Új privát üzeneted érkezett!

Colin!

Természetesen nagyon kíváncsiak vagyunk a szülés-történetre :lol: Most még természetes, hogy el vagy havazva, szokjátok egymást és ha majd tudsz, akkor gyere és mesélj!

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

Dita! nagyon jó a vonalzó!

Colin! Persze, hogy kíváncsiak vagyunk, ha ráérsz gyere és mesélj!

Vicky! Ne mászkáljál sehova, főleg ne a háziorvoshoz és a patikába. Maradjál már szépen nyugton. A háziorvost fel kell hívni, hogy a párod beszaladna a táppénzes papírért és hálából majd viszel neki pl. egy csokit. Így a párod amikor délután rendel a doki, melóból hazafele beugrik, ha nem ér rá, akkor meg kell kérni a szomszéd nénit, vagy akárkit. A patikával ugyanez a helyzet.
A haskeményedésre pedig szedjél magnéziumot. Nekem a doki a magnerotot ajánlotta, mert ennek a felszívódását ismeri, de nekem napi szinten van keményedés. Szóval ha egy kis pezsgőtablettát iszol és lefekszel, akkor is el fog múlni.
Egyébként ha az időd nagy részét ágyban töltöd, vagy legalább ülve, akkor dec. 14-én azaz két hét múlva, semmi gondot nem fog okozni elmenni a dokihoz, csak addig is pihenj. Az egyke babáknak nagyon jó lenne a 36. hétig bent maradni, bár tudom ,hogy 32 hetesen is nagyon jók az esélyek.

Kép
tigriske1978
 
 


tigriske: Tegnap muszáj volt lemennem a dokihoz, mert a páromnak begyulladt a szeme és 7-ig a rendelésen ült. És persze az augmentinem elfogyott mára, tehát vagy tegnap este mentem le a receptért, vagy ma délelőtt kellett volna. Akkor már mindegy volt. A magnerotból én jelenleg 3x2-t szedek és még egy méhizom lazításra felírt gyógyszert. Szóval alapvetően meg van a méhem támogatva. És a nőgyógyászom azt mondta, hogy sétálhatok egy kicsit, de úgy látszik a kicsi az max. 10 perc. Mindegy, most már legközelebb hozzá megyek 14-én, de azért ettől tartok egy kicsit. Majd megpróbálok intézni valami kocsit. Addig meg vízszintben, bár ez nem átlagra megy sajnos. Ha most egész nap fekszem, attól még 14-én szerintem nem fogom jobban bírni. Kíváncsi leszek mit mond majd.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Vicky! Én sem úgy gondoltam, hogy átlagra megy, de lehet ha addig pihizel, akkor jobban tud fejlődni a Barbi és kisebb lesz a gond, ha mégis előbb jön. Tudom milyen nehéz, hisz én is ebben a cipőben járok. Annyi különbség van, hogy nekem a három babó rögtön a gond elején elkezd jelezni, hogy héééé anya feküdj már le!!!!

Kép
tigriske1978
 
 


tigriske: Gondoltam, hogy nem úgy értetted. Hát most már nekem is jelez, pedig eddig mindent kibírt. De most sok pihi.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky! Próbálj sokat olvasni (pl mesekönyveket), rejtvényt fejteni, ágyból számítógépezni (internet, játékok) és ha mindezt meguntad jöhetnek a dvd-k, tv és a sorozatok. Szülés után ilyesmire úgysem lesz időnk.

Kép
tigriske1978
 
 


Hali!

Dita:
Pároddal légy türelmes, olyan rég volt kispapa, újra bele kell tanulnia.
A fiad még mindíg gyönyörű, olyan érzésem van, ahányszor ránézek a képére, hogy szívesen megdögönyözném. :)

Vicky:
Akkor a te dokid egy szórakozott háziorvos? Azért ne mászkálj túl sokat, vigyázz hogy rendben legyetek, Tigriskének igaza van.

Colin:
Már nagyon kíváncsi vagyok születés-történetre én is... De nem sürgetlek, hiszen a picid az első és a legfontosabb! :)

Tigriske:
Lehet, hogy uncsi, de találtam egy képet... :oops:
Kép
Úcs csodállak, hogy ilyen türelmesen viseled a várandósságodat! :)

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Sajt! Ezt sosem lehet megunni. Tündéri kép-imádom. Köszi
Azért nem vagyok olyan türelmes, én is legszívesebben mászkálnék, dolgoznék, főznék stb. De marad a nyugi. Anyukám, mint egy harcos vív velem hetente, hogy Ő úgyis bevásárol maguknak, és megvesz nekem is mindent, csak hogy én ne menjek influenzások közé. Így a bevásárlás kiesik. Kétnaponta főzök valamit, de azt sem tudok minden nap, mert vannak jobb és rosszabb napjaim. Ma például elsétáltam az önkormányzathoz és azóta nem tudok felállni, mert annyira fáj a szeméremcsontom. Így lehet, hogy én is kötelező pihenésre leszek ítélve, ami nagyon szar dolog lehet, hisz eddig csak akkor feküdtem, amikor úgy éreztem, hogy szükséges. Ma megyek dokihoz és rákérdezek a pihenésre is.

Kép
tigriske1978
 
 


sajt: Ketten alkotnak az asszisztensnővel. :D De én nagyon csípem őket.

tigriske: Kíváncsi leszek mit mond a dokid. Sajnos velem is az a baj, hogy nincs semmi görcs vagy ilyesmi és azt hiszem, hogy mindent meg tudnék csinálni. Utána meg mászkálok és ez a hülye gravitáció elintézi, hogy keményedjek. :twisted:

Ma sétáltam egy kicsit, olyan jól esett. 7-ágra süt a nap. Elsétáltam a postára, szerencsére csak egy ember volt előttem, mondjuk ő köhögött. Remélem nem volt influenzás. Eléggé félek tőle.

Tegnap szegény párom hogy járt a gyógyszertárban. Viszi a receptjeimet. Mondja a csaj neki, hogy miért egy öregeknek adandó vérnyomás csökkentőt írtak fel egy ilyen fiatalnak. Mondja a párom, hogy nem magas a vérnyomásom, a méhizom lazítására adják, ami az egyik mellékhatása. A csaj fogta a fejét. Utána mondja neki, hogy kér magnerotot. A csaj közli, hogy sajnos csak 100 db-os van és az elég lesz 6 hónapra. Erre közli vele a párom, hogy miről beszél, 6 db-ot szed naponta. Na erre már teljesen kész volt a csaj. Párom meg röhögött magában.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Először is Dita, Colin!
Gratulálok a fiaitokhoz!!!!


Mi is itthon vagyunk vasárnap óta, de sajnos eddig nem volt sem időm, sem erőm írni és jönni. A császár eléggé elvette az energiám.
Illetve elég bajosak voltak az első napok.
Most épp alszik Doni (mert Donátot így becézzük).

A szülés történet elég hosszú, de megpróbálom röviden leírni.
24-én mikor amnioszkópiára mentem kiderült, hogy nagyon magasan van a baba feje, és lehetetlen lenne rendesen megszülni. Akkor kiborultam, de így utólag már nem sajnálom.
Benn is maradtam akkor éjszakára. Aznap be kellett járnom a fél kórházat, mert mennem kellett belgyógyászatra meg az altató orvosokhoz.
Másnap reggel bevittek a szülőszobára. Borotválás, beöntés és infúzió következett.
1 óra alatt 1 litertnek kellett lemennie, mert a doki 8: 45-re várt a műtőben. Aztán bekötötték a vizelet katétert is.
Nem volt akkor bennem semmi para, csak amikor megláttam a zöld ágyat és a beteghordót. Elkezdtem iszonyatosan remegni, és ez a remegés egészen addig tartott, amíg le nem vittek a szobába a műtét után.

Szóval betoltak a műtőbe, segítettek átszállni a műtő asztalra. Ott ülnöm kellett, amíg az anesztes beadta a szurikat. Azt hittem az lesz majd a legszörnyűbb része a dolognak, de tévedtem.
Mikor elzsibbadtam és lefektettek olyan hányinger és roszullét jött rám, hogy azt hittem ott patkolok el.
De az anesztes segített, és mint kiderült majdnem álló helyzetben műtöttek, mert akkor nem voltam rosszul.
Azt nem éreztem, hogy vágtak, csak azt amikor a doki turkált a beleim között (legalábbis én így éreztem). Aztán az egyik doki nyomta a hasam, a másik meg húzta a fiam ki. De nagyon nehezen akart kijönni, mert tényle nagyon magasan volt. (Ennyit arról, hogy a hasam nagyon lent volt mások szerint.)
A dokik közben mondták, hogy mit lehet már látni a fiamból.
Aztán "valami" meleg és nehéz esett a mellkasomra. A fiam volt, aki nem akart felsírni. Megpaskolták a fenekét, akkor kettőt nyögött. Közölték, hogy van egy lusta fiam. :)

Egyelőre nem láthattam, mert a műtőben neki hideg van. Elvitték bebugyolálták és visszahozták, hogy a kisarcát láthassam. Tényleg gyönyörű. Azt a pillanatot soha nem felejtem el.

A műtéti utómunkálatok nagyon sokáig tartottak és nekem nagyon fájt a derekam, de akkor már nem érdekelt csak az, hogy van egy édes kisfiam.

Aztán a beteghordó egy vicces ember volt, aki áttett a kocsira, hogy levigyenek. Azt mondta ne figyeljek a lábamra. Rácsapott egy hataémasat és feldobta az égbe, majd elkapta.
Nagyon ijesztő volt látni a hájas lábam a levegőben repülni, de közben semmit nem érezni.
Ezt érezhetik a bénák. Nagon rossz lehet nekik folyamatosan ilyen állapotban lenni.

Kitoltak, és mondták, hogy a férjem lent vár a liftnél. Ott is volt, és akkor mondta, hogy ő már fogta a kicsit és játszott vele, mert amikor mosdatták és öltöztették, akkor ő is ott lehetett.

hozzám egy fél óra múlva hozták be, és rátették meztelenül a mellkasomra, szopizott.

Csak másnap reggel kelettem fel, és nagyon fájt a sebem.
de akkor átmehettem a redes szobába, és onnantól fogva senki el nem vihette.

Az első két napot szinte teljesen átaludta, még felébreszteni sem lehetett, ezért tápszert kapott, mert nem szopott.
Teljesen magam alatt voltam, hogy az én fiam már tápszeres lesz, mert utána már nem akarta elfogadni sem a cicit.
de az utolsó éjszaka jött egy csecsemős nővér, akinek sikerült felébresztenie Donit és segített szopiztatni.
Azóta szépen eszik, egyelőre nem kap tápszert és egyre több tejem is van, úgyhogy reméljük lassan gyarapszunk is majd.

Itthon az első két éjszaka elég hisztisre sikerült, de tegnap már sokat aludt is.

Egyelőre ennyi, mert mennem kell.

És teszek fel pár képet az első órából.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
vevikk
 
 


vevikk: Gratulálok a nagy fiadhoz, nagyon édes. Sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hello, Vevikk!
Gratu a kisfiúhoz.Gyönyörű, formás baba.
Ez nem ér!!!Már csak én vagyok itt magamnak...Menni akarok szülni!!!
Holnap ctg!Kíváncsi vagyok!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: És én? Én még nem akarok szülni, csak jövőre. És azóta meg nem jött át még senki, bár most van jelentkező, de még biztos fél átjönni az uh előtt.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Jó, Vicky, Ti már a jövő évhez "tartoztok".Te még csak bírd egy darabig a többiekkel együtt!!!
Én az ideiekre gondoltam.Dehát, ez volt az eredeti sorrend is. Még nekem sem jött el az időm hivatalosan. Csak a türelmem van fogytán...
Én is látom a másik fórumban vannak utódok. Na, meg Sajt, meg Heni is jár ide, nekik már "bérelt helyük"van.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


brigi: Hát én még mindig reménykedem hogy át tudom tolni a szülést jövőre. Eddig egész jól megy.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Vevikk
gratulálok Donihoz, annyira szép baba!!!!

Colin?????
Várunk már téged is a beszámolóval!!!

Dita?

Hú de furi, hogy már szinte alig van kismama itt, mindenki anyuka lett.
:lol: :lol: :lol:

Igen Brigi, nemsokára mi is jövünk Sajtival!!!!:wink:

Tigriske!
Mesélj mi volt a dokinál!!!! Ugye eszel rendesen? Nehogy megint aceton legyen a vizeletben!!!!

Puszi mindenkinek

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok!

VEVIKK
Sajnálom hogy nem teljesen úgy alakultak a dolgok ahogy elképzelted de a kisfiad egyszerűen gyönyörű és ahogy én is elfelejtettem már a nagy részét a szülésemnek te is biztosan már csak a kicsi fiadra koncentrálsz és a sebek is be fognak gyógyulni kinek alul kinek felül.

Nálunk is kicsit nyüszis volt a tegnap éjjel éjfélig volt minden, lepisilt, lekakilt két hálózsákot is cseréltünk, aztán lehányt, gondoltam más már nem jöhet mire elkezdett csuklani. Éjfélkor már leragadt a szemem úgy döntöttem magam mellé teszem mert a cumit követelte feszt én meg holtkórosan pattogtam a kiságyhoz. Ő jót aludt mellettem hajnali fél 5-ig nem is ébredt enni pedig kihányt egy jókora adagot. Én is aludtam valamennyit de így hogy mellettem van nem olyan jó mert félek ráfekszek vagy ilyesmi. Nekünk egyszer bejelzett már a riasztó, nem tudom miért lehet egy pillanatra kihagyott a légzése, de akár más is okozhatta. Megsimiztem a hátát megrázkódott és vette a levegőt.
Azóta tartok tőle hogy ha nem a kiságyába alszik.
Amúgy továbbra is nagyon jó fiú, most is már órák óta alszik, viszont most már egyre többet szokott napközben kuksizni. Nézelődik a nappaliban és elvan, olyankor mellé ülök és dumálok hozzá. Aranyosan hallgatja a hülye szövegemet. :)

dita75
 
 


Dita!

Annyira örülök, hogy egy ilyen kis Angyalkád van! Már vagy százszor végigbőgtem a filmecskéteket, olyan megható!!
Nem mesélsz, apa, hogy érzi magát kispapaként? Ugye odavan Milóért? Ricsi?
Mesélj, ha van egy kis időd!

Trixikém!
Veletek mi zujs? Gyerekek hogy vannak? Bizti szépen fejlődnek már!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok Kismamik! Nemgyozok csodalkozni a babakban!!!Vevikk,Dita,megegyszer hatalmas gratula!!!Colin!!Mar varom az infot rolatok is!!!Egyebkent voltam szemorvosnal is,es a szemem miatt lehet termeszetesen szulnom,de egyre jobban hajlok a csaszar fele.De persze,ezt Polli mano,es az orvosom,es a termeszet donti el.Puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


Sziasztok!

Vicky! Eleinte én sem éreztem, csak utólag. Hidd el belejössz a pihenésbe. :-)

Vevikk! Gratula a kisfiadhoz, nagyon szép formás baba. Sajnálom, hogy ilyen rémes volt a császár. Én már eléggé parázok tőle. Pl ilyenektől, hogy mi van ha rosszul leszek közben és ki a franc fogja átemelni a habtestemet stb.

Zoe! Én pedig menekülnék a császár elől! Most, hogy voltunk a János szülésfelkészítőén és láttam azokat a jó kis szülőszobákat, tényleg szívesen szülnék.

Dita! Szuper, hogy ilyen jól elvan a kisfiad és hogy angyali gyerek. Remélem nekem is lesz a háromból legalább egy ilyen.

Voltunk dokinál és a lányok jól vannak. Méreteink (illetve a 2 héttel ezelőtti méretek):
Fej: 71,69,65 mm (67,62,62 mm)
Comb: 59,57,54 mm (50,46,47mm)
Szóval úgy tűnik mindenki jól van, nincs semmi bacim, szép a méhlepény, így nagy az öröm nálunk.
Meglepődtem, de a lányok teljesen átrendeződtek a pocakomban. A legnagyobb csajszi aki eddig be volt fejjel fordulva, most farfekvéses és a két kisebb pedig felköltözött a köldököm fölé.
De a tény az, hogy forognak, azt jelenti, hogy van még helyük fejlődni.
Viszont a legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta a doki, hogy oltassam be magam. Kb 1 hónapja kérdeztem meg, hogy kell e ilyen oltás és akkor még egyértelműen csóválta a fejét, hogy nem. Azt mondta, hogy az az orvosi vélemény, hogy ártani nem árt és reméljük segít. Hát nem is tudom.
És innentől kezdve, azt mondta, hogy úgy éljek mint egy szanatóriumban. Rákérdeztem a sétára (már nagyon megszoktam) és azt mondta, hogy kicsit lehet, de inkább pihenjek és az első furcsa jelre, irány a kórház.

Kép
tigriske1978
 
 


Dita, Vevikk, Colin

Szívből gratulálok nektek a babákhoz !!!
:D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!

Hát Tigriske igen igen. Te aztán különös helyzetben vagy a 3 pidurral. 4-5 hét múlva akár meg is születhetnek, nem? Bár reméljük minél tovább bentmaradnak!!! Én ezekből a méretekből nem igazán tudok következtetni. Becsült súlyokat nem mondott a doki?

Gondolom nálad is úgy lesz, mint Trix nél, ha ne adj isten valamelyik értéked romlik császároznak, nem?

Nagyon sokat pihenj, azon meg ne aggódj, hogy hogyan emelnek át az ágyon, csak feleslegesen sokkolod magad. Mondjuk a műtétemnél én is ettől féltem a legjobban, nem is attól, hogy felvágják a hasam :) tök szégyeltem magam, de aztán mondta a műtős srác, hogy ne aggódjak, hozzá van ő ehhez szokva! :wink: :lol: :lol: :lol: Tök ari volt, ott röhögtünk a műtét előtt!

Vicky!
Te is pihenj nagyon sokat!!!!!!

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok!

HENI
Most kicsit tudok mesélni.
Nálunk igazán csak az este egy kicsit nyügi mert tegnap is még 1 órakor adogattam a cumit a szájába. Aztán oda jutunk hogy megunom mert még vissza sem fekszem és újra kiköpi, úgyhogy magam mellé szoktam tenni, csak az a baj hogy úgy meg nem alszom valami jól. Hajnalban visszakerül az ágyába most is ott alszik, lassan kelni fog sztem mert éjjel nem eszik valami sokat.

Apa a fürcsinél szokott csak segíteni másban még nagyon nem tud, annyi hogy behozza a kádat a vízzel és beleteszi a fürcsikrémet, beszél hozzá hogy ne bőgjön, tengap ez bevált mert őt hallgatta és elfelejtett ordítani. :) Ilyen se volt még! Csak utána a pelusozásnál öltözésnél jött rá hogy hoppá én ilyenkor sírni szoktam és rá is kezdett. Amúgy hétvégén nagyon fáradt volt elég sokat aludt meg anyukám is itt volt nem igazán tudta kivenni a részét semmiből meg Miló tényleg jó baba elbírok vele egyedül hisz anyukám már hétfőn hazament azóta kettesben vagyunk. Anyósom átjön pár órát hogy felmosson meg volt vasalnivaló, de olyan sokáig csinál mindent hogy tegnap már inkább megcsináltam én, és ma meg holnap nem is kell jönnie egyáltalán, mert kajánk is van két napra. Majd ha jön a Ricsi akkor kell jönnie mert az ő bendője feneketlen akkor bizony főzni kell én meg annak még nem merek nekiállni. Az nem egy olyan mint a vasalás hogy majd holnap folytatom ha esetleg úgy hozza a lépés.
A Ricsi is hétvégén már pénteken jönni akart mire én közöltem hogy csak akkor jöjjön ezentúl ha nem vagyok egyedül hisz pénteken a párom későn van hogy 7 óra után jön haza. NEkem nem hiányzik még egy kolonc a nyakamba. Ha már nem tudtam elérni a kétheti láthatást legalább a péntek megmaradjon. Amúgy pipa voltam, mert egy pár napos babához még nem kellett volna ideküldeni a gyereket aki közösségbe jár és idehoz mindenféle fertőzést. Eleve úgy kezdte hogy anya kezet mosatott vele, majd a köv. pillanatban telefújt 3 papírzsepit, naná hogy beteg, és naná hogy szanaszét hagyta egész hétvégén a zsepiket vadásztuk utána minekután a kórházban a védőnő ezt hangsúlyozta ki a legjobban hogy a zsepiknek azonnal a kukába a hleye mert a legnagyobb veszélyforrás főleg ebben a járványos időszakban.
De hát ennek a gyereknek falra hányt borsó amit dumálok.
Nyakig sárosan jött haza bringázásból, de mivel volt váltóruhája én nem voltam szívbajos fogtam és becsomagoltam mossa az anyja a sáros ruháját. Nálunk már folyt a víz az ablakon annyit mostunk anyuval nem fogom még azt is itt szárogatni aztán tiszta penészesek leszünk.
Bocs ha már ezt leírtam, már nem tudom mit írok a másik fórumra és mit ide.
A lényeg hogy nagyon nem foglalkoznak vele, de végülis nincs is nagyon mit mert még abban a stádiumban vagyunk hogy szinte eszünk és alszunk.
Gondolom ha már lehet vele játszani akkor jobban érdeklődnek utána, de azért rá szoktak nézni ha a szobájában alszik, hogy minden rendben van-e.

Tudnék még mit írni de úgy hallom ébredezik a kicsikém úgyhogy megyek.

dita75
 
 


Dita! Hat nem semmi,hogy mar ott volt nalatok a srac,hat nem tudom,en nem engedtem volna,de te ugylatom nagyon tolerans vagy.De jol tetted,hogy nem mostad ki a ruhajat....hatha kapcsol az anyuka.bar mar faziskesesben van.De nem is idegesitelek ezzel.nagyon jo,jogy Milo baba nem sir a furdetes alatt!!Nagyon ugyi!!!Jo,hogy tudsz jonni,helyzetjelentessel....probalok tanulni a dolgokbol!!Persze tudom,ezt mindenkinek sajat maga kell megelnie,es ahany baba,annyi egyeniseg!!!Gyere,amikor csak tudsz!!! Csajok! Ti hogy alltok az oltassal????Azt tudom,hogy Brigi,te beadadtad,en nem....de mar teljesen elbizonytalanodtam,hogy jol dontottem e???Velemeny??? Tigriske!Szerintem se aggodj,hogy hogy emelnek at,ez teljesentermeszetes nekik,ugy van,ahogy Heni irta! A csajszik merete teljesen jo!!!Ok is nagyon ugyik!!!Pocakfoto????Majd en is lassan felteszek kepet,eddig szuz vagyok kepet illetoen.Puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


ZOE
A tegnapi hiradó után én biztos hogy rohantam volna az oltásért ha még Miló a pocakomban lenne.

dita75
 
 


Vicky!
Biztosan kibírod az idei évet szülés nélkül. Drukkolok Neked nagyon. Cserébe a sok hasznos segítségért, amit kaptam Tőled a cukorról. Bevalllom őszintén, a diétámon már sokat lazítottam. Legutóbb már nem volt több a magzatvíz, és a baba se volt nagyon nagy, ezért megnyugodtam. Remélem, minden ok. lesz.Párszor mértem csak azóta, azok jók voltak, ahogy írtam is. Szerintem átestem a holtponton ezzel kapcsolatban.
Most kezdek visszaolvasni, látom, milyen sokan írtatok...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Na, akkor egyesével dumálok mindenkihez:
Dita!
Na, látom, már Te is a nyomdokaimba lépsz :lol: De tök jó, hogy Te sem tettél fogadalmat, hogy:csak a kiságyban alhat. Én is odavettem a nagyot annak idején, így legalább aludtam én is valamennyit.Szerintem jobb, mintha lenne a kicsinek egy "idegbeteg, kialvatlan" anyukája (bocsi, a tesóm is ez a kategória).Aztán, persze megoszlanak a vélemények.
Pisi-kaki-buki...A lányom is sokat bukott annak idején.Mindig aggódtam, hogy nem maradt benne semmi. Persze, gyarapodott rendesen, csak a büfizés ment eleinte nehezen, aztán, amikor letettem, gyakran jött minden...Soknak tűnik, ami kijön, de szerintem azért marad bennük. Ha majd kicsit többet mozog, jobban büfizik.(A lányom azóta is, mint egy coca..., rá kell szólni, hogy 12 éves, nem 12 hónapos...), viccen kívül, ez megoldódott náunk később.
A vonin a kép csúcs még mindig nálam, mindig elnevetem magam, ha ránézek, mint egy plüssmaci... :lol: :lol: :lol:
Tigris!
Én beoltattam magam, semmit nem tapasztaltam.De ez nem tanács, csak úgy leírtam...
Tök jó, hogy ilyenjól vagytok a babákkal együtt.Csodállak érte.Vigyázz továbbra is magatokra.Nem semmi, akkor most hogy tudod, hogy melyik baba melyik?Vagy ez majd a szülésnél dől el véglegesen?(Mármint a nevek..Vagy hülye kérdés?Lehet...)
Heni!
Szülés közben(vagyis után) én is megkérdeztem a műtős fiút, aki karbatett kézzel bámulta a micsodámat, hogy "nagyon csúnya?".Ő csak vállat vont... :oops: Hát....Nem biztos, hogy én szeretném látni a sajátomat olyankor.
Dita!
Majd eszik hideget a nagykölyök (is).Én aztán nem csinálnék meleg kaját, ha úgy érzem, hogy még nem megy.
Neveletlen kölke...Bár a lányom is rettentő rendetlen...Ne tudjátok meg, mik vannak. Minden nap tépem a pofám, de hiába. Igazából az a baj, hogy nem vagyok igazán szigorú vele. Nem bírom megvonni tőle, amit szeret: a táncot.Mert amúgy meg jó tanuló, nem csavarog, megbízható.Nehéz ügy ez.Mindegy.Mondtam neki, ha nem takarít,vagy kajamaradékokat hagy itt-ott a szobájában, ellepik a csótányok. Ez volt a legutolsó érvem.Nem hiszem, hogy nagyon meghatja....Meg visszadumált, én meg rásóztam a fenekére hétfőn,vagy kedden. Képzelhetitek: 50 kg felett van, kb 160 magas, jó erőben, én meg ott viaskodom vele, hogy hol üssem.Pofonvágni egyszerűbb lenne, de arra nem visz a lélek. Az nagyon durva, de a türelmem is fogytán időnként.Tök gáz...Hát, csajos anyukák, ez a mi sorsunk..
Ugye, Tigris????Hú, de megnéznélek, úgy 12-13 év múlva.Már most nevetek.
De rám is ez vár ám, csak "mono"kiadásban.
Azért mindezekkel együtt én azt mondom, hogy a kicsikkel több a gond. Én nem mondanám, hogy kis gyerek-kis gond, nagy gyerek-nagy gond.Inkább: más gondok.De minél önállóbbak, annál könnyebb azért.
Bár, Ditáéknál ez a mondás áll úgy látszik.A naggyal sokkal több a gond...Persze, más nevelése.
Zoe!
na, látom, itt is jön az oltás-téme.Én nem bántam meg eddig.Nem tudok, mit írni tanácsot.A szomszédasszonyom is nyúzott a tanácsért (2 kisgyereke van, 5 és 3 évesek), én neki is csak annyit mondtam, hogy én beadattam, bár először rettenetesen ellene voltam. Engem a nőgyógyim győzött meg, szinte 100%-ban az ő tanácsára döntöttem emellett.Én úgy gondolom, hogy, ha Téged meg tud győzni valaki szakember (akiben bízol, vagy amúgy is hallgatsz), akkor az ő tanácsára fogsz így, vagy úgy dönteni.Lányomnak mindkettőt beadattam, semmi tünete nem volt.Viszont az osztálytársak (oltottak is) sokan lebetegedtek, influenzás tünetekkel. Szreintem az még nem az oltás miatt volt.
Nekem semmi tünetem nem volt.
Férjem nem oltat, bár most úgy látom, többet foglalkoztatja már a kérdés.Rábiztam a döntést, és úgy gondoltam, hogy így az ő döntésétől függetlenül is meg tudom védeni magunkat.Meg ugye majd a kíváncsi látogatókat sem kényszeríthetem arra, hogy beoltassák magukat. Főleg a fafejű-fajtát nem.
Hát ennyi.Sok a hír-rémhír.Nem tudom, én jól tettem-e...Bocsi, de nem tudok tanácsot adni.Dokid javasolt esetleg valamit?Kérdezted?

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Hát igen ez az oltás marha nagy dilemma mindenki számára, mert orrba-szájba nyomja a média, de én annyira megdöbbentem szegény kismamán aki meghalt :cry: :cry: :cry:

Egyre többet foglalkozunk mi is a témával.

Páromat nyaggattam, hogy mi lenne ha beadatná magának, mert eddig akiket mondtak, hogy meghaltak azoknak mindenkinek volt más betegsége is,általában légúti, ill. tüdőbetegség ezért nyúzom, mert ő meg asztmás szegénykém. Erre ő meg mondja, hogy akkor én is adassam be, hiszen hamarosan kismama leszek :wink: :lol:
Végre valami pozitivitást is mutat, mert eddig mindig nyomta a szöveget, hogy mi úgysem vagyunk olyan szerencsések, hogy sikerüljön.......bla bla bla

Szóval lehet beadatjuk. Most írta valaki odaát, hogy nekünk is ingyen jár, mert várandósságra készülünk. Ti tudtok erről valamit? Jó nem azt mondom, hogy földhözvágna minket pár ezer Ft, de így ünnepek előtt nem árt. Aszem Attila amúgy is talán ingyen kapná, az asztmája miatt, de erre is rákérdezek ennél az "okos" házidokimnál.

Ditám!
Annyira becsüllek, tisztellek, olyan szépen írsz a kis szerelmedről. Kitartás, majd csak apa is önálló lesz, Ricsike meg talán hamarosan szívesebben fog csajozni, mint nálatok lógni!!! Hát elég köcsög lehet az ex, hogy odaengedi taknyosan!!!

Brigi!
Húha, hamarosan te jössz. Imádom olvasni a hsz aidat, mindig egy csomót röhögök rajtuk. Anno mi is kiröhögtük anyut ( szegény, de köcsögök vagyunk húgommal ) ha épp készült agybajt kapni tőlünk, és néha kipicsázott minket. Szegény 22 évesen egyedülmaradt velünk a húgommal, bizti kikészítettük idegileg.

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Koszi csajok,a valaszt!!En is ellene voltam az oltasnak,es ahogy heni is irja,a media is felfujja a dolgot,de amikor napok ota a kismamakat mutatjak sulyos allapotban....szoval most elgondolkoztam jobban.Es mostmar csecsemoket,kisgyerekeket is vittek az intenzivre.Azt mondtak,ha beadatja a kismama,akkor a baby is vedette valik.Igen,Brigi,tobb orvossal is beszeltem,eu-ben dolgozo csaladtag is van,es vegyes valaszokat kaptam,azert nem is adadtam be meg,de valoszinu holnap beadatom.A dokik zomenek a velemenye szerint,ha mar tul vagy az elso timeszteren,nem arthat a babanak.Bar Ceizel szerint,meg a terhesseg barmely szakaszaban biztonsaggal beadhato.Szoval legyel okos.Tenyleg mindenki maganak donti el,es az igaz,akik korhazba kerultek,azok nem voltak oltva.Heni! Azt sajnos en nem tudom,hogy akik keszulnek az anyasagra,az ingyen kapja e meg,de szerintem a hazidokidnak tudnia kell. Puszi Mindenkinek
zoe33
 
 


Hallo!
Meggyüttem-vagyis tünk...
Minden ok. Gyerek még nem lóg ki.Zárva vagyok (Vicky, csere nem érdekel????), de a méhszáj (vagy mi a fene) el van simulva.
Produkáltam pár 40-60-as fájást (inkább keményedésnek írnám), de szerintem tegnap este erősebbek is voltak itthon.
Gyerek nem túl nagy (3 kg-nál nem lesz sokkal nagyobb-állítólag).Víz elég, de nem sok.(Diéta, pá-pá...) :lol:
Kedden reggel újra ctg.Még nem szülök szerintem
Különben is, a naggyal hétvégén mézeskalácsot kell sütnöm, mert megígértem neki. Hívott már a dokinál, biztos aggódott a mézeskalácsa miatt.
Nem ám, várja a kistesót. Szerintem, fogalma sincs, minek néz elébe.
Mondtam is neki ma (Heni!!!), amikor durrogott a mosogatógép kipakolása miatt, hogy mindig megfogadom, hogy nem húzom fel a viselkedésén magam, de egyszerűen úgy felb....-a az agyam, hogy nem bírom....Ez van, Heni. Énnekem is van egy hugom (már írtam), csak nálunk apám azért odacsapott az asztalra (is) időnként, meg csak úgy szikrázott a szeme, ha valami nem tetszett, aztán kussoltunk egyből.
Szóval: a lányokkal sem egyszerű.
Na, panasznapnak vége.
Látom, az oltás örök téma.Remélem, mindenki jól dönt, akár így-akár úgy, és lecseng ez a nyavalya.
Heni!
Én is úgy tudom, hogy a babát tervezők is ingyé kapják.Szerintem Te ezt könnyen bebizonyítod a paksamétáddal, amid van.
Nekem is megvan még az egész BMC-s előzmény.Lassan irattározom őket...
Na, üdv, csajok, jók legyetek!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

Látom itt is az oltás téma megy. Én már lassan agybajt kapok tőle. A januári fórumban is ez a téma, kb 60% beoltatta magát, 40% nem. Én még a nem kategóriába tartozom :shock: Ma a nőgyógyász kifejezetten javasolta. Nem tudom mit tegyek :oops:

Zoe nem akarlak elkeseríteni, de baba nem lesz védett az oltás által, mert sem a vírus sem az oltóanyag nem megy át a placentán :o

Szóval nagyon sok érv van ellene és mellette is, egész nap a netet bújtam, mondjuk szombaton nem tudom ki fog levizsgázni helyettem :shock:

IWIW-en meglestem Colin kisfiát, nagyon édes baba, érdemes megnéznetek!
Most megyek vacsizni, legyetek jók!

Kép
akire79
 
 


akire: Még én sem oltattam be magam, most is csak azért tenném mert azt mondták hogy védettséget ad a babának. A vérárammal nem jut el hozzá? Akkor már tényleg nem tudom mit tegyek.

Colin babáját én is megnéztem. Nagyon édes. Beszéltem is vele, de nem akarom a szüléssztori poénját lelőni. Fáradt volt a hangja, de jól vannak.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Na, újra itt vagyok.
Én úgy tudom, hogy az oltás védi a babát kb 6 hónapos koráig, ha a várandós beadatja. Ezt több helyről is hallottam.
Lehet, hogy mégsem????? :shock: :shock: :shock:

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!

OLTÁS: Én tegnap beadattam és beszéltem egy hozzáértő szakemberrel. Ha szülés előtt két héttel megkapja a kismama, akkor az elölt vírus nem, de az ellenanyag átmegy a babába és legalább 6 hós koráig védet lesz, de egyesek szerint 1 éves koráig. Mielőtt beadattam, mindent elolvastam és átrágtam magam az összes hülye vagy nem hülye cikken és végül a Czeizel-féle video győzött meg. http://videoklinika.hu/video/h1n1-_felt ... z_anyanak_
Ez csak az én véleményem, ami nagyon megváltozott, hisz egy hónapja én is úgy gondoltam, hogy nem oltatok, de ismerős orvosok, nőgyógyászom, védőnő mind azt mondták, hogy kell az oltás.

Heni! Elvileg jöhetnek a babák most már mármikor, sajna nem túl jó a hármasikres statisztika, de az én lányaim kivárják a 2010-es évet. Hálás leszek a sorsnak ha a 32 hét végéig legalább bent maradnak. Igyekszem sokat feküdni, hogy ne nyomják a méhszájat és ennyit tehetek. Nekem mindenképp császár lesz. A doki azt mondta, hogyha a legkisebb furcsát érzek, akkor irány a kórház.

Zoe! Én is szűz vagyok pocakfotó terén, de majd megkérem apát, hogy kapjon le.

Brigi! Azt, hogy ki hol van sajna mostmár nem tudom 100%-ra megmondani, így csak általánosságban beszélek hozzájuk. Így döntöttem, hogy a legnagyobb baba lesz Zita, a középső Kata és a legkisebb Lilla. Ezek a méretkülönbségek az elejétől megvoltak, így gondolom meg is maradnak.

Dita! Nagyon jól csinálod! Beteg, koszos nagyfiút pedig legközelebb küld haza.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Eddig is nagy volt a felhajtás a H1N1 miatt de most aztán kiváltképp, tegnap a párom felküldtem a dokinénihez szemcseppet írt ki Milónak és szabályszerűen ölték egymást a szülők. Ezren voltak ennek zöme oltásra ment és órák óta vártak azok is akik időpontra mentek.
Nagyon durva. nem is tudta elhozni a receptet, ma ment fel anyósom érte és váltotta ki így most már tettem a kis szerelmem szemébe hogy hamar meggyógyuljon. Nagyon váladékozik neki főleg a jobb szeme, remélem minden oké lesz, kicsit elkéstünk a szemcseppel, mert a dokinéni agyában is káosz van és nem mondta hogy kéne engem meg csak nem hagyott nyugodni mert a kamilla semmit nem ért. Az estéink éjszakáink még mindig nem a legjobban alakulnak, min. 3 órát muszáj magam mellé tenni mert egyfolytában kiköpi a cumit és nyügösködik érte. Este általában mindig van valami összepisilés, vagy hányás, csuklás, vagy egyszerre minden egymás után. Néha már egy kicsit ingerült leszek amikor sorozatban jönnek ezek a dolgok pedig tényleg szavam nem lehet mert amúgy azóta is nagyon jó fiú az én kis drágám. Mivel egyedül vagyok már két napja nem igen jut időm du. kipihenni magam, most is már a 2. adag mosás megy és du. még vasalni is kell, holnap meg főzni, mert anyósom nem igazán aktívizálja magát.
Most is jött és hozta a szemcseppet azt hittem marad egy kicsit hogy kitereget vagy valami, meg szólt hogy a kuka fel van borítva és tiszta szemét az előkert. Kurva kutyák bejárnak, már nem először csinálták. Öcsém azt hittem legalább azt összeszedi hogy ne kelljen kimennem itthagyni a picit a lakásban, hát nem, elaltattam szegényemet és kimentem megcsináltam.
Holnapra már nincs kajánk és ezt a főzés dolgot is úgy adta elő hogy az jött le egy könnyebb kaját ami gyorsan megvan simán meg tudok csinálni. Pedig a másik unokája is itt lesz, annyi nincs benne hogy azt mondja a fiúkat küld át ebédelni hogy ne kelljen főznöd. Meg vagyok én áldva ezzel a nővel. Amikor itt volt két napot akkor is csak egyik helyről a másikra pakolt, direkt feltornyoztam a párnákat hogy odaülök cumiztatni a gyereket erre a köv. pillanatban szétpakolja az ülőgarnitúrán, és még sorolhatnám hogy milyen hülyeségei vannak, tényleg csak hátráltatott amíg itt volt úgyhogy talán jobb is hogy otthon marad.
Úgy felhúznék innem anyuékhoz. Tök messze vannak és a családom 3/4 része még nem is látta Milót. Abban bízom hogy karácsonykor nem lesz beteg senki és fel tudunk menni mert akkor anyuéknál összegyűlik az egész pereputty.

Bocsi de még nem igazán van sok módom reagálni a hsz-ekre, ott még nem tartunk főleg most hogy ennyi minden a nyakamba szakadt hirtelen, és még csak most jön a hétvége.

dita75
 
 


Húúúú, örök téma, anyós, és H1N1
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bammeg Dita mekkor köcsög az öreglány, legalább összeszedte volna az a curva szemetet. Volt az arcán bőr, hogy szóljon, hogy felborult, de össze nem szedte volna!

Menten behalok, nem lehet semmi- Hát hallod neked aztán kijutott a jóból :shock:
De mindjárt küldök valamit fénypostán nyisd ki az ablakot, és csakis a kis szerelmeddel törődj, ő elfeledteti veled ezeket a gondokat!!


Kép

Anyós ellen is jó, már mondták többen :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Dita!
Biztos kell a szemcsepp? Nem lehet, hogy csak a könnycsatorna van elzáródva? Nálunk is csipásodott, sima, forralt, lehűtött vízzel mostuk neki, és törölgettük befele az orra felé. Állítólag ha az orra mellett picit megnyomod a könnycsatornát előbb rendeződik. Nkünk ezt már csak a végén mondta a dokinő. Kamillás nem segített csak a víz. Szerintem hagyd még a könnycseppet...

remény73
 
 


Dita!
A pisi nálunk is gyakori. Múltkor fürdésnél a kuki leolajozásánál jobban meg akartam vizslatni a kuki végét, erre elindult a szökőkút, Letakartam, s gondolván megvolt a pisi folytatta. Hát újabb szökőkút, s ezt már nem úsztam meg ruhában. De volt, hogy a kiskádban indult el a szökőkút. Múltkor az uh vizsgálaton a hasát uh-zva pisilt ívesen le mindent. Lesznek még hasonló jelenetek...

Mi is sokszor csuklunk, s néha iszonyat nagyokat. Próbáltam itatni, de nem lett jobb, így mindig sajnálkozom csak és próbálok segíteni neki, de már kifogytam az ötletekből.

Hány vagy bukik? Sokszor? Sokat? Néha, ha túl mohó, vagy túleszi magát akkor előfordul, de ha minden kajánál, akkor lehet refluxos. Nő a súlya? Ha igen aggodalomra nincs sok ok.

remény73
 
 


Hello!
Hát, Dita Te aztán jól "bevásároltál" ezzel az anyóssal.Maradna inkább a valagán otthon, aztán főzne a fiának, meg az unokájának. Nálad csak a levegőt rontja.
Na, megint megkukkoltam a vonidon a képet.Nem tudok betelni vele..
A tabletta szerintem hatásos... :lol: :lol:
Remény!
Már gondoltam Rád, merre lehetsz, de szerintem itt az idén szülők közül én vagyok már csak ilyen k...-ra ráérős.
Sok ilyen pisis sztori volt tesóméknál is+kakis is.Az ő fia nem volt hányós.Azt az én lányom produkálta, hogy idegesítsen. Néha ő is pisilt, de szerintem a fiúk "szerkezetileg" ilyen pisisek. (És ez megmarad örökre, ld. férjem.Akárhová megyünk, annak mindig kell.Vagy lehet, hogy "jelöli" a territóriumát? Ki a fene érti ezeket a férfiakat... :lol: :lol: :lol: ).Még az a szerencse, hogy később azért a nézegetésre már nincs szökőkút...
(Jajj, bocsi csajok...,elkalandoztam...)

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Voltam ma a védőnőnél szülésfelkészítőn és nagyon jó volt. 3 órás volt, de a pocakom nagyom jól bírta, nem fájt egyáltalán. Volt szó a szülésről, a szoptatásról, a lázcsillapításról és a fürdetésről is. Egy pár dolgot én biztos nem így csináltam volna, de így utólag végiggondolva tök logikus.

remény: Örülök hogy írtál. Ádi már 8 hetes! Hogy szalad az idő. Hogy vagytok egyébként?

brigi: Az azért jó, ha férfiként a nézegetésre már nem pisilnek. :D
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


dita: Párod pereputtyára már nem is tudok mit mondani. Elég dühítő lehet.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


REMÉNY
Elértük a születési súlyt a 10. napra úgyhogy éhezni nem éhezik. Elég sok szokott feljönni, én úgy látom szinte az egész de ritkán, nem mindennap van ez a hányásszerű hálistennek.
Csak az akaszt ki hogy mindig az anyatejet hányja ki nem ám a szar tápszert. :cry:
Ma megmostam neki a szemét sima forralt vízzel és utána kapott egy-egy szemcseppet. Most szép volt a szeme az etetésnél. Igaz reggelre szokott nagyon csúnya lenni, de napközben is látom hogy mindig összegyűlik neki a szemzugába.

A csuklásra anya azt mondta ha nem marad abba akkor egy kis citromlevet adjak neki de rögtön rá a vizet mert marja a pocakját. én még nem adtam mert eddig elmúlt a víztől is, bár nem mindig akarja elfogadni.

Nagy meglepetés nem ért anyóssal kapcsolatban mert a terhességem alatt rájöttem hogy nem lesz nagyon aktív az unoka körül meg úgy unblock. NEm olyan a hozzáállása. Anya kint volt nála amikor itt volt nálunk múlt héten megnézni hogy milyen a lakás, stb.... ez volt vasárnap. Szerdán látta az unokáját amikor megjöttünk a kórházból és vasárnap anyutól annyit nem kérdezett hogy milyenek a napjaink itthon, hogy van Miló.
A Ricsivel volt kint anya nála állítólag végig egrecírozta. Szegény Milóra is ez várna ha rá kéne majd bíznom még egy újságért is leteremtette hogy elvette a helyéről.

Asszem az elkövetkezendő két évben sokszor felhozom a témát páromnak hogy nem ártana az én családom közelébe költözni. A fia akkor már úgyis 14 lesz már nem nagyon fogja igényelni az apját ennyire mint most, max. a pénztárcája tartalmára lesz kiváncsi. Itt amúgy se nagyon van munkalehetőség. Nem mintha pesten olyan nagyon sok lenne de több mint itt.
Sajnálnám a házikót de hát ez van, nem tudom feltolni nincsenek kerekei bacca meg!

Ma már egy csomó mindent csináltam, kicsi fiam alszik mint a bunda. Mostam két adagot, teregettem, vasaltam is, felmostam és kukáztam, fejek, krumplit pucolok, rendet csináltam... ez a fejés ne lenne nagyon sok időt elvesz.

megyek is fejek megint utána ledőlök egy kicsit. Az éjszakát ha végig tudnám aludni nappal semmi gáz nem lenne. Mindent meg tudnék csinálni persze a nagytakarításon kívül, meg a háromfogásos kajákat sem vállalnám be.

dita75
 
 


Dita, irigykedve olvasom hogy Miló mennyit alszik. Bárcsak mi is ennyit aludnánk, de sajnos nem sikerül rávennem, hogy 3 óránál többet aludjon.
Így szinte én egész nap csak pici dolgokat tudok tenni, néha enni is csak több részletben. Mi napi 8X biztos eszünk, így mire eszik, büfi, néha játék, ringatás alváshoz és mire elalszik elment 1,5 óra sokszor. Can, hogy fél órát alszik és felébred, nem alszik vissza, de van, hogy 1,5-2 órát elvan. Múltkor bundás kenyeret akartam sütni, hát kellett idő mire meglett. Éppen mindig volt valami: hasa, puki, egyebek, s olyankor sír, s nyugtatgatom.

Mi most az orrunkkal bajlódunk. Hiába porszívózzuk továbbra is szörcsög, valahol nagyon hátul lehet neki...nálunk ma emiatt bukott...nem tudott jól levegőt venni, köhögött és platty, kijött a félig emésztett kaja...

remény73
 
 


Kép

Bakker!!! Az előbb elszállt amit írtam... :twisted:

Reload:
Tigriske:
Ditának is fájt a sz.csontja, remélem nálad elmúlik, ha pihizel. Olyan jó, hogy van segítséged. Nekem is lesz az anyósom, mert közel lakik. Csak elfogadni volt nehéz a segítséget (amikor el volt törve a bokám), mert megszoktam, hogy f@sza csaj vagyok és mindent egyedül csinálok és csak úgy jó, ahogy én teszem. Szóval meg kell tanulni a segítséget elfogadni, ma már hálistennek nem vagyok ilyen "dinka". :)
Örülök, hogy a lányok szépen fejlődnek, várom a képeket!

Vicky:
Te kis ugri-bugri, azt hiszed, hogy ugyanúgy mozoghat, mint azelőtt?
Olyan könnyen elfelejti az ember, ha éppen jól érzi magát...
A dokid+asszisztense jó kis gárda lehet! :)
Szegény patikus miket gondolhatott! A Magnerot mire kell?

Vevikk:
De jó, hogy írtál! Olyan szépen ecsetelted a sztorit, mintha filmet láttam volna. Csak a beteghordós- lábracsapós-láblevegőberepülős snitt nem áll össze... :roll: Nemtom hova csapott, hogy felreppentek a lábaid? :roll:
Doni gyönyörű baba, a lustis sztori nagyon teszett! :) Szerintem mindenrendben lesz a szopizással, csak bele kell tanulnia a picikének.
Nagyon sok boldogságot kívánok még1x és sok tejcsit! :)

Dita:
Akkor kedd éjjel full-service volt Milónak, te is - gondolom, hogy mennyire örültél, hogy minden "áldás" jött egymás után... :)
Szerintem mindegy mit gügyögsz neki, a lényeg, hogy vele foglalkozol és jó anya vagy! Jó leene többet pihenned, esetleg apát nem tudod jobban bevonni a babázásba? Nehogy aztán kirekesztve érezze magát, ez elég gyakori a kispapáknál az elején, nekik is meg kell tapasztalni még egy csomó mindent.
Én csak támogatni tudom a költözés-ötletét, látszik az írásaidból, hogy itt nem vagy maradéktalanul boldog és hiányzik a családod, akikkel jóban vagy, szeretnek téged.

Zoe:
Mi a baja a szemednek, hogy kétséges volt a normál úton történő szülés? Én erősen rövidlátó vagyok, csak azért kérdezem...

Brigi:
Lányod majd "megokosodik, ha jönnek a fiúk! Én is akkor kezdtem el takarítani és nem kupizni a szobámban, mert ciki lett volna úgy vendéget fogadni. Addig kitartás!!! :)
Gratula a klassz eredményekhez!

Remény:
De megnéztem volna azt a szökőkutat, persze tisztes távolból! :lol: Olyan jót nevettem rajta! :)
Kiskamaszként engem a picibaba unokatesóm szentelt meg, napozás közben, tök ciki volt! :( És undi is.... Ma már csak vicces anekdotává szelídült. :)

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


sajt: Hát igazad van. De próbálok sokat pihizni is. A magnerot magnézium pótlás, hogy megelőzzük a keményedéseket. Ebben brutális adag van, 500 mg/tabletta és ebből kell 6!-ot szednem naponta. Én már megtapasztaltam Ádi baba szökőkútját, pedig a feje felett ültem. :D Még első látogatáskor jelölt meg magának. :)
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Dita! Ügyes vagy Te, úgy tűnik, jobb ha egyedül oldod meg a dolgokat, így legalább nem kell idegeskedned!

Sajt! Igyekszem majd én is sok-sok segítséget elfogadni, de még én is csak tanulom, bár ahogy most áll a helyzet ezzel a fájdalommal, lehet, hogy nem sokáig szaladgálok majd.

Vicky! Nem is tudtam, hogy ilyen sok mg van egy tablettába, nahát!

Kép
tigriske1978
 
 


A magnerotban ilyen sok van. Ezért is mondta a dokim, hogy a magne b6 ehhez képest semmi. Abban nincs valami sok, bár alap esetben nem is szed be az ember 3000mg magnéziumot. Még jó hogy nem lehet túladagolni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!!!

Nem tüntem ám el. Vagyok csak kicsit zürösek még a napjaink+éjszakáink. Na de majd csak belerázodunk.
Ja iwiw-re tett fel Apa képeket. Köszi a dicséreteket szerintem is gyönyörű. Mindenki azt kérdezgeti,hogy hoztuk össze ezt a gyönyörűséget. Tippek: pizzafutár,postás. Az orra meg a szája az apjáé én azt már most látom.
Szüléstörténet.
24.-én voltam a doktorbácsinál aki úgy megvizsgált,hogy azt hittem ott sz...om össze magam. És közölte,hogy szerinte mi már hétvégén találkozni fogunk mert annyira lent van a pici feje.Kérdeztem,hogy akkor nem lesz császár?? Nem tartotta indokoltnak a császárt mert annyira jól helyezkedett be a baba.
25.-én szerdán olyan 23 óra körül olyan hasmenés jött rám amilyen még szerintem soha+ iszonyatos fájással társult,hogy azt hittem,hogy a wc-ben fogok megszülni. Utána zuhi. Zuhi közben is voltak fájások,de azt hittem csak jósló fájás. Apa fel is öltözött,hogy megyünk. Aztán a fájások abba maradtak. Lefeküdtünk,hogy csak vaklárma volt. Rá kb 5 percre olyan fájás jött rám,hogy gondoltam ez jóslófájásnak kicsit erős. Aztán ismét a wc-n kötöttem ki mert közben a magzatviz is el kezdett ömleni.
Telefon szülésznő aki akkor ért pont haza. Már olyan érzésem volt,hogy nincs szünet fájás és fájás között. Kb. 3 órakor értünk be a kórházba és 3.15-kor már a CT-n voltam igen erős fájásokkal.
Aztán kibéreltünk a 2.szülöszobát és ott is egyből a wc-n kötöttem ki mert még mindig hasmenésem volt. Beöntésről ennyit. Aztán el kezdetem hányni is csak,hogy teljes legyen az öröm. Olyan aranyos volt a párom mert bent ültem a wc-n alul felül folyt ki minden és még folyamatos fájás és akkor beszol nekem,hogy "jól vagy??". Hát persze,hogy jól vagyok. Ültem labdán de nem volt jobb. A szülésznőm közölte olyan 4 óra körül,hogy itt olyan 8-9 felé lesz baba. Gondoltam olyan korán?? Mindig olyan 10-12 órás vajudásról halottam első babánál. Aztán hirtelen felgyorsultak az események. Sokat hánytam és ezért lement a szívverés 80 alá és ezért be kellett hívni az ügyeletes orvost,hogy most mi legyen. Az én dokim még nem ért be mert még úgy gondolta korai sietni. De aztán visszaállt a normális szívverés szerencsére. De akkor már nem igazán tudtam mi történik velem mert folyamatos fájás volt. Kb.fél 6 felé ért be az orvosom teljes nyugalommal,hogy még van idönk böven. 6 órakor én már feladtam mert már teljesen ki voltam merülve. Kiment még kávézni. Visszajött és már csak annyit közölt,hogy "angyalka nyomjon" Mi már most??? 6.19 és már ki is bujt az én gyönyörű( bocsi,de nekem nagyon az) kisfiam. Egészséges hangja volt. Vártam,hogy a hasamra tegyék,de nem rakták. Féltem,hogy valami baj van. Apa elvágta a köldökzsinór és csak után kaptam meg az én picifiamat.Aztán kiderült,hogy rövid volt a köldök zsinor. Szegény Apát sokszor megbántottam mert nem nagyon igényeltem,hogy simogason közben. Meg aztán elvitték picit a fiammat inkubátorba,hogy picit átmelegedjen a picike teste. Apa ott hagyta,hogy megnézze,hogy vagyok én meg visszazavartam,hogy nehogy ellopják vagy elcseréljék a gyerekem.
Hülyén viselkedtem egész szülés alatt úgy érzem.
A doktorbácsi+szülésznőm+a párom szerint is stram csaj vagyok és nagyon ügyes voltam. Szerintem meg hisztis voltam végig.
Hát ennyi. Elöször beraktak egy 5 ágyas szobába ahol egyedül voltam kb 2 órát és aztán mentem át 2 ágyasba. Saját lábamon próbáltam közlekedni kisebb nagyon sikerrel. Kifogtam a legzajosabb,huzatosabb szobát. Meg is fájdult a torkom.
Vasárnap meg haza. A doktorbácsi még szerette volna ha csak hétfőn jövünk haza,de én már nagyon haza akartam jönni.
folyt köv gondolom ennyi elég lesz belölem.

dita nekem a videód kb 30 másodperc után megáll és visszamegy az elejére. Gyönyörű Miló!!!
vevikk a te pici fiad is nagyon szép.
A 3 muskétás!!!

Kép
Kép
colin
 
 


colin: Még egyszer gratulálok. Hidd el, ha már a dokid is azt mondja hogy stram csajszi vagy, akkor így is van. Ő már levezetett egy pár szülést, higgy neki. És a fiad nekem is gyönyörű. Ezek a bmc-s babák mind csodaszépek.

Csináltam 30. heti pocakfotót. Szerintem már tök nagy a hasam. Véleményeket kérek.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky:
Lehet, hogy Ádi kinézte magának Barbust és azért jelölt meg, mint leendő anyósát. :lol:
Nem semmi adag akkor amit szedned kell...
A pocid nagyságát én nem tudom megítélni, de olyan szép vagy vele!!!:)

Tigriske:
Kitartás!!! :)

Colin:
Micsoda pörgős szülés - legalábbis így elolvasva, mondjuk a hányós-hasmenéses etap kivételével. El is hiszem, hogy elfáradtál. Szerintem ne okold magad, hogy hisztis voltál, pláne ha mindenki megdicsért és ők nem gondolták ezt rólad!!! Ilyen gyorsan megszülni! A hugim is így csinálta (hármat nyomott és kinn volt a babája) és olyan ügyes anyuci volt utána a picibabás időszakban is.
A három muskétás duma klassz!!! :lol:

Pá Drágáim!
sajt@
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?