Új privát üzeneted érkezett!

[quote="lucababám"]
írta:
lucababámMegjött a H1N1 oltás mellékhatásaira kifejlesztett homeos cucc, hajrá oltatás! :lol:

Nóri!

Milyen könyvet? honlapot? nézegetsz homeos ügyben?

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Nekem Nandu kendőm van. Forgalmazója Babó Krisztina. A Google-ba beütve megtalálható. Nem bogarásztam. Kidobott egy csomó címet.
pammut

Reni, szerintem a te jókedvedre reagált így, nem pedig a zenére.

Apeh: Kft alakulásakor be kell jelenteni néhány adatot. Küldek egy levelet, hogy milyen nyomtatványon kell beküldeni. A nyomtatványt elolvastam és eldobtam az agyam. Köze nem volt a témához. Beballagtam az Apehhez (mire nem jó a táppénz) megkérdeztem, Jaaa, a kolleganő elrontotta, másik nyomtatványt töltsek ki. Letöltöttem lelkiismeretesen begépeltem minden, a fejléc alatt marha nagy betűkkel: ezt csak elektronikusan lehet beadni. Ok, kattint, elektronikus küldés: hibaüzenet: ezt a nyomtatványt nem lehet elektronikusan beadni. He? Jó beviszem személyesen. Hülyének néz az ügyfeles, nem olvastam, hogy csak elektronikusan lehet beadni? De, de a progi nem engedi, hát ő ezt nem veheti át. Jó, rendben akkor feladom postán, arra legalább valaki reagálni fog. De a legszebb, hogy ezt a kft alakulását követő 15 napon belül kell beadni. Azóta eltelt 3 hónap. Jó mi? És még én vagyok törvényszegő.

Kakti: szerintem a www.mamami.hu-n keresd meg a hozzád legközelebbi hordozós klubot és menj egy klubfoglalkozásra, ott olyan emberek adhatnak tanácsot, akik ezeket aktívan használják. Van olcsó (Nandu 7000 Ft) ami állítólag nem jó (mi nem jó egy vég vásznon???) meg van aranyárban (Dydimos, de 30.000 Ft-ba kerül)

zarja

Zarja Mit hallottál a Nandu kendőről, miért nem jó? (Nem azok terjesztik akik 2-3-szor drágábban adják? :D ) Én mindenesetre 8 évvel ezelőtt azt vettem, meg a barátnőm is. Én kislányommal 2-3 évig aktívan használtam, barátnőm 3 gyerekkel használta a legnagyobb megelégedéssel (és többeknek vett ajándékba). Hacsak azóta nem romlott a minősége szerintem ez nem rossz referencia :D . Vajon a 30 ezres magától felkötődik :D ? Nekem azok a mei-tai-ok is igen szimpatikusak. A kendőt a fekvő pozíciója miatt szeretem. Lányomnál nem volt autónk és mindenféle vizsgálatra, beszerzésre busszal utaztunk a városba, már egész pici korától. Vígan szunyált benne. Már ha nem éhezett meg :D . Akkor kerestünk egy jó kis padot és szép diszkréten a kendő takarásában szopiztunk.
pammut

Nézegettem a neten, ezen a honlapon van egy háti hordozó. Ez is szimpatikus.

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=13
pammut

Erusverus: A gumimacik szombaton vagy vasárnap reggel 8 körül szokott menni azt hiszem az Rtl klubbon :lol: Nagy mesenézők vagyunk :lol:

Valamelyik barom a fülöttünk lévő szinten a folyosó el vissza járkál már vagy 1 órája kopogós cipőben. Lassan ott tartok, hogy felmegyek és eltöröm a lábát...

bellerreni
Eger

Reni Idegesítő lehet, de ha már felmész és megkérdezed, hogy miben segíthetsz, mert hallod, hogy tipródik, hátha veszi a lapot :D . És legalább eldobja a francos kopogóit :lol: .
pammut

Úgy tűnik csak meg kellett ijeszteni, mert vagy levette a cipőt vagy nem tipródik tovább :P

bellerreni
Eger

Hát állítólag a Nandu-t nehezebb megkötni, nincs olyan lágy esése az anyagnak, a csomókra nem áll rá (ezt nem értem, de ezt mondták) vastagabb anyag, nyáron meleg, durvább szövésű.

Szerintem ez mind lehet hogy igaz, de szerintem ár/érték arányt kell nézni. Lehet kapni ezüst evőkészletet, magasan az a legjobb, mégse az van minden háztartásban. Annyival nem hiszem hogy jobb, mint amennyivel drágább. Hiszen mire fel kérnek el annyit egy pár méteres vászonért? Valahogy meg kell indokolni

Mellesleg én is néztem Lana, Dydimos és Nandu kendőket is. Tapiztam, szagolgattam, nézegettem. Döntöttem. Jövő héten megyek veszek egy szép Nandut. Én erre tettem le a voksom.

zarja

Én ilyet vettem: szerintem sokoldalúbb, mint a háti hordozó:

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

Továbbra is úgy gondolom, minél egyszerűbb annál jobb (kevesebb a meghibásodási lehetőség)

zarja

zuzmoo: Én is szeretem az erdő kapitányát, ilyen ágynemű huzatunk van a babának. Még a húgomé volt. És még van kedvenc, a Vuk és a Szaffi.

erusverus: Még jó hogy nem ez a jelszó a gmailen, sose lépnénk be. :D Viszont nekem a második részben is van kedvenc jelenetem. Amikor Grabovszki elmegy Bobhoz az öregek otthonába. Hát azon azt hittem, hogy bepisilek. A második rész azért nem olyan jó, de ez a pár perc nekem nagyon bejön. Gumi Macikat szoktam nézni hétvégén, meg Törpöket.

Véleményt kérek. Akarunk valami ülő alkalmatosságot venni a gyerekszobába. Eddig a fotelágyra szavaztam, de nem nagyon fér be a szobába és a páromnak nem is tetszett. Néztünk relax fotelt lábtartóval (ezen akár aludni is lehetne) és relaxos hintaszéket. Mind a kettő tetszett, de hintaszéket mindig is szerettem volna. Ebből még kiszállni is ki lehetne a babával. Szerintetek jó lenne ez a babaszobába a szoptatáshoz és az altatáshoz, vagy inkább a lábtartós, ha esetleg ott kéne aludnom a babával.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, konkrétan szoptatós fotelt nem szeretnél? Nekem ez volt a nagy álmom, de mivel egy szobás lakásban élünk, így helyhiányában ki van lőve.
http://elefani.eu/shop_artdet.php?shop_ ... mek_985097

Van azért ennél olcsóbb is.

Kép
zsizell

Stephie, én sem pelenkázni akarom a bébit a Tetra pelenkába, bár a nagyfiúnál még azt használtam és túléltük. :)

Nóri, írtam a For Baby-nek és náluk is van "igazi" cseh pelenka, úgyhogy asszem összeállítom neten a csomagot és elugrunk érte apával. Fél óra, nem ügy. :)

Bea, nekem receptíráskor is adott a dokim pecsétet, azt mondta hadd gyűljön. Most már a második oldalt kezdte a védőnő. Neki is kör alakú pecsétje van.

Ildi, gondoltam Rád, hogy bírod a diétát. Nekem ma szerintem többször is jó alacsony volt a cukrom, tök erőtlen voltam és izzadtam mint a ló. Úgyhogy a virágboltban kaptam csokit. Nyami.
Ja, és dokinénim nem járult hozzá hogy a védőnő cukormérővel ismételje a terheléses vizsgálatot, mert csalhatnak a tesztcsíkok. Oké, de könyörgöm, 7,7 helyett csak nem mérne 6,0-ot.

A lényeg viszont, hogy megvettem az adventi koszorú gyertyáit, a koszorúalapot és az ajtó, ablakdíszeket. Idén szakítok a saját hagyományaimmal, az ajtóra nem fenyős kiskoszorú kerül, hanem egy angyalka és az ablakokba sem az eddig évek aranyvessző harangocskája, hanem filc mikulásféle.

Beszereztem az induló ruhacsomagot, most már megnyugodtam, ma végre sulisat is tudtam alkotni. Királyság. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem is nagyon tetszett a szoptatós fotelnak nevezett valami - csak aztán megláttam az árát... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A Mei Tai nagyon praktikus! Én ajánlom!!! Nekünk van hátink, de a MT sokoldalúbb. Plusz simán bevágod a tatyóba.

Nandu: azért nem szokták komálni, mert nagyon bevág az ember húsába. DE! Még mindig jobb, mint a kenguru. Eszternek igaza van. Ár arányban nagyon is jó. Kocsiban is van Suzuki (4kerék, kormány, csomagtartó-alkalmas mindenre, amire kell) és Merci (ülésfűtés, masszírozó, automata körömreszelő :lol: ) de alapból az is "csak" egy autó! Én nem Nandut veszek, mert...mert csak. Majd ha nem kell, megválok tőle!

Fotel: Én ikeás poäng fotelt vennék. Lehet kapni lábtartót is.
Ha meg elfér akár felállítva vmi mögött, akkor egy matracot. Azon aludni is lehet. Később meg úgyis fog kelleni a gyereknek is. De ha pl a kanapén elfértek a nappaliban, akkor felesleges. Mi egy szobában aludtunk Lujzával és az első 6hétben kb 3éjjel sírt. Akkor kimentem vele a nappaliba és kész. (nem akarom sokkolni a társaságot, de Luca 6hetes korától átalussza az éjszakát és 0-12hós koráig kb 10szer sírt. Azóta is csak hisztizik. De addig nem sírt. Soha. Mindig csak vigyorgott meg aludt!)
Vendég

Délután unatkoztam, hát csináltam egy kis linzert áfonyalekvárral :)
Ha ennyire nem tudom majd magam elfoglalni, mikor minden nap itthon leszek, állandóan sütit fogunk enni :D
Kép

Eddig én is fotelágyat néztem, de nagyon nem tetszenek és fotelként nem is valami kényelmes. Egyetlen előnye, hogy ágyazható.
zuzmooo

Nekünk olyan fotelunk van, mint a POANG. De nem az igazi - bár lecserélni nem fogom. De sztem elég mély ahhoz, hogy nagy pocakkal beleüljek, és elég nehéz lesz egy babával felkelni belőle. Viszont ez a matrac dolog nem rossz ötlet... Anyáméknál van egy matrac, azt elhozhatnám - beférne a szekrény mellé. Van tippetek, hogy lehet belőle a cigiszagot kiűzni??? :? :? :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Porszívózás, szellőztetés, porszívózás. Textil spray. De nekieshetsz szőnyegtisztító géppel is.
Vendég

zsizell: Sajnos nekem ez elég drága. 20.000 alatt kell maradnom. Max. 25.000, de akkor már kanapé.

Ezt néztük ma:

http://www.rs.hu/termekvt.php?cs=4&al=65&term=120

A másik relax fotel volt lábtartóval, de azt most nem találtam meg a weboldalukon.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri!
Ez szted mennyi idő alatt kivitelezhető? Mármint mikor kellene elhoznom a matracot, hogy februárra használható legyen? :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát mondjuk karácsony után. De ha van külön szoba, akár holnap! Még jó idő van, lehet szellőztetni. Száraz időben akár egész napra kivághatod az erkélyre!!!! :lol:
Vendég

A külön szoba Lilié... oda nem szívesen vinném be, amíg szagos... De a lépcsőházunk nyitott. Nem esik be az eső, de jól szellőzik. Ott bármikor el tudom tárolni - egy darabig... :)
Szólok Zolimnak, hogy hozzuk majd el - ha anyám is beleegyezik... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

nóri: Ilyen volt a relax fotel a lábtartóval, de a legolcsóbb kivitele 19.900 Ft volt. Volt drágább szövettel is. És ebben akár aludni is lehetne. Csak remélni tudom, hogy mi is csak ennyi éjszakát nem fogunk átaludni, arra meg nekünk is ott a nappali. Ezért nem tudok nagyon dönteni, eddig a hintaszékre szavaznék, de nem szeretném, ha a baba ringatva aludna el, mert lehet hogy az életben nem fog az ágyacskájában aludni.

zuzmoo: A fotelággyal nekem is ez a bajom, hogy fotelként kényelmetlen. Nálunk azért sem az igazi a fotelágy, mert akkor nem tudom kihúzni a kiságy ágyneműtartóját.

kakti: Nekem is ez volt a fotellal a bajom, de amiket ma kipróbáltam, azokból nem is volt olyan nehéz kikecmeregni. Bár ez még a hintaszéknél is aggályos egy kicsit, de azt is így próbáltuk. Hogy megkapaszkodás nélkül ki tudunk-e szállni.

Alváshoz most a felfújható ágy tűnik megoldhatónak és akkor nem is kéne megvenni most, csak ha már kiderül hogy Barbus nagyon nem alszik.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok! Kezdek nagyon pipa lenni. Még nincs itthon Zsolti, pedig az előbb már az anyukájánál volt,a munkatársát meg a kocsmában hagyta. Ha megint a kocsmázás miatt nem jöhet haza hát nem tudom mit csinálok. A tököm kivan már az ilyen semmirekellőkkel. :evil:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Na, Lányok:

Megasztár Karácsony 2008
http://data.hu/get/1892822/megasztar_karacsony_2008.rar.html

Kaláka: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
http://data.hu/get/1892824/kalaka_-_1987_-_szabad-e_bejonni_ide_betlehemmel.rar.html

Celine Dion: These are special times
http://data.hu/get/1881615/Celine_Dion_-_These_are_special_times.rar.html

Még a Crystal karácsonyi lemeze van, de azt megpróbálom a fw-re tenni, mert a datán nem lehet 100 MB-nál nagyobbat, ez meg egy picit több...

Ja! 30-án legkésőbb leszedem őket, nehogy megüssem a bokámat! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

vicky, valóban drága. mondjuk én már láttam tesz-veszen vagy veterán (már nem emlékszem) 20 körül meg 15ért.

Én meg az egyetlen szobánkban akarom lecserélni a franciaágyat, összecsukhatós kanapéra, hogy legyen egy kis látszathely, de Zsolti erősen tiltakozik. Igaz, hogy egy éve se vettük, és életem legkényelmesebb ágya, de már most idegrohamot kapok, ha belegondolok, hogy állandóan kerülgetnem kell majd. Arról nem is beszélve, hogy a szoptatás helye nekem is még kérdéses...

Kép
zsizell

Még egy kérdés: a Love Actually (Igazából szerelem) zenei anyaga is megvan. Azt is feltegyem? Kell vkinek?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, ne mentegetőzz. Részemről biztos vagyok hogy legalább annyiért fogod eladni a Lana-t mint amennyiért vetted. Nem tom, nekem ez a rugalmas kendő nem volt szimpi. És tényleg tapintás után nem éreztem az egyes kendők között 10.000 Ft különbséget. :D Ha több pénzem lenne, akkor se adnék ki rá többet, pont a fent említett ár érték arány miatt. Én nem szeretem ha fogyasztót akarnak belőlem csinálni, ezt vedd meg azt vedd meg. Eszetlenül. Jobban szeretem, ha valami célszerű, mintha divatos. Ezért pl sokáig azt se tudtam mi az a legging, kb 1 hete tudom, mióta megláttam a kirakatban névvel ellátva. :lol:

zarja

Zsizsell!
Mi lecseréltük a franciaágyat kanapéra a Zsolti vágya szerint, mert a nagyszobát beterítette az ágy. Igaz azóta csak én csukogatom lelkesen az ágyat, ha én nem csukom össze úgy marad akár hetekig és ugyanúgy nincs hely a nagyszobában. Mindegy. DE a lényeg:utálom az a ki*szott kanapét: kényelmetlen, nem tudok aludni rajta. Pár átőrjöngött éjszaka után vettem bele magamnak szivacsot. Na így már jól alszom, viszont a 10 centis szivacs szintkülönbséget okoz a kanapén. Most a Zsolti nyüszög, hogy így nem tud hozzám bújni. Szal még egyszer rá nem tudna venni, hogy a jó kis kényelmes ágyamat kanapéra cseréljem. gondold át!

A kisszobában van egy helyes kinyithatós szivacsos gyermekkanapé. azt viszont nagyon szeretem, nagyon jókat alszom rajta. Úgy terveztem, hogy ott fogok majd szoptatni, ahhoz is vettem egy plusz szivacsot meg sok sok párnát.

zarja

Ma voltam 4D-a UH-n. A babuci végig fenn volt, ám a fél arcát nem volt hajlandó a méhlepényből kivenni. Ásítozott végig, sőt még a szemét is kinyitotta!  Napra pontosan 27 hetes volt minden mérete alapján és sikerült úgy UH-ozni, hogy nem látszódott, hogy fiú vagy lány, bár a doki többször kérte, hogy forduljak el. Súlyra meg bő 1 kg. És olyan szép, teljesen szerelmes lettem :D

Gyerekágy: az első babával 3 ágyasban voltam és az egyik anyuka c…ny volt…ott kiabált a babájával, hogy „minek sírsz má’ megint, kaptámá’ enni, mit akarsz még az apád f.szát?” Szegény gyerek meg csak sírt…Szóval a többágyasnak is van hátránya…Ja meg nem mertem kimenni a szobából, mert féltem, hogy eltűnik valamim…De aztán hazament és fellélegezhettünk (szó szerint) :D
lara

És a mai napom az utolsó a második harmadban...holnaptól harmadik harmad... 8)
lara

Lara!
Én ezt nem értem!
Hogy lehet, hogy egy nappal vagyok előtted, de nekem 91 napom van még hátra??? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Szerintem ez úgy lehet, hogy a Lara féle vonalzós oldal 38 hétnek számolja a teljes terhességet. Ugye a legtöbben a dokikat is beleértve 40 hétnek számoljuk a terhességet, de ebből az első 2 hétben nincs még baba. Tehát ha ez a vonalzó nem a terhességi kort mutatná, hanem a baba korát, akkor stimmelne. Ez arról jutott eszembe, hogy az élet az anyaméhben című filmben sem terhességi kort számoltak, hanem a baba korát. Az elején nem is értettem, csak amikor megszületett a kislány a 38. héten. Nem tudom ez a vonalzó milyen adatot kért, de nem azt számolja, mint a tiéd az biztos. Mondjuk nekem is csúszik a két vonalzóm, de csak egy napot.
vicky79
Budapest III. kerület

Nem, az úgy van, hogy a Lilypie két dátumot kér. Egy expected due date-et, meg egy last menstrual periodot. Ha mind a kettő ki van töltve, akkor az egyiket (hét+nap) az egyik szerint, a másikat (hány nap van hátra (a másik szerint) és ha vmelyik rosszul van megadva borul az egész.
Tessék, kreáltam egy direkt rosszat:
expected due date február 5.
last m. period. május 14.
Kép
Vendég

nóri: Még jó, hogy az én vonalzóm egyszerűbb volt, nem számol napokban vissza. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Ahhaaaa
Ma is tanultam vmit :)

Ja!

Freeweben ott a Crystal Karácsony.

És

Love Actually Soundtrack
http://data.hu/get/1893220/love_actually_2003_-_various_artists_-_soundtrack.rar.html

és most eleszem magam holnapra!
védőnő után jelentkezem!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok! Újszülöttnek milyen méretű sapi kell?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát egy normál fejű gyerek olyan 34-35cm-es körmérettel születik mondjuk. A 38cm az már extrém nagynak számít. De keresd úgy, hogy újszülött sapka! :D
Vendég

Sajna a For Baby-nél számokat írnak. :) Pl. 62-es és ilyenek. Nekem meg fogalmam sincs. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, Lilla 37-tel született :lol: :lol: :lol: amúgy én is úgy tudom 33-34 az átlag. 37 hetes fejű gyerekre akkor számolj, ha minden uh-s úgy kezdi, jaj de nagy feje van a gyereknek. Én Lilluval mindig ezt hallgattam :lol: :lol: :lol: A végén majd mondok bpd számot, nekünk már a 37. héten közelített a 10-hez :oops: Léninek nem mutat ekkora buksit a gép :wink:
De ránk pl. az újszölött 0-ás sapik nem igen voltak jók :wink: inkább a 62-es vagy 1-es cuccok :roll:

Lányok, ezt a fotel projektet átgondolásra ajánlom. 15 hó tapasztalat után :oops: Szoptattam ilyenben, nem voltam oda-meg vissza a gyönyörtől.
Ellenérvem a lábtartóhoz: lehet neked marha kényelmes, de miután leültél a gyerekkel szopipárnával könyvvel a kezedben, ki a fene fogja a lábad alá tolni azt a szart. Na jó még esetleg Apa, az első 3 hétben. (tudod ez úgy működik, hogy Apa először szívesen ugrik, ha megszomjaztál, hoz vizet, aztán a harmadik héten megkér, hogy vigyél vizet magadnak a fotel mellé, mielőtt leülsz).
A másik bajom, végzel, elaszik a gyerek, mind a két kezed azon van, hogy visszacsempészd az ágyba, akkor arrébrúgod, az mennyi zajjal jár?
Én ülve, szopipárnával szoptattam, általában hónajltartásban (ezt nagyobb méretekkel rendelkező lányoknak nagyon jó szívvel ajánlom), de ahhoz ezeknél a fa karfáknál a sima hagyományos fotelek széles karfája százszor jobb, mint ezek a nyikorgó fa valamik :wink:
Én aludtam el fotelben amíg Lilla szopott, szar arra ébredni, hogy nem tudod leejtetted-e a gyereket vagy a kezedben van, ilyenre ne számoljatok, hogy abban alszotok :wink:
Nálunk a szivacs rendszer bevált, most is visszakerül majd. A lényeg, bármi legyen, amin Te tudsz aludni :wink:
Ja és Nórihoz hasonlóan befogom a szám, enyim első gyerek 0 napos kortól pár fogzásos éjjelt leszámítva végigaludta az éjszakát :oops: :lol:

Csilla? Diétát hogy bírom? szarul, de büszkén :oops: és rohadtul várom, hogy megszülessen a gyerekem februárban :lol: egyrészt, hogy tudjam minden ok Lénivel, nem jön hamarabb, de piszok éhesen vannak ötleteim miket fogok utána enni arról is :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt Lányok!

Múlt szombat óta még olvasni sem tudtalak titeket, mert költöztünk, meg javában azon dolgozom, hogy nov. 30-cal zárjam az ügyeimet. Van most egy órám, megpróbálom behozni a lemaradást. Szép napot Mindenkinek

Kép
juci-77

beneildi: Köszi a tippeket. Erre nem is gondoltam, hogy pl. hová pakolgatnék dolgokat szopi közben. Nap közben nincs gond, mert akkor úgyis a nappaliban tenném és ott még feküdni is tudok, de az éjszakai gyerekszobás szopit még végig kell gondolnom.
vicky79
Budapest III. kerület

Satyi: Kristof 36-os fejkorfogattal szuletett, itt ezt nagynak tartottak. Nem csodalom, mert az indiai babak (ebben a korhazban a szulo anyukak 70%-a indiai, szoval hozzajuk vannak inkabb szokva) nagyon picik, pontosabban kisebbek es a fejuk meg kulonosen aprocskanak tunik. Csak a szemuk nagy, az viszont hatalmas.
Igy sapkabol a kifejezetten ujszolott meret (amit itt azzal illetnek) nem volt jo, ez szerintem az 56-os ruhameret parja, egyeb meretezes szerint 0, mi az 1-essel, 62-vel kezdtuk. Azota mar csak ugy veszek satyit, hogy felprobaltatom, ha rendelem, akkor pedig mindenkeppen kerek rola fejkorfogat infot is.
Kristofnak az egyik teli satyija most 1-3 eves korig-szamozasu. Epp jo ra, orulok, ha ezt a telet kihuzzuk vele. OK, nagy a feje, de ezt a szamozast en akkor is hulyesegnek tartom.
Most ne mar, hogy az egy es harom ev kozotti gyerekekre altalanossagban ugyanaz a sapka jo!!!

Van kozottetek olyan, akinek durvan varialgatjak a terhessegi korat? A sogornom (Rita, aki majusban szul) kicsit ideges emiatt. Neki hosszu, szabalytalan ciklusai vannak, a babaja fiatalabb, mint a mensi szerinti kor, de errol meg tudott is, mert tudja pontosan es biztosan, hogy mikor fogant. Ugye ahhoz ad hozza ket hetet es megkapja a terhessegi kort. Az elso harom uh szerint (hat, nyolc es 12 hetesen vol) nezegettuk a mereteket es mindharom alatamasztotta a fogantatas szerinti terhessegi kort, az orvos is belotte a szuleset majus 8-ra, ahogy mi is szamoltuk Ritaval.
Tegnapelott volt uh-an es az uj meres alapjan atrakta majus 20-ra. Ez azert kicsit durva kulonbseg. Rita mondja, hogy kizart, hogy olyan keson fogant, mert tudja, hogy nem, igy azzal is tisztaban van, hogy ezutan minden vizsgalata hatalmas csuszassal lesz elvegezve.
Nem a szuletesi datum miatt aggodik, mert a gyerek ugyis akkor jon, amikor akar, hanem az zavarja, hogy a genetikai uh-k, vervetelek sorban ket hettel kesobb lesznek lebonyolitva es hogy ez nem-e gond. AFP-re is mar ennyivel kesobb kell mennie (egyebkent a jovoheten lenne), ami meg azert idegesiti, mert ugye eleve sokszor dob ki teves eredmenyt es ha kesobb csinaljak, akkor szinte tuti, hogy nagyon rossz eredmenyt fog kapni es ra fogjak hozni emiatt a fraszt, vagy kuldozgetik tovabbi vizsgalatokra csak azert, mert el van szamolva a terhessegi kor.
Szerintetek tenyleg kell ettol tartson, vagy ennyi csuszas belefer?
Vendég

Csajok! Hát mit követtem el? :cry: Tegnap este kiesett a tömés a fogamból. :shock: Kíváncsi leszek rá, hogy kapok e időpontot az amúgy is zsúfolt fogdokitól, hogy eleged-e a főnököm vagy maradok így hétvégére... :? Szép kilátások.

bellerreni
Eger

Eeee laptető :D

Bea! Nem feltétlen lesz rossz az AFP-je. Nekem is majd két héttel később készült én is azt hittem, hogy tuti rossz lesz nem is fogom idegesíteni magam rajta és mégis jól lett. :shock: Ki érti ezt?

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Ma vagy fel oran keresztul csuklott Abel, es nagyon nehezen viselte. Teljesen ki volt kelve magabol, annyira rugkapalt, hogy a folyoso masik vegerol 3 reteg ruhan keresztul latszott, es ugy kidugta a labfejet a meh legtetejen, a gyomrom korul, hogy szabajosan latszott a korvonala, en meg osszecsuklottam, ugy fajt. Ha egy kis csuklast ilyen nehezen visel, mit csinalok majd vele, ha hasfajos lesz? Meghogy a lanyok hisztisek! Es ha arra gondolok, hogy meg 3-szor akkora lesz.... Meg mindig olyan alien hatasu a hasam, nem rug, hanem huzza vegig a labat, feneket a hasamon, egyik oldalbol a masikba.
Sapik- fogalmam sincs, mekkora egy ujszulott feje, de nekem eladtak egy elviekben ujszulottnek valo simlederes sapkat- olyan cuki!
geri79

Zsizell Kanapé kontra francia ágy ügyben egyetértek Zarjával. Mi évekig aludtunk kinyithatós kanapékon, iszonyúan kényelmetlen volt valamennyi. Utáltam.(Barátnőm a Cardo matracos kinyithatósán majdnem megrokkant, annyira fájt a dereka, hogy inkább a földön aludt.) Óriási megkönnyebbülés volt amikor végre tudtunk venni egy franciaágyat. És lehet nem hiszed el, de lesz olyan napod, amikor se kedved, se időd nem lesz összecsukni azt a kanapét. Én egyébként majdnem mindig fekve szoptattam. Ez jó, mert ha manó elalszik ott is hagyhatod, nem kell hurcolnod.
Nekem valamennyi szopott éjjel is. Volt amelyik 1,5-2 óránként, volt amelyik 3 óránként.

Nóri Én védem a Nandu kendőt (bár másmilyet nem próbáltam :oops: ). Egy 10-15 kg-os gyerek alatt a legszuperebb bélelt pántos hátihordó is bevág egy idő után. Lehet kicsit gondosabban kell elrendezni a vállon.

Bea Hát a 2 hét soknak tűnik. Nálam abban a korai szakaszban meg 1 héttel idősebbnek mondták a babát, mint később, jó alacsony is lett az AFP, és hát a kombinált is lehetett volna jobb. Az előbbit vélhetően a 14. az utóbbit a 11. héten csinálták.

Oltásom helye nem fáj. Csak nagyon álmos vagyok, de ez inkább köszönhető annak, hogy lányom felébresztett fél 1-kor és fél 3-kor még megnéztem az órát. Aztán meg 5-kor végleg felébredtem.

Kikészítettem pár finom és egyszerű süti receptet, majd bepötyögöm.
pammut

Sapi újszülöttre célszerű olyat venni, ami az áll alatt megköthető. Ez védi legjobban a fülét. És ebbe nem nagyon tud beleforogni sem. Nagy hidegben én adtam rá egy vékonyka pamutot és egy kötöttet. Persze van kapucnija is az overállnak, bundazsáknak.
pammut

Sziasztoook! :)

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy kb. mekkora ruhácska kellhet egy kb. 4-5 hónapos kisfiúra? Látogatóba megyünk majd december elején, és szeretnék körülnézni. De ha ruha helyett van valami más ötletetek, akkor szívesen fogadom. Vagy lehet, hogy még az anyukáját is megkérdezem, hogy mire van szükségük.
No, ilyenkor mindig meglepetést szeretnék, de közben meg tudom, hogy sokszor jobban jön egy olyan ajándék, amire valóban szükség van.

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?