Új privát üzeneted érkezett!

Ím egy recept, nálunk hagyományos karácsonyi és eddig mindenki lelkesedett.

Csokoládés-narancsos keksz

Hozzávalók:
Tésztához
100g étcsoki
175g finomliszt
75 g étkezési keményítő
1 kk. sütőpor
csipet só
125 g fagyos vaj/margarin
125 g porcukor
1 tojás
1 narancs reszelt héja

Mázhoz
100 g porcukor
1 ek. Narancslé
1 tojásfehérje
ételfesték (zöld)
100g ét totabevonó

Elkészítés:
Étcsokit diódarálón megdaráljuk. Lisztet, keményítőt, sütőport és sót összekeverjük. Nagylyukú sajtreszelőn hozzáreszeljük a fagyos margarint/vajat. Hozzáadjuk a p.cukrot, tojást, narancshéjat, darált csokit. Összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, folpackba/fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

Sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztes deszkán v. 2 sütőpapír között 5 mm vékonyra nyújtjuk klasszikus keksz vagy egyéb egyszerű formával kiszúrjuk. Sütőpapírra bélelt tepsibe tesszük. Hagyj helyet! Vastagodik és terül! Kb. 15 percig sütjük. Vigyázat, könnyen megég és akkor keserű lesz. Így is nagyon finom, de a mázzal különleges és karácsonykor lehet szépen dekorálni.

Máz P.cukor+narancslé+tojásfehérje krémszerűre keverni, gőz fölött keverve előbb fog szilárdulni a kekszen. Felébe tehetünk zöld ételfestéket, használhatunk puncsos tortamázat is. Az étcsokit vízfürdőben feolvasztjuk.

Én ecsettel/kenőtollal szoktam rákenni a fehér mázat, majd pár csepp csokit teszek rá és ebből lehet mintát készíteni: villával, késheggyel egy irányban elhúzva szép hullám minta lesz. Párom szokott fenyőfát, sárkányt és minden egyebet alkotni. De lehet a csokira a fehéret csepegtetni stb. Egyszerre csak pár darabot érdemes „alapozni”, mert hamar megszárad. Dobozban, hűvös helyen 3-4 hétig eláll. (Nem szokott addig kitartani :D .)
pammut

Erusverus! Én, ha megyünk babát látogatni össze szoktam rakni egy kics csomagocskát amiben hasznos dolgok vannak, amit én is fogok majd venni a picikémnek. Ilyen pl: cumicsipesz, hűtőrágóka, szakállka, kellj fel Jancsi-s pohár (tudod amit nem tud fellökni, mert magától feláll) kis tányér kanállal villával és társai. Lehet, hogy most még pont nem fogja tudni használni őket, de később nagy szolgálatot tesznek és ezekből 1 db úgysem elég, úgyhogy ha már van otthon az sem baj. :roll:

bellerreni
Eger

Reni, ezek tényleg hasznosnak tűnnek, köszi! De hogy én milyen béna vagyok... Majdnem mindegyikre rá kellett keresnem a neten, hogy mi is az valójában... :? Legalább tanultam is valamit! :wink:

Kép
erusverus

Erusverus! Egyébként legutóbb mikor mentünk babalátogatóba én is úgy csináltam, hogy megkérdeztem az anyukájától, hogy mire van szükségük és azt mondta mindenük megvan úgyhogy ne vigyek semmit. Hát én mégis úgy gondoltam, hogy nem fogok odamenni üres kézzel így vettem pelenkát meg popsitörlőt. Az úgyis kell. Az anyukája úgy örült, hogy majd kiugrott a bőréből :lol:

bellerreni
Eger

Geri, lehet, Ábel meg pont, hogy élvezte a csuklást! :D Azért rúgkapált annyit. ;)
Húú, egyébként én nagyon nem szeretném (bár ki az, aki szeretné?!), ha Botond hisztis kisfiú lenne. Alattunk lakik egy nő a most kb. 2. osztályos kisfiával, és a gyerek szinte kétnaponta úgy hisztizik, üvölt, sír a fürdőben, hogy simán érteni a szellőzőn keresztül, mit mond, az ordítása meg egyenesen, mint egy elkényeztetett kis hercegnőjé... Borzalmas... Ja, és kedvenc játéka, hogy üveggolyókat ejt le a kezéből, amik szépen végigpattognak a padlón (kooop, koop, kop, kop-kop-kop-kop-kop...) Ez is felhallatszik hozzánk, de férjem húga volt nagyon kiakadva tőle, mert ő egy ideig alattuk lakott. :shock:

Kép
erusverus

http://www.divatportal.hu/ajandekotlet- ... torta.html

vagy ez sem rossz :lol: és még az is le van írva, hogy hogyan kell csinálni, de biztos lehet találni olyan céget aki kifejezetten ezzel foglalkozik

bellerreni
Eger

Reni, köszi, nagyon szimpatikus ötletnek tűnik ez a kis csomagöszeállítás. Kb. két hét múlva végre talán megyünk is vásárolgatni. :)

Kép
erusverus

Pelenkatorta :lol: :lol: :lol:
Ez aranyos!

Kép
erusverus

Erről a pelenkatortáról eszembe jutott, hogy nászajándékba kaptunk egy nagy üveghengert tele papírpénzzel. Jól hangzik, mi?! :) No, igen, jó is volt ránézni, csak az volt a baj, hogy egy ideig valóban csak nézegettük a Rákóczikat meg a Károly Róberteket... :? ugyanis olyannyira sikerült leragasztani az üveghengert, hogy elsőre képtelenségnek tűnt kinyitni, én meg nem akartam összetörni, mert a hangert, gondoltam, majd felhasználom vázaként. Szóval vagy 3 hónapon keresztül ott állt a polcon felbontatlanul... Aztán már nem bírtunk magunkkal, apa nekiesett egy késsel, azzal feszegette le a tetejét, amit valami szillikonos, ragadós anyggal erősítettek hozzá. Már féltettem is, nehogy a keze is megsérüljön a nagy akció közben. Jó poén volt a henger, az tuti... :? :) De a kétszázasokat meg ugye éppen bevonják, szóval, mindenképpen érdemes volt megszenvedni vele.

Kép
erusverus

Erusverus! Ez jó ötlet :lol: Jövőre lesz egy lagzink lehet majd ilyet kapnak tőlünk is :lol: A 200-okat már bevonták :lol: november 15-ig lehetett fizetni vele, bár a bankokban és a postán tuti visszaveszik még.

bellerreni
Eger

Na helló Evribodri!

Voltam védőnőnél, 4 kilót híztam eddig, ami tök jó - de most jön a neheze. Viszont minden héten tartanom kell egy gyümölcsnapot. És azt javasolta, hogy vegyek gyógynövény boltban vasfüvet, mert azzal lehet pótolni a sót, mert sós az íze, de nem NaCl, így nem is fogja meg a vizet a szervezetben. Majd valamikor januárban jön családlátogatásra, akkor hoz a gyerekorvostól mindenféle recepteket is a babaápolási cuccokra (popsikrém, fürdető, alkohol, egyebek). Karácsony előtt még mennem kell egyszer, aztán januárban jön ő, februárban meg jön Lili. :)
Röviden ennyi.
Most kicsit büszke vagyok magamra. :oops:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Bea! Akkor te most a margit kh-ban fogsz szülni? Ha nem, akkor is rudnál esetleg segíteni szülésznőt választani, mert most ha elmegy a dokim tényleg sielni, jó lenne, ha lenne valaki, akit nem akkor látok először és szakember.

Ha más is tudna ebben segíteni köszi! Nem aggodalmaskodó, rutinos, naggggyon kedves szülésznőre vágyom, nem katonás, dirigálósra :D

Majd jövök

Móni
kokonya

Sziasztok!

Kicsit el voltam tűnve vagy csak Ti voltatok nagyon aktívak? Elvoltam egy darabig, amíg visszaolvastam:)
Most a három nap szabi alatt próbáltam mindenféle mást csinálni, nem annyira netezni. De sajnos mától megint dolgozom, igaz, csak itthonról, úgyhogy képben leszek :)

Cukrokról és sütikről - nekem nem megy a diéta, a doki nem is mondta, hogy kéne a 7,3-ra, de ő nem egy túlparázós. Igyekszem nem zabálni, bár most a nagy nyugiban felugrott egy kiló az elmúlt héten :( Remélem, csak átmeneti. Mindenesetre éhgyomri cukrokat méregetem, az olyan 4,4-4,7 szokott lenni, és ma csináltam egy próbareggeliset (tej+zsömle kombó), várom, hogy leteljen az egy óra, nagyon szorítok, hogy ne legyen rossz :(

Tegnap megcsináltam az adventi koszorút, majd csinálok képet, és felrakom - elég harsány lett, de most nem az eleganciára vágytam: jó kis piros-fehér, és csupa szalag :)

Voltunk tegnap este Diana Krall koncerten, nagyon szeretem - most is azt hallgatom. Kár, hogy at átlagközönség tök paraszt volt, fél óra késéssel jöttek, végigdumálták az egészet, doboltak a lábukkal meg ficánkoltak, és csörgették a chipsetzacskókat :( Az egy kicsit rontott az összhatáson :( Ez volt a 30. szülinapi ajándékom (csak jövő héten lesz ugyan, de megkaptam előre, mert Diana nem akart 26-án jönni :) ). Berci élvezte - legalábbis végigmocorogta az egészet :)

Na, megyek írni az anyagot, két napom van rá, és semmi kedvem hozzá, de muszáj!

Ja, és igen, új a vonalzó, kacsás :) - elirigyeltem Nóriét, amire lehet képet is tenni. Mondjuk így a kettőnek már 2 nap a különbsége, úgyhogy egyre jobban össze vagyok zavarodva, hol is járok :)

Szép napot!

boruska

Bea! Én nem értem ezt a korvariálást. Nekem egyszer megkérdezték mikor volt az utolsó mensi, és ahhoz kiszámították. Az meg ugye az idő múlásával sem változott meg, tehát tartják magukat hozzá. HIába mondtam, hogy én napra pontosan meg tudom mondani, mikor fogant. Ez a szentírás, és nem érdekli őket a fogantatás ideje.

zarja

Reni, ezzel az ajándékkal tutira eléritek, hogy nem túl kedves gondolatokat fogalmaznak majd meg rólatok (persze csak otthon, kettesben)! :D Szóval a csuklásra készüljetek, de egy tuti: soha az életben nem fogják elfelejteni az ajándékotokat! :lol:

Kép
erusverus

Bea: nekem nagyon durván elszámolták a szülést, de akkor a tesód/sógornőd (bocs) jobban járt, mert nekem végig azon kellett küzdenem az első 10-12 hétben hogy a baba tuti 2 héttel kisebb.
Az történt ugyanis, hogy az utolsó menszim ápr 13-án volt és eszerint kiírtak január 20-ra (most lennék 32-33 hetes terhes)
Viszont mivel én hőmérőztem, tudtam, hogy nem lehetek annyi idős terhes, mert a szokványos 25-26 napos ciklusom ellenére a 47 (!) napon, még mindig negatívak voltak a tesztjeim, ultrahangon se láttak semmit, bár a hőm fent volt, tehát az én hőgörbém szerint nem április végén, hanem május 13 körül foganhatott a babó. Azon aggódtam, hogy remélem nem akarnak majd 35 hetesen megindítani a szülést, és persze paráztam, hogy mi lesz akkor az AFP-vel majd biztos kitalálják, hogy down-os a gyerek vagy akármi.
A lényeg az, hogy mivel az elején rengeteget pecsételtem, állandóan a sürgősségin kötöttem ki, így mindig néztek ultrahangon, hogy él-e még a gyerek és hogy mekkora, aztán végül a (szerintük) 12 héten elmentem genetikai uh-ra és ott mondták, hogy csak 10 hetes. Mondtam éna szonográfusnak, hogy tudom, én is ezt mondtam állandóan, de így már legalább egyértelmű volt, és így írták át a szülés időpontját feb 4-re.

szoptatásról annyit, hogy én mindig oldalt fekve a lányaimat a hátukon megtámasztva szoptattam. Volt, hogy ülve csináltam, de akkor jó sok párnával a könyököm alatt. Most kaptam egy szopipárnát, szerintem azt fogom használni
stephie

Szülés időpontja: hát ha nagyon vicceset akartok, akkor Luca utolsó mensihez képest 15 hónapra született!!! :lol: Mindenhol kérdezték, az UM időpontját. Akkor mondtam, hogy január, ezek meg kikerekedett szemmel néztek. Aztán mondtam, hogy closty stimuláció kezdete június 23. Az már jobb volt.

Most az utolsó április 26-án jött meg. Eszerint január vége fele kellene szülnöm, de a teszt csak május 31-én lett pozitív és aznap (teszt előtt) voltam nőgyógyinál, de nem látszott semmi. Illetve júni 5-én még nem volt szívhang és kb 5hetesnek mondták. Akkor kiszámoltam, hogy az intenzív időszakunk május 18-22 között volt. Végig pozi LH teszttel. Szóval csak akkor fogant Noncsi. Így január 31. helyett február 10-re minősítették az időpontot. Onnantól minden terv szerint alakul! :D
Vendég

Noncsi halacskája kielőzte Luca halát! :lol:
Vendég

sziasztok
olvaslak titeket, csak nincs sok kedvemirogatni.... de ti nyomjátok, legalább van mit olvasni 8)

Edit

Kép
ézsóné

Na ma robbantottam a konyhát nem bírom tovább rendet kell tenni. Zsoltival előre megbeszéltük. Természetesen húzta a száját, ekkor bedobtam az adu ászt: jó, akkor majd én lepakolok, de csak a konyhaasztalról érem fel. Beleegyezett. HÚzta halasztotta, de a hét elején döntésre vittem a dolgot: jó akkor csütörtökön. Természetesen előtte éjszakás volt, nem is sietett haza. Elvileg 8-kor végez, fél 10 kor még sehol se volt. Nekem se kell több, nekiálltam egyedül. Szegény hulla fáradt, de nem mert nem beállni segíteni. :D Tudja, ha nekiindulok nem ismerek akadályt. Délben el kellet ugranom védőnőhöz, mire hazaértem már elaludt, úgyhogy most egyedül folytatom, mert különben meg sose végzünk.

zarja

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy tegnap voltam találkozni a szülésznővel, és körbenézni a szülészeten.
Nagyon szimpi volt a nő, kifejezetten aranyos, megértő, olyan, mint a dokim nőben. Szóval lestoppoltam.
Kérdezgettem mindeféléről a szüléssel kapcsolatban, epidurál, külön szoba, látogatás, stb. de csak úgy összevissza, mert nem készültem fel olyan nagyon, mert a konkrétumokat (mit hozzak, stb.) úgyis megbeszéljük később.
Azt mondta, ha kell újra vérvétel, vagy bármi, akkor hívjam fel, és jöjjek soron kívül, ő leveszi, intézi, stb. szóval nem kell egy csomót várnom a jövőben, meg hívjam kb. bármikor, ha kérdésem van.
A szülészetre is bekukkantottam, kulturált, mindben voltak éppen.
Teljesen jó élmény volt.

boruska

ananácska: Nálunk, mivel teljesen biztos a fogantatás időpontja, ezért mindig ahhoz számoljuk a terhességi kort és nem a mensihez. Akkor 2 héttel idősebb lennék. A barátnőmék jártak így, de neki már csak szüléskor variáltak, ezért is hordta 2 héttel tovább a gyereket. Ő mondjuk afp-n nem volt, mert megcsináltatta a kombinált teszetet és ezt elfogadta az orvosa, a genetikait meg 4d-s uh-n csináltatták, ott meg úgyis megnéztek mindent. Mondjuk ott nem volt eltérés a számolt és a valós méretek között. Szóval nem tudom, hogy mennyire kell ezen aggódnia.

geri: Mostanában Barbus is néha olyan furcsán rángatózik. Szerintem ő is csuklik ilyenkor, de elég ijesztő.

kakti: Ügyes vagy. A jövő héten nekem is kell mennem a védőnénihez, mert már jó rég voltam nála.

zarja: Csak óvatosan, az asztalra mászással várd meg amíg a párod felébred.

A papír 200-asokat a Nemzeti Bank pénztárában még 20 évig ki lehet cseréltetni, de tény hogy a postán és egy pár kereskedelmi bankban is foglalkoznak vele. Még jó, hogy sokat járok a pénztárba, most mindenki tutira rám fogja sózni otthon az összes bankjegyét. Anyuék a patikában is mindig gyüjtögetik a sérült bankjegyeket, mert majd én úgyis becserélem.

Sapik: Én vettem egy 0-ásat és kaptam még két nagyobbat. Valamelyik csak jó lesz.

Ajándék: Mi nászajándékba pénzből készült csokrot vittünk. Nekem nagyon tetszett, megmutatom. Mondjuk úgy nem volt nehéz, hogy protekcióval kaptunk nyomdatiszta bankjegyeket.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

boruska: Te hol is fogsz szülni?
vicky79
Budapest III. kerület

A bajcsyban

boruska

Jó pofa ez a pénzcsokor! Mi barátnőméknek úgy adtunk pénzt, hogy beledugdostuk egy fotóalbumba a képek helyére és néhány oldalanként írtunk címeket, mint "nyaralás", "ha már buszjegyre se telik...", "babaszoba" ...stb Nagyon tetszett nekik :)

Kakti: gratula a kilókhoz! Csak így tovább! :)

Boruska: nagyon irigyellek a Diana Krall koncert miatt! Imádom a hangját! Én is nagyon szerettem volna elmenni, de Szabi lebeszélt róla, mert nagyon sokat kellene utazni, meg szállást keríteni Pesten... :( Remélem egyszer még eljutok egy koncertjére.
Tök jó, hogy találtál szimpatikus szülésznőt is :)

Zarja: csak óvatosan a takarítással, párodnak is hagyj valamit ;)

Edit: jobban vagy már?
Én még mindig nem vagyok teljesen jól. Lehet hogy ma se kellett volna dolgozni jönnöm, inkább pihentem volna :(
zuzmooo

Hello Csajok! Na megvolt megint a fogdoktorbácsi. Igaz, hogy nem az én dokim csinálta, hanem a kollégája mert ő be volt havazva, de legalább megvan. Igaz, hogy ő nem is volt olyan kíméletes, mint az én dokim, dehát valamit valamiért.

Zarja! Azért vigyázz magadra. Ne vidd túlzásba a dolgokat.

Edit! Gyógyulj meg minél hamarab!!!! Küldöm a pozitív energiát. :lol: És a többi betegeskedőnek is... +++++++ :lol:

Sapi: Nekem a ruhacsomiban volt 3 sapi meg kaptam még 1-et. A 3-ből 2 0-s a 3. nagyobb valamivel, amit meg kaptunk az olyan nagy, hogy kb 5 évesen lesz majd jó a kis buksijára :lol:

bellerreni
Eger

Reni - nem irigyellek ezekért a fog-gondokért, brrr, nem szeretem az egész szájba nyulkálós fájós fúrós cuccot.
Én még nem tudtam sort kerítani rá, hogy elmenjek, mondjuk nincs panaszom, de ha csinálni kell vmit, akkor jobb lenne most, mert mindjárt becsúszó szereléssel ott vagyok a 3. trimeszterben :)

boruska

Kakti, remélem a vonalzók nem jósolnak! :D
Nórinak igaza van, mert én a 2 dátumból csak az egyiket adtam meg. Akkor az a gond.
Kakti, ha csak 4 kilót híztál eddig, minek kell tartani hetente gyüminapot?

Ildi, nekem is van olyan fotelem, amiről irtatok, nekem sem vált be szoptatásra, mert ha elaludt a baba, nem tudtam felkelni belőle, meg nem volt kényelmes szoptatásra és ha elfelejtesz valamit, onnan már fel nem kelsz többet csak nagy kínok árán! Nekem megmondom őszintén a kanapé vált be, vagy tökmind1 leültem valahova és kész.
lara

köszi csajok, hát nem vagyok tul fényesen.. :cry: :cry: fáj a torkom u.ugy, folyik a taknyom, most már köhögök is. pedig fekszek, nyomom a c vitamint, neo citrant, de nem érzek javulást

Edit

Kép
ézsóné

Én áldom az eszem, hogy előbb kipróbáltuk egy ismerősnél, így magamnak nem sírtam ki ilyet :lol: Maradt a kényelmes régi fotel :lol: Én kanapén akkor szoptattam, amikor tévét néztem közben, ilyet is csináltam, lehet megkövezni érte :oops:, gyerek nélkül pl. azt gondoltam, na ilyet sose fogok csinálni, de csak így volt türelmem az esti 1,5 órás szopimaratonokhoz :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!!!
Hát én szopizáshoz az ágyunkat meg az egyik eszméletlen kényelmes bőrfotelunkat gondoltam..sógornőm vett direkt szoptató fotelt, az is nagyon szuper kényelmes, bár szegény pont nem tudott szoptatni../az a fotel is volt vagy 70000/
Kicsi lányom most arra szokott rá, hogy egészen oldalt rugdosódik..vagyis ott inkább "bököd". mert a rugkapi az középen van. jobb oldalt bököd, mindegy melyik oldalt fekszem..érdekes.. :lol:
Betegek!!! az oscillococcinumot is eszitek??? én eszem most is megelőzésképpen...aztán majd meglátjuk.

Kép
Kép
ronci

Ronci, én is mindig jobb oldalon érzem a böködést meg a rúgkapit :)
sztem még mindig balra van a fejecskéje, szóval a végtagjai jobbra esnek :)

boruska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:02-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Én is eszem hetente az oscillo-t, most mondjuk felfüggesztettem, amíg kialakul az oltás után a védettség.
Olyan szép idő van nálunk, nekem meg ramaty kedvem. A gyomrom kész. Nem kívánok enni semmit (egy kis semleges rakott krumplit csináltam). A szagok megint zavarnak. Jó annyira nem rossz, mint az elején, de volt már jobb is :( .
Én szopi közben olvastam. Máskor nem is volt időm.
pammut

Kattkat! nem még nem írtad.. viszont meg fogsz könnyebbülni az oltás után, hogy nem kell többet paráznod rajta... :lol: :lol:
Amúgy meg 7 hónap!!!???? gratu! nekem még van addig 8napom.. na majd mindjárt meglesem a pocakod!!!
Boruska!!! nekem fejjel lefele van a kicsi és a háta van a gerincemnél, azaz háton fekszik, ugyhogy azért gondolom, hogy ott oldalt a kis kezével bököd, mert a nagyobb rugások azok a köldököm felett vannak.. :lol:

Kép
Kép
ronci

kattkat: szép nagy pocak!!!!!! 8) 8) 8) akkor kezdek megnyugodni, hogy nem csak nekem van kishordóm :oops:

Edit

Kép
ézsóné

kattkat: Szép pocak, az enyém mondjuk nincs még ilyen nagy. Bár ennek megállapítására a párom segítségére volt szükségem. (Én nem tudtam volna megmondani.) De az alakja ugyan ilyen, csak még nem fordult ki a köldököm. Alakulunk. :)
vicky79
Budapest III. kerület

kattkat, hol lehet megnézni? A g-mailen? kutakodok, de nem látom

boruska

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:03-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

boruska!!!
picasa albumban!!!

Kép
Kép
ronci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:04-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

na, lekéstem a segítséggel!!! :lol: :lol:
kattkat!!! hű, szép nagy pocid van már!!! nekem sincs még ekkora, bár most 2nap alatt egy csomót nőtt szerintem..a köldököm még jó mély, bár nem tudom, hogy egyik-napról a másikra fordul-e ki...vagy fokozatosan???

Kép
Kép
ronci

Köszi, így már megtaláltam :)
Szép, kerek poci!
Asszem az én köldököm is ki fog mászni... :oops:

boruska

Sziasztok!

A mai napom katasztrófa volt, nagyon megkínzott pocaklakó kislányom... :cry: Kezdődött azzal, hogy reggel iszonyú gyomorfájásra ébredtem, volt mellé gyomorégés, hányinger is. Voltam egyik ismerősömnél, alig jutottam el hozzá, ott ültem másfél órát, de csak egyre rosszabb lett a dolog, már a hideg is rázott rohamokban. Amikor eljöttem tőle, kétségbeesésemben felhívtam a védőnőt, szerinte a keddi náthámból maradt ez vissza (amúgy már semmi bajom nincs, 1 nap alatt átment rajtam a betegség, akárcsak Borkán). Na, baromira örültem, mert akkor az oltás tovább fog csúszni. Séta közben aztán kezdtem jobban lenni, a végén már kifejezetten élveztem a jó levegőt, s bár a gyomrom még éreztem (hiszen megszenvedte az elmúlt órákat), határozottan jobban voltam. Odaértem Borcsiért az oviba, hát, indulnánk el, nem tudok menni. Ezt az érzést már ismertem, mivel tudom, hogy Emő fejecskéje a jobb ágyékomhoz van befúrva, nem ijedtem meg. De annyira fájt, hogy majdnem bőgni kezdtem. Nehezen elkínlódtam magam hazafelé (átlag 20 perces séta, most jóval több volt), a boltban a húsoknál álldogálva éreztem, hogy mindjárt megbénulok, már zsibbad a lában. Akkor a kezemmel megpróbáltam kisasszonyom feljebb kényszeríteni, s mondtam neki, hogy ne csinálja már ezt velem. A kasszához érve kezdtem jobban lenni. Itthon már minden rendben volt, csak a helye fáj a nyomakodásnak. Mi lesz még itt, ha még csak 1 kilós!!!!!!!!!!!! Borival nem voltak ilyen élményeim. :cry: Kíváncsi vagyok a hétfői UH-n mit mondanak, hogyan fekszik a manó. Valahogy elképzelni sem tudom, hogy időnként mivel rúg-bokszol, mikor az egész hasam területén érzem a mozgásokat. És nekem is ismét befelé kapirgál mostanában... :?
ktc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:05-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Katica, szegény! Többet kéne talán pihenni, és nem rohangászni! Mondom én... :oops:
Nekem még nem okozott igazi fájdalmat Berci, max kelemetlenséget, de amit írtál elég ijesztő lehetett :(

boruska

A pocakomon két napja megint feszül nagyon bőr, ezek szerint a kisasszony ismét aktív növekedésnek indult. Én meg +9 kilonál járok. Tegnap azt mondta egy bácsi, nahát, hogy milyen cuki, hogy csak a pocakom nő és én nem hízom :D :D A rendszeres torna amúgy nagyon jót tesz, a lábamon pld. tök jó az izomtónus, bár a fránya narancsbőrön az se változtat. Tavasszal pénzt és energiát öltem az eltüntetésébe, hát annak most annyi. Amit még észreveszek, hogy torna ide vagy oda, a mozgásom egyre lomhább.

Csöpp most éppen veszettül rugdal. Azt figyeltem meg, hogy elsődlegesen a pocim bal oldalát pécézi ki magának, vagy néha a közepét, jobbra szinte sose rúg. Fura, de állítólag normális, akár a placenta elhelyezkedésétől is függhet, hogy szeret feküdni a gyerek.

Tornán hallottam, hogy amikor majd szülés előtti napokban keményedik a has, akkor nagyon kell nézni, hogy keményedés után szabályosan gömbölyű lesz-e vagy az egyik oldalon mindig jobban dudorodik. Ha az utóbbi, akkor az állítólag utalhat arra, hogy a köldökzsinór rá van tekeredve és ettől nem tud szépen középre rendeződni. Nem tudom, van-e valakinek ilyen tapasztalata, mindenesetre nem árt figyelni.

Hétvégén voltam egy kurzuson, ami a vércsoport szerinti táplálkozásról szól. Megtudtam, hogy 0-s ként heti 5x kellene húst ennem, kenyérfélét hanyagolni, és a sütiket szinte teljesen elhagyni. Hááát, asszem maradok az eddigi szokásaimnál :roll:

Megyek megnézem kattkat pociját :lol:

Kép
juci-77

Engem sem kerülnek el a kellemetlenségek... Már tegnap este is és most is érzem, hogy a gyomorsavam vagy kezd sok lenni vagy nyomódik felfelé a gyomrom, mert olyan hányingeres, picit égetős érzésem van...Ham-Lettel próbálom ellensúlyozni. :?

Kattkat, szép a pocakod! ;)

Minden betegeskedőnek gyógyulást!!!

Kép
erusverus

Sziasztok

Jó rég nem voltam már...

Katica
ez elég rossz lehetett...nekem változó, van hogy tök fitt vagyok, máskor meg alig vonszolom magam, itt szúr, ott fáj.

nekem 3. pocak, én elég nagynak látom :lol: :lol: köldököm nekem nem fordult ki még sosem, csak a luk kezd eltűnni. szóval ellapul.

velünk amúgy minden oké, mostanában nem keménykedek sokat, mg is csak napi 3.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juci
nekem 2. gyerkőc nyakára tekerte, meg biztos ami tuti meg is csomózta a zsinórt. de erre még nem figyeltem amit írsz...ha tudtam volna, na majd most. szerencsére nem lett semmi baja és meg is tudtam szülni simán, 40+0-kor.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?