Az uram igazi válogatós pasi. Kb. van ötféle kaja, amit megeszik (rántott hús, currys csirke, rakott krumpli, háromsajtos-sonkás lasagne, mogyorós csirke, marhapörkölt) és persze a sütiket. Szerinte kevés fűszert rakok a kajákba. Meg nem szereti csak a színhúst, meg az se mindegy, hogy milyen az állaga, mert darált hús is kilőve. Ma bolognai spagettit csináltam... Általában néhány napnyi adagot megfőzök neki, vagy bepanírozom a husit, aztán elvan vele. ÉN meg főzöm, amit főzök. Meg anyósom is szokott hozni a fiacskájának kaját (brassói, göngyölt husi, rizses hús, hús tésztával, ilyesmi), amiket én nem szoktam itthon csinálni.
Én meg ha már kétszer megfőzök valamit, nincs kedvem harmadjára. Szeretek mindig más receptet kipróbálni stb.
Ma meg Don Pepe főzött az uramra, meg van egy kínai a közelben.
Tücinek sem kezdek el most külön főzőcskézni, ha most kitalálja, hogy nem eszik meg valamit. Akkor aznap nem eszik főtt ételt. Eszik szendvicset, vagy mittomén. Vagy eszik abból, amit a férjem eszik (pl. sült krumpli). De Tüci amúgy is sokfélét eszik egy nap, mindenből keveset.
Na ennyit rólunk.
Mozza: répa és krumpli egy főzővízben megfőzve, aztán összemix főzővízzel. Én most több krumplit raktam, mint répát, hogy ne legyen hirtelen annyira új. És jó kis pépesre mixeltem, de nem volt folyós azért. De ha több répát teszel bele, akkor pl. édesebb is lesz.
Huncutka: és hol laksz?