Új privát üzeneted érkezett!

Hajni, Bálint "barátnője" se alszik már napközben! És este kb. 10 és éjfél között fekszik, ennek megfelelően 11-kor kel. (Az apukája szakács, és este csak így tud találkozni vele.)
De én megbolondulnék, ha Bálint nam aludna napközben! :wink:
Az agyuk alvás közben fejlődik, meg akkor rögzülnek a tanult dolgok, stb. de ez később is így van... minden embernek más az alvásigénye, kicsinek és felnőttnek is... Az én gyerekem a mai napig képes napi 14-16 órát aludni összesen. Ezért is mondom azt, hogyha ébren van és csintalan, az teljesen normális, mert rengeteget alszik. :lol:
Az ovi nálunk is nagy mumus, főleg ha visszamegyek tanítani, mert ugye ott nincs az, hogy rugalmas munkaidő, meg bumm, kések 2 percet... Itt nem lehet majd késni. :shock: :? Nem is tudom, hogy lesz.

dkata
 
 


hajni777 írta:Orsi,
Mostanában fél 9-9 körül. Nemtom mi lesz, ha oviba járunk... De nem alvás közben fejlődik az agya? Még oviban is altatják őket nagycsoportos korukig... :roll:

egész jó agyam fejlődött és 1 éves korom óta nem aludtam... ez rémtörténet a családban :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


nálunk amúgy Lili kevesebbet alszik, mint a fiúk. (nem mint a fiúk ennyi idősen, hanem abszolút értékben). Máté alszik a legtöbbet kb. 13 órát egy nap, Levi 12 körül, Lili 10-11 óra.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Orsi, ennek tudományos, ám nagyon egyszerű magyarázata van: Lili NŐ, ezért neki nem kell fejleszteni az agyát, mert alapból adott. Lám, Bálint fiam tud valamit erről az összefüggésről, és kétségbeesve fejleszti. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Azt hiszem én sem élnék túl egy napot ha ebéd után nem aludnának. Bár én sem panaszkodhatom. Enyémek este 8 kor alszanak reggel 6-7 között kelnek és ebéd után min másfél órát alszanak. :)

Bár én inkább kelek reggel korán de este én megörülnék ha 10-kor a gyerekek még kint lennének. :oops:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


zseboroszlán írta:Azt hiszem én sem élnék túl egy napot ha ebéd után nem aludnának. Bár én sem panaszkodhatom. Enyémek este 8 kor alszanak reggel 6-7 között kelnek és ebéd után min másfél órát alszanak. :)

Bár én inkább kelek reggel korán de este én megörülnék ha 10-kor a gyerekek még kint lennének. :oops:

mindenre írhatnám, hogy ugyanígy :D :D :D :D

annyi különbséggel, hogy Máté délután inkább 2 mint 1.5 órát alszik. Lili ha 1 órát alszik már összetehetem a 2 kezem, Lili kel elsőnek 6 körül, Máté utolsónak 7-f8 között. Levi meg valahol a kettő között félúton.

Kata :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni,
szerintem keltsd fel reggel időben,pl.7-kor!

Enyémek este 8-fél 9 körül már alszanak,reggel 6-kor kelnek.
Márk sokszor már fél 6-kor kel,akkor átjön közénk.Ennek örülök is,mert fél 6-kor szigorúan fel kell kelnünk,ha kezdek az új munkahelyemen.Ebéd után kb.2 órát alszanak,hétvégén mi is alszunk velük.

Andi
Kép
aanda
 
 


Hát, én is megkattannék, ha nem aludna nappal, meg ha nekem reggel 7-kor kellene kelni, akkor is... :? Pedig szegényke csak úgy alszik, mint mi. De az esti 8-as alvások, amikről írtok, fúú de jó lenne! :roll: Bár akkor meg az apjával nem találkozna. :? Annak azért örülök, hogy normális...
20140901102739
 
 


Hajni!
Azért osztom a többiek véleményét ha reggel fél 9-9 ig alszik ebéd után alszik akkor ne várd hogy este nyolckor ágyba legyen. Erre írtam hogy én inkább azt választom kelljen reggel "korán" ebéd után időben alszik és így este sincs gond. Én ezt már többeknél megfigyeltem akinek 8 után kell a gyereke nyilván nem fog délben aludni megint ebből következik este sem fog 8-kor. :) Tehát a titka időben felkelni reggel. :):):)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
szerintem az majd talán oviidőre fog menni, meg ha nekem is kell mennem dolgozni. Bár korábban 10-fél 11-re jártam... :roll:
20140901102739
 
 


Hajni!

Ezzel mindig úgy vagyok ahogy a családnak megfelel . :) Persze amikor közösségbe megy más téma mert ha fél 9-ig nem ér be akkor nem kap reggelit. :) Én mondjuk dolgozni is fél 8-ra jártam és fogok is úgyhogy húzós lesz a reggel viszont 4 kor már végzek és jöhetek majd értük.

Andi!
És hogy viselik ha felkelted őket?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
azért a du. 4-ért annyira irigyellek, már most azon parázok, hogy érek oda a gyerekekért időben... :(
20140901102739
 
 


Az enyémek is percre pontosan reggel 6-kor kelnek, dél-fél egykor már alszanak 2-3 órát, és este 8-kor már ágyban, legkésőbb fél9-re mindkettő durmol. A nap fénypontja nekem is az ebéd utáni néma csönd :D

KépKép
lili73
 
 


Hajni!
Erre csak azt tudom mondani hogy a fél 8-as kezdés ezzel jár :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Nekem volt olyan mh-em, ahol 3/4 7-kor kellett kezdeni (nem elírás). Azért az enyhe túlzás volt, de jó korán végeztem, csak akkor még nem volt gyerekem, akihez sietnem kellett volna.

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:Nekem volt olyan mh-em, ahol 3/4 7-kor kellett kezdeni (nem elírás). Azért az enyhe túlzás volt, de jó korán végeztem, csak akkor még nem volt gyerekem, akihez sietnem kellett volna.

az egyetem alatt én is rendszeresen jártam 7re dolgozni, rugalmas volt a munkaidőm, így korábban el tudtam menni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csajok, nekem volt olyan munkahelyem, ahol minden nap (nem heti váltásban!) máskor kezdtem, persze előzetes beosztás szerint. Ezek a verziók voltak:
6.00-14.30
7.30-16.00
9.30-18.00
És a leggázabb az utólsó volt, mert estig dolgozni nagyon rossz, az ovi nem volt nyitva 6-ig, valakinek el kellett vinnie a gyereket, én meg hazaértem vacsira és fekvés. Ez egyedülállóként nagyon nehéz volt. Reggel 6-ra viszont simán vittem magammal, szerencsére a cégnak saját ovija volt, amíg az ki nem nyitott, "dolgozott" velem a gyerek, amikor megjöttek a kollégáim fél 8-kor, akkor meg átvittem az oviba. :oops: Azért ez egy szuper jó, rugalmas munkahely volt. A gyerek meg szívesen jött, mert buszoztunk hajnalban, és ihatott forró csokit az automatából. :lol: De Ádám hajnalban kelő, korán fekvő gyerek volt. Én meg öt éven át 6-ra jártam edzésre tini koromban, tehát hozzá voltam szokva. Bálint meg fordítva él, későn kelő.
Bálint így alszik:
- Reggel 7-9 között kel.
- Ebéd után 13-14 között lefekszik, alszik 17-18 óráig. :oops:
- Este 21 körül fekszik (különben esély se lenne, hogy lássa az apját).
Vele nem tudom, mi lesz az oviban, ott nem fog tudni ennyit aludni.

dkata
 
 


Szerintem akkor én viszem a prímet a lehetetlen munkahelyekben. Amikor a Reggelibe jártam, akor még anyuékkal laktam vidéken, hajnal fél kettőkor (!!!!) keltem minden nap, és a hajnali 2.35-ös vonattal jöttem Pestre, hogy 5-re beérjek! :shock: De volt a fordítottja is, amikor vágtam, akkor este 11-től kb. hajnal 2-3 ig, mikor mennyi meló volt vele. :shock: :roll: Na ezért töröm a fejem, hogy hová menjek vissza. :evil:
20140901102739
 
 


Hajni, gyerek mellett egyik se jó... Bár az éjszakai meló nem rossz, hiszen akkor reggel is, este is ott vagy. Csak mit csinálsz napközben? Alszol? :wink:

dkata
 
 


Hajni,
hát ez tényleg nem fehérembernek való, amit írsz, de legalább is nem családosnak. És hová mennél vissza? A tv maradna azért, csak más jellegű munka vagy teljesen új dologba vágnál?
Ahol apa későn ér haza a melóból, megértem, h a gyerek is későn fekszik.

Kata,
legalább nem volt uncsi. Az nagy előny, ha az ovi helyben van! Most is olyan rendszer lenne jó, hogy a mh-hez közeli bölcsibe, oviba járhatna a gyerek. De tudom, hogy az önk. csak a kerületi lakosokat támogatja az ingyenovival.

KépKép
lili73
 
 


Kata,
egy mh.-i ovi a legtutibb szerintem, de az a baj, hogy ez ritka, mint a fehér holló. :? Most neked se lesz rá lehetőség, ugye?
Az éjszakai meló sajnos nem jelenti a napközbeni hiányát, csak az utómunkák vannak ilyen lehetetlen időpontokban. :evil:

Lili,
Te már rendes munkaidőben dolgozol? Gyerekek bírják a bölcsit? És Te? :wink: A barátnőm fia szintén önk-i bölcsibe jár, de vszínűleg volt arra is példa, hogy megütötték őket. Egész nap rajtuk hagyják a kakis pelust, stb... Én rettegek ezektől az intézményektől! :twisted: :twisted:
Még nem tudom, hogy lesz, agyalok. :roll:
20140901102739
 
 


Hajni,
csak januártól dolgozom, akkor kezdik majd az önk.-i bölcsit. Azért nem hiszem, h ez jellemző lenne, amiket írsz, ilyesmitől nem tartok. Sőt, kicsit megkönnyebbültem, h nem játszóházas minioviba kell adnom őket, ahol azért nem szavatolt a hozzáértés (egyedül ilyen helyen lett volna hely).

KépKép
lili73
 
 


Hajni,
kicsit szíven ütött,amiket az önkormányzati bölcsikről írtál!
Én már voltam pár helyen és szerencsére nem ez a véleményem!
Kakis pelust is kicserélik,esetleg az fordulhat elő,hogy nem azonnal.A mi bölcsinkbe még ki is mossák a gyerekek fenekét kaki után,ugyanis ez előírás!
Lilinek sajnos igaza van,sokszor nem szakemberek dolgoznak a magánintézményekben,önkormányzatiba meg csak szakembereket vehetnek fel!
Már tervezed,hogy visszamész?

Zsebi,
nem kelnek fel nehezen,ha ébreszteni kell.Jövő héttől gyakorokjuk a fél 6-os kelést,hogy 1.-től már olajozottan menjen minden!

Andi
Kép
aanda
 
 


Lili,
akkor még nem is szoktatod őket?

Anda,
hát még engem is nagyon megviselt, annyira sajnálom a kisfiút. Az anyja egyedül van, muszáj dolgoznia, és ide is csak véletlenül sikerült bejutniuk. Nem teheti meg, hogy kiveszi, máshol hely sincs meg pénze sincs magánra! És nagyon feldühít, hogy mit meg nem engednek maguknak gondozók, szegény védtelen gyerekeket így betörni! :twisted: És nyilván tud róla az ottani vezetés! :twisted: :evil:
20140901102739
 
 


Nem volt egy ideig gépem.

Alvás nálunk:
Zalán 9től fél7ig, délután általában 2,5 óra
Boldizsár fél 8től 6ig, napközben 3x vmennyi (fél óra-óra)

Vonalzóim tényleg eltűntek....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni,
hivatalosan még nem, de egyszer egy héten viszem őket, amikor az udvaron játszanak a bölcsisek. Így kicsit ismerkednek már a környezettel.

KépKép
lili73
 
 


Lili,
én is vittem őket már bölcsi előtt az udvarra játszani.Nálatok lesz bölcsisruha?Pontosan mikor kezditek a beszoktatást?

Lili,Hunci,
szüinapi ajándékvásárlással hogyan álltok?Miket kapnak a gyerekek?
Mi ma délelőtt rendeltük meg a tortákat,jövő hétvégén lesz a buli!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi,
nem lesz bölcsisruha, és januárban rögtön kezdjük az első munkanapon a beszoktatást. Szülinapon, karácsonyon mi még egyáltalán nem gondolkodunk, mert sajnos nem olyanok vagyunk, akik nagyon megadják a módját sz ünnepeknek. Azért mondom, hogy sajnos, mert fontosnak tartanám, de mégsem tudom megtagadni önmagam, valószínűleg rosszul lettem nevelve, én is meg a párom is, ezen a téren :oops: . Valami jelképes ajándékot kapnak a gyerekek, semmi extrát, a család együtt lesz, szülinapi ének lesz, torta is lesz, majd megvesszük a Daubnernál. Azért ha kicsit rendeződünk anyagilag, jobban beruházok szép ajándékokra, mondjuk jövő szülinapra, amikor már elég idősek lesznek ahhoz, hogy tudják, mit is szeretnének, nem akarom, hogy olyan gyerekek legyenek, akik mindig csak ácsingóznak a szép, nagy ajándékok után, de csak ceruzakészletet kapnak :) .

KépKép
lili73
 
 


H megkapta hétfőn az oltást, szezonálist nem kap végül.Jól bírta, semmi gond sincs azóta sem.Nálunk sem lett semmi mellékhatás.Ahogy Kata írta, nem nőtt szárnya senkinek sem :lol:

Aanda, olyan készülődünk is-stílusban nyomjuk leginkább a dolgokat.Sokat dolgozom, fárasztó volt a brüsszeli kiküldetés is meg egyáltalán, szóval készülgetünk :lol: nagy szülinap és karácsony-fun vagyok :lol:
Szülinapra és karácsonyra favonatos cuccokat kap, télapóra meg tommy kisautót.Mind vateráztam ócsón :lol:

A bölcsiben én ilyen dolgokat nem tapasztalok, nagyon kedvesek, van bölcsis ruha, átpelusozzák és még le is ürdetik ha nagyon kakisak lennének.

H annyira édes volt:
volt bölcsis fotózás, és a csoportképen egyesével mondta, melyik babának mi a neve, tök csodálkoztam, hogy ennyire okos és tudja, ki kicsoda.
aztán öltöztem, ill próbálgattam az új ruháim (ki kellett cserélnem a teljes ruhatárom, mert a -35 kg megtette hálistennek a hatását), szóval próbálgattam és megszólalt: anya csinos.Elolvadtam...
Vendég
 


Lili,
én is már alig várom,hogy rendeződjünk anyagilag!Gondolatban már el is költöttem az első fizetésemet,és nem nagyon kell törni az agyamat,hogy az egész évit elköltsem!

Hunci,
nálunk sem volt semmi mellékhatás az oltás miatt.
Tényleg hihetetlen,mennyit fejlődnek,H.nagyon okos!
Nemsokára már a gyerekek szüleit is meg fogja ismerni!

A munka miatt fogytál le ennyit?Nagyon ügyes vagy!

Ma reggel történt:integettem nekik az utcáról,az ablak bukóra nyitva volt-puszit dobtunk egymásnak,és ott állt az ablakban egy kislány is,aki szintén dobott nekem egy puszit.Erre Arnika megszólal:Na,ez az én Anyukám!!!
Tegnap este néztük az időjárásjelentést:Márk megszólal:Anya!A nénin milyen harisnya van?Nekem ez nem tettszik!

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda, de aranyos jelenet lehetett. Nem, nem a munka miatt, hanem mert én akartam. Egy ideje diétázok már.A dokim még 3 kg-ot engedne, de én még kb 7 de leginkább 10 kg-ot szeretnék leadni.
Vendég
 


Hajni

nálunk ugyanez volt, ami nálatok, hgoy akár este 11-ig is fent volt Olivér, aztán reggel aludt 9-ig is. Egy ideje ébresztem, legkésőbb fél 8-kor. Aztán fél1-1 között alszik el, 4 órahosszát. Este pedig 9 - fél 10 körül alszik el. Így mindösszesen 14 órát alszik naponta.
Az oviban első évben délben el fogom hozni Olivért, éppen amiatt, hogy aludhasson itthon amennyit akar, ott max 1,5 órát alszanak. Aztán majd 2. évben már ott alszik.

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi


<
sziszka78
Tolna
 
 


Szasztok,

Hááát, végül mi is oltanánk, igaz, nem H1N1 oltással hanem egy másik split oltást javasolt a doki, de persze Máté olyan beteg már megint hogy egy ideig esélyünk sincs az oltásra....Múlt héten torokgyulladással kezdte, de hétvégén úgy elkezdett köhögni hogy egész éjjel nem aludtunk és ma kiderült hogy megint arcürege van....pedig szivjuk az orrát folyamatosan...nem is értem...
Szerintetek az nem gáz hogy 6 nap antibiotikum szedés után ma kaptunk egy másik 5 napra valólt (augmentin duo után Sumamedet) ??? Félek hogy még jobban legyengül Máté ettől a sok gyógyszertől....

Alvásról, mi is fél 10-10 körül fekszünk és 7-fél 8 körül kelünk, napközben oviban másfél óra, itthon 2 és fél alvás...az az érdekes hogy hiába alszik az oviban kevesebbet, attól este még nem alszik el előbb...csak akkor ha teljesen kimarad az alvás....de én is ismerek olyan gyerekeket akik napközben nem alszanak 1 éves koruk óta....
Nálunk is többször előfordult hogy kocsiban bealudt 20 percre Máté és utána már nem aludt tovább mikor hazaértünk...

Viki meg szopisztrájkolt a múlt héten....vagy legalábbis napközben többször is úgy visított meg feszítette magát ha cicire akartam tenni mintha valami borzasztó dologra akartam volna rávenni....aztán meg fejtem mint a gép és üvegből megitta a beste majdnem mindet azonnal :roll: :roll: Úgy tűnik nem lesz egy nagy ciciző a csaj....szerencsére tegnap meg ma egész jól viselkedett, de folyamatosan kevesebbet eszik mint az adagja lenne... Szerencsére még vannak tartalékok, 2 hónapos mérésen 5,60 kg és 60 cm volt (persze lehetett volna simán 6 kiló is, de igy legalább nem kell fogyókúráztatni mint Blankánál javasolták :P :P)

Első oltásokon is túl vagyunk, nem lett lázas, csak egy kicsit nyűgös...Viszont szegényem annyit pukizik, nem kimondottan hasfájós, nem üvölt meg ilyesmi, de sokszor felébred alvás közben 1-2 sorozatra és utána megnyugszik...remélem ez is elmúlik 3 hónapos korára ?? Na jó, tudom, a lila káposztát nem kellett volna 3 napig ennem, idén télen már nem eszek többet...pedig a doki azt mondta hogy hülyeség az hogy mit nem lehet enni szoptatás közben, mert mindent lehet....vagy mégse ???

Tök ciki, de még semmi kari ajándékot nem vettem...kisbabával hogy lehet megoldani a vásárlást ??? Na nem a gyereknek, azt apa intézi, de apának, meg a családnak ??? Két etetés között alig lehet eljutni valahova és én nem tudok 5 perc alatt vásárolni.... Tudtok jó internetes oldalakat ajánlani ???

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Itt én jópofa dolgokat találtam :)

http://www.bigyoshop.hu/

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Kriszta,
én a karácsonyi vásárlás 90%át neten intézem. Rengeteg jó oldal van! Csak írd be a keresőbe, mit szeretnél, és kijön egy csomó oldal.
Sosem értettem, miért mondja bárki, hogy nem számít, mit eszik a szoptatós kismama! Én ha fújósat ettem, mindig extra adag puki volt a gyerkőcnél...

Sajnos mi is betegen. Ez a 2. hét, hogy kimarad az ovi. A legrosszabb, hogy boldizsár is kegyetlenül köhög :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kriszta, Emma,
jobbulást a gyerkőcöknek!

Kriszta,
én se eszem semmi fújósat, panasz ugyan nem volt még, de nem akarok kockáztatni. Az én lányom nem sztrájkol, kerek 8,5 kiló, már 80-as ruhákat hordunk. A doki kiakadt, de mondta, hogy talán nem lesz baj, csak a bátyja nyomdokait követi...
Vásárlással én is bajban vagyok, féltem Blankát, őt ugye nem lehetett oltani...

Ismét kérnék tanácsot: Ti vinnétek olyan oviba a gyereket, ahol egy darab játék sincs, csak farudak? Se egy baba, se egy autó, talán még könyv se (erre nem emlékszem pontosan :oops: ) Minden más szuper, a kaja, a szemlélet, az óvónők, csak annyira szegényes minden, játékpark meg lényegében nincsen. Szóval?
20140901102739
 
 


Hajni,
az milyen ovi? Miféle farudak? Én nem vinném...Miért lenne jó a gyereknek, ha spártai körülmények között kellene töltenie a napját? Szerintem a sokféle játék, a színes kavalkád kellenek ahhoz, hogy ügyesedjen, fejlődjön, érdeklődjön, életvidám kis lurkó legyen.

KépKép
lili73
 
 


Hajni!
Én pont ezt szoktam mondani itt a barátnőimnek hogy hiába van egy oviban minden játék meg eszköz ha szar az óvónő és nem foglalkozik a gyerekekkel. Inkább ne legyen semmi de szuper óvónőkkel gyorsan telik a nap és sok mindent lehet tanulni. Nem játszóháznak gondolom az ovit ahol a gyerek játszon el magában hanem ahol foglalkoztatva van. És ezt itthon is látom hogy milyen alap dolgokkal el tudunk lenni óráig is. Szóval én simán választanám ha amúgy okés minden.

Kriszta!
Szerintem is rendelj nyugodtan a neten. Én is sok mindent innen intéztem. Pl ha könyv kellene akkor az alexandra.hu-n 27-éig még sok könyvre 40 %-ék van. :)

Jobbulást Máténak.

Emma!
Nektek is jobbulást kívánok. Kicsi nem kapta el?

Velünk is elég rossz dolgok történnek mostanában ezért is nem jöttem írni. :( A kórházban a dokinak is feltűnt az amit én már elég régóta szajkózok a saját dokinéninknek de szerinte ez belefér a normál kategóriába (puffadt a hasa alig eszik de szó szerint ilyenkor semmit) rengeteget iszik széklete sem normális színű... na végre ő meghallatott és kivizsgálta ott azonnal hasi uh mely alátámasztotta hogy a belei teli vannak gázzal és hogy valamilyen felszívódási zavara van... meglettek az első körös véreredmények és sajnos úgy néz ki lisztérzékenységgel állunk szemben. Voltunk gasztroenterológián és ott elbeszélgettünk ill kérték a vérvétel ismétlését ha az is rossz akkor bélbiopsziára lesz szükség Balázsnál. Ezt az egészet egyenlőre nem tudom felfogni nem tudom megemészteni bár anyai szívemmel azt érzem nem ez a baja nem lehet lisztérzékeny de meglátjuk...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
nagyon sajnálom! A lázgörcs és most ez...remélem, nem lesz baj! Átérzem nagyon az aggodalmadat. Nekem már attól gyomoridegem volt, hogy beoltassam-e őket vagy sem.

Ovi: én csak abból indulok ki, amit itthon látok, hogy mennyire jó hatással van rájuk az ingergazdag környezet. Nem unják meg a játékaikat, pedig nincsenek nagy, szerepjátékra való játékaik, inkább apróbbak, de nagyon ügyesen kitalálnak velük valamit, sorbarendezik a kisautókat, mondják a színüket, még számolnak is, persze még nem helyesen, de a könyvben, a Pöfi vonatban is mindig mondják, egy-kettő-három...és mutogatnak a libákra.
Ezzel csak azt akartam érzékelteti, el nem tudom képzelni, hogy ezek az "eszközök" ne álljanak rendelkezésükre, mikor játékidő van.
A pelenkázófeltétet meg csúszdának használják, az egyik végét rátesszük nekik a fotelágy szélére, és azon csúszkálnak lefelé minden pozícióban, és az összes létező játékot lecsúsztatták már, ez is a játék része. A sámlit is odateszik, hogy egyszerűen fel tudjanak lépni az ágyra.

KépKép
lili73
 
 


Lili!
Egyetértek az enyémek is eljátszanak mindennel. és persze legyen játék de azt gondolom hogyha bekerül az oviba és az ovónók egész nap le se tojják őket akkor inkább ne legyen játék és ők foglalkztassák a gyerekeket. Kicsit sarkítottan írtam amit írtam. :)

Biztos a Hajni által kinézett ovi valami spéci nevelés elméletre épül ezért nincsenek játékok.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
fúú, ez igen rosszul hangzik! Remélem arra a bélbiopsziára nem kerül sor, az meg még rosszabbul, sajnálom! :(

Zsebi, Lili,
ja, ez a Montessori ovi. Tetszik nagyon a szemlélet, meg tényleg irtó kedvesek, bent voltam több, mint egy órát, csak az az egy zavar, hogy nincsenek játékok. Itthon mondjuk van neki több is, mint elég, de... Lehet elviszem a gyereket is, aztán meglátom bejönnek-e neki a farudak... Meg ráadásul évvesztesek mindketten, úgyhogy járnak vagy 4 évet oviba fejenként! :shock:
20140901102739
 
 


Zsebi,
fogalmam sincs, mennyit foglalkoznak az óvónénik az önkormányzati bölcsikben, ovikban, de gyanítom, hogy nem sokat. Én mondjuk mindenben középutas vagyok, legyen játék, és nem várom el, hogy sokat foglalkozzanak velük, csak épp annyit, amennyit adott esetben igényelnek. Montessori, Waldorf...nekem túl egyoldalú. Valószínűleg gyerekfüggő is, kinek való, kinek nem. Én egyelőre a bölcsiben gondolkodom, oviban valószínűleg egész máshogy kell foglalkozni egy gyerekkel, talán fontosabb a hogyan, mint a bölcsiben. Nem ástam magam bele a témába.

Lányok,
minden rácsoságy direkt úgy vannak kialakítva, hogy ki lehessen szedni belőlük bizonyos rácsokat? Hogyan kell kiszedni, ha meg se moccan? Fűrésszel?

KépKép
lili73
 
 


Hajni,
most olvasom, h a Montessoriban Montessori-eszközök a játékok. Ezek a farudak? És más eszköz nincs is? Látom a képen, hogy rajzolás az van.

KépKép
lili73
 
 


lili73 írta:
Lányok,
minden rácsoságy direkt úgy vannak kialakítva, hogy ki lehessen szedni belőlük bizonyos rácsokat? Hogyan kell kiszedni, ha meg se moccan? Fűrésszel?

nem, nem mind. Van ami olyan, van, ami nem. Nekünk egyik sem olyan.
Amelyik olyan, abban 2 v. 3 pálca mozog.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok :)

Hunci :)
Gratulálok, rengeteget fogytál! Az is tök jó, hogy orvosi felügyelettel csináltad :)

Kriszta :)
Én is főleg az interneten vásárolok be. Tényleg úgy a legegyszerűbb, ha kigondolod mit szeretnél, beírod a keresőbe és tuti találsz rá boltot. Én ezt is ajánlom: www.meska.hu
Amúgy meg Zsófit betesszük kendőbe és békésen alszik, amíg vásárolunk :D Múlt héten egyszer babakocsiztunk, ezen a héten még nem :D
Én már mindent eszem a tejtermékek kivételével, de ha fújósat eszem, akkor azért többet pukizik Zsófi. Na meg ha bármit lehetne enni szoptatás közben, mert nincs hatása a gyerekre, akkor gyógyszert és alkoholt miért nem? Na, ugye, hogy nem mindegy mit eszünk?! ;)

Hajni :)
És amíg ott voltál, az oviban mivel és hogyan játszottak a gyerekek??? Abból lehet következtetést levonni.
A montessori sok eszközt használ amúgy, nekem fura, hogy csak pár rúd volt ott. Én lehet visszamennék és megkérném mondja el milyen ott egy gyerek napja és mutassák meg milyen eszközöket használnak. Nem lehet, hogy csak el volt valahogy pakolva?

Zsebi,
Jaj, sajnálom, hogy ilyen gondotok van :( Bár inkább derüljön ki ha baj van és az is, hogy mi baj és akkor azon lehet segíteni. Nem olyan vészes a lisztérzékenység, csak oda kell figyelni pár dologra. Remélem azért a biopsiát megússzátok és anélkül is ki tudják deríteni mi van!
Amúgy ha te úgy érzed nem lisztérzékeny, akkor te mire gyanakszol?
Nálunk múlni látszik. a tejérzékenység, de közben rájöttem, hogy valószínű a szójára is allergiás Zsófi. Jövő héten megyünk mi is a gasztroenteorológiára.

Lili :)
Ez a pelenkázós csúszda jó ötlet, ezt majd kipróbáljuk mi is :D


Mi jól vagyunk. Balázsnál tombol a dackorszak, de amikor jó fej, akkor nagyon jó vele lenni. Nagyon aranyosak együtt, Zsófi mindig elkezd vigyorogni, mikor meglátja Balázst, Balázs meg folyton ölelgeti, meg puszilgatja. Összességében fárasztó, de nagyon jó :D

wish
 
 


Orsi,
meg is oldottuk a fűrésszel. Szegény ágy, lehet, hogy a lomtalanításban végzi.

KépKép
lili73
 
 


Lili,
hát igen, montessori eszközök a "játékok", olyanok, mint amik a honlapon vannak. :roll:

Wish,
a gyerekek végig kint játszottak az udvaron az egyetlen csúszdával (más nincs is ), amíg mi beszélgettünk az óvónővel. Ő megmutatott elég sok eszközt, de nekem azok közül egyik se játék, pedig azt mondta, hogy a gyerekek meg a szülők is alig akarnak hazamenni délután, olyan jól eljátszanak, eldumálnak. Megkérdeztem, milyenek a szülők, azt mondta, hogy ide azok a szülők viszik a gyereket, akik az átlagnál jobban törődnek velük, és nem az számít nekik, hogy minél drágább, csillivillibb legyen az ovi. Igaz lehet... :roll:
20140901102739
 
 


Zsebi
jaj, de sajnálom! Lisztérzékenység kemény dió. De miért sejted, hogy nem az lesz? És ha tele van gázzal nem volt hasfájós?

Hajni
én Biatorbágyon voltam Montessori oviba, ott volt egy csomó játék...

Wish
de jó, hogy ilyen aranyos tesók!

Nálunk is egyre nagyobb a haverság. A legszebb dolog, mikor szeretgeti Zalán Boldizsárt, és nagyokat nevetnek. Most ilyenek a fiúk:
Kép Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni!
Ezt mondom én is hogy ha lekötik őket akkor szinte a semmiből is tök jókat lehet játszani. Biztos sok a körjáték meg a közös játék amiket pl. otthon nem tud játszani még két gyerek sem.

Wish!
Azért kemény dió szerintem a lisztérzékenység mert szinte mindenbe tesznek (tejföl, kecsöp, csoki,sütőpor, pl) ill nyilván van amelyikbe nincs de az nem az átlag árú hanem a drágább. :( Mióta ez felmerült azóta figyelem és amiket mi veszünk szinte mind tiltós lesz :(

Nem tudom megmondani hogy mi lehet de a szívemmel nem tudom ezt felfogni hogy lisztérzékeny. De hát majd kiderül. még van egy hét elvileg és meglesz az eredmény.

Emma!
Soha nem volt hasfájó még kicsinek sem. Sokat pukizik és kakil is mindig.
Nagyon aranyosak a gyerekeid.

Van köztetek aki megy mikulás ünnepségre a gyerköcével? Mi megyünk én már nagyon várom.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: