Új privát üzeneted érkezett!

Nem is újságoltam: tegnap megméreckedtem a mamámnál. Hát basszus 68 kg vagyok. Érzem is. 76-al mentem szülni :shock: .
anyabebi
 
 


Jó reggelt lányok,és babócák.
Tilli Én nem adok Martinnak teát csak tápszert ,és a védőnő +doktornő sem mondta,hogy teáztatnom kell.Lehet,hogy néha kellene???????

Tündér köszönöm szépen az infót.

Anyabébi Kucorkirály nagyon király. :D :wink:

Eszti jó étvágyat a reggelihez.Már Én is éhes vagyok de ma nincs étvágyam :(

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


sziasztok

megjött a CD amit rendeltem - aminek a vázlatát Nita múltkor bemásolta --- hát kardomba dőltem ...
6 hetes gyereknek 30-40 perceket kellene nézelődni ...
na most az enyém ha lerakom azonnal üvölt, akkor is ha nem éhes vagy fáradt és tiszta a pelus ... egyszerűen nem érdekli ami körülötte van, csak kézből ... totál ki vagyok ettől, és nem tudom mit csináljak :?:

Teáztatás -- én úgy halottam hogy a tápszer mellé lehet szomjas úgyhogy én néha kínálok teát neki, ha akarja issza, ha nem nem ...

Kép
zsrit
 
 

 
 

Rita, szerintem felesleges paráztatnod Magad ilyesmikkel!!! Semmi sem szentírás, ha csecsemőről van szó, nincs két egyforma baba, így nincs egy sablon, amit rá lehetne húzni a gondozásukra, nevelésükre...emlékszel a Suttogó egyfolytában a korai rendszerről papol, hogy ahogy megszületik a baba, már kell a napirend stb. hát én pont most közvéleménykutattam a tesómék topicjában a gykori szoptatás miatt, amit Sophiával rendezünk, hát mindenki azt mondta, hogy ez így jó és ilyen pici korban még lehetetlenség napirendet felállítani...igaz az igény szerinti szoptatás miatt van, hogy én délután 4-kor ebédelek és egész nap lobogó mellekkel mászkálok a lakásban, de sebaj :mrgreen:
A nézelődésről annyit, hogy fekve Sophia is max. 5 - 10 percig van el, akkor is úgy, hogy ott vagyok mellette, persze hogy akkor szeret nézelődni ha hurcolva van, mert a szoba már kurva uncsi Neki, folyton azt látja! :lol:
Vendég
 


Zsrit: Szerintem ne stresszeld magad ezen. Én mindig is hülyeségnek tartottam, hogy mit kell(???) tudnia, csinálnia, stb. egy ennyi, meg annyi idős gyereknek... :shock: :shock: :shock: ILYEN NINCS!!! Ugyanúgy, ahogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák, úgy ŐK sem, és ne ám már hogy bizonyos szakkönyvek, stb.-k jobban ismerjék a saját gyerekünket, mint mi! Én direkt ezért nem is foglalkozom ilyenekkel, hogy a "nagykönyvben" mi van megírva, mert akkor már romhalmaz lennék idegileg is... :roll: :roll: :roll: Oké, tudom, könnyen dumálok úgy, hogy Dorián azért elvan magában is, nem csak az ölünkben. Mondjuk esténkét ugyanaz a szitu nálunk, mint nálatok. Küldök Neked egy nagy ölelést, és kitartás! Puszi! Kép
bobóbaba
 
 


Csilla mizu? Olyan ritkán jössz...!
Vendég
 


Anyabébi: Kucorkirály nagyon édi! :D :D :D És jól a mei-tai-os képek is. Egyre többet agyalok azon, hogy nekem is be kéne szereznem valami ilyesmi hordozó-eszközt, mivel nagyfiam már meghaladta a 4,5 kg-t, és bizony a babakocsihoz való hordozóval együtt már kurv@ nehéz. Mi lesz később??? :shock: :shock: :shock:

Én adok neki teát, és szereti is. Legalábbis gondolom, ha mindig megissza mindet, és nem finnyákol közben. :roll: :roll: :roll: Arany babám meg van fázva, csak azt nem tudom, hogy hol és mikor fázott meg... :shock: :shock: :shock: Annyira sajnálom, mikor úgy szuszog, és alig kap levegőt. De az Aquamaris orrspray segített rajta, egy óriási adag szutyi jött ki a kis nózijából. Persze az orrszívó nem hoz ki semmit, mert nem leves... Szerintetek mit csináljak vele, hogy minél előbb rendbejöjjön???
bobóbaba
 
 


Eszti: Köszi a hiányolást. Az az igazság, hogy Apa most nem itthon dolgozik, így egyedül vagyok egész nap Doriánnal. Amikor elalszik vagy elnézegelődik, akkor muszáj csinálnom a házimunkát... Meg néha bedepizek, akkor meg senkihez és semmihez nincs kedvem. De legalább a pofám már kezd helyreállni, elkezdtek mozogni az izmaim. Igaz, még nem tökéletes, de már legalább nem rémisztgetem vele az embereket... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: De olvasni mindig becsületesen olvaslak Titeket! :wink:
bobóbaba
 
 


Örülök, hogy javul az arcod! Jársz még kezelésre? Ilyenkor viszed a kisfickót is?
Miért depizel, mi az oka?!
Én is egyedül vagyok Sophiával reggeltől este 6-ig :roll:
Megfázásra sajnos nincs ötletem, én rettegek, nehogy megfázzon Toffee is :evil:
Anyatej mellett adsz teát, vagy tápszereztek? Bocs, nem emlékszem :oops:
Vendég
 


CSAJOK AKARTAM KÉRDEZNI, HOGY SZÜLÉSTÖRTÉNETET SENKI NEM ÍR TÖBBET???
Vendég
 


Kezelésekre elvileg járok még, igaz a héten csak 1* voltam... :oops: :oops: :oops: Nem viszem magammal, addig Apával van itthon, én rohanok haza, hogy Ati meg tudjon menni dolgozni. Az a gáz, hogy szombat, vasárnap is megy... :?
Tejcit eszik Dorián, remélem még egy jó ideig így is marad. :roll: :roll: Teát a hasfájás miatt szoktunk neki adni, mert úgy vettük észre, hogy ezerszer hatásosabb, mint az Infacol. :roll: :roll:
A szüléstörténetemet én mindenképpen meg fogom írni, de valószínűleg csak jövő héten tudok nekiállni, amikor Ati már itthon lesz. :wink:
bobóbaba
 
 


Jaaa, így már értem a teázást :D
Mit dolgozik szegény Urad?
Vendég
 


Screen???????????? Ilyenkor már jelentkezni szokott...
Vendég
 


Építőipari vállalkozók a tesójával. Elvállalták egy lakás festését, csak a srác, akit felvett nem vált be, így neki kell mennie... :evil: :evil:
bobóbaba
 
 


Így pihenek délutánonként Anyával:
Kép

Ilyen boldog vagyok, ha Apával alhatok:
Kép

Ezzel meg a Buddha-klubba neveznénk:
Kép
bobóbaba
 
 


itt van a screen, csak a bokros teendői miatt csak olvasó voltam ezidáig..
Elfogyott a steril vatta, oszt menni kellett a patikába pótlásért.

Bobó,
igazad van, mi felnőttek sem vagyunk egyformák. Pl. én nem tudom megcsinálni a dupla leszúrt rittbergert, más 15 évvel fiatalabban megtudja :lol:

Zsrit,
de 30-40 percet egyhuzamban vagy összesen naponta :?: :lol:
nekem az a legújabb parám, h nem bír hason lenni 5 percnél tovább. Ezt totál elsz@rtam, mert eddig nem igazán tettem hasra. Most szegényt szivathatom vele..

BCG szép vörös bibircsók lett, gennyes középpel. Aszongyák nem kell vele semmit csinálni.

Szemről csipa elmúlt. Hurrá. (koppkoppkopp)

Teo tegnap volt 7 hetes, 5600 gr. :roll:
Amikor voltunk a bölcsőhalálos tanfolyamon, azt mondták, h az átlagos gyarapodás havi 500 gr ilyen korban és h a túletetés milyen veszélyes blablabla.... Basszus Teo 18 nap alatt hízott 600 gr-t, akkor 1 hónap alatt az átlagos dupláját fogja. :roll: pedig egyre kevesebb ideig eszik.

Fotók naggggggyon jók! :lol: :lol:

Én nem adok a cicimen kívül semmit a szájába. Ja de, cumit meg gripe water-t. :lol:

Tegnap voltunk Szilveeaa+Szonjával babajógán! Nagyon kafa volt, a bébikék hősiesen tűrték a sorsukat, bámulták a tantónénit 8) :lol:

tegnap el akartam menni oltatni (h1n1). megnézem az oltópont listát, választok egy helyet, f8-kor indulok, rohanok. Majd lepattanok az ajtóról, h csak 27-től van az az oltópont. Vaze, valamiért nem akar összejönni ez az oltás. :roll: még ma próbálkozom 1x, de ez lesz az uccsó :lol:

Kép
screen
 
 


Szia Bobó.Te milyen teát adsz Doriánnak hasfájásra?
Én vettem kömény teát ami filteres és olyan képet vág tőle mint aki citromba harapott és kiköpi az egészet.
teszel bele cukrot,vagy citromot?Végre gyógyulgatsz,örülök neki.


Tea ügyben írjatok Nekem mert arról gőzöm sincs.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Szia Kicsike! Én ezt a Mecsek Baby teát adom neki, egy nagyon kevés cukorral ízesítve. :oops: :D Igaz, eleinte ő sem akarta elfogadni, így akkor több cukorral kapta, aztán szépen fokozatosan csökkentettem a cukoradagot. :roll: :roll:
bobóbaba
 
 


Lyányok:béjbik olyan édik!
Olyan fos idő van,ma tuti megborul a napi rendünk:ilyen időben én ki nem teszem szegényt :roll:
és így nem fog rendesen aludni most ebéd után :shock:

Kép
jovana
 
 


Babajógára és fórumtárs-talira irigy-irigy dejóóóóóóóóó lehetett!!!
Vendég
 


Bobó:tuti.h megfázott?nem csak a tejcitől van bubi az orrában? nekünk is szokott szürcsögni,de a tejtől.

Kép
jovana
 
 


ha vki ráér, hallgassa meg ezeket a rádiójátékokat Magzatbuli címmel. Nagyon mókás.
http://www.ujvaridr.hu/Home/erdekessegek
:lol: :lol:

Kép
screen
 
 


mit csináljak ebédre? cs.mell van itthon... vmi olyan kéne.amit a sütőben lehet gyorsan megcsinálni...

Kép
jovana
 
 


Jovana: Sajna tuti, mert zöld szutyi jött ki neki az orrspray után... :( :( :(
bobóbaba
 
 


Jovana, én tegnap ugyanígy voltam, vékonyra vágtam a csirkemelleket, megfűszereztem, egymásra rétegeltem egy jénaiba, főztem hozzá rizst, aztán kész!
Vendég
 


Zsrit: nehogy most ezen bedepizz! ha kézből nézelődik,akkor nincs lemaradva,csak úgy Neki érdekesebb a világ... :lol:

Kép
jovana
 
 


Sziasztok:)
Nekem "saját" szüléstörténetem nincs, de a férjem vezet naplót a "szerelmünkről", a lánykérésről, a baba tervezésről, a terhességről-szülésről és az Erik utáni első baba elvesztéséről. Mivel ezt nyilvános helyen írja, ezért ha érdekel vkit szívesen bemásolom:) (sírós kismamiknak nem ajánlom...én sem tudom egyben végigolvasni soha:D)

panka80
Budapest XXII. kerület
 
 
 


Panka, jöhet!!! Bár itt én vagyok az egyik legbőgősebb :oops: :lol:
Vendég
 


Anyabebinekem is tökéletes a Campóna!!!!!!!!!!!!:))))))
Vcsibe remle neharagszol hogy tegnap ne mentem az infacolért..........iszonyatkésésbe voltunk aszülinapi zsurra.....
Kicsike a rohadt bkv-írja a beosztását.....
NHOGY HUZOGASD A KUKIJÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEM SZABAD MG ILYENKOR!!!!!!a mi gyerekdokinkat eküldtem a búsba mikor elkezdi hogy huzgasam........sokkal nagyobb kárt teszek vele ha most elkezdem...rá ér még!!!!!!!

most akkor mikor lesz tali?


a gyerekek egyszerűen meseszépek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

apival tegnap voltunk 6.évesek!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita, GRATULAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Vendég
 


mrsparis írta:Panka, jöhet!!! Bár itt én vagyok az egyik legbőgősebb :oops: :lol:


:)
Mindjárt kimásolom! Csak csörög az az átok telefon egész nap...:( Ilyenek ezek a munkás napok:)

panka80
Budapest XXII. kerület
 
 
 


Sziasztok!

Most kifejezetten szar éjszakám volt.Tamara fél kettőkor ébresztett.szopi,alvás,eddig o.k..Majd Panni háromtól négyig nem tudott visszaaludni.Aztán 4.30 szopi,kicst bealudtam,6 után Panni ébresztett.

Zsrit,Tamara egy nyugis csaj,de 30-40 percet nem nézelődik ő még.Max . cumival a szájában.Egyébként ő is követeli a figyelmet.

Most azon parázok,hogy nem eszik rendesen.5 perc alatt végez a szopival,büfizik,és amikor újra megkínálom a cicivel tiltakozik rendesen.Így aztán le kell fejnem a maradékot,ráadásul elvileg ezzel kellene jóllakniuk.Kíváncsi vagyok,hogy így mennyit hízik....

Anyabebi,köszi a testvérfellépős segítséged!Az az igazság,hogy nagyon nem vágom ezt a teszveszelést.De szerintem megkérem a tesóm,hogy segítsen.

Kép
Kép
zanikó
 
 


nita,

gratula!!

:lol: :lol: :lol:

zaniko,

nálunk ugyanez a helyzet, egyik napról a másikra felére csökkent a kajára fordított idő. Így már nem 400 g-t, hanem 'csak' 250-et hízott egy hét alatt. Sztem nem tragédia... 8)

Anyabé,

Campona nekünk is elérhető. :)

Kép
screen
 
 


Bobó: orrspray után 10-15 perccel próbáld a porszívót. Meg fogsz lepődni mennyit ki fog még szedni az orrából. Minél többször leszívatod, annál gyorsabban túl lesz rajta a kicsi. :)

Kép
Kép
tündér09
 
 


sziasztok!!!

le vagyok maradva mint a borravaló...de legalább olvasni tudlak benneteket akkor is, ha a kicsit szoptatom. Nem tudok egy kézzel írni sajnos, mert sikerült még a suliban elsajátítanom a vakon írást és az nagyon nem megy egy kézzel. :cry: szóval főleg csak olvasok, de most teljesen kivételesen a lányom is alszik 20 percnél többet (a fiam 2-3 órákat minden délután) így megkíséreltem és jöttem!!!

remélem mindenki jól van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szisz: olvastam, hogy nagyon kétségbe voltál esve a babucid popója miatt. Ez minden babával megeshet-az elején még annyit kakálnak, hogy kivörösödhet nagyon gyakran. A sudocream nálunk is van és én is nagyon szeretem. Azt meg hogy nem vagy jó anya felejsd el!!!! Igenis szuper anyuka vagy, különben nem lennél itt köztünk már több mint 9 hónapja!!! itt mindenki azért ír, mert véleményt kér, tanácsod ad, problémákat oszt meg az ugyanolyan korú babák anyukáival mert szeretne megfelelni mint ÉDESANYA. Az anyukádat meg végképp nem értem, azt üzenem neki, hogy bárcsak minden nő, aki szül ilyen jó anyuka lenne, mint Te!!! :wink:

Tápszeresek: egy jó tippem van az éjszakai etetéshez, a kisfiamnál is ezt alkalmaztuk mikor kiegészitőket adtunk neki. Én este vizet forraltam és beletettem egy termoszba, ill. egy üres ásványvizes flakonba. Így volt egész éjjel meleg vizem a termoszból és az ásványvizesből pedig lehűtött forralt vizem. Így kreáltam pillanatok alatt a tejet megfelelő hőmérsékletre és persze így frissen adhattam a fiamnak. Remélem segítettem valamelyest az éjszakai etetőknek. :)

KépKép
KépKép
betty76
 
 


köszönöm lányok!!!!!!!!

ki a tali szervező?
meg akkor komolyan meg kellene beszélni mikor is legyen nem?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Eszti:kösziiii :lol:

Kép
jovana
 
 


lányok, én teljesen kétségbe vagyok esve...a kicsi Mariangelám napközben csak 20-30 perceket alszik, majd este tíztől reggelig másfél órákat, néha 2-őt egy huzamban. Valyon miért van ez?? a tápszert megint kipróbáltuk, de vagy nem kéri, vagy pedig kijön belőle az egész, amiből arra következtetek, hogy végül is elég neki az enyém-de akkor miért nem alszik?? A pocija nem fáj, mert akkor állandóan üvöltene-mint azt átéltem a kisfiammal anno. Ráadásul van puki is, kaka is laza és gyakori és nem látom, hogy kinlódna. Szóval az kizárva. Megpróbálom majd a cumit, amit írtatok ,de egyelőre nem igazán szereti. Iliasz sosem cumizott, csak az újját szopta-a mai napig is :cry: (ezt sajna tőlem örökölte)
ha van valami tippetek, szívesen fogadnám, mert hiába vagyok másodjára anyuka-most teljesen tanácstalan vagyok és nagyon nagyon fáradt!!!!!!!!!!
A másik...
A fiammal is nagyon nehéz mostanában, mert nagyon féltékeny és ezt sokszor durvasággal adja a tudtunkra. Sokszor ütöget, rugdal még akkor is, amikor a Mariangela a kezemben van.Ilyenkor nagyon megijedek és veszekedek vele. Mivel rengeteget vagyok a kislányommal, alig marad rá időm, ami nagyon elszomorít, mert szeretnék vele is foglalkozni. Valahogyan beosztani az időt, de így nagyon nehéz. A férjem sokat segít, de nagyrészt csak abban tud, hogy amikor én Mariangelával vagyok, akkor ő Iliasszal. De neki viszont nagyon hiányzom és ezt minden nap érzem rajta. Amikor este oda jutnék, hogy én tegyem le aludni, akkor vagy felkel a kicsi lányom és el kell mennem mellőle az olvasás kellős közepén, vagy pedig olyan fáradt vagyok, hogy lefekszem én is aludni és mire felkelek, már elaludt.
Ne haragudjatok hogy itt panaszkodom-de igazából nincs kinek elmondanom mindezt. Már apuék is vagy 3 hete ránk sem telefonálnak, ami nem is bánt(mindazok után, ami történt), csak gondoltam érdekelné mi van az unokáival. ezek szerint megint tévedtem.
sorry lányok!! legközelebb már vidámabbakat írok!!! Megpróbálok reagálni is az irottakra!!!

sok puszi Nektek, vigyázzatok magatokra és a bébikre!!!

Betty

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Nita, ne haragudj, csak most olvastam vissza!! Gratulálok az évfordulótokhoz!!!!!!sok puszi

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Betti köszi!!!!!
Nálunk Máté mg pár napja mindíg bepisil...azt mondják féltékeny...szerintem nem........
kitartást neked!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nagyon szeretnék Veletek talizni, úgyhogy a Campona nekunk is megfelel! Igaz, messze van, talán nekunk van a legmesszebb, de osszekossuk egy shoppingolással a férjemmel, úgyhogy ha megfelelo lesz az idopont, akkor mindenképp elmegyunk! Mikor gondoltátok kb.?

MrsParis, melyik az a progi, amivel a fotókat szoktad átalakítani? Tudom, hogy egyszer leírtad, de nem bírom megtalálni azt a hsz.t ! koszike :)

Minden nap olvasom a fórumot, de írni sajnos általában nem jut idom! Ne haragudjatok! :roll: :oops: :oops:

Jovo héten megyunk a picurral kendokoto tanfolyamra, egyúttal lehet vásárolni kendot is, Magyarországról jon egy holgy, kivi leszek, hogy melyik fajtát árulja! 10 Euro a tanfolyam, egy alkalomból áll az egész! A kendoért nem vagyok hajlandó kiadni 40 euronál tobbet, inkább akkor veszek használtat! Csak egyszeruen nem tudom melyiket válasszam! Szilveeaa, mond neked az valamit, hogy STORCHENWIEGE? Nem ilyen kendod van véletlenul? Nekem idáig ez a fajta tunik a legjobbnak....és milyen hosszút érdemes venni? Tud ebben nekem valaki segíteni? Tudniillik van 2,7 m-tol egészen 5,2 m-ig! Az áraik pedig 60-90 Eur-ig vannak újan! :shock:
ginuska
 
 


mrsparis írta:Panka, jöhet!!! Bár itt én vagyok az egyik legbőgősebb :oops: :lol:

No, csak ideérek:)

A napló előtt a POPSI problémára: Nálunk semelyik csodaszer nem jött be, pedig Apa "bébimarketinggel" foglalkozván :) mindenből beszereztünk! Nálunk a megoldás a fürdetőkrém lett...a sima felírós, patikai se színe, se bűze fehér krém. Mi azóta is ezt használjuk popsikrém, testápoló, hideg/melegkiütés, mindenre! Jóóó vastagon ha baj van. Ami nálunk sajna van, amikor jön a foga fél perc kakiba is egyből véres lesz. Nagyon savas lesz a fogzástól a kisfiam széklete.


No és akkor Apa naplója:)

The story

www.honfoglalo.hu itt kezdődött minden.
2005 tavaszán én már "rutinos" játékosa voltam ennek az oldalnak, ekkor tettem fel a képemet az oldal tablójába.
Nem sokkal ezután kaptam egy üres levelet az oldal belső levelezőjén, egy bizonyos Panka80 nevű felhasználótól.
Nem tudtam mire vélni, ezért visszaírtam neki, hogy miért is írt nekem és miért nem volt a levélben semmi?!
Kiderült hogy összekevert valakivel, amikor megnézte a tablót. Azt hitte egy régi ismerőse, vagyok.
Megnéztem a lányt a tablón... egy 24 éves szőke hajú lány volt, aki nagyon megtetszett nekem szinte már az első pillanatban
Pár levélváltás után megadtuk egymásnak az MSN címünket, és ott beszélgettünk tovább.
Nemsokára kiderült hogy házasságban él de nem boldog.
Egyre többet és többet beszélgettünk, és egyre jobban megkedveltük egymást.
Nap, mint nap megbeszéltük az élet folyását és szinte már csak egymásért lépünk netre.
Nemsokára jött a telefonszám csere is.
Úgy éreztük, egyre jobban vonzódunk a másikhoz, és ez tetszett mindkettőnknek.
Egyszer fogadtunk valamiben és a tét egy puszi volt személyesen.
Igazából mindegy volt , hogy ki nyeri, a végeredmény ugyanaz lett volna.
Eljött a nagy nap, amikor találkoztunk.
Természetesen tetszettünk egymásnak és a pusziból egy érzéki csók lett.
Lényegében ott kezdődött minden.
Találkozgattunk, és egyre többet akartunk. Elmesélte hogy mióta az eszét tudja, azóta vágyik gyerekre, és hogy hosszú évek és próbálkozások után sikerült is teherbe esnie ám a magzat meghalt, amikor 3 hónapos terhes volt, és ez volt az utolsó csepp a pohárban... már akkor érezte, hogy a házasságát nem lehet, és talán már nem is akarja megmenteni!
A találkozásunk után úgy érezte, hogy bennem társra talált mindenben, ami akkor hiányzott az életéből, és én is úgy éreztem ,hogy egyre inkább összetartozunk.
Ők otthon a férjével egyre többet veszekedtek, és ezzel mi egyre többet találkoztunk.
Azt mondta nekem, hogy el akar válni a férjétől, hogy komolyra tudjuk fordítani a kapcsolatunkat, ám ez decemberben volt, és én bíztattam, hogy legalább a karácsonyt várja meg, mert ugye ha belegondolunk, a karácsony mégis csak a szeretet ünnepe, és előtte elhagyni valakit az nagyon fájó lehet, még akkor is ha már nem jó semmi együtt.
Persze ez csak az én véleményem volt, ezzel ellentétben az is igaz, hogy szánalomból még rosszabb együtt lenni valakivel... ezt döntse el ki-ki maga.
Beszélgettünk a karácsonyról, és én elmondtam neki, hogy nem szeretem ezt az ünnepet... a mai világban már csak az ajándékvásárlásokról szól... bezzeg a régi időkben még tényleg a szeretet és összetartozás számított.
December 23.-án beállított hozzám egy fenyőfával, és díszekkel: "Ezt a Jézuska hagyta itt neked, én csak behoztam" - mondta.
Azt hiszem sírni, tudtam volna a boldogságtól.
Ennyi kellett hogy boldog legyen a karácsonyom... és nem a karácsonyfa miatt, hanem mert már volt kivel tartani a karácsonyt, és láttam értelmét a szeretet ünnepének.
Éreztem, hogy tényleg egyre komolyabbra fordul a kapcsolatunk. Igen szerelmesek voltunk!
Eljött a szilveszter. Dolgoztam! Ráadásul éjszaka!
Azt hiszem, aki benne volt, az már tudja milyen borzasztó érzés szilveszter éjjel dolgozni.
Eljött az éjfél, tűzijáték, petárda, meg amit el lehet képzelni... nem messze házibuli zajai hallatszottak, én meg dolgoztam... rohadt egy érzés volt!
Egyszer csak a munkahelyem előtt megállt egy autó. Ő volt az.
Egy barátommal kijöttek hozzám újévet köszönteni... mondhatom óriási érzés volt... nagyon jól esett.
Elkezdődött tehát az újév.
Nem is váratott magára sokáig a "baj" ugyanis a férje megtalálta a képeinket, és az MSN beszélgetéseinket.
Természetesen azonnal elköltözött otthonról a férje, és gyakorlatilag mindent magával vitt, ami mozdítható volt.
Akkor volt egy "kis" mélypont, de mindenben segítettük egymást.
Hozzámköltözött!
Azt hiszem az akkori legjobb lépést tette meg ezzel, és hozta magával Dorkát, a kutyáját is, aki egy gyönyörű szép magyar vizsla és szinte a gyermekeként szerette.
Ebben szerencséje volt, mert én imádom a kutyákat és hamar jóban lettünk.
Múltak a hónapok és úgy döntöttünk, hogy hazaköltözünk hozzá.
Átpakoltunk mindent, nem kis erőfeszítések útján.
Majd elkezdtünk berendezkedni...
Tavasszal úgy döntöttünk, hogy hozunk még egy kis boldogságot a házba ill. az udvarra.
Vettünk egy gyönyörű szép 6 hetes Labrador Retriver kiskutyát, aki az Astor nevet kapta.
Boldogságban élveztük a tavasz és a nyár örömeit... kisebb átalakításokkal sújtottuk a lakást, rendbe hoztuk a kertet stb...
Közben szép csendesen lezajlott a válóper is és innentől már nem volt akadálya a boldogságunknak.
Július 26.-án megkértem a kezét.
Igent mondott.
Igent mondott arra, hogy hozzám jön feleségül, és igent mondott a kettőnk boldogságára.
Megint eltelt pár hónap és közben gyarapodtunk egy kiscicával is.
Ő gyakorlatilag nem kapott nevet, bár ha a "kis szemétláda" névnek nevezhető akkor igen
Közben a régmúltból előkerült egy ismerős házaspár, akikkel összemelegedtünk.
Ők szerettek volna gyereket, de nem sikerült nekik már jó pár éve.
A férj cégénél pár nőnek is volt hasonló gondja de állítólag Taksonyban volt egy természetgyógyász nő "Boszi" aki ilyenekkel foglalkozik, és amelyik nő eddig nála volt ilyen jellegű kezelésen az mind teherbe esett.Ezen felbuzdulva, bizakodva elmentek hozzá kezelésre, és mint az kiderült a következő kezeléskor már állapotos volt a feleség.
Elvittek magukkal minket is, és megbeszéltük hogy eljárunk pár kezelésre, hogy mire szeretnénk gyereket, ne legyen akadály.
Közben szerettük volna kitűzni az esküvőt 2006 decemberére(első verzióban 2007 május volt, aztán kitaláltuk, hogy egymás karácsonyi ajándékai leszünk inkáább), hogy bevállalhassunk egy bébit, de végül az esküvőt 2007 január 27.-re tűztük ki, mert a családban senkinek nem volt megfelelő a december
Sokat beszélgettünk a bébiről, és úgy döntöttünk bevállaljuk még az esküvő előtt.
December vége felé egy terhességi teszt meghozta a boldogságot és egyben a karácsonyi ajándékot.
Igen!!!
Gyerekünk lesz.
Azt hiszem ennél szebb érzést kívánni sem lehet senkinek!
A karácsonyt, együtt családi környezetben töltöttük, ugyanis a szüleim elutaztak hozzánk.
Három doboz: nagy dobozban közepes doboz, közepes dobozban kis doboz, kis dobozban kis cipő...
Így tudták meg hogy unokájuk lesz
Azt hiszem sosem fogom elfelejteni ahogy anyám zokogni kezdett az örömtől.
Szép volt, jó volt, elmúlt a karácsony, eljött az újév!
Januárban sok-sok készülődés után eljött a nagy nap.
Január 27. esküvőnk.
Felejthetetlen esküvőnk volt.
Szépek voltunk, és gyönyörű, felkészült beszédet mondott az anyakönyvvezető.
Nagyon szép volt.
A kb. fél órás szertartás után, családi körben megtartottuk a vacsorát, majd másnap reggel utaztunk vissza Budapestre.
A házasságunk boldog, most már a picire kell vigyáznunk!
Február 12.-én voltunk 12 hetes ultrahangon. Óriási volt!!!
Látszik mindene... a doki még az ujjait is megszámolta és persze meg is mutatta.
Hihetetlen élmény látni, ahogy fejlődik az ember még meg nem született gyermeke.
Természetesen minden rendben van vele!

Azt hiszem ha valaki, ezt mondja nekem 3 éve, akkor tuti nem hiszem el, hogy így alakul az életem!!!


Megmaradtak bennem egy volt kollégám szavai, illetve írása, mert hozzátenném hogy ő is csak nem rég lett Apuka.
A lényege az volt hogy megkérdeztük tőle msn-en hogy milyen érzés volt...
Erre ő azt mondta, hogy egészen addíg nem is rémült meg a felelősségtől, amíg a doki azt nem mondta neki: "Kedves László, maga ma este APUKA lesz!!!"
Őszinte leszek: azóta ez jár a fejemben... nekem milyen érzés lesz amikor végre ezt mondják???

Számoljuk szinte a napokat, attól függetlenül, hogy még azért van hátra 4 hónap a kisfiúnk születéséig, mert ugye kiderült hogy fiú lesz.
Erik lesz a neve!
Annyira érdekes, hogy amíg az ember nem figyel oda rá, addig nem is veszi észre, hogy mennyi kismama, vagy kisgyerek veszi körül... nekem kb 1 hónapja tűnt fel hogy akár hova nézek, mindenhol kismamákat látok... lehet hogy képzelődöm?
Érdekes dolog ez... hogy mi is történt velünk az elmúlt időkben... mert aki olvasta lejjebb, az ugyan összefoglalva megértheti, de ez csak enyhe töredéke a történéseknek. Visszagondolok, és azt látom hogy tegnap volt december amikor a teszten megláttuk hogy sikerült... aztán hirtelen belenézek a jelenbe, és azt látom hogy már egy szép kerek pocakot hord anya.


Augusztus közepére írta a doki, de már türelmetlenül várjuk
Anya állandóan kommunikál vele, én meg csak esténként amikor elkapom a pillanatot és oda rúg nekem egyet Anya hasán keresztül, jelezve: Apa ébren vagyok ám
Szegény kis feleségem, néha sajnálom hogy nehezen viseli, de ugye ő szerette volna hogy a hidegben legyen a rosszullevős időszak, és most amikor melegszik az idő akkor nőjjön a poci...
A lényeg: Erik tökéletes ütemben fejlődik, és miden rendben vele!!!



Tehát hogy is állunk?
Aktív várakozás és a fejlődés mindennapjait éljük meg, és egyre türelmetlenebbül várjuk a nagy napot... illetve már azzal is megelégszünk bizonyos időre, amikor elmegyünk dokihoz, és közli hogy minden rendben van, majd kapunk 1-1 sztárfotót a kisfiúnkról, már ha éppen fotózkodós kedvében van... mert azt tudni kell, hogy: vagy tényleg tudja mi történik, vagy baromi jó érzéke van ahhoz hogy mikor kell eltakarni az arcát a két kezével
Azért szerencsére a doki elcsíp mindíg 1 pillanatot amikor nincs védekező állásban Erik.
Szóval növekszünk... sőt... állítólag 1-1,5 héttel nagyobb mint kellene. Ezt persze be lehet tudni az orvosi ciklusszámításoknak is, de valljuk be: Tiszta apja ez a gyerek... )))
Különben simán el tudom ám képzelni hogy bentről, röhögve figyeli a történéseket, és még fel sem fogja hogy anya, és apa az ő szobáját festi,parkettázza, és természetesen folyamatosan rendezi be hogy amikor itt az idő, akkorra mindene meglegyen.
Annyit elárulnék hogy már akkorákat rúg anya hasában, hogy szabad szemmel is tisztán kivehető Persze ezen én jót mosolygok, de anya érzi is ezeket a gyomor rúgásokat
200-08-16 15:32:09
Születés.
Hajnali fél 4.
Alszom az ágyban, a szokásos kedvenc hasonfekvő pózban, arcom belenyomva a kis anatómiai párnám közepébe... olyan igazi "nyálcsorgatós" alvás.
Valaki megpaskolja a fenekem... felnézek, Anya ott áll:
Elfolyt a magzatvíz... megyünk szülni!!!
Felültem az ágyon.... olyan 60%-os éberségi állapotban:
Mennyire megyünk szülni??? Egy kávét még tudunk inni?
Öltözés, összekészített cuccok 1 méterrel arrébb tétele... Telefon a Mentőknek...
Megindultunk lefelé az emeletről, hopp a telefontöltő fent maradt... vissza érte.
Mire újra leértem, a Mentő már ott áltt a ház előtt. (állítólag szüléshez nagyon gyorsan kiérnek, mert félnek hogy a kismamák össze piszkítják a mentőt)
Gyorsan beszálltunk, és indulás.
Kb 6 perc alatt értünk be a kedvenc Szent Imre korházunkba
(a mostani pillanatig nem sikerült rájönnöm hogy az egyik mentős, férfi volt vagy nő...)
Gyorsan felmentünk a második emeleti szülészetre, ahol meglepő módon senki nem volt, pedig általában mindíg tele van a váró, még éjszaka is.
Anya bement, és kint maradtam... kisvártatva nem egyész 3 perc múlva jött egy "versenyző" páros, ugyan ilyen állapotban, a magzatvíz elfolyt, de fájás az nincs... pont mint nekünk.
Beszélgettem az újonnan érkezett leendő apukával, tök jó arc volt... Oroszlányból érkeztek, nem egész 28 perc alatt DD
Beszélgettünk poénkodtunk, mire jött egy újabb páros.
Bicske volt az ő hazájuk.
Náluk nem folyt el a magzatvíz, csak 5 perces fájások voltak.
Kintmaradtunk tehát hárman... mint a nagyok
7 óra körül jött ki az én kis feleségem, akkor már voltak fájások kb 3 percenként.
Beszélgettünk, visszament aztán megint kijött stb... de a fájások már 2 percre szűkültek.
Eltelt újabb pár óra mire végre szóltak hogy most már bemehetek (apás szülés)
Be is mentem gondoltam itt az idő... GONDOLTAM!
De nem.
Vajúdás... ez nekem túl sokat nem jelentett eddig... mondom EDDIG.
Iszonyú látni egy olyan valakit szenvedni aki az életed értelmét jelenti.
Nekem sikerül, és tudom aki vállalja az apás szülést az mind látja ezt, de engem nagyon állbavert a látvány, hogy mennyire szenved.
11 órától már olyan fájások voltak hogy 1 percig fájt, fél percenként.
Ott már potyogtak a könnyeim, hogy nem tudok segíteni, hiába is akarok.
Délután 2 körül átmentünk egy másik szülőszöbába, hogy kaphasson valami gerinc melletti érzéstelenítőt, mert lehetetlen elviselni a fájdalmat.
A doki meg is csinálta,de sajnos nem volt sikeres... nem találta el amit kellett volna, ezért hiába adtak Anyának injekciókat, nem csökkent a fájdalom...
Iszonyatos szenvedések után 18:00-kor bejött a doki, és azt mondta, hogy mivel ennyi idő alatt nem tágul ki jobban a méhszáj, ezért ez császár lesz.
Lefuttattam magamban keresés:
- CSÁSZÁR
Amikor tudatosult benne hogy császár metszés lesz, akkor kitört rajtam a pánik hangulat.
Hogy biztos nagyon nagy baj van... és tényleg mintha minden úgy felgyorsult volna.... jött az altatóórvos, aztán az ápoló, a szülésznő... a doki meg egyre idegesebbnek tűnt, bennem meg dőlt össze minden.
Eltelt pár perc és Anya már a műtőben volt.
Iszonyú 7-8 perc volt. Álltam a folyosón és zokogtam mint egy 5 éves kisgyerek.
Egyszer csak jött a szülésznő, hogy menjek vele. Vérnyomás 300.
És ott volt. Ott volt Erik, a kisfiam. Törölgették, lélegeztették, krémezték...
Addigra elapadtak a könnyeim, de mikor megláttam akkor tört ki igazán a sírás rajtam.
Oldalra néztem és megláttam Anyát ahogy páran körülveszik és állnak fölötte...

éppen varrták. Nagyon durva látvány volt. De semmi gond nem volt. Megkaptam a kezembe a kisfiamat, azt hiszem az első mondatom az volt:
-Te kis szaros, jól megkínoztad Anyádat... és közben sírtam...sírtam...sírtam.

Születés: 18:33
Súly 3450 gramm
Hossz: 56 cm

Jelentem jól vannak mindketten.
És szeretem mindkettőt
2008-05-01 23:01:34
A Sors...
Újra eljött az idő hogy írjak a naplónkba.
Eltelt nem kevés idő, valamivel több mint fél év az utolsó bejegyzés óta.
Nos az elmúlt időszakban élveztük azt amit a sors adott nekünk ajándékba, az Apa és Anya szerepet.
Erik a kisfiúnk szépen fejlődik és tökéletes baba minden szempontból.
Azt hiszem, hogy akinek nincs gyereke, az nem tudja átérezni hogy milyen csodálatos érzés nézni, és együtt élni vele hogy egy csöppség szép lassan növekszik és a világon minden gondot feledteti veled ha csak rád mosolyog, vagy nyújtja feléd a kis kezeit, hogy vegyél fel... és ugyan beszélni még nem beszél, de mégis szinte mindig tudod hogy mikor mit szeretne. (kivételek persze mindig vannak )
Szóval itt tartunk mi jelen pillanatban, és bátran írhatom hogy teljes családi életet élünk!
Elérkezett a pillanat kb 2 hónapja, amikor úgy döntöttünk, hogy jöhetne a kistesó
(mert nem titok hogy 4 gyereket szeretnénk)
Utána is érdeklődtünk, hogy mik az esélyeink, és hogy mivel Erik császárral született, így vállalható lenne-e a következő utód.
A válasz nyugtató, és nyugtalanító is volt, mert mint kiderült, fizikailag jöhetne bébi, viszont a vizsgálatok azt mutatták hogy Anikónak nem állt még helyre a hormonháztartása és a dokik szerint kizárt a terhesség amíg helyre nem állt, viszont ők hormonkezelést javasoltak, amit én személy szerint a legvégsőkig ellenzek, tehát nem mentünk bele.
Itt jött képbe a mi titkos "fegyverünk" a boszi, akiről a korábbiakban már olvashattatok.
Újra meglátogattuk, és egy vizsgálat keretében felvázoltuk a jövőre kiterjesztett terveinket.
Erről röviden ennyi elég is lesz, mert bármily hihetetlen, utólag kiszámolva, az ő által beígért időpontban, sikerült újra a terhesség.
Tény, hogy amíg nem tudtuk meg, addig újra élt bennem a kétség, attól függetlenül hogy már bizonyított, méghozzá nem is akármilyet (lásd: Erik)
Sejtettük de nem tudtuk, vagy tudtuk, de nem sejtettük, végül is vettünk egy tesztet, ami annyira volt egyértelmű terhességet jelzett hogy ha akartuk se tudtunk volna elnézni
Talán el lehet képzelni ezek után hogy mekkora örömként kezeltük ezt, ezért legnagyobb boldogságunk közben, bár ugyan senkinek nem akartuk, mégis szétfecsegtük a kicsi bébi létezését.
Mivel az első gyerekünk fiú lett, ezért titkon reménykedtünk hogy a kistesó lány lesz, ezért aktívan elkezdtünk lánynevek után kutatni, ill. nem kevés egymás által kedvelt lánynevek lehetséges kombinációját összeállítani amiből végül is a Panka Bianka keresztnevek nyertek.
Elégedetten és bizakodva vártuk az első nőgyógyászati vizsgálatot ami megnyugtatott volna minket hogy ugyanolyan "sima ügy" lesz ez a terhesség is mint az előző... de nem!
A doki nem sok jóval kecsegtetett... kétségtelen az állapotosság ténye, viszont a petezsákban nem látszott semmi, ami életjelre utalna.
Mivel a fogantatás időpontjáról csak sejtései lehettek, ezért 1 hét haladékot kaptunk a vizsgálathoz.
1 hét...
7 nap...
168 óra...

Eltelt...

Én a legvégsőkig kitartottam amellett hogy majd most... most már tutira látszani fog ott valami... nem létezik hogy nem. Olyan szépen indult az életünk együtt, és olyan szép lett a kisfiúnk, nem létezik hogy pont most lenne bármi probléma!
Pedig de... velünk is megtörténhet... a terhesség elhalt, és meg kell szakítani!
Az orvos véleménye (jelzem ez csak vélemény) az hogy a kislányok, genetikai úton nem maradnak meg...
Most május 2. van és ott tartunk hogy bár a műtét még várat magára, a lelkünk romokban hever.
Kaptunk már elég sok bíztatást:
-de az élet hosszú és majd legközelebb...
-de van egy szép kisfiúnk...
-de...
-de...
-de...
Köszönjük, ez kicsit most más!


"A boldogságot a boldogtalanságtól vékony fal választja el, amit lerombolni könnyű, újjáépíteni nehéz."
-vége-


És sajna azóta ezt még követte 3...

panka80
Budapest XXII. kerület
 
 
 


NITA GRATULÁLOK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT.NEKED IS KÖSZÖNÖM AZ INFÓT.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Panka most engem siratott meg a párod a történettel........ :cry: :cry: :wink:
Kicsike köszi! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Panka nem semmi a töténetetek.Jól megríkatott.Férjed nagyon jól tette,hogy mindezt leírta és megosztjátok másokkal is.Gratulálok Erikhez.tehetnél fel róla is fotót.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Panka: Erik születése: :lol: potyogtak nekem is... :cry:
Kitartás,vmiért ígykellett ennek történni,azt h miért,nemtom...

Eszti:elkészült a kaja... bár nem úgy,ahogy én akartam,m férjem elöbb ért haza és őcsinálta meg a hamit :lol: :lol: :lol:

Screen: hol voltatok jógán? én is én is én is....léccccciiiiii

Kép
jovana
 
 


juhéééjjjj laptető :lol:
ellentétben Veletek,én azért drukkolok,h megnyerjem ezt a helyet :wink:

Kép
jovana
 
 


Sziasztok!

Megint zavarok köztetek egy picit. Raktam fel teszvesz-re jó néhány kinőtt holminkat, ha érdekel valaki nézze meg -lett lehet lapozni két oldalon vannak az aukciók:

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Olcsók és tökéletes állapotban vannak a rucik.
Folyamatosan töltök fel még ruhákat 56-os, 62-es, 68-as méreteket is.

Kép
Kép
Kép
aida
 
 


Kép Erik ANNO
Kép Erik MOST
Kép Erik, aki egész nap eszik :)

panka80
Budapest XXII. kerület
 
 
 


Sziasztok!

Panka,nagyon megható történet.Tényleg megkönnyezi az ember.

Betty drága!Kitartás!Szerintem egy cipőben járunk.Én azzal a könnyebbséggel,hogy Tamara alszik rendesen.De Pannival minden nap megvívjuk a kis harcainkat.Nagyon nehéz,mert tudom,hogy fel kell dolgoznia az új helyzetet,de mégis sokszor az az első reakcióm,hogy kiabálok vele.Amit persze utólag megbánok...A mai napra már cafatokban lógtak az idegeim.Egész héten egyedül a két gyerekkel,mert a férjem csak fürdetésre jött haza,azután vissza próbálni...de holnaptól itthon van!!!!!!!!!

Kép
Kép
zanikó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: