Új privát üzeneted érkezett!

Reni- ha meg nincs gyokerkezelve es nem is erzekeny, akkor valoszinuleg csak te erzed olyan nagynak azt a lyukat a nyelveddel, de nem hiszem, hogy olyan veszes. Ne piszkald, mert attol elkezdthet fajni, vagy kisebesedik a nyelved. Hagyd beken, es minnel hamarabb vidd dokihoz, de nem hiszem, hogy veszes a helyzet.
geri79

Milyen jó, hogy van mindenre szakemberünk: TB, fog, szem stb... titta jó!!! :lol: :lol:
Eszméletlen jó lett a kacsa..vagy csak éhes voltam? nem tudom, de már megint enném.. a párolt kápi meg édesítővel készült... :lol:
most meg megyek pucolok hagymát, mert holnap meg aprólék pöri lesz...
pammut! az az érdekes, hogy ülve pucoltam a kacsákat és mégis tényleg annyira belefáradtam, hogy csak na!!! Kemény is volt a pocim, de szerintem az inkább azért mert meg kellett mentenem az egyik kutyáját anyunak a többiektől..na és utánna, miután kihoztam a kennelből tiszta kemény lett a hasam../na nem azért mert nehéz volt a kutya, mert vagy 1kg az egész, hanem mert nem tudom miért..lehet mert feszült lettem, annyira bántották..pedig nem szokták./

Kép
Kép
ronci

Na, elkezdtem feltöltögetni a hangoskönyveket a freeweb-re. Sajnos a gmail dokumentumokba nem lehetett, file-onként elküldeni levélben pedig túl sok lenne. Remélem így sikerül. (köszönet a segítségért Vikinek! ;) )

A pocakom ma nekem is keményedett, de az ebéd utáni alvásból ébredtem, nem hiszem hogy bármit rosszat jelentene. Mostanában nagyon nyugiban van a fiatalúr, lehet hogy front van?

A csigák mind elfogytak :D
Erusverus: csak megkentem azzal amit itthon találtam, és mivel ilyen picik voltak, még az én sz@r sütőmben is megsült.

Ági: beírtam a táblázatba amiket küldtél

Reni: formás kis pocak! :)
zuzmooo

Nóri, Pammut, hát ez az, hogy hol ilyen hol olyan cikket lehet olvasni, ezért zavarodott mindenki, még az orvosok is. Amúgy nem tudom, hogy a cikk írója pszichológus-e vagy sem, csak bemásoltam a webcímet, mint egy újabb írást a témáról.

Anita, pihenj, nehogy be kelljen feküdni! Ja igen, igaza van Nórinak, itt minden baba időre születik!

Reni, nagyon édes a pocakod :D
lara

gyors bejelentkezés még mielőtt apuci észrevenné, hogy itt ülök.
Hívtam én már a nőgyogyit tegnap este, de akkor is azt mondta, hogy valószínüleg a vizsgálattól vérzek, hisz valahogy csak megállapította, hogy 1 ujjnyi nyitott méhszáj, és hogy majd akkor szóljak ha ez nem csökken,vagy ha rosszabb, esetleg erősebb darabosabb vérzés lenne. Tudjátok nekem amúgy is érzékeny a méhszájam épp az első szülés utáni csonkolás és még utána második szülés, repedés varrás..szóval elég elhasznált lehet ott alul az a szövet. Ma szinte ki se keltem az ágyból, talán most enyhül egy kicsit.

látom mindenkit izgatott ez a rakott zöldbab téma, akkor lehet hogy én vagyok az egyetlen akit nem hoz lázba? :? Pedig a zöldbabot imádom, meg a karfiolt is, de rakottan egyikat se bírom megenni.

Írni akartam, hogy nem tudom a feltöltött cuccok között ott van-e a zene ovi, mert azt feltölteném, különösen most hogy jön a té. Nagyon aranyos kis dalok vannak rajta, amikor tavaly bevitttem az oviba , minden szülő arról faggatott, hogy nem-e tudnánk nekik is átírni.
Illetve van még a híres magyar fittnessguru feleségének várandós tornája. Tök jó, de nekem sajnos ahogy a doki mondta annyit tornázhatok, hogy egyik oldalamról a másikra fordulhatok az ágyban :)
Azt beszéltük zurammal, hogy most itthon vagyok a legnagyobb biztonságban mert tegnap bemondták, hogy a nyíregyi kórház csecsemőosztályán és az ápolásin hepatitis a járvány van (a kórház honlapjám már a felső léguti járvány is rajta van) szóval valszeg itthon jobban járok.

reni : csini a pocid

többiek bocsi, most hirtelen csak ennyi
stephie

Anita: Remélem minden rendben lesz Leventével! Gondolom két gyerek után mindenetek megvan a harmadikhoz is, de ha bármiben (amit nem bíznál a férjedre ;) ) segíthetek, szólj nyugodtan!
zuzmooo

stephie: Azt nekem is mondta a doki, hogy lehet vérzés a vizsgálat miatt, de nekem nem volt. Már el is felejtettem, a párom emlékezett rá.

zuzmoo: Örülök, hogy sikerül az fw-re a feltöltés.
vicky79
Budapest III. kerület

Huhh, azért az kemény hogy vizsgálat után vérzés. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: Szerintem csak akkor ha nyitva van a méhszáj. Normál esetben nem hiszem, de így sem mindig van.
vicky79
Budapest III. kerület

Ja, az más. De mondjuk akkor sem hangzik túl jól. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

hali csajok!

nálunk mustáros-hagymás pecsenye volt rizssel...

Edit

Kép
ézsóné

zuzmooo

Ezek a hangoskönyvek feltöltve a fw-re:
Paulo Coelho - A Zahir
Paulo Coelho - Az Alkimista
A. A. Milne - Micimackó
Janikovszky Éva - A lemez két oldala
Janikovszky Éva - Égigérő fű

Remélem jól csináltam és le is tudjátok tölteni (a micimackót kipróbáltam, az működik) ;)

Zarja: mindegyik Wass Albert kell? Az egy kicsit több idő lesz, majd igyekszem :)
zuzmooo

Sziasztok!
Látom, hogy itt hétvégi a hangulat, a héten először igen rövid idő alatt sikerült visszaolvasnom a napi termést. :D
Jó dolgokat főztetek, én tegnap semmit, elég volt munkahelyen a kajákkal foglalkozni, de végre ettünk kínait, ami nem is esett annyira jól, mint amennyire enni akartam (már kb egy hónapja). :roll:

A pihenőknek kitartást a pihenéshez és szurkolok értetek nagyon, hogy a helyzet (mármint a méhszáj) változatlan maradjon jó sokáig. Most egy kicsit én is elkezdtem félni, hogy nem-e nyilogatok, mert eléggé furcsa érzésem van az alsó tájékomon 6-7 órányi állás után, akkor már alig várom, hogy vége legyen a munkának és leülhessek. De azzal nyugtatom magam, hogy valószínűleg már a baba és a magzatvíz súlyát érzem így meg.

Reni: neked is formás pocakod van! :D

Lányok! Lehetne egy privát kérésem, ami nem babás?
Ha vásárolni mentek, akkor a kávés részlegen megnéznétek nekem, hogy Nescafé Dolce Gusto-ba való kapszulák terén milyen a magyar kínálat, hány fajtát lehet simán beszerezni és milyen árban van?
Kinéztem magamnak a kávéfőzőt, de Feri azzal ijesztget, hogy otthon nem fogok kapni hozzá kapszulát könnyen, csak nagy utánajárással jó drágán. És hogy így nincs értelme venni, gondoljam át.
Vendég

Jéh, én most kezdhetném vágni a centit, ha vágnám. De nem vágom, mert csak egy van és az arra kell, hogy a fenéknövekedésemet tartsam nyílván. :lol: :lol: :lol:

Amúgy tegnap reggel említettem, hogy gondom volt az öltözködéssel. Már egy hete hisztis vagyok. Merthogy én heti hét napból ötször szoknyában vagyok vastag harisnyával, vagy leggings-szel. Eddig nem is volt gond, mert vettem egy számmal nagyobbat, az kényelmes volt a pocimon. Viszont most már nem az. Még nagyobbat nem akarok venni, mert az a nyakamig fog érni, viszont most már mindegyik bevágja a pocimat, ami nekem is kényelmetlen, meg a gyereknek is, ugyanis olyankor őrülten rúg.
Nem vettem még terhesváltozatot, mert az elmúlt két hétben nem voltam kismama bolt közelében (meg amúgy is zavar, hogy négyszer annyiba kerül, mint a normál).
Tegnap reggel öltözéskor annyira dühös voltam, hogy megragadtam az előttem lévő konyhakést és átvágtam a legginst a guminál. Vicces lehetett, nem is gondoltam át eléggé. Kényelmes lett így, már nem szorít, viszont paráztam, hogy tovább szakad és meztelenül jövök haza. :oops: :oops: :oops:
Nem történt meg, semmi baj nem volt, nem szakadt, csak már nem nyomta a babámat.
Az a baj, hogy egyedül a pocakbetétes farmerem ad utat igazán a hasamnak, az nagyon kényelmes, de még itthon sem tudom elviselni a pocak alatt érő csípővonalú melegítőt, mert zavar, hogy nem takarja semmi a hasam.
Persze hiába nézek gatyákat neten már három napja (melegítőt is vennék), a next-en kívül nem találtam olyan lapot, ahol rám való colosra van olyan nadrág, ami még csinos is, főleg olyat nem, ahol a kis méretet kombinálják a hosszú lábbal. Szóval a következő másfél hetem Londonban a keresésről fog szólni...
Vendég

Bea!

lehet, hogy antinő vagyok, de piszkosul utálok ruhát vásárolni. Mikor rájöttem, hogy Bulcsi kopogtat erősen ráparáztam, hogy vazze új nacit kell vennem. Ezen görcsöltem egy hétig, aztán a teszveszen vettem egy nacicsomagot. Véletlen mázlim volt, mert iszonyú kényelmes mindegyik, vettem hozzá kb 4-5 rövidujjút, ami helyesen takarja a pocim. Mikor meg hideg van hosszú ujjú szűk pólót szoktam alá húzni. Ennyiben merül ki a mostani repertoár. Ezért is létfontosságú, hogy minden héten mossak. :lol: De az összes közeli és távoli ismerős, a dokinál mindenhol megdicsérnek, hogy milyen csini vagyok. Ez???? Már 2 hónapja szinte kizárólag csak ezeket hordom.

A Kristófos bandázsos nacikkal mi lett? Azt mondtad, hogy a nagyi átalakította neked őket. De szurkolok neked, hogy az első boltban találd meg álmaid naciját.

zarja

Ma reggel én is kikaptam. Tegnap hazajöttem, és kitaláltam, mivel ma dolgozik életem párja nekiállok a konyhában rendet teszek. Nagytakarítás. Minden kipakolok, átvizsgálok, lemosok visszapakolok. A beépített szekrény tetején is, azt meg csak úgy érem fel, ha a konyhaasztalra állok. Hiba volt Zsoltival közölni a mai terveket, mert letiltott, hogy meg ne lássa. De egyrészt iszonyúan bántja már a szemem, másrészt meg mi a túrót csinálja ma itthon teljesen egyedül???

zarja

Zarja Hát konyhaasztalra ne mássz! Lehet nem hiszed, de még az egyensúlyod is rosszabb a megváltozott súlyelosztás miatt. Azt hagyd akkorra, mikor Zsolti hazaér. Biztos segít, ha megfenyegeted: különben Te csinálod. Volt nekem egy kolleginám, az ablakot pucolt, s mivel másképp nem érte fel, ő is mászott valami instabilra. Le is esett, aztán 2 hónapig dekkolt a kórházban.
pammut

Bea!

Így zsipsz-zsupsz ezt találtam:
http://www.konyhabolt.hu/kavefozo-patronok/krups/ Mifelénk ezek valóban nem túl olcsó cuccok - bár minden relatív. :D

Eszter!

A „falra mászást” illetve az asztalra mászást valóban hagyd Zsoltira! Biztos segít neked! Nálunk is minden ilyet Apa csinál már! :)

Sőt! Szűk két hét múlva érkezik a gardróbunk. Azt is ő pakolná tele, ha nem éjszaka dolgozna azon a héten. De mivel anyukám pont itt lesz nálunk, meg tesóm is, majd ők segítenek. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

De én úgy tele vagyok energiával és ötlettel. Sose fogok a megvalósítás végére érni.

Pammut Bori: ha hiszed, ha nem ez az egy tart vissza. Hogy ha mégis leesek, az Isten se ment meg, hogy a Zsolti bevigyen kórházba, és akkor meg ottan TÉNYLEG halálba fogom magam unni. Így az új taktika: kerülöm a konyhát, hogy ne is lássam :D

zarja

Eszter!
kezdd el nyugodtan a konyhát! De csak azokon a részeken, amit a földön állva is elérsz! Hidd el, mire mindent kipakolsz, letakarítasz, visszapakolsz, szépen eltelik a nap, és Zsolti is hazaér! Hiába buzog bennünk a tettvágy, azért már hamarabb elfáradunk! Így aztán úgyis közbe kell majd iktatnod kis pihenőket! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt Csajok!

Bea! Biztos vagyok benne, hogy fogsz találni nacit magadra. :wink: Én úgy gondolom, de lehet, hogy rosszul, hogy ott azért nagyobb a kínálat, mint itthon úgyhogy hajrá. :lol:

Zarja! Én is azt mondom, hogy ne mássz semmi instabilra. Nekem is kellene ablakot pucolni, de úgy gondoltam megvár az még tavasszal is mikor már kint lesz a manócska. Annyit nem ér. Kilátni még kilátunk rajta :lol: (csak viccelek)

Megyünk anyukámékhoz úgyhogy csak estefelé leszek.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Kakti, asszem nálad az igazság, végignyaltam a lakást mérgemben, most végeztem. Tényleg be vagyok lassulva.

zarja

Sziasztok!
Tegnap megjottek a tesomek, ugyhogy ket hetig itt lesz nalunk egy 3 honapos baba. Egyelore eleg szokatlan neki minden, de ha Joco felveszi, egybol elhallgat, es bazsajog ra , mint nyul a vadalmara. Olyan aranyosak!!!!!!!! Nagyon jol all a kezeben. Tegnap este meg a furdetesnel ugy csillogtak a Joco szemei! Olyan jo volt latni. Habar eddig se voltak afelol ketsegeim, hogy jol kijon a gyerekekkel eloszor is azert, mert tanito bacsi kepesitese is van, masodszor minden gyerek imadja, minden gyerek vigyorog ra korosztalytol fuggetlenul, meg akkor is, ha mar olyan szakallas, hogy en mar megijedek tole!
geri79

Geri, akkor te nagy mázlista vagy. Nem is kell megtanulnod babát fürdetni, hiszen ezt úgyse fogja a Jocó hagyni rád. :)

Jah, valamikor rég beszéltünk a linea negráról!
Hát jelentem: nálam megérkezett vagy két hete, de mindig elfelejtem írni, ha nem beszéltünk volna, biztos pánikolnék, hogy biztos az elhalt sejtek vonala és a baba nem kap bennem enni vagy levegőt. De így rezignáltan tudomásul vettem. Miből gondoltam hogy az én testem ilyet kihagyna?

zarja

Jó reggelt!

Tegnap voltunk múzeumok éjszakáján a Szépművészetiben - megnéztünk 4-5 tárlatvezetést, nagyon tetszett, de a 3 óra álldigálástól-sétálástól úgy elfáradtam, és a derekem is megfájdult, hogy alig bírtunk hazamenni. Persze a metrón meg a buszon is b*sztak átadni a helyet a 18 évesek, úgyhogy még egy órát álltam közlekedés címén - kabátban nem feltűnő a hasam, csak az veszi észre, aki akarja, persze nem akarja senki :( Ez is bizonyítja, hogy nem bírom már úgy a gyűrődést :(
Berci is tiltakozott a vége felé - valahogy lefelé, a gátam irányába rúgdosott, nem fájt, de elég fura érzés volt.

Tegnap délután nekiláttam kreatívkodni - elővettem az uszkve 15-20 éves FIMO gyurmáimat, és képzeljétek, teljesen használható álapotban vannak, egy kis melengetésel. Vettem egy kis karácsonyi készletet, olyan, mintha kiöntőforma lenne, abba kellett belenyomogatni, csillagocskák, angyalkák, fenyőágak lettek belőle, egész icipici mind. Most tervezem kisütni, remélem, nem szúrom el.

Szép napot!

boruska

Ó, nekem is 100 nap van hátra!!

Holap levághatom az első centit az IKEÁs papírozéről :)

boruska

Hat, Joco mar igy is tobbet beszeleget, meg puszilgatja ifjabbikat, mint en- mondjuk nekem eleg nehez lenne... Minden nap meghallgatja a szivdobogasat, ha nagyon kinoz, lecsillapitja, es ahol betakarja a kezevel a pocakom, a kolok oda huzodik, es szabalyosan dorgolozik hozza! Aaaaaaaaaaaaa, alig vagyok feltekeny!
geri79

Hááát... én is elkezdtem fürdőszobát takarítani, de minek! Menet közben jöttem rá, hogy két hetet még kibírt volna (akkor jön az egész család hozzánk, tehát mindenképp újra kell takarítani... :? A kád kisikálása nem várhat, de azt rábíztam Apára. Már szorgoskodik is... :)
El kellene kezdenem kitalálni valami karácsonyi dekorációt, de nincs semmi ötletem... Nálunk a karifa általában arany-sárga és bordó díszekkel szokott pompázni, de idén lehet, cserélek anyámékkal valami más színre (ott van mindenféle színösszeállítás, mert gyerekkorunkban minden évben más színvilág volt). Idén a fehér-arany párosításon gondolkodom, csak kissé hidegnek érzem. Pláne, ha az egész nappali-konyha ilyen színben áll majd... :? A piros-arany kajában jó, de karácsonyfán nem szeretem. És ki akarom használni, amíg lehet, hogy ilyen kétszínű legyen, mert ha Lili már itt lesz, akkor úgyis tiritarkát csinálunk majd. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok röhögjetek ki, de én tegnap este a folyóson fenyőillatot éreztem. :D Aztán rájöttem hogy a néhány darab új lambéria csalta meg az érzékeimet. :lol: Imádom a karácsonyt!
Nálunk lesz adventi koszorú (lassan el kell látogatnom Beni keresztanyjához a virágboltba kellékekért), üvegmatrica az ablakon, ajtódísz, mézeskalács és minden, csak tanulnom és beadandót írnom ne kelljen. :oops:
A karifa nálunk asszem aranyszínű lesz, és idén kint lesz az átalakított étkezőben. Így legalább nem fogja szurkálni apa seggét miközben alszik.

Geri, tök jó hogy baba van nálatok. Az én páromat is imádják a gyerekek, régen a buszon is mindegyik vigyorgott rá. És még szőrösen is őt is. Még a neve is ugyanaz mint a Te párodnak, csak Jozsónak becézzük. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti: én csak álmodozom ilyen fáról. Otthon, az összes gyerekkorban gyártott díszeinket fel kell rakni a fára, hát igencsak bohócul néz ki. Mikor elköltöztem akkor alig vártam hogy karácsony legyen és én is olyan naaagyon elegántos fát készítsek. Erre a Zsolti összevetetett velem mindenféle díszt, mondván az olyan unalmas, ha kétszínű a fa. Hiába küzdök: mindig alul maradok. De majd ha öreg leszek és magányos, akkor végre kiélem majd a kétszínű karácsonyfa vágyamat, addig meg fejet hajtok a többség akarata előtt.

Tavaly vettem nagyon szép szalmadíszeket, marha jól mutatnak a tiritarka villogó gömböt mellett. :(

zarja

Ja, tegnap én is fürdőt takarítottam, meg a jövő héten még meg kell pucolnom az ablakokat. Anyukám ugyan segítene, de inkább nem kérek belőle, mert csak összekapnánk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Geri, Csilla, tök jó, hogy a 'Jócóitok' ilyen jól elvannak a picikkel :) Az én Csabim konkrétan frászt kap tőlük, és be kell valljam, én magam sem vagyok egy olyan nagyon babázós-elolvadós más gyerekével. Majd a sajátal biztos más lesz:)

boruska

Ti milyen kis szorgalmasok vagytok! mar Karacsonyra keszultok. En mondjuk semmilyen unnepet nem szeretek :oops: , es a karacsonyfa diszitest is mindig inkabb buntetesnek fogtam fel, mint kellemes idotoltesnek, es azert mindig csak 24.-en delelott fogtam hozza, es mindig minnel kisebb fat vettem, hogy kevesebb disz ferjen ra...Mondjuk tavaly mar picivel lelkesebb voltam, mert tudtam venni gyonyoru elo kis fat, de sajnos a nyarat nem elte tul, pdeig csak nehany napot volt bent a hazban, aztan kint tartottuk az erkelyen a hidegben. De azert iden is olyat veszek, hatha....
geri79

Boruska- a sajatod az mas! Nekem is csak egy ideig tunik aranyosnak tesom ordito gyereke, de ha az enyem lenne, biztos maskepp allnek hozza. Hat, igen, ezek szerint a nev kotelez...
Csilla- csak no-no azokkal az ablakokkal! En penteken takaritottam nagyon lightosan furdoszobat, azota se jott helyre teljesen a pocakom. Igaz, hogy nekem fekudni kene, de mielott megeroltettem magam en is tok jol voltam- 3 hete-, azt hittem, hegyeket tudok mozgatni, aztan kiderult, hogy magamat is alig!
geri79

Bori, én sem vagyok nagyon babaközpontú, a pedagógus barátnőim szerint az a bajom, hogy ugyanazzal a mércével mérem őket, mint a felnőtteket. De annyira idiótának érzem magam, mikor tutujgatják a babákat, meg megpróbálnak édesgetősen beszélni hozzájuk. Én ilyet sose.

Viszont a Zsolti vazze mindjárt más. A gyerekek hozzám nem mernek odajönni, viszont a Zsolti az utcán összeszed mindenféle gyereket. Nem értem.

Nyáron volt egy aranyos sztori: lementünk egy napra a Balcsira, én az árnyékban pihiztem, a Zsolti meg kifeküdt a napra, mert fázott (!!!) az árnyékban. el is aludt a hátán. Mellettünk megy egy kisgyerekes család pakolt le. A pici kb 2 éves babót ebéd után le akarták fektetni, előkerült kispárna, anya magára tette, babó odabújt és aludt. Igen ám, de az anya elment fürdeni, és hiába bújt oda a mama, a gyerek felébredt. Az istennek se bírták visszaaltatni, a baba is küzdött, mindenféle pozíció, ide oda gyűrték a párnát, de sehogy se volt jó. Egyszer csak a baba felpattant, megmarkolta a kis párnácskáját célirányosan odament az alvó Zsoltihoz, lerakta a párnáját a hasához és odafeküdt aludni. :lol: (izé, én is ott szoktam jókat aludni, :oops: biztos olyan nyugtató rezgései vannak a Zsoltinak). A Zsolti azért arra felébredt, hogy odabújt valaki hozzá, kinyitotta a szemeit: erre ott aludt egy gyerek. :D Persze a mama tök ideg lett, elrángatta onnan a babát, mentegetőzött ezerrel a baba kiverte a hisztit (persze, végre megtalálta a jó kis alvóhelyet). Engem meg csak csendben rázott a röhögés.

zarja

Geri!
A gyökeres fenyőkkel az a gond, hogy általában nem a teljes gyökérrel szedik ki a földből - sajnos. Így aztán esélytelen, hogy túlélje a karácsonyt. :?
Kövezzetek meg érte, de nálunk műfenyő van. Mindig kunyerálok pár levágott gallyat a fenyőárusoktól (pár száz forintot még fizetni is hajlandó vagyok érte), de a fenyőillat kell. De attól rosszul vagyok, hogy kivágják a fákat, két hétig - egy hónapig gyönyörűek, aztán kib...ák őket a kuka mellé... Ezért nekem nem kell igazi. Báááár.... Apa szerint ha gyerkőc nagyobbacska lesz, akkor igazi fenyőt kell venni, mert mégis az a karácsony. Nem tudom. Majd anyóséknál, meg sógoréknál lesz továbbra is igazi, nálunk meg sztem marad a mű. :)

Eszter!
Olyat nem próbálsz meg, hogy amíg Zsoltid nincs otthon (elküldöd bevásárolni), feldíszíted két színűre a fát? Utána már csak nem bontatja le veled. Még az is lehet, hogy megtetszik neki. :) Nálunk is így volt: Apáéknál mindig színes volt a fa. Aztán jöttem én :lol: és fajére állítottam Apa életét. :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jaj, Kakti, végre egy reálisan gondolkodó ember. Én is utálom az igazi fenyőket. Fáj a szívem szerencsétlen fákért. Még hány évtizedig tudna díszíteni egy egy erdőt, mennyi tiszta oxigéntől fosztjuk meg önmagunkat egy végtelenül ostoba és értelmetlen szokás miatt. Ez kell az önpusztító emberiségnek. Haleluja. Csak azt nem értem, hogy miért sírnak nyáron, hogy olyan nagy a szmog, hogy nem kapnak levegőt. Ezt akarták, nem? Akkor meg nem sírni, hanem jó mélyen letüdőzni!!!
Nálunk is műfenyő van. Sőt otthon is műfenyő van. Akkor vették anyuék mikor én születtem. Mikor elővesszük szegény öreg viharvert fácskát az összeg karácsonyom eszembe jut. Na ott én vagyok hárpia, nem engedem se kidobni, se lecserélni. Nekem az jelenti életem összes karácsonyát.
Remélem a gyermekeimnek is hasonló élményei lesznek.
Karácsonyfaillat: párologtató és karácsonyi hangulat illóolajkeverék. Meg a sütik. Ugyebár.

Azt hogy egyedül díszítsem, meg se merem próbálni. Nálunk ez közös feladat. Asszem az egész karácsonyt végigmorognánk ha ezt megpróbálnám. Az adventi díszítés is így megy: egy délutánt rászánunk: berakunk valami vidám karácsonyi zenét, kipakolom az összes karácsonyi kelléket, és amíg ötlet van, addig rakjuk tele vele a lakást. Olyan lelkes ilyenkor a Zsolti, és annyit szoktunk nevetni. Talán ez alapozza meg nálunk az advent hangulatát... Végig az advent alatt, ha ránézek reggel a tükörre a fürdőben, vagy az ajtókra, vagy bármire eszembe jut, hogy hogy került oda, mennyit vihogtam, és egyből vidáman indul a napom. Ezt koronázza később a közösen díszített fa. Ezért az élményért lemondok az elegáns fáról is.

zarja

Ha nagyobb lesz a Buci, mi is biztos csinálunk ilyen vicces fákat, papírdíszekkel, meg madárkákkal, pattogatott kukoricával stb.
- idén lesz az egyetlen 'elegáns' fa, tiszta pirossal, talán kicsi ezüsttel :)

boruska

Ha vkit érdekel, vannak jó kis karácsonyi zenéim. Majd ha Vicky leírja priviben, hogy hogy kell, feltöltöm őket a fw-re. :wink:
Én nagyon szeretem hallgatni Celine Dion karácsonyi lemezét, meg a Kalákáét is (Szabad-e bejönni ide Betlehemmel). Meg van Natalie Cole, meg még ki tudja, mik... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, az engem érdekel!!!
Nekem meg a jó kis giccses Mariah Carey karácsonyi albuma is bejön - amúgy nem szeretem, de ezt az egyet igen :) Csak kazettán van meg :(

boruska

Az a helyzet, hogy én nem tudom igazi fenyő nélkül elképzelni a karácsonyt. Tudom hogy környezetvédelem meg minden, de erről sajnos nem tudok lemondani. Bár abban benne lennék hogy előre le kéne adnia az embernek a rendelését és akkor "csak" annyi fát vágnának ki amennyit tuti el is adnak.
Nálunk ember nem szól bele a díszítésbe. Olyannyira nem, hogy általában egyedül -max. a gyermek segít szájhuzogatva- díszítem, de imádom ilyenkor a már ezerszer látott karácsonyi filmeket a tévében nézni, olyan jó, na. :) Bár asszem idén végre eljutok odáig hogy 23-án meglegyen a díszítés, és valszleg segíteniük kell, föl ne borítsam a bulihordóval a fát.
Adventbe végképp nem segít bele a Zuram. Szereti elnézegetni a kész koszorút, de ennyi. Én meg imádok minden ilyen dolgot csinálni. A virágboltban is szoktam segíteni, na az idén kimarad sajna. Pedig olyan jókat is szoktunk közben röhögni, karácsonyi zenét hallgatni és teázni. :lol:
Apropo karácsonyi zene, nekem a sztárkarácsony van meg ha valakit érdekel.

Geri, ablakpucolást persze csak módjával csinálom. Múlt hétfőn a 2 utcai szobaablakot pucoltam, de többre nem is futotta volna.

Gyerekgügyögés: én sem tudom és nem is szeretem. Idegennel főleg nem. A saját persze más lesz. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Már töltöm a zenéket.
Amúgy képzeljétek, felénk már múlt hétvégén láttam megvehető fenyőt a zöldségesnél! Azt hittem, dobok egy hátast! Még jó, hogy a kocsiban ültem, és én vezettem, így az ájulást elkerültem. :lol: De akkor is gáz! Ki veszi meg már november elején a fát? Így tényéeg egy csomó kárba megy...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát nálunk Apa alapból utálja a Karácsonyt. Különösen az ajándékozós részét. Hát idén olyan csórók leszünk, hogy nem kell sok mindent beszerezni és az is csak hasznos lehet vagy nagyon ötletes. Most bennem sincs lelkesedés, tudom, hogy nem csellenghetek majd boltról boltra. A fát évek óta a sarjak díszítik. 24.-én reggel megkötik a szaloncukrokat, Apa beállítja a fát és felteszi a lámpákat. Utána a gyermekek jönnek szaloncukrokkal, díszekkel. Nagyon praktikusak a szalmadíszek a kisgyerekeseknél - nem törnek és lenyelnivaló apró részei sincsenek. Zömében ezek vannak fent. Aztán csak hallgatom a párom, aki meg a naptárt lesi, mikor lesz Vízkereszt, hogy végre betehesse azt az undok, útban levő tüskehullatót a kazánba. Elég kiábrándító :( .

Ebédre kegyetlenül bekajáltunk. A húsleves után eltűntettük az egész kacsát, egy kondér krumplipürét és 3 üveg kompótot. Rettenetes.
pammut

Nnna:

Celine Dion: These are special times CD letölthető innen:
http://data.hu/get/1881615/Celine_Dion_-_These_are_special_times.rar.html

Majd sorban teszem fel a többit is. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!!!

Voltam a babaexpon debrecenben. Jó sokan voltak, de nem volt semmi elképzelésem, hogy mit kéne vennem, mert a legtöbb dolog már meg van.. volt 4D, ami 2000ft és 5perc..bementünk ide is, jól rám is ijesztett a nő, hogy kevéske a magzatvízem..csak azt nem mondta, hogy kevesebb az átlagosnál, vagy lényegesen kevesebb..Ugyhogy addig paráztattam magam, hogy hétfőn bejelnetkezek a dokimhoz, remélem keddre vagy szerdára már be is jutok hozzá../utánna olvastam a neten, tisztára ijesztőeket írnak: a szonográfus nőci is azt mondta, hogy feküdni kell, meg ilyenek/
Azt mondta, hogy kislány ezer százalékra..mondom majd hiszem ezer százalékra ha megszületik...nem tudott egy jó fotót se csinálni, mert teljesen elbújt a kicsike.De mivel ez a 4D annak a magánrendelőnek a 4D-je, ahova én is járok, így aztán megbeszéltük, hogy ha megyek a dokimhoz, akkor beugrok egy fotóra..ugyhogy mivel az expon is kétszer uh-zott meg/mert amiket elmentett képeket törlődtek, mikor újraindította a gépet a film csere után/meg még egyszer fog, így már simán 15perc uh-t kaptam 2000ft-ért... :lol: :lol:
Aztán még vettem 4kisruhát, de 6-9hónaposra valót, mert úgy gondoltam, hogy 3-4hónapos koráig biztos nem fog kisruhákban feszíteni: majd ha már ücsörög, meg minden..de nagyon szépek a rucik!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Karácsony: Nekem is a karácsony az igazi fenyő nélkül nem az igazi :roll: Díszíteni még az anyós fáját is mi díszítjük, na az már nem annyira érdekes, mint az itthoni kettecskén. :lol: Az ajándékozás az nálunk már nem "divat". A gyerekek kapnak ajándékot, de egymásnak nem szoktunk venni semmit. Anyu csinálja a kaját mi meg viszünk gyümit esetleg valami itókát vagy hasonlók, de ennyi. Ha meglesz a drága kis mackónk biztos másabb lesz ez is. :lol:

Gyerekek. Mi imádjuk a két kis keresztlurkót, meg a többi picibabaát is, de én biztos kemény anyuka leszek mert az öcsémet is én "neveltem", anyuék mindent ráhagytak. De ez is biztos másként lesz a sajátommal :oops: Zsolti biztos jó apuka lesz, imádják a kicsik is meg a nagyobbacskák is :lol: Ő meg szereti nyúzni őket :lol: Összecsomagolja őket a kis lurkók, meg röhögnek, vihognak, hogy az milyen jó, az anyjuk meg szörnyülködik, hogy valami bajuk lesz a csemetéknek. Én is biztos ilyen aggódó anyuka leszek :lol:

bellerreni
Eger

Na hello!

Megjöttünk anyuéktól. Engem mindig lefáraszt a családozás... :lol:

Karácsony: nálunk meglepetés volt minden, mert ugye a fát és az ajándékot is a Jézuska hozza. Ez marad így, szóval az én lányom nem lát díszítést. Addig elmennek Apukával és megnézik, kihez jött már meg a Kisjézus a környéken! :D

Ahogy az sejthető, nálunk tökéletes színösszhangú virágbolti karácsonyfa van, igazi fenyőből. Az első két évben bordó-arany, tavaly zöld-arany. Idén lehet, hogy lila-arany lesz. Mondjuk az első két évben barack színű volt a nappali. Tavaly bézs fal sötétbarna kiegészítőkkel és szőnyeggel. Idén maradt a falszín, csak lila kiegészítőkkel. :oops:

Ja és Apa nálunk is nagy giccshuszár. Majd elájultam, amikor hazaállított az apja által szovjetektől hozott, arany szegélyes, színes, műanyag égősorral. Na azt FÚJJJ de nem! Az én kis tökéletes színárnyalatú, családi virágboltban fejlesztett ízlésvilágom össze is omlana! :lol:

Bea!

Dolce gusto: nekem is nagyon bejön, én is venni akartam, de én latte-t iszom, ahhoz viszont úgy van, hogy van tej és kávé kapszula. Én viszont kényes vagyok és igazi tejjel szeretem. Lacinak Senseo van az idodában, azt nagyon szeretik a lányok.

Meg attól tartok, Dolce Gusto hamar kimegy a "divatból" mert annyira designos a külseje. De párnácskát bárhol lehet kapni hozzá (Müller, Cora, Tesco, Metro...stb)

Kati!

Most nagy divat a fehér-arany. Mondjuk talán inkább pezsgő szín, mint hófehér. De sztem nagyon szép.
Vendég

nálunk tavaly kék-ezüst-fehér volt a fa 8)

Edit

Kép
ézsóné

Kisgyerekkel nálunk is persze hogy a Jézuska (Beni gyerekszája szerint Idzuska) hozza fát és az ajándékokat. A díszítés idejére mindig elvonultak apával após tesójáékhoz, oda addigra már természetesen megérkezett a feldíszített fa. Az ajándékok meg mindig fürdés közben érkeztek, úgyhogy lekéstük meglesni a Jézuskát. Jaj de furcsa lesz nekem ebbe visszarázódni. Persze várom is nagyon. :wink:

A házra mi egy neoncsövet (én csak slagnak hívom) szoktunk feltenni, egész pontosan a terasz tartóvasára. Isten bizony le fogom Nektek fotózni azonban hogy a nővéremék mit művelnek a házzal. Van két erkély, ezer ablak, mindegyiket megtöltik villogó fényekkel, ami még nem is lenne akkora baj, de mind más színű. :shock:

Nekem a kék-ezüst nem jött be, kicsit ridegnek éreztem, de volt már nálunk is. Ja, és tavaly óta én nem teszek szaloncukrot a fára. Megveszem amit szeretnek a fiúk, aztán egyék ki inkább a tálból mintsem a fát ríbolják szét érte. Meg különben is, hogy mutatna a lila szaloncukor egy piros-arany fán. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?