Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Hbzs, nagyon szuper lesz a péntek ! :D

Gabó, nagyon jó a festék ötleted, elmentem magamnak későbbre :lol:

Belluska, gondolok Rátok :)
wepe

Ez a laptető HBZS-é :D
wepe

Belluska,
gyerkőcök hogy viselték a szurit?

i.kata

Túl vagyunk a szurin!!!!!!Nem volt nagy sírás! :D
Barnim is csak azért sírt,mert Katáról mintát kellett venni és mert a múltkori oltás emléke még friss volt neki! :D
Matricát kaptak,úgy hogy minden rendben számukra! :wink:
De mindenesetre csajok nagyon megnyugodtam,ámbár még tudom van a két hét mire kifejti a hatását,de talán nem szedünk addig össze semmit!Azt mondta most a doktornő,hogy az oltástól inkább a kamaszok lázasodtak be nála jobban,mint a kicsik!De mondta,hogy extra senkinél nem volt!
Apum is megkapta ma,anyu hétfőn(mert kicsit köhög),én és párom meg valószínű holnap!Remélem párom eltud jönni bentről előbb! :roll:

Jó éjszakát mindenkinek!

phpBB: Kép
belluska

Sziasztok!

Beus!
Sajnálom, hogy rossz lett az eredményed, de igaza van a többieknek, a drasztikus diétával inkább csak ártasz magadnak, mint használsz. Próbáld ki azokat a diétákat, amiket írtak és biztos meg lesz az eredménye. A mozgás meg simán lehet séta is, az is segít és még jól is esik, viszont nem fáradsz ki benne! :D Szorítok nagyon a sikerhez!!!! :) :) :)

Hbzs!
Szuper hírek, csak így tovább!!! Már nagyon várom a pénteket és a híreket!!! Hajrá tüszőcskék!!! :P :P :P
Egyébként nekem volt 2 Fostimon + 1 Merional kombinációm, de én hosszú protokolon voltam, de nekem csak 6 tüszőt sikerült leszívni. Viszont az is elég volt, mert látod, itt ficánkol az eredmény a pocakomban... :lol: :lol: :lol:

Gabó!
Nekem is nagyon tetszik az ujjfesték recepted, mentem, hogy később még hasznát vegyem... :) Hogy vagy, meggyógyultál? Pocaksimi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wepe!
Már nagyon várom a pocakfotót! Neked is pocaksimi!!!!!!!!!!!!!!!!

Fitie!
Tündéri Pepe a sapijában, annyira édesen mosolyog. Puszi neki! :) Én is várom már a teljes kollekció fotóját... :D

Kata!
Elküldenéd azt az oldalt, amelyikről rendelted a kutyusok ruciját, kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz. :)

Belluska!
Én még mindig rágódom az oltás beadatásán, bár a legújabb hírek elkeserítőek. :( De pont tegnap voltunk az utolsó szülésfelkészítőn, ahol az egyik szülésznő elmondta, hogy ő 25 éve praktizál és azóta mindig tilos volt a kismamákat oltani, bármilyen nagy járvány is volt. Ez az első olyan oltás, amire azt mondják, hogy lehet. Bár magzatra nézve még nem vizsgálták a hatását... :? , elmondása szerint, ha ő most kismama lenne, nem oltatná be magát... Na ezek után hogyan tovább :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?:
Egyébként azt mondta, hogy gyerekeket és felnőtteket simán lehet oltani, mert rájuk nincs rossza hatással! :)
Nem tudom, annyira tanácstalan vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Kismamik!
Ti beoltattátok magatokat???

Szép estét mindenkinek!!!

Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaidat...

KépKép

Kép
minnie manó

Jó reggelt!

Minnie,
http://www.teszvesz.hu/item834713491_csinos_kutyakabat_kutyaruha_egyedi_meret.html#gallery
Innen rendeltem, de szerintem nem ilyen csíkos lesz. Írtam a csajnak, hogy ha van ilyen anyag fiúsban, akkor olyan legyen a másik, de nincs neki. Megírtam neki, hogy végülis mindegy milyenek, csak hasonlóak legyenek más színben és tépőzárasak, mert azt könyebb rájuk adni.

i.kata

Minnie!
Elhiszem,hogy nagyon nehéz döntés előtt állsz az oltással kapcsolatosan!Elnézést is kérek tőletek hisz én nagyon elleneztem,de most épp pár perce is rámentem a Napi ajánlatok feletti H1N1 oldalra és ismét írják,hogy az ország középső régiójában terjed leginkább a vírus és a kismamákat külön felkérték rá!Tegnap egyébként oltottak nálunk a rendelőben egy kb. 8 hónapos kismamit!
Nem tudom tanácsot nem szeretnék adni,de gondoljátok végig!Nyilván itt a baba miatt hezitál az ember,de most én ezt durvábbnak látom mint az eddigieket!És sajnos a párok beoltatása nem elég! :roll: Nagyon nehéz helyzet elé vagytok állítva,az biztos!
Poci simi!!!!!!

belluska

Sziasztok! :D

Wepe!
Köszönöm szépen a laptetőt! :oops: :lol:

Gabó!
Én is nagyon köszönöm a festékreceptet! :wink: :D

Minnie!
Köszi szépen a bíztatást! :D

Tegnap este beadtam az utolsó 2 szurimat: a 2 tüszőrepesztőt! :D Ez - mondhatnám - nagyon kellemes volt, na de az előző két esti, a 2 Orgalutran rettenetes volt! A másodiktól szépen be is kékült a pocakom a szúrás körül, mert úgy tűnik, sikerült eret találnom... :? De a jobb oldali szúrások egyébként sem jöttek be nekem annyira... :roll:

Kép
hbzs

Lányok,én sem tudom mit lépjek szuri-ügyben...Inkább ellene vagyok,mint melette,de mi van ha....NEM TUDOM! :cry: :oops: :twisted: :roll:

salygabó

Hbzs!
Nagy drukkok holnapra!!!!!!!!!!Remélem csodás tüsziket szívnak majd le!Gondolok majd rád sokat! :P

Ladiva!
Hol vagy??????Gyere néha írni nekünk!

Kismamiknak poci simi!!!!! :P

Tücsi!
Minden rendben?Remélem rosszullétek továbbra sem gyötörnek!
Simi!

Szilvi,Beus és mindenki!
Puszi nektek!

belluska

Gabó!
Ebben senkit nem lehet befolyásolni! :roll: Én amit most gondolok(ha kismami lennék),hogy az első 3 hónapban nem merném beadatni,de utána azt hiszem most már igen!De ez az én mostani álláspontom!
Pusszantalak!!!!!!Lassan lánykád szülinapja jön! :lol:

belluska

Sziasztok!

(((Beus))) remélem valamelyik diéta és egy kis mozgás tényleg hatásos lesz!

Hbzs! szuper lesz a holnap!!! drukkk

Belluska! Katád nagyon édes, ahogy így olvasgatom a hozzászólásait :)

Na igen, ez az oltás dolog nagyon nehéz. Mi sem akartuk, de holnap megyünk beadatjuk! Kolléganőm (februárra várja az ikreket) is sokat agyalt, de már a dokik is ajánlják, így beadatta tegnap!

mindenkinek mindenféle csupa jót!!!
sonjus

Sziasztok !

Oltás: teljes kétségbe esés :cry:
Az ember a legjobbat akarja a gyermekének, főleg a mi ( lombikos )esetünkben óvjuk-védjük, és lehetetlenség megmondani, hogy mi lenne a jó, a legmegfelelőbb. Én már úgy érzem magam, mint egy libikóka, egyszer így, egyszer úgy. :evil: :oops:
Elolvastam itt a főoldalon Tóth Zoltán kollégiumi összegfoglalóját, meg ezt: http://www.hirado.hu/Hirek/2009/12/01/1 ... vekre.aspx
, meg a Czeizel Endre tegnapi interjúját megnéztem. Én hatalmas nagy igazságot mondott, hogy a modern orvoslás, ma már nem megmondja, hogy mit tegyél, hanem csak tanácsot ad,a felelősség és a döntés joga a tied. Csak abba senki nem gondol bele, hogy a mi esetünk TOTÁL más!
Valahol még azt is olvastam, hogy a terhesség utolsó 2 hetében is be lehet adatni.
wepe

Sonjus!
Pusszantás!Hát nem tudom mit kaphattak az oltással a gyerkőceim,de nagyon jók voltak ma! :lol: :wink: Katám egy életművész! :D :D :D

Wepe!
Tudom,hogy nehéz és át is érzem a helyzeteteket!
De nálunk most a rendelőben is volt kismama,akárcsak tegnap az oltásért,mert ma mi is megkaptuk!
Én azt gondolom most így persze nem "orvosi" szemmel,hogy nem kérnék annyira a kismamákat,ha veszélyes lenne rájuk és babájukra nézve!Valahogy szerintem most sok orvos megdöbbent a vírus által okozott szövődmények gyors és végzetes lefolyását illetően,így most sokan átálltak az oltás oldalára szerintem!De értem Wepe nagyon is az aggályod,hisz sokat küzdött itt mindenki közülünk a babáért!De remélem sikerül a helyes lépést megtenned!Puszillak!Simi!

belluska

Itt a 28hét+3nap-os képem Kép
kb. 100 cm körfogattal :)
wepe

Wepe!
Gratulálok a pocidhoz! Nagyon csini vagy! :D

Kép
hbzs

Ezt az ágyneműjét én varrtam :lol:
Kép
wepe

Hbzs, köszönöm :oops:
wepe

Hbzs,
holnapra hatalmas drukkok mennek!

Wepe,
nagyon csini vagy :lol: Örülök a fotónak, mert téged még iwiw-en sem lehet meglesni és most legalább a pocidat láthatjuk :lol:
Nagyon tetszik az ágynemű, ügyike vagy :lol:

Kismamik,
azért ne idegeskedjetek a szuri miatt, nyugiban gondoljátok át. Gondolom hogy ezt most nehéz, de mint általában, szerintem most is jól faggassátok ki a dokikat kérdezzetek rá mindenre, ami nyugtalanít és aztán döntsetek.

i.kata

Wepe!
Nagyon aranyos az ágynemű, és nagyon ügyes vagy, hogy magad varrtad meg! :D

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a drukkokat holnapra! Sokat jelent nekem! :D Puszi nektek!

Kép
hbzs

Sziasztok

Wepe
nagyon csini vagy!! és az ágynemű is szuper. (a kispárnát nem javasolják használni az első pár hónapban). Csak ágyneműt terveztél varrni, vagy megpróbálkozol kiságyhoz való szettel is: rácsvédő, zsebes tartó? Nekem van, nagyon szívesen lefotózom és lemérem ha kéred.

Hbzs
nagyon drukkolok holnap Nektek!! Szerintem rám gondoltál a sok petével, nekem az első lombiknál 17 petét szívtak le, mégsem jött össze a dolog. Szóval tényleg a minőségre kell gyúrni :D Várunk majd holnap amikor már kipihented magad.

Belluska
örülök hogy ilyen könnyen és gyorsan túlestetek az oltáson. Megértem hogy megkönnyebbültél, én is valahogy úgy voltam vele.

Kismamik
tudom hogy milyen nehéz lehet ezt a döntést meghozni most Nektek, talán segít ha készítettek egy listát és pro és kontra felírjátok az aggályaitokat, infókat, hátha segít a döntésben.

Megjelent a babaneten is egy cikk hogy a Szülészeti és Nőgyógyászati Kollégium javasolja az oltást.

Minnie
tényleg nem akarok senki befolyásolni, amit leírtál azzal kapcsolatban annyi hozzáfűznivalóm van hogy a szülésfelkészítőn a szülésznő nem orvos.
Kutyid nagyon cuki :) remélem tényleg nem lesz féltékeny a babára.

Gabó
Én is eltettem a receptedet későbbre :D az egész fórum liszttel és ételszínezőkkel fog pacsmagolni a la Gabó :lol:

puszi mindenkinek

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Köszi Lányok a dicséretet :oops:

Fitie, csak a teljesség kedvéért csináltam párnát is :wink: , 1 évig tuti nem is szeretném használni :lol:
Rácsvédőt nem csinálok, egyszínű ikeásat szeretnék, zsebes tárolót nem terveztem, állítólag első ( na jó nem az első-pedig nagy lenne, amikor hazahozzuk, neki esne a szobájának - bocsi a humorért :lol: ) percben letépik, így nem találtam praktikusnak, inkább szekrény, polc lesz.
Fotót attól még csinálhatsz :lol:

Belluska, Kata, Fitie ( és persze mindenki ) én igazából ezt a nagyon erőltetést ( orvosoktól, médián keresztül ) nem értem igazán, amit Minnie is írt, hogy eddig sose oltották a kismamákat, és most meg javasolják. A másik nagy problémám, hogy ki az aki garantálja, hogy az oltóanyagnak nincs semmilyen mellékhatása, és közben 4 fajta antibiotikum van benne :o
Ne haragudjatok, hogy ennyit írok erről az oltás témáról :!:
Jó éjt Nektek !

Hbzs holnap gondolok Rád ! :)
wepe

Wepe,
én nem értek ehhez, nem tudom szakszerűen megfogalmazni sem.
De ha csak abból indulok ki, hogy a média mindig felkapja az olyan történeteket, amivel sajnálatot, együttérzést, megdöbbenést vált ki a nézőkből, akkor már biztosan hallottunk volna korábban is olyan esetekről, amikor az anya és babája is belehaltak egy vírusos megbetegedésbe.

i.kata

Sziasztok

Köszi a tanácsokat, de még mindig rágódok. Az az igazság, hogy egy dolog miatt vacillálok nagyon az oltáson, ez pedig a következő. Nem akarok riogatni senkit, nem azért írom le, de tényleg NAGYON TANÁCSTALAN VAGYOK, viszont félek a járványtól is!!!
Hallottam ilyet, hogy az oltóanyagnak magasabb a higanytartalma mint a normál érték, ezt a felnőtt és a gyerek szervezet le tudja bontani, de méhen belül a magzat nem. Ezáltal később 2-3 éves korban autizmus alakulhat ki náluk. Nem tudom, mi ennek az igazság alapja (lehet, hogy h...ség az egész, de belerakták vele a bogarat a fülembe)... :roll: Olyan jó lenne biztosat tudni :!: :!: :!:
Volt aki azt mondta, hogy ennyi higanyt a tengeri halakkal is megeszünk... :?

Hbzs!
Gondolok rád holnap reggel. Egy nagy kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Majd gyere a hírekkel!!! :)

Wepe!
Nagyon csini a pocakod, és az ágynemű is tetszik!!! :) :) :)
Irigyellek, hogy ilyen ügyes vagy, én is vettem már régebben egy mini varrógépet, de még nem próbálkoztam varrással.
Pocaksimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kata!
Aranyos a kutyakabát, biztos cukik lesznek benne a kutyusok! :D Kérek majd fotót róluk, ha elkészültek a kabátok. :P

Gabó!
Pocaksimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Belluska! Fitie! Sonjus!
:D :D :D

Ladiva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:?: :?: :?:

Jó éjt mindenkinek! :)

KépKép

Kép
minnie manó

Hbzs!

Holnapra minden jót neked és ahogy kel Barnim(kb. akkor) már megy is majd a rád gondolás! :P

Wepe!
Köszönjük a poci fotót!!!!!!!Annyira,de annyira csini vagy!
Irigyellek,hogy milyen ügyes vagy,tetszik nagyon az ágynemű!

Jó éjszakát csajok!

belluska

Szerintem kismamik amiről Fitie írt,érdemes elolvasni,mert én találtam két olyan mondatot is aminek fontos jelentőséget tulajdonítok!Mármint itt a babaneten a kezdőoldalon!
(nem rábeszélés részemről csak tényleg érdemesnek tartom amit írnak),remélem nem haragszotok érte!

belluska

Szép jó reggelt Mindenkinek !

Hbzs, gondolunk Rád ! :D És persze várunk, ha tudsz, gyere !

Belluska, Minnie én sem tudok igazán varrni, csak ilyen egyszerűbb dolgokat.
wepe

Sziasztok! :D
Megjöttem a punkcióról. 7 petesejtet szívtak le. Nagyon örülök! :D (Én nem akartam túl sokat, de azért 1-2-nél többet - szóval, számomra ideális ez a szám! :D )
Puszi mindenkinek, és nagyon szépen köszönöm a drukkjaitokat! :D Most kell aztán igazán a petikéinknek! Délután lesz a megtermékenyítés, holnap de. telefonál Sipos doki, s hétfőn fél 9 táján mi telefonálunk, hogy mi újság. Nekem valószínűleg hétfőn lesz a transzfer. :D
Öten voltunk, csakúgy mint hétfőn és szerdán is, holnap meg, képzeljétek 7 transzfer lesz!!! Jó nagy tumultus van, alig bírják a biológusok is! Csak aztán legyen belőle sok-sok baba is!!! :lol:
Most ledőlök pihenni, mert eléggé érzem a pocakomat! 8)
Sziasztok, és még egyszer puszi mindenkinek! :D

Kép
hbzs

Sziasztok

Hbzs
jaj de jó!! (nekem is a 7 volt a szerencseszám Pepével) Drukkok most mennek a Petitéiteknek :D Nagyon örülök hogy ilyen jól sikerült a stimu, de jó hogy kitalálták Neked a rossz tüszők leszívását és most milyen szép eredményeid lettek! puszi

szép napot mindenkinek

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Sziasztok!

Hbzs,
gratula a 7 petikéhez! Izgulok tovább a holnapi hívás miatt is :-)

Minnie,
pont ezt a tengeri halas dolgota akartam mondani, vagys ez jutott eszembe, ahogy olvastam az írásod elejét. Mindig azt mondják, hogy hetente legalább 2x kellene enni tengeri halat, mert egészsélges is és állítólag okosabb lesz a gyerek, ha sok halat eszik vele a kismama. Viszont azokban is nagyon sok a higany, amit szerintem a szervezet egyáltalán nem tud lebontani. Így "csak" annyi a különbség, hogy a szurival egyszerre kapja meg, a hallal meg elosztva.

i.kata

Sziasztok!Na akkor oltsunk!Pedig én se akartam erről irni :lol: :lol: Dolgozik egy barátnőm az ÁNTSZ-nél,és lekértem tőle a vakcina hatóanyagait,és minden információt a szuriról.Engem is a higany érdekelt,de sokkal kevesebb van benne,mint gondolnánk,gondoltam.Aztán felhivtam pár egészségügyis ismerősőm,és megtudtam,hogy a kötelező gyerekoltásokban is van higany.Szinte az összes oltóanyagban....És elmondták azt is,hogy sokkal több a halálozás a virus miatt,mint azt a sajtó közli...Már a Dél-pestiben is volt,ami igencsak közel van hozzánk.Túl vagyunk már mi kismamik-forumos kismamik-a kritikus 3 hónapon,Embikéink összes szerve már kifejlődőtt,tehát rendellenesség már kizárva.Nekem parancsba adták ki,hogy oltassak,és a környezetem is!Ha nem is magam miatt,akkor azért mert bárki megfertőzhet,és nem lehet rettegni,és ki se mozdulni a lakásból,hetekig-hónapokig...Szóval,én ellenne voltam,de megyek délután oltatni.Elég volt már a félelemből,az álmatlan éjszakákból! :roll: :oops:

salygabó

Wepe!Irrd meg légyszi a következő klubb időpontját,mert szeretnék elmenni veled,ha te is akarod.... :lol: :oops: Nagyon ügyi vagy,látom te is ilyen kis kezdő varrónő vagy.Én is,most érdekel a dolog,mióta terhes lettem!Megkérlek megirod a méreteket?Fitie,tőled is kérném a méreteket,előre is köszönöm!Hbzs,nagyon jó,gratulálok!Remélem a randi is jól sikerül du,és lesz egy pár szép kis Embike belőle!Tessék pihenni,a hétvégén is,jó?Drukkolok!Megyek,disziteni a lakást és a lépcsőházat karácsonyi dizájnra,ti hogy álltok ezzel?Belluska puszi,Kata,Minne,Szilvi nektek is! :lol:

salygabó

Hbzs!
Nagyon szép eredmény és drukkolok a folytatás miatt,gyere majd a holnapi hírekkel!!!!!!Pihengessél ha fáj a pocid!Reméljük hamar múlik!Puszi!

Gabó!
Nem is tudod mennyire megkönnyebbültem!Örülök a döntésednek és azért te is a kamasz lányaid által is egy veszélyeztetettebb kategóriába tartozol,mert azért ők is járnak nap mint nap suliba!Puszillak!!!!!!!Simi!

Barátnőm könyvelő és van egy professzor ismerőse a Kútvölgyiből és azt mondta neki,hogy ő mindenkinek csak az oltást tudja javasolni,mert főleg a kismamák a harmadik harmadban a legveszélyeztetettebbek!Határozottan az oltás mellett volt!Megoldhatatlan a nem kimozdulás otthonról!Sajnos!

Katámmal hétvégén csináljuk a mézeskalács díszeket!Már várja nagyon! :lol:
Imádom a karácsonyi készülődést!

belluska

Kismamik!

Kriszta üzeni,hogy csütörtökön ő is megkapta az oltást és beszélt több virológussal is ,és azt mondták neki,hogy abból a minimális higanyból nem megy át semmi a méhlepényen a babának és őt is mindenki csak rábeszélte!

belluska

sziasztok, Peti az ölemben úgyhogy 1 ujjal nyomom :)
ezt a másik fórumra, ahova járok, kopizta be egy fórumtársam gondoltam megosztom veletek:

... bemásolom az ANTSZ tisztifőorvosával folytatottt levelezésünket, ő is hasonló véleményen van:

"Tisztelt tisztifőorvos úr,

budapesti egy gyermekes család vagyunk, mi, szülők beoltattuk magunkat a H1N1 vírus ellen. Gyermekünk most érte el az egyéves kort, amikortól oltható lenne, de nem tudjuk, mi a teendő, ugyanis több helyről, orvosoktól is azt az információt kaptunk, hogy mivel édesanyja be van oltva és a gyermek fő táplálékforrása az anyatej (egyéb ételt csak csemegeként kap), így ezen keresztül folyamatosan részesül az ellenanyagokból, tehát nem szükséges beoltatni.
Letöltöttük az ÁNTSZ oldalán lelhető részletes tájékoztató füzetet, ahol sajnos erre vonatkozóan semmilyen, sem megerősítő, sem ezzel ellentétes információt nem találtunk.
Kérem, legyen szíves részünkre tájékoztatást nyújtani, valóban elég-e anyatejjel táplált gyermekünknek a tejen keresztül, beoltott édesanyjától származó védelem?
Egyben javasolnánk, hogy ez e kérdésben talán másokban is felmerülő aggályok eloszlatására az erre vonatkozó információkkal tájékoztató anyagukat szíveskedjenek kiegészíteni."

Tisztelt Házaspár!
A gyermekeknek az anyatejjel kapott ellenanyagok sajnos nem nyújtanak kellő védelmet a fertőző betegségekkel szemben. Az anyatejjel ugyan átjuthatnak ellenanyagok a csecsemő szervezetébe, de sajnos a bélcsatornán nem tudnak átjutni olyan állapotban, hogy a fertőzést ki tudják védeni. A terhesség alatt beoltottak esetében a placentán keresztül át tudnak jutni az ellenanyagok a csecsemő szervezetébe és 5-6 hónapig megvédig a fertőződéstől.
Az egy év feletti gyermekek olthatók és az eddigi tapasztalatok alapján nagyon jól tolerálják a védőoltást.
Üdvözlettel: Dr. Ócsai Lajos

fitie

Sziasztok !

Hbzs, szuper a petike számaid, akkor most egy jó nagy hajrá :) !
Jó sokat pihizzél! És tankolj be sok fehérjével !

Gabó, december 15.-én 14:30-kor, előadás címe: Az újszülött fogadása.
Gyurcsikné Szabó Ildikó vezeti + filmvetítés.
Persze mehetünk együtt ! :) Még addig pontosítunk.
Ágyneműről írok pü-t.
HÁt én is már díszítettem volna 1-én vagy 29-én, de várjuk az asztalost, aki kupit fog csinálni, így a por miatt nem kezdtem bele. Elvileg ma már telefonálni kellett volna neki, hogy szombat v. vasárnap, már egy ideje húzódik, és ezért is sz@ volt a kedvem, mert még itt megszülök, és nincs kész a babaszoba. Pedig tudhattam volna, mert 2 hónap alatt készítette el a gardróbunkat, és addig 2 lakás rezsijét fizettük. Na mindegy.

Belluska, hú de jó lesz Nektek a hétvégén :lol:
Nekünk volt egy olyan karácsonyfánk egy pár éve, amin mézes kalács, és termésdíszek voltak. Olyan jóra sikerült a mézeskalácsdísz, hogy még most is meg vannak :lol: Mondjuk nem evésre szántam 8)
wepe

Sziasztok!

Hbzs!
Nagyon jó híreket hoztál, most már ne izgulj, minden rendben lesz!!! :) Nekem anno 6 petikét tudtak leszívni és abból a végére 3 maradt, amit beültettek és 1, ami jelenleg is a pocakomban tanyázik... :lol: :lol: :lol:
Holnapra ismét egy nagy kalappal!!!!!!!!!!!!

Belluska!
De jó nektek, hogy mézeskalácsot süttök. :) A receptjét légyszi küld el, én is szeretném kipróbálni, eddig még nem volt olyan receptem, ami igazán bevált volna. Köszi! :D

Visszatérve az oltásra, köszi, hogy adtatok tanácsot, még mindig nem vagyok biztos magamban, de most már egyre inkább én is az oltás felé hajlok... :?
Anyósom azt mondta (az egyik hivatalban dolgozik), hogy ők kaptak egy emailt a tisztiorvosi szolgálattól, amiben le van írva az oltásról/oltóanyagról egy pár dolog, köztük az is, hogy a kismamákat állítólag valami gyengített oltással oltják. (Én is elolvastam ezt az emailt!) Ti mit tudtok erről? Az egyik barátnőm 16 hetes terhes, ő 2 napja beoltatta magát, de azt mondta, megkérdezte ezt, de ugyan azzal az oltással oltották, mint mindenkit. :roll: Nem tudtok erről valamit, hogy ennek mi a valóság alapja, tényleg van másik oltóanyag (gyengébb) :?: :?: :?:

Szép estét mindenkinek!!!

KépKép

Kép
minnie manó

Sziasztok

Minnie
erről én nem hallottam, sőt, úgy tudom hogy a gyerekeknek sincs külön védőoltás, csak a felnőtt adag felét kapják.

fitie

Minnie, van egy olyan oltó anyag, amiben nem az elölt vírus van, hanem úgynevezett hasított/ split vírus. Ezt szokták gyerekeknek is adni, de ez a szezonális influenzára van. Én amikor ez után jártam, akkor hiánycikk volt. Nem tudom, hogy azóta ez kapható-e. Utána nézek, hogy hol olvastam, és elküldöm. Még azt olvastam, akkor, hogy kismamákat oltsák ezzel, és a környezetét, a Fluval P-vel, akkor még nem javasolták ennyire a kismamák oltását.
Állítólag a németeknél lehet kapni azt a fajtát, de ők meg a miénket keresik. Szóval mindenkinek az kell, ami nincs ...
wepe

Köszi! :)

Wepe!
Várom a cikket, ha sikerül megtalálnod. :)
Te, hogy állsz oltás ügyben?

KépKép

Kép
minnie manó

Wepe!

Most olvastam. Köszi :!: :!: :!:

KépKép

Kép
minnie manó

Hát nagyon hezitálok, de azt hiszem, hogy nem oltatok.
wepe

Minnie!
Elküldtem a receptet!Jó mézeskalács készítést! :D
Simi a hercegnőnek! :P

Jó éjszakát!

belluska

Hbzs!
Gyere a telcsis hírekkel! :P

Gabókám!
Lánykádnak NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK és jó ünneplést nektek!
Kép

Fitie!
Várom ám nagyon a teljes mikulás felszerelésben mosolygó Pepét! :P

BOLDOG MIKIT MINDENKINEK A HÉTVÉGÉRE!
Kép

belluska

Jó reggelt!

Gabó,
lánykádnak NAGOYN BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok!

A németeknél más eljárással készül az oltás. Nálunk van az elölt vírussal, náluk meg a felezett vírussal és ott ráadásul 2x oltanak 6 hét különbséggel, ha jól emlékszem.

i.kata

Sziasztok!
Megvolt a telcsi! 3 szép embriónk van! Mind a hetet megtermékenyítették, a felét ICSI-vel, felét pedig hagyományosan(! :D ), s abból a 3-ból, ami most van, 2 hagyományos és 1 ICSI-s. Nagyon örülök!!! :D Nagyon drukkolok nekik, hogy hétfőre mind a hárman meg is maradjanak! 8)
Még mindig érzem a pocakomat, főleg a bal oldalt, ahol több tüsző volt. Ez nálatok is így volt? Tegnap este pedig rettenetesen szédültem - gondolom az új hormongyógyszerektől... :?
Ma este mindenesetre igyekszünk bevásárolni az ajándékokat karácsonyra - a többit én már inkább csak "távirányítással", vagy a neten keresztül fogom... :D

Gabó!
Én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok a lánykádnak! :D

Belluska!
Ez a 2 rénszarvas a Mikulással csuda aranyos! :lol: Tudjátok, hogy tegnap megérkezett az "igazi" Mikulás, a finn Joulupukki? 10 napig marad, lehet vele sokfelé találkozni! :wink: 8)

Kata!
Szuper jól állsz a kilóiddal! :D A Mikulás nem jelent gondot számodra? :roll:

Kép
hbzs

Hbzs!
De jó,hogy ráadásul kettő hagyományosan termékenyült meg!
Nagyon szurkolunk nekik hétfőig!Helyes,hogy letudjátok még most az ajándékok nagy részét!A többi ajándék meg majd lesz valahogy!Hétfőtől a lurkók kapaszkodása a legfontosabb! :P

belluska

Hbzs
jaj de jó!! örülök nagyon drukkok mennek!

Ho Ho Ho
Kép Kép

fitie

Fitie!
Cuki nagyon Peti és köszönjük a Miki hangulatot!Olyan jó ez a ruci!
Na hát gyermekeimen is rajta voltak az XXL-es miki sapik,de hát fotózni őket,kriminális!Semelyik nem mutogatni való! :lol: :wink: :roll:
De hát Pepe nekünk bőven elég,mert fantasztikusan aranyos a szerkóban! :lol:

belluska

Nálunk már tükör fényesek a csizmák! :lol: :lol: :lol: :shock:
Várjuk nagyon a reggelt! :D

belluska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X