Új privát üzeneted érkezett!

Baba!

Nehogy félre értsd...eszembe se volt rád ijeszteni. Csak a "gyerekkori tapasztalatomat "írtam le. Van, amikor valóban semmi gond, és van hogy sajnos baj húzódik a háttérben, ezt nem lehet megmondani csak megérzésből.
Csupán csak arra biztattalak, hogy inkább derítsd ki, "hogy minden rendben", és akkor te is megnyugszol.

Lehet a te babád egyébként az a fajta, aki nem hízik túl sokat, mindannyian láttunk már ilyet, én is ismerek ilyen babát, aki teljesen egészséges, kiegyensúlyozott ,... nem is lehet elvárni, hogy a "nagykönyv szerint" hízzanak. Butaság is lenne .

De mivel említetted ezt a sápadtság dolgot is, ...ezért gondoltam a kivizsgálást, mert az is lehet, hogy a kettő összefügg, és akkor viszont nem normális ez az állapot. Ezért kéne kideríteni.......ismétlem már csak azért is , hogy megnyugodjál! :D De a te döntésed.


Szép napot!

Kép
fruzsa7
 
 


Marcsi: én kitaláltam a bútort, egy barátunk asztalos, ő tervezte meg, kiszámolta az alapanyagot, leszabattuk és az asztalos srác és a párom rakták össze. Nagyon szuper lett szerintem! Egy 4 részes gyerekszobabútor és egy 5 részes szekrénysor a folyosóra.
A gyerekszobabútorra helyes kis színes, virág alakú fogantyúkat választottam. :)

Tengdi: talán türelmetlen nem vagyok, de most már kezd kényelmetlen lenni minden helyzetben ez a pocak. Nem tudom hova tud még nőni! Örülnék, ha hamarabb megszületne a baba, akár 2 héttel. :)

Fruzsa, akkor tényleg szerencséd volt a szakrendelős laborral. Még előre is hívtak! Wow! :) Én egyszer voltam régebben az újpesti szakrendelőben laboron, de iszonyú tömeg volt. Egyéb rendeléseken voltam ott és sosem kellett sokat várnom szerencsére. Most végülis kibírtam ezt a 3 vagy 4 labort a Bajcsyban.
Egyébként Fóton lakunk, tulképp azt se tudom hova tartozok régió szerint. Talán Dunakeszire, de lehet hogy Fóton is van labor. Fene tudja. Ideje lenne már átjelentkeznem ide háziorvoshoz. :D

Kép
Kép
csuti25
 
 


Csuti!

Nálunk 7- től 9- ig van labor, de már fél 7 után áll a sor lent a bejáratnál, amikor még a szakrendelő sincs nyitva, arra várnak, hogy egy dolgozó kinyissa az ajtót, aztán megy a "felrúgjuk egymást" hogy előbb érjünk fel az elsőre a laborhoz. Ahol egyébként az ajtóra ki van írva nagy betűkkel, hogy Kismamákat, kisgyerekeket, és terheléses vércukrosokat soron kívül látják el. De az emberek nem nagyon szoktak olvasni....általában a dolgozók hívnak előre, hiszen pl. a terheléses vércukornál 7-kor meg kell hogy szúrjanak, ahhoz hogy 2 órával később újra szúrjanak, 9-kor zár a a bazár...ez van, nekik természetes a dolog, meg az is hogy egy óriási pocakkal nem nagyon kéne pusztán csak fél órát azért várni, hogy az ablakban felvegyék az adatokat, és plusz fél órát azért, hogy sorban álljon magára a vérvételre a vérvételi szoba előtt. Ez a dolgozóknak természetes, sajnos az embereknek kevésbé, tisztelet a kivételnek. Valóban előre hívnak, de általában a dolgozók, eközben a mögötted állók szúrós szemmel néznek rád, még ha nagy pocakod van akkor is...még a nyugdíjasok is, bár nem tudom minek sietnek, biztos megy a kedvenc sorozatuk...........

De ez a helyzet a bkv-n is sajnos.....sokáig kell várni, míg valaki kapcsol, és sokszor az idős bácsik, nénik, akik bottal alig tudnak állni akarják átadni a helyet, a fiatalok meg félre néznek. Bár egy nappal a szülés előtt hazafelé a Bajcsyból felszálltam a buszra és egy lány azonnal felugrott átadnia helyett, már nagyon fájt mindenem, 40.hetesen....aztán megszólalt olaszul, ugyanis turista volt, már kezdtem örülni, hogy változnak nálunk az emberek. Ez van...........


Kép
fruzsa7
 
 

 
 

Jaja, nagyon durva. Újpesti szakrendelő laborja ugyanez. Már a sorszámért sorba kellett állni korareggel.
Másik: A Corában is hiába van nagy tábla 3 kasszánál, hogy terhesek, kisgyerekesek, meg idősek elsőbbséget élveznek, gondolhatod hányszor engedtek előre. Jó persze, ha már a szalagon van a cucca, akkor nem várom el, hogy leszedje.
Ja és pasik ajtóben előreengedés, vagy tolom a kocsit és hogy ő kerüljön ki engem, meg ilyesmi! Felejtős! Iszonyú ritka.
Sajnos ez van. Gyerekkoromban még nem ez volt. Tisztán emlékszem. A buszon előreengedtük/engedték az időseket és a nőket és az ülőhelyet is átadtuk/átadták.

Szerintem nekem is a terhesség alatt legtöbbször az idősek voltak velem udvariasak. Pl. mosdónál egyszer előre engedett 2 néni. :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


szombaton a kórház kertjében sétáltunk, Máté gázolt a lehullott sárga falelevekben, alig volt ember akivel találkoztunk, olyan de olyan nyugis volt!!! És én máris nosztalgiáztam... :shock: pedig csak 2 hónap telt el...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok Lányok!

Látom, hogy itt már javában babás anyukák vagytok! Gratulálok a kislúrkókhoz! :D
Én 16 hetes kismama vagyok és orvos, illetve kórház választás vagy inkább váltás előtt állok, ugyanis az eddigiekkel nem vagyok megelégedve. Egyszóval írnátok nekem tapasztalatokat, tanácsokat a kórházról, illetve ha ismeritek Dr. Knerczer Lászlót, akkor Róla is?

Köszi előre is!
pamukli
 
 


Sziasztok!
Csüti, Fruzsa! ma elmentem postára, boltba, és képzeljétek, hogy a postásnő kikiáltott az ablakból, hogy a kisbabával az anyuka legyen a következő! Rögtön rámnézett az előttem álló 8-10 ember, én meg tök megszeppenve "repültem" előre a bevásárló szatyrommal :lol: Szóval ha pocakoson nem is, de majd babával előre engednek!
CSak vmi pozítivat akartam írni nektek, mert pocakoson engem sem halmoztak el figyelemmel...
És kitartást a nagy pocakhoz! Most már tényleg ne csinálj semmi megerőltetőt!

BAba! na mi volt a vizsgálaton? Engem is érdekel mi van Rolival! :)

Pamukli! üdv közöttünk! a dokit nem ismerem, és még hallani se hallottam róla... Melyik kórháztól akarsz megválni, ha kérdezhetem?

Kép
Kép
nikilány
 
 


sziasztok!
ma voltam Rolival csípőszűrésen,szerencsére semmi gond!

Én is el jutottam dokihoz....velem sincs semmi!

Csütörtökön visszük az I.Gyermekklinikára és ott majd ki derül.Remélem semmi gond.Holnap megyünk a házi orvoshoz súlymérésre és ha kell akkor vesz tőle vért.Remélem nem kell vért venni!
Szerintem nem sápadt,de a védőnő is azt mondja.Barnább a bőre,mint a többi babának,mert hát apa is barna bőrű.
Na mindegy!
Hát remélem nem lesz semmi gond!

Szerdán jön valaki a Csigaházas börzére??

Puszi mindenkinek!
Jó Éjszakát.
baba0727
 
 


Nikilány: Köszi a fogadtatást! Az István kórháztól szabadultam meg. Tegnap voltam a dokinál és nagyon jó volt a tapasztalatom Vele kapcsolatban. A babával minden rendben! Úgyhogy én is a Bajcsyban fogok szülni.
Te jártál szülésfelkészítőre vagy terhes tornára?

Pumi
pamukli
 
 


Sziasztok!!

Na mi van csajok nehogy itt kihaljon a topicunk!!!

Velünk minden rendben, jól vagyunk, az a helyzet csináltam Bulcsúnak ezt az orros mizériát igaz csak 4 napig de hát nemigaz veszem észre a változást!! Na mindegy várunk még egy kicsit aztán legfeljebb visszamegyünk!

Baba!
Írd ám meg mi volt veletek a dokinál!! Remélem semmi komoly.... jól Rátok ijeszt ez a fickó :)

Pamukli,

Üdv. közöttünk, én jártam szülésfelkészítőre igaz inkább csak a végére, a szülőszoba megtekintésétől, szerintem nagyon hasznos, sok infót megtudsz, és legalább azt is megtudod mit várnak el Tőled a kórházban (mit kell vinni stb.), így nem érnek meglepetések :)
A kórházról is csak pozitívat tudok mondani, és nagyon de nagyon meg voltam elégedve, a szülésznők mind nagyon aranyosak, és a csecsemősők is elég normálisak, jól döntöttél.... én a második gyerkőcőt is tuti ott fogom szülni!!!!

Csuti te hogy érzed magad??

tücsi85
 
 
 


sziasztok!
hát semmi jó nem volt a dokinál.Még mindig sápadtnak látja a Rolit.
1 hét alatt 30-at hízott.Szóval 26 óta 110 grammot hízott.Meg kellett ott etetnem a Rolit.100 -at evett.Nem mond semmi konkrétat a doki.Pisit kell majd vinnem neki jövő hét csütörtökön.Vért vesz majd tőle aztán majd meg látjuk.
Nem tudom mi lehet a baj.
Végül is annyit mondott,hogy ha alszik keltenem kell 2-3 óránként és tömnöm kell.De ezt nem értem,hogy miért,mert ha túl eszi magát az úgy is ki jön belőle.Szóval ő tudja mennyi tejci kell neki.
Ez van.Nem elég,hogy a Bajcsyban fasza orvost fogtunk ki,de még itt is.
Tücsi
Nem használ az orrcsepp a hörgésre??
Mi csütörtökön megyünk,igaz nem oda amit te mondtál.De ugyanúgy fül-orr-gégészhez.
Majd ki derül.

Holnap Csigaház???Jön valaki??
baba0727
 
 


Sziasztok!
BAba! nem akarlak paráztatni, de ha esetleg mégis lenne vmi Rolival, akkor minél hamarabb derüljön ki! Szerintem is a babák tudják, hogy mennyi kell nekik, de ha legyengül vmi miatt, akkor már nem eszik annyit, amennyi valójában kéne neki. Ha fel tudod kelteni, mert Hunort nem tudom felkelteni, ha egyszer elaludt :lol: , akkor inkább keltsd fel, és adj neki többször tejcit. Ezzel rosszat nem teszel neki. Viszont tényleg ne parázz, mert lehet, hogy ő is csak "levegőből él", ahogy Dia mondta :)

Pamukli! én a tanfolyamokra nem jártam, de biztos jók. Viszont a terhestornára csak az utolsó előtti hónapban kezdtem el járni, ami már elég későn volt. De nagyon jó volt így is, de jobb lett volna hamarabb elkezdenem! Ha te megteheted, akkor menjél minél korábban!

Hunor ma délutántól baromira nyűgös, hisztis. Jön a melegfront!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Baba!

Egyet értek Nikilánnyal, ha pl. esetleg vérszegény-tegyük fel-, akkor aluszékonyabb, és bágyadtabb lehet, hidd el nekem a gyerekkorom ebből állt...és babaként tényleg "nyugodtabb" lehet. Ráadásul ha azt csinálja, mint néha Benus, hogy elfelejt szólni hogy éhes, ezerrel cumizik szegény s csak akkor esik le, hogy ja már 3 órája evett, ...azért cumizik ennyire, aztán rákattan a cicire, és hatalmasakat nyel. Szóval nem minden baba ordít rögtön tombolva ha éhes. Meg lehet a teáztatásról is le kéne mondani..nem tudom még adsz- e neki, de a helyett is inkább kapjon kaját, ha ennyire fel kéne hizlalni :-). Mert avval is csak eltellik a gyomra, tényleg nem érzi, hogy éhes lenne, de sajna attól nem hízik...De ezt most csak jó tanácsként igyekszem adni, persze te döntesz.
És tényleg legyen inkább kivizsgálva, és ha van valami derüljön ki, hogy kezelni lehessen, minél előbb annál jobb. De reméljük nincs gond.
Hány pisis és kakis pelusa van? Kíváncsi volnék hogy hasznosítja a táplálékot? Mennyi ideig marad benne!

Egyébként ha nagyon nem éhes úgyse fogadja el a cicit, vagy csak iszik 4-5 percet mert szomjas, és ennyi, én se tudom teletömni Benit ha nem kell neki, mert nyivákol, ha meg kéri, az csak jó, adj neki. És igény szerint...ne nézd az órát, most felejtsd el az időmérést szerintem egy darabig, legalábbis ne ragaszkodj pl. a 3 órához.
És fel a fejjel..nem lesz semmi baj...ja és hangsúlyozom: Jó anya vagy..eszedbe se jusson magad vádolni bármivel is...! :D

Szép napot!

Fruzsa

Kép
fruzsa7
 
 


Köszönöm a bíztatásokat!
Hát tényleg remélem,hogy nincs baja.
De arra gondoltam,hogy lehet az a baja ami miatt a születésekor antibiotikumot kapott.A kakis m.víz miatt kapott egy fertőzést.Lehet,hogy az jött vissza...vagy nem tudom.Hát az egyik fele(hörgés)holnap kiderül.

Nem teázik a Roli!1 hete próbáltuk ki,de nem ízlett neki!Szóval abba is hagytam!Basszus még a mikrónk is be mondta az unalmast amikor melegítettem a vizet a cumisüvegbe.Szóval most itt vagyunk mikró nélkül... :? :(

Pisis pelusa van dögivel.5-6 X szoktam neki cserélni,pisivel mindig tele van.Kaki van,hogy 1 nap 2X van rengeteg.Utána meg vagy 2-3 napig nincs.Erre azt mondta a védőnő,hogy nem gáz.Anyatejes babáknál ez így szokott lenni.De amikor kisebb volt akkor minden tisztába rakáskor volt kaki.

Mától elkezdjük a hízó kúrát,aztán majd ki derül.Remélem sikerül felhizlalnom!
baba0727
 
 


Ne aggódj Baba, mert azt Roli is nagyon érzi, biztos nem lesz ott semmi baj, de az orvosnak az a dolga, hogy inkább elvégezzen feleslegesen egy vizsgálatot, ebből baj nem lehet, minthogy elmulasszon egyet, amiből viszont baj lehet.
Valamit mondania kellett, hogy adjon tanácsot, emiatt ( gondolom én ) mondta hogy keltsd etetni. Én nem tenném, ahogy írod épp elég visszajelzés a pelusok mennyisége. Ne hizlald, nem malac ő, mint írták a többiek úgysem tudsz belé tömni többet, mint amit kér. Ha viszont elkezdded ébresztgetni emiatt, lehet olyan alvászavart alakítasz ki, amivel hónapokig szenvedni fogtok. De végülis te tudod.
Viszont te szedsz vasat? Ha nem, akkor tedd, mert az anyatejbe átmegy, ezzel csak javíthatsz magadon is a tejen is.

Tényleg jól eltünedeztünk, többiek pár sort írjatok!!!

Mi jól vagyunk, édes kis Ábel mosolyog dumál ezerrel, még szopi közben is megpróbálja, :lol: , és egyre mozgékonyabb, hááát asszem vele nem lesznek olyan nyugis napjaink, miután eljár, mint a bátyjával voltak... :D
édes kis Máté meg szerepel, verseket mond, eljátssza, elmutogatja, és imádom, ahogy beszél!!!!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Bocsi az eltűnésemért,de most sok minden összejött hirtelen.
Szombaton arra kelltem,hogy nem bírok lábra állni,azt hittem rándulás(de mitől),aztán kiderült ín gyulladás,két napig bottal mentem és hát Hannát sem volt egyszerű rendezni,ma már kicsit jobb,de még érzem.

Ja és hát tanulnom kéne ezerrel,de a nagysága persze nem nagyon hagy így este próbálok valamicskét,de mivel éjjel hanna 2-3 óránként fennt van nem igazán pihenem ki magam,állandóan cicit akar és meg nem tudok most kemény lenni,hogy márpedig nem.

és Hanna sem mindig jó evő,valamikor egész nap csak cici és hát az már nem elég neki,tegnap pl ügyes volt,sok gyümit megevett(1 banán,egy alma) és ebédre cékla,krumplit,csináltam abból is evett a tejpépeket,meg imádja.

mai börze kimarad.elvileg ma eljutunk dokihoz,kiváncsi vagyok mennyit nyom a drága.

pamukli: üdv a csapatban.majd jobban visszaolvasok,hogy miket is írtál,de sajna most nincs időm.

Jó babázást mindenkinek,remélem mindenkit kerül az infulenza.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Tücsi: Örülök, hogy Neked is jó tapasztalataid voltak a kórházzal kapcsolatban...
A szülőszobát mindenképpen meg szeretném nézni és igazából a kórházba is körül szeretnék nézni, már amennyire lehet. Szülés után milyen szobákba helyezik el az anyukákat?

Nikilány: Igen, én is szívesen járnék terhestornára, csak annyira nincs közel a kórház sajnos...

Békefiné: Köszi a fogadtatást! Sokminden infó nincs rólam, csak annyi, hogy most döntöttem el, hogy a Bajcsyban szeretnék szülni és várok minden tapasztalatot, információt...
pamukli
 
 


Sziasztok,

pamukli, üdv itt. Szerintem nagyon jó helyet választottál, de ezt a többiek már úgyis mondták. Van eg-két kivétel, de többnyire jó fejek a Bajcsyban. Nekem az orvosom és a szülésznőm is fantasztikus volt. Vidám hangulatú szülésem volt :D

Baba, ismét egyetértek tengdivel. Lotti is mindig 100 körül evett, és a világon semmi baja sem volt. Saját magához képest hízott mindig. Most kb 6,5 kg, nagyon csinos :lol: , teljesen egészséges. Tengdi Mátéja is 7 kg volt egy évesen, és most cserfes nagyfiú. Igaz tendgi? Amúgy igazából most mondhatom el, hogy Lotti jól eszik. (3X szopi, 2X gyümi, 1X főzelék) Nyugodj meg, az égvilágon semmi baja nincs, de szedjed a vitaminokat, vasat, mert az csak jót tesz.

Tengdi, akkor most már jön az élvezetes része a két gyerekes létnek. Mikor jöttök a Kada túlsó oldalára? Még itt vannak az állatok, bár a birkák iszonyat büdik. :D

Andy, mitől gyulladt be így a lábad? Örülök, hogy jobban vagy. Nem lehetsz túl kipihent ha ilyen sűrűn kell a kisasszony.

KépKép
trinky
 
 


tücsi85 írta:Csuti te hogy érzed magad??


Köszönöm, jól. Talán mintha lejjebb szállt volna a hasam.
Vasárnap délután/este fájt, nyomott nagyon mindenem, de azóta már sokkal jobb. Talán a tornák helyre raktak. :)
És már nagyon várom, hogy történjen valami... :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

Mi is eltűntünk. Sokkal kevesebbet ülök a gép előtt, mindíg van mit csinálni és Orsi két kaja között csak 40 perceket alszik. De minden ok. Orsi nagyon sokat mosolyog, azt szeretem a legjobban, amikor reggel felébred és nyűgösködik az ágyában, odamegyek, rám néz és elkezd mosolyogni, ez csodálatos érzés. Rengeteget "beszél" és amikor énekelek neki, akkor velem"énekel", hihetetlen... IMÁDOM!!!

Üdv közöttünk Pamukli! Én jártam felkészítő előadásra és tornára is, mindegyiknek hasznát vettem és jó volt más kismamákkal találkozni.
Csuti: nagyon kiváncsi vagyok, mikor fog kibújni a Kisbabád!

Kép

Kép
esztke
 
 


Andy
nagyon átérzem ami volt/van veled. Abban tudok segíteni, ha mi sétálunk, vásárolok kisboltban, zöldségesnél ezt-azt, ami kellhet, s felcsöngetek, ill. feltelefonálok, ha meghoztam. Nagy bevásárlóba nem megyek a gyerekekkel. De ha éppen én megyek bevásárolni este a Sparba, onnan is hozok, ami kell. Úgyhogy szóljál nyugodtan! Egyedül annyi, hogy nem biztos, hogy aznap megyek. De pl sétálni minden nap próbálom levinni őket, most is ha Ábel felébredt megyünk ebben a gyönyörű időben.
Foga miatt nyűgös Hanna éjjel?

Pamukli
üdvözlet neked!
Én javaslatom, hogy hacsak teheted fogadj szülésznőt, sokat jelenthet! Nem is amiatt mert nem kedvesek, ha nem fogadsz, de a rugalmasság szempontjából nem mindegy.
Szülés után részben te döntesz milyen szobába mész, amiatt részben, mert, ha sokan vannak akkor hiába szeretnél alapítványi 1 vagy 2 ágyasba, lehet nem lesz hely. De a legtöbb ágyas is 3, így kismamák nincsenek sokan, a látogatók viszont lutri. Kifoghatsz olyat, akihez özönlenek, nem veszik észre magukat, de gondolom ez annyira azért nem jellemző. Egyedül szeretnél-e lenni vagy másokkal? Ezt is döntsd el, van olyan első babás anyuka, aki nem akar egyedül lenni. Tudsz e más babájától pihenni, vagy menniyre zavar, ha a tiedtől nem tud más? persze ezek egy része most még nehezen megválaszolható, de talán ezeket próbáld figyelembe venni.
Fizetősben van 2 és 1 ágyas 4500 ill 9000 ft/éjszaka.

Trinky!
Igen, kaja ügyben egyetértünk :lol: jaj mennyi görcsöt megspórolhattam volna magamnak, de első babásoknaál ez nehéz, nehezebb, mint mikor már felnőtt egy egykor rossz étvágyú gyerek, s látható, hogy semmi baja nem lett a "nélkülözéstől". De te próbálj meg továbbra is így hozzáállni, hátha Babának is sikerül. De az is érthető, hogy aggódik, nekem is nagyobb a szám, ha tanácsot kell osztani, mint mikor én vagyok abban ahelyzetben. :oops:
Jövő hétre beszéljünk meg egy déleőtti időpontot. Mindegy melyik nap, hajszál pontosak nem tudunk lenni, mert nem tudom igazán kiszámolni mikor ébred Ábel, de cseréljünk telefonszámot, s indulás előtt egyeztetünk.
Nem tudom Andy te leszel olyan állapotban már jövő héten? Esztke, neked nincs messze?
Mindenestre ránk a fiúkkal biztos számíthastz!

teszek fel hétvégi képeket Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Holnap után hivatalosan is 4 hósak leszünk, és ma megkaptuk az oltásokat is. nem sírt most annyira. Viszont megint nőtt 3 cm-t egy hó alatt és 800 g-t hízott. Most 67 cm, és 6200 g. Egyelőre jó kedvű. remélem nem is lesz másképp. viszont a gyerekdoki azt mondta, én is oltassam be magam mindenképp, szoptatós nőknek is lehet. Én már nem tudom mi legyen, mert a másik doki meg azt mondja lehet a tejcsivel lesznek gondok utána....? :roll:

Dia! Eszméletlen jók lettek ezek a képek...ki csinálta?

Kép
fruzsa7
 
 


Köszi Lányok az információkat!

Ma voltam az afp-s vérvételen a kórházban és egy kicsit körül is tudtam nézni. Kultúráltnak néz ki... Azt nem tudom, hogy a folyosó végén, ahol ki van írva hogy szülőszoba, ott van 4?

Tengdi: Az alapítványi szobákban ott aludhat az apuka is?

Pumi
pamukli
 
 


Pumi,

Igen ott van hátul bent a 4 szülőszoba és a császár mütő is, minden egy helyen :)
Csak az 1 ágyas alapítványi szobában alhat ott az apuka ami 9000Ft egy éjszakára.

tücsi85
 
 
 



Pamukli
én egy ágyas alapítványiban voltam, ott bárki ott alhat. De úgy vettem észre, hogy a mellettem levő két ágyasban is ott alhatott apuka, mert nem volt másik kismama. De ez nem biztos, mindenestre éjjel még ott volt, ebből gondolom.

lányok hol vagytok??????????????

Kép
Kép
tengdi
 
 


SZiasztok!

Andy: Hogy vagy?

Persze az is érdekel, hogy a többiekkel mi újság?

Nálunk minden ok, a frontokat is jól viseljük.

Szerintetek beadassam a Rota ellenit Orsinak?

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok lányok!

Olvasgatom a beszélgetéseiteket. megnyugtató, hogy így összetart a bajcsys társaság, meg a pozitív vélemények is. Én mosonmagyaróvári vagyok, de az orvosom miatt itt fogok szülni. Voltam már bent, mert down-szűrést kellett csinálni sajnos. Amúgy eddig magánba jártam orvoshoz. Egy hét múlva kell mennem NST-re. Akkor fogok körülnézni. Úgy tűnik császáros leszek. Nem tudjátok véletlenül meddig tartanak bent ilyen esetben? Én nagyon messziről jövök, ezért elég gáz lenne varratszedés előtt hazamenni. Van valami más megoldás, nem tudjátok? Olvastam, hogy van valami alapítványi rész, ez nem lehet számomra megoldás?
Tudom furán hangzik, de ha van bármi hasznos infótok, írjatok nekem. Nagyon köszönöm!!!!! :) :oops:

Lajtalány
lajtalány
 
 


hazaértem a suliból,hulla vagyok,szóval majd valamikor jövők,

esztke: köszönöm már jól vagyok.

lajtalány:ha valami konkrétan érdekel,írd meg privibe és segítek amiben tudok.
császáros azt hiszem 4 napig van bent.

mindenkinek jó hétvégét!

megyek pihenni,persze ha hanna is úgy akarja

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi


<
sziszka78
Tolna
 
 


Sziasztok!

Andy: köszönöm a válaszod. Amúgy nekem is Hanna babám lesz. Engem, ahogy írtam ez az alapítványi rész érdekelne. Mert lehet, hogy "kihúznám" még ott a varratszedésig. Amiatt ugyanis nem utaznék 180 kilométert babástól.

Sziszka 78: Én biztos, hogy igényt tartok a matricára. Ahogy megszületik és lesz fotónk Hannáról, jelentkezem az ismerősödnél.

Továbbra is kérlek titeket, ha van infótok a császáros dolgokról ( érzéstlenítés vagy altatás, bent töltött napok száma, alapítványi cucc.. írjatok légyszi)

Amúgy az NST gyorsan megvan? Nem várakoztatnak sokáig? No és a vérvétel? Még az is lesz egy. A betegekkel együtt van, vagy a kismamáknak külön?
Meg a szülészetről is érdekelne a vélemányetek, hogy milyenek a nővérkék, ilyesmi. A baba mellettünk van, vagy külön?

Tényleg bármi hasznos infó érdekel tőletek. Én 35 éves fejjel még nagyon mazsola vagyok, ez lesz az első babánk, és most már izgulok így a finisben...

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Lajtalány
lajtalány
 
 


Szia Lajtalány!

Én úgy tudom, hogy manapság már a császárt is érzéstelenítésben szeretik csinálni, de biztosan lehetnek olyan tényezők (pl ha gyorsan kell cselekedni) hogy altatásban. De szerintem ebben a kérdésben a dokid a legkompetensebb! Kérdezd meg tőle. Meg azt is hogy mikor van varratszedés császár után és addig maradhatsz-e alapítványi szobában. Én azt gondoltam azt is felszívódóval varrják, mint a gátat. :)

A szülészet-nőgyógyászatnak van egy külön laborja a vérvételekre. Ha nem visz be soron kívül a szülésznőd vagy dokid, akkor többnyire sokat kell várni. Ha odamész 7-re, akkor is eltarthat 9-ig is akár. NST-t csinálnak ott a laborban vagy benn a szülészeten. Engem a szülészetre vitt be múltkor a dokim, így nem kellett várnom. Utána viszont sokat ültem a labor előtt a vérvételig. Úgyhogy szerintem türelem! :) Úgy készülj, hogy ráérj, ne kelljen sietned sehova és akkor nem leszel ideges a várakozástól. :) Vigyél magaddal könyvet!

Úgy tudom, hogy a baba akár 24 órában is veled lehet, de igény szerint bármikor be lehet tolni a csecsemőosztályra.

Láttad már a http://www.bajcsyszul.hu -t? Nézd meg! :)
Ezt pl ott találtam:
"Mi történik, ha a szülést császármetszéssel kell befejezni?

Előfordul, hogy szülés közben valamilyen okból a szülész orvos a császármetszés szükségessége mellett dönt. Az epidurális kanülbe adott gyógyszerrel a császármetszés műtéti érzéstelenítése is megoldható, de a gyógyszer hatásbeállása kb. 15-20 percet vesz igénybe. Ha ennél sürgősebb a műtét, akkor a gerincközeli érzéstelenítés egy másik fajtáját, a spinális érzéstelenítést alkalmazzuk. Ilyenkor egy nagyon vékony tűvel a gerincfolyadékba adunk gyógyszert, melynek hatása praktikusan azonnal kialakul. Ha erre sincs idő vagy valamiért ellenjavallt, akkor elaltatjuk a szülőnőt."

Kép
Kép
csuti25
 
 


tengdi, édesek a fiúk. Nagyot nőtt mindkettő :D :D Jó lenne a héten együtt tologatni ha nem esik az eső.

Esztke, sokat vacilláltunk a rotával kapcsolatban. Mindenki mást mondott. Végül a gyógyszertári asszisztenstől megkérdeztem mit gondol róla. Azt mondta, hogy ő nem oltatta be a fiát, de most már beadatná, mivel a fia elkapta és elég szörnyű volt, csak azért nem lett kórház a vége, mert volt orvos a családban. Ekkor döntöttem úgy, hogy Lottit oltatjuk. Már meg is kapta mindkét oltást. Felháborító, hogy milyen drága, de mivel elég sok gyerkőc van körülöttünk, ezért örülök, hogy végül így döntöttünk.

Lajtalány, császárral kapcsolatban van tapasztalatom. EDA-val szerettem volna szülni, de mivel a kislányom nem illeszkedett be, ezért nem adták be, hanem vártuk, hogy beilleszkedjen. 12 óra vajúdás után, amikor már eltűnt a méhszáj, döntött a dokim császár mellett. Kb. 30 perc alatt jött össze a csapat (hajnal volt) és spinális érzéstelenítést kaptam, de egyáltalán nem éreztem, mivel vajúdtam közben :D Kb 15 perc volt az egész, és a 3-ik napon mehettünk is haza. Varratszedés 1 hét múlva volt szülés után. Ja, műtét után 6 óráig szinte mozdulatlanul kell feküdni, homokzsákkal a hasadon. Ettől függetlenül lehet szopiztatni, így jó, ha van valaki, aki oda tudja tenni a babát.
Mindenképpen javaslom, hogy készítsd magad a császárra is, mert én egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ez lesz, így elég nehéz volt feldolgozni.

Csuti, te lassan mindenórás leszel. Tök izgalmas :D Lehet, hogy a mikulás hozza a picit?

KépKép
trinky
 
 


Igen, tényleg nagyon izgalmas. Már nagyon kíváncsi vagyok, mi hogy fog történni! :)
Lehet hogy ide nem írtam, szerdán lejjebb szállt a hasam, 2-3 napig nagyon jó kényelmes volt. Viszont azóta meg annyira fent matat a lábaival, hogy megintcsak nem túl kényelmes. De hát ez van. :D
Pénteken a doki 3200 g-ra becsülte a súlyát, úgyhogy ha lehet ne húzzuk ki mikulásig! :D Ja és zöldutat adott a szülésnek, szóval tényleg bármikor bekövetkezhet.

Ti véltetek felfedezni valamilyen párhuzamot, hasonlóságot az édesanyátok szülései és a sajátjaitok között? Csak kíváncsi vagyok lehet-e számítani arra, hogy hasonló lesz. :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

Csuti 25:
Trinky:

Köszönöm az infókat. Jövő héten találkozom a dokimmal újra, akkor mindent megkérdezek alaposan. Az a baj, hogy eddig azt sem tudtam még mit kérdezzek. Amióta a barátnőm, aki 3 hét különbséggel volt tőlem kiírva, megszült meg már teljesen lázba kerültem.

Csuti, te akkor már szó szerint a finisben vagy. Szorítok érted, hogy minden rendben menjen. Én szombaton és kedden leszek bent a kórházban NST-n, lehet, hogy te is éppen akkor éled majd a boldog pillanatokat. Így ismeretlenül is gondolok Rád, ígérem.
ja párhuzamok. Ilyenekkel ugye én még nem szolgálhatok, de az biztos, hogy a férjem is, én is farosak voltunk és Hanna baba is az. Mindketten hüvelyi úton születtünk...Nálam császár a befutó, de ezek után ki tudja?
Most látom, hogy te Fótról jársz a Bajcsyba. Hogyhogy ezt a kórházat választottad?
Lányok, köszi mégegyszer az infókat.

Szép napot mindenkinek!!


ha valami eszetekbe jut, kérlek titeket még jelezzétek. A szombati első NST után már én is "élménydúsabb" leszek.

Lajtalány
lajtalány
 
 


Sziasztok!

Üdv. az újaknak!
Andy
Örülök, hogy már jól vagy! Hannus hogy van? Tudtok már éjszakánként aludni?
Dia
Nagyon helyesek a fiúk!

Minden nap elolvasom, hogy mi történt veletek, csak mostanában kevesebb az időm.

Ma voltunk védőnőnél. Boglárka 7kg52dkg, és 67cm! :)
Szerencsére továbbra is nagyon jó kislány! (kisangyal) Bár időnként már próbálgatja, hogy nyafival vagy hisztivel mit tud elérni.
most mennem kell, de később még benézek!
puszi mindenkinek

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Lajtalány, köszi, hogy szorítasz nekünk. :) Igen Fótról. Hát igazából a dokit ajánloták és ő annyira szimpi volt, hogy ezért szülünk a Bajcsyban, mert ő ott dolgozik. A munkahelyemtől nem volt annyira messze, így az elején nem zavart, hogy oda kellett járnom vérvételekre. A doki egyik magánrendelése meg Gödöllőn van, az meg közel van hozzánk. A következőnél azért elgondolkodnék más kórházakon, pl. a vácin vagy a kistarcsain.

Na ez azért érdekes, hogy mindhárman farosok vagytok/voltatok. :)
Hát igen, faros babát nem nagyon hagynak már hüvelyi úton megszülni. Tesóm kisfia is az volt és neki is automatikusan császár volt. Őt pl hagyta a dokija teljesen kitágulni, de van akit egyáltalán nem hagynak vajúdni. Ez nem tudom mitől függ vagy hogy melyik a jobb. Te szeretnéd legalább a vajúdást átélni? Hányadik héten is vagy?

Kép
Kép
csuti25
 
 


Marcsi!
Végre hírt adsz magadról!!! Bogiról kép????
És a többiek? Rita, Gabi, Crissy, Nikilány......s akik régen voltak még, hol vagytok? nem engednek a csemeték jönni???

Baba mi újság, gyere mesélj!

csuti!
Nem igazán van hasonlóság az anya és lánya szülése között, ez nem igazán "öröklódhet".
Nálunk annyi egyezik, hogy mindhárom gyermekünket mindegyikünk simán szülte, de ennyi.

Igen, a pici ott lehet végig, ha azt akarod, akkor egy percre sem kell tőle elválni, nekem még az oltást is a szobában adták be, nem tudom a többiekenek???

Lajtalány
hogyne izgulnál, én a harmadik után is ugyanúgy izgultam!!! Így normális. Szerintem.
Nem :lol: akarlak lelombozni, de az nst nem egy nagy szám, én már szülés előtt is utáltam, közben meg!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
nekem unalmas volt, és viszketett mindig a tépőzár miatt a hasam, sokat kellett egy helyben ülni...

Figyelj és ezt alegkomolyabban mondom, nem csak udvariasságból, megadom majd neked a mobilom, s ha bent leszel már a picivel, s bármire szükséged van, hívj fel, mert 180km-re lakva akkor nálad nem hemzsegnek majd a látogatók gondolom. Azonnal ugrani nem tudok :lol: , két pici van itthon, de rövid időn belül ott tuodok lenni, 5 percre lakom akórháztól. Csuti ez rád is vonatkozik, csak Lajtalány e téren nehezebb helyzetben lesz...
különben is meg akarok valakit látogatni...önös érdekek is vezérelnek, nemcsak a segítőkészség... :lol: :lol:menni akarok nosztalgiázni.


császárról tényleg a dokidat kérdezd, ő alegilletékesebb.

Nehogy már kihaljon a fórum!!!!!!!!!!! Én is naponta nézem, de nem nagyon van mir ereagálni...

Tali
Én felvetettem, hogy nálunk lehet akövetkező, ami így is van, ez változatlan, annyi lenne a változás, hogy január elején.
Lányom hazaköltözik, így most átvariálások vannak, helycsinálás, átpakolászás....ami miatt valami mindig pluszban elöl, és zsúfolt programok, cirka 10 családi ünnep a következő hónapban, plusz Mikulás, Karácsony, Szilveszter....apuka hosszú szabin, na alányeg, hopgy majd feldobo egy időpontot, s mindenkit - űjakat is - akkor majd szeretettel várom.

Kép
Kép
tengdi
 
 


a nem akarlak lelombozninál véletlenül van smily, oda nem akartam...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi, köszi! Kedves tőled. :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

Tengdi, kedves vagy, hogy hiányoltál! :) Itt vagyok ám mindennap, olvaslak titeket folyamatosan, de írni egyszerűen nincs időm!

Üdv az újaknak, szerintem nagyon jól választottatok! Egy két apró, kibírható "hibától" eltekintve szerintem a bajcsy-nál nem kell jobb kórház a szüléshez. És nem utolsó sorban nagyon kedves mindenki. Egy a fontos, hogy kérdezzetek!!! Mert maguktól nem igazán mennek oda, nem segítenek (tisztelet a kivételnek), de ha kérdeztek akkor nagyon szívesen válaszolnak! Én nem csodálkozom, hogy Tengdi nosztalgiázni akar!!! :lol: Egyszer én is azon kaptam magam, hogy a bajcsy honlapját nézegetem, mint még szülés előtt! :oops: :lol:

Emma nem sok időt hagy nekem mostanában. Bár még nem mászik, de folyamatosan próbálkozik és ha kivesszük a járókából játszani akkor ezerrel tolat hátrafelé! :lol: Egy másodperc alatt eltűnik a játszószőnyegről, aztán csak leshetünk. :shock: És persze kiborul, hogy visszafelé még nem megy a menet. :lol:

Nagyon jól eszik mindenfélét már, gyümit, sütőtököt, céklát, tejpépeket és persze a tápszert dönti magába. :lol: Már 6600 g!!!!

Csütörtökön visszük a védőnőhöz, kilyukasztja a fülecskéjét, kap fülbevalót, majd gondoljatok rá!!! Szegénykém, olyan gonosznak érzem magam, hogy még ezzel is kínzom! :cry:

Hétvégén pedig hatalmas névnapi bulit fog csapni! :lol: :lol:

Majd még jövök képekkel is!

pussz mindenkinek

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok Mindenki...!

Mi se tűntünk el, naponta vagy 20-szor jövők fel megnézni ki járt erre, sajnos kevés olvasnivalóm van, nálunk meg nem történik mindig annyi minden , hogy legyen mit leírni.

Lajtalány , ment privi!

Amúgy Benus nem viselte túl jól a 4 hós oltást. A megszokottnál is nyűgösebb volt, és másfél napig lázas is volt, de a legrosszabb az volt, hogy a szirupot kiköpte, a kúpot kikakilta, akkor is ha 4-szer próbáltam beadni neki, rögtön inger éri, és azonnal jön kifelé. :(
De túl van rajta, legközelebb egy év múlva kap...végre..kicsit elegem volt belőle, állandóan lefogni, az ordítását hallgatni, mindig sírhatnékom volt.
A legújabb mutatványa az, hogy a popsiját felnyomja és arrébb kúszik, nagyon erős.

Örülők hogy sokan írtatok, akik már rég jártatok errefelé.

Baba! Mi van Rolival?

Rita! Megkaptad a Kismama Babakonyháját? Milyen? Nekem bejött, neked hogy tetszik?

Dia!
Ép tegnap nosztalgiáztunk Tündivel, hogy milyen volt a szülés, és az az előtti napok, amikor együtt izgultunk vajon együtt szülünk-e?!
Valami van e körül a szülés körül, nem tudom...
Amúgy nincs most látogatási tilalom bent? Emiatt a vírus miatt? Sok helyen már elrendelték. Tavaly is volt, mikor bent feküdtem, de nem vették valami komolyan.

Kép
fruzsa7
 
 


Dia
Sajnos most nincs friss kép Bogiról. :( De talán hétvégén csinálunk néhányat!
Crissy
Bogi is tolatva közlekedik és borzasztóan fel tud háborodni ezen! :D
Már négykézlábra tud állni és úgy hintáztatja magát. Szerintem hamarosan nekiiramodik! Felülni is próbálgat már.
Reggelire és vacsorára tápszert kap, tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket+kevés tápszert és uzsonnára tejpépet gyümölccsel.

Andi,Rita, baba, Viccvucc!
Merre jártok?

Szép estét és nyugodt éjszakát Nektek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!

Nálunk is a helyzet változatlan, csütörtökön megyünk méreckedni majd, de már tuti megütjük a 8kg-ot. Már fogdossuk a játékokat, nyúlunk érte, szájunkba toljuk, félig átfordulunk stb stb... A hörgésünk nem igazán múlt el úgyhogy azért lehet még visszamegyünk!
Baba veletek mi újság?

Én is naponta többször nézem a fórumot, és már kezdtem kétségbe esni hogy hol vagytok, már napi rutinból nézem , és hiányérzetem volt hogy nem tudok senkiről :)

Olyan jó hogy megint vannak pocakosok, Fruzsával is szinte minden nap szóba jön a szülésünk, annyira jó nosztalgiázni :) Úgyhogy kiváncsian várom a történéseket! :)

Lajtalány,
Én minden alkalommal alig vártam hogy mehessek már nst-re hogy hallhasam a szívét, persze izgalmakkal teli volt, mert állandóan lecsúszott az érzékelő a hasamról és össze-vissza mért, azt jelezte hogy leesik a szívverés aztán fel. :) szóval izgi volt, egyszer majdnem bent is fogtak, ott ültem 1 órát, de elrepült az idő mintha csak 10 perc lett volna.

Felarkok egy képet, mennyire hasonlítunk Apára! ( itt apa jóval idősebb- 10 hós- de már itt látszik hogy tiszta Apja )
Kép

tücsi85
 
 
 


Sziasztok!
Basszus! Bulcsú tényleg tiszta apja! Lehet majd én is vadászok régi képeket, hogy Hunor melyikünkre hasolnít!

Dia! tök jók a képek a fiúkról, nagyon jók lettek! Ki csinálta? NAgyon tetszenek!

A nosztalgiához annyit, hogy van két barátnőm, akik most terhesek. Egyikük a dokimnál fog szülni a bajcsyban, én küldtem hozzá :) és hát egyfolytában be nem áll a szám, úgy ellátom jótanácsokkal :) és mikor mondja, hogy most itt mozog, ott mozog... :cry: úgy hiányzik! mondtam apának, hogy most már jöhetne a következő, de ahhoz persze vmi szex-et kéne produkálni :oops: no mindegy :oops:

Hunorral jól megvagyunk. nagyon sokat nőtt, még nem tudom centiben, jövő héten megyünk oltásra, de a pelenkázón a feje mögött levő dolgokat már el kellett pakolnom. ott egyfolytában ficánkol, lábával tolja magát hátrafelé, a pelust le magáról. szóval már nem egyszerű a pelenkacsere, tiszta harc, bár ő végig röhögi :) tök édi!
a 62es rucikat is növi ki. jövö héten megyek tescóba rucikat nézni neki.

Dia! jó, hogy lesz megint babatali! már várom, olyan jó volt együtt lenni.

Fruzsa! ma mindenképp menjünk sétálni, mert boltba is kell vennem ezt-azt!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Lajtalány! hát nem semmi, honnan jársz ide... és akkor hogy tervezed, egy hétig leszel a kórházban? és Apa is beköltözik :)

CSuti!
drukkolunk nektek! még az is lehet, hogy Mikulás előtt bújik ki! sosem lehet tudni :)

Baba! hogy vtok? mi van veletek?

Kép
Kép
nikilány
 
 


SZiasztok!

Csatlakozom a többiekhez, én is naponta többször nézem az oldalt és olvasom, de írni kevés időm van.
Tényleg nagyon szépek a képek Dia, természetesen a fiúk szépek! Elárulod ki csinálta? Mekkorák vagytok már?

Tücsi: Tiszta Apja Bulcsú.

Orsiról nem tudjuk egyértelműen kijelenteni, hogy melyikünkre hasonlít, egyik nap tiszta Apja, másik nap meg inkább rám hasonlít.
Holnap megyünk dokinénihez beadatjuk a rotát. Trinky köszi a választ. Esetleg még ha valaki írna nekem, hogy beadatta-e a rotát, annak örülnék. Ma du. megyek kiváltani.

Én is várom már a januári talit! Jó lesz újból találkozni!!! :D

Kép

Kép
esztke
 
 



Hali!

Gyors bekukk,örülők,hogy mindenki adott magáról hírt.

Nálam most itt a barátnőm a kislányával.holnap együtt megyünk le vidékre,vasárnap jövünk.

Akkor remélem többet tudok írni.

Hanna továbbra sem alszik éjszaka,de most már tuti a foga,folyik a könnye ,orra állítólag jel,

mindenkinek jó babázást és babavárást.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Hello,

na végre itt! Az elmúlt 2 hétben nem sokat ülök gép előtt, vagy max. éjjel, és akkor már semmi erőm sokat írni, épphogy a méljeimet meg tudom nézni.

LUCA MA HÓNAPOS!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Ennek örömére ma még több csókot nyomok le neki, és agyon tapperolom!!! Szegény kiscsaj, muszáj elviselnie, de hát addig kell csinálni, amig el nem fut mutter elől. :)

Tegnap mértem: 6.31 kg, és kb. 66 centi hosszú lehet.
Már javában eszi a gyümiket és zöldségeket: alma, őszi, sütőtök, krumpli, répa, mindet imádja. Szoktam neki SINLAC pépet csinálni, meg DM-es kölespépet is, belerakok gyümiket azt is szépen eszi. Tegnap rizst főztem neki, és tökkel turmixoltam össze, szó nélkül nyomja. Szóval eddig szavam se lehet a kajálásra, ráadásul nagyon szépen eszik kanálból, tök ügyes.
Hamarosan elkezdjük a körtét is, meg a hétvégén céklát is adok neki.
Tejpépet egyelőre még nem adtam neki, pedig van itthon egy csomó, de azt hiszem h vacsira beiktatjuk, mert az utóbbi 2 napban nem hajlandó az esti tápszer adagját meginni, csak max. a felét, sztem már marhára unja. Jövő héten megyünk dokihoz, majd rákérdezek, h nem kéne-e vmi laktatóbb, tartalmasabb cuccot felirni neki?
Azért a napi fél lityót lenyomja, ennyit meg is kell innia 1 éves koráig.
Gyümiből, meg gyümis pépekből akár a 140-et is megeszi egyszerre, és rányom még 100 tápot, főzikből meg a 100-120 lecsúszik és arra iszik 100-120 tápot, szóval jó az evőkéje.

Nagyon nagy dumás, egész nap jár a szája, nagyon cukifalat! Már fordul hasról hátra is, a legújabb hogy oldalt fekve játszik, és ha fáradt, játék közben úgy belaszik 1 másodperc alatt, hogy közben még szorongatja a játékát. :) és képes igy aludni akár 1 órát is.
A rácsvédő textilt szorgalmasan tépkedi, húzza-vonja, szóval kezdi lebontani az ágyát, a feje fölötti zenélő-pörgőt is eléri már a kezével.
Jövő héten meglesz a járókája, végülis egy ismerőstől veszünk 7 ezerért egy nagyon kafa színes műanyag járókát, könnyen szédszethető, és nagyon jópofának tűnik, remélem beválik.

Orsi, a ROTA-t mi is beadattuk, azonnal jeleztük a dokinőnek h kérjük, ez nem volt kérdés. Két barátnőm gyereke is elkapta, azonnal kórház, olyan hamar ki tudnak száradni. Sztem adassátok be ha tudjátok!

Sétálni mentek ebben a trutyi időben? Mi járunk, de bevallom nem minden nap, ha épp bealszik Luca vagy nekem van több dolgom a kelleténél akkor itthon bandázunk-játszunk. De ma akarok menni, mert elég enyhe idő van, és ha jól látom nem esik.

Tengdi, a képek tényleg nagyon jók! nagyon édes a kis Ábel, Mátéval a közös kép nagyon jó! CUKIK!
A lányod hogyhogy visszaköltözik? De ez vhol jó, mert lesz segítséged, nem?

Van egy rakás friss képem Lucuról, igyekszem ma letölteni, és küldök majd egy párat. A januári találkozóban benne vagyok, szívesen megyek!!!

na most lépek, kaját kell csináljak a kölöknek!

R.

Kép
szolnoki rita
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: