Új privát üzeneted érkezett!

S
zilveeaa:
itt volt egy bnőm, aki közölte, hogy Szonjának jóval többet kéne aludnia és hogy ez valszeg azért van, mert nem eszik eleget és nincs az a jóllakottság érzése... szép lassan csak ráparázok a szoptatásra én is...

Ja, ja biztos az én legnagyobb fiam is azért nem aludt már csecsemőkorában sem meg most sem "eleget", mert éhes volt és most is mindig az és ezért volt 2,5 évesen 17,5 kiló (kis dagadt malacka). Nekem a képek meg a súlya alapján nem tűnik alultápláltnak Szonja. Tényleg ne hagyd magad.

Anyabébi, köszi a linket. Azóta eszembe jutott annak a nyomorult betétnek a neve: Novetex. Mindjárt utána is nézek.

Ginuska: jobbulást a családnak! Drukkolok, hogy rajtad ne hatalmasodjon el a kórság!

Melcsi, még egyszer gratulálok!
A kívánságotok pedig teljesen érthető és elfogadható, hogy csak az menjen oda, aki beoltatta magát. Bár, ha azt mondanátok, hogy most még senki, azt sem kéne indokolgatni. Aki ezt nem érti, sértődjön jól meg és ne is menjen!

Zsrit, az okos felmérések szerint egy egyhónapos gyerkőcnek naponta 9 órát kell ébren töltenie, ebből hetet napközben. Jelzem ilyet még nem láttam, vagy többet aludt, vagy kevesebbet, akihez szerencsém volt ennyi idősen. Mivel ma mindenki nyugtatgat, én bár nem ezzel a szándékkal leírom a tegnapi éjszakánkat és a mai napunkat, s rögvest kiderül, hogy Benedek sem átlagbaba. Szóval éjjel 21.00-24.00-ig fent hepizett, miközben én próbáltam ébren maradni, mert néha azért röfögött némi kajáért, ringatásért stb. (máris borult a papírforma). 3.30.-4.00. cici, büfi, majd 4.00-tól félóránként kelés negyed óra erejéig. Délelőtt így indultunk 9.00-kor orvoshoz és 12.00-ra értünk haza, közben kétszer is elszinnyadt 15 percre. Itthon 12.00.-13.00-ig alvás, majd 14.00.-15.30. Ezek után csak 17.30-kor aludt el és fel is kelt 18.30-kor. Most fél kilenc óta alszik, de ha jól hallom mindjárt ébred és kezdődik minden újra.
De mindettől sajnos nem leszel Te sem kipihentebb.

Megyek....

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Na pusszancs! Végre elaludt a Csajócám! :P

Gmelcsi,
sajna hiába kötöd ki, hogy csak az látogasson, aki oltatott, mert a beoltottak bőven lehetnek hordozók :?


Anyabébi,
akkor ez volt a sóska gondja, a rántás! :mrgreen: (mondtam én anyumnak, hogy nem úgy kell -nem szoktam sóskát főzni, nem értek hozzá -de erősködött a rántás mellett :lol:
Köszi, ari vagy, de nehogy má' elfáradj a postáig holmi teafilterek miatt :lol:

Zsrit,
enyém nagyfiú is tápis volt, mindig annyit adtam neki, amennyit kért, nem hízott el :roll:

Jovana,
én nem is vettem babaollót, sztem car. Védőnő mondta, hogy nyugodtan vágjam a saját ollómmal a babakarmokat, előtte fertőtlenítsem alkohollal...

Összes baba gyönyörűűűűű!!! :D :D :D

Csajszik,
anyasági megjött, az ok, de van valaki, aki már családi pótlékot is kapott esetleg? :roll:

Nna,
mérős napot tartottam: 13 alkalommal vetette rám magát a kis Piócám, és össz 710-et fogyasztott + fejtem 40et...ez valszeg rendben, de tegnap tuti nem volt ennyi!!! És a tőgyeim olyan laposak, mint a nagyalföld :roll: :?

Alvás:
Lencsi kb este 10-től alszik délelőtt 11ig, ezalatt kajál 1-kor, 4-kor, 7-8 körül, 9-kor, aztán kelés után -Apa szerint - inkább azt kéne fölírnom, amikor NEM akar kajálni :mrgreen: :lol:

Amúgy szerintem őt is elmérték a kórházban: tuti nem volt 52 centi :shock: , max 49. Most 52 és nem igaz, hogy nem nőtt, a ruhákon látom: a 46- 50esek már bezsákolva...

tillidian
 
 


Datolya
azért a soraidből lejön az évek és a rutin... Köszi a bíztatást! Apjuk is kiröhögött, hogy csak véletlenül 4950 g a kis éhező leány... (tegnap mértük). Mindezt 7 hetesen... :lol:

Lányok, szuperek a fotók!!! Nita, szuper a rockeres családi idill, Jovana, a kis Fédra egy tündér! Én még soha nem adtam "ember" ruhát Szonjára, csak rugiban nyomul 24-7-ben... Pedig jópofa, csak nekem olyan macerásnak tűnik... :shock:

Ennyire tellett csajok, megyek a szoptatóbázisra, szükség van rám... :lol:

Kép
szilveeaa
 
 

 
 

Szép estét Anyukák!

Most jegyzeteltem, mert alszik a kicsi családom.

Így válaszolok amire eddig nem volt időm.

Öltözék:Szerintem én vagyok itt az egyetlen aki nem viszi túlzásba ezt. Ha kimegyünk persze idő függő, de általában body, rugi, pamut pulcsi, és a babakocsiba 1 zipzáros takaró, 1 sima és a lábvédő, na jó meg sapi. Ma pl. ahogy a dokinőhöz vittem az utált ruhadarabot nem adtam rá (body-t), hanem csak rugi, pulcsi, nadrág meg a takaró, a hordozóba. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én még mindig bénázok az öltöztetésnél, mert valahogy "fél óra" 1 ruhadarab, de menne gyorsabban biztos, csak így is utál öltözni, főleg, ha valamit a fején kell áthúzni és én sajnálom, így kerülöm is ha nem muszáj és inkább finomabb vagyok :roll: :oops: , vagy várok.

Kendő, kenguru: Tegnap nagy hévvel bementünk Pantival, Apával családosan Veszprémbe, hogy na akkor veszünk hordozókendőt, vagyis akkor még én mondtam a hordozókendőt a férjem inkább valami merevebb hordozót szeretett volna, de azzal a kompromisszummal indultunk el, hogy majd a boltba segítenek az eladók. Mondanom sem kell én csak a Brendont ismerem ott, na be is néztünk. A segítőkészség most elmaradt, mert folyamatosan az volt az érzésem, hogy nem a lényeg volt a lényeg, hanem az, hogy a legdrágábbat sózzák ránk. Így 39 900 Ft-ért nem akartunk venni(mert csak ebből volt olyan ami már újszülött kórtól használható, és nem kendő, na meg sokáig jó). A többi csak 3 hónaptól, na meg a kendőért én sokallottam az árakat, viszonyítva, hogy meddig tudjuk használni persze.
Szóval véleményt kérnék ezekről, akinek van!!? :roll: :wink:

Szopi: Ha nem lenne ilyen béna (a szoptatáshoz) lapos a mellbimbóm biztos több lenne a tejem. Reggel hajnali 3-kor lefejtem 100-110-et, majd szopiztattam is bimbóvédővel, de nem kajálta tele magát, bár nagyon kitartó volt. Aztán egész nap kóma voltam, neki meg fájt a pocakja, mert nem tudott kakilni és jó sokat sírt, így csak most este tudtam fejni idő híján 125-öt, de ezeket meg is eszi, ahhoz képest, hogy 1 hete még fogyiztatta magát(a védőnő mondta) és csak 75 ml-t evett. :shock: :wink:
Viszont visszatértünk a Milupa HA Start Optimára, mert jobb mint a Humana, mert arra gyanakszunk, hogy attól nincs széklete, mert ez már nem start, hanem 1-es...

Fürcsi:Hát nálunk nem mindig jön össze a rendszer, de olyan 19-20-21 óra körül.

Evészet: Akik szopiztatjátok a babát, ti keltitek vagy ébred magától? Én most kezdem hanyagolni a 3 órát és néha 4 lesz belőle, meg ha nem kel fel akkor gondolom nem éhes, bár ha már kiéhezett könnyebben megfájdul a pocija utána. :?

Látogatók:Mi már beadattuk az oltást. De most szigorítok be, hogy ne tovább látogatók, mert itt van Székesfehérváron is iskola, óvoda bezárások és az egész Rokonság ott dolgozik, így sorry. A sógornőmnek már mondtam ma, hogy a 6 éves fiát ne hozza, nem tudom mit fog szólni, ha azt mondom, hogy ő se jöjjön, de lesz@rom.
Tényleg én valamit nem értek ezzel a H1N1-el. Ha én beadatom az oltást, akkor megkaphatom még a vírust csak nem lesznek szövődményei, de akkor a babához hazahozhatom, nem? Vagy most mi vaaaannnn??? :evil: :oops: :roll:
Tényleg én vagyok, hülye vagy jól emlékszem, hogy valaki a babának is beadatta, nem?(Talán Csibe?) :wink:

6 hetes kontroll:Akik kórházba mentek, azok nőgyógyászatra, vagy kismamagondozóba mentek? Mert nekem a nőgyógyira csak januárra adtak volna időpontot, és mára volt kismamgondozóba 11-re, de nem jutottam el oda. Így gondban vagyok, mert vagy elmegyek maszekon, és kiadok 1 farmernadrágnyi pénzt., vagy várok még. :lol: Baj, ha nem pont a 6. héten megyek?

Nita: Énis, énis, énis havat akarok! És valóban jók a képek nagyon!

Eszti:Szupik a képek aranyosak vagytok együtt!

Kutacs: Nálam "kutacspara" van, mert félek, nehogy megnyomjam, vagy megüssem véletlenül. Viszont az én életem amikor hason van a kiságyban és nyűglődik, kommandósnak képzeli magát és kúszik és olyan erővel nyomja magát fejjel a kiságynak, hogy jó hogy van fejvédő, de így is nyomást fejt kis a fejecskéjére pont oda... :roll: :shock:

Csípőszűrés: Mi 3 hónaposan kaptunk időpontot, de nekünk szerintem nézték a PIC-en, és ott az lett, hogy mérsékelt tartás van, a védőnő azt mondta, hogy azért mert nagy baba és a pocakban vette ezt fel, de ez sok babának van és a pelenkák sokat segítenek ezen. Viszont említette, hogy majd kell járni ortopédushoz 3 hónaposan.

Ginus: Jobbulást Nektek!!!+++++


Anyabébi: Barni fiúcska nagyon ügyes, de most lebuktál, tudtuk, hogy nem te gépelsz ennyit!! Szegény gyerek, terrorista anya!!! :D :lol: :P :mrgreen:


Még írnék másoknak is, csak beszakad a hátam!!

Jó éjt!!!
hajnalocska
 
 


Sziasztok lányok!!!

köszönöm azoknak, akik hiányoltak!!! nagyon aranyosak vagytok!! Nem tudok jönni, még olvasni sem, mert egész nap szopiztatok (plusz néha tápszer pótlásnak) és ha alszik a kisasszony, akkor főzök, takarítok, este meg megpróbálok én is lefeküdni, hogy bírjam az éjszakát. A kicsim nagyon keveset alszik, ritkán 2 órákat-inkább csak 1-et, ezért a sok szopiztatás egész nap/éjjel. Pénteken megyünk vizitre, de már előre parázok a súlyán. Sajna nincsen mérlegem, ami megnyugtatna!! előfordult vagy 3-szor, hogy visszajött az egész pótlás (száján, orrán) s akkor nagyon megijedtünk. Úgy szeretnék csak szoptatni, de valyon elég ez a kicsinek?? különben, ha fogyóban van a tejem, akkor szoktam pótlást adni, de már így is előfordult, hogy visszajött a tápszer. Így legyen okos az ember!!!

lányok, annyi mindent írtatok-csodálatosak a fotóitok és Moncsi, szuper a statisztika is, amit anno írtál!!!! (azt még sikerült elolvasnom!!!)

most kiabál a kisfiam: mama!!! ,a kis hercegnő meg alszik, de nyöszörög, úgyhogy mennem kell!!!!

millió puszi nektek,majd jövök ha tudok!!!!

betty

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Jó reggelt csajszik :)!

Datolya: nem tudom Novetex betétet lehet e még kapni, de sokféle másmilyen van. Anyatejes kakihoz a Popolini tekercses papírját ajánlják, én most vettem a Pop-in papírbetétjét. Az a bajom, hogy csak webáruházakban lehet kapni vagy Pesten itt-ott és sok a postaköltség (jóval 1000-en felül :shock: ), én a mamamin vettem az egyik csajtól és így csak az ajánlott pk van. A Brendonban van Bambinomio papír.

Tillikém: Tegnap az én mellyen is tök üres volt de ma reggelre hál istennek megteltek, ez a 3. nap már hogy kevéske, de már 80-at szopott a babám reggel egyszerre, igaz fejni lópikulát tudtam, de azért gyötörtem kicsit, lesz ez több is. A 710 gr borzasztó sok nem? Lencsi igazi zabagép, nem csoda hogy nem elég a tejci. :shock:
A sóskát úgy szoktam, hogy sóskakrém (nem Igló mert az kész és azt nem szeressem) én a Sparban szoktam venni a Sparosat és az nagyon finom, lábasban kiolvad rotyog egy kicsit, néha higítom egy kis vízzel, bele cukor ( a sóskába) 2 dl tejföl 1-2 ek lisztes habarás ha esetleg sűrű akkor még tejjel meghigítom (az elején azért nem jó bele a tej mert a sóska savassága összekapja). Én imádom a sóskát, ma azt főzök :)

Szilveeaa: Szonja gyönyörű jóltáplált baba!!!!!!! No para, csak kinyitja a száját ha éhes :)!

Hajnalocska:
Hát tényleg elég lájtosan öltözteted a Pantit :shock: , én tegnap body, harisnya, kardi, overáll és így bele a zsákba, és viszed azért egy takarót is. Mondjuk mi estefelé voltunk kint 4 után.
Kendőt a teszvezen vegyél!!! De minimum Nandut mert sok a gagyi utánzat és az anyag szövése nagyon fontos. Nandut használtan 3-5000-ért tudsz venni.
Egyébként lebuktam, tényleg a gyerek gépel :lol: én meg henyélek :lol: (nem is rossz ötlet :))
anyabebi
 
 


Tilli:
anyasági megjött, az ok, de van valaki, aki már családi pótlékot is kapott esetleg?

Nekünk még egyik sem, de már így is nagy teljesítmény a MÁK részéről ez a sebesség, amivel most dolgoznak. Hat éve még két hónap volt mire pénzhez jutottál.

Hajnalocska:
Szoptatás: próbáld ki, hogy előtte mellszívóval szívsz ki egy kis tejet a soros ciciből, így mellbimbó kiemelkedik, Pantika be tudja rendesen kapni és a bimbóvédőt is elhagyhatod.
Öltöztetés: hát tényleg kicsit lazának tűnik. Nálunk mostanság (na jó még a15 fokos idő előtt) body, rugi, pulcsi és overáll vagy polárrugi plusz sapi volt a nyerő, na meg babakocsiban egy takaró.
Kutacs: Ne parázz, Pantika nem tesz kárt magában, érzi, ha rossz neki!
Kendő, kenguru: kengurut soha nem használtam. Kendőt varrtam magamnak még nyolcéve, találtam egy jó kis anyagot, így 2500 forintból kijött, és még két és fél éves korában is hordoztam benne Szabit, ha elfáradt egy-egy túrán. Másik fiam másfél évesen már nem volt hajlandó beleülni (azt mondta nyomja a kukiját), így vettünk egy fémvázas hordozót is. Nagyon jó, de csak nagyobbacskáknak, akik már alvás közben is tartják magukat valamennyire. Van hozzá esővédő, ötpontos biztonsági öv, fejtámasz, pakolós rekesz. Ha a gyerek elalszik benne és megállunk pihenni simán le lehet venni és a gyerek meg sem rezdül, alszik tovább.
Evészet: dehogy keltem, örülök, ha alszik. Éhen tuti nem fog hallni, mindig szól, ha éhes. :)
H1N1: hat hónapos kor alatt nem oltanak. Az oltás után két hét mire kialakul a védettséged és nem betegszel meg. A vírussal kapcsolatba attól még biztos kerülsz és szállíthatod is, de benned nem szaporodik, így kisebb az esélye, hogy valakit megfertőzz.

Betty: jó, hogy tudtál jönni egy rövid bekukk erejéig. Jó nehéz dolgod lehet a két kicsivel. Kitartás!

Anyabébi: még egyszer köszi a pelusbetétes linket. Novotexet tényleg nem találtam, de csak tátottam a szám a kínálaton.

Mellméret: nem emlékszem ki írta az F-es méretet, hát kicsit elhűltem. Ahoz kellenek ám az extra hátizmok! Én a saját lapos, jól bevált és igen kényelmes három gyerekkel és kilenc évvel ezelőtti 75 A-mat szeretném visszakapni (tartok tőle ez már nem fog menni)!

Na megyek mozdítani, mert lakás fut és már nagyon unom! De legalább a napocska süt, nem úgy mint tegnap!

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Szia lányok!

Köszi mindenkinek a válaszokat. Igyekszem csak a szopit erőltetni...de asszem nem elég...tegnap és ma is szúrópróbaszerűen rátettem a mérlegre szopi után és 50 grammokat evett csak meg egy ciciből...nem raktam át a másikra, hogy az addig is gyűljön a következő szopiig...meg aztán annyira be is aludt, hogy esélytelen is lettem volna a szájába tuszkolni a cicit megint...és jól aludt és nem ébredt fel...kire ütött ez a türelmes gyerek???

Apja persze paráztat, hogy éhen fog halni a gyerek, szerinte inkább adjak neki tápszert...szóval nem vagyok egészen nyugodt, kapom az ívet mindenhonnan...sógornőm minden nap ír email-t és egyfolytában a tejemmel meg a súlygyarapodással van elfoglalva...agyamra mennek!

Eszti - szuper a járgány :lol: Apa biztos fog örülni a meglepi látogatásnak! De azért vigyázzatok, ne fogdossák össze a babát, főleg ne a kezét!

Nita - Barni már 2 hónapos? Hihetetlenül megy az idő...Mi ma vagyunk két hetesek 8)

Szilveeaa - üdv a klubban szopi ügyben :?

Zsritus - Ugye, hogy jó jönni közénk? :wink: Csak tápszert kap Zoé? A cicit már nem is próbálod?

Anyabébi - olvasni??? :shock: Max a wc-n ülve 1-2 oldalt azokból az újságokból, amiket még a kórházba hoztak nekem... :roll:

Jovana - imádnivaló Fédra abban a csajos ruciban :wink:

Szisz - fotó 8)

Betty - de jó, hogy jöttél! Elhiszem, hogy nincs időd semmire sem...Anyósod szokott azért még segíteni?

Oltás - aki kapott már közűletek, az nem lázasodott be, ugye? Nekünk még mindig a hűtőben van...

Tegnap délután elugrottunk apával az Ikea-ba, kanapét akarunk venni. Olyan gonosz anyának éreztem magam, de annyira jó volt apával egy kicsit kettesben andalogni...közben egyfolytában a telefonomat néztem, hogy anyukám nem hív-e...De összesen másfél órát voltunk távol, Macikám aludt, mint a bunda :)

Ma remélem megyünk sétálni már, bár ma várjuk a t-home-os szerelőket, szerelik a műholdas tv-t....remélem, időben jönnek és mehetünk csavarogni :)

Szép napot!

Kép
kkia
 
 


Hello Csajok!

Visszaolvastam, azt' nem emlékszem semmire :oops: :lol: (mentségemre legyen, hogy közben hallgattam a Bumeráng utolsó adását és bömböltem...) csak hogy Tilli szoptatásinak leírásán mindig szétröhögöm magam :mrgreen:

Kkia, dehogy fogdossák össze! SENKI nem nyúl hozzá a Lányomhoz, azt garantálom! Max. nézegetni lehet :wink: amúgy most elég furcsa idő van itt...még nincs szánsájn :roll: remélem lesz!
Végül vettetek kanapét?

Sziszkó, Neked is köszönjük a dicsit, olvastam az iWIW-en is, ari vagy!

Jovana, Fédra is csodaszép, már iWIWen is meglestem! :wink: :D Harisnya Sophie-n is így áll, hiába hagyta már el a 4 és fél kilót...!

Screen, Teo is éééédes!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 10:26-kor.
Vendég
 


Oltás-ügyben mi még mindig nem léptünk...én még mindig a kételkedők táborát erősítem... plusz teljesen mindegy, hogy a látogatók beoltatták-e magukat, mert attól, hogy nekik védettségük van, a vírust még hordozhatják :roll: :evil:
Vendég
 


Kkia: nekem van, hogy összesen 30-at szív ki mégis békésen alszik!!! Dobd ki a francba azt a mérleget, mert csak ráparázol!
Nekem is van, de én csak azért mérem, hogy lássam mennyit evett, nem parázok rá ha méhes még adok félóra múlva is! NOPARA!!!
OltáS: nem lettem lázas, adasd be!!

Na megyek mert nagyon fontos pókerezni most, hogy leültem ide :evil: :evil: , asszem sétálunk ha felkelt a csöppöm, itt szánsájn van! Tegnap nem volt!

Puszi estig :)
anyabebi
 
 


Eszti - sajna pont lemaradtam a Boomerang-ról :( Apa mondta, hogy ő is megbőgette őket...ő ugye sokat van úton, a kocsiban egyfolytában őket hallgatta...

Kanapét csak kiválasztottuk, de sajna egyik papírunk hiányzott a hitelügyintézéshez (most 12 havi kamatmentes hitel van rá), ezért hétfőn vissza kell menjünk majd, ha az apeh-től megvan ez a papír (a férjem vállalkozó, ezért kell ez a nyavalya...).

Ő az egyébként:

Kép

Kép
kkia
 
 


Anyabébi, köszi! Erős leszek és elhatároztam, hogy vasárnapig csak szopi, a következő mérésig.

De Keni fel is ébred 30 g szopi után? Vagy felébreszted?

Kép
kkia
 
 


Kkia,

ha már méred, akkor csináld úgy mint Till, h egy teljes napot lemeózol.
Sztem van, h egyszer kicsit eszik, másszor sokkal többet.

Kanapé király! És jó nagy! És mosható a huzata, ugye?

Eszti,


oltás ügyben még én is szarozok.
Leginkább elmenni nincs kedvem a rendelőbe...

Kép
screen
 
 


Kkia, szerintem is szoptass, amennyit csak tudsz. Van, mikor Sophie is csak 50-et, 60-at szopik, akkor annyi történik, hogy nem alszik 3-4 órát, hanem kel hamarabb és megint eszünk. Nagy kaland. De minél inkább szoptatsz, annál inkább lesz tejed :wink:

Én férjem is odatekert a melóhelyen a Bumerángra, pedig Őt csak én szoktattam rá, a Slágert magát pl. ki nem állhatja (nyugdíjas rádió :lol: ), aztán 10:05-kor hívott, hogy "na volt tutulás?" (diszkréten várt pár percet műsor vége után, hogy legyen időm abbahagyni-asszem elég jól ismer :D )
Vendég
 


ja, kanapé kircsi! :wink: a színét átgondoltátok vagy babamentes helyen lesz?! :lol:

Screen, na az meg a másik...tököm se akar elmenni, hogy ott szedjen össze valamit...! :roll:
Vendég
 


Kkia szuper a kanapé.Ha mosható a huzat akkor semmi gond.Nekünk is bézs textilbőr van,és az ebédlőben a székek szintén.Ezeket már tudatosan így vásároltuk.Könnyű tisztítani. Kép
teljesen gyerek barát

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Kkia:
Screenek is igaza van ha mérni akarod akkor viszont minden szopit kell. Nekem is volt olyan nap amikor 10-30-50-20... ilyeneket evett de estére azért megvolt a mennyisége annyi, hogy többet lógott a cicin. Ma például hajnal fél 1-kor szopizott (előtte mértem 3750)aztán elaludtunk majd 4 kor megint szopizott, jól berottyantott lemértem (3890) aztán tisztába raktam, itt ugye kétszerre evett 140-et. 7-kor 80-at, 8:30-kor nemtom nem mértem de biztos jóllakott mert elaludt és 11.45-kor kelt akkor szopizott 100-at. Pelus pisis, kakis nem hinném hogy gond van, mondjuk most megint tátog de majd csak fél 2-kor adok, mert utána megyünk ki.(gonosz vagyok). MOst itt figyelget a kezemben aztán néha nyüszög. Kpcsoltam neki egy kis Jazz-t, most azt hallgatja. :)
anyabebi
 
 


Kanapé: nagyon klassz! A színe is!

Oltás: minket az egészséges rendelőben a gyerekorvos oltott, így nem voltunk betegek között. Lázasak sem lettünk utána.

Mérleg: tessék babot mérni rajta, ne gyereket!

Napsütés: reggel még volt most már nyoma sincs, sőt beborult és esik (tisztára mint a hangulatom). :(

Hátha egy zuhany segít!

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Szia Mindenki! :D

Megpróbáltam visszaolvasni nagyjából... :)

Szoptatáshoz nem tudok hozzászólni, Kende ugye tápos csibe...

Alvás: Változó hogy mennyit alszik napközben. Előfordul hogy szinte egész nap semmit nem alszik, max. 10 perceket a pihenőszékében. Jobb esetben úgy kb. 1től 4ig vagy fél5ig. Előtte, utána fent van ugyan úgy.

Hordozó: Mi is sokat vaciláltunk ezen a hordozó témán. Nekem a kendő használata, megkötése bicit bonyolultnak tűnt, no meg valahogy nekem az sem tetszik ahogy rám lenne kötve... Lényeg, hogy hosszas keresgélés után találtam rá a cybex igo-ra. Horribilis ára van, 27000 Ft, csak a Brendon forgalmazza. Kitartó licitálást követően kevesebb mint félárért lehet hozzájutni akár a teszveszen, akár vaterán!
Nekünk nagyon bevállt, nagyon tetszik, praktikus is... Tényleg csak ajánlani tudom.

H1N1: Én még mindig kitartok amellett, hogy nem oltatunk. Ha még valaki bizonytalankodna... :
Tények: 2009 júliusáig sertésinfluenzában megbetegedett 429, és 1200 között van a halottak száma az egész világon (6,75 milliárd emberből).
Magyarországon csak szívinfarktusban, agyvérzésben többen halnak meg naponta.
Mire ez a nagy sietség, miért akarják hazánk felét napokon belül beoltani?
A H1N1-VÍRUS NEM MÁS MINT EGY KATONAI KUTATÓ-LABORATÓRIUMBAN ELŐÁLLÍTOTT GYILKOLÓ VÍRUS-TÖRZS, MELYET SZABADON ENGEDTEK!
Pekingi kísérletek igazolják a halálos hatást az embereknél!
(Pekinger Studie bestätigt tödliche Wirkung beim Menschen)
Ijesztgetnek az influenzával, hogy 3,5 millióan fognak megbetegedni, és több ezren fognak meghalni.
Ugyan, honnan veszik ezt, mikor nincs is járvány? ... De majd lesz - mondják.
"Két halott s lesz még ilyen, és sok ilyen lesz". Az az ÁNTSZ-es briganti olyan biztosra mondta, mint ha arról lenne szó, hogy ma esett és még fog esni, sőt, sokkal több eső fog esni.
Talán egy fantasztikus jóstehetséggel állunk szemben?
Nem... Ők pontosan tudják, hogy mi készül.
Pontosan tudják, hogy a vakcinázás után sok lesz a beteg.
Oltasd be magad, s légy zombi!
Eddig ez az állam mindent elvett, és most..? Most ad ... Segít...
Ingyen és bérmentve beoltja, akit kell.... - hát ez önmagában gyanús. ..mert ennek a nemzetgyilkos, fasiszta kormánynak nagyon fontos a magyar emberek élete és sorsa..

Miért ellenzem még???
- Nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!
- Az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcina alkalmazása csecsemőkorú, ill. 3 éves kor alatti gyermekeknél való alkalmazása eddig tilos volt, mi több, műhibának számított; most pedig hírtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott! Továbbmegyek: teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagot az Európai Unió országaiban sem használnak.
Talán Afrika egyes banánköztársaságaiban még használható... és nekünk is jó lesz ez, persze!
- Az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
- Az egyre szaporodó gyermekkori autóimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek, és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
- A napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma - hamis.
- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan kimutatni?
- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek húzódnak. (S hozzátehetjük: egy esetleges populációgyengítés... jól illik azon folyamatokba, mely hazánkban az indirekt népirtás koncepcióját erősítik)!!

Na jó, most már abbahagyom... :)

Lili

Kép
édi16
 
 


Lili :)

akkor nekünk lőttek :lol: - mert mi már oltattunk ... az egész család, nem lett bajunk ... remélem nem is lesz

Eszti :)
gyakori kézmosással gyakorlatilag elkerülhető hogy aki be van oltva hordozza ... legalábbis így tudom.
ha ránéz vagy levegőt vesz a közelében úgy nem hordozza :):)

Datolya :)

akkor bekussoltam, mert amit írtál az durvább mint nálunk szokott lenni ... szóval minden elismerésem a Tiéd, hogy bírod!!
Ráadásul nyafogás nélkül ....

KKia :)

nekem csak tápis ... a gyógyszerek miatt amit kaptam abba kellett hagyni a szoptatást ... de ez a tápszeres téma sem egyszerű a 4. félét kapja és egyik sem igazán jó ...

plusz halvány fingom nincs mennyit adjak neki - Till :) 160-ig engedtem egyszer DE mindent megeszik ami az üvegben van tök mindegy mennyi ezért nem merek annyit adni neki amennyit kér ... mert nincsen rajta STOP gomb ...
Tápisok!!! segííííííííííííííííítség valami ötlet?

Jovana :)
tök idilli a napirendetek!! nagyon ügyi vagy hogy így beálltatok!!!!
az hogy este kézben van el szerintem TÖK normális ... ha ez vígasztal az enyém gyerek CSAK kézben van el ... :( de a fiúk is ilyenek voltak marha sokáig aztán ma már egész nap magukban játszanak és 12 órát alszanak mozdulatlanul ... szóval van reményem :)


Betty :)
dejó hogy jöttél!!! :)

Screen :)
mi van Teóval - mostanában kevesebb a panasz rá :)
megtáltosodott? :):)
a babának való homeós infókat Te írtad asszem ... de nem találom. le tudnád még1szer küldeni - ezer kösz

két kérdésem aki ráér:
Miért van az hogy éjszaka alvás közben a gyerekem szinte folyamatosan, nyög, nyökög, nyüglődik ... DE ALSZIK. csak így ...
össze vissza húzza magát az ágyban :!: :?:

Másik:
mit csináljak hogy el tudjam itthon altatni?
Este/éjjel elalszik és visszalszik DE napküzben a lakásban gyakorlatilag 15 percnél nem alszik többet ... azt is csak hosszas küzdések árán (úgy egy óra)
Babakocsiban ill. autóban meg simán húzza a lóbőrt órákig!!!
Még ha hazahozom és pl. kiveszem a cuccból és be az ágyába akkor is alszik tovább...
Léccci mondjatok valami okosat, mert hullik a hajam ettől hogy nem hajlandó bent aludni

TÖBBIEKNEK IS PUSZI ÉS KITARTÁS de most ennyire futotta ...

Köszi :lol:

Kép
zsrit
 
 


Moncsi!! merre vagy?? remélem minden okés :):)
mielőtt elfelejteném:

1 hós adataink:
4400 gramm és 57 centi

most ezt nekem kell beírni, vagy Moncsi írja be?

Kép
zsrit
 
 


Sziasztok Csajok,

Hú Édi, nagyon kategórikus a véleményed. :lol:

Én sem oltattam volna be magam, ha nem lenne a törpi. Egyébként ha be vagy oltva, akkor magadon, vagy a kezeden hordozhatod, ezért kell állandóan kezet mosni, kezet fertőtleníteni.

Szopi, eddig én is mértem a gyereket kaja előtt és kaja után is, még éjszaka is. Kicsit meguntam, most nem mérem, és nálunk is van, hogy fele annyi időt van cicin, akkor 1, 1,5 óra múlva újra enni akar. Szerintem ez jó így.

Anyabébi, én most tudtam lerakni a gyereket egy órája, eddig rajtam lógott. Befosott, altatni kellett, evett és újra előről. :lol:

Fédra és Teo gyönyörűek.

Eszti, basszus lemaradtam az utolsó adásról. Lehet jobb is, mert mindenen bőgök, legalább ma ez kimarad. Egyébként nagyon durva volt?

Betty, remélem azért van segítséged, mert így baromi fárasztó lehet.

Datolya, köszi. Én is így gondolom, hogy nem kell magyarázkodnom. :wink:

Kép
gmelcsi1
 
 


Csajok nektek hány nap után jött meg a TAJ kártya?

Kép
gmelcsi1
 
 


Hahó!

Lencsi itt alszik rajtam, fél kézzel vok, így most csak pár dolog,

Hajnalocska,

H1N1 oltás után az ember nem betegszik meg, de sajnos ugyanúgy hordozhatja a vírust, orvos barátunk mondta...

Hordozó,
6 hetes kortól használható a mei tai. Neten, ha rákeresel, 8-12.000 körül árulják. Nekem itt a babaneten gremese varrta, babaneteseknek akciósan 5400ért. Ez a honlapja,
http://www.mei-tai.hu/
Ha privit írsz, onnan tudja, hogy babanetes vagy.
Lencsié ilyen,
Kép

tillidian
 
 


gmelcsi!
Még nem volt 2 hetes Kende, mikor hozta a postás bácsi a TAJ kártyát. Az adókártya kb. erre másfél hétre érkezett...

Igen, elég határozott a véleményem az oltásokkal kapcsolatban...! :D

Zsrit!
Mivel Kende is tápos, én kb. tartom a dobozon lévő utasítást. Persze ezt is tápszere válogatja, hogy melyikre mit írnak, mennyit kéne ennie.
Kende a Beba HA Start Aktívot kapja. A dobozon lévőnél kevesebbet kap egyszeri evésre, bár volt már hogy adtam neki a 160g-ot. Bíztam benne, hogy ha estére többet kap, tovább alszik. De nem. 3 óra múlva ugyan úgy ordított, és megette az adagját... Szóval, visszaálltunk a 130g-okra, napi 6szor.
Nem szeretném ha egy felfújt, nagyfejű baba lenne belőle.
Én szívem szerint a betöltött 2. hónap után már megkezdeném a hozzátáplálást, de állítólag nem lehet, csak a 4. hónaptól.
Gyakorlott anyukák! Ti hogy tudjátok/gondoljátok??

Lili

Kép
édi16
 
 


Gmelcsi!
TAJ kártya nekünk 2 hét alatt jött meg. :lol:
Utána küldték az adókártyáját :shock: és végül tegnap kaptam meg a lakcímkártyáját.

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Zsriti,
gyönyörű nagyot nőttetek! :D

Szopi,
Gmelcsi,én mindig kedden tartok mérős napot, így hetente ellenőrzöm eccer. Naponta nem mérem, mer' akkor becsődölne a mérleg, 13 szopi az 26 mázsálás :shock: :mrgreen:

Eszti,
örülök, hogy megmulattattalak :D
Nyugi, mi sem oltatunk, én nemhogy kételkedő vagyok, hanem egyenesen meggyőződésből nem.../de ezzel senkit nem szeretnék megbántani!/

Kkia,
csodaszép a kanapé :D

tillidian
 
 


Zsrit: jó, hogy jöttél! De, igen, nyafogok csak jótanácsnak álcázom! :wink:
Nyökögés, nyikorgás, hangos szuszogás, nyöszörgés (nevezzük egyszerűen röfögésnek) szerintem minden babánál van. Azt, hogy mitől, nem tudom, néhány dolog amitől szerintem lehet:
1. akkora erőfeszítésbe kerül minden mozdulat, hogy nyögniük kell hozzá;
2. felnőttek is szoktak álmukban beszélni néha, babák gyakrabban, csak ugye ők még nem tudnak szépen, tagoltan, így csak nyökögnek
3. eszükbe jut alvás közben valami jó vagy rossz dolog (álmodnak). Ezekre gondoltam lehetséges okként, de ha valaki tudja a tutit ossza meg velem!
Otthoni alvás: próbáld meg, hogy nem öltözteted túl melegen autókázáshoz, hanem takaróval melegíted, így otthon, ha bevitted, takaró le és boldogan alszik tovább az ülésben. (Bene is épp ezt teszi most. Kíváncsi vagyok sikerül-e áttenem a kiságyba anélkül, hogy felébredne.) Mi már sokmindent kipróbáltunk, nem sok sikerrel, mint előző hsz-eimből látszik. Jelenleg hasra szoktam letenni, ez jobbnak tűnik mint háton, de sajnos a cumit még mindig nem fogadja el.
Látom Zoé is jól hasznosítja a tápanyagot, szép hosszúra nyúlt!

Oltást mi is megkaptuk, családilag, persze Benét kivéve.

Melcsi: TAJ kártya másfél hét alatt ért ide.

Tilli: férjem most járt ügyintézni és rákárdezett a családi pótlékra. 30 nap amíg az ő rendszerükben egyáltalán megjelenik, hogy megváltozott gyermekeink száma és csak utána kapjuk a már emelt összeget.

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Édi!
Teljes mértékben egyetértek Veled! Mármint én se szeretném ha elhízott babám lenne! Egy kajcsi adagra kapja a 130-at.Amúgy mi is azt a tápszert esszük,amit Ti! :lol:
hozzátáplálást én is hamarabb kezdeném,de nekem is azt mondták,hogy nem lehet.Leghamarabb 3 hós kortól lehet. :shock:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Édi,
tápos Vackoromnál csak a 4. hónaptól kezdtük a hozzátápit! Nem mertem hamarabb...

Na cupp, etste jövök :D

Szilveeaa,
amúgy Csajom pont ilyen életritmusú, mint mi,
éjféltől aludt ma is fél 12ig :shock: :wink: , ezalatt cummantott 4-kor, /5ig ébren/, 6.30-kor /7.30ig ébren/ -itt átköltözött mellém, és hajcsi 11.30ig :P , közen álmunkban szopi 8.30, 10, 11.30...


Nem tom, ki kérdezte, de én nem ébresztem kajához, megvárom, míg kér...

tillidian
 
 


Kkia!
Kanapé nagyon szép! :lol: :lol: :) :)

Eszti!
Azt írtad,hogy a kiscsajodhoz nem érhet senki,csak nézhetik. Ez tök jó,csak azt szeretném kérdezni,ezt hogy érted el? Ha én ezt mondanám a családtagoknak,lenne nagy sértődés! :shock:
A múltkor sógornőm azért megharagudott,hogy rászóltam,hogy nem kellene állandóan felkapni a gyerkőcöt,mert hozzászokik és a nap 24 órájában én vagyok vele,én fogom megszívni.Erre fogta magát és elment.Nem is jött 1 hétig.De emgem közel se érdekelt.

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Édi/ Sziszkó

Most mától mi is ezt a tápot kapjuk és én is a 130-at adom neki ...
de valahogy olyan mintha kevés lenne ...

Nektek nem okozott hasfájást?
mert nekünk ez kb. a 4. tápi amit eszik mert poci gondok vannak ...
remélem ez most jó lesz

Till :)

nesze neked 3 óránkénti etetés :)
de legalább jót aludtatok!!! :lol:

Édi :)

szerintem a 2 hó nagyon korai ...

Kép
zsrit
 
 


ja és a védőnő meg az anyósom annyira belém rakta az ideget hogy a gyerekemnek már nézelődnie kellene hogy tök ideg vagyok ...
néz ő ... engem meg az apját meg a kezemből mindent ... csak letéve üvölt mint sakál ...

Kép
zsrit
 
 


Sziasztok!

Köszi a kanapé dicsiket, mosható a huzata, így asszem gyerek-barát :-) És a kanapé két fele (243x243, cm) közé pont befér a járóka, szóval így fogunk apával hárman délutáni sziesztázni :D

Mérés: ok, ez jó ötlet, akkor egy nap végig méricskélem, hátha megjön az önbizalmam :? Ma 11től folyamatosan szoptatok szinte óránként, de no tápszer. És 30-akat megeszik egy-egy szopira, a cicim meg feszül, mint a fene...akkor tényleg beválik a "kereslet-kínálat" elve...? :roll:

Lili - H1N1 ügyben most megint jól elbizonytalanítottál... :?

Szisz - sógornő :evil:

Kép
kkia
 
 


p...ba, írtam egy halommal, erre elszállt....

Zsrit, a homeos cuccok...

Dioscorea villosa 9 CH óránként 5 golyó - hirtelen kialakuló éles, periodikus, visszatérő fájdalom esetén, ha a fájdalom összegörnyedve erősödik, hátrafeszülve ill. a hát masszírozására enyhül.

Colocynthis 9-15 CH óránként 5 golyó - erős, görcsös hasfájásra jó, ha a panaszok a pocak masszírozására vagy a lábak hasra való hajlítgatására, ill. melegre enyhülnek

Chamomilla vulgaris 15 CH akár negyedóránként 5 golyó - az egyébként kedves, jó baba a fájdalmat nehezen tűri, élesen sikongat, dühös. Csak karba véve, ringatva lehet megnyugtatni. Gyakran az egyik arcfele piros és meleg, a másik sápadt és hideg (ez nem feltétlenül kell, hogy legyen). Hasa nagyon gázos lehet, híg zöldes, bűzös a széklete.

Lycopodium 9 CH naponta 2x5 golyó - igen kifejezett haspuffadásra. Ezt és a görcsöket is jelentősen fokozhatják az anya által elfogyasztott ételek. A panaszok jelentősen erősödnek 16-20 óra között.

Kép
screen
 
 


Akkor most a hülye se tudja eldönteni: OLTASSAK VAGY NE OLTASSAK???????
Vettünk kórházas fertőtlenítőt a patikában. Legalább tettünk vmit. Mindenki más már be van oltva rajtam kívül.

Levél:
Sziasztok,

Ez a mail olyan tanácsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek az influenza elkerülésében:

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

2. "El a kezekkel a szádtól" módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy hydrogen-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban - Hyperol tabletta 4,5%-os oldata.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással eltávolítható a vírusok nagy része, gátolható a szaporodásuk, így lecsökkenthető a számuk. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet. A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak."
Vendég
 


Sziszkó, azért nem a közvetlen családtagokra gondoltam, hanem az "idegenekre", mert pont készültem Roli munkahelyére és Kkia írta, hogy vigyázzak, ne fogdossák a gyereket. Erre írtam, hogy hozzá nem érhetnek!
Amúgy meg ellentmondást nem tűrően tudok nézni, így értenek a "szóból" azok is, akik esetleg kivennék a gyereket a kezemből, de én nem szeretném...kiságyból meg meg sem próbálja senki kivenni kérdezés nélkül, mondjuk nem is sír, hogy állandóan abajgatni kelljen... Nem tudom, nálunk ez úgy van, hogy ez a mi otthonunk, itt mindenki azt csinálja, amit mondunk :D :D :D

Ja, megvolt a kirándulás, jelentem csajom életében először BUSZOZOTT :lol: :lol: :lol: nagyon élvezte, egy darabig nézeődött, aztán elaludt :D Apa nagyon örült nekünk és betértünk a TESCO-ba babaruhákat venni, mert mi bizony a newborn 56-osokat hosszban kinőttük :oops: :D és megmondom őszintén a Cherokee babacuccok nekem tök bejönnek. Aranyosak is, nem mennek szarrá 2 mosás után és az áruk is jó és nagyon jó az anyaguk. Vettünk 3sima, fehér plüss rugit itthonra, 3 színes plüss bodyt meg 2 kis gatyát, aminek olyan rugis a lába. De olyan tündér télikabik vannak, mondjuk nagyobb babáknak, mert hát nekünk még bundazsák dukál...
Benéztünk a Takkoba is, mert 30% -os családi nap van és annyira nyomják, hogy most már árulnak bébicuccokat is...na azt a csalódást!!! Olyan gáz babaruhák vannak :roll: :evil: és rohadt drágák!!! 2590-ért volt rugi, de olyan ronda puritán és olyan szar anyagú, hogy megfordultam, otthagytam az egészet, TESCO-ban ennyiért 3-mat vettem :shock: :shock: :shock:

H1N1: azért örülök, hogy van még rajtunk kívül, aki nem oltatott...

Sophiám kb. fél órája sugárban lehányta az ágyat a frissen megevett anyatejjel...úgyhogy most megy egy mosás az ágyneműkkel :roll: és én még mindig kikészülök idegileg ettől, pedig egyre kevesebbszer csinál ilyet!

Rita, Sophia is nyöszörög meg tekereg álmában, de Ő akkor, amikor elalszik meg amikor kel fel. De jó sokáig. Ha épp kel fel, akkor fel szoktam venni, ha alszik el, akkor simogatom és megnyugszik (mondjuk aztán újrakezdi, míg el nem alszik).
Vendég
 


H1N1
Inkább a higiéne a fontos! Itt inkább azt forszírozzák. Oltást a rizikócsoprtoknak javasolják.

Kkia
Jó az a kanapé! Csak nem éppen bababarát :oops: :wink:

Zsrit
Én max. 30-40g-vel adok többet, mint amennyi a napi adag...és fejlődnek szépen, nem éheznek...
Lehet, hogy Zoénak erős a szopi ingere... vizet nem próbáltál neki adni? Vagy cumit?
Napközbeni alvás: olyankor besötétítem a szobájukat, ajtót becsukom...

Édi
Hozzátáplálást nekeünkúgy mondta a gyerekorvos, hogy legkorábban betöltött 4. hónaptól. Addig tápszer és max. víz!
Vendég
 


Sziszkó!
Egyszerűen nem mondhatod senkinek se, hogy ne vegye fel! NA abból lenne a világvége! De hozzánk még nem jöttek látogatók :twisted: :twisted: :twisted: Mindenkinek megmondtuk, 6 hétig NUKU!!!

Szoptatás:

Gondolom ha kevés tejem lenne, akkor üvöltene ugye????
Én is be vagyok e miatt parázva. 2 napig alig aludtunk, alig evett. Most talán helyrerázódtunk! De éjjel nagyon szar volt, még most is kóma vagyok. Etetés után 2 rán keresztúl altatni :x :x :x

Betty! :) Örülünk, hogy jelentkeztél!

Moncsi ????????????????????MInden rendben??????????
Vendég
 


A taj-kártyát mi is két hét után kaptuk meg.

Az anyaságit beadás utáni második napon :)

Viszont az adókártyáról nem tud valaki valamit?

Ja, és ma csináltattunk kispocaknak személyit :) Mókás volt! Képzeljétek teljes arcos fotó kell, sapka nélkül :)

Egyhónapos adatok: 3400g , de mára visszahíztuk a lefogyott dekáinkat :)

Családi pótlék: Állítólag az is csoda lesz, ha idén megkapjuk...
Majd meglátjuk!

Zsrit
Egyik pillanatról a másikra fogja csinálni, ne izgulj!!! Pici lányom is kb négy vagy öt napja figyel, mosolyog ránk és nézelődik sokat.

Sziszkó
Apa kiadta a parancsot, csak beoltott személy jöhet látogatni kismanót... Van két hét türelmi idő, mert két hét múlva hatásos...

H1N1, nálunk Apa oltatta be magát, mi meg kerüljük a tömeget.

Mi van, hogy 2 óránként cicizünk, behozzuk ha este 4 órát hagyott aludni egyben :) De amikor kér kap, mégegyszer nem szeretném átélni, hogy fogy a gyerekem.
pocok001
 
 


Melcsi, elég durva volt, műsor alatt bejátszották az összes Voga vadász - dalt, meg jöttek az SMS-ek folyamatosan...de a legdurvább az elbúcsúzás volt,bár nem akartak érzelgősek leni, sírt a Bochkor meg a Voga is...
Kép
Vendég
 


Zsrit!
Nálunk nem okozott pocifájást.A kezdetektől ezt eszi. :)
Ja és ne parázz azon,hogy nézelődik e bébid vagy nem.Van úgy hogy Martin is elbambul és nem veszi észre ha mutogatok neki.
Legalábbis remélem,hogy csak bambul. :shock: :shock: :shock:

Pocok!
AZ adókártyát is megkaptuk.Semmit enm kellett csinálnom,postázták.

Sztercsi!
Hát ez az!Világvége!!!! :shock: :shock: :shock: De Esztinek is igaza van,hogy a saját otthonukba legyen az,amit mondanak! :shock: :roll: :roll:
Eddig nálunk is csak közeli rokonok voltak.
Most szombaton jönnek az első babalátogatók,barinőmék.Nekik másfél éves kisfiuk van.

Eszti!
Mosás: :evil: :evil: :evil:

Na megyek,mert Martin nyekereg :lol: :wink: :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Családi pótlékot én már 3szor is kaptam!
Mivel szeptemberben született Kende, ezért októberben kétszer utaltak, és nov. elején, talán 3-án már kaptam is az aktuálisat. Szóval nekem minden nagyon simán és hamar ment.

Most a Start számla és a babakötvény megnyitása van soron.
Valaki túlvan már rajta???

Nem akartam senkit elbizonytalanítani, bár tudom hogy nagyon sok rajtam is a bizonytalanító tényező...
Ez az én véleményem amit leírtam.

Ugye arra helyezik mostmár a hangsúlyt, hogy ez azért veszélyes influenza mert nyáron kezdett fertőzni Mexikóban. No ja. Ahol épp esős évszak volt. És azt tudjuk hogy a vírusok a párás, nyálkás időt szeretik a legjobban.
Arról miért nem beszélnek, hogy volt aki igen elkapta, felült a repülőre, hogy hazajöjjön, és már a repülőút alatt meggyógyult???
Érdekes... Nem?
Csak a negatívumot hangoztatják.

Táp: Kendének sem fáj ettől a hasa. Legelőször a Humana-t kapta, na attól volt hasfájás...

Látogatók: Hozzánk szinte az első pillanattól kezdve jönnek, barátok is. Mi is megyünk. Az más kérdés persze, hogy azért mert itt vannak pl. azért még nincs az hogy kézről kézre járna, puszilgatni meg pláne nem. De ezt nem kellett senkinek mondani, tudták.

Hányás: Nagyon szerencsésnek érzem magam olvasgatva a többieket. Kende még nem csinált ilyet, de még bukni sem bukott. Anyum azt mondta mosolyogva, hogy jobban szereti ő a hasát annál minthogy visszaadjon bármit is. :D Na de tudom hogy nem így van azért egészen. Szerintem ez is alkat kérdése.

Tényleg... Ti hogy álltok a szülés utáni formátokkal?? Elégedettek vagytok?
Én nem tudok dűlőre jutni magam felett... Igaz hogy rámjönnek a régi nadrágjaim, de mégsem jó valami... :?

Lili

Kép
édi16
 
 


Harisnya: ez 2 hete készült,azóta belenőttünk.. :wink:

Kaja: én nem keltem,kel magától...már a kórházban is(tudjátok,mikor ráhúztunk 1 hetet a sárgaság miatt) mondták a nővérek,h ő kap először kaját,mert úgy üvőlt,ha éhes... :lol: (én Lányom :lol: )

Betty: jó,h beugrottál kicsit.. :wink:

H1N1: én nem oltok... vitamint szedek+ echináciát... Férjemnek is mondtam,h ne oltassa be magát,m felesleges,hiszen attól még haza hozhatja ugyanúgy...

Kicsike: nekünk is bézs textílbőr kanapé+ étkező dettó...hé nem is tudtam,h "lakótársak" vagyunk... :wink:
Én tegnap sikáltam végig a kanapét ( karácsony előtti nagytakarítást ezennel megkezdtem :wink: )

Tudtátok,h jövő hét vasárnap már ADVENT 1.VASÁRNAPJA?!
Bazi gyorsan elment ez az év!!!
Úgy várom már az idei karit, az első kari 3asban!!!!!! :lol:

"Eddig ez az állam mindent elvett, és most..? Most ad ... Segít...
Ingyen és bérmentve beoltja, akit kell.... - hát ez önmagában gyanús. ..mert ennek a nemzetgyilkos, fasiszta kormánynak nagyon fontos a magyar emberek élete és sorsa..
"
Na én is így látom,ezért sem oltatok!!!

Zsrit: Fédra is sokszor szokott így nyökögni (sztem fáj akkor a hasa) azért felugrom éjszaka az ágyból és rákukkantok,de alszik...
Detto alvás: ahogy beöltöztetem,néz ki a fejéből,cumit kér és elaltatja magát...van hogy akár 5 órát is kibírna 2 evés között napközben...(csak onnan tudom,h 1x kipróbáltam
:roll: húú de szemét vagyok :roll: )

Kép
jovana
 
 


Mi az,h kiveszik a babát az ágyból,meg fogdossák?!
Az Én Gyerekemet akkor foghatja meg vki,ha én engedem!!!!!
Puszilgatni meg ne máááááá! csak mi Apával,még a mamák se csókolgassák....na jó,ők azért néha megfoghatják,de rokonok nem!!!!

Gonosz és önző vagyok,na és?! majd ha nagyobb lesz,lehet ölelgetni...

Kép
jovana
 
 


Már 2x is laptető :lol:

Kép
jovana
 
 


Képzeljétek,tnap 15 percet "beszélgettem" a Lányommal,mindig válaszolt,ha dumáltam... :lol:

Kép
jovana
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!
tegnap Barni megkata az oltásokat.....sírt szegénykém...
meg is mérték....4840 gramm és 59 cm!!!!!!!!

Kicsike csak vicceltem a hóval.....egyébként szeretem!!!!
Anyabebi gyönyörűek vagytok ti is!!!!
Jovanna szép hercegnő a kis Fédra!!!!!:))))))))
Szisz kis alkoholizálós a fiad!!:))))
Kkia bizony már 2 hónapos Barni!!!!!:))))
Szisz nyugodtan mond meg a rokonoknak hogy te mit gondolsz....én megmondtam anyuéknak hogy ne legyen sokat kézbe a gyerek mert vele basznak ki....én ne fogok járkálni vele meg ilyenek......tiszteletbe is tartják.....
csajok Barnikámnak ugy tetszik ez a zenélő forgó hülyeség...fülig ér a szája...keze-lába jár!!!!!!

Hivatalosan is influenza járvány van!!!!!!!!!!!!!!!!!vigyázzatok!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszönjük Mindenkinek a dicsiket :lol:

Kép
jovana
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: