Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

SKE,
de jó, de jó! Pont a napokban tűnődtem a régi emberkéken...

Kri,
nem semmi ezek a fogak...nekünk a 10. van útban...néha felsír éjjel és annyi, vagy átkéretőzik a nagyágyba, kicsit megölelgeti a nyakamat, pödrögeti a hajam, alszik és megy vissza a kiságyba...ti durván nyomjátok...

Angyalka,
puszi...

Annamari,
olyan képeket bírsz berakni, hogy a könnyeim is kijönnek a nevetéstől...ja és 4D Keszthelyen volt, nem utaztunk a vizermed-nél...

Linus,
szép pocak...

Sucer,
jó is itt ember nélkül...nem hiányoznak...de legjobb hóesésben, akkor sehol egy lábnyom...

Moti,
én nem merek neten rendelni...

Edit,
imádok bejglit sütni...anyum nagyon tud, de én még messze vagyok tőle...

mennem kell...bocs kimaradtak
danyuci
 
 


Annamari!
Na akkor majd én lefoglalom a te Rékádat a fiamnak :wink:
Igen, áprilistól már minden nap fog menni.

Elrepült a mai nap! Örülök, hogy ma ilyen aktívok voltunk :)

Puszi, holnap ismét jövök (ez nem fenyegetés)
Vendég
 


Ja, Annamari! Még azt akartam írni, hogy a leszabta szót jól félreolvastam. Én leba..tá-nak olvastam :oops: :oops: Hú, mondom, én nem ilyennek ismertelek meg, aki csak így lazán dobálózik az ilyen szavakkal egy fórumban, de aztán olvastam tovább a mondatot, és sehogy sem illett az a szó be. Újra olvastam, és akkor nagy kő esett le a szívemről :lol: :lol:
Vendég
 

 
 

Angie!
:D :D :D :D :D :D :D Én alapból nem beszélek csúnyán, itt fórumon meg pláne. :lol: :lol: :lol: :lol:
Délelőtt én is leszek szerintem, apa dolgozik, Levente oviba, csak Rékával leszünk.
Rékának kicsit nagy szája van, úgyhogy viheted a fiadnak. Talán kicsit megneveli.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem nem nagyon akar szót fogadni. Bár mikor egy nap 20-szor is elmondja, anya én nagyon szejetlet. Lehet ilyenkor haragudni rá???

Danyuci!
Örülök, hogy tetszenek a képeim. :lol: :lol: :lol: :lol: Van még jópár...

Annak aki szereti a Mónika show-t.
Kép

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Linus, milyen kicsi a világ! :D nagyon szépek a képeid, Kristóf és, és a pocakod is! :D
Annamari, gyerkőcök tüneményesek a tészta körül!én is imádom a nyers tésztát!!!! :D Anyukám mindig külön hagy nekem belőle, ha épp nem vagyok ott a gyúrásnál.egyébként én is mindig megállapítom, hogy tulajdonképpen minden olyan dolgot meg lehet gyerekkel együtt csinálni, ami számára veszélytelen.pl. nyilván vasalás felejtős, de pl a tésztagyúrás tök nagy élmény neki, egyszerűen utána többet kell takarítani.de ANyukám sem csinált ebből ügyet soha.

Gaptől sajnos, illetve egyik cégtől sem lehet rendelni Angliából sem.az előbb írtam egy hosszút erről, de eltűnt.. :twisted:

Panndi, a Lányaidba én is szerelmetes vagyok!gyönyörűek!én is sokat vásárolok teszveszen is, van egy pár törzseladóm is. :D

Angie, ez a miniovi nagyon jól hangzik, hol van helyileg?én is keresnék valami ilyesmit jövőre BOldinak.

KépKépKépKép
moti
 
 


Jajj, köszi a bókokat a lányaiat illetően :)
Vendég
 


Móti!
Az Ebay-t nem próbáltad még? Nagybátyám sokat rendel kint, de egy itteni ismerősöm is szokott a lányainak ruhacsomagokat venni, amik nagyon jók, és lehet külön Gap, Oshkosh, Hilfiger és sok más jó márkás gyerek cuccokat is rendelni korosztály szerint.
Mi Vác környékén lakunk egy kisebb faluban (kb 1600 fő), ami nektek igencsak messze lenne, bár légvonalban nem annyira. Ha beszereztek egy helikoptert, elég hamar át tudnátok jönni az ovihoz :wink: Vagy, ha majd megépítik a hídat Vácnál (lehet, hogy az unokáid megérik azt is :lol: )

Annamari!
Na hát pont azért néztem nagyokat :) Szerintem Szilárdnak egy nagyszájú feleségre lesz szüksége, bár neki is megvan a nagyon határozott véleménye mindenről, és csak úgy nem lehet meggyőzni bármiről, csakis kemény érvekkel. De lényeg, hogy végül sokmindenben meggyőzhető. Az éjszakai cumizást még nem hajlandó feladni, pedig már volt erről is komoly beszélgetésünk, és nagyon hajlott a dologra, de amikor végül ágyba került, 5 perc múlva szólított, hogy "anya, én mégsem akajok nagyfiú lenni". Majd megzabáltam, és visszaadtam a cumiját :)
Vendég
 


Sziasztok!
Kép

Réka nem akart hazajönni az oviból, mikor Leventét elvittük. Bement a leendő csoportjába, s szépen eljátszott. Már vagy fél órája ott voltunk, mondom neki, gyere menjünk haza. Erre ő: de én még nem akarok menni. Az óvónője, mondja, ráérünk, maradhat. Mondom, de nekem meg lenne dolgom. :lol: :lol:
Aztán hazának kitalálta, hogy ő elmegy a mamához. Mondom jó, elviszlek. Majd 11 körül megyek érte. Gyors beugrottam boltba zsemléért, hazaértem, pár telefont elintéztem, összeraktam az ágyat, s leültem a gép elé.
Ja még nincs elmosogatva, bevállalja valaki???? :lol: :lol: :lol: :lol:

Angie!
A cumit nem próbáltátok a Télapónak odaadni? Lehet, hogy szívesebben odaadta volna neki. Egy barátnőm kisfia most 5 éves, s ő a mikulásnak adta oda.

Én 2 éve rendeltem több alkalommal is a tesz-veszen. Rékának szinte az összes szoknyáját onnan szereztem be, szinte fillérekért. a legdrágább szoknyáért is 550 ft-ot fizettem. Akkor nekem nem került postaköltségbe az egész, mert a postán ingyen adhattam fel csomagot. Sajna ezt megszűntették. :( :( :(
A szoknyákon nem is lehet észrevenni, hogy használtak lennének. Több méretet is bespájzoltam. :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 



Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


sehol senki???? :( :roll: :D :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari,
jó ez a mikulásos izé :D :D . Ovizós Réka :D. Én vagyok csak dolgozom.
Sajna nagyon visszaolvasni nem tudok, csak rövig hsz-re futja.

De ami a lényeg, süt a nap!
Mindenkinek szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
Jó munkát!!! :lol: :lol: :lol:
Itt nálunk is süt a nap, szép idő van.

Kép

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari!
Én is vagyok, csak közben szenvedünk a kolléganőmmel, mert olyan gagyi a rendszerünk, hogy nem tudunk feladni valami rendeléseket. Na meg munkám is akad bőven :evil:
Nem akar sehogy sem megválni a cumitól. Az oviba megígérte, hogy eltesszük, és többet nem veszi be. Otthon mondtam, hogy tegyük be a kukába, és a kukásautó elviszi, de hamar rájöttem, hogy nem jó ötlet, mert hogy is képzelem én, hogy a kukába tesszük az ő szent dolgát. Lehet, hogy megmondom neki, hogy tegyük ki az ablakba, mert a Mikulás elviszi, és hoz cserébe egy nagy biciklit (azt fog kapni karácsonyra). Bár már hasonlóval próbálkoztam, és inkább a cumit választotta, mint a biciklit, pedig a biciklire nagyon vágyik. Így nem igazán tudom, mint kitalálni. Majd az óvónők próbálkoznak vele, én meg majd három éves kora körül újból megpróbálom meggyőzni, ha addig az óvónők nem tudják leszoktatni.
De jó, akkor most van egy szusszanásnyi időd. Jövő keddre szabit vettem ki, amikor Szilárd oviban lesz, és akkor majd én is egyedül leszek otthon, így utol tudom érni egy kicsit magamat. Persze, ha addig le nem betegszik, mert éjjel iszonyatosan köhögött, gyakorlatilag szünet nélkül. Adtam neki lándzsás utifű szirupot és fenistil cseppet, amitől gyorsan elmúlt az inger, de reggel újból kezdte. Remélem, nem lesz komolyabb baj belőle. Láza nincs!

Panni miatt nagyon aggódom. Már több mint egy hete nem jött. Remélem, csak a net vacakol náluk.

Még én is jövök ma!
Vendég
 


Annamari!
Nagyon jók ezek a vicces képek. A Mónika show sem semmi :lol:
Elmosogattál?
Vendég
 


Én is várom Panniról a híreket. Kíváncsi lennék, mi uh-on. Máskor is volt , hogy eltűnt egy hétig, mert nem volt a gépük, remélem most is ez van.

Szerencse nekünk egyik gyerek sem volt cumis. :lol: :lol: Vettünk mindkettőnek, de nem igényelték. Nekik olyan volt a cumi, mint a a többi rágókat, azt is csak rágták. :lol: :lol: :lol:

Most már lassan én is indulok összeszedni a gyereket, meg kajáért, aztán 1 óra után szerintem visszanézek.

Benita, Évi is régen jelentkezett.
Szilvi is, bár nem tudom még anyukája, meg barátnője ott lehetnek-e náluk. :?

Szilárdnak jobbulást.
Kép

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, még nem!!! :oops: :oops: :oops:
Nem sok edény van, csak a tegnap délutáni, esti, ma reggeli. :lol: :lol: Bevállalod?????? :lol: :lol: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie!
Nincs időm mosogatni!!! :lol: :lol: :lol: Mikor itt ülök a net előtt.
Kép

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Most tényleg megyek.

Majd később jövök.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari!
Persze, hogy bevállalom! Csőpostázzad a koszos edényeket!
Sziszkóm köhécsel, de azt mondja anyu, hogy nem rosszabb a tegnapinál. Remélem, meg tudjuk fogni, és nem indul le a tüdeje felé. Tavaly ez történt, de akkor talán nem adtam neki rögtön szirupot. Nem lett belőle tüdőgyulladás, de majdnem. Idén kihagynám ezt! A köhögése 2,5 hónapig tartott :roll:
Akkor neked jó rohangászást. Hova mész kajáért? Rendeled?
Vendég
 


Vissza is értem.
Elmosogatva, ruhák leszedve, szobákat rendbe raktam, meg fel is mostam. :lol: :lol: :lol: :lol:
Köszi Angie, hogy bevállaltad a mosogatást. :lol: :lol: :lol: Legközelebb én segítek, csak szólj. :lol: :lol: :lol:

Az ebédet az általános iskolából hordom. Apu dolgozott a suliba, s nem fizettek neki, hanem így ingyen hozhatok 2 személyre kaját. Szeptembertől évvégéig kapjuk. Illetve, amíg van tanítás. Egész finom kaják vannak, szerintem a mi időnkben nem volt ilyen finom. Változatos, minden napmás van, s gyerekek is jobban hozzászoknak más ízekhez. Bár Levente elég finnyás, de van amit ő is megkóstol. Réka is azt eszi. Adnak bőven, hogy négyünknek simán elég.

Nálunk mikor Levente köhögött, zsíros ruhát tettem a mellkasára, ha már lerakódott. Nekünk bevált. Most, hogy megállapították, hogy asztmás, írtak fel neki inhalációs port, most már ő se köhög éjjel.

Kri!
Majd beírhatod a táblázatba, hogy 2009. dec-től próbálkozunk. Fel is rakhatnád, hogy lássuk, hogy állunk. Köszi előre is. :D :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie,
VÁc környékét szeretem, apukámék is arra laknak, Kisnémediben.

köszi a tippet, megnézem az ebuyt is, már sokan ajánlották.

olyan szép idő van!most jöttünk haza, megnéztük a karácsonyi vásárt a főtéren, van állatsimogató, kecskével báránnyal, nyuszival, BOldit ki sem lehetett szedni onnan.aztán még voltunk játszóterezni, úgy elfáradt, hogy nem is ebédelt, rögtön elaludt.
Boldi is nagy cumis, én egyelőre azt tervezem, hogy ovira leszoktatjuk.majd megmondom, hogy oviba már nem lehet vinni.előbb nem akarom, mert tökre megnyugtatja, csomószor eszébe jut, megkeresi és magának beteszi.

megyek vasalni, majd még jövök.

KépKépKépKép
moti
 
 


Annamari,
jó, hogy így tudsz haladni az otthoni dolgokkal. Nekem mindenre szinte csak hétvégén van időm, lévén reggel fél 8-este 6-ig nem vagyunk otthon. Szoktam mosni, vásárolni hétközben, de takarítani, vasalni pl. egyáltalán nincs időm. Nyáron ezt még megfejeljük a kerti melókkal is, így sokszor egy rohanás az életünk.
Amikor anno otthon voltam, sokkal több időm volt mindenre, érthető okokból. Nálunk nincs lehetőség ilyen főtt kajás megoldásra, így főzünk a hétvégén egy rakat kaját, meg van, hogy hétköznap este áll neki a párom főzni. Zsíros ruha: anyukám is ezt alkalmazta nálunk, amikor kicsik voltunk, azt mondta hatásos volt :). Jók a képek amiket raktál :wink: .

Moti,
Ilang is nagy cumis volt, az ovit is úgy kezdte. Már kezdett leszokni, csak alváshoz kellett neki, amikor is a "kedves" óvónő, úgy gondolta, hogy a leszoktatáshoz ki kell állítani mindenki elé a gyereket és jól meg kell alázni a többiek előtt. Mondanom sem kell, a gyerek jobban ragaszkodott a cumijához mint annak előtte :evil: :evil: . Már volt 4 éves is, amikor meg tudtam vele beszélni, hogy mostmár aztán tényleg nem kéne. Na a cumit letettük, ezután az oviban rákapott az ujjszopásra :twisted: :twisted: . Na arról most szokott le, hogy kiestek az első fogai.... Szóval ha a gyerek orálisan fixált, hogy ilyen szépen fejezzem ki magam, ez lehet, hogy egy hosszabb folyamat lesz. Fontos megjegyeznem, hogy Ilang nem járkált a játszótéren a cumijával, alváshoz és megnyugodáshoz használtuk, olyan bajunk nem nagyon volt, hogy úgy beszélt volna, hogy a szájában van. A cumi a könnyebbik eset, az ujjszopás, na az egy más tészta, ez már sajnos tapasztalat... :? :?

Kri,
abba a táblába, hogy lehet bekerülni? Én is, én is :D :D légyszi!!!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
Ha dolgoznék, valószínű nekem is minden hétvégére maradna.
Bár nálunk nem is érdemes rendet rakni, mert 2 perc alatt minden játék ugyanúgy szét lesz szórva. Így 1 nap csak egyszer rakok rendet. :lol: :lol: :lol:
A táblázatba bárki bekerülhet, Szerintem Kri szívesen beleír. :lol: :lol:

Moti!
Nagyon aranyos lehetett Boldi az állatok között. Nálunk is szeretik a gyerekek az állatokat simogatni. Én valahogy nem szeretem, ha simogatják. ( utána ha nem tudunk kezet mosni, szájba veszik, azzal esznek... engem ez egy kicsit flusztrál :oops: :? :D )

Csajok!
Belegondoltatok, ha összejönne a baba. jövőre ilyenkor a kezünkben is tarthatjuk???
Hányan vagyunk akik most próbálkozunk????

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sucer 1 próbálkozó

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer 1 próbálkozó
Nmarya 2. próbálkozó

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari!
De ügyi vagyok, hogy ilyen sok mindent csináltál ilyen rövid idő alatt!!! Majd jövő kedden lesz nálam hasonló, akkor jöhetsz mosogatni :wink:
Én tegnap nagyjából összefoglaltam, hogy hányan próbálkozunk, és majdnem elérjük a 10-es létszámot! Bizony-bizony, a kezünkben tarthajuk, és én nagyon szeretném, mert nehéz lenne úgy megélni a márciust, hogy nincs a pocimban senki (március 15-re voltam kiírva :cry: )

Kri!
Én is bele szeretnék a táblázatba kerülni, de én még nem is láttam a táblázatunkat. Régen tehetted fel, mert egy ideje már írogatok ide. Nem tudom, milyen adatok kellenek, küldök párat:
38 éves vagyok, novembertől próbálkozunk, tesó: Szilárd, lakhely: Pest megye. Ha más info is kell, akkor azt is küldöm.

Cumizás: Szilárd pici korában nagyon ritkán cumizott, és nem is ragaszkodott nagyon hozzá (lehet, hogy akkor kellett volna elvennem tőle :roll: ). Ahogy nagyobb lett, egyre jobban el kezdett cumizni. Nappalra mindig megpróbáltam elveni tőle, de volt, hogy valami baja volt, és akkor akarta játék közben is. De mindig arra törekedtem, hogy csak alvásnál adjam neki oda. A mai napig az van, hogy az ágyból ki sem hozza, kiveszem őt az ágyból, és nagy ívben köpi vissza. Nagy ritkán van olyan, hogy rosszul ébred, és akkor fél óráig még cumizik, de aztán magától odamegy az ágyához, és bedobja, vagy a mosogatóba dobja be, hogy mossam neki meg. Tehát ő róla nem is tudja senki, hogy cumis, mert sosem látnak cumit a szájában.
Azt viszont nem gondoltam volna, hogy több évesen is rá lehet szokni az újjszopásra :roll: :shock: Ezt semmiképpen sem szeretném. Inkább hagyom cumizni. De ahogy ismerem a fiamat, egyszer csak hírtelen eldönti, hogy neki többet nem kell, és kész. Az óvónők nagyon jól csinálják, érzik, hogy mikor lehet Sziládra rábeszélni, hogy próbálja meg nélküle. Most kedden is így történt, hogy cumi nélkül sikerült aludnia.

Sucer!
A ti óvónőtök akkor brutál módszereket használt! Hogy lehet egy mai pedagógusnak ilyen taktikája :shock: Szégyelheti magát! Jane Eyre idejében bántak így a gyerekekkel!

Móti!
Kisnémedi tőlünk 5 km-re van :) Szerintem egy nagyon jó hely! A Megyerin szoktatok átjönni?
Vendég
 


Jó, akkor én leszek a 3. próbálkozó! :lol:
Vendég
 


Angie!
Én is nagyon szeretnék babás lenni.
Először július 17-re voltam kiírva. ( anyu szülinapja, Levente jelentette be akkor a nagyhírt, hogy, mama a szülinapodra kapsz egy unokát.) Aztán július 14-én kellett megszakítani a másodikat, amivel most febr. 2-re lettem volna kiírva. Azért én is remélem, most már nem lesz több angyalkám.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Ja kedden várj a vasútállomáson!!!!!! Megyek takarítani!!!!!
Kép

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie,
szerencsére csak volt óvónő :evil: :evil: . 2 hónap után kivettem onnan Ilangot, mert az addig vidám, cserfes, szobatiszta, szöszi lányukból, egy dadaogós, befelé forduló, bepisilős, szorongós gyerek lett :evil: :evil: :evil: :evil: . Majd mikor "hazahoztuk" a falunkba oviba, a korábbi óvónő nem értette a dolgot, sőt meg is sértődött. Kegyetlen egy némber volt, de abban bíztam, hogy a másik kedvesebb óvónéni majd oldani fogja ezt a feszkót, de nem :( . Igazából nem volt 2 hónap se, mert a gyerek sokat volt beteg. Azt hogy miért alakult így kérésre leírom, mert hosszú, bár kétségkívül tanulságos. És igen-igen, a gyerekek nagyobb korban is rákaphatnak rossz szokásokra, lsd. ujjszopás, mert a közösség nagy úr ám...
De szerencsére az sem elhanyagolható, hogy a gyerek mit hoz otthonról, milyen a szülőkkel a viszonya, így nem törvényszerű, hogy a korábban nem cumizó, nyugodt gyerekedből, egy verekedős/befelé forduló ujját szopó gyerek lesz. :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Amit akartam még mondani:
az ovi nem szörnyű hely, csak akkor ha a gyerek a felnőttekben nem bízik meg, akikkel a napját tölti. Nagyon fontos, hogy Te is rá merd bízni a gyermekedet az óvonénire, úgy a gyereknek is könnyebb elfogadni. Ilang 4. éve ovis, jövőre ugye suliba megy, és azt kell mondjam, bármennyire jó az ovi, az ovinénik, a tavalyi évünk egy kínszenvedés volt. A gyerekek is változnak, lesznek egyre-egyre önállóbbak, de ezt ti is látjátok.
Tavaly volt középsős, ami azt eredményezte, hogy nem tudta, hogy Ő most kicsikkel legyen, vagy inkább a nagyokkal? (vegyes csoport hátránya) hát Ő inkább a kisebbeket választotta, sokat kúszott-mászott, lovasat játszott, de a foglalkozásokban nem szívesen vett részt. Ami az egészben érdekes, hogy az ovinők első reakciója az volt, hogy biztos otthon van gond :shock: :shock: , mert a gyerek nem vesz részt a foglalkozásokon, sokat játszik egyedül, ujját szopja a sarokban.... talán nem volt meg a motivációja. Na mindegy abbahagyom inkább, mert oldalakat tudnék teleírni a tapasztalataimmal és tudom, hogy ez nektek még egy távoli világ, hisz kisebbek a gyerekeitek. Valakinek van nagyobb tesó otthon?
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy figyeljétek a gyerekeket, hogy miként érzik magukat közösségben, a legkisebb rossz változáskor gondoljátok végig, hogy érdemes-e oda járatni, a :? :?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


ahova. - hogy befejezzem a mondatot.

Bocsánat, hogy ilyen kesze-kusza lettem, de a téma a mai napig felkavar és felidézi bennem a régi rossz érzéseket :( :( .

Bocsi még egyszer, hogy ilyen hosszú voltam.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Legszívesebben kupán vágnám aki ezt az aquaparkos izét ide engedte az oldal tetejére :evil: :evil:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer,
jó, hogy írtad az ujjszopást, mert akkor nem fogom erőltetni a cumiról való leszokást oviban sem.az ujjszopástól elég valószínű, hogy fogszabályzót kellene hordania Boldinak, úgyhogy akkor inkább cumi.a gyerekorvos is azt mondta egyébként, hogy vannak cumis gyerekek és vannak nem cumisak, nem szabad sosem erőltetni a leszokást, úgyis leteszi majd magától is.a nekünk is alváshoz kéri, meg ébredés után, ha feszültebb.az óvónéni no komment....nekünk van egy óvónéni rokonunk, ő mondta, hogy majd ha rákerül a sor, ne intézményt válasszak, hanem óvónőt.teljesen igaza van.

Angie, ez nagyon vicces, akkor szép helyen laktok!a kedvenc településem arrafelé Berkeny!hát az valami csodaszép!és olyan isteni kaja van abban a fogadóban, hogy ihaj!a megyerin szokott apum átjönni, ha jön hozzánk. mi nem nagyon megyünk, mert a nőjévt nem kedvelem és nagyon nagy a kosz náluk, bent lakik3 kutya, stb.nem viszem oda a gyerekemet.de APuval jóban vagyunk. :D

nekünk is első utunk a kézmosás, mikor hazajövünk, de megmondom őszintén, én az állatoktól kevésbé undorodok, mint mondjuk egy bkv-s fogantyútól :D

Annamari, őszintén nagyon drukkolok, hogy márciusig beköltözzön a kisbabó a pocidba!teljesen megértem amit írtál!az még mindig 4 hónap, tök sok idő!!!!!bármi sikerülhet!még ikrek is. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Sucer!
Leventének ez a 3.év, hogy oviba jár, s nem kommunikál.Sem az óvónőkkel, sem a gyerekekkel.
Bár nagyon jól megérteti magát, mutogat nekik.
Mikor megyünk érte, akkor elmeséli, hogy mi volt az oviban, s volt már, hogy egypár ovistársa ilyenkor meghallotta, s szaladt az óvónőhöz. Panni néni, Panni néni, a Levente beszél!!! :lol: :lol: :lol: Erre az óvónő, persze tud beszélni, csak itt nem szólal meg.
De az óvónők sem nagyon igyekeznek, hogy megszólaljon. Már csak 1 év, ill. 1,5 év, s megy iskolába. A nevelési tanácsadóba, azt mondták, hogy inkább másik óvodába irassuk át, ne másik csoportba. Sajnos ez kicsit nehézkes lenne, mert már a Réka is be van iratva, májusban megy, s ez az ovi van hozzánk közel, s ha itt lesz a 3. baba is, akkor nem szeretnék 2-fele menni.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Moti!
Én még az se bánnám, ha ikrek lennének!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
azt szoktam viccesen mondani, hogy Isten kettőt is elvett, de majd kettőt is ad vissza. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari, ilyenek az óvónők????mindjárt elkeseredek, és még óvodába se adom be Boldit. :D mint akik nem tanultak pszichológiát..mármint az óvónők...és mit mondanak, hogy szóltok nekik, hogy a gyerek otthon beszél, csak itt nem?

KépKépKépKép
moti
 
 


Sucer!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (az Aquaparkon nevetek, semmiképp sem az ovis ügyön)
Hát sajnálom, hogy ilyen szörnyű élményeitek vannak az ovival. Az unokatesómék kisfia is el kezdett az ovi óta dadogni (vegyes csoportba jár ő is). Az ovódai szünetek alatt teljesen rendbe jön a beszéde. Érdekes! Az oviból ki sem tudják venni, mert máshova nem veszik be túltelitettség miatt. Bizonyítani pedig nem tudják, hogy ovóda miatt dadog. Pedig tutira!
Én nagyon sokat beszélgetek az óvónőkkel, és ha nem kérdezek is elmesélik, hogy mi volt aznap. Úgy látom, kedvelik Szilárdot (én mint elfogult anyuka, ezen nem is csodálkozom :oops: :wink: ). Épp kedden volt arról szó, hogy milyen kedélyű Szilárd az oviban, és azt mondták, hogy nagyon felszabadult, benne van a közös játékokban, csacsog egész nap. De mi is látjuk otthon, hogy jót tesz neki ez a csoport. Néha olyan nagyosan próbál viselkedni, nagyokat mond (néha viccesen hangzik a szájából egy-egy beköpés). Én nagyon parázok amiatt, hogy nehogy elrotsák az óvódában, mert a gyerek életét meghatározó egyénisége pont az óvódás korában fejlődik, és ha egy idióta óvónő ezt elrontja, akkor 7 éves kor után már nehéz lesz a gyökereket megváltoztatni. Én inkább éjjel-nappal dolgoznék, hogy pénzem legyen egy magán óvódára, ahol jó kezekben van a gyerek, mert pénzért azért általában megkapod a minőséget. De egyelőre úgy néz ki, hogy 3 éves korától ingyen mehet ide minden nap, és az szuper lenne, és nyugodt lenne a lelkem.
Szerintem, sok szülő (remélem, senki nem veszi magára, mert csak nagy általánosságban beszélek) fel sem fogja az ovódás évek hatásának súlyát. Én nagyon komolyan veszem, de ezt már akkor elhatároztam, amikor még Szilárd még csak terv volt.
Én azért bízom benne, hogy Ilangócska rossz ovódás élményeit kompenzálta az otthoni szeretetteljes légkör, és nem érte komolyabb pszichés hatás.

Megyek, még van egy apró dolgom idebent, aztán rohanok anyuékhoz Szilárdért. Remélem, nem betegszik le, mert holnap fotózás lesz az oviban, és jó lenne, ha nem maradna le róla.
Vendég
 


Tudod Moti, mikor szóltam az óvónőnek, hogy kicsit foglalkozzon vele, azt mondta, hogy mellette még ott van 25 gyerek. De mondom csak 5 percet. De nem.
Bárhol beszél, alig lehet lelőni, s mindenki csodálkozik, mikor mondom, hogy az oviban meg se szólal.
Az óvónő azt mondja, hogy majd, ha eljön az ideje, megszólal. Volt már nekik olyan gyerek, hogy oviba nem beszélt, de iskolába megszólalt.
Amúgy jól érzi magát a gyerekek között, tényleg szépen eljátszik velük. Már azt is megjegyezte az óvónő, hogy rosszalkodik. Csak, hát jobban örülnék, ha beszélne is.
Először arra fogták, hogy kistesója született azért nem eszik, nem beszél. De mindent arra sem lehet fogni. :?: :?:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie, Sucer!
Csináltam pár fotomontázst Szilárdról ill.Ilangról, nem tudom felrakhatom ide, vagy küldjem pü-be? (Abból a képből, amit ti ide raktatok) :lol: :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari,
hogy-hogy nem beszél az ovinőkkel? Nekik igazán kellene tudniuk, hogy kell "dalrafakasztani" egy visszahúzodóbb kisgyereket. Az meg beszédes, hogy veletek mindenről elbeszélget, csak az oviban nem. A másik csoportot lehet, hogy megpróbálnám, hátha segít neki. És egyébként Levente mit mond? Miért nem beszélget az oviban? Kiderült már? Mi anno sokat báboztunk Ilangocskával és a bábnak elmondta, hogy mi bántja.... na akkor csavartak hatalmasat a szívemen :( :( , de legalább tudtam mi bántja, mi történik az oviban, amiről az óvónénik nem számolnak be, de megtörténik :evil: . Sajnálom nagyon az angyalkáidat :( :(

Moti,
ne keseredj el, mint írtam azért nem olyan rossz a helyzet, vannak nagyon kedves és elhivatott óvónénik is. Nekem anyósom óvónő volt 30 évig, a mai napig megkeresik a volt óvódásai, hihetetlen szeretet és megbecsülés övezi. Szóval van remény :) . Amúgy én is kézmosás mániás vagyok, minden vizes helységben kéznél van a florasept, folyton suvickolom a mosdót, a mosogatót, a wc-ket, és naponta cserélem a kéztörlőket... nem tudok leállni :oops: :oops:

Hú ikrek, nálunk volt a családban apai oldalon. Az ikrezés melyik családi ágon öröklődik?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Annamari!
Én még ilyet nem hallottam! Meg is lepődtem! Sajnálom a kis Leventét, mert biztos meg van rá a kemény oka, hogy nem szólal meg, és tutira, nem a gyerekek, hanem a felnőttek, azaz az óvónők. Hihetetlen! Persze, ott van másik 25 gyerek, akik beszélnek. Tőlük elvehetne 5 percet igazán, és rászánhatná Leventére. Én komolyan nem is értem ezeket a pedagógusokat! Nem készítették fel rá őket, hogy mekkora felelősség hárul rájuk, és hogy az ő kezükben van azoknak a kicsiknek az alaptermészetüknek egy része :evil: :shock: :evil: Ne fogjanak ők csak semmire semmit. Ha a gyerek otthon normálisan viselkedik, akkor velük van a gond, és PONT!
Szegénykém, ez neked biztos nagyon fájó pontja az életednek. Nagyon sajnálom! Sucert is!!

Moti!
Semmiképpen se erőltesd! A szobatisztaságot sem! Te majd úgyis látod, hogy mikor érik oda a kis esze, hogy el lehessen beszélgetni vele. Addig meg kényszer lesz neki az eltiltás!
Vendég
 


Sucer!
Nekem is a tesóm az ikertesóm. :lol: :lol: :lol: 5 perc különbség van köztünk. Én vagyok az idősebb.
Én úgy tudom, hogy a második generációnál fordul elő. Tehát az unokáim lehetnek majd.

Ezt a bábozást nekünk is ajánlották.Mi is játszottunk úgy, hogy én vagyok az óvónő, ő meg a gyerek, vagy fordítva, de csak annyit mondott, hogy azért nem beszél, mert rászólnak.
Nyilván lehetett, hogy rászólhattak, s ő érzékenyebb, mint a többi, s a szívére vette. Vagy megfogadta a tanácsot, hogy nem beszélünk.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari, pü-be elküldöd? Köszi, nagyon aranyos vagy!!

Angie,
szerencsére anyatigrisként kiálltam Ilangocska mellett és nem hagytam, hogy tönkre tegyék, azt amit mi 3 év alatt felépítettünk, azt a biztonságot, szeretetteljes légkört, nehogy már egy óvónő széttiporja. Szerencsére, gyorsan magára talált, és boldogan járt oviba, a tavalyi évet is már múlt időben írhatom szerencsére. Nagyot nőtt, értelmileg sokat fejlődött, lehiggadt, megtalálta önmagát és a barátait is. Nagyon szeretik mind az óvónők, mind a pajtásai, mert lehet rá számítani, legyen szó játékról, vagy munkáról. Nagyon sokat beszélgetünk otthon, de ez apájával is így van, nekünk nagyon fontos, a harmónia, a családi béke. Talán mikor csatlakoztam akkor azt írtam, hogy Ilangocska egy igazi szeretetgombóc, akit nagyon lehet szeretni és Ő is kitárja a szívét lelkét. Magánoviról is van tapasztalat (családból), jó is rossz is, ha gondolod...... :D

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


Sucer!
Elküldtem!!!!
Unatkoztam ma, s ráértem!!! :lol: :lol: :lol:
Remélem tetszik.

Angie!
Neked is küldöm pü-be.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Annamari,
nagyon köszönöm, pü ment :D
Nem is tudtam, hogy ikertesód van! Mindig érdekelt, hogy milyen lehet ikertesóval élni :) . Ő is lány? Amit pedig Levente óvónőjéről írtál, inkább nem is kommentálom. Vérlázító! :evil: :evil: . Biztos érzékenyebb, ennek megfelelően kellene vele bánni, foglalkozni. Hozzánk tavaly a csoportba járt egy autista kisfiú. Na Ő nem volt könnyű eset, de a gyerekek befogadták, vigyáztak rá, de ez nagyban volt köszönhető az óvónénik áldozatos munkájának és törődésének. A tetejébe Leventének semmi ilyen baja nincs, pusztán szótlanabb mint a többiek. Egyértelműen pedagógiai hibát érzek ebben a helyzetben, de az igazaddal valszeg mehetsz a sóhivatlba..... és a te gyereked csak neked fontos, nekik csak 1 a 26 gyerekből és ez a legszomorúbb!!!!! :( :( :( :(

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer
 
 


futok!............
Jöhetnek a privik :)
Sucer, érdekel minden tanulságos történet........
Vendég
 


Sucer!
Igen ő is lány, Mártinak hívják.
Szerencsére a gyerekek befogadták, bár néha mondják, hogy néma Levente, de nem bántják, nem zárják ki a játékból. Ők így fogadták el. Ha valamelyik meghallja, hogy nekünk mond valamit, az akkora csoda nekik.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Angie!
Ment a privi.

Sucer!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most lépek, adok kaját az aprónépnek.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok

hú ez az ovis téma elég gáz!

HÁt a bkv koszossága tényleg vetekszik az állatsimogatásssal :roll:

láttátok tegnap a híradóban a csőtörést? na az nálunk volt.. fél 12 körül arra eszméltem, mintha mindjárt betörne a víz valahonnan.. félelmetes volt... komolyan... a folyosón szemben lévő lakásban térdig érő víz volt, szegényke most végeztek a felújítással...hétvégén költöztek be.. az ablakot betörte a víz.. .. lenntről nem láttam, mert Zsiga aludt éppen, csak a nyomait amikor sétáltunk délután.. de amikor megláttam a Hiradóban.. hát lementem hídba.. basszus ha belegondolok hogy negyed órával előtte jöttünk fel és pont ott van a babakocsis bejáró :shock:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?