt kell sajnálnom, mert el kell járnia dolgozni és egyébként meg semmi dolga.

zarja

Zarja! Ne légy elkeseredve! A férfiak már csak ilyenek, belehalnak abba, hogy dolgozni járnak, délután meg elvárják a kiszolgálást, mintha a nő nem dolgozna. Vagy mondjuk terhesen ne lenne egyéb nyűgje. Nekem Zsolti elég sokat segít ugyan, de azért ő is halálra sajnáltatja magát munka után - pedig aztán neki a melóhelyen sincs semmi dolga (focizni jár, meg dvd-znek, neteznek, dartsoznak).

Kép
zsizell

Zarja: sajnos semmi vigasztalót nem tudok mondani, de küldök simit a buksidra! ;)
zuzmooo

zarja: Küld el a drágádat a fenébe a kínlódásával együtt. Még hogy te vedd le a lábast?! Hát tudod mit kapott volna? Nem sütit az biztos. Mi lesz, ha már otthon lesztek a babával? És ha neked lesz szükséged segítségre? A szülésfelkészítőn azt mondta a védőnő, hogy ne akarjuk, hogy a párunk vagy a segítőnk kitalálja majd a gyereknél miben tud nekünk segíteni, mondjuk meg. Az mondjuk oké, hogy a párod fél esetleg a szüléstől és nem érez magában elég erőt hogy veled legyen, de ezt így is meg lehetett volna mondani. Mi az hogy rákényszeríted az akaratodat? Mi sem értünk fél szavakból. Beszélgessetek el egy kicsit, ne játszd a mártírt, mert akkor ez sosem lesz jobb. Bocsi a belepoffért, csak dühítenek ezek a típusú pasik.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok! Megpróbáltam visszaolvasni, de őrült sokat termeltetek ma, majd holnap folytatom. Én hulla vagyok, a legkisebb gyerekem itt nyüglődik, hogy német lecke, a legnagyobbat betegen hoztam haza a suliból.
Reggel jó hányingerrel kezdtem, aztán elcammogtam a városba, néhány 2-3 hónapja húzódó bevásárlást lerendezni, no meg a 28 hetes UH-ra. Ahol a rendeléskezdet ma csúszott (még jó, hogy egyáltalán megtartották), 1 órás várakozás után kerültem be. Időponttal! A jó a rosszban, hogy közben előkerült a dokim és ő nézett meg. Levi baba még mindig fiú :D , befordult és a méretei megfelelnek a korának. Magzatvíz Ok. Dokim úgy nézte, hogy amennyire látható, minden rendben vele.
Méretek:
BPD 76,8 mm
FOD 96 mm
FL 57,3 mm

Na, megyek németezni.
Tegnap lőttem a Vaterán egy aranyos ABC Design pihenőszéket. Ha minden igaz hétfőn jön meg. Remélem olyan szép állapotú meg "okos", ahogy az eladó ígérte.

Kép
pammut

Lányok!

Mikor érdemes megcsinálni a mézeskalácsot, hogy jó legyen?
Mondjuk csütörtök előtt kellene, mert akkor vinnék egyet a védőnőnek, pénteken meg a dokkernak is. De nem lesz túl puha/kemény karácsonyra, ha mondjuk szerdán megcsinálom???

És még vmi!
Sütőbajnokok:
nincs valakinek egy frankó brownie-receptje?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Eszter, simisimi. Az én párom azt mondta, ha nem jöhet be a császárra -amit én kierőszakoltam volna, de sajna nem engedik be-, akkor a kórházba sem jön be. Mondtam neki hogy ez jópofa vicc volt, de beszéljünk már inkább komolyan.

A folyadékfogyasztásra figyelj oda! Én ha nem iszom eleget, fél napon belül felfázásos tüneteket produkálok és majd besz@rok amikor pisilek.

Pont került az oltassak/ne oltassak kérdés végére. Holnap reggel 8-ra megyek a dokihoz. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hahó Lányok!

Nem rég jöttünk meg a doktor bácsitól, minden rendben van, bár a leleten szigorú pihenés javasolt, mert mondtam, hogy azért a Seduxen mellett is kemény néha a hasam. Többet asszem nem tehetek, mint eddig is: csak ha nagyon muszáj, akkor megyek ki a lakásból, itthon pedig szépen lassan csinálok mindent, és megpróbálok minél többet feküdni.
Képzeljétek a méretek alapján most vagyunk 30 hetesek és 2 naposak. :) De a vonalzón már nem változtatok. 4 hét múlva kell mennem újra, tehát majd csak január elején. És a "magzat helyzete": koponyavégű.
Dióhéjban ennyi.

Lara, a pulzusom nekem is 90-100 körül mozog, a védőnő rá is kérdez minden alkalommal, és érdeklődött afelől is, hogy mit mondtak rá az EKG-n. Válasz: semmit. De szó szerint; én elmondtam a problémát a doki néni meg csak nézett nagy kerek szemekkel, és egy szót nem szólt rá... Passz. Gondolom, neki elég volt, hogy látta az EKG-s papírt, az alapján nem látott rendelleneset. Egyébként a "régi" dokim is azt mondta, hogy ez normális ilyenkor,a vérnyomásra kell figyelni jobban.

Zuzmoo, én kis tudatlan még nem jártam azon a bizonyos fw-s oldalon, de érdekelne a Kriston-féle torna. Segítenél? Lécci! Előre is köszönöm!

Zarja, no, nincs azért olyan nagy vész! Vigyázz magatokra!

Kép
erusverus

Kakti, nem hiszem hogy a kiszáradás lenne a legfenyegetőbb veszély a mézeskalácsnál. Hanem hogy nem marad belőle karácsonyig. Én egyébként mindig csak 22-én, 23-án szoktam megsütni. Tök puhán szedem ki, úgy is marad. Idén ugyebár diétásat tervezek, de a fiam közölte hogy azt hová tegyem, úgyhogy neki kénytelen leszek "igazit" sütni.

Ja, a lényeg. Megrendeltem a bébijárgányt. Papi győzött szín ügyben. http://www.kengurukid.hu/kidshop/index. ... s_id=B41AD
Először a beragadt rendelésem után felhívtam őket és azt mondták hogy nincs, aztán visszahívott a pasi, addigra utánaérdeklődött és lehet hogy jövő héten már szállítják is. Kábé 20 ezerrel olcsóbb így, mintha külön kellett volna megvenni hozzá a hordozót. Nem ennyit szántam rá, az igaz, de ha már a páromat ennyire érdekli a dolog, akkor legyen meg az ő akarata. :lol:

Megjött ma a karácsonyi ajándékok másik fele is, márcsak a nagyfiú telefonját várom. Remélem karácsonyig ideér. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

erusverus: küldtem privit

Csuppancs: nagyon jól néz ki a kocsi! :) és irigykedek a karácsonyi ajándékok miatt is. Nekem még ötletem se nagyon van :(
A mézeskalács receptednél nem írtál pihentetést. Nem is kell betenni a hűtőbe?
zuzmooo

Én nem szoktam pihentetni, így kaptam a receptet is. Tényleg csak az a lényeg, hogy kis ideig kell sütni. Az a 7-8 perc valóban reális.
Hű de lecsúszna most. Nyami. Ehhez képest mehetek diétás vacsit enni. :oops:

Ja, csak a 2 fiúnak vettem ajándékot, nem volt nagy kunszt kitalálni, meg már agyaltam rajta régóta. Kiforrott ötletek. :)

Átküldöm a gmailre a Sztárkarácsonyt. Bocs hogy oda, de Total Commandert szívből utálom. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!!!
Még nem olvastam vissza, de gondoltam bejlentkezek én is.. kicsit elfoglalt vagyok mostanság, alig voltam itthon, ha meg itthon voltam akkor meg pakoltam, takarítottam...és még holnap is ez vár rám: rengeteg vasalni való, meg takarítani kell majdnem mindenhol: merthogy holnap még jön vissza a konyhaszekrényes kicserélni egy lécet, úgyhogy megint forgácsos lesz a szekrény belseje, meg a padló. na meg holnap kerül a helyére a fa fürdőszoba szekrény, ugyhogy ott is lesz még fúrás-faragás..De ma is végig olvastam az irományokat délelőt, csak már válaszolni nem volt időm.. na most megyek és olvasgatok...

Kép
Kép
ronci

Hello!

Pancsoltam, szaunáztam, elfáradtam. Most 2kuktában fő a bableves apának holnapra. És megyek, dagasztom a tésztát a buktának! 8)
De már várom azt a lükét haza!
Vendég

mézeskalács: én sem szoktam pihentetni, tavaly karácsonykor keresztfiammal gyártottunk mindenkinek...
EDA: én is úgy tervezem, hogy kérem...minek fájjon ha nem muszály??? aztán majd kiderül, hogy mit hoz a sors... velem bent lesz a párom, ugyhogy majd ő intzi az ilyesmit, ha aktuális lesz...
gátmasszázst mi is akarunk majd csinálni itthon a vége felé, hátha.... :lol: :lol:
kakti! megcsináltam az 5perces bögrés sütit, de nekem valami nem sikerült: ízre nekem ízlett, de fél oldalas lett, meg olyan, mint a szivacs... vajon mit rontottam el????
ugyhogy aztán párom palacsintát kapott...
És: tegnap éjjel először begörcsölt a vádlim... :cry: :cry: zsibbadni szokott éjjelente a bal lábam, fekvési poziciótól függetlenül, de eddig nem görcsölt be... ugyhogy lehet a magnézium meg a terhes vitamin mellé be kell varázsolnom egy kis calciumot is magamba...
Hát most talán ennyi...

Kép
Kép
ronci

Nóri!
Ezek szerint már otthon vagytok, nem Nagymaroson?
És hol is vannak azok a képek a dekorról? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nagymaroson vagyunk... Holnap megyek apáért. Anyunál főzök meg sütök!

Eda: nekem már mondtam, hogy ő a legjobb barátom!!!!
Én brutál fájdalmakkal mentem be zéró tágulással. Innen lehetett volna 20-30 órát szenvedni, vagy beavatkozni. Doki kérdezte, akarom-e? Akartam. Burokrepesztés-beöntés-oxy-eda. Ez volt a sorrend. Eda után császkálni nem lehet. De amíg apa lement a cuccért, meg levenni pénzt, mert elfelejtettünk kivenni :lol: addig velem volt a szülésznő és beszélgettünk. Kb 1 óra (ezalatt szúrták az edát). Gyerek szívverése leesik. Pánik, szalad a szülésznő dokiért. Kis oxigén maszkon, én oldalra fekszem. Eda már rég hat. Semmi sem fáj. Gyerek jól van. Aszongya szülésznő, ha keményedik a pocak, tehetek néhány nyomós mozdulatot a gát felé. Fél óra telik el így, közben dumálunk. Aszongya tegyem szét a lábam, megvizsgál. Gyerek feje látszik. Remek! Doki jön, edát visszaveszik. Aszongya nyomjak. Nyomok egyet, pisi ezerrel szanaszét :roll: . Aszongya REMEK ez tuti hatásos nyomás volt. Most ne nyomjak. Gyerek nyakáról köldökzsinór levesz. Nyomok még egyet (fájdalom nélkül) gyerek kint! SZUPER! Se a varrást, se a nyiszálást nem éreztem. Nem fájt semmi!! Utána saját lábon mentem a csecsemőosztályra.

Mint mondtam, nem összekeverni spinállal. Az okoz fejfájást meg borzalmakat. Attól nem érzed a lábad. Edától csak nem fáj!

Állítólag megszigorították a beadás feltételeit, így a 36. héten mennem kell aneszteshez dumálni.
Vendég

Nekem anno térdműtétnél a spinál volt. De azzal is ha betartja az ember a játékszabályokat, nincs gond. Nekem sem fájt a fejem utána - a térdem később annál inkább. Ja! Amúgy eszembe jutott a jó kis fájdalomcsillapító, amit meséltem a cukiban, de sajna terhességben nem ajánlott az alkalmazása. Amúgy Contramal a neve, és hatása állítólag az ópiumhoz hasonló, épp csak szintetikus cucc. De annyira jó volt a térdemmel... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Jövök panaszkodni. Kivan a t....köm. Annyira elegem lett ma estére, hogy itt bőgök..
Elfáradtam. A 2,5 évesemmel egész nap pörgök mint a villanyóra, sétáltam vele egy csomót, hegy-völgy, hogy elfáradjon, aludjon este simán, erre itt rohangál...
Mire mindenki alszik mehetek reggelit csomagolni, úszócuccot pakolni, elrámolni, mosogatni és jó lenne valamit kikapcsolódni is, de akkorra már nincs energiám. És reggel minden megy elölről.

És mindehhez nagyon nem vagyok jól. Mióta megkaptam ezt a k. oltást minden este fáj a fejem, előtte sosem. Állandóan hányingerem van, fáj a gyomrom, szédelgek. Sztem dög fáradt vagyok, még akkor is, ha alszom nappal ezzel a kis ördögfiókával.

Át kellene gondolnom mi legyen a karis menü, mit kellene kórházba összepakolni, hogy szervezzem a szülést, legyen-e akkor szülésznőm, másik dokim stb. Kellene vagy fél nap totál csönd, amikor tudok kicsit agyalni és készülődni.

Hát ez van, muszáj volt kiírni magamból. Tudom ez a sokgyerekes lét . De azért jó, hogy lehet nektek panaszkodni és meg is értitek.

Nem is volt ma érkezésem olvasni Benneteket. Sőt a barátaimat is hetek óta nem hívtam. Mióta nem dolgozom és félek az influtól itt csücsülök bezárva a házba és asszem az meg a hormonok és a fáradtság hülyévé tesz. Na holnapra kialszom

Móni
kokonya

Kakti: persze hogy olyan, mivel opiát származék :D 8) Jó anyag! 8) Bár nálam, ha nem lennék terhes, akkor is kilőve, mert hányok az ilyenektől.

Nóri: nagyon bírom a "szemléletes" leírásaidat :lol: :lol: :lol: Szabi meg mindig kérdezi, hogy min nevetek olyan nagyokat :D

Ronci: jó hallani felőled is. Has-keményedés azóta, hogy befektettek, nem volt? Azért próbáld meg nem totál kifárasztani magad. :wink:

kokonya: együttérzek veled, bár elképzelni sem tudom milyen lehet kisgyerek mellett terhesnek lenni. Gyere nyugodtan és írd ki magadból a nyűgjeidet amikor csak jól esik ;)
zuzmooo

csuppancs: köszi szépen! Holnap meg is próbálom begyúrni a mézesed, remélem sikerül (bár az én sütőm csak maximumon hajlandó működni)

Nekem ezek a karácsonyi CD-k vannak:

Enya - And Winter Cames
Four Christmases - Soundtrack
FrankSinatra_1997 Christmas Album
FrankSinatra_2004 The Christmas Collection
Josh_Groban-Noel-2007
Megasztár - Megasztárok Karácsonyra (2005)
Superstar Christmas
Szekeres Adrienn - A szeretet ünnepén (2008)
VA-Wonderful_Christmas_Jazz (2006)
VA - Smooth Jazz Christmas (2007)
VA - Sztárok karácsonya (2008)

Jó, ha a fw-re töltöm, vagy van aki onnan nem tud letölteni és tegyem fel valamelyiket gmail-re is?
zuzmooo

Kokonya!

2éves 8hóssal egész nap pörögtem a strandon. Szerencsére anyu, tesóm és a pasija is volt, így tudtam kicsit pihenni. Erre egyedül hagyom 5percre anyuval indulás előtt, gyerek bealszik a nyugágyon. Remek. 25percet hagytam punnyadni, majd még a mekibe is elvittem, hogy ne unatkozzon. A buktasütés alatt meg végig itt volt mellettem Nem akar aludni. Most vitte el a tesóm, hogy ráhúzza a fejére a takarót, hátha nem kel fel! :twisted:
Így jobb, mint reggel 5-kor kergetni, amikor kelni fogok. Legalább sokáig alszik. REMÉLEM

Bazira elég volt ez a 3hét egyedül, apa nélkül! Bezzeg most majd látástól mikulásig melózni fog! Morr!
Vendég

Míg mentünk ma az oviba, rádöbbentem, mi a bajom: 30 hetesek vagyunk (ez nálunk ominózus szám, Borival 3-szor jártam ezt a hetet is), Emő pont akkora, mint Bori volt, és én marha tegnap megnéztem a képeket a januári topicos babáról... Jól kisírtam magam az egyik óvónőnek. Ahogy mentem a védőnőhöz, a villamoson ülve kezdtem lehiggadni, erre persze Emő is bejelentkezett (most is érzem, s ez olyan jóóóóóóóóóóóóó!) Köszi a biztatásokat, és bocsi, én is úgy érzem, csak panaszkodni jövök ide, pedig nem ez a szándékom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen lelki nyavaják fognak kínozni a végére, pedig jogos. Sok a feldolgozatlan emléknyom.
És igazatok van, Hajdú Krisztinában maximálisan megbízom!

Ma voltam a védőnőnél, hallgattunk szívhangot. :D 6,5 kilót híztam!

Kokonya
, tudom, miről beszélsz! Imádom a lányom, de örülök, ha délelőtt oviban van. Erről nemrég írtam a blogomban is a tanévkezdés kapcsán. És mivel kiderült, nem vagyok egyedül az érzéseimmel, már nincs emiatt lelkiismeret-furdalásom.

EDA: én is úgy vagyok, hogy nekiindulnék nélküle, aztán majd meglátjuk. Csaszinál spinál van, ahhoz már volt "szerencsém", de mivel utána felkelésig nem emeltem meg a fejem, hanem nyugodtan feküdtem, nem volt fejfájásom utána.

Zarja: simi-simi és kitartás!

Zsizell, köszi a felkészítős tájékoztatást!!!!!!!!! Képzeld, kedden jártam bent a szülőszobán (na jó, csak a CTG-s szobáig mentem egy ismerősömet megnézni, akivel szintén közös a dokink), úgy jutottam be, hogy megismertem a szülésznőt, aki odajött hozzám az ajtóba. Jól el is beszélgettünk, mutattam neki képen Borit meg Emőt, kicsit nosztalgiáztunk, mivel Bori születése után a Szabolcsban ő volt az egyik osztályos nővér. Igaz, amire mi oda jutunk, megint az osztályon lesz, de én így is örülök neki! Jó, ha van ismerős arc a közelemben. Azóta váltottunk levelet is, írta, bármi gondom van, nyugodtan keressem meg. Tök rendi!
ktc

Jó hajnalt Lányok!

Gyermek fél négy óta nem hagy aludni... :? Nem értem én ezt - bár szerencsére nem mindennapos. Az elmúlt bő egy hétben ez a második alkalom. A gyomorsavam marja a fogzománcom (ilyet utoljára május végén, június elején éreztem), és a tévében sincs ilyenkor semmi használható műsor... :(

Mielőtt elfelejtem:

ZUZMOOO:

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt! Én még mindig fáradt vagyok a tegnap után. Keresztcsontom, farkcsontom megint fáj. Anyósom megint nem jön, mert most meg az orra folyik. Olyan érzésem van, hogy nem is akar jönni (november eleje óta hívjuk). Szóval megpróbálom úgy szervezni az életemet, hogy csak magamra számíthatok :( .
Nagyfiam úgy fest csak egy kis nátha félét szedett össze, meg nincs benne tartás. Kis torokfájás, kis fülfájás, kicsit elesett. Végigaludta az éjjelt, bedobott 2 tükörtojást és most rajzfilmet néz :? . Nem tűnik betegnek.

Kokonya azért ilyen picivel, pocakosan nem könnyű az élet, pláne, ha van mellé még egy-két nagyobb is :wink: .

Én mostanában fél 5-kor ébredek és fél 6-ig nem is bírok visszaaludni.

A gyomorsavam engem azóta nem kínoz, hogy befordult a baba. Bezzeg rókakoma ma reggel is itt szemtelenkedett. Nem baj, ezt a 10 hetet most már féllábon is kibírom :D .
pammut

Hello Csajok!

Hát a nemalvás nálam is bejátszik az utóbbi napokban. Már csak 1 hét és addig alszom ameddig csak akarom! :lol: Huhh, nagyon rám fog férni egy kis pihi. Kész vagyok.

Zuzmoo!

Kép

Este dokibácsi. Az embőc az kikészít... Aszongya, nem lehetne, hogy most megcsinálja a 32 hetes vizsgálatot és akkor ne kellene menni, mert drága. :shock: Mondom aranyom, 28 hetesen a 32 heteset nem lehet megcsinálni egyébként is a következő randink a dokival ígyis úgyis 3 hét múlva lesz ami a 32 hetesnek felel meg. És nem érti, hogy minek kell annyiszor menni. Mondom azééé, hogy inkább megyek 3 hetente, minthogy bármi baj legyen... Mondjuk arra én is kíváncsi leszek, hogy az utolsó időben hetente meg naponta is 5000 kell majd fizetni az NST-ért? Mert akkor tényleg érdekes lesz... :roll:

Edit! Már péntek van :lol: Gyorsan eltelik és lehet majd picurit pihenni. Remélem már jobb a lábad.

Zarja! A pasik már csak ilyenek... Lehet majd két gyerekre vigyázni, figyelni a pici születése után... :lol: Az egyém embőc is tudja magát néha sajnáltatni. Minden pasi ezt csinálja.

Ktc! Végre jobban vagy. Csak így tovább. Nem lesz semmi baj. :lol:

Jocó! Jelentkezhetnél! Mizujs nálatok? Kérjük Geri telefonszámát, hogy tudjunk neki felvidító sms-eket küldeni. :lol:

Bea mikor érkezik vissza a topic vérkeringésébe? Majd csak karácsony után?

Ki van még aki régen jelentkezett? Elveszettek! Hahó :lol:

Na megyek felgyújtom az irodát :lol: neeeem csak gyertyákat, mécseseket gyújtok hátha jön a kari feeling :wink:

Szép napot

bellerreni
Eger

Sziasztok,

Kakti... jézusom 5-kor már kukorékoltál??? Én kb akkor aludtam el.
Mivel tegnap délben keltem fel, így éjszaka nem tudtam aludni... király volt. úgyhogy most inkább felkeltem korán, hogy estére tudjak majd aludni.

Ildi... hát igen, ez az utolsó hónapban a heti látogatás engem is megdöbbentett, mikor mondta a dokim, csak nála 12e egy vizit... :(
Majdcsak lesz valahogy.

Barbi

KépKép
hbarbi80

jó reggelt!

zarja: tényleg ilyenek a pasik, szerintem már az első terhességi hónap után a halálukon lennénekha nekik kellene kihordani Egyébként én is be tudok rágni ha arra, hogy szarul vagyok, ez fáj, az fáj, vagy bármi élből azt reagálja, hogy ő is ilyen meg olyan rohadt fáradt, nem pedig azt, hogy de sajnálom szivem, vagy miben segítsek... Te meg tüntess! Nem bírom felemelni, fáj a derekam bla bla. Jöjjön már rá, hogy nem szabad kockáztatnod, csak azért mert egy kicsit több feladat hárul rá :wink:

ktc és többi kisgyerekes: ne legyen már lelkiismeret furdalásotok azért mert jól esik néha pihenni és egyedül lenni irgumburgum :lol:

most már nekünk is van légzésfigyelőnk. Sógor vette meg Debrecenben és még alkudott is :) Angelcare 300 (13.5-ért) Majd kérek kölcsön anyukámtól zsét. De tegnap is beszéltem 2 kolleganőmmel, kiderült, hogy nekik is megmentette a gyerek életét.

zuzmooo: Boldog szülinapot! (de jó te is nyilas vagy):) Kép
stephie

Tudna valaki olyan címet ajánlani, ahol gyorsan és egyszerűen és megbízhatóan lehetne DVD filmeket rendelni? Rákerestem egyre, de ott az egyik film van 3000-ért és 7000-ért is és nem találom, hogy mi a különbség :shock: .
Már kb. tudom mit akarok a sarjaimnak, csak ma rendelnem kéne, hogy ide is érjen :D .
pammut

Bocsi Reni... ez utolsó hozzászólás neked szólt... még korán van...

Zuzmoo!!! Boldog Születésnapot!!!

Barbi

KépKép
hbarbi80

ja, valaki írta...5000 ezer egy NST????? :shock: :shock:
Nálunk a kórházba kell menni és nem kell fizetni (eddig legalább is nem kellett)
stephie

Sziasztok!

Zuzmooo

Boldog, boldog, boldog születésnapot!

Úgy döntöttem/döntöttünk, hogy nem sütök, nem főzök karácsonykor, bár mindenki hozzánk jön, mi nem utazunk sehova. Majd jövő karácsonykor bepótolom az ideit is. :)

Móni (és mindenki, akinek már van kisgyereke): biztos nem könnyű így intézni a teendőket, de gondolom, a sok gond mellé rengeteg örömöt és ezzel együtt valamelyest felüdülést is adnak Nektek. :) A nők azért rendesen megedződnek egy ilyen -nem is kevés ideig tartó- helyzetben. És ezen kívül még mennyi minden van, amit el kell intézniük... Mamám mondogatja mindig, hogy a férfiaknak mennyivel könnyebb (sok esetben), így már csak ezért is örül, hogy kisfiút várunk. Na, mondjuk mamámék még egész máshogy éltek annak idején: már 9 évesen ment ki a földekre, főzött, és hát akkor még nem volt mosógép, mikro meg hasonlók...[/b]

Kép
erusverus

Nálunk NST-re a tanácsadóba vagy éppen az osztályra kell menni, mikor hol van szabad gép. Az ingyen van.
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?