Új privát üzeneted érkezett!

ktc: ha a google-ba beírod, hogy római tálas receptek, első helyen kidob egy 130 receptől álló, letölthető gyűjteményt, van benne csirkés, disznos, mindenfélés 8)

Edit

Kép
ézsóné

Van egy egyszerű pogi receptem, egy baj van vele, hogy csak aznap finom, de akkor veszedelmesen :lol: .
Azonos mennyiségben kell hozzá liszt, túró, margarin. A túrót át kell törni, a hozzávalókat összedolgozni, ízlés szerint só. Fél cm-re nyújtani, apró pogácsákat szaggatni, tetejére csipet sajt, szezámmag stb. Sütni. Nyammm.
pammut

Boruska, boldog szülinapot!

Pammut, én is ezt szoktam sütni, de nálunk másnap is finom. Na persze csak akkor ha elég nagy mennyiséget csinálok belőle.

Eszter, Nóri, xar a cigi, igen, de kérdezem én, a pia jobb? Na nálunk az fordul elő és sajnos nem előre kiszámíthatóan...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Római tál:
én nagyon szeretem, bár nem tökölök vele annyit, mint Pammut Boriék. Mikor elkezdem összeszelni a hozzávalókat fogok egy kis vizet meglötykölöm benne, és benne hagyom, amíg az előkészítéssel foglalkozom. Teljesen Fradi ételeket szoktam variálni:
1, alulra krumplit szelek, rá hagyma, fokhagyma, talán paprika, paradicsom , az ágyásba szelet husi (csirkehusi: pirospaprika, bors, só, esetleg más fűszer érzés alapján, pulykahús: bors, só,) beborít egy kis krumplival esetleg szalonna a tetejére, aztán irány a sütő
2, párolt zöldségkeverék (amit találok itthon, vagy megkívánok) Öntetnek: egy nagy tejföl, só, bors, két tojás, esetleg sajt, szerecsendió (ha kevés a tejföl akkor tej is jöhet hozzá) húsimádóknak leveskocka, ráönt a zöldségre kis sajt a tetejére, aztán had süljön. Ezt lehet bővíteni igény szerint rizzsel, fűszeres darált hússal.

Bár, mióta a Zsolti itt van, már már eseményszámba megy, hogy én főzök. Tehát mondhatni ezek a régi idők receptjei :D

zarja

Sziasztok!

Nekem sajtos falatok receptem van (annyira szeretik, h 6 tepsinél kevesebbet nem is érdemes sütöm)

Recept:
Összeállítás 30perc + 30 perc hűtés
sütés kb 5perc
Kb 40db sütire:

9dkg vaj
9dkg finomra reszelt edámi vagy trapista sajt
10dkg liszt
3dkg parmezán v hasonló jellegű sajt (nem kötelező)
1/2 kk só
késhegynyi chilipor (én kihagyom)
1db kicsi tojás
apróra v szálkásra vágott mandula (én helyette vegetát szórók a tetejére)

A vajat önmagában habosra kevered, majd a finomra reszelt sajtot beledolgozod. A liszttel a sóval, parmezánnal, chilivel rugalmas, de nem túl kemény tésztává gyurjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30percre. A tésztát meglisztezett deszkán kb 3-5mm vastagra nyújtjuk , formával kiszurjuk, tojássaj megkenjük, megszórjuk mandulával/vegetával vagy akár szezámmaggal. Megzsírozott/vajazott tepsire rakjuk, közepesen meleg (180) sütőben 5 percig sütjük (aranybarna).

Kép
csipike09

zarja: látod a vonalzódat???????? hol tart a virágocskád?????

Edit

Kép
ézsóné

Zarja Nálunk is csak Apu piszmogott vele ennyit (imád alkotni), nekünk nincs is cseréptálunk :lol: . Ha rákívánunk ilyenre, akkor a zománcos kacsasütőbe tesszük. Azt meg nem kell áztatni :D , csak miután elfogyott belőle a kaja :lol: .

Na, íme a sajtos tallér. Egyszerű, gyors, finom és vendégvárónak is alkalmas.

Sajtos tallér

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 tojás sárgája
1 pohár tejföl
25 dkg margarin
1 k. kanál só
1 k. kanál sütőpor
Ezeket összegyúrni, jó vékonyra kinyújtani.

20 dkg reszelt sajt
10 dkg margarin
Ezeket összekeverni és egyenletesen a tészta tetejére kenni (én mikroban egy picit meg szoktam langyosítani, akkor könnyebben kenhető, mondjuk egy evőkanál hátával).

A tésztát 3-4 felé osztjuk (én két részletben szoktam a nyújtást, kenést) és szorosan összetekerjük. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk (nálunk olyan 2-3 cm átmérőjű korongok lesznek), tetejére lehet pirított szezámmagot szórni. Eltehető mélyhűtőbe is, kicsit fagyosan könnyebben szeletelhető!
Frissen is és légmentesen eltéve is nagyon finom és mutatós.
pammut

Boruska, Boldog szülinapot!

Kép Boldog szülinapot!

Kép
csipike09

Pammut! Én is minden nap megiszom egy bögre kamillateát csak én mézzel. Megelőzésképp a megfázás ellen is jó és nem utolsó sorban én szeretem az ízét is. Fincsi a mézzel :roll:

Római tál: Én is olyasmit szoktam benne, mint Zarja! Amit éppen találok itthon belerakosgatom, vagy meglocsolom tejföllel vagy sem attól függ mi van benne, de mindig finom sül ki belőle :roll: Uhh, de régen csináltam már... Hétvégén lehet csinálok is. :lol:

bellerreni
Eger

Jo reggelt!
Gyors kerdes toletek, mert nincs mokst idom nyomozni.
Gyerekeket mikortol oltanak itthon h1n1 es szezonalis ellen? Kristof ket nap mulva lesz egy eves. Ha elmegyunk itt oltopontra, akkor vajon megkaphatja a vedooltasokat?
Vendég

Én is szeretem a római tálat, de Zarjához hasonlóan én is érzésre sütök benne, szinte mindent. Nem zsíros, finom, egyszerű. Beáztatni jobb, de a hideg vizes öblítés is elég, ill. fontos, hogy a hideg sütőbe kell tenni, nem előmelegíteni, mert az a tálnak nem jó.

KépKép

KépKép
beneildi

Boruska, boldog szülinapot Nked!

Bea, szerintem egészséges gyerekrendelés a biztosabb, ott tuti van minden oltás, ami nektek kellhet. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Bea A H1N1 oltás korhatára 1 év, ez biztos. A szezonálisé nemtom, de szerintem 1 évestől azt is beadják. De olvastam valami hivatalos orvosi honlapon, hogy 14 év alatt úgyse adják egyszerre, 1-2 hét kell a kettő között.

Reni Egyszer próbálkoztam az édesített kamillateával, bár akkor épp pocaklakóm se volt, de szörnyű hányingerem lett :D . Így inkább üresen iszom. Most amúgyse bírom az édeset. A tejeskávémba 2-3 cukrot szoktam tenni, most inkább üresen iszom, csak a nagy bögre reggeli tejes teámba dobok egyetlen édesítőbogyót. Katalin lányom tegnap megkínált a nagyon finom névnapi bonbonjából, nem bírtam ellentállni. Na, egész este nyögtem is a hányingert :D .
pammut

Bea, már engedélyezték az 1-3 év közötti gyerekek oltását, így a gyerekorvostól kérheted, de szerintem az oltópontokon is beoltják. A két oltás között a mi dokink 2 hét szünetet javasolt. Íg nálam a nagyok tegnap kapták meg a szezonálisat. Arra számítsál azért, h kicsit nyűgös lesz és az oltás helye (h1n1) néhány napig fáj.

Kép
csipike09

Látom Pammut beelőzőtt :wink:

Lányok főzési 5letet kérnék én is. Pulykacombomvan és abból kellene vmit készítenem mára :roll: Annyit nehezítésként, h mivel már tegnap kiolvasztottam, így befűszereztem görög füszersóval.

Kép
csipike09

Bea!

Nem adják be, mert Kristófnak ingyen járna. Oltóponton meg csak fizetőseket oltanak a rohadékok. Ergo a krónikus beteg, a kismama, az idős és a gyerek álljon sorban a betegek között. Ezért engem a gyerekorvos oltott. Tudok ajánlani egy nagyon jót, ha érdekel. Alapból a Rákóczi tér környékén rendel, de hozzánk házhoz jön. Némi pénzért persze. De nagyon topon van!
Vendég

Csipi!

Én kicsontoznám és megtömném a csont helyét mondjuk akkor feta-val meg valami paradicsommal, vagy ilyesmivel!. Spárgával átkötözném, vagy összevarrnám. Sütőzacsi, vagy tepsi, mind1.
De ha nincs benne semmi csont, gyönyörűen lehet szeletelni utána.
Vendég

Bea: az oltóponton csak azokat oltják akik NEM jogosultak az ingyenesre, de ti Kristóffal igen.

nem jut eszembe, hogy ki a tb-s de hátha valaki más is tudja, hogy a gyesről van-e lemondó nyilatkozat, vagy nekem kell írni pár sort
(Szandi asztmája miatt kapok, de ha tgyásra akarok majd menni, akkor előtte le kell mondani a gyesről) Hátha valaki tudja. Köcike

Boruska: boldog születésnapot!
Kép
stephie

Nóri, köszi. Jól hangzik. Csak 1 gondom van....elírtam :oops: :oops: :shock: nem comb, hanem mell :D
Szerinted ha a banános kekszedből kiveszem a mandulát/mogyit stb, akkor azt eheti egy 1 éves? Már nem emléxem mikortól mit lehet adni a gyereknek :roll:

Kép
csipike09

BORUSKA!

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csipike: mandulát és mogyorót ha jól emlékszem 3 éves kortól, mert az egyik legallergizálóbb étel
stephie

stephie: lemondó nyilatkozatra nincs nyomtatvány, neked kell pár sort írni, hogy pontosan mikortól, miért mondod le az ellátást.

Edit

Kép
ézsóné

Mellet én csíkokra szoktam vágni és a serpenyőben megsütöm. Görög fűszerrel persze. Amikor szép piros, hozzákeverem a kockára vágott fetát és leveszem a tűzről. Pont annyira olvad csak meg a sajt, hogy bevonja a húst. De darabok is lesznek benne. Külön sózni nem kell, mert a feta és a görög fűszer is sós.
Viszont ha előre akarsz máskor pácolni, azt só nélküli fűszerkeverékkel tedd, mert a só kivonja a nedvességet a húsból és nemhogy puha, szaftos lesz a páctól, inkább kemény és száraz. Só csak közvetlen sütéskor érje a húst!
Vendég

zarja: Én is ugyanígy vagyok anyuval. Ő meg állandóan vásárolgat, de csak vagy gagyit, vagy feleslegeset. Most is mondta a húgom, hogy olyan aranyos és puha törcsit vett Barbusnak. Mondtam, hogy végül is csak 4 kifogója van, inkább vett volna olyat, ami még nincs. Vagy töltené fel a telefonját, hogy ne nekem kelljen visszahívogatnom. Elég sokba van nekem, mikor érdeklődik felőlünk. Hiába mondom neki, hogy kérdezze meg mit vegyen, de csak megy a saját hülye feje után. Hát én is azt mondtam, hogy az én szülői tekintélyemet nem fogja a gyerek előtt aláásni, inkább nem megyünk majd haza. Nagyon dühös tudok lenni rá, mikor ilyen. Anyósékra bármikor számíthatok, már hívott is mióta bent vagyok hogy mi van velem.

nóri: Luca nagy frász, ne hagyd magad.

benettke: Hát nem kaptam csövet, mert állítólag benne marad az előzőből is és akkor nem mutatja a megfelelő értékeket. Egyébként kiderült, hogy nem 8 hanem 10! Kettőn már túl vagyok.

beneildi: Igen a terhespatológián vagyok, a 403-as szobában fekszem középen. A nővérek nagyon rendesek most is. A méreteket meg majd megnézem, csak kézzel írta be a kartonomba. Mikor megyek szemészetre megkuksizom.

boruska: Boldog szülinapot.

Most mértem magam, csak 69 kiló vagyok. Most vagy fogytam a pár nap alatt, vagy csak a mérleg más.
vicky79
Budapest III. kerület

Na, én ma tartom a heti egy kötelező gyümölcsnapot!
De szívem szerint egymás után tolnám be a narancsot, mandarint, banánt, meg a pomelo-t (ezt az ebédre tartogatom). Imádom a gyümölcsöket, életem végéig el tudnék élni gyümölcsökön... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!
Az islerbe mandula helyett dió is jó, igaz? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!
Igen, jó a dió.

1évesnek hivatalosan tojás sem adható. Csak 1,5éves kortól. Az enyém evett piskótát azt tuti. Diót is belesütve a tésztába. Földimogyorót még soha nem evett. De magában megrágni nem is enné meg a csonthéjasokat. Max darálva tésztában.
Vendég

Szégyen, de megint 9h után keletünk Bambival. Persze hiú ábránd volt azt hinnem, hogy nem kel többet. Még megnézetett velem egy Spongyabobot éjjel aztán jött hozzám szunyálni!
A fenébe is még egy hét sem telt el a 3-ból. Holnap lemegyek anyámékhoz, otthagyom és este visszajövök megnézni a Pesidance előadását. Kell egy pár óra kikapcsolódás, mert ólomlábon jár az idő így! :oops:
Vendég

Boruska: Boldog Szülinapot! ;)

Kép
zuzmooo

Szegény Viki! Akkor Te estére lyuk hátán lyuk leszel :( . Együttérzésem. Én is jól bírom, ha szurkálnak, de azért 10 :shock: . Az több a soknál :? . Nem tudnának valami egyéb szórakoztatást kitalálni Neked :) ? Bár látom szemészhez is hivatalos vagy. Oda gyalogolnod kell?
Én roppant mód "élveztem", mikor vérzős 12 hetes kisterhesként leküldtek az UH-ra, aztán el kellett menni a terhestanácsadóba a kombiteszt papírjáért, vissza a laborba vérvételre s végül fel az osztályra. Mindezt szigorú ágynyugalom mellett :? . Jó, hogy volt lift, de a vízszinteket gyalog mentük.
pammut

Boldog szülinapot Bori!
Kép
Vendég

Kakti: más elvileg nem is nagyon kell az embernek mint gyümölcs. A többi az mindig ráadás és hízáshajlamosság. Holnap vagy vasárnap én is tartok egy teljes gyümölcsnapot. Elkezdtem vizesedni (mondjuk oka lehet, hogy a wellness alatt és óta nem nagyon jutottam a napi gyógyteámhoz), de nem akarok puffasztott Eszter lenni.

Röhej. Edit, nekem tegnap azt mondta a doki, hogy minimum naponta 2 lityi vizet igyak meg. Erről Asterix Obelixből az Obelix jut eszembe: Dilisek ezek a rómaiak! Hát igen, ha mindent összevetünk, hogy kinek mit javasoltak akkor : Dilisek ezek a dokik!

Apának annyi napja van vissza a szép dohányzós életből, amennyi nap nekem a szülésig. Így most már naponta mondogatom mikor rágyújt: még 62 napod van vissza :D

Én már esténként úgy fekszem, hogy próbálom elképzelni milyen lesz, ha Bulcsi már nem bennem alszik, hanem mellettem. Egyenlőre tetszik a gondolat. :)

Edit, végül mi lett az autóval?

zarja

jaj istenem, de utálok már dolgozni :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Kasznisnál van... tegnap a zuram megvette az alkatrészeket természetesen potom pénzért, és estére leadta a verdát... elvileg hétvégére készen lesz! Ami nem is baj, tekintve, hogy Szegedről MAkóra járunk át nődokihoz, és jövő héten menni kéne 32 hetes uh-ra...

Edit

Kép
ézsóné

zarja, te nem szoktál állati hamar eltelítődni a kajával? én olyan minimális mennyiséggel jól lakok, hogy csak pislogok... mégis csak egyre többet mutat a mérleg :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Boruska! Nagyon boldog születésnapot kívánok!

Azt hiszem, nálam is elkezdődött a rosszalvós időszak... Eddig akár aludtam délután, akár nem, akkor is simán visszaájultam az ágyba éjjel, miután felébredtem. De pár napja ez már nem megy olyan könnyen... Ráadásul mindig elfekszem valamelyik testrészemet. Ma éjjel pl. a jobb fülemet... :D :? De ez még hagyján, ennél sokkal rosszabb, mikor úgy érzem, hogy a csípőm ki akar szakadni a helyéről. Ugye sok választási lehetőség nincs: vagy a jobb vagy a bal oldalamon fekszek, és szerintem baromira meg se moccanok addig, míg mondjuk fel nem ébredek valami miatt. Lehet, hogy még eljutok odáig is, hogy ülve vagy állva alszok, mint ahogy az utóbbit a Csúcsfejekben is csinálták?! :)

Lányok, ti gondolkodtatok a köldökzsinórvér/őssejt tárolásán? Előttem most itt van 3 cég prospektusa, és némelyik ad kedvezményt is. Mi szeretnénk. Ti?

Ma délután megyek fogorvoshoz. Remélem, nem talál semmi komoly bajt. Azaz nem is engedném, hogy nagy beavatkozásra kerüljön sor, csak, ha nagyon muszáj. A fogínygyulám kezd lelappadni (kopp-kopp), remélem, nem lesz rosszabb a helyzet, és ezzel meg szerintem a doki sem tud ott helyben mit kezdeni. Drukkoljatok, légyszi, hogy ne legyen semmi!

A cigitémához: 1. apukám, amint megtudta, hogy anyu velem terhes, azonnal letette. Gyorsan leszokott, és azóta sem gyújtott rá. :)
2. nagymamám sose bagózott előttünk, pedig szerette nagyon, mindig elvonult a klotyóra vagy kiment az udvarra. Náluk sose volt bagószag, mert a papa ki nem állhatta. Egyébként azt javaslom, hogy mondjátok is meg nyugodtan a bagós családtagoknak, hogy a jelenlétetekben, legyenek szívesek, ne gyújtsanak rá. Egyébként a nagymamám meggyújtott cigéjével próbáltam ki először "a dohányzást". Emlékszem, még óvodás lehettem, mikor nyáron kint voltunk a kertben. Nekem leterített mama egy plédet, mellé meg letett egy hamutálat, és mikor éppen le kellett hogy tegye a meggyújtott cigit, én szépen felkaptam, és "beleszívtam". Nem ízlett, és soha életemben nem is szívtam. Ez után az eset aután még egyszer próbáltuk ki élesben egy nyári táborozás alkalmával. Na, akkor is elég volt pár szívás... Nekem ugyan nem kellene semmi pénzért.

Kép
erusverus

Zsizell, hogy sikerült a tegnapi szülinap?

Kép
erusverus

Edit, Zarja! Nektek már mondta a nődoki vagy a védőnő, hogy rendszeresen számoljátok a babó mozgását?

Kép
erusverus

Húgom 14éves kora óta cigizett. Most augusztusban tették le a pasijával. Nagyrészt anyagi megfontolásból. Havi 15-20eFt. Drága cigit szívtak. Azóta teljesen ki vannak akadva, milyen rohadt büdös a cigi! Szóval egy dohányos ezt nem fogja soha megérteni, mert minden bizonnyal nem érzi a szagát. Én nem értem, miért vesz valaki pénzért betegséget magának. De ez nem az én dolgom.

Viszont anyám dührohamot kap, ha meg merem jegyezni, hogy büdös van... :oops: Ő csak a konyhában cigizik, de mivel sokszor ott ül le a család, elég gáz. Főleg, hogy gátlástalanul elöl hagyja a hamutartót éjszaka és reggel ocsmány szag van, amikor az ember valami finom, illatos reggelire vágyna! :roll:
Hiába kérem, hogy ne gyújtson rá, ha ott vagyok, sértésnek veszi. Meg hogy ne utasítsam az Ő HÁZÁBAN! :oops:
Vendég

Nóri! De főleg Bea, ha olvasod!
Csak én nem figyeltem, vagy tényleg kimaradt az islerből a tojás? Vagy nem is kell bele???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

De Nóri, a passzív dohányzás ártalmaival sem lehet anyukádat meggyőzni?

Kép
erusverus

pammut: Gyalog kell átsétálnom. Otthon többet feküdtem, de itt meg jobban figyelnek rám. Ez van.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit! De együtt érzek veled... :?

Cigi: Mi is dohányoztunk az embőccel, de megmondtam neki mikor elterveztük, hogy akkor babaproject, hogy akkor lemondunk minden káros szenvedélyünkről... Szilveszteri fogadalmunk volt ez úgyhogy lassan ennek egy éve már. :lol: Anyum régen cigizett, de mikor az öcsémmel terhes lett letette és azóta sem gyújott rá. A két bátyám közül a kisebbik cigizik és ennyi. Jah és még Zsoltinak az öccse. De velük meg ritkán talizunk. Úgyhogy szerencsére engem kímélnek. A barátok közül is aki cigizik az mindenki kint teszi úgyhogy ha megyünk valahova sincs bagószag.

bellerreni
Eger

Bea, tényleg látszik a különbség a 26 és 28 hetes pocak között! Csak híznak, nőnek ezek a babák!

Nóri, akkor nincs is olyan nagy gond az anyósékkal. A 70 éves após meg nem csoda, hogy kötözködős! A 70 éves bácsik már csak ilyenek! Meg úgy tűnik, hogy nekik maguknak vannak problémáik és rád vetítik ki. Apósod meg már pogácsát csinál neked? Lelkiismeret-furdalás? Helyes!
Hát könny szaladt a szemembe Luca mondásán, hogy „tetszik, ahogy füstöl a Mami szája” :D

Lányok, megvettem az összes karis ajándékot mindenkinek! 5 napomba került. Tegnap amikor a nagy szatyrokat cipeltem és már hulla fáradt voltam, alig vonszoltam már magam éreztem is, hogy tök soxor keményedett a pocakom, de aztán itthon szigorúan lepihentem (már amennyire lehetett a gyerekektől).

Edit, én nem tudom milyen testrészét dugja ki, csak tippelek, hogy talán ez a keze lehetett, mert az lenn van, vagy ez a talpa volt, mert az van fent, stb. 31 hetesen a könyvek 1500 g-osnak írják a babát…2 kiló az 33-34 hetes már, nem?
A pogidat lehet, hogy 7végén kipróbálom! Nekem az a bajom mindig a pogácsákkal, hogy kemény lesz. Ez ugye nem lesz kemény?!

Kakti, nem értem, ezt az oltásos dolgot. Eddig arról volt szó, hogy nem a beoltó orvos a felelős. Ő csak beadja, mi köze a mellékhatásokhoz? Nem ő okozza a mellékhatásokat, hanem az oltóanyag, azt meg nem ő készítette. Eddig pont arról volt szó, hogy NEM ŐK a felelősek.
Na, már ebben sem egységes az álláspont, kész vagyok teljesen…

Katica, én kaptam 8 éve egy ilyen római tálat. Tán 2-szer használtam, igy kábé 8 éve pihen a szekrény legmagasabb polcán, gyűjti a port 8)

Csipi, fokhagymás tejbe áztatnám pár órát, majd megtűzdelném fokhagymával és alufólia alatt sütném, a végén fólia nélkül. Isteni!

Erusverus: köldökvér: kérdeztem a nőgyógyimat, azt mondja, hogy üzlet az egész. Ők sem vetették le amikor mexületett a gyerekük. Ha meg netán szüksége lenne őssejtre, akkor lesz az a pénz amiért valaki eladja majd a sajátját. Ugyanis 2 részletbe fagyasztják az őssejteket, vagyis el is lehet adni.
Amúgy mindenki ad „kedvezményt”, csak hogy velük csináltasd…aztán, ha netán 20-40 év múlva kellene vér, a fene tudja, hogy létezni fog-e még a cég…meg a vér…
lara

Csajok hogy is van a harmadik trimeszter? Betöltött 28. hét vagy hogy? Mert nekem már a héten a babanet naptára azt írta, hogy a betöltött 27. hét után már harmadik trimeszter.

Jah jut eszembe. Már sokszor meg akartam kérdezni csak mindig elfelejtem. Nekem még mostanában is sokszor van olyan, amit ti az elején mondtatok mocorgásra, hogy olyan mintha buborékok pukkannának a pocakomban. Ez normális?

bellerreni
Eger

Mennyit szövegelek? Már megint enyém a laptető :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Nekem a köldökzsinórvérrel több bajom van.
Egyrészt jó dolog lehet, másrészt viszont:
1. mocsok módon drága
2. jelenleg Magyarországon nem lehet felhasználni, így külföldi gyógykezelés kell, ha NE ADJA ISTEN szükség lenne rá
3. semmi bizonyítéka nincs, hogy sikeres az őssejt kezelés

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Naaaa! Bevágtam egy jó nagy adag madártejet és sokat beszéltem mostanában úgyhogy most eldugulok :lol: Csak gondoltam megemlítem a madártejet, hátha még valaki megkívánja. :lol:

bellerreni
Eger

Reni!
A 28. hét még a második trimeszter, a 29. már a harmadik... :) Ha hetekben vesszük. :)
Ha meg hónapokban, akkor.... :) 7-8-9. hónap = 3. trimeszter.
Gondolom én...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Úgy olvastam, hogy Magyarországon 2002. óta végeznek köldökzsinórvér őssejt beültetést.
A sikerességről annyit írnak, hogy ez több tényezőtől függ...
Valóban drága, de ha jól számoltam, a 20 éves tárolás havi 1000 max. 2000 Ft-ra jön ki.

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?