Új privát üzeneted érkezett!

Csilla: összepakolás: hát még kéne hálóing féleség, köntös, alsónemű és melltartó. Bár ezen a melltartón filózom: amúgy is pici kerek mellem van(mint az Ezeregyéjszaka meséiben: kerek kis alma) és amúgy is rühellem a melltartót. Tuti, hogy a kéjenc pasasok találták ki, hogy ne egyből nyálcsorgassanak ha nőre néznek. Olyan számomra mint egy modern erényöv. Ha nem muszáj nem hordok. Na erre a védőnő és a szülésznő is azt mondta, hogy az első napokban úgyis fájni fognak a cicikém (óh, szegénykéim, simi, simi) és érzékenyek lesznek, nem fogok rajtuk megtűrni semmit. Na ha ez tényleg így van akkor minek vegyek melltartót?
Úgy terveztem, hogy decemberben megveszem ezeket, meg teszek egy nagy DM-es bevásárlást, és akkor összekészítem. A kétlakiság miatt eleve mindenből vagy majd mindenből van kettő, így nem okoz gondot elcsomagolni.
Bár érdekes, mert említettem, hogy tegnap a szülőszobán voltam, és bejött egy csajszi szülni a férjével. Hát – igazából nem tudom mit vártam – de olyan furi volt. Nadrág kis rövidujjú, kabát és semmi egyéb nem volt nála.

Azt is mondták, hogy nem kell túllihegni, egy csomag bébipelust meg popsitörlőt vigyek a manónak, más nem kell, csak ha hazaadják. Minden mást adnak benn. Rákérdeztem a homeos bogyókra, azt mondta a szülésznő, hogy van nekik, a vajúdás alatt adják nekem, ha kérem.

Juci, azt képzeld el, én a határozott pénzügyi vezető, aki mindenkit helyre rak, legyen finanszírozó hatóság, apeh vagy bérén nyüszögő alkalmazott tegnap, mint egy elsős kislány vihogtam össze vissza a szülőszobán. Uh, marha béna lehettem. Vagy tízszer elmondta a szülésznő, hogy nyugodjak meg (éééén???) és majd ha többször megyek be, akkor jobban megszokom a helyet. Uh, ooolyan béna voltam.

Jaj és azt nem is meséltem –trallala, trallala – képzeljétek el, amíg vártam tegnap, hogy bejussak a szülészetre a szülész nénihez, kinn csacsogtam az egyik szülő nő rokonával. Éééés képzeljétek el, azt kérdezte, hogy nem korai e nekem még a gyermekvállalás, hiszen még én is olyan fiatalka vagyok. Ekkor éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel. Rákérdeztem, azt hitte hogy 22 éves vagyok. Na? A következő gyermeknél meg kihívják a Gyámhivatalt majd! Képzeljétek el az arcát mikor közöltem majdnem 30 vagyok!

zarja

Csilla!

Igen baj! Sztem túl öreg volt! :lol: :lol: IMÁDOK fiatal anyuka lenni!!! :D Bár a múltkor olvastam egy összehasonlítást a "játszótéri anyákról" volt bio-öko változat, meg volt közte "a fiatal anya" elnevezésű, aki állítólag mobiltelefonnal rohangál, amíg a gyereke lebontja a játszóteret. :shock: Na ezt kikérem magamnak!!! :?

Csipi!

Nekem kellett 5 hálóing. Egyben szültem. Egy az első éjjel elázott a vértől. Mivel 5napot voltam bent és kettő már az első 12 órában ugrott, simán kellett! Volna! De nekem nem volt annyi, mert pizsiben, vagy szexi cuccban nyomom. Anyám hozta be az övét. De most vettem +3at.

Eszter!

Hiú ábránd a melltartó nélküliség. Abban fogsz aludni! Nekem a 2db nagyon kevés volt. A tej folyni fog belőled. Ez nem vicc. A betétet meg nem tudod a cicidre ragasztani. Én nagyon ztáltam, amikor a szép nyári spagettipántos cuccaimat nem tudtam felvenni az otromba pánt miatt, meg szerettem volna a melegben cicitartó nélkül lenni. Aztán amikor levettem, egyfolytában azt éreztem, hogy folyik a tejem... :oops:
Vendég

Kórházi csomag:
1. szülőszobára:
• Törölköző
• Tusfürdő
• Hálóing
• Papucs
• Szőlőcukor
• Iratok
• Személyi igazolvány
• TB kártya,
• Házassági anyakönyvi kivonat,
• Amennyiben a szülők nem házasok apasági elismerő nyilatkozat
• Terhes kiskönyv (vércsoportot igazoló papír, Hep. B. szűrővizsgálat papírja)
• Korábbi leletek (Az utolsó vérkép, az utolsó uh-s lelet)
• Borítékok+pénz
2. gyerekágyra
• Ruhaneműk
• 4 db hálóing vagy pizsama - elől kigombolható, a szoptatás miatt
• Köntös
• Zokni
• Papucs - egy amiben zuhanyzol, és egy amiben jársz-kelsz
• Melltartó (lehetőleg nem szivacsos és nem merevítős)
szoptatós melltartó
• Melltartobetét: textil, mosható (Avent, Medela) vagy eldobható (Mimi, NUK, Fixies)
• Bugyik (nagy, sötét színű), Tena bugyi (gyógyszertár)
• Esetleg hasleszorító bugyi (Gyógyászati segédeszköz boltban kapható, vagy van az Anitának is ilyen bugyija. Segít megtartani a szöveteket, amíg a helyére vissza nem rendeződnek a szervek. Nem szabad császárosoknak használni, és a hüvelyen szülteknek sem egész nap!)
• Tisztálkodó szerek
• Tusfürdő
• Intim mosakodó gél
• Fésű
• Fogkrém, fogkefe
• Egyéb kozmetikai szerek (sampon, krémek, testápoló, körömvágó, csipesz, …)
• Hajszárító
• Hajcsat, hajgumi
• Egy csomag (18 db) Tena Lady Extra
• Törölköző
• Több (!) tekercs nagyon-nagyon puha WC papír (pl rózsaszín tollpelyhecskés ZEWA soft vagy nedvesített Kamill)
• Papírtörlő - Alsó fertály törlésére törölköző helyett. Nem lesz a törölköződ véres, illetve a fertőzések is így kerülhetők el legjobban, megy egyszerűen a kukába!
• WC ülőkére helyezhető papírülőke
• (Domestos) törlőkendők
• Papírzsebkendő
• Mellszívó
• Esetleg bimbóvédő, bimbókiemelő
• Pohár, evőeszköz
• Szopis párna
• Olvasnivaló
• Telefontöltő
• Fényképező
• Konyharuha, szalvéta
• Toll, papír
• Müzli szeletek
• Valamennyi pénz (itt jegyzem meg, hogy sok helyen lopnak, ékszert hagyd otthon)

3. Babának
• Ha kell bentre ruha, akkor az. Kórházfüggő, van ahol mindent adnak.
• Pelenka
• Textil pelus
• Kesztyű, vagy zokni a kezére
• Sapi
• Cumi esetleg
• Hazamenős cuccot elég, ha apuka beviszi később
Vendég

Neee, Nóri, kérlek, neee, de ha tényleg muuuuszáj, akkor egye kutya vetetek apával egy párat.

zarja

Sajna nagyon muszáj. Az a tej tényleg folyik... Olyan kőkemény lesz a dudád, hogy elképesztő. Nekem éjjel a melltartó+betét sem volt elég. Szívem szerint abban fürödtem volna... :oops:
Remélem már nyárra tudok melltartó nélküli rucit húzni! De az első 3hónapban biztosan kell!

Ha próbálod, figyelj arra, hogy a körméret ne a legkülsőn legyen most jó. Legyen még benne hely. BŐVEN!

Nekem ilyen van:
http://www.fehernemufutar.hu/kismama/co ... Itemid,31/

Ami most van rajtam (olyan kényelmes, nem férek a merevítősökbe :shock: ) az 80E. Ez a kisebb. A nagyobb 85F. Alapból 75C a méretem... :roll:
Vendég

zarja: el se bírod majd képzelni, hogy mennyire be fog durranni a melled, utána majd apával kell rajta vitázni, hogy az a gyereké :)

igen a kis kesztű valóban jó ötlet, mert az elején még nagyon hidegek az ujjacskák
stephie

Ja Kakti, az úgy más. :)

Én a kórházban kaptam anno hálóinget a szülőszobán, a saját cuccot le kellett adni. Tök ciki volt összecsomagolni a bugyimat és átadni a műtőssegédnek vagy kinek. Merthogy a nagy eszemmel bugyiban mentem le az osztályról szülni. :)
A szobában már a sajátomban voltam. Veszek majd hálóinget, de van pizsim is, ha engednek bugyit fölvenni, akkor lehet inkább az lesz a nyerő.

Eszter, én melltartó nélkül aludtam, de napközben minden ruhámat összefolytam volna. Volt hogy a védőnőtől tejes pulcsiban mentem haza, mert elfelejtettem a melltartóba betétet tenni... :D

Nóri, akkor az ágyrácsra nem lehet simán rátenni a légzésfigyut?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri!
Lényeges, hogy sötét színű legyen a bugyi??? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kifogónak általában a nagyobb méretű fürdőlepedőt nevezik. Édesek a kapucnis frottír törölközők, de döbi gyorsan kinövi a baba. Még csak bele tudod csomagolni, de akkor nem tudod mivel törölni. A kifogó hatalmas. Már tipegő a gyerek és még mindig jó. Abba bele tudod bugyolálni és még bőven van anyag a törölgetésére. A tetra anyagúak kiváló nedvszívók, gyorsan száradnak is.
pammut

kakti!!
Szerintem a vér miatt írták a sötét bugyit...szerintem.

Kép
Kép
ronci

én is vettem jó nagy tetra fürdőlepcsit a tescoban, akciósan. mondjuk csak kettőt, de végszükségre van egy frottir is...

Kép
Kép
ronci

Jó bármilyen bugyi, csak könnyű legyen mosni és sok legyen belőle :D .
pammut

Elkészültem az új, téli ajtódíszünkkel. Felteszem ide, hátha érdekel valakit:
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csilla, nekem beriasztott mert nem volt egyenes a terep. De egy kartonlap is megoldotta a problémát.

Kakti: igen a vér miatt, de egyébként én hófehéret viszek, meg eldobhatósat De törcsiből is jó, ha nem a legkényesebb. Amit lehet 90fokon mosni.

Mondjuk ez elég bő lista. Nekem nem kellett szemöldökcsipesz, meg körömcsipesz sem. Hajszárító sem, mert aznap mostam hajat, amikor szülni mentem!
Vendég

Kati!!!! Én is kérek!!!!! Csak mi nem Csató. Nagyon szép lett!!!!! :D
Vendég

kakti: ez nagyon szuper, nekem is vannak keresztszemes hímzéseim, de a tied úgy néz ki, mintha valami műanyagra rávasaltad? Vagy máshogy van megoldva?
stephie

Kakti ez nagyon szép.

zarja

Akkor törölközőből és alsóneműből is mégis a legjobb a fehér? Ezekkel a fránya hálóingekkel nem bírok megbarátkozni. Olyan mamásak :D

Holnap egész nap nem leszek, mert egész napos szülésfelkészítőn leszek, ha érdekel, akkor este lehet hogy megint küldök egy hosszú hosszú élménybeszámolót.

Ja és aki munkahelyén unatkozik, annak tettem fel a közös emilre Babamagazinokat. Bár a számomra érdekes cikkeket tettem fel, de ebédszünetben kaja mellett az se rossz. :D

zarja

Zarja Törölközőből NEM célszerű a fehér. Legfeljebb akkor, ha egy rakással viszel magaddal. Egy használat - egy törölköző.
pammut

geri: Utána érdeklődtem a 4000-s légzésfigyelőnek s az benne a baki, hogy aksi cserét kell benne csináltatni, amit nem lehet. 17.500-ért cserélik az egész készüléket és az 1 évig megy. Azért így nem olyan jó üzlet.

ronci: Előre is köszönöm az újraélesztős anyagot. Tejbepapit szeretem csak, de azt nem mertem enni. Az már nem férne szerintem bele. A zab lehet hogy jó, de a tej biztos nem. :( A 46 gr. szénhidrát mondjuk ebédre vagy vacsira fér bele csak,de egészségedre. Vacsira éppen belefért.

csipike: A nővérke akkor vegyen neked canderelt kb. 3-szoros áron. Nem egészséges ezek közül, csak talán az, amit Nóri feltett. A többi mind rosszat tesz, akkor meg már mindegy.

kakti: Homlokhőmérő ajándékba esetleg? Nagyon jó az ajtódísz.

juci: A jánosban babaruhából állítólag 8 garnitúrát mondanak méretenként és akkor nem kell annyit mosni.

Kórházi csomag: Nekem is csak azok vannak meg, amik alapból is vannak pl. evőeszközök. Mávos csajok: ebbe a kórházba mit kell vinni? pl. pelus, babaruha? Én talán januárban az ünnepek után összepakolom a kórházi cuccokat.

csipike: A felkészítős anyagban nem volt, hogy mi kell a jánosba? Csak mert a csajok ezt ott jegyzetelték. Majd legfeljebb megkérdezem tőlük.
vicky79
Budapest III. kerület

Ez alapból egy műanyag lapra van hímezve, hogy legyen tartása.

Nóri!
Ha szeretnéd, vállalok bérhímzést! :D Vedd meg a készletet, és vmi fincsi sütiért cserébe én kihímzem neked! ;)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, nagyon szép az ajtódísz!

Én kapucnis frotír türcsit használtam a gyerekeknél és elég sokáig. Nekem nem volt ez a tetra kifogó, de most kipróbálom.

A kórházban nekem is adtak hálóinget a szüléshez, a császárnál meg totál pupasz voltam. Én 2 hetet tóltóttem a kórházban, de össz 3 hálóingem volt. Anyu naponta hozta-vitte őket. De akkor nyár volt...

Vicky, milyen felkészítős anyag? Én csak a védőnőtől kaptam egy csomagot. A kórházban nem.

Kép
csipike09

Boruska!!! Melegvizes palackokat keresgettem és ezt találtam: http://www.justducks.co.uk/Christmas%20Gifts.htm
kacsa-kacsa hátán :lol: :lol: :lol:

Kinyomtattam a listákat, gondoltam kihúzom ami megvan. Kipipáltam hármat a kb 50-ből :lol: :lol: :lol:
Hmmm... lassan el kellene kezdeni vásárolgatni? :roll:
zuzmooo

Sztem a rózsaszín törcsin ugyanúgy látszik a vérfolt. Csak fehéríteni nem lehet. Én azt hittem, hogy az összes hálóing meg törcsi kuka a beszáradt vér miatt (rám nem mos senki) de 90fokon minden kijött.

(Basszus most jut eszembe, hogy volt bentre rózsaszín melegítőm, rózsaszín köntös, hálóing, papucs...stb Mind rózsaszín. Mint egy kib@szott nagy gombóc málnafagyi. Hát zakkant voltam én, vagy mi??? :lol: :lol: )

Viszont folyton éhes voltam és sokszor nem volt mit ennem. Laci hozott kaját, de csak napi egyszer. Akkor meg mekit kértem, vagy MÁV (csak rendelőintézet a jó) büfés rántotthusis szenyát. Aztán hajnali 4-kor majd megmurdeltem az éhségtől. Szóval a müzli, amit betettem, hamar elfogyott!

Kati!
Bérhímzés! :lol: Én is szépen hímzek. Legalábbis azt hiszem magamról. De hol is veszed a hozzávalókat?

Jut eszembe, maradjon a cuki a tali helyszínének? Nem szeretném kínozni a cukrosokat. Persze van diabetikus cucc is, de ha nem akarjátok... Csak akkor valamit ki kell találni, mert ez sztem kifejezetten jó hely minden szempontból. Egy mekiben nem nagyon lehet órákat ücsörögni, bevásárlóközpont meg túl influenzás.
Vendég

Már 2 napja csak az olvasáshoz volt erőm, most reagálok is.

Zarja, anyaotthon a k9rnyékünkön is van, én is mindig oda viszek már nem használt ruhákat. Mostanában örököltünk babadolgokat is, amit tuti nem használnék, azt is mind oda vittem. Holnap is viszek egy kisebb adag babaruhát. Nóriék jól mondják, a melltartóbetét miatt tuti kelleni fog a melltartó. Meg jól fog esni, hogy valami tartja a melleid.

Kokonya - nem tudom, téged üdvözöltelek-e már, ha nem, most megteszem. Én is beszéltem ma a dokimmal az oltásról, ő is mondta, hogy hosszabb távú hatásait nem tudhatjuk, s említette a higanyt (meg azt, hogy nincs róla tök konkrét infója). Viszont. Az autizmus okozójaként támadták az oltásokban lévő higanyt, azóta sem sikerült bebizonyítani. S az, hogy 2 év múlva lesz kimutatható? Az autizmus baromi jó megfigyeléssel másfél éves korban mutatható ki legkorábban. Pontosabban ekkor még csak a gyanú, a diagnosztizáláshoz azért a kb. 3 éves kor kell. Borinál 2 évesen kezdtük sejteni, hogy ez lesz a problémánk, végül 3 évesen diagnosztizálták őt is. Szóval persze, hogy legkorábban 2 év múlva térnek vissza arra, hogy ez tán a kismamák oltásának következménye!

Oltás: lehet, én is beállok az oltósok sorába. Csak tudjátok, a befulladástól félek, nem akarok úgy járni, mint tavaly. Ezért ma beszéltem a pulmonológusommal is, kitaláltuk, mit tehetnék megelőzésként. Aztán hívtam a nőgyógyászom, a szavait már fentebb idéztem, nem igazán oltáspárti, még egy kismamija sem kérte eddig. Viszont mondta, hogy a szövődményből nem a láz a gáz, azt lehet csillapítani, hanem a légzőfelület hirtelen lecsökkenése. S ez nálam, mint enyhe asztmásnál fokozottabb veszéllyel járhat... Végül a háziorvosommal is beszéltem, abban maradtunk, hogy hétfőn visszatérünk a témára.

Kakti:
ajándéknak: http://www.pelustorta.hu/
házi változata: http://www.divatportal.hu/ajandekotlet- ... torta.html

Volt ma nálam a védőnő, s mivel Bori ovija ma zárva volt, így végre a kisasszonyt is megismerhette - hát, valszeg nem sok autit látott még, mert nem igazán tudott mihez kezdeni vele. Aranyos volt, meg minden, de láttam, zavarban is volt. Pedig anyám-korú! Jó, tudom, ez nem jelent semmit. Megnézte a leleteim, majd 1 hónap múlva, ha én megyek hozzá, beírkálja kiskönyvembe meg az ő könyvébe az eredményeket. Emő fotója tetszett neki, elmeséltem a múlt heti kiborulásomtól kezdve minden testi-lelki nyűgömet, így 1 órát töltött nálunk. :lol:
ktc

Nóri, múlt pénteken egy Mekiben ültünk a barátnőmmel fél 7-től 11-ig (akkor zárt), utána meg még másfél órát az autóban... :lol: Nekem a dec. 4. jobb, hogy délelőtt-e vagy délután, azt rátok bízom. Férjecskémmel vetetek ki szabadnapot, hogy bizti tudjak menni. :D
ktc

Hű, ma este nagyon aktív vagyok. :roll:

http://www.ogyi.hu/osszehasonlitas/
ktc

csipike: Írtam, hogy kaptam egy jános kórházos kismamától olyan anyagot, ami a szülésfelkészítős jegyzetei alapján készült. Most átfutottam, de nem találom, hogy mit kell vinni. Az fw-re feltettem.

nóri: Ha van diabos sütijük, akkor nekem jó a cuki.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok, ti tudjátok, hogy minek kell EKG-t csináltatni? A császár lehetősége miatt van rá szükség vajon? Nem elég, ha van egy éven belüli EKG eredményem, nem tudja valaki?

Csipike, én kisebb sporttasira emléxem, azzal mentem a kórházba. Én a 36.héten fogok összecsomagolni.

Kakti által feltett oldalt nézve gondolkodtam el, hogy honnan tudja a doki, hogy 2 vagy hogy 3 cm a méhnyak (2000 vagy 3000), egy tapintással hogy lehet ezt megmérni?

Kakti, én valami kis játékot vennék a szomszéd gyerekének, ilyen kis plüss valamit.

Lista kiegészités: szerintem sterilizáló folyadék, készülék, cumisüveg melegitő meg ilyeneket egyből nem kell megvenni, mert ha jól megy a szoptatás ezekre soha nem lesz szükség.
Köldökápolásra tudomásom szerint már évek óta nem alkoholt kell használni, hanem van erre speckó folyadék, de ezt úgyis a gyerekorvos fogja felírni a lanolinos popsikrémmel, hidrofiles fürdetővel és egyebekkel együtt, ergo ezeket előre nem kell megvenni.

Ja ami még fontos a SZÜLÉSHEZ! Apukának papucs vagy póló, amit benn a köpeny alatt visel, szegény, nehogy farmerben és ingben kinlódjon és melege legyen. Hát rájuk is kell gondolni 8) :D 8)
lara

Nóri!

A hozzávalókat az Éva kézimunka üzletben szoktam beszerezni (bár ezt a mikis ajtódíszt a tesz-veszen lőttem).
West-End, Campona, Soroksári út.
http://www.evakezimunka.hu Van webáruház is, de sztem jobb személyesen vásárolni!

Na, gúdnájt!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt Csajok!

Hát ma torok fájásra keltem :( Szóval ezért voltam tegnap olyan sz@r állapotban...

Vicky , köszi a listát, akkor átfutom ma azt.

Nekem is jó a dec 4 tali de vagy du végül is mind1 (csak ne betegedjek le már megint :roll: )

Lara, én is 1 sport szatyival mentem, sőt 2-szorra már azt is tudtam, felesleges "új" ruhát behozatni uis csak a kismamisba férek még bele :roll: Az első szülés után behozattam a csini ruháimat az emberrel és nem fértem bele. :D :D Milyen kis naiv tud lenni az ember.

Na, megyek ébreszteni a csemetéimet.

Kép
csipike09

Jó reggelt!

Vigyázat, ma péntek 13. van! Hát én kapásból le is haraptam családom összes tagjának a fejét mire kiraktam őket a házból. És most itt ülök, mint egy pöfögő hétfejű sárkány. :twisted:
pammut

Hello Csajok!

Ma van egy határidős munka beadási határideje úgyhogy nem hiszem, hogy tudok jönni, de élek és virulok. Este próbálok jönni.

Sziasztok

bellerreni
Eger

jó reggelt!

én szeretem a péntek 13-at, nekem mindig szerencsés volt :)

ktc: én is pont azon morfondíroztam, hogy lehet mégis inkább a tüdőgyógyászt kellene felhívni, hogy mégis most akkor asztmásként oltatni vagy nem oltatni. Bár nyilván a nőgyógyász meg inkább arról tud informálni, hogy így 28 hetesen milyen esélyekkel születne a baba ha mégis beindulna.. :?

lara: hát igen, lehet hogy már nem az alkohol megy elvégre 2004 óta sok minden változhatott :)
Hallottam, hogy most már állítólag a kórházban sem a hagyományos angol pólyát adják hanem valami kókusz betétes, de tetra típusut...
igen, apának a laza cucc is jó ötlet, bár én inkább fáztam a szülőszobán. Persze lehet hogy az EDA-tól, de jó vastag sízoknit vettem fel már másodjára és így elviselhető volt

Itt Nyíregyen mindig az volt a szokás, hogy a kaja attól függött, hogy mikor szültél. Ha szerencsés voltál és még a délelőtt folyamán, vagy dél körül (nekem 12.30 és a másodikkal 12.40 volt :) , akkor kaptál ebédet és vacsorát, de ha már délután, akkor mivel a vacsit is az ebéddel hozták, akkor arról lemaradt az illető, és kopoghatott a szeme másnap reggelig, kivéve ha a család nem hozott be neki valamit enni. Nekem a dokim mindig mondta is, hogy én csak délben tudok szülni? :D

nem tudom mi ez a gmailes cím, esetleg ha nem bánjátok, majd én is megnézném, illetve megvan nekem a homeopátiás könyv pdf formátumban, azt is fel tudnám tenni.
stephie

Sziasztok,
kifogónak inkább ezeket a pelenka anyagúakat hívják, én ahogy Pammut is írta praktikusabbnak tartom, de a másik törcsi ugyanolyan jó.

Juci,
anyáink képesek voltak 3-4 ruhánkat állandóan mosni. Én nem szeretem annyit a gépet járatni, így azért reálisan több kell.

Body-ból szerintem 10 is elmegy kezdő anyukának, de ne egy méretből vedd... én 4 56-ossal, 6 62-sel kezdenék (inkább utólag kérj mamáktól 50-est, nekem is kellett pár, de a legtöbb babára az 56-os 2-3 hétig jó.
Rugi vagy tipegő kevesebb is elég 3 56-os, 3 62-s-re min. számolj.
Kisharisnya stb. is fog kelleni. Komolyabb ruha darabokból inkább 62-st vegyél.
Szerintem.
De mint említettem 3-ból is kihúzhatod, csak állandóan mosni fogsz ill. napi 3-t is elhasználsz és csak hetente mosol, akkor jóval több is kellhet. Kisméretekből nem érdemes túl sokat venni.

Eszter, nem kiábrándítás, de melltartó nélküliségre ne számolj. Az én méreteimmel alapból sem lehet, de még a leglaposabb barátnőim is használtak melltartót Nóri által említett jelenségek miatt.

Ez szintén kiábrándítás, főleg ha láttál már tena bugyit kibontva, de higyj nekem nem volt hülye aki kitalálta azt a hálós bugyit. Szexinek nem szexi, de praktikus. Ki is lehet öblíteni.

Ja és aki összepakolta a kórházi cuccát, ne keseredjen, ha nem fér egy táskába :oops: enyim se fért...
Legyen egy szülőszobás pakkod ill. egy kórházas, ásványvizeket is elég a ha a kocsiban hagyod, de amúgy baromi sok cucc kell majd.
Hazahozós ruhát Neked is, gyereknek is elég ha apa viszi hordozóstul, de lányok ez komoly tapasztalat, ennek összekészítésére egyetlen férfi sem képes. Szóval azt Te csináld meg, apának csak kocsiba kelljen rakni :lol:

Ja és amit mi elfeljtettünk. Frankón összerakott szülőszobás cuccom volt, logikusan pakolva. Csak Apa nem tudta mi hol van benne. Pedig a szülőszobán majd őt szalasztják minden szarért a táskához :lol: Az én férjemet csak szülés után láttam mit csinált... kiborított minden cuccot a földre és ott keresgette idegességében. Szóval Apát erre is trenírozni kell, hogy tudja mi az a hálós bugyi, meg tena betét. Mi egyedül szültünk, így Apán bizti jót szórakoztak, de ha tömegnyomor van ilyen késégbesett ideges-semmit nem találó apukák egymás mellett elég vicces látványt nyújthatnak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szilviák! Boldog névnapot :lol:

bellerreni
Eger

Szegény fiam ma, péntek 13-án "csak" 4 témazárót ír. :roll: :roll:

Nálam, anno a gyerekek apja még azt sem tudta, hogy épp szülők. Az elsőnél én nem szóltam (már 1 héttel előtte befektettek) mert előszőr úgy gondoltam , még ráérek sokáig eltart még, azt mikor már tudtam, hogy na most, addigra meg már nem bírtam elvánszorogni a tel-ig. A második ugye császár lett, akkor meg közölte, hogy úgyse tud mit csinálni, majd jön ha vége van :shock: :shock: . Na a most a párommal közöltem, hogy nem érdekel, de Ő ott kell, hogy legyen. Igaz én nem szeretném, ha bejönne, csak tudjam, hogy ott van a közelben. Szóval számomra újdonság, hogy apának is pakolni kell.

Páromat ma lehülyézték a mhelyén, hogy beoltatja magát :twisted:

Csajok, van vkinek receptje sajtos-backonos baget-re? Már hetek óta vágyom rá, de nem sikerül vennem a kaiser's pékségében (v elfogyott v még nincs :evil: ) elegem lett ebből. Akkor sütök- persze ha találok receptet.

Kép
csipike09

28 hetes pocifotó
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stephie 2009.12.15 13:41-kor.
stephie

Csipike! Én is kérek olyant. Küldj légyszi, ha sikerült sütni :lol:

Anita! Csini pocak :lol:

Hogy mi van itt ma? Jöttek szigetelni az irodát úgyhogy egymás szavát nem nagyon halljuk, közben jönnek mennek az ügyfelek és még ráadásul lenne a határidős meló is, de nem haladunk egyrészt mert nem halljuk egymás szavát, másrészt mert Péter ide-oda szaladgál. Hol a munkásokkal van valami, hol jönnek ügyfelek... Mi lesz ebből :shock:

bellerreni
Eger

jo reggelt!!!

kis vidámság...én halálra röhögtem magam :lol: :lol: :lol: :lol:

AHOGY A NŐK ZUHANYOZNAK..

1. Levetkőzik, és berakja a ruhadarabokat két különböző szennyes
tárolóba - egy a fehér színűeknek, egy a színeseknek.

2. Magára ölti a fürdőköntöst, és bemegy a fürdőszobába. Útközben
találkozik a pasijával, gyorsan szorosabbra húzza a fürdőköntös övét.

3. A tükör elé áll, és alaposan szemügyre veszi magát. Elereszti a
hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik
azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben.

4. Beáll a zuhanyzó alá. Előveszi egyesével a mosdókesztyűket (az
arcra, a karra, a lábra, és külön a hátra valót) a hozzátartozó
hátmosókefével, valamint a bőrreszelőt a talp és a sarok
bőrkeményedéseinek eltávolítására.

5. Megmossa a haját egy speciális samponnal, amely avokádót, mézet és
83 különböző vitamint tartalmaz.

6. Még egyszer megmossa a haját ugyanazzal a samponnal.

7. Bebalzsamozza a haját egy citromillatú, különösen kíméletes
méztartalmú balzsammal, majd hatni hagyja 15 percig.

8. 10 percig mossa az arcát egy méregdrága bőrradírozó szappannal,
amely aloe verát, ginko bilobát és teafaolaj-kivonatot tartalmaz,
mígnem az arca színe kezd a homáréra hasonlítani.

9. Megmossa a testét egy szintén méregdrága szappannal, amely
kammillavirág-kivonatot, szőlőmagolajat és szederinda-levelet
tartalmaz.

10. Kiöblíti a hajából a balzsamot, ami 10 percig tart, mert biztos
akar lenni abban, hogy minden balzsamot kiöblített, különben a
frizurája nehéz és lapos lesz.

11. Leborotválja a hónaalját és a lábszárat, közben elhatározza, hogy
a bikini vonalon inkább epilátort használ.

12. Sikít, amikor a pasija viccből elzárja a melegvizet.

13. Sikítás után 10 perccel elzárja a vizet, és lerázza magáról a
vizcseppeket a zuhanyzóba.

14. Kilép a kabinból egy Afrika-méretű törölközővel, és alaposan
szárazra törli az egész testét, körkörös mozdulatokkal
végigmasszírozva azt.

15. Két különleges speciális hatóanyagú, vérbőségfokozó,
narancsbőr-ellenes testápolóval bekenni az egész testét, közben
felesleges szőrszálak után kutatva, amelyeket ha talál, csipesszel
azonnal letámadja.

16. Alaposan átfésüli nedves haját egy speciális fejbőr masszírozó
hajkefével, majd a hajvégekre vanilia illatú hajvégápolót spriccel.

17. Becsavarja a haját egy különleges nedvszívó törölközőbe.

18. Elindul a hálószobába a már említett köntösben, útk özben
találkozik a pasijával, aki mellett apró lépesekkel gyorsan elhaladva
szorosabban magara húzza a fürdőköntöst, és miután beért a
hálószobába, már csak a felöltözés van hátra, ami nem egész másfél
óra.

AHOGY A FÉRFIAK ZUHANYOZNAK...

1. Az ágyon ülve levetkőzik, és szétszórja ruháit a padlón.

2. Meztelenül elindul a fürdőszobába. Útközben találkozik
barátnőjével, megmutatja neki a fütyijét, és üvölt, mint egy gorilla.

3. A tükör elé áll és behúzza a hasát. Megcsodálja fütyije méretét,
majd megvakargatja a zacskóját, és utána elégedetten szagolgatja az
ujjai hegyét.

4. Beáll a zuhanyzó alá.

5. Hosszasan belepisil a lefolyóba.

6. Megmossa az arcát egy zöld szappannal.

7. Fingik egy hatalmasat, és majd összeesik a röhögéstől, hogy milyen
jól visszhangzik a fürdőszobában.

8. Két perc után abbahagyja a röhögést, de ismét röhögő görcsöt kap,
amikor a szag eléri az orrát.

9. Megmossa legnemesebb részeit, valamint az az körüli részeket a zöld
szappannal.

10. Megmossa a haját valami samponnal, a balzsam irreleváns.

11. Vicces frizurát formál a hajából a kezével.

12. Hosszasan csodálja új frizuráját a tükörben.

13. Leöblíti a szappant/sampont, és rögtön ki is lép a zuhanyzóból, de
mivel elfelejtette a zuhanyfüggönyt/ajtót rendesen behúzni, az egész
fürdőszoba csurom vizes, az elázott WC papírral együtt.

14. Gyorsan megtörölközik valakinek a kéztörlőjével.

15. Ismét a tükörbe néz, megfeszíti az izmait, és elégedetten bámulja
fütyije méretét.

16. Kilép a fürdőszobából, elfelejti lekapcsolni a villanyt.

17. Visszamegy a hálószobába az icipici törölközőben, útk özben
találkozik barátnőjével, és gyorsan letépi magáról a törölközőt, hogy
megmutathassa fütyijét, közben üvölt, mint egy gorilla.

18. A vizes törölközőt az ágyra dobja, és ott hagyja. Két perc múlva
fel van öltözve.

Edit

Kép
ézsóné

Ildi: :lol: :lol: :lol: elképzeltem amint a férjem őrült módon kutat a kórházi csomagban valamiért :lol: :lol: :lol:
Majd megpróbálom vele együtt bepakolni ;)
zuzmooo

Edit! Hehehe! :lol: Ez jó volt.

Na, csakhogy ma se maradjunk oltás nélkül. Jövő hét szerdán jön hozzánk rendelni a házi dokinéni (más faluba nem fogok futkosni), hacsak nem történik valami egetrengető, akkor oltatok. Megkérdeztem, oltóanyag ott lesz, nem kell receptért, patikába futkossak, már csak az elhatározás hiányzik :D . Ma 20 percet értekeztem védőnénivel, okosabb nem lettem, még Czeizel bácsi cikkét ajánlotta figyelmembe... De én meg úgy gondolom, ha én meghalok az influenza miatt vagy túl korán születik a baba, esetleg a 40 fokos láz miatt fő meg a kicsi az nagyobb kockázat, minthogy sérült lesz. S mint mondám egy várandósságban volt már egy oltásom. Az alapanyag ugyanaz, csak ez az új vírus benne a más.

Nóri, Ktc-Katica Ugye Ti is oltattok? Nem lehetne a g-mail-be beírni ki oltatott, mikor és ki nem?
pammut

huha csajok, most nézem a vonalzómat, beértem a célegyenesbe :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

csajok, vélemény az alábbi ágyról???

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00115751

Edit

Kép
ézsóné

Edit, én hangosan röhögök és közben folyik a könnyem :lol: :lol: :lol:

Ma sikerült fél 10kor felébrednem. Nincs határidős munka, hát gondoltam, kialszom magam..

Köszi a segítséget mindenkinek pakk+ruhaügyben. Kezd nekem úgy tűnni, mégsem fog ez olyan gyorsan menni, mint ahogy elképzeltem. Mivel egyetlen darab bébicuccunk sincs még, nem tudok csatlakozni a Kattkat-alaphoz, legalábbis tárgyakkal tuti nem. De szívesen veszek egyes dolgokból többet, csak akkor nézzétek meg lányok, ki mit tud adni, és mik a hiánycikkek.

Zarja: mamás hálóinghez: anyu addig nyúzott, hogy vegyünk nekem hálóinget, míg vettünk egy cuki rózsaszín, térd alá érő, pamut darabot. Természetesen két számmal nagyobbat, mint a saját méretem, mert ugye a hasamra is kell anyag.. Tényleg fini, tényleg puha, de apa meglátta, és közölte, ezt tök mamás :roll: Erre vettem valami kismama bugyi+top együttest a bboomban, nehogy már elfelejtsük, nő is vagyok, nem csak leendő anyuci. Bár - nem tudom Ti hogy vagytok vele - ez a növekvő pocak, pláne, hogy mindent érezni, mi történik odabent, nem kifejezetten hat vágykeltően ránk. :roll:

Lara: nekem pld. pajzsmirigytúlműködést fedeztek fel a terhesség elején. Ezt állítólag az EKG-nak is jeleznie kellett volna, mert kísérőtűnet a szapora szívműködés. Bár a pulzusom tényleg magas volt, a kutya nem foglalkozott vele.... Szóval gondolom ez is egy szűrőrendszer, mint a vérvétel.

Kakti: gyönyörű az alkotásod!! Világ életemben irigyeltem az olyan családokat, akiknek ilyen szép dolgok vannak kint az ajtójukon karácsonykor meg húsvétkor. Én fakezű vagyok, úgyhogy asszem veszek valamit.

Kép
juci-77

pammut: a gmail-re a piszkozatba írtam egy levelet, arról hogy ki van beoltva. Eddig magamról és Ronciról tudok, ha kihagytam valaki, illetve később bővül, írjátok hozzá. ( a táblázatba is betehetnénk, de így talán egyszerűbb javítgatni)
zuzmooo

Jó reggelt!

Zuzmoo - űűűűű, mennyi kacsa!! köszi linket :)
Edit, ezt már olvastam, de most is szétröhögtem magam :) Szerintem az az IKEÁs ágy is tök OK, amit felraktál, én is ott vettem - mondjuk eleve nem fakszniztam sokat az ággyal, meg nagyobb be sem férne talán.

Ma van ennek a kipurcantós hétnek az utolsó napja, hála az égnek, aztán jöhet egy kisi pihi. Holnap lesz múzeumok őszi éjszakája, amit imádunk (már a nyárit, de ez is biztos jó), úgyhogy megyünk apával kulturálódni - a Szépművészetit fogjuk letámadni :)

Ezek a kelengyetippek - egy rakás cucc kell, de még én sem foglalkozom vele, a doki úgyis tolja egyre kijjebb a szülést, lehet, hogy nem is jön ki februárban, szóval sztem ráérek. Mit fogok csinálni két hónapig itthon Karácsony után? Addigra már mindenki babázni fog, úgy irigykedem :(

boruska

Edit: IKEA ágy:nem írja, hogy kivehető lenne néhány középső rács, ami később hasznos lehet, egyébként jónak tűnik
zuzmooo

Edit: én is halálra röhögtem magam :)
Miért is vagy célegyenesben? ....nem értem :?
az ágy nem tudom mennyire stabil, nem-e borul majd később a baba lökéseitől.Mi használtan vettük a miénket még 99 ben és akkor volt 15 Ezer forint. Pelenkázós és olyan amit később át lehet alakítani rendes fekvőhelynek. Láttam mostanában egy hasonló 60 ezer forint. Majd alaposan átcsutakolom a régit, ha 2 gyereknek jó volt, akkor jó lesz a 3 is :)

gmailhez ismét nem tudok hozzászólni :cry: (nyilván megértem ha még időt akartok adni nekem..)
stephie

Sziasztok!
Zuzmoo! még nem néztem mit írtál a gmailre, de ha az is kell, hogy mikor oltattam, akkor múlt hét szerdán történt... itt fekszem az ágyam tetején, ölemben a laptoppal és nyitva van az ablak, annyira király idő van..Mindjárt lehet megyek csattangolok valamerre..
Ma nálunk hurka és kolbász lesz ebédre, de lehet csinálok magamnak egy kis "menzáslevest" is! /zöldségek, plussz húsleveskocka :lol: :lol: /
Ki mit főz ma? /én már a holnapit is tudom: (bocsi Boruska) sült kacsa párolt lila kápival..hú, de szeretem!!!/

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?