Új privát üzeneted érkezett!

thomaildi-Koszonom az infot!Hany evesen kezdte Marci az ovit?Magvagytok elegedve az itteni ovonokkel?
Holnap szoritsatok viszem meresre Zoet!
picizoe
 
 


Sziasztok!

Dori, 3 eves elmult mar mikor kezdtuk.na nem sokkal, mert augusztusban toltotte a 3-at es szeptemebrben kezdtunk. De mar 3 honapos kortol lehet vinni a gyerekeket.
Annyira klassz disziteseket csinalnak az oviban, Halloweenre is tok jo szellemeket, pokokat, lampasokat raktak minden fele, es most mar van fenyofajuk, es karacsonyi diszben pompazik az ovi.Van postalada a Telapo leveleinek :lol:
Az ovoneok nagyon rendesek van ket kedvence Marcinak, de egyebkent mindenki aranyos, ha megyunk el dobja a puszikat az ovonoknek :lol:

Mi volt a meresen?Minden oke?

Sutottem krokodilt, a fenykepet feltettem a blogomra :D
http://thomaildi.blogspot.com
Nezzetek meg ha kivancsiak vagytok milyen lett. ha kell a recept kuldom :D Nem nehez megcsinalni.

Vettem ma Manuka Honeyt mert marci berekedt meg kicsit krakog, Olive neked az info a Hollnad& Barretnel 2 fizetsz3 vihetsz akcio van ebbol :wink:


Na ennyi menek veszem a kadbol a kicsit.
Ja es mindket nagyfiam becsajozott. 8)

Szep estet mindenkinek!

KépKép
thomaildi
 
 


Szio

Koszi az infot.Szerintem en nem fogom megvarni a 3 evet.Amint elkezd beszelni elviszem hogy jobban megtanulhassa az angol.Szuper lett a kroki suti.Mi van benne?

A meres aranylag jol sikerult.2 hete 6kg -volt most 6.33kg.Meg mindig a diagramm alatt van.Mar 6.80 korul kellene hogy legyen.De mit csinaljak vele?Zabal,mosolyog,kacag megsem all keze laba....
Ma pl. Reggel 6.45-kor megette a reggelit:210ml tejcsi.Tizoraira:Baba rizs es tejcsi Ebedre 1 kozepes krupli 1 kozepes repa+ egy kicsi darab feher repa.Utana mentunk meresre.Mikor hazajottunk kapott 1 babant+4 cikk mandarint(hejjat leszedtem).Aztan 110ml uzsonna es vacsira 120ml.Szoval az evesevel megvagyok elegedve.

Kepzeljetek ma kijott a felso 2 foga.Egesz jol viselte.Nem is igazan vettuk eszre.De nem engedi megnezni.A lakotarsam erezte neki+ a midwife a meresen.Szoval ezen is tulvagyunk.

A ruhainkat mar kimostam!Iszonyu!!!Minden dobozokban van.Meg van par dolog amit kezzel ki kell mosnom de nagyon felhaborito hogy a tulajt nem is erdekli!!!! :x :x :x
Alig varom hogy elmenjunk mar innen!Meg 3 het esz MEGYUNK HAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Remelem Zoenak nem lesz baja ettol a peneszes ,paras lakastol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Na mentem furodni!Meg csak nemreg jart le a "muszakom"!!! :lol:

Es szetmegy a fejem!Szep estet annak aki meg birja!!!! :lol: :lol: :lol:
picizoe
 
 

 
 

Sziasztok!

Picizoe, ne aggodjal Zoe sulya miatt! Lolli sosem kapkodott a hizassal. Engem allandoan csesztetett a vedono Magyarorszagon (szules utan 3 es fel honapig ott voltunk). Itt is amikor mentunk meresre, egybol atlagon alulinak allapitottak meg. Beleuntam az egeszbe es nem vittem tobbet meresre. Itthon volt merlegem, idonkent megmertem, de egyre ritkabban, mert nem akartam idegeskedni. Azt lattam, hogy szepen fejlodik, mindig vidam, ugyhogy nem volt miert aggodni. Minden baba mas. O kis sullyal is szuletett es utana se utana se torte magat az extra grammokert. A mai napig pehelysulyu nehany baratjahoz kepest, de egyaltalan nem izgat. Betegesen nem sovany, ugyhogy nem aggaszt. O 2 es fel evesen annyi kilo volt, mint az egyik baratnom fia 1 evesen. Osszesen annyi a hatranya, hogy nadragvasarlasnal figyelnem kell, hogy allithato legyen a nadrag dereka, mert altalaban bo neki derekban. Amugy meg iszonyu mozgekony, ugyhogy amit megeszik, le is mozogja rogton. Mar pici baba koraban latszott, hogy ilyen kis aktiv lesz. 5 napos volt, amikor a gyerekdoki kijott latogatoba hozzank es o azonnal figyelmeztetett, hogy nehogy egy pillanatra is egyedul hagyjam a pelenkazon, mert nagyon aktiv ez a baba es le fogja tornazni magat onnan. Par hetesen mar keresztbe fordult a bolcsoben, ugyhogy azert uvoltott, mert ugy nem volt eleg helye es nyomta a fejet. :lol:
Egyebkent mar a pocakomban iszonyat volt, amit muvelt.

Lenyeg az Dori, hogy ne aggodjal a sulya miatt! Persze ha hirtelen elkezd sokat fogyni, akkor baj lehet, de ha csak az van, hogy nem sokat hizik, az egyaltalan nem gond.

Ildi, a kroki allati jo! Persze, hogy kerem a receptet. Nem semmi, hogy ennyire paras a hazatok! Hat, igen, ezek a muanyag ablakok tul jol zarnak. Egyebkent eredetileg ugy terveztek ezeket a hazakat regen, hogy meg volt a szellozesuk, csak azota ugye divatba jottek a hoszigetelt ablakok, padloszonyegek, laminaltparkettak es az un. airbirck-et is sokan betomtek, hogy ott se jojjon a levego. Regen minden helyseg falan volt egy lyukacsos tegla, ahol szabadon jott-ment a levego. Na, meg csak sima hajopadlo volt, ami alatt kb. 40cm ureg van, aztan a fold. Ott is jart a levego rendesen. Nalunk a foldszinten meg ilyen van, csak a nappaliba vettunk egy nagy vastag szonyeget, hogyha a foldon ulunk telen, ne fazzunk. Ez leblokkol egy csomo levegot. Egyebkent az ujabb szabvany szerint mar a hoszigetelt ablakokra tesznek szellozot.
Ja, es az sem mindegy, hogy milyen festek van a falon!

Amugy meg a feketepenesszel vigyazni kell, mert asztmat okozhat.

Nagyon tuti az ovitok. Lolli bolcsibe jar nehany delelotott, de egyaltalan nem vagyok tole elajulva. Pont most nezelodunk ovik utan. Egy kicsit kinban vagyok, mert eddig megusztam vezetes nelkul, de azt hiszem most mar muszaj lesz. Valoszinuleg nem abba fogjuk adni, ami a legkozelebb van es az osszes tobbi csak autoval erheto el. En mar tobb mint 10 eve nem vezettem. :roll: :oops: Te gyalog viszed Marcit?

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive
 
 


Sziasztok!

Olive ment a krokirecept,meg irtam privit is de hogy miert nem egy helyre irtam ne kerdezd :lol:

Az ovi kb 10 perc setaido Marci tempojaval, ugyhogy gyalog jovunk-megyunk. Es meg van vagy 4 nursrey a kornyeken, ugyhogy valoszinu ha ez nem is lett volna megfelelo azert a masik negybol valoszinu bejott volna egy. Egyebkent itt Carlisleban van vagy 25 nursery.Most egyebkent itthon boldogitjuk egymast , mert betaknyosodott , ugyhogy most tomom nagy dozisu c -vitamminnal :)

Dori, nezz be a babaszoba.hu oldalra,ott van fejlodesi gorbe (suly, hossz) es ott megnezheted, hogy Zoe teljesen rendben van :D .
Ha mar Olivenel is otthon rendben volt Lolli itt meg alultaplalt, akkor valoszinu nalatok is minden ok.Csak meg kell nezni a tini lanyok tobbseget, nemelyiknek igen magas a normalis testsuly gorbe :lol: .

Mara ennyit, megyunk ebedelni.

Szep napot mindenkinek!!

KépKép
thomaildi
 
 


Mariann: A midwife nekem is említette ezt a SM-es aqua natalt, de sajnos szerdánként délelőtt én húzom a gályát a munkahelyemen :(

Na vasárnap megvolt a legutolsó röpis szereplésem, semmi bajom nem volt. Azonban miután említettem a csajoknak, hogy miért léptem le korábban pénteken, egyetlen szettre engedtek játszani, haha. Na mindegy, ez legyen a legutolsó gondom, most már nem kell aggódnom, hogy mi van ha valami ökör gyerek hasbaüt labdával amikor éppen másfelé nézek. Rájöttem, hogy oké hogy én tudom magamra vigyázni, de van 1-2 fejetlen izomagyú, akiben nem bízok. Na ha eltalált volna valamelyik, tuti kinyírtam volna ott helyben :) Szóval rájöttem hogy csak szétaggódom magam, inkább teszek egy kis karrierpihenőt.

Viszont hétfőn este voltunk színházban, és az előadás után az előtérben ahogy várakoztunk, hogy elbúcsúzzunk az énekesnőtől, nekem szépen sikerült elájulnom. Nem semmi volt, ez volt a legelső. Szerencsére azonnal hoztak vizet meg jött az első segélyes, utána tök ciki volt. Na de legalább nagy lecke volt abban, hogy basszus tényleg vigyáznom kell magamra. Attól függetlenül, hogy semmi bajom sincs, max fáradt vagyok, bármikor történhet bármi. Mostantól nagyon "take it easy".

Mariann, akkor eldöntöttétek, hogy Matt lesz a neve? :)

Remélem jó utatok lesz/volt, s szurkolok a 4D-hez, jaj de izgi :)

Thomaildi: Tök jól néz ki ez a kroki, mi van benne?

Picizoe: Gratula a fogakhoz :)

A héten kértem időpontot a 16 hetes vizsgálatokhoz/beszélgetéshez. Hát nem volt egyszerű, mert a recepciós csak 1 héttel korábbra akart időpontot adni. Hiába mondtam el neki, hogy melyik hétre kell, de hát az több mint két hétre van. Na és? Ha 16 hetesen kell mennem akkor mit csináljak? Jó de ki mondta ezt? Mondom a midwife, basszus.Egyébként ő azt is mondta, hogy babások bejelentkezhetnek előre, akár 1 hónappal is hogy megfelelő időpontot tudjanak kapni. Na hát én megszenvedtem érte, aaaaaaaahhhh. De megvan, december 8-án megyek. Tényleg, itt vesznek megint vért vagy csak megbeszéljük a vérvizsgálat plusz vizelet eredményét?

KépKép
picilulu
 
 


Sziasztok!

Most csak futtaban bekukk, bocs, hogy nem irok mindenkinek.

Ildi, ezt nezd meg! Nem probaltam ki, ugyhogy nem tudom, milyen lehet, de szemezgetek vele. Persze nekem nincsen Norbi lisztem, ugyhogy ahelyett ki kell majd talalnom valamit.

http://hazisuti.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=320161

Olive

KépKép
olive
 
 


Kép

Sziasztok!

Na tul vagyunk az utazason. Jo volt minden, de el is fáradtam. hihetetlen, hogy ez a babuci ennyire le tudja szivni az ember energiajat. Mar szinte benanak erzem magam, hogy ennyire kiszolgaltatott helyzetben vagyok illetve ennyire faradekony vagyok, en aki vilageleteben duracell elemkent mukodott :D:D. Szoval Picilulu, te is vigyazz magadra! A jó kondit is kepes kijatszani a pocilako. :)

Csatoltam a kepet Matt babarol. Mar most tiszta apja. Ugyanugy szundikal. hanyatt tarkora tett kezzel :D :D Vegul is ugy dontottunk lesz magyar en angol neve is, ki tudja hol kotunk ki a vegen.: D Ugyhogy Matt Attila Karisztl lesz az ifju tronorokos :)

Azt mondta a doki, ha igy marad minden, akkor egy 3,5 kilos baba fogja elhagyni a pocakot. Hat en megelegednek 3 kiloval is.

16 hetes vedononel, csak megnezitek a vereredmenyt, elvileg adott neked kis edenyt es vinned kell magaddal vizeletmintat ( de ott helyben is adnak a rendeloben, ha nem kaptal volna), azt ellenorzi, meg meghallgatjatok a szivhangot, plussz vernyomas meres. Kapsz majd egy reklamanyaggal teli prospektushalmazt, de van benne egy ket hasznos cucc is. pl van benne egy kupon egy csomag new born-os pelenka ingyenes atvetelere a tescoban :D:D

Hetvegen mit csinaltok picilulu? Esetleg talalkozhatnank valahol. Vasarnap jobb lenne, mert eleg gyakran be kell mennie dolgozni a ferjemnek szombaton is, sok az asztalos megrendeles.

Mindenkinek szep hetet, mostmar gyakrabban leszek, remelem. Jah meg valamit elfelejtettem. Mult heten behivtak itt egy soron kivuli vizsgalatra a korhaza. Igazabol semmi extra nem volt, mert csak megkerdeztek hogy vagyok, vernyomas meres, szivhanghallgatas es nemi beszelgetes volt. Mondtam a nonek, hogy annak idejen nekem csaszart es csak 1 gyereket javasolt az ortopedus Magyarorszagon, mert az egyik odlalon nincs bent rendesen a forgom a helyen. Aztan annyit sikerult elerni, hogy behivnak majd a 36 heten egy ujabb UH-ra, hogy hogy fekszik es mekkora es akkor, esetleg, annak fuggvenyeben talan megcsaszaroznak, amugy termesztes uton. Most meg kacerkodom a medences szulessel. Nektek mi a velemenyetek errol?

Mindenkinek szep hetet!

Sziasztok,
Mariann

KépKép
aylesburymariann
 
 


Sziasztok!
Ez az utolso este jo sokaig, hogy angliai anyukanak mondhatom magam. Ugyanis hajnalban indul a repulonk, szoval eljott a koltozes napja. Az egyetlen banatom az, hogy Feri csak bo harom het mulva jon utanunk. :cry: :cry:

Kristof szulinapjat kicsit elorehoztuk, hogy meg Apa is velunk unnepelhessen, illetve az itteni baratok. Ket bulija lesz, vasarnap tartjuk a csaladit otthon.
Sebaj, igy legalabb kreativkodhatok, ugyanis a tortakat szigoruan csak en suthetem. Mar kattog az agyam a vasarnapin.
Itt van nehany foto:
Kristof, En es az ajandek Maci
Kép

Elso szamu menyjeloltem es a fiam:
Kép

Termeszetesen az ajandekoknak is orult:
Kép

Es ezt a tortat keszitettem neki:
Kép

Dori: kerdezted multkor, hogy Kristof mekkora. Mar annyiszor akartam ra reagalni, de mindig elfelejtettem. Hat, a merettel sullyal nalunk nincs gond (igaz, hogy mi is magasak vagyunk es az etvagy is jo mindenkinel). Kristof most kb 86 cm es 13 kg korul lehet mar (regen voltunk meresen, akkor volt 12,5).
Vendég
 


Sziasztok!

Olive ,koszi a receptet, guszta nagyon, bar azert nem hiszem, hogy zabkorpat keverek meg a makhoz is :lol:
Ugyhogy marad a tk lisztes teszta meg a xilytolos edesites :lol:

Mariann nagyon helyes Matt baba :lol: Medences szulessel kapcsolatban, biztos olvastal Te is leirast, elmeletileg nem lehet rossz :lol: Ha mellette dontesz kerjuk a beszamolot :lol: Valoszinu jobb vizben lebegni, mint a szuloagyon kinlodni.

Picilulu eljott a jol megerdemelt pihenes ideje :) Neked is 4D ultrahang lesz, vagy csak "sima" ? Merre dolgozol egyebkent ?

Ananacska, jo utat mar nem mondhatok, csak mondjuk gyors es konnyed kipakolast. Aztan meg jo bulizast ujra Erikkel. Klassz lett a tortaja, ugyes vagy. Marcipan amivel burkoltad? A kis figurakat keszen vetted?

Dori eltuntel, bar asszem Ti is mostansag keszultok haza.

Ennyi idot kaptam, ehes a legkisebb, szep estet mindenkinek!

KépKép
thomaildi
 
 


Sziasztok!

Ananacska, remelem azert otthonrol is tudsz majd nekunk irogatni. Mekkora ez a Kristof?! Nemreg meg o volt a legfiatalabb babank. :shock:

Gyonyoru lett a tortaja. En is azt nezegettem, hogy marcipannal vontad-e be.

Te meg nagyon csinos kismama vagy! A vegen majd azert fogod most kapni a letolast a vedonotol, mert nem hizol. :wink:

Vicces, hogy Lolli es Kristof kozott van masfel ev es egy sulycsoportba tartoznak. :lol: En nem banom, hogy pehelysulyu lanyom van, mert a hatam igy is katasztrofalis. Nem birna egy nehezebb gyerkocot. Persze mostanaban mar egyre kevesebbet kell emelgetni, de korabban, amikor meg sokat kellett, akkor is pehelysulyu volt.

Mariann, latom Imadnal jartal. :) Nagyon jo a kep. Mi is mar a 4d-s UH-nal lattuk, hogy apara fog hasonlitani Lolli. Fokepp a szaja egy az egyben olyan volt a kepeken, mint az apjae. Ram olyan szinten nem hasonlit, hogy mindenki azzal szokott viccelodni, hogy anyas DNS tesztet kene csinalni, mert nem hiszik el, hogy en vagyok az anyja. Meg termeszetre is tiszta apja.

Ildi, agyaltam meg ezen a tk. lisztes beiglin, aztan az ugrott meg be, hogy sutopor helyett inkabb egy kis sikert kene hozzaadni, mert az lazitja a lisztet. Lehet, hogy ott eszakon, az "utolso angol varosban" nagyobb szerencsevel jarsz, de en itt sehol sem talaltam, ugyhogy otthonrol hoztam a nyaron, meg majd most karacsonykor a szuleimmel hozatok. Otthon bioboltokban lehet kapni vagy buzasikerkent vagy szejtanpor neven. Itt wheat gluten-nek vagy wheat protein-nek hivjak.
Lisztbol meg talan a legjobb, ha tk. tonkolybuzasat hasznalsz, mert az talan lazabb, mint a sima tk. buzaliszt. En isteni kenyereket szoktam belole sutni.

Lehet, hogy Doriek mar haza is cuccoltak?

Olive

KépKép
olive
 
 


Koszonom a torta dicsereteket.
Igen, marcipannal van boritva. A diszek kozul a pici figurakat vettem, a masnit en csinaltam. Szinten sima feher marcipan volt, szineztem es formaztam. A gond csak az, hogy nem szaradt ki elegge bo masfel nap alatt, kicsit lagy maradt, igy nem all olyan szepen, ahogy kellene.
Azota kaptam infot, hogy elvileg cukorpasztabol kellene csinalni, az hamarabb kiszarad es jobb a tartasa, csak persze kevesbe finom.
Viszont csinaltam ra fulest is, az volt a masik verzio, ha a masni nagyon csuf lett volna, az igy nezett ki:
Kép

Kristof merete: hat igen, altalaban mindenkit meglep az, hogy mekkora. Fogalmam sincs, hogy mitol no ugy, mint a kender, bar o szuletesekor is eleg nagy baba volt, es hasonloan tartotta ezt. Nem mondanam egyebkent kovernek, massziv gyerek, rendkivul eros. Mozgasfejlodesben is fejlett, pedig nem szamitottam ra, mert mindenhol azt mondjak, hogy ha egy gyerek nehez, akkor lassu is. Nah, hat ezt en cafolhatom.
Szerintem nem tudunk mit tenni ezzel. A kislany, akit lattok mellette o peldaul epp negy es fel honappal idosebb Kristoftol, termetre megis kisebb, konnyebb bo harom kiloval es picivel alacsonyabb is. Testalkatra az o anyukaja is hasonlo, mint en, apja is magas es nem is vekony, nem is kover. Tehat meg ettol sem fugg.
De gondolom idovel Kristof novekedese is lassulni fog, kulonben 14 evesen nagyobb lesz, mint az apja. :lol: :lol:

Ami az emeleset illeti: nekem sem tenne rosszat, ha terhesen nem ekkora sulyu babat kellene emelgetnem egesz nap, merthogy o meg pici, muszaj vinnem, vennem, hoznom, raknom. De ez van...
Vendég
 


Mariann: De édes a pici a képen!!!! Mi is úgy választunk nevet, hogy egy angol egy magyar.

Sajnos nem érek rá holnap mert ebédre / délutánra jön anyóspajtás. A jövő hétége még egyelőre kétes mert elvileg Berlinbe mennénk hosszú hétvégére de még mindig nem tudtam eldönteni, hogy menjünk-e vagy sem. Csak úgy sajnálom hogy annyi pénzem fog úszni! Össze fodjuk még hozni ezt a találkát :)

Még mindig nem tudom eldönteni, hogy midwife led szülés legyen vagy ne. Ha minden simán megy akkor teljesen okés, de ha valami miatt mégis orvos kellene akkor bajban leszek és vihetnek át Stoke Mandeville-be. Aaaaaaah...

Medencés témához nem tudok igazából hozzászülni, biztos jó de én kihagyom. Pont ezért sokat nem olvastam róla.

Annácska, remélem rendben hazaértetek. Nagyon jók a képek :) Nagyon kis édes a kis Kristóf.

Thomaildi: Dec 23-án (privi) és január 4-én (kórház) csak sima 2D-s UH lesz. 4D-re majd mi is menni fogunk a 26. hét körül. High Wycombe-ban (Bucks) élek, s dolgozom.

KépKép
picilulu
 
 


Sziasztok!

Bocs az eltunesert!Nem voltam tul jol mostanaban.De itt mar nem megyek dokihoz.Otthon kertem idopontot.Vannak napok hogy nagyon szedulok,hanyingerem van...........Nem vagyok terhes!!!!!!100%
Olyankor persze nagyon nehez ezzel a noszemellyel.
De amugy mar keszulodunk!!!!Dec 9-en megyunk hajnalban.Mar varom is meg nem is!Varom hogy lassak mindenkit......de a masik oldalt nem tudom zoe hogy fogja viselni.5 percet nem bir megulni nem tudom hogy 2.5 orat hogy ul majd a gepen es 2 orat meg kocsiba!!!!!!!!!!!!!Na es otthon minden es mindenki uj lesz neki.

Tegnap voltam vele egy ismerot meglatogatni.Nagyon jol allt a dolgokhoz.Neki teljesen idegen volt de nem kezdett el sirni vagy ilyesmi!Sot mosolygott beszlgetett.Persze szemmmel tartott hogy hol vagyok.De igy hogy ott ultem mellette nem volt gond.Remelem ez igy lesz majd otthon is a sok "ezer" idegen rokonnal!!!!!

Holnap megint megyunk meresre.Meg elviszem mielott hazamegyunk!Itthon ma 6.55 mertem.Majd meglatjuk.

Kepzeljetek ma 6 honapos Zoe!!!!!Elsem hiszem!!!!!!Meg most hoztuk haza a korhazbol!!!!!Tenleg hihetetlen!!!!

Bea-Boldog Szulinapot a nagyfiadnak majd!(nem tudom mikor leszek gepnel).Remelem szerencsesen hazaertek.Otthon merre is laktok?Nagyon cuki Kristof!!!!!Na es a szerkoja???????? :lol: :lol: Szerintem nagyon hasonlit apara!!!! :lol: :lol:

Orulok hogy minden kismama es babajuk jol van es szepen novekednek!!!!!!!

Szep napot mindenkinek!Ha lesz idom dobok fol par uj kepet!
picizoe
 
 


Sziasztok!

De jo, hogy mindenki ilyen aktivan ir! :)
Ananacska, gratula a tortahoz. Kesz cukrasz veszett el benned! :D Es sok boldog szulinapot Kristofnak igy utolag is!

Olive: nalunk is mar teljesen kianalizaltak a kepeket, nalunk azt mondjak a szeme kornyeke az apjae, a szaja alla az enyem, ugyhogy nalunk az UH alapjan csaladon belul marad a baba, dehat egy 5 honapos magzat meg sokat fejlodik.

Sogoromeknal pl ugy lett a fiuknak kek szeme, hogy mindket szulo fekete szemu. Egyedul a lany nagypapajanak volt kek szeme, szoval ott itt felmerulhet a DNS kerdes :D:D

picilulu, neked a parod angol vagy magyar? gondolom angol lehet, ha anyos pajtas csak ugy meglatogat. Es milyen nev otleteitek vannak mar? Fiut vagy lanyt szeretnetek illetve vartok? HA mentek Berlinbe akkor erezzetek jol magatokat!
Ami a szulest illeti en tuti a szulo kozpontban fogok szulni, nem merem bevallani az othoni szulest tobb okbol sem, trombozis hajlamom is van, illetve csipoproblemam.de azt hiszem ezeket korabban mar irtam, de ha neked semmi rizikofaktorod nincs, akkor semmi gond a midwifos szulessel.


Picizoe, nem lehethogy ki vagy merulve? BAratnom is hasonlo cipoben jart mint te. O is azt hitte ujra terhes mikor 6-7 honapos volt a fia, mert o is szedult meg hanyt. De tobbszori teszt is negativ lett, ugyhogy tuti nem babas. Azt mondta neki az orvos, hogy probaljon meg egyutt pihenni a babojaval, amikor az is alszik pihengessen o is, egyszeruen elfaradt a szervezete es igy jelezte. Egy het mulva mar semmi baja nem volt. Ahogy irod, Zoe es eleg eleven, lehet neked is csak fel kell toltodnod ujra! :)

Lenne egy nagy keresem mindenkihez, nem e tudtok javasolni ittt kint egy jo konyvelot ( ha lehet magyart,de ha megerti a kozepfoku angolt is akkor mar jo :D :), mert ami a ferjemnek van, az egy kalap sz..t sem er. Havonta 50 fontot elker es semmiben sem segit. Kerdeztuk ugye majd a csaladipotlek, meg taxok ugyeben, valasz, nezzunk utana a neten. Konyorgom egy konyvelonek nem az a dolga, hogy a legtobb penzt az ugyfele zsebeben tartsa? Hiaba kerdeztuk tobb dologrol, semmire sem tudott valaszolni:( szoval ha tudtok javasolni aki vallalja akar csak postai illetve net (email, skype, msn) ugyintezessel a dolgokat, legyszi irjatok meg az elerhetoseget.
Mert ev vegen szeretnenk valtani.

Bekukkantok meg a heten, mindenkinek szep hetet addig is!

Mariann

KépKép
aylesburymariann
 
 


Picizoe: Jobbulást kívánok, remélem sikerül Zoe mellett egy kicsit pihenni is. Ja és boldog féléves szülinapot :) Majd írd meg hogy hogy viselte az utat. Most jut eszembe hogy mi is majd 6 hónaposan visszük először haza.

Mariann: Hűha akkor még van remény nálunk a szőke kék szemű babára? :D :D :D

Először nagyon kislányt szerettem volna, de aztán annyira beleéltem magam, hogy biztos kisfiú (nem tudom miért érzem így), hogy most már lehet hogy kukist szeretnék? Szóval a végén tutira nem fogok csalódni. Tök mindegy mi lesz, a mi kisbabánk lesz :D Annyira de annyira boldog vagyok, hogy ott nő a pocakomban, hogy mindegy.

A nevek már tényleg megvannak, de a párom családi tradíciója miatt csak születés után fogjuk elárulni. Remélem nem baj hogy titokban tartom.

A férjem valóban angol, sajnos magyarul nem beszél, csak pár szót tud. Sajnos nagyon nehezen megy a tanulás.

Könyvelőt sajnos nem tudok ajánlani de remélem találtok. Az tényleg gáz hogy ha ilyen kérdésekre nem tud válaszolni.

Hadd kérdezzek egy olyat, hogy ugye antenatal appointokra elmehetek úgy a munkahelyemről napközben, hogy ne kelljen ledolgoznom a hiányzott időt? Mert magazinban olvastam, hogy a munkáltató köteles elengedni, de a supervisorom említette, hogy apránként behozhatnám az időt. Legalábbis azt hiszem erre emlékszem. Ha duplaidőpontos ez a 16 hetes vizit, akkor az kb min. 1 óra hiányzást jelent. Én nem tudom azt ledolgozni pluszban mert olyan fáradt vagyok egész nap.

KépKép
picilulu
 
 


Sziasztok!

Picilulu, sajnos én sem tudok segiteni a te kérdésedben, mert nekem nem volt munkaviszonyom, mikor terhes lettem, igy az unatkozo
?? kismamák életét élem.

Na annyira azért nem unalmas, mert holnaphoz egy hónapra lesz a doktori védésem, arra készülök, de akkor is uncsi itthon egyedül :S De mar csak 3 hónap és tuti vége az unatkozásnak, ha Matt baba kibujik. Nagyon bizom benne, hogy hamarabb jön majd, mert a 3,5 - 4 kilos baba kicsit nagy lenne a testalkatomhoz képest... :oops:

Ananacsak, sikerult rendben hazaerni?

Picizoe, kész vagytok már az útra, már nektek is kevesbb mint egy hét!

Mi 23-án kelünk útra , kocsival. Németországban megállunk pihenni,meg karácsonyozni sogórnőméknél, majd onnan Veszprém Párom szülei, majd onnan Gyula, majd Debrecenben a védés, aztán vissza ugyanez, csak forditott sorrendben. Egyetlen egy porcikám sem kívánja.

Hogy álltok a karácsonyi vásárlásokkal? Idén teljesen le vagyok bénulva, pedig arra büszke vagyok, hogy - ahogy öcsém mondani szokta- mindig tőlem kapják a legtutibb dolgokat. Azért remélem most sem fogok kudarcot vallani :roll: .
Kepzeljetek ma felhivtam hogy idopontot kérjek a 25 hetes vedonoi lathatasra, es leghamarabb 15ére tudtak idopontot adni, akkor már a 28. hétben leszek. Nem tudom nem e lesz baj, ha egy alkalom kimarad de most jutott eszembe, talan ha a haziorvoshoz megyek , az is megtudja csinálni, amit ezen a vizsgálaton kell és akkor minden meglesz.
Felteszek egy képet, ez egy héttel ezelött készült. Már alaposan dudorodunk :D

Na apa hivott, hogy nemsokára érkezik haza, megyek a konyhába.

Mindenkinek szép hétvégét!

Mariann
[/img]

KépKép
aylesburymariann
 
 


Kép

az előbb valamiért lemaradt :oops:

KépKép
aylesburymariann
 
 


Sziasztok

Ma Zoe vacsi elotti alvasabol felkelve lazas volt.Napkozben nem volt semmi baja.Rendesen evett,kaki..........minden.37.9 volt a laza.Eves utan lemosdattam.Nem furdettem aztan utana is megmertem.Akkor mar 38.2 volt.Ez eddig a legmagasabb.Eddig meg nem volt beteg.Csak az a 3 napos laza volt vagy mi.
Majd ejszkak figyelgetem.4 foga ma kint van egyikkel sem volt lazas es semmi.
Mit csinaljak vele?
Szerintem megvarom a reggelt aztan meglatom!!!De senki sem beteg.Talan egyet egyet hapcizot,kohintett ma de csak parat.
Remelem nem infulenza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintetek!!!!!

Amugy mar keszulodunk.De sehol sem lehet karton dobozt talani!Mindenhol ujra hasznositjak,bezuzzak.................Mar nagyon var minket mindenki!!!Remelem zoe nem betegszik le pont most!!!!!!!!!!!!!

Most megyek furodni hulla vagyok!!!!!!!!!!!Szep estet mindenkinek!
picizoe
 
 


Sziasztok!

Zoe ejszaka tiszta laz volt de reggelre mar semmi baja nem volt.Mosolygott jol evett.......Napkozbe talan hoemelkedese volt meg de adtam neki homeos szereket es hala istennek semmi baja.Jol megijesztett!!!! :lol:

De lenyeg hogy jol van!En nagyban pakolok amennyie lehet tole.A lakotarsamra bizom mert ugy semmit nem haladnak!!!!!!!!!!!

Kepzeljetem ma lejebb kellett tennem az agyat mert ez a noszemely mar fogockodott az agy szelebe es huzta fol magat.Mar megall negykezlabb elore harta hintazik aztan puff! :lol: Kuszni is kuszik de csak kicsit.esetleg 1-1 jatekert.

Hat nem tudom mikor fogok jelentkezni de fogok!!!!!Addigis mindenkinek minden jot!!!!!!!!!!!!
picizoe
 
 


Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Ismet csak en.
Szerintetek normalis az hogy Zoe megeszi az ebedjet(zoldsegek) fel kettokor es este 5-6-7 korul is azt bufizi ki?Mar egy jo ideje de az utobbi napokban nagyon.Tegnap peldaul 5 es 7 kozott 4-szer oltoztettem at es mostam a ruhait mert nem jon ki beloluk.Ma huztam neki uj agynemut es este telebufizte az egeszet de ugy hogy lepedot pelust a ruhajat mindent cserelni kellett!!!
Eddig is sokat bukott de kezdett jobb lenni hogy elkezdetm a gyumit...........de most szornyu.Igaz 1 percre nem all meg es kitornazza magabol de fel 2-tol estere?Es nem csak egyszer.A masik hogy uzsonnazik is tejet vagy tejberizst es nem az jon neki vissza.Nem ertem!Remelem semmi komoly!!!!!
Van hogy csak bufi szagu van hogy savanykas.Nembirna a gyomra?Kb. 1 hete adok neki olyan kajcsit maiben van csirke.Szereti!!!De nebirna a gyomra?Korai meg?Van hogy neha a tej is visszajon belole de nem ennyi!!!!
Az teny hogy amint eszik szeret jatszani azt pedig hason teszi!De ebed utan is megbufiztetem nem engedem el anelkul!
Van hogy gyorsan eszik de tegnap pl. lassan etettem,elvontam a figyelmet de akkor sem volt jobb!!!Nem tudom!!!!!!!!Nemegyszeru ez a noszemely!!!!!!

Otthon van idopontunk 19-re tanacsadasra.De meg nemtudom mikor lesz taj kartya.Anya mar elkezde intezni de meg mikor de szarakodnak vele mivel mi kulfoldon vagyunk!!!!!!!!!!(lesz asztal boritas ha hazamegyunk!!!!!!!!!!!!!!!)Ugyohgy dokihoz mindenkepp vinni akarom!Lehet hogy ezert nem hizna rendesen mert nem tudja foldolgozni a pocija?
Ebedkor az 1-es uveges kajat adom meg neki es 1 uveggel eszik meg es egy kicsi tejcsit ra.De ez eleg neki mar nagyon regota.Nem ker tobbet!
Szoval pasz!!!!Remelem semmi komoly!!!!!!Szerintetek?

Ma egesz nap pakoltam!Mar nagyon izgatott vagyok milyen lesz az ut!Remelem kellemesen fogok csalodni!!!!Majd gondoljatok rank szerda reggel!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
7.10-kor indulunk es 10-30 -ra otthon vagyunk+2 ora kocsikazas!Szoval reggel fel 5-tol delutan fel 1-re leszunk otthon ha minden jol megy!!!!Apa is jon utanunk a nagy kocsival.Ok vasarnap indulnak majd 3 korul!!!!

Na szep estet mindenkinek megyek aludni!!!!!!!
picizoe
 
 


Teszek meg fol par kepet mielott hazamegyunk otthon tuti nem lesz ra idom!!!

Kép Anyanak elkaptam a kekszet! Kép A France market-on vettuk alpaca pulcsi Kép Mano szerkoban!Ho ho ho ho Boldog Kapacsonyt mindenkinek!!! Kép Jatszom:-) Kép Anyaval
picizoe
 
 


Sziasztok!

De jo sokat irtatok :D

Dori azota mar magyar foldon vagytok.Remelem minden rendben zajlott a repulout alat!!! Es hogy Zoenak sincs semmi baja.Gyonyoru a kiscsaj egyebkent :D
A darabos kajarol annyit, hogy lehet meg nem tudja magemeszteni a husit rendesen es azert bufogi egeszben vissza. Vagy pedig moho, tulsagosan telerakja a pocit es azert jon ki a folosleg.Es mivel a darabosat tovabb tart megemeszteni, igy az jon elsonek .

Mariann nagyon szep a pocid, alakul mar :D Picilulu, Te is dobhatsz fol egye pocakos kepet ha van :D

Ananacska hogy alakul az othoni helyzet?Sikerult berendezkdnetek? Hogy van Kristof, hogy viseli a nyuzsit? Es Te meg a pocaklako?

Olive?Keszul a mezeskalacs? me g a tobbi finomsag?
Nekem epp ma erkezett egy otthoni csomag, ugyhogy a jovo heten nekilatok sutni ezerrel...
Voltunk Telaponal latogatoban, majd teszek kepet, de most arra nincs idom.

Kepzeljetek, tegnap volt a korai fejleszto kozpontbol egy holgy, majd Marcihoz bemegy az oviba, megfigyleni ot , hogy szuksege van-e extra segitsegre, es mondta, hogy jovo szeptembertol iskolaba kell jarnia a gyereknek. Merthogy augusztusi, es ha jovore elkezdi, jobb helyzetben lesz, mintha 2 ev mulva 5 evesen kezdi el. Pontosan meg nem latom at a helyzetet, mindenesetre legkesobb februar elejeig le kell neki zsirozni a helyet a suliba :shock: Latvan elkepedt fejunket, megnyugtatott , hogy ez lesz a legjobb a gyereknek...

Na most mentem, megerkezett a ket nagy es ehesek az artatlanok :D

Szep hetet mindenkinek!!!!!

KépKép
thomaildi
 
 


Sziasztok!

Ildi, egy jo nagy adag mezeskalacs mar elkeszult, de dec. kozepeig se tartott ki. :lol: Meg odaig se jutottam, hogy szepen kidiszitsem oket, ugy csupaszon elfogytak. :lol: Meg jo, hogy a nagynenem is sut nekem es kuldi a szuleimmel, igy talan eleg mar csak egyszer ujrasutnom. Persze, ott lesz meg a beigli, meg meg vanilias kifliket szeretnek sutni. Az iden jutott eszembe, hogy nalunk az is volt otthon mindig karacsonykor.
Ha jol emlekszem, te nem vagy nagy gesztenyes, de ha esetleg masok igen es szeretnenek gesztenyes beiglit sutni vagy gesztenyes fatorzset, stb, akkor az ASDA-ban talaltok konzerv formaban gesztenyepuret. Persze ez nem olyan, mint a magyar. Teljesen natur, be kell izesiteni. Sok-sok rum vagy rumaroma es cukor kell hozza, hogy hasonlo legyen a magyarhoz, de a vegen olyasmi a vegeredmeny. Biztosan van TESCO-ban is es egyeb nagy supermarketekben, csak azert irtam az ASDA-t, mert mi ott vettuk es ott tuti, hogy van. Csak valoszinuleg nektek kell fekutatni, mert az eladok nem tudnak rola. A ferjemnek azt mondtak, hogy nincs. Sot, meg a managert is felhivtak telefonon es az meg azt mondta, hogy most nincs, majd 1 het mulva kezdik szallitani. Erre, a ferjem terult-fordult es talalt gesztenyekonzervet. :shock: Szoval, nem erdemes megkerdezni, meg kell keresni.

Ildi, te mar sutettel valamit? Bar gondolom, ha ilyen koran kezded, nalatok is elfogy karacsony elott. :lol:

Dori, remelem sikerul otthon elvinni Zoet a dokihoz, de azert szeretnelek megnyugtatni, hogy nalunk ugyanez volt a helyzet. Mindenki azzal vigasztalt annak idejen, hogy amikor mar szilardat kap Lolli, az jobban megmarad benne es megszunik majd a bukas. Egy rovid ideig igy is volt, csak aztan a szilardtol is ugyanugy bukott, mivel nagyon sokat mozgott. Persze az a biztos, ha megmutatod dokinak, de valoszinuleg ugyanabban a cipoben jartok, mint annak idejen mi es ez csak akkor lesz jobb, amikor mar tobbet lesz fuggoleges helyzetben Zoe. Nalunk legalabbis igy volt. Amig sokat fekudt, hempergett, maszott, addig allandoan bukott, csak akkor mult el, amikor mar sokat allt. En aztan meg tudom erteni, mit elsz most at, de fel a fejjel, mar csak max. nehany honap es vege. Nalunk is mindig minden foltos volt, raadasul a szilard kajak ugye szinesebbek is es nehezebben jon ki. Ha kinlodsz a foltok kiszedesevel, akkor van egy jo tippem. En folyekony vanish-sel szoktam befujni es meg szorok ra mososzodat. (Ha jol tudom, otthon a DM-ben lehet kapni). Ha a szonyegre megy ra, akkor meg kb. 2 deci vizben kavarj el nehany kanal ecetet es mososzodat es fertotlenitonek cseppents bele teafa olajat vagy eukaliptusz olajat. Egy puha ronggyal ezzel az oldattal dorzsolgesd a foltot a szonyegen!

Egyebkent az angol vedono annak idejen azt a bolcs tanacsot adta nekem Lolli bukasara, hogy mossak szorgalmasan! Edes. :evil:

Nagyon cuki Zoe a kepeken! Hihetetlen, hogy mennyire telik az ido! Ilyenkor veszem eszre, amikor gyerekekrol latok fenykepeket. Nem reg meg milyen kis picuri volt, most meg mar lassan kesz nagylany. Az a kotott kardigan gyonyoru!

En most a volt szomszed kislanynak kotok, talan ma mar be is fejezem. Lolli meg mar leadta a megrendelest, hogy neki is olyan cicas kell, mint amilyet Abinek kotottem, csak neki nem ciklamenben, hanem halvany lilaban.

Mariann, szepen kerekedik a pocid!

Picilulu, hogy vagy? Te mikor szeretned a munkat abbahagyni? Marmint gondolom, hogy legszivesebben mar most, de ugy ertettem, hogy kb. mikortol maradsz otthon? :wink:

Kepzeljetek, Lolli januartol uj nursery-be fog jarni, mert a regivel nagyon nem vagyunk kibekulve. O sem erzi ott tul jol magat, ugyhogy nem is akarjuk tovabb eroltetni. Ma volt az uj helyen 1 ora probafoglalkozason es nagyon tetszett neki. Apa ment erte es ugy fogadta apat, hogy "I enjoyed myself. "
A regi helyen ment par delelottot es utan legalabb 1, de sokszor 2 hetig itthon kellett maradnia, mert beteg volt. Ez megy mar fel eve. Mar nagyon kezdett elegem lenni. Raadasul nem is szivesen ment, ugyhogy mar azon gondolkoztam, hogy nem lelki oka van-e a megbetegedeseknek.
Most annyira orulok, hogy ez tetszik neki. Januartol 2 delelottot fog ide jarni, aztan aprilistol 4 delelottot. Akkor mar 3 eves lesz es 5 delelott jar ingyen, de a penteki napot meg szeretnem tartani masra, ugyhogy csak negyet fog jarni. Amugy meg az a nagyon jo ebben a nurseryben, hogy lehet veluk egyezkedni, hogy az otodik delelottot is lejarja. Vagy mehet helyette egy +delutant vagy ottmaradhat ebedelni a tobbi napokon.
Nagyon sokat foglalkoznak veluk itt, ami a masik helyen egyaltalan nem igy volt es szerintem neki pont ezert nem is tetszett. Hallottatok mar a Montessori Nursery School-okrol? Na, ez a nursery Montessori. Eddig meg mindenkitol csak jot hallottam rola. A sogornomnek is ilyenbe jartak a gyerekei es o is mondta, hogy feltetlenul ilyet keressek Lollinak.

Megyek, mert megerkezett apank. Ossze kell kapnom a nappalit, mert szinte lepni se lehet.

Olive

KépKép
olive
 
 


Sziasztok!

Picizoe ,Picilulu milyen volt az utatok? Milyen sokat nőtt már Zoe, kész nő! :)

Ananacska te is nagyon el vagy tünve, gondolom most mindenki megy látogatoba,. vagy ti ismentek erre arra, igy az ünnepek közeledtével meg alapból is több a nyüzsi.

Ahogy olvasom vissza az irásokat már engem is elfog a Karácsonyi készülődés hangulata. Bár most hirtelen mindkét nagypapám kórházba került (egyik leesett a létráról és koponyaalapi törést szenvedett, a másiknál előrehaladott tüdőrákot állapitottak meg) és ez nagyon beárnyékolja a napjaimat. Nagyon megvisel, de a pocaklako miatt igyekszem minnel kevesebbet sirni és rájuk gondolni.

Szerintetek mennyire lehet adni erre a mérésre, amit itt kint csinálnak , hogy a szeméremcsont és a baba másik vége közötti távolság? Mert nekem tegnap a mérésen 27cm-t mértek és a normális az én "koromban" 24-26 cm lenne. Nem akarok 4,5 kilos csemetét:S :roll: ez a méret a 28 hetes kismamék picit átlagon felüli mérete én meg még csak a 26.ban vagyok. Eléggé meg vagyok ijjedve.

Olive, örülök, hogy ez az új ovoda bevállni látszik. Nagyon meghatározhatja Lolli fejlődését meg alapvető magatartását.
HA meg egyezkedni is lehet velük az meg külön klassz :)

Thomaildi, nem csak preschoolt javasoltak Marcinak? Nem korai 4 évesen iskolába menni? én épp betöltöttem anno a 6. évemet, mikor suliba mentem és mindig zavart, hogy én vagyok a legkisebb, legfejletlenebb. jó, agyban nem voltam elmaradva többiektől, de visszagondolva jo lett volna még egy évet eltölteni az oviban. nem is az általános suliban volt gond, hanem a gimit meg az Egyetemet éreztem korainak, hogy még fel kéne hozzá nőnöm. Persze itt kint más a rendszer, nem tudom én csak a személyes élményemet akartam leírni.

De egy másik példával élve magyarországi barátnőm kislánya most elsős, nagyon szép eredméneyeket ér el a suliban, de a talajtorán ahova beirattak a kislányukat ott nincsennek ismerősei, fél,retteg, nem tud beilleszkedni, nagyon gyermek még lelkileg, igy vegül átiratták a tornán az ovis csoportba, hol nagyon jól érzi magát. Gondolkozzatok el azért Marcin, de mondom ezek otthoni peldák, szoval nem tudom.

Parázok, mert a disszertációm birálatát nem kaptam még meg, amire elvielg a válszokat már a jövöhéten vissza kellen küldenem, hjogy megtarthassuk jan 5én a védésem. Nem tudom mi lesz ha borul az egesz, lehet soha nem lesz meg a doktorim? :S Mar az egesz bizottsaggal le van zsirozva az idopont. ez az egy emberke meg itt tojik magasrol, mikor tudja hogy babat is varom, meg Angliaban élek, kotott az utazasom. Drukkoljatok, hátha holnap megküldi. Nagyon szertnék bizni benne.

Na elég ennyi a pihenesből , csinálom tovább az előadásomat, mert soha nem leszek kész vele.

Mindenkinek szép hetet!

Mariann

KépKép
aylesburymariann
 
 


Sziasztok!

Mariann, remelem megerkezett a biralat es tudsz ezerrel keszulni a vedesre :D Meg a holnap sem keso, mert bar mashol a fu se no, de itt azert a postaszolgalat mukopdik.Ugyhogy szoritok Neked.

A meresre nem tudok mit mondani, nem tudom itt milyen technikaval csinaljak, nekem az otthoni majdnem pontos volt... Esetleg el vagy szamolva par nappal, vagy pedig egesz egyszeruen benan mertek es ugye az egy centi is sokat szamit. Ha mesz haza Mo-ra, csinaltatsz meg uh-t?

Suli.Hat erdekes dolog egyebkent, de iskolaelokeszito (reception) osztalyba kerul, ha jol bogoztam a beszelgetest, hogy mikor 5 evesen, a tenyleges kezdesre kerul a sor, addigra felzarkoztassak.merthogy ugye akkor mar kezdenek ismerkedni a betukkel etc, es azert nyelvi teren van mit tanulni.De januarban megyunk a suliba, es akkor mindent megkerdezunk pontosan...

Olive, elszamoltam magam egy hettel, jovo heten csak nagytakaritok, aztan kovetkezo heten mikor itthon lesz mindharom csemetem, akkor sutok.Legalabb a kicsi is tud malackodni :D A nagyok meg majd csinaljak a mezeskalacs figurat. Hacsak nem mennek csajozni :roll:
Mert ha jovo heten sutok, akkor karacsonyig tuti nem tart ki
:wink:

Tok jo, hogy talaltatok jobb nurseryt. Kell vezetned, messzebb van mint a masik? Nagyon jo, ha mar az elso ora utan boldog volt Lolli . Jovo heten viszed meg a regi helyre, vagy mar csak az ujba mentek?
Marci most meg van fazva megint, de ezt egyik nurseryben se lehet kivedeni. A ket nagy is folyton taknyos volt a kezdeteknel. Egyebkent Te is most eled at a gyremekkori nyavajakat ,amibol anno kimaradtal.Tiszta edzett leszel :wink:

A gesztenyerol annyit, hogy nem gyurok ra olyannyira, hogy igy megdolgozzak vele.Pulykam van, de nem sirok, ha nem lesz gesztenyes :lol: Most azon tokolok, hogy hogyan keszitsem el, egybe vagy daraboljam fel es csinaljak kulonbozo kajakat belole... nem tudom.Emberes joszag az tuti. Az egyik ismerosunk vette a Sainsburyben (Penrithben) .

Mara ennyit, szep napot mindenkinek!

KépKép
thomaildi
 
 


Itthon vagyunk.Minden oke.A parom ma indul utanunk.Zoe nem igazan viselte jol a repulot.Nem birta hogy levolt kotozve.A mikrobuszban aludt majdnem hazaig.Itthon viszont sirt mindentol,anyaek hozza sem tudtak erni.De masnap mar jobb volt.Most mar hala az egnek elvan mindenkivel.De szemmel tart.A rokonok azota jonnek mennek.Eddig ugye vegig aludta az ejszakat de itt meleg van ejszaka.26 fok.Csak surog forog,nyoszorog....Es eddig fontvolt mar 5-kor a 7 helyedt.De ma eloszor vegre ujra 7-kor kelt!

De nagyon jo itthon!Varom mar az unnepeket!!!Nem tudom mikor tudok benezni legkozelebb de igyekszem.

Itt szallingozik a ho.Na megyek ebedelni mig alszik.
Szep napot mindenkinek!!
picizoe
 
 


Sziasztok!
Jelentem, hogy elunk, epsegben megvagyunk, de kozel harom hetig anyukameknal voltunk, ott nincs net.
Kristof kicsit betegeskedik, most estunk at a haromnapos lazon, amihez egy torokgyuszi is tarsult, amire antibogyot kap, attol meg hasmenese van. Jah, gratiszkent jon a szemfoga, a felso ketto, egy epp kivagott, a masik mar a bor alatt kozvetlenul virit. Szoval van programunk rendesen.
Mi a pocakbabaval rendben vagyunk, novogetunk, meg mindig fitt vagyok, furge es mozgekony. Egyenlore csak apro terhessegi nyugjeim vannak, azok is ritkan, szoval jol erzem magam.
Van mar magyar kiskonyvem, dokim is, 4d-re is megyek a jovo heten. Ami meg nincs: lakas, lefixalt koltozesi ido, valamint Kristofnak 12 honapos vedooltas, influ oltas es a betervezett 13 honapos oltas. Ugyanis beteg, igy nem kaphat semmit, masreszt meg harom hete nem tudja eldonteni harom orvos (kozottuk foorvos), hogy most a gyerekem a magyar vakcinakat kapja meg, vagy az angolt, ha az angolt, akkor azokat honnan. Igy ma mar az orszagos tanacsadoban van jelenesem emiatt. Fasa. :? :?

Apank meg nincs, a ferjecskem szombat este indul utanunk. Kozel egy honapot voltunk kulon, majd bele doglottunk. Ugy nez ki tuleljuk, de akkor a telefonszamla ugyis elvisz majd bennunket. :( :(

Es nehany foto Kristof itthoni szulinapjarol:
Kép Kép

Ezt sutottem en erre a bulira:
Kép

Remelem, hogy mindannyian jol vagytok. Nekem most rohannom kell, keszulok a tanacsadasra, de amint lesz idom visszaolvaslak benneteket!
Vendég
 


Sziasztok!

Kepzeljetek ma voltunk itthon dokinal es Zoenak a sunijanal kell majd egy meccetet csinlani!Az ajaki egybe vannak nove es kint ne vettek eszre.
Szegeny ugy sajnalom!!!!!!!!!!!
:cry:

Nekem pedig kiderult hogy szivzorejem van mit anyumnak igy jovore meg azzal is mehetek minden fele vizsgalatra!!!! :cry: Jol kezdodik majd az ujev!

Olyan hideg van itthon jol megfaztam! :cry:

Lassan itt a karacsony de semmi feelingem!!!!

Nem tudom mikor tudok legkozelebb benezni ezert:
MINDENKINEK BABAKNAK-MAMAKNAK NAGYON BOLDOG KARACSONYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bea-Kristof nagyon cuki!!!Volt tortaja ugy latom!!!!!Utolag is Boldog 1. szulinapot neki!!!!!!! :lol: :lol:
picizoe
 
 


Sziasztok Lanyok!


Dori, nem ezek a legjobb hirek valoban igy ev vegere. Az angliai egeszsegugyrol mar megirtam a velemenyem, szoval ne aggodj otthon jo kezekben van Zoe.
Te ugyszinten . Vigyazz magadra nagyon , aztan hagyd hogy mas is ervnyesuljon Zoenal .

Hogy ez az oldal mennyire egy rakas semmi lett...

Szoval Ananacska a tortak megint kolosszalisak, Kristof pedig egy igazi vasgyuro :lol:



nem hiszem hogy jovok mostansag erre , meg sehol se vagyok, es raadasul en is tiszta takony lettem ...


Kivanunk Mindenkinek Bekes, Boldog karacsonyt !!!

KépKép
thomaildi
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Mindenkinek Bekes, Boldog Karacsonyt kivanok.

Ildi, ma majdnem felhivtalak telefonon, de nem talaltam a cetlit a tel. szamoddal es nem volt idom bekapcsolni a szamitogepet megkeresni a mailben. Csak meg szerettem volna kerdezni, hogy tk. liszttel sutotted-e a beiglit. En vegul gyava voltam es nem mertem bevallalni, ugyhogy csak cukor szempotjabol dietas (gyumolcscukor, xylitol), de feher lisztes. Majd legkozelebb, amikor tobb idom lesz kiserletezgetni.
Viszont sutottem isteni kesmark szeletet es annak tk. llisztes a tesztaja, edesitve meg xylitollal van, ugyhogy az dietas. :wink:

Na, rohanok, mert nekem igy ejjel 1-kor meg a sutoben vannak a beiglijeim es nem lenne celszeru kari elotti ejszaka odaegetni, mert mar nincs idom ujrasutni.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive
 
 


Sziasztok !

Olive, felig tk a tesztaja, es steviat plusz cukrot tettem bele.A tesztaba es a toltelekbe is. Szepen megsult, ugy ahogy kell, ugy is repedt szet mint a sima lisztes , szoval tokeletes lett . En bena vagyok es nekem mindig szetreped ...De igazan nem tudom milyen lett az ize, mert a szaglasom es izlelesem mar 4 napja nincs szoval a karacsonyi menu is erzesre keszult, de mivel elfogyott nagyon gyorsan, igy gondolom jo is lett :)
A kesmarkba avass bele lovesem sincs mi az :wink:

Hogy sikerult mindenkinel a karacsony? Nalunk mindharom fiu boldog , sikerult a Telaponak a meglepi. Marci egesz este be volt tojva, ejszaka attrappolt es akkor is a Telaporol beszelt, hogy jon... :lol: Es az az arc, mikor meglatta , hogy elfogyott a keksz meg a tej. Az azert filmre kivankozott volna. Nem is az, hogy odatette az ajandekot, :lol:

Arra delen se takaritjak el a havat az utakrol? Itt az a 3 centis ho egy hetig 3 centis jegpancel volt.Hihetetlen .De tegnap vegre esett egy kis eso (hihetetlen de vegre esett) es mivel plusz volt, igy elmosta a nagyjat a jegnek) Pedig igen tisztesseges council taxot lehuznak a haztartasokrol... Komolyan ugy kozlekedtunk mint a tojogalamb.Marci 3 lepes utan ajdnem hanyatt dobta magat.

Irjatok hogy hogy sikerult az unnep :wink:

Szep napot mindenkinek!

KépKép
thomaildi
 
 


Sziasztok,

Nallunk jol sikerult a karacsony.Vegig jartuk a rokonokat.Oda voltak Zoeert.O pedig elvezte hogy mindenki vele foglalkozik.Kapott sok ruhat,jatekot.
En vettem neki egy ladika felet es beleteszem neki a kis emlekeit(regi cumi,amiben hazavittuk a korhazbol,fenykepek........)

Holnap(szilveszterkor) itthon leszunk.A parom miota hazajott minden nap csinalja a hazunkat hogy kikoltozhessunk es ott legyunk feb. vegeig amig nem megyunk vissza.

Most mennem kell de teszek mar fel par kepet!!!!!

Remelem mindenkinek szep karacsonya volt!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
picizoe
 
 


Sziasztok,

BUEK mindenkinek.Dobok fol 2 kepet.Sajna most ennyire van idom.Zoe itt alszik a gep mellett es ilyenkor ezert nem tudok netezni ha font van meg szorakoztatni kell. :lol: :lol:

Kép Kép
picizoe
 
 


Ja es 30-an volt 7 honapos!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
picizoe
 
 


Sziasztok!
Huh, de nagyon lecsendesedett a topic!
Bevallom őszintén, hogy a gyenge forgalmat látván én is lusta voltam írni eddig. Bár olyan rettenet sok és lényeges dolog még nem történt velünk.

Itthon pangás van. Nem igazán érezzük át Ferivel a hazaköltözés örömét. Még nincs hol laknunk, vagyis van, de saját otthonunk nincs, a férjem szüleinél táborozunk, illetve az én szüleimet látogatjuk felüdülésképpen. A sógornőm házába fogunk költözni Maglódra, elvileg már ünnepek után megkezdődött volna a folyamat, de még ők sem tudták elhagyni a házat, így tolódunk. Nagyon bízom benne, hogy max két hét múlva be tudunk cuccolni, mert még úgyis egy-két hét lesz a pakolás, nekem meg jót tenne, ha szülés előtt még lenne egy kis nyugalmi időm. De erre nem sok esély látok.

Erik baba jól van, nő a pocakom. Voltunk 4Ds uh-n, minden rendben, de valamivel kisebbnek jósolják, mint amekkora Kristóf volt, ezen nem is lepődöm meg. Ha minden normál tempóban megy tovább, akkor 3,5 kg körüli születési súly várható, de két hét múlva újabb uh-n még pontosítva lesz.
Ezek a fotók születtek:
Kép Kép Kép Kép

Ami nem annyira jó: elég sokat keményedett a hasam és először rövidülni kezdett a méhszáj, majd nyílni is, jól beparáztattak a koraszüléssel. Szóval feküdnöm kellene, nem emelni, hasonlók, de Kristóf mellett ez nem megoldható. Lóadagnyi magnéziumot szedek, amitől kevesebb a kemenyedés, méhszájat még azóta nem néztek, de már nem is érdekel. Hó végéig már csak egyben maradunk, remélem, hogy addig a költözés is lemegy, azután meg már minden nap ajándék. :D
Vendég
 


Sziasztok !

Boldog Uj Evet Kivanok en is mindenkinek.
bar tenyleg kihalt a topic.

Dori gyonyoru Zoe nagyon ,igazi kis hercegno a ruhajaban.
Jol vagytok ?

Ananacska nagyon klasszak ezek a fotok Erikrol :D
Vigyazz nagyon magadra, hogy ezt a par hetet meg kibirjatok egyben . Nagyon gaz, hogy igy az utolso trimeszterben pont igy osszetorlodnak a dolgaitok ...
Szules szempontjabol kicsit azert jobb a 3 es fel kilo mint a negy nem ? Es meg igy is jo sulyu baba lesz.
Kristof hogy van ? Azert neha a nagyszulok ha tudnak besegitenek ?

Itt baromi hideg van, tegnap volt a rekord, -14 fok ugy delelott 11 orakor. Most csak -7 van. Ejszaka esett meg egy kis ho, meg igernek meg, a suli nem nyitott ki kedd ota, akkor kezdodott volna ujra a szunet utan, annyira nincs so, hogy szorjak az utakat, hogy a boltokbol a legolcsobb asztali sotol a legdragabbig mind elfogyott... ennyire latszik mennyire nem voltak felkeszulve a hora, hidegre.
Marci elvezi a havat, valahogy o nem fazik, igaz ugy nez ki mint egy jollakott eszkimo, mire feloltoztetem .

Irjatok tobbiek (Olive foleg ) is mi ujsag nalatok !
Ananacska vigyazz magadra!

KépKép
thomaildi
 
 


Sziasztok

Mi jol vagyunk koszi.Ritkan vagyok itthon gepnel.gyorsan telnek a hetek.Zoe kb.1 hete felallt a kisagyban.Azota folyamatosan gyakorolja.Persz leulne nem tud igy borulas van aztan orditas.Ulni is ul mar szepen neha meg elborul.Kuszni is kuszik viszont maszni nem szeret.
Jokat eszik itthon.Szerintem szedett is fol.Majd csutortokon megyunk tanacsadasra.viszem majd bcg oltasra is februarban.Penteken megyunk a sebeszetre veel.

Most mennem kell mert mar almos!
Majd jelentkezunk!!!
picizoe
 
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy ritkán jelentkezem.
Káosz volt eddig az élet .
Most úgy néz ki kicsit csendesebb lesz.
Otthagytam ugyanis a munkahelyem szerintem végleg,mert még Gyesen vagyok,majd márciusban történik végleg a felmondás.
Tele lett velük a hócipőm, na.Vége.Elég volt.
Kicsit vakarom a fejem hogyan tovább,mert hát válság van munka sehol a határban,az ősöknek,pedig el sem mertem mondani.
Sajna belekerültünk megint a mókuskerékbe és hátrább szorultak a terveink.Most megint intenzíven angolozok,maszirozok aztán tipli vissza kifelé,amint lesz kint lehetőség.

Bennem van a jó magyar visszhang,hogy mekkora hülye vagyok,mert ekkora a munkanélküliség én meg csak mint egy urikisasszony lelépek a melóhelyről.
Félek mi van ha nem lesz pénzünk,de teljesen kifodultam magamból,annyira utáltam a munkám,most pedig tök megkönnyebbült és boldog vagyok,hogy rászántam magam.

Na ennyi.

Üdvözlet mindenkinek.

Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

En is befutottam es eloszor is BOLDOG UJ EVET mindenkinek!

Ancsi, persze ijeszto a helyzet, amikor nem lehet ugy valogatni a jobbnal jobb munkak kozul, de az sem eri meg, hogy tonkretedd magad. Ha annyira rosszul erezted magad ott, akkor jobb, ha igy dontottel, mivel a csaladod itta volna meg a levet a hangulatodnak. Biztos nem lesz konnyu, de majd csak megoldodik a helyzet. Nyomasd az angolt, aztan varunk vissza!

Ananacska, nagyok jok a fenykepek! Latom meg ratok is mosolygott Erik. :wink: Neked sincs most konnyu dolgod, szoritok, hogy minden kesz legyen korulottetek, mire Erik megerkezik.

Thomaildi, bocs az eltunesert, csak egy kicsit mozgalmas volt dec. vege, jan. eleje. Most mar hazamentek a szuleim is, utana Lolli kis baratnojenek volt a szulinapi partija. Arra is sokat keszultunk, ugyanis sutottem sutiket, meg a tortat is en sutottem. A baratnom a napokban fog szulni es felajanlottam neki, hogy segitek. Belegondoltam, hogy nem valoszinu, hogy az utolso 2 hetben, amikor pocakos voltam, ossze tudtam volna hozni egy partira sutiket meg meg a tortat is. Majd dobok a tortarol egy kepet. Lollival egy kicsit nehezkes az ilyet osszehozni, ugyhogy sokszor ugy kellett sutnom, dekoralnom, amikor aludt.
A Lolli szulinapja marc. vegen lesz, de mar agyalok, hogy miket csinaljak majd. Jol meg kell tervezni, hogy mindennel elkeszuljek majd.
Nalatok meg mindig olyan hideg van? Itt delen azert annyira nem, de azert megallapitottam, hogy a 12 ev alatt, amit itt toltottem, meg nem eltem meg ilyen hideg telet. Szerintem nagyon durva futesszamlank lesz. :twisted:

Januartol jar Lolli az uj bolcsibe es most kezdtem volna el ujra vezetni kb. 10 ev utan, de ugy dontottunk, hogy talan egy kicsit halasszuk el ezt a vezetest, ne a jegen vagjak bele. Most apank is sokat van itthon, mert kulso munkai lennenek, amit ilyen idoben nem tud csinalni, ugyhogy tudja o hordani Lollit.

Nagyon orulunk, mert ez az uj bolcsi ugy tunik, teteszik Lollinak. A regi katasztrofalis volt. Szinte semmit sem foglalkoztak veluk, csak ugy tengtek-lengtek a gyerekek. Cirkuszolt is mindig, hogy o nem akar menni, nagyon nem szerette. Ennek igy nem lattuk ertelmet, ugyhogy kerestunk masikat. Lehet, hogy hallottatok mar a Montessori School-okrol. Na, ez egy ilyen. Rengeteget foglalkoznak a gyerekekkel es valtozatosan. Ma pl. mondta az ovoneni, hogy mar ki kellett venniuk Lolli kezebol az ecsetet, kulonben egesz delelott csak festett volna. :lol: Nagyon szeret festeni, rajzolni a muveszno. Enekelni es tancolni is, de csak szoloban. Ha valaki mas is enekel, akkor o mar nem akar. Illetve az apukammal enekel egyutt, de massal nem. Ha en razenditek, akkor le vagyok kiabalva, hogy en ne enekeljek. :shock: Jo, nem vagyok egy X-factor star, de azert annyira nem falsolok. :wink:

Dori, nagyon csinos a kis hercegnotok a kepeken! En is teszek majd fel karacsonyi es szilveszteri kepeket, csak meg kicsinyitenem kell.

Gyertek most mar surubben az uj evben! En is lassan visszarazodok a regi kerekvagasba es akkor gyakrabban jovok.

Kellemes hetet mindenkinek:

Olive

KépKép
olive
 
 


SZiasztok!

Ancsi!

Voltam hasonlo helyzetben, es oriasi megkonnyebbules volt nekem is, hogy vege. Persze utanna en is munkanelkuli voltam jo ideig...
Futtasd fel a masszas klienseid szamat :D
Aztan ne az ir oldalra tevedjetek am megint :D En nem bannam ha szomszedok lennenk :lol: Itt Carlisleban meg a lengyelek is azt hiszik ha valaki bevandorlo az csak lengyel vagy szlovak lehet.
Hetfon az oran az egyik lengyel csajnak toll kellett. Hat kert tolem lengyelul . Neztem ra , kerdem Excuse me ? igy leesett neki, hogy tan nem lengyel vagyok. Jelzem ugy 2 es fel honapja miota atkerultem ebbe a csoportba egymas mellett ulunk, es nem vette meg eszre, hogy nem kapcsolodom be a lengyel kupaktanacsba. :shock: Aztan a tanarom kiszurta a az Angol-magyar kisokost, megnezte, a csaj is belekukkolt es mivel nem ertette igy rakerdezett hogy szlovak-e. Igy felvilagositottam mar hogy en magyar vagyok 8)

Olive en mindig megbocsatok :D
Az eneklessel csinjan banok, nem vagyok egy Cheryl Cole :wink: De azert Marci szereti ha nyekergek neki.

Hetfon megyunk a suliba beiratkozni. Majd meselek rola.
Marci az ovit egyre jobban szereti, jol erzi magat nagyon . Voltunk meg egy szulinapi partin, meg jovo honapban is lesz, persze egyik sem ilyen hazibuli, hanem mind soft play areas .De hat azzal kevesebb is a macera :lol:

Februarban viszik uszni Marcit :) Akkorra betolti a 3 es fel evet, igy mehet a tanfolyamra .Persze mondtuk az ovoniknek, hogy mivel alapjaraton is hihetetlen beszari Mano, igy ha bele tudjak vinni a medencebe, kezet csokolunk nekik. Legeloszor mar majdnem ket es fel eves volt , mire hajlando volt belehasalni a furdovizbe... Na de mivel mi ne leszunk ott, igy meg az is lehet, hogy ketszer atussza a medencet :lol:

Na most ennyire futotta, irjatok tobbiek, Ananacska jelentkezz be meg ha csak annyira is hogy jol vagytok.

Szep hetveget mindenkinek!

KépKép
thomaildi
 
 


Sziasztok!

Jelentem, hogy meg egyben, epen, egeszsegesen, optimistan, ugyanis meg nem voltam azota sem dokinal, szoval nem volt alkalmam semmi rosszat megtudni a mehszajamrol.
Vessetek meg, de fosok elmenni dokihoz, felek, hogy azt mondja, hogy tovabb nyiltam es attol is felek, hogy befektetnek, mert ugye meg Erik koraszulott lenne jo masfel hetig.
De en TUDOM hogy meg min negy hetig nem szulok. Es kesz. Nem akarok, nekem meg ido kell.
Korhazban lenni sem akarok tobbet, mint a szules utani harom nap. Nekem mar az is soknak tunik. :oops: :oops:

Egyebkent fitt vagyok meg mindig, bar egyre csunyacskabbnak erzem magam. Kicsit vizesedni kezdtem, igy az eddig szepseges sulygyarapodasom elerte a 11 kilot. A fejem nyuzott. A hajam sehogy se all. A hangulatunk lapos.

Meg mindig nem koltozunk!
Nah, addig eljutottunk, hogy megvettuk mar a mosogepet, sutot, fozolapot, egy komplett textilboltot kaptam anyukamtol, eloszedtem a regi albimbol megmaradt konyhai cuccosokat, szoval asszem nem sok mindent kell vennunk mar a hazhoz.
Viszont a sogornomek meg sajna nem tudnak menni, elvileg a jovo heten mar kezdik az osszekeszulodest. De egyenlore meg mindig ket het. Mar vagy hat hete ket het.
Ez nem is baj, nem lennek en turelmetlen, ha a szulesem idopontjat is ilyen konnyen lehetne tologatni. De az persze fix marad, nem vandorol arrebb a koltozesunkkel aranyosan. :( :(

Ildi: ez a lengyel dolog Londonban is igy volt. Legalabbis en mindenkinek lengyel voltam. Feri szerint eleve szlavos arcom van. De egy ido utan nyomaszto volt, hogy en semmi mas nem lehetek, csak lengyel.
Vendég
 


Tegnap voltunk a sebeszeten Zoeval.2 es fel orat vartunk arrahogy bekenjenek egy zsibbaszto kremet es 2 perc alatt megmeccek.Jol viselte.Kicsit pityergett csak.Es amint kijottunk elis aludt mar a kocsiba.Ma mar eszre sem vette.De 3 napig vazelinezni kell es gezlapot odatenni neki hogy szetnyissa a sunijat.Na es persze nezegetni neki megint ossze ne forrjon.

De nagyon buszke vagyok ra hogy ilyen ugyi volt.1 het mulva keresztelo!Tegnap voltunk a papnal.

Voltunk meresen is ott mertek 7400g-ot.Es 68 cm.

A honap vegen 8 honaposak leszunk.Hihetetlen hogy telik az ido.

Na es Bea hogy nemsokara szulsz az is hihetetlen!Hogy repul az ido.Szerintem amig jol erzed magad es a pici aktiv mozog addig ne is menj dokihoz.Tuti csak felidegesitene!Ha jonni akar Erik ugyis fog!!De remeljuk szeret bent lenni es kibirja meg ezt a kis idot!

thomaildi-Mar suliba iratkoztok?Ilyen koran kell?Vagy csak hogy legyen helye Marcinak?

Ezeknek az ovis sulis dolgoknak enis utana nezek ha lesz idom.Kotelezo kint az ovi?Mikortol?Az angol miadt majd szeretnem vinni ha elkezd beszelni.De az meg odebb van.Bar ahogy telik az ido!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nem tudom irtam e mar hogy Zoe felall a kisagyba kb. 2 hete es megy korbe korbe benne.A vedono nem akarta elhinni!

En jol vagyok.Pihenek amiog lehet.
Nemsokara megyunk vissza es vege a jovilagnak. :cry: :cry: :cry:

Na most megyek mert valaki huzogatja a kisagybol a hajam!

Szep estet mindenkinek!!!!!
picizoe
 
 


Szia Mindenkinek!

Eloszor is Boldog uj Évet mindenkinek! Jo egeszseget es sok oromot kivanok mindenkinek!

Elnezest a hosszu eltunesert, de meg csak most van idom gepkozelbe kerulni. Multhet vasarnap hajnalban erkeztunk vissza Magyarorszagrol. Orommel jelenthetem, hogy sikeresen megszereztem a PhD fokozatot:) Mostmar a biologia tudomanyok doktora vagyok ! :) Isoznyatosan elfaradtam az elmult 4 hetben. A parom ,tobb mint 5800 km-t vezetett le. Nagypapamnak 28an volt a temetese, igy a veszprem -Gyula tavot 4x tettuk meg,mert ugye mindenhol ezer rokon vegiglatogatasa, meg keszules a vedesre. szoval majd ezer fele kellett osztodnom. Aztan "sikeresen " osszeszedtem egy szajfertozeset, amit elsokent mumpsznak hittunk,es nem is mentunk vele orvoshoz,mivel azt ugyis ki kell hordani, nincs ellene gyogyszer.Nagyon bedagadtak a nyirokcsomoim, de nemcsak a fulem alatt, hanem vegig a fogaim alatt, minimum 10 helyen elharaptam a nyelvem, mert ugy be volt dagadva minden, hogy nem ereztem mi hol van. Aztan mar semmit nem birtam enni, reszelt almat sem a maro gyumolcssavtol, krumplipuret sem a sotol, mert az is mart. Ig y aztan egy het szenvedes utan szombat este ugyelet, majd ugyeltes fullorr gegeszet, majd ugyeletes szajsebeszet. Vegulis azt mondtak,a kismamak szajnyalkahartyaja ilyenkor erzekeny, eleg egy ramleheles es mar keszi s a baj,aztan gondolhatjatok a temetesen a sok reszvetnyilvanitotl mennyi puszit meg olelest kaptam.... Aztan paracetamollal aprankent ujra tudtam enni,majd egy het utan, a vedesen is csak ugy ment a beszed, hogy elotte dupla adag apracetamolt vettem be.vegulis 4es lett, de a korulmenyekhez kepest, orultem, hogy nem vagtak meg. A visszafele utat, mar elegge nehezen viseltem. Nemetorszagban olyan hideg volt, hogy befagyott az ablakmoso folyadekunk, es a felcsapodo holotyit csak ugy tudtuk leablaktorlozni, ha belulrol futottuk az uveget. Mivel volt egy kofelcsapodasunk, ez szepen megpattant a homersekletkulonbsegnek koszonhetoen es ketterepesztette a szelvedonket. Meg a konnyem is kipottyant ugy megremultem, mikor lattam vegigfutni a repedest. Babuci amugy is rendkivul aktiv. Allandoan felkuszik a gyomromhoz, es feszit. Nem tudjatok erre mi a magyarazat, imad fent lenni a melkasom alatt, a koldokom felett. :S Sokszor alig kapok tole levegot, meg nagyon huzza a rekeszizmomat. Meg mindig farfekveses. Kedden voltam midvifenal.
Nahat mit ne mondjak az sem volt egy leany alom. Volt egy tanonc is, akinek meg a vernyomasom megmerese is problemat okozott. gondolhatjatok ezekutan mikor a hasamat nyomokdta... Csak azt tudta megmondani hol a hata a babanak, de mar annyira szetnyomokdottt, hogy legszivesebben mar raszoltam volna, hogy meg akar szuleszteni, vagy micsoda?! :( Aztan jott a rendes midvife meg o is jol megnyomokodott. A fundus magassagom, meg mindig joval az atlag felett van, igaz mar csak 3 centivel, korabban 6 centivel volt nagyobb, igy ha a tablazat alapjan szmolnank 4,5-5 kilos csemetetre szamithatok. Remelem azert nem lesz ekkora valojaban. Meg ha faros marad, akkor valoszinu csaszaroznak, emugy is csaszareselyes vagyok a csipom miatt, de majd a 36 heten lesz egy UH-m, azon minden kiderul. Hacsak addig meg nem szulok, mert rengeteget kemenyedik a hasam, mar jelentekeznek a mehosszehuzodasok, igy nyelem a magne B6ot rendesen. Meg vasat is kell szednem, mert verszegeny vagyok.
Ha minden igaz , jovoheten tudunk bekoltozni az uj albiba. Mar alig varom, hogy azon is tullegyunk. hetfon ugy megilyedtem, mert annyira fajt a felso hasam (szokasos rekeszizom taposas, illetve fejeles, mert ugy e az van felfele), hogy mar ugy beparaztam, hogy lassan menn ikell a korhazba, hogy a heten mar babaruhakat mostam, vasaltam, korhazi pakkot osszekeszitettem nagyjabol. Aztan szerencsre csak vaklarma volt, azota is bent virgonckodik. Mar csak azon imadkozom, hogy meg ezt a hetet birja ki ,mig lemegy a koltozes. Most a 31-32 het hataran vagyok, eddig 7 kilo plusszom van. Mostmar lassan barmikor mehetunk, de azert remelem meg legalabb egy honapot bent marad a pincuri, de mar nagyon vonz az ujra hason alvas gondolata is :)

Picizoe, nagyon hosies lehetett Zoe, ha ilyen ugyesen viselte a dolgokat!

Ananacsak, remelem ti is be tudtok meg koltozni a szules elott az uj hazba. Gondolom, mar teged is idegesit a varakozas , a tehetetlenseg erzese!

Picilulurol senki nem tud semmit? O is jol el van tunve.

Na jo ejt mindenkinek, megyek furcsizek, aztan irany az agy, mert ma is mar a leszkadas hataran erzem a rekeszizomom.

Mindenkinek tovabbi jo hetveget!

Mariann

KépKép
aylesburymariann
 
 


]Sziasztok!
Osszeszedtem a lelkierom es ma voltam dokinal es szulesznonel is. Mas valasztasi lehetosegem nem is lett volna, mert mar nagyon aktualissa valtak a vizsgalatok es a szuleszno ugyis hivott volna, hogy miert tuntem el.
Feltem nagyon, hogy rossz hirt kapok, feleslegesen.
Minden a legnagyobb rendben!
A mehszajam nem romlott, tovabbra is csak rovidules van es a kulso nyitott. A ctg tokeletes, a babaszivhang okes, jol reagal, mehtevekenyseg nem eros, pedig direkt ma magnezium-adag nelkul mentem. Nem mutat a gep jelentos fajasokat.
UH is volt, normal meretu a baba, sot, kicsit most tul is haladt, egy hettel nagyobbak a meretei az atlagostol. A doki szerint 3,5 kg alatt nem lesz, ha minden jol meg es februar kozepeig bent marad. Ez azert igy mar megnyugtat. Most van egyebkent 2600-2700 gramm kornyeken.
A feje, hasa nagyobb, a laba picit rovidebb, epp mint Kristofnak volt. :D
Mi meg mindig a koltozesre varunk, de egyre kozelebb vagyunk hozza. Mar az sem volt kizart, hogy most vasarnap becuccolhatunk, de valszeg ebbol nem lesz semmi, csak a kovetkezo heten. De nagyon bizom benne, hogy akkor mar tenyleg koltozunk. Nagyon varom mar!

Mariann: en most azt mondom, hogy a pocakmagassag es meret nem jelent semmit. Vagyis jelent, de nem szabad keszpenznek venni. A multkor en annak vettem, epp emiatt paraztam be, hogy valami gaz van, nem fejlodik a gyerek rendesen, apro lesz, stb. Merthogy az addig tokeletes uh-s eredmenyek ellenere a doki ugy erezte, hogy nincs olyan magasan a mehem, amilyen magasan kellene. Akkor uh-t nem tudott kesziteni, ugyhogy megijedtem, mert ez alapban kicsi babat jelez. mint ahogy a te magasabb mehed miatt elkezdtek az ot kilos gyerek szoveget.
Ma sem volt meg eleg magasan a tapogatos vizsgalatnal, meg kicsinek is nez ki allitolag. UH-n meg jol meglepodott a doki, hogy normal meretu gyerek van bennem es elnezest kert. azt mondja, hogy a kulso tapogatas sokszor csal, mert az en esetemben a mehem merete peldaul tokeletes, de megis alacsonyan van a teteje, mert eleve lent van a pocakom, a mehem is melyen a medencemben kezdodik. Szoval ennyit errol.
Nah, de majd meglatjuk, amikor megszuletnek. Legyenek egeszsegesek es kesz. :)

A placentam is tokeletes, meg mindig csak elso fokon erett, szoval ettol is bent lehet meg Erik kb negy hetig, ennyi idore lenne meg szuksegem.

Aztan mi tortent meg?
Jah, igen. Ha mar a mereteknel tartunk. Kristof a mult hetfon le volt merve hosszu szunet utan a vedononel. Most 89 cm es 13,2 korul van a netto sulya ruha, pelus nelkul. Hat, Erik rengeteg alig hasznalt ruhat fog orokolni, mert meg most is az a statisztika, hogy villamgyorsan kino mindent, el sem tudnak a cuccok hasznalodni.
Jon az also ket szemfoga is, osszessegeben a 15-16. Lassan mar tobb foga lesz, mint nekem. :D
Sot, ep, javitatlan foga mar biztosan tobb van.
Es vegre kimondta, hogy anya. Nem azt mondom, hogy azota ez a leggyakoribb szava (meg mindig a nem, de, adde, ami az add ide a fo szokincse, nah meg az eeeeee, ami vegulis mindenre jo, csak mas-mas hangsullyal csinalja). De azert egyre tobbszor szol, hogy anya. De veletlenul sem akkor, amikor kerem ra. :)
Vendég
 


Sziasztok

Kepzeljetek irtam egy jo hosszu uzenetet erre kitorlodott es csak most lattam.
A lenyeg megegyszer! :cry: :cry: :cry: :cry:

Tegnap volt a keresztelonk!Marmint Zoenak.Nem voltunk olyan sokan mint amikor szerveztem de jo volt igy is.Zoe nagyon jol viselte!Beszelt persze mikor a pap is,nevetgelt.Egy 10 perc volt.Utana itt a szuleimnel egy kis eszem iszom es kesz.Zoe ugy folvolt huzva nem is aludt.Fel 1-kor kellt fel es fel 6-kor tettem le.Elvezte hogy vendegek vannak.Mindenki vele foglalkozik.

Lassan mar 8 honapos.A kisagyba mar pik pak folall es megy korbe korbe.Szereti ha fogjuk a kezet es mehet "vilagga".Sokat fejlodott.Imadnivalo de nagyon hisztis!!!!Ez van!!!!

Bea-En is varom mar hogy halljam hogy anyanak szolit de ami kesik nem mulik.Mi meg a dede dedi gigi nem nem bababa mamama "szavacsakaknal" tartunk.

Mar eszik mindenfele gyumit,zoldseget,pepet.......Szeret enni.De leis mozogja.A multkor (2 hete)voltunk meresen ott 7.4 kg volt.
68 cm.

Teszek fol kepet a keresztelorol aztan mennem kell furdetni.
Szep estet mindnekinek! Kép Keresztszulokkel Kép Keresztelo utan
picizoe
 
 


Sziaztok!

En is ugy jartam mint picizoe, megirtam egy baromi hosszu levelet es most latom, csak hogy nem ment el... :( .

Ananacska, remelem be tudtok ti is mihamarbb koltozni az uj lakasba, mielott Erik baba megerkezik. Orulok, hogy minden babas teren rendben vagy!

Picizoe! Gratulalok a keresztelohoz, millyen kis Nocis Zoen ebben a csini ruhaban! Latszik a kepeken, hogy nagyon elvezte hogy o lehet a kozpontban :)

Ha minden jol megy akkor hetvegen koltozunk, de jo lenne mar tullenni rajta. Nem tudom normlis szerintetek az, hogy legszomjjal kuzdok? Allandoan fent a baba a rekeszizomomnal es ugy erzem nem kapok eleg levegot. Nomeg ugy e vashiannyal is kuszkodok. A legutobbi ket vervetelemen a hemoglobin alacsony volt es vast kell szedjek. Olyan -elnezest a szoert- hulyek itt az orovosk, hogy folsavat nem irtak fel a vas melle, pedig szerintem tudniuk kene, hogy a vas csak folsav jelenletebn szivodik fel... Na mindegy.

Meg egy kerdes. ha a 32. het ota mar faj a medencem, az ullocsontjaim, az is ok? Ilyen hamar kezdenenk mar tagulni a csontjaim? mar szinte nem birom osszezarni a labamat. poenkodtun sia parommal, hogy milyen jo most neki, mert minden nap tart labakkal varom :D:D

Arrol mar hogy antenatal classra eljussak mar lemondtam, kapja be a vedono is, meg az ezt szervezo ugynokseg is. hiaba hivtam oket, meg mondtam a vedononek, hogy irjanak be, mindig terelik a szot es ez megy november ota. Nincs valami olyan forrasotok ( web oldal, vagy konyv) ahol szulest elosegito legzogyakorlatokat, meg tornakat lehet tanulni? Arrol nem is beszelve, hogy ezen a "tanfolyamon" megismerkedhetnek tobb kismamaval, mert eleg keves az ismerosunk, semmi segitseg nem lesz.. Szoval kicsit emiatt is parazok.

Na most eldugulok, ennyi pihi eleg volt, megyek csomagolni, kar hogy magatol nem csinalodik meg semmi


:?


Mindenkinek szep hetet, jo egeszseget!

Mariann

KépKép
aylesburymariann
 
 


Sziasztok!

Most csak nagyon rovid leszek. Olvastalak titeket, csak nem volt idom reagalni.

Mariann, van egy weboldal, azon nagyon sok helyi baba klubbot is megtalalsz, csak regisztralni kell, de ez teljesen ingyenes. Adhatsz fel hirdetest is, hogy kismamakat keresel, akikkel megtargyalhatod az ugyes-bajos dolgaidat meg eljarnal kavezgatni, stb.

http://www.netmums.com

Ezen probalj korulnezni, hatha talalsz valami szulesfelkeszitot, ha meg nem, akkor megkerdezheted a tobbi helyi kismamat, hatha ok tudnak.

Majd maskor jovok bovebben is, csak most rohanok.

Olive

KépKép
olive
 
 


Sziasztok!
Csatlakoznék hozzátok! Bár hosiesen bevallom, még soha nem regisztráltam ilyen oldalon, elég esetlennek érzem magam! :D
Dorkának hivnak, 35 éves vagyok és másfél éve élunk itt Norwichban a férjemmel, 2 kislányommal (9,5 éves és 22 hónapos). Ja! 22 hetes a kicsi fiam a pocakban.
Van esetleg valaki a kornyékrol?
Szép napot mindenkinek! (bár itt nálunk órák óta szakad a hó ) :cry:
dorka75
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?