Sziasztok.Elszörnyedve olvastam a Rubint Rékás rovatot, hogy micsoda stílus uralkodik, hát szomorú.De hogy miért is olvastam bele?Annak az az oka, hogy némi tipródás után megvettem a Norbi 2 Update könyvét.Ez pedig azért történt, mert egyszer beleolvastam a Tescoban, hogy mi a fenét esznek ezen a könyvön annyian, hiszen állandóan ott van a bestseller polcon.És teljesen ledöbbentem, hogy milyen jól ír ez a kis ugróegér.Mert megvallom,-bár semmi valós okom nem volt rá, valamiért nem volt szimpi se a Norbi, se asszonykája.Csak úgy helyböl nem.De aztán nem tudtam letenni a könyveket, pillanatok alatt kiolvastam.De ennek az is az oka, hogy a sógornöm és az egész családja hónapok óta update-et használ, és állítása szerint 15 kilót lefogyott, kénytelen voltam elhinni, mert nagyon jól látszott.Vannak a könyvekben hibák, de a lényeg az, hogy Norbi módszere működik.És ennek két oka van.Egyrészt müködik az órához alkalmazkodó táplálkozás, (vannak ételek, melyeket csak délig, vannak melyeket du. 3ig, a többit pedig egész nap lehet enni), másrészt nem kell koplalni, nem kell semmilyen tápanyagot megvonni, és nincs az, hogy jaj, ma csak husit ehetek, pedig megörülök egy kakaós csigáért.És nem kell feltétlen mozogni.Ugyan 30-40 kilós fogyásokat azért mozgás nélkül sokkal lassabban és nehezebben lehet elérni. De asszem ez az egész Update inkább egy életmódváltás, méghozzá olyan, mely nem az önfegyelmen alapul kizárólag.Na jó, nem vagyok én fizetett reklámozó, és igazából mázlista vagyok a súlyomat illetöen, mert iszonyat miket tudok zabálni, és nem vagyok 80 kiló a 167 centimhez, csak 65, de ezt az ötöst még szívesen lenyomnám.A párom akar lefogyni, mert a pocikája már eröst lekörözi a "kis köpcös" kifejezést. Egy hete "norbizik" egy masszív kiló ment le ezalatt, gyakorlatilag nulla mozgással.Én nyüstölöm, hogy a szokásos közös kis esti sportunkon felül is kellene sportolnia, de rém lusta a drága.Na majd a tavasz talán...Ami miatt nem leszek népszerü,az viszont pont a kismamákról szóló véleményem,pontosabban nem is a kismamákkal van a baj, hanem amivel tömik a fejüket.(na, aki az izmos cuncika miatt császároztat, hát az egy tudatlan, és müveletlen emberke lehet, akár nöci, akár férfi lehet az illetö) De az, hogy a kismamáknak, szopis anyuciknak kettö helyett kell enni, meg hogy nem is jó a mozgás a terhesség alatt, na én erre mindig azt mondom, gondoljatok a természeti népekre, mert egyedül ök élnek a mi emberi testünkkel úgy, ahogy a természet létrehozta. A terhes nök, ugyanugy részt vesznek minden munkában, kilométereket gyalogolnak, menekülnek a ragadozók, vagy ellenséges törzsek elöl, emelnek, cipelnek, szaladnak, mosnak, kézzel, fára másznak !!!És még valami.Ha az ugrálástól bármiféle baja lehetne a babának, a terhességnek, gondoljátok ennyi abortusz lenne? A nemkívánt babákat egyszerüen kiugrálnák magukból a nök, vagy nagy súlyokat emelgetnének.Söt, nem is kell az öserdöig menni, még a 20. században is hányan arattak kézzel, a nök meg markot szedtek, kukoricát kapáltak, és idönként a mezön szültek.És nem haltunk ki
Tehát a mozgással semmi baj, annál inkább az eltunyulással, és a táplálkozással.Ez az egész annyira egyszerü.Akkor van fogyás, ha kevesebb a táplálékbevitel, mint a felhasználás.Mit gondoltok, a náci haláltáborokban volt elhízott ember?Egy két hónap után nem.Viszont amivel teljesen nem értek egyet, az a genetika, Norbi azt állítja, hogy a génekre ne fogjunk semmit, igen kicsi a szerepük.De jó ideje folyik az emberi génállomány feltérképezése, és tudomásom szerint már megtalálták az elhízásért felelös gént.Ami annyit jelent, hogy bizony, egyes embereknél fennáll az elhízás hajlama, és nekik NEHEZEBB a fogyás, lassabb, de nem elérhetetlen.És nem képezheti kifogás tárgyát. Egyszerüen el kell határozni, és neki kell állni.Nem holnap, nem január elsején, hanem MOST. Azonnal.Ki kell tüzni a célt.Mit akarok elérni.És akkor azért mindent meg kell tenni.És ha egyböl nem sikerül, akkor talpra kell állni, nem feladni,ha megvan a szándék, és nem csak siránkozás, meg kifogáskeresés, hogy nekem azért nem sikerülhet, mert ez, meg az, meg amaz.Na ez volt még, ami nem tetszett a Norbis könyvben, hogy Ö nem foglalkozik tovább azzal, aki megszegi a szabályokat.A többi egyértelmü.Hiteles a srác, hiszen dagi volt, lefogyott.És lefogyasztott egy rakás embert, söt, a súlyukat meg is örizték, nem pingpongoznak.Na jó,eldugulok, Manóka, szerintem csak jót teszel magadnak, ha újrakezded, hiszen semmilyen tápanyagot nem kell nélkülöznöd, bármit ehetsz.És picit mozogj, nekem nagyon jót tett a gerincemnek a mozgás.Majd beszakadt a derekam, meg a hátam, ahogy nött a pocim, de rengeteget segített,mikor elkezdtem mozogni.Hát ennyi, jó babavárást, jó egészséget kívánok neked, és mindenkinek.
Sziasztok
Cseri