Új privát üzeneted érkezett!

Molmar!

Úgy tudom oda csak "fizetős"-ek mehetnek. Persze inkább kifizetném, de úgysem adják be ott nekem.

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke Nálunk is az asszisztensnő adja be. És ugyanaz a vakcina. Szóval ha tudsz "anyagot" :D szerezni és van ismerősöd aki beadja, az járható út. Aztán nekem a védőnéni beírta a kiskönyvembe is...
pammut

Benettke látod! Ez fel sem merült bennem, hogy csak fizetősek mehetnek. De én azért megkérdezném legalább telefonon, hogy nem-e lehetséges, hogy bennünket is oltsanak (mármint kismamákat).

A képre visszatérve tudom, nem a legjobb, ráadásul a köldökzsinór ott van a kis szája előtt, keze-lába is sokszor beúszott a pofija elé, így a dokinak sem volt könnyű dolga. :wink:

Kép
Kép
molmar

Nóri! Gyertek nyugodtan, szívesen körbevezetlek. Imádom ezt a várost, imádok itt lakni és szép időben imádok sétálni. :lol:

Az embőcnek az a baja az oltással, hogy + 1000 Ft-ért oltanak és azt a pénzt sajnálja a dokitól. Eddig még ezért nem oltatott... :shock:

Na megyek én is nekimegyek a dzsungelnek :lol:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Itt a mi overalunk:

Kép

Kép

Kép
csipike09

Nem tudom, az oltópontokon oltanak-e kismamákat.
Viszont a házidokid - annak ellenére, hogy nem vállalja a beadást - ki kell, hogy adja neked a vakcinát. Nekem is kiadta, itt csücsül a hűtőben. Aláírtam egy papírt, hogy átvettem, és jöhettem is el.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

oltópontokon oltanak kismamát, de az lovés, asszem 3000.-

Edit

Kép
ézsóné

Én is így tudom.
Bár a 3000-ben ott elvileg benne van a vakcina is. És a kismamákat ELVILEG mindenütt térítésmentesen kellene oltani.

Na, megyek, kiviszem a kutyákat. Addig sem kell híradót néznem. :lol: (struccpolitika)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem pont az a problémám, hogy EGYÁLTALÁN nem szeretnék a házi dokihoz menni. A rendelőben tuti összeszedném az influt, márpedig, mivel majd 10 évente lát, nem kivételezget velem. Szépen várjam végig a soromat... :roll:

Kép
csipike09

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:54-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Oltatós csajok: talán kérdezzétek meg a védőnőtöket, hátha beadhatja ő is és neki még több ideje is van házhoz jönni. Én most már lehet hogy oltatnék, ha többet járnék ki a lakásból, de most már nem tudom a tüdőérlelő miatt beadatni. Most keresem a betegtájékoztatóját, de nem találom. A hétvégén ezt olvastuk róla.
vicky79
Budapest III. kerület

Hivatalosan az orvos nem tagadhatja meg az ellátást. Kakti nem szeretné feljelenteni az övét, mert egyébként meg van vele elégedve. De ha ez nálatok nem így van Csipike, lehet, hogy elég lenne neki megemlíteni a népegészségügyi felügyeletet és mégis beadná... :?
Az oltóponton akkor is fizetni kell, ha neked egyébként ingyen járna az oltóanyag :(

Kattkat: biztos vagyok benne, hogy még ezen járvány idején kipattan majd valami balhé az "oltásmegtagadás" miatt :( És persze mint mindig, akkor sem azt az adott néhány háziorvost, hanem az egész orvos-társadalmat fogja mindenki anyázni... :x
zuzmooo

Sziasztok,
Jocó…
Puszi Gerinek, és kitartás mindkettőtöknek… próbáljatok meg most csakis egymással foglalkozni és a babóval, és hogy minden rendben lesz… és akkor tényleg minden rendben lesz.

H1N1: engem sem hajlandó a körzetim beoltani, aki történetesen az üzemorvosom is… úgyhogy sehova nem mehetek… de tegnap eldönötöttem, hogy ha ma jön a doki (mindig szerdán jön a céghez) rádumálom, hogy oltson be… hát nem jött ma… úgyhogy oltás elmaradt és valszeg el is marad már.

Fejméret: nekem 80,5 volt a 29. héten, ami a 30+1 hetesnek felel meg, viszont a combcsont csak 27+4 hetesnek felel meg… rövidlábú nagyfejű... tiszta anyja... :D

Na szép… amíg olvasgattalak benneteket, betoltam az arcomba egy tábla Milkát… nesze neked diéta…

Barbi

KépKép
hbarbi80

Zuzmoo, én még nem beszéltem a házi dokimmal az oltásról. Én egyszerűen a rendelő környékére sem mennék szívesen, mert mindig rengeteg kevés idővel rendelkező :roll: nyugdíjas nénike ücsörög ott göthösen. Ráadásul egyszerre több doki rendel....

Viszont ha esetleg a gyerekorvosunk is felírhatná/bedhatná vagy a védőnő...

Barbi, én már 2 csésze csokis pudingot nyomta be és most eszem a 3.-at :oops: :oops: :oops:

Kép
csipike09

Sziasztok!

Köszi a tippeket! Akkor futok még egy kört...holnap megkérdezem az oltópontot + megpróbálom elkérni a házidokitól az "adagomat"...kezd már ebből tényleg elegem lenni :evil: Mondjuk most én is elgondolkodtam azon, hogy ugye azt modják 2 hét míg megszerezzük a védettséget...a járvny meg állítólag decemberben lecseng...persze tudom, hogy attól még utána is elkaphatjuk...áh!

Csipike!

Én azért nem reagáltam az Uh-s fotóra, mert bevallom nagyon nincs ezekhez szemem! Volt olyan, hogy a doki kinyomtatta, kezembe adta én meg csak néztem bambán, hogy ez most hogy is van :roll: :oops:

Barbi!

Az én mhelyemen az üzemorvos az egyik kolléganőmet azért nem oltotta be, mert fémérzékeny :shock: Egy másik csajszi nem mondta meg neki, így Ő megkapta :? (persze semmi baja azóta sem)

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Megtaláltam a celestone betegtájékoztatóját. Véleményeket kérek. Most ez alapján tényleg nem lehet oltatni,ugye?

"Kortikoszteroid kezelés alatt nem szabad a betegeket himlő ellen
beoltani. Másfajta immunizációs eljárásokat sem szabad a
kortikoszteroid kezelésben részesülő betegeknél alkalmazni, különösen nem, ha nagy dózisú kezelést kapnak, mert fennáll a neurológiai szövődmények és az antitest válasz hiányának lehetősége."

Én elég nagy dózist kaptam, 2x12mg-ot.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmooo!

Én sem szeretném "feljelenteni" a házidokimat..."csak" annyi a gondom, hogy én oltatnék, mégsem kapom meg.

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Csipike!

Ezt a fajta overalt hol lehet kapni?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Benettke, én most nem tetem fel UH képet :D Molmar tette fel és szégyenkezem :oops: :oops: ....de én sem reagáltam rá, mert nem igazán láttam a babót a képen :oops: :oops: .

Molmar, a baloldalon egy fejecske látható? Sajnos fekete-fehér UH-s képeken nem mindig igazodok ki :oops: :roll: .

Kép
csipike09

Na, s hogy teljes legyen a boldog(talan)ságom kaptunk ma még egy rossz hírt :( ...komolyan mondom, már nagyon elegem van...június óta ez megy nálunk :cry: :cry: :cry: Mikor lesz már vége :?: :?: :?: Megyek és a kardomba dőlök...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Molmar!

Jajj, bocsánat!!!!!!!!!! Egyáltalán nem tudok már figyelni semmire :oops: ...el vagyok foglalva saját magammal...inkább visszavonulok depizni :(

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Én ilyen overallt pl. a Minimanóban is láttam... :)

Vicky!
Az én értelmezésemben sem ajánlatos neked a szuri... :?

Zuzmooo:
van erre valami indoklás, hogy miért kell akkor is fizetni az oltóponton, ha amúgy az ingyenességre vagyok jogosult?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:55-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: Nem is gondoltam, hogy ez a dolog mást is érinthet. Inkább kérdezz rá a dokinál.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki: a 12mg nem sok. Nagydózisú steroid kezelésnek 1000mg-tól mondjuk. Azért írják az oltást kontraindikációnak, mert a szteroid lenyomja az immunrendszert (ezért adják pl. autoimmun betegeknek) és így nem tud a szervezet reagálni az oltóanyagra. Ha jól emlékszem, a himlő oltás élő, legyengített vírust tartalmaz, biztos emiatt tilos szteroid kezelés alatt.
Tehát az a dózis amit te kaptál, nincs jelentős hatással az immunrendszeredre (nem is ilyen okból adták), szerintem ettől nyugodtan beadathatod az oltást. De biztos ami biztos kérdezz rá egy általános orvosnál is.
Kattkat: a steroidos kenőcsnek, még ennyi általános hatása sincs, mint Viki gyógyszerének, ne aggódj, használd nyugodtan.
zuzmooo

Benettke A járvány állítólag decemberben nem lecseng, hanem a csúcson lesz :( . Ha aláírsz egy nyilatkozatot dokidnál, hogy te vállalod a felelősséget, akkor sem adja be? Ilyen volt már másnál is.
pammut

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:55-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Edit, lehet, hogy a nagyobbat érdemes, a bundazsáknak nem kell passzosnak lennie, alá lehessen öltöztetni.
Mi BPD-nk 28hét+4 naposan 76,4mm volt. De ezek még nem jelentenek semmit, úgyis a vége a lényeg, meg hogy 38 hetesen vagy 41 hetesen születik…

Pelenka: én is Liberó párti vagyok, illetve voltam még hajdanán…a fene tudja, hogy olyanok-e a pelenkák minősége mint régen..Majd letesztelem, lesz rá időm :D
lara

zuzmoo: Köszönöm, csak abból gondoltam a nagy dózist, mert 4 mg-os a nagyobbik kiszerelés és ehhez képest a 24 mg soknak tűnt. Majd legfeljebb megkérdezem a nőgyógyásztól 14-én. Mondjuk tényleg nem sokat vagyok az emberek között.
vicky79
Budapest III. kerület

Benettke, Csipike! Azért még nem kell világgá bujdosnotok! Gondoltam, hogy nem lesz olyan egyszerű rájönnie mindenkinek, hogy ezen a képen mit is kell nézni. Az uh-n nekem is sokszor mutogatta és mondta a dokinő, hogy most éppen mit néz, mit látunk. Hát volt olyan felvétel, amin még én sem jöttem volna rá, hogy mi is az. (Pl gyomor, hólyag, méhlepény)
Megpróbálom elmondani, hogy mit is nézzetek. Fönt van egy sötét, vastag kontúr. Alatta rajzolódik ki a pofija oldalfekvésben. Az említett sötét vonalból majdnem középtájt lefut egy kis fekete, az lenne a szeme "árka", alja. Alatta van az orra szinte vízszintesen (jól szétlapítva). A másik oldalán a szeme nem is igazán látszik. A feje búbja jobbra mutat. Így az orrától talán lehet sejteni merre is van a szája, ami nem igazán látszik a köldökzsinórtól. Igazából csak az egyik szemét (ami olyan mint egy kávészem) és orrát lehet látni, na meg a homlokát. 2d-ből csak ilyet tudtunk produkálni, sajna. Van egy profil képünk is, azt még megpróbálom felrakni.

Kép
Kép
molmar

Ezen meg úgy néz ki mint egy bajszos múmia. :lol: 8) A sötét vastag vonal alatt rajzolódik ki a homloka és az orra, a bajusz meg a mi más?, mint a köldökzsinór. Na, több képpel nem is sokkollak benneteket. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
molmar

Benettke, a Brendonban is lehet kapni, de én a tesz-veszen löttem. Szinte nem is volt használva :wink:

Molmar, köszi a segítséget :wink: Ezen a képen valóban jobban látszik a fejecskéje :D

Kép
csipike09

Találtam egy (szerintem) tök jó oldalt a pelusokról. Mamák tesztelték használat közben.

http://proba-babak.freeblog.hu/categories/Pelenkateszt/
zuzmooo

Akkor én is megmutatom az overálunkat. Kettő is van, mert olcsón vettem, de mind a kettő 3-6 hónaposra való. Nem olyan különleges, de nagyon aranyosak.

Kép

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, nagyon édesek :D Nekem a rózsaszín tetszik a legjobban. :wink:
Én is vettem egy másikat is, az 0-ás :oops: lehet, h nem is lesz jó rá, de ez volt az első szerzeményem (max lányom chou-chou babájára lesz jó)

Kép
csipike09

Molmar!

Ezen én is látom :P ! Jó nagyok már ezek a babók...szinte csak egy-egy testrészük fér bele egyszerre az UH képbe.

Overal: úgy látszik akkor csak én nem láttam még ilyet...bevallom eddig nem is nagyon keresgettem, mert Zéti ugye áprilisi, nagyobbakat meg kaptunk az első télre. Most viszont szeretnék valami pici csajosat :D

Viki!

Szerinte aranyosak! Fehéret én is szeretnék...az olyan igazán babás.

Pelus: piciként próbáltuk a Huggiest-na, az nálunk nagyon nem jött be. A Pampers és a Libero igen. Utóbbival csak az a bajom, hogy nyáron túl vastagnak véltem. A lila Tescost szeretjük :) Illetve most láttam, hogy már nem is lila...meg talán drágább is lett...és kicsit más az anyaga és a kinézete is...jobban hasonlít a Pampersre. Próbáltuk még a DM-eset és a Lidl-set is...azokkal sem volt gond.
Amúgy szerintem a pelus is babafüggő...hiszen nem minden babó "egyenméretű" pl. fenékben, combban....

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Jó reggelt!!!!

Overall. Hát asszem én vagyok a kivétel. Mi kölcsön kaptunk egy 62-eset Lucával. Amikor kihoztuk a kórházból, megpróbáltam ráadni. Sajna bazinagy volt. Annyira, hogy a lábához pl nem ért el a gyerek. A karja meg kb ott végződött, ahol a ruha kezdődött. Kb mintha pokrócba csavartam volna. Még jó, hogy a mózest be lehetett kötni a kocsiba, mert a hordozóban nem tudtam volna hazavinni.
Mire sétálni mehettünk, már nem kellett overall.
Pedig Luca eleve 56-cmrel született...
De mi nagyon szenvedtünk volna, ha csak 62-es ruhák vannak többségben otthon, mert a nagyobb 56-os volt jó rá 1hónapos korában.
Most vettem egy szép, tündérkés new baby overallt. Abban ellesz márciusig, utána sejtésem szerint nem fog kelleni. Ha igen, majd jó lesz a bnőm által kölcsönzött 62-es világoskék is. De én nem fogok szenvedni egy nagyobb ruhával, amikor az elején tuti kell, később meg nagyon időjárásfüggő.
Bár lehet én vagyok hülye, mert Lucára is idén még csak 1-2alkalommal adtam rá az overallja nadrágját. Egyelőre harisnya+nadrág, melegebben térdzokni+nadrág jár. Vastag pulcsival és mellénnyel. Kabátot is ritkán kapott még, inkább csak nagyobb sétához.

Én óvarosan bánnék a 68-as mérettel, még nagy babánál is. Simán lehet, hogy csak féléves korára lesz jó, akkor meg pont nyár van. Azt viszont garantálom, hogy őszre 100%, hogy kinövi!!!!
Vendég

Jó reggelt!

Ma sajnos kénytelen vagyok éhgyomorra írni pár sort, mert az EON karbantart és fél 8-tól délután 4-ig nem lesz áram :cry: :cry: :cry: .
Ami azért jó, mert tegnap pl. majd egész nap a gép előtt ültem és a Teszveszt meg a Vatera-t bújtam. Ennek megfelelően nem sokat voltam vízszintben :oops: . Nézegetem a kisebb és nagyobb darabokat, még megkérdezem a barátnőmet mit is tud adni, aztán nekiállok leütni ezt azt. Könnyű a pestieknek, egy csomó tök jó kiságy van arrafelé, személyes átvétellel :? . Pedig egy csaj írta, hogy a futárszolgálat azért azt is elhozná jó pénzért. Megértem én, hogy az külön macera... Nekem meg az, hogy nézegessem ki hírdet a környékemen.
pammut

Jó reggelt!

Pammut: a vaterázással én is így vagyok. Az árba mindig bele kell számolnom a szállítási költséget is. Annyira drága vagy nagy dolgot meg még nem akartam ott venni, hogy ráuszítsam a pesti ismerősöket a személyes átvételre. Sokkal egyszerűbb lenne, ha Pesten laknék :( De a múltkor ruhákat sikerült itt Nyíregyen találnom és végül tőlük vettem a babakocsit is. :)
zuzmooo

Még van áram!
Zuzmoo Én most kiságyat nézegetek, vannak olllyan szépek 3-5000Ft-ért, de a szállítás 2000-2500 pluszba. Jövő héten majd beugrok a helyi használtkereskedésbe megnézem az árfekvéseket, meg nézek egy Bazárt is. Szivacsot azt hiszem szeretnék újat, lehetőleg huzatostól, ne kelljen még anyag meg varrónő után is futkosni. Ezek is vannak a Vaterán, jó árban, csak megint a fránya szállítás :? .
pammut

jó reggelt

én totál meg vagyok lepődve, hogy az rovos nem hajlandó beadni nektek az oltást. Tegnap este is néztem az ESTE-t és ott is mondták, hogy már a szülészorvosok szakmai egyesülete is kiadott egy közleményt, hogy terhességi kortól függetlenül oltatni.
Nálunk van egy papír amit aláírtam és utána megkaptam az oltási kiskönyvet.
Csipike: szerintem légy határozottabb, hívd fel, hogy mégy beadatni az oltást és hátul majd kopogsz, hogy ne kelljen betegekkel találkoznod, mert kismama vagy és szülés előtt még meg kell kapnod, hogy a babád védett legyen.
bundazsák: nekünk is középen cipzáros van, nagyon bevált :)
molmar: a második kép tényleg csúcs :)

tegnap egész éjjel úgy fájt a szeméremcsont/medencecsont alja, hogy azt hittem megveszek, mi lesz még később?? Ráadásul éjjel már oldalfekvésben is keményedtem :x

Na meg amin kiakadtam, hogy az oviban, megint előzetes bejelentés nélkül volt fotózás és már megint kifestett képpel fotózták őket. Én nem tudom mi a fenének ráerőltetni a gyerekekre, hogy csak festett arcú képeik legyenek... Nem a kifestéssel van bajom, fesse ki, csak előtte fotózza le. Majd mindjár mutatok egy festékes, meg festék nélküli képet
stephie

Sztem a vatera futár 1200Ft országosan. Már ha nem teszveszen néztétek...
Vendég

Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Ha minden jól megy és doktorbácsi is ráér akkor délután 4D! :lol: :lol: :lol: Nagyon várom már. Remélem nem takargatja majd sem az arcocskáját sem más testrészét és sikerül mindent megnézni rajta. :roll: Csak gyorsan teljen el ez a nap!

Vatera: Én is szeretek onnan vásárolni, csak nekem is a szállítás a mumusom. Tegnap vettem az öcsikémnek a focihoz karácsonyra lábszárvédőt. Az volt a kérés, meg még veszek kapuskesztyűt, de azt újat.

Overall-t én is szeretnék venni vagy bundazsákot. Majd amit találok olcsóbban. Nem akarok rá sokat költeni mert tényleg alig fogja használni, leglaábbis reményeim szerint március-áprilisban már jobb idők lesznek.

Na megyek kitakarítom a wc-t meg a konyhát, hogy holnapra kevesebb maradjon. Kettőbe szoktam takarítani mostanában az irodát, mert ha egyszerre csinálom nagyon elfáradok. :shock:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Reni, basszus micsoda egy tirpák ember a Te főnököd??? Az egy dolog, hogy az adminisztrációt még nem oldotta meg, hogy más csinálja, de azért a nyomorult irodáját nem egy 3. trimeszteres terhessel kellene felnyalatnia az úrnak... :oops:
Vendég

Nóri, én ugyanezért írtam, hogy nem akarok 62-es overállnál nagyobbat venni :oops:

Majd jövő télre jó lesz a 74-esünk, ami Lillué volt.

Vicky,
nem akarok belepofázni, mert nem értek hozzá...
de így fórumos ismeretség alapján szoktam levelezni egy másik olyan Szabó dokis kismamával is, aki kapott két adag tüdőérlelőt, kb. egy hónapja, neki azt mondta a doki, hogy az nem számít soknak, tegnap beoltották. Ezzel nem rábeszélni vagy lebeszélni akarlak csak segíteni, de a legbiztosabb út, ha Szabót kérdezed mennyi az annyi...

KépKép

KépKép
beneildi

Kép Kép
na itt vannak. Nekem személy szerint a festetlen jobban tetszik. Ez egy éj eleji kép, a festettet tegnap hozták haza
stephie

Kíváncsi vagyok, dokimnak változott-e a véleménye az oltásról. Ő azt mondta, hogy majd a szakmai kollégium javasolja... :oops:

Amúgy mind mondtam, engem sem a házidoki oltott. Laci üzemorvosa odaadta az oltóanyagot a nevemre (nem mondta neki, hogy terhes vagyok, így fizetni kellett érte). Aztán a gyerekorvos beoltott. A háziorvos, védőnő, nőgyógyász nem is tudja, hogy oltattam. Sőt, oltási könyvem sincs... Asszem hivatalosan nem vagyok oltva. Ha csak az nem számít, hogy fizetős oltóanyagot elhoztam a dokitól! :D Szóval ha megkapjátok az oltóanyagot, simán beadhatja valami ismerős. Pl asszem Ronci is a párját oltotta be!
Vendég

Anita: nekem a festett tetszik jobban, de nem a festés miatt! :oops: :oops: Tényleg nem értem, miért kell. nem lehet mondani a gyereknek, hogy ne legyen festve? Vagy ő is szeretné?
Vendég

Anita, nekem tetszik a festett is :wink:

Reni, igaza van Nórinak, főnök bácsiba kicsit több tapintat is szorulhatna... annyira nem szeretem az ilyet, hogy képes pár ezrest egy takarítónőn spórolni azért, mert egy kismama kolléganője úgyis megcsinálja :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?