Új privát üzeneted érkezett!

Nori- itt helyesel neked hangosan parom, es en is tudom, hogy nektek van igazatok, csak azt hittem, hogy mar jobban vagyok, es mostmar barmit lehet... De kiderult , hogy nem. Levontam a kovetkeztetest, es az agyhoz erositem a fenekem.
geri79

Tudod, van ám olyan, amikor nem fáj a lukas fog, aztán meg már nem lehet tömni, csak húzni! Na! Fogorvos nyelven csak értesz!!!! :D
Vendég

Igen, ez nagyon szemleletes, es mostmar en is felfogtam, csak kicsit ugy ereztem, hogy ez a szigoru agynyugalom csak orvosi tul-elovigyazatossag-kicsit azert is, mert Viki is hasonlo cipoben jar, megse kell fekudjon. Szegyellem magam, mert orvos vagyok, es tudom, hogy nincs ket egyforma eset, de azt hittem, hogy en jobban tudom, mint a dokik. :oops: :oops: :oops: Ha az en munkanban csinalta volna ezt valaki, leharapom a fejet. Most a sajatomat probalom, de ha nem megy, Joco szivesen segitene...
geri79

Geri: én már nem harapom le a fejed, tudom nagyon nehéz nyugton maradni, mikor nem érzed magad betegnek :( Próbálj találni valamit, amivel "biztonságosan" lefoglalhatod magad :wink:
zuzmooo

Kényszerpihenőre ítéltek (és persze mindenki)!
Van egy csomó hangoskönyvem. Ha érdekel valamelyik, szívesen felteszem valahova, ahonnan le tudjátok tölteni. Hátha kicsit jobban telne az idő ;)

1. Egy gésa emlékiratai
2. Gabriel García Márquez - A szerelemről és más démonokról
3. Hamvas Béla - A bor filozófiája
4. Kosztolányi - Édes Anna
5. Márai Sándor - Füveskönyv
6. Márai Sándor - Harminc ezüstpénz
7. Márai Sándor - A Gyertyák Csonkig Égnek
8. Paulo Coelho - A Zahir
9. Paulo Coelho - Az Alkimista
10. Paulo Coelho - Tizenegy perc
11. Rejtő Jenő - A Láthatatlan Légió
12. Rejtő Jenő - A tizennégy karátos autó
13. Rejtő Jenő - Az elveszett cirkáló
14. Rejtő Jenő - Az elátkozott part
15. Rejtő Jenő - Vesztegzár a Grand Hotelben
16. Rejtő Jenő - Piszkos Fred
17. Szabó Magda - Bárány Boldizsár
18. Frank Mungeam -Terheskönyv kispapáknak
19. Wass Albert - Funtinelli boszorkány
20. Wass Albert – a kastély árnyékában
21. Wass Albert- Átoksori kísértetek
22. Wass Albert - Ember az országút szélén
23. Wass Albert – Farkasverem
24. Wass Albert – Magukrahagyottak
25. Wass Albert – Mire a fák megnőnek
26. Wass Albert – Valaki tévedett
27. Wass Albert – Halálos köd holtember partján
28. A cigánybáró
29. A. A. Milne - Micimackó
30. A. Christie - Poirot-történetek : Gyilkosság egy csendes házban
31. Balzac- Goriot apó
32. Charles Dickens - A Pickwick Klub
33. Fejes_Endre – Rozsdatemető (rádiójáték)
34. Gilbert Keith Chesterton -Brown atya botránya
35. Hrabal, Bohumil - Sörgyári Capriccio
36. Jane Austen - Büszkeség és balítélet
37. Janikovszky Éva - A lemez két oldala
38. Janikovszky Éva - Égigérő fű
39. Oscar Wilde – A boldog herceg
40. Ludas Matyi
41. Pygmalion (rádiójáték)

A listát elküldtem a gmail-re is. Bocsi de mindet feltölteni rengeteg idő lenne, írjatok ha kell valamelyik.
zuzmooo

Zsuzsa!

Lucával szoktunk kutakodni neten, milyen sütit süssünk apának. Múltkor a babanet volt bekapcsolva (hű mekkora véletlen :lol: ) és meglátta a vonalzódat. Azóta gólyás sütit akar tőlem egyfolytában! :lol: :lol:
Vendég

:lol: arra kiáncsi leszek! Vagy van is már ötleted? :)
zuzmooo

Sziasztok!

Húúú, még csak csütörtökig bírtam visszaolvasni.

Köszi higany ügyben a tájékoztatást, mostmár ezt is tudom. Én magamat és a két és fél évesemet nem oltatom, mindenki mást megkértem rá.

Ananácska! Hát én az általad említett bálna kismamára hasonlítok így 29 hetesen. Óriási a hasam, pingvinként mozgok-képzeljétek hogy fogózom a legkisebbel :shock:
Anita! Nekem is olyan 29 cm a méhem tetejéig, de néha tényleg úgy érzem a szegycsontomat rugdossa.

Na előjött a nemvárt mumusom, a fránya aranyerem, ez most pár napig nagggggyon vacak lesz :(

Én úgy terveztem, hogy decemberben már nem dolgozom és akkor szépen összerakom babó cuccait és a saját kórházi dolgaimat is, mert már 2x szültem toxémiával és a 37. héten kellett váratlanul kórházba mennem. Így ezen már nem aggódok.

Légzésfigyelőm még nem volt, ellenben pihenőszékünk igen és mindenhol ott szokott velünk lenni a kicsinyünk, szinte csak éjjel alszik az ágyában. Így én is nyugodtaban csinálom a dolgomat, nem kell mindig rohangálni a szobába, hogy ránézzek.

Én szoktam a kórházba vinni fürdetőkrémet és kérem a csecsemősöket, hogy azzal fürdessék a gyermekeimet, mert ott általában repi Johnson's fürdetőt használnak, és a 2. lányom bődület ekcémás lett a 3. napra. (A mai napig ezzel fürdenek :) )

Na az én orvosom is elmegy jan. végén sielni, ugyhogy nem tudom mi lesz, lehet, h most én is szülésznő után nézek.

Van egy fini tk. tönköly zsemle receptem. Ha valakit érdekel, szivesen felrakom.

Na, holnap 10-re megyünk a táncosaimmal utolsó fellépésre szülés előtt. Kicsit fura érzés, hogy most jó darabig szüneten leszek.

Jó hétvégét mindenkinek!

Móni

Kép
kokonya

geri: Hát igazad lehet, de most már én sem vagyok benne biztos, hogy nem kellene-e feküdnöm. Nekem ugyan nem írta rá a dokim a 2100-as méhszájat, csak a 2000-st, de meg volt nyílva a méhszáj. Ezt érezte. És most is hazautaztam a szülőkhöz. És még a házasélettől sem tiltott el, mondjuk kérdezte a keményedést és nekem nem szokott lenni. Mondjuk most 3x1 magnerottal ne is legyen. De néha én is túllihegésnek érzem. Bár nekem nem kellett kórházba mennem és nem kaptam tüdőérlelőt, szóval nálad mégis csak rosszabb lehetett a helyzet. Azért vigyázz magatokra, csak annyit csinálj, amenyit még bírsz. És 5 perccel előbb hagyd abba. :)

bchris: Üdv a csapatban.

stephie: Kitartás. Ha nem keményedik a hasad, akkor az én eddigi tapasztalataim alapján azért nem kell végigfeküdni a napot. Én is rendezkedek otthon és két hetente a cukros dokimhoz is be kell járnom. Még egyszer sem mondta, hogy ne menjek. 20-án megyek a dokihoz, nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fog mondani a méhszájra. Legutóbb azt mondta, hogy kézzel kitapintható, hogy ki van nyílva, de még nem 2100-as. Még nincs nyitva 1 ujjnyira. És nem ítélt szigorú fekvésre, csak pihenésre. Remélem nem pont én papolok és fogok megszülni még idén, de eddig jól elvagyok.

Túlhordás: A barátnőm két éve két héttel hordta túl a fiát, mert a dokik állandóan megváltoztatták, hogy mikor is kéne szülnie. Rossz is a rendezetlen ciklus.
vicky79
Budapest III. kerület

Azért az elég gáz, hogy tudja, hogy síelni megy a doki, de mégis bevállal akkorra szülést... :?
Legközelebb én is megkérdezem a dokimat, hogy van-e ilyen szándéka, bár ha jól tudom, kicsi gyereke van, azzal csak nem indulnak neki a nagy, havas hegyeknek...

Lányok!
Szerintetek lehet kapni szánkóhoz külön háttámlát? Tudom, korai még a kérdés (nem is kicsit), de pár éve tombolán nyertem egy szánkót, és arra gondoltam, hogy akkor már nem kellene gyerekszánkót venni majd jövő télen... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szia Kriszti, üdv itt!

Anita! Sajnálom, hogy fekvésre ítéltek, kitartás! Meglátod nem lesz semmi baj. Hogy oldod meg a 2 gyerkőccel? Hány évesek? Ki viszi-hozza őket stb?

Geri! Kérlek vigyázz magatokra! Megértelek amúgy, mert engem is annyira idegesít a kosz. Bolond tulajdonság.

Csilla! Jobbulást a nagyfiadnak. Akkor belé is töltsd a Vincetoxicumot, és a vasat!

Katica! A vonat, amin le vagytok fényképezve Borival olyan, mint a mi Siemensünk. Melyik vonalon közlekedtek?

Hová készültök cukiba? Mennék én is dec4-én, ha nem nagyon messze van.
Móni
kokonya

Szép szombat reggelt mindenkinek!
Én már ilyen korán nyávogással kezdem a napot, ha nem haragszotok... :(
Úgy tervezem, hogy jövőhét hétfőtől csatlakozom a ch diétások táborába, mert nem akarok bejelentkezni az aranyeresekhez. Vagy az állás, vagy a magamhoz képest sok ch fogyasztás miatt aranyeres megérzésem van napok óta. Még nincs, de úgy érzem, hogy lesz. :cry:
Szülés után a ch mentes étrend rakta rendbe napok alatt, úgyhogy hétfőtől megpróbálom ismét, aztán meglátom, hogy segít-e...
Úgyis megszűnik a másik kiváltó tényező: már nem kell állnom, hiszen holnap van az utolsó munkanapom! Juhééééééééééééé! :lol: :lol: :lol:

Jah és utálok minden harisnyát, nadrágot, ami a hasamat nyomja. Pfuj. :twisted: :twisted:
De erről majd később, most rohannom kell a metróhoz.

Olvaslak ám benneteket folyamatosan, reagálhatnékom is van, csak időm nincs, de ma este megpróbálok.
Vendég

Ezt nem hiszem el. Most nézem a vonalzómat. Jól látom, hogy 9 nap múlva a 28. héttel belépek a harmadik trimeszterbe???
Én most hosszú terhességet terveztem, lassan telőt. Nem ilyen rohanósat... :roll: :roll: :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Ki mit főz ma? Nálunk mákos tészta lesz, mert már vagy egy hete azt kívánom, de a levesen még gondolkodok.
zuzmooo

jó reggelt!

aranyosak vagytok lányok hogy így aggódtok és köszönöm a sok bíztatást. Remélem, hogy tényleg igazatok lesz és CX2100 zal is végig fogom húzni.

tegnap este már nem nagyon mertem semmit se csinálni, mert amint hazasétáltam kb egy fél órával rá elkezdett belőlem jönni a vér és szinte 5 percenként bekeményedtem (paráztam is rendesen és amikor Apa is hazaért szépen összecsomagoltuk a táska nagyját hátha mégis menni kell. Ma reggelre már normalizálódott a helyzet, nem keményedek és kop-kop talán a vérzés is mintha elmúlt volna.

A lányaim hála istennek már elég sokat segítenek itthon és tegnap este elmagyaráztuk a dolgokat, hogy nagyon sok segítségre lesz szükségem és innentől mennyire nem szabad anyát ugráltatni. Amúgy a nagylányom közel 10, a kicsi most múlt 5 éves. A párom is nagyon megijedt tegnap, persze, hogy nem szeretné, hogy bármi bajunk legyen.Sajnáltam is a nagyobbik lányomat is, mert teljesen kiborította magát, hogy ő nem szeretné ha még előtte megszületne Levente még mielőtt "kész lenne teljesen " Tudom én is hogy jó esélye lenne, bár ettől függetlenül mindig is mondták amikor a kórházban voltam, hogy a 34 hétre érik be a tüdő. Persze amikor 33 majd 34 hetesen megindult a szülés akkor mindkét esetben én is kaptam egy-egy adag tüdőérlelőt még, és 14 óráig le se engedtek a szülőszobáról. Hála Istennek az a történet is végül jól sült el, mert bent maradt Szandika a 38 hétig.

ronci: mi amúgy se mentünk volna el az expóra, már mondhatni szinte mindenünk megvan, ruhából meg nem akarok már többet, majd úgy szépen sorjában. Nyitott méhszájjal meg elfelejtünk minden utazgatást.

csipi: azt hiszem te írtad, hogy fáj a medencéd. Nekem is olyan mintha a szeméremcsontom húzódna szét, nem emlékszem, hogy korábban lett volna ilyen, de nem vagy egyedül az biztos :)

geri: én is azt mondom, hogy ne kockáztass.
stephie

Úristen, Anita!
Ez a vérzés nem tréfa! Nagyon vigyázz magadra! Erre mit mond az orvosod?

Zuzmooo:
én ma főzök egy adag husilevest csirkenyakból (az uram azt (is) szereti), meg valószínű túrós tészta lesz, mielőtt a túró tönkremegy a hűtőben... :) Holnapra marad a levesből, meg kapros tejfölös csirkemellet tervezek. És holnap délután elmegyünk az idei utolsó kézimeccsre. Aztán a tavaszi idényt én valószínűleg kihagyom... :? De lesz jobb elfoglaltságom is! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Füstölt csülkös bableves, Diós csigával-mai ebéd jelentkezem! :lol: :lol: Apa kedvencei. Elvégre neki van szülinapja!
Vendég

Zuzmoo: engem érdekelnének a Coelho, Janikovkszy és Wass Albert könyvek. Ha nem nagy gáz. :oops:

Már elkezdtem a pelenkázást. :cry: Szegény nagypapa prosztatarákos, ergo egyáltalán nem bírja szabályozni a vizeletét. Anci küzdött eddig egyedül, de most amiket írtatok próbáljuk a papánál hasznosítani. Tisztára ki van marva a feneke, mert ugye őt már olyan könnyen nem is mozgatod, mint egy kisbabát. Most erre próbálunk valami jó megoldást keresni.

Üdv az újaknak.

Szülésfelkészítő: uh, én nagyon élveztem, egész nap elhallgattam a csajszit. Sok érdekességet elmondott, ami eszembe nem jutott volna, és mégis úgy érzem igaza van. Ez olyan valóságszagú volt.
Viszont Zsoltin egyre inkább úgy érzem, hogy be van pánikolva az egész témától, és szive szerint nem is foglalkozna vele, mert számára kényelmetlen. Nem tudom, hogy van e értelme, hogy bejöjjön a szülőszobára. Azért ne jöjjön be, hogy nekem kelljen ott még őt is nyugtatni, mert valszeg nem fogok ráérni. Márpedig minden tettével szavával erre tudok következtetni. De ezzel ne is akarjon ott idegesíteni, hogy milyen kényelmetlen helyzetbe hoztam. Jó lenne, egy erős határozott férfiember mellém, aki kivételesen engem támogat és segít. Fájó lesz, de asszem ezt a témát addig nem hagyom nyugodni kettőnk közt míg ki nem harcolok tőle - kivételesen- egy magabiztos és határozott nemet vagy igent.

zarja

Na Sziasztok Mindenki! :)
Végre szombat, így van egy kis időm reagálni, kb. nem is tudom hány órát olvastalak Tieteket, mert, ha itt az ember egy-két napot kihagy, akkor arra ítélitek, hogy olvasson, olvasson ;) Persze, ha ráérnék írogatni és Ember sem akar elküldeni a géptől, akkor meg semmi, hát igen, ilyen az élet.

Szóval: ebéd: ma bolognai spagetti, holnap tepsis-húsos burgonya, mindkettő porból :oops:, de hát imádjuk őket, ez van, plusz most nem jött elő a konyhatündér énem és pihennem kéne, mert sok volt ez a hét... Kaposvárra levezetni a szakadó esőben, hát no comment, hogy mennyi marha van az utakon... :twisted:

Oltás: én szerdán este elrohantam a házidokihoz és beadattam, mindjettőt, gmail-en frissítettem a státuszt :) Azt hittem, hogy kinyírom az asszisztenst... Döfi belém az oltást és ekkor kedvesen megjegyzi:
"Nagyon bátor vagy, hogy bevállalod ezt az oltást..." Én nem szoktam azt gondolni magamról, hogy agresszív vagyok, de Őt majdnem megütöttem, így is izgul az ember erre, ilyet beszólni, oltás kellős közepén, hááát, nagy az az Állatkert...

Cukorterhelés: Csütörtökön voltam, túl vagyok rajta, az első óra után elég szarul voltam, aztán a második órára elmúlt, szépen szúrt a csaj a Honvédban és gondom sem volt a beutaló szerzéssel... Szóval ez is megvolt. Jövő pénteken majd a doki megmondja, hogy mi a helyzet :)

Keményedők: Mindenkinek sok sok türelmet kívánok a fekvéshez, mert biztosan szörnyű lehet a feleslegesség érzése, de most a baba az első, szóval, csak ügyesen :)

Újaknak üdv itt!

Tali: Nekem a dec. 4 péntek délután tökéletes, mert Ember úgyis estig táncolni van, úgyhogy akkor 8-ra el tudok érte is menni.... A helyszín nekem mindegy, ha kell valakit szállítani, szóljatok!

Na most ennyi jutott "csak" eszembe :D

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

Kép

Ági
agic83

Jaja!
A cukiba-szállításban Örs tájáról én is tudok segíteni majd! Cél a SugarShop most is?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Anita- tudom, hogy ez a bagoly mondja verebnek kategoria, de a verzesessel ebben a korban nem lehet viccelni, en beneznek az ugyeletre...
Kaja- nalunk ma kaja aradat lesz, mert jonnek a tesomek, es ilyenkor anyam legyart nekik jonehany hetre elore kajat, foleg most, hogy atesom itt marad, es csak a fiuk mennek haza- ferje es 2 fia. De en mar kora reggel osszepityeregtem magam, mert anyam jott mekerdezni, hogy szoktam csinalni a pizzat- az az en specialitasom, csak a szosszal, amit rateszek el tudok sz@rakodni egy orat, hogy nagyon fini legyen... Na, mindegy, ma ha neger gyerekek potyognak az egbol, akkor se maszok ki az agybol...
geri79

Maskulonben az en pocakom jobban van, meg kemenyedik neha, de legalabb mar nem egyfolytaban. Abel meg ugy orul, hogy nincs osszeszoritva, hogy egesz nap ficankol- szegeny, tegnap a majd 40 cm-es kis teste jol ossze volt nyomoritva...
geri79

Jó reggel!

Már érdemes volt benézni, nem kell gondolkodni mit főzzek ma :wink:

Anita, Geri, vigyázzatok magatokra! Elhiszem, hogy nagyon nehéz feküdni miközben látod, hogy mi mindent kellene csinálni...

Geri, ha annyira szeretnél vmit csinálni, kötögetés a picinek?
Vagy nagyon macerás lenne, megoldani, hogy a konyhában is enyhén fekvő pozícióban kevergesd a szósz?

Ananácska, én már elég régóta csak a kismama harisnyát bírom elviselni magamon.

Na, "elrohanun" a gyógyszertárba vmi kenőcsért, mert tegnap estére ronda viszér jelent meg a lábamon :roll: Úgy elkeseredtem, eddig még soha nem volt, most meg...

Kellemes hétvégét mindenkinek! Ha tudok még jövök... jövőhéten vizsga :? :?

Kép
csipike09

Geri, örülök, hogy jobban vagy :) Próbálj ennek örülni, aztán majd ha meg lesz a baba, annyi pizzát csinálhatsz, hogy csak na! Hehe, ahogy én ezt első babásként elképzelem ;)

Szóval fel a fejjel :)

Kép

Ági
agic83

Koszi, Agi! Ha titeket olvasgatlak mindig jobb egy kicsit!
Csipike- annak ellenere, hogy en a "kezemmel dolgozom", semmi ilyenhez nem ertek- kotes, varras, himzes, es sajnos turelmem sincs hozza. Marad a keresztrejtveny, olvasas, internet, csak mikor lekonyul a bili fule nincs semmihez se kedvem, csak pityergek, ami persze nem tesz jot, szegeny parom meg nem tudja, hogy ugraljon jobban korbe, hogy jobb kedvem legyen. Szoval igazan nincs okom a panaszra, csak en vagyok hulye p*csa.
geri79

Sziasztok!

Mi nem rég ébredtünk, azaz, apa még alszik, mert csak fél 4 körül ért haza egy munkatársa PhD-védésére rendezett buliból, én meg már farkaséhes voltam, így kivetett magából az ágy.
De fekvésügyileg nem volt valami kellemes éjjelem, ugyanis bizonyos időközönként baromira megfájdult a csípőm, vagy valahol azon a tájékon, és akkor át kellett forduljak a másik oldalamra. No, akkor meg Botondkám is mindig nekiállt hancúrozni. :) Ez ment kb. 2 óránként egész éjjel... És amikor így fekve megfordulok, akkor nagyon lassan kell, hogy csináljam, mert olyankor mindig nagyon megfeszülnek bent a dolgok és kicsit húz, meg szúr is. Ezek a baba egyre növekvő súlyától, meg a szalagok nyúlásától lehetnek? Egyébként csak addig rossz, míg át nem fordulok, aztán szépen lenyugszik minden. Tapasztalt anyukák??

Nem tudom, mi lesz ma az ebéd, még boltba is kéne menni, de oda csak apa megy, de mikor ébred fel???

Kép
erusverus

Üdvözlöm én is az újonnan érkezőket itt köztünk!!! :)

Na megyek, legalább egy bevásárlólistát összeállítok, hátha közben megjön az ihlet is ebédügyben.

Kép
erusverus

Nálunk sütőben a rakott zöldbab.
Mákostésztához zöldségkrémleves? Az gyors és finom. Én zellerkrémet csináltam a héten.
Ja, holnap meg nálunk is sült kacsa lesz, krumplipürével és birs kompóttal. Sajna a káposztát mind lesavanyította az ember, párolt kápi nem lehet :( . De van még kacsánk :D . 2 a fagyasztóban, 10 az udvaron. Szóval lesz még párolt káposztával is a télen.
Tegnap is, ma is volt egy-egy húzódásom, de így a 26. héten ez nem annyira parás. Dokim azt mondta, néhány napig esténként kapjak be egy-egy pipolphen-t (hasonló hatással, mint a Seduxen). Na, azóta alszom, mint medve, csak egy kicsit bágyatag vagyok napközben is. Ma még beveszem, aztán elhagyom. Így is eszek egy raklap magnéziumot.
Anita Hát, vérzéssel én is legalább egy telefont megeresztenék a doki felé.

Én hétfőn vagy szerdán oltatok, még azt kell lezsírozzam, hogy mindkettőt e. A "régi" is ingyen jár, vagy ahhoz patika kell?

Kakti Szánkóra lehet kapni olyan kis támlát, amit fel lehet csavarozni. Mi úgy oldottuk meg, hogy a műanyag gyerekhintát kötöztük a szánkóra. Az úgy a háta közepéig körben fogja a kicsit.
pammut

Ettől a sült kacsától mindig összefut a nyál számban :)

Pammut, mindkettő jár ingyen a kismamáknak, szóval patika nem kell.

Erusverus, én is mindig ezzel küzdök éjszakánként. Ha hirtelen fordulok belenyilall a hasamba, gondolom a szalagok nyúlnak vagy mi. De megnyugtató tudni, hogy nem egyedi a probléma :) Enyém gyerek ma akkorátkat mocorog, hogy csak na, kívülről is látszik, persze cseles a drágám, mert ha elkezdem nézegetni, mindig abbahagyja, szóval most ezt játszuk :)

Kép

Ági
agic83

Sziasztok!!
Na nálunk is kacsa a sütőben, végre!!! Kellett rajtuk dolgozni. Anyukámmal 3-at pucoltunk meg! Káposzta is párolódik már, ughogy sinen van az ebéd, már csak krumplit kell pucolni!
Ágyban fekvők! Vigyázzatok magatokra! Stephie, a vérzéssel meg pláne odafigyelni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
ronci

Túl vagyunk az ebéden. Végül két leveskocka mellé dobtam a vízbe brokkolit, karfiolt, répát, kelbimbót meg a végén egy kis leves-tésztát. Nem is lett olyan rossz :)
Reggel kiataláltam, hogy sütnék is valamit (a fórum rendessen meghozza a kedvem :) ) De nem vagyok ám én olyan konyhatündér, csak fagyasztott levelestésztát használtam. :oops: Lett végül fahéjas, kakaós, lekváros csiga. (egész apró, falatnyi darabok) :D

Kép

Rendesen elfáradtam, megyek is ledőlök. most úgyis mindenki eszik, nem írogattok :D

Zarja: elkezdem feltöltögetni a hangoskönyveket gmail-re. Ha nem boldogulok, kérek egy kis segítséget az fw-hez, mert az meg nem ismerem :oops:
zuzmooo

Valamiért nem szeretem már a kacsát... Fura, mert pár éve még imádtam. No, persze ha azt süt anyu vagy a mamám, mindig megeszem, főőőleg párolt káposztával.
A káposztáról jutott eszembe, hogy mondta a védőnő, hogy egyek sok céklát, mert még nem vészesen alacsony a vasam, nem kell szednem pluszban vaskészítményt, de ezzel is segíthetek megelőzni a vashiányt.

Végre apa már a boltban van, itt olvad a csirkemell. Nagyon egyszerűt eszünk: csirkemellen szeletelt paradicsom + sajt és akkor már egy kis cékla is az előzőekben leírtak miatt. Utána meg sütök pár palacsintát. :)

Kép
erusverus

Kakti
Lehet kapni külön karft a szákohoz tavay mi is keresgéltük. csavarokkal rögzied. Egyelen egy baj volt vele,h nem a szánkó közepére lehet rögzíteni csak.

Ebéd:
gomba leves, tejszínes csirke+tészta, turós rétes

Nóri
Összeszedem a gondolataim és válaszolok.
bchris

Zuzmoo

Minket a micimaci érdekelne. Lányom nagy mici rajongó.
Megtudod majd mondani h hogyan tudom a gmailt megnézni.

köszi
bchris

Zuzmoo

nagyon guszták a csigák.
Azt hiszem holnap muszáj lesz nekem is sütni :)
bchris

Geri, van egy szakmádba vágó kérdésem, sajnos: úgy látom, begyulladt az ínyem az egyik tömött fogamnál. Kicsit fáj is és piros, duzzadt. A Parodontax fogkrémet már használom pár hete, de ez a probléma tegnap este jött elő. Van itthon Corsodyl (remélem, jól írtam a nevét!), azzal öblögethetek rendszeresen?

Kép
erusverus

Köszi Ágic.

Nekem nem fáj, ha fordulok, csak időnként egész egyszerűen nehezen kezdek hozzá. Szívem szerint még nyögnék is, mint egy 90 éves.

Ronci ügyik vagytok. Én, ha frissen akarok kacsát sütni, akkor előtte nap pucolok. De legutóbb 2 maradt, azokat egyszerre szoktuk vágni, na arra 2. napra kerültem kórházba keményedéssel. Tuti az is belejátszott. Szóval csak óvatosan!

Zuzmoo Mindegy hogyan készült, tök guszták a csigáid :D .

Nálunk is megkészült a rakott zöldbab, tök finom lett (köszi Nóri a tippeket). Gondolhatjátok, 80 dkg hús, 0,5 kg rizs, több, mint 1 kg zöldbab, 2 pohár tejföl, 15 dkg sajt, aztán alig maradt annyi a tepsiben, hogy hétfőre kettőnknek elég legyen ebédre Apával :shock: . Nincs nagyobb tepsim (még :D ), s a fiaim még csak most kezdenek kamaszodni. Kész anyagi csőd.
pammut

Zuzmoo, a csiga-bigák tényleg jól néznek ki, én is szeretem a leveles tésztát. Ezt csak úgy csinálod, hogy veszel sima leveles tésztát, majd megkened tetszés szerint, felvágod, és megy be a sütőbe?

Kép
erusverus

Jaja, Pammut, a rakott zöldbab nálunk is nagyon kapós. Mondjuk én van, hogy nem teszek bele riszt, hanem: egy réteg főtt bab, egy réteg olajon, vöröshagymán megpirított darált hús jó borsosan, rá egy kis tejföl, aztán még egy réteg bab, majd zárásként reszelt sajt. Aztán evés közben teszünk még rá tejfölt. Mert abból a sok is kevés. :)

Kép
erusverus

Erusverus- a Corsodyl a legjobb szajoblito- szerintem, es ha valoban csak az inyednek van baja, attol elmulik. De nem kell tul gyakran , csak 2- szer naponta, esetleg meg egyszer ebed utan, mert az tenyleg 12 oraig rajta marad a fogon.
geri79

Akkor próbáljátok ki a babos marhát! Én egy tepsivel is be tudnék termelni!
Sima marhapöcit kell főzni, olyan ízesre, ahogy szeretitek. Egy kisebb tepsi aljára szétteríted, rá egy réteg konzerv (lecsöpögtetett) zöldbab. Aztán az egészet beborítod rendesen reszeltsajttal, amibe attól függően, hány adagnak készíted, kanállal kis mélyedéseket nyomsz. Mindegyikbe bele kell ütni egy-egy tojást. Az egész be a tepsibe, és ha a tojás meg a sajt megpriult, már ehető is! Nyammmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok,

Nagyon ki vagyok purcanva z után a hét után :(
Voltam reggel jógázni, de azóta csak kornyadozom, pedig este - éjszaka megyünk múzeumozni, addigra össze kell szednem magam.

Nekem is jó idő volt végigolvasni amit írtatok - sajnos Nório kekszei teccenek, muszáj lesz csinálni belőle (max cak ici-picit megkósolok belőle), apa örülne neki.

Tegnap voltam kreatív hobbi boltban, vettem egy csomó apróságot, amit be akarok vetni karácsonyi dekoráció címén - a piros-fehér témát gondoltam idén körüljárni, és az IKEA is a kezemre játszott, mert egy halom ilyen cucc van ott, vettem szalagokat, papírokat, szóval elfoglalom magam :) Most az adventi koszorú az egyes számú feladat. Ha kész lesz, rakok fel képet! Ti csináltok?

boruska

Szia Bori!
A fejembe látsz! Én is az adventi asztaldíszen töröm a buksimat. Én nem szeretem a hagyományos koszorút, ezért mindig alkotok valamit. Tavaly pl. egy IKEA-s üvegtálat vettem, az aljára műfenyő ágacskákat tettem (damillal horgászsúlyokat kötöttem rá), megtöltöttem vízzel, megszórtam dekor csillámporral (aranyszínűvel), és úszógyerták voltak benne. :)
Tavaly előtt szögletes fekete tányéron 4 különböző méretű, de egy színű (szintén IKEA-s) gyertya volt, igazi fenyő ágacskákkal díszítve.
Valami ilyesmire készülök idén is... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Geri, köszi a segítséget, a fogam nem fáj, és eddig még soha sem gyulladt be itt az ínyem...(persze, hogy pont most kell neki! :cry: )vérzik is picit, mikor fogat mosok. No, de remékem, a Corsodyl használ majd!

Bori, Kakti, de jó ötlet ez az adventi készülődés! :) Nekem is eszemben volt, de mivel még sose készítettem koszorút, meg úgy általában sajna elmaradt minden évben ez az adventosdi, ki is ment a fejemből... De jó, hogy mondjátok, így ezzel is el lehet ütni az időt.

Kép
erusverus

Sziasztok! Nemrég értünk haza megint menyasszonyi ruha próbáról a barátnőmmel. Végre sikerült választani. :lol:

Geri! Nekem is szakmai kérdésem lenne hozzád sajnos. Éjjel kettétört a fogam és a fele szó szerint eltűnt. Valószínűleg lenyeltem. De annyira eltűnt, hogy csak egy lyuk van az ínyemben és a nyelvemmel is csak egy nagy üres semmiséget érzek. Lehet majd azzal még valamit kezdeni? Vagy ki fogják vésni, vagy mit csináltok ilyenkor? Be fog az nekem gyulladni hétfőig? Mit csináljak, hogy ne kezdjen fájni, meg begyulladni? Előre is köszi a választ.

Ebéd: Libaleves, sonkástészta.

Csinálunk pocakfotót még ma és megpróbálom feltenni.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Kép

Kép

25 hetes pocakfotó

bellerreni
Eger

Csini poci! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni- ha igy kettetort, es nem faj mar most borzasztoan, azt jelenti, hogy ki van szedve belole az ideg. Ha a gyokere jo, es nem tul melyen tort le a fele, akkor meg tudnak bele tenni csapot es ujraepiteni. De azt latni, hogy jo -e a gyokere- gyokertomese, csak rontgenen lehet, azt pedig megallapitani, hogy milyen melyen tort ki es vissza lehet-e meg epiteni, csak akkor lehet megmondani, ha latja a doki. Ugyhogy mihamarabbi doki latogatast javaslok, mielott teljesen szettorik, es akkor biztos nem lehet megmenteni.
geri79

Kakti Babos marha :lol: . Egy tarkabarka tehén képe ugrott be :lol: . De a receptet elmentettem.

Reni Nekem még tavaly törött le így egy fogam. Nem érzékeny. Azóta is éldegélek vele :oops: . Van egy másik is, azt kipótolták fehértöméssel, 1 évig bírta 7000Ft-ért :evil: . Állítólag gyökérkezelni kéne meg csapot rakni bele és arra felépíteni. Nem bírom rávenni magam 2! foggal is.

Adventi készülődésben én keresztszemes hímzéssel díszített karácsonyi üdvözlő lapokat gyártok. Nagyon helyesek. Ezeket így készletben lehet kapni. Anyag, tű, fonal, minta és karton paspartu, amibe bele lehet ragasztani. Az ilyen botcsinálta kézimunkázónak, mint én, ilyen való.
pammut

Geri! Köszönöm a gyors választ, de tuti biztos, hogy nincs gyökérkezelve, mert nekem eddig még a tömésen kívül mást nem csináltak a fogammal, azt is csak 1 fogammal. Szerencsére alapból jók a fogaim. Hétfőnél hamarabb sajna nem tudok elmenni, még a hétfő se biztos, nem biztos hogy tudnak adni időpontot. Remélem meg lehet menteni. Nem akarom kihúzatni. :cry:

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?