Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, akik nem tudtatok eljönni a talira, ne szomorkodjatok, mert ha jól látom lesz még ilyen ! :wink: :D

Bikmakk
De jó, hogy túl vagy a műtéten, kívánom neked, hogy mihamarabb felépülj !!!!!

Tündi
Nekünk 1 hete volt sírósabb Kristóf, de éjjel hála égnek eddig még sosem volt gond ! Biztos Zsombi is hamar túllesz rajta !

Kép
Kép
rilla_

sziasztok

csajok nagyon sajnálom h nem tudtunk menni de a következőn minden képpen ott szeretnénk lenni
nagyon szépek a babocák és a büszke anyukák is :lol:

Margit
Vendég

Sziasztok!

Tündi -igen, ez a gond: nehezen jön ki a kaksi. Szerintem nincs elég ingere a nyomáshoz, mert leginkább csak a feje pirosodik és morog, de valahogy még a lazább állagút sem sikerül kinyomnia segítség nélkül.

Kép
angelita

Sziasztok!
Nálunk is zajlik az élet. Marci orra betaknyosodott, szívogatjuk, szívogatjuk. Szegénykém volt, hogy éjszaka felsírt, gondolom nem kapott rendesen levegőt, úgyhogy Apával kelünk és indítjuk a porszívót. Először nagy sírás volt, mert Marci megijedt a hangjától, most már hozzászokott, fel sem veszi :lol: Mondjuk is neki, hogy egy igazi kis hős :lol: :lol:

Ma beoltattam magam h1n1 ellen, kicsit fáj a karom, de jól vagyok. Remélem nem lázasodom be az oltástól.

Bikmakk: de jó, hogy túl vagy az egészen!!! Gyors gyógyulást kívánok Neked!!! Sokat gondoltunk Rád!!

Tündi: mi a bevált módszeretek hasfájásra?

Kép

Kép
dbea

Angelita,
Laevolacot ette Levi, de nem nagyon hatott. Nyugodtan kaphatja amúgy, nincs semmi mellékhatása, biztonsággal adható. Most Pro+Kid nevű probiotikumot kapott, eszi egy hete, de kaki sehol múlt kedd reggel óta.

Bener,
Sinlacot gyógyszertárban lehet kapni, ha receptre feliratod, akkor olcsóbb.

Csajok,
a végén még teljesen elpirulok a sok dícsérettől :oops: De ne csak köszönjétek a bodykat, hanem küldjétek a címet is hozzá, mert még csak ötöt fogok tudni postázni, a többihez nincs címem :lol:

Bikmakk, Earhart, Anetto,
ti is írjatok címet, néhány ezer km nem akadály :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rilla,jó lenne már túl lenni ezen,mert már nagyon fáradt vagyok és gíy a türelmeme sincs a helyzet magaslatán.. :cry: Vmelyik este már nagyon csúnyákat mondtam :oops: Persze nem gondoltam komolyan,de már egy kissé tényleg ki vok purcanva.

Dbea,a bevált módszerünk:evés előtt infacol,evés után magnézium foszforikum D6/kálium foszforikum D6.Este a fürdővízbe 5-5 szemet bele.Ez egész jól bevált nekünk,de abbahagytam,mert azt hittem már túl vagyunk a hasfájáson,de majd meglátom,hogy most újra kezdtem vissza áll -e régi rend.Ezzel a módszerrel csak egy baj van,hogy kissé költséges.Heti 4400ft.És már ezt csináljuk 3 hetes kora óta.Persze mindent megteszünk,hogy jó legyen neki,de bevallom azért anyagailag kicsit megterhelő,főleg,hogy gyógyszerre kell kiadni,inkább venneék neki belőlle mást :wink:

Angelita,és hogy tudod kipréselni a kaksit belőlle,mert nekem sehogy sem sikerül...

Sziszka,én még nem látom Zsombinak hogy különösebben jönne a foga,de a doki néni+védőnő azt mondta,hogy attól is fájhat neki,hogy mozgolódnak afogcsírák,és ez nem jelenti azt,hogy jön is neki a foga.Én most azon gondolkozom,hogy a keresztelőre kérek a keresztszülőktől egy borostyánláncot,hátha az is segítene vmit.
Vki használta már vagy ismerőse?Mik a tapasztalatok?Mert én eddig csak jót hallottam róla.

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
Levi nyakában van borostyánlánc. Hogy hat-e, nem tudom, én főleg az atópiás bőre miatt vettem, állítólag arra is jó. Ahol vettem, ott azt mondták, hogy konkrétan fogorvosok is ajánlják, és saját gyereküknél használták is. Amúgy olyan kis édi vele. Valamelyik nap egy ujjatlan body volt rajta, meg kisgatya meg a lánc (volt pulcsi is, csak épp öltöztünk át), és ugye nem kis darab Levi, és úgy nézett ki, bodyban, lánccal, mint valami "kigyúrt állat az izompólóban, a kiló arannyal" :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jimboné,
nem tudja Donát a szájába venni a láncot, nincs olyan hosszú. És úgy van fűzve, hogy ha szakad is, csak egy szem esik le róla, úgy vannak csomózva egyenként a szemek. Ha le is nyeli, max. csak egyet tud, és maga a borostyán egy természetes, emésztést segítő anyag, vagyis lebomlik a szervezetében, max. lesz egy kis hasmenése.

Olyan érdekeseket írtok, nekem Levi semminemű üvöltést nem rendez. Csak ha éhes. Néha úgy érzem, hogy kevesebb a tejem. Aztán lemértem tegnap reggel, de 210-et evett, napközben mondjuk kevesebbet szokott. Éjszaka mondjuk nyugtalanabbul aludt, nyöszörgött, de ordítás nincs.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kovisziszka:Nem semmi egy napod volt!Ilyen nekem is volt az elmúlt napokban!!Minden összejött ami összejöhetett!Utólag már jót röhögök rajta!!De akkor nem volt vicces! :lol:

Rilla:Én már alig várom, hogy legyen a következő találkozó!!Remélem nem jön közbe semmi!! :D

Dbea:Én már előre félek, hogy mi lesz ha először beteg a kis Tündérem!Félek attól, hogy Ő nem tudja megmondani, hogy mi a baj, és hogy tudni fogom e!!Jobbulást kívánok a kis Marcinak!

Tündi24, Linácska:Mire jó a borostyánlánc?Van valami jótékony hatása?Most olvasom miket írtok!!!És halottátok, hogy valakinek bejött e már?!

Rólunk:Azt hiszem nálunk is kezd a fogzás megindulni!!Nyáladzás, nyűglődés, kézrágás, stb...!
Mi a kajálás terén hála Istennek elvagyunk?!Napi 900-1100 ml-ket szoktunk enni!!
Alvás terén szintén:Napközben 3 óránként eszünk, 2-3-szor laszunk 1-1,5 órát!Este pedig 20-tól alszunk általában 6-ig!!!!

Kép
bener

Bener,
borostyánlánc a fogzási fájdalom enyhítésére, fogzáskönnyítésre való.
Itt van róla infó: www.borostyanlanc.hu
Kecskeméten van viszonteladó, én itt vettem helyben.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Látom jól sikerült a baba tali, nagyon jók a képek. gyerekek gyönyörűek.

Kaksi gond: Mi sokat küzdöttünk vele és ami bevált az a Grippe Water, ez hasfájásra van elvileg azért kezdtük el mert nem jött a puki és fájt a hasunk. Akkor még 3-4 naponta volt kaki is az is elég kemény. Elkezdtük a kanalas , minden 2. evésnél kapja evés közbe és éjjel nem kap. Egy kiskanállal adok neki és azót minden nap van 1 kaki és nem kemény és nem nyögünk,sírunk, vörösödünk kaksi közbe. csak egy rotty és tele a pelus. Ja és csap víz helyett babavíz van meg persze minden nap kap inni vizet. Mi csak tápszit eszünk egy ideje.
nikó

Sziasztok!

Mostanra sikerült visszaolvasnom. Köszi a rámgondolást!

Nagyon jók a babatalis képek, sajnálom, hogy mi nem voltunk ott. És linácska, nagyon kedves ötlet volt a body, és az is, hogy mi is kapunk, akik bizti nem mehettünk... Mindjárt írok is priviben egy címet: a szüleimét, az Pesten van, és úgyis megyünk nemsokára.

Kórház: Dani végig velem lehetett, kapott egy rácsos kórházi gyerekágyat, mi meg vittünk bele fejvédőt, zenélő-forgó bohócokat, stb., így egész otthonos lett neki. (Bár ahogy most visszanézem a képeket, elég ijesztően kórházi hangulatú az egész, ez ott nem tűnt annyira fel.) A szobában volt még ezenkívül két rendes ágy, az egyiken aludtam én, a másikon Anyu, amíg szükség votl rá. Szerdai napon műtöttek, és következő keddig aludt ott anyu, utána már mentek egyedül is az éjszakák.

A műtét jól sikerült, és közben derült ki, hogy egyszerűbben is meg tudják oldani a dolgokat, mint ahogy eredetileg tervezték, így végül nem is volt olyan bonyolult az operáció, amit csináltak rajtam. 3 nappal a műtét után, mikor kijött a tenyésztés eredménye, átállhattam egy olyan antibiotikumra, amivel lehet szoptatni, így azóta szoptatok megint. A tejem megmaradt szerencsére. (Hihetetlen, hogy összesen mi minden testi nehézség ellenére lett és megmaradt a tej, sőt bőven van.) A fájdalomcsillapítással szívtam egy kicsit, mert ún. "fájdalom-katétert" adtak, ami azt jelenti, hogy az altatáson kívül betettek egy epidurál katétert is, és a műtét után még 3-4 napig bennem hagyták, és az adagolta a fájdalomcsillapítót (az átlag beteg ilyenkor morfint kap infúzióban, de nekem azt a szoptatás miatt nem adtak). NA hát az első 2 nap tökéletes volt, de utána nagyon erős fájdalmaim lettek, alig bírtam elviselni. Nyugtatgatattak, hogy a 3. nap a legrosszabb, meg hogy az epidurálba is kéne elvileg morfin, és nekem azt kihagyták, és ezért kevésbé hatékony.... Aztán másnap kiderült, hogy elromlott a kütyü, és nem is adagol, és azért fájt nekem annyira, mert konkrétan semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam.... :? - amikor hivatalosan is lekapcsolták, nem éreztem semmi különbséget...
De mire ez kiderült, már magától kezdett javulni a dolog.

Most már itthon vagyunk, Dani egy kis tündérke, nagyon mosolygós, és szerencsére már én is egész jól bírom emelgetni.

De mit mondjak, nyáron nem én leszek a strand szépe a két darab hasi vágásommal. KEresztezik egymást. :shock:

Kép
bikmakk

Sziasztok lányok!

Tündi, nálunk egyedül a hőmérőzés vált be, de azt nem szívesen alkalmazom, mert nem éppen egészséges módszer... Viszont ha már muszáj a beavatkozás, akkor nincs mit tenni... Te mivel próbálkozol?

A Gripe Watert kipróbáltuk mi is, az sajnos nem vált be, sőt -ha lehet- még rontott a helyzeten.

Ma nyűgi napunk van, szerintem nem aludta ki magát Emmus (délelőttönként 3-4 órát is szokott, de most szűk 2 óra után felébredt).

Kép
angelita

Végre ma reggelre 7 nap után volt kaki.
Eddig azt hittem van összefüggés a kaki és a bukás között, minél régebb óta nem kakil, annál jobban bukik. Hát ma reggel kakilt, evett most Sinlacot is, és utána szopi, rá két percre pedig az egészet Sinlacostól, mindenestől visszaküldte. Remélem 18-án mikor kontrollra megyünk már kitalálnak valami megoldást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Angelita,én most is próbáltam a hőmérőt,de semmi :? Nálunk csak akkor van kaki,ha kipréseli magából.

bikmakk,de jó,hogy jól sikerült a műtét,és hogy tejcsivel is minden rendben van!!!!:) :)

Nikó.és egyszerre mennyit adsz Grétának?Mert napi 5ml-t szabad össz vissz,6 részre elolsztva.Nekünk is van itthon,de nem használt :( De jó,hogy nektek legalább megoldódott ez a helyzet!:)

Bener,nagyon nagyon irigy vagyok,hogy ti ilyen jól alszotok.Nekem egyik gyerekkel sem adatott ez meg.Na de majd ha megnőnek bepótolom! :) Csak addig bírjam :wink:

Lina,akkor mégegy pluszz érv a lánc mellett részemről!:) Nincs képed róla? :)

Jimbone,sajnálom,hogy nálatok is ilyen rossz állapotok vannak.Egyszer csak túl lesztek/leszünk rajta.

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
majd ha felkel Levi csinálok láncos képet. Most alszik mind a kettő.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi:

Az aventos kanálba rakok neki egy picit kb. megvan a napi adag így. azért csak minden 2. etetésre kap meg éjjel nem kap nehogy túladagoljam neki. De méregetni nem szoktam.

Linácska:

Én is azt hittem van köze a kakinak a bukáshoz de nincs, csak tudnám mihez van. Mi is bukósak voltunk ( vagyunk) nem tudom mi befolyásolja. Hetek óta nem bukott Gréti de ma orrán száján jön a kaja vissza. soha nem fogom megérteni miért de megyünk oltásra és megkérdezem. Szegény olyat bukott az előbb. hogy a szemébe is ment.
nikó

Bikmakk, nagyon jó, hogy túl vagy a műtéten, és szuper, hogy szoptatni is tudsz továbbra is! Biztos nagyon megkönnyebbültél.

Kép
Kép
Kép
oui

Mimi,
te merre vagy? Vagy két hete nem írtál... :?:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska:Ti konkrétan melyik láncot vettétek meg?!?Olyan durvának tűnnek a szemek!

Nikó:Örülök, hogy megoldódott a kaksi gond a kicsi Lánykádnál! :D

Bikkmakk:Örülök, hogy jobban vagy már!! :D És annak is örülök, hogy tudsz továbbra is szoptatni! :D

Tündi24:Úgy néz ki, hogy Apától örökölte az alvókáját!Aminek persze nagyon örülök!Anya nem az nagyon jó alvó! :lol:

Kép
bener

Sziasztok

Nagyon jók lettek a talis képek. Biztos szuperul éreztétek magatokat.

Lina a bady nagyon jó ötlet volt, előre is köszi. majd mindjárt elküldöm a címet priviben.

jimbone:Kívánom, hogy hamar rendbe jöjjenek a dolgok. Nálunk Réka nagyon jó baba, azon kívül, hogy nehezen alszik el. És így is elég rosszul viselem Ádám kitöréseit.

Bikkak: tobábbi gyors felépülést!!!

Tündi: Nálad most a cél az hogy felnőjjenek???. Nálam az hogy Ádika menjen oviba, hátha visszavesz egy kicsit, mert iszonyatos rossz, és hisztis. Semmi nem köti le, nem tud egyedül játszani.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Linácska!
Miminek nincs net-je 3hete!!!

Fényképek nagyon tutik....a virág kinek az ötlete volt....szuper jó ötlet!
Nagyon bánom,hogy nem mentünk oda váratlanul!!!
kandi72
Budapest III. kerület

sziasztok
Gépünk még minidg nincs kész,de talán már a héten jó lesz?!
Amint tudok, Én is teszek fel képeket a babataliról.
Bikmakk
Örülök,hogy jól vagy már és ,hogy a tejcsid is megmaradt!!
Nagyon nem hangzott jól ,hogy fájdalomcsillapító (EDA) nélkül vészelted át.
És ,hogy nem vették észre,hogy nem adagolja?!?! ahh.....

Borostyánlánc
Én is hallottam ,hogy nagyon jó hatással van a babákra ez a lánc.
3 babás ismerősömnek van,dicsérik nagyon!

Kaksiprobléma
Nálunk ha már semmi nem segít,akkor leavolackot használunk.
Nagyon jó és szinte pikk pakk segít is.
Bár mostanság kopp.kopp.kopp. nincs ilyen probléma.
Viszont a Grip Water nálunk sem vált be, sőt rosszabb volt mint előtte!
Ritkán a kamillatea,és még ritkábban a hőmérőt alkalmazom(csak ehhez hozzá is szokhat,na azt meg nem szeretném :) )

Tegnap nagytakarítottam és feldíszítettem mindent(ablakokat,ajtókat tükröket)
Végre Karácsonyi hangulat uralkodik nálunk :)
Ma vendégeink jönnek,így neki kell állnom sütni valami finomat!
Gyermekem alszik még :) Én meg gondoltam a reggeli kv-m mellett benézek hozzátok, úgyis ritkán jövök!

Szép napot mindenkinek!
Réka+Noki

Kép
noki&potyi

Kép

Kandi,
és Mimi címét nem tudnád megszerezni?
A virágfotóról meg már tali előtt beszéltünk itt, hogy majd meg kellene csinálni. És még a babák sem tiltakoztak annyira...legalábbis a fényképből úgy látszik, aki meg ott volt, tudja, hogy készült :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bener,
nem tudom képen mennyire látszik, ezek az ovális szemek, szépen le vannak kerekítve, és max. 5-8 mm hosszúak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Ne hari,hogy eddig nem jeli de összejöttek a dolgok...

nagyjából..
eltört a jobb kezemen a 3 új meg kellet műteni :evil:
Elég nehezen láttam el Csillust meg ilyenek...16-án szedik ki a csavart meg a kapcsokat de a sín továbbra is marad..utána heti 3×kell gyógytornára járnom amit gőzőm sincs,hogy fogok megoldani meg ilyenek...

Lányok annyira irigykedek aki elment baromi jó lehetett a tali :lol:

Lina:le a kalappal előtted,hogy igy megszervezted :lol: :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok lányok!

Úgy látszik, sikerül visszaállnunk a napi 5x-i evésre, ennek nagyon örülök, így az éjszakáink is egyre jobbak -8-tól negyed 4-ig aludt Emmus és utána is visszaaludt fél 7-ig. Akkor sem sírt, hanem beszélgetett, nagyon édes volt :).

Tündi, én úgy értelmezem, hogy max. 6-szor lehet adni 5 ml-t a Gripe Waterből, tehát a napi adag a 30 millit nem haladhatja meg. Összesen 5 milli 6 részre elosztva gyakorlatilag nulla, 1-1 csepp lenne csak.
És Nálatok milyen gondot okoz, hogy nem jön Zsombinak a kaksi? Nyűgös, sírdogál? Azért kérdem, mert elvileg anyatejes babócánál nem gond, ha nincs napokig kaksi, de ezek szerint Nálatok is megviseli a babát.

Noki, szuper fitt és ügyes vagy :)! Én az ajtónkra tettem fel az angyalkás kopogtatót ma reggel, egyelőre ennyi a karácsonyi dekorációnk.

Csilla, jobbulást Neked -ha tudsz, gyere gyakrabban!

Kép
angelita

Szioasztok Lányok!

bim-bam: hogy tört el a kazed elestél? Jobbulást neked és nagyon sajnálom, hogy ez történt biztos nagyon rossz most neked. :cry:

Lina: Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk!

Beus

Kép
Kép
beusmimi

sziasztok csajok!!
bikmakk :lol: :lol: de jó, hogy túl vagy rajta!!! A kereszt meg nem egy rossz jel! :wink:

nálunk is nyűgösebb Zsigi. Mondjuk tegnap kapta a 3 hós oltást, úgyhogy részben ennek tudom be.... de jól alszik hála Istennek (ma éjjel is este fél 9-től fél 5-ig), úgyhogy nem lehet panaszra okom. Nap közben is 1-1.5 órákat alszik két kajcsi közben...
már 6600 gramm :shock: és 65 cm!!!

kaksi: nálunk még mindig van napi 4-5.... Ahogy így olvaslak Titeket, azon gondolkodom, nem sok-e ez???ű

fogzás- borostyánlánc: én azt hallottam, hogy jó nagyon (unokatesóméknak van, és nagyon dicsérte). Lehet, hogy nálunk is azért van nyűgi néha???? bár nem látom bedurranva az ínyét...

Ja, és jelentem: koszmó eltűnt végleg. tegnap a dr-nő is konstatálta, hgoy ezt már nem nevezik koszmónak. Úgyhoyg nem is írt fel rá újra kencét..... :wink: :wink: Pedig a kutacsánál nehezen javult, mert nem nagoyn mertem vakerálni....

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Noki :lol: Hú, de ügyi vagy.... Nálam az ablakokkal kellene kezdeni, de mire elkezdem, félbe is marad minden.... Nem tom hogy leszek készen Karácsonyra :roll: :roll: Vendégek nálunk is voltak tegnap, sőt most már majdnem minden nap, kicsit kivagyok tőle... Zsigi sem nagyon bírja. Úgy asszem lemegy a szülinapi mizériám és stoppot mondunk.....

Adri :lol: Te is régen jelentkeztél!!! Mivanmá!!!!????? Remélem, a felfázásod javult!!!!!

és igen: Mimi eltűnt.... :roll:

futás: Kitettem magam elé a futástervet, szokom a látványt és a gondolatot, hogy rövid időn belül mehetek kocogni.... Juhéjj!!! Ti mozogtok valamit???

Tünde :lol: , Ti elkezdtétek Zsombival az úszást??? Minket lebeszélt a dokinéni, hogy egyelőre hanyagoljuk az influenza-járvány miatt....

kérdés- ivás: én még csak tejcit adtam neki, szerintetek kellene már víz vagy tea?????

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Angelita,infacolból is egyszerre csak 0.5ml szabad adni.és 1napra a 30milli nagyon soka gripe waterből,én a vedőnőt is megkérdeztem erről,és ő is azt mondta,hogy napi 5ml!
A kaksi nehezen jön ki,vagyis kínlódik vele,még a pukival is kínlódik szegénykém.
Ma vettem laevolacot,kipróbálom remélem segíteni fog egy kicsit.

Anna,írigy írigy ezért a rengeteg alvásért...Mi ma is úgy keltünk,hogy 10-2ig aludt,utána 4kor majd 3/47 és 8kor kelt.És ez nálunk viszonylag jónak mondható...
Úgy látom,hogy Zsombi sem lesz az éjszakát átalvó gyerek :? Én meg már zombi vagyok.
Meg most amugy is car kedvem van,apa sincs itthon,még 9napig,aztán mennék vissza dolgozni is,mert itthon már befordultnak érzem magam....
Szép méretei vannak Zsiginek!:) Nem tudom Zsombi mennyi lehet most.Legutoljára 6300g-nak mértem és 68cm :)
Ő inkább hosszú és víkonyka,olyan lesz,mint az apja :wink:
Úszás,ebben az évben már nem megyünk,emrt midnen hétvégénk be van táblázva!

Nikó,de ügyes vagy,hogy már kész vagy a díszítéssel.nekem semmi kedvem hozzá,majd talán jöv héten ráveszem magam.

Bim-bam,jól megjártad akkor!Gyors felépülést!!!

Lina,nagyon sok boldog névnapot!Nagyon édes Levi!:)

Ádibaba,egyenlőre a cél,hogy átvészeljük az első évet!:) Utána már könnyebb lesz sztem :) Persze ovi..stb...
Meg úgy értettem,hogyha már lehet hogy a mamánál aludjanak néha,akkor majd el tudunk menni ide-oda egy kicsit kettesben is apával :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Marci náthája mérséklődik, úgyhogy remélem nem lesz komolyabb gond :)

Bimbam: elestél vagy mi történt?

Irdab: igen, mesélj, jobban vagy már?

Tündi: az hogy Zsombi ilyen gyakran kel, az mit jelent? Sír is mikor felébred? Vagy csak fent van?

Hát mi nem vagyunk ilyen jó súlyban, mint ti. A védőnőnél voltunk múlt héten, a testtömeg percentilisünk 25, a testhossz 75, a testtömeg testhosszra vonatkoztatva pedig 10. :shock: Félek, hogy nehogy azt mondják, hogy nem gyarapszik eleget és felírjanak valami tápszert. :shock: Az a baj, hogy a gyerekorvosunk nem próbál meg mindent, hogy a gyerek maradjon az anyatejnél, hanem ha valami gond van, mindig a tápszeres receptjével jön nekem... :? Ami elég bosszantó nekem, nyilván neki meg ez a legegyszerűbb... Jövőhéten megyünk szurira, meg meg is méregetik Marcit, remélem minden rendben lesz. (Mondjuk én nem látom őt vékonynak, kis dundi a buksija, husis a combja is :lol: )

Madaran: Marci csak tejet kap, mást egyelőre nem iszunk. Mozgás: én egyelőre csak a nyakamat tornáztatom, mert nagyon fáj, meg marad egyelőre a napi másfél-kétóra séta a babakocsival. Aztán februártól már valami intenzívebb után nézek, de azt hiszem nem megyek vissza egyből aerobikozni, valószínűleg ott esnék össze az edzőteremben :lol: :lol: Lehet, hogy egy laza kocogással kezdek, meg eljárok "gyúrni" kicsit, hogy szerezzek valami alap kondit :lol:

Kép

Kép
dbea

Valakinek ígértem a linzer karika receptjét:

1,2 kg liszt
20dkg cukor
20dkg margarin
1cs sütőpor
2 tojás
2 vaniliás cukor
1 pici tej vagy tejföl

Sorrend: liszt+ vaj+ tojás+ cukor majd összemorzsolni, jól nyújtható legyen. Hűtőbe 2 óra és utána lehet szaggatni

Bea

Kép

Kép
dbea

Tündi, utánaolvastam itt a neten, meg elolvastam a tájékoztatót is és szerintem én értelmezem jól, sőt állítólag az 5 ml egy evőkanál és nem is kávéskanál (én nem mértem le), sokan azzal adagolják. A magyar nyelvű tájékoztató tényleg elég hülye megfogalmazású egyébként:
"Adagolás:
naponta legfeljebb 6 alkalommal, az előírt mennyiségben.
- 1 hónapos korig nem adható
- 1-6 hónapos korban egy kávés-kanállal (5 ml)
- 6 hónapos kortól 1 éves korig két kávéskanállal (2x5 ml) etetés közben, vagy utána."

Ez azért más, mint az Infacol, ez nem gyógyszer, hanem természetes 'csodaszer', kapormagkivonat.
Mindenesetre nekünk sehogy sem segített...

Kép
angelita

Bea, mennyi Marci súlya? Ha 75 centi, akkor nagyon hosszú baba!

Kép
angelita

Linacska, nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép

Kép
hmbori

Linácska, Névnapod alkalmából Isten éltessen sokáig!!

Kép
angelita

Nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntéseket!!! :lol:

Angelita,
Bár nem engem kérdeztél, Dbea Marcijának a percentilise 75. Ami azt jelenti, hogy az ilyen korú fiú babák 25 %-a magasabb nála, 75%-a alacsonyabb. A súlyra vonatkozó 20-nál meg az, hogy a babák 20%-a kisebb súlyú, 80%-uk nagyobb.
Levinél ez 97 :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, köszi szépen -igen, félreértettem, azt hittem a 75 centi és nem percentilis érték! Emmus se panaszkodhat, ő is 90 fölött van súly és magasság tekintetében is...

Kép
angelita

Linácska!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Lina:boldog névnapot kivánok!!!!
Vendég

Bea
Köszi a receptet, én kérdeztem nemrég ! :lol: Te kipróbáltad már ?
(remélem nem kell tápszert kapnia Marcinak !! )

Bim-bam
Hogy törted el a kezedet ? :(

Linácska
Boldog névnapot !! :D

Nekünk ma szörnyű napunk volt, Kristóf mindent kihányt !...amúgy is sokat bukik, szinte minden evés után, de azért ilyen durva még sosem volt ! :cry: :cry: :cry:
Volt valakinél hasonló eset ?? Mit csináljak vele ??

Kép
Kép
rilla_

Rilla: ha továbbra is hány,akkor irány a doki.
Bocsi nem tudom,hogy szoptatsz vagy tápszer van,de ha enni kér akkor max pár kortyot adj neki.
Vendég

Lina!
Boldog Névnapot Kívánunk Neked,így kissé megkésve :)
Rilla
Réka eddig csak nagyon picinek bukott vissza hamit,de akkor sem sokat!
Viszont tegnap előtt este és reggel is az összes hami visszajött!
Tegnap délután és estére már semmi nem volt......egy csepp sem jött vissza!
Szerintem is próbáld meg,hogy keveset adsz neki és ha is visszajön ,akkor doki!

Jó lett a gépünk!!!juhééééé!
Délután ,ha lesz időm ,akkor írok,de most jön a barátnőm és csinálom a haját.
Végre kezdek visszatérni a fodrászkodáshoz!
Már nagyon hiányzott ám!!!!

Ja!
Én barom!
Mire feldíszítettem mindet.....úgy döntöttem,hogy lecserélem a drapériákat mindenhol :shock:
Ablakot már lemostam,feldíszítettem,függönyök + drapériák kimosva vasalva feltéve.......és most meg leszedtem és lecserélem :lol:
Párom csak lazán annyit mondott,hogy beteg a fejem,de nagyon :D

Amúgy 2napja a Párom,mindig estére belázasodik :roll:
Bevagyunk oltva pedig......bár hétfőn lesz 2hete,hogy megkaptuk az oltást?!
Nekem semmi bajom,azon kívűl,hogy szombat óta(pont a babatali reggeéltől kezdve) fáj a fogam!
Elkezdett növögetni a bal alsó bölcsességfogam :roll:
Gyerekkel együtt fogzom :D

Szép napot mindenkinek!
Réka+Noki

Kép
noki&potyi

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk nem volt túl nyerő, negyed 3 és 3/4 5 között fent voltunk. Igazából ilyenkor az a legrosszabb, hogy nem tudom, mi bántja a gyereket. Volt büfi, kaki is kijött, éhes sem volt, valamiért mégsem volt nyugodt, sírt. Most persze durmol ezerrel :)...

Rilla, milyen volt az éjszakátok, jobban van Kristóf?

Noki, irigylem az energiád :)!
Párodnak jobbulást!

Kép
angelita

Kép

Linácska!
Itt is még 1x köszike!!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
dbea

Már csak négy kép hiányzik: Mimi, Bimbam, Cscsi és Flake.

Kép

Kép
dbea

Remélem este mostmár idejutok........... :roll:

Kérdés: 1,6 C van, és nagy köd. Szerintetek mennyi időre vihetem ki a gyereket?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, én azt olvastam, hogy nagy ködben, meg nyirkos időben jobb nem kivinni a babákat... Szóval jól beöltöztetve is csak pár percre menjetek ki, ha ragaszkodsz a levegőztetéshez!
(Nálunk szerencsére kezd kisütni a nap, így lehet, hogy délutánra eloszlik a köd, és akkor megyünk sétálni...) Lehet, hogy Te is várj még egy kicsit!
És amúgy hogy vagy? Meggyógyultál a felfázásból?

Kép

Kép
hmbori

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?