Új privát üzeneted érkezett!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ezek mind októberi képek.
holnap teszek fel újakat.
Szerintem egyáltalán nem vékony.
Csak tegnap óta cicizik ilyen keveset. a tápi miatt.
Eddig a 100-at megette.
Már nagyon gondolkodok rajta,hogy orvost váltok.
Szerintem tuti nincs semmi baja,csak tiszta apja a gyerek.
baba0727
 
 


tényleg,nem lehet,hogy a foga jön és azért nem eszik,hízik?????
baba0727
 
 


Baba!

Eszméletlen aranyos ez a gyerek..........még nem is láttam őt, az újszülött képekről lemaradtam. És látom ő is jó hosszú baba, Benus is 67 cm 4 hónaposan. A fogzáshoz nem tudok hozzászólni, mert nálunk csak a nyálzás megy, meg az íny püffölés, nem tudom járhat-e étvágytalansággal.


Megkaptam az oltást, apa meg épp útban van a rendelő felé. Kicsit érzékeny, remélem nem lesz láz. Amúgy teli volt a rendelő, az asszisztens mondta, hogy siessen apa, mert fogyóban van náluk az ingyenes oltás, mindenki most kapcsol, de sokan mentek receptért is. Amúgy mikor odaértem, becsörögtem az orvosnak, és 5 percben belül betessékeltek, belém nyomták és jöttem is, közben a gyerek ordított a kocsiban, szegény sógornőm, nagyon megijedt hogy nem tudja megvigasztalni. De örülök hogy pikk pakk megvolt, mondtam babával vagyok, és azonnal intézkedtek.


Szép estét!
fruzsa7
 
 

 
 

de a fog okozhat ilyet, fáj neki az ínye ahogy szív, és épp annyit eszik, amivel az éhségét elveri, azt a kalóriát meg lehet le is mozogja.
Én a helyedben megkérdezném a neten pár orvostól, megvárnám a válaszokat, s utána döntenék.
Máté decemberben 7840 gr volt 7 hónaposan, szeptemberben 15 hónaposan 8700gr, ( kiskönyvből másolva :) ) de a 8 kg-t egy éves kora után érte el, tehát hónapokig lényegében semmit nem hízott. Kicsit idősebb volt már mint Roli, de élő példa vagyunk, hogy egészséges gyereknél is lehet ilyen.

Kép
Kép
tengdi
 
 


nagyon sokat változott Roli, nagyon édes! Nincs összekoppanva egyáltalán, de amíg te nyugtalan vagy addig ne hagyd annyiban. Ha úgy érzed válts orvost, de azért várj még egy kicsit szerintem. Azt mondjuk nem tudom hogy lehet egy pár hónapos gyereknél elérni, hogy márpedig 150-et eszel s punktum.
De lehet azt gondolta a doki 4 óránként eszik, Roli meg sűrűbben de kevesebbet, nem?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!
Nagyon édesek a babák! :)
Én még 2 in 1. :)

Elmentem hétfőn egy oltópontra, de már a recepción elutasítottak, hogy terheseket nem oltanak. Megmondom őszintén akkor nem bántam, mert nem akarnék belázasodni így közvetlenül szülés előtt, de azért furcsállom, hiszen úgy is aláíratnak mindenkivel egy papírt, amin gondolom az áll, hogy saját felelősségre.
És amit a tv-ben láttam tegnap. 7 kismamam lélegeztetőn, 1 meghalt és a baba is... szomorú. :(
Asszem érdemes nyárra, járványmentes időszakra időzíteni a következő bébit.
Szülés után minél előbb beoltatom magam. Apát meg ma elküldtem oltópontba.

Múlt szombaton 1 ujjnyira voltam nyitva, baba lenn, úgyhogy jöhet bármikor. De úgy látszik jól érzi magát benn, se kettősfront, se eső, se a telihold nem indította meg. :)

Lajtalány, hogy vagy?

Kép
Kép
csuti25
 
 


Szép napot mindenkinek!

Csuti, miért oltópontra mentél? Háziorvos nem olt? Neked ingyen jár, úgy tudom, mi is ingyen kaptuk most tegnap, és nem lázasodtunk be kicsit sem, de ahány embert ismerek a környezetemben akik most oltattak, senkinek nem lett semmilyen mellékhatása az oltás után. Láz se.

Gondolom akkor már van izgalom így a finisben! :D


Kép
fruzsa7
 
 


Hát, azt hittem csak szülés után ingyenes a gyerek 1 éves koráig, ezért el is felejtettem megkérdezni a házidokimat. :oops: Lehet, hogy ám ő sem oltott volna be... olyat is hallottam már. Pedig voltam nála hétfőn táppénzes papírért. Szerencsére tök üres volt a váró és szellőztettek is, így nem kaphattam el semmit.

Jaja, izgi! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog menni a szülés! :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Most néztem a déli híradót az interneten, két csecsemő is lélegeztetőgépen van............... :cry:
fruzsa7
 
 


Csuti, igen ingyen jár neked, ha a háziorvos meg nem akarja beadatni, akkor ha jól tudom pénzbírsággal sújtják.

Kik és hol juthatnak az ingyenes védőoltáshoz?

A magyar állam térítésmentesen a következő csoportba tartozóknak ajánlja fel a vakcinát, amely a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, az iskolaorvosi, és a foglalkozás-egészségügyi szolgálatnál kérhető:
1. ütem

* 12 hónaposnál idősebb, súlyos betegség kockázatának kitett, a szezonális influenza által is veszélyeztetett csoportok (az oltásokat a legsúlyosabb állapotban lévő betegeknél kell megkezdeni):
o krónikus légzőszervi betegségben szenvedők, asztmás betegek;
o kóros elhízás vagy neuromusculáris betegség miatt korlátozott légzési funkciójú betegek;
o szív-, érrendszeri betegségben szenvedők (kivéve a kezelt magas vérnyomás betegséget);
o veleszületett vagy betegség/kezelés révén szerzett immunhiányos állapotban szenvedő betegek (beleértve a HIV-pozitív személyeket, daganatos betegségben szenvedőket is);
o krónikus máj- és vesebetegek;
o anyagcsere betegségben szenvedők, pl. diabetes.
* Várandós nők, valamint azok, akik a következő néhány hónapban tervezik, hogy teherbe esnek.
* Egészségügyi vagy ápolást, gondozást nyújtó intézmények, rehabilitációs intézmények, átmeneti elhelyezést nyújtó intézmények, lakóotthonok dolgozói, továbbá ezen intézményekben huzamosabb ideig ápolt/gondozott 12 hónaposnál idősebb személyek.
* A lakosság biztonságát és alapvető ellátását szolgáló, illetve a kritikus infrastruktúrát működtető személyek.

2. ütem

* Egészséges gyermekek védoőoltása kampányoltások révén:
o 12 és 36 hónap közötti gyermekek. A 12-36 hónap közötti gyermekeknek napközbeni ellátását nyújtó intézmények dolgozói;
o óvodás korú, vagy óvodai nevelésben, vagy általános iskolai nevelésben-oktatásban részesülő gyermekek és a nevelési, általános iskolai intézmények dolgozói;
o a középfokú nevelési, oktatási intézmények nappali tagozatán tanulmányokat folytató tanulók és ezen 3 intézmények dolgozói.
* A közigazgatásban rendszeres ügyfélszolgálati tevékenységet ellátó köztisztviselők.

3. ütem

* A 12 hónapos, vagy annál fiatalabb csecsemőkkel egy háztartásban élők.


Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!
Csüti, Fruzsa! ennyire más a hozzáállása még az orvosoknak is az oltásról! Asszem írtam, h a terhes barátnőmet se akarta a háziorvosa beoltani, azt mondta neki, hogy nem vállalja a felelősséget. Inkább azt kockáztatja meg, h elkapja a vírust, mint az oltás szövödményét.
Bár lehet ma már ez az orvos s mást mondana... most hallottam a rádióban , hogy kiszedték a babát az anyjából, a baba jól van, az anyját altatják...

A "vitához" meg annyit, hogy anyám most volt itt, és mondta a kéretlen tanácsait, sőt a parancsait. Kérdeztem, hogy mi alapján mondja, válasza: mert a nővérem is így csiánálta a lányával. Én meg mondtam neki, én így csinálom, mert Hunornak így jó. Szóval gyerekenként, és szülőként is más-más válik be.
De az szerintem baromi jó, h itt mindenki elmondja mi-hogy csinál. Mi, akik babázunk bővítjük az ismereteinket, mert másképp úgyse fogjuk csinálni, mint ahogy már bevállt :) a pocakosok meg csak néznek :roll: , h ha mindenki mást mond, akkor mégis hogy kell majd? :roll:

na, sikerült jó általánosan körbeírni, de biztos megértitek... :roll:

Baba! az a majmocska határozottan betegesen néz ki... de Roli nem! (tök édi mindkettő:) most már látom, milyen jó, hogy kitartottam amellett, h nem legyen mérlegünk... :)
Szerintem is kérdezd meg másik orvostól is a véleményét, de emiatt azért nem kell váltani, csak jelentkezz be máshoz is...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Az előző írásomat 1 órán át írtam...
Hunor itt volt az ölembe. Kicsit nyügi.

Ma kapta meg a 3 hós oltását. Beadattam neki a pneomacocus ellenit is, így kettőt kapott. Hát most nem volt hős, mert sírt mind a kettőnél. Aztán a kezembe megnyugodott. De egész nap bújos volt, mert csak a kezünkbe volt el. Hol Anyukáméban, hol velem volt. Most a játszószőnyegére tettem. Most elvan. Eddig nem lázasodott be, remélem ezután sem fog. Attól nagyon félek :?

Tegnap meg itt volt a védőnő, megcsinálta a felmérést is. Viszont pont cicizés után jött, és ilyenkor Hunor ha nem is alszik el, de teljesen beborul. És hát nem produkálta magát. Úgyhogy a legtöbb kérdésre úgy kellett győzködni a védőnőt, hogy de tudja, szokta csinálni... De a hasáról a hátára fordult, és ettől teljesen oda volt! :) Ezt már csinálja vagy 2 hete.

Ennyi volt a játék. Mennem kell.

Sziasztok!

Kép
Kép
nikilány
 
 


ja, azt még írnom kell, hogy Emma tök jól néz ki! és látom, még nem "vesztette el" a pánk frizuráját! Nagyon tetszik!
és 5 hósan már ül??? ez tök jó, akkor már csak két hónap és használhatjuk mi is a hintát! :) :lol:

Kép
Kép
nikilány
 
 


Andy mi a baj?

Kép
Kép
tengdi
 
 


sziasztok!
már szerencsére egy kicsit megnyugodtam.Ma csak reggel és este mértem a Rolit.És egész nap nem kapott tápszert.
Szegénykém,tuti a foga jön.Sír cicizés közben és ma egész nap nyűgi volt.
Ma csak cicizett és adtam neki egy kis édes álom tejpépet reggel és este.(termék mintának kaptuk.vaniliás,nagyon ízlett neki)
Nikilány!
nagyon jól tetted!Legalább nem idegesíted magad fölöslegesen.
Nekem Roli2,5 hós volt amikor hátról hasra fordult.3-3,5 amikor hasról hátra.
Szóval már élvezi,hogy forog mindenfelé.
Nemrég hasra tettem be az ágyába,de már háton van és alszik.

Szerintem azt fogom csinálni,hogy holnap beszélek a védőnővel ,hogy vegyenek vért a Rolitól,hogy kiderüljön,hogy nincs semmi baja.És így legalább békén fognak hagyni minket.És én se fogok stresszelni.

SOS!!!Nincs valakinek egy fölös mellszívója??

Én még mindig őrlődök ezen az oltás dolgon.Roli orvosa azt mondja oltsam be magam az enyém meg határozottan ellene van.Teljesen elbizonytalankodtam.De most ez a 2 kisbaba.......szegénykék.Szörnyű.Szerintem oltás lesz.Én belehalok ha Rolival lesz valami.

Na megyek,még a kutyákat is meg kell fürdetnem.
Aztán végre alvás. :D

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!

Na annyira sikerült a médiának kétségbe ejtenie hogy el sem tudom mondani, teljesen pánikba estem és féltem mindentől Bulcsút. Pedig én nem vagyok ilyen, és most teljes a pánik, és ideg vagyok ettől a mizériától - h1n1. Nem tudom kiverni a fejemből.... és egyfolytában ezen agyalok, eddig nem volt semmi bajom, de most.....mindenkitől félek nehogy beteg legyen... :cry: Csak hétfőn jutok el oltatni, mert a héten a dokim nem volt, és én még kőbányára járok házidokihoz, így eljutni sem egyszerű.

Baba,

Tényleg nagyon jól néz ki Roli, nagyon édes, főleg az utolsó kép tetszik nagyon :) jó ötletnek tartom a vérvételt, te is megnyugodhatsz legalább.

Nekem még nem forog Bulcsú eygáltalán :( , de hát nem könnyű ezt a 8 kg. -ot megmozdítani :lol:

Csuti, Lajtalány hajrá hajrá!!! olyan jó hogy vagytok, pocakosok :)
Kiváncsian várom az eseményeket :lol:

tücsi85
 
 
 


dia: nincs baj,csak nem tudok sokat jönni,de szerdán írtam lehet nem olvastad.
ma kezdődnek a vizsgáim és tart egész januárig,szóval most kicsit depis vagyok.
hanna meg fojtatja a nem alvásos dolgot.
marcsi is nagyon el van tűnve,remélem minden okés velük.

oltás ügyben nekem is ahány orvos annyi félét mond,férjem beoltatta magát,én nem .próbálom kerülni a tömeget és hannát sem visszük bevásárlóközpontokba

baba: szerintem teljesen bepánikoltatott a dokid,én hannát kb 2 hétig mértem utána meg annyit evett ami neki jól esett,nem tömködtem és most sem teszem,ha elég neki abba hagyja ő maga a kajálást.roli is tudja mennyi kell neki és ha nem nagy evő hát istenem,abszolút jól néz ki,

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


írtad, h bteg vagy azért kérdeztem. Na nem lennék a helyedben!!!!!!! sok erőt neked!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Andy! Nagyon drukkolok Neked, hogy sikerüljenek a vizsgáid! Amúgy mit tanulsz, megkérdezhetem?
Úgy tanulnék én is valamit. Tavaly fejeztem be a fősulit, de hiányzik a tanulás. ( ezt 10 éve nem gondoltam volna :lol: )

Tücsi: Azt hittem, hogy már beoltattátok magatokat... Ne aggódj, nem lesz semmi baj, figyeljetek oda a mindíg alapos kézmosásra, arcmosásra és most meg kell értenie mindenkinek, hogy nincs agyon babusgatás!!!!!

Kicsit én is aggódom, bár mi már beoltattuk magunkat, de sajnos Anyukám nem kaphat oltást, mert izületi gyulladása van.... ez csak azért gond, mert Ő az egyetlen, akire rá merem bízni, a Férjemen kívűl, Orsit.

Amúgy Orsi sem fordul még meg, de szerintem még van ideje. Viszont ütögeti a játékokat és, ha a kezébe adom megfogja és próbálja a szájába venni, olyan cuki, annyiszor fejbe kólintja magát... :lol:

Csuti: Már nagyon a végén vagy!!! Szorítok, hogy minden úgy menjen, ahogy szeretnéd! Várjuk a híreket!

Jó volt ez a pár nap, hogy így pörgött a a fórum. Remélem a továbbíakban is így lesz....

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke,

Még csak a férjem oltotta be magát, én nem jutok el egyszerűen a dokihoz, de ma véget vetek ennek az idegőrlésnek és elmegyek este egy oltópontra, igaz nekem ugye ingyen lenne, de a házidokihoz egyszerűen nem jutok el, mindig közbe jön valami és nem ér haza a férjem időben, na meg a dokim is beteg... :( és persze egy héten egyszer van csak este.... szóval ma elmegyek oltópontra nem érdekel :)

A védőnéni azt mondta 6 hónapos korban "kell" megfordulniuk, Bulcsú már teljesen elfordul oldalra sőt a felső testét át is fordítja de nem billen még át. Szóval csak félsiker :)

Nekem is ez megy, püföl mindent Bulcsú de nagyon durván... másnak is??? úgy ütögeti magát is a nagy hévben hogy már nekem fáj :D

Olyan rossz hogy most van ez a szar járvány, mert mi terveztük hogy bevisszük Bulcsút a karácsonyi vásárba, biztos tetszett volna neki a sok pompa, világítás... de hát most ugye sztornó :( Én is úgy elmennék vásárolgatni de hát ugye külön-külön megyünk most mindenhova, hogy Bulcsút ne kelljen bevinni sehova... olyan rossz.... persze rá tudnánk valakire bízni Bulcsút de az már nem olyan :)

tücsi85
 
 
 


Nálunk is ugyanez van, mi is külön-külön jutunk el mindenhová, azaz én többnyire sehová, mert a Férjem este 6 körül ér haza és akkor már nem igazán tudok elmenni sehová, maximum fél órára. De az is csak rohanás, nem sok értelme van. Pedig most úgy el szeretnék menni a Tescoba, mert minden ruhanemű 30%kal le van értékelve... Meg még ezer helyre mennék... De most itt a járvány és sehová.... Ez van.... Gyorsan vége lesz a télnek és mehetünk mindenhová.... :lol: Ez a közel 3 hónap is olyan gyorsan elszállt Orsival, hihetetlen...

Kép

Kép
esztke
 
 


első vizsgám meg van,holnap folyt köv.

amúgy a ZSKF re járok közgazdász szakra.

dia: minden okés velem.

majd jelentkezem.

pusz mindnenkinek jó mikulásozást,babókáinknak elősszőr jön a télapó.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Köszi a drukkokat! Jelentkezem majd, amint tudok és amint van miről beszámolni. :D
Ma este megyünk dokihoz vizsgálatra és NST-re, kíváncsi vagyok mit mond.

Én is utálom már ezt a járványmizériát. Tényleg sehova nem mehetünk majd pár hónapig. :(

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

Ma eljutottam a Tescoba és Vettem Orsinak csomó rucit nagyon jó áron. Ha tudtok szerintem menjetek el, holnapig van az akció! Minden ruhanemű 30%-kal olcsóbb!

Szép hétvégét!

Kép

Kép
esztke
 
 


Én is tegnap mentem a tescoba, bébikét apjára hagytam, és én is nagyon sok ruhát vettem Bulcsúnak :) Olyan szerkók vannak!!! :lol: Rénszarvasos, mikulás szerkók, nem bírtam megállni vettem neki egy rénszarvasos előkét :) persze hozzá teszem kislány rucikból ezerszer nagyobb a választék, és persze sokkal változatosabb :(
Bulcsúnak még mindig az ablakban van az ajándék, alszik még.... én jobban izgulok .... :) alig várom már hogy felkeljen :lol:

tücsi85
 
 
 


Szijasztok Csajok!
Már jó rég nem jártam erre,még az olvasásig sem jutottam el:(Csuti,nagyon drukkolok Neked,igazi karácsonyi babótok lesz:)Úgy néz ki,hogy valóban kihasználja a maximális időt a picinyed:)
Csak annyit vauznék bele,hogy mi már több,mint egy hete megkaptuk az oltást,mármint a 2in1 formációban,és Apának is beadattuk,mert igaz mi jan. végére várjuk a csöppet,de mégis sokat kell khz-ba mászkálni,meg utána ugye azért 3 nap körül csak bent kell lennünk,nehogy akkor kapjuk össze a H1N1-et:(Hála az Istennek még egy kis hőemelkedés sem volt,úgyhogy nagyon bízunk benne,hogy rendben van minden.Azt mondják,hogy min. 2 hét után véd az oltás,úgyhogy hála az égnek,a pénteki uccsó előtti uh alkalmával már elvileg védve leszünk:)
Felmerült egy kérdés bennem,bár a terhesgondozó dokim azt mondta,hogy a Bajcsyban csak sétáló epidurált alkalmaznak,milyen tapasztalataitok vannak ezzel a fajta érzéstelenítéssel kapcsolatban??Valóban nem gáz,ahogy a gerincet szúrkálják???Tudom,kicsit naív a kérdés,és nagyon bízom benne,hogy rendes hüvelyi szülésben lesz részem,de azért jobb még most puhatolózni:)

Kellemes estét MINDEN Maminak és Babinak!!!!!

bentley86
 
 


Szép jó reggel lányok!

Fontos kérdésem van. Kinek mikor jött meg szülés után? Nekem most harmadszor van meg, és már 1,5 hete vérzek elég erősen. Kezdek aggódni, sőt félni.........

Bentley, meg sem érzed a gerincszúrást, mivel kapsz egy érzéstelenítő injekciót előtte. Annak örülj, ha nem kell feküdni vajúdás alatt.
Ha császárral szülsz, akkor nem epidurált kapsz, hanem spinális érzéstelenítést. Akkor nem tudsz sétálni, mivel deréktől lefelé totál elzsibbadsz.

KépKép
trinky
 
 


Trinky

nekem 11 vagy 12 hónapos volt Máté, mikor megjött.
De azzal nincs baj, hogy neked cirka Lotti 6 hónapos kora körül, ha jól számolom.,az oké, viszont a másfél hét erős vérzéssel máris orvoshoz menni!!!!
Ilyennel nem játszunk.
Ne aggódj, ne félj, mert biztos nincs semmi komoly baj, de ehhez akkor is doki kell.

Kép
Kép
tengdi
 
 


amellett ( nem helyette ) igyál pásztortáska fű teát nagyobb mennyiségben

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!
Boldog Mikulást minden babának!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok,

mindenki jól van? Remélem igen!
Mi jól vagyunk, minden OK.
Egyedül egy dolog zavar: Luca napok óta vakarja mindkét fülét, kivűl-belül, és elég sokszor. Múlt héten megnézte a dokinéni, de nincs benne víz, ennek ellenére mégis vakarózik. Most már eléggé idegesít a dolog, szóval holnap délután megyünk a fül-orr gégészetre, nézzék meg mi a helyzet. Remélem semmi komoly!!!!

Tücsi, elmentél beoltatni magad? Remélem eljutottál!
És igen, lehet hogy röhejes, de mi is be vagyunk szarva ettől a vírustól, félünk h Luca elkapja, bár mi a magunk részéről minden óvintézkedést megteszünk: oltástmár lassan 1 hónapja beadattuk (a sima influenzát is), naponta 100szor mosunk kezet antibakteriális kézmosóval, tudatosan figyelünk arra h ne nyúlkáljunk szánkba, szemünkbe. És persze nem visszük Lucát nagy tömegbe, bevásárlóközpontba. Csak családhoz megyünk, meg időnként barátokhoz, és sétálni. Ennyi!

Bár a családban van némi feszültség az oltás miatt, mert férjem apja nem hajlandó beoltatni magát, holott minden baja van, krónikus beteg, és fiatal kora ellenére szinte állandóan van vmi baja, de egyszerűen nem oltat és kész. Mi meg oda jutottunk, hogy amennyiben nem oltat, nem megyünk oda karácsonykor, és kész!!! Pedig nem vagyunk parás típusok, elég lazán vesszük a dolgokat, de ebből most nem hinném h engedünk. Nem értem, h ennyit miért nem képes megtenni az ember saját magáért, és pláne ha gyerek van a családban?
És most hagyjuk hogy ebből ki keres és mennyit, őszintén szólva pont nem érdekel, a lényeg h próbáljuk minimalizálni a vírus benyelését.
A napi hírek meg borzasztóak: hogy már 9 gyerek van kórházban, ebből 3 csecsemő, és hogy a terhes kismamák már napi szinten kerülnek be az intenzívre emiatt....áááááá, hallani is borzasztó. :oops:
Tényleg nem értem h mitől félnek az emberek, hogy 3 fejű szörnyekké változnak, vagy 5 év múlva kihullik a hajuk??? Mi ez a f...ság?????? Már bocs!!!

Orsi, anyukám is izületi beteg(sokizületi gyull.), és neki azonnal javasolta a házidoki az oltást, pont emiatt, és be is adatta. Hiszen ő is krónikus beteg, akikre nézve pláne veszélyes a vírus!!!!

Bentley, talán te kérdezted a sétáló EDA-t: én kértem és kaptam is EDA-t, a szúrást egyátalán nem éreztem, és különben is, akkor már úgy fájt mindenem, hogy nem érdekelt, csak adják már be....de meg se kottyant, szóval ettől ne félj! És az hülyeség h csak "sétáló EDA" van (amúgy ez meg mi???? :lol: ), mikor nekem beadták, mondta az anesztes dokinő hogy ha akarok nyugodtan sétálgassak, ha akarok feküdjek le, azt csinálom ami jól esik. Én annyit mászkáltam vele, hogy átköltöztünk a végleges szülőszobába, tehát kb. 6 métert sétáltam vele, aztán a francnak se volt kedve mászkálni meg sétálgatni, jobb volt lefeküdni és úgy "élvezni" a fájásokat. Mert azért arra számíts, hogy az EDA nem fogja nullára csökkenteni a fájdalmat, kb. a felét veszi le, de azért érzed rendesen, de nem vészes. Főleg ahhoz képest, hogyha majd abbahagyják a fájdalomcsill. adagolását....na akkor kezdődik a móka. Persze minden attól függ hogy birja az ember a fájdalmat, én magamról azt hittem hogy sehogy, és ezzel riogattam a szülésznőt+dokimat, aztán szülés után mondták h nagyon jól bírom, mert más már a 4 perceseknél ordít mint a fába szorult, én meg szép csendesen tűrtem, és akkor még nem kaptam EDA-t. Egyébként meg minek szenvedjek annyit, ha nem muszáj....tudom h ezzel mások nem értenek egyet, de én csak javasolni tudom, biztos könnyebben tűri az ember, és talán nem fáradsz el olyan hamar. De ezzel együtt fáj, az biztos!

Baba: Roli nem egy puffancs, de nagyon jól néz ki, nagyon szép kis pofija van, és sztem kutyabaja! Ő ilyen, és kész. Aztán lehet h 1 éves korára meg pufifej lesz, nem tudhatod!
Egyébként SINLAC-ot 4 hós kortól adhatsz neki, öles betűkkel rajta van a dobozon, és nagyon ajánlom, mert nagyon fincsi és hízlal is rendesen, akár naponta is adhatod Rolinak vmilyen gyümivel keverve.

Andynek kitartás, én 3 éve államvizsgáztam, igaz gyerek nélkül, csak meló mellett, de időnként rémálom volt az is...egyátalán nem hiányzik az éjjeli tanulás, meg a hetekig tartó szakdolgozat írás.
Luca mellett nem is tudnám csinálni.

Gabival, Marcsival mi van???

Karácsonyra már készültök?

Most megyek kaját csinálni, üdv mindenkinek.
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!


Rita!

Köszi, hogy leírtad, az hittem csak én vagyok ilyen óvatos ezen a téren. Mi beoltattuk magunkat, és persze vigyázunk a személyi higiéniára is, de most úgy döntöttünk a napi híreket látva, hogy karácsonyra, ill minden más alkalommal is csak olyan személy jöhet látogatóba, aki beoltatta magát. Evvel szeretnénk minimalizálni, hogy megbetegedjünk. Persze az oltás sem 100 százalékos, de még is csak jobb mint ha az se lenne. Egyébként tényleg sokan paráznak tőle, de nem tudom miért, pl. Svédországban a kismamik 92 százaléka beoltatta magát, itthon meg félnek tőle. Na de mindegy ebből is lehetne vitafórumot indítani...a lényeg hogy eleinte sértődés volt belőle, most már mindenki lehiggadott, és megértette a család, hogy miről van szó. A nagyobbik része már megkapta az oltást, a másik felének meg időben szóltam, van aki tervezi. Már csak a zárt is hogy meglátogathassanak bennünket, ez amúgy elég motiváció a a számukra, ha már magukért nem teszik meg.


Kép
fruzsa7
 
 


folytatom... Hunor sugárba hányt egyet :) itt ült az ölembe :)

Trinky! te még szoptatsz? bocs, de már nem emlékszem. Szerintem is menj dokihoz!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Ja és írtad Rita, hogy 9 gyerek van kórházban, hát most olvastam:



Összesen 9 gyereket ápolnak új influenza fertőzéssel a fővárosi Szent László kórház gyermek intenzív osztályán, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen. A Bethesda kórházban 15 gyereket kezelnek H1N1-gyel, egyiküket intenzív osztályon, az állapota stabil.

A hétvégén körülbelül 35 gyerek jelentkezett ambulánsan a Bethesdában influenzaszerű tünetekkel.
fruzsa7
 
 


Szoptatok még 2X naponta. Az őrület határán állok. A dokimat nem lehet elérni, egész nap műt. Már lepergett előttem az életem........ Miért nem lettem nőgyógyász?????
Kihez menjek? Megpróbálok ma Kardos dokihoz bejelentkezni, hátha tud fogadni magánba.

KépKép
trinky
 
 


Trinky, menj Kardoshoz, mondd a telefonos nőnek h SOS be kell juss hozzá, tutira fogadnak. Kardossal garantáltan jól jársz, tudod én hozzá járok 100 éve.

Fruzsa, mi is hasonló intézkedéseket tervezünk, és nem érdekel ha megsértődnek. Ha beteg lesz Luca, akkor mi a fenét csinálok??? A sajnálkozással meg semmit nem érek, szóval ezt mi is bevezetjük, ma megbeszélem a férjemmel. És ha após pajti nem oltat, hát legyen: akkor nincs Lucázás karácsonykor. Pláne, hogy ő minden évben influenzás lesz....katasztrófa, h nem fogja fel ennek az egésznek a lényegét.

Viszont én most aggódok: már MA délután húzunk a fül-orr gégészetre, Luca állandóan vakarózik, már tök vörös a jobb füle.....mi a franc ez???? Tiszta ideg vagyok.....

Kép
szolnoki rita
 
 


Rita, nyugi Lotti is csinált ilyet. Sőt valamikor a szemét is vörösre dörzsölte, és nem az álmosság miatt. Én is kivoltam tőle, de egy idő után abbahagyta. Azért mindenképpen érdemes megnézetni, legalább megnyugszol.

Köszi lányok a tanácsokat. Remélem nincsen semmi bajom.....

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!

Itt vagyunk! Jól vagyunk, csak a gép vacakolt napokig! Gyorsan teszek néhány friss képet, aztán visszaolvasok. Később jövök.
Kép
Kép
Kép

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Marcsi!

De jóóó, hogy jelentkeztél!!! :D Bogi annyira szép baba, simán ül magától ilyen szépen?


Kép
fruzsa7
 
 


Fruzsa
Köszönöm a dicséretet! Bogi nagyon szeret ücsörögni. Elsősorban az ölemben, de máshol is. Egyedül még nem tud felülni, de már nagyon próbálkozik. Mondta is a védőnő, hogy tegyük lejjebb a matracot az ágyában.
Na, szaladok ebédelni amíg a kisasszony alszik! aztán megpróbálok visszaolvasni!
addig is puszi mindenkinek

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Andy
Nem irigyellek! Kitartás!
Baba
Roli igazán jól néz ki. Nem pufi, de nem is sovány.
Trinky
Nekem is volt ilyen durva menzeszem. :( Szülés után az első kettő rendben lezajlott, de harmadszorra majdnem egy hónapig véreztem! (néha Niagaraszereűen)
Most úgy néz ki, hogy sikerült rendbe hozni a dokimnak. (némi gyógyszeres segítséggel)
Rita
Reméljük nincs baja Lucának! Mesélj majd mit mondott a doki! (Bogi is szokta néha vakargatni a fülét, de ő olyankor álmos.) Karácsonyra mi már készülünk. Ablakok megpucolva, karácsonyi dekoráció kirakva/felrakva és párom is felszerelte a kinti égősorokat. viszont ajándékot még nem vettem senkinek. Nem is tudom mikor és hogy fogom beszerezni! :( Bogit nem akarom tömegbe vinni. Mostanában már Ringató-ra sem megyünk, pedig azt nagyon szeretjük mindketten! Reméljük hamarosan vége lesz ennek az influenza "mizériának"!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok,
néha olvasgatlak Titeket, de most tanácsot szeretnék kérni:
17 hetes vagyok, 3. gyerkőc lesz. Januárra kaptam időpontot a genetikai ultrahangra, a kérdésem, hogy mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban a Bajcsyban, azt hallottam hogy nem túl "szakszerű" vagyis hogy lezavarják a lehető leggyorsabban...Az első kettőt a Kútvölgyiben szültem ahol részletesen végignéztek mindent és el is magyarázták, itt is számíthatok ilyenre? Elmennék 4D-s uh.-ra de a férjem szerint fölösleges ha a kórházba is megnéznek mindent...
Köszönöm előre is:
Kriszta
kriszta0612
 
 


Ritus és Trinky,nagyon köszönöm a reagálásokat,igen tapasztalatlan vagyok az érzéstelenítés terén(persze ez már nem lesz sokáig így:)Trinky, a doki azt mondta,hogy ha császár is lenne,akkor is epidurált kapok,és már csak olyat alkalmaznak,amivel császározás után már nem kell 12 órát feküdni,hanem,ha valaki bír és igényli,nyugodtan fel lehet kelni,illetve,ha jól esik még vajúdás közben is lehet mászkálgatni,nem kell vele feküdni,mert nem zsibbaszt le a lábujjig.Ezt kb. 1 hete mondta,semmi más érzéstelenítést nem emlegetett,csak ezt nyomatta...és mi a helyzet a spinálissal(remélem jól írtam:)Mármint az is ágyhoz köti az embert szülés után.Elég gyanús volt,hogy mi van,ha nem hat időben az EDT,akkor hogy császároznak,csak nem értem,hogy miért minden áron az epidurált nyomatják...????
Ritus,örülök,hogy bíztattál az érzéstelenítéssel kapcsolatban,az az igazság,hogy nyílván nem múlnak el a fájdalmak,a lényeg szerintem mindannyiunk esetében,hogy épségben,egészségben meglegyen a csöppség,aztán meg rendben mielőbb söpörhessünk haza:)
Kriszta0612! Nekünk is a Bajcsyban csinálták a genetikait,abszolút meg voltunk elégedve,bár nekünk első babuci jön,ezért beiktattunk egy 4D-s uh-t is,de ráigazoltak,hogy valóban minden rendben van.Tudod,megcsinálták vérből a leleteket(AFP),addig nem is nézegetik a picúr testrészeit,sőt,ha valamiben nem biztosak,akkor sem szabad megijedni,az éppen velem várakozó kismamik majdnem felét visszarendelték 2-3 héttel későbbre,hogy akkor is ránéznének a babára,mert nem volt teljesen tiszta a kép,vagy vastagabb a mama hasfala,kevésbé látszódnak a dolgok,vagy egész egyszerűen, nem akart együtt működni a kis jövevény,úgyhogy nyílván akkor sem kell pánikolni!!!!!A vérvételnél nagyon aranyosak,egy szőke nőci van,Mártinak hívják,Ő nagyon segítőkész,már az is valami...az uh meg lutri,akit épp beosztanak arra a napra mikorra előjegyzésetek van....
Remélem tudtam segíteni,kérdezz még bátran,ha van mit:)

bentley86
 
 


Szia Kriszta!
Légy üdvözölve!
Nekem Ferenczy doktor csinálta a genetikai uh-t. Én maximálisan meg voltam vele elégedve! Mindent elmagyarázott, megmutatott, nem csak szakszerű, de kedves is volt. (Nekünk genetikai tanácsadásra is kellett menni, a korom és a lombik miatt. Ott is nagyon kedvesek voltak velünk! Mindent részletesen elmagyaráztak.)
Kellemes, nyugodt és legfőképpen problémamentes babavárást kívánok! És gyere máskor is!
Most szaladok fürdetni, vacsizni.
pusz

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Hello,

Bogibaba csudaszép! Épp akartam kérdezni, hogy vajon ül-e már, de megkaptam a választ. Én is úgy saccolok, hogy kb. 7 hós korában fog Luca felülni, bár már annyira szeret ülni, és nem is kell mindig tartanom, nagyon szépen tartja magát.

Voltunk fülészeten: az van, hogy igen kevés fülzsír van a fülében, emiatt a hallójárat száraz, belement a víz, és a fülzsír összeállt neki és nem bírt kifolyni a füléből, na ez viszketett neki veszettül.
Először vmi csipesz félével piszkálta meg a dokinéni, aztán meg kiszippantotta egy kis szerkezettel a beszorult fülzsírt, Luca meg se nyekkent, csendben tűrte, és bámulta az orvosi műszereket....annyira édi volt! És most egy Garasone nevű fülcseppet kell naponta 3-szor a fülébe cseppenteni, amig el nem fogy, plusz fürdésnél vatta a fülbe.
Ja, és a babaúszást elfelejthetjük, nagyon nem ajánlja a dokinő, mert Luca füle megsínylené. Szóval ez a program dobva, igaz még egyszer sem voltunk, mert soha nem jött össze, de terveztük. Mondjuk ebben az influenza időszakban amúgy sem érdemes menni. No nem baj, babauszi kimarad, majd fürdünk jövő nyáron a balcsiban. Lényeg h megvan a viszketés oka, és remélem h elmúlik pár napon belül.

Bajcsy genetikai UH-ról nem tudok nyilatkozni, minden genetikait +30. hetit is az Istenhegyi Génklinikán csináltattunk, Dr. Hajdú Krisztinánál. nagyon alapos, nem rohan, mindent végignéz és számol, tájékoztat, és a végén kap az ember egy DVD-t a babáról.
Ja és nem kell órákat várni, terhes kismamánál ez is szempont lehet.

Trinky, Kardosnál voltál? Mi van veled?

Jó éjt,
R.


Fizetős, de az tuti amit ő mond, a szakmában is híres a dokinő.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Na végre ma túlestem végre az oltáson! Nem volt egyszerű!!!
Szóval úgy döntöttem még pénteken hogy nem szarozok elmegyek egy oltópontra mert ugye soha nem jutottam el a házidokihoz, persze ott nem oltottak be mert aki oltott doki ott az oltás ellenes volt, és nem olt terheseket (amit valamilyen szintem még meg is értek, mert ki tudja milyen a terhessége... veszélyeztetett stb.) de hogy szoptatós nőket sem olt... na ezen kiborultam, ilyet szólnak hogy vigyek a háziorvostól v a nőgyógyásztól igazolást hogy olthat.... hát ez hülye ha eljutok a házidokihoz már ott oltatok nem??? !!!! Pont előttem is ott volt egy szoptatós nő akinek 10 hós volt a babája, azért szörnyű hogy ilyen sokan döntenek úgy hogy inkább oltóponton oltatnak mint hogy nagy nehezen eljussanak a házidokihoz és ingyen megkapják, mi is este fél 8 kor voltunk, és hát a csajszi is mondta hogy meg kellett várni h a férje haza érjen és nem jut el a házi dokijához....
Na mindegy ma végre eljutottam a házidokihoz és beoltott....

Tegnap megkóstoltuk a gyümit és nagyon ízlik neki, simán falja, csak még nem merek ugye többet adni neki... tegnap volt az első nap vagy 10 kanállal befalt szopi után így is a 2-3 helyett (alma-körte) :D hát nem hiába 8 kg :lol: De olyan édi volt megzabáltam ahogy az első kanálnál fancsargott és kilökte, halálos volt
:lol:

Nekem a végén a Bajcsyban egy nő volt az uh-on és hát elég unott fejjel csinálta a vizsgálatot és úgy kellett kérdezgetni, nem voltam vele megelégedve! :( de hál istennek az elején még nem ő volt és akkor jó élményekkel jöttem el :)

Rita, örülök hogy minden rendben Lucával !

Bogi is nagyon szép, és tényleg szépen ül...

Bulcsú is állandóan ülni akar, és nagyon szépen is teszi!
Nem tudom írtam e de a miki meghozta a forgást!!!! Bulcsú mostmár hasról-hátra fordul!!! Úgy örültem neki mint majom a farkának :lol: persze a könnyebb megoldást választotta mert így könnyen átlöki magát de hát pasi mit várhattam volna :D

tücsi85
 
 
 


Na jó nem tudok értelmesen írni, hol a vessző maradt ki, hol kétszer írtam le egy szót :lol: Az oltásra fogom oké??!!!!!! :lol:

tücsi85
 
 
 


sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket! :)

Rita
Örülök, hogy Lucával nincs komoly baj! Viszont el kezdtem aggódni, hogy talán Bogi is azért vakarássza néha a fülét?!? :roll: Ugyanis apukája nem nagyon ügyel rá fürdésnél, hogy ne menjen víz a fülébe! Már rengeteget veszekedtem vele emiatt! Most majd megmutatom neki amit írtál, talán akkor felfogja miért aggodalmaskodom!

Tücsi
Gratulálok Bulcsúnak a forgáshoz!

A mikulás nekünk 3db kiskutyát hozott! :roll: Teljesen váratlanul. Eddig 2 kutyánk volt és velük is nehezen bírtunk. Erre, tessék még 3! Nagyon aranyosak, helyesek de mi már nem tudjuk őket megtartani! (Játszótéri keverékek. Fehér alapon fekete foltokkal)
lányok!!!!!!!!!! Valakinek kutya??????????

Trinky
mi van veled? Remélem voltál dokinál! Mit mondott?

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Szép, mondhatom!
Amíg nem tudtam jönni elég sokat írtatok, most megint eltüntetek néhányan! :( Úgy látszik rossz hatással vagyok Rátok! :roll:

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Köszönöm a válaszokat, remélem mi is jó ultrahangos orvost fogunk majd ki, ha nem még mindig elmehetek 3D-sre!
Nagyon szépek a babák :), már én is nagyon várom hogy láthassam a babánkat, legalább ultrahangon! A két fiam egyből megmutatta magát, kiváncsi leszek most is látszik-e majd a neme!
kriszta0612
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: