Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert csütörtök-pénteken szabin leszünk :D és most rengeteg melót kell még megcsinálnom... Néha elgondolkozom azon, hogy mi a fenét keresek én itt, de aztán rájövök, hogy ja, pénzt, csak meg kéne találni ;) Na ma nagyon vicces hangulatom van :D

Szóval:

Viki!!! Tessék pihizni és a nem elsietni semmit! A baba szépen bent marad és megvárja a februárt :D Remélem hamar lesz neted és tudsz velünk dumálni :) Legalább jól kitapasztalod a kórházat és majd jól fel tudsz minket homályosítani. Azért remélem, hogy karira hazaengednek, de ha mégsem, most a babó az első...

Ronci, örülök, hogy jobban vagy, csak így tovább!

Geri, Neked is kitartás a fekvéshez, tudom, hogy nehéz, de csak ügyesen!

Bea, gyönyörű a torta!!! :D

Ja, mi is voltunk pénteken dokinál. Baba OK, cukor: 4,1 és 6,6, szóval ez is OK, méhszáj zárt, keményedés nincs.... Szóval jól vagyunk szerencsére...

Na most ennyit belőlem, mindenkinek szép napot!

TALI:
1. Nóri
2. Kata
3. Katica
4. Kakti
5. Kati
6. Ági (és szólítsatok nyugodtan Katinak ;) )

Asszem, viszonylag könnyű lesz a neveket megjegyezni :D
De nekem csak a délután jó (helyszíntől függően f5-5), mert meló van délelőtt...

Kép

Ági
agic83

Tényleg!
Hol is lesz a tali? Ugyanott, mint múltkor? Sugar Shop?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó reggelt!

Jelentem jó kislány voltam és csak felhívtam a nőgyogyim. Kérdeztem tőle, hogy nem-e a klion-d kúrára reagál így a szervezetem, hisz elvileg már a 9. napja "tömöm" magam. Azt mondta hogy nem, illetve kérdezte, hogy vannak-e keményedések. Mondtam, hogy van amikor napi 10-15 is van. úgyhogy azt mondta, hogy pénteken menjek el a rendelőbe. Akkor okosabbak leszünk.

Belgyógyászati vizsgálat nekem a 16 héten volt , torokkukucska,tüdőhallgatás, megnézték, hogy beleim, gyomor minden okés-e és csináltak vérnyomást, és EKG-t

lara: nem tudom, hogy leírtam-e vagy csak a páromnak mondtam, hogy az urficska 2 napja este 10 től reggel fél 6 ig nem hagyott aludni, a következő nap pedig fél 2-ig, de 4 kor meg már fent volt.
Szerintem van hogy felcserélik a napot az éjszakával ezért csinálnak ilyet.
stephie

Kakti, csak nem látom, hogy mi a fenének van szükség erre a vizsgálatra... Nem tudom, hogy mihez kell. (fél éve amúgy nekem volt EKG-m, még a terhesség előtt)
Abban igazad van, hogy bárhol el lehet kapni a bacikat, de egy orvosi rendelőben nagyobb esély van erre, elég ha előttem benn volt egy influenzás vagy torokgyuszis, aztán köhögött ott párat...
lara

Hahóóó!

Ronci, örülök, hogy otthon lehetsz végre!!! Ügyesek voltatok, nagyon vigyázz magatokra ezentúl is!

Viki, Neked nagyon sok kitartást kívánok!!! A lényeg, ahogy a többiek is írták: jó kezekben vagy, vigyáznak Rátok, nem lesz semmi baj!

Lányok, nagyon sajnálom a baleseteket, de a fő, hogy nem sérült meg senki!

Zuzmoo, köszi a receptet! ;) Ez a falfestős cucc nagyon jó ötlet. Ha már mi is elintéztük a legfontosabbakat, talán marad egy kis pénz ilyen szépségekre nálunk is.

A keményedés nálam is olyan, hogy egyik pillanatról a másikra, leginkább állás, járás közben, az egész méhem öszehúzódik. Nem fájdalmasan, csak kellemetlenül, kb. fél/1 percre. Aztán ahogy jött, ugyanúgy el is ernyed. Nagyon hasonlít ahhoz, mikor a babó kinyomja mondjuk a hátát, popsiját, tehát amikor valami nagyobb felületen nyomakszik.

Előtej: pár hete nekem is van, de tegnap szinte egész nap folydogált, és nagyon meglepődtem, mert eddig csak mondjuk a pizsimen vettem észre egy két foltot, de tegnap este az egész cicimen végigfolyt két csíkban. :) Remélem, lesz akkor is, mikor majd valóban szükség lesz rá!

Kép
erusverus

Anita, köszi, hogy te is leírtad, mi a belgyógy-i vizsgálat. Szóval akkor más magzat is csinál ilyet, hogy nem a szakkönyv szerint van ébren :D
lara

Lara, nekem a belgyógyon egyebet nem vizsgáltak, csak a vérnyomásomat + volt EKG. Még a torkomra se nézett rá, meg se hallgatott, csak kérdezett párat: nem vizesedek-e stb. Kicsit mérges voltam, mert voltam én már pár éve belgyógyászati vizsgálaton lábfájás kivizsgálása miatt, de akkor még csak a nadrágomat sem kellett levennem, egyszerűen kaptam egy sablon szöveggel telenyomtatott leletet: has puha, betapintható, lép rendben + még egy csomó szervre kiterjedő megállapítás; mindez nulla vizsgálattal... :?

A babók mozgásáról: úgy tudom, hogy alvás közben is mozognak, meg aztán tuti mindegyknek más-más a "ritmusa". Nekem éjjel tett egy olyan mozdulatot, hogy kikerekedett a szemem a vaksötét szobában. Olyan volt, mintha fordult vagy bukfencezett volna egyet. :)

Kép
erusverus

Erusverus, ettől tartottam, hogy ennyi a belgyógy-i vizsgálat. Akkor minek van rá szükség, hogy legyen plusz egy bejegyzés? Inkább nem megyek, vérnyomást a védőnő úgyis mindig mér, EKG-m meg mindig jó volt, akárhányszor csinálták (fél éve, meg az előző terhességeknél is).
Tudom, hogy alvás közben is mozognak, de tegnap annyira mozgott, hogy kizárt, hogy aludt volna. Az volt a furi, hogy hosszú órákon át is ébren tudnak lenni...
lara

Lara: tulajdonképpen a belgyógyászati vizsgálat lényege az lenne, hogy kiszűrjék ha van bármilyen általános betegséged. Pl: lehet tünetmentes szívritmus-zavarod, ami terhesség alatt a felborult asványianyag-háztartás miatt illetve szülésnél romolhat.

Babóca ma reggel volt nagyon aktív :D Reggel az óracsörgés után szoktunk még összebújni "kiskifli-nagykifli"-ben. Apa odáig volt, hogy érezhette ahogy forgolódik és nem csak a nagyobb rúgásokat, mint máskor. :lol:

Köszönöm a keményedős infókat. Megnyugtató, mert ezek szerint napi max 1-2 igazi keményedésem van.

Mit főzzek ma? Ötletek? (gyors és egyszerű legyen, mert még vásárolnom is kel)
zuzmooo

Zuzmoo, én ma csak brokkoli krémlevest csinálok + kisütök pár sajttal töltött pulykamellet. :)

Kép
erusverus

Jó reggelt!

Jó nagyot aludtam, úgy fél 11től 9 ig, és végre nem ébredtem fel éjszaka, szóval talán kipihentem magam. Nem fűtöttünk be rendesen éjszaka, és ez egy kicsit rontott az eleve is fájó torkomon, meg taknyos is vagyok - remélem, csak megfázás.
Viszont ma itthon maradhatok elvileg, mert tegnap sokáig bent voltam, hogy befejezzem a dolgaimat. Szerencsére nincs nagy pörgés bent.

Ilyen keményedést, amit írtatok, már én is éreztem néhányszor, de még nem drámai.

Viszont a lábam hihetetlenül bedagad, főleg, ha egész nap talpon vagyok - tegnap este alig ismertem meg ez egész nap csizmában lévő lábamat, olyan volt, mint egy virsli :(

Ebéd: sztem ma is a mélyhűtőben lévő káposztalevesekből fogok pusztítani, apa azt úgysem enné semmi pénzért.

A második vonalzómon átlépett a baba a hetedik hónapba! :) szóval elvileg ez már a harmadik trimeszter?
Az eheti szövege szintés vicces: tényleg kezd kissé elegem lenni abból, hogy mindenki azt kérdezi, hogy vagyok... :) Illetve kedveskedve a 'hogy vagytok', na az még jobb :) :lol:

boruska

Ebéd: tepsiben sült fasírt és krumplifőzelék. Nagy adag, hogy holnapra is jusson :D .
pammut

Sziasztok!

Nálunk újhagyma leves lesz + húsos saláta+ tepertős pogácsa. Ha vki még éhes mmarad, annak van még a tegnapi krumplifőzelék.

Belgyógyászati vizsgálaton én se voltam, de most nem is megyek orvosi rendelő közelébe. Anyukám elment a gyógyszerét kiíratni és most otthon fexik,szegény nagyon beteg lett :cry: Még meg sem látogathatom :( szigorúan megtiltotta.

Mindenki nagyon v igyázzon magára!!!

Kép
csipike09

Pammut, milyen az a tepsiben sült fasírt? Nem ismerem :oops: , viszont jól hangzik. Nem macerás ugye?

Kép
csipike09

Ja, én elvileg én is jönnék talira :)

TALI:
1. Nóri
2. Kata
3. Katica
4. Kakti
5. Kati
6. Ági
7. Boruska (Bori)

boruska

sziasztoook
gyors bekukk, mert sajna már dolgozom :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Én is vagyok ám néhanapján. :) Még nem volt időm visszaolvasni, de arra jöttem rá, hogy mire mindent elolvasok, addigra letelik az itt töltendő időm, írni meg már nem marad egy percem sem. Szóval most fordítok a helyzeten.

A babamozgásos témát láttam: egyszer már én is felvetettem ezt, mert a kisficánka majd' 24 órán át mozgott. Megkérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy amíg mozog addig normális. Ha nem mozog, ott van a baj.

Képzeljétek holnap lesz a szülinapom, és megyek Helyszínelős kiállításra, utána étterembe, és elhozzuk a komódot is. :D Szuper nap lesz!

Na, azért egy kicsit visszaolvasok két cikkírás közt. :wink:

Kép
zsizell

Ja, én is taliznék, mikor lesz és hol?

Kép
zsizell

Csipike Dehogynem ismered a tepsis fasírtot. A menzán Stefánia vagdalt néven szokták adni és keménytojás van a közepén. Na, mi a tojást kihagytuk. A massza lényegileg ugyanaz, mint a rendes fasírtnál, egy kicsit több tojást meg kenyeret érdemes beletenni, hogy megőrizze a formáját. Egyébként nálunk tegnap Apa alkotta, mert én riadtan hevertem a reggeli pocakfájás miatt. Ma is kicsit húzódik, de nem keményedik és nem fáj. Azért ma is "órára" kelek, vagyis nézem az időt és ha nincs semmi, akkor is max. 1 órát tevékenykedem egyfolytában. Utána meg legalább 1 órát heverek. Elég uncsi.
Viszont elkezdtem forgatni a naptárat nevek után. Hááát, még nincs meg a befutó :( . Rajtunk kívül talán már mindenki megtalálta a neki tetszőt :oops: . Nem lehetne inkább mégis lánynevet választani :lol: ? Ott a bőség zavarával küzdenék. Jó kis meglepi lenne. Na, 16 nap múlva UH, hátha most más doki lesz ott. Több szem többet lát :D .
pammut

Zsizell, Boldog szülinapot!!

Kép [/img]

Kép
csipike09

zsizell: előre boldog szülinapoooooooot 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

... és holnap ünnepli a fele topik a neve napját :lol: (ha most tartja).
Isten éltessen minden Katalint, Katát és Katicát (az én kislányom is Katalin).
pammut

Pammut, Jaaaaa. Így már valóban ismerős :D . Nálunk se szeretik benne a tojást :roll:
Ne izgulj, nálunk elvileg meg van a név, de én most elkezdtem bizonytalankodni...talán mégis mást kellene adni :oops: :oops:

Kép
csipike09

Sziasztok.

Vagyok én is. :roll:

Tegnap szinte nem csináltunk semmit. Férjecském hajnal fél 2-kor ért haza, mert volt a gárdás tüntetés vagy mi. Hála az égnek itthon volt éjszaka, de ma megint nappalra ment dolgozni.

Voltunk tegnap kismamaruha boltban, hát mit mondjak, majdnem dobtam egy hátast. Egy kabát 62.000 Ft volt. :shock: Kicsit sokallom érte.

Megyünk ma barátozni, már várom, mert régen találkoztunk velük. :)

Szerintetek a magnéziumnak van étvágyhozó hatása?? Mióta többet szedek belőle olyan étvágyam lenne, hogy csak nézek. :roll: Mindig tudnék valamit eszegetni.

Védőnőhöz én majd csak dec. 15-én megyek, dokihoz meg dec. 8-án, addig még egyszer el szeretnénk menni 4D-re. Még ki kell találni mikor lenne jó.

Keményedni nekem is szokott a hasam, általában este, ha háton fekszem. Talán Bea írta, hogy neki is akkor szokott többet keményedni. Pár másodpercig tart csak, de egymás után többször csinálja. Nem fáj, de az érzést nem tudom leírni.

Ti szoktatok babazenét hallgatni? Én most éppen azt csinálom pötyögés közben, meg míg olvad a hús. Csinálok valami ennivalót én is, csak még nézni kell valami jó kis receptet, mert semmi ötletem. :cry:

A találkozó elvileg nekem is jó lenne, de majd még megírom, ha biztos.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:27-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:28-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszönöm, köszönöm! :D És tényleg, minden Katalinnak boldogságos névnapot előre, mert holnap nem leszek!!!

Kép

Kép
zsizell

Hello!

Rohanásban vagyok. A sok Kati a talin: Eredetileg Szili Nóra Katalin a becses nevem. Szóval asszem beleférek. De valóban vicces! :-)
Persze "nemkatik" is jöhetnek!!!

Akkor ha ennyi embernek jó:

TALI DECEMBER 4-ÉN PÉNTEKEN 16H-KOR A SUGAR SHOPBAN!
Vendég

Kismaki! Én a tecsóban vettem egy jó bő szabású (igazi A-vonalú) kabátot 16-ért. Egy számmal nagyobbat vettem, hogy biztosra menjek, de szerintem a normális méret is jó lett volna. Nézd meg ott is!

Kép
zsizell

Nóri, szóval akkor délután lesz?
Nekem meg aznap van a névnapom, apa elvileg vacsizni visz, úgyhogy ezúttal előre fogom venni a desszertet, úgy látom :)

boruska

Zsizell, boldog szuletesnapot neked, es egy nagyon szep napot holnapra!

Nekunk ket nevunk van amibol valasztani kene, de meg filozunk rajta.
Az egyik Lili a masik Villő.

Tegnap megsutottem a Boruska fele almas sutit, hat csak ajanlani tudom mindenkinek, mert tenyleg nagyon egyszeru, es hihitetlenul finom!

Zuzmoo, ha meg nincs tul keson a kaja otletekhez, tegnap bolognai spagettit foztem tettem bele gombat es cukkinit is.

Kép

Kép
editmk

Zsizell: Köszi az ötletet. :wink:
Vendég

pammut: a nevekkel még mi sem végeztünk, bár már sikerült leszűkíteni 15 névre :lol: (lánynév nekem is lenne :) ) Apja most azzal paráztat, hogy milyen fontos döntés és nem szabad elkapkodni, mert egy életre tönkretesszük, ha rosszul választunk...
:?

Sok Boldogságot az ünnepelteknek!!! :D
zuzmooo

Kismaki, én „csak” 26 eFt-ért láttam kismama kabátot, de nem mertem 3 hónapra megvenni, reménykedek, hogy a jelenlegi kabátom be fog érni..ha nem akkor elkérem a férjemét, bár elég bután néznék ki benne az igaz :D :D
A magnézium nem MagneB6 vagy valami hasonló?, mert akkor abban van B vitamin, ami meghozza az étvágyat…

Nevek: nekünk most van 1-1 befutó, de én is pont a napokban akarom ÚJRA átnézni a nevek listáját.
lara

jaj lányok, de elegem van!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Nálunk a névkérdés úgy néz ki, hogy eddig tuti volt a Noel, aztán elkezdett a család egy része reklamálni ellene, de én kitartottam. Végül annyi Noel lett hirtelen a közelemben, és annyi sztárnak a babáját hívják hirtelen Noelnek, hogy attól tartok nem is lesz annyira különleges, mire oda kerül a sor, és mást is fognak úgy hívni majd az osztályban. Ígyhát végül én, aki annyira harcoltam érte, lemondtam róla, így Zsolti kedvéért Sámuel lesz. :)

Kép
zsizell

O a Samuel az aranyos. Ha fiunk lett volna a Nimrod nevet adtuk volna neki.

Kép

Kép
editmk

El kellene kezdenem vasalni, és már nem tudok mit kitalálni, csak hogy ne fogjak hozzá...3 mosás ruha...Voltatok már ti is így? Én már mindent csinálok, ahelyett, hogy gyorsan hozzáfognék, de nem visz rá a lélek... :(

Zsizell, a neveket amiket kitaláltunk pont ezért inkább nem mondom senkinek, mert úgyis mindenki mond rá valamilyen véleményt akarva akaratlanul jót vagy rosszat és az befolyásol. Majd megtudják, ha megszületik aztán kész. Igy nem bizonytalanítanak el.
lara

Edit, kitartás!!!

Nálunk miért nem hagynak időt szülés után névválasztásra? :roll: Elképzelhető, h könnyebb lenne....ránézel és azt mondod, hogy olyan pl Patrikos, legyen Patrik...Nem?

Kép
csipike09

Lara, ismerős a odázós érzés. Én is pont ezt csinálom most. Igaz, nem házimunkával, hanem a két cikkre nem bírom rászánni magam, amit meg kéne írnom :?

A nevekhez még annyit, hogy ha végül a születésre valahogy eltűnne a kukac, akkor Dorka lesz. Ez tuti. De most már remélem marad az a kukac, tele vagyok kisfiús cuccal! :lol:

Kép
zsizell

Na, elmentek a távhősök és nem találtak semmi hibát a radiátoroknál. De akkor miért van csak 19 fok??? :( Megpróbálják még megnézni a lenti csapokat és a fő levegőtlenítőt (van ilyen szó?) Ha az sem segít, a közös képviselő kérhet plusz hőt a távhőtől erre a lépcsőházra. De ahogy a "lakótársak" viselkedtek minden lakógyűlésen (a paraszt enyhe kifejezés), nem tartom valószínűnek, hogy belemennek ilyesmibe. Majd meglátjuk. :?
zuzmooo

Kismaki!
Nem a magnéziumnak van étvágygerjesztő hatása!
De a legtöbb magnézium készítmény B6 vitaminnal van párosítva. És a B vitamin erősen étvágyat csinál! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csipike, nekem is tetszik a (talán) amerikai rendszer, hogy a baba 1 hónapos koráig kell visszajelezni, hogy mi lett a neve. Kár, hogy itt nincs ilyen :(

Zsizell, felállítottam a vasalódeszkát!! Fél siker már 8)

Zuzmoo, nézd meg a privijeid. A lakótársak biztos bele fognak menni a plusz hőbe, hát ők is fáznak szerintem, pláne mi lesz ha tényleg hideg lesz, akkor nem 19 fok lesz bent, úgyhogy ha csak ez a „hiba” muszáj belemenniük.
lara

Hihi! Azt hittem egyedül ülök a nevek felett, de eszerint azért van más habozó is :lol: .

Kattkat Hol lelem meg Kakti névtáblázatát? A g-mail-en? És ott hol? Oltári buta vagyok a számítógépes dolgokhoz :oops: .

Boruska Hát igen, a topik jelentős része Katalin, egy másik része meg Bori :lol: .

Lara Nálunk a vasalás úgy működik, hogy kirakják, amit fel akarnak venni és én azt vasalom. Többre az elmúlt években nem volt időm. Most meg lehetőségem nincs :wink: . Talán majd, ha manó megszületik...

Emberek, ez tragikus! 2 órája ettem, de a gyomrom jobban tele van, mint amikor befejeztem a kaját. Sokszor van így, mintha sztrájkolna az emésztésem.
pammut

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:29-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Lara, én már mostam, teregettem, port töröltem, porszívóztam. De még egy sort sem írtam a cikkekbe - viszont elfogytak a pótcselekvések. Most megint nagy lendülettel leültem a gép elé. Talán majd most... :shock:

Kép
zsizell

Pammut, akartam is írni, hogy előre is boldog névnapot kívánok egymásnak :)
A Katalin nap meg majdnem a szülinapom, szóval beszállok én is az össznépi ünneplésbe :lol:

A telegyomor érzés nálam is megvan, pedig eléggé lent fekszik a baba, még nem nyomhatja nagyon. Most ebédeltem, találtam a mélyhűtöbn egy adag töltött paprikát, és most ilyen BROÁF érzés :(

kismaki, ahogy kakti is írta, tuti a b6 a ludas a kajásodásban. Én ezért szedek olyat, amiben nincs B-vitamin, Magnexet. Abban nagyobb dózis a magnézium (nem 100 mg, hanem 300). A B-vitamint a hányinger ellen szokták javasolni benne, az meg nekem nincs (bár most, kajálás után... :oops:)

boruska

csajok, a magnerotba hány mg magnézium van? napi mennyit szabad enni?

Edit

Kép
ézsóné

Edit, a neten azt írja, hogy 500 mg.
Görcsökre akár napi 1000 mg-ot is lehet szedni, úgy tudom, vagy tán többet is.
Abból kiindulva, hogy nekem egy kis görcsre az elején napi 8-10 Magne+b6-ot mondott az orvos.

boruska

Edit

amikor görcsöltem, azt mondta a dokker, hogy napi 6 magnerot, lehet többet is, de nincs már értelme.
aztán menjek vissza 3-ra ha már nem görcsölök.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?