Új privát üzeneted érkezett!

[quote="alma26"] írta:alma26Tegnap este itthon az illetgyertyát is lelkesen elfújta (torta felkiáltással)


Még jó, hogy bele nem harapott abba is :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Nagyon izgi így decemberben látni ezt a táblát, lassan tényleg jöhet az új oszlop: szülés ideje. :)

Ma voltam a nőgyógyászomnál, ő is ajánlotta az oltást, korábban vele nem beszéltem erről, de most kiderült, hogy ő is oltás-ellenes volt eleinte. Én már egyértelműen eldöntöttem, hogy beadatom (a férjem annyira nagyon aggódik, hogy márcsak miatta is), ma 4-től rendel a háziorvosom, akkor felhívom őt is. Az egyetlen dilemmám továbbra is az időzítés. Sajnos még mindig náthás vagyok, a nőgyógyászom szerint ennek semmi jelentősége, ha csak náthás vagyok, de nincs (nem is volt) lázam, hőemelkedésem, akkor mehet az oltás. Azért ettől még tartok picit, meglátjuk, mit mond a háziorvos...
Pillesz, szerintem ha ennyire eleged van a témából, és frusztrációt okoznak az állandóan érkező új hírek és a család aggódása, akkor te is jobban jársz, ha beadatod. Persze nem akarlak rábeszélni, de úgy tűnik, mindenki megnyugodott, miután beadatta, és eddig itt a fórumon is az a tapasztalat, hogy senkinek nem lett semmi baja.
Somaanya, ne érezd magad rosszul! Ha orvosok tömege bírálta felül a saját korábbi véleményét, miért kéne neked rosszul érezned magad, amiért megváltoztattad az álláspontodat...

Igazán kerek nap van ma számomra, pont aznap értük el a 200. oldalt, amikor betöltöttem a 33. hetet (ami ugye számomra különleges szám :) ). Az orvosnál is minden rendben volt, a méhszájam teljesen zárt, vérnyomás, vizelet rendben. Szóval minden szuper, csak tanulni ne kellene... :(

Ági

Kép
ági33
 
 


Hékásd, és a dokid 7 hónapos terhesen ott lesz a szülésednél?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 

 
 

Ági, én is náthás vagyok, láztalan, nem szedek antibiotikumot, így megkaphattam.

Uxi, igen :lol: ha nincs épp szabin. Merthogy dec 25-jan 4 között nem lesz

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Soma!
Egyáltalán nem baj, ha beoltattad magad. Szerintem ez nem elv kérdése és ne emészd magad ezen.

Pillesz!
Használt a vörösbor? Elmúltak a görcsök?

Nálunk elég hisztisen telt az éjszaka, nem tudom, hogy az oltás miatt vagy mert nem aludt tegnap napközben, de ma reggel jókedvűen ébredt. Nincs se láz, se semmi. A helyi újságban azt írták ma, hogy minden 1 év feletti gyereket oltassanak be a szülők, mert csak így lehet tutira elkerülni a vírust. Szegeden most 6 baba és kisgyerek van intenzíven, lélegeztetőn H1N1 miatt........ :? :?

Kima
Kép
Kép
kima75
 
 


Brigi, köszi az infót, nagyon jó hír, hogy neked is azt mondták, a nátha nem akadály. :)

Ági

Kép
ági33
 
 


Alma: az illatgyertya fújás aranyos lehetett :lol:

Brig: Jővő héten találkozom vele! Majd tudósítok!

Kép
arian78
 
 


Alma: Emmának Boldog Szülinapot!

Somaanya: megértem a bőgést a kocsiban, én a hétfőt gyakorlatilag végigsírtam a tehetetlenség miatt, azért is olvastam még egy csomót a neten, hogy tutira utólag ne bánjam meg a dolgot. Én is ugye a nagy ellenzők táborába tartoztam, és feladtam az elveimet, de úgy érzem, jól tettem, helyesen döntöttem.

Akire: a karom teljesen jól van, a szuri helye érzékeny, ha hozzáérek, de nem zavaró, és alvásnál sem volt probléma

Vicka: én továbbra is hordom magammal a maszkot, és ha tömött helyen vagyok nem átallom felvenni (mindenki nagyon ferde szemmel néz rám, de nem érdekel) Illetve a kezemet is mosom/fertőtlenítem ezerrel

Mi ma megyünk szülés/apás szülés előadásra, kíváncsi vagyok, mi újat hallunk még!

Ja, és megérkeztek az USA-ból a hónapok óta kerengő babaruhák, remélem hétvégére eljutnak hozzám is, és akkor nekiállok a mosásnak.

Kép
szerencsemák
 
 


Megint nemrégen keltem fel a délutáni alváskor, megint kukorékolni fogok éjszaka.. De olyan jóóóó aludni délután :oops: :roll:

Emmának nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!

Oltás: Én sem oltattam be magam és nekem is full elegem van abból, hogy jópáran emiatt hívnak fel, hogy jól vagyok-e még??? Ez majdnem annyira idegesító, hanem idegesítőbb, amikor a végén azért hívnak millióan, hogy egyben vagytok még??? :twisted:
Engem még nem győzött meg az oltás..
1. Soha nem oltanak kismamákat. Akkor most miért is tennék??
2. Máskor se adattam be soha az influenza ellenit.
3. Más országban gondoljátok nincs ilyen járvány (ami még nincs is, csak média!!!)? De van, csak nem lovagolnak ennyit rajta...

Persze nem mondom, hogy én nem félek, de az oltás következményétől (nem a pár napon belül jelentkezőre gondolok), ami lehet 5-10 év múlva jelenik meg még jobban.
Mivel senkinek nincs határozott véleménye és az orvosok is egymásnak ellent mondanak, akkor én honnan tudnám mi a jó??? Felháborító...

Persze ha valakit ez megnyugtat, hogy beadatatja magát, akkor azt kell tenni. Én ha most beadatnám magam, teljes bizonytalanágban lennék.

Kép
buborka.
 
 


Ja igen... és ha ennyite durva a vírus, akkor miért nem teszik kötelező oltássá???? :evil: :evil: :evil:

Kép
buborka.
 
 


én is oltatlan vagyok, és az is maradok
a média elérte a célját mindenki halára van rémüve, de ahogy VIcka is mondta nálam ez pont az ellenkezőjét érte el.. röhejesnek tartom hogy minden nap bemondják hány új beteg van lélegeztetőn aztán másnap kiderül hogy vagy krónikus beteg volt vagy alkoholista vagy mittoménmi..
engem inkább a média ereje tölt el félelemmel ...

Emmának nagyon boldog pompomot!
(alma együttes után szabadon:-))

Gyöngyi, biztos hogy kell a gyógyszer? Annyira magas a vérnyomásod?

Hékás köszi a táblát! tényleg pár hét és kell a babaoszlop :D
pici76
 
 


Ujra itt...
Vegulis nem lett pihenos a nap,baratnomet koltoztettem,bevasaroltattam,vittem repterre es este 11-re megyek erte...szoval...kivagyok :?

Buborka:A pont a Tied!!!!!Ha annyira veszelyes ez az oltas miert nem teszik kotelezove?Es ugy hallottam fizetni is kell erte...Es aki nem engedheti meg maganak???Az haljon meg????

Itt nalunk ABSZOLUT nem foglalkoznak ezzel,pedig aztan az olaszok nagy panikolosok,ha tenyleg baj lenne,akkor itt haboru torne ki.Tortent meg nyaron Pescara-tol nem messze egy foldrenges,azzal meg mindig foglalkoznak,H1N1 mar reg lezongorazva...

Most meg jonnek a gyerekekkel...aztan majd az idosebb korosztaly lesz kiemelve...Anyu az egeszsegugyben dolgozik,ok nem oltatjak magukat,pedig ok aztan igazan ki vannak teve a fertozes veszelynek!!!!

Pillesz:Te is mar a finishben vagy,JOL GONDOLD AT!!Raadasul Neked meg gyereked sincs aki kozossegbe jarna es hazahozhatna a virust...
Ha a baba szuletese utan meg mindig ugy gondolod,oltasd be magad,de igy,hogy mar csak ennyi van hatra...

Persze aki beadatta es igy nyugodt,aldasom ra...de en ugy gondolom eleg gaz a media reszerol hogy igy riogatjak a kismamakat otthon...csak egy par oldallal olvassatok elorebb hanyan mondtuk hogy nem es nem,es most hol tartunk...sajnos ez a mediat igazolja...meg mindig van hatalmuk felettunk :evil:

Eldugulok...

Kép



Anita
bellaani
 
 


Alma! Boldog szülinapot Emmának!

Mi épp kalácsot sütünk Somival, mert holnap jön a Mikulás a bölcsibe és nagy-nagy buli lesz. Persze a nasit a bulira a szülőknek kell prezentálni, de hát erről szól az állami bölcsi! :lol:

Íme pár kép a kiskuktáról. Kapott ő is egy darab só-liszt gyurmás tésztát amit gyúrhatott. :D

Kép Kép

J.

Kép

Kép
somaanya
 
 


Hát igen...nálunk én eddig sem voltam ideges, max. a vírus körül keltett hisztitől és nem attól, hogy esetleg belehalunk. Attól, hogy beadattam a család nyugodott meg ezáltal én is.....

Kép

Kép
somaanya
 
 


Somaanya:Tunderi a kissrac :lol:

Kép



Anita
bellaani
 
 


Sziasztok!
Én is a nem-oltatók táborába tartozom. Engem az az érv győzött meg, hogy mindig is alapszabály volt hogy terhest nem oltatunk.
És sem vettem fel soha a sima influenza-elleni védőoltást. Persze azért nem mondom, hogy nem aggódom, azért hogy mi lesz ha elkapom. De a védőoltás biztoságában sem hiszek teljes mértékben.

Én azért haragszom a médiára, mert így-vagy úgy döntesz, akkor is bizonytalanságban vannak az emberek. És ez borzasztó.
Reméljük valamennyien megússzuk, és nem lesz semmi gond.

Kép
ágota 74
 
 


Lányok!
Tegnap a vétvételen a vér színéről azt mondta a csaj, hogy ez nagyon vashiányos lesz. Fel lehet még tölteni a vasraktárakat a szülésig? Nagyon fáradt vagyok mostanában, hamarabb is kapcsolhattam volna.:)

Kép
ágota 74
 
 


Sziasztok!
Jó sokat írtatok megint, de ez tök jó!

HÍREK:Beszéltem ma Claracroft-al, nagyjából ugyanazt mondta, amit Attila is megírt nekünk tegnap. Lényeg, hogy Bogaracskával együtt mindketten jól vannak, kapják a tüdőérlelő szteroidot, sajnos a vérnyomásuk még mindig magas, főleg Clara-é.
Clara reméli, hogy még hazaengedik a szülés előtt, Bogaracskát már nem valószínű :cry:

OLTÁS:
Én sem vagyok még beoltva, ma voltam dokinál, ő most azt mondta mindenképpen oltassam be magam (1 hónapja még ő is ellene volt). Azt mondta az eltelt időben lett annyi tapasztalat a kismamák oltásával kapcsolatban, hogy ki meri jelenteni, hogy veszélytelen az oltás, de nem kényszeríthet rá.
Egyetértek a nem oltókkal is, túlságosan nagy feneket kerítettek ennek a dolognak.
Még mindig nem tudom mit tegyek,de most nem én vagyok a fontos (ha nem várnék babát, akkor egyértelműen nem oltatnék), hanem a baba. Őt szeretném védeni és tudom hogy neki sem így sem úgy nem lehet baja, mert a placentán nem megy át a fertőzés, de azt se szeretném, hogy a párom egyedül nevelje feol őt :shock:

Somaanya!
Hihetetlen milyen huncut pofija van Somának :wink: Ő az a típus, akire azt mondják, hogy még a szeme se áll jól :lol: Nagyon édes!
Te milyen típusú festékkel festetted a falra a szafarit?

Alma!
EMMÁnak nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
Kép
Nagyon édes lehetett az illatgyertyával. Mindig elámulok, hogy mennyi eszük van :wink:

Hékás!Marci jobban van?

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

Én is itthon vagyok már, még csak figyelek mert próbálom utolérni magam, aztán majd titeket is! :)

Én is most jöttem meg az oltáspontról beadattam.

Az én ellenérveim, majd cáfolataim a következők voltak:

1. Terhest soha nem oltunk semmivel - Nincs is más olyan betegség ami ennyire veszélyes lett volna a terhesekre.

2. Ez sem súlyosabb lefolyású mit a szezonális - Csak más korosztályt támad... nem mondom hogy a 70 éves tüdőbetegért nem kár, de egy ereje teljében lévő 30-asért nagyobb kár szerintem

3. A szoptatás alatt így védett marad a baba is.

4. Harmadik trimeszterben nem sok mindent tud tenni a babával a védőoltás. Illetve attól rosszabb nem lehet mintha megbetegszem.

Szóval én így totóztam és ma beoltottam magam. Még élek! :D

A babáról annyit, hogy fiú lesz és valszeg Benedek.... :shock: :cry:

De azért nem hagyjuk ott! :)

KépKépKép
bogyra
 
 


Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a köszöntéseket!!!!

Bogyra: jó, hogy előkerültél :) Gratula a fiúcskához!
Somaanya: milyen nagyfiú lett Soma a korábbi képekhez képest! Jó kis pasi :)
Akire: én sem oltatnék, ha nem várnék babát

Kép
Kép
alma26
 
 


sziasztok!
Megjöttünk a szülésfelkészítőről. Hát sok újdonság nem hangzott el.
A 37. héttől napi 5 bogyót ajánlanak reggel Caulofillumból és Cimicifugaból, d5-ös erősségből, illetve napi 1l málnalevélteát (állítólag borzalmas az íze)

Kész vannak a laboreredményeim is, minden jónak tűnik, de a vérsüllyedés bazi magas. Max tartomány 18, nekem 77 az érték :shock: Most utánaolvastam, azt írják, terhesség alatt megnövekszik, úgyhogy némileg megnyugodtam, remélem a dokim sem tesz másképp holnap reggel. Valakinek esetleg mértek ilyet?

Somaanya: úgy tizenpárév múlva ne csodálkozzatok, ha rajongó lányok fognak kígyózó sorokban állni az ajtótok előtt...

Bogyra: gratula a 3. fiúhoz! :lol: Azért jó hallani, hogy mint EÜ-ben dolgozó Te is beoltattad magad...

Kép
szerencsemák
 
 


[quote="bellaani"]B írta:bellaaniuborka:A pont a Tied!!!!!Ha annyira veszelyes ez az oltas miert nem teszik kotelezove?Es ugy hallottam fizetni is kell erte...Es aki nem engedheti meg maganak???Az haljon meg????


Bellaani: A különösen veszélyeztetetteknek ingyenes (kismamák, gyerekek stb).

Az oltóanyag azt hiszem 1800ft egyébként.

Kép
Kép
alma26
 
 


Egyébként ezzel az egésszel kapcsolatban az ember csak utólag lehet "okos". Így baromi nehéz.

Kép
ágota 74
 
 


Bogi! Jó, hogy itt vagy, ezek szerint megjártad a Fehérvári rendelőt te is! :wink:

Erika! Somának nemcsak a pofija huncut, hanem az egész gyerkőc úgy, ahogy van! Titokban remélem, hogy a második kiskandúr kevésbé lesz vásott... :roll: A festést egyébként Héra Prémium Matt festékkel csináltuk.

Alma! Kösz a bókot Soma nevében is!

Kép

Kép
somaanya
 
 


Alma:Ezt en ertem,es OK,es tok jo,de en ismerek olyan embereket akik a roman hatar mellett elnek,havi 25.000Ft!!!!!!!!!!!-bol kell megelniuk,nekik pl. nem futja ra,meg ha ugy is dontenenek hogy beoltatjak magukat,de mivel TV-zesre sincs sok idejuk,se energiajuk a sok munkatol ezert hozzajuk nem is jut el ilyen nagy dozisban ez az egesz H1N1 orulet...
Nem tudom...eddig az volt ugye,hogy kismamakon nem teszteltek,most mi tortent 2 het alatt????????Mi valtozott???Jelentkezett kismama aki megengedte hogy rajta teszteljek a vakcinat?Az a baj hogy ezeknek a mellekhatasa(nem minden esetben!!!!)kesobb mutatkozhat...De aki ettol biztonsagban erzi magat..szive joga,en nem itelem el.Csak azt latom/olvasom,hogy TENYLEG itt kint rengeteg kismama van,szo sincs a virusrol hogy hany kismamat tamadott volna meg,es ahogy mar irta valaki elozoleg,mi nem tudhatjuk hogy akik elkaptak milyen egeszsegnek orvendtek elotte.
Kaptam egy erdekes levelet Dr.Lenkei Gabor kommentalasaval,akit erdekel,atkuldom szivesen.Erdekes kis olvasni valo...es inkabb hiszek Neki mint egy olyan embernek mint otthon a tiszti orvos,nem tudom lattatok-e a fotokat ahol ''beoltatja magat'' es a tun rajta ''felejtettek a kupakot...
Na mindegy...Mindenkinek szive joga eldonteni mi a legjobb neki/babajanak/csaladjanak...en tovabb erositem a ''NEM OLTOK'' taborat :)

Kép



Anita
bellaani
 
 


Én sem oltattam. És nem fogok híreket nézni.
kriszti1976
 
 


bellaani nekem átküldhetnéd:-)Nekem is vannak jó kis anyagaim, de csak priviben és csak a nemoltósoknak:-)
kriszti1976
 
 


Bellaani: Nekem aztán tényleg mindegy ki oltat és ki nem :) Csak arra reagáltam amit írtál, hogy úgy tudod fizetni is kell érte

Kép
Kép
alma26
 
 


Lányok, mért kell az embereknek nyomakodniuk???? Ma voltunk anyuval vásárolni, én álltam a pénztárnál a bevásárlókocsi mögött, erre a mögöttem álló 50 körüli nő löködött folyamatosan, ahogy a szalagra pakolt... szóltam neki, hogy örülnék, ha nem löködne... semmi reakció, és folytatta... na eldurrant az agyam, odafordultam, közöltem vele, hogy kismama vagyok, és mért kell nekilöknie a kocsinak??? még nekiállt pampogni :evil: :evil: de miután látta, hogy pocakom van, azért bocsánatot kért, de pampogott... mondtam neki szégyellje magát! Lányok, majdnem elbőgtem magam... hogy lehet vki ennyire bunkó???? pláne egy nő!!!!!alig bírtam a könnyeim visszatartani...

Bocsi, de ezt ki kellett adni magamból... :oops:


Soma nagyon kis huncut, és nagyon helyes!

alma Emmájának boldog névnapot!


Csajok, aki oltott, aki nem, a lényeg, hogy mind egészségesek maradjunk! Én ezért drukkolok!

Kép
lizzyy
 
 


Lizzyy: sajnálom a nyomakodást! Én sem értem az ilyen bunkókat, de vannak...

Kép
Kép
alma26
 
 


sziasztok

Én azt mondom ha nem lennék kismama akkor lehet hogy beoltatnám magam illetve akkor tuti mert ugye laboros vagyok , persze a bizonytalanság itt van bennem, de ez a hisztéria keltés eredménye

A házidoki véleménye fogott meg, vagyis szülés után el fogok gondolkodni rajta, hogy beadassam, addig szőlőt eszek, és fehérbort iszok (ha érdekel valakit keressen rá a sikiminsavra)

Majdnem minden évben beoltottak szezonális influenza ellen, és minden alkalommal belázasodtam tőle, és produkáltam az összes influenzás tünetet, most is ettől félek

Móni
KépKép
reunion
 
 


Alma:Nekem is teljesen mindegy,engem a media haborit fel nagyon :evil:

Agota:A lanyok itt szedtek egy paran vasat,talan ferrofolgammat vagy valami hasonlo nevut.
En anno annyira verszegeny lettem a repules miatt,hogy 5 napon keresztul intravenasan kaptam reggelente..szoval ha valakinek nagyon drasztikus,gondolom ez a megoldas,de szerintem beszelj majd a dokiddal.

Lizzyy:Nekem a McDonald's-ban a csaj siman bevagott elem ugy hogy maj' fel lokott,raadasul baratnommel + 2 eves kislanyaval voltunk,bevasarlokocsival,duhongtem,de nem tudtam en sem lenyelni,beszoltam hogy buszke lehet magara...erre azt mondja hogy O nem latta...Sz*rt nem...Sz*rt ra!!!Azert nem kuszott volna vissza mogenk :evil: Vannak ilyenek...

Kép



Anita
bellaani
 
 


én is eldöntöttem, hogy nem hagyom szó nélkül ezeket a helyzeteket. Mi a párommal a gyerekesekre is odafigyelünk, előzékenyek vagyunk, nem értem, hogy sokan mások hogy lehetnek ennyire bunkók....ami még szomorúbb, hogy egyáltalán nem szégyellte el magát.....

Kép
lizzyy
 
 


Verus, Csilla!

Én szintén nem oltattam be magam, és nem is fogom. Bennem nincs kérdés, szóval nem hezitálok, pontosan tudom, hogy nem akarom beadatni.
Továbbra is vallom, hogy megidézzük a bajt a sok rágódással. Erre mondják, hogy falra festeni az ördögöt :)
Hiszem, hogy az erős immunrendszer megteszi hatását. És én minden nap megeszek legalább egy kiló gyümölcsöt, és rengeteg zöldséget is (ha nassolhatnékom van, akkor felvágok egy paprikát). Vallom, hogy ez a leghatékonyabb immunerősítő!

Timi
athena
 
 


Athena:Igazad van,ez a leghatekonyabb ellenszer minden baci ellen :)
Imadom a TV paprikat,sajnos itt nem lehet kapni,mikor megyek haza akkor eszem egy csomot,meg hozok is magammal :)
Mielott terhes lettem,napi fel citromot megettem,hejastul(tudom paran gusztustalannak tartjak,en imadom :),de miota terhes lettem nagyon nem mertem enni,illetve tegnap baratnom rakott nekem a teamba...elcsabultam :)
6 evet repultem,egyszer sem voltam beteg,pedig aztan ott egy legterben osszezarva mindenfele emberrel akar 12-13 orat :roll:

Kép



Anita
bellaani
 
 


Kriszti:Nem tudom hogyan kell ezen a gepen e-mailrol ide atmasolni,ha esetleg megadsz egy e-mail cimet priviben,szivesen atkuldom :)

Kép



Anita
bellaani
 
 


Na,latom most meg mar csak en kukorekolok egyedul,megyek,lefekszem...
Nyugodalmas jo ejszakat Mindenkinek!!! :)

Kép



Anita
bellaani
 
 


Tisztára kiakadtam...
Tegnap este felhívott minket ráadásul nem engem, hanem a férjem a biztosítós nő akinél az életbiztosításom van , most évfordulós és alá kellen írnom.
Mondtam, hogy nem akarok senkivel találkozni, főleg olyannal aki emberek között mozog de egyszerűen nem érti meg, főleg hogy kiderült hogy babát várunk mindenáron "meg akar nézni"
mint egy bazári majmot erre nagyon alergiás vagyok

Ezek az emberek miért ilyen erőszakosak????

Mit nem lehet ezen megérteni, és közben meg nyomja a szöveget, és biztos megint rá akar beszélni valamire,
nehogymá ők fizessenek nekem...
én meg már alig várom hogy leteljen végre a 10 év

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok lányok!
Szerencsemák:Nekem is magas volt ez az érték kb ennyi azt mondta a védőnő hogy akkor is megnő ha valami kis gyulladás van a szervezetben / nekem aranyerem van/.
Bogyra:Gratula a fiúcskához!
Somaanya:Gyönyörű kisfiad van!
Pici 130/86 pulzus 90-100 között van.Nem olyan magas csak 110/70 szokott lenni ahhoz képest magas :cry: Majd du. kiderül kapok e bogyót rá!
gyöngyi-30
 
 


Sziasztok!

Már megjártam az nst-t. A lánykám igazi virgonc volt, úgyhogy nem kellett "megsokkolni".

Én is szeretném azt az influenzás e-mailt. Köszönöm.

Nos, a lökdösődésről annyit, hogy igen sok paraszt van, akkor is tolakodnak, nekimennek az embernek, ha nem terhes. Én ma jártam meg egész Budapestet....hát, nem volt egyszerű, főleg a Moszkva tér mozgólépcső, meg persze az Örs se kutya.

Tegnap megvettünk mindent, ami kell, kivéve azt a hálós bugyingót. Azt hol lehet kapni? A DM-be nem láttam.
Ha valakit érdekel, a Tescoba akciós a newborn pelus, 40,-/db-re jön ki az ára, Pampers.

A tapasztalt anyukákat kérdezném, hogy vettünk egy csomag newborn pelut 43 db van benne, kaptunk kb. 25 db 3-6 kilóig, és vettünk 2*73 db 4-9 kilóig pelenkát. Ennyi kicsi pelus elég lesz? Vagy a 4-9 kg-ig felér a nyakáig?

Az 50-56-os rucik kimosva, kivasalva, a 62-ből van még pár darab vasalni való, már csak a 68-asakat kell mosni vasalni. Hétvégén bepakolom a kórházi cuccost. Már a célegyenesben vagyok.
Tegnap este még mindig azon agyaltam, hogy én aztán meg nem szülöm a kerek fejű Pannikát, ha ki akar jönni, akkor lehetőleg álmomban tegye. (Most belém rúgott. Nem tetszik neki ez az ötlet).
Meg annyira hihetetlen, hogy 2-3 hét és a kiságyban ott lesz egy nyavíkoló csipás kismacska....egyszerűen felfoghatatlan.

Csilla
Kép
Kép
pillesz
 
 


Pillesz!
Hálós bugyit a gyógyszertárban kapsz. a neve: tenna hálós bugyi.
Pelus: mi 3 hónapos korunkig használtuk a new born pelust. Szerintem várd meg, hogy megszülessen a kiscsaj és majd látjátok melyik pelus lesz rá jó és akkor vegyél egy adott méretből többet.

Holnap mi is elmegyünk végre bevásárolunk a picurnak meg nekem, mert még szinte semmit nem vettünk. Marcikám pedig nyári baba volt, így egy darab vastag rucink nincs :oops: :oops:

Kima
Kép
Kép
kima75
 
 


Sziasztok, jóreggelt! :)

Kávét?

Csilla, nagyon kis ügyes vagy, h meg is jártad az nst-t! (Ott amúgy nem ctg van?)
Mikor mész legközelebb? Legközelebb lehet találkozunk :)

[quote]A írta: tapasztalt anyukákat kérdezném, hogy vettünk egy csomag newborn pelut 43 db van benne, kaptunk kb. 25 db 3-6 kilóig, és vettünk 2*73 db 4-9 kilóig pelenkát. Ennyi kicsi pelus elég lesz? Vagy a 4-9 kg-ig felér a nyakáig?

Ez mindig attól függ hány kilóval fog születni, így majd akkor vásároljatok tpvább! Azt hogy érted, hogy elég-e ennyi? Meddig? Pár napig biztos :lol: Szerintem az első időkben naponta 10 pelus tuti fogy...

Kép
buborka.
 
 


Kima
Nálunk is így van... Lili nyári baba volt.. Most azt sem tudom elképzelni, miben hozzam haza?
Kell venni overállt és vastag sapit, ez oké.. De alá?
A rugdalózó alá harisnyát? Vagy inkább rá mégegy nadrágot?
Olyan pici lesz ő a harisnyához.
Ki hogy tervezi? :oops:

Kép
buborka.
 
 


Verus: jövőhéten pénteken megyek 7-re.
A kicsi pelusra értettem, hogy elég lesz-e. NA, mindegy, hülyeség ezen agyalni, csak arra gondoltam, hogy ünnepek, üzletek zárva, miegymás, apát nem nagyon akarom ugráltatni.

Első babások: nektek is tök gyagya az apuka? Mert a párom tegnap azt mondta, hogy már a nyáron csupasz popsival fog rohangálni a kertben. :shock: :shock: :shock: De nem ez az első hülyesége! Mondtam is neki, hogy inkább kérdezzen, akár tőlem is, olvasson utána dolgoknak, amik érdeklik, és csak utána nyissa ki a száját.
Sokszor eldobom az agyam ettől a pasitól!

Csilla
Kép
Kép
pillesz
 
 


Akire
Igen, mézzel és tejszínnel :arrow: melange... És milyen jó :)

Gyöngyi
Egyszerű megcsinálni a kávét...
1, Teszel fel rövid kávét.. Amíg jön le a kávé...
2, Amennyi cukorral szereted a kávét, tejbe teszed, és megmelegíted a mikroba!
3, Utána a cukros tejet felhabosítod tejhabosítóval
4, Végül lassan beleöntöd az adag kávét (vagy kevesebbet) és akkor ilyen lesz! :)

Amit Akire mondott, az még finomabb... Ott a habosítás után (persze akkor nem kell bele cukor) belecsorgatod a mézet, utána jön a kávé. Csak akkor én a tejhez tejszínt is teszek :)

Kép
buborka.
 
 


Csilla
Ne aggódj! 2 napig lesznek zárva az üzletek, addig biztos elég lesz! :wink:
Sztem én is pénteken megyek majd, de kétlem, hogy reggel 7re :shock: Előtte nekem ég vérvétel, 8kor kapom meg sztem a beutalót..

Kép
buborka.
 
 


Ma kéne takarítanom.. :evil: Semmi kedvem, de jó lenne túlesni rajta..

Kép
buborka.
 
 


Sziasztok!

Egy napig nem voltam és milyen sokat írtatok!

Pillesz: nagyon tetszettek ezek a kutyás sztorik. :D Bár gondolom neked nem volt annyira vicces, mikor átélted.

Brigi: akkor nekem a belső méhszájat még tuti nem nézte, mert szerencsére eddig még nem fájt a vizsgálat.

Attila: Köszi a híreket a lányokról!

Akire: az én babám sem mozog már sokat, egy nap többször szokott, de inkább oldalirányú mozgást végez. Szerintem fészkalódik. És legtöbbször inkább nyújtózkodik, kinyomja magát, sokszor úgy érzem, hogy ha így folytatja kikukucskál az oldalamon. :D

Amit az én babám mostanában sokat produkál az a csuklás. Minden nap csuklik, van mikor egy nap többször is. Másnak is ennyit csuklik a babája? A végén már úgy sajnálom szegényt. :)

Oltás: én is úgy vagyok vele mint Brigi, Somaanya. Oltásellenes voltam, de tegnap elmentem a körzeti dokimhoz és én is beoltattam magam. Engem is azzal fogadott szerda délután az anyukám, hogy oltassam be magam, mert féltenek, meg hogy beszélt egy nővel a kórházban, ahova jár injekcióra, mert neki van egy krónikus betegsége sajnos és ő is mondta neki, hogy sürgősen menjek el oltatni. Beszéltem a körzeti dokimmal, aki mondta, hogy most volt egy konferencián ezzel kapcsolatban és jobban teszem ha inkább beoltatom magam. Ami engem még meggyőzött, hogy a körzeti dokim is azt mondta, hogy így a baba is védett lesz miután megszületik, mert állítólag még januárban fog kicsúcsosodni az influenza.

Szóval elvitt tegnap apukám a dokihoz és megkaptam az oltást. Utána én is szarul éreztem magam lelkileg és egész délután azon rágódtam, hogy jót tettem-e ezzel magamnak és a babának. Hát majd meglátjuk. Egyenlőre jól vagyok, nincs semmi bajom, csak a karom fáj egy kicsit az oltástól. Remélem mindenki jól van, aki beoltatta magát!

Bogyra: tényleg jó hogy előkerültél, de régen voltál már itt! Gratulálok a kisfiúhoz!

Mi is hétvégére, vagy max. jövőhét elejére tervezzük megvásárolni még azokat a dolgokat, amik kellenek. Nekem is kell még egy csomó minden a kórházi csomagba, meg a babának is pár dolog, pl. pelus, popsikrém.. stb. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29
 
 


Sziasztok!

Buborka, ne is mondd ezt, hogy a végén mindenki kérdezi, hogy na mivanmégegyben???? Amikor Marcit vártam, bevonultam egyik délelőtt a fürdőbe, zuhany, hajmosás, szőrtelenítés stb. Jó fél órát bent voltam. Közben anyukám 10x hívott!!! A végén még Sanyit is felhívta, hogy tuti baj van, mert nem veszem fel a telefont :twisted:

Jutka, de aranyos Soma! Nagy segítség már!

Ágota, lehet emelni a vastablettát, most már nekem is 2x1-t kell szednem, így a vége felé. És hát ugyebár ott vannak a kiváló vastartalmú étkek, tessék elővenni és gyakrabban főzőcskézni belőle :wink:

Marci. Szerintem jobban van, már nem kell törölgetni az orrát két orrszívás között. És már nem is köhög annyit. Én viszont sajna elkaptam, már tegnap is náthás voltam, de ma már a hangomon is hallani :cry: De sebaj, meleg mézes-citromos tea, és jobban leszek!

Bogi, jó, hogy előkerültél! Tudom, mennyire szerettél volna kislányt, de hidd el, hogy Benedek is nagyon boldoggá fog tenni Titeket!

Alma, nekem nem volt ingyenes az oltás, ráadásul az oltóanyagért 2.000 felett fizettem. Mondjuk magánklinikán voltam...

Pillesz, elsőre elég ennyi pelus, úgyis jártok vásárolni, majd vesztek még, ha fogyóban van

Verus, én hosszú ujjú body, plüss rugi, ovarál, kissapka és vastag takaróban fogom hazahozni. Én a takarításon, mosáson és mosogatáson már túl vagyok, ma már csak teregetnem kell, csak azt várom, hogy mélyen aludjon Marci :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a Soma-bókokat! :wink:

A takarítással én is hadilábon állok. Azzal nyugataom magam, hogy amíg le nem kerülnek a tárolóba a festés-átrendezés utáni felesleges, bedobozolt dolgok és a millió szerszám addig neki sem éredemes állni! :D persze az alap takarítás hetente megvan de a nagytakarítás még csak félkészen van. :? És annyira nincs kedvem hozzá.... :cry:
Ma annyit ügyködtem, hogy kipakoltam az adventi-karácsonyi dekorációt és elkezdtem az adventi koszorút csinálni.

Annyit témáztatok a csíkos kávéról, hogy asszem én is meglepem magam mindjárt.

J.

Kép

Kép
somaanya
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?