Új privát üzeneted érkezett!

Screen még Én sem köszöntöttelek,így hát utólagosan engedd meg,hogy névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot erőt egészséget kívánjak. Kép Kép

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Szia Moncsi.
De jó ,hogy itt vagy!!!!!!!Hogy telnek a napjaitok mesélj valamit.
Most voltam g-mailen beírtam Én is nagyon jók a táblázatok köszönjük szépen.Na persze meg is néztem az összes fotót és mindenkinek gyönyörűséges a babája!!!!!!!!!Hát igen ez egy ilyen szuper kis csapat. Kép

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


A francba,nem enged képet feltenni,nem tudok annyira kicsi méretben feltenni....mindegy a g-mailen van pár új kép.
Most csak ennyi,lépek aludni.

Monica,írj vmit bővebben!

Kép
Kép
zanikó
 
 

 
 

Anyabébi
akkor ezek szerint mégsem háláltad meg eléggé a tegnap reggeli tepipogikat... :mrgreen:

Moncsi
Mizujs veletek? Írj pár sort, ne csak adminisztrálj itt nekünk!!!

Betty
Én is a hordozást akartam javasolni, mellette tudsz házimunkát végezni és a kicsi fiaddal foglalkozni...

Kép
szilveeaa
 
 


Sziasztok, én is csak bekukk :P

Nagytakarítottam ma, és Vackorral főztünk! Ebédre zöldséglevest és túróscsúszóst, holnapra gulyást és meggyes piskótát - ezt diktáltam, de egyedül a kölök sütötte 8)
Kicscsajom pedig vagy kenguruban lógott rajtam (rájöttem, hogy még szoptatni is tudom benne :roll: :) - télleg kenguru :wink: ), vagy sakál módra ordított a pihiszékben.
Gerincem tropa, és migrénem van...Ti mit csináltok fejfájásra?

tillidian
 
 


Szilvea,
szijjaaa :D

visszaolvasok...(háttérben csillagok születnek épp :P )

tillidian
 
 


Móni tényleg mesélj valamit hiányzol!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Tillikém!!! Nacsakhogy!
Én éppen kettő db házi készítésű hamburgert próbálok megemészteni... Mindezt a délután elfogyasztott 5 szelet sütire (répatorta)... Kell a tejképzéshez... :oops: :lol:

Kép
szilveeaa
 
 


Halihó!

Csak gyors bekukk, mert egész nap nem aludt az én drága kisfiam, most sikerült letenni, úgyhogy kihasználom én is az időt pihenésre... :roll: :roll: :D :D

Moncsi: Jó, hogy jöttél, gyere gyakrabban! :wink: :D Dorián névnapja január 22.

Na, megyek ledöglök, mert hulla vagyok. Holnap jövök (legalábbis remélem).

Puszi, jó éjt!
bobóbaba
 
 


Bobó,
pusza, szép álmokat :P

Szilveeaa,
azannya, Te is bírsz enni :D (legalább enyhült a lelkifurim :oops: :lol:)

Monica,
pusszantás! Télleg mesélj!!!

Screen,
Isten éltessen! :P

Panka,
csodaszép a fiacskád! :D

Anyabébi,
mi is így alszunk :wink:
(Lencsim a kiságyban kezdi 9 körül, itt még megy a terápiás hason-altatás balra fejecskével, de csak akkor, ha megvárom, míg nagyon mélyen alszik el ebben a pozícióban az alkaromon és akkor teszem le, máskülönben átfordítja a fejét).
Én éjfél körül fekszem, és akkor már átrakom magam mellé. Szopik, amikor akar :P )

tillidian
 
 


Till, nekünk is balra fejjel kell aludni... Már mindenféle trükköt kitaláltam, hogy úgy tartsa... persze lesz@rja... :lol:

Kép
szilveeaa
 
 


Baba nézelődés:
Lencsinél 10 perc a rekord mostanság (kiságyban háton, és közben megy a zenélő forgó, meg piszkálja a falvédőjét)
Zsriti, magasról tegyél rá, ki mit mond!!!!!!!

"Pattanások":
nekünk is vannak, pirosak, a pofiján (nem melegkiütés, de akkor mi? :roll: )

Twinsandi,
Te fantasztikus anya vagy!!!!! :D (és duplában nyomod azt, amit mi szimplán is nehezen :roll: :P )

Őzike,
terpeszpelus, te jó ég! :oops: még egy macera :?

Datolya,
Ti "suttogóztok"?
Nekem inkább a kontinuum-elv jön be :wink:

Vackorom megtáltosodott! :D Segít, ugrik, ha szólítom, ringatja a hugát, énekelget (!) neki, nem tudom, mi lelte :shock: -remélem, így marad holnap is :roll: :lol:

Bakker, mintha hajnal lenne, erre ránézek az órára és 23.00 :shock: na jó, kidőlök én is :P
ja, csak még egy:
ha Lencsi nyekeg a kiságyban, akkor lesz csendben, ha porszívózok :shock: hiába, ennyit jelent, hogy terhesség alatt szinte minden nap porszívtam :shock: :lol: - de amint elhallgat a "hangszer", indul az óbégatás :mrgreen:

Na joccakát!

tillidian
 
 


Szil,
igen, mikor megcsodáltam a legutóbb felrakott fotót (gyönyörű :wink: ), akkor rögtön beugrott: de ismerős ez a póz :wink:

tillidian
 
 


na lányok ... tegnap elkiabáltam Zoé "megtáltosodását" ... ma vissza kettő padló gáz hiszti és nulla nézelődés ...
hiába, ez van :)
szép vasárnapot!!! :)

Kép
zsrit
 
 


Zsrit nyugi lesz még jobb is.Ne aggódj fog még nézelődni sokat Zoé,a hisztit pedig kinövi.

Mindenkinek szép napot.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Zsriti,
Te jól kifogtad "Vackor 2"-t! :shock: /egyvégtében ordított, főként éjfél és reggel 6 között, nézgélés nuku, a védőnő is csak az ajtóból hadarta el, amit akart és futva menekült :mrgreen: /, mintha az én fiamról beszélnél!
Csak vígasztalásképp, most ugyan nem látszik, de ELMÚLIK ez az időszak!!! /én is ezt mondogattam magamnak../

tillidian
 
 


Csajok,
Lányom nem emeli a fejét! Mikor hátáról a kezénél fogva akarta felhúzni a védőnő - meg múltkor a doknéni is - csak lógatta a buksit...hasán kínkeservvel ugyan átfordítja jobbról balra, de ordít utána, mintha sérelem érte volna...Nálatok?

tillidian
 
 


Hello Csajok és Babák!!!


Apa dolgozik :( mi meg itt nyomulunk a gép előtt, bár Sophia jobb lenne, ha aludna egyet :roll: :D

Ginuska PhotoScape-pel csinálom a fotóátalakításokat, google-be beírod és megtalálod, ingyen le lehet tölteni, vagy az origo szoftverbázison is megtalálod. Ki kell tapasztalni a használatát, utána nagyon egyszerű!

Napirend: hát én nem tudom...nekem kicsit fura ez a legyünk szigorúak egy 4 hetes kisbabához...! Én azt veszem észre, hogy Neki egyelőre az evés és az én közelségem a legfontosabb és mivel amúgy nem hisztis, hasfájós, nyugtalan baba, igyekszem ezt az igényét maximálisan és azonnal kielégíteni, amikor kell. Így lehet, hogy felborul 1-1 délelőttünk, de a gyerek kiegyensúlyozott és nekem ez a lényeg! Van olyan nap, hogy csak eszik-alszik, van, hogy alig alszik. És ez nem hiszem, hogy változna attól, ha sírni hagyom vagy nem veszem fel... elvégre ezért vagyok itthon Vele, hogy ellássam és foglalkozzak Vele. Van olyan nap, hogy főzök-mosok-takarítok Mellette, plusz mire Apa hazaér, tisztán és illatosan várom... van, hogy nem sikerül egyáltalán, de szerintem ilyen pici gyerek mellett ezt nem szabad kudarcként felfogni.
Most próbálom az ébrenléti időket kitölteni, veszek Neki pihiszéket, zenélő forgót, játszószőnyeget, mert egyre nagyobb igénye van a nézelődésre. Ez alapján pedig szerintem megmutatja Ő, hogy mikor mi kell, elég ha az ember az ösztöneire hallgat. Nem véletlen jönnek vissza pl. az ősi eszközök, mint hordozókendő stb. ami a testközeli nevelést biztosítja.
De ez csak az én véleményem, lehet vele vitatkozni természetesen, sőt az is lehet, hogy egyszer majd a hajamat tépem, mert elcsesztem a dolgokat... de pl. a tesóm ikres topictársai is azt mondták, hogy kb. 6 hós korában elég ha kialakul valamiféle napirend, addig normális bőven, ha minden kaotikus :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Eszti,szerintem igazad van neked is ebben a napirend témában.Én csak annyit tennék hozzá,hogy vannak gyerekek,akikkel könnyű a napirendet kialakítani(mint pl.anno Pannival,és úgy néz ki,hogy a húgával is).Én napirend mániás vagyok,mert ez nekem nagy segítség,ha rendszerezem a kis életünket.De ez nem jár együtt szigorúsággal nálunk,mert pl.nincs sírni hagyás.Mert nincs sírás,ha aludni kell.Vagyis mázlim van.Ha küszködni kéne az altatással,vagy hasfájás és egyéb társai jönnének,valószínűleg tojnék a napirendre.

Őzi,terpeszpelus Panninál is volt pár hétig(ő pl.nem volt hajlandó hason ellenni),annak ellenére,hogy tökéletes volt az ultrahang.De nem használtuk addig,amíg kellett volna :oops:

Kép
Kép
zanikó
 
 


Sziasztok!

Csak épp beköszönök... :oops:
Remélem, mindenki jól van.
Nálunk minden OK, leszámítva, hogy továbbra is bukik a drágám. Csütörtökön pedig tanácsadásra megyünk, és szuri is lesz, már előre rettegek...

Monica, beszerkesztesz bennünket (vagyis a Törpét) is a babatablóba? Köszi!

Pussz mindenkinek!
Vendég
 


Most olvastam utána a Tilli-féle kontinuum-elvnek és észrevettem, hogy majdnem szóról szóra ugyanazt írtam le :shock: :D mondjuk 2 éves koráig nem fogok Sophiával aludni azért...
Tillikém, azt hiszem elvtársak lettünk :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Screen, Sok Boldogságot Névnapod Alkalmából!!!
Kép
Vendég
 


Tilli: nem suttogózunk, Isten óvjon attól! Leírtam már mit gondolok a napirend kialakulásáról. Nagyjából ugyanaz, amit Eszti is leírt. Ráadásként még annyi, hogy a házimunka megvár (azért kosz nincs és tiszta ruhában járunk), de a babák hamar megnőnek és eljön az az idő, amikor már ők nem igénylik a ringatást, így én inkább most teszem, amikor még Bene is igényli és én is (nem akkor akarom ezt az igényem kielégíteni, amikor már elhajt a gyerek).
Fejtartás: nem tudom mikortól kellene már mindenképpen tartani egy babának a fejét, kérdezd meg a gyerekorvost!

Zsrit, meglátod egyre gyakoribbak lesznek a tegnapihoz hasonló napok.

Screen, boldog névnapot!

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Üdv Datolya elvtárs Neked is :lol: :lol: :lol:
Én már terhesen megmondtam Rolinak, hogy valószínűleg "kismajmot" fogok nevelni, mert én bizony kényeztetni fogok és punktum!
Én is nagyon anyás kiscsaj voltam és mégis itt vagyok :lol:
Nekem a gyerekem mosolya és kiegyensúlyozottsága a legfontosabb!!!
Emellett olvasok másfajta szakirodalmat is, sőt a Suttogót is olvastam, nem vagyok szemellenzős és elhiszem azt is, hogy más gyereknek lehet más "bánásmódra" igénye.
Vendég
 


Sziasztok! :D

Jajj nagyon aranyosak vagytok! :oops: :lol:

Velünk semmi érdekes nincs, Alex rengeteget eszik, egy evésre 150-160-at is. :shock: :lol: Ezzel szemben, viszont egyáltalán nem kövér. :wink:

Változatlan a napirendünk is, miután letettem a gyerkőcöket aludni, nekiülök a cég ügyeinek. :roll: De nem panaszkodom, igazából még jót is tesz kicsit dolgozni. :oops: December 22.-én megyünk haza, már alig várom. :lol: Nagyon kíváncsi leszek, hogy Alex hogy bírja majd a repülőutat. :roll: Remélem ebben is hasonlít a nővérére, mert Char az végigaludta mindig. :lol:

Karácsonyi vásárlást még el se kezdtem, pedig lassan már illene. :oops: :roll:

Lányok
Kinél, hogy lesz a karácsonyozás? És mi lesz a menü? :lol:

Az összes baba egytől-egyig csodálatos! :wink:

Judy
Sajnos, a tablót már lezártam, és ahhoz, hogy beletegyem Domit, újra kéne az egészet kezdeni, ahhoz meg most nagyon nincs kedvem bocsi. :oops: :oops: :( De a 3 hónaposban természetesen benne lesz! :wink:






(és rettentően boldog, mert úgy néz ki jövő nyáron költözünk. :lol: )
Vendég
 


Datolya :) köszi :wink:

Eszti :)

szerintem a napirend és a sírni hagyás két külön dolog --- a napirendet jónak tartom, mert kiszámíthatóvá teszi a baba számára is az életet ... és mert nekem, nekünk a család többi tagjának is szüksége van némi rendszerre ...

a sírni hagyás más tészta --- lehet kellene, nem tudom ... sajnos nekem nem megy nagyon ...

Till :)

nekünk ugyan ez a dolog van Zoé nyakával - érdekes hogy Nektek is van, azt mondják általában császáros babáknál fordul elő ...
Minket a gyerekorvos elküldött Dévény tornára és szerdán megyünk először ...

Kép
zsrit
 
 


Hahó!!

gyors leszek, mert a kislányom egész nap nem akar aludni (csak a babakocsiban amikor haladok vele, de mikor megállunk, egyből felkel és sír)
most a párom próbálja elaltatni az ágyunkban, ott van vele Iliasz is, mert felkeltette egy gyerekműsor miatt ami pont véget ért. szegény, még aludt volna!!!

lányok, nagyon köszönöm a jótanácsokat!
anyabébi: én csak reggel teszem magam mellé a kicsimet,mert éjjel félek nehogy ráforduljon a párom. Én nem vagyok forgolódós, de ő nagyon is, szóval csak reggel, amikor a férjem felkel utána tudom letenni magam mellé. Akkor sem alszik mindíg, pedig olyan jó lenne,mert én nagyon álmos vagyok az éjszakázások után!
Datolya: neked is nagyon köszi a hsz-t!!!!! a poziciót állandóan változtatom, de úgy látszik nem az a ludas a nem alvásban. A cumit tegnap megint kipróbáltuk, de egy idő után sajnos megunja és kiköpi, utána már nem tudjuk visszaadni a szájába, mert nem kéri.
Köszi, hogy együttérzel velem a család témámmal!!Apuék ezen a hétvégén sem telefonáltak. Szégyelhetik magukat. Mást nem is tudok mondani.
Zsrit: de aranyos vagy, hogy foglalkoztat a problémám!!! én kivárnám a 3 órát, de amikor sír reflexszerüen megetetem és persze ha ez minden fél órában megesik, akkor is kéri a cicit. valószinüleg nem lakik jól egy egy röppke szopizás alkalmával. De ez olyan fárasztó így!!!Ha nem alszik akkor nehezen marad tíz percnél tovább a pihenőszékben (persze az Iliasz sem hagyja békén) és elkezd sírni. A kenguru jó ötlet, van is, de ez a fajta csak 2 hónapos kortól használható, addig meg még van két hét.
A nézelődésen ne aggódj, minden babánál változó!!! látod, az enyém sem foglalja el magát 10 percnél tovább!! valószinüleg ezt mi rontottuk el. vagyis főleg én. a gyakorlott anya (ha-ha!!!)

Screen én is boldog Névnapot kívánok Neked!!!!!!!
Moncsi: végre jöttél!!!!!!!!!!! :D

nagy a csönd a szobában!! lehet,hogy a párom mindkettőt elaltatta?? néha csodákat művel ez az ember(bár a kislányomat sikerült lefárasztanom órákig előtte, szóval neki maradt a könnyű része a dolognak)
puszillak benneteket
ui: édesek a fotók, amiket feltettetek ide!!!!!!

Betty

KépKép
KépKép
betty76
 
 


ja még a sírni hagyásról: sajnos nekem muszáj sírni hagynom kb 10 percre a kicsimet,mert pont tisztába teszem Iliaszt, vagy tejet csinálok neki, vagy éppen öltöztetem. ezeket muszáj ellátnom s mivel nem sokat alszik Mariangela, kénytelen vagyok egy kicsit megvárakoztatni. utálom, de nincs más választásom reggelente, amikor egyedül vagyok.
a napirendre nekem is szükségem lenne nagyon is, de tudom, hogy nemsokára úgyis kialakul majd. addig meg türelem, türelem és türelem......

KépKép
KépKép
betty76
 
 


monica26 írta:Sziasztok!


Most van egy kis időm, úgyhogy rakok fel képeket a gmailre, meg befejezem a névnapi-szülinapos táblázatot is! :lol:

Kérlek titeket, hogy akihez nem írok névnapot, az írja már be köszi!

BOLDOGSÁGOS 3. HÓNAPOT LUCASNAK ÉS SOPHIANAK! :lol: :lol:

Andi képet kaphatok róluk a 3 hós babatablóhoz? :wink: Ha lehet olyat, amin külön vannak! :oops: :wink:


puszi Csajok


Kép Sophia
Kép Lucas
Vendég
 


Kép

Kép
Vendég
 


lányok nektek olyan birka türelmetek van....emelem a kalapom előtettek jó magasra!!!!!!!!!!!!!!!nekem mázlim van hogy Barni ilyen amilyen.......ha hasfájós vagy csak sírós volna nem tudnám mit tennék....tuti guta ütést kapnék....Máté mikor kicsi volt minden napom egy pokol volt míg be ne töltötte a 3.hónapját......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Névnapok:
Lucas: 02.17.
Sophia: 05.15.
Vendég
 


A gmailre nem tudok belépni!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kitiltottatok? :? :wink:


Moncsi
Hova költöztök?
Vendég
 


Sírni hagyás
Ha éppen valami olyant csinálok, amit nem lehet azonnal abbahagyni.
Gyerekeknek nálunk időnként várniuk kell. Sajnos nem vagyok se polip, se a 10 karú Síva-Istennő :? :lol: :wink:
Felelőtlen vagyok, hogy ikreket szülök és nem növesztek még kezeket :wink:
Vendég
 


Rita, én sem úgy gondoltam, hogy egy és ugyanaz a kettő, de a szigorú napirend szerintem sírással jár, mert hát a baba egyelőre csak sírással tudja a tudtunkra adni, hogy ha valami baja van (éhes, unatkozik, anyát akarja) és bizony ha az ember tartja magát a napirendhez, akkor sírni kell hagynia...

De nem okoskodni meg vitázni akarok, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja és legfőképp ahogy tudja :roll: :lol: én csak arról tudok nyilatkozni, hogy Sophie milyen és Vele milyen...meg szerintem attól még, hogy nincs minden kőbe vésve, napirend még létezik, csak lazább. Én pl. sosem alszom 8nál tovább és nagyon ritka ha délután alszom Sophiával és ez az éjszakai együttalvásunk miatt tud így lenni, mert kipihenem magam.

Csajok, voltunk Sophiával a Lidl-be, Ikreknek megvettem a kariaji egy részét. Képzeljétek, a Simba pénztárgép, ami egyébként 4590 meg 4790 mindenhol, most 2990 volt. Tök jópofa, van hozzá futószalag, ami mozog, rá lehet pakolni az árut (az is van hozzá; tej, gyümölcs stb.), a pénztárgép hangot ad, kijön a pénzes fiókja gombnyomásra, van kártyalehúzó, az ia pittyeg, szóval nagyon jó kis cucc és ennyiért :shock: utána benéztünk a belvárosba, mert sötétben még nem láttam a kivilágítást, hát a szavam is elállt olyan gyönyörű!!! :D És én úgy élvezem ezeket a babakocsis sétákat!!!!!!!!! Baba is, mert mindig jókat alszik :D
Vendég
 


Napirend
Nekünk kell! Már tököndöftem volna magam, ha nem lenne! Nem mereven, nem óracsörgésre, olyan kb. idők vannak...
Vendég
 


Kezdődnek az adventi vásárok :lol: :lol: :lol:
Férjemmel éppen beszéltük, hogy egyszer be kellene menni Bécsbe is...olyan jó hangulata szokott lenni a Christlkindmarkt-nak :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Andi, azt én is imádom :D
tavaly is voltunk, idén már 3masban megyünk :D :D :D
Vendég
 


Andi teszel fel képeket az ikrekről? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


nitacska007 írta:Andi teszel fel képeket az ikrekről? :lol: :lol: :lol: :lol:


Lapozz kicsit feljebb :wink:
Vendég
 


Szerintem Nita arra célzott, hogy nem is hasonlítanak :D :wink:
Vendég
 


mrsparis írta:Szerintem Nita arra célzott, hogy nem is hasonlítanak :D :wink:


Annyira hasonlítanak, mint általában a testvérek...csak éppen egyszerre születtek... :lol: :wink:


Ha "tojások" lennének már megzavarodtam volna... így van a két gyerek között lényeges különbség :wink:
Így is jártam úgy, hogy éjjel kétszer is ua. gyereket etettem, tettem tisztába... :? :oops: :wink:
Vendég
 


Helló csajszik!

Tillike: én algopirint vagy panadolt veszek be, persze ritkán fáj a fejem. Ezeket meg terhesség alatt is lehetett szedni. De általában a kávé is segít, ha nem akkor a gyógyszer de csak ha tényleg fontos. Porszívózás: Szerintem azért hallgatnak el a gyerekek a porszívótól mert úgysem tudják túlkiabálni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Keni emeli a fejét, persze megtartani még nem tudja de egyre erősebb csak egyenlőre még fejelget :). Anno a Barninak volt gond a fejemeléssel, mert az izmai gyengék voltak (vagy ilyesmi), de sokat kellett hasra tenni és attól megerősödött.

Moncsi: mi úgy tervezzük a karácsonyt, hogy nem rohangálunk sehova, aki kíváncsi lesz ránk lesz szíves eljönni, aki meg nem az otthon marad. A kaján mi is törjük a fejünket valami jó kis finomságot kitalálunk. Csokis bejgli lesz idén az biztos :).
Hova költöztök?

Andi: tüneményesek az ikrek, úgy néz ki fel fognak nőni a felelőtlen 2 karú anyjuk mellett :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eszti: én is élvezem a sétákat, komolyan mondom egész nap azt várom mikor megyünk már szellőzni. Anya kimozdul, babácska jókat alszik :).

Betti: könnyen vagyok mi ketten bitoroljuk a hálót a babámmal. Ha nem így lenne biztos élőhalott lennék már a sok ébredéstől így meg pikk-pakk visszaalszok.

SCREEN Boldog nevednapját neked!!!
anyabebi
 
 


Anyabebi
Gyerekeim berendezkedtek túlélésre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sikerült mindenkit elüldözni....

KépKép
Vendég
 


Ando bocsi.. :oops: :oops: :oops: :oops: nem figyeltem!!!!!
gyönyörűek a gyerekek!!!!!!!!!!!!!jó nagyok már!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Bocsánat, de eddig intéztük a hathetes vizsgálatokat, felén túl is vagyunk ;)

Bobóbaba!
Nem tudom mi van, de mi két napja egész nap fent vagyunk.

Szilveea, Till
Nem az alváskori fejtartás számít hanem az ébrenléti, aktív...

Őzike
A terpeszpelus semmiség ;)

A fejtartás legkésőbb 3 hónapos korra kell...

Twins
Nagyon édesek az ikrek!
pocok001
 
 


Üdv. csajok!

Olvasó üzemmódban vagyok idő híján!
Majd pótolom az elmaradást!:)

Csak nézelődtem a Babaneten a dokis, kérdések között és ezt találtam, igazából a választ érzem idevalónak a "napirendi témához" kapcsolódva...de a kérdést is bemásoltam, hogy korrekt legyen.

"Kérdés:
Következő kérdésem a barátnőm nővérének hasfájós kisbabájával kapcsolatos. Állítólag nagyon mohón és rengeteget szopik, utána pedig sokáig görcsöl, szenved. Az orvos és a védőnő tanácsára az anyuka bevezette a három óránkénti szoptatást, eleinte 7 (!) percig, majd, mivel még mindig fájt a baba hasa, lecsökkentette a szopás idejét 5 (!) percre, a közbeeső időket pedig gumicumival és teával "vészelik át".
Én azt kérdeztem tőle, nem azért eszik-e olyan mohón az a baba, mert nem lakott jól előző alkalommal, és elmeséltem, én hogyan küzdöttem le ezt a problémát. Azaz, nem törődve semmilyen megjegyzéssel senki, még a legjobb indulatú nagymamák részéről sem, miszerint: már megint szopizna ez a baba?, akkor tettem/teszem mellre, amikor csak kéri: akár óránként. Ez a gyakoriság mára csökkent (most 12 hetes a kisfiam), magától beállt némi rendszerbe, de persze előfordul, hogy csak "inni kér, vagy nasizni szeretne", vagy egyszerűen csak "cumikázni". Visszatérve a másik anyukára, azt mondják, nagyon erős a teje. Ezt én eléggé képtelenségnek tartom. Vagy nem mindig olyan a mama teje, mint a baba érdekei kívánják? Megeshet, hogy egy baba "túleszi" magát, és gyakrabban, többet kér enni, mint amennyire valóban éhes? Vagy csak az ölelési, szeretgetési vágya nincs kielégítve? Továbbá: mik lehetnek a hátrányai az ilyen fajta táplálásnak? Azon túl, hogy a babát "üres" folyadékkal telítik. (A tejtermelést amúgy a régi, jó, fejéses módszerrel tartják fent.) Az orvosunk szerint a zöld széklet is a túlevés egyik jele, bár orvosi könyvekben azt olvastam, a szoptatott babák széklete szinte bármilyen lehet, nagyon tág határok között mozoghat mind a színe, mind az állaga. Mi az igazság?
Válasz:
Ez egy teljesen idejétmúlt felfogás. "Erős" tej akkor ürül, ha a szoptatás már a végéhez közeledik, "gyenge" tej meg az elején van. Az első tej sok laktózt tartalmaz, a hátsó pedig több fehérjét és zsírt. Ha csak az első tejet kapja a baba (túl rövid szoptatási idő esetén), akkor a túl sok laktóztól jól felpuffadhat a hasa, és ettől lesz hasfájós. Az ilyen babáknál inkább azt kéne elérni, hogy minél hosszabban szopjanak, és egyék meg a hátsó tejet is. A
barátnőd babájával tehát jól kiszúrtak.
Maradjunk annyiban, hogy neked van igazad. Az igény szerinti szoptatás egyetlen hátránya az, hogy a mama nem nagyon tudja előre beosztani az idejét, addig, amíg a babája kb. be nem áll egy szoptatási ritmusra. Amúgy meg a szopás gyárilag úgy van kitalálva, hogy nem csak evésre jó, hanem a megfelelő adag nyugtatást, ölelgetést is innen szerzi be a baba. Kísérleti, és más kutatási körülmények között is kimutatták, hogy a ritkábban ölelt, ringatott babáknak bizonyos agyterületei nem úgy fejlődnek, mint azoké, akik megkapták az "adagjukat". (Az adag egyéni!)
Ha cumisüveggel és cumival kapcsoljuk ki ezt az igényét, akkor nem fog tovább kunyerálni érte. Ennek a hatását csak később látjuk (kamasz és felnőttkorban).
Az egészből a lényeg az, hogy a babakori "kényeztetés" teljesen jogos igénye a gyereknek, ha nem kapja meg, akkor fiziológiailag máshogy fog működni az agya, ami komoly viselkedésproblémákat, szenvedélybetegséget von maga után. Ez nem elméleti mélázgatások során pattant ki tudósok fejéből, hanem műszeres vizsgálatok adatai támasztják alá.
Hú, de dühös tudok lenni.
Sződy Judit "


Jó éjt!


Hajni
hajnalocska
 
 


Andi :)

ikrek gyönyörűek!!!!!!!!!!!!

Hajni :)

kösz a cikket ...
hát sajnos ezek alapján azt kell mondanom akkor az én gyerekem tuti selejtes felnőtt lesz ... mert cumisüvegből kap enni :roll:

szerintem alapvető tévedés hogy a napirend kizárja a babakori kényeztetést ...

ahogy Andi is írta --- nem óracsörgésre és rágörcsölve mennek a dolgok nálunk sem ...
de van egy kerete a napnak és a babának hosszú távon szerintem nem árt ha kiszámíthatóan mennek a dolgok ...

mindenki persze úgy csinálja ahogy akarja és jónak látja ... én annak idején az ikrekkel így csináltam és jól működött ... most is jól működnek ... tökéletes és csodálatos gyerekek ... telis tele szeretettel ... --- és nem hinném hogy felnőttkori problémáik lesznek ...

Kép
zsrit
 
 


Pusszancs, megjöttem! :P

Eszti :P
asszem én is kismajmot nevelek :lol: és abszolúte egyetértek Veled!!!
(én Vackort sem hagytam sírni, pedig ő a napok nagy részét átordította, kb 6 hónapig :oops: - utána sem aludt éjszaka, de felváltva ringattuk apjával.)

Nálunk "mobil napirend" van, egy a lényeg: minél tovább fent maradhassak :mrgreen:
Ja: és sajna vagy nem, de rend-mániás vagyok, így addig nem nyugszom, míg nem ragyog minden 8) most már alakulgat, hogy Lencsit vagy magamra kötöm, vagy a pihiszékben lábbal ringatom (én balga, mér' nem vettem rezgőset :evil: ), és közben mosogatok, vasalok, stb. De olyan jó érzés, mikor valaki látogatóba jön és leesik az álla, hogy pici baba mellett hogy a csodába bír ilyen rend lenni? :P

Pocok :P
ébrenléti fejtartás? Csajom háton mindig jobbra fordítja a fejét :roll:

Anyabéb' :P
akkó' tegyem hasra? :roll: Rühelli ám rendesen :roll: - de próbálkozunk!
Algopyrint vettem be végül, nem bírtam tovább :oops: - de rá van írva, hogy 48 órára ajánlott felfüggeszteni a szoptatást, de nem tettem :oops: Csokis bejgli????? :shock: Isteni lehet :wink:

Karácsonyi menü:
várnám a jó ötleteket én is!!!!! Írjatok-írjatok!!! (főleg egyszerűbbeket, amiket fél kézzel is meg lehet főzni :wink: )

Twinsandi,
gyönyörűek az ikrek :D :D :D

Csajok,
hogy álltok a gerincfájással? Enyém már maradhatósan alakul :oops:

Zsriti,
enyém Vackor is tápis volt és csodálatos kispasi- mindenféle szempontból :wink: mindig vannak ilyen okoskodó cikkek, ne törődj vele!!! Szereted a babádat, ez a lényeg. A többi részletkérdés...

tillidian
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: