julcsika
Hát ez az oltás , olyan kényes téma.Igy én csak a saját véleményemet irom le, de nem akarlak befolyásolni.
Én eleve tartozkodom minden olyan dologtól , amit kisbabák nem kaphatnak(gyógyszerek, stb), és nagyon sok a kétely ezzel kapcsolatban.
Nálunk múltkor amikor beteg volt a család, azt mondta a doki, hogy az még jobban jár, aki a H1N1 tipusú virust kapja el, nem a hagyományos őszi influenzát, mert az még enyhébb lefolyású.
Anyuéknak akik beadatták az oltást, azt mondták, hogy attól még el lehet kapni, csak nem lesz szövödménye a virusnak(ami egyébként se biztos, hogy lenne).
Mostanában rengeteget hallottam, olvastam arról, hogy az oltóanyagban rengeteg higany van(nem emlékszem a pontos adatokra, de valami 80x mennyiség, mint ami a megengedett lenne), és ez évek múlva okozhat problémát. Állitólag van egy másik fajta oltóanyag, amit az elit alakulatok, meg katonák kapnak, abban nincs higany.
Hát a franc se tudja, mi az igazság, mondjuk én még ezt a krémet is óvatosan használnom majd, amit ma irt fel a bőrgyógyász.(de lehet csak én vagyok ilyen becari)
kislibus
Nálunk nincsenek forrasztópálcák és csavarhúzok,
a férjem nem az az ezermester tipus. Ha veszünk valamit és össze kell szerelni , az is rendszerint rám hárul
.
Nálunk csak a ruhák szoktak "problémát" okozni, hogy mindenki amerre jár, arra veti le a cuccait.
Na jó és se úgy irtam, hogy veszekszek velük, csak szólok nekik, igaz, sokszor teljesen felesleges dolognak tartom, amikor gyönyörűen élére hajtogatva, bepakolom a ruhákat a szekrénybe és 2 nap múlva, úgyanúgy össze van túrva.
Még a férjemnek elnézem, végülis ő férfi, azért nem várható el tőle, hogy ruhákat hajtogasson, de a lányától nehezebben viselem el, hogy lány létére rendetlen.(mondjuk ő ezt hozta "otthonról" szóval elég nehéz "átnevelni").
rencsike
Nem baba tapétát vettünk, mert a mi szobánkba lesznek a babák, hanem a szobánkat tapétázzuk újra. Tulajdonképpen 5 éve lakunk itt, de nem cseréltünk még tapétát, csak átfestettük, ami fennt volt, viszont most azt leszedetjük és újjat rakunk fel.
Az alap szine barna és abban vannak aranyból minták, szolid, de elegáns, nekem nagyon tetszik, ha kész lesz, majd lehet elküldöm, ha tényleg érdekel milyen lett.
Igazságszerint még nem döntöttünk arról hol legyen a babaszoba, de az elején legalább fél éves korukig , nekem úgy a jobb, ha velem vannak egy szobában. Nem csak a biztonság hanem kényelmi szempontok miatt is. Addig meg van időnk megcsinálni a szobát nekik.
Mit gondoltok a pólyáról?
Régen sokat dicsérték, de manapság nem tudom, hogy javasolják-e?