Új privát üzeneted érkezett!

pókica: 1.gyerek 3120gr második több mint egy kilót rávert, 4200gr. Szval nálam eddig bevállt de bazira reménykedem, hogy itt véget ér majd a tendencia és ha lesz harmadik akkor megúsom 3500körül! :D
a lányom én is egy nyikkanás nélkül szültem, a tolófájást nem értettem mitől tolófájás mert nem fájt. Az együttlét nekem 7 hónapig volt kínzás......pedig 500 kontrollon voltam de dokim szerint egy idegszál sérülhetett és attól fáj v az agyamban van a gigszer és félek az együttléttől. Én ez uttóbbira tippeltem. Az idegszál sérülés volt barátnőmnek de neki folyamatson fájt lennt. Hol nagyon hol kicsit de fájt. Nekem nem. :roll:

Micsoda brutál szülések, aztaaaa.....

Nekem alapvetően beavatkozás mentes volt. a burokrepesztés volt meg a végén a nospa injekció. De sztem ez belefér. A végén már könyörögtem a szuriért....pikk pakk elsimult a méhszáj már aztán.
A varrás sem fájt elsőre....másodszorra felért a szüléssel.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Boros Juditról nem hallottam sok jót.....én is nőnél szültem de az enyém egy angyal. Viszont az Istvánban dolgozik csak....utálom az Istvánt.....szörnyű a baba mama szoba....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

fú, micsoda szülések...
én az első kettőt Istvánban szültem, hát az ott töltött idő gáz volt, Vác sokkal szuperebb volt, és sokkal emberibb, és totál meg voltam vele elégedve, a szülészete már tök modern, a szobák még nagyon lepukkantak, de csak 2esével voltunk, nem úgy mint az Istvánban 4en, meg 5en, és a csecsemősök is vácon tündériek voltak, mega nővérek is nagyon segítőskészek, ehelyett az István egy iszonyat volt, főleg első gyerekkel.... Begyulladta a mellem, lázas lettem, meg minden, és nem segítetek, közölték, ott egy fejőgép, fejjek..na de hogy, azt már senki nem mutatta....
És ki-be járt az egész famili a szobákba, volt hogy szopiztattam, és melettem a szomszéd ágyon levő leányhoz jött a 10 fős család, akinek nem volt mit nézni, nézte hogyan etetk...annyira utáltam!!!!!!!!!!!! Itt vácon be se engedtek senkit, a szoba az tiltiott rész volt, csak apuka jöhetett be....és csak egyszer.
na ennyit a kórházakról.
Elsőnél én se éreztem a fájást olyan fájásnak, azt hittem valami nem stimmel velem, mert hogy kibírható volt.....és még vigyorogtam is közben....

Azért nagyon őszinte leszek, már vágyom néha arra, hogy megin pocakos legyek, de nem akarom elkapkodni, mert a 4. az utsó gyerkőc lenne, többet nem vállalnék, úgyhogy még ráérek, nem sietünk vele, akarom, hogy minden szuper legyen vele majd! Viszont azért sokáig se akarom húzni, hogy ne legyen nagy különbség Vincitől, max. 2 év.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Nem a Rókusban, a Nyírőben szültem az elsőt.

Az Istvánba vissza nem mennék semmi pénzért... nem csak a szülés miatt, hanem a gyerekágyas rész miatt sem.
Zuhanyzó 500 km-re, 5-en voltunk a szobában + két szobatársunknak egész nap bent volt a 10-15 tagú családja :evil: :evil: :evil: , tehát kb . 25 felnőtt+ 5 baba... Köhögtek, hoztak maguknak kolbászt, ott ettek, trágárul beszéltek, a nagyobbik fia kutatott a cuccomban... Nekem nagyon nem vált be ez a látogatási rend.
Ami tetszett, hogy hamar kidobtak, kétnaposan már mehettünk haza. :D :D

Mi is Váchoz tartozunk körzetileg, de most Kistarcsán fogok szülni.

Gyerekek: Emi 3100, Beni 3810 g volt. Remélem hármaska nem éri el a 4 kilót.. :roll:

Nekem erős tolóim voltak mindkettőnél, tényleg nem fájt, csak ellenállhatatlan inger a nyomásra. Mintha a méhem önálló életet élt volna.
Na ezt visszatartani... :?

KépKépKépKépKép
uxi

Ikverus, ha max két évet szeretnétek, akkor lassan indulhat is a tesóprojekt :wink: .

Nálunk most az a terv, hogy nem lesz négyeske, legfeljebb, ha "baleset során" besikerül. Legalábbis most úgy gondoljuk, aztán hogy később mit gondolunk majd, ki tudja? :wink:
Én el tudom képzelni, hogy legyen, csak attól tartok, néggyel már nem tudnék úgy foglalkozni, mint hárommal. Meg akkor már nagy lenne a népsűrűség is.

KépKépKépKépKép
uxi

Fanetta, van már valami híred?

KépKépKépKépKép
uxi

Úgy tűnik igaz lehet ez az egyre nagyobb súly. :cry: Köszi, hogy megírtátok.

Nálunk négyeske kizárt, már csak azért is mert akkor már le kell cserélni az autót is és mikrobuszt venni. Arra meg nem lesz keret jó darabig.
De elég nekünk a 3.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

nálunk egyenlőre parkolón a 3. De januártól remélem apának sem lesz kifogása. 8)

István: én csak és kizárólag a dokim miatt megyek vissza. Ő ad biztonságot, nagyon szeretem egy tündér és már előre tudta a gondolataimat amikor még szinte ki sem gondoltam. Türelmes és segítőkész. Csak és kizárólag miatta megyek vissza most is de az István egy szemét car kórház (elnézést attól akinek jobb tapasztalata van).
Szerencsére másodszor sikerült alapítványi szobába kerülnöm. De az sem volt sokkal jobb....felettem volt a vajúdó..... :? Mellettem a csecsemőosztály.....midneki az ajtóm előtt közlekedett folyton. A csecsemősök pedig tahók. Nem aludtam szintén már 48 órája és könyörögtem h hagy adjam be a fiam. Folyton nyöszög meg sírdogál és nem tudom mi baja de nem bírom tovább. Csak két három óra alvás kéne és midnen ok. Ja senki nem volt a csecsemőrészlegen. Erre közölték h jó de ha sír azonnal hozzák vissza.... :? Mondom azért sír mert éhes és nem elég neki az előtej. De hogy az elég......hát nem volt. Míg bennt voltunk 3 napig sírt...képzelhetitek.....kisebb idegösszeomlással a depi közepén érkeztem haza.....lánykámnál detto. Itthon az eslő éjjelt egy perc szünet nélkül végigordította. Hiába volt bedurranva a tejcsárda csak üvöltött. Másnap apa elment tápért. Evett és kuss volt 4 órára..... :shock: Ennyit arról h elég az előtej. elég lehet egy 3kg-nak de nem az én nagyzabás fiamnak.....de nem adtak neki még tápszert sem pedig engedélyt adtam. Biztos igaz h elég az előtej 1000ből 999 esetben, mi a kivétel voltunk.

Kihívtam egy LLL tanácsadót is. Tök rendes volt. Mondtam neki tudom h nem szokás de mérjük le a gyereket szopi előtt és utána. Mikor megjött lemértük. Aztán mikor elment 1,5 óra múlva ismét....egy gr-al nem volt több.....kérdeztem ez h lehet, Azt mondta annyira ödémásak a csajok h nem képes kiszívni a tejet. Ettől az pang és begyullad. Nekem egy hétig ödémés volt de mivel így nem tudott szopni elapadt. Ha akarom visszahozom de nem akartam. Nem azért mert caranya voltam hanem mert kikészültem. egyszerűen csak bőgtem két hétig.....a lányomnál is ez volt azzal a különbséggel h ott körülöttem forgott a világ és egész nap fejtem h visszajöjjön. Egy hónap kellett hozzá míg elhagytuk nála a tápit és csak anyatejes lett.....de 2 gyerek mellett a nonstop fejét nem ment itthon egyedül. Akkor még a anyumnál laktunk. 2 óránként 1 órát fejtem....1 egész hónapig..nagyon durva volt és még a védőnő is közölte h ő anyatejpárti de szte ez már túlzás, pláne h éjjel is ezt teszem....hát ez most nem ment volna....

Szval az István egy car. Állítólag felújították és már "csak" 4 ágyas szobák vanak és 4 emberenként van már egy fürdő. Remélem igaz. De nem vígasz....így is car...sok a gázos ember.....ott a 7-8-9.kerben sok van belőlük... :?

dr_nono

kicsit kusza lett, remélem azért érthető....millió gondolatom volt de úgy látom csak minden másodikot sikerült leírni... :oops:

dr_nono

Uxi!
Elnézést a fogalmazásért, de már megijedtem, hogy csak velem volt tahó Boross doktornő.
Nagyon tetszett, hogy nyitott méhszáj miatt terhesség 3. hónapjától járhattam kéthetente a magánrendelésére (egy vagyont ott hagytam), majd egyszer behívott ügyeleti idejébe kontrollra a kórházba a születés kiírt napjára. Mivel nem volt semmi fájásom úgy voltam, hogy csak megvizsgál és megyek haza. Erre az volt az első kérdése, hogy akkor hoztam-e a szülésért a pénzt, mert most már nem mehetek haza és szülök. Akkor kellett volna felállni és elmenekülni. Mondta, hogy akár most 8-kor elindíthatja de éjfélig nem is fog rámnézni, inkább ő alszik, mert úgy sem történik semmi :roll: . 8-kor elindította a szülést és negyed 6-kor lett meg hajnalban. Fájásokkal teli órákat töltöttem ott minden segítség nélkül. Doktornő nekem is bent volt az utolsó negyed órában. És egyszer bejött még, amikor már hazamehettünk. Maja 2980 g-mal született.
Empátia teljes hiánya volt.

A második viszont háromkor kezdett fájni és háromnegyed 8-kor már megvolt és élveztem az egészet, még a fájásokat is - de persze már nem a doktornőnél. Miksa 3500 grammal született.

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Születési súlyok nálunk:
1. gyerek 3480g, 56cm
2. gyerek 3120g , 54cm
3. gyerek 3150g, 51cm

Szóval semmi növekedés.....sőt, egyre rövidebbek :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Az én statisztikám:

1. 40 hétre 3500g 57cm
2. 39 hétre 3700g 55cm
3. 38 hétre 3350g 57cm

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Mmanya, te is nála szültél?
Nem tudom, hány visszatérő kismamája lehet, szerintem nem sok.:?

Nekem lazább volt a "pénzügyekkel", szülés előtt közölte kb. 3 héttel, hogy 50-70-et szokott kapni. Én nem kérdeztem, mert már mástól megtudtam a tarifát, de azért ő a biztonság kedvéért magától elmondta.
Szülés után meg megbeszéltük, hogy majd beadja a férjem a rendelésre, ha arra jár. Oszt amilyen hülyék vagyunk, be is adta neki. Persze a minimum összeget, de mai eszemmel elég lett volna annak is a fele-harmada.

Amúgy állandóan fáradt feje volt, tuti túlvállalta magát, rendelésen minimum 2 órát kellett várni időpont ellenére :x.
Én marha meg örültem, hogy végre egy nő lesz a dokim, aki maga is átélte, tudja,mi az a szülés, meg elhittem, hogy minden szép és jó, ahogy azt a Kismamában beállítják.

Ja, engem meg sem ismert soha (még a magánrendelésen sem). Nem azt várom, hogy puszipajtásként üdvözöljön, de legalább egy "de ismerős valahonnan, már láttam valahol" felcsillanhatott volna a szemében.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, a második gyereknél fogadtam dokit, mivel az elsőt is ügyeletesnél szültem, de akkor szülésznőt sem fogadtam és borzalmas volt. Nálunk nemhiába van a két gyerek közt ekkora korkülönbség! De azért más miatt is van így, a szülés kb 70%-ban vetette vissza a következő gyerek gondolatát.
De amit írni szerettem volna: én is otthagytam egy kisebb vagyont a dokinál a terhesség alatt, szüléskor mi is 50-et adtunk. A döbbenet akkor ért, mikor a kitolás kezdetén megkérdezte, hogy hívnak. Csak néztem rá bután, még nyomni is elfelejtettem, teljesen leblokkoltam. Tényleg nem várja el az ember, hogy ölelgessen, de azért a nevemet igenis jegyezze meg, az a 9 hónap nem kevés idő!

Ikverus, neked mindegyik időre született?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

úúú nem semmi dokik. Én is úgy voltam vele, hogy nekem egy pasi ne mondja meg mit érzek és hol fáj hisz sosem érezte még. Nem akartam pasinál szülni. Úgy gondoltam h "nem lehet jó autószerelő, aki nem tud vezetni". Bejött. De sokáig kerestem. Voltam pár dokinál, nőnél pasinál vegyesen. A pasik közül is volt jó a csajok közül viszont csak ez az egy volt jó. Senki más. Aztán rájöttem, hogy attól nem szül egy pasi még lehet baromi jó orvos. De ettől függetlenül én nőt kerestem és meg is lett.

panny: hogy vagy? Hányinger? elmúlt már az esedékes menzesz ideje? 6. hét? Mikor mész dokihoz? Vonalzót nem csinálsz a lánykádnak? :wink:

dr_nono

Sziasztok!

Régen jelentkeztem nagyon, bocsika.

Látom a szülések a téma...

Danim 4000gr. és 59 cm volt 39 hetesen
Jázmin 3800gr. és 52cm 38 hetesen
Mind a kettő császár lett.
Daninál elfólyt a magzatvizem reggel fél 8 kor vajudtam estefél 7ig és 18.46kor lett meg.
Nem tágultam ki rendesen és be is szörult a kis drága.
Jázminnál könnyebb volt, ő már programozott csaszival jött a világra.
Már most is tudom ,hogy ugyan ez lesz.

Kórház,hmm én a Baross u. női klinikán szültem,hát a gyermekágyas szobák elég gázak(4ágyas és a másik szobával közös a tus) a csecsemősök velem segítőkészek voltak.
Igaz egyszer se adtam le a babáimat :)
A dokim tünemény,soha nem mondott tarifát, mindig rád bizza mennyit tudsz adni. Bár ha jól tudom ott minden dokinál ez van.

KépKép
Kép
xsara
Érd

ja, nekem időre születtek, Andrist túlszámolta a doki, így szerinte 2 héttel korábban jött, szerintem nem. Ági egy héttel előbb a kiírtnál, Vinci 2 nappal utána.... :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Nekem is nő az orvosom megint. De most sokkal nyugodtabb vagyok, fogadtam szülésznőt is, akinek nagyon szimpatikus a szemlélete.
Azt mondta, neki az a célja, hogy minél szebb emlék legyen a szülés, anyagiakról nem is volt hajlandó nyilatkozni, pedig rákérdeztem, az volt a válasza, nem az a legfontosabb, neki megtiszteltetés, ha felkéri egy kismama.Na ilyet sem láttam még... :shock:

Emi 40+2-re, Beni 40+5-re (fogamzás szerint 41+0-ra) született.

KépKépKépKépKép
uxi

Tudom, már volt róla szó, csak eszembe jutott: nagycsaládosoknak milyen kedvezmények vannak?
A vasutast tudom, meg talán az oviban fél árú lesz az étkezés.

De pl. van értelme belépni a NOE-ba?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, ez jó kérdés, erről én is szeretnék többet tudni. Az adókedvezményről tudok még, ami 3 gyerektől jár, én már igényeltem is egy ideje. Valamint az ingyen tankönyvről, ez minket már érint, mivel ötödikes a lányunk. Viszont úgy tudom oviban csak alvásig maradhatnak és suliban sincs napközi neki. Ez igaz?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica: amennyiben az állami ovik túlterheltek és már nincs hely azokat sem felvenni akiknek már joguk lenne járni, értsd 3 éves gyerek anya dolgozik stb. akkor hozhat az önkormányzat egy rendeletet mely szerint a gyesen levő anyukáknak haza kell vinni délben a gyerekeiket h ne legyen túlterhelve az ovik. Rendelet melyet az önkormi hozhat. Hogy hoz e az adott körzetben meg kell tudakolni. A 3 gyerekes verziót így még nem hallottam de sztem nincs ilyen. Végülis 3 gyerek mellett is dolgozhat az ember lánya.
bevallom azért nem értem ezt a rendeletet mert ha de. sokan vannak oviban miért gáz h délután is? A foglalkozésok de. vannak....du már önszórakoztatnak a kicsik...szval sztem hülyeség a rendelet. Egy oka lehet ami életszerű h nincs annyi ágyacska meg azoknak hely délben az altatáshoz.

dr_nono

Szerritnem ez azokra vonatkozott, akik főállású anyák voltak, de év eleje óta rájuk sem.
Ennyi erővel a kétgyerekes gyesesektől is elvárhatnák, hogy vigyék haza.

Nálunk amúgy nincs ilyen, szerintem az anyukák nagy része gyeses, vagy főállású anya, mégis maradhatnak. Na meg nem is önkormányzati ovi, hanem egyházi.
A vezető mondta, hagyjam csak nyugodtan délutánig, mindenkinek egyszerűbb úgy, meg szeret is menni a lányom.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi, hova jár egyházi oviba ha nem titok? miyen egyház? És bevállt?

találtam olcsón magánbölcsit. 2500 egy de. és heti 2-3 alkalomra is várják a fiam. Olcsóbb mint egy bébiszitter. Csak egy gáz van vele, előre ki kell fizetni 20 alkalmat. Ez 50e. De 2-3 hónapra elég mert csak néhányszor akarom vinni majd, heti 2 de-re gondoltam de a szünetek meg ilyenek miatt úgyis elég 3 hóra....apa beleegyezett. pénteken megnézzük élőben hétfőn meg sztem elkezdjük a beszoktatást. Remélem beválik. Nekem nagyon hiányzik. Senki nem segít igazán úgy h átveszi a 2 gyereket pár órára. Így a lánykám oviban a fiam bölcsiben. Tudom h sokan elítélik de néha nagyon besokallok tőlük. :oops: Pláne mikor mindketten itthon vannak de a car idő miatt sehova nem lehet menni vagy azért mert az egyik beteg.

dr_nono

Hugo hamit megvettük mikulásra nekik meg Márkónak az autógarázst karira. Vettem néhány csomamapírt is mert most olcsó volt a tesco-ban.
Nagyon szeretnek gyurmázni de kiszáradtak és most a tescoban egy 24db-os gyurma készlet 3e körül volt apa ma megveszi nekik még Mikulásra. Csokit nem nagyon kapnak. Egy egy mikula csoki vmi jobb félét meg pá minőségi szaloncukrot. Nem veszünk nekik szemetet. Inkább kevesebbet de az legyen jó.

egy hét és advent első vasárnapja itt lesz ha jól számolom. Mármint nem most vasárnap hanem utána...akkor az másfél hét.

dr_nono

Sasztok!

Látomírtatok sokat :wink:

Tesóm is az Istvánba szülte 2.gyerekét és borzalmas a látogatási rend..ő is kifogott a szobában egy kisebbséget ahol állandóan 10-en bennt voltak és szaguk is volt stb..el lehet képzelni :shock:

Csodálozom amikte a Boross doktornőróől írtok..én magam részéről nem ismerem de a Kismamában folyton őt sztárolják :roll: ezek szerint mind nem igazak amiket róla írnak..fényezik őt állandóan..én a heyletekben megírnám a tapasztalatot a Kismamába!!

Nálam a statisztika:

Márk 3760gr 60cm
Krizsi 3500gr 56cm
Olika 3680gr 56cm.
Tehát nálam se él a tendencia :roll: ..viszont az él hogy egyre nehezbb szüléseim volt..Márkot megszültem össz-vissz mindennek együtt 50 perc alatt....enyhe fájással mentem be a MÁV-ba ahova az akkori dokim nem jött be a szülésre mert már ivott :evil: pedig aznapra voltam kiírva..az ügyeletes doktornő burkot repesztett és 40 percer 2 nyomásra meglett a Márk,,egyátalán nem szenvedtem,alig fájt a tolófájás is...ott is csodálkoztak h első gyerekt így szülni egy álom...mondták is h szüljek még sokat ha ilyen könnyen megy..na erre számítottam Krizsikénél is..de nem így lett..kiderült hogy anno az első viharos gyorsaságú szülés alkalmából megrepedt nagyon a méhszáj és az ügyeletes doki azt nem varrta össze és behegesedett és az ugye nem tud tágulni...de ez csak már akkor derült ki amikor 4 órája szenvedetm és egy mm se tágultam semmit..ekkor látta meg a dokim hogy a méhszáj mint egy beton rajta feszül a baba fején..ekkor adott nospa izomlazítót és 20 percer rá megvolt Krizsike..a kitolás itt se volt vészes,kb 5-6-t nyomtam.Ja és Márknál egy sztárdoki bnem jött be a szülésmre..enyiit a sztárdokikról..Kriszinél már váltottam és a mostani dokim volt,Kisfalvi István.Egy tündér!!!!!Ezt bizton állíthatom...aranyos,humoros,emberséges,kedves..és ami még fontos hogy nem pénzéhes!!Mindenki annyit ad neki amennyit akar vagy tud!!És aki nem ad neki vagy keveset,azzal ugyanúgy viselkedik mint mással aki többet ad...ezt tudom biztosan!Krizsinél adtunk neki 40.000ft-ot,Olikánál már csak 30.000ft-ot és ugyanolyan kedves volt..sőt most a vetélés kapcsán azonnal intézte h minél előbb legyen helyem a kórházba,bármikor hívhatom telcsin és mindig segítőkész!!Ja és ami nekem még fontos hgy alternatív párti!!Az történik a szülőszobán amit a kismama akar..olyan pózban szülhet a kismama ahogy akar..semmit nem erőltet a kismamára!!Szóval Olikánál már tudtuk h kell kapjak nospa szurit a méhszáj hegesedés miatt..meg is kaptam de a kitolás iszonyat volt :( legalább 100-at kellett nyomnom mert a kis drágám arccal jött kifelé és ez nagyon megnehezítette a kitolást..és még így is sikerülét a gátvédelem ami a profi angyal szülésznőmnek köszönhető :wink:

Hát így volt..kivi leszek 4.milyen lesz?! :wink:

Ja és Olikát a SOTEII-n szültem ahol szintén nem lehetett bejönni a családnak a szobába hál'istennek...igaz h 6-an voltunk egy szobában de jó kis társaság alakult ki szerencsére.Csecsemősök változóak voltak..egyik műszak ok, a másik kicsit gázabb..engem nem sokat zavartak mert egy pillanatra sem adtam ki a gyereket a kezemből...néha próbáltak volna okítgatnui..főleg oylan akinek még asjátja sincs..hát akkor finoman elküldtem melegebb éghajlatra h velem ne okoskodjon már,van nem kevés tapasztalatom ami már nekem bevált.

Hát én is hosszú lettem és néha elkalandoztam bocs...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nono!

Vonalzót még a szívhangig nem csinálok babonából.Ma vok 6+1.

Januártól apa zöld utat adhat??Hogy-hogy?Valamiről lemaradtam? :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nono, Fótra hordjuk át a református oviba. Nagyon szeret menni, nekünk is tetszik.
Igaz, hogy mi nem reformátusok vagyunk, de nem gond.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.11.18 16:07-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Mikuásra nálunk csak 1-1 csoki miku lesz a cipőben. Bőven elég az is, Beni úgyis egyből fek akarja majd falni. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.11.18 16:07-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

panny: nem maradtál le semmiről. Akkor szeretnék babásodni. De majd meglátjuk. ez csak egy álom, imádkozom érte aztán majd meglássuk hogy lesz. :)

dr_nono

Még mindig nincs eredmény, azaz a virológián az egyik nap egy másik napra ígérik az eredményt, amikor is a cmv igg (hogy valamikor régen már elkaptam) pozitív mivoltára ráerősítenek, de azt mondják, hogy semmi nem indokolja, hogy igm-et (jelenlegi fertőzés) nézzenek - na, itt kezd fura érzésem lenni. Aztán harmadik napon, ott valaki megígéri, hogy odafigyel az igm-re, a negyedik napon meg egy másik valaki által odahívott harmadik valaki elmondja, hogy az első valaki nem volt kompetens az egészben(nevezzük inkább tájékozatlannak), és nem is úgy működnek a dolgok.
Az ötödik napon meg - gondolom - egy negyedik valaki más fog valami egészen mást mondani - mint a sorozatokban. Jó móka (is lehetne akár).

Na, és most lehet itt levegőt venni - és fel vagyok készülve, hogy holnap mondanak egy újabb biztos bizonytalanságot.

Nono: nincs amiért elítélni téged- jobb így, hogy a fennmaradó időben örömmel tudsz a gyerekekkel lenni, mintha folyamatosan "idegbeteg" lennél.

Uxi: na látod ilyent nem szabad tenni, a saját esetedben plané!!! Nekem sem szabadott volna utána néznem ezeknek a dolgoknak -most már tudom.
Ilyenre mondhatják, hogy "szent együgyűség".

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok! Elnézést, hogy betolakodok, csak egy gyors hozzászólás: láttam, amiket Boross "doktornőről" írtatok, csak egyet tudok érteni....meg az Istvánnal is, soha, de soha többet István kórház. A Kismamába teljesen felesleges leírni a tapasztalatokat, nem is reagálnak. Mondjuk meg tudom érteni, de én első felindultságból leírtam.....

Szerintem azért, hogy másokat megmentsünk a sintértől, érdemes a Boross doktornős topicba leírni, mert ott is szinte csak istenítések vannak....kivéve engem meg még egy lányt :-)

amúgy nekem be sem jött a szülésre, 2. napon láttam először, amikor közölte, hogy náluk ez a szokás, hogy a sürgősségi császárt bárki megcsinálja (igen, csak akkor már 7 órája vajúdtam 1 percesekkel úgy, hogy nem voltam magamnál sem én, sem a gyerek), viszont akkor is neki kell fizetni, ha nem szeretném kitölteni a kötelező 5 napot a kórházban........

No comment......az István meg...........már leírtátok!

Uxi, te Kovács doktornőnél fogsz szülni? Csak mert én más doktornőt nem láttam a küórház listáján, én hozzá járok most, de ha bármi tapasztalatod lenne esetleg, azt szívesen fogadnám!

Na, eltűnök a kedves 3 gyerekesek közül, csak muszáj volt leírnom!

Sziasztok!

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

szia eszterexx. Már olvasgattalak a márciusi topikban anno. Csíptem a szöveged! :wink: A fiad egészséges maradt végül ugye? :?:

Egyébként a szomszédom is az Istvánban szült. nagyon jófej csaj. Nem talált kivetnivalót. Mondtam is neki ő a fehér holló. Eddig nem akadtam össze kisebbségi családdal de ha jön a harmadik és olyan lenne mellettem 24 óra múlva saját felelősslgre távozok. A 24 órát is csak azért tartanám be mert a kórház másképp nem kap pénzt, ami még nem is érdekelne de ezért sztem képesek lennének az orvosom felelősségre vonni. :roll:

dr_nono

Szia Nono! Végül szerencsére egészséges lett, de ez sokkal inkább odafenn múlott, mint a kórházon. Én már csak azért sem mennék oda vissza, mert császárt nem lehet indítani reggel fél 7 előtt, bármi legyen is veled. Főorvosi engedély kell, hogy alacsonyan tartsák a császárok számát, a főorvost pedig nem lehet 6.30 előtt zavarni. Erre mondom én azt, hogy ez már nem a páciensért van, hanem a bürökráciáért és a számokért....és mivel sajna saját bőrömön tapasztaltam, ezért most már nem mondom, hogy ugyan, ez csak szóbeszéd.....amúgy akinek minden rendben megy és nem zavarja az átjáróház a szobában, annak tényleg tök jó kórház, mert semmit nem foglalkoznak veled, gyakorlatilag magadban elvagy. Csak problémád ne legyen :-)

A 24 óra jó ötlet, én is ezt tenném, de első gyerekkel még nem voltam olyan bátor :-)

Kép

KépKép
eszterxx

sziasztok.

mint látható még nem vagyok 3 gyerekes anyuka,de ahogy kisebbikem nődögél,egyre gyakrabban megfordul a fejemben,hogy jó lenne 1 kislány is.fiaim mindketten császárral születtek,ezek utánn biztos a császi.a gond párommal van.bár valamelyik nap felhozta a témát,de épp a "nem,nem,nem akarok mégegy császit"perceimben voltam(az első utánn elég nehezen épültem fel)és rávágtan,hogy nem.erre ő,hogy csak viccelt......
azon filózok,hogy álítólag anyagiakban nem sokkal több 3 a 2-nél.ez igaz?igazából ráérek még a piszok 21 évemmel,apa is nem egész 25.csak valahogy nem tudok belenyugodni abba hogy nem lessz többet nagy pocakom,nem lessz több uh,és ami a legfontosabb nem lessz több boldog várakozás a műtőben,és nem lessz több gyönyörű első találkozás,első szopi,első pelusozás és még sorolhatnám.Alex már olyan nagy.szeretnék mégegyszer pici babát.
na,hát elég kuszán írtam.csakhát kisebbikem itt csücsül,és püfölné a betűket.

mégvalami.a 3. az tuti császi ugye?semmi esélyem sima szülésre.másodszor engedte az orvosom hogy megpróbáljuk,mivel az elsőnél végeredményben szépen tágultam(3 óra alatt szinte teljesen)csak Patrik beakadt és esett a szivhang.
Alex pedig nem akart indulni,8 napot hordtam túl.úgy mentem szülni mint más nst-re,semmi fájás,semmi keményedés.nem is tágultam.így lett császi.
szivesen elkerülném.mégha csak 25%vagy kevesebb az esélyem arra hogy sikerül,akkor is megpróbálnám.

a fiúk szinte ugyanakkora súllyal születtek.
Patrik 3670gr,51cm
Alex 3650gr,51cm

Kép
Kép
ettike

fanetta: szorítok neked. Erre mondják, nagy az Isten állatkertje? Röhej......de sejtem mit érzel. A fiamnál egy rutin uh szívritmuszavart mutatott. Azt hittem meghalok az ágyon míg a doki csak nézte és nézte aztán kiment és bejött még egy doki és csak hümmögtek és nézték aztán felhangosították a szívhangot és hallottam ahogy aritmiás.....szörnyű volt. És után az a két hét mire eljutottam a kardiologiáűra magzati szív uh....szörnyű volt. De hála Istennek semmi baja a fiamnak. Már.

eszterexx: örülök h midnen rendben végülis. :D

dr_nono

ettike: üdvc itt! Vagyunk akik még csak lélekben 3 gyerekesek! :wink: pl én!

dr_nono

Cső Eszter itt is :wink:
Hát neked se voltak túl jók az Istvános tapasztalataid emlékszem :?

Tényleg megírtad a Kismamába a Boross dokinős élményeid?És semmi reakció?? :evil: :evil:

Nono:akkor értem én a januárt :wink: remélem az angyalka karira meghozza neked a jó döntést apától :wink:

Üdv.Ettike :wink:

Fancsi:no comment a dokikhoz :evil: :evil:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny hogy vagy?Minden ok? Róka móka már kísért? Mit szól amúgy a család h 4eske úton van? Sok helyen már a ketteskére húzzák a szájuk, hármaskára egyenesen elmebetegnek...a többiekre meg...nem is tudom szval gáz a mai világ hozzáállása. Olyan jó amúgy h vannak mégis akik bevállalják. 8)

Nekem Márkóra kérdezte a kardiológus a 20on valahanyadik héten, megtartom h második? No comment.....de a belgyógyász sem volt semmi.....biztos akarom? Nem vazze nem...... :?

dr_nono

9 nap van adventig. Tök jó. Kitesszük akkor a fényfüzéreket meg a girlandot az erkélyre. Úgy szeretem. Kár h a napsütés lerontja a hangulatát az egésznek. Jöhetne egy kis hav meg -5 fok. 8)

dr_nono

megmutassam mit vettem? hajbüngyörgetőt (a lánykám szerint) :lol:
http://www.hu.remington-europe.com/cont ... europe.com

dr_nono

Csak tátott szájjal olvasom amiket a híres bababarát Istvánról és Boross dokinőről írtok. Előfizetője vagyok a Kismamának, de egyenesen elment a kedvem még az olvasásától is. Legalább tényleg leírnák a negatív élményeket is vagy csak reagálnának rá!

Jaj, Lányok, már nagyon kész vagyok, úgy unom magam, (két gyerek mellett :lol: ).Igazán itt lehetne már az idő. Úgy ráálltam már lelkileg a 3 gyerekre, teljesen felvérteztem magam. :D
A védőnőm, tegnap meglátott 3 hét nem találkozás után és teljesen elkerekedett a szeme, hogy mennyire lent van már a pocakom. Szerinte tuti nincs két hetem sem hátra.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nono!

Igen,rókakoma kísért egész nap.

Az én családom nagyon örül a 4.babának..nálunk ez hál'istennek nem furcsa hanem természetes.A férjem családját meg hagyjuk :evil: ...ők már ahogy te is írtad,már a 3.-nál is furcsán néztek mintah legalábbis nekik kéne eltartani a mi családunkta..erről szerencsére szó sincs,de még ennek a veszélye se fenyeget mert akkor nekünk annyi lenne :evil:
Sajna találkozom én is sok furán néző emberrel ha meghallják h jön a 4.baba...sajnaos ez a jellemző h így reagálnak,,,néha kibukik belőlem:"Az én gyerekeim fognak téged nyugdíjas korodra eltertani mert annyira nem lesz aki a nyugdíjakat kitermelje,csak nyugdíjas lesz..szal szutem örülni kell h vannak még ilyeneke mint én aki vállal több gyereket,nem??"-na erre nem nagyon tudnak mit mondani mert igazam van :shock: :shock: :roll: :roll:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ó, Panny, teljesen igazad van! Nagyon meg kellene becsülni a nagycsaládosokat! (Itt természetesen nem a kisebbségi patkányszaporulatra gondolok, hisz ők sosem fognak adózni, csak viszik a mi pénzünket)
Nálunk anyám vette rosszul a harmadik gyerek érkezésének hírét. Júniusban mondtam el neki, attól a naptól fogva hozzám sem szólt, pedig egy házban élünk. :? Anya, nagymama az ilyen???? :shock:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica!

Komolyan????Ezt teszi anyukád?De miért???????Megindokolta???Talán ő tartja el az egész családot és se a féjed se te nem gondoskodtok a családotokról???Mert ha ez lenne(ami tudom h nincs így)akkor lenne joga így viselkedni,nem???
Szegénykém,nem lehet neked könnyű... :(

Az én anyám egy mintanagyi hál'istennek..talán már írtam h ő volt az egyedüli aki feltétel nélkül és igaz örömmel örült a 4.baba érkezésének :wink:A nagyok most is anyunál vannak egész nap és ott is alszanak h pihenhessek kicsit...és persze a srácok fene ki van ny..va maximálisan..gondolhatjátok..:):):)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

[quote="pókica"] írta:pókica, Panny, Nagyon meg kellene becsülni a nagycsaládosokat! (Itt természetesen nem a kisebbségi patkányszaporulatra gondolok, hisz ők sosem fognak adózni, csak viszik a mi pénzünket

vigyázz mit mondasz, elvisz az erkölcsrendészet ! :lol:

amúgy egyet értek.....

anyud meg......olyan rossz mikor egy örömhírnek így "örülnek"....nagyon rossz lehet. Hisz a világ minden kisbaba születésével újra kezdődik.

panny: irigyellek a nagyiért....nekemma anya vigyázott a kinderekre 2 órára amíg elrohantunk a Cora-ba.....alig várta h megjöjjünk. Megetette megfürdette őket de láttam h sok neki. Nem mondta...csak így nehéz rábízni.....nemnyugodtan teszem....evvan.

Más:
Délután a lányom elvittem a cirkuszba. A Pólus mögött felhúztak egy sátrat és ott volt a cirkusz....hmmm. A lényeg a lányom élvezte és úgy jött ki, hogy menjünk holnap is. Nem ez volt az első cirkuszi élménye. Eddig csak a fővárosi nagycirkuszban járt.

És akkor a valóság. A sátorban ugyanolyan hideg volt mintha kinnt ültünk volna a szabad ég alatt. Nem öltöztünk fel ennyire, szerencsére a csajszim csak a végén kezdett fagyoskodni.
Tele volt cickányokkal. Sokan.....nagyon sokan.

Kétféle jegy volt, a páholy rész (értsd első sor műanyag kempingszékeken) és kb 5m-re hátul a padsor. A páholyjegy 2400 volt gyereknek, felnőttnek egyaránt. Még nem tudtam mit kapok érte, hát ezt a verziót választottam. Két felvonás volt, a szünetben az összes cickány mellénk telepedett. Ennyit a páholy jegyről. Az első körben nem mertek mert volt egy morci bácsi aki nem engedte de a szünet után nem jött elő így mindenki oda ült, ahova akart.

Aztán jött a műsor. Gyerekmunka. 4 artista. 3 kiskorú. Szerintem olyan 13, 16 és egy 4 éves kislány. Igen, nem viccelek. Látszott rajtuk, hogy akarják, szeretnék de az utcai mutatványosok...hát igen. Nem akarom leszólni mert én nem tudnám utánuk csinálni.....vagy igen....16 évesen azt hiszem ment volna.
A ruhájuk szakadt volt és koszos. Az egyik kislányon nercharisnya volt, de hátul ki volt szakadva....
Volt egy egész picike gyerek is. Dzsennifer volt a neve. Gyönyörű szőke kislány, olyan soványka mint a lányom. Az apukája égő késeket dobált felé. Nagyon félt. Majdnem sírt. Végtelenül összeszorult a szívem. Apró kis tüll szoknyában volt. Mi kabátban majd megfagytunk. Aztán mikor vége lett már mosolygott. A shownak menni kell.....hát ment.
Volt egy másik kislány, Andzselina.

Fura nevek.

Voltak állatok. 3 póni. Az egyik egy 20cm-es (nem vicc) lécet ugrott át többszöri noszogatásra de inkább legelte volna a sátor alját (nem volt ponyva, csak a puszta föld). A másik póni kicsit lelkesebb volt.

Volt egy pupu teve, ami csak dísznek volt. Körbevezették és ennyi. Vedlett. A fél oldaláról hiányzott a szőr. Szegény. Volt egy kígyó. Szintén vedlett. Nem volt szép látvány.

Volt 2 kiskutya. Egy öreg nagyon csapzott és egy fiatal kajla, csapzott. Az öreg nem volt hajlandó csinálni magától a mutatványokat. Végig póráz volt rajta és szó szerint húzni kellett. Akkor csinálta a dolgokat.....

Volt egy bohóc. Öreg volt, megfáradt de dolgos kis emberke. Megviccolta a cickányokat. Szívembe lopta magát. Sajnáltam szegényt.

És volt egy porondmester. Gestapo tisztnek elment volna. Nő volt. Vagy az árvaházakban a nevelő tisztnő ilyen...vagy izé, gondozónő....

Hideg, por, sötétség, 90es évek zenéje, szakad ruha, bóvlik a hátsó kisasztalnál (lehetett venni ezt azt). Végtelenül szomorú állatok, nehéz sorsú gyerekek.
Ez volt a kőkemény valóság. Borzasztó. Annyira sajnáltam őket.

A lányom élvezte. Ő nem látta a csillogó ruhákon a szakad foltokat. Ő nem érezte a hideget. Ő csak egy édes kislovat és kiskutyát látott és egy nagylányt, aki biztosító kötél nélkül tornázik 5m magasan.

2009, Magyarország. Az Európai Unió tagja. :cry:

dr_nono

még annyit a sokgyerekről, hogy általában az embereknek két dolog jut eszébe erről. Az egyik a cickányok a másik a fanatikus vallásosok akik minden gyereket Isten ajándékának tartanak, legyen belőle vagy 10. Kunyerálnak mert kajára is alig jut. két szobás szükség lakásban nyomorognak de továbbra sem hajlandók védekezni.

A legtöbb többgyerekes szegény. Furcsa szó, mindenkinek mást jelent. De alapvetően szegény. Nemcsak nyaralásra nem nagyon fussa hanem a kaja terén is igen komolyan kell spórolni...és sorolni lehetne.

annyi intelligens értelmes és okos ember van és tudom h többen vállalnának 3 gyereket is ha telne rá. És 3 ra már nem is gondolnak. A 2 is óriási teher és áldozat. nagyszülők nélkül kettő is megterhelő. Nem csak anyagilag, érzelmileg is. És néha ez utóbbi sokkal nehezebb. mikor szereted, imádod őket, mikor az életedet adnád értük de kell h egy két órára leengedjen az ember. Kell h pihenjen és nagyszülők nélkül....nem nagyon megy . Persze van a szerencsés kivétel, akinek jut házvezetőre is de nem soknak.

Szóval nagyon nagy dolog ma a gyerek, pláne a több. De nem érték...a társadalom számára nem igazán érték. :roll:

dr_nono

Egy házban élünk anyámmal, ez az ő háza, itt nőttem fel. 170 nm-es nagy kertes családi ház, modern, a sajátunkba 1-2 éven belül költözünk. Volt már sajátunk, csak aztán új házat építettünk...huh...ez hosszú történet lenne.
Anyámmal lényegében két háztartást vezetünk, külön van az összes alapélelmiszerünk (liszt, krumpli stb...)tehát minden. Külön főzünk, hidegkaja is.Szó szerint mindenből van sajátunk a WC papírtól kezdve a mosogatószerig, samponig. Egyetlen olyan dolog sincs ami az övé lenne és mi használjuk a konyhai gépeken kívül. A rezsiből személy-arányosan fizetjük a részünket. Pénzt még életünkben nem kértünk tőle, a gyerekekre soha nem kellett vigyáznia. Ezt nem is tenné meg szívesen.
Csak ő 15 éves kiskamasznak hiszi magát, úgy is viselkedik és egy 3. unoka nem illik bele a nagyvilági képébe. Már a kettő sem. Szóval totál kiakadt.
A párom szülei támogatnak minket, főleg a lelkiekre értem, az a legfontosabb.

Nono, borzasztó amit elmeséltél a cirkuszról. Ezeket legalább becsülöm mert tényleg meg akarnak élni. Szegény gyerekek, őket nagyon sajnálom ahogy leírtad. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

Eszterxx, most Kistarcsán fogok szülni. Ha az ottani dokinőre gondoltál, akkor igen, nála. Az Istvánba be nem tenném többet a lábam...Hozzá jársz te is?

Felháborító, amit veletek csinált BJ. Nekem ennyire nem volt durva, szimplán csak ránk sem bagózott, pedig munkaidejében szültem. Viszont a szülésznők rettenetesek voltak. Na persze mit akar, akinek nicns fogadott szülésznője.. (szerettem volna, de a dokinő lebeszélt, azt mondta, mind jó. S mivel a Nyírőben nagyon rendes volt az ügyeletes szülésznő az első szülésemnél, meg is nyugodtam ebben...)

Amúgy sokáig gondolkodtam én is, megírom a szülésemet, de aztán elmaradt. Ezek szerint úgyis hiába lett volna. :roll

:

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="dr_nono"]
írta:
dr_nono
Nekem Márkóra kérdezte a kardiológus a 20on valahanyadik héten, megtartom h második? No comment.....de a belgyógyász sem volt semmi.....biztos akarom? Nem vazze nem...... :?

:shock: :shock: :shock: Ez nagyon durva!

Nekem az első gyereknél az sztk-s doki, amikor először mentem, azzal fogadott, hogy "és, el szeretné vetetni?" De azóta más nem, maximum ha megtudják, hogy a harmadikat várom, megkérdezik, hogy és, véletlen lett?

Pókica, anyukád :shock: :shock: :shock: . Azért biztos megbarátkozik a gondolattal majd. Nekem van tesód, vagy ő csak egyet vállalt anno?

Nálunk vegyes volt a fogadtatás,de inkább pozitív. apukám örült, anuykám inkább csodálkozott, de hamar megbarátkozott vele ő is. Biztos azért lepődött meg, mert nagymamám óta senki nem szült ennyi gyereket a családban.

Anyós meg a nyakamba ugrott, dehát ő már most is mondogatja, hogy majd a negyediknél mi lesz :shock: . Kívülről könnyű... Én nem zárkóznék el még egy gyerek gondolatától, de még a harmadik sincs meg, meg helyünk sem nagyon lenne neki. És asszem lelkileg, idegileg is nehezen bírnám, esetleg majd ha a többi nagyobb lesz, mert semmi segítségem nincs.

Ó, ez a cirkusz :( :( :( .

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="uxi"]
írta:
uxiÉs asszem lelkileg, idegileg is nehezen bírnám, esetleg majd ha a többi nagyobb lesz, mert semmi segítségem nincs.

kezet rázhatunk. 2 időpontra is foglaltam helyet moziba.....már régóta várom h megnézhessem a Twilight-ot.....szted melyik időpontra jutottunk el? Szval ennyit erről....nem volt felügyelőnk....ilyenkor azért elgondolkozom biztos kell e nekem 3. Most egy kicsit sokk volt lelkileg pláne h mindkettő beteg lett egymás után.....jó lett volna apával kiengedni a gőzt....dehát ez van.....kéne egy jó bébiszittó...de nincs egyenlőre, már keresek mondjuk. De eddig csaknem szimpit vagy szimpi de drága típusut találtam.

dr_nono

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?