Új privát üzeneted érkezett!

Viszont a fürdőlepedő cseh gyártmány, legalábbis a kép alapján.
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=157064229

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

És a mai nap (kezdve az éjszakával), mert ma is alapítványoztam egész nap, aztán meg a Zsoltival harcoltam egy kis netért:

Ostoba, ostoba, ostoba vagyok. Szörnyű éjszaka után vagyok. Olyan irracionálisan viselkedtem, hogy nem ismerek magamra. Ostoba buta liba vagyok. Na azzal kezdődött, hogy éjjel felébredtem, valami nedvesség van alattam. Felkeltem, megnéztem- irultam, pirultam – lehet, hogy izé kb 20-25 év után bepisiltem. Szagoltam, nézegettem, se színe se bűze. Na akkor már megindult a vezérhangya. Lehet, hogy magzatvíz. Elvégre lehet. Bár nem ütöttem be magam, de mindig nagy vagányan közlekedem. Szal ott ücsörögtem a folt felett és törtem a fejem, hogy most mi legyen. Persze bennem volt a félsz. De honnan döntöm el. Na addig addig tekergettem agysejteim mire beindult a pánik, tuti, hogy magzatvíz, na hajnali kettőkor ott bőgtem az ágy felett és pánikoltam ezerrel. Persze az éjszaka mindig az ilyen irracionális félelmeket erősíti. Addig addig, míg legyőztem a szégyenlősségemet és éjnek évadján felhívtam a szülésznőt. Mikor taliztunk azt mondta, nyugodtan hívjam bármikor akár éjjel is, mindig be van kapcsolva a telcsije, a családját meg kondicionálta már, hogy bármikor elrohanhat. Szal felhívtam, persze én addigra bemeséltem magamnak, tuti, hogy éjszakás műszakban van. Persze, hogy nem, szegényemet felébresztettem éjjel az álmából. De addigra már olyan hisztériás voltam, hogy remegett a hangom meg bőgtem párhuzamban. Kérdezte a szagát, merthogy a magzatvíznek édeskés illata van, mondtam semmi nincs, se szín se szag. Mondta, nyugodjak meg, tegyek a lábam közé lepedőt, feküdjek vissza, és reggel menjek el Kváron uh-ra ott meg tudják mondani, hogy mennyi a magzatvíz, és ha tényleg baj van, akkor mentő visz Pécsre a Klinikára, ott fel tudják tölteni, ha olyan kevés, meg én is termelek még, és még pár hétig még benn tudják tartani. De szerinte mélyen aludtam és a babó meg nem, a fejével megnyomta a hólyagot, és hát nem bírt a hólyag a terhelést, lefele kinyílt. Ha nincs további folyás, akkor ez utóbbi lehetett. Kicsit megnyugtatott. De nem hagyott nyugodni a gondolat: mégis mi lehet a kettő közül. Felébresztettem a Zsoltit, hogy szaglássza meg ő is (Istenem, olyan pánikban voltam, hogy nem érdekelt semmilyen szégyenérzet) szegényem, meg volt merevedve a rémülettől. Akkor én már órák óta túráztam magam, eléggé oda voltam. Mondtam hogy beszéltem a szülésznővel, szegényem visszafektetett átölelt, ringatott, simogatta a buksim. Aztán eszembe jutott a mentő ötlet, elmentem wc-re és fogtam edénybe, megnéztem: színtelen, szagtalan. Ez lesz az. Így aludtam el hajnali 4 körül. És olyan rendes volt, fél 8-kor hívott a szülésznő, hogy mi volt az éjszaka (persze 1:1, mert engem akkor ébresztett) mondtam, hogy mire jutottam. Alig győztem elnézést kérni tőle, és iszonyatosan szégyeltem magam az éjszakai viselkedésemért. Mondta, semmi gond, ő mondta, nyugodtan hívjam. Azért ez a hülye uh nem hagyott nyugodni, mivel nem tudom, hogy itt Kváron hol a gondozó felhívtam a védőnőt, végigmeséltem a sztorit, kicsit lényegre törőbben, ő is megnyugtatott, hogy ha be tudtam menni gyalog a városba, és nem folyt semmi, akkor egyértelmű, hogy a babó szívatott meg. Szerinte felesleges az uh, de ha ragaszkodom, akkor csütörtökön menjek be hozzá (ha már itt tartunk akkor gondozásra is) és együtt átmegyünk a gondozóba külön uh-t csinálni. De most már csak röhögök magamon pirulva, hogy hogy lehettem ennyire ostoba. Még jó, hogy az éjszakai pótmintát elraktam a dobozban, este hazajöttem, száraz aggyal megnéztem, tényleg nem magzatvíz.
Hát ennyire hülye vagyok biológiából.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de annyira megviselt a saját hisztériám.

A napról nem is írok, ez untig elég belőlem egyszerre.

zarja

Nóri!

Sógornőm receptje (csak ő Búvár Túrósnak hívja):

Hozzávalók:
* Tésztához:
* 20 dkg cukor
* 1 tojás
* 1,5 dl étolaj
* 2 csomag vaníliás cukor
* 35 dkg liszt
* 2 evőkanál kakaópor
* 5 dl kefir
* 1 teáskanál szódabikarbóna
* Tetejére:
* 50 dkg túró
* 5-6 dkg cukor
* pici reszelt citromhéj
* 10 dkg mazsola
* 2 tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 12 dkg vaj

Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük, és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütjük. Én 30 x 35 cm-es tepsiben sütöm! A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja! Eszter!
Csak hétfőn reggel megyek terhelésre.
Közben még lesz egy disznóvágás hétvégén, meg persze anyósom is telesüti magát vagyis minket sütivel. De megpróbálok erős lenni, és vasárnapra minimálisra csükkentem a szénhidrát-fogyasztásomat.
Gyakorlottak: múlt kedden, a terhelés előtti este bevágtam két szelet baracklekváros kenyeret. Az befolyásolhatta a másnap reggeli éhgyomri cukromat?
Amúgy megkérdeztem a BMC-ben a tavaszi vizsgálati eredményeket:
éhgyomri: 4,7
60 perces: 7,0
12 perces: 4,8
De ott is azt mondták, hogy 6,1-es határérték mellett a 6,2 nem olyan vészes eltérés. Szerintetek lehet a lekvároskenyértől? :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, én a terheléses cukor előtt igyekeztem a cukorbetegek diétáját követni, biztos ami fix alapon. A gondozóban azt mondták, hogy előtte nap már ne egyek tömény édességet (csoki, lekvár és társai). Úgyhogy én úgy gondolom, hogy lehet, hogy az befolyásolta.

zarja

Kakti, persze rám is a cukorterhelés előtti napon jött rám a csokifalhatnék. Amúgy meg hetekig elvagyok nélküle. Van aki azt mondja belejátszik, van aki azt hogy nem. Hát nem tudom. Hogyha azt a három hónapos átlageredményt "le tudják kérdezni" a vérből, akkor szerintem ez is játszik, de nem vagyok szakértő.

Eszter, jó hogy végül így végződött a történet. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Képzeljétek ma milyen kellemes meglepetés ért. Egy közép korú fickó előre engedett a postán. Nagyon édes volt.

Voltam a cukros dokinénimnél. Most megint 40 dekával kevesebbet mutatott a mérleg, úgyhogy azt mondta hogy bővítsem a diétámat. Már így sem 180 gr-ot eszem, hanem szerintem vagy 20 gr-mal többet. Most 70,5 kilót mért. A vérnyomásom jó. A vizeletemben nincs baci, viszont a kálcium szintem magas, ezért 24 órás vizeletet kell gyűjtenem ellenőrzésre. Meg ugyan jó lett a tsh-m, de mivel anyu családjában több strummás is van, ezért mennem kell majd pajzsmirigy uh-ra. Nem tudom mikorra lesz időpont, de csak decemberben. Szóval minden oké.

nóri: A jánosban 5-en! voltak egy szobában és bemehettünk hozzájuk, megnézhettük a babákat is. Azért én nem rajongtam volna érte, ha az én babám lett volna ott. Így viszont mint látogató jó volt. :)

Szobatársak: Nekem ezek a 3 ágyas szobák pont jók lesznek. Se nem sok, se nem túl kevés.

csuppancs: A tetra pelenka a máriában 10 db. 2200 körül van. Én kaptam a barátnőméktől vagy 10 darabot és akitől most veszem a kókusz matracot, ő ad 10 db-ot 800 Ft-ért. Így már lassan elég lesz. A barátnőmnek a nagyija csinált kifogóból olyat, ami végigéri keresztbe az ágyat és be lehet tűrni a matrac alá és így amikor már forog a baba, akkor sem megy ki a feje alól.

zarja: Ha nem lesz sürgősségi a szülés, akkor fazonírozunk majd apával egyet. Azért szerintem az egészet nem kapom le, hátha nem kéne.

kakti: Lehetett a lekváros kenyér. Nem is az a furcsa a cukrodnál, hogy 6 felett van az éhgyomri (nekem a 6 van határértékként), hanem hogy terhelésesen ennyivel lejjebb megy. Olyan, mintha fordítva lenne. Szerintem ezért csináltatta meg a dokid újra.
vicky79
Budapest III. kerület

Csilla!

Konkrétan egy budakeszi cég forgalmazza ezt a tetra cuccot.
http://www.forbaby.hu/index.php?show_price=yes

Náluk a fürdőlepedő kisker ára 1275Ft a pelus 2100Ft/8db. Viszont én mindig kaptam tőlük Bübchen termékmintákat, vagy NUK cumit ajándékba...
Vendég

Kati!

Köszi! Az a baj, hogy nekem az ilyen sok olajjal készülő tészta még SOHA nem sikerült. Lehet, hogy meleg neki a 180fok és sokkot kapott a sütőben, vagy az a baja, hogy nem liszteztem a tepsit, csak zsíroztam, de meg sem moccant felfele a dög! :lol:
Vendég

Nóri, tudom, anno én gépeltem nekik az építési engedélyt. :lol: Nem most volt. Csak az zavar, hogy Kína van származási országként a peluson. Gondoltam hogy beszélek a volt kolléganőmmel, biztosan van ismerőse, vagy a sofőrt el tudja küldeni és tudna nekem vetetni. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Van 2db-os is próbának!!! De nekem az anyag maga jónak tűnik.
Vendég

Na viszont azt nem néztem hogy ennyi mindenük van. :oops:
Bébisapkában mekkorát kell venni?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csak úgy be is lehet hozzájuk menni ezek szerint, ugye? A képen olyan a szövésmintája mint a kifogóé.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Most látom hogy amit rendelek tőlük, személyesen is át lehet venni. Ez a legkirályabb és így csak Papit kell piszkálnom érte. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Eszter: biztos vagyok benne, hogy én is bepánikoltam volna (hisz csak a fájó torkom miatt beforgattam magam hajnalban), örülök, hogy minden rendben van! Ne haragudj, de olyan jót kacagtam, ahogy elképzeltem amint ketten hajoltok a (feltehetően) pisis lepedő fölé szagolgatni :)
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:00-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Zuzmoo: most már én is röhögök, és piszkosul szégyenlem magam. Ma nem győztem mentegetőzni a Zsolti előtt. Megbeszéltük: ez a bébiprojekt felkészítése című tananyag részét képezi.

zarja

Jajj, Eszter!
Nem is reagáltam az éjszakai akciódra - pedig akartam! Szóval totál meg tudlak érteni: én is fullra bepánikoltam volna ebben a helyzetben! De megnyugtató, hogy a szülésznőd ennyire készséges!
Jut is eszembe! Most hallottam, hogy a fogadott szülésznőnek kb. 30-at szokás adni, a nem fogadottnak meg 15 körül. Hááát... meggondolandó... Akkor már lehet, hogy azt mondom: legyen olyan, akit én akarok... :) Na, de ezt majd megbeszélem a dokibácsival.

Ja!
Talált tesóm egy nagyon jó kis kekszet, ami sztem gyerekeknek tök jópofa! Itt a link: http://receptvilag.gportal.hu/gindex.php?pg=30231934

És Nóri!
Küldtem neked privit! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszönöm csajok a segítséget palástfű teában.
Remélem ezzel szerencsénk lesz, s jövőre már én is a kezemben tarthatom a babámat.

Két hét múlva lesz meg a hormonvizsgálatom eredménye, s talán utána megkezdhetjük a babagyártást. :lol: :lol: S januárban majd elújságolhatom, hogy sikerült.

Küldök pár receptet, had csorogjon a nyálatok, S Nóri neked meg jó sütést!!! (persze a többieknek is :D :D :lol: :lol: )
Ja ezeket még nem sütöttem meg, én is úgy kaptam a receptet.

Kép

SNICKERS SZELET

Hozzávalók:
A tésztához:
225 g finomliszt
75 g cukor
175 g vaj

A töltelékhez:
200 g vaj
400 g cukrozott sűrített tej (a tubosos undormány Smile
4 evőkanál cukor
250 g sózott földimogyoró

A csokimázhoz:
125 g tejcsoki
125 g 85%-os étcsoki

A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítottam. Kibéleltem sütőpapírral egy 20×25 cm-es kistepsit és beledöngöltem. 160 fokos sütőben kb 40 percig sütöttem, míg a teteje egy kis színt kapott. Hagytam kihűlni.

Egy nyeles edényben a mogyoró kivételével kimértem a hozzávalókat és feltettem főni. Közben folyamatosan kavargattam. Ahogy felforrt, elkezdett pöfögni, de hálistennek nem lövöldözött, így égési sérülések nélkül megúsztam. Kb 10 perces kavargatás után érezhetően besűrösödött és kissé karamellizálódott a massza. Ekkor belekevertem a mogyorót és a tésztára simítottam.
Mikor kihűlt, a papírt lefejtettem róla és egy tálcára csúsztattam. Így nézett ki: Vízfürdő felett felolvasztottam az étcsoki-tejcsoki keveréket és bevontam a tetejét. Hűtőbe dugtam, majd egy óra múlva szeleteltem.

Szerintem egész jó lett. Mondhatni remek. A tészta erősen vajas ízű, ami jó kontrasztott ad a csokinak és a sós mogyorónak. A töltelék állaga valami egészen fantasztikus: nem kemény, nem túl ragadós, pont jó.
Kíváncsi lennék milyen lenne ha:
1, Vaníliát tettem volna a tésztába?
2, Kakaós tésztával csináltam volna?
3, A töltelék cukormennyiségét először karamellizáltam volna, aztán adtam volna hozzá a sűrített tejet és a vajat, hogy kicsit intenzívebb karamell íze legyen...?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nmarya 2009.11.17 22:36-kor.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Kép

Kinder szelet

Hozzávalók:
tészta:
8 tojás,
20 dkg cukor,
6 ek víz,
8 dkg olvasztott vaj vagy sütőmargarin
30 dkg sima liszt
4 dkg keserű kakaópor,
1 cs sütőpor,
1 tk mézessütemény fűszerkeverék
tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin és liszt a felületre vagy sütőpapír

krémhez:
4-5 ek cukor,
4-5 cs vaníliás cukor,
3,75 dl tej,
3,75 dkg ( 1,5 csomag ) zselatinpor,
8 dl habtejszin,

mázhoz:
25 dkg étcsokis torta bevonó,
8 dkg vaj/margarin

Elkészítés:
A tojás sárgáját cukorral fehéredésig keverjük. A vizet és a puha vajat/margarint hozzáadjuk és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és a keverékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk finoman belekeverve.

A tepsit ( kb. 30 x 35 ös ) előkészítjük ( vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy kibéleljük sütőpapírral ). A massza felét belesimítjuk. A sütőportól megfelelő méretűre fog nőni sülés közben.Előmelegített sütőben közepes lángon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik lapot ugyanúgy. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk, és kevergetve felforraljuk. A zselatint belekeverve, kis lángon addig főzzük amíg a zselatin elolvad. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. Addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos zselatinos tejet belecsorgatjuk. Gyorsan amíg a krém meg nem köt, addig símítsuk rá az egyik tésztára, majd tegyük rá a másik lapot úgy hogy egy kicsit nyomkodjuk is bele.

Hideg helyre tegyük legalább 1,5-2 órára.

Máz: a csokoládét a vajjal megolvasztjuk, és rásimítjuk a süti tetejére. Egy késsel a csokiba jelöljük meg a szeletek helyét. Vízbe mártott késsel felvágjuk

Tanácsok:
A mézes fűszerkeveréket,el is lehet hagyni,úgy is finom, kipróbáltam Smile

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Kép

Kinder pingui

Tészta hozzávalói (2 laphoz):

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál meleg víz
6 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor

Tejszínes krém:

5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
1 evőkanál folyékony méz
1/2 kávéskanál vanília aroma

Csokoládés krém:

15 dkg csokoládé
10 dkg Ráma margarin / vaj
1 evőkanál víz
2 evőkanál olaj

Bevonat:

20 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma margarin /vaj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál víz
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki.
Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával!

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.
A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.
Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Lassan csorgassuk bele a mézet, és verjünk kemény habot belőle.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!

Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.
Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Kép

Kinder bueno

Hozzávalók:
6 db tojásfehárje
6 ek cukor
1 ek étolaj
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
1/2 üveg mogyorókrém
háztartásikeksz
Krém:
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníiliás pudingpor
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarine
2 dl tejszín
A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük.
A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük.
Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém,
a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Halihó!

Jujjj, Annamari, ez a sok sütirecept képekkel merénylet volt :D Asszem hétvégén valamelyiket meg kell sütnöm, majd megszavaztatom.. Drukkolok a sikeres babaprojekthez. Nekem is van egy Rékám és ő 2 éves, 7 hónapos. Gyönyörű gyerekeid vannak!

Boruska! Jobbulást a lábadnak!

Edit! Örülök, h nem influd van. Jobbulást!

Zarja! Én így a 4. gyereknél is bepánikoltam volna hasonló szituban, ez természetes, hiszen honnan tudhattad volna? Én a 2. lányomnál a bővebb folyásomra gondoltam, h magzatvíz szivárgás és mentem az ügyeletre. És amikor szülés előtt tényleg szivárgott, azt meg nem vettem észre :D Ez van.

Amikor a Mávban szültem 3 ágyas kórteremben voltam. Először jó volt, mert ne4m tudtam semmit. Másodszorra meg azért nem, mert mellettem egy 18 éves lány feküdt és nem merte megfogni a babáját, tisztába tenni se, stb, a csecsemősök tojtak ránk, így én láttam el az ő babóját is.

Harmadjára Szent Imrében szültem 1 ágyasba mentem és király volt. Nem kellett várni a wc-re,ami nem egy hátrány szülés után, és addig üldögélhettem bent ameddig akartam :D
Senki nem zavart beszélgetéssel, azt csináltam és akkor amikor akartam. Be oda mondjuk nem jöhetett senki. A lányaim a folyosóról nézték a kistesót, amikor mondta az egyik csecsemős, hogy nyissam ki az ajtót és a tesók dugják be a fejüket, h megpuszilhassák a kicsit a kosárba. Ez annyira helyes volt tőlük. Viszont valami híres ember is akkor szülhetett, mert bemaszkozott tv stáb rohangált a folyosón 1 napig :D

Na joccakát!

Móni
kokonya

nmarya: tenyleg nagyon gusztak a sutik, ezeket mar en is kiprobalgattam es finomak is. :D

Kokonya: en a kinder szeletet melegen ajanlom, en nagyon-nagyon szeretem, mindenkinek nagyon szokott izleni nalunk es nagyon konnyu elkesziteni, kismama es anyukabarat.

Sutes, kaja: tegnapelott hirtelen felindulasbol sutottem egy dupla adag huszarcsokot, most lattam, hogy tegnap este Feri eltuntette az utolso ot darabot is. Ugyhogy lassan megcsinalom a gumitortat, amiert en gyermekkoromban nagyon odaig voltam, igaz, hogy mar evek ota nem csinaltam. De most vagyom ra.
Hogy ma mit fozok, az szamomra meg rejtely. Ejszaka kigondoltam valamit, de visszaaludtam, elfelejtettem. Ugyhogy most gondolkodhatok ismet. :oops: :oops:

Oltas: tudtam, hogy fajni fog utana a karom, de nem gondoltam, hogy ennyire. Ejszaka sikerult Kristofot a bal oldalamon elaltatni, elfelejtettem, hogy most nem ott kellene, mert bal karba kaptam az oltast. Nah, fel ejszaka rajta aludtam, amikor ketto utan arra ebredtem, hogy mindjart leszakad, annyira faj. Kristofot atrendeztem kozepre, hogy atfordulhassak, de mar mindegy volt, mert a takarot alig birtam magamra huzni.
Raadasul az alom is kiment a szemembol.
Negyig nezegettem az alvo gyereket, alvo Ferit, meg a sotet szobat es hallgattam a szelet.

Jol alszotok meg?
En parazok, mert nalam ez mar a harmadik trimeszter eloszele lesz, az biztos. Az elsot tavaly is ataludtam, akkor meg a napot is, a masodikban ejszaka aludtam jol, a harmadikban ejszaka csak harom orakat, mert egyszeruen nem voltam almos. Hajnali ketto korul mindig felebredtem, tv-t neztem, neteztem, volt, hogy foztem is, hetre elalmosodtam, visszafekudtem.
Nagyon rossz volt, nem akarom megint ezt. En jol akarok aludni, amig lehet. Harom honap mulva ugyis csak masfel-ket orakat fogok egy ideig egy huzamban.
Vendég

huh mire elolvasom a tegnapi termést......

gyorsan amire emlékszem.

Eszter jó a sztori, szerintem én is ugyanígy reagáltam volna, első gyerek vagy 3-4 ugyanaz a reakció.

geri: örülök, hogy nincs gond. Nekem ugyanezek a problémáim, hogy mostanában szuri ide vagy oda egyre többet keményedek, háton a legtöbbet, de akkor hamar oldalra fordulok, de már olyankor is. A párom meg állandóan kérdezgeti, hogy mikor hívom már fel a nőgyógyászt. nehogy baj legyen, de az van bennem, hogy akkor meg ismét megpiszkál ami lehet hogy újból vérzést fog előidézni, vagy tovább nyílok.
Ráadásul a kórházban még mindig járvány, akkor minek tegyem ki magam ennek?

mmarya: a sütik nagyon ott vannak a szeren, asszem majd szülés után jutok legközelebb sütés közelébe, de a nyálalválasztásom rendesen beindult :)
Én is ittam a palástfű teát, és már az első palástfűs hónapban összejött a babó.

tetra pelenka, én csak büfihez használtam és leteríteni ha dokihoz mentünk, pelenkázni el se tudnám képzelni.

betegeskedők jobbulást

Levente mindenhova rúg ahol ér :) Éreztem már popsiba, hüvelybe, hólyagba és néha az az érzésem, hogy a két könyökével üti az oldalfalat, hogy "engedjenek már innen ki .."

kórterem: nálunk elég sok az alapítványi,napi 10E-ért. Én azt nem szeretném, mert akkor állandóan ott lennének a rokonok és ki tudja mit hoznak be a kicsinek , még akkor is ha megmossák a kezüket. Nem tudnék nyugodtan kimenni pisilni, zuhanyozni és napközben meg nem lenne kihez szólni. Arról nem is beszélve, hogyha influ-s időszak van akkor oda se lehet bemenni, de a pénzt attól csengethetnénk. Van rooming-in 4 ágyas, Én mindkét lánnyal így voltam, kezdőként nagy segítség volt a tapasztalt anyukák véleménye, jó kis társaság volt, oda nem jöhet be senki, babát üvegajtón keresztül láthatták, és vannak akik nem akarják, hogy ott legyen a baba,azoknak a 3 órás szoptatásra hozzák ki.
Azok 6-8 ágyas szobák és a nagy részük nem idén barnult, baromi nagy zajjal vannak még a folyósó végén is hallani, a szagról meg ne is beszéljünk, mert a köztes időt a többség kint tölti bagózással, meg kilógnak a kórházból és néha az ápolónőket kijátszva, beszöknek a rokonok és más ágyán terpeszkednek.
stephie

Korhazi szoba: az ezzel kapcsolatos erzeseim egyeznek Norieval. Voltam kolis, jo volt, azutan eltem alberletben a legjobb baratnommel, jo volt, aludtam sokat csapatostol ennel-annal, aki kozelebb lakott a reggel vegetert buli helyszinehez, az is jo volt.
Ennyi eleg is. Egy olyan szituacioban, amikor eppen tul vagyok a szulesen, amikor nem nezek ki valami fenyesen, amikor egy karomnyi betet log a labam kozott es a baba valszeg egesz nap cicin lesz, szoval ilyenkor a legjobban en egyedul lenni szeretek. Nem zavar, hogy nincs kivel beszelgetni, sot. En nem igenyleg amug sem sok embert magam korul, sok ismerosom van, de csak keves olyan, akit harom napig elviselek magam mellett (Ferin es Kristofon kivul), ez a keves is hosszu valogatas utan kerult ki, szoval kizartnak tartom, hogy sikerul majd a korhazban olyan anyukakkal osszekerulni, akiknek folyamatosan orulni fogok.
Ezert is palyazom az alapitvanyi szobara. Ha alszik a gyerek, akkor jol elleszek, en sohasem unatkozom, meg akkor sem, ha aram nincs egy napon at, szoval talalok majd programot.
Es ismerem a ferjemet is. Ha tehetne, akkor bekoltozne hozzam, csak Kristof miatt fog hazajarni. Ez biztos.
Tavaly szuleskor es utana vegig velem volt, ugy kellett eroltetni, hogy menjen haza a hordozoert, azutan meg ket hetig szabin volt es szinte harcoltam vele, hogy en pelenkazhassam mar vegre egyedul a gyereket. Sokaig nem is fogtam furdetesnel, mar negy honapos volt Kristof, amikor egyedul furdettem eloszor.
Szoval lesz tarsasagom, ez mar tuti.

Rokonok: az en listam eleg szuk arrol, hogy ki latogathat a korhazban. Meg akkor is, ha tenyleg kulon lennek. Lehet, hogy a szabalyzat szerint barki johet, de a Bea-szabalyzatot is be kell tartani. Nem bunkon adom en ezt elo, nem is kedveskedve, hanem realisan. Ferin kivul kb 6 ember nezhetne rank a korhazban egy alkalommal a tervezett harom nap alatt. Ilyen influenzas idoszakban baratno, unokatestver, nagybacsi ne jojjon, ha nem lenne influenza, akkor se jojjon.
A hat emberbol ketto ki fog esni, mert ugye anyukamek 300 km-re laknak a varhato szulesi helyemtol, jonnek majd hozzank latogatoba, de nem akarom oket azert ennyit utaztatni, hogy megnezzek a feltehetoen alvo babat a korhazban es a sapadt lanyukat. Ha hazaertunk, akkor majd jonnek es ott is alhatnak, ha belefer az idobe, szerintem anyukam kesobb ugyis jonni fog hozzank par napra.

Tavaly en ket hetet kertem az elso ket hetet szerettuk volna kettesben tolteni a babaval, azt akartam, hogy a halvany tudasom es az anyai osztoneim alapjan tanuljam meg ellatni a babat, nem akartam, hogy jobbrol-balrol tanacsokat kapjak es hogy esetleg kivegyek a kezembol, mert eppen benan pelenkazom, vagy hasonlok. Feri fozott, mosott, takaritott, bevasarolt, a doki es a vedono jart ellenorizni a babat, ha kerdesem volt, akkor ok is segitettek. Ha ejszaka faradt voltam es etetes utan nem aludt vissza egybol Kristof, akkor Ferit megkertem, hogy foglalkozzon vele, en pedig aludtam ket orat.
Ket hetes volt Kristof, amikor jott anyukam es a sogornom (anya ket hetre), de addigra mar o tanulta tolunk a baba gondozasat, o kerdezgette, hogy mit-hogyan szoktunk csinalni, mert addigra mar rengeteg bevalt modszerunk volt, egy nyugodt, elegedett babank es mi is nagyon magabiztosak, hatarozottak lettunk.
Anyosom valtotta ot szinten ket hetre.
De mar senki sem traktalt a sajat modszerevel, mert mindenki latta, hogy van sajatunk.

Most a ket picivel nehezebb lesz, de en elore jeleztem, hogy most is szeretnem az elso ket hetet lehetoseg szerint negyesben tolteni kulso segitseg nelkul. Meg kell tanulnunk ellatni a ket picit kettesben, ra kell jonnom a taktikajara, mert az nem mukodik hosszu tavon, hogy egybol a johoz szokunk hozza, hogy csak egyel kell foglalkozni egyszerre, mert a masikat lekoti a nagyi, hiszen ez nem igy lesz hosszu tavon. JObb, ha az elejetol megtanulom kezelni a dolgot.

Jah, egyebkent nemtom megmozditani a gyurut az ujjamon. Most vettem eszre, hogy bedagadtak. Lehet, hogy a keves alvas miatt?
Vendég

köszi a biztatást...rámfér, elég f*sul vagyok :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt!

Jó sokat írtatok tegnap este.

Csuppancs Én a Tesco-ban vettem tetra kifogót épp akció volt 1030 Ft/db. Volt ott egy bontott, megtapiztam, jónak tűnt. A babaruhákat én is leginkább januárra terveztem válogatni, mosni, de ha anyósom vmi csoda folytán itt lesz a téli szünetben (most az őszitől várom - közel egy hónapja, de ezek a nyugdíjasok olyan elfoglaltak :D ), akkor kihasználom a lehetőséget. Ő ellát mindent meg még tök jól vasal is.

Zarjának igaza van, mindenki óvatosan közlekedjen, mert már nem látunk közvetlenül a lábunk alá és könnyen megbotlunk. Meg még az egyensúlyunk se a régi.

Nálunk a kórházban mindenki azt hord, amit akar. Volt akiről azt hittem megy haza (nyáron), de a többiek mondták, hogy nem, csak ilyen ruhában van bent. Szóval volt ott hálóing, pijama, melegítő, háziruha.

Zarja Én is kétségbe estem volna az tuti, pedig az első gyereknél elfolyt a magzatvizem. Legutóbb a kórházban volt mellettem egy ikres kismama, az is úgy járt, mint Te. Nappal. Józan ésszel. Aztán találtak neki helyette összehúzódásokat, 2 hétig bentfogták. Szegény.

Nekem ma megint tök szar a gyomrom. Félek tőle, hogy jön vissza a hányinger. Reggel Apa után bementem a fürdőbe és az illatár (tusfürdő, sampon, borotvahab, dezodor) úgy orrbavágott és felkavarta a gyomrom, hogy azonnal ablakot kellett nyissak. Eddig nem zavart.
Felkelés előtt hanyatt fordultam és babácska ott rugdosott egy tenyérnyire a köldököm felett :shock: . Az már a gyomrom alja!

És megint rendetlenül vereget a szívem. Lehet a túl sok magnéziumtól? Eddig nem volt vele baj. Na, oltáskor megkérdezem a házidokit.
pammut

Eszter: en nem csodalom a reakciodat, szerintem en is hasonloan viselkedtem volna. Meg most is, hiaba a masodik babat varom. A magzatviz epp egy olyan dolog, amivel nem szabad viccelni, ha ilyenkor folyni kezdene. OK, ha az utolso honapban reped a burok, akkor mar nem kell agyverzest kapni, de korabban inkabb csak ne repedjen.
Mert en ugy tudom, hogy a beindult fajas, vagy nyilo mehszaj is igen veszelyes, de akkor meg visszatartassal hetekig van esely bent tartani a babat, ha reped a burok, akkor max par nap, amig a tudoerlelo hat.

Kristoffal egyebkent nekem hasonloan indult a szulesem, kemenyedett a pocak, ereztem, hogy pisilnem kell, kusztam vegig az agyon (a fenekemen) es egyszercsak ereztem, hogy tocsa van alattam. Fura erzes volt, nem olyan, mint amikor pisilek, de megis azt hittem, hogy pisilek. Elso par masodpercben en is szidtam magam, hogy nem hiszem el, hogy mar ilyeneket csinalok. Lehugyozom az uj agyunkat. De azutan tovabb kusztam, megneztem es lattam, hogy nyakos is, vagy milyen, nem teljesen pisiszeru, nah meg folyt folyamatosan, ugyhogy rangattam Feri labat, hogy nezze meg, mi van a lepedon. Ket ora alvas utan ugrott fel, szerintem azt sem tudta, hogy en ki vagyok eloszor, meg azt sem fogta fel, hogy mi tortenik, de egyszercsak leesett neki es fel perc mulva mar komplett ruhaban volt, cipovel, hogy akkor indulunk.
Meg le is akart fektetni, hogy megnezze, hogy mi van ott lent, hogy nem-e jon mar ki a gyerek, vagy mashogy nezek-e ki ott. :lol: :lol: :lol:
Ugy allitottam le, hogy azert ne siessunk ennyire, en szulok, nekem kell panikolni, o menjen kv-t inni, hivja fel a baratunkat, aki bevisz a korhazba, en meg kozben hivom a korhazat.

Aranyosak a pasik szuleskor. Kivancsi vagyok, hogy a ferfiaink hogy fognak februarban viselkedni. :lol: :lol: :lol:

A pisilesi dolgot aterzem es utalom. Nagyon utalom. Reggelente en ugy jartam dolgozni, hogy mar poncsoban, salban, csizmagan, kulccsal a kezemben az utolso pillanatban meg elrohantam itthon, a metroig izgultam, hogy nehogy sok piros lampat kapjunk, a kocsibol kiugrottam, rohantam, hogy elkapjam a korai metrot, mert igy meg felfutasban elertem a munkahelyi mosdot.
Ha lekestem a metrot es tiz percet varni kellett, akkor szorongatas volt es sprintfutas. Szerintem siman osszepisiltem volna magam nehanyszor, ha bezarva talalom a mosdo ajtajat... :oops: :oops:
Vendég

Edit Nálunk kellemesen randa az idő, nem tudom felétek mi van, de a helyedben tuti jó melegen betakaróznék és felváltva aludnék meg olvasnék. Mármint ha van aki ellát közben.
pammut

A haloinges tanacsot koszonom mindenkinek. Engem komolyan frusztralt a gondolat, hogy haloingben kell lennem. Alvopolo OK, vicces ruha OK, fuzos szexi cucc OK (bar nem szules utan), meg szaten haloing is OK (de akkor lecsuszna rolam a gyerek :lol: :lol: :lol: ), viszont hagyomanyos terd felett ero haloing nagyon nem jo. Nekem.
Foleg nem harom napig abban elni.
Tegnap este volt egy jo hoszu beszelgetesem a szuleszno sogornommel. O is azt mondta, hogy abban vagyok, amiben akarok, senkit nem erdekel. Azt mondta, hogy szuleskor mar ott sem adnak korhazi haloinget, szoval oda vigyek egyet, de ujat ne vegyek, hosszu polo is jo, mert vagy megmarad, vagy nem (ez itt is igy tortent).
Utana meg ahogy fel birok allni atoltozhetek mindegy mibe.
Megnyugodtam. :D

A terhesgondozasos dolgom is alakul. Jovohet vegen ugye meg eppen Pesten leszek, ugyhogy ker is nekem idopontot a Margitos dokihoz, hogy a 28 hetes uh-t mar meg tudjak csinalni, ezzel belepjek a magyar rendszerbe. Az se baj, hogy meg nem lesz kiskonyvem, bar azt mondta Anett, hogy az is lehet, hogy kapok, mert szoktak kiallitani ott is.
Szerintetek ha a 28. heten elkezdem a terhesgondozast es idoben szulok, akkor meglenne meg a negy pecsetem, ami az anyasagihoz kell?
Egyaltalan mi szamit egy alkalomnak, amiert pecsetelnek? Csak a nagyvizsgalatok, vagy ha megyek mondjuk nst-re es a dokihoz is beszaladok egy ot perces jelentesre a vegen, akkor azert is kapok pecsetet?
Mondjuk igy is kapnek anyasagit, mert ot honapon at bizonyithatoan kulfoldon voltam terhesseg alatt, emiatt nem is lenne nekem kotelezo a negy pecset, de nem volt tavaly sem olyan egyszeru a bizonyitas, fel napig ultem az allamkincstarnal, iden ha meglenne a negy pecset, akkor inkabb kuldenem postan a papirokat.
Vendég

Áááá Csajok! Ez nem ér. Olyan jó nektek, hogy otthon vagytok és most még Edit is itthagyott magamra, én meg nem győzők visszaolvasni :lol:

Na viccen kívül: Edit! Gyógyulgass, kúráld magad, de jó, hogy legalább nem influt kaptál el. Sok sok pihenés és teácska meg társai. És küldöm a sok pozitív energiát :roll:

Zarja! Hallod basszus ez nagyon kemény lehetett... Én tuti még hisztisebben reagáltam volna amennyire ki tudok borulni apró dolgokon is.

Geri: Végre jó hírek, de azért attól még pihenni kell, nehogy rosszalkodj és úgy járj mint a múltkor...

Boruska: Te hogy vagy? Remélem már jobban és a párod is kicsit megnyugodott...

Nmarya: Ez nem ér. Nyamnyam... Én béna vagyok az ilyenekhez, hozzá sem merek kezdeni :oops: Marad a bolti sütike :lol:

Bea! Én is attól félek, hogy nem fogok tudni aludni. Olvasgattam az októberben szülő akkor még kismamákat és ők is éjjel is írogattak :lol: Lehet én is éjjeli bagoly leszek majd. :lol:

Betegeskedőknek jobbulást.

Remélem nem felejtettem ki senkit. :roll:

Megyek dolgozni egy pöppet :oops:

bellerreni
Eger

Hello!

Nálunk Apuka sztem alig várta, hogy szülni menjünk. Nem pánikolt meg ilyenek. Ugye március 18. egy hosszú hétvége utáni vasárnap volt. Estefele. Mi meg Budaörsön lakunk. Hadd ne mondjam, hányan jöttek épp hazafele a Balatonról.
Persze apuka rallizott a busz-sávban. Sztem kifejezetten élvezte volna, ha megállítja a rendőr! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Zarja, tuti én is bepánikoltam volna, szóval emiatt nem hiszem, hogy szégyellned kellene magad! Teljesen megértelek, ilyen idegesítő dolgok 100%, hogy éjjel érik az embert, amikor még inkább nem tudja, mit csináljon. Az a lényeg, hogy nincs semmi gond!

Kakti, disznótor... Hmm! :) Régen nálunk is volt rendszeresen, de mióta papám meghalt és anyuék se győzik a sok háziállatot, azóta nincs, már nem is tudom mióta... Pedig jó kis családi buli volt mindig! És a finom kis májashurka! Na, az volt a kedvencem. Meg a kövesztett szalonna. :)

Oh, Annamari, ezek a sütik istenien néznek ki. Tuti én is kipróbálok egyet-kettőt közülük. Egyébként férjem és én is nagy édességimádók vagyunk, és nem rég beszéltük, hogy mi lesz szegény gyerekkel, folyamatosan azt látja majd, hogy azt "kell" enni. :) Egyébként annyira nem aggódom, mert szerintem elég változatosan eszünk, de az édes dolgoknak tényleg nagyon nehéz ellenállni. :oops:

Edit! Mielőbb gyógyulj meg!

Kép
erusverus

Sziasztok!
Reni- en tudom, hogy Te mar nagyon unod az irodat, de en ugy lennek a helyedben, hogy egy kicsit nyuzsoghessek! De azert melyen aterzem szenvedeseidet.... Ha muszaj lenne csinalnom, biztos nekem se lenne kedvem hozza!
Edit- jobbulast!
Nalunk olyan szobak voltak a korhazban, ahol osszesen egy kagylo volt- nem furdoszoba-, de meg a folyoson se volt egy zuhanyzo a nem tudom mennyi beutaltnak. Mondjuk mivel en nem aludtam ejjel, mas meg igen, valahogy megoldottam a dolgaimat a kagylonal is, de ha hasonlo korolmenyek lesznek szules utan is, akkor biztos, hogy kulon szobat fogok kerni, mert azoknak van tusoloja. En senkit nem akarok latni a korhazban a ferjemen, es esetleg a szuleimen kivul, de meg utanna se. Csakhat en falun lakom, en vagyok a doktorneni, es itt meg szokas, hogy meg kell latogatni a frissen szult anyukat, es osszenyalni a babat. Joco mar elezi a nagykest, ha a babafogdosas resz valakinek eszebe jutna! En direkt senkit nem "latogattam " meg, hogy engem is hagyjanak beken, de anyam azt mondja, hogy ebbe ne is remenykedjek. Hat, akkor inkabb 6 hetig elkoltoznek szallodaba, de en nem vagyok hajlondo felig idegen emberekkel bajcsevegni, ha meg szoptatni kell, ugy otthagyom az egesz pereputtyot egyedul a szobaban, mint a pinty!
geri79

Sziasztok,

sajnos most visszaolvasni nincs időm, mert idebent pörgés van ezerrel, és mivel már nem sokat vagyok idebent, így folyamatosan zaklatnak... otthonról meg nem tudok most írni, mert gyógyítják a gépet, így az most hiánycikk...
Velem amúgy minden ok, amint tudok jövök, és aktívan csatlakozom ismét, de az lehet, hogy 1-2 hét is lesz...
Addig is pussz mindenkinek.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Eszter- hat, en is bepanikoltam volna. En- guszta nem guszta, meg azt is mindig megvizsgalom, amikor a tisztasagi betet nem ugy nez ki, mint ahogy en gondolom, hogy ki kell nezzen, foleg miota a korhazban mondta a doki, hogy azert tart bent ennyit, mert barmikor repedhetett volna a burok...
geri79

Eszter!

Nappal volt, hogy valami hirtelen mozdulat után éreztem hogy folyik valami. Persze nem jöhet meg, szóval rohanás budira. Nagy fehér víz közepén kicsi fehér folyás. Guszta vagy sem, szagolgattam, nézettem. Bugyicsere, majd várakozó álláspont. Megszűnt. Remek!

Állítólag patikában lehet kapni valami betétet, ami elszíneződik a magzatvíztől. AL Sense Kit, vagy vi sense a neve.

A kórházban is ilyennel, vagy sima lakmuszpapírral lövik be, mi a helyzet!
Vendég

Nnna, túl vagyok az oltáson. Köszi Bea a figyelmeztetést, így jobb karba kértem. Ugye baloldalon illenék feküdni többet. Most kénytelen leszek. Bár pici a körzet, kismama sincs sok, de abból 4 beoltatta már magát. Meg rákérdeztem: sok magnézium kontra szívdobogás. Doki néni szerint lehet. Most visszaállok a tablettára. Ha elmúlik az extrázás, akkor attól volt. Ha nem, akkor mehetek újabb EKG-ra :( .
Erusverus Egy darabig lehet titkolni a gyerekek előtt az édesség függést. Mi is, nővéremék is évekig dugdosták a csokit a konyhaszekrény felső polcán. Aztán már csak azt veszi észre az ember, hogy el-eltűnik, később már nem is csenik, nyíltan leszedik a lurkók :D . Aztán állhatsz este 10-kor a kifosztott raktár előtt, bánatosan :lol: . De beletelik jó pár évbe.
pammut

Pammut! Ezt nem kell bemutatni nekem, mi is ezt csináltuk otthon. :D Minden rejtekhelyet felkutattunk.

Kép
erusverus

nmarya: A sütik receptjeit feltöltöttem az fw-re, hogy szülés után majd mindet jól megehessük. :)

ananácska: A páromra én is kíváncsi leszek szüléskor, de ő nagyon higgadt tud lenni és ez nekem akkor jól is fog jönni. Szerintem én jobban fogok pánikolni, mint ő.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,
én is itt, visszaolvastam, amit tudtam :wink:

Csilla, nekem is az fáj a cukornál, hogy rögtön diétára fogtak :oops:
4,8 és 7,9- érték (7,8 a határ) kicsit idegesítő, bár lassan így megint mínuszban leszek a kilókat illetően :wink:, ami azért nem gáz, ha sok az induló :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

CSak gyors bekukk. Ma nem mentem dolgozni, fél 10kor keltem és már jobban is érzem magam. Hőemelkedés még nincs, remélem nem is lesz. Megyek is vissza a finom meleg ágyikómba egy bögre teával.
zuzmooo

beneildi: Engem meg 7,7-es cukorral kórházra, inzulinra és diétára fogtak. Téged nem küldött a dokink Tóth doktornőhöz? Ő elég keményen veszi a cukrot, de hát ez a dolga.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Elmentem a házidokihoz, kiírattam magam (eddig szabin voltam), és gondoltam, beadatom a H1N1-et, de nem történt meg. Beszélgettem a dokinénivel (hozzá tartozik, hogy a háziorvosi praxist a dokim és a felesége viszi, akik nincsenek 30 évesek) és egyelőre még átrágjuk magukat a dolgon. Nem vagyok benne biztos, hogy beoltatom magam. Most megint a kezdeti véleményemet erősítette meg a doki. Holnap tovább rágom a dolgot a védőnővel.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok.

Kb. egy hét elteltével vagyok én is. Olvasgattam, miket írtatok, de nagyon sok és reagálni szerintem nem tudok rá. :oops:

Megvolt a nagy mérkőzés szombaton. Kikapott az én kis férjecském, mert volt olyan szerencsétlen, hogy egy korábbi sérülésébe rúgott először az ellenfele. :x Én persze végig idegeskedtem az egészet, nagyon nem volt jó. Csak egy mokesza lett a jobb szemén, ami már gyógyulgat, de szép lila. Kozmetikus sem tudna ilyet festeni. :)

Hétfőn itt volt mamám és szilvás gombócot csináltunk. Jól elfáradtam, mert egy hadseregnek való lett a sok krumpliból. Kedden meg mentem dolgozóba, az utolsó ügyemet is leadtam. Így már csak pletykálni megyek majd be. Hétvégén meg jönnek anyuék, szóval el vagyok látva vendégekkel.

Tegnap megcsináltam a töki pompost és nagy sikere volt, előtte meg túrógombócot, úgyhogy kifőzőcskéztem magam. A sütik nagyon guszták, szerintem karácsonyra meg is fogom csinálni némelyiket.

Remélem minden gyengélkedő jobban van már. Én nem oltattam be magam, remélem nem lesz belőle semmi.

Szülésnél én is kíváncsi vagyok a páromra, mert most nagyon bátor, de majd akkor mi lesz. :)

Megyünk ma este a Sir Lancelotba, remélem tudok majd enni valami finomságot.
Vendég

kismaki: A Lancelot miatt most irigyellek, én is szerettem volna kipróbálni azt a helyet, de most nem nagyon tudnék azt enni, amit szeretnék. Majd ha már a baba nagyobb lesz és itthon merem hagyni valakire. Párodnak jobbulást.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok!

Aki szereti a pomelo-t: a Lidlben most 199 Ft!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na sziasztok!

Én is gyorsan bejelentkezem, bár sok a meló, kedvem az nincs sok hozzá és a kollégák is csúnyán lesik, hogy már megint a netet nyúzom... De aaannnyira nincs kedvem dolgozni... Na sebaj. ;)

Úgy látom, most mindenki egy kicsit kidőlt, úgyhogy gyorsan tessék meggyógyulni :) Ez parancs ;) Pihenjetek sokat, alvás, meleg tea, ágyikó...

Eszter, hát beleképzeltem magam a szituba és az tuti, hogy teljesen kiborultam volna! Főleg, hogy éjjel még ötletem sem lenne, hogy kit hívjak fel, úgyhogy minden tiszteletem a Tiéd, hogy így viselted. És persze örülök, hogy minden OK Veled.

Zsuzsi, köszi, hogy beírtad az adataimat a táblába, tündér vagy!

Viki, akkor gondolom pénteken nem találkozunk, mert mi csak 3/4 11-re megyünk, kár mert jól eldumcsizhatnánk, amíg sorra kerülünk. Nekem majd most mondja el a doki, hogy milyen lett a cukros lötyi ivás eredménye, kíváncsi leszek... Ja, hétfőn voltam szemfenék vizsgálaton, pupillatágítással, hát mit ne mondjak, király volt. Azt hittem, hogy másnapra már jobb lesz, erre tegnap még egész nap ültem a nagy kitágult pupilláimmal, mint a Csizmáskandúr a Shrek-ben ;) De ma már jó, szerencsére. A lényeget nem is mondom persze, szóval szemészeti akadálya nincs a hüvelyi szülésnek, juhé! Persze, majd vajúdás közben is erre fogok gondolni, mikor majd fáj ;)

Bea, én is köszi az ischler receptet, a hétvégén kamratakarítás közben találtam kb. 1 tonna mikulás, meg nyuszi csokit, úgyhogy csinálok majd Nagymamám féle zserbót és ischlert is, arra jó lesz a sok maradák csoki. Szerencsére megyünk a hétvégén családi partyra, úgyhogy majd jól elviszem a sütiket, nehogy má én egyem meg ;)

Na most, jól kiírtam magam, de csak azért, hogy az otthon gyógyulgatóknak legyen mit olvasni ;)

Ja egy kicsit más jellegű dolog, de hátha tudtok segíteni. Szóval Emberrel már egy ideje vadászunk olyan íróasztalt, amit napközben szekrénnyé lehet csukni. Az IKEA ezt írószekrénynek hívja. Szóval ott van néhány de nem az igazi... Valaki látott már ilyet, vagy vett, vagy valami? Mert az antik bútorokból van ezer, csak az áruk nem megy a lakásunkhoz ;)

Szóval köszi, ha van ötlet, mindenkinek további szép napot, gyógyulóknak gyógyulást, dolgozóknak gyors napot :)

Kép

Ági
agic83

Nnnaa. Már nem is akarok annyira hazamenni :? Az embőc megy délután Debrecenbe valami alkatrészért az egyik kocsihoz úgyhogy kb 7-re érnek haza úgyhogy egyedül lennék csak otthon. :cry: Akkor már jobb itt :shock: Meleg van, néha olvashatlak titeket is és van kihez szólni :lol: :lol: :lol: Tök jól lehet így spórolni a fűtéssel. Egész nap senki nincs otthon így fűteni sem kell :twisted:

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?