Új privát üzeneted érkezett!

kávé:
nyugodtan lehet ini, csak ne iylen ütős presszó legyen...

magánban eláruljátok, mennyit "szokás" manapság adni a szülésznőnek??? (mzsperx@freestart.hu)
köszi

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Sziasztok,
én napi több kávét is ittam, az én vérnyomásom annyira alacsony, hogy a védönö többször elcsodálkozott, hogyan birok így fennmaradni :-)
Nálunk semmi probléma nem lett, gyerek sem szokott rá, egyböl jó alvó volt Kép
topszlix
 
 


Nalika, mi az e-mail cimed?
eszter2004
 
 

 
 

majd a szülés után figyeljétek a babát kávé miatt, vannak akik meg sem érzik, de vannak, akik nagyon bepörögnek tőle!!! (na, ha így lesz, belehalok :-) )

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Sziasztok!

Nagyon szabadságolta magát ez a topic! Kép
Ki, hogy van?
Jön a meleg! Felkészültetek?

Normális, hogy egy hete fáj a fejem? Terhesség alatt nem fájt.
És megint erős a vérzésem.
A gyerek reflux-gyanús.
A tejem kicsit kevesebb az utóbbi 3 napban.
Délelőttönként nem alszik a gyerek. És csak testközelben hajlandó lenni. Azaz se dolgozni, se háztartást intézni, se magamat rendezni nem tudom.
Viszont tegnap 5 órát voltunk a Normafánál.
Hát ilyenek vannak mifelénk.

Nagy pocakosok: jön a melegfront!!! Kép

Kép
kisdió
 
 


Mzsperx! Küldtem mélt!

Kép
kisdió
 
 


Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam, de most már összeszedtem a bátorságomat és írok is.
A babákhoz gratulálok, a nagyobb pocakosoktól pedig kérdezném, van-e valaki, aki október elejére van kiírva, én ugyanis papírforma szerint október 10-én fogok szülni, s jó lenne megismerkedni (legalább virtuálisan) azokkal, akikkel a kórházban is együtt leszünk.
Eszter
eszver
 
 


Sziasztok!
A kávé témáról annyit tudok mondani, hogy én többek között abból vettem észre, hogy babát várok, hogy megundorodtam a kávétól. Sajnos, pedig 100/70 az átlag vérnyomásom, és nagyon nehéz volt megszokni, hogy kávé nélkül is ki lehet nyitni a szemem. Áttértem a gyenge, tejes fekete teára, másképp nem bírtam dolgozni.
Anyukám viszont napi 4-5 erős kávét ivott, amíg engem és a 4 testvéremet várta, (nem felelőtlenségből, csak akkoriban neki nem is mondták, hogy hagyja abba) a szoptatás alatt is, és egyikünknek sem lett semmi baja, eleget aludtunk, nem voltunk túl éberek.
eszver
 
 


Ja és az orvosom azt mondta, hogy ha nagyon szédelgek az alacsony vérnyomásomtól, és mégis újra meg tudom inni, nyugodtan igyak kávét, mert egy-egy csésze nem árt.
eszver
 
 


Szia Eszter és Mindenki,
Eddig az őszi babákhoz szoktam írogatni, de a MÁV-os hsz-okat is szoktam követni, mivel ott fogok szülni.

Eszter,
A 2. babámat várom, aki tutira kisfiú lesz (van már egy 5 éves kislányom), elvileg október 24-re vagyok kiírva, de szerintem nem fogom addig húzni, mivel Hanna is előbb érkezett 2 héttel, most pedig folyamatosan kínlódok keményedésekkel. Pláne frontok idején, akkor szinte egész nap 2percenként vannak összehúzódásaim. Szóval nem csodálkoznék, ha már okt. elején szülnék (nagyon remélem, annál előbb nem !). Abszolut nem elképzelhetetlen, hogy találkozunk. Neked ki az orvosod?

Kávé-téma: nekem is iszonyat alacsony a vérnyomásom, sokszor volt már, hogy üzletben, erre-arra majdnem elájultam, de a kávéhoz nem vagyok hozzászokva és ha csak egy kortyot iszom, annyira "megdob", hogy elkezdek tetőtől-talpig remegni, a szívem meg majd' kiugrik a helyéből. Amit viszont imádok, az a Maci kávé (de ez koffeinmentes, ovisoknak való).

Most egyszerre ennyi elég is lesz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Sziasztok!

Eszter,
a címem benne van a profilomban (tudod bal oldalon a nevemre kattintva) nyugodtan írhatsz.

Nalika
nalika
 
 


kisdió, köszi, megkaptam :-)
hahh, melegfront? remélem, azért nálunk még nem hat :-) (36. hét.) jövő héten nem lehetne???

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Mzsperx!
Nem tudom, neked milyen a babavárás, de nekem megváltás volt 38. héten szülni.
De te is csak várjál még egy kicsit a szüléssel. Minimum két hetet! Kép

Anyamanya! Üdv ezen a topicon! Kellemes babavárást! Mindjárt vége a melegnek és aztán csak lazázni lehet a végére!

Kép
kisdió
 
 


Kisdió,
Lazázni a végére?! A próféta szóljon belőledKép
HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Lazázni a végén? Kép valahogy nekem sem ez ugrik be Kép
topszlix
 
 


Kisdió, nem olyan felhőtlen, mint az elsővel, hogy úgy mondjam, unom :-) najó, két hét még belefér, monnyuk esetleg szülök 30án (28án eskembeskemre vagyunk hivatalosak :-) )
tegnap éjjel pl alig aludtam, mert járt az agyam. mikor szülök, hogy? mit kell még elintézni? mit kell összecsomagolni a kh-i pakkba,??? milyn lesz a gyerek? mit szól hozzá a nagy? kicsit egyirányú vagyok már, és ez mgé engem is zavar...

mikor lesz vége a melegnek??? :-)

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Sziasztok Lányok,

én azért nem jelentkeztem sokáig, mert mindig azt irta ki hogy a lap nem elérhetö, de most egy keresön keresztül kicseleztem, és bejutottam. Kép)

Máris rohanok egy tejeskávéért, mert mindjárt elalszom, és kivánom is! Kép

De a legnagyobb bajom, hogy fáj a fejeeeeem!! De már két napja. Megőrjít. Szinte minden másnap fáj egyébként is. Esténként hideg vizes borogatással alszom el. Utálom. Szerintem több gyümölcsöt kéne ennem, biztos ez a baj.

Még egy kérdés: az milyen amikor bekeményedik a has? Ugy feszül?

Sziasztok!

Eszter
eszter2004
 
 


Szia Eszver,

Üdvözöllek a topic-ban mint névrokon, és sok sikert a szüléshez. Már nincs sok hátra. Kép

Szia,
Eszter
eszter2004
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy csak most írok,de nagyon nincs időm mostanában.Köszönöm mindenkinek a kedves gratulációkat Bence nevében is.Bízom benne,hogy előbb-utóbb összerázódunk,és akkor majd megint tudlak Titeket legalább olvasni.Kép

Puszi Mindenkinek!

Anikó
vakili
 
 


Hali, van gépközelben valaki?

Lenne egy kérdésem, főleg annak a véleménye érdekelne, aki mostanában szült: kell a babónak bevinni ruhákat a kórházi napokra? 5 éve, amikor Hanna született, még mindent adtak (ruhát, pelust). Persze a bizt. kedvéért 1 cs. eldobható pelenkát akkor is kértek, ha a kórházi elfogyna, de abból csak 1-2-t használtam az utolsó nap.

Köszi a segítségeteket,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata
én 16 hónapja szültem, akkor adtak rucit a babáknak a kórházi napokra, (ha lepisilte magát, soron kívül is adtak tiszta ruhát)szerintem ez most sincs másként. Pelenkát viszont neked kell vinni, meg törlőkendőt is. Popsikenőcs, alkohol, vatta van.

Andi
psandi
 
 


Andi,
KösziKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
2 hete szültem. Tehát ruhát adnak, popsikenőcsöt is (Bepanthent) alkoholt is vattát is (bár szerintem hatékonyabb a fültisztitó) Amit feltétlen vinni kell az a pelenka, de már a szülőszobára is!!!Kép
Sok sikert Kép

Nalika
nalika
 
 


Nalika,
1. Gratulálok a babádhoz, néztem a profilodban a gyerkőcöket, nagyon szépek. Gondolom most a Kicsit kényeztetik éjjel-nappal.
2. Köszi a tanácsot, akkor pelusból felpakolok.

Nekem még van egy kis felkészülési időm, igaz most én nem is igazán a szüléstől félek, ahhoz kell hozzászoknom, hogy a nagy 5 éves mellé kapunk megint egy kis vinnyogósat. Hanna egyébként hihetetlenül várja a kistestvért, minden reggel azzal indít, hogy na, megszületett már? Mire a válasz persze nem. Akkor fut két kört, sertepertél kicsit, 5 perc múlva visszajön, na és most, most már megszületett? Kép

Még annyi van eszemben, hogy szült valaki un. alternatív módon? Hanna a "hagyományos" módon született, de mivel nekem folyamatosan a derekam fájt, a tolófájásokat is ott éreztem, fekve elég rossz volt, ezért kacérkodom a gondolattal, hogy most talán meg kellene próbálni valahogy máshogy. Innen-onnan azt hallottam, hogy ülve valamivel könnyebb.

Köszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
elég nehéz lesz írnom, kezemben a babóval. Derékfájásról annyit, hogy az elsőnél nekem is ott voltak a fájások, (nem is hitt nekem senki)de a többinél már nem. Sőt most a végét leszámolva nem is fájt, csak keményedett. Egyébként most egyáltalán nem feküdtem, csak sétáltam a folyosón, az utolsó 5 percben meg félig ülve, így könnyebb a kitolás is a gravitáció miatt.
A gyerekek meg tényleg nagyon imádják a kisebbik is, aki pedig csak 2,5 éves egyfolytában venné ki a kezemből, hogy nála legyen. Remélem nálatok is nagyon fogja szeretni a testvérkét a nagyobb, nem csak hirtelen fellángolás lesz.
Tudod milyen furcsa lesz majd a nagyobbat ölelni a kicsihez képest, irtó hamar átállsz majd a kicsi méretéhez.

Nalika
nalika
 
 


Nalika,
Nagyon rendes Tőled, hogy még így, ilyen picurkával is szánsz rám egy kis időtKép

Amikor megtudtam, hogy jön a kistesó, gondolkodtam rajta, hogy megmondjuk-e azonnal Hannának (amikor még nem is látszott semmi), vagy várjunk. Aztán végül elárultuk a nagy titkot, gondolván, jó sok ideje lesz hozzászokni a dologhoz. Minden kontrollra jött is velünk, Uh-t is nézte, ezért reménykedem benne, hogy nem lesz nagy megrázkódtatás neki.
Nem tudom Nálatok hogyan volt terhességed alatt, ami nekem feltűnt: mintha az utóbbi időben anyásabb lenne.
Azt pedig már most kikötötte, hogy ő fogja Marcit etetni-itatni. Mikor mondtam neki, hogy hát az elején csak szopikázni fog a kistesó, egy pillanat gondolkodás után rávágta:"Jó, akkor beleteszed a tejcit cumisüvegbe, és én etetem!"
Szóval erre is talált megoldást.

Na megyek, Te pedig pihenj amennyit csak tudszKép
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
te sosem alszol? Olvasgattam az őszi topicot, hát nem sok időt hagytál ki. A profilodban nagyon szép a kislányod, ha már 5 éves akkor fog tudni segíteni. Mindig neki való feladatokat kell találni, hozz pelenkát, krémet stb. Ha felkészíted őt biztos nem lesz trauma neki. Egyébként az én fiaim mindig jöttek és puszilgatták a hasamat. A méhszájról ott nem akartam hozzászólni, de nekem most a harmadiknál 1 héttel szülés előtt még bőven zárva volt.
Időm meg azért van most még, mert a férjem itthon van szabadságon és sokat segít. Aztán szeptembertől maradunk hármasban, nem tudom mi lesz... Ja, ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel akár itt, akár mail-ben, de mint feljebb írtam szoktam olvasni az őszi topicot is. Kép

Nalika
nalika
 
 


Nalika,
Ha követed az őszieket is, akkor tudsz a fülelfekvős dologról isKép Szóval ezért nem alszom.Kép Egyébként éjfél előtt nem igazán tudok elaludni (már alapból), aztán valami mindig megzavar: meleg, a hasam mérete miatt szinte minden megfordulásnál megébredek, fülelfekvésKép. Aztán utána már nagyon nehézkes a visszaalvás. Egy szerencsém azért van, napközben tudok pihizni. Hanna most nagyizik vidéken, jövő héten keveredik vissza, amikor kezdődik az ovi.

Banczik dokinál fogok szülni egyébként, őt ismered?

HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Ajaj, Kata,
Ezt akartam kérdezni, hogy kinél fogsz szülni, de erre nem számítottam. Hát az interneten eddig csak jókat olvastam róla, de ha igazán érdekel a véleményem akkor inkább mail-ben válaszolnék...

Nalika
nalika
 
 


Ja, a fülelfekvés nem lehet kellemes dolog, én nem tudom milyen. De legalább felkészülsz majd a sokszori felkelésekre a baba miatt. Én legalábbis mindig azt mondtam nem baj ha felkelek szoktat a szervezetem a babóra.

Nalika
nalika
 
 


Tényleg ha már én is Mávos vagyok Harsányihoz jár vki vagy szült ki nála? Én hozzá járok.

Noémi
fantikbaba
 
 


NoémiKép

Most már van netünkKép Tudod, még a Tóth doktornőnél találkoztunk. Szóval én a Harsányinál szültem, és most is nála fogok, csakhát jóval később mint te.

Pussssz
Tüni
tüni
 
 


Szija Tüni!
Jajj de jó hogy van netedKép Én már hamarosan babázom, csak a doki épp szabin van 31-ig.Addig ki kell bírnom. Te voltál azóta cukor ellenőrzésen ? Otthon mérem, lehet jövő héten elmegyek a doktornőhöz.

Puszi
Noémi
fantikbaba
 
 


Nalika,
Küldtem mail-t.
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Noémi!

Voltam ám. A mért eredmények alapján be is akart rögtön fektetni, de kegyelmet kaptam a fiam miatt. Úgyhogy most 150 gr-ra csökkent a diéta. Érdekes módon azóta még 6 fölötti értékem sem nagyon voltKép Én 31-én megyek vérvételre. Harsányi nincs is Mo.-on? Átadott a helyettesének, vagy ha esetleg szabi alatt szülsz, bemegy hozzád?

Tüni
tüni
 
 


Azt tudom csak ha mégis előbb jön a babó akkor a KHP-nél fogok szülni, ő a helyettese.A jövő heti CTG-t meg az aszisztense megcsinálja plusz vki megnézi a méhszájat.Azért nem jó idegenhez járni.Kép
A legutóbbi HbA1c-m, 5,1 lett.Én az egyórás értékeket mérem, 6,8 volt a csúcs (ez havonta 1-2 szer fordult elő szerencsére), ekkor 2 órára 4,8-ra ment vissza.De általában 5,5 a kaja utáni.
Én tuti nem eszem 170 grammot.Mostanában olyan kemény a hasam hogy nem is tudnék, és gondolom az is jó jel hogy mióta diétán vagyok nem híztam egy kg-ot se.A kezdetektől 7-8 kg ment fel.
Nem tudod mikor rendel a doktornő? kérnék vérvételre én is beutalót.
A doki nem tudom hol nyaral, de ha baj van az Icust kell hyvni, ő majd előkeríti, de szerintem tuti külföldön nyaral.
Noémi
fantikbaba
 
 


Kedden délelőtt rendel a dokinő. Szerintem 10 körül érdemes keresni. Egyébként a beutalót az asszisztense is megírja, ő meg asszem 1/2 9-től van bent. Drukkolok, hogy megvárja a babóca, míg a doki visszajön szabirólKép Nekem is csak néhány órán múlott Gergővel, de szerencsére még bejött a doki. Egyébként én is KHP-nél szültem volna.

Tüni
tüni
 
 


Kata,
válaszoltam

Nalika
nalika
 
 


Nalika,
Hűha, erre meg én nem számítottamKép Teljesen lefagytam.
Én már több, mint 5 éve hozzá járok, Hanna is nála született. Akkor semmi negatív élményem nem volt, persze ehhez az is hozzájárul, hogy amint beértünk a kórházba, Hanna 1/2 óra alatt kibújt. Könnyű és gyors volt. Tudom, minden szülés más, de azért reménykedem benne, hogy most is hamar megúszom, csak a legvégére tervezem a kórházba menést.

Reméljük a legjobbakatKép
Kata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
így visszagondolva nem olyan rémes, csak emléknek nem igazán kellemes. De a lényeg, hogy neked csak és kizárólag jó emlékeid fognak maradni Kép

Nalika
nalika
 
 


Nalika,
IGEN!IGEN!IGEN!
Majd beszámolok a csak és kizárólag pozitív élményeimrőlKép

Neked volt fogadott szülésznőd? Én még mindig nem tudtam dönteni, nekem az egyik barátnőm (januárban szült) Jolikát ajánlotta. Kérdeztem a dokit is, ő nem mondott semmi konkrétat, csak annyit, hogy neki nincs kifejezett "kedvence", bárkit is választok (ha úgy döntök), végülis mindenki profi.

HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
most a választandó szülésznőm szabadságon volt, úgyhogy Erika és Zsuzsi voltak jelen. Hogy melyik-melyik azt nem tudom, de gátvédelemmel szültem. Tapasztalatok Kép A választandó szülésznőm pedig Saci lett volna, vele szültem az előzőt. Úgy tapasztaltam egyébként én is (ebben egyetértek a dokival), hogy tényleg mindenki profi. Kép

Nalika
nalika
 
 


Nalika,
Akkor lehet, hogy rábízom magam arra, aki éppen ott leszKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
szerintem nyugodtan megteheted Kép

Nalika
nalika
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert most értünk vissza Pestre.

Nalika: Jolikával szültünk és csak jót tudok mondani róla. Végig velünk volt, kedves, aranyos, segítő, a földön jár. Ha kellett masszírozott, ha kellett lelkizett velem, a páromat is szóval tartotta, és nagyon ott volt szakmailag.

Kata: a kórházba vinni kell:
1. pelenka, már a szülőszobába is
2. popsitörlő
3. időjárástól függően kombidressz a babónak, mert ha a lusta nővér van éjszaka, akkor nagyon fáznak a picurok, mert nem ad rájuk, csak egy vékony rugdalózót
4. neked betét, már a szülőszobába
5. textilpelenka (jó mindenhez; büfiztetés, cicizésnél)
Én hozattam be fülpiszkálót a köldökcsonk tisztításához, hát jól lecsesztek a nővérek, hogy azt ne használjam, mert azzal nem lehet jól kitisztítani, sőt, csak benyomom a dzsuvát. Hát én a nővéremnél fülpiszkálót láttam és a szakkönyvben is ezt olvastam...

Majd írok, mert tanulságos volt 20 napos babával "nyaralni"...

Jó éjszakát...
És a holnapiaknak jó reggelt!

Kép
kisdió
 
 


Szia Kisdió,
Köszi a tanácsokat, várom a többit, ha netán eszedbe jutna még valamiKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kisdió,
Csak 1 db lusta nővér van, vagy több is? Mire készüljek? Kép

HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata!

Hát... Nem azt mondom, hogy van több lusti nővér, de igazából nem sokat törődtek velünk. Persze, ha van kérdésed, válaszolnak rá, de nem olyan lelkesek ám!
Asszem két nővérke volt, akik igazán kedvesek voltak.

De majd összeszedem, hogy mivel lettem okosabb, miután hazajöttünk a kórházból. Mármint mi kellett, aminek hasznát vettem.

Kép
kisdió
 
 


Kisdió,
5 éve még fantasztikusak voltak a csecsemősök, azóta sajnos több helyről is hallottam, hogy a színvonal eléggé leromlottKép
Mindenesetre nekem most lesz alkalmam újra letesztelni őket!

HKata

Kép

Kép
anyamanya
 
 


Kata,
vannak most is nagyon jó csecsemősök, pl. a Réka ő szemüveges és mindig zöld műtősruhában van, könnyű megismerni. A többiek nevét nem tudom, de az éjszakások nekem most a harmadiknál is nagyon sokat segítettek. Pl. az utolsó éjszaka amikor a kislányom nagyon teleette magát (70 g), azt mondta a nővérke inkább hagyjam ott és ő kihozza ha lejárt a 3 óra, nehogy még jobban túletessem. Az előző éjszaka is nagyon sokat segített a másik nővérke is, akkor is sokat sírtak a babáink. Szóval inkább a nappalosok szeretik kihagyni a segítségnyújtást. (Persze feljebb a kivétel) egyéb neveket nem szívesen írnék itt, pedig tudnék. De tiszta szívből kívánom, hogy te ne legyél rászorulva segítségre és nagyon-nagyon ügyes legyen a kisfiad!

Nalika
nalika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?