Hemej
Igen, jó lenne, ha beindulna, mostanában tényleg mindenki sztrájkol az írással.
Nono
Na, akkor válaszolok szép sorban.
Magyarország nem hiányzik, a család igen. A nagyobb fiam otthon született, a kicsi itt. Szerintem a terhesgondozás otthon jobb. Itt nem is akarnak látni amíg nem töltöd be legalább a 1O. hetet.
Összesen 2 hivatalos UH van, egy a 12. hét körül és egy a 32. héten és kifújt.
A kórházban egyedül vagy egy szobában és nem nagyon molesztálnak, ha nincs semmi probléma. Én császáros voltam mindkettővel, otthon 4 napot voltam kórházban, itt kettőt. Az egészségügy baromi drága, ha nincs biztosításod.
A legtöbb anyuka beadja a gyerekét bölcsibe 3 hónapos kora körül vagy még előbb. Én itthon voltam a naggyal 3 éves koráig, a kicsi járt bölcsibe egy darabig, de most itthon vagyok vele, szeptemberben megy oviba. A nagyfiam már iskolás, itt egy évvel előbb kezdődik a kiképzés.
Dolgoztam másfél évig mint fogorvosi asszisztens, szeptembertől visszamentem suliba, ápolónőképzőbe. 3 év múlva végzek, ha minden jól megy és elég jól fizetik itt az eü. dolgozókat, ezért nem tartanék a 3. gyerek anyagi vonzatától.
Itt a kicsi gyerek nem kerül sokba, mikor oviba kell adni az húzós, mert itt csak fizetős van.
Segítségünk nekünk sincs, a gyerekeket 9O%-ban én intézem, mikor suliban vagyok 3X egy héten apjuk vigyáz rájuk vagy a bébisintér. A nagyszülők néha kiugranak néhány hónapra, akkor fellélegzek kicsit.
Apjuk ellenérvei:
a, Minek mégegy?
b,Öreg vagyok már!-jövőre lesz 4O.
c, Úgyis lány lesz és ráadásul ikrek-ezzel engem ijesztget, mert nem nagyon tudom magam elképzelni lányos anyukaként.
Márciusban lenne jó babásodni, akkor decemberben szülnék, kirendelném anyuékat segíteni és a sulimat is folytathatnám, igaz csak takarékon.
Apjuk puhul, majd meglátjuk a végén beadja-e a derekát.
Az az igazság, már a másodikra is úgy kellett rábeszélni, de most meg imádják egymást.
Na, jó hosszú lettem.
Egcsi