Új privát üzeneted érkezett!

Lara Kép
Nem csodálom... ez elég lassú. Egy hormonvizsgálat jobb helyen 5-6 nap alatt legrosszabb esetben is megvan. Hormonvizsgálat nélkül clostyt adni meg elég butaság, mert annak, hogy nem sikerült eddig nagyon sok oka lehet.
Na, mindegy. A lényeg, hogy most már tényleg jó kezekben lesztek!
Mindenképpen jelentkezz, ha megvolt a vizit Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Akkor jól éreztük, hogy nem a legjobb helyen jártunk eddig. Mégegyszer köszi!
Akkor két hét múlva!

Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


LaraKép

Orsi, látom, már felvilágosított a Kaális dolgokról. Az OCSSZ-ről néhány szó: A 3. lombik után mi is elmentünk a férjemmel, hogy a 4. előtt genetikailag is, meg más egyéb nem vizsgált módokon - rubeola elleni védettség, toxoplazma, stb. - megnézzék, hogy minden rendben van-e. Szimpatikus orvos fogadott minket. A vizsgálati módszerek, és az eredmények kiértékelése viszont jelentősen eltért a Kaáliban tapasztaltaktól...
Jelöletlen üvegcsébe kellett anyagot adnia a páromnak. Ezt egy - a mi adatainkat tartalamzó - lapra kellett helyeznie, több másik mellé... Rákérdeztünk, hogy tudni fogják-e, melyik kié. "Hát, persze!" 16 millió/ml-ről szóló eredményt kaptunk, holott addig csak 1 millió alattit mértek mindenhol. Megcsinálták még egyszer 1 hét múlva és akkor is ugyanennyit mértek. Gondolhatjátok... Felbuzdultunk, hogy így megjavult a spermaszám. Mentünk vissza a Kaáliba, hogy akkor most hogyan tovább. Újabb vizsgálatot végeztek, melynek eredményeként a "szokásos" 1 millió alatti számot kaptuk.
Nem szeretnék rosszat terjeszteni róluk, Czeizelt, mint orvost messzemenőkig elismerem, de itt akkor is valami sántít, nem? (A másik pedig, hogy van ismerősöm, akinek 20 milliós spermaszámot mutattak ki, és mindezt úgy közölték vele, hogy normális, teljesen jó eredmény. Nos, azt tudni kell, hogy a 20 millió a legalsó határ, amit még el lehet fogadni ilyen esetben. Erre a WHO kimutatásai alapján hivatkozom, és hivatkozik a Kaáli Intézet, vagy bármely más meddőségi klinika. Igaz, hogy manapság csökken a spermaszám, és ma már sokan - pl. mi is - örülnénk a 20 milliónak, de azért nem szabad egy gyermekre vágyó párban azt elültetni, hogy ez egy nagyon jó érték. Mert lelet, hogy 3 év múlva így is foganhat kisbabátok, de ez egyáltalán nem biztos ilyen spermaszám mellett. (Igaz, előfordul spontán terhesség 5-6 milliós spermaszám esetében is, de ez akkor sem nevezhető általánosnak. Inkább csodának.)
Ne haragudj, ha ezzel esetleg felzaklattalak, hiszen 2 évig jártál hozzájuk, és én most itt kicsit "befeketítettem" őket, de úgy érzem, ezt el kellett mondanom, hogy tudd, most már jó úton vagytok, és itt a Kaáliban megfelelő orvosi felszereltség mellett - vagy akár egy csoda folytánKép - nektek is lesz babátok.
(Úgy tudom, a Clostylbegit tablettát már kivonták a forgalomból.)

OrsiKép

Hol fogsz szülni? Gondolom, a Krizsa doki sem vállal szüléseket.

Dóri
kardalus
 
 

 
 

Dóri Kép
Minden tapasztalat hasznos, köszi! Úgy érzem, hogy az OCSK a problémamentes párokra specializálódott, őket készíti fel a várva várt állapotra. Ha valami bibi van (mint pl. nálunk) már érdemes továbblépni. Ebben Ti is megerősítettek. Szerencsére már nem kell sokat várnunk az eredményekre, és a megfelelő kezelésre.
(A Clostit nem hiszem, hogy kivonták a forgalomból, mert 2 hónapja váltottam ki a gyógyszertárban.)

Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Dóri Kép Lara Kép
Nekünk anno a 19 Mió/ml és rossz elfolyósodású leletre azt mondták, hogy teherbe fogok esni, csak lehet, hogy kicsit nehezebben Kép Kép Utána a spermabankban 5 Mió/ml-t mértek. Kép Kép Kép
Ennyit a szakmai tudásról.

A IIes női klinikán fogok szülni. Krizsa doki ott ajánlott nekünk egy nagyon jó orvost.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


LaraKép

A barátnőm is havonta váltotta ki a gyógyszertárban, mert ezt írta fel neki az orvosa, aztán egy másik - sokkal tapasztaltabb, és tájékozottabb orvos - mondta neki, hogy miért szed olyan gyógyszert, amit már nem is gyártanak? Persze, a gyógyszertárak kiárusítják, ami még raktáron van, de valószínűleg azért fejezték be a gyártást, mert van újabb és korszerűbb készítmény. Erről persze a Kaáliban biztos többet tudnak. Én csak ennyit hallottam róla.

OrsiKép

A II.klinika tényleg szakmailag az egyik legfelszereltebb hely. Remélem, frappánsan zajlik a szülésed is, úgy mint az IVF-ETKépKépKép
Már most mondom, hogy szoptatási kérdésekre nagyon szívesen válaszolok a későbbiekben. Nekem volt "mindenem", már ami a problémákat illeti. Mastisis, kevés tej, sebes mellbimbó, sárga, aluszékony újszülött, stb. és mindig kilábaltam a bajból a megfelelő szoptatási tanácsadók segítségével. Szóval bármikor segítek Neked is, és a többi lánynak isKép Ugye csajok, ti is nemsokára duzzadt ciciktől, csordogáló tejcsitől fogtok "szenvedni"Kép Minden topiklakónak ezt kívánomKépKépKép

Dóri
kardalus
 
 


Dóri Kép
Nagyon köszönöm a felajánlott segítséget. Ha szükségem lesz, akkor bizalommal fordulok hozzád. A babákat mindenképpen szoptatni szeretném, terveim szerint a 6. hónapig minimum, és ha lesz elég tejem, akkor nem is táplálnék mellé addig. Persze tudom, hogy a tervek és a megvalósítás két különböző dolog, de így szeretném, és a babáknak is ez lenne a legjobb. (Úgy tudom, hogy a szoptatásnál már a hozzáálláson is sok múlik... na nálam azzal nincs gond Kép)
Írtam volna mailt, de a profilodban nincs cím. Egy kérdésem lenne. Aventes mellszívó? Vélemény? (Ilyet tervezek venni, mert ennek a rendszere tetszik a legjobban, és ez tűnik a legpraktikusabbnak)

A IIes női mellett azért döntöttünk, mert ott van koraszülött intenzív, és a biztonság kedvéért olyan intézményt szerettem volna, ahol helyben profin el tudják látni a babákat, ha ne adj isten arra lenne szükség (de persze tudjuk, hogy nem lesz). Krizsa doki korábban a IIesen dolgozott, így ő onnan tudott orvost ajánlani.
A dokim ikres "specialista" most is olyan 10-12 ikres kismamija van.

Lara Kép
A closty hatóanyagával azonos gyógyszer most a serophen, csak ez valamivel tisztább és így kevesebb mellékhatása lehet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!
Dóri!Köszönöm,amit irtál,szép,és meghato volt!Én azért ezt másképp gondolom.Az egyik ok,mert ugye mindenkinek a saját tragédiája a leganyobb és változo hogy ki-ki hogyan tudja feldolgozni és ujrakezdeni!Én mindig akkor lettem terhes,amikor szerettem voln,bár mindig el is vesztettem sajnos.Addig azt hittem ennél nagyobb fájdalom és probatétel nincs is a földön.Aztán 2 éve mikor Kulin dr.-hoz kerültem 11 honapig nem estem teherbe.Nekem addig sosem kellett azzal szembesülnöm,hogy honaprol-honapra azon drukkoljak,hogy ne jöjjön meg.Aztán eljött ennek az ideje is.Azt hittem beleörülök,hogy minden honapban meg volt határozva hogy mikor kell együtt legyek a férjemmel,mert akkor a legoptimálisabb.És nem azért mert mi igy akarjuk!És akkor elgondolkoztam hogy vannak akik 5-10 éve ezt csinálják,mert egyszerüen nem esnek teherbe.És szerintem ehhez még nagyobb erő kell,hogy minden honapban ujra tudják kezdeni.És honaprol-honapra az állando csalodás,hogy megint nem sikerült.Én nem sokáig birtam volna.Ebből a szempontbol a szerencsésebbek közé tartozom és talán ezért is könnyebb ujra nekifogni,hiszen a teherbeeséssel egyenlöre nincs gondom.Igy bizom benne,hogy a lombik is elsőre sikerülni fog,ha addig nem is fog semmi kiderülni,akkor is megprobáljuk,hátha 3 beültetett embriobol legalább 1 baba ugy dönt,hogy velem marad.Ha pedig mind a 3?Erre nem nagyon számitok,nem vagyok egy szerencsés tipus,de akkor még boldogabb lennék!Azért mégegyszer köszi,széöp volt amit irtál!Keddre pedig szoritok,hogy minden rendben legyen!
Orsi!Akkor egy korházba járunk.Nekem is a rendes nőgyogyászom a II-sen van.Szegénnyel al elmult 1 évben 2x találkoztam,az is csak a műtét céljábol!
Szerintem a legjobb helyen lesztek!

Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az üzeneteket, sajna nem tudtam hamarabb jönni a netre. Túl vagyunk a nagy beszélgetésen.

Orsi

Szóba sem jött a hiszteroszkópia, sem a lapar., hála az égnek. Minden eredményem meg volt ami kellett, egyedül tenyésztést és UH nézett.

Karmen,

A Dr Úr nagyon szimpi volt, nagyon aranyos, higgadt, kiegyensúlyozott (ez jó, mert így én is megnyugodtam, előtte kicsit izgultam amíg vártunk) könnyed, tud mosolyogni és beszélt mindenről amiről kellett. Így hirtelen kérdeznünk sem kellett, aztán persze hazafelé már jutott eszünkbe egy-két dolog, de az lesz amit Te is írtál, hogy felírjuk legközelebb ami felmerül bennünk és akkor biztosan semmi nem marad ki. Szóval összeségében nagyon elégedett vagyok, mert bizalmat árasztó jelenség és ez számomra fontos egy orvosban. Tudom, hogy jó helyre kerültünk és így kevésbé fogok aggódni ha legközelebb megyünk.

Zsu

A fentiekben Neked is benne van a válasz. Tényleg jó érzéssel jöttem el és a számítások szerint kb. okt első második hetében fog kijönni a transzfer. Aztán lehet várni a sikert. Jó lenne ha örülhetnénk az eredménynek, bár, gondolom a legelső alkalom ritkán jön össze. Igazából erről nem ismerek statisztikát.

Potykamanó

Kép
potykamanó
 
 


Dóri, Orsi Kép
Köszi az infokat! Én is úgy éreztem, hogy nem ez a legjobb kezelés, ezért jelentkeztünk be a Kaáliba. Pár hét múlva már az okokat illetően is okosabbak leszünk.
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Potykamanó Kép
Örülök, hogy jó volt az első beszélgetés. Ez nagyon fontos. Most már sínen vagytok Kép

Lara Kép
Nem tudom, milyen kezelés lesz nálatok. De ha inszeminációra kerül sor (ezt valószínűnek látom, ha más nem indokolja az azonnal lombikot), akkor Neked adnak valamiféle stimulálót pl. serophent.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép

Az e-mail címem: kardalus@freestart.hu
Bármikor írhatsz rá, napont 1X megnézem. Az Avent Isis a legjobb mellszívó készülék! (Az ikrek utánKép) Valóban rengeteg múlik a hozzáálláson, és azon, hogy kire hallgatsz, ha probléma van. Erről napokig tudnék rém és álomtörténetetkt mesélni, de most nem untatom a többieket ezzel. Majd sok mindent írok neked részletesen az e-mailen keresztül. A barátnőmnek ikrei vannak (Kaáli-Kovács dr.nő, 1.IVF/ICSI), és 11 hónapig kaptak tejcsikét, tápszer nem kellettKép

BrigiKép
Ebből is látszik, milyen erős vagyKép
Jól van, na! Az én szememben biztosan. 5X csináltuk végig a lombik eljárást, de sosem kellett átélnem azt, hogy elveszítem a méhemben már megtapadt babámat. Úgy látszik, Isten tudja, hogy kire mekkora terhet rak. Rám akkorát, amit elbírtam, és ezek szerint rád is. De nekem te akkor is egy hős vagy. 8X talpraállni... Nem tudok erre mit mondani. Felnézek rád.

Dóri
kardalus
 
 


Orsi Kép
Nem tudom, majd meglátjuk. De az tök jó, ahogy egymást segítitek, bátorítjátok itt.
Köszi
Lara

Lara

KépKép
lara77
 
 


Orsi
Bocs, hogy belekotyogok, de ez a mellszívó dolog is teljesen egyénre szabott. Én például a Medelára esküszöm, és többektől hallottam róla jó tapasztalatokat. Egy ismerősöm nagyon szidta az Avent típusút. Neki nem vált be, lehet, hogy másnak éppen ez a jó. A kisfiam betegsége miatt nekem muszáj volt hónapokon át 3-4 óránként fejni, és a Medela mellszívó nagyon jól bevált. (Igaz, néha már majdnem földhöz vágtam, mikor ezzel keltem és ezzel feküdtem...). Szóval, vedd meg amelyik szimpatikus, bár lehet, hogy a kismaczkók mellett nem is lesz rá szükséged.

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya Kép
Nem belekotyogás Kép Minden véleményt szívesen meghallgatok. Kép Persze az is elképzelhető, hogy nem lesz rá szükség a kicsik mellett. Majd meglátjuk.
Még gondolkozom... Szeptember végén töltjük a 32. hetet, addigre szeretném, ha minden meglenne. Addig még bőven van időm gondolkozni Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekem a Chicco elektromos mellszivó vált be. És külön tetszik hogy a Chicco ingyen elküldött nemrég a 6 éve! vásárolt termékhez pót cumisüveget mert és szivócsövet mert eltört.

Manó! Örülök hogy tényleg szimpinek találtad szerintem nagyon sokat számit, hogy az orvos mindig türelmesen válaszol mindenre, lelkileg biztos nagy támaszt tud nyújtani.

Brigi! hát nem tudom, szerintem is mindenkinek a saját sorsa a legnehezebb, de pl. én úgy érzem szerencsésebb voltam a 4 év sikertelenséggel mint akár csak 1 vetélés is lett volna belöle.
Lombik. Nem lehetne hogy ott mielöbb visszateszik az embriót genetikai vizsgálatot csináljanak rajta? Valahol olvastam erre van lehetöség, azt nem tudom milyen feltételek mellett.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen & BrigiKép
A genetikai vizsgálat Mon még nem engedélyezett, és egyik intézet sem végez ilyet. Valóban létezik a lehetőség, de nálunk még nem működik. A Kaáli honlapján azt hiszem van erről szó, ott, ahol a lombik programot ismertetik.

Karmen Kép
Köszi a mellszívós tapasztalatot Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Karmen!
Megérdeklödtem,létezik ez a vizsgálat,de még elég gyerekcipőben jár,nagyon keveset csináltak.Az ára 250 ezer ft.,amit valoszinűleg nekünk kell fizetni,mivel a tb.nem ad támogatás.Ez pedig elgondolkodtató.Ez pedig egy lombik probram mellett pluszban nagyon sok.
Bár gondoltam hogy fizetős,de hogy ennyi,azt nem.Majd Kulin dr.-al megbeszélem,ő is emlitette,csak az árát nem.
Dóri!Köszi!

Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi Kép
Ezek szerint változott a helyzet... de azért ennyi pénz nagyon sok. És ez az összeg hány embrió vizsgálatára vonatkozik? mert ugye nem is egyet kellene megvizsgálni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Sajnos azt nem tudom ez hány embrio vizsgálatára vonatkozik,de ha tényleg ennyiben kerül,ezt képtelenk leszünk kifizetni,igy lényegében teljesen mindegy!
Szomorú,hogy itt tart a magyar eü.hogy még indokolt esetben sem ad egy fikarsznyi támogatást sem,pedig talán ez lehetne a megoldás.Nem tudom!

Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi,Orsi! Nekünk 2 éve az ICSI beleegyezö papiron akkor ott volt, hogy lehetöség van az embrio genetikai vizsgálatára, persze fizetös. Az ár nem volt ott, de ezért gondoltam most is lehet. Azt ezért nem hittem hogy ennyire drága, szerintem is az egyéb költségek mellett ezt a legtöbben nem engedhetik meg maguknak. Ja és azt sem értem, hogy akiknél indokolt lenne mint pl. Brigiék ott miért nem támogatja a tb.
Más akinél soha nem volt gond, csak aggodok hogy valoban egészséges-e a baba. Ja és pl. furcsa hogy az amniocentézis meg tb. támogatott.
Nem tudom mennyivel bonyolultabb az embrió vizsgálata.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen Kép Brigi Kép
Érdekes, én nem emlékeztem ilyenre. De ez az ár megdöbbentő, és tényleg nem tudom, hogy ki engedheti meg ezt magának, amikor a gyógyszerek is egy kisebb vagyonba kerülnek.
Ez azért elég elkeserítő!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pbriguci
Neked mennyibe fog kerülni a lombik?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


OrsiKép

Küldtem mailt, de elszállt, pedig hosszúra sikerült - és 2 olimpiai közvetítés között írtam meg... Majd írok még, mert tudom, mi nagyon egyformán gondolkodunk.

BrigiKép
Úgy tudom, a Kaálinak van egy alapítványa. Sajnos, ennél bővebben semmi más infóm nincs róluk. Csak ez, és persze annyi, hogy bizonyos esetekben támogatják ennek köszönhetően a hozzájuk fordulókat anyagilag. Tehát olyan esetekben tudnak segíteni, ahol pl. a pénz dönt el fontos dolgokat.

Tud erről valaki bővebbet?

Dóri
kardalus
 
 


Brigi

Az alapítványi támogatáshoz, a Kaáliban adnak egy nyomtatványt amit ki kell tölteni. Név, lakcím stb. Plusz kell kereseti igazolás mindkettőtöktől. Azonkívül egy jó kis indoklást kell írni, majd pedig Pesten a központban eldöntik, hogy jogosultak vagytok-e rá. Bírálati szempontokról én sem tudok semmit. Mi is most kértük meg a támogatást, és várjuk a választ. Utólag fizetik ki a támogatást, a beavatkozás után. Ismerek olyan kaális dolgozót akinek nem adtak pénzbeli támogatást, pedig saját dolgozójuk. Úgyhogy sok remény nincs, de azért érdemes megpróbálni.

Moncs
moncs
 
 


Nekünk volt támogatás a 3. után másfél éve 30e kaptunk vissza. Nekünk a doki mondta van ez, mert mondtuk hogy nem tudjuk elkezdeni a 3.-t. Igy viszont kértünk kölcsön, igaz a 4-t már igy sem tudtuk (szerencséreKép) elkezdeni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Megjöttem az Uh-ról. Még mindig várat magára a baba. Igaz már alakulóban vagyok. Méhnyálkahártyám 7mm-re nőtt és a tüszőim is elég klasszak. Még ilyen lusta szervezetet!KépHa így haladunk leghamarabb Hétfőn lesz beültetés. Szerdán van még egy UH-m.
Köszi mindenkinek a sugikat!Kép Biztos vagyok benne hogy ettől lett vastagabb!Kép
A dokim azt mondta hogy hiába szedek rá akármit,a méhnyálkahártyát semmivel nem lehet vastagítani(???). Erről ti mit gondoltok? (Én már tudom hogy a sugik kitűnően működnek!Kép)

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu! nekem nem ezt mondta a dokim, mondjuk az aszpirin nem árt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Köszi az infokat,majd utána érdeklödöm ennek a támogatás dolgnak.
Zsu!Alakulnak a dolgok,látom!Megy a drukk!
Kagyló!Hogy mennyi lesz a lombik elöreláthatolag nem tudom,de ha ahhoz viszonyitok,hogy a mostani lombik elökészület ,amiből végül is nem lett lombik,olyan 70-80 ezer volt,a gyogyszerek,akkor ehhez képest a következő tuti több lesz,mert azok a gyogyszerek nem nagyon hatottak,A többi pedig csak drágább.Én olyan 150 ezer körül számolom.

Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Kagyló
Igaz, nem tőlem kérdezted, de némi felvilágosítást én is tudok adni "lombik tarifa" ügyben. Nekünk az első még anno 2000-ben kb. 25-28000 Ft-ba került. A következő már 70-80000 Ft volt. Az utolsó kb. 180000 Ft volt. Ez attól is függ, kinek milyen gyógyszert írnak fel. Nekem a tanszfer után három hónapig Progeszteron injekciót is kellett kapnom, amit euróért hoztak külföldről.

Kép
petyaanya
 
 


Orsi, Dóri

Köszönöm a megnyugtató sorokat, remélem is hogy a Macanak meglesz a hatasa, a apucira azért majd megpróbálok vigyázni, nem sürün fordul elő hasonló 'baleset' Kép
Még nem volt merszem felhívni a doktornőt, a következő ciklus kezdetéig még van idő. Attól is félek, hogy elküld még hiszteroszkópiára is, és akkor megint csúszunk egy hónapot. Jó lenne már szeptemberben inszemezni. Addig a héten még próbálok nem a témára gondolni. Hátha nem is jön meg KépKépKép
Brigi,
Neked tovabbra is szurkolok, hogy az elso lombik sikerüljön és erősen kapaszkodjon meg a kismanó. Már biztos nagyon régóta vár arra, hogy előbújhasson. Kitartásból pedig nálad láthatólag nincs hiány Kép Az ember mindig arra gondol, hogy ez vele biztosan nem történhet meg, de szép lassan mind átjutunk mindenfajta nehézségen, közben észre sem vesszük milyen nagy utat tettünk meg. Nem lehet hogy az út végén ne legyen megoldás!!
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Lányok!

Megjöttem a vizsgálatról! Sajnos, nincsenek túl örömteli híreim. A polipom a helyén, és kicsi ugyan, de műtendő. A férjem szerint én egy büszke poliptulajdonos vagyok, és jókat nevetünk ezen, azért az a 65e Ft, amibe kerülni fog a dolog, már kevésbé szívderítő. Főleg így tetőtérbeépítés és köv. lombik előtt. Azért nem panaszkodom. Hiszen itt a kislányom, és amióta ő van, én semmiért sem panaszkodhatom, mert velem kegyesek voltak az égiek. És veletek is azok lesznek, reménybeli kismamákKép
Szóval fel a fejjel nekem is, nektek is!
A férjem andrológiai eredménye a szokásos. Csak ICSI-re elég.

Olimpiafüggő lettem, úgyhogy most ebben élem ki magam, amíg túljutok ezen a dolgon, hogy mégis kell a műtét. Bíztam benne, hogy elmaradhat...
Ja, és egy kis story: az orvosom időpontot kért a műtőtől szept. 17-re. Tusival beszélt (aki Bp. Kaális, biztos ismeri az őrzőből), mondta, hogy Kardalus Dórának lesz hiszteroszkópia. És ő 3 év távlatából emlékezett rám!!! A Kulin dr. is mosolygott, meg én is. Hát, nem kedves?Kép Tusit amúgy is nagyon szerettem. Olyan gondoskodó a magatartása.

Dóri
kardalus
 
 


Dóri! miért kerül olyan sokba a mütét? a kaáliban csinálják, nem tudtam ott is lehet egyéb mütétet kérni. Azért ez nagyon drágaKép
Remélem a mütét után indulhat a lombik, ICSI-vel is lehet siker, én mondjuk jobban örültem hogy nekünk az kellett, jobban biztam benne, mint ha "csak" IVF lett volna.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Dóri!

Tusit én is imádom! Mindig mosolyog, és olyan jó ránézni! Nagyon izgulok értetetek hogy minél hamarabb alkalom adódjék egy kisbaba foganatatásásra!Kép
Ma is voltunk a Kaáliban és úgy néz ki kedden meg lesz a beültetésKép! Holnap kapom a tüsző repesztő szurit. Elfelejtettem megkérdezni a dokit hogy a Choragont hasfalba vagy fenékbe kell mert nem emlékszem rá! Tudna valaki segíteni ebben vagy inkább hívjam föl a dokimat? Előre is köszönöm. A Duphastont vasárnaptól kell kezdenem. Van valami hasonló a Duphaston és az Utrogestan között? Mert az előző alkalommal Utrot szedtem. Vagy ez teljesen más? Ha győztök válaszolni a hülyeségeimre akkor megköszönömKép.
Köszi!
Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


ZsuKép

A Choragont nem ismerem, csak a Choriogonint. Vagy te is erre gondoltál? A Choriogonin is tüszőrepesztő szuri, és izomba kell adni. (Nekem, és úgy tudom, másoknak is 5 amp. az adag. De 2X2 ml oldószerben szoktam oldani az 5 porampullát. Gondolom, az adagot megbeszélted, csak a musc. ill. a subcutan beadási módon töprengsz.) Szóval a Choriogonin izomba adandó, de ezt a Choragont nem ismerem.
Hogy hasfal vagy fenék mindegy. A lényeg, hogy izomba vagy bőr alá. Hasfalba általában bőr alatti szurit szoktak adni(ezt sc.-vel jelölik, ha kaptál valami sémát erről), míg fenékbe muscosat, azaz izomba adandót.
Az Utrogestan progeszteron tartalmú készítmény és a sárgatesthormon működését segíti, hogy ne váljon le a méhnyálkahártya, ill. vastag legyen és a megtapadáshoz megfelelő. A Duphaston régebbi gyógyszer, de az elve ugyanaz, mint az Utronak. Kinek ez segít, kinek az. Neked most ezKép
Keddre drukkolok! Hány eszkimót tesznek vissza? Hányan maradtak? Hány sejtesek?

KarmenKép

Máshol is megcsinálnák a hiszterot, de miután az orvosom vette észre, és ő javasolta műtétet, maradok is nála. Ő külsős a Kaáliban - jelenleg - így a műtőt bérelnie kell a Kaálitól 35e Ft-ért, és ő 30e Ft-ot kér a beavatkozás elvégzéséért. Így lesz nekem 65e Ft a kiadásom. Tudom, hogy ha elmennék egy kórházba és TB-s alapon felkeresnék egy nőgyógyászt, ő ingyen megcsinálná. De ismeretlenekben már nem igazán bízom, és miután az orvosom fogja a köv. lombikot is csinálni, jobbnak látom, hogy ő néz körül odabent. Szóval nyelünk egy nagyot, és így vágunk neki. Sok pénz, tudom, de ebben az esetben, így tartottuk helyesnek.
A Kaáliban csak kisebb műtéteket vállalnak. Pl. mélyaltatást, hasi műtéteket nem. De ezt a hiszterot megoldják úgy, mint egy punkciót. Jöhetek is haza utánaKép

Dóri
kardalus
 
 


Zsu Kép
A choragont izomba kell adni (tehát popsiba mélyre). Elvileg a tájékoztatón rajtavan, hogy intramuscular.
(a bőr alatti sc Kép pedig, hogy subcutan)
A duph és az ultro szinte ugyanaz. Annyi a különbség, hogy a duph a 12. hét után is szedhető, tehát olyan kismamiknál, akik a terhesség teljes időtartama alatt progihiánnyal küzdenek jól alakalmazható. Negatívuma, hogy csak orális tabletta van belőle (ha jól emlékszem), így átmegy a szervezeteden, ellentétben az ultro hüvelygolyóval, ami helyben szívódik fel. Emiatt az duphnak lehetnek mellékhatásai.

Nagyon drukkolok nektek keddre! A transzfer után is kapsz még choragont?

Orsi + 2 Kismaczkó

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm szépen a válaszokat! Már annyira izgulok! Egész nyáron erre vártam. Ma beszéltem a főnökömmel is hogy nélkülözniük kell, pedig Szerdán kezdődik a suli. Annyira rendes volt! Azt mondta be ne jöjjek véletlenül se!

Orsi!
A transzfer utáni dolgokról még halvány gőzöm sincs. Csinálom amit a doki mond.Kép

Dóri!
Elvileg hármat kapok vissza, de ez attól is függ hogy hányan maradnak meg felengedés után. Hármasával engedik ki őket. Mondjuk nem tudom mi van ha nem jó háromból egy se. Lehet az már a köv. ciklusra marad de remélem nem.

Én is szeretnék Kismaczkókat!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu Kép
Nemsokára a Te pocidat is szét fogja belülről rugdosni Valaki(k). Szerintem, ha nem indulna be egyik sem, akkor felengedik a következő adagot. biztosan nem fogtok emiatt csúszni Kép
De nem lesz semmi gond!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsu! nagyon szoritok keddre!

Dóri! megértelek hogy a saját orvosodban bizol és öt akarod. Csak nem értettem miért olyan drága, de igy már világos.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk az ujabb vérvételről,4 hét mulva lesz eredmény.Ez valami kifinomultabb kromoszoma-genetikai vizsgálat.
Hátha valami kiderül.Nagyon bizom benne,mert most teljesen tanácstalan vagyok,hogy mi tegyünk legközelebb.A hölgy azt mondta,hogy nekünk teljesen felesleges lombikozni,hiszen spontán terhes maradok,jol meg is tapad,és ha a genetikai vizsgálat nem mutat semmit,akkor ha mindig elhal a terhesség,mitől maradna meg a 3-bol akár egy is.Ha nem lesz magyarázat.Igazán majd Kulin dr.-al kell megbeszélnem,mivel ő a miatt gondolta a lombikot hogy akkor végeznének genetikai vizsgálatot még beültetés elött.De ugye ez 250 ezerbe kerülne.Mivel ezt biztos hogy nem fogjuk tudni kifizetni,igy elgondolkodtato hogy van e értelme a lombiknak,ha nem lesz nagyobb esélyem hogy ne halljon el a baba.Lehet kicsit zavaros vagyok,de igy is érzem most magam.Valaki mondja meg mit tegyek!
Ha nem lesz magyarázat az elhalásokra,menjek akkor is lombikra,attolfüggetlenül,hogy nem biztos hogy akár 1 baba is megmarad,mert ha eddig elhaltak,,mitől maradna meg a lombikkal,vagy probálkozzunk tovább spontán,hátha egyszer szerencsénk lesz?Csak ezt nem birom már sokszor elviselni!Minden egyes elvesztésnél a lelkemből egy darab is meghal!
Most mit tegyek?
Valaki lehetne nálam okosabb és megmondhatná!

Sziasztok,Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


BrigiKép

Nem vagyok nálad okosabb, de azt érzem, és ezt a szívem diktálja, hogy a pénzen nem múlhat a dolog! 250.000 Ft rengeteg, ezt tudom, de azt is, hogy ha ez segít, akkor ezen nem múlhat!!! Arra gondoltam, szervezhetnénk gyűjtést Nektek. Mindenki adna, amennyit tud és - miután sokan ismerünk, tisztelünk, szeretünk - annyi biztosan összejönne, hogy már nem 250.000 Ft-ról szólna a dolog, hanem valamivel kevesebbről. Mi sem állunk jól anyagilag, de a nemes cél érdekében pár ezer Forintot ki tudunk szorítani. Máskor is szoktam adakozni, mert jól esik a lelkemnek, és tudom, hogy sok kicsi sokra megy. Pont Nektek ne segítenék?
Szerintem lesz itt más is, aki így gondolja, és az elvesztett babák topicban is, meg még ahol ismernek téged. Plussz az alapítvány is támogat talán valamennyivel. Kell legyen megoldás!!!

Lányok, ti mit gondoltok erről? Ha van életképesebb ötlet, írjátok meg!
SEGÍTSÜNK BRIGINEK!!!

Dóri
kardalus
 
 


Dóri!
Köszönöm,meghatottak a soraid.De én ezt nem fogadhatom el.Elöször is,mert mindenkinek megvan a saját problémája,gondja,és aki hosszu évek ota küzd,akár lombik programba,akármi másért,ugyanugy rengeteg pénzt költ el erre.Talán még többet is mint én.Nekem nem ez volt a célom,csak olyan jol esett kiirni magambol a bánatom, fájdalmam,és azt hogy teljesen tanácstalan vagyok,hogyan tovább.És ez a forum sem erről szól!
A másik pedig,hogy ezt a tb-nek kellenne támogatni,olyan indolot esetben ,mint én.Én azzal is elégedett lennék ha találnék valakit aki ki tudná harcolni ezt nekem,de tudom ez lehetetlen!
Mindenesetre nem szeretném ha ezt bárki közületek a vállára venné,én nagyon jol érzem magam köztetek ,és szeretném ha ez igy is maradna!Nekem sokat jelent a vigasztalo szavaitok,a velem együtt valo aggodásotok,vagy ha együtt tudunk örülni,és te Dóri,hogy igy szinte "ismeretlenü" is segiteni probálsz!
Komolyan potyogtak a könnyeim mikor olvastalak,olyan meghato,de eszedbe ne jusson bármit is tenni ez ügyben!Kérlek!
Ez az én keresztem,cipelem én,neked is van,és mindenki másnak a sajátja,és majd valahogy megoldodik!
Mégegyszer köszönöm,de kérlek erről tegyél le!

Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi! anno nekem is felajánlották ezt a lányok, én sem fogadtam el, igaz én hitellel meg tudtam oldani. Lelkileg nekem is sokat számitott hogy segitettek volna. De ha pici remény is van arra, hogy végre elörébb lépnétek és nincs rá másképp lehetöségetek, akkor igenis fogadj el segitséget, hidd el aki felajánlja szivesen adna. Én is!!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen!Tudom hogy aki adna szivesen adna!Nekem pedig a szivem szakad meg,hogy tudom másnak is több tiz-százezerbe kerülnek a vizsgálatok,gyogyszerek,és mégis segiteni probál!Nagyon köszönöm,tényleg,de nekem elég hogy itt vagytok mellettem,majd csak lesz valahogy.
Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


BrigiKép

Dönts, ahogy jónak látod. Szívesen segítünk, de nem erőltetjük rád, ha így nem érzed megfelelőnek. Mi mindenképpen veled leszünk, és bátorítunk, bárhogyan is dönteszKép

OrsiKép

A Megint megjött topicban olvastam, hogy írtad, a Kaáliban nincs hálapénz, csak a vizsgálatokért kell fizetni. Ezzel kapcsolatban kérdezném: ezek szerint 2001 óta ezek a dolgok megváltoztak? Nekünk - az első konzultációs pár ezer forintot leszámítva - soha semmiért nem kellett fizetnünk. Mindent a TB állt, csak a gyógyszereket kellett megvennünk. (Az 5 lombik kb.200-300.e Ft volt összesen.) Azóta ez megváltozott?

Dóri
kardalus
 
 


Dóri Kép
A helyzet most úgy néz ki, hogy a kaálinak csak a lombik programra van szerződése a TBvel, csak azt finanszírozzák. A többit a pácienseknek kell fizetni.
első konzultáció 8.000 Ft
UH 5.000 Ft (kb. minden másodikat fizettetik ki veled)
hormon (5 hormonos) 12.000 Ft (ezt ugye máshol is megcsináltathatod, ez a 3. napi vérvétel)
hormon (2 hormonos: HCG, progeszteron) kb. 5.000 Ft (ezt mi a kaáliban csináltattuk a pozitív teszt után)
embriók fagyasztása 15.000 Ft
embriók felenegdése 35.000 Ft (vagy TBs, de akkor beleszámít az 5 finanszírozott lehetőségbe)

DE! nem mindig kell fizetni. Arra még nem jöttem rá, hogy mitől függ, hogy épp kell vagy nem Kép

Brigi Kép
Csak csatlakozni tudok a többiekhez. Ha segítségre van szükséged, akkor szólj és fogadd el. Mi pont azért segítenénk szívesen, mert tudjuk, hogy mibe kerül, és tudjuk, hogy mekkora áldozat a lombik (mind anyagilag mind pszichikailag). Bizonyos összeget meg minden család elkölt feleslegesen... így legalább jó helyre kerül.
Ránk számíthatsz!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekünk 2002.07-2003.04-ig soha nem kellett fizetni se Uh, se vérvétel miatt. Csak egyszeri konzultácios dij volt és 1x nögyógy. vizsgálati dij.

Brigi! majd meglátod tudnak-e a tb. felöl mégis segiteni és ha nem hogy düntesz. De ne a büszkeségen muljon.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen Kép
Lehet, hogy akkor Szegeden ez máshogy megy Kép ezek szeritn ebben nem egységes a Kaáli.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép

Ez érdekes. Mi tényleg 1998-2001 között, a barátnőm pedig 2002-ben sosem fizetett semmit a konz. díjon kívül. Az inszemes barátnőmtől kértek pénzt, mert azt a Kaálinak nem fizeti a TB. De nekem ez most tényleg meglepetés... Kellemetlen meglepetés...
A férjem nemrég volt andrológiai vizsgálaton, és amikor őt bejelentettem, rákérdeztem, hogy kell-e érte fizetni. Mondták, hogy nem. Ha már egyszer - mindegy milyen rég - fizettünk konzultációs díjat, akkor onnantól fogva nekünk már más vizsgálati díjat nem kell fizetnünk. Ennek persze nagyon örültem, mert nekünk amúgy is húzós lesz a műtő bérleti díja, stb. Szóval most kicsit összezavarodtam. Kíváncsi vagyok Fodrász, meg Moncs, és a többi új lány, mit mond a jelen pillanatban fennálló tarifákról.
Lehet, hopgy egy 3. verzióról számolnak be?

KarmenKép

Akkor neked is meglepi, amit Orsi mondott? Nekem teljesen újak ezek az infok. Emésztem őket.

Dóri
kardalus
 
 


Dóri Kép
Most már fogalmam sincs, hogy mi lehet... nem tudom, mi a hivatalos verzió.
Mi 1 UHt és a HCG+progi vérvétel díját fizettük ki, és a 6 kis margaréta fagyasztását.
Kíváncsi vagyok, hogy a többiek mit mondanak. Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?