Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok magamnak: szóval LUCA MA 5 - AZAZ ÖT - HÓNAPOS!!!!
:)

Ja és Tücsi, gyerek tiszta fater, akárcsak nálunk! Apa-klón-nak szoktam hívni! :)

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Csuti:
Nikilány

Hát igen érdekes ez a faros kérdés. Nálunk is az orvosválasztás volt a lényeg. de ezt már írtam. Mosonmagyaróváron nem egy leányálom fogadtatásban részesítettek, amikor kiderült a Down-teszt eredménye. Aztán Győr kimaradt, ami még közel van, végül itt a Bajcsiban kötöttünk ki. Ferenczi doki és az egész gnetika annyira emberi volt, hogy nem is gondolkodtam, itt szeretnék szülni. Igazából nagyon rossz alaokkal indultunk, látták, hogy nagyon kész vagyok, ismerős, minden nélkül hihetetlen gyorsan megvolt az eredmény. Ők hívtak fel!!!!Gondolhatjátok, még térdre is borultam, úgy sírtam örömömben mikor hallottam, hogy minden oké. Az itteni orvosomat is felhívtam másnap, ő egykedvűen közölte: Hiszem, ha látom a papírokat, addig nem. telefonba bárki bármit mondhat. Ekkor már nem volt kérdés. Hát igen, kicsit macerás, de a móvári élmények nagyon szörnyűek voltak nekünk.
Amúgy két éve költöztünk vidékre Pestről, anyósom is taksonyi, szóval sok minden köt minket köt Oesthet. Ezt meg megoldjuk valahogy.


tengdi

Nagyon köszi a felajánlást. megnyugtató, hogy van egy telefonszám. Igazából, a lányoknak már írtam, nem vagyunk olyan nagyon elveszve Pesten, hiszen itt éltünk. A gond csupán az, hogy a férjem mivel munkahelyváltásban van, nem tud kivenni szabit. Anyukám lesz velem, aki 72 éves, na és ő aztán nincs otthon Pesten. Lesz egy kis füzete, abban mindenféle cím, telefonszám, hogy tudjon taxit hívni, közlekedni. NA nem egy elveszett öregasszony, de mégiscsak 72 éves. Én is későn születtem, anyu 36 volt, amikor kibújtam, így van egy kis generációs csúszás. Most látom csak nekem is milyen fiatalosnak kell maradnom, hogy a lányomat majd így tudjam segíteni, ahogy most ő engem igaz, én még csak 35 vagyok :D

Tücsi

Tényleg elképesztő a hasonlóság. Nagyon szépek mindketten. Greatula!Ja és köszi az infót, így majd nem izgulok annyira, ha hasonlóképpen járok. Jó tudni mindent!!!


Rita
Boldog "születés napot" mindkettőtöknek!!!

Majd még jelentkezem!!!
Köszönök mindent Lányok, így nagy betővel!!!!

[/b]

Lajtalány
lajtalány
 
 


sziasztok,

Crissy boldog névnapot Emmának. Jó nagy buli legyen ám, és kérünk képeket :D

Rita, Lucának meg boldog 5 hónaposságot. Virgonc kis csajszi, és egyre inkább az lesz, hihetetlen, hogy mennyire fejlődnek. Nagyon jó, hogy ilyen szépen eszik. A körtét tutira imádni fogja, a céklát mi is most fogjuk kipróbálni. Szilvát kapott már? Nálunk az nagy kedvenc. Mondjuk Lotti is mindenevő, kis csókaként tátja a száját és mondja hozzá, hogy nyam-nyam-nyam :lol:

Tengdi, jó mozgalmas lesz az elkövetkező időszak nálatok, de legalább otthon lesz mindhárom gyerkőc. Ez olyan jó lehet. Holnap sajnos nem tudok menni sétálni, mert nem leszünk itthon, a csütörtök nem lenne esetleg jó nektek?

Marcsi, Lotti is hátrafelé megy. Pár napja a tv szekrény alól halásztam ki. Nagyon édes, ahogyan mérgelődik, közben megy hátra de előre szeretne.

Tücsi, tényleg tiszta apja Bulcsú. Nagyon édes.

Lajtalány, akkor a férjed a szülésnél sem tud veled lenni? A régi dokid nagyon bunkónak tűnik.

KépKép
trinky
 
 

 
 

Trinky!

Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltám rám! Szombaton és vasárnap is hatalmas bulit csináltatok magamnak anyáékkal! Puszi, Emma :lol: :lol:

Egyébként, ő is hátrafelé közlekedik. Olyan vicces, én is a tv-s szekrény alól szoktam kihalászni, meg az egész szekrénysor alól :lol: :lol: vagy ha a másik irányba megy akkor meg az asztal alól! A körte nálunk is nagyon menő, de egyébként mindenevő.

Tücsi, Bulcsú nagyon édi!

Kismamáknak megy a drukk! :lol:

Szép estét mindenkinek

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Esztke, mi is beadattuk a rotát. Engem ijesztgettek előtte, hogy hasfájása lesz meg ilyen-olyan gondunk lesz vele és hogy még ráérünk beadatni, de örülök, hogy úgy csináltuk ahogy a doki mondta és nem kezdtem el okoskodni, mert semmi baja nem lett tőle.

Rita, gratula a kis 5 hónaposnak!!!! :lol: A fejvédő tépkedés nálunk is nagyon megy, meg a forgó tépkedése is!!! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Tengdi, nagyon édesek a fiúk! A képek meg eszméletlen jók! :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Trinky jó a csütörtök is. Csak ma éppne borult a rend, a reggel 5-6 helyett már 4-kor fenn volt Ábel, ráadásul akkora rottyantással, hogy fürdésre volt szükség, így nemrég aludt el. ( közben volt már alvás, az kéne, hogy 4-től fenn legyen!!! legalább ő aludjon rendesen!!!)
Na a lényeg, hogy a mai napunk máshogy alakult, épp amaitt jöttem fel, hogy jeleztél-e valamit, mert akkor én jelzem, hogy a fél tíz tutti nem, a fél 11 is lehet kicsit csúszik.
Na ebből a jó hosszú előzményből azt akartam kihozni, jó a holnap, de a fél tíz fél 11 között az csak egy terv, ami lehet borul kicsit. De ezt te tudod kisbabásként. Írj márpriviben telefonszámot!

A képeket húgom csinálta, tényleg nagyon nagyon jók lettek.

Na megyek is szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
tengdi
 
 


sziasztok!
Köszönöm,jól vagyunk szerencsére!
Múlthét csütörtökön voltunk a Klinikán.Szerencsére nincs semmi gond.Azt mondta ha rosszabbodik csak akkor kell altatni.Így most még nem kell vele foglalkozni.
Holnap megyünk a házi orvoshoz.Most egész héten hízókúrán volt a Roli. :D Remélem sokat hízott.
Már hasról hátra is fordul. :D
Lassan szaladni fog... :D :shock:
Édes,Imádom.
baba0727
 
 


Baba,

Örülök hogy semmi komoly, és mit mondott a doki mitől van ez a hörgés?? Altatni a pontosabb vizsgálathoz kéne?

Mi is ma megyünk méreckedni, majd jelentkezem :)

tücsi85
 
 
 


Na megjöttünk a méreckedésről:
Kereken 8kg. és 68 cm! a kis giga bébim :)
És most már csak havonta kell menni tanácsadásra 8)
És most Apánál a kocsiba maradt a babakocsi és kenguruval kellett elmennünk és hát meg kell mondanom hogy megszakadtam Bulcsú 8 kg. -ja + a téli cucc alatt :lol:

tücsi85
 
 
 


sziasztok!
megkaptuk a 4 hós szurit.
Megint nem hízott semmit a drága.3 hósan 4720g volt most meg 4850g.Ez nem sok.Most mérlegelnem kell minden szopit.Aztán ha jövőhétig nem hízik rendesen akkor tápszer.De szerintem tápszer helyett maradok a gyümiknél.Ma elkezdtem almával.Aztán majd szép lassan a többi.Legalább egy kis vitamint is kap....
Hogy etessem?Mit adhatok neki?Mikor?Mennyit?Segítsetek nekem légyszi!A szopit még nem akarom abba hagyni.

Előre is köszi a segítséget.

A hörgésre csak annyit mondott a doki,hogy valami fedő nem jól tapad neki,de kinövi 1 éves koráig.
Hát úgy legyen.Mondjuk lehet,hogy van benne valami,mert ma szinte nem is csinálta. :D :D

Jó Éjszakát Mindenkinek.
baba0727
 
 


Sziasztok!

Baba: Miért nem akarsz neki tápszert adni? Abban is van vitamin.

Tücsi: nem semmi, tényleg giga bébi Bulcsú, hogy bírják a karjaid? Gondolom jobb, mint az edzőterem.... :lol:

Szerdán megkapta a rota első adagját, nem volt ellenére, olyan aranyos volt, még mosolygott is a doktor nénire. Aki kapott rotát utána vett észre valami mellékhatást? Úgy vettem észre, hogy Orsi azóta többet bukik. Megmértük és 5540g volt, 2 hét alatt megint fél kg-ot hízott. Pedig csak vacsoránál kap tápszert, 90ml, napközben nem kéri. Már több, mint 1 hete egyfolytában a szájában van mind a két ökle és olyan hangosan cuppog, ma meg azt vettem észre, hogy megtalálta a hüvelykujját és azt szopogatja, nagyon ellene vagyok, de egyszerűen nem hajlandó a cumit elfogadni...
Tegnap a férjem is, én is megkaptuk a h1n1 oltást.

Rita a lábujjad rendbe jött? Andy? a lábad? És a többiek, hogy vagytok?

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke,

Mi nem vettünk észre semmit a rota után. Teljesen jól volt semmi mellékhatás....

Baba,

Lehet hogy azért kéne próbálkoznod a tápszerrel, mert a gyümölcstől nem valószínű hogy hízni fog hisz azért az nem olyan tápláló...

tücsi85
 
 
 


Sziasztok!
BAba! Nem akarlak ijesztgetni, és te se ijedj meg! Roli vagy levegőből él, vagy tényleg hizlalnod kéne. Szerintem gondolj vhogy a kettő közé.
A dokinő és a védőnő az átlag szerinti súlyt tekinti megfelelőnek, de ha vki átlag feletti, mint pl gigaBúlcsú :), őérte senki nem aggódik, de aki átlag alatti, szerintem miatta sem kell a vészharangot megkongatni. Minden gyerek a saját ütemében nő. Addig, amíg pl a vérvételből, vagy székletvizsgálatból ki nem derülne, hogy gond lenne, addig csak sziplán átlag alatti. De azért gondolj arra, hogy a jó súlyban levő gyerekek jobban átvészelik a gyerekbetegségeket, a véznákat jobban megviseli. Ezért szerintem mindenképpen kéne etetned mással is, mint a tejeddel, ha a hízlalás nem járt eredeménnyel. A tápszertől én se tartanék annyira... Vagy nem tudom, lehet-e a tápszerrel kevert gyümiket kotyvasztani, mint az anyatejjel... :roll: Szóval ezt már te döntsd el, hogy mit adsz neki.

GigaBúlcsúnak pedig gratula! :o VAgy inkább az anyukájának? :lol: Nem tudom Tücsi belegondoltál-e már, hogy milyen karjaid lesznek a fiadtól? :) De szerintem már a karácsonyi sütikhez is simán kigyúrod a tésztákat! :lol:

Esztke! remélem nem lázasodtok be az oltástól!!

Képzeljétek, hogy a 25. hétben levő barátnőmnek azt mondta a dokink, hogy oltassa be magát! Én ledöbbentem. Aztán a háziorvosa azt mondta, hogy ő nem vállalja a felelősséget, és nem oltat be kismamát. Úgyhogy egy mitévő sírás után elment egy oltópontba. hát nem tudom... én tuti nem adattam volna be!

Kép
Kép
nikilány
 
 


már csak arról nem írtál Nikilány veletek mi újság? :lol:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Oltással kapcsolatban nekem is hasonló élményem van. A nőgyógyász oltatna, a háziorvos nem adja be. Oltópontra nem megyek, pedig a Bajcsyban is van...
Mint ahogy látogatási tilalom is egyébként.

Egyébként ma voltunk NST-n. Azt hittem meg sem makkan, mert egész éjszaka és délelőtt nyomta a bugit. Mondtam kis a csajszinak, aki ott volt, ez veszet fejsze. De aztán nagyon jó kislány volt, szerintem izgatta, mi lehet ez az újdonság. Szóval izgett-mozgott, ahogy kell. Így nem sokat foglalkoztak velünk. Megdicsérték, eljöttünk.

Baba: megértelek, nagyon is. Én is biztos aggódnék. De tényleg próbálj arra koncentrálni, hogy nem mindenki kocka, vagyis átlagos. Amilyen hormon eredményeket mi produkáltunk a Down-nál. Mindenki csak nézett. Aztán kiderült vaklárma az egész. Szóval fel a fejjel!!!!!!!


Sziasztok, szép esttét, napot!

Lajtalány
lajtalány
 
 


Baba,

nyugi nem minden gyereknek kell óriásbébinek lennie, és nem is malackák, hogy hízlaljuk őket. Jó, én most már könnyebben beszélek, de tapasztalatból mondom, hogy ne izgulj. Lottim is vékonyabb típus, most majdnem 8 hósan volt 6600 gramm.
Első amit nézzél, hogy jókedvű, mozgékony-e a gyerkőc. Ha igen, akkor nincs vész. Írtad, hogy egyre többet mozog, és azért a mozgáshoz sok kalória kell, amit felhasznál a kis szervezetéből, így nem is hízik annyit. (Megjegyzem a barátnőm kislány 5-ről 6 hónapos korára 6 dekát hízott és semmi baja.

Csak az én véleményem:
- a szopi semmi esetre se hagyd abba. Rengeteg szuper dolog van benne, amit mással nem tudsz neki biztosítani.
- ha elkezted a hozzátáplálást, akkor az alma szuper, meg a meggy és őszibarack. ezek nem allergizálnak. Valószínűleg az őszibarackot imádni fogja.
- Ha hízókúrára fogod, próbáld meg, hogy teszel a barackpépbe sinlacot. Tömény kalória. Lottit ezzel sem tudtam hízlalni, mert nem csípte, de általában szeretik a gyerekek.

Reményként mondom, hogy mióta Lotti eszik más dolgokat is, azóta jobban szopizik és jól is gyarapodott. 3 szopi van, mellé 2 gyümi és 1 főzelék.

Elküldöm neked a hozzátápis cuccot, olvasd át, és a neked tetszőt hasznosítsd.

Lajtalány, nem csinálsz vonalzót? Csakhogy lássuk, hol tartassz. Szuper, hogy minden oké volt.

KépKép
trinky
 
 


Hi,

baba, sztem se idegeld magad, Roli vékonydongájú, majd meghízik!
Egyébként egyetértek Trinkyvel: ha jókedvű, vidám, nem lehet baja. Tény, hogy fiú létére nem túl "vaskos", Luca kedden volt 5 hós, és 6.31 kg-t mértem, és ő abszolút átlagos méretekkel rendelkezik: nem puffancs, de nem is cérnabéla. :lol:
Szopit addig csináld amig csak tudod, tápot sztem max. kiegnek adjad ha nagyon nem akar hizni a gyerek. Viszont a gyümiktől nem fog annyit hízni, ezért sztem is próbáld ki a SINLAC-ot, és azt összekutyulhatod zöldségpürével+gyümivel is.
Luca imádja, én 2-3 naponta adom neki általában őszivel-almával keverve, és falja, de akár naponta is adhatod neki. Dokival kell feliratni!
És valóban az van, h amióta elkezdett a tápon kivűl mást is enni, látványosan elkezdett erősödni, hízni.
Sztem érdemes lenne zabpehelykását is főznöd (TESCO-ban lehet kapni BIO zabpelyhet kisebb kiszerelésben), az tele van rosttal, vitaminnal, abba is tehetsz gyümiket-zöldeket.

TRinky, és Lotti hány centi hosszú ehhez a 6.6 kilóhoz?

Fruzsa kérdezted, de elfelejtettem megírni: a Kismama babakonyhája nekem bejött, főleg 6 hós kortól vannak benne nagyon jópofa babakaják, egész biztos h sokat meg fogok csinálni. Plusz egy csomó hasznos infó van benne.

Baba, egyébként az oltási könyvben vannak táblázatok, amik megmutatják a 0-1 éves babák átlagos súlyát+hosszát is, abból is tudsz tájékozódni.Nyilván nem szentírás, de ha nagyon az átlag alatt v felett van a gyerek, érdemes orvos véleményét kikérni.

Egyébként mi jól vagyunk, Luca virul, dumál-magyaráz, és gyönyörűen eszik. Trinky asszem te kérdezted h szilvát evett-e már, ma adtam neki először egy Univeres szilva-almát, a felét simán megette, majd utána jelezte h elég. Viszont alma-ősziből, meg sima HIPP-es ősziből megeszik egy egész üveggel, és utána még ráiszik egy kis tápot. Ha SINLAC-kal keverem, akkor 160-180-at betolja, majd kifekszik mint Döbrögi és elégedetten piheg.
Főzelékből is simán megeszi a 160-at, de utána nem mindig kell neki táp, mert az jóval laktatóbb mint a gyümik.
Lényeg a lényeg: eddig mindenevő! :lol:

Holnap főzök neki céklát, de lehet h sütöm, aztán mostanában már nagyobb tételben főzöcskézek neki, és AVENT-es pohárban lefagyasztok adagokat, így nem kell minden nap kotyvasztanom meg 100-szor mosogatnom (csak 90-szer, mert inkább gyorsan elmosok mindent minthogy a mosogatógépben tároljam a cuccait). :lol:

Oltás még mindig: Nikilány, a barinőm most kb. 29 hetes, simán beadatta magának az oltást, a doki is ajánlotta neki, és szó nékül megkapta. Tegnap meg láttam a TV2-n a babavilág-ban egy riportot, a SOTE ig.helyettese mondta, hogy abszolút javasolt a 12. hét után beadatni az oltást, ezzel magadat és a babát is véded, mert ha netán elkapja az anyuka a kórságot, a 40 fokos láz komoly (akár végzetes) bajt is okozhat.
Szóval erről is megoszlanak a vélemények.
A lényeg, h marhára örülök h nem most vagyok terhes, mert biztos én is ezen paráznék...

Tücsi: Bulcsú nem is annyira gigabébi, Luca uncsitesója most 4 hós+kb. 10 napos, 8.4 kilós és kinőtte a 74-es méretet. És kislány. :lol:

Üdv,
R.

Üdv,
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van!

Képzeljétek, Orsi csütörtök óta szopizza az ujját, aminek én annyira nem örülök, de az ismerőseim azt mondják, hogy hagyjam, mert neki is kell valami nyugtató és a cumit nem hajlandó elfogadni. Azóta már 2szer aludt éjjel egyfolytában 10 órát. Azt mondják valószínüleg azért alussza át az éjszakát, mert az ujjával megnyugtatja magát. 11 hét után először aludtam 7 órát egyben!!!! :D Olyan jó lenne, ha így maradna... azt mondta Anyukám, hogy ha esetleg felkelne éjjel, akkor csak vizet vagy teát adjak neki, hogy ne szokjon vissza az éjjeli evésre. Majd meglátjuk...

Oltás: az én barátnőm 19 hetes terhes és neki is ajánlották az oltást és be is adatta!
Mi is beadattuk végülis a Férjemmel.

Ti milyen játékokat kértek karácsonyra a Babáknak? Az egész család ezzel bombáz, én egyfolytában nézelődök, de csak egy-két jó dolgot találtam, aminek nem iszonyat az ára. Sajnos a Férjem családja mindenképp olyan dolgot akar adni, ami nem pelenka vagy popsitörlő, hanem valami maradandó. Apropó már nem tudom ki, de valaki vett közületek borostyán láncot. Hordjátok már, mi a tapasztalat? Nem akad bele a kicsi keze?
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de már annyi csörgője van, meg olyan ami most való neki és nagyon előre meg nem akarok kérni, mert akkor mit fogunk kapni később.... nem tudom elég érthetően leírni, de azért remélem sikerül megértenetek a problémámat... :D

Végül egy kép a kis duckófejűnkről...., ahogy szopizza az ujját :lol: Kép

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, aztán rohanok etetni.

Baba, szerintem se aggódj, ha bármi baja lenne akkor nem lenne jó kedvű, mozgékony! Ő ilyen típus. A kolléganőm lánya is így volt, alig akart hízni a szopitól, most ő is ezt a sinlacot keveri neki a kajákba. Szerintem is azt próbáld meg.

A hétvégén non-stop Emma névnap volt nálunk. Jól kibulizta a csajszi magát! 8) :lol: Kapott csomó játékot, pedig mindenki csak egy-egy darabot hozott, a végére mégis sok lett. Úgyhogy mostmár fogalmam sincs, karácsonykor mit adnak neki!!!! :roll: Anyukám már beígért egy etetőszéket, a többi még kérdéses, de szerintem én rucikat fogok kérni, mert a 62-es ruhákat most kezdi kinőni. Body-ból már kellett újakat vennem, rugikból szerintem karira vásárolok be.

Ja, és kapott még hintát is a nagyszülőktől, majd lefotózom benne! Annyira imádja!!!! :lol:

Csütörtökön megkapta a fülbevalót. Annyira sajnáltam szegénykét! A védőnő szúrta át a fülét, volt ám ordítás! :cry: De azt hiszem, mi rosszabbul viseltük a férjemmel, mert Emma kb. 5 perc és egy fél cumisüveg tea után már vigyorgott mindenkire! Most forgatjuk neki meg kenegetjük. Majd erről is hozok képet, csak még a gépben vannak.

Megint jól eltűnt mindenki!!!! Merre vagytok lánytok?????

Esztke, gratula az átaludt éjszakához!! Elhiszem, hogy jól esett. :lol: Orsi nagyon édi! Szerintem ne foglalkozz vele, hogy szopizza az ujját, Emma is elkezdte egy idő után, pedig ő cumizott rendes cumival az elalvások előtt. Most meg amúgy olyan korszakban van, hogy mindent a szájába vesz. Sokszor mindkét keze bennt van! :? :lol: És szerintem anyukádnak igaza van, mi is így csináltuk Emmával, hogy már csak teát/vizet adtunk neki éjszaka és kb. 2 hónapos korától nem kellett éjjel etetni.

Emma tegnap 6800 g volt és kb. 68 cm. December 15-én meg megyünk a védőnőhöz féléves kontrollra (vagy mire).

Na, elhúztam etetni, még jövök a képekkel.....

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Hali mindenkinek!

hazaértünk.visszaolvasok és reagálok.remélem este tudok írni pár sort.

pusz

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


nahát Esztke, szégyelld magad, ilyet ekkora betűkkel leírni egy ilyen alváshiányos nyomorult helyzetben levő két gyerekhez éjjel kelő anyának, mint én............... :cry: :cry: :cry: :lol: :lol: :lol:

nem elég, hogy Máté ugye olyan, amilyen, mostanában Ábel 2 óránként ébred éjjel. Mert nem eszik eleget, annyira alszik, hogy éppen csillapítja az éhségét, nem lakik jól, így hamar ébred a kis zabagépem. A másik pedig, hogy kúszik, és ha felér a feje a kiságy végéhez, s nem tud tovább menni, akkor erre is ébred.
És Máté is akkor kel éjjel, ha nem tud továbbmenni, mert már falnak ütközik. Hiába no, tesók.

De már azzal vigasztalom magam, hogy 10 évesen csak nem keltenek éjjel, ha igen, 16 évesen biztos nem, bár lehet akkor meg aggódom majd értük azért nem alszom, mert hol buliznak vajon s hogy jönnek haza???? Na majd ha felnőttek lesznek s elköltöznek. :lol: :lol:

Tudom ellenezted az ujjszopást Esztke, de hidd el egy ideig sokkal előnyösebb, mint a cumi, s aztán meg kinövik, nem hinném, hogy Orsi olyan frusztrált gyermek lenne, aki még 8 éves korában cumizni fog. :lol:
Látos látod, már most nem te döntöd el, mi hogy legyen, mit hogy szeretnél, emlékszem mondtad a talin nem szeretnéd ha az ujját, akkor már inkább cumi.
Ábelnek is mindig a szájában a keze, azon dolgozik, hogy egyszerre a kettőt tudja betenni, ÉS SZOMBATON HANGOSAN NEVETETT!!!!! meg azóta is persze.
IMÁDOM MINDEGYIK GYEREKEM, ANNYIRA DE ANNYIRA JÓ, HOGY VANNAK, mindegyikőtöknek ajánlom, hacsak tehetitek ne álljatok meg egynél!!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Szia Mindenki!

Örülök, hogy sokan írtatok, és látom mindenki jól van. Igyekszem én is reagálni az írottakra.

Holnap után jön a védőnő, Beni négy hós státuszát megcsinálja. Kíváncsi vagyok milyen hosszú. Nekünk már igencsak rövidkék a 68-as ruhák. És úgy néz ki váltunk a maxi, 4- es pelusra is.
Szerdán megyünk megkapjuk az oltást mindketten apával, beszéltem a háziorvosunkkal, és mondta hogy teljesen ingyen jár.
Akik beadattátok, milyen mellékhatások voltak? Főleg akik szoptatnak, Esztke, Baba, te végül nem adattad be? Az orvos azt mondta a tejre nem lesz hatással. Lázatok volt? A védőnő azt mondta csak 39 fokig szoptathatok.

Gondoltam leírom a véleményemet, hogy a másik oldalról is legyen hozzászólás a témához :D :

Szerintem nem jó ha túl hamar akarjuk leszoktatni a babát az éjjeli evésekről, ő tudja mi kell neki. Még van olyan baba, aki egy évesen is megtart legalább egy éjjeli evést, nem is kevés, sok ilyenről olvastam. Ott elhiszem hogy az anyuka már igyekezne kicsit afelé hajlani, hogy az éjjeli szopik elmaradjanak, de egy néhány hónapos babától ezt elvárni szerintem nem lehet.
Én ilyenkor mindig átgondolom mit csinálna ilyenkor az az indián nő a prérin?! :D Biztos nem venné elő a teás cumisüveget, ez csak a 21. század kényelmes találmánya, valószínűleg megszoptatná. Hisz a tej (főleg az eleje) 80 °-a víz, a szomjoltásra, ezt így találták ki. Amelyik anya meg nem tudott szoptatni, ott volt a másik, a gyerekek tejtestvérek lettek. Persze jó, hogy ma már ilyen esetekre van tápszer.
Manapság rohanó világban élünk, instant dolgokat eszünk, mikróval melegítünk, stb. és mindent azonnal akarunk. A gyerek mintagyerek legyen, ha lehet 1 hós korától aludja végig az éjszakát. Tökéletes óraműként működjön, este egyedül aludjon el, éjjel ne ébredjen, nappal szigorúan pontos időközönként egyen. Engem pl. kiráz a víz a Tracy Hogg Suttogó című könyvétől, és a hasonló szerzeményektől. Egyébként sok szoptatási tanácsadó, ill. gyermekpszichológus, köztük Ranschburg Jenő is rossz véleményen van róla.
Persze szó sincs arról, hogy egy gyerek ne tanuljon rendszerességet, és minden meg legyen neki engedve, neveletlen legyen, és a világ körülötte forogjon, de nem jó, ha azt gondoljuk, hogy az életünk ugyan úgy folytatódhat mint eddig. Hisz ezért vállaltunk gyereket, együtt jár vele a sok éjszakázás, a sok türelmet igénylő napi rituálék stb. Tudni kell lemondani sok mindenről. Persze ez nem jár együtt a rabszolgasággal, hanem együtt meg kell találni a hangot a babákkal, mindegyiknek más a ritmusa. Van amelyik már 2 hósan átalussza az éjszakát, de ezt nem azért teszi, mert "belenevelték, elvárták tőle", hanem maga "döntött így". És van amelyiknek több idő kel, had döntsék el ők maguk.
Saját példáéval előhozakodva, én is szeretnék már valamikor egy éjjelt végigaludni, de az én kis Drágám még éjjel kétszer eszik, kell neki, nyeli a tejet mint kacsa nokedlit, majd bealszom, de tudom, hogy ez neki fontos. De már alakítja magának, van hogy 6-7 órát alszik, este 8 tól, és csak éjjel 2 körül kéri az első szopit. Valószínűleg szépen elhagyja majd előszőr az egyik, majd a másik szopit is, de hagyom, hogy ő alakítsa.
Arról nem beszélve, hogy sok előnye is van a z éjjeli szoptatásnak:
Fontos szerepet játszik abban, hogy a kisbaba rendszeresen elegendő táplálékhoz és ezzel egyidejűleg folyadékhoz jusson, főleg ha ő ezt még igényli. Ha éjszaka nem szoptatunk, és ezért túl ritkán ürülnek ki a mellek, a tejtermelésért felelős hormonok szintje alacsonyabb lesz a kelleténél, így csökken a tejmennyiség is. Ha éjjel hosszú órákon át hiába gyűlik a tej, a szervezet érzékeli ezt, és csökkenti a termelést. Jó tudni, hogy ennek a folyamatnak is napi ritmusa van: hajnalban a legbővebb a tej, késő délután és este a kevesebb, de magasabb kalóriatartalmú. Ha kimarad az éjszakai szoptatás, reggel feszes mellekkel ébredünk, s ez az állapot tejcsatorna-elzáródáshoz, sőt mellgyulladáshoz is vezethet.
A tejtermelés fenntartása érdekében az első fél évben nem ajánlatos leszoktatni a kisbabát az éjszakai szopásról. (Ha magától leszokik róla, és súlyfejlődése jó, azért persze nem kell felébreszteni, neki akkor így jó).


Na jó hosszúra sikeredett, ..azért remélem nem köveztek meg, de szerettem volna leírni, amit gondolok.

Szép estét mindenkinek!

Fruzsa

Kép
fruzsa7
 
 


ajándék

Másik fórumon ajánlották a regiojatek.hu meg majd megnézem, és bemásolom, vannak bébijátékok.

Jetta sem volt rászoktatva, és kifejezetten ügyelni fogok rá, hogy a fiúkkal se legyen, hogy ajándéközön, mert én nem tartom helyesnek. Bizonyos életkorig minél több játék van előttük, annál nehezebb nekik melyikkel is játszanak, elvesznek a sok között, míg ha van előttük egy játék, akkor azzal tud és azzal fog játszani.
Máté a buszok kivételével még igazán egy játékkal sem játszott, néha 1-2 plüssel szerepjátékot, de csak párszor.
Viszont szinte mindig a szobában van a tojásszeletelő, a teafűhöz az a gömb tartó, pár műanyag edény, tortanyomó....azonkívül termékminták, üres tusfürdős flakon.
Na most, ha mindenkitől egy ajándékot kap, akkor is összejön jópár, plusz a szülinapok, névnapok, gyereknapok...
Én azt csinálom, hogy a játékok zömét elteszem, és mindig újat veszek elő, de akkor elteszek az elöl levőkből, kivéve azokat, amikkel tényleg rendszeresen játszik.
De pl már most el fogom ajándékozni a plüssök zömét, mert csak porfogók, iszonyat mennyiségű port felfognak, legalább havonta mosni kell őket, csak azért, hogy ott álljanak.....

Később pedig azt csináltam Jettával, s ezt fogom a fiúkkal is, hogy mennyiségileg többet kaptak, de apróságot, csak mind külön volt becsomagolva. Annyi izgalom. Tehát pl nyaklánc, fülbevaló, gyűrű nem egy csomag, hanem három. Annyi izgalom, egy helyett három. Mert sokszor ahogy láttam a gyerekeknél, nem is az ajándék a lényeg, épp azért mert annyi de annyi mindenük összegyűlik, hanem a kibontás izgalma. De érdemes megnézni akár egy hét múlva a kapott ajándékokból menniyvel játszanak.

És még a jó ajándékok sem biztos, hogy bejönnek. Építőkocka, és ha nem olyan, aki szeret építeni??? Puzzle, és ha nem szereti kirakni? Ügyességi játék, és ha nem szeret ügyeskedni??? De ezeket meg akkor tudja meg az ember, ha megvan.
De pl Jetta anno kapott görkorcsolyás babát. Mi az atyaúristent lehet játszani egy görkorcsolyás babával?????????????? Volt vagy 50 centi, fel kellett húzni és ment a görkorival, külleme olyan amerikai szőke picsa kinézetű, és ezzel mit lehet játszani???????
Felhúzta vagy háromszor, és be volt a sarokba hajítva.

Na bocs, ha sok voltam.

Bébiajándék

csörgős textilkönyvecske.
vízi játékok, amik már 2-3-4 hónap múlva jók lesznek
kiságyra függeszthető játék ( de szerintem ez már mindenkinek van )
de lehet kistányér kis pohárral evőeszközökkel, hamarosan ez is kelleni fog
babakocsira függeszthető játék

Ábel tőlünk borostyánláncot kap, ezer és ezer ismerősöm használja, 90%-ban használ, és textilkönyvecskét.

Máté kiszúrt a trafikban egy kukásautót, másikban egy buszt, s hol erre hol arra kell sétálni, mert napi szinten sóvárogva áll előttük. Hát ő ezt.

Tudtál tanulni Andy? Hogy viselte Hanna az idegen környezetet? Jobbak vagy rosszabbak vagy uolyanok voltak az éjszakák?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Fruzsa emelem kalapom, nagyon de nagyon jó, amit írtál, nagyon egyetértek veled!!!!!!!!!!
Tiszteletben tartom, ha más masként gondolkodik, de nekem ugyanez az elvem. Minden szavaddal egyet értek!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Fruzsa,

Én is csatlakozom úgymond ehhez az oldalhoz, egyet értek minden egyes szóval amit írtál... pl. az én giga bébim is egyszer kel, és kell neki a tejci, pedig aztán neki van mit a tejbe apírtani :lol: , sőt még altatnom is kell, nem tudom vele megcsinálni hogy berakom aztán alvás van.... egyszerűen szüksége van arra hogy elaltassam....

Nekem most nagyon bejönnek a fischer-price játékok, igaz nem a legolcsóbbak, sőt... de most nagyon tetszenek, én elküldtem egy listát a családnak amit én kinéztem Bulcsúnak, aztán boxolják le egymás közt mit akarnak belőle :lol:
De nekem is szerepel rajta fürdőjáték, paplan vastagságú hálózsák, hinta, ez a biztonsági fürdető karika stb. stb.

tücsi85
 
 
 


mi az a biztonsági fürdetőkarika??

Kép
Kép
tengdi
 
 



hát igen, 21. szdban élünk... ez a fürdetőkarika... :lol: nehogy már a gyerek bedőljön a vízbe, és egy kis fürdővizet nyeljen... bár azért azt elhiszem, h Búlcsút nem könnyű tartani :wink:

Orsi! Hunor eddig egyszer aludta át az éjszakát és persze vele együtt én is, de reggel majd meghaltam a melleimtől. Az is fájt, ha a pizsi hozzáért. Azóta azon rimánkodom, hogy ez még egyszer elő ne forduljon :roll: De Hunor jó baba, felkel 3kor mindig és eszik, aztán 6kor is. Este meg 8kor kezdjük és elnyammog 9ig, és a cicimen alszik be. Ez már beállt, és remélem még pár hónapig ez fog működni.
Szerintem te se akarj még mást.

Másik, hogy a védőnőm mondta, hogy ha kevesebbszer szoptatsz, akkor elvileg megindul a peteérésed. Azért mondom, hogy elvileg, mert a nőgyógyászom aszonta, hogy ez a legbizonytalanabb időszak. Bármi összejöhet :) Márha már ott tartanánk.... :oops:

Egyetértek Fruzsával, de szerintem az aranyközéputat kell megtalálnunk. A gyereknek azért alkalmazkodni kell a szülei életritmusához, de ezt nem az alapvető szükségletein értem. Mi pl. túrázósok vagyunk és a legtöbb hétvégénket eddig a természetben töltöttük. De ezután sem szeretnék itthonülős lenni, mert van egy babánk.
Szóval, amit a Fruzsa írt, azzal maradéktalanul egyetértek. Szerintem ha egy baba érkezik a családba, akkor körülötte kell forogni a szülei világának.

Dia! a játékelméleteddel tök egyetértek! :)
Hunor sem kap mást, mint hintát, fejfölött lógó izéket állványon, pihiszéket. A fürdős kacsát, a plüssöket és a zörgős csodákat már megkapta! :) :D :lol:

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Félre ne értsetek, nincs semmi bajom azzal, ha felkel éjjel Orsi, de azért nagyon jól esett átaludni egy éjszakát. Most az éjjel 2szer is fenn volt Orsi, egyszer evett, egyszer csak vissza kellett altatni. Egyet értek Veled Fruzsa, nagyon szépen leírtad, jó volt olvasni!

Megnéztem a Régió játék oldalát, nagyon tetszett. El kellene jutni valahogy oda, de Orsi nélkül. Nem szívesen viszem sok ember közé.

Képzeljétek a Vaterán találtam egy hirdetést, hogy egyedi kártyanaptárt készítenek. Rendeltem karácsonyra az egész családnak. 50 Ft db-ja laminálva. Kerestünk Orsiról egy édi képet és az lesz rajta. Szerintem nagyon aranyos kiegészítő. Ha valakit érdekel szívesen megírom, hogy ki az eladó. Ma vagy holnap hozza haza a Férjem, a minőségről csak akkor tudok beszélni.

Nikilány: hát, igen ez a szex téma nálunk is elég gyatra, pont tegnap volt egy kisebb vitánk ezzel kapcsolatban. Egyszerűen nem tudom még annyira elengedni magam, pedig vágyom rá! Kiváncsi vagyok mikor áll vissza minden a régi kerékvágásba.

Kép

Kép
esztke
 
 


Fruzsa, szívemből szóltál......

Esztke, Orsi majd megérik rá, és saját maga fogja elhagyni az ájszakai szopit. Még olyan pici, ráadásul most nőni fog az étvágya, hiszen most lesz egy fejlődési ugrás a kis szervezetében. Lotti egyszer kelt fel éjjel újszülöttként is, mondjuk picit sárga volt. Kb. 5 és fél hónapos koráig kelt fel, majd utána nem. Ennek az lett az eredménye, hogy kevesebb a tejem, és megjött :?
Néha nagy késztetést éreztem, hogy felkeltsem szopizni, mert szinte nekem hiányzott, hogy bújjon, de a férjem józanabbul gondolkodik mint én és lebeszélt róla.
Most elmondhatom, hogy teljesen jó, ahogyan a kisasszony eszik. Reggel és délután szopi, este cumisüvegből lefejt tej.

Tényleg, ha abbahagyja a szopit, tápszereznem kell? Vagy ilyen idős korban már nem? Ma 8 hónapos :D szinte már kamasz :(

Na lányok, a hintagyártók jó járnak az idén, Lotti is kap egyet :)

A toystore.hu -n is jó játékok vannak, és olcsóbbak mint máshol.

Szép napot

KépKép
trinky
 
 


Hi,

az éjjeli szoptatás témához nem akarok hozzászólni, mert Luca 5 hét után egyátalán nem kelt fel enni, előtte természetesen keltem vele, és ment a szopi. De ez már történelem.

Viszont Fruzsa monológjához egy apró megjegyzés részemről: Suttógótól és társaitól én is rosszul vagyok.....hallottam olyan nőről, aki Suttógó módszer szerint etetett-itatott, altatott, sztem ez egy hatalmas nagy baromság. És abszolút egyetértek abban is, h majd a gyerek tudja h mi jó neki, ne mi "suttogjuk bele a fülébe" h mit csináljon... :roll:
Ugyanakkor Nikilánnyal meg abban értek egyet, hogy attól h gyerek születik, még nem áll meg az eddigi életünk, és nem kell feltétlen mindenben a gyerekhez alkalmazkodnunk, sztem ez egy kölcsönös dolog. A baba is alkalmazkodjon abba a közegbe ahova született, és nyilván a szülőknek is sokmindent fel kell adni (egy időre legalábbis) és a gyereket kell előtérbe helyezni, de a szülő ne zsugorodjon ponttá és ne legyen abszolút alárendeltje a gyerekének, mert az egészségtelen, ráadásul a későbbiekben az ilyen gyerekekből lesznek (sztem) az akarnok hisztérikák.

Nekünk egy csomóan azt mondták, hogy majd mekkorát koppanunk ha megszületik Luca, vége a sok utazásnak, ide-oda menetelnek, és készüljek fel erre-arra, stb....persze, nagyon megváltozott minden, de a férjem ugyanúgy jár sportolni ahogy eddig, ugyanúgy találkozunk a barátokkal, és asszem elég sok helyre megyünk (és nem a tecsóra meg az ikeára gondolok), tehát mozgalmas az életünk. Luca abszolút barátságos, imád emberek között lenni, és a legnagyobb orditásban képes elaludni, cseppet sem zavarja a társaság. És magammal is tudok vmennyit foglalkozni, mert nem vagyok az a "lecsoffadós típus" akinek gyerek után már úgyis mindegy...mert elég sok ilyen nőci van, valljuk be. :lol:
Minden csak logisztika kérdése, na persze ebben még bőven van mit tanulnom nekem is.

Tegnap voltunk a havi doki-látogatáson: Luca 6.5 kiló, védőnő szerint 63 centi, sztem meg 66-67. (és tuti h az én mérésem a jó, mert már 68-as nacikat kell ráadjak a gyerekre).
Luca ezerrel növekszik, amióta kajál, hetente felszedi a 15-18 dekákat, mondjuk burkol is rendesen, szavam nem lehet.
Tegnap adtam neki először céklát, kapásból benyomta a 140 grammot, és úgy ette mint aki 1 hete éhezik, annyira cuki!

Állandóan pörög-forog, ahogy berakom a kiságyba már hasra fordul, aztán meg vernyákol h úgy nehezebb a szájába venni a játékait, visszaforditom, de 5 mperc múlva megint hason van.

Apropó: ti mikor raktátok 1 szinttel lejjebb a kiságy fekvőrészét? Mikor fel tudott ülni a gyerek?

Esztke, nagyon édi Orsika! Újjszopival úgysem tudsz mit kezdeni, ez van. Én se örülnék neki, de ezt nem mi döntjük el, hanem ők. Luca meg cumizik (de szerencsére nem egész nap, van h órákig nem is kell neki), pedig cumiellenes voltam, de muszáj volt adni neki. Majd kinövi. Meg majd rásegítek a cumitündérrel, azért nem kéne 3 évesen is cumiznia. :lol:

Ajándékok: Tengdi listája sztem tök jó, én is ezeket irtam volna.
Lucának van 2 db babakönyve, egyik brendonos textil, másik vizben játszós műanyag, de most az a favorit nála, mert azt nagyon jól lehet rágcsálni, sztem kérjél olyat. Később meg a kádba is tud vele játszani.
Plusz amit Luca imád: SIMBA TOYS csörgős frottirlabda, kb. 800-1000 ft-ért kapható mindenhol (tecsóban is), és minden baba odavan érte, plusz készségfejlesztőnek se utolsó.

Nálunk karácsonykor Fischer Price özön lesz, az özönt úgy értem, hogy mindenkitől 1 FÉLE dolgot kap, mert én sem vagyok híve a 100 féle cuccnak, mert akkor ezt szokja meg, és 3 éves kora után már minden szarja meglesz, és nem fogja értékelni az ajándékokat.
Szóval nincs 1000 féle dolog, sztem a kari ajik felét igy is elteszem, aztán majd havonta előveszek neki vmit a fiókból, hadd örüljön!

A tecsóban (jah, nem vagyok tecsó ügynök, ha azt hinné vki :lol: ) volt egy nagyon baró akció: egy csomó FP játék le volt árazva, abból válogattam Lucunak, és a tesóm beszerezte a dolgokat még novemberben.
Kapni fog készségfejlesztő kockákat, zenélős csigát amibe különböző formákat lehet belegyömöszülni, krokodilos felhúzós autót ami után kúszhat-mászhat, meg Pancsi Manó vizijátékot, az majd akkor lesz jó, ha már szépen tud ülni.
Anyóstól IKEA-s etetőszéket kértem, jó lesz az nekünk!
Ja, és Alexandrától rendeltem neki néhány nagyon jópofa könyvet, a hétvégén 40%-os akciók voltak! Van amit megkap Mikulásra, de a javát karira adom oda neki.
És még tuti h kap egy csomó mást, hiába mondtam mindenkinek h fogják vissza magukat. :)

Még annyit, hogy Ázsia Centerben van egy HATALMAS Játéksziget áruház, ha van időtök és meg tudjátok oldani, érdemes kimenni, mert jelentősen olcsóbbak a játékok, és hatalmas választék van minden korosztálynak. (kisbabáknak is!!!) Gyerekkel életveszély elmenni annyi minden van! :lol:

Na jó hosszúra sikeredett, szép napot mindenkinek ebben a béna időben!

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Üdv mindenkinek!

Úgy néz ki felkavartam az állóvizet............

Rita, Nikilány!
Azt, hogy a gyereknek alkalmazkodnia kell, nem vitatom, ezt le is írtam, talán ne fejettem ki olyan bőven. Ha ez nem lenne így, akkor ő lenne a császár a családban, és annál rosszabb nincsen. Fontos hogy "beilleszkedjen a családba". Manapság egy másik véglet az elkényeztetett gyerekek nevelése, akik képesek az áruház közepén levágni magukat és tombolni, ha kell valami nekik. "Anyuci kedvencének" mindent szabad...........
Jót tesz neki, ha körülötte zajlik az élet. Látja anya apa hogy viselkedik, szokja az emberek társaságát. stb. Nem arról beszéltem, hogy egyen káosz a családban, valamelyest törekedni kell, a napirendre, rendszerességre.

Én csak azt igyekeztem leírni, hogy az, hogy gyerek érkezett a családba, nem nyűg, teher, egy csomó idegesítő , fárasztó (olykor az lehet) feladattal, hanem szép dolog, még akkor is ha sok minden háttérbe kell szorítanunk, egy időre, másképp kell a dolgokat alakítanunk. Új feladatokat kaptunk. És nem csinálhatjuk olykor azt, amit épp akarunk, hanem önmagunk kívánságait néha háttérbe kell helyeznünk.



Kép
fruzsa7
 
 


Csajok azt hiszem egy véleményen vagyunk. Persze, hogy nem a gyerek a császár, és nem szabad totál leamortizálódni, és mindent a gyerkőc alá rendelni. (bár mivel tök egyedül vagyok napközben a gyerkőccel, nem nagyon tudok járkálgatni. Hiába család messze, barátnők dolgoznak......)
Attól függetlenül szerintem Lotti is le fog feküdni a bolt padlójára visítani, mert a dackorszakban ez is benne van. Más kérdés, hogy ezt én hogyan kezelem, és mennyire igyekszem majd megértetni vele, hogy a világ nem körülötte forog, de ez még messze van. Pont tegnap beszéltük meg a férjemmel, hogy hogyan kezeljük a hisztit következetesen.

Rita, nekem azt monda a védőnő, hogyha felül, vagy elkezd négykézlábra "állni" azonnal tegyük lejjebb a kiságyat.

KépKép
trinky
 
 


alklamazkodás

Szerintem egy újszülötthöz MINDENBEN nekünk kell alkalmazkodni, aztán ahogy nőnek, fokozatosan össze lehet csiszolódni.
Az elmenetel - sajnos tapasztalat - nem szoktatás kérdése, Mátéval 4 hónaposan utaztunk először 200 km-re, aztán ez rendszeres lett, eleinte semmi de semmi baj nem volt vele, aztán 8 hónapos kora tájékán már nem szerette az idegen környezetet éjjel. Éjjel. Nappal semmi gond nem volt, de éjjel! Ő ilyen.
Jettánál semmi de semmi gond nem volt sosem. Most jó ideje nem voltunk sehol, de mindegy, nem vagyok kétségbeesve, mert ahogy nőnek, ez egyre kisebb gond lesz, ha meg is marad. Lehet olyan lesz, aki sosem fogja szereteni, ha máshol kell éjjel aludni, de megérteni meg fogja.
Ha ilyen lesz később is, akkor is fogunk majd menni nyaralni, ( majd ha telik rá. Én már 2010-ben mennék )
Azt úgyis tudni kell, hogy gyerekkel a nyaralás mindig csak félig nyaralás.

Túra
na el nem tudom képzelni, hogy az ne jöjjön be egy gyereknek, ők még sokkal közelebb állnak a természethez, persze az nem túra lesz, csak ha viszik őket, mert ők megállnak, minden bogarat megnézni, minden fűszálat....de imádják! Nekünk végülis nem jött össze idén ősszel, de amint tavaszodik viszem a srácokat, nem fogunk a panelben ülni. Hét közben Normafa és hasonlók, hétvégén apával kocsial már kicsit messzebb.

Hiszti
Na ebben viszont nem értek veled egyet Fruzsa. Hidd el a legjobb nevelés és a legszeretőbb szülő is járhat úgy, hogy a gyerek levágja magát a boltban a földre!!!
Az persze lehet, hogy a gyerek el lett rontva, s emiatt teszi, amúgy nem lenne ilyen karakter, de van olyan, amelyiknek ilyen a vérmérséklete, és nem a szülő hibája. Persze, amíg az ember nincs ebben a korszakban addig nagyon hiszi, hogy majd nála nem lesz ez így, de nem tudhatja.
Mondom ezt úgy, hogy nekem egyik sem tette, remélem Ábel sem fogja, a dackorszakot meg elkerülni úgysem tudja egyikünk sem, és biztos vagyok benne, hogy nincs anyuka, akinek nem adja fel a leckét a dackorszakban levő gyerek.
Ha meg akkortájt terveztek kistesót, akkor főleg. :lol:
Na tehát erről majd Beni 3 éves kora táján is meghallgatom a véleményed. :lol:
Úgyhogy ebben nem szabad ítélkezni!

Tücsi
Nem ismerem még így sem ezt a karikát.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Andy, Marcsi..többiek, hol jártok????

Kismamák?

Gabi Viccvucc ezer éve voltatok!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Elnézést kérek a teáztatós kijelentésemért. Úgy látom, én vagyok az egyetlen aki ezt jó megoldásnak tartotta és alkalmazta is. :oops: :(

Kövezzetek meg érte, de lehet, hogy azért volt, mert sajnos nekem nem adatott meg a szoptatás átélése és nem volt senki a közelemben aki segíthetett volna, akinek Emma a tejtesvére lehetett volna. Biztos ez is közrejátszik, hogy én könnyebben nyúltam a cumisüveghez, hiszen eleve az volt/van a középpontban nálunk.

És sajna, én voltam olyan önző is, hogy örültem az átaludt éjszakának, jobban mondva először csak pár órával több alvásnak. :oops: :oops: Nálunk ez úgy zajlott, hogy Emma először a 11 órás etetést hagyta el aztán a hajnali 2 órást és kb. 4 hónapos volt mire elértünk ahhoz, hogy este kb. 10-1/2 11-től reggel 8-ig aludt. És amikor egyszer-egyszer még felébredt 2 óra tájban akkor adtunk neki először teát, hogy lássuk, elég-e. Természetesen azért nem erőszakoskodtunk volna, órákig nem hagytuk volna sírni. Mindig azt tartottuk szem előtt, hogy Emmának mi a jó, ő alakította ki magának mi csak rásegítettünk kicsit. Persze, erre lehetne mondani, hogy azért tettük, hogy MI aludhassunk, de szerintem ha mondjuk 1 hétig átalussza az éjszakát akkor már nem biztos, hogy azért ébred fel a 8. napon mert éhes, lehet, hogy csak simán szomjas vagy csak cumizni akar. :roll: És én ezt másképpen nem tudtam megoldani csak tea/víz adásával vagy a játszócumival. :? És én úgy voltam vele, hogy ha én pihentebb vagyok az jobb a babának is. :oops: :?

Én átolvastam a Suttogót is és én úgy értelmeztem, hogy ő is elsősorban azt javasolja, hogy a baba érdekeit tartsuk szem előtt. A napirend csak azért kell, hogy ha félórája benyomott 100/200 ml tápszert, akkor nem biztos, hogy azért sír mert éhes. De megint hozzáteszem, hogy én ezt könnyen ki tudtam számítani a tápszerrel, a szoptatásnál nyilván másképp van. :? :oops:

De mindezek mellett imádom a lányom, ettől még mindenről lemondanék érte, ha azt kívánná és ha Ő nem alakítja így magának az éjszakákat akkor nem lett volna más lehetőségünk, etetnénk akkor mikor igényli. És akkor nyilván nem is lenne furcsa, hogy felkel. Mostmár furcsa, hogyha felkel éjjel, hiszen nem szokott és eszembe sem jut, hogy éhes lenne, nem etetem meg, max. cumit kap vagy teát meg pelus csere van.

Úgyhogy remélem azért nem tagadtok ki és bátorkodom egy pár képet feltenni a kis fülbevalós-névnaposról! :lol:

A játék ajándékozásról nekem is az a véleményem ami nektek. Herótom van a sok játéktól amit születésétől fogva ide hordanak. Mi még nem is vettünk neki játékot, nem kellett. Hiszen még csak nem olyan régóta fog a kis kezeivel és még csak mostanában kezdett el igazán játszani, köztük sok olyan játékkal is amit már 1 hetesen megkapott!!!!! :? :shock:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissy, ne csináld már....... egy fokkal nem vagy rosszabb anya, mert teáztattad Emmát.
Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogyan a legjobbnak tartja. Lotti például cumizik, ó és te jó ég! bimbóvédővel szopizik!!! Na és akkor mi van? Már rám is néztek úgy, mintha egy emberiség ellenes tettet hajtottam volna végre a cumiztatással, de nem érdekel. Ha Lotti jól érzi így magát, akkor én is jól érzem magam, a többi meg nem számít.
A lényeg, hogy Emmád nagyon édes, és igazi kis hölgy a fülbevalójával. Nagyon jól áll neki.

Tengdi, én levágtam magam a földre kiskoromban, de anyukám elég gyorsan leszoktatott róla. :lol: :lol:

KépKép
trinky
 
 


Tengdi!

Eszemben sincs ítélkezni....bár azzal nem értek egyet amikor a szülő a hisztis gyerek igényeit minden esetben kielégíti, már csak azért is hogy elhallgasson, mert így sose tanulja meg, hogy nem lehet mindig minden úgy ahogy azt ő szeretné.
Én csak a környezetemben és a családomban tapasztaltak alapján indultam ki, ugyanis sok időt töltők sokgyerekes családok között,ahol sokat foglalkoznak a gyermekek nevelésével, foglalkozásával, és nem nagyon tapasztaltam ilyesmit. A mi családunkban (van egy pár testvérem) se volt soha ilyen, amit mostanában néha látok.
De mindegy, én már inkább nem írok erről, mert látom sokan magukra vették, pedig nem ez volt a szándékom, és az se hogy bárki rossz anyának érezze magát bármilyen döntése miatt.

Holnap megkapjuk az oltást apával! Nagy vacillálás után emellett döntöttem.

Kép
fruzsa7
 
 


Hello,

Crissy, ne viccelj már!!!! Egyébként csomó helyen azt olvastam, hogy a tápszeres babák ha éjjel felkelnek, akkor ne az legyen az első h azonnal megeteti az ember, hanem először próbálja megnyugtatni. Amúgy meg azt csinál az ember amit jónak lát, és ami a gyereknek jót tesz.
Én azért nem okoskodok ebben az éjjel etetés témában, mert ugye én alig keltem éjjel...

A közértben földre levágódós gyerekektől, meg a habzó szájjal orditozóktól megmondom az őszintét: rosszul vagyok, de benne van a pakliban h Luca is bepróbálkozik majd. Próbálkozni lehet, majd biztosan megtaláljuk a megoldást hogyan szüntessük meg a problémát. Fruzsa, mi 5-en vagyunk tesók, a legkisebb húgom 14 éves, nálunk feszkó-hiszti soha nem volt, eleve nem mertünk próbálkozni, pedig soha nem volt verés, max 1-2 atyai-anyai tockos, de akkor már tényleg baromi pofátlanok és szemtelenek voltunk. :lol:
És az tény, hogy a mai gyerekek jelentős részét sajna totál félrenevelik a szülők, a régi jól bevált módszerek már szinte röhejesek, a suliban a tanárnak szava sincsen, sőt, kedves szülők kikérik maguknak ha Pistike beirást kap, mert röfögött-böfögött az órán és szarik tanulni meg figyelni. Mikor én voltam gimis, 88-92 között, az igazgató csak kilépett a folyosóra és bekussolt az egész emelet.
Na de ez a fórum nem a társadalmi és szociológiai problémák megvitatására jött létre.

Akkor az ágy lejjebb rakásával még várhatok egy kicsit, sztem ülni majd csak januárban fog Luca, 7 hónapos korban gondolom reális egy lánynál.

Crissy, Emma óriási fazon abban a hintában! és ez a séró!!!! Annyira viccesen néz ki, nagyon cuki! Az is vicces, ahogy (gondolom) a nagyi virágot ad neki....VIRÁGOT!!!! :lol:

Én tartok a fülbevalótól, hogy kitépné Luca, így neki nem lesz egyelőre, talán majd ovis korában.

Jó éjt mindenkinek,
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Ja, még oltás témában: azért az nagyon gáz, ami azzal a kismamával van, biztos hallottátok a TV-ben....szörnyű.
Szóval én mára abszolút oltáspárti lettem.

Tegnap voltunk Lucával havi viziten, a rendelő tömve volt gyerekekkel (mi a védőnői résznél vártunk, eszem ágában sincs a beteg gyerekek közt várni). Dokinéni mondta, hogy most eszmélnek a szülők oltás ügyben, este 9-f10-ig tart a rendelés...

Kép
szolnoki rita
 
 


Fruzsa
már miért ne írnál bármiről is, ami a véleményed? ne legyél ilyen érzékeny, semmi nincs abban, ha leírjuk a véleméányünket, s valamiben nem értünk egyet.
Hiszti terén nekem nem volt mit magamra venni, mert én gyerekeim nem csináltak ilyet, Ábelről meg még nem tudok nyilatkozni.
Én is azt írtam, hogy ezek egy része lehet félrenevelésből adódó, azzal én sem értek egyet, édes legjobb barátnőmet állandóan "szapulom", mert ő az aki sajnos inkább enged, s nem tud határozott lenni, pedig 3 gyereket nevel egxyedül, és lesz ill már van is a gyengeségének böjtje.
De lehet a gyerek természetéből adódó is, márpedig ezt mi ránézésre nem tudhatjuk arról az idegen gyerekről, aki fetreng a földön a boltban.
Különben én már egyszerűen nem viszem boltba, legalábbis abba ahol játék van. Mert azokat meg akarja nézni, el akarja hozni, onnan el nem akar jönni, és igenis bőg és dühös, ha ez nem így történik.
De ez így normális.
Ha egy 2-3 éves gyerek csendben ül, és messziről figyeli aját ékokat , vagy megnézi, s a szülő kiveszi a kezéből és szó nélkül tűri, az semmivel sem kevésbé gáz, mint ha félrenevelésből földön fetreng, mert vagy fél, és az durva egy ekkora gyereknél ( hangsúlyoozom itt 1-3 évesről van szó, nem nagyobbakról ) vagy olyan szinten nincs saját akarata, ami megintcsak durva.



Crissy
ez szopis babákról szólt szerintem, én nem is emlékeztem különben, hogy írtál ilyet. Tápszeresekhez nem tudok hozzászólni, pedig Jetta anno az volt, de aludt éjjel. Kivéve ha cumi miatt kelt. Mert kiesett és nem tudta még visszatenni.
Mátét meg részben én rontottam el, pattantam neki, mint egy rabszolga, ha kellett 6-10-szer éjjel, volt ilyen időszak is.


az biztos, hogy az embernek vannak elvei, aztán menet közben bizony elég sokból lead. :lol:
de ha nem, az is hiba, olyat sem lehet, hogy mindig a szülőnek legyen igaza. Nem katonaság a szülői szerep. Én apróbb dolgokban szinte mindig engedek. Aminek nincs jelentősége. Pl sétálni megyünk, hozza a buszt. Oké. De ő még hoznia karja a kamiont is. Ne hozd kisfiam. De szeretné. Hát akkor jó, akkor hozd. És ennyi.
Ilyen helyzteben a merev ellenkezést a szülő résézéről nem látom értelmesnek, ez már hatalommal való viszaélés. Vagy mit tudom én. A gyerek semmibevétele, ha neki sosem lehet igaza, vagy sosem lehet úgy, ahogy ő szeretné.
Amit írt Nikilány bár más témában, itt is az arany középút a jó szerintem.
De hát úgyis mi szívunk, ha nem jól csináljuk, sem a túlzott engedékenység sem a túlzott szigor nem jó véleményem szerint.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Emmma tünemény, és most is olyan vidám!!!! Boldog névanpot neki utólag is!

Andy!!!!!! Hol vagy?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Rita, köszi! Igen, anyumék hoztak neki egy szál rózsát, gondoltam, tartsa oda neki míg lefotózom, háááát mondanom se kell a zizegő celofán nagyobb sikert aratott nála mint a játék hegyek! :lol:
Én direkt becsomiztattam minden ajeszt, hogy hagy húzza-nyúzza, most még úgyis csak ezt élvezi, a csörgő-zörgő papírt, erre anyós elvette tőle és kicsomagolt mindent helyette. (az ő ölében ül) :roll: :?

Fruzsa, én nem magamra vettem, csak leírtam, hogy én miért és hogy gondoltam ezt a teázást. (Nehogy már itt "sértődés-hegyek" legyenek az ügyből! :lol: ) Azért is írtam, hogy mi tápszeresek vagyunk, teljesen másként gondoljuk a dolgokat, nem tudom átérezni, hogy ha szoptatnék mit tennék! :roll:

Meg egy kicsit kivoltam ma, délben egy 4 éves kisfiú temetésén voltam aztán meg hallottam ezt a h1n1-es kismamát! Egy kicsit kitört belőlem, hogy ezek a problémák nem az, hogy éjjel eszik, iszik vagy teázik az a baba vagy hogy földhöz vágja-e magát egyszer-kétszer a boltban. :shock: :cry:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Igen, Tengdi, én írtam ilyet.

esztke írta:11 hét után először aludtam 7 órát egyben!!!![/size] :D Olyan jó lenne, ha így maradna... azt mondta Anyukám, hogy ha esetleg felkelne éjjel, akkor csak vizet vagy teát adjak neki, hogy ne szokjon vissza az éjjeli evésre. Majd meglátjuk...


Erre írtam én, hogy igaza lehet, mert én is ezt csináltam Emmával és kb. 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát.

Köszi a dícséretet Emma nevében! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!

Vagyok ám,csak hát kicsit elvagyok úszva tanulással és pénteken már kezdődik.és persze miért is ne most lettem beteg szülés óta másodszor és hát nem egy kellemes,olyan görcseim vannak,hogy ihaj.

és a kis drágám még mindig éjszakázik,tengdi kérdésedre válaszolva otthon is kínlódtam vele,sőt előjött az anya szindróma,senkinél nem akart ellenni,csak ha ott voltam a közelében.
de hát hogyne lenne anyás,ha mindig velem van.

valakinek valami ötlete azéjszakákra,állandóan felsír és ha nem ciciztetem visít,amúgy hamar visszaalszik,de ezt eljátsza 1-2 óránként.
próbáltam cumisüvegből itatni hát így mondjuk az éjfél előtti kelléses ciciztetést tudom kiválltani.de sajna végig nem jön be neki a tea,hisz ő kevesett iszik cumisüvegből,szóval örülök akinek bejött.
irigylem aki átalussza az éjszakákat a babával együtt.már nem is tudom mikor aludtam 3 óránál többet egy húzamban.kicsit én is ki vagyok.

tengdi: én most rendeltem hannának fürdőkarikát,mindjárt tezsek róla linket,azért vettük,mert szeret a kádba már játszani és persze ülni akar mindig vannak neki kádraszerelhető játékai és ebbe az ülőkébe biztonságosan tud játszani,persze szülői felügyelettel,de nem kell végig fogni.és még egy járás segítő elefántot vettem neki karira,amire később ráülhet és lábbal tolhatja,modt meg hátulról kapazkodva totyoghat.

http://www.teszvesz.hu/item822133357_ba ... zaban.html

http://www.vatera.hu/jarassegito_elefan ... 27155.html

szóval vagyok csak kicsit zűrősek a napjaim és most is itt nyafog hanna,mennem kell.
pusz mindenkinek

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Huh csajok, ez már kezd nagyon vicces lenni............. :D :D :D
Deeeehogy sértődtem meg, én igazán nem vagyok az a típus, csak úgy néz ki mostanában nem tudom jól kifejezni magam, és ahányszor "magyarázom a bizonyítványom" csak még jobban bonyolódik a helyzet. :oops:

A kismamán én is nagyon megdöbbentem, nagyon sajnálom, de örülők, hogy nem most vagyok terhes.......nem tudom mit csinálnék.

Emma nagyon édes, és baromi ügyesen ül! Benus csak az ölemben üldögél még de néha elveszti az egyensúlyát és dől ezerrel oldalra. Bár az ölemben megdöntve ül, mint a hordozóban, pl. abban a hintában ő még biztosan nem tudna megülni.

Ma jön a védőnő, meg a sógornőm is , délután oltás, mozgalmas nap lesz. Majd valamikor jelentkezem, nektek szép napot! És jó időt, nem tudom lesz-e!


Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a bíztatásokat,tippeket.

Már tegnap óta megöl az ideg.
Voltunk Rolival orvosnál,50-et hízott 4 nap alatt.Kevesli még mindig az orvos.Írt fel nekünk BEBA tápszert.Cici után mindig ki adnom kell neki.Szóval mondjuk eszik 50 cicit akkor legalább 70-80 tápszert adnom kell neki.Az a lényeg,hogy összesen 150 meglegyen mindig.
Én tegnap el is kezdtem ezt.
Du. 3-kor evett 80 cicit 20 tápit,6-kor 30 cicit 10 tápit,ma fél 9-kor 50 cicit 20 tápit.
Csak egy a bibi.Az összes tápszer visszajön belőle,mert felesleges.És mióta tömöm ezzel a szarral azóta alig cicizik is.
Beszéltem a védőnővel azt mondta akkor ki kell próbálni egy más fajta tápszert.Na szerintem nem nyertem meg az 5-öst,hogy sorba vegyem a tápszereket és utána dobáljam ki őket.Mert ebből is 6 kanállal hiányzik.
És amúgy se akarjuk karácsonyra levágni a Rolit,hogy így tömjem.Pláne,hogy nem kell neki.
De most nem??!!!Szerintem neki elég volt annyi cici amennyit evett.Hiába tömöm tápszerrel ez fölösleges neki és úgy is kibukja.
Jajj,megöl az ideg.Hogy lehet ilyen idióta orvosunk.

Már csinált vizelet vizsgálatot,abban nem talált semmit ezért azt mondta,hogy vért nem kell venni tőle.
Mondtam ezt a sinlacot a védőnőnek,azt mondta,hogy csak 6 hós kortól lehet adni.

na most mennem kell,mert itt a szomszéd.
baba0727
 
 


Bab!

Én most olvastam az interneten, hogy 4 hótól adható a sinlac......................
fruzsa7
 
 


Baba,

Nagyon sajnálom, hogy így őrlöd magad :(
Viszont a 30-50 cici nagyon kevésnek hangzik, hisz egy újszülött eszik ennyit. Én lehet megmutatnám egy másik dokinak is, több szem többet lát.... hátha valami jobb tanácsot tudna adni Nektek, és jobban kivizsgálná Rolit, hisz azért egy vizelet vizsgálat nem egy nagy durranás... Gyermekorvost választhattok, lehet érdemes lenne megpróbálni!
Nagyon drukkolok Nektek hogy végre megnyugodjatok, és helyre jöjjön minden.

Tényleg nem tudsz egy képet felrakni Roliról, már olyan rég láttunk Róla fotót, talán még csak kórházit :(

tücsi85
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: